Új privát üzeneted érkezett!

LillaKép
Agyon lettek dícsérve a pörcök. Lenyomoztam, hogy mit csináltatok a turiban.KépKép El hoztam a csomit is. Jövő csütörtök jó Nektek ?
Az oltás nem gyengíti le őket, esetleg csak rövidtávon. Lehet, hogy belázasodnak tőle, de az max 2 napig tart. De majd megbeszéljük, van még időnk.

DitkeKép
Nekem délelőtt 1,5, délután 1 órát alszanak még a pörcök. Így este még elég normálisak, de ha ettől kevesebbet, akkor nehéz velük. Most is itt karattyolnak még.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat

A csütörtök az egyetlen nap, ami bizti nem jó. Akkor járunk dévényezni és jön a takarítónő is.

lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Egyébként egyesek hol járkálnak? Gabus? Kristin?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Nekem a szerda nem jó, mert akkor jön a taka néni, pénteken meg egy barátnőm.Kép Ez rövid hét lesz. Az azt követő 7-en csak a szerda nem jó, a többi még szabad.

Sziszus is csavarog.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Kristin!

Élőben még szebbek a bébieid! Nagyon aranyosak.Kép Kép Miért voltatok a tornásznál? Én nagyon meg vagyok elégedve vele, rengeteget fejlődtek a fiúk és jó fej Adrienn isKép. Honnan ismertél meg olyan gyorsan? Én a törpéket néztem és gondolkodtam kik is vagytok. Mire rájöttem te már elárultad. Na mindegy, örülök hogy láttalak benneteket. Hol laktok a kerületben?

Ti ha marad tej a melletekben szoptatás után azt kifejitek vagy hagyjátok? Én nem fejegetek, de néha lelkiismeret- furdalásom is van tőle.

Most ennyit, hulla vagyok, húz az ágy.

Ancsa

Kép
vancsa

SziASZTOK!

lilla!
Próbálok berendezkedni itthon,de igy hogy egyedül maradtam (anyu ugye nincs velem egy fedél alatt)elég lassan haladok!!!

Cat! ahogy olvastam hogy volt keresztelő nálatok,eszembe jutott hogy én még tartozok keresztelős fotókkal is......
amint tudsz rakj fel TE IS !

mA VOLTUNK dÉVÉNYES KONTROLLON....és az előttem lévő Anyuka a két fiával:VANCSA volt!
Nagyon aranyos két fia van!igazi vasgyúrók!

Megint betegek vagyunk...de most én is .Csak Apa maradt eddig egészséges...nekünk be van dugulva az orrunk.

más most nem jut az eszembe....

kristin
kristin75

Vancsa!

Ez telepátia...én is pont rátok gondoltam!
Mig Te öltöztetted bent a fiad addig az Adrient kérdeztem hogy ikrek ők is?
Mondta hogy igen és hogy 6 hósak,de 1 hóval hamarabb jöttek,és kerületiek...ebből kisakkoztam hogy Lilla nem lehet mert ő kissebb nálunk,ha babanetezik az anyuka akkor csak Te lehetsz!!!ű
Te sem panaszkodhatsz!!!Nagyon édsesek a fiaid!!!Szép kis arcocskáik vannak!!!
Én Norbival jártam 1 hónapot mert kifli volt.Azután rendbe jött és mondta hogy megnézne,menjek kontrollra 4 hósan,csak akkor nem mentem igy mentem most!
Tényleg aranyos az Adrienn!!!A kontrollért nem kért semmi pénzt!!!Ez ritka!pedig ott voltunk fél órát!
mi Rákoskerten lakunk a pesti út mellett!

Fejés!Én nem fejtem ki a maradékot,mert lusta voltam!Viszont ha sokáig szeretnél szotatni akkor állitólag ki kell fejni mert csak akkor termel ennyit vagy többet a szervezeted!!!(nekem már ninbcs tejem?mert mindig maradt benne a végén...)

kristin
kristin75

Vancsa!

Én csak addig fejtem, míg Petra nem szopott, utána már csak akkor, ha nagyon feszült vagy nagyon nagy csomók lettek a mellemben, egyébként nem. Beállítják maguknak a babák hogy mennyi kell nekik. Pl. már elég rég nem szopnak délben, de most néhány napja Petrát megszoptattam délután lefekvéskor (így könnyebben elaludtKép ), aztán ma nem szopott, erre estére kétszer akkora lett az a mellem amelyikből ő szokott szopizni, néhány nap elég volt hogy megint beinduljon és többet termeljen. Nekem valaki egyszer azt mondta, hogy a hosszú szoptatás titka az éjszakai szopi, hát ez sajna ( Kép ?) nálunk még megvan...
Azért persze annyit jó fejni, hogy legyen néhány adag tejcsi a fagyóban vészhelyzetre...

Ditke
ditke62

Kristin

Azért elárulod mailben, hogy melyik ház a tiétek? Megesz a kíváncsiságKép Jó pakolászást!

Vancsa

Én eddig mindig kifejtem, de napközben max 30 ml jött ki a 2-ből egyszerre. Amióta nem mérek, azóta a nappali fejéssel is felhagytam- ennyiért nincs értelme, meg amúgy se kapják meg üvegből, akkor meg minek? A fagyasztó tele van tejjelKép Ha nagyon azt érzem, hogy hagytak benne, akkor kifejem. Meg éjjel kelek egyszer fejni, akkor kijön 2,5- 3 deci. Nappal mióta többet vannak ébren, többször is szopiznak, mert túlságosan felpörgetik magukat a járókában és mikor megunják se lehet lerakni őket aludni csak szopival-ez megnyugtatja őket. így szinte egész nap szoptatok, bár elég rövid ideig tart 1-1 alkalom. Én beszéltem szoptatási tanácsadóval, ő azt mondta, hogy nem kell nappal fejnem, elég az igény szerinti szopi. A legtöbb tej úgyis szopi közben termelődik. Hát, remélem, hogy így van...

Cat

Akkor legyen a jövő7 utáni hét. Mondjuk kedd?

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke

Ezt hogy értik? Mármint, hogy az éjszakai szopi a titok? Nálunk szerencsére már 6 hete átaluszzák az éjszakát. De én soha nem szoptattam éjjel, mindig üvcsiből kaptak- az gyorsabb volt. (akkor még sokáig piszmogtak..)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kristin Laurája:
Kép
Kép

Cat
Kép
cateye

LillaKép
Jó a kedd.KépKép

KristinKép
Bolt: Telepes-Huszt utca sarok, a számot nem tudom sajnos. Csinibaba a neve a boltnak. AZ Öv utcától elindulva, első sarok jobbra.

Valami gebasz van az albumunkkal, de teszek fel én is keresztelős képeket, amint megjavítom.

Tündéri édes a lánykád! Norbi milyen cuccban volt ? Arkangyal?KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Kristin!
eZ a mosoly tényleg angyali!

Már megint egy tápszeres kérdés. Eddig sima Beba HA-t kaptak. Nemrég tértünk át a start-ra, az a bifidus bacis. Ezt is úgy csinálom, hogy egyszerre az 1 napi adagot, aztán a hűtőből melegítem.
Azon gondolkoztam, hogy ezzel nem vágom-e agyon a benne lévő hasznos bélbaktériumokat. Ugye mikor készül langyos, aztán lehűl a hűtőben, aztán melegítem az evéshez.
Ráadásul tegnap egész nap a hasuk fájt, ha nem aludtak végig kézben voltak. Lehet a tápszertől?

Használtatok ilyen bifiduszosat?

Vikta!
Nálad milyet esznek?

Pusz!
Enikő
olajfácska

még kedden úgy fejeztem be h később rólunk. na a később most érkezett elKép

a picik jól vannak.és már este9 3, 7 az evés, így (kisebb megszakítással) anyuka aludhat 7-igKép
a legnagyobb sajna nátha koros és köhög. ez az első betegsége. 37,8 volt a hőemelkedése. remélem mihamarabb meggyógyul. rengeteg teát kap és tegnap este kapott egy lázcsillapító kúpot. ma már jobban van.

KristinKép
nagyon csini volt Laura ebben a rucibanKép

EnikőKép
a gyerekek nagyon szenvedtek a táp csere miatt.
a kórházban a drnő mildibé ha-t írt fel és amikor hazajöttünk 1 hétig azt ették, mert addig volt elég. közben a körzeti beba ha-t írt fel nekik (Dalma is ezt kapta), de ettől Natika nagyokat hányt, Bendi meg fetrengett. 2 napig kapták aztán rájöttünk h a csere lehet a baj és visszaálltunk a régi tápszerre.
már elmúltak 1 hónaposak amikor mildibé ha helyett a mildibé 1-et próbáltuk, de azt csak 1 napig. hasonlókat produkáltak csak nem volt olyan durva.
hányadikán születtek a gyerekeid?

pusz: Vikta
vikta

EnikőKép
Mi ettük a bifiduszosat. Én hideg vízzel keverem be a tápit, és úgy megy a hűtőbe, alapos rázás után. Így tuti nem vágom gallyra a hasznos bacikat benne. Szerintem a tápi csere lehet a gond nálatok. Maradjatok az eredetinél, amíg nem érik meg a bélrendszerük az újra.

LányokKép
Feltettem a keresztelős képeket: http://zman.atw.hu/albumok

Cat

Cat
Kép
cateye

Enikő Kép
a bifiduszossal arra kell csak figyelni, hogy 60 fok fölé nem szabad melegíteni, mert akkor meghalnak a hasznos bacik.

Cat Kép
szuperek a képek! most nem tudok mailt küldeni, de péntek reggel mennék. Most nem a pasikkal, mert ők a szittyóval otthon maradnak, nem akarok csak 1 út miatt utaztatni őket. Elfelejtettem a gyógytornát, ezért 11re vissza kellene érnünk.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Gyere nyugodtan, akár egyedül, akár a fiúkkal. Tudod én reggel 5-től fent vagyok.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat

Akkor bejelentkezünk hozzátok arra a keddreKép Néztem az albumotokat, nagyon vagány szerkó volt a pasikon! Az a kis bakancs... Azért látom, nem csak elalváshoz kapnak cumit, ha azt akarjátok, hogy csöndben maradjanakKép

Kristin

Laura tényleg ilyen angyali, vagy ez csak álca?!Kép

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok lányok!

Szilvibank
Az én dokim nem javasolja a 4D-t, az szerinte "csak"; mozi, nem több. A lényegi eltéréseket a sima uh is kimutatja.
Persze a nemekre mindig mindenki kíváncsi, és el sem akarják hinni, hogy tényleg nem az a leglényegesebb.
Az én dokim is az otthonlevés pártján van, amíg nincs gond, és a védőnőm mondta, hogy nagy mázlim van, hiszen az ő sok-sokéves tapasztalata szerint is ez a helyes gondoskodás. A bent unatkozó kismamák tudat alatt is siettetnék a szülést (nem jó ám benn feküdni család, barátok nélkül), és ez valóban sokszor előbbre is hozza a dolgokat.

Bannamari, Heszter, Cicamica, Éva, Kristin
Köszi az infot, a dokimmal is konzultáltam már, azt javasolta, hogy álláshoz, tömegközlekedéshez, stb. hordhatom, csak természetesen ne állandóan: éjjel és otthon vegyem le, mert akkor ha érzem, hogy kezd fájni, a legjobb, ha lepihenek.
Ahogy fent írtam, a dokim nem az az "ágynyugalomra"; típus, aminek borzasztóan örülök.

Ancsa
Nagyon örülök, hogy végre más is akar harmadikat. Az anyagiak tényleg fontosak, de nem hiszem, hogy ha vki kettőt fel tud nevelni, a harmadik éhen maradna. Legfeljebb kicsit még jobban be kell osztani a dolgokat. Én is ugyanilyen optimista vagyok, és bízom magunkban! :-)
Fog-ügyben egyetértek. Az ismerőseim nekem néha már azt mondják, hogy túlzásba viszem a fogápolást (minden étkezés után mosom, és nem is nassolok két kaja közben), ennek ellenére mindig talál 1-2 tömnivalót a fogorvosom - pedig rendszeresen, félévente járok. Így sajnos együtt tudok érezni veled...
ikresmama

IkresmamaKép
"Az anyagiak tényleg fontosak, de nem hiszem, hogy ha vki kettőt fel tud nevelni, a harmadik éhen maradna." - ezzel a mondatoddal egyetértek, de nem csak az étel a fontos egy gyerek testi és szellemi fejlődéséhez. Ettől sokkal több is kell. Például kiegyensúlyozott szülők kellenek, akik szeretik egymást, és van idejük egymásra, és minden gyerekükre. Például lakótér kell, ahol ha valaki akar akkor el tud vonulni fél órára a saját kuckába, hogy feltöltődjön. Például autó kell, amibe befér 3 gyerek, ülésekkel, hogy ki tudjanak mozdulni néhanapján. Például kell pénz sok-sok mindenre, ami más gyereknek megadatik, játékra, ruhára, gyógyszerre stb. Ezt a mai világban egy keresetből kevesen tudják előteremteni, a GYES-nek nevezett alamizsna meg nem sokmindenre elég. Ezen felül kell sok-sok türelem, kitartás, és lemondás sokmindenről.

Majd egyébként erre a kijelentésedre szívesen visszatérnék ha meglesznek a babáid és kb 3-6 hónaposok lesznek.KépKép

LillaKép
Muszáj volt a cumi, mert leordították volna a pap fejét a kölkök. Ha el akarom csendesíteni őket, azért máshol is be szoktam vetni, nem csak alvásnál.Kép Nálunk bejön.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Végre gép elé jutottam én is. Nálunk még mindig tarolnak a vírusok. Most már a fiúk is betegek, Szabi majdnem egy hétig be volt rekedve, szegény még sírni sem tudott... lehet, hogy egy kicsit szüneteltetjük az óvodát..
Kedden elvittük a fiúkat egy ismerősünkhöz, akinek a fiához kijár egy dévényes gyógytornász. Kicsit megtornáztatta a fiúkat... Hát, egyáltalán nem örültek neki...Az mondta, hogy Leventével nem lesz gond, viszont a Szabit lehet hogy el kell vinni pár alkalommal.Három hét múlva megint megnézi.
Érdekes, alig hogy hazajöttünk este, a Levente felállt egyedülKép

Orsi!
Igaz, megkésve, de NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK LEVINEK ÉS MÁTÉNAK!!Kép Kép

Cat!
Gratula a keresztelőhöz, fiúk nagyon csinik voltakKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Nővérem jelenleg 6 hetes terhes 3 babával (lombik). Elsőként dokit kellene találnunk neki, mert akihez eddig járt, ő ilyen esetben kiesik a választhatók listájáról.
Arra gondoltunk, hogy már rögtön olyan dokit kellene választani, aki olyan kórházban dolgozik, ahol van koraszülött intenzív, hiszen eséllyel kerülhetnek oda a babák.
Esetleg tudtok valakit ajánlani?

A többi kérdésem olyan anyukákhoz szólna, akik szintén 3 gyereket nevelnek, vagy pedig 3-as terhességgel indultak neki, de ilyen vagy olyan ok folytán végül kevesebben születtek meg.

Légyszi írjatok nekem a sexy @ freestart.hu címre, az itteni társalgást nem szeretném megzavarni.

Köszönöm előre is,

Dorka
brekus

dorka!
annakidején nekem is orvost kellett váltanom, amikor kiderült, hogy ikrek csücsülnek a pocakomban. én a schöpf-méreit választottam, a lakhelyünkhoz is ez volt a legközelebb. ott van PIC (koraszülött intezív osztály). mindenféle élmény ért ott minket, de most 3 év után a kistesóval is ott fogok szülni. az akkori dokimat nem ajánlanám, de jókat hallottam ott kósa dokiról, úgy néz ki, mint tom cruise és neki is ikrei vannak.
cat, ikresmama, mindkettőtökkel egyetértek a 3. bébivel kapcsolatban. abszolút cat nézeteit vallottam 4 hónappal ezelőttig, de amikor ott volt a gyerkőc, magfogannva a hasamban, kész fejmosáson mentem keresztül és abszolút az anyagiak másodlagossága lett a nyerő érv. tudom, most egyáltalán nem ez a téma, de senkinek nem kívánom azokat a depressziós heteket, gondolatok, amik egy nemtervezett gyerkőc megtartása ill. nem megtartása körül kavarognak az emberben. én végül külső segítséget kértem, voltam egy profi asztrológusnál, és nagyon sokat segített ráhangolódni a kicsire és boldognak lenni ezzel az új kis élettel. szóval védekezzen mindenki, aki nem akar több gyerkőcöt. klassz a 2, de klassz lesz (remélem) a 3. is Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!!!

Cat!!
Köszönöm a képeket!!!!!
Megnéztem a tieiteket....nagyon szép templomban voltatok,és állati aranyosak sa fiúk!
Ha már ott jártam az albumodban megnéztem a többit is...mind nagyon jó!!!!!!!!
Hogy viselték a fiúk a szertartást???Meg ca nagy felhajtást???

Lara angyali arca.......hát csak álarc!!!!,mert belül kenterbe vág 10 pasit!!!!
Azt hiszem ő lesz az aki nagyon megnevettet majd és nagyon ki is készit.....

Lilla!!!
M?ajd küldöm a mailt...ha nem felejtem el!Amint látod nem vagyok egy nagy számitógépes......alig kapcsolom be!!!

Mit gondolok én a 3. gyerekről!!!
Én csak 1 babát szerettem volna.Nagy lelki megpróbáltatások után elkezdtem örülni a 2 babának,bár valahol mindig ott motoszkált bennem a nkétség.Jó volt terhesnek lenni,de mikor terhes voltam nem ezt éreztem.....most hogy megvannak semmi pénzért nem dnám egyiket sem és most 5 hónap után tudom azt kijelenteni hogy jó hogy ikreim vannak!!!
Azért akartunk 1 babát mert úgy éreztük hogy a mai világban még egyet sem könnyű aszerint felnevelni ahogyan én azt anno megálmodtam.
Viszont én réges régen azt mondtam hogy nekem 3 babám lesz!!!!Később azt gondoltam hogy ez tinédzserkori kósza gondolat.Most úgy érzem hogy fogok még szülni,de nem mostanában...5-10 év múlva.Addig csak változik a világ...vagy én ...de most úgy érzem szeretném átélni ezt a 9 hónapot újra...egészen másként!!!!!
APA HALLANI SEM AKAR RÓLA!!!(persze most kár is erról beszélnem hisz itt van két 5 hós gyönyörű bébi akiket élvewzni akarok sokáig!!!
mikor nagyon mérges vagyok rájuk mindig az jut az eszembe hogy ez nagyon rövid idő és minden percét élvezni akarom!!!!!!

Ja és a Dévényes is mindig ezt mondja:::sok anyuka mérgelődik ,teher nekik a gyerek és mikor már nem gyerek akkor sajnálják az elvesztegetett érzelmeket,játékokat....mindent.
Mint én a terhességem!!!!!KépKép

Ez egy kicsit sok lett...bocsi

Kristin
kristin75

kristin,
én bőgtem, amikor megtudtam, hogy ketten vannak, már a 13. hétben jártunk, addig egy fél utalás sem történt arra, hoyg esetleg többen vannak. teljesen kétségbeestem és rögtön a negatívumokra gondoltam (koraszülés, kicsi bébik, stb.) és én is abszolút boldog vagyok, és szerencsésnek érzem magamat, hogy ikreim vannak Kép Kép most a kistesót úgy fogom fel, hogy ő a jutalomjáték Kép. szoptathatok majd valszeg kizárólagosan (álmomban már vayg 5-ször szoptattam, (ciciből ömlő tejjel) és jó sokáig, elférek majd mindenhol a babakocsival, ráadásul a kisfiúk már ovisok, 1 gyerekkel itthon lenni az valami nagy háváj lehet... Kép arra persze nem is merek gondolni, hogy esetleg kislány lesz... úgy érzem ő is fiú, meg hát olyan csoda lenne 2 fiú után egy puncis Kép
ja, és nálunk apa volt nagyon pozitív, ő örült a 3.-nak Kép ez meg is könnyítette, és meg is nehezítette a döntést.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
Először is gratulálok a kis pocaklakóhoz, és problémamentes babavárást kívánok!KépKép
Ha érzelmi oldalról közelítjük meg a döntést, én is nagyon szeretnék egy kisbabát még, a terhesség és a szülés élményével együtt, mert nekem az életem legszebb időszaka volt. Sajnos ha ésszel közelítem meg, akkor már nem olyan egyszerű a dolog, akkor jönnek azok a reális gondolatok, amiket fentebb leírtam. Pár hónapja volt egy olyan esetem, hogy nem jött meg a menstruációm, csak 2 hetes késéssel. Persze rögtön azt hittem, hogy terhes vagyok, és rettenetesen megijedtem. Tesztet sem mertem venni, és csak hánykolódtam éjszakánként idegesen, és ezen járt az eszem, és nagyon be voltam sz*rva.(nem vetettem volna el semmiképpen) Amikor végre megjött nagyon megkönnyebbültem, óriási kő esett le a szívemről. Igaz az én fiaim akkor még csak 6 hónaposak voltak. Aztán nem tudom, hogy mit hoz még a jövő, bár a párom nem szeretne több gyermeket, az eszemmel én sem, a szívemmel igen.

KristinKép
Az enyémek imádják a pörgést, így a keresztelővel nem volt gond, hanem maga a szertartás volt kinlódás nekik. Nem tudnak egy helyben ülni 30 percet, de szerencsére nagyon jó fej volt a pap, és nem is várta el.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

cat,
nálunk májusban volt egy téves riasztás, akkor döntöttem el, hogy kell a spirál, aztán jött a nyár, szabadság, szerelem... július végén elszámoltam magamat. most minden olyan sorszerűnek tűnik visszamenőlegsen Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

és köszi a gratulációt... egyelőre nem igazán érdemlem meg, de majd igyekszem Kép

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
Lehet, hogy így volt megírva!KépKép

Én örülök Nektek nagyon!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Képzeljétek! Ma van utolsó napot itthon mérlegünk, hát gondoltam, megmérem még őket pucéran. Hétfő óta Dávcsi 150, Niki 120 g-t hízott. 4870, 4600!! Ezek szerint jobban híznak, ha nem mérem őket és nem erőltetem az adagokat beléjük. Így akkor és annyit esznek ,amennyit akarnak. Nagy kő esett le a szívemrőlKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Gratula a szép súlyhoz. Tényleg jobb, ha az ember nem idegel azon, hogy mennyit esznek. Én mondjuk inkább azon voltam, hogy ne egyenek túl sokat. Aztán amikor egyszer egy nap mértem őket, hogy mennyit esznek, hogy lássuk, Péternek mennyit kell üvegből adnia, kétségbe estem, hogy milyen keveset esznek.
Én most még hetente egyszer mérem őket pucéran, hogy nyomon kövessem a gyarapodásukat, de étkezésnél már rég nem mérek. Úgy látszik, ők ilyen kevéssel híznsk rendesen, nem akarok most már ezen is idegelni.
Most péntek óta Gergő nőtt 120, Ádám pedig 180 grammot. És nagyon boldog vagyok, mert Gergő elérte a 7 kilót. Így Gergő 7060, Ádám 6600 gram.
És kedden lesznek 7 hónapsak. El sem hiszem.

Képzeljétek, ma egész nap azt játszottuk, hogy Ádám hasra fordult, és kiabált, hogy nem tud visszafordulni. Megfordítottam, de egy percen belül fordult vissza, és sírt, hogy fordítsam meg. Így sikeresen odaégettem a gombát is.
Egyre többet figyelnek egymásra. Gergő látván, hogy Ádám forog, fordult hasra egész nap, de neki visszafelé is megy.
Most már nagyon szépen ülnek ültetve, igaz, nem sokáig, de van, hogy egy percig is elüldögélnek. És szedik ki egymás kezéből a csörgőt, a rágókát, és mindig az kell, amivel a másik játszik.

Én nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy ketten vannak. Valahogy kiváltságosnak éreztem magam, hogy nekem ez megadatott. Aztán egy ideig aggódtam, hogy fogok két gyereket egyszerre ellátni, de megnyugtatott, hogy itt másoknak is sikerül, és nem láttam, hogy nekem miért ne menne.

Lilla!
Majd valahogy azt is össze kellene hozni, hogy a mi rucijaink is hazakerüljenek. Nem sűrgös, de ha Caték felé jársz, akkor mi sem vagyunk nagyon messze. Mi az M3 és a Rákospatak kereszteződésénél lakunk.

Jövő héten elkezdem a hozzátáplálást. Nagyon kíváncs vagyok. Most már bagyon harapnak a fiúk, bár még foga egyiküknek sincs, és semmi jelét nem látom, hogy közeledne a nagy esemény. Mondjuk, rágnak az ínyükkel, meg úgy meg tudnak harapni, hogy sokszor felsikítok.
Szóval egyszer gyümilével kezdek, azt beszéltem a doktornővel, h előbb 3-4 kanál gyümilé, aztán lehet többet is adni, illetve aztán gyümölcsöt is így lassan adagolva, hogy előbb csak 3-4 kanál. Ti hogy kezdtétek? Mennyi ideig adtatok csak levet? Mennyivel utána lehet adni a rendes gyümölcsöt?
És mikortol lehet adni tejpépet nekik?
Mostanában Ádám nagyon cuppog, nyújtogatja a nyelvét, nagyon úgy csinál, mint amikor más babók rendes kanalasat esznek. Úgy látszik ,ez is valamilyen jelzés részéről, hogy el kell kezdeni a hozzátápit.
Illetve a menstruációm is most jött meg először. Ezt is olyan hormonális változásnak tulajdonítom, hogy ilyenkor már megváltozik a tej minősége is. Szóval azt akarom kisütni belőle, hogy szerintem a természet ilyen módon is jelez, h el kell kezdeni a hozzátápit. Persze lehet, hogy ezt már csak beléképzelem.

A héten tanítjuk a gyerekeket egyedül elaludni, mert amióta elmentünk anyukámhoz, állandóan keltek éjszaka legalább egyszer, illetve elalvás után még legalább 3 altatási kísérletünk volt.
Most kaptam egy sírni hagyó leírást az "aludj jól, gyermekem" című könyvből, és egész jól kezd alakulni a rendszer. Így most már nappal is tudom követni, hogy mikor mennyit alszanak. Azazhogy dél és egy között elalszanak kb egy órára, majd 4 és 5 között megint alszanak kb 40 percet. Így sokkal jobban bírják a nappalokat, és én sem készülök ki az esti visítozástól. Most már este fél nyolckor etetek utoljáram és általában bírják reggel 6-ig.

Marcsi!
Én már gratuláltam neked, úgy emlékszem, de ha nem tettem volna, akkor most megteszem. Gratulálok az új pocaklakóhoz.
Ha rajtam múlna, én is bevállalnék még egy pocaklakót, de sajna nem tehetem meg. Anyagilag a két gyerekkel is nehéz, és Cat-tel értek egyet, a gyerekeket nem csak etetni kell, hanem millió mást is meg kell adni nekik. Nekünk gyerekkorunkban szinte semmink nem volt, ezt azért szeretném elkerülni.
Szóval álmodok én is egy végig kihordott terhességről, no meg egy kislányról, akit a fiúk babusgatnak. (Álmodik a nyomor Kép)

Na. megint kisregény lett, megyek is.

Még annyit, hogy a megkeresztelt gyerekek is nagyon szépek, Laura pedig egyenesen csodaszép. De miért csak Lauráról van kép?

Jaj, mindjárt kicsinyítek én is, és akkor felteszem.

Puszi mindenkinek
Annamari

Szilvi! Csak képeket nézegetsz?
Anett! Téged kérdezni sem merlek. Ugye nagyon be vagy havazva? Milyenek a napjaitok?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kép

Ádám pancsizik:

Kép

Gergő is pancsikol:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Nagyon szépek a picik, és Ádám igazi is husibaba. Ne izgulj, tökéletes súlyban vannak.

Nekem a gyümilé adása sajnos nem jött be, kicsorgatták a szájukon, így én 2 nap próbálkozás után először alma pempőt adtam, egyre növekvő kiskanál számmal. Azt Samu elfogadta, de Oli kitolta a nyelvével. Vele hónapokig küszködtem mire elfogadott szilárd ételt olyan mennyiségben amennyi kivált egy étkezést. Samuval egyszerűbb volt. Az alma után jöhet főtt répa, sütőtök, meggy.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari

Gratula a súlyukhoz-szerintem sincs miért aggódnod! Majd írj a hozzátápiról, érdekel, hogy hogy boldogulsz, mi jön be a fiúknak. Sok sikert! Harapás: Niki is úgy harap az ínyével, hogy borzalom! A bal mellem sokszor pórul járt nálaKépMost, hogy így rendeződött a szopi-kérdés, már nem várom annyira a hozzátápit, megint szeretek szoptatni. Niki az utóbbi 2-3 éjszaka 1* kelt, de most akkor is szopizott, gyorsabban megy már, mint az üvegből. És most már jobban is esik nekiKép.
Ruhák: nem felejtettem ám el! Csak elég nehéz kimozdulni még velük. Elég nyügik szoktak lenni ha nem alszanak eleget. Szóval azt egyelőre nem merem egyedül bevállalni, hogy hozzátok is elmegyünk mikor megyünk Catékhez. Nem vagyok olyan talpraesett, hogy ismeretlen útra menjek velük. Sztem valamelyik 7végén elugrunk. Anyósékhoz arrafele is lehet menni, majd alakítunk valamit. Vagy Robi átviszi a munkahelyéről. Gyöngyinek is vissza kéne adni már... Sajnos Robi nagyon sokat dolgozik mostanában, határidős egy nagy munkájuk, ált fürdetni se ér haza. Különben már rég visszaküldtem volna vele. Én mostanában nem nagyon megyek sehova.
Tök jó, hogy már a nagy kádban pancsiznak, biztos élvezik! Édesek a képeken.

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Én is rakok fel néhány új képet.

Az én angyalbőrbe bújt boszorkám:
Kép
Kép
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Marcsi!

gratulálok! szuper! ne ijedj meg, a harmadik baba tudja, hogy mi a dolga. a mi máténk holnap lesz 1 hónapos, és mondhatom, eddig nagyon jófej volt: evett, aludt. a terhesség kemény volt, mert a lányok végig a pocakomon ugráltak, de ez szerintem nagyon megedzette a kissrácot.
most inkább a "nagyokkal" van gond, nekik kell elfogadniuk a helyzetet, de a te fiaid már nagyobbak, mint az én lányaim, talán neked ezért is könnyebb lesz. mégegyszer gratulálok.

Ribizli
ribizli

Kristin!
Angyali Laura.Kép

Annamari!
Tényleg szép súlyban vannak a fiúk.Kép
Nem is értem miért aggódtál.Kép
Már lassan nálunk is a fiúk kinövik a kiskádat.Annyira lökdösik magukat, hogy félek nehogy beverjék a kis kobakukta.
Mióta fürdetitek őket a nagy kádban?

Lilla!
Szépek a gyerkőcök.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Jajj majd elfelejtettem!Kép

Cat!
Nagyon jók a képek a keresztelőről.Kép
Csak Zolit hiányoltam, de gondolom ő kattogtatott.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! Kép

Cat Kép Annamari Kép mindig olvasok, de ha a kölkecekkel egyedül vagyok akkor semmi esélyem írni, ha meg Tim itthon van akkor a szakdoliját írja a gépen.

Minden gyerekfoton csak tüneményes szépségek vannak!!! Kép

Mozgásfejlődéshez akartam írni, nekünk ugyebár papirunk van róla, hogy a neurológus kifejezetten javasolta, hogy eröltessük a hasonfekvést, Dévény Anna, és a gyerekorvos- pszichológus pedig azt erölteti, hogy hagyjam a gyerekeket a saját ütemükben fejlődni, havonta nézik őket eddig semmi eltérés. Én meg döntsem el kinek hiszek, próbálok a józan eszemre hallgatni, de laikus vagyok így rettegek, hogy rosszul döntök.
Persze mi a legügyesebb és legokosabbnak látjuk őket Kép és kicsit sem vagyunk elfogultak Kép Kép

Annamari Kép olyan jó volt olvasni amit magatokról írtál! neveljétek nagyon sokáig együtt boldogsában a fiaitokat!! Kép

Marcsi Kép Kép én gratulálok Kép és köszönöm az őszinteségedet! (Szerintem Pocaklakó végig tudta mekkora dilemmát okoz neked, de ő hozzátok akar jönni, és azt is tudja mekkora szeretetben fogtok együtt élni öten Kép Kép )

Harmadik gyerek: nekem fogalmam sincs Kép Szerintem annyi apróságból áll össze, lelkileg, szellemileg és anyagilag a kérdés, hogy a végén mindig lenne ami még kérdés Kép Kép így ha lesz gondolkodás nélkül lesz Kép Kép

Hozzátápi: nekem se ment a léadás, hígpépessel kezdtem mert az nem csorgott ki a szájukból. Az enyémek mindent megesznek (alma, krumli, répa, sütőtök) mindegy hogy én csinálom vagy bébiétel, de a kedvenc a sütőtök, azt szoktam krumplival és almával is adni.

Képzeljétek egyedül mentem le a srácokkal Anyukámhoz fehérvárra Kép asszem teljesen szabad lettem Kép Kép

Doris Kép olvastam mi van mostanság felétek, ha tudunk segítani szólj! reméljük már csak jó jön az életetekben.

Ennél jobban nem tudtam összeszedettebb lenni, mindig rajtam lóg valaki KépKép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Olvasok ám rendszeresen, csak írni nincs időm. Tündériek a gyerkőcök, ha kicsit szabadulok, majd teszek fel én is pár friss fotót!

Lilla!

Az éjszakai szopit valahol olvastam, de már nem emlékszem hol. Az volt a lényeg, hogy ha kb. 8 órára kimarad szoptatás, akkor esik a prolaktin szint és következményesen csökken a tejcsi. Nem tudom mennyire igaz, nekem az első 3-4 hónap folyamatos fejéssel telt, akkor is keltem éjjel, amikor már aludtak, mert nem tudtam, hogy fejéssel meddig lesz elég a tejem, így fagyasztottam ezerrelKép aztán Petra is elkezdett szopizni, onnantól kezdve szép lassan elhagytam az éjszakai fejést, de nem tudom mennyi tejem volt, mert mérlegünk már rég nem volt, nem tudom mennyit szopiztak, de jól fejlődtek és ez volt a lényeg.

Hozzátápi: Nekem is kifolyt a lé, de adtam több kanállal, aztán valamennyi csak maradt bent isKép
Egy hétig csak almalevet adtam, aztán következő héten reszelt almát, aztán banánt anyatejjel turmixolva, aztán banán almával, aztán meg vettem áfonyás, sütőtökös bébipapit, azt nagyon szerették. Krumplit majd csak 1 hónap gyümölcsevés után adtam (kb. 5-6 naponta vezettem be valami újat), eleinte almával meg banánnal, később próbálkoztam répával, de azt következetesen nem ették meg, úgyhogy akkor szoktunk rá a bébiételekre. Az Univeres borsót pl. imádták, meg a Mildinek van zöldséges rizottója, az is nagy kedvenc volt.

Harmadik gyerek: nálam nem lenne kérdés, ha a férjem rábólintana, én lennék a legboldogabb (persze valamikor kb. 2 év múlva, addig szeretnék legalább egyszer egy jót aludniKép ), de apa hallani sem akar róla, "vagy a gyerek, vagy ő".Kép Pedig addigra a csajok már ovisak lennének, én meg itthon "unatkoznék" egy babával. És végre kiélhetném a babázást, ami ikrek mellett kicsit azért kimaradtKép Az anyagiak miatt szerencsére nem kellene aggódnunk, egy harmadik még elférne (bár ikrekkel már bajban lennénkKép )
Szóval irigyellek, Marcsi, és gratulálok!
Olyan jó volt pocakosnak lenni!!!

Ditke
ditke62

Harmadik... mi nem védekezünk, de ugye nálunk ez nem garancia semmire Kép
ha nem jönne össze spontán a tesó, akkor jövő tavasszal megyünk lombikra megint.

Csudaszép minden baba!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Elég nehezen tudom nyomon követni a történéseket,mert elég ritkán tudok jönni.
Minden baba csudaszép!Nem győzök gyönyörködni,hogy mennyire fejlődnek a csöppségek és a nemrég még újszülött babák már forognak,másznak,ülnek...

Hozzátápi:az előttem szólok minden fontosat elmondtak.Így én erről már nem szaporítom a szót.

Harmadik gyerek: mi csak 2-t szerettünk volna.1fiú+1lány.Aztán 4 lett belőle és mind fiú.Ez volt megírva és ez így van jól.Egészségesek legyenek és akkor boldogok leszünk!!!

Mi jól vagyunk,szépen növögetünk és megvan az ELSÕ FOGUNK!Marcinak ma reggelre kibújt az első fogacskája.

Néhány friss kép a fiúkról!
Kukucs!! (Olivér)
Kép

Marci és a sütőtök
Kép

Mint a tojások! (Beni és Marci)
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Aranyosak atojáskák és Oli is!

Orsi, Cat!
Köszi a bifidus bacis tanácsot. Már enyhült a hasfájás, vagyis visszaállt a "normál" szintre.
Gondolom, ha nincs hosszan sírás, ill. kézben hamar megvigasztalódnak nem lehet komoly fájdalmuk -(hál istennek)

Vikta!
Szept. 4-én születtek (amikor az apjuk - 3 pasis szülinapok lesznek, tök jó!!!)

Ti melyik etetés előtt fürdettek?
Mi a 9 órási előtt, de addigra olyan fáradtak vagyunk, meg 8 körül ők is elalszanak (ált.) és kelthetjük őket 9-kor.
A 6-os meg korán van, mert utána még ébren vannak.

Na majd a holnapi óraátállítás úgyis bekavar.

Szép hétvégét mindenkinek!

Enikő
8 hetesek és Zsófi
olajfácska

Sziasztok!

Ha valaki ráérne holnap Kép
Ingyenes színház csecsemőknek
http://velvet.hu/onleany/onleanyhirek/?main:2005.10.28.&241619

Eri
simones

EditKép
Nagyon helyesek a fiúk!KépKép Megnyugodtam, hogy a hozzátápi sehol sem megy kisebb kosszal mint nálunk.KépKép

LillaKép
Tündériek a gyerkőcök, de én megismerem őket személyesen is. Majd megnyomorgatom én a kis boszorkát.KépKép

OrsiKép
Szerintem nem lesz ott lombikra szükség, hamar beugrik spontán a tesó.KépKép Ha mégis lombikra lesz szükség, akkor viszont lehet megint dupla lesz az áldás. Kemény lesz, minden elismerésem, ha végigcsináljátok. Nekem is hiányzik egy puncis, de ha Zoli bele menne, akkor is várnék még 1-2 évet.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Helló Mamik Kép
azért jöttem, hogy elújságoljam, lehet titeket is érint a dolog.
Remdeltem egy próbacsomagot a pelenkafutártól, itt 31-36 Ft egy pelus ára. pelenkák nagyon jók, nagyon puhák és van olyan, aminek szuper széles a ragasztó csíkja is.
www.gportal.hu/portal/damarisz78

Cat Kép
legyen igazad, de kis boszi Kép Kép Kép Kép

puszi mindenkinek, kellemes 4 napos pihenést!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Én is rendeltem, már telefonált a futár, hogy holnap délelőtt hozza.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Mi is kipróbáltuk a pelenkafutárt.Kértünk próbacsomagot.Tényleg nagyon jó a pelenka és még választék is van.És a törlőkendő is jó minőségű,igaz nem olyan nagy,mint a Pampers-é,de azért nem lesz ...s a kezed használat közben és nem szakad el.Az ára pedig kedvező!
Várom a fehérneműjüket is.Állítólag az is jó minőségű és olcsó lesz!

Enikő,Cat!

Kösz a dicséretet!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat Kép
nekem most este hozta. Nem semmi, hogy vasárnap is kiviszik. 3 pelusba teljesen beleszerettem. Remélem a pasikon is jó lesz Kép

Edit Kép
melyik törlőkendőt rendelted? én a jó vastagokat szeretem (nekem a pampers is vékony Kép )

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
A nevét meg nem mondom, a zacsiját meg már eldobtam.A próbacsomag mellé kaptam.Aloe verás volt,valami zöld csomagolásban.Nem olyan extra vastag és nem is olyan nagy,de nekünk bevált.80db-os volt,az tuti,az árát is megírta a csajszi (Móni),de meg kellene keresnem.

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?