Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!!!

Tegnap óta megint nagyon sokat irtatok!!!

Szilvi!!!
Tényleg nagyon jó itt az új lakásban!!!kicsit féltem mert azt hittem eleinte nem lesz otthonos,nem lesz segitségem és nem fogom birni se a gyerekeket,se a háztartást....de elég jól elboldogulok!!!Imádunk itt lakni,olyan mintha ezer éve itt élnénk.A gyerekek is nagyon szeretik valahogy olyan nyugodtak itt!!!(peresze talán mert már nagyobbak is!!!)
Én is mindig elhatározom hogy ezentúl rendszeresen irok,reagálok...azután kimarad egy nap meg még egy és azt veszem észre hogy eltelt 1-2-3 hét!!!nemgyőzök visszaolvasni és reagálni,persze addigra már nem is aktuális...pedig hiányoztok,csak mindig van valami ami előrébb való....SAJNOS!!!

jUDIT!!
tényleg nagyon szép súlyotok van!
Már réges -régen lehagytatok minket!!
Talán az miatt is amit Cat irt.Mi kb 1 hónapja vagyunk tápszeresek...
Lara:64cm és 6280g
Norbi:66cm és 6960g
ezek keddi adatok

Annamari!
én nem is tudtam hogy Ti még anyatejcsin éltek ciciből!Tényleg nagyon ügyes vagy hogy ennyi tejed van és birod fizikálisan is !!
Viszon egyél nagyon sok zöldséget-gyümölcsöt,hogy tudd pótolni!!
Hogy szoptatod őket most hogy már nagyok?külön vagy egyszerre?Ti most mekkorák vagytok??

olvasok tovább!!
kristin75

Orsi Kép, boldog szülinapot a fiúknak!

Kép

Kép
liv

Tücök!

Irigykedek a sok alvásért! Szerintem nálunk ez csak akkor jön el, ha férjhezmennek Kép
Rugdosás: nekem külön járókájuk van, így nem fértek egymáshoz. A szőnyegen meg elég nagy hely van, nem nagyon zavarták egymást. Mióta meg mászni tudnak már nem érdekes, egyszerűen átgázolnak a másikonKép

Ditke
ditke62

Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat.
Szülinapi képek: vaczko.atw.hu
majd jövök és írok hosszabban is.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris!
Mindenki azt mondja, hogy egyik napról a másikra lesznek olyan mozgékonyak, hogy tényleg nem tudsz kimenni a szobából. ettől eltekintve már várom Kép.

Heszter!
Nem is tudtam, hogy texaszi a párod? Egyik ismerősömnek floridai. Te éltél kint?Õ most is ott van és Õ is tanár, angol.És Te milyen tanár vagy? CSak nem angol? Mert ha igen írhatnál pár módszert ami bejött neked, mert én is meg akarok tanulni jól angolul. Már tanultam, de olyan szar a nyelvérzékem, hogy tiszta kínszenvedés volt. A diplomáimhoz elég volt a szigorlat, ami nudli a mostani alaphoz is.

Milán orra még mindig a régi, ma elvittem dokihoz, mert már nagyon szörcsögöt. Hál' Istennek nincs komoly baj. Kaptunk kálciumot, azt kell még adnom a többi mellé. Remélem lassan túlleszünk rajta. Amióta írtátok én is többször porszívózom az orrukat.

Van köztetek szenvedő társam? Fáj a fogaaaam! Annyira unom, hogy romlanak a fogaim! Nem okozhatja ezt a szoptatás? Ti szedtetek vmilyen vitamint a szoptatás alatt?

Olvasom a gyerkőcök súlyait. Nagyon szépen növöget mindenki. Mi is voltunk méretni,de le sem merem írni mekkorák vagyunk Kép
- Milán 8,45kg és 66cm
- Zalán 7,79kg és 69cm

és 11-én múltunk fél évesek Kép Kép Kép. A kajájuk anyayatej, tápi, gyümölcs és mostantól főzelékek. Remélem Milán őrült növekedése meg fog állni, mert szerintem ez zavarni fogja a mozgásban is.Az miért lehet, hogy Zalán kisebb súlyú, de mégis Õ eszik többet? Főleg tápiból, Milán inkább a szopizást kedveli jobban.De ettől függetlenül nem néz ki a fiam gömböcnek. Kép

Orsi!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!! Kép KépKép

Ancsa

Kép
vancsa

Levinek és Máténak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk (bocs a 20 perces késésért)!Kép

Orsi, neked pedig sok boldogságot névnapod alkalmából!Kép

Gyöngyi

bgy

Orsi!

Sok boldog névnapot!

Ditke
ditke62

SziasztokKép
OrsiKép
Nagyon sok Boldog Névnapot kivánok Neked és sok-sok Boldogságot a kis 1 éveseknekKép
CatKép
Tündériek lehetnek ahogy lopingolják a cumikatKép
KristinKép
Örülök, hogy jól vagytok és jó érzés lehet az új otthonotokban élniKép Gratula a kismanóknakKép
VancsaKép
Én nagyon jót mosolyogtam ezek a súlyokon amit irtálKép Le sem merem irni mi mikorra tudtuk ezt elérni...nagyon édes, husikás babák lehetnekKépKép
A fogfájást sajnálomKép Nekem szerencsére még a terhességem elött volt jellemző, hogy romlottak a fogaim. Kivülről szépek, de szinte mind tömött pedig soha sem hanyagoltam el...szerintem ez genetikai adottság is. Remélem rendbe tudod tetetniKép
GyöngyiKép
Jó későn jutottál a gép elé...Kép

Puszi:Doris
doris

Lányok

A héten beelegeltem és úgy döntöttem, hogy nem méregetem őket minden szopinál. Már 4 napja bírom! Azért néha még visszaesek... Tegnap nagyon húzós napom volt. Niki egyfolytában bőgött- ugyanis nem kapott üvegből lefejt tejet, csak szopizhatott. Hát, volt hogy óránként akarta. Dávid is rossz passzban volt- délutánra már nagyon ideges voltam, este már ölni tudtam volna. De nem adtam fel, napközben nem kaptak üvegből, csak este 1-1 adagot. Azért nem lehettek annyira éheztetve, mert egyik se kelt fel éjszaka. És mára már visszaállt nagyjából a 3 órás rend is. Niki egyelőre nem kaphat üvegből ,mert őt tényleg bezavarja. Úgyhogy megtanult pohátból inni- a vas miatt kell adni kicsit lefejve. Elsőre sikerült neki, nem is gondoltam volna. Kicsit most megnyugodtam, hogy nem fognak leszokni a szopizásról. Nekem ez valamilyen szinten presztízs kérdés, miután se a terhesség nem volt egy álom, a természetes szülésből is császár lett, hát legalább szoptatni szeretnék. A kórházból is eleve a tápszerrecepttel engedtek haza, de azóta is ott áll felbontatlanul- 3 hetes koruk óta nem kaptak tápit. Szóval remélem sikerül elszakadni a mérlegtől végre és nem állandóan sakkozni az éjjel lefejt tejjel, hogy "meglegyen az adagjuk".

DorisKép

Hát, igen a súly... Mi most 4,6 és 4,35 vagyunk 4,5 hósan- Niki mindjárt utoléri Dávidot- bár a csak szopi lehet, hogy visszaveti kicsitKép Viszont Dávidot 63 cm körülinek mértem, Nikit pedig 60-nak. Dávid már igencsak a 68-as rucikat koptatja és Nikire se túl nagyok a 62-esek. El nem tudom képzelni, hogy milyenek lennének szinte duplaekkora súllyalKép. Dávid mondjuk inkább nyúlánk alkatú, de Niki elég pufi is. Õ még lehet 6-7 kg mire eléri a 68-70 cm-t. De így is leszakadok alattuk, mikor én viszem egyedül valahova őket a hordozókban.Kép

Kristin

Tegnap ott sétáltunk az utcátokban. Találgattam, hogy melyik ház lehet a tiétek... Megírhatnád emilben.

Orsi

láttam a fényképeket- nagyon arik a pasik. Jól összekenték magukat a sütivelKépOlyan furcsa, hogy 1 év alatt mennyit fejlődnek. A kis magatehetetlen újszülöttből ekkorák lesznek és ülnek és járnak és esznek... Nagyon várom én is hogy fejlődjenek, ugyanakkor élvezem azt is ahol most tartanak. Többet úgysem lesz ilyen az életembenKép Ja, és nem utolós sorban: Boldog Névnapot!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Miért ne lehetne ilyen még az életedben ?KépKép

Nagyon ügyes vagy a szopival, tényleg.Kép Szükségük is van rá nagyon, épüljön csak az immunrendszerük szépen.

Én azt szeretem a fényképekben, hogy megnézem az újszülött képeket, és az alapvető vonások nem változnak semmit, már ott voltak piciként is. És az akkor még egyformának tetsző emberkék teljesen mások, és bevillan, hogy jé ugyanolyan most is csak nagyban, és már simán meg tudom különböztetni őket.(nem a sajátjaimra értemKép)KépKép Na azért Rita
fiainál bajban vagyok.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mindenkit elolvastam, írni nincs erőm,
de Cat, a cumilopáson apával mosolyogtunk...

Orsi, boldog szülinapot a babáknak
Cat és Doris nektek (jóval) utólag is.

Tudjátok 7 hetesen nem könnyű az élet...
Ráadásul anyósom itt volt segíteni 4 napig, már ettől alapban kifáradtam.

De hurrá péntek, ma éjjel apa többet etet, én picit többet alszom. Ha fel bírom kelteni!

Puszi!
Enikő
olajfácska

Cat

Anyukámnak mind az 5 terhessége alatt kinyílt a méhszája- én élek egyedül. Nekem is kinyílt, még jó, hogy így megúsztam: van két babám is, akik tök egészségesek és gyönyörűek. Ezek után azt hiszem Istenkísértés volna még ilyesmire vállalkozni. Addig kell tudni kiszállni, amíg nyerő az ember. Robi amúgy eredetileg is 2 gyereket akart, én esetleg 3-at- így eldőlt a kérdés.

A vonásokkal igazad van. Pont néztem Niki fényképeit, születéskor olyan sovány volt, borzasztóan nézett ki. Mára már nem is emlékeztet magára- csak ha bizonyos képeket vág. Van egy jellegzetes szájtartása, amiről mindig az ugrik be, ahogy ott feküdt az inkubátorban.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Hát így megértem. Sajnos nálunk sem lesz valószínűleg kistesó. A szívem nagyon szeretné, de az eszemmel tudom, hogy minden ellene szól. Elsősorban az anyagiak, de az én teljesítőképességem is véges, sajnos már néha a határaimat feszegetik a pasik.Kép
A párom meg egyáltalán nem szeretne tesót. Rajta nagy a nyomás, hogy el kell tartania minket, és biztosítani akarja azt az életszínvonalat, amit 2 fizuból tudtunk finanszírozni. Ha belegondolok tök igaza van, meg gyakran 2 gyerekkel sem bírok.

Cat

Cat
Kép
cateye

Doris!
Én is csak mosolyogtam, ahogy olvasgattam a gyerkőcök súlyit és tudtam mekkorák az én kis fiaim Kép. Ebben biztos van genetika is, apuka kicsit macis alkat Kép, de így az igazi Kép!!!

Olajfácska!
Ezzel az esti segítséggel én is így voltam. Apa meg sem moccant a babák sírására és nekem sem volt szívem felkelteni őt. REggel korán kelt, nyűgös lett volna egész nap. Viszont hétvégén határozott voltam és kegyetlen, keltettem és muszály volt segítenie. KépSzorítok, hogy minél hamarabb átessetek ezeken a kellemetlen napokat.Hiddel tényleg gyorsan elrepülnek ezek a napok. Ded aranyba foglaltam azt az első éjszakát, amikor nem kellett felkelnem hozzájuk. KépKépKép Ez 4 hónaposan történt, azóta szuperül végig horkolják az éjszakákat.

Mi még szeretnénk 3. gyereket, jó lenne ha egy kislány jönne össze Kép. Az anyaygiak fontosak, mert én is mindig osztok-szorzok, de bízom benne, hogy ennél csak jobb sorsunk lesz. Szerintetek túl optimista vagyok? Pozitívan gondolkodom ahol csak tudok.

Ancsa

Kép
vancsa

Ja a fogamat gyökérkezelni kell. Ma elmentem dokihoz, mert már a könnyeim potyogtak a fájdalomtól. Sajna tényleg a genetika miatt szarak a fogaim, mert mindig nagy handsúlyt fordítottam a mindennapi rendbetételükre és mégis így néznek ki Kép.

Kép
vancsa

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok és sok minden történt, mióta nem jártam itt!Most senkinek a hozzászólására nem szeretnék reagálni csak Orsiéknak egy gyors köszöntés:

Utólag is boldog első szülinapot a fiúknak,sok-sok hasonló élményt a szülőknek és neked,Orsi,boldog névnapot kívánunk!

Szeretnék nektek elmesélni valamit.Remélem,nem érzitek majd úgy,hogy nagyon "off" a téma.
Valamikor a nyáron téma volt a dévényezés fontossága illetve a néha túlzott felkapottsága.Bár itt nagyrészt mindenki egyetért ennek jelentősségével,de ha van valakiben kétely,akkor íme egy történet:

Ennek hitelességében ne kételkedjen senki,mert ez velünk történt/történik meg.

Majd 9évvel ezelőtt született egy kisfiú 40hétre 3600gr-mal és spontán szüléssel.A szülei nagy örömére egészséges,szépen fejlődő baba volt.5hónapos ült, 10hónaposan ment.(a fejlődésének egyéb állomásait már nem tudom fejből)Minden tökéletes volt,bár mászni sose tanult meg.Nem volt jelentőssége,mert hamar megtanult menni,így áthidalta az akadályokat.A "sánta kutya"-szerű mászásnak nem nevezhető mozgásán mindenki jót mosolygot.Vigyorogtunk a tudatlanság leple alatt.De ezt tette a gyerekorvos,védőnő és más rokon (pl: férjem pedagógus uncsitesói )is.
Aztán ez feledésbe merült!Növögetett a kisfiú,szobatiszta lett,megtanult beszélni és minden jó és szép volt.Csak éppen irtózott a ceruzától.Na és -gondolták a szülők-ez nem tragédia!Majd az oviban, a többi gyerek hatására.
3,5évesen oviba került.Ügyes volt minden téren,csak ceruzát nem vett a kezébe.A többiek már vígan rajzoltak,ő még mindig csak firkált.5,5éves volt és kijárta a középső csoportot,de a helyzet változatlan volt.Anyukája kezdett aggódni,hogy fog ez a gyerek megtanulni írni,ha se egy vonalat,se egy kört nem tud rajzolni. Aztán nagycsoportban elkezdődött valami: már a 2évesek szintjén rajzolt.Na talán nem lesz akkorra gáz!
6,5évesen iskolás lett.Ügyes volt,jól tanult.Csak rondán írt!Hát igen: fiú és ráadásul nehézkes a keze - volt a pedagógusok válasza az édesanya aggodalmaira.Eljött a második osztály: kínlódott a kisfiú az írással.Rondán és helytelenül írt.Hogy mit tegyenek a szülők?Másoltassák sokat és olvasson!Gyakoroltak könnyes szemekkel.A helyzet nem változott.Az amúgy jó képességű kisfiút mindig kudarc érte,ha írásról volt szó!
Elkezdődött a harmadik osztály és az anyukája megrémül,amikor azt hallotta,hogy azért lett 4-es a környezet dolgozat,mert nem volt ideje leírni.Aztán azért lett 3-as a másolás,mert megint nem volt ideje befejezni.Azért nincs kész az órai munkája,mert lemaradt az írásban, így a feladatok félig készen állnak a munkafüzetben. Egy ismerős pedagógushoz fordult az édesanya,nézze már meg a gyereket,hogy mit csináljanak vele.Õ meg rögtön egy fejlesztő pedagógus segítségét kérte.A diagnózis: diszgráfia!!!
Hogy lehet,hogy eddig senki nem vette észre?!Mert átlagon felüli inteligenciájával "átveri" a pedagógusokat!
És még egy apróság:
Az említett ismerős pedagógus ( aki a kisfiú iskolájában tanít) megkérdezte az osztályfönököket,hogy hogy nem vették ezt észre,hiszen egy iszonyú jó logikai érzékkel és hatalmas szókinccsel rendelkező gyereknél ennek azért fel kellett volna tűnnie.A válasz a reálos tanítónénitől az volt,hogy ez nem az ő dolga,hanem a humánosé (:-((()A humán tárgyakat tanító tanítónéni pedig azt mondta,hogy nem szeret rosszat mondani a gyerekekről.

Tanulság:
Bármilyen apróság zavar a gyerekeddel kapcsolatban,kérdezz és kérj addig,amíg kielégítő választ nem kapsz!Sose gondold azt,hogy az általad "nem laikusnak" titulált személy (lásd tanító nénik,óvónénik) törödik a te kölköddel!

Hát ennyi!Sosem találsz még egy olyan embertakinek annyira fontos a gyereked,mint temagadnak!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép Sajnálom, de most már legalább kiderült... Nagyon fontos, hogy egy gyermek fejlődésének minden egyes mozzanata meglegyen ezért van az, hogy sok gyerkőc szakember segitségével több évesen tanulja meg a "mászás" mozzanatait... Olvasás, irás és egyéb zavarok léphetnek fel később és ez mind picigyermekkorra vezethető vissza... A legjobbakat kivánom Nektek és azért fantasztikus, hogy ilyen jó képességű a gyermeketekKépGratulálokKép Van egyébként valamilyen fejlesztési módszer, hogy javitsátok az irását? Fel a fejjelKép Köszi, hogy megirtad NekünkKép

VancsaKép
Sajnálom a gyökérkezelést...KépDrukkolokKép
EnikőKép
Köszi a jókivánságot, jó pihit éjszakáraKép
OrsiKép
Tündériek a kis 1 évesek a tortácskávalKép
LillaKép
De ügyes vagy szopi terén isKép

Puszi:Doris
doris

EditKép
Nagyon sajnálom, hogy csak most derült ki ez a dolog.Remélem fejleszthető, és kemény munkával ha nem is tökéletesre, de javítható a dolog. A kisfiatok meg fogja érteni ezt, mert intelligens, hogy ez mennyire fontos.Kép Remélem hamar rendeződik a dolog amennyire lehet.

A mászásról tudtam, hogy nagyon fontos dolog (valszeg 10 éve én sem tudtam volna), én ezért nem szeretem , ha 10 hónaposan járni kezdenek a gyerkőcök, és ezt a szülők erőltetik is. Sajnos én is ismerek több gyereket, hogy a sebesült katona kúszásból rögtön járás lett, és kimaradt a mászás mozzanata. Akkor ezek szerint ez lehet a következményeKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Egy kis kiegészítés: a mászás kimaradásának nem következménye a diszfrágia, meg pl. a diszlexia, hanem, a kapcsolat pont fordított. Azért nem mászik, mert valószínűsíthetően jobb-bal koordinációs problémái vannak, ami sokszor ezekben a "betegségek"-ben nyilvánul meg.

Két diszlexiás öccsel azt mondom, hogy ezek nagyon jól fejleszthetőek jó szakemberrel.
Az meg, hogy nem veszik észre... A nagyobbik öcsémnél 5.dikes korában derült ki, hogy olvasási nehézségei vannak, mert addig mindent meg tudott jegyezni első hallásra, akkor nőtt meg úgy az anyag, hogy ez már nem volt kivitelezhető. A kisebbiknél már az első intő jelnél anyu logopédushoz vitte, így óvodásan már elkezdték kezelni.

Edit Kép
drukkolok, hogy sok-sok fejlesztéssel legyőzzétek ezt, le lehet!
(az öcsém kéttannyelvű gimnáziumot végzett el, annek ellenére, hogy a diszlexiásokról azt tartják, hogy nem tudnak megtanulni 1 idegen nyelvet sem)

Orsi

még valami a tünetekről (minden jobb-bal agyféltekés koordinációs problémánál ezek vannak kb.):
pici korban: szabályos mászás elmaradása
lépegetéskor: lépcsőn nem váltott lábban megy fel, hanem mindig ugyanazzal
2-4 éves korban: a jobb ill. bal kéz párhuzamos használata, sokáig nincs domináns kéz
kisgyermekkorban: a zöngés és zöngétlen magánhangzókat nem tudja megkülönböztetni (pl. a sár és a sál szót ő ugyanannak hallja, és konzekvensen akár fel is cseréli őket - inkább diszlexia tünet)
kisiskolás: hosszú-rövid hangok meg nem hallása, ezért rengeteg helyesírási hiba (inkább diszlexia tünet)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit

Én is nagyon sajnálom a dolgot. Kár, hogy 10 évvel ezelőtt még nem jöttek rá ennek a jelentőségére.Kép Sok erőt és kitartást Dávidnak. És persze Neked is, hiszen a 3 pici mellett most vele is többet kell majd foglalkozni. Remélem hamar sikerül javítani a helyzeten.

A dévényesünk nekünk is már az első alkalommal mondta, hogy a kúszás és a mászás milyen fontosak. Állítólag megvizsgálták, hogy a diszlexiások közül SENKI nem kúszott. Ez persze fordítva nem feltétlen igaz, nem mindenki lesz d.lexiás aki nem kúszott. Azért jó tudni, hogy mire kell figyelni.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vancsa!

Nekem is volt hasonló szülés után, rettenetesen fájt az egyik fogam. A fogorvos, akihez elmentem megnézte és azt mondta, hogy gyökérkezelni kell. Na azt már nem, és kimenekültem a rendelőből. Van egy fogorvos ismerősöm (sajna vagy 100 km-re lakik és dolgozik), felhívtam, hogy most mi legyen. Azt mondta, hogy ha hidegre érzékeny a fogam akkor nincs meghalva, még ne gyökérkezeltessem. Mivel ez egy régóta tömött fog volt, azt javasolta, előbb tegyenek be egy próbatömést, aztán ha attól sem jobb, akkor csak gyökérkezelés lesz belőleKép úgyhogy visszamentem a fogorvoshoz és megmondtam hogy cserélje ki a tömést. Úgy lett ahogy az ismerősöm mondta, betettek egy próbatömést, pár nap után kutya baja sem volt, úgyhogy be lehetett tenni egy véglegeset is, azóta sem fáj. Csak annyi volt a baj, hogy eresztett a régi tömésem. Még nem romlott alá, így nem vették volna észre. Szóval azért próbálj meg alkudozni. Persze biztos van olyan eset, ahol muszájKép

Edit!

Én is sajnálom, hogy ez most derült ki, biztos van olyan fejlesztő csoport, ahol tudnak segíteni, szerintem nézz szét a neten, meg érdeklődj azoknál akik ezt felismerték! Sok sikert!

Lilla!

Gratula a szopihoz!
Én is valahogy így voltam vele és sikerült, a mai napig szopiznak, pedig mindjárt egy évesek. És eszük ágában sincs abbahagyni, már néha én menekülök előlükKép Csak így tovább!!!
Egyébként én is szerettem volna/szeretném átélni még egyszer a babázást (bár másodjára inkább csak egy gyerekkelKép ), de apa hallani sem akar róla. Mikor fáradt vagyok sokszor én is úgy gondolom, hogy bőven elég kettő is, de amikor pici babákat meg pocakosokat látok, elfog a nosztalgia...
Úgyhogy soha nem adom fel, talán egyszer meggyőzöm apátKép

Ditke
ditke62

Lilla!

Most olvastam mit írtál. A kúszás ÉS a mászás is fontos? Mert nekem egyik baba sem kúszott, egyből mászni kezdtek, de azt nagyon ügyesen csinálják.

Ditke
ditke62

Kúszás-mászás: az öcsémék mindketten kúsztak és másztak is... tehát nem csak ez a jel! összeségében kell az egész gyereket figyelni.
Kúszni VAGY másznia mindenképpen minden gyereknek kellene. Mindkét mozgás akkor szabályos, ha a jobb-bal kéz ellentétesen mozog.

Kúszni egyébként az enyémek nem kúsztak, de a dévéynes szerint a VAGY-on van a hangsúly, kell valami ami segíti a koordinációt.
Mászni, mint a villám másznak Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az enyémek sem kúsztak, rögtön mászás lett belőle, de teljesen szabályosan. Nem volt sebesült kutya ugrálásunk egy percig sem.KépKép Ahogy elnézem még jó sokáig fognak is mászni, legalábbis Olivér.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Milyen orrszivoval lehet elérni a legjobb eredményt?
Létezik,hogy a Pesztonka nevü túl gyenge?

Nálunk 10 hós korukig csak ücsörögtek,ekkor vittem őket dévényeshez,aki majdhogynem nyominak titulálta őket.Rá egy héttel Dorina elkezdett kuszni,majd mászni,és 13 hósan elindult.Lilla most kezd 1-2 lépést tenni 14 hónaposan.
Tudomásom szerint 4-5 éves korra alakul ki a domiánáns kéz használat,de ha használja mindkettöt az nem csak bajt jelenthet.
Ritkán,de vannak két kezes embere!Kitünő adottság,lásd.sportolók!
Nálunk az bizonyosodott be hogy túl aggodtuk,épp csak ki kellett volna várni,hogy a maguk tempójában fejlődjenek.
Nekem az nagyon nem szimpi,hogy minél elöbb fel akarják állitani a gyereket,na meg az a sztár a játszótéren aki már fél évesen megy!Hihetetlen!
Más:Még szopptatom a 14 hónapos lányaimat,és mikor ezt megemmlitettem az orvosomnak teljesen ledorongolt.Az érdekelt normális-e az hogy még nem jött meg.A két dolgot nem hozta összefüggésbe de felhivta a figyelmemet,hogy az ősz és a tavasz az elválasztás ideje4
Asszem itt az ideje az orvos váltásnak is!
Azt is mondta,hogy nonszensz az hogy sültkrumplit esznek és anyatejet isznak rá!
Tévedés ne essen,szopnak éjjel(ha eggyáltalán felébrednek)és szopnak reggel egyszer.Semmi függöség,semmi ruhacibálás!Amugy ösz-visz 1szer voltak még betegek(nátha)és rendkivül kieggyensúlyozottak.
Mit gondoltok?
Fenyő/Rita
törpefenyö

Ancsa! :-)
Apa nálunk is szelektíven hall éjszaka. De azért lelkes és felkel, ha kérem.

Doris! :-)
köszi, pihiztem. 2-kor apa megetette mind a kettőt, de fenn voltam és idegesített, hogy akkor miért nem bírok aludni. Úgy látszik beállt a szervezetem. 1/2 5-kor ketten etettünk.
Még mára is bevállalt a 4-ből hármat, aztán hétfőn elrepül németekhez, pár napra, majd kialussza magát.

Edit! :-)
Nagy kitartás kell akkor most nektek, biztos, hogy javulni fog a helyzet.
Nálunk is nehéz azért a Zsófinak, bár nem féltékeny, de nagyon igényli a foglalkozást és nem mindíg van rá idő, és türelem. Olyan rossz amikor ötvenedszer mondja, hogy apa-apa, csak figyeljünk már rá, mi meg, mindjárt kicsim, csak megetetjük, pelenkázzunk, fejek, stb, stb.
Aztán, ha meg maga játszik, olyan kis idétlen tud lenni néha, sajna nem sok jót tanul az oviban, akkor meg csak rászólunk. Annyira rossz ez így. Pedig ő olyan jó kislány.
Látom a vele idős fiú kisbarát mit csinál a hugával, hát engem az agyvérzés kerülget.

Lilla, Ditke, Rita!
Irigyellek benneteket a szopi miatt.
Én nem tudom meddig fogom bírni a fejést. Ha túl leszek a 3 hónapon fellélegzek, aztán meglátjuk, lehet utána, mivel már nem izgulok még több is lesz.

Képzeljétek most derült ki a dokinéninél, hogy lenőtt nyelvük van, valószínű ezért nem ment a szopi.

Rita! :-)
Zsófit porszívóztuk, az hatékony volt, de utálta is.
Most olvastam a baba magazinban egy elemes orrszívót (living lab) nem tudom jó lehet-e?
Ismeri valaki?

Vikta! :-)
Jól vagytok? Kedves sorstársam, sokat gondolok ám rátok! Főleg amikor valamelyiket cipelgetem.
Mostanában Ábelka sír többet, Ágoston elnézeget, tök nyugis.
Doki nénink megint javasolta, próbáljunk kihagyni 1, vagy inkább 2 evést. Képtelenség...

Puszi!
Enikő
7 hetesek és az öt éves lányka
olajfácska

Rita!

Örülj a szopinak, én is ezt teszem. Igaz mi még "csak" 11 hónaposak vagyunk, de nekem is szopnak. bár nálam most kezd elfajulni a helyzet, de ez 100%-ban az én hibám. Már kb. 2 hónapja beálltunk arra, hogy csak reggel meg este szoptak. Csak a reggel nálunk hajnal 4 órát jelent, aztán még ha megszoptatom visszaalszanak, ha nem , akkor baromi nehéz visszaaltatni őket, ha egyáltalán sikerül. Így lett 4 órakor szopi, viszont így is kelnek fél6-6 -kor, és mivel még egyetlen egyszer sem aludtam egy normálisat szülés óta, hát kezdek kimerülni (nappal sincs segítségem, így nappal sem alszom soha, apa meg csak az elején kelt, amíg Petra üvegből evett, mióta mindkettő szopik, csak én kelek). Szóval hatkor inkább odaveszem magamhoz őket, ketten térderpelnek két oldalon, szopiznak, aztán így még kb. fél-egy órára beszundítanak, és én is tudok pihenni egy kicsit. Bár ez már nem alvás, baromi kényelmetlen így tartani a két gyereket, ráadásul ilyen kényelmetlen pózban még harapnak is, de akkor sem birok kimászni az ágyból. Mivel a napközbeni alvás is macerás időnként, párszor már előfordult mostanában, hogy akkor is mellre tettem, csak aludjon márKép , szóval kezdek visszaesni, tudom hogy nem jó ez így, de időnként úgy érzem, hogy ezt már a Duracell nyuszi sem bírnáKép Persze tudom hogy vagytok itt jópáran több gyerekkel, hármasikrekkel, szóval nektek még nehezebb, nem is illene panaszkodnom...)
Na a lényeg, hogy ne foglalkozz vele ki mit mond, a játszótérről ismerek egy ikres anyukát, neki az egyik srác 10 hónapos koráig, a másik 22 hónapos koráig szopott. Nagyon stramm srácok!Ha van tejed, miért ne szoptatnád? Igaz, mostanság mindenki ezt kérdezi tőlem is, hogy meddig szoptatok még, de én mindenkinek azt felelem, hogy amíg nekik és nekem is jó. Az enyimek sem betegesek, egy kis takonykórjuk volt, pár nap alatt azon is túlestünk.
Orrszívó: nekünk van Living Lab, de én nem ajánlom. 10.000 Ft, azt mondják hogy halk, éjjel is le lehet szívni vele, ehhez képest nekem már fél méterről rettegnek ha bekapcsolom, és persze felébrednek rá. Na persze a porszívónál tényleg halkabb. Szívni sem szívott valami jól, úgyhogy vettünk egy porszívósat, (a márkáját sajna nem tudom, kék doboza volt, gyógyszertárban vettük), azzal sokkal többet lehet leszívni. Petra utálja, Csenge csak csendesen nyöszörög, de szépen tartja a fejét, nem rángatja. Az elemesnek egy előnye van, amikor kocsival megyünk hosszabb útra, menet közben is lehet használni.

Enikő!

Szerintem felesleges erőltetni, kihagyják ők maguktól is ha már nem akarnak enni, nekem Petra 8, Csenge 9 hetes volt, mikor kihagytak egy evést éjszaka. Úgyhogy már neked sem kell sokáig várni, kitartást!
A lenőtt nyelvet nem lehet most korrigálni? Lehet hogy akkor utána szopcsiznának és akkor nem kellene fejni azt én is utáltam. Petra 3 hónapig csak üvegből volt hajlandó enni, aztán meg senki nem akarta elhinni, hogy ennyi idő után átszokott a szopira, de tényleg igaz, egyik napról a másikra így döntött és kész, azóta is lelkesen szopizik, most pótolja a lemaradástKép

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ja, orrszívó ügyben még annyit, hogy próbáld meg úgy tartani, hogy a hegye a belső szemzug felé mutasson, ne egyenesen dugd felfelé, én úgy tapasztaltam, akkor jobban le lehet szívni. Na, most már tényleg megyek, sziasztok!

Ditke
ditke62

Cat

Vettünk párásítót. Végül se nem Bonecot se nem Hausert, egy Tefal mellett döntöttünk. Ennek még ésszerű ára volt, viszont megvan rajta a 2 tekertyű és cserélhető vízszűrője van- a Hausernek nem volt. Remélem beválik. A SOTe-n mondták, hogy valahogy párásítsunk mindenképp.

Enikő

A lenőtt nyelvet fel lehet csípni nem? Hogyhogy ez nem derült már ki korábban? Elhiszem hogy rossz csak fejni, én csak az első 3 héten fejtem kizárólag, utána szopi mellett. Addig rémes volt, csak szenvedtem, soha nem volt elég- pedig akkor még alig ettek pár ml-t. Én egyébként szeretek fejni, tök jó nézni ahogy spriccel és ahogy megtöltök egy üveget- meg a fagyasztóban is tele van már 3 fiók. Szerintem is törekedj arra, hogy átszokjanak cicire- hívj fel akár szoptatási tanácsadót is- én is hívtam és volt használható ötlete minden problémámra. De az interneten is sok anyag van erről. Ne add fel, mert később ha megszakadsz se lesz elég ha csak fejsz. Mostanáig én is ezzel szenvedtem, mindig pótolgattam az éjszaka fejtből nappal, így nem dolgoztak meg érte, csak amígkönnyen jött. Viszont elkezdett csökkenni a mennyiség- soha nem tudtam nappal annyit kifejni, hogy meglegyen úgy egy adagjuk- pedig még szoptak is. Hát, remélem nem bánom meg, hogy nem mérem és nem pótolok. Attól félek így nem fognak túl jól hízni, de ez majd holnap ki is derül. Azért éhenhalni csak nem fognak...
Ja, Te ugye természetes úton szültél? Én meg arra irígykedem.Kép

orrszívó: nekünk van Pesztonka. Hallottam, hogy Niki szörcsög, de azzal hiába kurkásztam, nem jött ki semmi. Vettünk egy porszívósat, az hozott ki elég sokat, csak többféle szöget ki kell próbálni és előtte Sterimarral befújni az orrukat.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Orrszívó: Csak a porszívós jó, ne vegyetek semmi mást, csak ámítás. A Living Lab van egy barátnőmnek, kipróbáltam, meg sem mozdította a taknyot a fiam orrából ott, ahol a porszívó még simán lehozott egy csomót. Nekem is a belső orrzug felé tartás jött be.Kép

Technika: Leülök, gyerkőcöt a hátára fektetem a két lábam között, úgy hogy a feje a puncimnál legyen, a két kezére ráteszem a combjaimat. Így mindkét kezem szabad, és a fejét is be tudom szorítani. Sterimar be, orrszívás, majd orrcsepp, és a két orrcimpa kicsit összeszorít. Egy idő után megszokják a porszívózást, és nem sírnak, csak nyöszörögnek.

LillaKép
Remélem bejöna párásító. A jövő hónapban mi is beruházunk egyre, mert muszáj. Halk a Tiétek ?
Mennyi pénz volt ?

RitaKép
A dévényezés profitorientált dolog, és vannak sajnos akik visszaélnek vele. Ezért nem tartom helyesnek, hogy a TB nem finanszírozza a kezelést, mert akkor nem mondanának el minden gyereket "hibásnak", hanem akkor tényleg csak a rászorultakat kezelnék. Nagyon hasznos dolog, de az emberek esendőek, mint mindenütt ahol pénzről van szó.Kép Persze tisztelet a kivételnek, mint például akit Gyöngyi mondott, hogy 1500Ft/óra házhoz megy. Én ismerem a lánykáidat, és semmi bajuk.Kép A szopit meg el ne hagyd, csak ha nagyon kényelmetlen már neked, ilyenkor már megbocsátható.KépKép

Megkereszteltük a fiúkat tegnap. Nagyon szuper volt, de nem volt egyszerű dolog, egy helyben tartani őket, mondhatni lehetetlen volt.KépKép Így volt is hiszti, de a szertartás mindössze 20 perc volt, ezt ki lehetett bírni velük. Utánna a keresztszülőkkel buliztunk egyet, na azt már nagyon élvezték a fiúk.Kép

Samum egyre többet megy, és kevesebbet mászik. Mindkét keze a feje felett, és úgy imbolyog már mindenfelé. Olya furcsa, hogy a saját gyerekem szembe jön velem a lakásban. Olyan kis ember, és már megy.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat

A párásító halk, ment egész éjjel. Kb 15 e volt, most akciós az is. Még azt nem tudom, hogy hova kellene raknom. Most a padlón volt egyelőre, de reggelre nedves lett előtte a vadiúj laminált parkettánk. Ha felszedi biztos megüt a guta!

Dévényes: biztos vannak olyanok is, akik lehúzzák az embert akár van baja a gyereknek, akár nincs. Mondjuk a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy minden babának tök jót tenne egy kis torna, csak nincs rá kapacitás, így csak a problémás esetekkel foglalkoznak. A dévényesünk pedig eddig egyszer se kért pénzt. Havonta mentünk hozzá kontrollra, eddig mindent tökéletesnek talált, így a vizsgálatért nem kellett fizetni. Most valameddig járni kell majd Dávid nyakával egy kis "kínzásra", a szokásos tarifa... Viszont én nem is gondoltam volna, hogy tényleg ennyire használ. Írtam a héten, hogy most gyengébbnek találták a nyakizmait a kívánatosnál. Egyszeri kezelés után most ugyanúgy tartja már tök biztosan a fejét, mint Niki (ő már 1 hónapja tartja így). Eddig az is volt a baj, hogy nem szívesen fordította balra a fejét, ez okozhatta a tartási problémát is. Na, mióta hazajöttünk, szinte mindig balra ford fejjel alszikKép, most pótolja a lemaradástKép Szóval engem meggyőzött a gyógytorna fontosságáról!

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok Kép
megvolt a szülinapi buli Kép
képek: http://vaczko.atw.hu/thumbnails.php?album=7

majd jövök és mesélek, de egyelőre annyi a mosogatnivaló, hogy nem látok ki belőle.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

LillaKép
Nekünk van egy kis IKEÁS asztalunk és azon van a párologtató. Az asztal maga 5000 Ft, így ha tönkre megy annyira nem bánom, de még sosem volt nedves sem. Arra kell azért figyelni, hogy nehogy túlpárásítsatok, mert akkor a falak is bepenészednek, dohosodnak.

Örülök, hogy használt Dávidnak a kezelés! Remélem nem is kell már sok belőle.
Ne érts félre, szerintem is nagyon jó a dévény torna, csak mint mindent mást ezt is emberek csinálják, akik esendőek. Sokszor sajnos a pénz mozgatja az embereket, tisztelet a kivételnek akiket nem. Itt többen 3-4 ezer Ft-os órabérekkel is dobáloztak, azt nagyon durvának tartom, és lehúzás. Mindegy nem idegelem ezzel magam, mert mindig a TB megreformálásához jutok, ami sajnos nem rajtam múlik.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi!
Nagyon szupi kis buli volt nálatok.Kép
Az a rengeteg lufi gondolom tetszett a fiúknak.
Csak nem vonatot kaptak ők is?

Cat!
Te hogy tisztítod ki az orrszívót?
Kifőzöd?
El tudom képzelni a keresztelőn a fiúkat, ahogy izegnek-mozognak.KépKépek lesznek majd?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Cat

Én is vmi ilyesmire gondoltam- mármint asztalkára. Asszem nem volt túl nagy fokozaton. Elvileg hány százalékos páratartalom a jó? Kedden lehet, hogy megyünk a sógornőmmel a turiba. Nekem vissza kell vinnem 2 cuccot, ami kicsi Dávidra. Kb ebéd után ha sikerül. Ott leszünk az összes kölökkel. Nem tudod úgy intézni, hogy legyertek Ti is?

A dévényezést nem értettem félre, ne izgulj! Tudom, hogy az éremnek 2 oldala van, mint mindennek. Én viszont ezért is hálás vagyok ennek a fórumnak. itt hallottam erről először, enélkül lehet, hogy nem is vittük volna őket. És tényleg sokat segített már most is.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
korababás Angi tudja ezeket a páraértékeket, kérdezz ott rá.

Judyt Kép
nem vonatot, kaptak egy dömpert és egy hajót, de ezek is kockásak.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Köszönöm az orrszivós tanácsokat,máris hasznát vettem!
Elért minket családilag a takonykór.Kép

A dévényezéshez még egy adalék,mikor megjelentem és meglátta,hogy ikrek-közölte-Jaaaaa,ikrek,akkor biztos találunk v.mi hibát!
Édes pofa!

Orsi!
Aranyosak a szülinapos képeitek,Isten éltesse Õket!
A szivacs fotel nálatok nem baleset forrás?Én kivettem tőlük mert életveszélyesek voltak vele,pedig imádják.

Ditke!
Én azt találtam ki,hogy ha Apa elmegy dolgozni és a lányokat odaveszem magamhoz,hogy fel van szerelve egy leesés gátló igy Õk azon az oldalon alszanak és én is hunyok még.
Ha éjjszakai szopi akkor amint kiköpi a cicit,akármilyen nehéz is,irány vissza az ágyába mert külőnben menthetetlenül ott ragad.
A szoptatást meg nem én fogom eldönteni meddig,rájuk bizom és örülök hogy eggyáltalán van.a mellem állaga már ugyis a multé,de sebaj éljen a plasztikai ssebészet!KépKép

Cat!
Párásiton már mi is gondolkodtunk,mindenkinek ajánlott?Nálunk radiátor van a szobájukban,de becsukom az ajtajukat és reggelre nagyon fülledt meleg lesz.
Rita
törpefenyö

JudytKép
Lesznek majd képek, de beszart a kártyaolvasónk, így nem tudjuk a képeket áttölteni.Kép Nem sokat fotóztunk, mert a fiúkat kellett szórakoztatni, hogy kibírják azt a 30 percet, de azért a keresztszülőkről van kép, a fiúk néha kimásztak belőle.KépKép A jövő héten Zoli vesz egy másik olvasót, és akkor áttöltöm.

Az orrszívót én forró vízbe beáztatom, és utánna folyó forró vízzel simán kijön belőle a trutyi. Én nem főzögetem.

LillaKép
Kedden itt lesz egybarátnőm a lányával, így tuti megyünk le mi is. Ebéd után szoktunk, olyan 1 óra fele menni, vagy 4 után tudok lemenni, amikor itt van a szittyó. Ti mikor ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Gratula a keresztelőhöz!
Két pár k.szülő lett?Hol volt?
Rita
törpefenyö

Lilla Kép
ha kedden mentek és találkoztok Cattel, oda tudnád neki adni a cuccokat? mert valamikor nekünk is kell találkoznunk Cat eladott rucijai miatt, a héten még elintézném valamikor.
Talán pénteken, előreláthatólag... talán Kép Kép Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Itt volt Zuglóban a zoborhegy téri templomban. Ez egy elég modern templom, pedig katolikus, és a szellemisége is elég modern, nekünk nagyon tetszik. Nem volt semmi megkötés, mi is nagyon élveztük az egész szertartást, csak a fiúk nemKépKép 2 pár keresztszülő lett, egyik oldalon Zoli barátai, másikon az öcsém és Zoli unokahuga. Igazából nem szigorúan különül el a 2 pár keresztszülő, csak keresztlevélileg, illetve Õk így akarják, hogy mindenki mindenki keresztszülője legyen. Az ajándékot is együtt vették, mindkét gyereknek ugyanazt.KépKép

OrsiKép
Ha nem is találkozunk Lillával, a csomagot ott lehet hagyni a boltban a nevemre, és akkor majd péntekre felhozom, ha jöttök. Móniék elteszik szívesen.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép

Kaptunk ajándékba kb. 15-18 doboz HUMANA HA tápszert, koraszülötteknek valót.
Mi nem ilyet és nem is koraszülötteknek valót használunk (hisz nem az a kisfiam).

Szívesen odaadnám ajándékba valakinek, akinek szüksége van rá, vagy esetleg ha tudtok olyan rászorulót akkor neki is elküldeném.

Írjatok a mail címemre: kisbaba@index.hu

Köszönöm!

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!
Ditke, csodálom is hogyan bírod erővel, energiával, szép dolog, komolyan.
Nem tudom, fogunk-e mi még szopcsizni, én annak is nagyon örülök, hogy van tejem és, ha üvegből is, de megihatják.
Azt hiszem a szoptatás, utána tápszer pótlás, plusz fejés hármasát már nem bírnám energiával, de lehet, hogy önző vagyok.

A lenőtt nyelvet fel fogják csípni a gyereksebészeten, csak erőt kell venni magamon és elvinni őket. Azért izgulok, bár a dokinéni szerint nem fáj.

Lilla!
Azért nem derült ki előbb, mert először a falusi dokibácsihoz jártunk (aki, mint kiderült egy ötvenes alkesz), semmit nem vizsgált rajtuk, csak megnézte, hogy jó vastagon bekenem-e a feneküket.
Váltottunk orvost és a fiatal, agilis dokinéni rögtön kiszúrta.

Igen, szültem őket, köszi, de nem csak az én érdemem. Sőt ez egyáltalán nem érdem, így alakult.
Egyébként az egyik barátnőm kisfiával vannak problémák és elment egy kineziológushoz (vagy mi), aki visszvitte őt az időben, hogy mit érez a fia. Azt mondja amikor a születéshez értek, nagyon rossz volt, azt érezte megfullad, bepréselődik egy fekete csőbe, szabályosan légszomja lett. Érdekes, szóval lehet ám, hogy a babáknak se egy leányálom a természetes születés.

Cat, Ditke!
Orrszívó ügyben jó, hogy írtátok, megspóroltatok nekem 10 ezer forintot, biztos vettem volna living labot.

Cat!
Gratula a keresztelőhöz. A kis örökmozgók! Én is gondolkodom, hogy most kéne, vagy jövőre, de most meg adott esetben végigbömbölhetik, inkább legyenek nagyobbak.

Orsi!
Aranyosak a fotók, remélem a mosatlanhegy már elfogyott!

Rita!
Jobbulást a náthából!

Hogy nekünk milyen szerencsénk van a szüleimmel. Írtam már, hogy itt laknak a faluban és sokszor jön át anyu segíteni. De kitaláltunk egy jobbat.
Szombat reggel kajcsi után átvittük a fiúkat hozzájuk. Felrakott lábakkal tévéztünk, meg bementünk a városba vásárolgatni. Nyugisan megebédeltünk, majd du 3-kor eszünkbe jutott, hogy jaj, a babák! De semmi gáz nem volt (úgyis telefonáltak volna), ettek meg aludtak náluk egész nap. Átvittem a lefejt tejet.
Na milyen dolgunk van? De ne tartsatok ám gonosz maminak, azért ez nem lesz rendszeres!

Puszi!
Enikő
7 hetesek és 5 éves
olajfácska

Enikő

Én rendszeresen itthagytam őket, amíg anyu itt volt. Legtöbbször nekik mentem vásárolni, de volt, hogy Robival elmentóünk motorozni 2 szopi közöttKép Mióta elment, anyós a soros: szinte minden szombaton átvisszük őket, én is hagyok ott 1-1 adag tejet és elhúzunk. Ha picit nyagyobbak lesznek, akkor meg úgyis mindenhova jönnek velünk. Anyós egyébként nagyon élvezi, Robi tesójáék is átviszik a 8 hónapos lányukat és ők meg elbabázgatnak. Még a kisebb öccsei is beszállnak.Kép Szerintem ennyi nekünk is jár, nem?!!

Cat

Célozzuk be az 1 órát! Majd igyekszem úgy alakítani a kajájukat. De előtte még hívlak, jó?

Orsi

Persze, viszem a cuccaidat. Köszi, hogy ilyen türelmes voltálKép!
Én nem járok a korababás topicra, meg tudnád kérdezni nekem a páratartalmat?

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla! :-)
Akkor Nektek is jó, hogy van hová "lepasszolni" őket néha. Zsófi is imádja a nagyszüleit, ő is sokat volt velük, csak akkor még messzebb laktak, de mire az ikreket összehoztuk ideköltöztek. Soha jobbkor!!!

Lányok!
Csináltam egy albumot a gyerkőcökről. Még csak pár kép van, íme:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7407

Puszi!
Enikő
olajfácska

Lilla Kép
persze. és mivel nem volt sürgős nekem a ruci, ezért persze, hogy türelmes voltam Kép
meg egyébként sem vagyok az a hárpia típus Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Átolvastam (futottam) az elmúlt egy hetet, ,így már nem sok időm maradtr írni.

LillaKép
Nem tudom hány centisek.
Doktor nénihez nem járunk inkább fizetek és kihívom. én meh még nem próbáltam őket lemérni

mamikKép
Köszi az etetéssel kapcsolatos dolgokat-,

KristinKép
gondolom szupi az új helyenKépMi meg 1-2 hónapon belül költözünk. Akkor majd sokat gondolok rártok.

NettkeKép
Te hogy becézed a lányod?
Mi Natikának.

OrsiKép
Isten éltesse a fiúkat!!

mennem kell, rólunk később

pusz: Vikta
ma 7hetesekKépKép és 17hónaposKép
vikta

EnikőKép
Nagyon szép a családod!KépKép

LillaKép
Sajnálom, hogy nem tudtunk lemenniKép A kölkeim nem aludtak délelőtt csak 3/4 órát, és nem bírtam már velük délben. Sajnos nekem a babakocsiban nem alszanak, így végighisztizték volna a sétát. Letettem aludni őket, és még mindig horpasztanak.KépKép Remélem jól sikerült az utatok! A meghívásom továbbra is áll. Jövőhét ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Neked mennyit alszanak normál esetben, ha "csak" 3/4 órát aludtak most? Nekem délelőtt 30-40 perc meg délután is kb. ennyi és kész, ezzel le van tudva a nappali alvás. Bár szerencsére legalább ezt a kettőt már egyszerre csinálják, így van egy szusszanásnyi szabadidőm. Hogy lehet megnyújtani az alvásukat? Szerintem ennyi nem elég nekik, estére már alig bírják ki ébren a fürdésidőig, (de lagalább utána könnyen elalszanakKépKép ) Nappal ha az egyik ébred, azonnal felveri a másikat is. (Éjjel nemKép )

Pusz!

Ditke
ditke62

Orsi

Cuccok lerakva! Még egyszer köszi!Kép Azért kár, hogy nem jöttél értük, úgy találkozhattunk volna személyesen is.

Cat

Utat túléltük, megszálltuk az üzletet a 3 gyerekkel- mindenkire jutott 1. Hát, nem a legkényelmesebb módja a válogatásnak... De elég jók voltak, úgyhogy nem mondták azt, hogy legközelebb inkább nem menjünkKépKép. Aludni viszont ők se aludtak egész nap- idegen helyen nem annyira megy már nekik. (Nemrég értünk haza a sógornőméktől.)
Jövő héten melyik napra gondoltál? Elvileg holnap fogunk oltást kapni. Ez mennyire gyengíti az immunrsz-üket? Lehet attól menni velük a köv 2 hétben társaságba?

Ja, képzeljétek! Működnek méregetés nélkül is: kb ugyanannyit híztak 1 hét alatt, mint máskor: Niki 130g-t, Dávci 110-t. Közelítünk a 4,5 és 5 kilóhoz. Most már nem is nagyon fogadnak el üvegből utánpótlást, úgyhogy ezek szerint megtanulták kiszopizni az adagjukat. Ma sokat voltak ébren- hát, szinte egész nap szopizott valamelyik. A turiban is adni kellett mindkettőnekKép.

Megyek, mert hulla vagyok

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?