Új privát üzeneted érkezett!

Timurr: Maximálisan egyetértek veled császár ügyben, én attól megyek falnak aki azért akar császárt, hogy ne nyúljon ki a bőre, meg mert kevésbé fáj (?!?!?!?) meg ilyen baromságok.
És TUDOM, hogy ez volt az egyetlen esélyünk arra, hogy mindketten egészségesek legyünk, Gréti is és én is. Hazajövetelkor amikor vizsgált a dokim, mondta, hogy jó döntés volt a császár, és jó, hogy nem vártunk tovább, mert nem tudtam volna természetes úton megszülni a babámat! Kép
És mondta, hogy ha 100-200 éve lettünk volna, előbb a baba, aztán én maradok ott a szülőágyon vagy a szalmakazalban, vagy ahol épp. Kép
És akkor mondta, hogy tutifix, hogy a 2. baba, ha lesz, programozott csaszi lesz a 38. héten. Kép

Próbálom ezt feldolgozni, de hidd el, nagyon nehéz Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

SOS, SOS!

Tudja valaki mi a teendő, ha a baba lenyel egy kis színes papírt? Ez okozhat mérgezést, bármit?

Brigó

(mé mindig velünk történik ilyen???? Kép)

Kép

Kép
brigó

Connie: Az Árkádban van a Minimanó is? És hol van az Asti?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Brigó: Szerintem Gréti is nyelt már le kis papírt (reklámújságról ráadásul), de tényleg kicsit, kb. mint az ő kisujján a köröm. Még él Kép
De nem biztos, hogy lenyelte, csak elázott a papír a sok nyáltól, és amikor összerakosgattuk a férjemmel, hiányzott egy pici rész. Kép

Nem tudom különben.
Mennyit evett?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág!

Amit nem találok, az kb 3*3cm-es nagyság. Már ledugtam az ujjam szegénynek, és hányt is fel először egy kis darabot. Ezt még megcsináltam 2×, de utána már csak baracklé jött. Lehet, hogy az nagyobb darab volt, ami feljött, csak a nyáltól tűnt kicsinek.
A férjemnek meg sem merem mondani. Remélem ezzel nem kell az ügyeletre menni Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Vezso,
az tény, hogy hosszú a hajam, de szépnek nem nevezhető, most Virág születése után nagyon hullikKép.
Gyere csak, költözz ide, épp van a házban 2 eladó lakás isKépKép! A masszőr pasi nagydarab mackó, júniusban születnek ikerbabáiKép.
Kikapcsolódás nekem is van azért néha, szombaton voltunk most az Ikeában, Violára anyukám vigyázott, Virágot vittük magunkkal. Itt vagytok ti is kikapcsolódásnak, meg a szombati tali, amire nagyon készülünk. De egy zuhanyzás is kikapcsolódás nekem, vagy egy kis olvasás, sőt még a függöny beszegése isKép. Aztán majd ha a lányok nagyobbak lesznek, lehet komolyabb kikapcsolódásról is szó. Ha nagyon nehéz napom van, akkor el szoktam képzelni őket 5-10-20 év múlva, pl. a ballagásukon, esküvőjükön, vagy csak egy anyák napi műsoron az oviban, ahogy én ott bőgök, mikor ők a Buba énekét szavalják Weöres Sándortól. Ez garantáltan oldja nálam a feszültséget, rögtön megnyugszom...

Timurr,
akkor megy majd még mail! (alliteráció a köbönKép)
zitmi

Brigó,
ne izgulj, semmi baj! Komolyan!
Virág evett már IKEA katalógusból tartalomjegyzéket, kb. egy A/4-es oldal negyedét(lerántotta a komódról a kiságya mellől), de elmajszolta az állatkerti belépő mellé adott kísérő prospektust is. Másnap ill. harmadnap szépen kikakilta, nem lett semmi baja.
Dehogy kell ügyeletre menni, nyugodj meg! Nem kell hánytatni, megtalálod majd a pelusában a kakival.
zitmi

Bea,
etetőszékek az Ikeában is vannak, az vasárnap is nyitva tart. Nézd meg a honlapjukon a kínálatot. Az Árkád ott van az IKEA mellett, ott biztos találtok szép kabátot, sapkát Grétinek. Nagyon aranyos Gréti a képeken!

Timurr,
szupi ez a könyv, és nagyon röhögtem a képaláírásokon isKép!

Mennem kell csekkeket befizetni a postára, sziasztok: Zitmi
zitmi

Zitmi!

Köszi szépen, megnyugtattál. Hála az égnek, ha ilyennel nem kell menni az ügyeletre. Egyszer már voltunk, de nem valami gyermekbarátok.
Egyébként a babanetes "rendelőben" is van egy rész, ami ezzel foglalkozik, és ott is ezt írja, hogy semmi teendő, majd kikakilja (micsoda szó!) Csak először ide írtam, utána olvastam el azt.

És bocs mindenkitől, hogy csak hébe-hóba jövök, és akkor is általában kérdezek, de a férjem 12 órás műszakban dolgozik (reggel 6-tól este 6-ig), és így egész nap az enyém Jázmin. Abban a 2 órában meg, amikor alszik, próbálok végezni a házimunkával. De majd szerdától itthon lesz a párom, és olvasok gőzerővel (remélem).

Brigó

Kép

Kép
brigó

Bea,
még valami: miért kell másodjára is császár a dokid szerint? Bocs, ha már írtad régebben. Ugye nem csupán azért mondja, mert a mostani is az volt?
Persze, hogy nehéz feldolgozni az elmaradt szülést, de idővel sokkal könnyebb lesz, meglátod. Csak most még nagyon friss az emlék.
Ez egy életmentő műtét volt akkor mindkettőtöknek, így alakult, most viszont minden rendben van veletek, és ez a LÉNYEG!
zitmi

Zitmi: Halvány lila gőzöm nincs miért kellett a homokzsák. Talán hogy jobban húzódjon le a méhem, nemtom, tényleg.

Nem emlékszem már ki írta (tényleg, ki írta????), hogy el kéne dönteni ki mit visz a talira.
Kéne egy lista, hogy milyen rágcsák/itókák kellenek, és aki tud, bevállalna valamit? És arról is írnánk listát? No?
Vagy hülyeség, hogy az előzőre se írt senki semit? Egyáltalán volt erről szó, vagy csak én képzelem be magamnak. Csak mert visszaolvastam kicsit és nem találtam Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Beaaaaaaaaaaaaa Kép

én néha úgy átölelnélek Kép ne legyél ilyen, nem hülye ötlet, csak mindenki el volt foglalva a saját mondanivalójával Kép
Tényleg egyeztetni kellene Kép
lirian

Lányok,
Kábémuszaka készül, de én kicsit ki vagyok akadva. Képzeljétek, anyu összegyűjtötte a csontokat a kutyáknak, mikor itt volt, és itt felejtette (nekem nem is szólt, hogy nem dobta ki), most halásztam elő a hűtő sarkából, hát gondolhatjátok hogy nézett ki. Lehet nem is vacsizok, legalábbis húst, jól felfordult a gyomrom. Plusz moshatom ki az egész hűtőt, de nem is tudom, mivel fertőtlenítsek? Alapban csak sima ecettel szoktam.

KépKép
connie

Connie,

mikor volt ott?
Én mosogatószerrel szoktam kimosni, aztán simán vízzel áttörlöm utána, hogy ne legyen vegyszeres
lirian

Sziasztok!

Voltunk a dokinál; Törpének tele van hólyagokkal a torka, és fekélyes a mandulája.Diagnózis:vírusos torokgyulladás.
Kép
De a dokinő szerint a nehezén már túl van!
Kép
Szerdán viszem vissza, és akkor megmondja hogy mehet-e közösségbe.

Patri!
A pisigyüjtő zacsi kemény 49.-Ft; nekünk hétvégén kellett venni.Egyszerű felrakni; van egy nagy lyuk rajta, körbe ragasztó.Belehelyezed a nudlit, és várod a pisit!
Mi vettünk hármat hátha nem sikerül, de elsőre sikerült felrakni!
Kép

Ildi

delfinke

Ildi!

Lényeg, hogy nemsokára túl lesztek rajta Kép
Gyógyuljatok hamar Kép
lirian

Bibibi, homokzsákot én is kaptam császár után!
Kép

delfinke

Timurr igazad van , én aláírom hogy ez a legfontosabb. De van egy űr bennem ezt nem tudom Neked megmagyarázni meg olyan hülyén jön ki de olyan mintha egy lyuk maradt volna , valami hiányzik. Persze a legfontosabb Boldizsár IGEN IGEN IGEN!!!! Azért én bízom benne hogy átélem még a természetes szülést.

Jó éjt nektek, Boldi bébi ma teljesen leamortizált megjött a férjem , beleülök egy kád forró vízbe.

Sziasztok!
ja akartam még mondani Nektek hogy a hobbim a fotózás és bár nem vagyok valami profi de pár képemet megnézhetitek ha egyáltalán érdekel valakit !!! Kép

http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showgallery.php?mcats=all&si=&what=allfields&nam e=ashley&when=&whenterm=

mostanában nem tettem fel kképeket meg régen is csináltam, mióta Boldi megszületett van más dolgom is Kép de igyekszemújakatisfelrakni.

Kép
juszti75

ja Timurr köszi a képeket. Jó a következő textil kötelező olvasmány Kép

Kép
juszti75

Kép
Rozi a lavórban. Leette a ruháját és nyálzik is rendesen, de olyan édes itt, nem?
vezso

Kép
És Rozi a járókában üldögél boldogan.
vezso

Juszti!

Tök jók a képek, ügyes vagy!
Kép

Connie!
Kösz a mailt; remélem tudunk menni!

Timurr!
Totálisan igazad van;a baba a legfontosabb!
Nálunk amúgy is programozott császár lett volna, tehát én fel voltam készülve rá!Én az egész szülésre tisztán emlékszem, minden mozzanat előttem van!Kép
A kórházzal meg voltam elégedve; természetesen lehetett volna jobb is.
Az elég rossz volt, hogy nem volt melettem Manócska; alig vártam hogy leteljen a 3óra és mehessek az én kicsikémhez.Első nap mondjuk megijedtem amikor megláttam infúzióval a kezében; de megszoktam.És hamar elrepült az a pár nap! Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Juszti,
Tok jok a fotok, nekem a macros kepeim mindig elmosodottak lesznek. Te allvannyal fotozol, vagy hogyan? Koszi, a tippeket...

Connie

nekem is kuld el legyszi a szallodas infokat, mert nem tudom ugyan mit tervez kedvenc ferjem a hetvegere, igy nem tudok semmit igerni. De jo ha az infok megvannak. Koszi

Udv, BJ
babjag

Juszti
ezaz a következő majd jön simánKép

Bea
Elhiszem nehéz,ha én is császáros lettem volna biztos én is így éreznék,de majd biztos igazas lesz Zitminek és az idő segít.

Vezso
Már válaszoltam isKéptündéri Rozi és milyen szép haja van

a lányom tépi a haját

TimurrKép
Vendég

Juszti
Mind a Te képed? Amikor rákattintok 15 kép jön be. De a többi is a Tiéd?
Fantasztikusak!!! KépKép

Delfinke
Nem tudom, most akkor Marcipán már kifelé jön a betegségből? Szegény, Rozi puszikat küld neki. KépKép
vezso

Juszti!

Én is megnéztem a képeidet, nagyon jók Kép Sőt Kép

Lir
lirian

Babjag
Okt 29, 10-től, Hotel Corinthia Aquincum, www.corinthia.hu, Galenus terem. Játszótakaró kell a babának és vmi ennivaló a mamának, meg a kedvenc férjnek. Szeretettel várunk Benneteket. Kép
Vezso
vezso

köszi Kép igen mindet én követtem elKép van még itt a gépen több ezer ! Kép de majd mazsolázok. köszi hogy megnéztétek!!!

ott Ashley néven futokKép

Kép
juszti75

Babjag : állvány nélkül. de szeretnék majd azt is. Vezso : Rozit megzabálom! Olyan jó a játéka. zenél is? ami a járókán van. a lavóros kép szuper!!!!!!

megyek fürdetni.

Kép
juszti75

Juszti
Az jutott eszembe, hogy a képeidet megtekintvén már senki sem mer majd képeket felreakni, nekem máris kisebbségi érzésem van.
Böngésztünk tovább a képek között, és azt szeretném kérdezni, hogy nem adtad még el őket vmilyen újságnak? Albumban kellene megjelentetni, annyira tökéletesek. Mik ki nem derülnek itt? Micsoda tehetség vagy!! KépKépKépKépKépGratulálok!!
Vezso
vezso

Juszti,
fantasztikus tehetség vagy.Kép Gyanítottam ezt a Boldiról készült fényképek alapján.Kép (Kis kezek stb.)

Timurr,
Maja csak ne tépje ki a haját, mert Ákosnak nagyon tetszik.Kép Ma éjjel is úgy aludt el, hogy a hajamat simogatta, markolászta.Kép PasiKépKép
Textilkönyv nagyon tuti.Kép Néha tényleg találkozik az ember olyan emberekkel akik a szakmájukba születtek. Ld. szülésznő-tanonc.Kép Akartam neki adni pénzt, de nem fogadta el.Kép Meg volt egy kis etnkiumi ápolónő, hát róla tényleg csak szuprlativuszokban tudnék szólni, de ő sem fogadott el semmit, csak fényképet Kőckéről.Kép

Rám nem tettek homokzsákot.Kép Lehet, hogy azért maradt nagy a hasamKépKépKép
Juhéj, Ákos megevett egy egész banánt.Kép Meg sütőtökös csibét is evett. Nagyon ízlett neki.Kép

Vezso,
ha Pesten járunk jelentkezünk. Megvan a mél címem, ha megírod a tel számodat, akkor felhívlak, mert - sajnos - ritkán tervezzük előre a pesti utakat.Kép Leírjam a feketeerdő muffint?

Ildi,
reméljük Marcipán nemsokára bátrank koccinthat virtuálisan barátival.Kép

Zitmi,
olyan gyorsan megnőnek a gyerkőcök, már most sokkal nagyobbak mint voltak.Kép Ákos mostanában olyan bujcis lett. Annyira jó érzés, felveszem és odasímul hozzám.Kép A kis illatos babatestével.Kép Aztán nagy szőrös kamasz lesz, de akkor is szeretni fogom.Kép

Connie,
anyukám is kérdezgeti, hogy nem etetem-e túl Ákost. Megmondtam neki, hogy 72 cm-hez pont ideális a 9kg.KépKépKép Hiába a szüleinket egy bordában szőtték.Kép

Csimota szót szüleim is "alkalmazták" ránk. Létező, sztem a szótárban is benn van.Kép Dorka?

Kép

Kép
vizimano

Bocsánat, hogy ilyen sooook vagyok, de olyan jó veletek eszméket cserélni.KépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Köszi lányok, a pisizacskó ötletet, mondjuk a dokim dolga lett volna, mert én laikus anyuka, honnan tudnám, de JÓ, HOGY TI VAGYTOK!!!

Connie!
Köszi az e-maileket!

Akiren!
Beni sem egy konfekció méret, és ezért szeretek turiban vásárolni neki, mert a gatya mérete 68-as, pocakba meg 74-es, de eddig mindig találtunk.Mondok én egy nagyon jó kis helyet, a Nyugatinál a Visegrádi utcában van egy szuper hely nagyon baráti árakkal, szombaton és vasárnap is nyitva van azt hiszem 18-ig. Na ott biztos találsz jó kis dolgokat. Ha érdekel akkor megmondom a pontos címet, vagy van honlapjuk www.pekido.hu. Akkor találkozunk Grétivel? Beni már nagyon várja.

Vezso!
Nagyon édi Rozi abban a lavorban. A lányom most áradozott, hogy ki ez az aranyos kisbaba, nagyon bejön neki. Ja mutattam a lányomnak, hogy majd Veronkával találkozik és így már lelkesebb.
Hú akkor biztos nagyon szépséges leszel, egy hajvágás-festés is úgy feltudja dobni az embert.

Timurr!
Szuper az a könyv, még én is élveztem, mindegyik Tescoban lehet kapni, mert a mienk elég lepusztult ilyen téren?

Brigó!
Nekem Patri amikor kicsi volt, az orrába nyomott fel egy szivacs darabot, aztán az ügyeleten közölték, hogy már a garatba van és majd kikakilja, na most azért én nagyon nem kerestem a kakiba, de most itt ugrál mellettem, szóval biztossan kijött. Úgyhogy ne izgulj!!

Bea!
Mi szerintem kekszes sütit fogunk csinálni és azt is viszünk, úgyhogy stipi-stopi!!

Connie!
Nem vagy kövér, sőt "szovánka" vagy, (ezt én szoktam itthon mondogatni a családtagjaimmal magamnak)szóval szépen alakulsz mit akar mégy anyukád, Ákos meg hol van a kövértől, te jó ég!!!

Delfinke!
Akkor jól összeszedte szegény Marcipán, de ha már a nehezén túl van akkor nagyon hősiessen türte.

Jelentem találkoztam Kinguval Erzsébeten, szóval él és Botibaba még mindig gyönyörű, csak most olyan kis szótlan volt. Ellenben Beni nyomta a sódert.
Patri
patri

Brigó,
3 gyerekes barátnőm véleménye= ha papírt nyelt itatsd meg jól, hogy lecsússzon, aztán majd kikakilja. A topmodellek is papírt esznek, mert attól teli a hasuk, de nem tudják megemészteni.KépKépKép Ne izgulj, Ákos is evett már újságot, és megitattam. Ott volt a sajtótermék a pelusban.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Bejelentkezem, és már megyek és visszaolvasok. Két oldalt írtatok délután óta! Ez remek!Kép
Addig is egy kép, az esti fürdetés közben:

Kép
Engem nem tulzottan érdekel a madárinfulenza. Ezt a kacsát én most megeszem!

Szilvi
hüpi

No, vagyok én is újra. Be-benézegettem, de írni már nem volt időm. Én mosogattam, teregettem, párom meg kipucolta a hűtőt, mert kinézte belőlem, hogy nem fogok 3 napig enni, ha én csinálom meg. Brrr...Aztán meg Ákosfektetés volt.

Zitmi,
Az anyatejes kört már megfutottuk, belenyugodott anyu, de most újra rátörtek a félelmei, mert Ákos tegnap is meg ma is megevett egy fél almát. Horror mennyire tömjük azt a gyereket.
Igazság szerint anyum a saját súlyával nincs megelégedve, és ebből kifolyólag mindenkit azzal üldöz, hogy fogynia kellene. Pl. páromat is. Minden telefonbeszélgetésünknek 10%-át az teszi ki, hogy hány kiló vagyok, mennyit fogytam és milyen sokat ettem a terhesség alatt. Másik 10%, hogy ne tömjük azt a gyereket. Kicsit uncsi.

Juszti,
tetszenek a képeid, a honlapcímet meg továbbküldtem a férjemnek, mert ő is fotózkodik.

Timurr,
Megnézzük majd mi is a textilkönyvet, hacsak Patriék szét nem kapkodják addig.Kép

Holnap elkezdem szervezni Gabi szülinapját, megyünk ajándékot venni neki, holnapután meg főzök valami finomat.

KépKép
connie

Sziasztok!

Sajna én leánykám is lebetegedett picikét. Kép Igazság szerint már múlt héten volt hőemelkedése, 37,1-37,2, felhívtam pénteken a dokit, azt mondta, ha hétvégén nem múlna el, vagy menne feljebb, akkor jelentkezzünk. Úgy tűnik, hogy ez vmi "hétköznapi" betegség, mert szombat-vasárnap nem volt semmi láza, ma megin volt 37,4, úgyhogy vittük dokihoz. Vmi kis vrusos nyavalya, be is ecsetelték a torkát szegénynek. Kép Doki azt mondta, hogy 80 %, hogy 3 nap alatt rendbe jön, 20 %, hogy felülfertőződik. Hát remélem, hogy a 80% győz, mert nagyon szeretnénk menni a talira!!! Az én emilcímem: lucazsofi@freemail.hu: kérlek ide küldjétek az infókat!
Örölük, hogy Marci már jobban van!
Rozika nagyon édes a lavórban!
Juszti: nagyon szépek a képeid, tényleg igazi profi vagy!
Császár: egy rádióbeszélgetésben volt róla szó (én időnként szoktam Kossuthot-Petőfit hallgatni, jobb mint a tévé, komolyan), hogyha "szigorítanák" a császárt, akkor először a csecsemőhalandóság nőne Kép. Szóval császárosok, biztos hogy oka volt, így kellett megszületnie a babának. az elengedésről: én majd' két héttel hordtam túl a babát és én is úgy voltam, hogy nem bántam, nagyon szerettem pocakos lenni. Az az igazság, hogy én jó pár hónapig vágytam még a pocakra, sokág csak a pocakos kispárnámmal tudtam aludni. Connie, jó hogy jársz ezekre a beszélgetésekre, ilyen szempontból jó Pesten lakni...
Eszter
wester2004

Hú, én már nagyon szenvedtem a végén, alig vártam, hogy megszabaduljak a pocaktól, alig bírtam mozogni (nemhiába vizi állat a bálnaKép). Aztán mégis 11 órát vajúdtam, és kitolás közben is rendre csúszott vissza a gyerek.Kép Amíg meg nem fenyegetett dokibácsi a fogóval. Köv. 2 tolásra kint is volt a fiú.Kép

Közben eszembe jutott még két fontos info:
- fokhagymanyomóval is lehet pépesíteni, amíg kis mennyiségeket kell
- lehet sózni ill. enyhén fűszerezni a baba ételeit, pl. fokhagymát nagyon szeretik, csak vegetát meg sok sót nem szabad használni.

Óóó, és a lényeg: Ákos ma négykézlábra állt többször is, és a pelenkázón egész sokáig tartotta magát.
Kép

KépKép
connie

Grat Ákosnak Kép
lirian

Sikerült visszaolvasnom. Hurrá!

Juszti
A kép nagyon jó, amit feltettél ide. Bevallom elsőre nem láttam külölegesnek, de miután Vezso írta, hogy nagyon tetszik neki, akkor jobban szemügyre vettem. De akkor még mindig semmi. Aztán írta Zitmi, hogy tetszik neki a baba, ekkor gyanus volt már nekem az egész, és akkor megláttam, és megszerettem én is! KösziKép
A képeidet, meg mindjárt megnézem!

Vezso
Rozi baba nagyon aranyos abban a lavorban. Láton nektek sincs teljesen letéve a járóka alja. Nem féltek, hogy egyszer feltérdel,és kirugja magát az ágyból? Nekünk is ilyen helyzetben van, és anyum állandóan azzal paráztat, hogy ki fog esni a gyerek egyszer. Mondjuk elég furcsa dolgokat művel mostanában az én kis lurkóm!

Connie
Nagyon tetszenek ezek a kis szösszeneteid, amit itt nekünk nagy lelkesen írogatsz. Na látod, nincs semmiről sem lemaradva a kis CsizmáskaKép, sak egy kicsit megfontolt! Kép Gratulálok!

Nekem is tetszik ez a tescos könyvecske! Csak egyszer jussak el odáig! Az nem holnap lesz.

Kingu
Igen egy hónappal vagyunk fiatalabbak Botinál.
Te tényleg egy forgószél vagy. Hol itt, hol ott bukkansz fel. Multkor velem, most meg Patrival találkoztál!Kép Te kis szélvész!Kép
Ti merre laktok?

Ime a bizonyíték.
Apája csak fogja, hogy el ne vágódjon!
Kép

Ennyit mára.
Jó éjt!
Szilvi
hüpi

SziasztokKép
Kb másfél órája olvasok,de nem jegyzeteltem így nem sok esélyem van mindenre reagálni a szita agyammalKép Na csapjunk a lovak közéKép

Ildi
Ez nem semmi!De mikor alakultak ki a hólyagok,minden ügyeletes megnézte Marcipán torkát és csak kicsit pirosnak látták,nem?Lényeg,hogy a nehezén túlvan/vagytok,nagyon örülünk!!!És nagyon édi a fotókon a kis leskelődősKép

Connie
Utólag is boldog féléves szülinapot ÁkosnakKépAnyukád nem semmi ezzel a súlymizériával.Tőlem anyósom kérdezgette állandóan a terhességem alatt hány kiló vagyok,mennyit híztam már stb.,de egyszer elég otrombán rádörrentem aztán nem érdeklődött többet.Gondolom te már többször dörrentél anyukádra,mégse hatott...hát nem irigyellek.Ákos nagyon ügyes,gratula a négykézlábhoz!!Tök jó h leírtad miket mondtak a hozzátápiról.Szerinted én rosszul csinálom,ha előbb etetem utána teszem mellre?Mindig el is fogadja a cicit,talán szomjoltónak,nem tudom,de lehet h e miatt hízik majd el?(Na tessék még egy súlyparázó szabadult rádKép Ma vettem a bioboltban bio rizspépet,gyümihez v zöldséghez lehet keverni,később tejpép gyártható belőle,de nem tudom jó ötlet e Vincének adni,mert ő erősen a jó súlyban lévő babák közé tartozik...
Férjednek is boldog szülinapot!!
Egy kérés:emilben nem tudnád elküldeni a csontkovács/masszőr/természetgyógyász elérhetőségét,aki rendbeteszi a hátadat?Helyileg hol van?Rám is annyira rám férne,de a férjemnek se ártana!

Kingu
Szegény!Szörnyű lehet ez a betegség,remélem sikerül kigyógyulnod,nem kell megint végigcsinálnod ezt a tortúrát!
Nekem is pont tegnap mondta a férjem,h nem túl nyerő ötlet szopival altatni a gyereket,mert mit fogok csinálni,ha már nem szopizik.KépEgy húron pendülnek a férjeinkKép

Dóri
először Norcolutot és Bromocriptint kaptam,ha jól emlékszem,aztán meg a vetélés után én is kaptam vmi homeós cseppet de nem használt,többféle gyógyszerrel építették fel a méhnyálkahártyámat újra,h legyen mensim,nem emlékszem.Holnap hívom a dokimat,még mindig semmiKép

Juszti
Fantasztikusak a képek!Nagyon ügyes vagy!
Én is az Istvánban szültem,nagyon jó a dokim és a kórház is szuper.

Vezso
Ti is betettétek Rozit a lavorba?Nagyon édes,maj d felteszem én is Vince lavóros képétKép
Írtad h viszed Rozit a fodrászhoz.Addig mit csinál Rozi?Ül melletted a hordozóban?Én is már mennék nyiratkozni,de olyan nehéz megszervezni.Kép
Ezt most gyorsan elküldöm és folyt köv
Virág
villes

Sziasztok!
Próbálok néhány dologra reagálni, de alig bírlak behozni benneteket. Ma nagy volt a forgalom! Kép

Vezso:
- mozsár: tegnap láttam az IKEA-ban, bár nem az a szép régi réz, hanem fehér porcelán, de volt hozzá örlő (?) is, és így került 990.- vagy 1990.- forintba. Azt hiszem, az utóbbi a helyes ára sajnos.
- miért végezted két év alatt a gimit? Ilyen okos vagy vagy csak sietned kellett valamiért?
- Muffin: nekem is van könyvem, és nagyon szeretem én is sütni. Az alapreceptet szoktam készíteni sok-sok tortadarát teszek bele és dejót (nem tudok diót darálni, de a dejó éppolyan jó). És én egyszerre háromszoros adagot szoktam sütni, mert papírral úgyis eláll egy hétig is.

Mindenki:
férjproblémák: képzeljétek, kicsit visszaadtátok a hitem, hogy nem csak velünk estek meg ezek a dolgok, néha már röhögni is tudok ezeken a meddő vitákon. Ha a volt férjemnek is több humorérzéke maradt volna, akkor talán ő sem máshol keresné a boldogságát Kép

Vaktyúk:
Köszönöm a szíves fórumot, nagyon megnyugtatott DÚV. Ki ő? Mit tudsz róla? Nem volt még időm végig elolvasni a fórumot. Onnét gondolom kiderült volna.

Képzeljétek, Kristóf szerelmes Kép Élete első szerelme. Talán nem szép, hogy kibeszélem a háta mögött, de ő még nem olvassa a topicot Kép Viszont képzeljétek, ma szerelmes leveleket ÍRT és rajzolt Emesének. A kislány volt a kezdeményező, majdnem minden fiúnak rakott a szekrényébe kis papírkát, amire ráírta, hogy Emese és a fiú jelét rajzolta még oda. Erre Kristóf egy hétig gondolkodott (igazi mácsó Kép ), és ma válaszolt. Alig győzöm papírral, már a sokadikat rajzolja tele. Fogalmam sem volt, hogy már tud írni Kép
Ja, és ma megdicsérték zeneovin, hogy szépen énekel Kép Annyira örültem, mert igazolva látom, hogy nem hiába iratkoztunk be. Nagyon szeretném, ha tanulna énekelni és hangszeren játszani majd. A sportban még ügyesednie kell, de tornán is lelkes nagyon, és most még ez a fő Kép

Bernát egész nap azt mondja, hogy ba-ba-ba-ba és közben vigyorog Kép Annyira édes Kép

Ildi!
Én is nagyon aggódva vártam Marcipánról a híreket. Örülök, hogy már jobban van. Kristófnak volt pont ennyi idősen egy hasonló betegsége, de az nekünk hetekig eltartott. Már azt kezdtem hinni, hogy egy gyerek törvényszerűen így működik, de ne aggódj, én is meggyőződtem róla, hogy nem lesz egyfolytában beteg Kép

És hogy a szegény középsőmről is írjak, úgy érzem, végre kicsit közelebb sikerült kerülnünk egymáshoz. Mármint mindketten jobban ki tudjuk mutatni. Õ mindig rohan hozzám az oviban, mikor megérkezem, és ez annyira jó érzés!!! Majd meglátjátok Kép Meg kínosan ügyelek rá, hogy Bernát aludjon el legkorábban, utána jön a középsőm, aki mellé be tudok már feküdni mesélni, beszélgetni, összebújni, addig Kristóf a nappaliban legózik csöndben. Szóval így kezd kialakulni Kép Tudjátok, nekünk Kristóffal is az esti ágyban összebújás vált be a leginkább, mint beszélgetés, lelkek kiöntése, kínos dolgok szóbahozása és simogatások Kép Pont, mint a férfiakkal, velük is így tudok kapcsolatot építeni Kép
Vezso és Patri talán jobban érti, miről is blablázom itt, de azért mások is érthetik, ha nem, majd megértitek Kép)

Hajni:
köszi a mailt a találkozóról, és utólag csatlakozom a féléves szülinapot köszöntők népes táborához Kép

Patri!
A fiúknak sokkal könnyebb pisit csiholni, mert felragasztod a zacsit, és ráadod a pelenkát és vársz. Vagy felrakod a zacsit és hideg kézzel megsimogatod a pocakját, megnevetteted. Jó ha előtte sokat tudod itatni (persze ha a vérvétel nem éhgyomri). Melyik kórházban lesztek?

Kingu:
nagyon sajnállak, nekem egyszer volt egy nagyon hasonló, bár én inkább nem tudtam felkelni, annyira fájt a derekam. Még kislány voltam. Azóta rettegek egy hasonlótól, ezért ha érzem, hogy felfáztam, máris tekerem be a derekamat egy stólával. Ez általában használ rögtön.

Én is akarok menni már színházba! De legalább egy mozit szeretnék a héten (talán 3-4 éve voltam moziban, színházban kb. másfél-két éve Kép )

Juszti:
a kép jó, de biztosan mondhatom, hogy hamis. Reklámgrafikával foglalkoztam, simán lehet ilyen trükköket csinálni. Még ilyenebbeket is, de azért tényleg aranyos kép Kép

Brigó:
Kristóf annak idején egy műanyag játékdarabot nyelt le, de csak akkor vettük észre, mikor a pelenkájában megtaláltuk Kép

Most már lefeksztem aludni Kép
Jó éjt!
Dorka
dorka

Sziasztok!

Connie!
Köszi a homeós bogyi nevét, utánanézek, ha rosszabbodna az állapotom azonnal bekapom!!!!
Sajnálom, hogy anyukád így látja a helyzetet, igen, először saját magával kéne megbékéljen aztán lehet többet nem is piszkálna benneteket! Sztem is messze van Ákos a kövértől és hidd el a gyümiktől nem fog elhízni...na meg az anyatejtől sem..Kép
Olyan jó ez a tanfolyam amire jársz, komolyan ha nem lenne ez a hülye főiskola, tuti én is elmennék, mert ez legalább érdekel....

Vezso!
Szóval ha Rozi leeszi a ruháját, be a lavorba, rászórni egy kis mosóport, vizet ráönt és tuti a dolog?? Kép ...én mosógéppel mosok..Kép persze Boti nélkül..Kép mi mindennap leamortizálunk egy rend ruhát, úgyhogy az előkék amik anyagból vannak förtelmesen néznek ki, így inkább műanyagot kötök a nyakába, arra a 2-3 percre, amíg le nem szereli magáról...
Rájöttem, hogy a fiatalember már nem bír megülni a sejhaján amíg eszik, ha véletlenül nincs a házban a hordozó és mondjuk 2 párna közé illesztem be a kisembert úgy csúszik le mint a csúzdán, nem marad meg 1 percig sem....látom nálunk is megérett az idő az etetőszék vásárlásra...Kép remélem ha abba bekötöm, nem fog kicsúszni....
Amúgy nagyon édes Rozi baba, az a kis huncut mosoly...Kép

Patri!
Boti addig volt szótlan amíg hazaértünk és meglátta az apját...na akkor beindult a gépezet....
A ma esti fürdés volt eddigi csúcsélményünk..Kép Drága kisfiam VÉLETLENÜL rájött, hogy ha belecsapja a lábacskáját a vízbe, az tök jó dolog, mert fröcsköl és jó hangot ad ki....ugye nem kell mondanom, hogy vízben úszott a végén a habtapi és a legnagyobb baj az volt, hogy annyira röhögtünk a férjemmel, hogy megszólalni nem tudtunk, Boti pedig teljesen jogosan úgy értelmezte, hogy ez mindenkinek tetszik...nem tudtam komoly lenni és rászólni, hogy nem szabad....na majd holnap odafigyelek.....kicsit reménykedem, hogy hátha elfelejti...majd adok neki sok játékot, hátha az leköti...
Beni nagyon édes volt, úgy mondta a magáét, be nem állt a kis szája.....Kép

Elolvastam a többi szüléstörténetet is amit írtatok, sajnos látom, hogy elég sok helyen a korházi személyzet viselkedése keserítette meg az ott töltött időt, sajnálom, hogy ennek így kellett lennie....remélem cserélődnek az emberek és mire mindenki a második v. harmadik babával megy szülni más lesz a hozzáállás!!! (remélem...!!!)

Brigó!
Nyugi, sztem sincs semmi baj....Unokatesóm kislánya nemrég egy műanyag bábut nyelt le (az egyik társasjátékból) és pár napon belül távozott a játékfigura a szervezetéből...Kép Nincs semmi gond!!!

Hüpi!
Ilyen hápi kacsánk nekünk is van, fiam is sokszor ráveti magát és csak rágja és rágja, csoda, hogy még nem harapta le a fejét..Kép

Juszti!
Szuper képek!!! Én is úgy szeretnék jó fotókat csinálni, van egy kedvenc témám: a felhők ahogy különböző formákat vesznek fel, vagy amikor olyan nagyon fehérek és az ég kék, vagy amikor jön az eső, szóval ha ilyet látok kényszert érzek, hogy azonnal lefotózzam...hát amilyen képeket sikerül néha csinálnom, talán jobban járnak a felhők ha békén hagyom őket..Kép

Ildi!
Örvendek, hogy Marcipán a nehezén túl van!!!! További jobbulást neki!!!!!!!megy sok sok gyógypuszi!!!!!

Sajna mennem kell tanulni, de azért követem az eseményeket...Kép

Mindenkinek jó éjszakát!!!

üdv.

kingu
cica29

Sziasztok!

Milyen aktív nap volt ma, megint1 óra volt, mire elovastam mindent Kép

Delfinke! Örülök, hogy Marcipán jobban van. Egy csomód doki látta, hogyhogy csak most vették észre a torkát??

Hüpi! Gratulálok Ádámnak a felálláshoz!

Vezso! Rozinak pedig a felüléshez! És nagyon jó a lavoros kép Kép

Juszti! A képek nagyon szépek, ügyes vagy. NAgyon tetszenek. A kutyás orr tök jó Kép

Timurr! Nagyon sajnálom, hogy ilyen szülésed volt. Remélem a legközölebbi szebb élményeket nyújt majd. Teljesen kiakadtam azokon,amiket írtál. Brrrrr. Nem gondolta, hogy 2005--ben vannak még ilyen helyek, ahol így bánnak az anyukákkal. Maja viszont csodás.

Kingu! Gyógyulj meg minél hamarabb. Legyél mindig melegen felöltözve, főleg a derekad.

Az orvosokról meg annyit, hogy a sógornőm Egerben járt egy dokihoz, 1 éven keresztül közölte, hogy petefészek-gyullladása van, de nem adott gyógyszert meg semmit se, hanem közölte, hogy majd meggyógyul. Aztán feljött Pestre, elment a dokimhoz, aki nem győzte antibiotikumozni, és ráadául kiderült, hogy hpv vírussal fertőzött, ráadásul azzal a 3 fajtával, amitől 95%, hogy pár éven belül méhnyakrákja lehet. Király. Úgyhogy meg kellett műteni, és most remélem, hogy meggyógyult, nemsoká meg kontrollra. 27 éves, és ha nem megy másik dokihoz, lehet, hogy olyn beteg lenne, hogy. pl. legrosszabb esetben sosem lehetne gyereke. Hát ennyit a kontárokról.

Császár! Én is úgy szültem, mondjuk és sem kaptam homokzsákot. Minek adják? Az első felkelés maga volt a pokol. 2 nap további szenvedés, de minden alkalommal javult. Én is MÁV-os vagyok, és nagyon rendesek voltak velem. 12,18-kor született Blanka és 1/2 4-kor hozták szopizni. Éjjel még behozták, és reggeltől folyamatosan velem volt. A cscsemősök nagyon rendesek voltak, mindenben segítettek. Teljesen kiakadtam, amikor nem volt tejem, sírtam meg minden, ők meg vígasztaltak... Végül is nem volt rossz élmény, csak a termszetes szülést jobban szerettem volna én is.
Az otthon szülést én nem pártolnám annyira, mert, ha bármi gond van, nincs kész műtő vagy ilyemi, nagyobb lehet a baj is. Szóval én örültem, hogy biztonságos helyen vagyok és vigyáznak rám.

Tali! Megyünk, de csak sajna délig érünk rá, mert keresztanyámék 40. házassági évfordulója lesz és ott lesz az egész NAGY család. Na persze egyébként Blanka lesz a sztár, úgyhogy nem tehetem meg, hogy nem viszem el. Írjatok, hogy sósat vagy édeset kell vinni + pia?? Apuci bizots nem jön, mert van egy határidős munkája, 99,9 %, hogy szombatog addig nem fejezi be.

Most megyek, jó éjt mindekinek
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Connie
A fokhagymával hogy lehet fűszerezni a babakaját?Beleteszem a főzőlébe?Vagy passzírozzam bele?Az kicsit erős lenne úgy nem?

Timurr
ez tényleg Tescós könyv?Nagyon jó!!Köszi h feltetted ide a képet!Maja tépi a gyönyörű séróját?Vincének is volt egy idő amikor szopi közben tépkedte azt a három szál hajátKép

Vezso
Hajról jut eszembe!Hihetetlen mennyit nőtt,sűrűsödött Ro haja!A járókás képen a legszembetűnőbb a talis képekkel összehasonlítva.

Jégvirág
Végre végre Grétis képek!ImádnivalóKépÉs neked is jó a kedved újraKép

Vizimanó
Hurrá még egy szavmániásKépÉn is az vagyok,mindenki a falra mászik tőlem állandóan a címkéket böngészem,a férjem akkor sokalt be amikor mondtam neki h ne a piacon vegyen tojást,hanem a boltban mert ott rá van nyomtatva meddig jóKépFranciakockásra karmolta magát..és hozott tojást a piacrólKép

Férjem eddig bírta a klimpírozásomat,úgy nézi a gépet,h ha ezt emberrel tenné azt mondanám:szemmel veriKépAjaj,belehúzok,mert mindjárt vége a rózsaszín békénekKép

Már egész jól vagyok,bár még nem tökéletes,de haladunk.Vinci nem kapta el a náthát-kop,kop,kop.
Tegnap óta állandóan felül.
Most tényleg megyek,mert VInci is felébredt.
Puszi Nektek igyekszem nem kihagyni ennyi időt,mert szerintem egy csomó mindenre akartam még reagálni.
Virág
villes

Virág,
Hozzátápira azt mondta, hogy kezdeni úgy kell, hogy szopi után - pl. nálunk szopi után fél-háromnegyed óra, mire megbüfiztetem, elkészül a kaja - de később szétválik a kettő, mármint a szopi és az evés.
Ákos is evés után is mindig szopizik, de almától sztem csak éhesebb lesz. Meg ugye nem iszik semmit tejcsin kívül. De erre azt mondta a Judit, hogy így jó, mármint, hogy nem dobom el a gyereket szopi után rögtön, és rohanok a kanálért.Kép Ez a nagy babának kevésbé tömény kaja sztem inkább az elején áll, mert arról volt szó, hogy Ákos a "tankönyvi" egy kiskanál helyett többet eszik. De pépet adhatsz úgy is, ha a gyümihez kevered a pépet, és nem fordítva. Már mennyiségi szempontból.
Sztem nem igazán lehet őket még ilyenkor elhízlalni, végül is egészséges kajákat kapnak, nem chipset meg kólát.
Anyukám tényleg rém fárasztó ezzel a súlyparával. Másik kedvenc témája, hogy hogy áll a hajam. Még egyszer sem sikerült megfelelő frizurát vágatnom.Kép

Természetgyógyászon most kicsit fennakadtam, mert az Aranytízben meg azt mondta a gyógytornász, hogy szülés után egy évig nem igazán illik a csigolyákhoz nyúlni, mert a hormonális hatások miatt még lazák az izületek??? Ha megyek legközelebb, megkérdezem. De az Aranytízben is jól masszírozik a csajszi.

KépKép
connie

Fokhagyma: igen, igen, a főzőlébe, nem direktbe bele.Kép

Kingu,
Ákos is csapkod pár napja, és nem felejti el, ha játékota kap, akkor azt rágja csapkodás közben.KépDe mi a nagykádban fürdetünk, ott nem gond.

Na megyek aludni, mert mindjárt kelni kell.Kép

KépKép
connie

Napközben bele-bele olvastam, de írni már egyszerűen nem tudtam. Mire az íráshoz jutottam volna, DÓri felérbedt, és utána 2 percre se lehetett magára hagyni, mert állandóan reklamált. Jól le is fárasztott. Viszont ma annyira aranyos volt, amikor hazajött az apja, úgy megörült neki, hogy rögtön nyújtotta a kezét, hogy az apja vegye ölbe, és amikor átadta nekem, hogy átöltözzön, rögtön elkezdett reklamálni, hogy az apja vegye vissza. Fürdésnél meg szabályszerűen ugrált örömében. Olyan jó volt látni.

Látom, a hátfájás másokat is kínoz. Én nem tudom, mi a fenét lehet vele csinálni, mert hiába a masszáz, hiába a torna, nekem minden nap fáj, és ma volt a napja, hogy a derekam is elkezdett fájni. A francba.

Dorka
Bocs, hogy végül nem válaszoltam privátba a bátyámmal kapcsolatban, de azóta most juottam először géphez. De ha jössz a talira, tudunk beszélgetni erről.

Vezso
Jön a férjem is a talira. Végül megbeszéljük, hogy ki mit visz? Nekem lenne egy felvetésem. Esetleg lehet ott szendvicseket összedobni? Mert akkor vihetnénk alapanyagokat és ott gyorsan megcsinálnánk. Ha van rá igény.

Connie
Te hogy tudod kialakítani a szilárd etetés fix időpontját? Ti is jártok mindenhova, és hát nem mindig van az ember otthon akkor, amikor általában adná a szilárd ételt. AZon kívül, ha még nem is megyünk sehova, sem biztos, hogy mindig úgy alakul, hogy pl. délben adj neki szilárdat. Nálunk most úgy van, hogy dél és két közötti időintervallumban kap szilárdat, du adok neki egy szelet almát, amit ügyesen elrágogat, a többi sok az szopi. De lassan kipróbálom, hogy du is adjak neki másodszor is vmi tartalmasat.
Hétfőnként az Arany10-be jársz a szülés utáni beszélgetésekre? Novemberben van néhány téma, ami engem is érdekel, én is tervezem, hogy megyünk.

Még lenne mire válaszolnom, de nem bírom tovább, muszáj aludnom. Talán holnap tudok többet jönni.
pviki

Sziasztok
CSak kicsit kesom bekukk, minden ok ma inteztem el a gyedem, meg teli pakolga volt ma egesz nap...Kép meg holnap. Talira sztem a parom is jonKép
Nem tudom ki irta hogy lassan depis lesz az elindulastol /manoval/ en is igy vagyok vele a tobb reteg ruha egy eroszakon vegzett torpincsnel nem egyszeru, ha meg csak siman bundazsakot adok ra abbol nem tudok vetkoztetni, hordozojaba mar nem fer el feloltoztetve..
Ildi es hogy hogy nem vettek eszre azert a virusos torokgyuszi nem csak ugy hipp hopp jon, tudom nekem is volt parszor.
Ja Liberos pontok, mi kaptunk mar teknost.
Most Nestlet gyujtok ugy is csomo lesz a tapikrol..

Kép
vaktyuk

Jó reggelt!

Gyors bekukk tusolás előtt, aztán ha manó felkelt megyünk apának ajándékot vadászni.Kép

Vaktyúk,
Én vagyok már tiszta depis az indulástól, pláne amilyen kapkodós vagyok, aztán manót meg vég nélkül kell öltöztetni, birkózásokkal tarkítva. Utána meg jön a verekedés, hogy beleüljön a kocsiba, mert nyomja ki magát.Kép

Viki,
Én kinéztem egy időpontot, amikor általába már itthon vagyunk ill. még nem idnultunk el. Ez olyan 2 óra körül van (fél2-fél3 között), és akkor kap szilárdat. Percre pontosan én sem tudom belőni. Később meg gondolom viszem majd magammal a kajcsit, ha már többször eszik.

Liberos pontok: honnan lehet megtudni, hogy mit kell gyűjteni és mi az ajándék? Bár a párom úgyis mindig kidobja a peluscsomagolást, már 4 nyuszit elvesztegetett így.Kép

Hétvégére venni kell Ákosnak bébikaját, mert elutazunk. Melyik az, amelyikben nem szokott hozzáadott cukor lenni? Egyelőre csak alma és barack van étrenden, ill. valami még jöhet majd mellé a hét vége felé, pl. sütőtök.

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?