Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak egy nagyon gyors bejelentkezés. Köszi a névnapi köszöntést mindenkinek! Családi helyzet változatlan, de most nem foglalkozom vele.
Delfinke! Neked se könnyű a helyzeted, majd egymás vállán kisírjuk magunkat holnap :-)

Köszi az együttérzést! Nincs most időm elolvasni az elmúlt napokat, bocsi. Holnap megyek 10 körül és kb. délig érek rá. Mi vigyek???

Képzeljétek! Tegnap a lányom megfordult hasról hátra, azóta pörög!! Olyan édes. Imádom.

Ádám, Bazsi! Boldog 6 hónapot!

Próbálok du. írni, pusz mindenkinek. Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Timurr!
Köszi, átadom Botinak..Kép

Ezt a mozdonyt az áruházban amikor vettük imádta, fogta, el sem akarta engedni. Ahogy hazahoztuk és kicsomagoltuk, na utána már annyira nem is volt érdekes...sztem a papír érdekelte amibe bele volt csomagolva....hát ha ezt én tudom, akkor eddigi játékszerei csak Tesco, Auchan és mindenféle csörgős papírok lettek volna..Kép Imád velük játszani...Kép persze csak szülői felügyelettel..

Ma reggel Manó köztünk ébredt, mert a hajnali 5 órás szopi után nem tettem vissza ágyikójába, és volt egy pillanat amikor rájöttem amit írtatok az előzőekben, hogy a Boldogság tényleg néha csak egy pillanat.....és ez a pillanat az volt, amikor felébredt és odafordult apájához egymásra mosolyogtak és puszizkodtak mint két kisgyerek...hát igen ez nekem nagy boldogság volt, régen én kaptam ezeket a reggeli puszikat, de nekem ez a látvány ezer millió puszinál is többet ért...Kép

OLyan szépeket szoktatok írni, el is szoktam rajta gondolkodni!!...örvendek, hogy rátok találtam...Kép

üdv.

kingu
cica29

Sziasztok!

Voltunk a dokinál és sajnos nem mondott jó híreket.
Manónak még mindig piros a torka; és azt mondta hogy szerinte ne vigyem babák közé nehogy még fertőzzön!Bár azt mondta én döntöm el.
Én pedig nem szeretnék rizikózni, hogy valakit befertőzünk; úgyhogy mi itthonról irigykedünk rátok!
Kép

Ildi

delfinke

Vezso,
elküldenéd nekem is a telefonszámodat e-mailben? A címem a profilomban van.

Köszönöm szépen: Zitmi
zitmi

Delfinke
Szomorú vagyok Kép Kép
Szegény Marcipán, gyógyuljon meg már ez a piros torok hamar!!
Nem baj, a legkötelebbi találkozó össze fog jönni, és holnap meg csinálunk egy csomó fényképet.

Virág
Tünciruha + tüncicipő Kép Nem kell kiöltözni. Melegítőben nem jönnél, gondolom úgysem. Mindig csinos vagy, komolyan. Szállodákban nemcsak öltönyös meg kisestélyis emberek vannak. No para Kép
Az 1-es villamos Árpád-híd budai hídfőjénél megáll, ill a HÉV is, mindkét megálló ugyanolyan távolságra van.
Még nem engedélyezte a férjed a babakocsit? Mert mondtad a múltkor.

Kingu
Olyan aranyosakat írsz, kis vidám tündér, az vagy itt nekünk Kép

Dóri
Gratulálunk Blanka forgásához. Kép
Holnapra azt hozol, amit szeretnél, rád van bízva Kép Úgy gondoltam, hogy egy kis libamáj, meg homárkrémleves kellene ...Kép Na, ez csak vicc volt. Tényleg, amit szeretnél, és ami nem gond. Én viszek egy sósat és egy édes vmit is.
Úgy néz ki. Gyermektől is függ. Mert ma igencsak sírós hangulatban van, nem tudom miért. Alig tudok vmit csinálni mellette. Majd csak elmúlik.

Timurr
Állatok bosszúja Kép Amikor kicsi voltam, sokszor hittem azt, hogy majd az állatok fognak minket egyszer megenni, ezt főleg disznóölések után gondoltam. Somlói galuska Kép

Juszti
Fantasztikus gyönyörűek a fényképek, amiket csináltál. Kép

Ruz
Mondtam már, hogy örülök neked? KépKép
Vezso
vezso

Helló

Én amúgy azt nem értem, hogy miért kellene leszoktatni a babát arról, hogy cicin aludjon el. Ezt már nagyon sok helyen hallottam, meg olvastam például Kismama magazinban is stb. Hogy ne szoktassuk erre, meg ez nem jó stb. Ellenben pedig rengetegszer hallom azt, hogy cicin szeret elaludni a baba. Csak azt nem értem, hogy akik ezzel foglalkozó szakemberek, azoknak nem logikus, hogy egy olyan dolog amit a legtöbb kisbaba csinál, az valószínűleg egy ösztönös cselekedet és természetes, nem pedig valami rossz vagy hibás dolog, amit el kell fojtani. Mert nekem logikus, hogy amit szinte minden kisbaba csinál az normális jelenség és az a nem jó, ami kirívó eset stb. Úgyhogy nem értem, hogy miért javasolják a cicis elalvásról való leszoktatást, honnan tudják ilyen biztosan, hogy az ösztönös, természetes cselekvés az nem jó, ellentétben egy mesterségesen kreált elmélettel, amitől láthatólag még szenvednek is a babák, mert sírnak stb. Na meg a legtöbb anya nem ennyire drasztikus, hogy 3 óráig hagyja sírni a babát, hanem adnak neki cumit és azzal alszik el. Most akkor ugy nem cicin, de mégis ugyanúgy alszik el, mert pótolták neki az cicit valami hasonlóval. Szóval ha én megadhatom neki az eredeti élményt is, akkor miért pótoljam valami mással?

Na ez az én elméletem a cicin való elalvásról. Kép

ruz
ruzicsky

Zitmi
Küldtem. Kép
V.
vezso

Szisztok!
Hát, valóban nem semmi olvasni! Én is úgy vagyok, mint valaki írta, hogy mire elolvasom a termést, felébred Bernát. Írni nehezen tudok.

Sulisok!
Én úgy tudtam kihagyás nélkül megcsinálni a négy évet a gyerekek mellett, hogy folyton azt mondogattam, hogy egyrészt nem tragédia, ha halaszt az ember (ja, és akkor még nem is kredit rendszer volt!), de legalább még ezt a vizsgát vagy félévet megcsinálom, aztán meglátjuk. Aztán persze jött a következő félév, és nekem nagyon jól esett minden héten egy-egy nap, mikor az agyamat tornáztathatom, saját külön programom van (még akkor is,ha Bernát a terem előtt várt rám a férjemmel, hogy szopizzon, de később már persze otthon vártak csak). Szóval kell ez a kis agytorna, meg különprogram, igazolt távollét, de szerintem ne vegyétek úgy, hogy kötelező. Legfeljebb egy félévvel tovább tart majd a suli, ha halasztotok.

Juszti! Kép
Nagyon szépek a képek! Nálunk a bátyám fotós, ő szokott gyönyörű képekkel meglepni, majd teszek fel, de én is szeretek fotózni. Volt már, hogy sikerült egy-egy kép. Nagyon érdekel amúgy! Kép

Vezso!
Szerintem is igaz, amit Hajni írt, hogy a régi idők nevelése üt vissza anyáink gondolkodásában. És az sem elhanyagolható, hogy ők sem lesznek fiatalabbak. Mind az erőnlétük, egészségük, mind a lelki terhelhetőségük megcsappan. Sajnos az én anyukámon is látom, mindig félve gondolok bele, hogy mi lesz, ha már nekem kell őt támogatnom, ápolnom. Az én anyukám is fiatalos, de az elmúlt egy év lelki megpróbáltatásai nagyon meglátszanak rajta. Õ jobban szenved a mi házasságunk tönkremenetelétől, mint én, jobban aggódik a bátyámért, mint bárki. Ha nem vagyunk vidámak a telefonban, akkor valósággal megsértődik, pedig tudom, hogy nem a sértettség mozgatja, hanem az aggodalom. Tegnap is sírós hangon hívott, hogy a bátyám még mindig nem vidám, mindentől aggódik, ami szerintem tök természetes egy szívműtét után. Aztán valahogy nekem sikerült jókedvűen vígasztalni, nem olyan veled sírok módon, hanem inkább erőt adóan mosolygósan, és láss csodát, nagyon jó hatással volt rá. A végén még meg is dicsért, hogy mennyi energiám és erőm van, és jaj de jó! Kép
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nekünk is meg kell látnunk, már nem terhelhetők annyira, mint akár egy vagy két évvel ezelőtt. Ha bevallják, azt talán ne vegyük rossz néven, még akkor sem, ha rosszul esik nekünk. És a világért sem okoskodni akarok, meg kioktatni stb. Én is van, hogy összeveszem anyuval, vagy nehezen viselem azt, hogy sokszor megmondja, hogyan kéne csinálnom a dolgokat. Nekünk kell átvenni a felnőtt szerepet, higgadtabbnak és megértőbbnek lenni. Mi is leszünk egyszer ennyi idősek, én mindig arra gondolok, én mit várnék a gyerekeimtől fordított helyzetben. Azt hiszem, sok megértést, jókedvet.
Csak azért írtam le mindezt, mert nekem is nagyon sok konfliktusom van mostanában az anyukámmal, akivel a legjobb barátnők voltunk még a kamaszkorom idején is!!! Valahogy hirtelen "megöregedett" a gondolkozása, a türelme, ha értitek, mire gondolok. Magamnak is írom, amit írok, könnyebben értem így meg őt is.

Bernát lázas volt az éjjel, és még reggel is. Délután elviszem az orvoshoz, mert jön a négy napos ünnep, nem akarok ügyeletet hívni, azok még kevésbé tudják, hogy milyen antibogyó kell, ha kell. Remélem, nem lesz rá szükség, hiszen csak náthásnak tűnik Bernát, de inkább elmegyünk megnézetni.

Este még próbálok jönni, mert akartam még ezt-azt írni, de most takarítanom kell.
puszi, Dorka

Ui.: én is örülök, hogy ilyen jó kis társaság gyűlt itt össze. Köszönöm én is, hogy vagytok nekünk! Kép
dorka

Vezso,
köszönöm szépen, megkaptamKép! Amint megetettem + elaltattam a gyerekeket, válaszolok is.
zitmi

Ildi

Szomorú vagyok. Kép

Vezso

Én is örülök neked. Kép

Kingu

Szép volt amit írtál. Kép
Nekem is vannak hasonló élmények, például amikor Bendi már alszik a nagy ágyon és én még jövök-megyek, akkor odafekszik mellé a férjem és nézi Bendit, hogy alszik, meg néha megsimogatja, olyan édik. Kép

Ugye eddig úgy volt, hogy a párom nem aludt velünk, hanem másik szobában, mert nem férünk el az ágyon hárman. (szeretünk terpeszkedni most mit csináljunk Kép )

de kitaláltam a megoldást, letesszük a matracot a földre és ugye van egy galériaágyunk is a dolgozó szobában, vendégeknek, arról is lehozom a matracot és még azt is melléteszem és akkor már lesz egy 160 és egy 140 cm-es matrac a földön és azon már csak elférünk és még Bendit sem kell félteni a leeséstől. Kép Na jól kitaláltam? Kép

ruz
ruzicsky

Vezso
mailt megkaptad?

Timurr
Vendég

Dorka
Ne haragudj, de most nem értem mire gondolsz. Legyek jókedvű és vidám az anyukámmal? Azért mert nem segít nekem, a lányának, amikor kéri? Nem tudok jókedvű lenni vele, próbálom, amit tudok, megteszek, de én is emberből vagyok. Nyúzottan kelek mindennap, és az, hogy nem alszik éjjel Rozi, nemcsak beképzelem magamnak. Hiába jógáznék meg ilyenek, ha egyszer nem alszom még pár órát sem egyben. Már a férjem sem. Kis pihenés az rámférne már. És megértő leszek anyukámmal, persze, csak a hónapok telnek, és ő a nagy megértésben le fog maradni a nagymama szerep örömeiről is. A mozi és az én dolgaim nem érdekesek, ki fogom bírni.
Ja, és anyu munkamániás, majd belehal, ha nem dolgozhat 14-16 órát. Különben meg mindig ő mondja, hogy csináljak mást is, dolgozzak, meg tanuljak stb,de segítséget nem ad.
Szóval úgy néz ki teljesen idegen ember fog Rozival időt tölteni, amíg esetleg nekünk golgunk lesz (mert pl kettesben szeretnénk lenni, ami nem ártana többet, ugye)Nem a nagymamája. Bocs, hogy ingerült vagyok ebben a témában, megpróbálok mindent és veszekedni sem fogok anyukámmal. Ha nem jön rá magától, mit kell tennie, akkor legyen úgy.
Sajnálom a lázat Bernátnál, remélem elmúlik, hogy tudjatok utazni.
Vezso
vezso

ettől vagyok én rosszul . ráadásul egy másik babafórumon az anyuka ( anyuka az ilyen?? ) még le is írta hogy 3 órát sírta gy erek majd a rácsba verte a fejét a végén meg a kimerültségtől elájult. és minedzt büszkén újságolta a kismama. Õ pedig addig fülhallgatón Mozartot hallgatott. Nókomment.

Kép
juszti75

Jimbone, Zitmi, Vizimano, Ruz, Juszti, Timurr, Connie Kép (jegyzeteltem Kép Kép )

Köszi mindenkinek a bíztatást. Én is remélem, hogy valami más is kisülhet még ebből, csak ne komolyabb legyen!!!
Tulajdonképpen amikor tegnap felhívtam a dokit, hogy vér volt a kakiban, egyből rávágta, hogy allergia, mintha más lehetőség nem volna. Azért hozzátette, hogy legyen még egy kaki-vizsgálat.

Leírom pontosan mi is volt eddig. Kb. okt, elején kezdődött hogy olykor zöld volt a kaki. Méghozzá úgy, hogy napi 5-6 kaki volt, a napi első mindig teljesen normális volt. Aztán ahogy telt a nap, úgy zöldült a kaki, és az esti már mindig spenót-zöld volt. Nem volt benne vér sosem. Ez ment egy hétig, mikor bevittük a kakit az ÁNTSZ-be. (Emellett a védőnő azt mondta, hogy biztos valami olyat eszek, amitől zöldül, vagy Gréti sokat eszik, vagy a szept. végi náthájának az utóhatása). ÁNTSZ eredmény negatív, közben a kaki helyrejött. Kedden oltáson voltunk, kedd este már megint zöld a kaki, nyálkás és vér is volt benne. Szerdán ismét este zöld kaki, nyálka, vér. Így hívtam fel tegnap a dokit. Egyébként a kaki továbbra is úgy jön, hogy a napi első normális színű, állagú, vér nincs. Már kevesebbszer kakil, tegnap 4 volt, amiből 1 volt zöld és abban megint pici vér volt. A többiben nem!!!
A babanet rendelőben elolvastam a "véres kakit", minden kérdésre a válasz: tejallergia. Kép
Hát nem tudom mi lesz ebből.
Tényleg csak ennyi jelentkezik Grétinél, hasa nem fáj, kiütései nincsenek, közérzete jó Kép
Én Gérti 3-4 hónapos koráig nem ettem tejterméket, met hasfájós volt, aug. végén szept. elején kezdtem sajtokat enni, és nem vettem észre hasfájást, és most kezdtem volna más tejtermékeket is bevetni Kép

Akiren
akiren

Juszti
jujj ez gáz,undorító

Vezso
hát igen a jóga,rajtam sem segítene,csak napi 8 óra alvás, anyukád meg majd szerintem magától jelentkeizk,hogy unokázhasson.
Vendég

Timurr : megkaptam. köszi Kép aranyos

Kép
juszti75

Juszti

És ebben még nem is az a legszörnyűbb, hogy ezt csinálja egy anyuka. Hanem az, hogy sok gyerekorvos, védőnő, mert még ha csak a nagyszülők, de még sok szakember is ezt javasolja és tapsolnak, hogy milyen ügyes ez az anyuka ő meg persze, hogy büszke magára. Kép Kép

És rám néznek rosszallóan, hogy mi az, hogy még éjjel szopik a baba, minek éjjel enni (hiába mondom, hogy nem az evés ebben a lényeg), meg miért alszik velem, miért nem a rideg kiságyban, ahol reggel beveri a fejét, meg beszorul a lába, ellentétben a nagy ággyal, ahol biztonságban érzi magát, ahol érzi a szagomat, hallja a szuszogásomat, ha felébred egy mozdulattal a cicin lehet és egy-két perc alatt vissza is tud aludni stb. Szóval én vagyok a bűn rossz anya, mert nem adok neki cukrozott vizet (teát), (főleg olyan mű granulátumos szart pláne nem fogok adni) és nem hagyom sírni órákig.

ruz
ruzicsky

Bocsi, Lányok!

Csak beleolvastam - visszaolvasásban nem reménykedem...

Egy témára reagálnék összesen, bár jó volt még "mazsolázva" is olvasni Benneteket.

Akiren!
Lehet, h. egy hanyag, rossz anyuka vagyok, de nekem mindkét gyermekemnél volt ilyen időszak, kb. egy hónap, másfél, s ahogy jött, el is múlt.

Párom, aki most 33 éves, s tejallergiáról akkor nem volt szokás beszélni Kép v. Kép (nem is tudom) szintén hasonló gondokkal küzdött, anyósom mondta.
Akkor az volt a diagnózis, h. túl gyengék még a belei.
A fiamnál az volt a diagnózis, h. túletetem (ezért a reggeli első normál kaki - tud ürülni a gyomrocskája). Tény, ha több idő telt el, normalizálódni látszott a helyzet.
A lányomnál meg nem fordultam senkihez.

Egyik gyermekem sem volt se beteg, se sírós, s eddig még csak idén tavasszal alakult ki allergia a fiamnál - miután egyszerre 15 szúnyog megcsípte a játszótéren, bizti vmi. "fincsi" permettel átitatva...vagy a csuda sem tudja.

Lehet, h. baromságokat írtam, remélem, nem gondoltok gyermekeit elhanyagoló anyukának...

Még annyit, h. utálom, h. felnőttorvos és gyerekorvos is ahány, annyi félét mond. Legjobb, ha magától meggyógyul mindenki, vagy beteg sem lesz...

Mindenkitől bocsi még egyszer, h. nem reagálok, szuper talit Nektek holnapra, egyszer én is ott leszek, remélem.Kép!

Szép időt, sok vidám, sőt BOLDOG percet:
vAdri
Vendég

Adri,
Lehet, hogy én se vagyok egy túl gondos anya, de nem nagyon szoktam se a dokinak, se a védőnőnek mutogatni Ákost, még a végén találnak néla valamit.Kép Beteg eddig szerencsére nem nagyon volt. Bár egy véres kakit én is megkérdeznék azért.Kép

Akiren,
Nincs időbeli összefüggés a zöld kaki meg a sajtevés között?

Juszti,
Hú, én ettől rosszul lettem, ez rémes. Megérdemelné az anyuka, hogy jól belecsapdossák az ő fejét is a rácsba. Sajnos sokan tárgyként kezelik a gyerekeket - másképp nem tudom, hogy lehet ilyet csinálni.

Ruz,
nagyon egyetértek mindennel, amit írtál. És nem értem egy eü. szakember mit szól bele, hogy mit eszik és hol alszik a gyerek, ez nem egészségügyi kérdés amúgy. (Mondjuk a mi dokink nem is szól bele.Kép)

Képzeljétek, Ákos ma 2 és fél órát aludt egyhuzamban, én meg a weblap szerkezeti tervét írtam, és még ebédelni is elfelejtettem, így hogy nem nyügizett a kis haramia.Kép

KépKép
connie

Na, egy kis pihi a rohanásban.Kép

Juszti,
nagyon szépen köszönjük a nekünk készített fényképeket.Kép Lementem és télen majd nézegetem, olyan melegség árad belőlük.Kép

Vezso,
én - sajnos - tökéletesen megértem, hogy mi a gondod. Lehet, hogy múltkor félreérthető voltam. Az tűnik ki soraidból, hogy szeretsz szeretet adni a körülötted élőknek, és nem "használod ki" őket, és te is azt szereted, ha észreveszik, hogy segítségre van szükséged, és azt néha fel is ajánlja valaki. Ráadásul egy nagymama számára -elméletileg - egysze-egyszer vigyázni a kisunokára nem feladat kellene, hogy legyen, hanem öröm. Én is belegondoltam már abba, hogy mit éreznék öregen, ha rámbíznák az unokát - 7 hónap alatt egyszer - azt hiszem repesnék a boldogságtól és jól elkényeztetném.Kép

Engem nem érdekel azok véleménye, akik szerint hagyjuk sírni a gyereket.Kép Baromságnak tartom.Kép Nem arról beszélek, amikor óhatatlan, hogy nyüszögjön pár percet. Aki 3 órán át hagyja sírni a gyerekét megérdemelné, hogy 3 órán át kiabáljon segítségért és senki se segítsen.KépKépKép

Akiren,
nem néztél utána annak amit Zitmi mondott a kimutathatóságról? Ha nem fogyasztasz tejterméket-sajt kivételével-akkor ez hogyan lehetséges?

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok

Huu Juszti nem anya az ilyen, en nem mondom, hogy neha nem hagyom sirni a fiam /felmosas kozben vagy ha epp a furdoszobaban vagyok, vagy hagymavagas kozben/ DE soha nem hagynam azert mert nincs vele kedvem foglalkozni es tanuljon meg elaludni ez egy igazi lelketlen dolog.
Itt is a ket szemlelet csap ossze termeszetesen es akik meg a "regi iskola" peldait kovetik egyzseruen nem hajlandoak megerteni a kisbaba nem egy targy hanem erzo ember ugyanugy mint o, es igenis erezheti magat rosszul, maganyosan, nyugosen, amikor bizony anya kell..Kép Nekem az a legszebb dolog amikor a fiam ugy alszik el hogy belemkapaszkodik es a mellembe furja az arcat......Kép ezt semmivel sem lehet potolni.

Kép
vaktyuk

Juszti!

Felháborító ez az ˝anya˝!Gondolom mennyire büszke magára!

Én a Kismamában olvastam egy levelte, ami nagyon felháborított; a császármetszésről volt szó.Az anyuka olyan hangnemben hurrogta le a ˝nyavajgó, hisztiző császáros anyukákat˝, hogy a bicska kinyílt a zsebemben!
Kép

Virág&Connie!
A következő üzenet Vincének és Ákosnak szól,Marcipán üzenetét tolmácsolom:
Kedves haverok!
Sajnos én nem tudok menni a holnapi talira, mert még fertőzők.
De tudjátok ott lesz az én kis menyasszonyom Grétike, aki nagyon jó kis csajszi.Mivel rajtatok kívűl is sok jó kispasi lesz ott, szeretnélek megkérni benneteket, hogy vigyázzatok Grétikére!
Nem lecsapni a kezemről ám Vince!
Szóval tartsátok légyszí szemmel nehogy ráhajtson valaki!
Köszi, igazi jó haverok vagytok!Ákos, légyszí azért Vincét is tartsd szemmel!
Marci
Kép

delfinke

Connie,

Nincs összefüggés. Zöld kaki októberben kezdődött, sajtot pedig aug. végén kezdtem enni, és talán szeptembertől napi rendszerességgel.

Gréti is most kelt fel, Õ 2 órát aludt egyhuzamban. Mi van a levegőben??? Kép

Akiren
akiren

Na, már megint itt vagyok!

Akiren,
hogy volt véres? Már bocsi, hogy részleteket kérek. Nálunk a kicsit nyálkásabb, zöld kakiban gombostúűfejnyi-hegynyi pár pötty volt.

A fiam akkori gyerekorvosa (később váltottunk) tanácstalanul nézegette, másik doki mondta, h. nem tudja (ebben egyformák voltakKép).
Aztán volt egy kis kelés a fenekén, amit műtöttek, és arra lett fogva az egész (szép magyarosanKép)

Lányomnál, mikor jelentkezett a zöldes-nyálkás kaki (vér itt tán nem is volt, de bizti, h. meg nem ijesztett), figyeltem, h. 3 óránál ne nagyon legyen kevesebb idő a szopik között.
Próbáltam a tejtermék nélküli étkezést, de semmi változás, ráfogtam a lactoherb teára - tán még írtam is nektek, de akkor is az átmenti (valszeg véletlen egybeesés) javulás után maradt a helyzet.

Most a lányom köhög, már egy hete, se láz, se nátha, se rosszkedv, semmi, csak köhögés. A doki - újabb - tanácstalan. Most vagy az ország setét szegletében lakom, nyugat ide vagy odaKép, vagy UFO gyermekeim vannak...Kép

Na, befogtam...rohanok, én mindennel el vagyok maradva folyton, nem tudok úgy takarítani, h. vmi. ne maradjon még holnapra, s magamra éjjel jut csak időm, csak bámullak Benneteket, hogy osztjátok be az időtöket.

Minden jót:
vAdri
Vendég

Ildi annyira sajnalom, hogy nem jottokKép Kép
Jon valaki a belvaros felol? Szivesen elviszem /NYugai ter es kornyeke/

Kép
vaktyuk

Vaktyúk!

Én is nagyon sajnálom; annyira vártam már.
De nem akarok kockáztatni, hogy valamelyik csöppség beteg legyen!
Majd legközelebb!

Ildi

delfinke

Akiren
Figyelem én is , mi történik Veletek, és vizsgálgatom Rozi kakiját emmiatt (is). Azért nem szóltam hozzá, mert nem ismerem a tüneteket, nem is ismerek senkit, aki tejallergiás, egy lisztérzékeny ismerősünk van csak. Na de szorítok, hogy ne legyen tejallergia, ki kellene rendesen vizsgáltatni.

Ruz
kiakadtam én is ezen az anyukán, ha annak lehet nevezni (bocs, de tényleg felháborító).

Vizimanó
Köszi, hogy megértesz. Azért írtam, hogy anyu mennyit dolgozik, mert ő nem olyan megfáradt idős ember egyáltalán. Ezerrel pörög, törökül tanul, jár mindenféle baráti estekre meg előadásokra Apuval (ennek mind nagyon örülök persze), és rengeteget utaznak külföldre, igazi túrákra, nem olyan pihenős utakra. Most is egy hónap alatt már 2x mennek, most viszik Veronikát is. Ez nagyon szép, és örülök, hogy más kultúrákat ők is megismertetnek a lányommal. Tehát nem azt mondom, hogy egyáltalán nem foglalkozik velük, csak azt, hogy akkor, ha neki megfelel és nem jár fáradtsággal. Kiskorukban csak nagy könyörgésre vigyázott rájuk, csak a nagyira számíthattam. Az az egészben az érdekes, hogy anno, amikor picik voltunk az öcsémmel, Anyu ugyanevvel a problémával küzdött, anyósa pár háznyira lakott és nem segített. és rengetegszer mesélte ezt Anyu nekem, hogy mennyire be volt zárva egyedül a két gyerekkel (Apu sokat volt külföldön, meg vidéken). És, most ő ugyanezt megcsinálja velem. És tudom, hogy ottvan Apu is a betegségeivel, meg tudom hogy Anyu felelős beosztásban sokat dolgozik, de akkor is, az idő telik, és ő kimarad mindenből, ami a kisbabával van. Mesélek neki telefonban, de az azért nem pótolja az igazi személyes találkozást. (Nem is csoda, hogy Rozi mindig megijed Anyutól,legörbíti a száját és sírni is szokott, ha meglátja mert sztem nem nagyon ismeri fel)
Bocsi, nem akarok ennyit írni erről, elnézést Mindenkitől.
Vezso
vezso

Ildi ugy jartal mint mi a multkor azzal a franya takonykorralKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Én is bejelentkezem a rossz hírrel, miként Ildi is megtette már előttem: mi sem tudunk menni a találkozóraKépKépKép!

Képzeljétek, még sírtam is miattaKép

Olyan nagyon készültem erre a napra már hetek óta. Szerettem volna megismerkedni veletek és a kisbabáitokkal, ez a szállodás találkozó annyira jó ötlet lett volna - illetve az is -, mert a vidéki mamák közül is ott lesznek többen. De nem lehetek annyira felelőtlen, hogy betegen elmegyek közétek, és megfertőzlek Benneketet és a Kisbabákat. Az a helyzet, hogy tegnap este és ma éjjel már pocsékul voltam, kelni is kellett ugye Virághoz. Reggelre viszont 38 fokos lett a lázam, fáj a torkom, fújom az orromat megállás nélkül, és annyira kóválygok, hogy a lányokat is alig-alig tudtam ellátni. Ráadásul a férjemnek is Szombathelyen volt ma tárgyalása, ő is csak legkorábban 3 óra múlva lesz itthon, addig egyedül kell helytállnom. Szerencsére a gyerekek már elaludtak, de nagyon aggódom, hogy elkapják tőlem a nyavalyát, hiába, nem tudom magamat elkülöníteni, ha egyedül vagyok velük...Jaj, csak ők ne legyenek betegek!
Az egészben az a legnagyobb igazságtalanság, hogy az elmúlt 5 évben évente 1x szoktam megbetegedni, hát persze, hogy az idei a találkozóra esik!
Tehát mi is itthonról irigykedünk, érezzétek jól magatokat, csináljatok sok-sok fotót! Talán a köv. keddi talira el tudunk menni mi is Virággal, ha addigra meggyógyulunk. A férjem kivesz egy szabadnapot, Violával itthon marad, mi meg elmegyünk majd akkor.
De azért nagyon csalódott vagyok.
Ilyen ajándékot készítettem minden babának (üvegmatrica):

Kép

És ebből sütöttem volna a mákfelfújtat:
Kép

Zitmi, aki most nemcsak beteg, de nagyon szomorú is...
zitmi

Vezso!
Még a nagymama dologhoz annyit, hogy a nagyszülők, rokonok azért vannak, hogy ne neveljék hanem elkényeztessék a gyereket. Ezt valahol olvastam és nagyon tetszett, a gyereknevelés a mi dolgunk. Én lehet, hogy kicsit bosszúálló vagyok, de lesz majd még olyan amikor a nagyszülők szeretnének unokázni, na akkor jól betudnék inteni nekik. A férjem szülei is inkább villogni szeretnének az unokával a lakótelepen tolni a babakocsit, hogy ha megállítják őket, jaj milyen aranyos kisbaba és lehessen feszíteni mellette. Na persze majd még oda is szállítom, tolják csak a bevásárló kocsit.
Vezso a két nagyobb lánnyal, hogy volt, vigyázott rájuk Anyukád, mert arról még nem irtál, de azért majd holnap beszélgetünk erről jó?

Ruzicsky!
Hány nap alatt tanultad meg az Alkotmányjogot, mert nekem is vizsgáznom kell belőle? Az Európai Alkotmány is volt? Marha sok!!

Jön valaki a 3-as Metroval, mi azzal megyünk, ha valaki BKV-zik talizhatunk előtte.

Dorka!
Légyszí adjál nekem e-mail címet, mert van egy teliszámom kardiológus ügyben és megirnám.

Akiren!
Szóra sem méltatod a vejedet, nem szép!!

Delfinke!
Sajnálom, hogy nem jöttök, pedig egy irányba mentünk volna, azt meg különösképpen, hogy a masszőr pasi még nincs annyira jól, hogy babák közé tudjon menni.

Juszti!
Az ilyen anyukának letörném a derekát (nem vagyok egy agresszív típus) de szörnyű, hogy milyen légkörben nőhettünk fel, szóval el kell keserítenem mindenkit, de mivel nem nagyon emlészkünk sokunkkal ez történt, még állja magát a dolog, hogy hagyjuk üvölteni a gyereket tágul a tüdeje.
Köszönjük a képeket ismét szuperek. Nekem is volt egy pasim olyan fantasztikus képeket tudott készíteni, csak hát már vége lett, de egy-egy képet fél óráig tudott beállítani, én meg alig bírtam mellette topogni, nem értettem, hogy mit kell piszmogni annyit, aztán amikor előhívatta, már megértettem.

Connie!
Nagyon igaz amit az indián mondással akartál érzékeltetni, tök jól irtad le.
Tessék ebédelni, le nem fogyjál!!
Patri
patri

Jaj, de drága vagy Zitmi, hogy készültél, nagyon szépek a matricák. Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, de akik digitális géppel lesznek majd tesznek fel sok-sok-sok képet, jó??? Bár tudom ez nem vigasztal Téged.
Gyógyulj meg!!
Patri
patri

Zitmi
Nem hiszem el....Kép Kép
És még egyedül is vagy..., ez még rosszabb...Kép
Gyógyulj meg hamar, és a lányaid se kapják el! Kép
És még ajándékot is csináltál...
Majd a köv művházas talira várunk mindenképp!!

Patri
Jó, majd szóban. Kép

Ezek a betegségek sok ismerősömet ledöntötték most a lábáról..., biztos a melegfront is így hat, nem tudom. Mert ilyenkor pl nem vagyok én sem annyira felöltözve, közben pedig azért nincs olyan meleg, főleg árnyékban. Nálunk még szúnyogok is lettek megint.

Lányok!! Gyógyuljatok meeeeeeg!! KépKép
Vezso
vezso

Patri, Vezso,
aranyosak vagytok, kösziKép! Nekem is nagyon rossz, hogy nem lehetek ott...Remélem, legközelebb tényleg összejön a Művelődési Házban.
Biztos én is úgy hűltem meg, hogy a játszótéri homokozóban rám izzadt a ruha, olyan meleg volt, hazafelé meg szinte forgószélbe kerültünkKép.

"Tolják csak a bevásárló kocsit" - Patri, ez jóKép...Megnevettettél!

Vezso,
neked ment egy mail is.
zitmi

Sziasztok!

Csak pár szót....el vagyok havazva, még vasalnom kell, nemsokára fodrász (nem értem hogy nézte el a napot....tegnap kényelmesebb lett volna), igazán rámfér, több mint fél éve nem voltam. Pakolni kell, szendvicseket gyártani holnapra, a lakás romokban.
A tervek szerint holnap reggel 6 körül indulunk.
Nem valószínű, hogy ma még benézek ide, sőt valószínűleg nem fogok.

Connie, Ruz: Maximálisan egyetértek veletek!
Szabályosan felfordult a gyomrom amikor magam elé képzeltem a babát ahogy a 3. órája sír, és egy nő aki magát e gyermek anyukájának hívja, baromi büszke közben magára.
Nem értem miért nem lehet felfogni, hogy ezek a babák még magatehetetlenek, ha unatkoznak nem tudnak levenni egy jó kis könyvet a polcról, nem tudnak tudatosan elaludni, nem tudnak ebédet főzni maguknak. És kutya kötelességünk megoldani a problémájukat.
Megérdemelné ez a nő, hogy 100 év múlva amikor remegő kézzel nyúl a gyógyszerekért, és nem éri el, és a gyerekei majd ott büszkélkednek körülötte, hogy lámlám ők milyen jó gyerekek, nem segítenek az anyjuknak, kell az a kis napi mozgás amíg odaküzdi magát a gyógyszerhez.

Ildi: Sajnálom, hogy nem jöttök, Grétinek még meg se mertem mondani, hogy Marcika nem fog jönni. Kép Majd próbálom kíméletesen közölni vele a rossz híreket.
Amikor olvastam, hogy nem jöttök, azon gondolkodtam, hogy majd tarthatom a szemem a lányon, nehogy kikezdjen valakivel Kép
De utána megnyugodtam, hogy Ákos és Vince majd segítenek nekem Kép

Akiren: Járjatok utána ennek a kaki dolognak alaposan, szerintem nem tejallergiás Grétid. Ne kérdezd meg miért gondolom így. Ezt érzem, és kész. De komolyan.

Virág: No para! Kép Mi farmernadrágba megyünk. Kép
Már én is kifejtettem Vezsonak abbéli aggodalmamat, hogy majd kinéznek bennünket a kosztümös, öltönyös szálloda lakói. Kép De megnyugtatott, hogy nem fognak. Kép

Jó hétvégét mindenkinek!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ildi,Zitmi,
Annyira sajnálom, hogy nem tudtok jönni.
Kép

Zitmi,
Szerintem Violát is nyugodtan hozhatod a művházas talira, legalábbis tőlünk. Aztán lehet neki nem lenne egy nagy szám.Kép

Bea, Villes,
Ha ez megnyugtat titeket, én simán mászkáltam ötcsillagos szállóban farmerben, sportcipőben, és még sosem szóltak rám.Kép Általában az utazásos napokon nem kiskosztümöztünk, öltönyöztünk, hanem kényekmes cuccokat vettünk fel. És mindig volt egy csomó turista is a reggelinél pólóban meg rövidnaciban.

KépKép
connie

Zitmi: Brühühühü...necsináljátok már.
Mire Pestre érünk holnap tényleg csak a Vezso család meg mi leszünk KépKépKépKép
(persze akkor is jól éreznénk magunkat Kép, de mégis KépKép)
még majd nem is leszünk többen mint egy művházas talin Kép
brühühü

És pont a számomra a legkedvesebbek nem jönnek Kép:KépKép jajjj brühühü....
Lir ír levelt, úgy néz ki ők sem tudnak jönni. KépKépKépKép Bár még nem 100%, úgyhogy reménykedem, hátha jönnek mégis!

Kép Kép

na, most hogy így jól kisajnáltam magam.....:

tényleg az a legfontosabb, hogy MINDENKI GYÓGYULJON MEG!!!!!!!

Tudom, hogy akik nem jönnek, azoknak még rosszabb mint nekem Kép
De most úgy elkenődtem Kép

Vezso: Írok e-mailt, küldöm a telefonszámom, hogy tudj értesíteni, ha esetleg érdeklődés hiányában elmaradna a találkozó Kép

KépKépKépKép
Az összes víros és baci azonnal mondjon föl!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Connie,
köszi, kedves tőled...Viola valóban csak felforgatná a termet, minden anyuka utána szaladgálnaKépKép. Meg molesztálná is a piciket, tetszene neki ennyi új baba egy helyenKép.

Vízimanónak
akartam még tegnap képeket küldeni, de nem jött össze, most fogom pótolni. Bocs a többiektől az offért, de nem tudom Csilla privát címét. Kérdeztél a férjemről, ő most jogtanácsos, de egy éve még EU-s pénzügyi szakjogász volt, illetve végzettsége szerint most is az, csak más lett a beosztása a szakvizsga után(ugyanazon a munkahelyen). Most beosztottjai is vannak, így még nagyobb a felelőssége, dolgozik is eleget.

Mennek a képek Németh László lányairól nekedKép. Tényleg, a "Lányaim"-at olvastad tőle? Ákos után akkor szorítok egy kislányért, ha azt szeretnél következőreKép!

Kép

Kép

Kép

Az első képen még Kata is ott van, a többin már csak Magda, Judit, Ágnes (szül. sorrendben).
zitmi

Patri!
Köszönöm előre is! Kép
szeredas@axelero.hu

Vezso! Kép
Bocs, ha feldühítettelek Kép Nem ez volt a célom, de megértem az indulataidat.
Tudod, most én is nagyjából egyedül vagyok minden nap a srácokkal, viszem tornára, énekre hetente 3x őket, meg ugye reggel-délután ovijárat, bevásárlás, háztartás miegyéb. És én is kelek Bernáthoz éjjelente legalább 5 alkalommal, bár az is igaz, hogy mellettem alszik. De azért még Bálinthoz is két-három éjjelente fel kell kelni. A bátyáméknak gyakran én főzök, én segítek, látogatni járok a kórházba stb. stb. Tehát tudom, mi a fáradtság, meg az, amikor nem igen segít senki. (És véletlenül sem sajnáltatni akartam magamat, mert ezt utálnám a legjobban) DE!!! Az én anyukámért most én tényleg aggódom, mert hirtelen bezárkózott (ebben különbözik a Te mamádtól), alig bírja rávenni magát, hogy elmenjen valahová, ezzel együtt állandóan van valami programja, munkája stb. Az anyósomék nem vidéken laknak, mint anyu, hanem a szomszéd házban, mégis csak annyit segítenek, hogy péntekente ők hozzák el a fiúkat az oviból. Egy darabig engem is nagyon bántott a dolog, elhiheted. De úgy látom, ők már nem bírják ezt a tempót. A két gyerek még oké, de három... szóval azt hiszem nekik ez már átláthatatlan. Anyu aggódik miattam, hogy hogyan bírom, mégis keveset jön, inkább azt szeretné, ha mi mennénk sűrűbben. Csakhogy én a benzint, de mostanában még a vonatot sem tudom kifizetni, amit most nem szívesen írok le, de mindegy. Már égtem eleget emiatt pl. az oviban, mikor három hónap alatt tudom befizetni a csoportpénzeket. Tehát anyuval ezen megy a vita folyton, hogy miért nem megyünk mi.
Tegnapra érlelődött meg bennem az a hozzáállás, amiről írtam neked. Hosszú folyamat volt bennem is,és még azt sem állítom, hogy mindig megy majd ez. De nekem segít, ha ilyenkor Ti majd azt mondjátok, hogy Dorka, te írtad múltkor, hogy értsd meg a mamádat, most tedd is azt. Légyszíves írjatok nekem majd ilyet, jó?! Kép
Szóval jó zavaros lettem, valószínűleg más család, más probléma, kicsit más helyzet, de alapvetően a lelki békéről és a boldog pillanatok észrevételéről szól ez szerintem. Én annyira élvezem az igazán rosszcsont fiaimat. Jajjajaj, most úgy tűnik, mintha egy szentimentális, szenilis hülye lennék, aki még iszonyú naív is. MIndegy, ezért nem jó neten beszélgetni, sosem tudom, úgy elmondani, hogy ne legyen félreérthető.
Koklúzió: csak a hajadnál fogva tudod magad kirángatni minden bajból, ha ebben még segít is valaki, duplán boldog lehetsz! Ez nem olyan jó, mint egy indián mondás, mert én találtam ki, de szerintem találó. Igyekszem sűrűn erre gondolni, és lesem a kicsiket, ahogy nőnek és egyre okosabbak, egyre inkább a társaim is, nemcsak a gyerekeim.
Remélem, nem orrolsz meg a fenti sorokért rám, tényleg nem ez volt a célom, mert szeretlek Kép Gondolokodtam sokat azon, amit írtál, de mindig ide jutottam. Küldök sok pozitív energiát Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ruz!
Írtad: "Úgyhogy nem értem, hogy miért javasolják a cicis elalvásról való leszoktatást, honnan tudják ilyen biztosan, hogy az ösztönös, természetes cselekvés az nem jó, ellentétben egy mesterségesen kreált elmélettel, amitől láthatólag még szenvednek is a babák,"
Szerintem azt csináld, ami jól esik, és amit mindig meg is tudsz tenni. Ha mindig meg tudod tenni,hogy cicin altatod el, nyugodtan tedd azt. Én most már tudom, hogy az első babával nekem is az volt a jó, de azt is, hogy a másodiknál mennyire jó volt (amit most is csinálok), hogy alap esetben magától alszik el a kiságyában (napközben mindig, este az esti lefektetéskor), de éjjel velem alszik, sokszor csak komfortszopiért fordul oda. Napközben is néha van, hogy van annyi időm, hogy az ölemben altassam, és az nagyon jó érzés Kép Sokszor nem tudom ezt megtenni, ezért hasznos, hogy egyedül is remekül el tud aludni, nincs sírás. Ezt persze úgy lehet megtanítani a babának, hogy szopi után leteszed a kiságyába, puszi, kimész. Sír. Visszajössz, simi, puszi és nem veszed fel. Kimész, sír, kicsit tovább hagyod (persze nem három órát!!!), vissza, simi stb. Kb. három nap kell, mire megtanulja a baba, de ez nem szenvedéssel teli három nap, csak következetsnek kell lenni, mert különben mindent kezdhetsz előről. És ez igaz minden komolyan vett nevelési elvre.
Tehát én annak vagyok a híve, hogy hallgassunk meg sok ötletet, de azt válasszuk, ami hozzánk a legközelebb áll, amit jó szívvel meg tudunk tenni a babánkkal, aminek értelmét látjuk egy szóval ami nekünk a legjobb.
Kivételt képez nálam az otthon szülés kérdése, mert ott a babát veszélyeztetheti a mama, ott nem gondolom, hogy csinálja azt, ami neki a legjobb.
Igaz, a többi rendszer bevezetésénél is úgy gondolom, az egész család vágya fontos, a babáé és a többieké is.

Mennem kell a gyerekorvoshoz, majd este jövök.
Puszi mindenkinek!
Dorka Kép
dorka

Zitmi

Olyan aranyos vagyKépGyógyulj meg!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Timurr
Vendég

Cicin elalváshoz: nem tudom másnál ez hogy alakult, de nálunk úgy van, hogy nem így altatom Ákost, hanem egyszerűen elalszik szopi közben. (Nem tudom, érthető-e a különbség). Nagyon ritkán tart tovább 10 percnél az egész. Az viszont elképzelhetetlen, hogy letegyem a kiságyába és ott elaludjon egyedül, mióta nem cumizik (előtte általában ment), csak felhúzza magát, és ha már elkezd sírni, akkor rém nehéz megnyugtatni, elaltatni, akkor jön az egy óra szenvedés. Úgyhogy nekünk legjobban a szopival elalvás jött be.

KépKép
connie

Bea,
nagyon-nagyon jól esett, kösziKépKép! Hidd el, én is szerettem volna, ha találkozunk, ki tudja, mikor lesz erre lehetőség legközelebb, hiszen ti szegediek vagytok, nem tudtok gyakran jönni Budapestre. De talán lesz tavasszal is szállodás tali - lesz, Vezso?KépKép - , és akkor megismerkedünk személyesen is!
Igen, ez nekem rosszabb, nem elég, hogy nem tudok elmenni, még beteg is vagyokKépKép...De nem akarok senkit megfertőzni közületek, ugye érted?
Fotózzatok sokat, és gondoljatok a betegekre is tali közbenKép!

Timurr,
te is aranyos vagy, köszönöm neked a kedves szavakatKép! Olyan jó lenne, ha egyszer ti is el tudátok jönni egy találkozóra! Talán jövő tavasszal, vagy nyáron!

Connie,
nálunk is mind2 kislány cicin alszik/aludt el este vagy napközben ( a másik jolly joker a babakocsi, ott is tuti volt a bealvás). Garantáltan hiányozni fog ez az élmény 16 éves korukbanKép!

Mennem kell, mert felébredtek a Szépségek. A férjem még seholKép...De már úton van hazafelé.
Este még benézek, ha a kór engedi, bár már kezdek szédülni is, meglátjuk mi lesz. Pihennem kell, amint a férjem megjön.

Sziasztok, kedves Lányok!

Zitmi
zitmi

Zsuzsa

Szegény kukika,remélem rendbe jöttökKép

Zitmi
Pihizz,ha hazaér a párod.
Bizony lesz még tavaszKép

Legújjabb kedvenc képem:
Kép
Vendég

Connie? Ákosod cumizott? És most már nem kell neki?

Nálunk még azért kell a cumó , bár nem mindig. ( alváshoz)

Nálunk ha fáradt a bébi jól bekajál és elalszik a cicin. Én átpakolom a kiságyba.

Vagy : Beteszem a kiságyba puszi, simi pelus a kezébe és elalszik. Bár mostanában ez elég nehezen megy. Amit Dorka írt logikusnak hangzik asszem van is erről egy könyv Aludj jól gyermekem címmel. Valahol olvastam róla.

Az anyukáról aki ordítani hagyja a gyerekét , inkább nem szólok többet. Már most olyan ideges vagyok. Egyáltalán hogy lehet egy pici lényt igy cserben hagyni? Én ha sír a fiam : izzadok. Mióta megszületett. Egyszerűen annyira bánt a mai napig hogy neki valami nem jó, hogy folyik rólam a víz. Érdekes ha alszik vagy eljátszik , akkor semmi. Vegetatív módon igy jelez a testem. Szörnyű kellemetlen mert általában a hátam csurom víz Kép de nem tudom szabályozni. Ez idegi dolog. És szülés előtt ilyen sosem volt. Eddig szégyelltem ezt mondani de a francba előttetek nincs is mit szégyelni Kép

szóval ha van ötlet vagy tanács ez ellen szivesen veszem. Bár ezt nekem kell "fejben" megoldani. csak nehéz mert nem akaratlagos dolog.

Vizimanó: köszi Kép olyan jól esett amit a képekről írtál. aranyos vagy.

Kép
juszti75

Sziasztok!

Zimti, Delfinke!

Nagyon szomorú vagyok, hogy nem találkozunk holnap :-(KépKép
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!
Ki jön korán? Mármint 10-re vagy olyasmi?
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

A ridegtartáshoz: nagyon egyetértek mindennel, amit ezzel kapcsolatban írtatok. Éppen a minap beszélgettem a chilei barátnőmmel arról, amit Connie is írt, hogy talán azért is ragaszkodnak a szüleink annyira a sírnihagyás stb. dolgokhoz, azért hangoztatják annyira, mert nehéz lehet feldolgozni, hogy talán valamit nem jól csináltak, mert engedtek a társadalom nyomásának. NEkem szerencsém van anyuval, ugyanis Flóra születése után nagyon sokat beszélgettünk, és ő maga mondta el ezeket nekem. Õ akkor annyira szerelmes volt az apámba (aki amúgy már a nászútjukon megcsalta, de ez egy másik történet), hogy mindent úgy csinált, ahogy az apám mondta. "Hagyd sírni!" "Barackot neki 1 hónaposan!" "Menjen bölcsibe félévesen!" stb. Szerencsére miután elváltak már nem volt beleszólása ezekbe a dolgokba, a nevelőpapám pedig teljesen másmilyen ember. Anyu most tökre újraélte az én születésem utáni időket, és nagyon sok minden letisztult benne. Ezerrel támogat még akkor is, ha valami neki furcsa vagy új. Olyankor elmagyarázom, megbeszéljük, és végül mindig azt mondja, hogy csináljam úgy, ahogy az ösztöneim és az eszem diktálják. Amíg otthon voltunk rengeteget segített, de anyós is. És akkor is szívesen vigyáztak Flórára (mondjuk összesen ha 3-4 alkalom volt), amikor a kisasszony nem volt éppen egy leányálom.

Akartam még többet is írni, de most nem hagynak (apja és lánya).

Nálunk a szennyestartó kosárban ül a gyerek, nem a lavórban. Majd megmutatom.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

VAdri,

Az hogy véres, olyan hasonló, mint ahogy írtad. Pici gombostúhegynyi pötty, és ha a törlőkendővel megbirizgáltam, nyálkás volt, azt a kis vérpöttyöt szét tudtam kenni. Illetve olyan is volt, mintha piros szösz lett volna. Először azt is gondoltam. Kép

Jégvirág,

A próféta szóljon belőled Kép Kép Kép

Patri,

Bocs, hogy nem reagáltam arra amit írtál. Mikor elküldtem a hsz-t rájöttem, hogy elfelejtettem neked is írni, de akkor már mennem kellett.
Gréti nagyon gyúr a szumóra Kép Azt hiszem Õ itt bárkit lenyomna, legalábbis a súlyával Kép
Remélem most már leáll a súlygyarapodása, elkezdjük a hozzátápi 7-én és kalóriaszegény almával fogom tömni Kép
Képet keresek majd, amit Beninek küldünk Kép

Akiren
akiren

Most jutott eszembe. Bár lehet, hogy az ötlet is hülyeség, de azért elgondolkodtatott. Nekem ma jött meg... lényegében most először normálisan. Már júliusban is volt (szülés után 2 hónappal) de abból végül semmi sem lett, csak pecsételt.
Ettől nem lehet véres Gréti kakija??? Hülyeség mi??? Dehát annyi minden megváltozik ilyenkor a tejben is, miért ne lehetne ilyen hatással rá. Amúgy nem utálja ettől a tejet Kép

Akiren
akiren

Sziasztok,

Vezso,
köszi az sms-t. Már egy ideje azon gondolkodtam h mi a túróba tegyem a Manó kajáját hogy jó legyen. De így a legjobb.

Jégvirág,
Mi tuti megyünk!!! Szintén vidékről, kb 7-kor indulnánk.

Császár: én is császárral szültem. Volt homokzsákom is. Amikor elmúlt az érzéstelenítő azt hittem összelapít. Szerencsére engem nem bánt h így szültem. 14 óra vajúdás után amiből 2 jó kis 2 percesekkel telt, nekem már megváltás volt a császár. Sajnos a babának leesett a szívhangja, de már nagyon ki voltam nyúlva. Egyébként én úgy gondolom hogy aki még nem szült császárral az befoghatja (már elnézést). Már én is hallottam h a császáros szülés a legkönnyebb ...stb

Légyszi-légyszi holnap ne haragudjatok rám h nem tudom az összes baba nevét!

Sajnálom akik nem tudnak jönni, a többiekkel holnap találkozunk.

Adri
hadri

Sziasztok!

Bekukkantottam ismét.

Akiren,
erre mondták a párom esetében, h. gyenge a bélfala, és attól van.
Õt annak idején nagyon kivizsgálták, ha jól emlékszem anyósom beszámolójára, tán el is különítették.

Milyen gyakran eszik? Csak szopizik?

Sírnihagyás stb.:
nálam is szinte hormonálisan működik: ha sír Nati, azonnal próbálom hárítani feszülten - nem vele vagyok feszült, hanem minden körülmény miatt, amely nem engedi enyhítenem (pl. zaj) a baját.

Nagyon szépek a babák, Maján is csak ámulok!!!

Jimbone,
jó, h. rendeződnek a dolgaitok.
A fiam 3 éves, Dermovate krémmel tágítják az erős fitymaszűkületét. Reméljük, megússzuk a műtétet.
Mellgyulladásra, ill. már az elején Garmastan (asszem így kell írni) kenőcsöt használok. Nem gyógyszer, csak gyógyhatású. Nagyon jó!!!!!

Nebula,
a chilei barátnőd is hasonlókkal küzd, mint mi?

Jobbulást kívánok minden betegnek!

Juszti,
nagyon jók a fotók!

Dorka,
Benned már túl nagy a kompromisszumkészségKép. De hihetetlenül fegyelmezett vagy.

Vezso, Delfinke, és mindenki, akinek vmilyen konfliktusa van:
kitartás.

Connie,
azért én paramami vagyok, Te pedig gyógyszerészként hozzáértő.Kép

Szegedet, a szegedieket külön is üdvözlöm.

Sok szuper talit, s egyre szorosabb barátságokat kívánok:
vAdri

Ui.: Se rendesen visszaolvasni, se rendesen reagálni nem tudtam.
Vendég

Még egyszer jelentkezem ma.KépvagyKép?

Szüleim egyszer megbeszélték, hogy vajon csak "hisztiből" nyüszizek, vagy komolyan. Megbeszélték, hogy 15 percig hagynak sírni, aztán tovább nem. Én pont a 16. percben hallgattam el. Nem hagytak minket sírni öcsémmel, mert öcsém pl. 8,5 hónapos koráig úgy aludt éjjel, hogy 8-12-ig, majd ÉKTELEN ordítás kb. 3-ig (asszem ez a tipikus hasfájós baba) görcsölt is meg minden. Anyu minden éjjel rázta a seggét, és képzeljétek, nem kellett neki egyedül virrasztania, én felkeltem hozzá és állítólag simogattam és mondogattam, nem baj anyuci, majd holnap aludni fog az Öcsvér (saját szó testvér+öcs)KépKépKép

Connie,
Ákos is bealszik este kajcsi közben. Régen nem így volt, akkor simi-simi, mese puszi és egyedül elaludt. De ha most csak úgy letenném, akkor begorombulna, és kétszer annyi ideig tartana megnyugtatni.Kép

Zitmi,
olvastam a könyvet, és köszi a képet is. Jobbulást kívánok neked, és pihenj sokat, az a szerencse a szerencsétlenségben, hogy most legalább hosszú hétvége következik.Kép Már írtam egy hosszút, de valami izé megtámadta a gépemet, hála Connie-nak egy újraindítást követően leirtottam.Kép De a hsz elszállt.Kép

Jimbone,
nagyon-nagyon örülök nektek.Kép

Timurr,
Maja nagyon aranyos, teljesen elolvadok tőle.Kép

Juszti,
amikor Ákos elkezd sírni akkor nekem a hónaljam kezd verejtékezni, és ekkor ott hirtelen szúró érzést érzek. Anyum szerint, ez ősi dolog, a szervezet jelzi, hogy a kicsinyünk veszélyben van, erre beindul az adrenalin termelés és ennek következtében izzadunk.KépKépKép

Na, folyt. köv.

Kép

Kép
vizimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?