Sziasztok!
Lilla!
Gratula a szép súlyhoz. Tényleg jobb, ha az ember nem idegel azon, hogy mennyit esznek. Én mondjuk inkább azon voltam, hogy ne egyenek túl sokat. Aztán amikor egyszer egy nap mértem őket, hogy mennyit esznek, hogy lássuk, Péternek mennyit kell üvegből adnia, kétségbe estem, hogy milyen keveset esznek.
Én most még hetente egyszer mérem őket pucéran, hogy nyomon kövessem a gyarapodásukat, de étkezésnél már rég nem mérek. Úgy látszik, ők ilyen kevéssel híznsk rendesen, nem akarok most már ezen is idegelni.
Most péntek óta Gergő nőtt 120, Ádám pedig 180 grammot. És nagyon boldog vagyok, mert Gergő elérte a 7 kilót. Így Gergő 7060, Ádám 6600 gram.
És kedden lesznek 7 hónapsak. El sem hiszem.
Képzeljétek, ma egész nap azt játszottuk, hogy Ádám hasra fordult, és kiabált, hogy nem tud visszafordulni. Megfordítottam, de egy percen belül fordult vissza, és sírt, hogy fordítsam meg. Így sikeresen odaégettem a gombát is.
Egyre többet figyelnek egymásra. Gergő látván, hogy Ádám forog, fordult hasra egész nap, de neki visszafelé is megy.
Most már nagyon szépen ülnek ültetve, igaz, nem sokáig, de van, hogy egy percig is elüldögélnek. És szedik ki egymás kezéből a csörgőt, a rágókát, és mindig az kell, amivel a másik játszik.
Én nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy ketten vannak. Valahogy kiváltságosnak éreztem magam, hogy nekem ez megadatott. Aztán egy ideig aggódtam, hogy fogok két gyereket egyszerre ellátni, de megnyugtatott, hogy itt másoknak is sikerül, és nem láttam, hogy nekem miért ne menne.
Lilla!
Majd valahogy azt is össze kellene hozni, hogy a mi rucijaink is hazakerüljenek. Nem sűrgös, de ha Caték felé jársz, akkor mi sem vagyunk nagyon messze. Mi az M3 és a Rákospatak kereszteződésénél lakunk.
Jövő héten elkezdem a hozzátáplálást. Nagyon kíváncs vagyok. Most már bagyon harapnak a fiúk, bár még foga egyiküknek sincs, és semmi jelét nem látom, hogy közeledne a nagy esemény. Mondjuk, rágnak az ínyükkel, meg úgy meg tudnak harapni, hogy sokszor felsikítok.
Szóval egyszer gyümilével kezdek, azt beszéltem a doktornővel, h előbb 3-4 kanál gyümilé, aztán lehet többet is adni, illetve aztán gyümölcsöt is így lassan adagolva, hogy előbb csak 3-4 kanál. Ti hogy kezdtétek? Mennyi ideig adtatok csak levet? Mennyivel utána lehet adni a rendes gyümölcsöt?
És mikortol lehet adni tejpépet nekik?
Mostanában Ádám nagyon cuppog, nyújtogatja a nyelvét, nagyon úgy csinál, mint amikor más babók rendes kanalasat esznek. Úgy látszik ,ez is valamilyen jelzés részéről, hogy el kell kezdeni a hozzátápit.
Illetve a menstruációm is most jött meg először. Ezt is olyan hormonális változásnak tulajdonítom, hogy ilyenkor már megváltozik a tej minősége is. Szóval azt akarom kisütni belőle, hogy szerintem a természet ilyen módon is jelez, h el kell kezdeni a hozzátápit. Persze lehet, hogy ezt már csak beléképzelem.
A héten tanítjuk a gyerekeket egyedül elaludni, mert amióta elmentünk anyukámhoz, állandóan keltek éjszaka legalább egyszer, illetve elalvás után még legalább 3 altatási kísérletünk volt.
Most kaptam egy sírni hagyó leírást az "aludj jól, gyermekem" című könyvből, és egész jól kezd alakulni a rendszer. Így most már nappal is tudom követni, hogy mikor mennyit alszanak. Azazhogy dél és egy között elalszanak kb egy órára, majd 4 és 5 között megint alszanak kb 40 percet. Így sokkal jobban bírják a nappalokat, és én sem készülök ki az esti visítozástól. Most már este fél nyolckor etetek utoljáram és általában bírják reggel 6-ig.
Marcsi!
Én már gratuláltam neked, úgy emlékszem, de ha nem tettem volna, akkor most megteszem. Gratulálok az új pocaklakóhoz.
Ha rajtam múlna, én is bevállalnék még egy pocaklakót, de sajna nem tehetem meg. Anyagilag a két gyerekkel is nehéz, és Cat-tel értek egyet, a gyerekeket nem csak etetni kell, hanem millió mást is meg kell adni nekik. Nekünk gyerekkorunkban szinte semmink nem volt, ezt azért szeretném elkerülni.
Szóval álmodok én is egy végig kihordott terhességről, no meg egy kislányról, akit a fiúk babusgatnak. (Álmodik a nyomor
)
Na. megint kisregény lett, megyek is.
Még annyit, hogy a megkeresztelt gyerekek is nagyon szépek, Laura pedig egyenesen csodaszép. De miért csak Lauráról van kép?
Jaj, mindjárt kicsinyítek én is, és akkor felteszem.
Puszi mindenkinek
Annamari
Szilvi! Csak képeket nézegetsz?
Anett! Téged kérdezni sem merlek. Ugye nagyon be vagy havazva? Milyenek a napjaitok?