Hali,
Tegnap nem voltam, mert konyhát szereltek.kicsit rossz a szájízünk, mert nem ilyen hanyag munkát vártunk. Ez az új lakással nem függ össze, sima asztalosokról-összeszerelőkről van szó.
Először is múlt hét szombatra ígérték a beszerelést, ezzel szemben vasárnap délben meg is érkeztek, addig senkit nem lehetett elérni telefonon... csak beállítottak, és volt egy bocs... jött egy fickó, a pultot be is rakta. Aztán 2 óra múlva el kellett mennie. Hétfőn jött két másik krapek, berakták az alsó szekrénysort, de az egyik annyira béna volt, mindennek nekiment, leverte 2 helyen is a friss falat, nem tudott vízzsintesen felszrelni egy foganytút, most tök ferde, így az ajtót újra le kell gyártatni... persze ő úgy oldotta volna meg, hogy 2mm- ide tol, 2 mm oda, vagyis barmolással... aztán ők is elmentek, így tegnap szabin voltam és ott ültem velük. Jöttek 10-re, most megint egy másik a brigádból és a kisfőnök gyerek. Előadták a nagy szakértő, mindentudó szerepet. Már csak a felső szekrénysor volt hátra aznap, amiből az első szekrény fel is került kb. ½ 4kor.... uis, ismét össze vissza futkoztak a lakásokban zajló konyhaszereléshez (munkaszervezés = 0), majd rögtön az első fúrásnál megfúrták az elektromos vezetéket. Még jó, hogy fi relé van, levágta az összes mennyezeti világítást. Én célozgattam nekik, hogy gondoltam, mielőtt fúrnak, megnézik hol megy a vezeték, de nem akartam belepofázni a „szakemberek” munkájába.... kezükbe adtam a mi áram és fémkeresőnket, persze hogy nem tudták használni...
Akkor megállt a munka, elkezdtek villanyszerelőért kajtatni, mert rájuk parancsoltam, hogy innen addig el nem mennek, amíg nem lesz újra áram, és konyha összeszerelve.
Amíg ezt intézték, kivágták a mosogató helyét a munkalapból, persze úgy kelletts zólni, hogy a mosogatógép már bent van, vigyázzanak rá. Erre a válasz, ja???
Aztán 4 után hazajött a férjem, lent felkapcsolta a nagy villanyórát, akkor lett áram. De a villanyszerelő és a szerelők főnöke nem került elő, sőt a szerelőfőnök egyáltalán nem jött vissza, de még egy telefont sem eresztett meg. Valszeg ki kell bontani azon a részen a falat a villanyosnak.
Aztán megjött a másik 2 ember, akik vasárnap szereltek, már amikor megláttam a sete-sutát, akkor felállt a hátamon a szőr, hogy ez itt nekem ne nyúljon semmihez, azzal indított, hogy a pultba jól bevágta a fejét... és simét leverte a falat. Meg ugrált a mi saját bejáratú létránkon.
Aztán felkerült a többi felső szekrény is, úgy, hogy mi mértük nekik az áramvezeték helyét...
Persze még jönnek egyszer, mert a lábazat és a vízvetők, foganytúk nincsenek felszerelve.
A poén az, hogy kijött a számla, 20-ai teljesítéssel, és ők csak 22-én jöttek, és most 28-án még nincs minden összeszerelve. Ja, és mosogatótálccát sem azt hozták, amit kértünk, azt vki máshoz szerelték be, így erre is várni kell 1 hetet, addig betettek egy uolyan méretűt, hogy legyen vmi.
Az tuti, hogy ezért a melóért én egy fillért sem fogok fizetni, mert ez nem munka, mellesleg a szabadságom is hiába fogyott. Azt nem tudom, hogy a szerelők főnökének mondjuk az észrevételeinket, vagy azoknak, akik iderendelték hozzánk őket, mert tőlük jött a számla.
Ja és a hab a tortán, hogy tegnap 38 körül volt a lázam, baromi jól éreztem magam. Most sem semmi, de nincs lázam, csak a torkom fáj nagyon.
Vonat
Nekünk van elektreomos (FisherPrice) és Ikeas favonat is. Mindkettőt imádja. Állandóan új pályát rak, a favonatot tologatja órákat (Dani egyébként is talán ezt a kocsitologatást szereti legjobban, hiába fiú a lelkem
) az elektromosnál uaz van nálunk is, mint Kataa-éknál.
Az Ikeás favonat milyen más típusokkal bővíthető? Néztem a Brio-t, de horror áron vannak. Az Eichorn sokkal barátibb és az is jópofa.
Kataa
Alex
Hát akkor hajrá!!!
Tali
Én még nem tudom, megyek-e, remélem nem lesz már lázam, a hangom torkom sem az igazi, de igyekszem.
Az ilyen helyeken van külön dohányzó és nem dohányzó. A hely igényes, állítólag. Olimpiai bajnokok alapították.
Csics
Hát én már biztosan szóltam volna az ilyen óvónőknek..., vagy kivettem volna onnan a gyereket és másik ovi. Az igazgatónővel sem tudsz beszélni?
Rit
Hát a gyerekek több mindent látnak, mint mi gondolnánk
Lehet változott az aurád a közeledő babával és Dodi ezt látta. Lehet Kataa-éknál is ez van?
kellemes hétvégét!