Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Az eltűnők közül én is jelentkezem. Connie köszi (magamra vettem h hiányoltál. Sajnos nekünk nem otthon van net és este nem mindig van kedvem lejönni.

Úgy látom a fél topic ki van dőlve. Mindenkinek gyógyulást kívánok. Úgy látom most főleg Ildiéknek van szükségük rá.

Férj: Sajnálattal vettem tudomásul h a kismanó érkezése nálunk is kemény próbák elé teszi az eddig tökéletel kapcsolatunkat. Nálunk apával semmi gon segítség terén. Nekem nagyon sokat segít. A gyereket pl sokkal jobban eteti mint én. Sokkal több türelme van hozzá. Nálatok a főzelékes etetés simán megy? Én a héten már teljesen ki voltam borulva. Most már úgy látom kicsit görcsösen állok hozzá. Mindig azt hittem h nem eszik ez a gyerek. Még szerencxse h a védőnő volt nálunk pénteke én "helyre rakott" egy kicsit. Nem győtem kivárni míg hajlandó vm-nyit enni, rosszul vagyok az állandó maszatolástól, meg az állandó öltöztetéstől. Próbálok ezen változtatni, de ez a hét idegileg teljesen kimerített. Mondta is h jó lenne elmennem vh-vá kikapcsolódni. Vk közületek jár uszodába, szaunába. Oda mondjuk szívesen mennék mert régen is jártam. A férjemmel meg inkább a kettőnk kapcsolatát nem tudjuk helyretenni. Olyan biztos nem lesz mint előtte de közelíteni kellene felé.

Vezso,
Mi a helyzet a szállodás talival? Mi készülük, de nem látom h szó esne róla. Régebben kértem h légyszi add meg nekem mail-ben e telefonszámodat ha ha vm van ezzel kapcsolatban fel tudjunk hívni. Lehet h elfelejtetted amint látom ezer dolgod van. Mi mindenképpen dél előtt tudunk ott lenni mert ha már felmegyünk akkor meglátogatnánk a barátainkat is. Jó lenne minél több babával találkozni.

Adri
hadri

Ildi,
Továbbra is szorítunk.

Almatorta elmaradt, valami őrült ma egész délután fúrt és kopácsolt, kimenekültünk a Margit szg-re. Most is állandóan felveri Ákost, pedig 6 körül még szokott egyet szunyni. Kapott ma 2-kor is és 6-kor is gyümit, összesen megevett egy fél almát és egy fél barackot. És mindig szopizik is utána, elég sokat.
Köszi mindenkinek a válaszokat etetés ügyben.

Otthonszüléshez: az első ilyen szülés utáni beszélgetésen az Aranytízben mesélte egy csaj, hogy ő otthon szült, mert félt, hogy a kórházban nem tudja majd elengedni magát, rákényszerítenek dolgokat, amiket nem akar stb., stb. De a párja nem igazán értett vele egyet, nem járt vele az előkészítőkre se, nem is tudta mit kell csinálni, úgyhogy mikor a csaj vajúdni kezdett éjszaka, a pasas lefeküdt aludni. Aztán mikor megérkezett a bába, az utolsó órára, a csajnak fordítania kellett a bába meg a férje között, aki nem tud rendesen magyarul, plusz a férje rá is szólt, hogy ne kiabáljon, mert meghallják a szomszédok, úgyhogy szegény csaj tiszta stresszben volt a kitolásnál. Ehhez képest nekem meg a kórházi szülésem tök nyugis volt, annyit ordibálhattam, amennyit akartam.Kép

KépKép
connie

Adri,
szállodás tali lesz, 10-től kezdődik szombaton, elég sokan jönnek, de már meg nem mondom fejből, hogy kicsoda.

KépKép
connie

Jaaj, meg se köszöntem a szülinapi jókívánságokat! Szóval köszönjük mindenkinek, aranyosak vagytok!
Kép

KépKép
connie

Na én is bekukk!

Ildi,
jobbulást Marcinak.Kép Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.Kép

Otthonszülés,
én kórházat választottam, és ebbéli meggyőződésem érthető, hisz két orvos gyereke vagyokKépKépKép Ismerősöm nekem is szült otthon, 2 napig vajúdott a csaj, többször elájult... hát nem tudom, hogy a babó hogyan is érezte magát közben. Én pl. azért mentem be a kórházba, mert TUDTAM hogy most már szenved a gyerekem. Bár a doki azt mondta reggel 9-kor, hogy áááh, ez még nem a szülés, 15.33-kor már megvolt Ákos.KépKépKép
Lehet rám köveket hajigálni, de sztem Semmelweis és tsai nem azért küzdöttek, hogy újra otthon szüljünk. Viszont normális szülőszobák, és normális vajúdás, normális légkör igenis kell.Kép Ez csak az én véleményem. Uff!

Köszönöm, hogy jobbulást kívántok, majd szedem Connie által javasolt immunerősítőket, és sportolok is rendszeresen - pl eljárok futni esténként - és akkor újra fitt leszek.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Én csak az otthonszülés témához szeretném leírni a véleményem.Mindenki azzal érvel, hogy régen is otthon szültek a nők, nem kórházban.Csak éppen arról feledkezik meg mindenki aki ezt hajtogatja, hogy régen viszont hány baba és mama halt meg szülés közben, mert nem volt orvosi segítség!Ez az én véleményem!

Marci helyzet változatlan; de komolyan mondom az én fiam egy igazi kis hős!Semmi hiszti, semmi sírás a betegség miatt; csak tűr szegény némán!
Kép
Mondtam is Apának, hogy példát vehetne a fiáról, hogyan kell viselkedni betegség alatt!
KépKép

Ildi

delfinke

Vizimanó,
Teljesen egyetértek veled otthonszülés témában. Meg Ildivel is. Engem is megnyugtatott, hogy tudtam, hogy ha baj van, kéznél van minden eszköz, ugyanakkor az Istvánban minimális a kórház "jelenléte", tök kulturált, kellemes a szülészet. Sztem ez így pont jó volt. Legalábbis nekem. És legalább nem kellett utána takarítani a trutyit egy napig, pihenés helyett.

Adri,
A főzelékes etetés miért borít ki? Nem eszik eleget? Vagy lassan? Azt olvastam, hogy ilyenkor még nem kell nagy mennyiséget enniük, és hogy van baba, aki többször eszik kevesebbet.
Maszatolást mi még csak most kezdjük, van két régi türcsim, abból csinálok majd Ákosnak etetőkabátot. Most textilpelust kötök a nyakába, és arra jön az előke.
Minket azzak nyugtatott meg a pszichológus hétfőn (pont ez volt a téma), hogy visszaáll majd a kapcsolat a párunkkal közel eredeti állapotába, csak persze nem lesz annyira spontán, többet kell tervezni, meg szervezni a kettesben töltött időt.

Gyakorlati kérdés: ti hogy mossátok az összekoszolt előkéket meg pelusokat? Úgy értem, hogy minden kajánál elkoszolódik egy-egy, de én csak kétnaponta mosok fehér rucikat, az úgy elég ugye? A ruha az más, mert azt gondolom majd beáztatom, folttiszttító stb., de az előke nem baj, ha foltos marad.

Ildi,
Marci egy hős!

KépKép
connie

Ildi
De édes ez a kis hős,nagyon jó kisfiú,mostmár remélem javul az állapota

Otthonszülés:maga a szülés alatt és az előzmények miatt nem éreztem magam 100 % biztonságba ( a császárhoz is akartam írni,hogy itt csak nagyon vész esetbe jön a császár,divatból semmiképp),úgy éreztem amíg vajjúdtam,hogy nem foglalkozik velem senki kellőképpen,azért mert nem sikítoztam stb. attól igen is fájt és szabályosan rosszul esett amikor legyintettek áhh ez semi.És akkor rutinból jött a máhszájtágító szuri,aztán gátmetszés,majd szinte kitolás közbe lóadag oxitocin fájás gyorsítónak.Így utólag semmi értelmét nem látom hiszen fél 3-kor folyt el a víz akkor voltam két újjnyi és fél hétre eltűnt a méhszáj (elötte fél órával kaptam a szurit),szerintem ment volna magától minden és ezek a beavatkozások feleslegesek voltak.És aztán ami a kórházba volt kiborított idegileg,azhogy mindenki mindenki ismerőse és én még 70.000 ft kiadása után is l vagyok tojva.Beraktak a gyermekágyas osztályra,egész éjjel nem aludtam vártam a reggelt hogy majd akkor lekerülök a baba-mama szobába és végre megismerkedhetem a porontyommal.Erre közölték nincs hely és 3 óránként hozzák a babákat.Ja a szobába 8-12 főig változott a létszám,látogatók (férfiak) ki-be,mellettem kisebbséghez tartozó enyhén úgyis viselkedő csajszi.Amikor először hozták a babát odanyomták a fejét a cicire atán helló.Ez így ment 2 napig,kislányommal szenvedtünk,mert éhes volt nekem meg nem volt semmi tejem,ő ordított állandóan,senki nem segített.Mindennap reménykedtem talán ma összekerülünk,el tudjátok képzelni mennyire idegesített,hogy aki később szült egüytt lehetett a babával csak azért,mert jobb ismerőse van.Alig láttam Maját,akkor is sírt.Mire végre szabályosan kiharcoltam ,hogy baba-mamán legyünk,becuccoltam,erre csak egy babát hoztak (két ágyas volt) ugyanis besárgult.Nem kaptam meg,csak 2 óránként,akkor meg nem evett,mert vagy aludt vagy nem tudott szopni,én meg majd szétdurrantam mármint a melleim.A kórházi 5 nap alatt körülbelül 20 órát volt velem a bébim.Közbe elviselni a csecsemősök beszólásait.Áhh ez a gyerek nem tud szopni.Kismamáim véssék a kis agyukba.Így ne is számoljon hazamenetellel.Miért nem kérdezte meg reggel?stb.Úgy jöttem ki ,mint egy idegbeteg.Szóval bocsánat a bőléért,de feltörtek a nem túl kellemes élmények.Ha lenne olyan lehetőség,hogy sokat tanult nőgyógyász kijárjon házhoz és fél percre lenne a kórház,bizony bevállalnám otthon is,mellettem lenne pár napig egy kedves,hozzáértő csecsemősnővér és bemennénk a vizsgálatokra.Ez persze csak álom így és marad a kórház,mert beszari vagyok,de azt mondtam így egyedül is ment volna.Ja a doki 3szor vizsgált,harmadikra szültünk,nem kellett mndani csak a végén,hogy nyomjak , nyomtam én anélkül is,vágás-varrás ennyi volt.Azt mondtam az 5 nap után inkább szülök még egyet,mint még 5 nap ott.

Timurr
Vendég

Timurr

Eddig csak olvasó üzemmódban voltam...,de ezt nem tudom válasz nélkül hagyni.
Hát ez nem semmi ez a szüléstörténet. Nagyon megdöbbentett az egész. De amit a csecsemősők mondtak az felháborító. Mi az, hogy nem tud szopni??????? Hát, ha meg sem tanítják neki, akkor hogy??? Az én Ádámom is nehezen szopott, be is sárgult, és az egyik éjszaka, amikor már nagyon-de nagyon éhes volt a kicsim, és ordított mint a sakál, és ahogy a cicihez ért elaludt, akkor hála istennek ott volt egy aranyos csecsmős, aki éjjel 2-kor nem volt lusta ahhoz, hogy segítsen nekem. Életemben nem fogom elfelejteni, azt a két szót, amit mondott. "Emberedre találtál!" mármint az Ádám, hogy márpedig jól fogsz lakni azzal a tejcsivel. Igaz másfél órába került 20gramm. Hálás is vagyok neki, hogy akkor nem legyintett rám, mint általában a többi csecsemősök. Csak ezt szerettem volna mondani.
Te hol is szültél?

Szilvi
hüpi

Timurr,
Ebben tök igazad van, és így sztem az otthonszülés is jó lenne, mármint ha nem fű alatt kellene csinálni, hanem rendesen engedélyeznék, és követnék a baba és a mama sorsát. Ill. egy kórházi szülésnek meg gyermekágynak egyáltalán nem kellene ilyennek lennie, mint amiket írtál, normálisan is lehetne viselkedni.
De az otthonszüléshez egy csomó sztereotípia kapcsolódik, pl. annál a csajnál, akit meséltem, csak az utolsó órára ért ki a bába, az egész vajúdást egyedül csinálta végig. Hát sztem az se jobb. Szóval sztem ez hamis alternatíva, hogy kórház vagy otthon, igazából mindenhol normális körülményeket kellene teremteni.

KépKép
connie

A többieknek is reagálok, hogy ne tünjek olyan bunkónak.Kép
Csak amire emlékszem!

A betegeknek mielőbbi gyógyulást!KépKépKép
Marcikának főképpen. Õ tünik innen a legbetegebbnek!

Connie
Boldog fél éves évfordulót, így utólag is! Készül a babnapló?

Kingu
Nagyon ügyeske voltál a rendőrökkel! Én is kidumáltam már egy piros lámpát, egy csokitortám bánta. Képes volt a rendőr eljönni a Hegyalja úrtól Kamaraerdőig eljönni egy tortáért. Vannak még korrupt rendőrök. De ez nekünk csak jooóóó!
Tök jó a fürdős kép. Van nekünk is ilyen kádunk, ilyen színűKép, ilyen hőmérös halacskánk, de ilyen fürtöcskénk nincsenekKépKépKép Nagyon édes rajta Boti.Kép

Igazából a betegség, meg a túlélései voltak mostanában témák.Kép Én ezekhez hozzászolni nem tudok. Csak tanulok belőlük!Kép

Vezso ,Lirian, Nebula, Villes, Angéla, Dorka, Akiren, Wester, stb... nekem is hiányoztok, de igaz én is eddig kukksoltam.

Oka:Kezdek a kimerültség határán lenni. Pláne ez reggel 6-kor tör elő belőlem, amikor a gyermekem már nem hajlandó aludni. Éjszaka is 3-szor fölkelünk enni, és nekem is nagyon fáj a hátam. Alig tudok tőle aludni.Kép

Connie
Lehet szedni hátfájásra gyógyszert szoptatás alatt, mert én ezt már nem bírom? Régebben is akartam tőled kérdezni, hogy hogy függ össze a gyógyszerészet, és a reklámszakma?
Én kimondott reklámhülye vagyok. Inkább nézek egy pár perces reklámot, mint egy filmet. Ez normális?KépKépKép

Vaktyuk
Van itt Gyálon valahol egy masszőr? Hátha járatos vagy e témában is!

No ennyit mára!
Jó éjt!
Szilvi
hüpi

Hüpi
Netelvonón vagy?Ne tedd!!!Kép
Kaposváron szültem,a csecsemősök közül ketten voltak aranyosak ők segítettek többet,de a többi viselkedése kritikán aluli voltKép.Akkor csak idegbeteg voltam,de így 5 hónap távlatában jól esett kiírni magamból.Valóan nem tudott szopni,mert az első napokban nem volt tej és egyből kiköpte a cicit,aztán besárgult és vagy megetetve vagy alva hozták ki szoptatni.Utolsó nap volt próba szopi bimbóvédőővel,gondolom addigra felélénkült már a törpilla és elég jól szopott mondták szigorúan 10 perc,tudták tej van bőven.megvolt a 10 perc szopi úgy vettem le a mellemről,mert jötttek érte még evett volna,elvitték megmérni én meg lefejtem a tejet,erre hozzák vissza,hogy evett,dehát nem eleget,mert kellet neki adni pótlást.Néztem bután,hogya kkor miért nem hozták vissza szopizni.Na mindegy,ennyit róluk.

Én is imádom a reklámokat (a jókat),főleg a külföldieket szeretem.

Te sem vagy semmi,a csokitortára gondolokKép

Connie
Talán az volt a legnagyobb baj,hogy először voltam kórházba és azt hittem,hogyha van fogadott orvosom és szülésznőm jobban figyelnek rám,mondjuk így is volt,de,de,de.Nem volt olyan emberközeli,ahogy én ezt elképzeltem.Tele vagyok álmmodozós ötletekkel,én olyan születés házat szeretnék (Pesten van is ilyesmi nem?),ahol barátságos,jólképzett,rugalmas az orvos a szülésznő,legyen kitűnő gyermekorvos és nővérek,szoptatási tanácsadó,legyen fix összeg,modern,jól felszerelt környezet.Hahaha jó mi,lassan megyek és megálmodom a részleteketKép
Amit meséltél szerintem kissé hülye volt a csaj ,hogy a párja támogatása nélkül,idegen nyelvű dúlával stb. belevágott.Persze ez sem jó,épp ezért kéne más környezetet kialakítani a szülésekhez,hiszen ez nem betegség,ez egy csodálatos dolog,de van amikor bekell avatkozni és akkor jó,ha ott van az orvos.
Na eldugultam

Jóéjt nektek

Timurr
Vendég

Hüpi,
Pillanatnyilag úgy, hogy én, mint gyógyszerész, összefüggök a párommal, mint marketingessel.
Kép
Utoljára egy gyógyszer-gyógytermék nagykernél dolgoztam, és ott többek között gyógyszermarketing feladataim is voltak. De amúgy is nagyon összefügg a gyógyszerészet meg a reklám, abból él az egész gyógyszeripar, és mondhatom, igen jól.

Fájdalomcsillapítóra gondoltál hátfájásra? Pl. Voltarennel kenheted, vagy azt vehetsz is be. De sztem tornáztasd vagy masszíroztasd is, hogy az okok is megszűnjenek. Már ha neked is az emelgetéstől fájnak. Én azért is szoptatok már csak fekve, mert az a leghátkímélőbb módszer.

Babanapló nem készül, nem nagyon érek rá pillanatnyilag.Kép De terveben van.

KépKép
connie

Timurr,
A férje volt külföldi, nem a bába, félreérthetően írtam, bocs. De sztem is hülyeség volt így, hogy a párja nem támogatta. Szegény pasi, lehet, hogy nem is akart ott lenni a szülésnél.
Jegyesoktatáson meg egy másik párral beszélgettünk, még tavaly, ők is otthon szültek, azok meg nem mentek el egyetlen nőgyógyászati vizsgálatra se, mondván, hogy ha beteg is lesz a baba, akkor is vállalják. Sztem nem nagyon voltak normálisak.

Kórházban nekem csak a kényelmes gyermekágyas osztály hiányzott, egy keskeny egyszemélyes ágyon aludtunk az Ákossal 4 éjszakát, aztán ez a fiú már újszülőttnek is nagyon terpeszkedős volt. Én az ágy szélén kapaszkodtam csak, hogy ne essek le. De amúgy minden szupi volt. És oylan jó lenne, ha minden szülészet ilyen lenne. Egyénként nem értem az embereket, normálisnak meg kedvesnek lenni sztem ugyanannyi energia, mint bunkónak, és az pénzbe se kerülne.

KépKép
connie

Nem is írtam a nap hírét!Kép

Ádám 180. napjának estéjén fürdetés közben a kiskád szélében kapszkodva elöször feltérdelt, és fel is állt! Nem hittem a szememimenk!Kép

Pá.Szilvi
hüpi

Latom belenyultam a temabaKép
Mindenkinek aki elottem hozzaszolt igazat tudok adni, nagyon sok roszz igaz tortenetet lehet hallani
bizonyos korhazakrol ahol hentesek vannak ill a csecsemosok a noverek es ugy altalaban.
De Vizimanonak adnek igazat hogy Semmelweis bacsi nem veletlenul kuzdott a mamakertKép es a babakert, sztem igenis orulni kene hogy jar korhazi ellatas, csak a korulmenyek milyensege amin nagyon valtoztatni kene Magyaro-on, sokan agaltak a privatizacio ellen sztem a legnagyonn hulyeseg volt, egyreszt a jol fizetos vizsgalatok mar reges-reg magankezben vannak, masreszt "halapenzkent" szinte ugyanannyit ha nem tobbet kifizetunk egy nagyjabol normalis ellatasert, ami nem arra megy el hogy korszerusitsenek hanem arra, hogy tobb feka penz mozogjon az orszagban.
Visszaterve a szuleszetre a Kutvolgyi is nagyon jo , foylamatosan fejlodik az osztaly, kulturalt korulmenyek jo dokik, csak az nem tetszik hogy nincs korababa ellatas es egybol a Janosba viszik a problemas babakat ami hat inkabb nem mondok velemenyt.
Hupi
En Gyalon semmit sem ismerek a gyerekorvosn kivulKép
Timurr nagyon sajnalom, hogy ennyire elbasztak neked az egeszetKép Kép

Kép
vaktyuk

Ildi
Kitartas, en eddig is tudtam, hogy MArcipan egy hos de most mar aztan......
ha jol tudom az normalis ha iylenkor nem akarnak enni eroltesd a sok ivast es C vitamin esetleg.
Amikor mano nalunk is beteg volt es nem akart inni anyos mondta teljesen mind1 mit, csak igyon sejtheted milyen jo kis cukros lozyis itokakat kapott...Kép
Miylen lazcsillapitot hasznaltok?
Es meg igy a vegere nyugi mire a fiad a parod korat eleri o is ugyanolyan leszKép mint minden pasiKép Kép

Kép
vaktyuk

Vaktyúk
Szerintem is jó lenne,ha lenne fixösszeg és nem lenne egyéb juttatás,és így mindenkit kötelesek ellátni ugyanúgy.Végülis ,ha több figyelmet kaptam vlna szülés alatt,nem lettek volna rutinból a fent említettek és egyből összekerülhettem volna Majával,többet tudtunk volna próbálkozni a szopival,talán besem sárgult volna,jobb lett volna minden.A következő bébire felfújom a pofámat és nem fognak kicsinálni.

Betegeink hogy vagytok?

Olyan nyomi idő van,itt esik,pedig elakrtam menni a turiba ma kap a csaj új árút.Maja hihetetlen egész nap jár keze-lába,lovacskázik,mászni próbál,meg felülni.az elöbb a játszószőnyeg boltívjén egyik kezével megkapaszkodott a másikkal játszott,ja közbe ült.HZihetetlen mennyi energiája van,hát mondjuk aki éjjel 2 óránként eszik nem csoda.

Ildi tényleg az egyik könyvemben is az van,hogy ilyenkor jók a gyümilevek,mert van bennük kalória.

Juszti
van a tescoba szuper textilkönyv,lefotózzam?tényleg nagyon klassz.600 pénzért,úgyhogy én csak a bogarat akarom a liberótól

Annyian eeltűntetek,tessék jelentkezni!
Vendég

Szaisztok! Jó reggelt! KépKép

Mindenkinek puszi, a betegeknek főleg!

Mielőtt még írnék másról: a szállodás tali lesz!!! Nagyon készülünk rá, szeretettel várunk Mindenkit a topikból! KépKépKépKép

Okt 29-én 10-től a Corinthia Aquincum Hotel Galenus termében. Hozni innivalót és vmi ennivalót lehet (de nem muszáj), pl süti, szendvics. Poharat és tányért intézek. Lesznek székek, de a babákat takaróra szoktuk tenni, hozzatok vmilyen játszótakarót nekik.

Vezso
vezso

A Baba-Mama konferencia résztvevőinek listája (eddig legalábbis):
Wester, Delfinke, Dóri78, Connie, Jégvirág, Pviki, Villes, Vaktyúk, Hüpi, Zitmi, Patri, Berkiadri, Hadri, Vezso.
Jelentkezési sorrendben írtam, figyeltem ki írt erről, de ha vki még szeretne jönni, jöjjön!!! KépKép
Eddig 14 mama, 14 baba, 5 férj jelentkezett.
Baba: 6 lány, 8 fiú.
Wester, Jégvirág, Zitmi - őket nem ismerjük még személyesen, illetve a nagy többség nem.

Vezso
vezso

Sziasztok!

Végre lement Marcipán hője, remélem most már minden rendben lesz.Kép
Azért délután leviszem a dokihoz, nézze meg ő is.
Kedvenc képeim Manóról, melyhez hozzátartozik, hogy este a kiságyából szokott kukucskálni, tök édes.Tegnap sikerült lefényképezni, ahogy kukucskálás közben bealudt; annyira édes volt majd megzabáltam:
Kép
Kép

Ildi

delfinke

Jégvirág
Válaszoltam. Kép

Hadri
Megírtam a telefonszámom email-ben.Kép

Timurr
Neked is írok ma, csak az hosszabb lélegzetű lesz Kép

Connie
Boldog féléves szülinapot Ákosnak, Rozi vőlegényének! KépKép Életben is megköszöntjük szombaton Kép És veszek Rozinak vmi dögös rucit, hogy szép legyen azon a napon Kép
Előke: a fehér frottír előkét, amiket varrtam, ha nagyon foltos, domestos, de ha nem, akkor simán kimoson a többi holmival. Előtte a csapnál átmosom kézzel, hogy a pépmaradék lejöjjön róla. Majdnem modennap megy a mosógép, de ha nem, az előkét beáztatom addig.
Vezso
vezso

Delfinke
Úgy örülök a jó hírnek, és milyen édi Marcipán, ahogy alszik így féloldalt Kép Nagyon be tudják a picik ijeszteni a szülőket, amikor betegek. Ilyenkor jön rá az ember, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Ha nem vagyunk betegek, nem becsüljük meg annyira az egészséget, mert természetesnek vesszük.
Szóval, hajrá Marcipán, aki ennyire hősiesen viseli a betegséget KépKép
Vezso
vezso

Vezso,
elvileg mi is mennénk, mindhárman Kép

Lir
lirian

Most jut eszembe: Dorka is jelezte, hogy jönnek szombaton.KépKép Dorka, ugye jönnek a tesók is? Nekünk ott lesznek a nagylányaink Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Vezso: Köszi szépen! Rögtön válaszolok! Kép
Dorkáék jönnek, úgy emlékszem írta is, meg hogy a fiúk mindig kérdezik mikor mehetnek már ők is ilyen baba-mama talira Kép

Ildi: Jajdejójajjdejó Kép Hatalmas cuppanós puszi Marcifiúnak!

Ha már ennyire fölhoztátok a témát:

Otthonszülés: Nekem eszembe se jutott, és mindig fejcsóválással olvastam ilyen történeteket. De ha nekik úgy jó, hát ammen.
Engem kifejezetten megnyugtatott amikor beértünk a kórházba, tudtam, jó kezekben vagyok.
Amikor a dokimat megláttam, pláne megnyugodtam. Maximálisan bíztam benne.
Egyetlen negatív élményem a kórházban a műtősfiú volt, aki tolt át a szülőszobáról a műtőbe, mindennek nekimentünk, ajtónak, székeknek, ami jött...pofákat vágott amikor kértem, hogy ne fájás közben induljunk el, meg ne fájás közben rakjon át a műtőasztalra, stb.
Meg majdnem lerúgtam a műtőben valaki fejét aki lecseszett, hogy mit viháncolok amikor ő szúrni akar, maradjak nyugton....és ne akarjam már kihúzni a lábam (lekötöztek). Lett volna ő ott a helyemben fájások közt keze-lába kikötve a műtőasztalhoz. Erre ő: Jaaaaaaaa, magának fájásai vannak.....(azt hitte programozott csaszi)....anyád.
Szal ezeket leszámítva nem volt rossz tapasztalatom a kórházzal.

Egyébként Vizimano írt arról, hogy nem engedjük el a babánkat. Ezen én is gondolkodtam hónapokon át, és szerintem nálunk is közrejátszott valami ilyesmi.
Bennem nem volt soha olyan érzés, hogy: jajj de jó lenne már szülni, hogy a kezembe foghassam a babám. Teljesen problémamentes terhességem volt, utolsó nap is lótottam futottam, semmi bajom nem volt az ég világon. És tudtam, hogy a babámnak addig jó amíg a hasamban van Kép Ha ki akar jönni, úgyis szól. Nekem nem volt terhes a terhesség, hogy szabadulni akartam volna tőle.
És azt éreztem, hogy jó nekünk így együtt....szóval nem tudom elmondani milyen érzések voltak bennem, de tuti közrejátszott abban hogy császár lett a vége, hogy nem engedtem el őt.
Pedig ezerszer átbeszéltük a férjemmel a szülést, és vártuk a pillanatot, hogy 3-an együtt sírjunk a szülőszobában.
Szóval az eszemmel tudtam, hogy meg kell szülnöm, de belül valami mégsem engedte.

Visszatérve arra, hogy természetes szülés/ császár. Melyik a jobb....melyik a fájdalommentesebb....hááááááát szerintem egyik se leányálom. És fölösleges is hasonlítgatni a kettőt. Én majd megőrültem császár után amikor fölébredtem homokzsákkal a vágott hasamon. A 14 óra vajúdást szó nélkül tűrtem, de akkor jajjgattam fájdalomcsillapítóért, hiába mondták, hogy dehát folyamatosan kapok, mondtam, hogy de mégmégmégmégmég! Rettenetesenborzasztóan fájt. Kép No meg utána napokig nem tudtam normálisan fölállni, menni, úgy közlekedtem mint egy csiga....és volt összehasonlítási alapom, aki hüvelyi úton szült, az már boldogan száguldott a világban amikor én még torz arckifejezéssel küzdöttem, hogy 3 métert megtegyek fél óra alatt.
No de császár és császár közt is van különbség.
Na mindegy.
De tényleg hülyeség az összehasonlítgatás, fáj az ígyis úgyis, maradjunk ennyiben szerintem.

Hüpi: Gratula Ádám felállásához!

Timurr: Sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid maradtak a kórházról Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép
Egy kép tegnapról, Dani az öcsém kisfia cumit ad Rozi szájába.
A virágot a férjemtől kaptam Kép

V.
vezso

Lir
Köszi Kép

Akkor a szállodás talin leszünk 16-an:
Wester, Delfinke, Dóri, Connie, Jégvirág, Pviki, Virág, Vaktyúk, Hüpi, Zitmi, Patri, Berkiadri, Hadri, Dorka, Lir, Vezso.
7 lány, 9 fiú, 6 férj (Connie, Jégvirág, Vaktyúk, Berkiadri, Lir, Vezso).

Vizimanó Kép
Jobbulást kívánok, tudom milyen rossz baba mellett betegeskedni. Ma hogy érzed Magad? Ákos már meggyógyult?
Finomakat főztél a hétvégén. Milyen muffin volt? Heti 2x sütök én is, a gyerekeknek szuper kiegészítő uzsonnára és hamar megvan. Neked milyen recepted van?
Tegnapi ebéd nálunk:
Csipetkés, tejfölös zöldborsóleves
Töltött káposzta
Csevapcsicsa tejszínes gombás tésztával
Aranygaluska borsodóval
Csokimousse

Vezso
vezso

Vezso drága Kép
mit köszi??
én köszönöm, hogy megteremtetted a lehetőséget nekünk Kép
Lir
lirian

Hmm, Kinguék nem jelentkeztek a szállodás talira??

Kingu, ugye ez csak vmi feledékenység? Kép
nem örülök, azonnal tessék jelentkezni Kép

Vezso!
a csevapcsicsa receptjét megosztanád velünk? Kép

Lir
lirian

Na, az előbb írtam egy hosszút. És elszállt.Kép Mára már sokkal jobban vagyok.Kép

Én is vidéken szültem, aznap 17 baba született, mégis maximálisan törődtek velem. Egy szülésznő tanonc végig benn volt szinte. Õ érdemei: fejemnek vizes ronggyal törölgetése, férj elzavarása enni, biztatás stb. Amikor már nagyon kivoltam, akkor azt mondta "csillagszemű Csillácska mindjárt megszületik a kis csillagszemű fiacskája" én akkor ezen is pityeregtem egy sort.Kép A műtősfiú is aranyos volt, viccelődött. Az osztályon 2 éjszakát leszámítva nem volt szobatársam, 24 órás rooming in volt, vendég a szobába nem jöhetett be - ez kicsit rossz volt a férjem miatt.Kép Császár után én csak kétszer kaptam fájdalomcsillapítót, mert nem engedtem, hogy adják. Szerencsém van, valszeg jól tűröm a fájdalmat, mert már másnap fenn jártam, jó, nem szálegyenesen....Kép A nővérek angyalok volta, mert amikor mellgyulladásom - vagy gyerekágyi lázam (?) ezt a dokik sem tudták - lett akkor egyikük egész éjjel maszírozta a csomóimat, és fejtünk, sírtam stb.Kép Amolyan kis kedvencke lettem az osztályon.KépKépKép Szerencsém volt. Ja, és szülésznők is meglátogattak.Kép

Vezso,
van egy muffinkönyvem, abban van alaprecept és azt variálom. Kakós muffint sütöttem fehér csokival és aszalt áfonyával.KépOlyan kis gyors kaja.Kép

Vaktyuk,
egyetértünk.Kép

Hüpi,
sajnálom, hogy ilyen fájdalmakat kellett átélned.Kép

Ildi,
Marcipán egy angyali csodálatos hős.)

Kép

Kép
vizimano

Vezso!

Enyém férj is jön majd; de mi később megyünk mert d.e. neki értekezlete van a cégnél.Azt még nem beszéltük meg, hogy én előbb megyek és ő utánam jön, vagy együtt megyünk.
Persze mindent az dönt el, hogy mi a helyzet Marcipánnal; ha vírusos(amire gyanakszunk), akkor sajna mi kimaradunk belőle.
Remélem addig minden okés lesz.

Ildi

delfinke

Ahogy itt írogattok a császár utáni napokról, nekem is előjönnek az emlékeim Kép
Tudni kell, hogy engem villámgyorsan császároztak meg, mert magas volt a vérnyomásom... (a villámgyors azt jelenti, hogy csütörtökön befektettek, majd péntek reggel, amikor gyanútlanul mentem ctg-re, utánam ordított az osztályos nővér, hogy 'hova megy kismama, ne menjen sehova, azonnal császározzák'.. Ehhez képest Lili 18.42-kor született...)
A lényeg, hogy addigra már több, mint 24 órája nem ettem, inni is csak annyit engedtek, amivel bevettem a gyógyszereket...
Kihoztak a műtőből, nem engedtem magamnak, hogy visszaaludjak, végig beszéltettem az orvosokat meg Zsoltot...
Aztán, amíg arra vártunk, hogy Lilit kihozzák, kértem inni... drága nővér az őrzőben kiakadt, hogy a katéteren keresztül nem távozik semmi, de inni nem engedett... hiába magyaráztam neki, hogy ki vagyok száradva, ezt nem látszott meghallani...
Aztán végre eltűnt mindenki haza (anyósom, Zsolt, barátném), mondtam a nővérnek, hogy kimennék pisilni, kapja ki a katétert... Kép Majdnem hanyattesett, hogy ezt meg hogy képzelem... kérdeztem, hogy oké, akkor mikor kelhetek fel leghamarabb? Megígérte, hogy reggel ötkor jön, és segít felkelni.
Jött is reggel, és bár nem mondhatnám, hogy fitten pattantam ki az ágyból, de elvánszorogtam zuhanyozni egyedül Kép Utána viszont nem mertem lefeküdni, mert nemsokára hozták Lilót, és féltem, hogy nem fogok tudni újra felkelni Kép

Bocs, hogy hosszú voltam.

Lir
lirian

Nebula
Bocsi, hogy csak most válaszolok.
Az Apáczaiban két év alatt végeztem el a 4 évet, 84-85-ben, aztán az ELTE BTK-ra jártam meg párhuzamosan az idvez (idegenvezető) tanfolyamra 2 évig. 1990-ben végeztem az egyetemen, és a IV-V. évfolyamban már dolgoztam nyáron végig. Szóval korábban Kép Idősebb vagyok Kép
Hogy vagytok? A fordítással hogy állsz most?

Képzeljétek, Rozi gyönyörűen ül magától, az öcsémék elhozták az épp nem használt járókájukat és abban garázdálkodik a kis hölgy.
És jobban alszik már, de nekem is le kell feküdnöm azért, amikor ő elalszik este. Nem kell ringatni engem, egy percet sem Kép
Szopi: amikor csak lehet cicire teszem, de sajnos nappal nem működik jól ez, mert akkor mindenfelé figyel, meg hajlamos harapni is. Meg nappal nem szopik szívesen csak ritkán, kifeszíti magát és elfordul. Akkor is, ha éhes. Viszont ha eszik pl főzeléket, és rögtön utána adok neki cicit, akkor elfogadja. De nagyon nehéz sokszor rábírni erre, csak éjjel nem.
És nagyon szépen és szívesen eszik főzeléket és gyümölcsöt is. Maszatol persze, meg néha jó sokáig tart, míg megetetem, de meg vagyok elégedve a pici lánnyal. Kép
Vezso
vezso

Lir
Hát, akkor is köszi, hogy jössz. Kép
A csevapcsicsát a férjem szokta csinálni, meginterjúvolom, hogyan készül, és van még egy ilyen husis receptje, azt hiszem pleszkovica a neve. Kinnt szokta a kertben faszénen sütni. És ajvart is kínál hozzá, ez egy paprikakrém.
Kingu lehet, hogy jelentkezett, csak én felejtettem el. Megkérdezzük. Meg pl Zsisske, Kata és Zsana is szokott jönni a talikra. MTücsök is volt, Dóri78 is, nem tudom nem hagytam-e ki vkit.

Zsana
Szívesen látunk a szállodás talin is, remélem eljöttök Kép

Jó lenne a talin csinálni vmilyen csoportképet, nem? Meg a névmatricákkal kapcsolatban, a múltkori talira, amiket használtunk, azok jól lesznek? Mármint, olyan fajta. Nekem azért elég nehezen jött le a blúzomról, Nektek nem?

Vizimanó
Hú, muffinkönyv, na , olyan nekem nincs, de én is egy alapreceptet variálok:
2 tojás, 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 16-18 dkg liszt, 1 sütőpor, vanília és ebbe jön az adalék, amiket lehet variálni. Meg ebbe az alapba, ha teszek pár evőkanálnyi baracklekvárt, akkor levegősebb lesz. Szoktam csinálni a köv muffinokat:
csokis, fahéjas-almás, mákos-narancsos, mákos-meggyes, diós, meggyes, szilvás, ananászos, kávés. Meg , ami eszembe jut Kép
Csinálok sós változatot is, a hagymás, és a gombás a kedvenc.
Vezso
vezso

Delfinke
Még jó, hogy addigra meggyógyultok Kép Sztem a nehezén már túlvagytok Kép
Jól van, akkor Tibi is a listán van .)
V.
vezso

Sziasztok!

Kicsit zűrös volt a 7végénk...így sajna nem tudtam jönni..Kép

Ildi!
Örvendek, hogy Marcipán láza lement!!!!!!!!!Jobbulást a kis hősnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hüpi!
Gratula Ádámnak a felálláshoz!!!!Milyen kis ügyes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ugye ti 1 hónappal vagytok fiatalabbak mint mi?? Ahhoz képest mi még csak forgunk..Kép Na de semmi gond....lehet karácsonyra már mi is állni fogunk...Kép de ülni biztos...Kép (remélem....)

Vezso!
Rozi babának is gratula az üléshez, evéshez!!!!!!!!!!!! Ügyi kiscsaj ő, mindig is tudtamKép

Patri!
Sajna nem olvastam a másik fórumon a hozzászólásodat, mert nagyon el vagyok havazva, el is búcsuztam a lányoktól, hogy csak olvasgatni fogom őket néha...Kép igazából nem is ismerek csak 1 lányt onnan és persze téged..Kép örvendek ha néha ide hozzátok be tudok kukkantani, jönnek a vizsgák és a szakdolival is el vagyok maradva...Kép

most mennem kell, Fürti magához tért

majd még jövök...

kingu
cica29

Huhh, Kingu beviharzott, majd kiviharzott körünkből, mint egy mini forgószél Kép
lirian

Lir
Tényleg olyan volt Kingu Kép
V
vezso

Kingu, az éjszakai forgószél, aki nappal is kísért!Kép
hüpi

Vizimano: Nekem az ébredés utáni 2 óra volt a pokol, utána percről percre jobb lett, és én sem kértem fájdalomcsillapítót már. Csak abban a 2 órában virnyogtam érte.
Gréti 13.57-kor született. 3 körül ébresztettek, dokim hangjára emléksze, ahogy ébresztgetett és mondta, hogy: Beáta, gratulálok, egészséges, gyönyörű kislánya született. Beengedték akkor 1 percre a férjem, ő is mondta, hogy gyönyörű és mindene megvan és minden rendben és ő most hazamegy enni, és majd 2 óra múlva jön vissza, addig elvileg nem jöhet be senki, csak utána. Alig akarták beengedni így is, de mondta, hogy ő akkor is megnézi hogy vagyok, addig nem megy sehova. 5-ig majd' megdöglöttem. Este 9-kor a nővérke kizavart zuhanyozni bennünket (szobatársnőm is császár, délelőtt 10-kor). Segített felkelni (a nővér) meg hozta utánunk a pisiszacsit (hú de guszta) meg szinte ő mosott le minket. Baromi ciki volt, bár akkor különösebben nem érdekelt semmi. A szobából a mosdóig ami volt vagy 20 méter kb. fél óra volt az út. Kép Hajnal 4-kor ébresztett bennünket a nővér, hogy megint nyomás zuhanyozni, mert fél 7-kor hozzák szopizni a babákat. Gondoltuk majd segít fölkelni megint. Erre nem. Közölte, hogy most már egyedül tessék. Még csodálkoztunk is a szobatársnőmmel, miért ébreszt 4-kor ha fél 7-kor hozzák szopizni a babákat. No, hát 4-től fél 7-ig úgy elrepült az idő. Mire feltápászkodtunk, mire kicsoszogtunk, mire lezuhanyoztunk, mire visszacsoszogtunk, pont 2,5 óránkba került....
Érdekes, hogy a postoperatívra bejöhettek a férjek, családtagok, akárki (2 ágyas szoba volt, ill. 3, de 2-en voltunk), babázhattak. Utána amikor átkerültünk a gyerekágyra, csak üvegen keresztül nézhették a babákat a rokonok, még apuka is. Kitolhattuk őket, mi kimehettünk az üvegen kívülre, de a babák nem, és a látogatók se mehettek be.

Lir: Én csütörtökön 7-kor ettem utoljára (sült csirkét sült krumplival), éjfél előtt kicsivel elfolyt a magzatvíz, pénteken 13.57-kor Gréti, vajúdás közben 1 db. szőlőcukrot tömött belém a férjem. Pénteken délután ittam fél pohár vizet szívószállal. Szombaton már vedeltem a szoptatós teát, az első falat kaját vasárnap reggel ettem. Vajas kenyér volt. Olyan jól esett mint még soha Kép

Connie: Most volt itt a védőnő, beszéltünk a hozzátáplálásról, és azt mondta, hogy ő mindenképp azt ajánlja, hogy sósat adjak majd Grétinek először, az édeset hamar megszokják, megszeretik, ezért ne almával kezdjük a hozzátápit, hanem krumplival, répával.

http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

ezzel nagyjából egyet értett, azt mondta, ribizlilét meg a rizst és kukoricapelyhet kihagyná 6 hósan, meg hogy ember legyen a talpán aki a zöldborsót megszabadítja a héjától Kép meg hogy csirkemell helyett felsőcombot adjak majd, tejtermékeket, tojást 1 év után.
De majd még beszélünk a hozzátáplálásról, most csak nagyjából mondott pár dolgot.
Ja meg azt mondta ne használjak mixert, mert utána sok levegő marad a kajában, hanem van valami passzírozó, kézzel működő szerkentyű amibe csak beledobom pl. a krumplit és 2 tekerés után trutyi lesz belőle (szó szerint így mondta). Azt mondta ez max. 1-2 ezer Ft.

Bocsi a szóf...omért.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok, olyan édesek vagytok, mindig csaltok az arcomra egy nagy mosolyt..Kép
cica29

Connie
Most tudtam visszaolvasni kicsit.
A pépesítőm végül is nem is Moulinex, hanem Tefal, Rondo 1000, Maxi Chopper, 400 W. Már nem tudom mennyibe került, azt hiszem az Elektro World-ben vettük, de már nem emlékszem. Fehér pasztell-barack színű, és üveges a tégelye. Volt műanyagból készült is nekem régen, de az hamar elhasználódik és nehezebb fertőtleníteni. Mondjuk az üveges meg törékeny, de ez jobban tetszik, még húst is darálok vele.
Tejallergia: nagyon szuper, hogy ehetsz már ilyesmit, illetve kicsit dühítő talán, hogy lehet, nem is volt Ákosnak tejérzékenysége. Lehet, hogy mégis megelőztél vmit evvel.
Az úti játszószőnyeg ötlete nagyon jó, sokat lehet majd használni, biztos. Kíváncsi vagyok rá. Nekem a múlt hetem nem engedte meg, hogy varrjak, de kellene, hálózsákot is pl, amit Te is készítettél. Meg szeretek is alkotni.
Vásárcsarnok: imádom. KépCsak messze van nekünk, viszont annyira gyönyörű, turistákkal is megyek mindig, majd megőrülnek érte. Megmutatom nekik a halakat is az alagsorban, meg a savanyú káposztás részleget. Ott lenn az Asia boltban szoktam venni a fűszereket, meg spéci vegi kajákat is. Végül is itt Pomázon minden gyümölcs-zöldség kapható, háztáji főleg, meg a békásmegyeri piacon. Meg szoktunk kapni innen-onnan igazi finom mézet, tojást is. A kertben meg kis energiával tudok termelni egy csomó mindent. Van pl egy almafánk, amin pici jonathán-starking keverék alma terem. A pici almákból most kitaláltam, csinálok almalekvárt naranccsal és teljesen olyan, mint az igazi narancslekvár. Van már belőle egy nagyobb adag elkészítve, irtó finom, csak nagyon pepecselős. Fogok fahéjas változatot is csinálni. Ezek lesznek Karácsonyra részben az ajándékok.

Patri
A "Próba" egyik nagy kedvencem Kép. Színházba úgy szeretnék már menni, pár éve még heti 2x is mentünk. Veronika 3 éves korában látta pl a Diótörőt az Operában. De még moziba sem jutottunk el amióta Rozi megszületett. Most a Légcsavart szeretném megnézni, a héten vhogy elmegyünk. Szeretnénk kettesben lenni többet, olyan jó.
Eljöttök a talira szombaton? Mert akkor mindenképp hozdd el a lányodat is, ok?

Kata
Utólag is boldog feles szülinapot Pankának! KépKép
És hatalmas gratuláció a felálláshoz, ami várható volt. Olyan ügyes kislány volt, emlékszem a talikon is már izgett-mozgott. Remélem a családod gyógyulgat és tudsz írni gyakrabban. Jöttök szombaton? Nagyon könnyen megközelíthető a szálloda, az Árpád-híd budai hídfőjénél van.
Vezso
vezso

Kingu a hurrikán..?..

Na gyorsan írok, mert most egyedül vagyok és tudok haladni....

Lir!
Sajnálom, azért nem jelentkeztünk eddig a szállodás talira , mert nagyon úgy néz ki, hogy nem tudunk menni..Kép Hidd el én sajnálom a legjobban...Kép

A tegnapi napom többszörösen is rossz volt....először is kezdődött avval, hogy előjött egy régi egészségi problémám, nem is tudom minek nevezzem...krónikus hólyaghurut..?..vagy inkább petefészek gyulladás...fene tudja, de küzdöttem evvel úgy 2 éve is és higgyjétek el, nem egy leányálom..Kép az ellenségemnek sem kívánom...olyan érzés, mintha a pisilés után még érzed, hogy tuti van valami a hólyagodban, közben tök üres már csak az inger van meg, aztán alapból fáj egész nap a hasad lennt és folyton azt érzed, hogy pisilned kell, annak ellenére, hogy 2 perce voltál WC-n, jaj borzasztó.....voltam annó 3 nőgyógyásznál, 3 urológusnál, 2 belgyógyásznál és nem hiszitek el , de nem tudtak belőle kigyógyítani. 2 évig hagytak szenvedni, felírtak 20 féle antibiotikumot, a legtöbbet közülük be sem szedtem, mert elolvastam a betegtájékoztatót és olyan mellékhatások voltak leírva, hogy sírva dobtam a kukába...lelkileg nagyon kikészültem ezalatt az időszak alatt, semmi nem érdekelt, teljesen elment a kedvem mindentől, csak éltem egyik napról a másikra, bambultam magam elé és folyton feküdni meg ülni akartam, mert akkor nem fájt annyira. Ez elég nehéz volt munka mellett..KépKép Igazából az volt a szar, hogy reménytelennek tűnt a gyógyulás, hiszen már körbejártam az összes korházat, orvost és ugyanúgy szenvedtem tovább....aztán egy 9-edik doki, aki mellesleg az előző nőgyógyászom volt észrevette, hogy igen durva petefészek gyulladásom van és még mellé egy jó kis krónikus hólyaghurut..hát szép, a többi orvos mit nézett?? miért a 9-edik doki kell ezt észrevegye 2 év után???? Mindegy, nehezen, de meggyógyított és én azt hittem végleg....tegnap döbbentem rá, hogy sajnos nincs ilyen szerencsém, kezdődik elölről az egész.....úgy összeomlottam tegnap...remélem most nem kell még 2 évig szenvednem, mert azt nem élném túl...KépKépKép
Persze ez nem volt elég a tegnapi napra, vendégeket vártunk és kb. 1 órával érkezésük előtt életem legfinomabban sikerült zöldborsólevesét ki kellett önteni, mert kis apró fehér kukacbébik úszkáltak benne....gondolhatjátok mit éreztem....valószínű a fűszerben voltak....a kis szemetek....párom gyorsan 1 óra alatt összeütött egy jó kis kínai jellegű levest , ami aztán a vendégek elé került (olyan büszke voltam a kis szakácsomra..) és a második a rakott kel is jó lett,sütinek pedig anyum féle csokitorta ami versenygyőztes ebben a kategóriában..Kép
Este összevesztünk a szakácsommal, mert szerinte ezen változtatni kell, mármint azon, hogy fürdés után egészen lefekvésig, röpke 1 órán keresztül a gyerek folyton sír....szerinte tegyük be a kiságyba, majd csak elalszik és én miért szopival altatom el, ez rossz és hogy majd később milyen nehéz lesz leszoktatni erről és bla és bla és bla......aztán úgy éreztem elég volt mára a történésekből és bementem altatni a gyereket....
Röviden ennyi, ma már kicsit jobban vagyok, de úgy érzem doki lesz hamarosan a dologból..Kép

Bocsánat, hogy ennyit szövegeltem és kiöntöttem (na nem a levest..Kép..) a lelkem...olyan jó, hogy vagytok...Kép

Már nem is merem leírni a szülésemet és a korházi élményeket, mert megköveztek, hogy ennyit írok...Kép
Talán majd egyszer...

üdv

Minden betegeskedőnek jobbulást!!!!!

üdv.

K. a hurrikán..Kép
cica29

Jégvirág
Közben Te is írtál Kép
Érdekes ez a hozzátáplálás-téma, a mi védőnőnk meg mást mond. Még nem hallottam két védőnőt vagy gyermekorvost, aki egyformán gondolkodott volna erről, pedig ez a hivatásuk. Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát. Ezért csipegetem ki a dolgokat magamnak, amiket írtok, aztán a saját tapasztalataimmal keverve hasznosítom.
V.
vezso

Kingu
Forró kádfürdő, és mindig melegben legyen az ember dereka, hideg felületre nem ráülni - nekem ezek váltak be. Mindig felfázom és akkor jönnek elő ilyen tünetek, mint Nálad, és nagyon rossz. Főleg, mikor dolgozom, mert még wc-re sem mehetek gyakran.
Tali Kép
Nyugi , Rozi is szokott sírni estefelé, mert már fáradt, igyekszem nem megvárni, mire teljesen kiüti magát, de néha nem kikerülhető. És elringatjuk. Anyu szerint ez nem jól van, tegyem le és majd csak elalszik, megint mondta, hogy el van kényeztetve. Vigyázott rá vmelyik nap, mert Ti is mondtátok, hogy kérjem meg rá, ha már egyedül nem ajálnja fel. És kettesben a párommal elmentünk a városba. Na, Anyu csinálta végig az esti dolgokat: etetés, fürdetés, altatás. És ezután mondta, hogy el van Rozi kényeztetve. De nem érdekel, nem fogom hagyni sírni és kész. Ha kell fenn leszek több éjjel is egymásután (legfeljebb kipurcanok), de gondolom, ha valami nem jó neki, akkor sír, mindegy végül is mitől és nekem kötelességem nem hagyni sírni. Pont.
Na, ezt most megmondtam. Kép
Különben nem is vagy hurrikán, mert az rombol. Te meg nem. Kép Nekem maradsz éjszakai műszakos tündér Kép
V.
vezso

Kingu,
szegénykém.Kép Vezso tanácsa tuti.Kép Kukacbébik.Kép Nekünk a kamillatából keltek ki a konyhaszekrényben, pedig nem egy antik db. Kőckének vettem. Kicsit - hogyis mondjam szépen? - rossz érzés volt, mert már főztem teát abból a lények előtt.KépKépKép

VásárcsarnokKépKép Imádom, minden fűszerem onnan van, 2 nagy dobozzal. Ha elfogynak, akkor szoktuk pótolni. Onnan van a mozsaram is.Kép Férjem is imádja. Ott szoktunk jó kis finom halakat is venni.Kép Tervezzük, hogy megyünk karácsony előtt is, minipiactali?Kép

Bea,
hát ezek a csaszis dolgok nem semmik.Kép Kőcke 15.33-kor született, hozzám már 16.10-kor kiadták, és szopizhatott is. Éjfélkor mentem zuhizni. Mondom, hogy szerencsés vagyok, mert nekem csak a felülés volt "emlékezetes" utána mindent meg tudtam csinálni.Kép Jól tűröm a fájdalmat CSAK NE A FEJEM FÁJJON,mert akkor zaza vagyok.Kép

Connie,
én nyomban víz alá mártom a foltosat, és kiszedem a foltotKép Mosómasa vagyok. Még nem írtam?KépKépKép

Vezso,
muffinkönyvet az Alexandrában vettem, kis vékony füzet, és nem volt drága sem, és a legnagyobb előnye, hogy minden recept műkszik, már amelyiket kipróbáltam.Kép Enyém recept szerint 0,8dl olaj - v.12 dkg vaj, 2,5 dl tej, 28dkg liszt, kb 15 dkg cukor, 1 tojás, 2,5 kiskanál sütőpor, kicsi szódabikarbóna, és variálhatóan a többi cucc. Próbáld ki (bár nem olcsó) ferrero-val, de az after eight csokival is mmmmm. Ezt eddig csak ajándéknak csináltam, mert mindig elfogynak az ilyen hozzávalók, mielőtt beletenném.KépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Kingu: Uhh, ezt még olvadni is borzasztó volt Kép
Nekem is volt ilyen kétszer még gimis koromban, és amikor pisiltem baromira fájt, a könnyeim folytak. De a többi tünet mind stimmel. Kép
Én akkor nem mertem elmenni dokihoz, meg a szüleimnek se mertem elmondani. Szóval egyedül szenvedtem végig. 3 hét volt kb. mire elmúlt.
Úgyhogy át tudom érezni ezt sajnos Kép Nagyon borzasztó. Kép
De ezt nem értem ezek az orvosok mit tökölődnek annyit....mi az hogy nem tudják megállapítani mi a baj KépKép Ez szomorú.

Nyugodtan írd le a szülésedet meg a kórházi élményeidet, engem érdekel.

Jobb azt olvasni mint OpenGL programokat írni.
Szal én itt ülök a gép előtt tanulás címszóval. Lány alszik. Ebéd van tegnapról.

Vezso: Írtam levelet!
Egyébként teljesen igazad van! Ahány embert megkérdezel, annyi mindent mondanak.
Én is úgy vagyok mindennel, hogy meghallgatok több véleményt, aztán eldöntöm mit teszek.

Amúgy a lányom tegnap egész nap dumált, meg ma is. Könnyesre röhögtük magunkat tegnap már az apjával. Nyomta a sódert a kis szívem. Meg ami kalimpálást még rendezett mellé.
Amikor jött a védőnő előtte is nagyon virgonc volt, de a védőnőtől megszeppent, és elhallgatott. Érdekes, mostanában kezdem észrevenni, hogy idegenek társaságában félénk. Másképp viselkedik mint amikor csak mi vagyunk vele.

Múlt heti képek:

Kép
Segítettem anyunak tanulni.

Kép
Nem értem mi ez itt, mozog, olyan nehéz elkapni...

Kép
Marcika, ha ide tolod a buksidat, megsimogatlak.
Remélem jobban vagy!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vizimanó
Minipiactali jöhet Kép
De ha legközelebb jöttök Bp felé azért szóljál, jó?
Mozsarat én is szeretnék, sztem fogok kapni mondjuk Karácsonyra. Már tavaly is venni akart nekem a férjem.
A muffinkönyvet megnézem, és kipróbálom amit írsz, mondjuk holnap reggelre. A ferrerokat hogy teszed bele? És még milyen változatot csinálsz, milyen ízesítésűt?
Fájdalom: nekem egyszer kontaktlencsétől begyulladt a szemem, a szemfájdalom volt eddigi életem legerősebb fájdalma, maga a pokol. Hozzá képest pl a szülés, vagy a fogfájdalom semmi.
Kukac: húú de utálom őket, Mániákusan nézem az élelmiszereket, hogy ok-e. Ez Mongólia óta így van, mert ott sok kaját igen kalandos úton szereztünk be és a házakban is voltak mindenféle rovarok....És a hűtőből is kidobálok mindent, ha már több napja ott van és nem lefagyasztható.

Megyek gyermeket etetni.
V.
vezso

Vezso!
Aranyos vagy..Kép
Igen, én is így gondolom....férjem egyszerűen nem érti meg, hogy estére elfáradnak a gyerekek és nem azért sírnak, hogy bennünket totál padlóra küldjenek, hanem mert fáradtak és ők még nem úgy működnek, hogy ha fáradtak akkor bemennek a szobába és szó nélkül elalszanak....(mondjuk még nem is tud menni...) A múltkor is azt mondja, hogy ha fáradt a gyerek akkor miért nem alszik? Jó mi? Mintha ez olyan egyszerű lenne...áhhh férfiból van a lelkem...Kép
Azt mondtam, hogy amíg szopizik, addig így fogom elaltatni és kész!!! Én nekem kell 1 óráig mellette feküdnöm és nem neki!!!!Én meg kihasználom ezt az időt és vagy szunyókálok vagy gondolkodom a napi dolgokon, de lényeg, hogy nyugodtan ülök a seggemen és nem kell ugrálnom...amúgy is olyan hamar el fog rohanni ez az idő és mikor már nem fogok szoptatni, tuti hiányozni fog..Kép

Valami jó hír is: pár napon belül születik az én kis keresztlányom, Fanni baba....úgy izgulok, nagyon jó lesz látni ismét ilyen picurka babát..Kép

Mindenkinek szép, napos időt!!!

Ja apropó, én is találtam itthon egy WOK edényt és ahhoz járt még régen egy kis pároló rács, én most azon próbálom Fürtinek megpárolni a sárgarépáját, alá vízet öntöttem, befedtem, jó kis gőzfürdőt csináltam répáéknak..Kép...majd meglátjuk milyen lesz...?..sztem úgyanolyan elven működik mint az a párolószerkentyű amit a múltkor Zitmi mutatott..

K.
cica29

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?