Új privát üzeneted érkezett!

Jégvirág
Válaszoltam. De ma nekem olyan furi dolgokat csinál az email, nem tudom miért.
Aranyos Gréti, amikor elkapja a lábikóit. Kép Ezt kéne nekem is csinálni, ezt a pózt Kép Rozi is beszél, mostanában a leggyakrabban annyit mond: geee. De ezt meggyőződésből Kép
Mikor vizsgázol legközelebb?
Na, megyek, tényleg.
Vezso
Vezso
vezso

Kingu: Nem olvadni borzasztó (bár még nem próbáltam olvadni, biztos az is rossz Kép), hanem olvasni.

Vizimano: Akkor téged nem altatásban császároztak, igaz?

Annyian oda vannak a muffinokért, muszáj lesz nekem is kipróbálni. Muffinsütőben sütitek? Egyszer Gergő valamelyik rokonánál ettem, amikor mentünk esküvői meghívókat osztani, hát nem volt nagy durranás.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Grétike!

Köszi a felajánlást; majd odadugom a buksim!
Már jobban vagyok picit, a láztól már megszabadulta de azért még nincs minden rendben. Kép
Anya visz délután az orvoshoz; mert reggel ment a hasam kicsikét!Ezt mondjuk nem igazán értettem; mert a hasam a helyén van már többször megfogtam.Meg különben is hova mehetne a hasam nélkülem?
Kép
Mindegy, anya néha nagyon komplikáltan működik!

Na csók:

Marcika

delfinke

sziasztok! most én is csak beviharzok, tud valaki küldeni nekem egy képkicsinyítő programot? eéőre is köszi! juszti

Timurr: igen kérem a fotót a textilkönyvről! még jövök.

csáKép

Kép
juszti75

julovas@vipmail.hu az email címem

Kép
juszti75

Bea,
nem nagy szám a muffin, viszont gyorsan megvan és kevés a kosz vele, és mégis valami olyan, amit az ember maga csinál, és más íze van mindig.Kép Én ezért szeretem. De altatásban. Ölég rövid altatás lehetett. Én sem értem, mert mindenhol azt olvasom, hogy több ideig tart. Nem tudom. Aztán azt is ovastam, hogy nem engedik egyes helyeken altatás után szoptatni az anyát, hát itt ezzel nem foglalkoztak.KépKép

Kingu,
Ákos is kiüti magát estére. Próbáltam mindent. Pl korábban fürdetünk, vagy később, hogy még egyet aludjon. Nem. Õ ilyen. Tudomásul vettem és élek vele együtt.Kép Éjjel műsor volt, bevettem a nagyágyba ott elsimogatta a hajamat, és aludt is.Kép Minipasi. Anyukám mondta, hogy ennek nem lesz jó vége.Kép Az én bajom nem? Általában végigalussza az éjszakát, tökegyedül a töksaját szobájában. Namármost, ha sír, akkor valami baja van, és ki segítsen rajta ha nem én?Kép

Vezso,
ferrerot úgy teszem bele, hogy betöltöm a tésztát a kis papírkosarakba és belenyomok egy egy szem csokit.Kép Hogy befedje a massza. Könyvem szerint bármilyen csoki bonbonnal lehet, kivéve az alkoholosakat.
Eddig csináltam hagymás-sonkásat, gombásat, sonkásat, mogyorósa, feketeerdőt, marcipánosat, meggydzsemeset, áfonyásat, barackosat.Kép
Szavmániás vagyok én is. A férjem nem is bírja, így titkolom amennyire lehet.KépKépKép

Kép

Kép
vizimano

köszi Ildi!! te nagyon jófej és gyors vagy. de sajna nem jött át Kép

megpróbálod ide?
juszti@citromail.hu

juszti

Kép
juszti75

Vezso: Milyen furi dolgokat? Mert nekem is. Előző levelemet elküldtem, fél órára rá vettem észre, hogy nem neked küldtem, hanem magamnak. Akkor kaptam meg Kép Pedig csak válaszol-ra kattintottam.
Ilyent még nem pipáltam.

Gréti leggyakrabban használt kifejezései: Hagggggyáá....egyik nap körömvágás közben egyfolytában kiabált rám, hogy : haggggyá...mondtam neki, hogy: nem hagylak. Kép
hetyetyetyetye, meg most nem tudom mi még, mer alszik épp.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Juszi,
mél ment.Kép

Ákos is dumál, ajjajajaj, agagag, höőö, mememű, nen nenen ilyeneket mondt egy két napja.Kép

Kép

Kép
vizimano

Juszti!

Bocs de nem engedi elküldeni a gépem!
Kép
Ildi

delfinke

Ildi!

örülök, hogy jobban van Marcipán!!
Majd mesélj mi volt az orvosnál
lirian

köszi Vizimanó neked is de ez sem jött át Kép

a julovas@citromail.hu-ra még megpróbáljátok? nagyon köszi

Ildi mélt is írtam

Kép
juszti75

Csilla!

remélem itt vagy még, mert megesz a fene a kíváncsiságtól Kép

Mi az a szavmániás? Nem kötözködni akarok, de tényleg nem értem, sőt Bea sem, már elkezdtünk totózni, mert másra gondoltunk mindketten.

Szóval ments meg minket a kétségektől Kép
lirian

Bea! Köszi, ari vagy, akkor leírom, legfeljebb átugorjátok..Kép
Nagyon édes a lányod, látom a kötelező olvasmányt már nagyon olvassa és már fel is mondja...Kép Amúgy már Boti is gagyarászik ezerrel, nekem a kedvencem amikor szopi után spontán rákezd fújtatni, mintha valami nagy, megerőltető fizikai munkán lenne túl....és aztán jön a ba-ba-ba-ba és a többi szövegelés....ennivalóak ezek a gyerkőcök...Kép

Szóval Húsvét hétfőn, reggel 4-kor éreztem először, hogy olyan menzis görcseim vannak, néztem az órát 10 percenként jöttek, kicsit paráztam, hogy akkor most tényleg itt az idő?..úgy fél 6 körül éreztem egy belső pukkanást és elöntött a magzatvíz, gyorsan felugrottam (már amennyire egy 113 cm-es kerületű hassal lehetettKép és ébresztettem Apáját, hogy lassan mehetünk szülni...nem kell leírnom Apája lelkiállapotát, úgy kezdett kapkodni, még a nadrágját is fordítva akarta felhúzni, hebegett habogott, még én nyugtatgattam, hogy még nem annyira gáz, ez csak a magzatvíz, de ő csak rohangált fel alá..Kép kb 7-re értünk be a Kútvölgyibe, ahol így utólag visszagondolva ért egy kis lelki fröccs, ugyanis a dokim éjszakás volt és éppen készülődött volna haza, aztán amikor mondták neki, hogy megjöttem szülni, hát hadd ne írjam le, hogy viselkedett..Kép Ott durcázott, morgott, hogy ő ezt nem hiszi el, hogy pont most, ő akkor most, hogy megy haza, nekik programjuk van és , hogy meg kell locsolni mamit meg mit tudom én kit és ő fáradt és stb.....szóval nagyon rosszul esett, mert bíztam benne, éppen arra lett volna szükségem, hogy megnyugtasson, elmondja mi történik velem és, hogy minden rendben lesz...erre még jobban kiborított, azt azért elmondanám, hogy nálam jobban a szüléstől talán senki nem félt..Kép borzasztóan féltem a fájdalomtól, már a 6. hónaptól folyton ezen rágódtam, hogy hogy fogom én ezt kibírni, mert nem akartam epidurálit kérni...na lényeg, hogy megvizsgált és akkor csak másfél újjnyira voltam nyitva, mondta is, hogy esténél előbb ne számítsunk a baba érkezésére.Kép Beköltöztem a szülőszobába, ami nagyon szépen volt berendezve, mint egy szuper szállodai szoba, apája is bejött velem, választott szülésznőm kérte, hogy pihenjek, feküdjek kicsit le, mert hosszú lesz ez a nap..óránként valami tanulólányka vizsgálta a baba szívhangját, végighallgattunk a mellettünk levő szobában 2 szülést és teljesen kikészültünk, ekkor döntött férjem úgy, hogy ő majd kinnt marad szülés alattKép pedig én olyan szépen, csendben szültem, de hát ki tudta ezt alőre, így utólag bánom, hogy nem volt bennt, de akkor nekem is jobb volt, hogy nem látott abban az állapotban..délután 3-tól lettek erösebbek a fájások, 5-kor beöntés utána a gyorsító oxitocin aztán amikor már úgy éreztem nem bírom a fájdalmat, szóltam a dokimnak (aki közben meglocsolta a rokonságot és visszajött hozzám) , hogy na akkor MOST kérem az epidurálist vagy bármi mást , de ő nevetve közölte, hogy ugyan már, ne vicceljek, inkább nyomjak mert ezek már a tolófájások és mindjárt megvan a baba...hát a mindjártból jó bő félóra lett, de végül győztünk!!!! 19:25-kor Megjött Fürtös közénk, igaz akkor még egyenes volt a haja, csapzott kis ráncos emberke volt és sírt amikor a hasamra tették, de nekem így is gyönyörű volt..Kép elvitték méricskélni, öltöztetni és amíg engem összeférceltek addig apája ölében volt, figyelte a világot és apját, mintha minden egyes szavát már akkor értette volna...soha nem felejtem el ahogy ott ültek mellettem, nem is éreztem fájdalmat, semmit, csak valami fantasztikus boldogságot és kicsi félelmet is, hogy ezentúl mi vagyunk felelősek ezért a kisemberért!!!
Nekem a szülés egy gyönyörű élmény maradt és így utólag azt mondom szívesen átélném mégegyszer. Valahol úgy érzem, hogy duplán vizsgáztam, mert egyrészt megszületett MAnóm, másrészt fájdalomcsillapítás nélkül sikerült és ez nálam nagy szó......a korházi időszakról jó élményeim vannak, kedvesek és segítőkészek voltak a csecsemősök, nem igazán ment a szoptatás, ki is voltam borulva, hogy lehetek ilyen béna, de aztán belejöttünk, kb. 5. napon lett tejem....a dokimra visszatérve megbocsájtottam neki, mert nagyon jó munkát végzett, már 1 hónappal szülés után rendbe volt a gátsebem, de azért elmondhatta volna a véleményét a szülésznőnek akkor is amikor én nem vagyok jelen és akkor nem bánt meg.....
Szóval ennyi, remélem nem untattam senkit

most eltűnök, mert közben apája hazajött és mint éhes farkas úgy köröz itt, hogy adjam már át a gépet....Kép

üdv

kingu
cica29

lehet egy körkérdésem? majd megyek az Istvános topikba is de előbb itt: Gajdos Editet ismeri valaki? vagy tudtok egy nagyon jó dokit? váltanék nőgyógyászt és akkor majd szülni is ott szeretnék, jókat hallottam az istvánról.

kösziKép

Kép
juszti75

Szavmánia= szavatossági idők mániákus figyelése. Saját szó a bolondságomra.Kép Családban már elterjedt.KépKép

Kép

Kép
vizimano

Kingu,
ott és olyan körülmények között egy jó szó olyan mint a simogatás, és a rossz szó - amit különben fel sem vennénk - olyan mint az ostorcsapás.Kép Örülök, hogy szép emléked maradt. És valóban, akikért mindent érdemes, a világ legcsodálatosabb gyermekei.Kép

Juszti,
mél mentKép

Kép

Kép
vizimano

Csilla Kép

azt kell mondanom, Beával mindketten buktuk a dolgot Kép
lirian

Lir,
mire tippeltetek?KépKép

Kép

Kép
vizimano

Juszti!

én ismerem, nála szültem és a következőt is nála szándékozom. szerintem jó fej, elég határozott, és úgy tűnik tudja mit csinál. mindent meg lehet tőle kérdezni, szóval én csak ajánlani tudom. (bár nekem császár lett a vége, azt mondta a kövit majd megpróbáljuk rendesen)
egyébként kérdezz ha van még vmi.

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

Huh, de megszaladtak ma a klaviatúrák. Hétfőn mindig ez van, biztos a hétvégi elvonók miatt.Kép

Vezso,
Kimásoltam a tudnivalókat a szállodai taliról, elküldhetem azoknak, akiknek megvan a mailcíme. Már a topiktagoknak, nem az összes ismerősömnek.Kép

Kingu,
Engem nem a boldogság öntött el, amíg férceltek, hanem a türelmetlenség, kérdeztem is a dokit, hogy mit tököl annyit (már persze nem ezzel a szóval), mikor ott van mellettem karnyújtásnyira a csimotám, aztán nem vehetem az ölembe.Kép Férjem bent volt végig, és volt szerencséje megnézni, hogy vágnak, mert annyira vigyázott, hogy nehogy lássa, richtig akkor nézett oda.Kép

Szopival alvás: nekem azt mondták többen (szopis tanácsadók meg gyakorló anyukák), hogy ez magától elmúlik majd fokozatosan. De persze akkor is kell majd valamilyen elalvás előtti foglalkozás, mesélés, éneklés, beszélgetés stb.

Hozzátápi: ma pont erről volt szó, csak írok ide néhány gondolatot, amik nekem újak voltak. A Sződy Judit volt amúgy ma a vendég. Kérdeztem, hogy mikor vezessük be a második étkezést, azt mondta, hogy olyan 7-8 hónapos korban, Ákos jelzésétől függően. De azt mondta, hogy addig is, amikor mi eszünk, kaphat pár falatkát, hogy legyen mivel "szórakoznia", pl. nagyon puhára főtt répát vagy kásagolyócskákat (így is, hogy nincs foga, mert ezeket szét tudja nyomni a nyelvével).
Azt mondta, hogy a jó húsban levő babák kaphatnak inkább könnyebb kajákat pl. gyümit, és nem baj, ha abból sokat eszik, a soványkáknak meg inkább töményebbet kell adni, pláne ha rossz evők, mert így több táplálékhoz jutnak (pl. kása, banán, főzi). És hogy mindegy mivel kezdjük a hozzátápit, gyümivel, főzivel vagy kásával stb.
Aztán beszéltünk egy csomót az éjszakai ébredésről, és hogy azért nem mindig oldódik meg az esti töményebb vacsitól, mert azért alszanak ebben a korban rosszabbul, mert annyi új élmény éri őket (új mozgásformák, térlátás stb.), hogy ezt dolgozzák fel, ill. részben kezdődik már a nyolchónapos szorongás náluk, már így félévesen is. De azt mondta, hogy azért meg lehet ilyenkor próbálni este több kaját adni (csak nem közvetlenül lefekvés előtt), aztán vagy bejön, vagy nem.
Na, most más nem jut eszembe, mert anyu telefonált, és kiment a fejemből, amit akartam még írni, de ha eszembe jut, folyt.köv.

Ildi,
De jó, hogy Marci jobban van!
Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Kingu!

Örülünk, hogy végre ilyen aktívan jelentkezel, akkor csak ezen a topikon fogsz nyűzsögni?
Tényleg olyan kis forgószél voltál, de nem a Wilma.
A meleg fürdő és a derékkörüli meleg türcsi nagyon jó ahogy Vezso is irta. Hát a dokikról nem is tudom, mit irjak rohadt felelőtlenek voltak. Most még csak gyógyszert sem tudsz szedni, bár kitudja, hogy bevállna-e. Szegénykém akkor nagyon szenvedhetsz most, egy barátnőmnek volt, és hát ő is leült a fűbe és már fel is fázott. Majd gondolkozom, hogy még mit lehet csinálni.
Tényleg nem tudsz jönni a talira, nagyon levagyok törve???
Ja nagyon jó volt a szüléstörténeted!

Hüpi!
Nagyon ügyes Ádám, akkor lassnn már rohangálhatsz utána, tényleg jó korán felállt.

Vezso!
Persze viszem a lányomat, a "nagyoknak" úgyis lesz közös témájuk. A férjem még kérdéses, mert pénteken hazaesett aztán kiderült, hogy még egy hétig nélkülözzük, ismét Apamentes hetünk lesz. Szóval ha pénteken hazajön akkor jön ő is, szeretne.

Delfinke!
Nagyon hősiesen viselte Marcipán a betegséget, de az a lényeg, hogy mostmár kifele vagytok belőle, nagyon édi a képeken!!

Connie!
Boldog FÉLÉVES Szülinapot kívánunk Ákosnak, Beni baráti kézipacsit küld, és kívánja, hogy még sok ilyen féléves szülinapja legyen. Sajna mi ezt a jeles napot majd a kórházban fogjuk tölteni.

Jégvirág!
Nagyon cuki Gréti, ahogy ismerkedik a lábával, igaza van Vezsonak, nekünk is ilyeneket kellene csinálnunk, és kutyabaja nem lenne a hátunknak. De nekem már az is gondot okoz, hogy csak a hátamon feküdjek. Úgyhogy nagyon aranyos, nem fogyott most Gréti, mármint úgy értem, hogy nem nagyon hízott, viszont nyúlt nem??

Juszti!
Az István kórház jó én a lányomat ott szültem, a Gajdos Editről meg azt hiszem jókat olvastam.
Az szüléses témához hozzászólva, nincs két egyforma szülés én a lányom után azt mondtam soha többet. Szépen haladt minden csak 24 órát hagytak szenvedni. A doki is normális volt, csak én azt néztem hova akaszthatom fel magam annyira fájt. Mellettem meg megszült egy csajszi tök kicsi fájásokkal. Na mindegy szóval akkor elment a kedvem. És többek között ezért vártam 12 évet Benire. Pedig megérte. A dokim rendes volt, de igazán a szülésznő volt szuper, bíztatott, masszírozott. És Beni megvolt 8 óra alatt.Apa bent volt, és ő is nagyon flottul mellettem volt. Na nem rögtön de azért másnap már mondtam olyat, hogy ha tudtam volna, hamarabb összehoztuk volna Benicét.
Nekem meg biztonságot adott, hogy ha baj van a kórházba tudják mit csináljanak, pedig gondolatban eljátszottam az otthon szüléssel.
Én is borzasztó büszke vagyok magamra mint Kingu, hogy mind a két gyerekemet fájdalomcsillapító nélkül szültem meg (na mondjuk kértem, csak olyan jól haladtam, hogy már nem adtak) és a kórházba sem ért semmi probléma, a tejem beindult és hamar hazakerültünk.
Ja sikerült a kicsinyítő programot valakitől megkapnod?

Délután megyünk az SZTK-ba röntgenre, aztán nov. 7-én kardiológiára, a műtét előtt meg 5-6 nappal vérvétel meg ilyenek. Azt mondjátok már meg nekem, hogy a fenébe tudok egy 5 hónapos gyerekből én pisit kicsikarni, tudnillik ő a pucérkodásnál sem igazán pisil, nincs rá ingere. Viszont kell produkálunk a vérvétel előtt.

Örömmel olvasom, hogy a nálunk idősebb babák miket produkálnak és így már lelkileg feltudok készülni, esti nyüglődés stb. Írjátok folyamatossan, hogy tudjam mire számítsak.
Patri
patri

Ja, tudom már, azt mondta, hogy igény szerinti szopinál úgy kell átvezetni a szilárd kajálásba, hogy először szopi után kap, mindennap ugyanabban az időpontban, és ha lehet, ezt a családi étkezéshez kell igazítani, és utána is a szilárd fix időben legyen, a családi étkezésekkor, a szopi meg ahogy jön. Egy idő után el fog válni a kettő egymástól, mármint a szopi meg a kajálás.
Ja, igen, és azt is mondta, hogy mivel ez a szorongás azért alakul ki, mert a baba életében megjelenik a bizonytalanság, fix pontok kialakításával lehet neki segíteni, hogy jobban biztosnágban érezze magát, pl. mindennap ugyanakkor legyen a séta vagy a fürcsi, ilyesmikkel, legyenek ilyen kiszámítható dolgok.

KépKép
connie

Vezso!

Remélem, hogy Nektek is sikerül eljutni színházba, mi nagyon élveztük a lányommal.Azért mindenkinek azt kívánom, hogy mostanában mozduljon ám ki, kultúrálódni, tök jó. Én úgy feltudok töltödni, egy ilyen programtól pedig nem vagyok egy nagy színházba járó.
PAtri
patri

Kingu,
Az Echinacea egyik javallata a visszatérő húgyúti fertőzések, és azt szedheted szoptatás alatt is.

Hüpi,
Ádám nagyon ügyes!

Patri,
Állítólag pisigyűjtózacsival, de nem tudom hogy, nekünk nem kellett még gyűjteni.

Juszti,
Az István tényleg jó, én az én dokimat tudom ajánlani, de ő pasi. A Gajdos Editről én is csupa jókat olvastam az istvános topikban.

KépKép
connie

Sziasztok!

Látom, volt forgalom ma isKép.
Ma a bekerített játszótér mellett az avarban lapult egy kutyasz*r, amelyet sajnos későn vettem észre, és beletoltam a babakocsitKép...undorító volt leszedni, majd itthon le is Domestosozni, fújjjjj!!!!Bocs a részletekért, de annyira haragszom azokra a kutyatulajdonosokra, akik nem szedik föl a kedvencük után a cuccot. Pedig tele van a kerület fekete kutyakaki-gyűjtő kukákkal, mellettük a fekete nejlonzsákok, igazán csak egy mozdulat lenne, de sokaknak egyszerűbb otthagyni...Nem tudom, ők mit szólnának, ha én meg Virág pelenkájának tartalmát borítanám a lábuk elé...
Mindjárt jövök vissza, csak álomba szoptatom Virág kisasszonykátKép
Viola már alszik egy órája.
zitmi

Vizimanó
Jó kis szavakat találtok ki, Kőcke, meg szavmánia stb, van még, csak most nem jut eszembe. Most Connie csimotája is tetszett Kép
A feketeerdős és a marcipános muffin felkeltette a figyelmemet. Én is azért szeretem sütni, mert gyors és reggel kitűnő a kakaóhoz, kávéhoz, itt sok éhes száj van.Kép És frissen nem tudok neki ellenállni én sem. Nem is marad, elfogy mindig rögtön. Meg az is jó, hogy idény szerint és hangulat szerint lehet készíteni. Még eszembe jutott, hogy sárgabarackosat is szoktam csinálni, meg mézeskalácsosat (a kotányi port felhasználva), Karácsonykor. Most a spektrumon láttam fehércsokisat, azt is ki fogom próbálni.
És az én férjem sem szereti, ha kidobálom a lejárt élelmiszert, én is titokban csinálom néha KépKép Ez hihetetlen..., hogy nálatok is ez van...Kép

Patri
Szóval jön a lányod is, meg is mondom az én Veronikámnak, majd kitárgyalják a táncot, biztos. Kép Hátfájás Kép Nekem is van, amíg emelgetni kell a kishercegnőt, lesz is. Hiába tornászom.

Jégvirág
nem tudom miket csinál az email, de furcsa. Azt hittem csak én vagyok béna. De ezek szerint vmi a rendszerrel nem stimmel.
Az emailre elméletileg már válaszoltak Nektek a hotelből, minden rendben van!!! És most jutott eszembe, hogy írtad a pezsgőt, én meg azt mondom, ne butáskodjatok!!! KépKép

Connie
Ez szuper sztem, hogy tudsz nekünk potyogtatni ilyen morzsákat az előadásokból Kép Köszi. Kép

Juszti
Istvános vagyok én is, de nekem is ffi orvosom van. És meg vagyok elégedve a szülészettel nagyon.

Lányok, holnap délelőtt fodrászhoz megyek KépKép
Vezso
vezso

Patri,
igen, pisigyűjtő zacskóval veszik ilyen piciktől a vizeletmintát, Virágnak is gyűjtöttek, amikor augusztusban leesett az ágyról, és másfél napig a János Kórházban dekkoltunk megfigyelésenKép. Csak egyszerűen felragasztod, aztán időnként nézegeted, van-e már benne pisi. Fiúk szerintem könnyebben "beletalálnak", Virágé picit elcsúszott, a kombidressze is pisis lett egy kicsit, de a java bentmaradt a zacsiban. Nekünk adtak a kórházban, de szerintem patikában is tuti, hogy lehet kapni.
zitmi

Segítenétek abban, hogy hol tudnék nadrágot venni Grétinek? Csak sima nacit Kép
Ugyanis ami van, azt most már lassan kinövi. 74-est akarok venni, mert a szára annak jó, vagyis kicsit hosszú az is, de ugye az nem baj, viszont sejhajban kicsit szűk Kép Kép ha meg 80-ast vennék annak meg olyan hosszú a szára, hogy nem lehet vele boldogulni Kép alig 68 cm-es gyerekemre hogy adjam azt rá???
Szóval tudtok-e olyan üzletet ahol olyan 74-es nacit tudok venni, ami derékban, csípőben bővebb, mit a konfekció-méret Kép Kép Lehet, hogy XXL Lady-ben kellene Grétinek vásárolnom??

Akiren
akiren

Vezso,
örülök, hogy itt vagy megintKép. Milyen lesz a frizurád? Rozikát is viszed magaddal?

Kingu,
nagyon sajnálom a betegségedetKép! Azt kívánom, hogy minél hamarabb gyógyulj meg. Gondolom, akkor maradsz annál az orvosnál, aki végre rájött, mi bajod van. A kukacok a borsóban is lehettek. Zöldborsólevessel én is jártam már így, kukacos volt a borsó, ki is kellett öntenem. Ja, és persze a cseresznyelevessel, vagyis a csersznyés gyümölcslevesemmel is ez volt a helyzet most júniusban. A férjem közölte, hogy igazán szereti a gyümölcslevest, de nem a húsosatKép. Gondolhatod, hol végezte az is. Mármint a levesKép.
Az élelmiszermoly pedig nagyon szereti a konyhaszekrényt, nekem egyszer a gyümölcsteába költözött bele, mert mazsola meg csipkebogyó volt benne. Simán átrágta a celofánt. Azóta zárt dobozban tartom a gyümölcsteát, pláne nyáron. De a férjem keresztmamája a nyaralójukban talált már a kukoricadarában, a zsemlemorzsában, és a szárított virágok közt is molylepkét. Életrevaló kis állatok, nem?
Nagyon szép volt a szüléstörténeted, legközelebb talán bent lesz a férjed is.
zitmi

köszi Mindenkinek!

Vizimanó megjött a mail, nagyon köszönöm
Kép

Kép
juszti75

Zitmi
Én is örülök, hogy itt vagyok Kép Ma egész nap, de azért csinálgatok ezt-azt. Csak olyan hajtós napjaim voltak, gondoltam, megérdemlem, hogy leüljek a gép elé. Rozi meg ma alvós napot tart Kép
Kérdezted apósomat: nem megmenthető, valószínűleg, szept elején két hónapot mondtak az orvosok.
Frizura: nem lesz nagy változás, meg új szín, csak rendbe leszek szedve kicsit. Rámfér. Kép Viszem Rozit is, de neki nem lesz új frizurája. KépSose vágtam le a lányok haját, legalább 5 éves korukig. Egy kozmetikus-látogatás is kellene (a lelkemnek is), de arra nem lesz időm, sajnos. Rozit nem vihetem, hosszú lenne neki.

Akiren
Láttam külön nadrágot a corában, de ha a méretezés a gond, akkor sztem le kellene vágni az alját, és kész. Az nem jó? Persze, ha mintás az alja a gatyónak , akkor nem ez a megoldás. Vagy csak felhajtod a nadrág szárát.

Vezso
vezso

Vezso: jó szépülést !

én imádok szépészeti szakemberekhez járni. Most egy jó masszázs kéne a mindig fájó hátamnak leginkább.Kép

Kép
juszti75

Kép

nem tudom ismeritek e ezt a képet. Nekem nagyon a szívemhez nőtt.

hihetetlen nem? a természet olyan csodás.

Kép
juszti75

persze lehet hogy műkép de akkor is szuper.

Kép
juszti75

Akiren,
sajna nem tudok segíteni, én turkálni szoktam, de ott nincs méretválaszték, vagy kifogok aznap épp valamit, vagy nemKép. De sok bababolt van, ahol új ruhákat kapsz,talán próbálj meg többet. Itt az Interneten is lehet ruhákat vásárolni, ott látod a fotót is a nadrágokról.

Bea,
sajnálom, ami a császár után történt veled. Miért raktak rád homokzsákot? Hallottam már, hogy régen csináltak ilyet, de azt hittem, ez már a múlt. És mi értelme van? Méhösszehúzó gyanánt adják? És van tényleg értelme?
Teljesen egyetértek veled abban, hogy császár és császár közt is óriási különbségek vannak. Én mindkét műtétem után 1-1 szem Algopyrint kaptam fájdalomcsillapító gyanánt, és erősködött a nővér, hogy hoz még szívesen, de én nem kértem, hanem mondtam neki, hogy inkább a lányomat hozza ki szopizni. Szerencsére ez a MÁV-ban történt, ami Bababarát hely, ezért császár után másfél órával szoptathattam, 6, ill. másodjára a spinál miatt 8 órával fel is kelhettem, aztán zuhanyzás után majdnem ugyanúgy mozogtam, hajolgattam, mint műtét előtt. (az első kislányomnál epidurált kaptam a császárhoz, azzal hamarabb föl lehet kelni). Ami viszont számomra minden fájdalmat azonnal elűzött, és ez nem csak érzelgősködés részemről, az a szoptatás, és az a gondolat volt, hogy a kezemben akarom tartani a gyerekemet, ha már meg nem szülhettem.Szóval gyorsan regenerálódtam. A foghúzás viszont, amelyet most május végén átéltem, sokkal jobban fájt nekem, mint a 2 császár utáni fájdalmak együttvéve. Inkább még egy császár, mint még egy olyan foghúzás.
Ha másodjára is császárod lesz, próbálj beszélni az orvossal, hogy ne altasson, hanem spinális vagy epidurális érzéstelenítést alkalmazzanak, ha van rá mód. Sokat számít, hogy te is átéled-e a baba születését.

Vízimanó,
ezen a csillagszemű történeten nekem is könnyek jötek a szemembenKép. De jó, hogy ilyen nők szülésznőnek tanulnak! Vannak, akik a pályára születtekKépKép...
zitmi

Vezso,
Neked ki volt az orvosod?

Patri,
Pisigyűjtózacsit tud neked felírni a házirovos, talán úgy olcsóbb.

Akiren,
Én Berkiadriéktól vettem olyan nacit, aminek nem túl szoros a dereka, ill. van két kertésznacink, azoknál meg nincs ilyen gond.

KépKép
connie

Vezsó,
Ha másképp nem sikerül, akkor nagyobb méretűnek levágom az alját... a felhajtás nem jó Kép Kép Van egy ajándék 80-as szabadidő garnitúránk, és annak a nadrágja popóban elég kényelmes volna, de a szára annyira hosszú, hogy ha feljtom az nagyon kényelmetlen.... meg egyenlőre nem is akarok rögtön ollót fogni, mert mi van ha vékonyodik a lány, mire 80 cm-es lesz, és pont jó lesz neki a gatyó.
Szóval keresgélek...

Zitmi,
Az internetes vásárlással pont az a baj, amit a képen nem látok, nem tudom megsaccolni, hogy az milyen bő. Kép Kép

Akiren
akiren

Vezso,
az eszembe se jutott, hogy Rozi haját levágatnád, nem úgy értettem, biztos félreérthető voltam, bocsánatKép! Csak arra voltam kíváncsi, őt is tudod-e magaddal vinni a fodrászszalonba. Addig ő üldögél a babakocsijában?
Bizony, szerintem is rád fér egy kis kikapcsolódás, mindig annyi mindent teszel a családodért, egy kis netezés meg fodrász pont jókor jön nekedKép. Nálam is alszanak a lányokKép. Talán majd egy kicsit később kozmetikust is be tudsz iktatni. Nekem a hátmasszázs a lélekfrissítőm, szerencsére itt van a házban, csak le kell mennem 3 emeletet a pasashoz. A kozmetikus a szemközti házban. Fodrász is van a közelben, de 5 éve voltam utoljára. Fenékig ér a hajamKép...Csak a végéből vágatok, mégpedig a férjemmel.
Apósodat nagyon sajnálom. Biztos megpróbáljátok széppé tenni neki az utolsó időszakot, amennyire lehet. Édesapám is rákos volt, tudom, milyen nehéz időszak ez neki, és a család számára is. Sok erőt kívánok.
zitmi

Ja, hátfájás: ma voltam masszázson is a beszélgetés előtt, kicsit hamarabb mentem, hát majd bepisiltem, úgy fájt, hihetetlen micsoda izomcsomók lettek a hátamban az elmúlt pár hónapban. Most jól szétmasszírozta őket a csaj, hogy lazuljanak, mert tornával már hiába nyújtogattuk pénteken, bár attól is javult, de ezeket a göböket már nem lehet simán kinyújtani.

Képzeljétek, anyukám most átvitte rólam Ákosra a kövérségi mániáját, folyton azon aggódik, hogy ne tömjük a gyereket, mert elhízik. Tök idegesítő.

KépKép
connie

Vezso,
szétküldhetem akkor mailben a szállodás talis infokat?

KépKép
connie

Connie
Dr Csermely Gyula volt az orvosom, ott van a neve a bejáratnál a listán. Miért kérded?
Amúgy megköszönöm, ha elküldöd a tudnivalókat a taliról (nem az ismerőseidnek Kép) a résztvevőknek, majd pénteken még egyszer mindent leírok ide, ha nem felejtem el. A kajákat össze kellene vhogy hangolni, nem? Hogy ne csak édes vagy csak sós legyen.
És annyira örülök, hogy végül is tovább tudtok majd maradni KépKép
Holnap megyünk a fodrász után Rozinak ruhát venni a Nagy Talira. Hogy Ákos ne csalódjon benne. Bár a múltkor messze voltak egymástól és Rozi megint Vincével kacérkodott a maga módján, pl fejbecsapta. Kép

Juszti
Hirtelen nem tudtam mit kell nézni a képen, de már látom KépKép Miket tudsz találni, össze kellene ezeket a dolgokat gyűjteni mind egy helyre sztem. Pl a verset a múltkor, meg amit azt hiszem egyszer Wester tett fel, hogy mit csinál a baba, amire nem számítottunk, az a vicces dolog. Tudjátok mire gondolok?
Vezso
vezso

Connie,
igen, a szopival alvás tényleg elmúlik egyszer majd magától, nekünk is így volt Violával. Csak az volt a rossz vele, hogy nekem utána még sokáig hiányzott, hiába kezdtem 3 hét múlva újra Virággal.
Tartalmasabb kaja vacsorára: tényleg nem mindig jön be. Úgy is felébredt Viola számtalanszor, ha komolyabb esti ételt kapott. És az is megtörtént, hogy egy kis barackvacsorával megúsztuk 1-2 keléssel az éjszakát.
zitmi

Vizimanó
Hát akkor tőled örökölhette Ákos,hogy csillagszemű,bárcsak nekem mondtak volna ilyet.

Zitmi
persze küldj a másik csajsziszádról is adatokat,képeket.

Császárhoz megírom utolsó hozzászólásomat:miután 3szorra rohan hozzám a fél kórház rossz szívhang miat,remegve vártam az orvost,hogy mikor jön már és mondja azt,hogy császár.És hogy miért? én is természetesen akartam szülni,de tudni akartam,hogy a babámnak nincs semmi baja és közben zokra az anyukákra gondoltam,akik elvesztették babájukat egyik pillanatról a másikra és hiába kérték a császárt.Nem véletlenül szült császárral aki azzal szült,ezt elkell fogadni és örülni ell neki,hogy nem történt baj.Gondolom véleményemmel nem loptem be a szívetekbe magam,de nem értem miért nem azt látjátok,hogy így kellett lennie,hogy minden rendben menjen.Én örülök,hogy simán megszültem aMaját,de ha császárra lett volna szükség nem csináltam volna belőle problémát.Biztos nehezebb a felépülés,hiszen egy műtét,dedede kellett és kész.A babákért,értetek.

Tisztára ráizgultam a muffinjaitokra.Kép

Juszti
a képek
Kép
ajtók nyíllanak,mögötte állatkák
Kép
pierszinges boci,sípolós,plüss orrú malac
Kép
filc füvet legelő boci,bárány paókát hordó bari
Kép
akváriumból kihalászható halacska,plüss fülű kutyi
Kép
Kisvirág

Tesco gazdaságos,szupi kiskönyv csak ott,csak náluk 599 ft.

Timurr
Vendég

Kingu: Ez nagyon szép volt Kép
Érdekes, én meg nem féltem a szülési fádalmaktól nagyon. Csak olyan (szerintem) természetes izgalom volt bennem, de nem féltem. Úgy voltam vele, más is kibírta, én is túlélem. Én sem kértem fájdalomcsillapítást, EDA-ra nincs is lehetőség nálunk ebben a kórházban, csak a klinikán. Ill. a kórházban csak előzetes egyeztetés esetén.

Vizimano: Nem csodálom, hogy nem értettük Kép

Pestiek: Hova érdemes elugrani babacuccokat nézni/venni? Grétinek akarunk kabátot, overallt, sapkát, esetleg etetőszéket nézni.
Olyan boltok/áruházak érdekelnének amik szombaton vagy inkább vasárnap is nyitva vannak...ha megyünk a talira szétnéznénk. Kicsi lányomnak nincs kabátja, és a Gergő közölte, hogy ne is vegyünk még, majd Pesten úgyis megrohamozzuk az összes bababoltot és úgyse birom ki hogy ne vegyek semmit. Kép Jó fej, de legalább készül rá lelkileg KépKép

Kajakidobás: Dettó mint Vizimanóéknál, Vezsóéknál Kép

Akiren: Megnevettettél Kép

Vezso: Hehe, én is készülök fodrászhoz már vagy fél éve....sehogyse hogy eljussak. De a héten a barátnőm szabadságon van, és megbeszéltük, hogy együtt elmegyünk. Grétit nekem vinnem kell magammal, mert ez a fodrász órákon át tud vágni 1 hajtincset.
Holnap rákszűrésre készülök menni.
Nem tudom melyik nap lesz fodrász, barátnőm jelent be minket, amikor ő ráér. Jó lenne emberi fejjé varázsolni a fejemet szombatig. Kép Különben szétoszlik a tömeg ha megérkezünk a talira Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vezso,
Csak kíváncsi voltam.Kép
Mailt elküldtem, ment neked is másolat belőle.

Teregetnem kellene, és muszakát csinálni, de nincs kedvem.Kép Lehet, hogy igaza van a férjemnek, hogy lusta vagyok? Tegnap este ezen viccelődött, én meg ezen mérgelődtem hajnalban, mikor Ákos ébren volt (3 és 4 között), hogy mi az már, hogy lusta vagyok!Kép Erre reggel kiderült, hogy csak viccelt.

KépKép
connie

Connie
Jól keresztbeirogatunk egymásnak. Kép Az előbb is akartam írni erről, amit kérdezel, de aztán elfelejtettem. Ha felállok pl teregetni, mint most, akkor már kizökkenek. Kép

Zitmi
Én sem úgy gondoltam, hogy értetted, a Rozi haját vágatjuk, csak írtam. Ez egy jó kis mondat volt. Kép
Masszőr a házban?! Kép Én is oda szeretnék költözni !!! Kép És még pasi is!! Kép
Fenékig érő haj? Nahát? De jó Neked, nekem sosem nőtt meg ilyen hosszúra, sajnos. Biztos nagyon szép a hajad Kép
Apósom: nehéz ez, mert nem igazi apa-fia viszony van a férjem és közte. Mert évtizedekig nem törődött a fiával. De nagyon sajnálom őt, mert kegyetlenül szenved Kép Tegnap össze-vissza evett itt szegény, sztem otthon nem evett már régóta normális kaját, a kórházi koszt meg olyan amilyen.
Kikapcsolódás: ránkfér bizony. De épp két napja elhatároztuk, hogy kiharcoljuk magunknak, pl Anyut befogjuk néha segíteni, meg a nagyimat is. Mármint vigyázni pár órát a gyerekekre.
De, sztem Neked is kellene több kikapcsolódás, nem lehet könnyű a két pici lánnyal Kép
Vezso
vezso

Bea,
Bababoltok, ahol mi szoktunk vásárolni: Árkádban a Baby bell (Kenguru Gold) és a C&A (bár ezekben egyre ritkábban, mert drágák), Minimanó, és most jó rucikat láttam a Lehel úti babakocsidiszkontban is (merthogy ott mindenfélét lehet kapni, nem csak babakocsit). Ja, és jók voltak az Asti boltban is.

KépKép
connie

Connie,
nem mondtad anyukádnak, hogy anyatejjel nem lehet tömni, és attól nem hízik el a baba? Elhízni pl. csokoládétól meg tortától lehet, abból nem sokat eszik ÁkosKép! Persze biztos mondtad, csak nem hitte el...Borzalmas lehet hallgatni, amikor te tudod, hogy nincs igaza, és meg sem tudod győzni.
Az első hátmasszázsnál én is azt hittem, bepisilek, amikor a csomóimat roppantotta szét a pasi...

Juszti,
én is csak most vettem észre a képen a babátKép!
zitmi

Timurr
Küldtem 2 db emailt, megjött? Végre megalkottam a válaszomat Kép Tök jó ez a kiskönyv, itt még nem láttam , de nem is szoktam tescoba menni, mert a közelünkben nincs.
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?