Rita!
Örülj a szopinak, én is ezt teszem. Igaz mi még "csak" 11 hónaposak vagyunk, de nekem is szopnak. bár nálam most kezd elfajulni a helyzet, de ez 100%-ban az én hibám. Már kb. 2 hónapja beálltunk arra, hogy csak reggel meg este szoptak. Csak a reggel nálunk hajnal 4 órát jelent, aztán még ha megszoptatom visszaalszanak, ha nem , akkor baromi nehéz visszaaltatni őket, ha egyáltalán sikerül. Így lett 4 órakor szopi, viszont így is kelnek fél6-6 -kor, és mivel még egyetlen egyszer sem aludtam egy normálisat szülés óta, hát kezdek kimerülni (nappal sincs segítségem, így nappal sem alszom soha, apa meg csak az elején kelt, amíg Petra üvegből evett, mióta mindkettő szopik, csak én kelek). Szóval hatkor inkább odaveszem magamhoz őket, ketten térderpelnek két oldalon, szopiznak, aztán így még kb. fél-egy órára beszundítanak, és én is tudok pihenni egy kicsit. Bár ez már nem alvás, baromi kényelmetlen így tartani a két gyereket, ráadásul ilyen kényelmetlen pózban még harapnak is, de akkor sem birok kimászni az ágyból. Mivel a napközbeni alvás is macerás időnként, párszor már előfordult mostanában, hogy akkor is mellre tettem, csak aludjon már
, szóval kezdek visszaesni, tudom hogy nem jó ez így, de időnként úgy érzem, hogy ezt már a Duracell nyuszi sem bírná
Persze tudom hogy vagytok itt jópáran több gyerekkel, hármasikrekkel, szóval nektek még nehezebb, nem is illene panaszkodnom...)
Na a lényeg, hogy ne foglalkozz vele ki mit mond, a játszótérről ismerek egy ikres anyukát, neki az egyik srác 10 hónapos koráig, a másik 22 hónapos koráig szopott. Nagyon stramm srácok!Ha van tejed, miért ne szoptatnád? Igaz, mostanság mindenki ezt kérdezi tőlem is, hogy meddig szoptatok még, de én mindenkinek azt felelem, hogy amíg nekik és nekem is jó. Az enyimek sem betegesek, egy kis takonykórjuk volt, pár nap alatt azon is túlestünk.
Orrszívó: nekünk van Living Lab, de én nem ajánlom. 10.000 Ft, azt mondják hogy halk, éjjel is le lehet szívni vele, ehhez képest nekem már fél méterről rettegnek ha bekapcsolom, és persze felébrednek rá. Na persze a porszívónál tényleg halkabb. Szívni sem szívott valami jól, úgyhogy vettünk egy porszívósat, (a márkáját sajna nem tudom, kék doboza volt, gyógyszertárban vettük), azzal sokkal többet lehet leszívni. Petra utálja, Csenge csak csendesen nyöszörög, de szépen tartja a fejét, nem rángatja. Az elemesnek egy előnye van, amikor kocsival megyünk hosszabb útra, menet közben is lehet használni.
Enikő!
Szerintem felesleges erőltetni, kihagyják ők maguktól is ha már nem akarnak enni, nekem Petra 8, Csenge 9 hetes volt, mikor kihagytak egy evést éjszaka. Úgyhogy már neked sem kell sokáig várni, kitartást!
A lenőtt nyelvet nem lehet most korrigálni? Lehet hogy akkor utána szopcsiznának és akkor nem kellene fejni azt én is utáltam. Petra 3 hónapig csak üvegből volt hajlandó enni, aztán meg senki nem akarta elhinni, hogy ennyi idő után átszokott a szopira, de tényleg igaz, egyik napról a másikra így döntött és kész, azóta is lelkesen szopizik, most pótolja a lemaradást
Jó éjt mindenkinek!
Ditke