Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!

Elődnek nagyon boldog névnapot kívánunk! Lesz köszöntő? Buli?
Ma megyünk az ovis Dömötör Bálba! Kicsit kimozdulunk bár még nem tudom, hogy jól helyre megyünk-e.Kép Anyum vigyáz addig Pancsira.

Sütöttem (szelíd)gesztenyét, nagyon fincsi lett. Sikerült jó gesztenyéket venni.

Vki Amwayezik köztünk?
bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok

Lányok régebben jól olvastam hogy azt írtátok hogy megszűnt a Jégkorszak játszóház?? Aki tud írjon mert holnap mennénk valamerre és oda potyára nem indulnék el.

Amúgy jól vagyunk, ovi, meló ezerrel!!!

Puszi: Forti

Kép
Kép
forti

Szia Forti!

Valóban megszűnt!
Viszont tegnap láttam, hogy a Sugárban is nyitnak egy Jégkorszak játszóházat!!Még folytak a munkálatok de sztem hamarosan nyitnak! Amúgy egész dizájnos lesz a Sugár! csinlátak neki kupolát, így még egy szintet kapnak a vásárlók. Mondjuk már ideje volt sztem, hogy felújítsák.
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok
végre sikerült gép elé ülnöm Kép Petikének kivéték a manduláját hétfön és kedden már jöhetünk is haza a betesdában nagyon kedvesek voltak a növérkék csak itthon jött az aggodás mert petikének anyira fájt a torka hogy alig akart inni -enni söt sokat aludt is és napi 2-3x kelett neki adni valamilyen fájdalom csilapitot mert ugy fájt neki a torka Kép bent a korházba egésznap aludt mert hogy ne fájon a torka kupot kapot 6 óránként Kép másik hátul ütöje a mütétnek hogy egyelöre csak velem vagy apájával hajlando elaludni egyedül fél és éjszaka is sokszor felsir és magunk közé kell veni hogy biztonságba éreze magát ugyhogy a korház és a mütét is nyomot hagyot bene .kedden kell majd visza menünk kontrolra remélem minden rendben lesz akor is Kép viszont most a mütét után megváltozot a hangja tiszta egércincogos hangja lett és egyelöre még mindig nem értjük a beszédét Kép .

Gumicukor
köszi a dicséretet
nem infralámpázom mert nincs és nem is tudom hol lehet ilyet kapni de most ugy nézki imike talán végre meggyogyult a nasopax nekünk nem jött be Kép már probáltuk .mi apjával nem rakjuk a lábunkat az asztalra petike szokta de következetesen rászolok hogy ez illetlenség .

Nyuszi
én is mehetek ? majd megprobálom apára sozni a fiukat Kép

Magdi
rosszaságban nálunk imike visszi a pálmát ha valami nem ugy történik ahogy ö elgondolja már hisztizik Kép és öröké valami kopéságon jár az esze Kép .

Pusz Csics
csics

Bea

Nekem egy anyuka meselte, hogy van most valami hanyos-fosos virus az ovikban.Bizom benne, hogy mi megusszuk.
Emi is kb. ketszer hanyt eddig eleteben es szegeny nagyon ki volt borulva, nem ertette mi tortenik vele.
Talira nincs kifogas, van jatszoszobaja a pubnak, de bizti olvastad.Kép
Mikor lesz teso nalatok?Kép

Forti

Nem jossz talizni jovo szombaton? Mar olyan reg lattunk!

Csics

Persze hogy johetsz, ki vagyok en hogy barkinek is megtiltsam, vagy engedelyezzem????KépKépKép

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
akor megyünk igaz én hozom a törpéket is mert nincs aki vigyázon rájuk mert hogy apjuk aznap megy el osztálytalálkozora ma mondta nekem hogy nem tud vigyázni rájuk igy vagy nem megyek vagy megyek de a fiukal Kép .

pusz csics
csics

Ez gáz hogy megszűnt!! Kép Nekünk nagyon bejött, mert nem olyan mint pl. az újpesti játszóház ahol ezerrel száguldoznak a nagyok. Levi a mai napig emlegeti a lego vonatot ami a galérián volt.

Nyuszi
Nem tudom még, mert anyuék csábítanak minket 4 napra Tasra, lesz apum szülinapja. Ha tudok menni, ott leszek! Kép Cím megvan! Valóban régen taliztunk, nekem is hiányzik már nagyon.

Változott a helyzet, Levi tegnap este betaknyosodott, most használjuk a homeos Euphorbium orsprayt, remélem segít, mert nem szívesen maradnék itthon megint egy hét meló után.
Kedden du 2-re kaptunk időpontot a madarász utcai ortopédiára, végre eljutunk a 3 éves kontorollra. Tök jó, mert így se ovi, se meló (1 nap szabi) és még a du. alvás is kérdéses hogy hogy fogom megoldani. Tök jó hogy ilyen együttműködőek az orvosok. Ja és ráadásul ezt az időpontot 1 hónapja kaptuk. A helyi (Dunakeszi) rendelőt is felhívtam hátha... erre közölték, hogy december közepére van időpont. Normálisak ezek??? Mi van akkor ha pl. fáj a gyerek lába? Akkor egy hónap múlva nézi meg valaki?

Forti

Kép
Kép
forti

Halacska!

Akkor a vírus most ért el hozzátok. Nálunk is volt, mindenkinél más mértékben jött ki. Beninél egy éjszakai nagy hányással ki is merült, Nátán nem hányt, csak ment a hasa, de azt sem úgy, mint Annának. Hanna hasonlóan hasmentős volt, mint Nátán, de ő kétszer hányt is kisebbet (inkább nagyobb bukás mennyiségű volt, de már nem szokott bukni).
Én csak émelyegtem.
Jobbulást Annának!KépKép
Sajnos Nátán is beteg, ő is először az ovikezdés óta, de most magas láza van (39,3). Pedig már kapott kúpot, most hűtőfürdőztük.
Hanna meg már talán kezd túllenni éppen a betegségen (hát ő sem volt beteg sokat az 1. évében), már nincs kötőhártyagyulladása és az orrfolyása is jobb.

Gumicukor!

Új lakás: szupi lehet!Kép Sok örömet benne!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Penteken megvolt az oltas,sirt nagyon es rogton fajlalta a karjat es egesz estig mondogatta,nem is emelteKépEste kapott kupot,mert meleg volt.Egesz szombaton nem hasznalta a kezet,olyan kis fura volt igy egy kezzel.Delutan meg 2* volt melegebb se nem adtunk semmit mert magatol lement,estere mar jo nyugi volt es nem ertette miert is beteg.(Nem szokott lazas lenni,talan 2* eddig eleteben)Reggelre mar jobban hasznalta a kezet ugymar holnap teljesen jo lesz.Eddig sosem volt lazas egy oltastol sem,ez viszont jol megviselte.
A hetvegen anyueknal voltunk Alexxal,apa kapott kimenot egy kicsitKépEnnyi neki is jar,en is soxor voltam mostanaban el baratokkalKép

Nyuszika
Gondoltam hogy az igazi nevedenKépKép

Halacska
Nagyon jok a kepek,latom Pancsi is hasznalja a gepedKépKép
Hu ne is mond,nekunk eddig 2* hanyt a tavalyi bolcsis idoszakban ,es mindig ejszaka.1 nap alatt rendbejott a Smectaval.Hsamenesben meg nem vagyok jartas szerencsere,de en meg a hanyast sem birtam.Szerencsere mindket esteben anyu is itt volt es o intezte a piszkos munkatKép
Milyen volta szulo bal??

Judy
Na akkor nalatok is van anyas idoszakKépKépKar hogy nem jossz,de a hosszu hetvege otthon jo kis feludules leszKép
Kisgenek jobbulastKép

Csics
Szuper hogy Petike tul van rajta.Kitartas es jobban fog beszelni isKép

Forti
Levinek is jobbulast.Gyere Te is a taliraKép
Hat igen az Orthopediara ilyen idopontokat adnak, ezert vittem en is maganhoz.

Kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok, minden betegeskedönek jobbulást!!
Mi most kezdjük az utsó bölcsis hetünket, én meg töröm az agyam, mit is adjunk búcsúajándékul a gondozónéniknek + iginéninek. Valami speckót szeretnék, de nyílván valami lightos költségvetésbQl, csak annyira jó fejek és annyira szeretjük öket, hogy valami gagyit sem akarok. Szóval gondolkodom... gondolkodom.

A tali miatt irígy, mert én nem tudok menni, viszont örülök, hogy végre eljutunk Csabára is, már augusztus elég rég volt - akkor jártunk ott. És már elöre elképzeltem milyen jót fogok punnyadni a strandon - azt soha nem hagyjuk ki, annyira jó.

Közben egész jól elhaladtunk a betonozással, már csak egy egész kis rész van hátra, ma vagy legkésöbb holnap du-ra kész lesz. Már nagyon várom, utána a maradék sódert apa eltünteti a nappaliból és végre ismét lakáskülsövel fogunk rendelkezni, bár a készöl még mindíg nagyon messze, de haladunk haladunk. Bár úgy döntöttem ma nem válallom be a sóderes vödör emelgetést - tegnap én csináltam, igaz max fél vödörnyit egyszerre, mert apa lerokkantotta magát. Csak este kicsit fájdogált a pocim, így inkább nem kockáztatok.

pusz mindenkinek
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok
csak egy gyors kérdésre van időm, de majd ma még jövök

szóval holnap van oviban fényképezés. Mi ugye még nem járunk, majd nov.7-től. Kérdés: megkérdezzem, hogy vihetem-e, vagy dolgozzam fel, hogy lecsúszott az első ovisfotóról, és nem lesz minicsopis fényképe? Férjem kerek-perec közölte, hogy nem vihetem, én viszont szeretném
Szilcsike
szilcsike

Hali,

Gyors bekukk, rengeteg melóm van most, azt sem tudom, hol áll a fejem. Hiába új főnök, új szelek.

Nyuszi
Bétex - ott most október végéig minden lakástextil 45 %-kal olcsóbb. Én is a héten megyek függönyökért.

Halacska
Nagyon jók Pancsiról a képek! Futópadot Te is használod? Kép Pancsi jobban van már a fosiból? Ez a legalattomosabb, amikor alul és felül is jön. Nekünk csak még a taknyozás megy, de már egyre javul. Ennek ellenére viszem oviba, mert más baja nincs. A homeos cucc szépen hozza ki neki.
Nem, szerintem ahogy születtek, olyan hévvel, azért is ilyenek Kép, vagy ki tudja ? Kép
Nem láttam cseppentőt, amikor szültem Kép
Belül is sokat változott a Sugár, csak a sercintős fogú reklámbébi tűnte el a gitárjával Kép

Bambi
Bennem olyan nyomot hagyott (pedig felnőtt fejjel olvastam már), hogy azóta nem eszek semmilyen vad húst.

Csics
Patikában is lehet infralámpát kapni, én anno még keravillban láttam. Szerintem bármelyik háztartási- műszaki cikket árusító üzletben (Tesco, Auchan is) tudsz venni. Nagyon hasznos, látványosan fellazítja a sok trutyit, már akár 1 nap alatt is. Csak arra vigyázz, hogy infárázás után nem szabad legalább fél óráig kivinni a szabadba a gyereket, uez felnőttnél is igaz, mert a fej felmelegszik infrázás alatt és nehogy megfázzzon. Lázasan sem jó infrázni. A nasopax a fluimucillal együtt hatásos.
Gyere a talira, mert veled még csak virtuálisan taliztunk!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csics! Gumicukor előttem leírta, hogy hol keresd az infralámpát. Érdemes venni, mi 3 éve vettük, akkor 1500Ft körül volt, és azóta is használjuk. Nálatok főképp jól jön, látva, hogy Imike mennyit betegeskedik.
Örülök, hogy sikeresen túljutottatok a műtéten. Petikének sok-sok gyógypusza!!!Kép

Szilcsike! Szerintem vidd be, nálunk múlt héten volt fotózás, a tesókat is lefotózták. Nórinak nagy élmény volt, azóta -többek között- fotós is szeretne lenni.Kép

Lányok! Van egy kisfiú a csoportban, aki bántja a többi gyereket. Nóri többször mondta, hogy a "Guszti csíp". Ma reggel szóltam az óvónéninek, hogy figyeljenek oda. Azt a választ kaptam, hogy ez a közösségi élet velejárója.Kép Hát persze, tudom, hogy semmi nem tökéletes, de ez az egy kisfiú renitenskedik, szerintem a szüleivel igazán el kellene beszélgetni. Annyira pipa lettem, most komolyan 1 db kis hülye (bocs) gyerek miatt kell Nórinak rosszul éreznie magát?? Ma reggel nem akart oviba menniKép Kép Kép Azon gondolkoztam, hogy beszélek a szüleivel. Elég tanácstalan vagyok...
Remélem senkinek nincs tapasztalata, de ha van valami jó ötletetek létszí osszátok meg velem!!!!
Apa azt mondta, hogy beíratjuk Nórit kung-fu-raKép Ez jó ötlet, de addig mi lesz???

Pusza:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Haliho

A hetvege vendegseggel telt. Szombaton eljott a kis ismeros koszoruslany tovabb baratkozni es nagy hancurozas volt minalunk.Kép Meg itt volt a menyasszony es a volegeny is.Kép
Vasarnap, meg a szokasos barati korom jott ossze vegre, azert vegre, mert mostanaban csak evente 2-3szor jon ossze, hogy senki se hianyozzon.

Rit

Hat nem semmi ez az aljzatbetonozas. En biztos nem vallalkoznek magam ilyesmire.Kép
Azert csak vigyazz az emelgetessel!

Gumicukor

A Betexben nemcsak lakastextil van? Mar nagyon regen voltam.
Csics volt mar talin, de marha regen, legalabb is en meg kb. 2.5 evvel ezelott emlekszem ra Petivel, a Mikkamakkaban...Kép

Tali

Akkor megprobalom osszeszedni a jelentkezoket:

Halacska
Ilke
Gumicukor
Beszti
Magdi
Csics
Panda
Kataa

Sikitson akit kihagytam!!!

Magdi

Szegeny Nori!
Nincs ilyen tapasztalatom szerencsere, de mondjuk eleg durva. De azert ne aggodj, mondd azt a Norinak, hogy szoljon az ovoneninek ,ha bantjak, elvegre azert vannak ott, hogy helyettesitsek az anyukat, nem? Ne hagyja elrontani a kedvet, azert remelem csak megbuntetik valahogy azt aki szandekosan durvaskodik a sorozatban a tobbiekkel. Lattam ra peldat, az udvaron le kellett ulnie egy szekre a renitens gyerkocnek es "nezhette" ahogy a tobbiek jatszanak.Kép

Ilke

Irtam melt.Kép

Forti

Bizti nem jossz? Szivesen elfuvarozlak...Kép

Agi????
Mi van Suzyval?

Sutottem fini fahejas kalacskat...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Rit
Jo ajandek lehet egy szep fenykepkeret rairva diszkreten hogy kitol vanKép
Te csak ne betonozzal es emelgesssel,vigyazz a kicsire nagyonKép

Szilcsike
Kerdest meger,szerintem biztos beviheted,a fotos csak orul hogy tobb a kuncsaftKépEgyebkent ,legalabbis nalunk evente 2* van fotozas,ugyhogy lemaradni csak nem fogKép

Magdi
Hat ez mar szituKép Nekunk sincs ilyen infonk szerencsere,de en azert neznem a masik oldalt is.Marmint hogy nem biztos hogy a szulo a hibas.Lattam en mar olyan elkeseredett anyukat akit csak szegyelte magat hogy milyen a gyereke,de hiaba szolt ra akarhogyan nem hasznaltKép
Apukam szerint aki mar 25 eve foglalkozik gyerekekkel ,meg tanulni azt is egy gyreknek hogy ehhez hogy alkalmazkodjon Képpersze ezt nehez nezni a szulonek,de meg kell vivniuk mar most a "harcot" a kozossegben.Szerintem a legjobb ha visszaszol a gyereknek hogy hagyja abba.Aztna ha ez nem segit akkor jon az ovono,akinek igenis kotelessege nagyobb verekedesekbe beavatkozni.
Norinal ugye azert is mas mert lany,en mindig azt mondom Alexnak hogy szoljon ha valaki verekszik,es ha nem hasznal akkor kicsit adja vissza.MErt sjanos a gyerekek gonoszak tudnak lenni,ha valaki hagyja magat annal inkabb a verekedes/csipes targya leszKép

Nyuszi
Ahogy mondod,miota felnott az ember nehez osszehozni tobb kulonbozo fogalkozasu embert egyszerre.Mult heten 10 embert sikerult igy osszehozni a regi koleszbol es nagyon jo bulit csaptunk.KépKép
Irtam Suzynak mailt hogy jojjon szombaton,majd tudositok hogy raer -eKép
Conti azt hiszem jon vagy rossul emlexem?
Valaki tudja esetleg a szamat Dec8-nak es Banyocinak???Oket is kene invitalniKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali Mamcik!

Csics
Drukk, hogy végetérjenek a betegeskedések!

Nyuszi
Anyós szitteli Annát mert így nyugisabb. Legalábbis elvállalta. Félek az ilyen vigyázásoktól mert mindig vmi furi történik a lakásban bár inkább anyám szittelésére jellemző. Szombaton, amig az ovis bálban voltunk (feledhető volt különben) vhogy lejött a fogas a fürdőben. Senki nem vállalta fel, hogy mi történt, csak úgy magától leesett. Sajna magától nem ment vissza de Zé megoldotta, segített neki visszamászniKép
Tesót szeretnék, eldöntöttük. Dolgozunk rajta csak a pm miatt nem egyszerű. Vmeddig próbálkozunk de a végtelenségig nem.

Beszti
Köszi, már meg is gyógyult, ma már ment oviba. Tényleg nagyon gyorsan átment rajta ez a vírus! Kop-kop. Tegnap már Zé pocija is rendetlenkedett. Remélem a tieid már jobban vannak!

Kataa
Ne is mondd! Pizsit mosni popó részen elég gáz voltKép
Bál tényleg feledhető volt, de legalább jót beszélgettünk egy másik szülőpárral. (Bea a csaj szintén, Bea asszonyKép)

Gumicukor
Anna szerencsére egymás után produkálta ezeket (hányás, fosi) és egy nap alatt túl is jutott rajtuk. Futógépet most kaptam az uramtól és persze hogy használom. Egyelőre.Kép De az kész csoda ahogy anna fut rajta.
Sugár csudiszép belül is! Jól néz ki bár nekem az árkád feelingje még mindig jobban bejön.

Magdi
Ovis rossz fiú. Kép Hm. Kicsit a kiskrapekkal nem érdemes elbeszélgetni? Vagy még nagyon fiatalka? Nóri lány és inkább védje meg, vagy vmi hasonló duma. Ovinéni hozzáállása azért nem túl szimpi. Okés, hogy közösség de vannak határok. Miénk simán rászólna a gyerekre. Tényleg le is kopogom, hogy nagyon de nagyon meg vagyok elégedve a csoporttal. Legügyesebb ovinéni a miénk!! Pl. mázeskalácsot sütöttek a gyerekekkel együtt az ovibuliba!
Ma fotózták a gyerekeket, majd ha lesz kép teszek fel.
Amúgy tegnap is pakoltam az albumba kukkantsatok be egy kis nyári feelingre!Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Gumicukor

Lattad mar ezt a site-ot? Kivancsi lennek melyik progit hasznaljak. De 15-20 Dolcsiert nem dragak. Mas kerdes, hogy pl. a kedvenc napernyos Monet kepem felbontasa nem igazan tetszik. Vajon szallitanak M.ora?

http://www.xs-collectibles.com/detail.aspx?ID=256

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Halacska!

Hát tegnap elég nehéz napunk volt, mert Nátán láza picit lement, aztán megint fölment 39 fölé, és ez így ment egész nap. Pedig kúpoztuk, szirupoztuk (persze csak a szabályok betartásával), hűtőfürdőztük.
Ügyeletet csak azért nem hívtunk, mert azért még kezelhető volt, ráadásul 1 hete a szomszédba nem jöttek ki, hanem elkezték telefonon magarázni, hogy mit csináljanak (hányt a kislány, meg rosszul volt) és biztos mit nem csinálnak jól (és utána nem jöttek ki!!!!Kép). Na, ha ezt nekem előadták volna! Szóval inkább nem hívtam őket. (Persze a gyereken nem kísérletezek, ha nagyon ciki lett volna a helyzet természetesen kihívom őket.)
Láza ma nem volt, de elég letört volt (és uyge az mindig valamit jelez, ha a gyerek nem a megszokott). És ugyan nem akartam, de apja rábeszélésére adtam kakaót neki. Az első korty után kijött minden, ami a pocijában volt. Lehet, hogy ez meg is tette a hatását, mert mostanra a régi, már hisztizett isKép valami játékért.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Mi is dögrováson vagyunk... Solymi már több mint egy hete itthon van, és most kezd jobban lenni, szombaton még láza volt. Csongi most kezd beleerősíteni, szortyog, mint Darth Vader, és összevissza szopik szegény. Én magam is elég beteg vagyok, ami nem könnyíti meg a helyzetet...

Zita
parazita

Betegségek Kép. Mi sem vagyunk kivételek, Ádám múlt héten volt itthon náthával, ma már mehetett volna oviba, erre Noémi szombaton belázasodott. Ma vele voltam orvosnál, az eredmény: hörghurut egy kis torokgyulladással spékelve...

Nem tud valaki egy jó gyerek börgyógyászt vagy allergológust? Itt a hüvös, és Ádámon már megint jönnek ki a piros pöttyök Kép. Vakarózik szegénykém, mintha bolhás lenne... Szteroidos krémmel jól kezelhetö, de megmondom öszintén, nem akarom állandóan azzal kenni, ki kellene deríteni, mitöl van ez az egész. Csak így tél felé pöttyös, egyébként sosem. A börgyógyászaton persze azt mondták, hogy atópiás dermatitis, de mindenre ezt mondják, amiröl nem tudják, hogy mi is valójában.

Beszti!
Az ügyelettel már mi is megjártuk. Igaz, mi vittük Ádámot tavaly, azt mondta az öreg dokibácsi, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja, de azért hétfön csak elvittem a mi dokinéninkhez. Egyböl mehettünk az SZTK-ba fül-orr-gégészetre, és két hétig voltunk otthon arcüreggyulladással... De már voltunk többször is, általában azért rendesek, csak mindig elmondják, hogy a biztonság kedvéért mutassuk meg a gyerekorvosnak is Kép.

Ovis verekedés
Nálunk az óvónéni kerek perec megmondta, hogy nem engedi a verekedést és a durvaság semmiféle formáját a csoportban (van 2-3 verekedös gyerek Ádáméknál is), és igenis el fog beszélgetni az érintettek szüleivel. Mert lehet, hogy otthon esetleg meg van engedve, hogy a tesók így intézzék el egymás között a problémáikat, de ennyi gyerek között ez nem megy. Meg hát szocializálódni is kell nekik valameléyest, meg kell szokni, hogy nem lehet mindent ököllel elintézni. Mondjuk az, hogy valaki nagyon ritkán odacsap a másiknak, még nem "verekedösség" szerintem, de a gyakoribb elöfordulás már igen.

Mennem kell, minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Hahó

Kész a kandalló, nagyon imádomKép mindjárt dobok róla fel képetKép
És az udvari kiülős faház is, már csak cserép kell a tetejére és bele asztal meg pad. de asszem már csak jövőre üldögélünk alattaKépKép
na egy időre elég a melókból.
holnap már kész felüdülés lesz a suli.
talit sajnálom, úgy mentem volna.

verekedés:
Kataa a szívemből szólt. én múlt héten pont emiatt depiztem a harapás miatt. hogy pont az én gyerekem csinál ilyet. remélem az oviban nem fog.

betegecskéknek jobbulást
pusz
J

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
Rit
vigyáz magadra ne emelges nagyon Kép

Gumicukor
megprobálom bár 2 gyerekel elég nehéz ráadásul este 7kor már sötét van és nincs ki haza vigyen kispestre .amugy az elsö baba-mamatalin ott voltam .

Magdi
köszi a gyógypuszikat Kép nálunk is mindent elvesznek petikétöl a töbiek és ráadásul nálunk egyre szigorubbak a feltételek nem vihet be semit az oviba a gyerek a szülö nem kérdezhet semmit az ovonöktöl nehogy zavarja öt a munkájukba stb most hogy elmult a beszoktatás egyre keményebek kezd ne tetszeni az ovink viselkedése Kép .

juti
szép a kandalotokKép

pusz csics
csics

Sziasztok!

Látom dúl a betegség, sajnos nálunk isKép Szerintem az 1 hónapja tartó köhögés, enyhe nátha tört ki Emmám ezerrel az oltás után, mert ugye az oltástól legyengült a szervezete, és ennyi kellett a vírusnak vagy bacinak. Szóval vasárnapról hétfőre éjjel 38,4 -es láz. Elrohantunk reggel egy gyerekorvoshoz aki ott rendel a környékünkön, gondoltuk ez nem tréfa, sose szokott lázas lenni (konkrétan még nm is volt csak a fogzástól nagyon régen 1 napig). Enyhe hörghurut és csúnya a torka, kapott gyógyszert is sajnos, de ilyen láznál nem mertem nem adni. na, napközben egész jól volt, kapott lázcsillapító kúpot, délután elaludt és 1/2 4-kor 39,4-el ébredt. csak feküdt szegény az ágyban, mozdulni se volt ereje. Kúp, szirup, hatás nulla, 39,5. na bedugtuk hűtőfürdőbe, ami hatásos volt, lement 38,4-re. Egész felélénkült, játszott, dumált, evett, estére megint 39,2. Ezt érdekes már tök jól vislete, ugyanúgy jókedvű volt, meg nem mondtam volna hogy ennyi a láza pedig ennyi volt, higanyossal is megmértem. Kúp megint semmit sem ért, be a hűtőfürdőbe, na az levitte 38,8-re, kapott még egy kúpot, éjjel már csak 37,8-38,1 között volt neki. most anyukámmal van otthon, remélem ma már nem lázasodik be annyira. Nálunk a bölcsi így azt hiszem ennyi volt, októberben járt vagy 6 napot. novembertől ovis lesz. Így még elbúcsúszni se tudott,majd én bemegyek elköszönni meg kiiarni. Remélem idénre letudtuk ezzel a betegségeket, mert ez a hónap durvább volt mint tavaly az egész év. Én eddig csak itt olvastam ilyenket hogy csillapíthatatlan láz, de nem tudtam elképzelni, hát most láthattuk milyenKépKépKép

Bea!

Nekünk a bölcsiben még mikor játszócsoportosok voltunk is megengedték hogy a fényképezésen rész vegyünk, szerintem nyugodtan vidd be.

Verekedés: Nálunk nem volt vészesen a bölcsiben, bár egy kisfiú volt aki verekedett, de Emma nem panaszkodott, nem tudom, de szerintem őt nem bántotta, de volt egy másik kislány aki már be sem akart menni a csoportba merta Matyi bántja. Én bevallom mindíg mondtam Emmának hogy nem hagyja magát. Bár ő is hajlamos rá hogyha egy pici sérelem éri akkor inkább sír, nem védi meg magát. De azért komoly ilyen ügye nem volt. remélem az oviban sem lesz.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Csics!

Mi az, hogy nem kérdezhet semmit, nehogy zavarja a munkájukban?Kép Hát nem a gyerek a munkájuk?? A szülőnek meg nem dolga lenne egyrészt a tájékoztatás a gyerekről, másrészt az, hogy megtudjon mindent róla?
Nálunk napi kapcsolat van, és szeritem ez nem is lehet másképp. Amikor visszük-hozzuk beszélünk, ha tudunk (márha nem épp gyerekgyűrűben vannakKép), ha meg valami van, ami fontos, akkor külön ők is odajönnek. Még a mobilszámát is tudjuk az óvónéninek.

Judy!

Szép ez a kandalló, bár én inkább a modern építettekhez vonzódom. Van is a tervünkben...

Verekedés: az óvódában az óvónő dolga a gyerekek nevelése és ebbe az is beletartozik, hogy a közösségi dolgokra szokjanak. Nálunk is mondta az óvónéni, hogy előfordul odacsapás, de ő ezeket mindig kezeli és nem engedi. Még akkor sem, ha otthon elnézik.
És hol a tolerancia, a kisebbek/gyengék védelme? Azt mikor kell megtanulni? Vagy már az oviban is az "életre nevelnek"? Mert ha így nevelik őket, akkor tényleg ez lesz majd az életben is...Kép

Panda!

ÜgyeletKép. Bár azért ilyenek eddig nem voltak, mindig kijöttek, eléggé megdöbbentett, amikor mondta a szomszédasszonyom, hogy mi történt. Nem elemi kötelességük lenne, hogy akkor is kijöjjenek, ha szerintük telefonon keresztül nincs nagy gond?
Biztos vannak, akik csip-csup ügyekkel is hívják őket, de mi nem szoktuk (a szomszéd sem), ha hívjuk, akkor már olyan gond van, ami már túlmutat a mi hatáskörünkön, meg azon, hogy kivárjuk a rendelési időt.

Manó!

Én is megdöbbentem, hogy Nátánnál is mennyire nem akar a láza mozdulni, ráadásul magas is volt.
De tegnap már nem volt láza.
Remélem nálatok is így lesz, jobbulást Emmának.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Az ügyelettele gyébként hasonló tapazstalatom van mint pandának, kivénhedt (mjár bocsánat) dokik vannak az ügyelteb beosztava pl a Heim Pálba, akaik szerintem amúgy már nem si praktizálnak rendesen, mi 2x vittük be Emmát, lázzal, hoyg jobb ha megnézik, mindkétszer ráírták a papírra hogy vírus fertőzés, kezelés semmi. Mindkétszer a foga jöttKép Mint utólag kiderült.

Lázra pedig tényleg nem jön ki az ügyelet, soha, max ha az ülőfürdő sem viszi 39 alá. Azt mndják ők sem tudnak semmit sem csinálni, csak a hűtőfürdőt javasolni. ha az sem hat, akkor talán kijönnek inejekciót adni. Úgyhogy én sem hívtam őket tegnap este.

manó

KépKép
manó

Sziasztok, rengeteg beteg van, te jó ég!!! Mielöbbi gyógyulást - és amint hallom lehetöleg semmi újabb érintkezést az ügyeletesekkel, Elég durva amit leírtok, annál is inkább mert pl. én soha nem szoktam beteg lenni, és igazából szerencsére más sem a családban de mondjuk arr agondoltam, hogy ha egyszer gond lenne, akkor bizti felhívnám öket, mert annyira nincs tapasztalatom, hogy szerintem megijednék hirtelen és azt sem tudnám mihez kezdjek... de ezek alapján inkább nem is érdemes öket hívni.

Jelentem mi még tartjuk magunkat és egyenlöre betegségnek nyoma snics, bár úgy néz ki egyesek mintha mindent megtennének, hogy ez ne így legyen: Tegnap megyek haza, óriási transzparens már a kapuban, aztán a liftnél meg mindenhol: a gázmüvek fogta magát és kikapcsolta a gázt az egész házban, mert most jutott eszükbe valami vezetéket cserélni, elöreláthatólag 2 hétig !!! nem lesz gáz. Szóval se fütés se melegvíz. Annyira durva, Rol most telefonálgat mindenfelé, hogy mégis milyen jogon csinálnak ilyet és egyeltalán van-e ehhez joguk. Oké, mi spec kértünk kölcsön egy olajradiátort - bár erösen kétlem, hogy nagyobb lehülés esetén sokat számítana cirka 86 nm-en - de akkor is a szomszédaink pl. szív és érrendszeri betegséggel küzdenek, fázósak, már vagy 2 hónapja fütenek... akkor velük mi lesz, meg úgy mindenkivel? és ki bír egy kettle-ben annyi vizet felforralni naponta, hogy megfürödjön az egész család?? a reggeli nincs idö, ezért hidegvízröl nem is beszélve.....
na jó, dühöngök tovább itt magamban.

Rit

rit

anemona7

Sziasztok,

Hu tenyleg mennyi betegKépItt a szezonja sajnos.Nalunk semmi szerencsere,lekopogom,de en is tartottam tole hogy az oltas kicsit bezavar de tul vagyunk rajtaKép
Bolcsikezdes ota meg csak taknyos sem voltKépKép
Ezek szerint tavaly sem az immunerositok segitettek hanem egyszeruen ilyen kis stramm a lelkemKép
En sem vagyok beteges,eletemben nem voltam otthon nathaval a munkabolKép

Verekedes.
Persze hogy az ovono dolga a nagyobb verekedes ,de minden eyes kis odacsapasnal nme allhat mellettukKépMeg nem is kell,mi szoktuk hagyni ak isebb dolgokat hogy elintezzek Zalannal,es tobbnyire ket kis csapkoda utan abbamarad.Ha rajuk szolok rogton tovabb tart,mar megfigyeltemKép
Ezert mondtam en is hogy szoljon ra elosozr es ne usson vissza rogton.
Tegnap is lattam hogy mukodik,megyek erte egy kislany ponta rongybabajaval utogette Alexet(persze csak lightos formaban,es inakbb viccesnek tunt) O meg mondta neki turelmesen es kozben huzodott el:Ne verekedj Anna ez csunya dololgKépKép

Halacska
Na anyos nagyon rendiKépFoas jo lehetett.Nalunk csak a kupi mutatja ha apukam vigyaz raKépTegnap is elmentunk csak ugy csavarogni este a Westendbe,ezer eve nem csinaltam ilyetKép
Szoval Annad is nagy futogepes,Alex is,mindig nevetunk rajta hogy mekkorakat nyog es milyen kitartassal csinaljaKép

Beszti
Jobbulast a kicsiknekKép
Ez az ugyelet nagyon durva,miert nem jon ki?Mert videk es messze van?Ezt nem teheti meg.
Nalunk egyszer hivtuk ki masfel evesen hogy hanyt es en is berezeltem,mert elotte sosem volt ilyen.Igaz hogy oreg volt a doki bacsi de nagyon kedves es jo praktikus tanacsokat adott.
Hanyaskor szabal hogy semmilyen tejtermeket nem szabad adni 4-5 napig.PErsz en is csak a sajat karomon tanultam megKép

Parazita
Jobbulast neketek KépRemelem azert szombaton jossz ha a heten nem is jon ossze a tali.

Judy
Ez nagyon gyonyorusegesKépNekem nagyon teccikKépEs amia lenyeg hogy beleillik a kornyezetbeKépDe jo lesz mellette uldogelniKép

Csics
2-tol lesz a tali,nem hinnem hogy estig tartana.
Szerintem is szolj az ovoneniknek,es nem hozzaallas.Neked mindent tudnod kell ami ott folyik,ez a munkajuk.
En imsegkerdezek mindig mindent,es latom hogy mikor van idejuk,mikor nem,de ilyen vlaszt nem adhatnak.

Mano
Jaj Ti szegenyekKépRemelem Emma mar jobban van.

Rit
Hat ez nem semmi.Egy kolleganomnek pont ez van,es 3 hete mashova jarnak minden nap furdoni a gyerekekkel es villanyfutotesteket vettek minden szobaba.
Sajnos megtehetikKépDe miert pont osszel es nem nyaron.

Suzyval beszeltem es megprobal jonni O is jonni szombaton.

Szep napotKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit

Tudunk kolcson adni egy villanyradiatort, termosztatos, ha szeretnetek.
Nagyon durva ez a gazkikapcsolas. De gondolom valahol eletveszelyesek a csovek, regi hazakban nem ritka. Vagy ne legyek ilyen johiszemu?

Durva ejszakank volt, Danny fiam 2 ora hosszat fent kukorekolt. Nem sirt, csak ha ott akartam hagyni, meg ha at akartam adni az apjanak. A vege Panadol lett, meg bekentem az inyet, de gozom nincs mi baja volt. Most hulla vagyok. Szerencsere anyu elvitte, ugyhogy mindjart ledolok egy kicsit.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ma nagyobb kedvvel ment Nóri oviba, szerintem a tegnapi beszélgetésemnek az óvónénivel biztos volt hatása.
Zsuzsa! Nagyon jól ráéreztél, én is azt vettem le, hogy a kisfiúnak tettszik Nóri. Tegnap jó későn értünk az oviba, 9 óra után. Mikor Gusztika meglátta Nórit elvigyorodott és kiabálta, hogy "Óvónéni, itt a Nórika" Aztán szinte rátapadt, amíg én beszélgettem az óvónővel végig Nóri mellett láttam. Ez aranyos, de tegnap reggel nagyon el volt keseredve Nóri, ilyennek még soha nem láttam.
Mondtam Nórinak, hogy ne hagyja magát, mondja a Gusztinak, hogy ne bántsa. Igazándiból a férjem azt mondta Nórinak, hogy csapjon vissza. DE!!! ez szerintem tökre megzavarja Nórit, hiszen itthon mindig azt mondjuk neki, hogy nem szabad az öcsit bántani, alapból arra van nevelve, hogy az agresszió nem vezet sehová.
Ma reggel apa vitte Nórit oviba, mert nekem eltűnt a hangom, fáj a torkom.

Nálunk (kopp-kopp) nincs betegség, kivéve engem, remélem a gyerekek megússzák.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!

Judy! Nagyon klassz a cserépkályhátok, mi is szeretnénk majd. Hangulatos, otthonos, télen a legjobb helyKép nagypapáméknál volt, imádtam.

Márk szétpakolta közben a DVD-t, megyek rendetrakni.Kép
Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Rit
Nekunk is van ilyen kis melegitonk ha kell,egy kisebb helyseget bemelegit.
Szolj ha kell.

Kata

Kép
Kép
kataa

Rit

En a mienkkel a nappalit futottem be, ahol 3m feletti a belmagassag, amikor szereltek a futest.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ma Emma 11-kor ébredt, és 37,1 a hőjeKép remélem ennyivel megússzuk. Mondjuk nem értem én ezt milyen betegség az ami egyik nap 39,4, másik nap 37,1, de mindegy, remélem ennyi volt. Biztos vagyok benne hogy az oltás kavart be.

Manó

KépKép
manó

Slusszpoén: anyu több napos vidéki turnén van, persze vártam vissza, mint a Messiást. Reggel telefonál: kicsit hamarabb hazajönnek, mert iszonyú beteg, tiszta lázas. Úgyhogy segítség helyett egy újabb ápolttal gyarapodunk Kép
Szegény apa tartja a frontot egyedül (ő egy nap alatt meggyógyul, nem tudom, hogy csinálja), de ő persze dolgozik.

Kataa,
Remélem, tudok menni a hétvégén, bár sajnos mire mindenkit leápolok meg megetetek meg elaltatok, addigra se erőm, se időm magamat is gyógyítani, úgyhogy nem igen javulok.

Zita
parazita

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánok Emmának, Alexnek és Gábornak!

Ilke, Nyuszi
Örülök, hogy nálatok minden oké az ovival. Mi most ott tartunk, hogy a héten megbetegedett a kisbarátnője és nem szíves ment. Már reggel kezdte a vinnyogást, hogy nem akar menni és az oviba is egésznap sírós volt. Pont a héten volt náluk pszihológus és mondta, hogy a Petra érzelmileg labilis és nem találja a helyét, nem érzi magát biztonságba. Azt is mondták, hogy lehet, hogy amiatt van hogy azt látja hogy én az Olivérrel itthon vagyok. Különben nem tudom, hogy hogyan alkot róla vélemény mikor most látta először és kérdeztem a Petrát, hogy beszélgetett e vele de mondta, hogy nem. Kicsit aggaszt mert mindig nagyon figyelek rá, hogy vele is legyek egyedül és ne legyen az Olivérre féltékeny. Én ennél többet már nem tudok vele lenni mert szinte a nap maradék részében mindig együtt játszunk. Nem fogom kivenni mert múltkor mikor kicsit meg volt fázva mondtam, hogy itthon maradhat de ő azt mondta, hogy akar menni. Nem minden gyerek egyforma, lehet neki kicsit több időre van szükség, hogy feloldódjon. Szerintem nem akkora probléma ha nem kapcsolódik be rögtön a közös játékba hanem egyedül játszik vagy csak nézi a többieket. Ja meg azt is mondták, hogy mivel nem ment a barátnője így nem ment a gyerekek közé hanem van a kedvenc dadus nénije és folyton követi . Ezt szerintem teljesen normális, hogy nem érez mindenki iránt ugyanúgy hanem van aki kedvesebb neki. Ez a dadus néni foglalkozott vele az elején mikor beszokós volt és mindig ölbe vette.

Rzsuzsa
Petra is nagyon passzív. Tegnap beszéltem az óvónővel és mondta, hogy a csoportos foglalkozásba nem akar részt venni, sehogy sem tudják rávenni. Pedig itthon szeret, rajzolni, festeni, ragasztani. A faliújságon kint van a gyerekek rajza és én egyből kerestem a szívescskét de hiába mert neki akkor sem volt kedve. Nem tudom, hogy miért ilyen elutasító. Van amikor a szőnyegre le kell ülni és ott játszanak mondták, hogy ő azt sem akarja és csak ott áll. Õ is inkább csak szemlélődik mert mikor hazajön akkor meg be nem áll a szája, hogy mi történt. A játszótéren ő is inkább velem van mint más gyerekekkel. Akiket már nagyon jól ismer azokkal már szívesen játszik.

Nyuszi
A Petra is kapott gyöngyöket és szívesen játszik vele. Ezek mondjuk nem olyan nem is engedem olyankor oda az Olivért. Fűzött az Olkának is és ő meg olyan büszkén hordja, hogy le sem lehet venni a nyakából. Elég csicsás, van rajta madártoll meg mindenféle. Mondjuk a gyerekeknek az tetszik ha minél tarka-barkább.

Nem semmi nálatok ez a reggeli. Nálunk ilyenek vannak: vajas kifli, briós…

Kataa
Én tudom, hogy rendes állásról írtál ahol ott kell lenni én csak úgy általánosan írtam, hogyha van könyvelendő cég aki pont könyvelőt keres akkor azt szívesen elvállalnám.
Mit dolgozik a párod, hogy 8 hétig távol volt?
Én is szeretnék menni a gyerek nélküli találkozóra.

Panda
Nagyon ügyes Noémi, hogy hagyja betömni a fogát én biztos nem tudnám a Petrát arra sem rávenni, hogy nyissa ki a száját. Szerencsére nem is kell mert jók a fogai. Én úgy tudtam, hogy a tejfogakat nem tömik csak beecsetelik, hogy ne romoljon tovább.

Halacska
A Petra is szokott babásan viselkedni. Van amikor azt mondja, hogy nem tud menni és cipelni kell. Õt is kell etetnem mint az Olivért és van amikor úgy is beszél mint az Olivér és azt mondja pl hogy „kiszállni és nem azt, hogy le akarok szállni a székről”.

Forti
Olivérnél meg a „Mi az?” korszak van.

Ilke
Az Olivér is tili-tolit kapott az 1 éves szülinapjára és ő is nagyon gyorsan megtanulta használni.
Ne szomorkodj, hát ez már csak így van. Nekem sincs a gyerekek mellett semmire időm, nemhogy magamra. Nálam is van hogy néha kiborulok aztán utána megy minden tovább. Én is gondoltam, hogy el kellene menni valahova mondtam is apának, hogy lepjen meg színházjeggyel. Meg úgy felvennék már valami mást is a tréningruhán kívül is de hát a játszira minek öltözzek ki. A baj csak az, hogy a Petra még anyásabb mióta ovis. Múltkor áthívtam a férjem szüleit, hogy legyenek velük mert mi leakarjuk cserélni az autót, és hogy én is megtudjam nézni. Erre a Petra, hogy anya nem menjél, mikor hazajöttem mondták is, hogy a Petra nem akart vacsizni meg a végén már sírt is. Pedig nagyon jóban van velük és sűrűn is találkoznak (hetente jönnek)

Korkülönbség: annak ellenére, hogy most nehéz ha még egyszer kezdeném akkor is így csinálnám, hogy minél kevesebb legyen közöttük a korkülönbség. Szerintem csak az első három év a nehezebb de utána biztos nagyon jó lesz. Már most látom, hogy nagyon jól eltudnak játszani egymással és a napirendük is már teljesen ugyanaz.

Ági
petra2

hali,

ma az oviba 1/2 9re vittem Danit, ilyenkor már elég sokan szoktak lenni. Danival együtt voltak 4-en. mondta az ovónéni, hogy mindenki beteg, azért vannak ennyien. meg a párom tegnap 1/4 5re ment a gyerekért és kérdezte az ovónő, hogy nem tudnánk-e előbb jönni.... hááát azért szerintem ez a 1/4 5 elég baráti időpont a gyerek és az óvónők szempontjából is, pedig nekik 6ig van ügyelet, és fél 5 volt eddig a legkésőbb (talán 1 alkalom), amikor mentünk érte. nem tudom a többi szülő hogy csinálja, de mi sajna csak így tudunk menni, és szerintem ez egyáltalán nem kései időpont.

Panda
Nem semmi ez a fogtömés. És tényleg jó, hogy ilyen ügyi drnőtök van és Noémi is ilyen ügyi. mi eddig Danit párszor elvittük már az én fogorvos barátnőmhöz, lifteznek a székben, köpköd a pohárral, meg minden, meg bele belenéz a szájába, csak hogy szokja, mert amúgy szerencsére nincs gond a fogaival. engem is látott már, amikor fúrta a fogam, meg a páromat is, még műanyag óriásprotkót és kistükröt is kapott játszani. meg én hozzá fogom járatni, nem az iskolai fgoászatra, mert az csak futószalag.

Ági
Szerintem teljesen normális, ahogy Nóri viselkedik. nem lehet mindenki nyitott első perctől kezdve, van akinek több idő kell, van, akinek kevesebb. nálunk pl. pont fordítva van, dani otthon ritkán rajzolgat, pedig sokat foglalkozunk vele, az oviban meg ő volt az egyedüli, akinek 2 ragasztása is kint volt. tök büszke voltam rá és nagyon meglepődtem. bizti Nórinak is kell még kis idő, hogy feloldódjon. pl. én sem vagyok egy új társaságban olyan, amilyen valójában, csak később, valahol előbb, valahol sosem, valahol meg később leszek olyan, amilyen vagyok. a gyerekeknél sem működik ez másképp, és tényleg egy találkozás alapján nehezen lehet leszűrni, ki milyen, még egy pszichológusnak is.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor! Áginak Petrája van, a Nóri az enyémKép De azért értettem, amit írtál, bár első blikkre meglepődtem, mert csak annyit láttam, hogy Nórinak kell egy kis idő, hogy feloldódjonKép

Ági! Az tök jó, hogy van barátnője Petrának, ezek szerint játszik, vegyül, csak nagyon megválogatja a játszópajtásokatKép Egy kis bizalmatlanság meg nem árt, nekem pont az a gondom Nórival, hogy BÁRKIVEL elmenne, mindenkivel barátkozik. A mai világban pedig annyi gázos ember van. persze nem engedem egyedül sehová, de néha azon gondolkozom, hogy egy defektes ember kifigyeli, hogy mennyire szép, barátságos, kedves kislány. Az utcában cigányok szoktak elmenni lovaskocsin. A kis cigánygyerek a múltkor beszólt, hogy milyen szép kislyány lakik ebben a házban. Szerintem 18 éves koráig kísérni fogom Nórit mindenhováKép Kép

Mi félévente járunk fogorvoshoz, Nóri már nagyon otthonosan mozog a fogorvosnál, szépen mutatja a fogait, vele bizti nem lesz gond. Márk eddig 1x volt velünk, akkor szájzár volt. A szék nagyon tetszett, a műfogak is bejöttek neki, de ő sokkal bizalmatlanabb, mint Nóri. Remélem nem lesz gond a fogaival, ő nehéz eset leszKép

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Solymi teljesen ki fog esni az oviból, mert már második hete nem megy, jövő héten meg csak ügyelet van, akkorra eleve nem kértem neki helyet. Szóval három hétig nincs bent... Lesz majd hiszti első nap! Bár ki tudja...
parazita

Sziasztok
Beszti
ugyhogy nem beszélhetsz nagyon velök ugylátszik bár én ezt a kiirás nem látam még mert már 2 hete nem jár ptike oviba de az egyik csoportársának anyukája mondta hogy most már ezt sem szabad se a kedvenc játékát ,se tul sok váltoruhát ne tegyünk a zsákba ki irták hányat és milyet tegyünk bele ,és most az hogy ne zavarjuk öket a munkájukba Kép kezd nem tetszeni az ovoda stilusa bevalom még a bölcsibe is mindig beszélhetek a gondozonénikel imikéröl .Kép .

Mano
az ügyelet ha ki is jön semmi normálisat nem csinál csak azt ismétli amit tudsz és leszid hogy miért neki kelett kijöni miért nem te mentél hozájuk be nekem többek közt ezt mondta multkor az ugyeletes orvos mikor kihivtam az ügyeletet imikéhez Kép .

Kataa
nem mondták ki irták hogy ne zavarjuk a munkájukat .

Ági
nyugi petike sem játszot az elején senkivel most ha hivja az ovonéni akor megy de ahogy én látom baratai még nincsenek .

Pusz csics
csics

Sziasztok, köszi a felajánlásokat, idöközben kaptunk még egy olajradiátort, úgyhogy remélem azért elleszünk, ha mégsem, akkor szólok Kép Apósom meg ma reggel jött és remélem sikerül neki beszerelni - hozott valami másik ideiglenes boylert, amit pb palackról lehet üzemeltetni, így ha minden igaz este már fogunk tudni zuhanyozni. Persze nem lesz az igazi, de a kiskádas pancsizásnál mindenképp csak jobb lehet.

Ági
szerintem is teljesen normálisan viselkedik Petra, és az, mit elvárnának töle, mondjuk egy olyan gyerektöl várható, aki bölcsiböl megy át oviba. Aki most kezdi a közösségi életet, attol teljesen ez a normális, amit ö csinál. Miért is kellene mindenkiben megbíznia elsö látásra? Szerintem igenis ó, hogy van saját módszere, amivel megkülönbözteti az embert az embertöl és ö dönti el, kit mennyire enged közel. Sztem tojd le magasrol amit a nygokos pszihológus mond, pláne akkor, ha mindezt csak ugy ránézésröl mondja valakiröl.

Csics
Igazad van, teljesen nem normális, ha így viselkednek az oviban. Sajna én is találkoztam már ilyennel - próbalátogatáskor minden szép és csodás, hogy odacsalogassák a gyerekeket és megtöltsék az ovit, aztán meg kimutatják a foguk fehérjét. Mi is pont ilyen okok miatt nem mentünk az eredetileg választott ovinkba - ott pl kerek perec azt mondják, hogy ha mondjuk mindkét szülö menne a gyerekért, akkor az egyik várjon kint az utcán, mert egy gyerekért csak egy ember menjen és azonnal hozza el, nem maradhat ott vele játszani. Na, azt mondtam, köszi, ezt talán mégsem, itt már rutinosan rákérdeztem minden ilyenre, mire közölték, hogy ök csak örüklnek ha a szülö érdeklödik az ovis élet iránt és nem csak a szülöiken szerez arrol tudomást, ami zajlik. Próbálj meg azért beszélni velük, hogy te igenis éredklödnél, hogy mi volt aznap, kivel játszott, mennyit evett, mennyit aludt stb, aztán meglátjuk arra mit mondanak.

Tegnap voltunk 12 hetes uhn, 51,4mm az ülömagassága, mindene megvan Kép még a kis tappancskáit is megmutatta. Hasonlít a növérére: irtora sokat mocorgott és egyfolytában hadonászott KépKépKép Végre megjött az ellenagyag eredményem, az is negatív, úgyhogy most megnyugodtam Kép

Rit

rit

anemona7

Gumicukor!
Szerintem durva, hogy 1/4 5 elött menjetek a Daniért pKép. Nálunk pont az ellenkezöje volt. Én mindig 3-ra megyek Ádámért, de akkorra soha nincsenek kész az uzsonnával. Mondta az óvónéni, hogy ha meg tudom oldani, menjek inkább 4 körül, mert a gyerekek nagyon szeretnek délután még bent játszani. Akkor sokkal kevesebben vannak, nyugodtabb a légkör, mint délelött 30 gyerekkel. Pedig a mi ovinkban csak 5-ig van a nyitvatartás. De az elsö szülöin elmondták, hogy 5-ig nyugodtan lehet menni a gyerekekért, csak utána nem, mert be szeretnének zárni.

Csics!
A mi ovinkban úgy van, hogy 1/2 9-ig kell beérni, utána egyszerüen bezárják a kaput, és nem lehet bemenni. Ha beért a gyerek beért, ha nem, akkor nem. Így fel sem merül, hogy zavarja valaki is a munkát, mert nem jut be. De ez benne is van a házirendben, amit aláírással kellett elfogadni, tehát senkinek egy szava nem lehet ellene, mert aláírta.
Ádám óvónénijei csinálnak félévente fogadóórákat a szülöin kívül. A szülöin ugye nem beszélnek külön-külön a gyerekekröl, csak általánosságok vannak. De mivel mindenki szeretné tudni, mi van a gyerekével, van fogadóóra, amikor csak veled beszélnek az óvónök a te gyerekedröl. Ki van téve a falra egy táblázat egy csomó idöponttal, mindenki beírja a nevét oda, ami neki megfelel, és akkor mehet beszélgetni. Az óvónénik már elöre lebeszélték a másik csoprt óvónénijeivel és a dadusokkal, hogy akkor ök vigyáznak mindkét csoportra, így nyugodtan lehet beszélgetni.
Ezen felül naponta tájékoztatnak, hogy aznap épp mi történt: evett vagy nem, sírt vagy nem, ilyesmi.

Rit!
UH Kép!
Ti milyen házban laktok, hogy betonozni is kel??? Nem egy lakást vettetek? Annyira rossz állapotban volt, hogy a betont is fel kellett törni, vagy mi?
Értesítenél, ha megérkeznek a Tescóba a favonatok KépKépKép? Az idén nem akarok úgy lemaradni, mint tavaly, és már kigondoltam egy pár kiegészítöt a tavalyi készlethez karácsonyra...

Na, megyek "romeltakarítani", aztán jön a fektetés.

Panda

panda
Halásztelek

Panda
de, lakást vettünk. Csak szétszedtük a konyhát, elöszobát kisszobát és a fürdQt. Annyira, hogy ahol parketta volt, felszedtük, követ feltörtük, telejesen lementünk a födémig, mivel szigetelni is akartunk + padlófütés csöveket lefekteteni. Ezért is kell betonozni. Egyrészt az aljzat miatt, másrészt mert ebben futnak a fütéscsövek.

Itt Börsön már vannak favonatok, én is épp nézegettem, mert Dodi szeretne valami hasonlót. Viszont ha már enniyre benne vagytok, tudom, tavaly többen is vettetek: én csak most ébredtem tudatára, hogy ezek valóban tök jól kombinálhatóak és viszonylag olcsók, aranyosak, de csak tologatni leget, nincs olyan verzió, ami elemmel menne. Ill. van egy, de az valami beépített vacak és addig megy, amíg bírja, de utána nem tudsz benne elemet cserélni. Ennek ellenére tetszik a gyerekeknek? Nem unják, hogy ök tologatják körbe-köbe a vonatokat???? Dodi a barátainál imád a vonattal játszani, de ott ilyen elektromos van.

Én még holnap jövök, de utána egy darabig nem, mert jövö héten kezdjük az ovit és beszoktatom Kép

Rit

rit

anemona7

Mano
Emma meggyogyult mar?Ti is jovo heten kezditek az ovit??

Parazita
Na akkor lassan korhazat nyithattok:KépRemelem a helyzet azota mar javult meg ti isKép

Agi
Hat konyvelo cegek kulsost ritkan alkalmaznak,de probalkozz hatha talalsz ilyet.Pzzichologus nem semmiKép
Apa epitesz de most itthon ujra az IT businessben van.

Gumicukor
Hat igen a negyed 5 nagyon barati idopont az oviba erni.En is igy erek oda vagy kicsit hamarabb.Irtam is hogy egyszer penteken mar O volt az utolso.De nem szoltak hogy jojjek hamarabb.Ismernek mar annyira hogy nem a magam szorakozasara hagyom ott eddig.Pedig hanyan csinaljak.Amig nem dolgoztam csak 4 orat volt egy nap.Viszon 6-ig nyitva vannak akkor csak oruljon ha hamarabb hazamehetnek,nem?.Mert ugye mi sem tavozhatunk ha epp nincs munka.

Rit
Sikerult megoldani a melegviz kerdest??
Hat nekunk van ez is az is,merthat ugye verbeli pasi a lelkemKépAz elektromos nagyon profi,apaval imadjak Képvaltogat mar vele meg beall az allomasokra meg a remizbeKépSzoval szereti de a tologatos is nagy jatek,lefekszik es fel oran at is elvan veleKép

Tegnap cukiban voltunk bolcsi utan,es hat ugye csomo ember es Alex elkiabalja magat :Anya nekem mikor lesz mar tesom vegre???KépKépMindenki korusban rohogottKép

Kata

Kép
Kép
kataa

Rit,
Solymi nagyon szereti a tologatóst is, a lényeg, hogy sok sín legyen, amiből sokféle pályát lehet építeni...

Végül hol lesz a tali, és mikor?

Zita
parazita

Rit
Gergő is imádja a tologatóst. minden egyes sínpár összeillesztése után megtapsolja magát. meg imádja a kis másgneses kocsikat összeilleszteni. meg van rajta alagút, híd...csak egy baj van, ha Kisgégodzilla színre lép. és Kingkongot játszva szanaszéjjel szedi az egész alkotást. na akkor őrjöng Nagygé.
GázügyKép

Kataa
Látod, látod, Alex megmondta a tutit, tessék belehúzniKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali

Kicsi lanyom visszalepett picit oviugyben, megint hiszti van reggel, igaz, csak mikor odaerunk. De lehet hogy amiatt van ,hogy meg mindig nincs jol. Visszajott a kohoges, ugyhogy most ocsivel korusban kohognek. Valami legyengitett verziot en is megkaptam, de nem veszes ,szerencsere. Meg jo, mert kulonben meg nehezebb lenne az ejjeli kohogorohamaikat apolni.Kép

Ma megbuntiztek gyorshajtasert.Kép58-cal mentem a 40-es tablanal...5 rugoba kerult es raadasul a zsernyakok miatt elkestem az ovibol. Szegeny Emike ott pityergett, megijedt, hogy nem megyek erte...Kép

Tali

Akkor 29-en szombaton tali a Champions Sport Barban.Cim: Dohany u 20. Gyerkocot nyugodtan lehet hozni, mert van jatszoszoba es benne vigyazoneni.Kép A foglalas 14.00-19.00-ig tart.Akkor a lista:

Halacska
Ilke
Gumicukor
Beszti
Panda
Conti
Csics
Magdi
Agi
Kataa
Zsuzsa
Suzy
Nyuszi

Meg valaki???Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Én is megyek!!! Úgy néz ki, hogy meglehetősen meggyógyultam.
Zita
parazita

Rit!
Köszi az infót. Igen, nagyon szeretik a tologatós vonatot, akár egy órán keresztül is eljátszanak vele. Ádám már egyedül is nagyon klassz pályát tud építeni. Az elemes mozdonnyal én is szemeztem már tavaly is. Lehet kapni más cégetöl (Brio és más fajátékokat gyártó cégek) is vonatokat, és mindegyik kompatibilis egymással. Legalábbis a Brio a Tescóssal tuti. Azok között, azt hiszem, lehet kapni olyan elemes mozdonyt is, amiben lehet elemet cserélni. Igaz, vagy 5x annyiba kerül, mint a Tescós, de legalább késöbb is lehet használni. És igen, tényleg nagyon sok sín kell Kép. Nekünk az idén tuti venni kell rövig egyenes és rövid "kanyar" sínt is, mert többször elöfordult már, hogy pont ilyenek hiányoztak ahhoz, hogy körbeérjen a pálya.

Nyuszi!
Büntetés Kép.

Na, megyek, mert picit össze akarom kapni a kérót, mielött a férjem hazaér. Remélem, nem este 8-kor jön...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
RIt
állitolag már nagyon morcosak ,idegesek ,elvárják a gyerekektöl hogy egyedül menjenek ki a wcre töröröljék ki egyedül a popojukat ,egyedül öltözenek ,és gyorsan ebédejenek és szépen ez az elött is igy volt .pont beszélgetni nem lehet velük csak ha kaptál idöpontot .eredetileg nem ide hanem az utcánkba lévö oviba szeretem volna de mivel sok ismerös ment oda igy mi is oda mentünk meg imike az ovi melett lévö bölcsi be jár de lehet hogy átviszem az utcánkba lévöbe és nem csak én hanem még egy kis csoport tarsával gyetembe mene át .

Panda
idáig nálunk is ez volt hogyha mentem érte akor mondták hogy mi volt vele evett és hogy jol viselkedett nálunk is fél9 kell beérni ha reggelit szeretne kapni a gyerek de az ajtok nincsenek zárva .

Vonatok
nálunk nem jött be az elemes vonat pontosabban petike mostanában csak a vonatal játszik ha csak a mozdonyt adom oda neki akor egy darabig elvan vele de ha felépitem neki a sint is ami kör alaku akor 2 perc mulva szedhetem össze mert nem érdekli hogy megy a vonat a sinen csak ugy érdekes ha mondjuk a szönyegen vagy az elöszobába a kövön megy ugy tetszik neki amugy ez egy LEGO vonat de mégegyszer nem veném meg mert drága volt és csak a mozdony érdekli néha idén nem is kap vasutat Kép .

Nyuszi
menyire van ott büdös ,cigiszag ,? hoz még valaki gyerekeket magával ? .

pusz csics
csics

Köszi a vonatos infokat, asszem akkor mégis veszek én is Kép + megnézem hogy a briotól mennyi csak maga a vonat külön.

Kataa
Melegvíz kérdés félig megoldva. Após hozott egy olyan fúvókát, ami pb gázról üzemel, így tudunk zuhanyozni, de ahhoz hogy tényleg meleg legyen a víz, marha kis nyomáson kell üzemeltetni, szóval hajatmosni pl nem tudok, majd 7végén anyánál, mert én azt jó erös vízsugárban szeretem.

Amúgy nálunk is így kezdödött a baba-ügy, Dodi már augusztus végén elkezdte nmondogatni, hogy a mai pocakjában baba van, abból lesz a kistesó. Én meg égtem, mert ugye erre mindenki megkérdezte, hogy tényleg?? - persze mondtam, hogy gözöm sincs honnan szed ilyeneket, de nincs baba. Aztán szept 11-én kiderült, hogy mégis..... szóval ha Alex is ilyen "jó" akkor lassan vehetsz tesztet KépKépKép

Csics
Szerintem akkorm meg írassátok át Qket, föleg így csoportosan, így legalább egyböl helyben lesznek a barátai is Kép Imike is úgyis hamarosan ovis lesz, addig meg kibírod azt a kis kerülöt Kép
Jó az igaz, hogy ovis gyerek egyedül öltözik, még pisilés utáni puncitörlés is ok, de azért a popsit hagy ne már egyedül... aztán ha nem sikerül, akkor kicsípje a popsit a kaki?? vagy hogy gondolták? + a gyors evés meg egészségtelen, igenis rágja meg a kaját.

Tegnap lebetonoztuk az utsó hiányzó négyzetcentit is!!! Ma visszük vissza a keveröt!! KépKép hipp-hip-hurrá!!!holnap meg elmegyünk 4 napra dögleni Kép már alig várom, hogy a strandon áztassam magam!
Jó talizást nektek, majd meséljetek!!!! És jó 7végét, klassz pihit mindenkinek!! Legközelebb már mint egy "nagy ovis anyukája" jelentkezem KépKép

Rit

rit

anemona7

Hali,
Tegnap nem voltam, mert konyhát szereltek.kicsit rossz a szájízünk, mert nem ilyen hanyag munkát vártunk. Ez az új lakással nem függ össze, sima asztalosokról-összeszerelőkről van szó.
Először is múlt hét szombatra ígérték a beszerelést, ezzel szemben vasárnap délben meg is érkeztek, addig senkit nem lehetett elérni telefonon... csak beállítottak, és volt egy bocs... jött egy fickó, a pultot be is rakta. Aztán 2 óra múlva el kellett mennie. Hétfőn jött két másik krapek, berakták az alsó szekrénysort, de az egyik annyira béna volt, mindennek nekiment, leverte 2 helyen is a friss falat, nem tudott vízzsintesen felszrelni egy foganytút, most tök ferde, így az ajtót újra le kell gyártatni... persze ő úgy oldotta volna meg, hogy 2mm- ide tol, 2 mm oda, vagyis barmolással... aztán ők is elmentek, így tegnap szabin voltam és ott ültem velük. Jöttek 10-re, most megint egy másik a brigádból és a kisfőnök gyerek. Előadták a nagy szakértő, mindentudó szerepet. Már csak a felső szekrénysor volt hátra aznap, amiből az első szekrény fel is került kb. ½ 4kor.... uis, ismét össze vissza futkoztak a lakásokban zajló konyhaszereléshez (munkaszervezés = 0), majd rögtön az első fúrásnál megfúrták az elektromos vezetéket. Még jó, hogy fi relé van, levágta az összes mennyezeti világítást. Én célozgattam nekik, hogy gondoltam, mielőtt fúrnak, megnézik hol megy a vezeték, de nem akartam belepofázni a „szakemberek” munkájába.... kezükbe adtam a mi áram és fémkeresőnket, persze hogy nem tudták használni...
Akkor megállt a munka, elkezdtek villanyszerelőért kajtatni, mert rájuk parancsoltam, hogy innen addig el nem mennek, amíg nem lesz újra áram, és konyha összeszerelve.
Amíg ezt intézték, kivágták a mosogató helyét a munkalapból, persze úgy kelletts zólni, hogy a mosogatógép már bent van, vigyázzanak rá. Erre a válasz, ja??? Kép
Aztán 4 után hazajött a férjem, lent felkapcsolta a nagy villanyórát, akkor lett áram. De a villanyszerelő és a szerelők főnöke nem került elő, sőt a szerelőfőnök egyáltalán nem jött vissza, de még egy telefont sem eresztett meg. Valszeg ki kell bontani azon a részen a falat a villanyosnak.
Aztán megjött a másik 2 ember, akik vasárnap szereltek, már amikor megláttam a sete-sutát, akkor felállt a hátamon a szőr, hogy ez itt nekem ne nyúljon semmihez, azzal indított, hogy a pultba jól bevágta a fejét... és simét leverte a falat. Meg ugrált a mi saját bejáratú létránkon.
Aztán felkerült a többi felső szekrény is, úgy, hogy mi mértük nekik az áramvezeték helyét...
Persze még jönnek egyszer, mert a lábazat és a vízvetők, foganytúk nincsenek felszerelve.
A poén az, hogy kijött a számla, 20-ai teljesítéssel, és ők csak 22-én jöttek, és most 28-án még nincs minden összeszerelve. Ja, és mosogatótálccát sem azt hozták, amit kértünk, azt vki máshoz szerelték be, így erre is várni kell 1 hetet, addig betettek egy uolyan méretűt, hogy legyen vmi.
Az tuti, hogy ezért a melóért én egy fillért sem fogok fizetni, mert ez nem munka, mellesleg a szabadságom is hiába fogyott. Azt nem tudom, hogy a szerelők főnökének mondjuk az észrevételeinket, vagy azoknak, akik iderendelték hozzánk őket, mert tőlük jött a számla.

Ja és a hab a tortán, hogy tegnap 38 körül volt a lázam, baromi jól éreztem magam. Most sem semmi, de nincs lázam, csak a torkom fáj nagyon.

Vonat
Nekünk van elektreomos (FisherPrice) és Ikeas favonat is. Mindkettőt imádja. Állandóan új pályát rak, a favonatot tologatja órákat (Dani egyébként is talán ezt a kocsitologatást szereti legjobban, hiába fiú a lelkem Kép) az elektromosnál uaz van nálunk is, mint Kataa-éknál.
Az Ikeás favonat milyen más típusokkal bővíthető? Néztem a Brio-t, de horror áron vannak. Az Eichorn sokkal barátibb és az is jópofa.

Kataa
Alex KépKépKép Hát akkor hajrá!!!

Tali
Én még nem tudom, megyek-e, remélem nem lesz már lázam, a hangom torkom sem az igazi, de igyekszem.
Az ilyen helyeken van külön dohányzó és nem dohányzó. A hely igényes, állítólag. Olimpiai bajnokok alapították.

Csics
Hát én már biztosan szóltam volna az ilyen óvónőknek..., vagy kivettem volna onnan a gyereket és másik ovi. Az igazgatónővel sem tudsz beszélni?

Rit
Hát a gyerekek több mindent látnak, mint mi gondolnánk Kép Lehet változott az aurád a közeledő babával és Dodi ezt látta. Lehet Kataa-éknál is ez van?

kellemes hétvégét!

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?