Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A 7. hétben vagyok, a Margit kórház van legközelebb hozzám.Nemrég költöztem ide, úgyhogy nemigen ismerem a kórház orvosait. Eddig csak Szép doktorral találkoztam tavaly, és most pedig Gulyás doktorral. Gulyás doktorral kapcsolatbank milyen tapasztalatokat tudtok nekem mondani?

BMárti gratulálok PiciLacihoz és a párodhoz!
moxika

Kedves Márti!
Nagyon klassz volt olvasni a történeteteket! Szerintem direkt jó, hogy ilyen hosszúKép Jó leírni, mert hamar elfelejtõdik. Akár a csemetédnek is eltehetnéd, nagyobb korában biztos szívesen olvasná hogyan született!;)
babyface
babyface

B.MártiKép
De jó volt olvasni RólatokKép Nagyon vidám perceket okoztál az írásoddal de megdöbbentõ, hogy ez mind igaz is.... Sajnálom, hogy a csecsemõsökrõl ilyen rossz kép alakult ki. Remélem mire én oda kerülök majd addigra kissé alakul a mentalitás és a szemléletKép A Babához és a Párodhoz is szívbõl gratulálokKép Jó egészséget Nektek és ha idõd engedi jelentkezz mégKépEgy kérdés: A szoptatási nehézségeidben melyik fórumon kaptál segítséget?

Puszi: Doris
doris

Jövõ héten megyek Sárvári dokihoz! Nagyon szimpatikus volt a hangja telefonban!Kép)

babyface
babyface

Babyface, szia!
Én is hozzá járok, nem fogsz csalódni! Kép
Judó
judó

Bmárti: én ia örömmel olvastam rólatok Kép Gratulálok nektek!

Bogyeszka: a diétával kapcsolatban igazad van: igy legalább nem hizok Kép)) Eddig kb. 2,5 kiló jött rá, de teljesen jól érzem magam igy is. Legalább ehetek a friss salátákat, megvan rá a jó indokom.
zsani

Zsani, na ugye! KépKép
Tegnap voltam a 6 hetes kontrol utáni terheléses vércukor vizsgálaton, holnap lesz meg az eredménye... Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Bmárti, nagyon jó volt olvasni a szülésedet! Kép Sajnos én pont forditva voltam a két dokival: Musztafát legszivesebben megrúgtam volna, olyan tahó volt, mikor a vajúdásom alatt megvizsgált és bekötötte az EDÁ-t (õ volt az ügyeletvezetõ aznap). Én botor, fel merészeltem jajdulni a vizsgálata alatt, erre megkérdezte tõlem: "miért kiabál anyuka?", komolyan, mintha egy hisztériás óvodáshoz beszélt volna. Megjegyzem, egész vajúdás alatt a hangomat nem lehetett hallani. Majd mivel szerinte fájásgyenge voltam, beköttetett oxitocint. Nem mintha bármi különbséget éreztem volna utána a fájások brutalitásában. Majd mikor letelt az infúzió és hivták, hogy kösse be az EDÁ-t, volt szerencsém meghallani, hogy megkérdezte a szülésznõmet a folyosón, az ajtó elõtt: minek? Mire a szülésznõ: azért mert fáj neki! Ezek után - már az EDA beadása közben "gyöngéden" figyelmeztett, hogy ne ugráljak már, mert épp egy bazi nagy tû áll ki a gerincembõl. Azt viszont elismerem, hogy profi módon adta be az érzéstelenitõt, le a kalappal, semmi fájást nem éreztem utána. De emberileg ritka empatikus. Kábé mint nagyanyám sublótja.
Dr. Szép viszont nagyon normális volt. Az elõadásokon én is ott voltam anno, de nem vettem észre, hogy preferálná a "természetes" szülést, inkább elmondta a dolog mindkét oldalát, mert ugyanolyan részletességgel beszélt az érzéstelenitõrõl is. Úgy szûrtem le, hogy mindenki saját döntésére bizza, hogy melyiket választja.
bogyeszka

B.MártiKép
Olvastam a Dühöngõben a gyógynövény boltos történetedet... Tényleg felháborítóKép Én a lábam be nem tenném oda többet.

doris

Bogyeszka: remélem minden rendben lesz. Drukkolok. Én holnap fekszem be egy napra vércukor profilra. Brrrr. Már elöre utálom.

Elmegyek a Dühöngöbe olvasgatni Kép

zsani
zsani

BogyeszkaKép
Milyen lett a vércukor eredményed?

doris

Halleluja! KépKépKép Teljesen normális lett az eredményem, sõt, a cukor utáni érték alacsonyabb is volt, mint az éhgyomri. A nõvérke szerint megérdemlem a csokitortát! KépKép

Szegény zsani... Vigyél be magaddal valami olvasnivalót. Ne aggódj, hamar eltelik a nap, mert az ember mindig a következõ kajálásra, majd a rá 1 órával következõ szurira koncentrál, hogy el ne felejtse... Kép Miért kell befeküdnöd?
bogyeszka

BogyeszkaKép
HurrráááááKép
ZsaniKép Tényleg, miért fektetnek be? Ezt nem lehet járóbetegként elintézni? Vagy túl sokszor vesznek vért?
Drukkolok Neked isKép

doris

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni azoktól akik már szültek a Margitban hogy a vajudás alatt miket lehet csinálni (bordásfal, labda esetleg kád), és ha igen ezen igényemet elõre jelezni kell-e vagy õk ajánlanak valamit?
Köszi Kato
katalinka

Szia Kató!
Bordásfal és kád nincs, labda van. A szülésznõk ajánlják is, de mindent meg is beszélhetsz a dokiddal.

Doris, köszi! Kép
A 7 pontost nem lehet járóbetegként elintézni. Az a lényege, hogy az elsõ étkezés (ez reggel fél 8 - ezért kell 7-re bemenni) elõtt vesznek vért, majd utána minden étkezés után 1 órával újra, és ugye 6 étkezés van összesen, az utolsó este 9-kor. A levett vérben a vércukor értéket nézik, ez alapján módositják (esetleg) a diétát.
bogyeszka

BogyeszkaKép
Köszi, így már viliKép Jó hétvégét NektekKép

doris

Sziasztok!
Én is a Szép dokinál szültem, a magánrendelõjében egymást riogatták a kismamák, hogy ne mondjuk a dokinak, hogy eda-t akarunk, mert nem támogatja, úgy is a szülésznõ intézkedik majd. Nem is érdekelt engem sem, hogy mit mond, kértem, kaptam, ugyan olyan normális volt. Mivel nem sikerült, végig szenvedtem a magam 12 óráját, nem úgy éltem meg, hogy nagyon hõs lettem volna. A végén meg megdicsért, az meg jól esett. Nem hinném, hogy azért mert választok egy dokit, teljesen azonos véleményen kell lennem vele. Az epidural az én magányos harcom volt(vicc), hogy nem sikerült, az a Tûzkõ doki kezét dicséri. Mindegy.
Nálam a Musztafa volt az ügyeletes, olyan volt, mint aki timsót evett. Szerintem a Szép az egyik leglazább doki a kórházban (nem a munkájában, hanem a stílusában), bár nem látszik rajta.
csaó
vickie
Névtelen

Vickie, milyen aki timsót eszik? Kép
bogyeszka

Moxika: a Gulyás dokival életemben egyszer találkoztam, és remélem, soha többet... A terhességem 8. hetében egy éjszaka vérezni kezdtem, így bementünk a kórházba. Õ volt az ügyeletes. Azt, hogy hogyan vizsgált meg, inkább nem részletezném. Nincsen nagy keze, de azt hittem, az ujjai a torkomon jönnek ki... Ezek után közölte, hogy felöltözhetek. Ennyi. Úgy kellett kiszednem belõle, hogy akkor most elvetéltem, vagy mi van?! Közölte, hogy "még nem". (Mentségére legyen mondva, döbbent arckifejezésemet látva gyorsan hozzátette: reméljük, nem is fog) Persze bent kellett maradnom a kórházban. A lehetõ legjobban kétségbe voltam esve, és utólag tudom, hogy garanciát Õ sem tudott volna adni a dolgok végsõ kimenetelére, azért nem esett volna rosszul egy-két bíztató szó, vagy csak annyi, ha magától elmondja, hogy mi is történt. Elsõ terhességem lévén nem tudtam mire számíthatok, és ennek a kis közjátéknak köszönhetõen életem legszörnyûbb éjszakáját éltem át. Reggel jött csak a megnyugvás, amikor megjött az én orvosom, és az UH-n kiderült, hogy a babák jól vannak. Azóta már a 23. héten vagyok, és szerencsére úgy tûnik, minden rendben van.
Szóval nekem ennyi tapasztalatom van a Gulyás doktorral kapcsolatban. Persze ez csak az én történetem, és korántsem biztos, hogy másnak is negatív tapasztalatai vannak Vele kapcsolatban. Lehet, hogy csak rossz pillanatában érkeztem Hozzá, Isten tudja, mindenesetre amikor bementünk, nem éreztem azt, hogy jó kezekben vagyok, sõt, a legszívesebben elrohantam volna.
Egyébként a kórházzal kapcsolatban pozitív tapasztalataim vannak, a terhesgondozóban is nagyon kedvesek.
Sok sikert az orvos-választáshoz!
Viki

Sziasztok!

Ezer köszi minden kedves szóért, kezd oldódni a lelkemben a marcang, hogy milyen rémes egy szófosó is vagyok én... Kép

Miele! Elsõ babával készülsz a "kalandtúrára"?

Breki! Köszi a biztatást, de nem hiszem, hogy széles körben érdekes lenne a történet. Én se olvasom el a Kismamában idegenek távoli kórházakról szóló beszámolóit...

Moxika! Én a terhességem elõtt Gulyás doktornál voltam elõzetes vizsgálaton, és a terhességet is õ állapította meg. Nekem nagyon mások róla a tapasztalataim, mint Vikinek. Kép Kedves, türelmes "Öregúr", a szó pozitív értelmében. A magánrendelõjében voltam, nagyon klasz hely, pl. egy nagyon szép szélcsengõ lóg a plafonról ott, ahová az ember kínosan feszengve bámul, miközben vizsgálják. õ 20 percet szán(t akkoriban) egy páciensre (dr. Mousa csak 15-öt), és igazán ráérõsen elmagyarázott mindent. Számítógépes nyilvántartást vezet a pácienseirõl, én az esküvõnk elõtt voltam nála, elmondtam, hogy 3 hónap múlva férjhez megyek, abbahagytam a gyógyszerszedést, mert azonnal gyereket szeretnénk majd az esküvõ után. Õ persze figyelmeztetett, hogy azért az nem úgy megy, hogy az ember lánya tutira azonnal terhes is lesz, ha már nem védekezik. Megvizsgált, felírta a folsavat, és azt mondta, hogy amikor a második menzeszem kimarad, akkor menjek vissza hozzá, de egy éven belül nem akar panaszt hallani, hogy még nem vagyok terhes. Ezek után én lazán terhes lettem a nászúton, és amikor visszamentem hozzá, azzal fogadott, hogy nini, ez a baba tényleg azonnal összejött az esküvõ után! Sejtem, hogy nem a saját fejébõl emlékezett rám ennyire, de akkor is olyan jól esett...
Végül azért nem nála szültem, mert a védõnõm hümmögött rá, és furcsa nyomatékkal inkább dr. Mousa-t, vagy dr. Sóvágót ajánlotta.

Doris! A szoptatási segítséget Bóbitától magánlevélben kaptam, akivel korábban itt, a Margit kórházas topikban "ismerkedtünk meg".

Bogyeszka! Félreértettél, én egy szóval se mondtam, hogy Musztafa doktor kedves ember! Kép A terhességem elején én is volt, hogy sírva jöttem ki tõle a terhesgondozóban lévõ rendelésérõl... Kép Érdekes, a magánrendelõjében soha nem volt olyan goromba pokróc, mint a terhesgondozóban... Dr. Szép tényleg részletesen beszélt az érzéstelenítésrõl, de én elítélõnek éreztem, ahogyan fogalmazott. Persze lehet, hogy nem így van, csak én értelmeztem rosszul.
Egyébként sajnos eléggé az a tapasztalatom, hogy mindenki csak a saját "betegével" kedves. Nekem pl. Dr. Mousa elõre ideadott egy könyvet a választható érzéstelenítésekrõl (igaz, eléggé kínaiul volt), megbeszéltük, hogy EDA lesz, és amikor ott tartottunk, hogy már lehetett, akkor automatikusan intézkedett, hogy meg is kapjam. Fel se merült, hogy minek az nekem...

BMárti

BMárti
bmárti

Kedves Márti! Kép
Az a lényeg, hogy mindenki elégedett lehessen a saját orvosával. ;) Én meg hálistennek nem találkoztam vele többet, mert amikor a dokim konzultánst hivott, hogy egy másik orvos is megnézzen, vajon valóban császárnak kell-e lennie, már nem Musztafa volt az ügyeletvezetõ, hanem nem fogod elhinni, hogy kicsoda: Dr. Szép... ;) Sokkal szimpatikusabban is vizsgált meg, sõt még köszönt is nekünk elõtte! Kép

Egyébként mindenkinek boldog Húsvétot utólag is! Kép
bogyeszka

AncsaNita, Judó!

Mennyibe kerül egy vizsgálat Sárvári dokinál? Kiváncsi vagyok mire számíthatok!

babyface
babyface

Kedves BMárti! (és a Többiek!)
Látod, ezért mondtam, hogy lehet, csak én találkoztam Vele rossz idõben... Valószínûleg ez tényleg úgy mûködik, hogy a saját betegével mindenki kedves (szép is lenne, ha nem így lenne!), és hát az is érdekes lenne, ha a magánrendelésen ne lenne az. Egyébként amikor bent voltam a kórházban, az egyik lány az én dokimra is panaszkodott kicsit, pedig Róla én sem tudok semmi rosszat elképzelni.
Azt furának találom, hogy a védõnõ lebeszélt egy olyan dokiról, akivel Te szimpatizáltál... Függetlenül a stílusuktól (ami azért tagadhatatlanul nagyon fontos egy kismamának) én egyikükrõl sem tudom feltételezni, hogy ne a tudásuk legjavát adná.
Viki

Látod, ezért mondtam, hogy lehet, csak én találkoztam Vele rossz idõben... Valószínûleg ez tényleg úgy mûködik, hogy a saját betegével mindenki kedves (szép is lenne, ha nem így lenne!), és hát az is érdekes lenne, ha a magánrendelésen ne lenne az. Egyébként amikor bent voltam a kórházban, az egyik lány az én dokimra is panaszkodott kicsit, pedig Róla én sem tudok semmi rosszat elképzelni.
Azt furának találom, hogy a védõnõ lebeszélt egy olyan dokiról, akivel Te szimpatizáltál... Függetlenül a stílusuktól (ami azért tagadhatatlanul nagyon fontos egy kismamának) én egyikükrõl sem tudom feltételezni, hogy ne a tudásuk legjavát adná.
Viki

Viki

Bocsánat, csak közben háromszor lefagytam...
Viki

Sziasztok!

Friss babváró vagyok (6 hetes). Tudnátok segíteni abban, honnan lehet megtudni az orvosok elérhetõségéét (cím, telefon), ahol be lehet jelentkezni. Mondjuk a Sárvárinak vagy a Sztanyiknak. A kolléganõm Tûzkõ dokit ajánlotta, mert õ nála szült, ismeri még valaki, aki tudna róla néhány infót?
Elõre is köszönöm!
nskrisz

Kedves KrisztinaKép
Amig nem jelentkeznek a többiek én a Margit kh. telefonszámát adnám meg Neked. Szerintem a szülészeten, nõgyógyászaton tudnak segíteni: 250-2420. Egyik orvos elérhetõségét sem tudom, mert máshoz járok de próbáld meg felhívni Õket.

doris

Kedves Krisztina!

Dr. Sárvári János elérhetõsége:
3220-991, bejelentkezés hétköznap 8-18 h.
Rendel: kedd, csütörtök, 16-19 h.

Üdv: Judó
judó

Kedves Krisztina!
Én a Sztanyik doktort tudnám ajánlani (jó szívvel!!!). Az Õ elérhetõsége: 436-7344 (ez a magán-rendelõjének a száma, itt kell bejelentkezni). Sok sikert!
Viki

Kedves Judó!

Köszönöm a segítséget. Estleg a tarifáról tudnál még valamit mondani?

Kriszti
nskrisz

Tud esetleg valaki valamit a Béres dr.-ról?
jutka

Sziasztok Kép
Megint itt vagyok, kissé nagy szünet után. Ebben most nem a net, inkább a munka (egyik kolléganöm kórházban van, a másik nyaral, egyedül vagyok), meg a Margit Kh. a hibás :I

Bogyeszka: örülök, hogy rendben a cukrod. Ez megnyugtató hir.

Az én hétpontosomról annyit röviden, hogy mindegyik jó volt, kivéve a reggeli. Ezt azóta korrigáltam (azért irom, hogy én, mert a bent szerzett tapasztalataim iszonyúak voltak, nagyjából senki rám se bagázott, azt se tudták, mi a fenét keresek én ott, csak lebegtem a levegöben... este még vacsorát se akartak adni, csak akkor már edzetten ráripakodtam a növérre, hogy márpedig nekem a vérvétel elött ennem kéne, ugyebár... szóval.... brrrrr.), majd megbeszéltem az orvossal is, akinek jóvá kellett hagynia (bár elötte egyszer sem láttam, hozzám se szólt, azt se tudtam, hogy néz ki). Azt hiszem, hogy ha nem lennék eü. dolgozó, akkor igencsak megszivattak volna párszor a növérek a tájékozatlanságukkal, vagy uram bocsá figyelmetlenségükkel.
Az is hozzátartozik, hogy a dokit is végül úgy találtam meg, hogy a 3. bemenetel után nem birtam tovább, és a fönövért kértem meg, hogy mostmár segitsen, mert ott állok, mindjárt elájulva az éhségtöl, a növérek közül meg senki sem tudja, hogy mit kell csinálnia velem. És csodák csodája, ö elökeritette a dokit, vele meg tudtam beszélni a problémáimat, nem "kismamázott" (amitöl mellesleg megörülök), hanem a nevemen szólitott. És utána a növérek még a fenekemet is kinyalták. Elég undoritó volt. Elötte rám se bagóztak, csak állandóan letorkolltak, nyomták a saját tankönyvszövegüket, egyiket sem érdekelte, hogy én nem egy debil teáskanna vagyok, hanem egy érzö, érzékeny kismama. Pénteken reggel már be se akartam menni, egész éjjel a torkomban dobogott a szivem, hogy milyen sz.. lesz megint ott próbálkozni azzal, hogy meghallgassanak, de aztán szerencsére pont a fönövért fogtam ki.
Mindez persze biztosan azért volt, mert az én orvosom most gyakorlaton van, vagyis nem az ö betege voltam ott, hanem "csak" egy ambuláns.De ez akkor is felháboritott, meg el is keseritett. Na mindegy, túl vagyunk rajta.

A Babuci a hasamban egyre intenzivebben rugdalózik Kép Olyan muris Kép

Béres dokiról: én kb. 10 percet beszéltem vele, mikor felvette az adataimat, de elég jó fejnek és normálisnak éreztem.

zsani
zsani

Szia Zsani!
A lényeg, hogy végül minden rendben van Veletek. Hol voltál a kórházban? A másodikon? Mikor én voltam, nem szereztem rossz tapasztalatokat, bár tény, hogy egy nõvérnek sem voltam kiszolgáltatva. Mennyi ideig voltatok bent?
Viki

Szia Kép
Csak egy napot voltam, a másodikon. Reggel 7 és este 10 között. Igazából próbáltak a növérek kedvesek lenni, de mindig azt éreztem, hogy én ott egy letudandó feladat vagyok, a problémáim meg ki a fenét érdekelnek?! Kép)) Csak sajnos én tudom, hogy a betegközpontú ápolást hogyan kéne csinálni, és hogy milyen minimális energiabefektetés elég a beteg konfortérzetének helyreállitásához... Na, ez jó hülyén hangzott. Na mindegy, túl vagyok rajta.

Mondjuk azzal indult ott a nap, hogy békésen eszegettem az elsü vérvétel elött, mire egy doki beront, és rámüvölt, hogy "édeském, igyekezzen már, nem érek én rá". Majd kirohant. Én meg csak néztem, hogy ki a fene ez, és mit akar tölem, és egyáltalán mit képzel... Aztán kiderült, hogy neki kellett az adataimat felvenni. De könyörgöm, honnan tudjam én, hogy mit akar, és hová menjek, ha senki nem mondja? Úgyhogy ezzel a hangulattal végig is nyomtam a napot.
Szerencsére a férjem már du. 5-kor bejött, és szegénnyel kinn ültünk a váróban 5 órát.

De ezután még voltam benn többször, a diéta miatt, csak épp senki se tudta, hogy mi van, csak néztek rám szépen.

Nem tudom, hogy más hogy van vele, de nekem az esett legrosszabbul, mikor a terhességemmel fenyegettek. (ehhez tudni kell, hogy minden leletem tökéletes, a babucim is minden téren jól van, én magam vagyok az egészséges életmód mintapéldánya már vagy 10 éve), de többször elhangzott (ismétlem, ANÉLKÜL, hogy az okos növérek rólam v. a terhességemröl és a leleteimröl bármit hallottak volna), hogy "ha a terhességével minden rendben van", vagy "majd megnézik, nem olyan biztos az", stb. Hát kösz. Persze azt hiába mondtam, hogy 1 hete voltam UH-n, nem kellene megint küldeni, de mikor felfektetett a szonográfus, akkor mondta, hogy mit keresek ott, mikor egy hét se telt el az elözö óta... Szóval ezek olyan apróságok, de akkor is úgy érzi az ember, hogy játszanak vele, és abszolút nem veszik emberszámba. Sajnos ez az eü. nagy részére igaz...

Pl. a XIII. SZTK-ban 2 órát vártam a fémszéken, mire végre bejutottam (3-an voltak elöttem, plusz egy bepofátlankodó, aki pont elém furakodott be), és mikor kértem az orvost, hogy szemüveget is szeretnék (mert egyébként a cukor miatt látótérvizsgálatra mentem), akkor rámmorgott, hogy "ha minden kivánságot teljesitenénk, akkor egész éjjel itt ülhetnénk". Azt hittem, a pofám leszakad... Pedig nem vagyok ám nagyon türelmetlen, és még sose tolakodtam elöre azzal, hogy én egy félidös terhes, cukorbeteg, gerincsérves eü. dolgozó vagyok Kép))

Na, most jól kipanaszkodtam magam Kép

Jó éjt!

zsani
zsani

Szegény Zsani, jól megjártad... Kép Én decemberben a harmadik emeleten voltam, nem ambulánsként, hanem felvettek "létszámba". Mondjuk én is egész nap egyedül voltam a kórteremben, s amikor idõ volt, magam mentem ki vért vetetni, de ennek még örültem is, mert nem nagyon vágytam társaságra, békésen elgrafilogikáztam magamban. Kép
bogyeszka

Sziasztok 6 hetes terhes vagyok és érekelne a véleményetek Dr Tombor Jánosról. Szült-e már nála valaki, ha igen akkor ird meg.
Andi
Névtelen

Jutka!

Én a Béres dokihoz járok,nagyon rendes,kedves,közvetlen.
De ezek az én benyomásaim,volt akinek nem szimpatikus.
Minden kérdésemre válaszolt,még ha hülyeséget is kérdeztem.

Cili
ncili

Sziasztok!
Jövõ héten megyek az elsõ terhesgondozói vizsgálatra. Az adatfelvételen és a vérvételen kívûl mire számíthatok még?
(a szomszédom szintén a Margitban szült, de képtelen volt a kérdésre válaszolni, mindenrõl beszélt csak errõl nem, és a védõnõm sem volt igazán a topon amikor tõle kérdeztem meg)
moxika
moxi

Sziasztok!
En is a Bereshez jarok, nekem is szimpi es kozvetlen, sot, nekem tetszik a termeszetessege is.
Aminek viszont nem orulok, hogy sohasem emlekszik ram, fogalma sincs rolam...pedig azert nem olcso az 5eFt/alk., es azt gondolna az ember, hogy ennyiert emlekezhetne is. Legalabbis jolesne...:-)
Remelem, mire terhes leszek, akkor mar fejben tart engem is, meg foleg a terhessegemet is...:-)
Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Szia Moxi! Még egy vizeletvételre. Más nem lesz. Hány hetes vagy és ki a dokid?
bogyeszka

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvasgatlak benneteket, de csak most mertemvennia bátorságot, hogy énis írjak. Kb.13 hetes terhesvagyok, második baba lesz. Dr. Ruzsvánszky az orvosom, hallottam már róla jótis, rosszat is, én 8 éve járok hozzá, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Elõzõ terhességemnél cukros lettem, úgyhogy azt gondolom,van némi fogalmam arról, Zsani mit élt át.
Lehet, hogy ez most off, akkor elnézést kérek tõletek.

Zsani!
De lenne a 7 pontos cukorpiszkálással kapcsolatban néhány kérdésem:
1. Anno úgy volt,hogy az elsõ ilyen 7 pontosnál el kellett menni szemészetre, EKG-ra, +jött egy belgyógyász aki szintén megvizsgált. Ha mindezek megvoltak, a 10 órás vérvétel után haza lehetett menni. Ezek a dolgok mennyiben változtak? Igazából a hazamenetel érdekelKép

2.Még mindig Czeiner Dr. a "fõcukros"?

Holnap megyek a terheléses cukorvizsgálatra és fel vagyok készülve, hogy az eredmény hasonló lesz, mint 3 éve...

Bocs, ha túl hosszú voltam,
Sziasztok, Rita
ritasol

Kedves Rita!
Látom, elkéstem a válasszal, de csak most jutottam nethez.
Nekem úgy volt, hogy szemészetre már elötte elmentem, a kórházba csak a leletet vittem (megj.: senki nem nézte meg!).
EKG és belgy. konzilium is volt, mindkettöt kibirtam, bár szerintem elég muris volt (az EKG szalagon kb. 5 centi használható rajz volt, a belgy. meg aznap ötödjére is megmérte a vérnyomásomat, megkérdezte, hogy mennyit hiztam, majd elment).
Az esti vérvétel után valóban haza lehet menni.

Ja, igen, Cz. doki a föcukorör, bár én csak akkor találkoztam vele, mikor kivertem a palávert ;)

Azért mesélj, mennyi volt a cukrod Kép

zsani

Ja: ma voltam terhestornán a Király u-ban, és nagyon király volt.
zsani

Zsani!

Köszi a választ, nem késtél el vele egyáltalán. Eredmény a jövõ hét elején várható, fel vagyok készülve, hogy levélben jön...Kép

Egyébként te hol tartasz? Bocs, ha írtad már, de kb. két hétig nem tudtam követni az eseményeket, nem volt telefonunk, mert költöztünk.

Ebben a topicban nem tudna valaki csinálni egy táblázatot,mint a ma megint..., vagy a friss kismamában?
Én szívesen megcsinálnám, de fogalmam sincs, hogy kell.
Ki, hol tart, ki az orvosa, mikorra van kiírva, stb.?

Ha rossz az ötlet, vagy nem szeretné senki, nyugodtan hurrogjatok le.

Rita
ritasol

Szia Rita!

Szerintem nagyon jó az ötlet a táblázattal kapcsolatban, bár azt sajnos én sem tudom, hogyan csinálták a többiek...
Néha benézek a "Friss kismamák..."-hoz, de olyan sokan vannak, és annyira pörög, hogy ha nyomon akarja követni az ember a fejleményeket, egész nap a gép elõtt kellene ülnie.
Jár valamelyikõtök a szülésre felkészítõ tanfolyamra? Én az elõzõ kettõn voltam, és szerintem nagyon hasznos. Megmutatták a szülõszobát is, így nem is tûnik olyan vészesnek...:-) Gondolom, ha ott leszek, más lesz a véleményem.
Viki

Viki!

Te hol tartasz? Gondolom, már sokkal elõrébb, mint én, ha jársz a tanfolyamra. Én az elõzõ terhességemnél jártam, szerintem is nagyon hasznos, sok mindent elmondanak. Igaz, nekem császár lett a vége, de azért jó volt látni a modern szülõágyat, tudni, hogy a mûtõben csak császármetszést lehet végezni, és mindig stand-by állapotban van. Ettõl is nõ az ember biztonságérzete, a tudat, hogy abszolut jó kezekben vagy.
Nyilván mindenki másképp éli meg a fájdalmakat, de a szülésznõk tényleg tüneményesek, segítnek amiben csak tudnak.

Kit lehetne megkérdezni a táblázattal kapcsolatban?
Én a másik topicot csak olvasni szoktam, oda nem írok, olyan hihetelenül sokan vannak, és mindenki máshol szül majd.
Itt legalább a kórház közös.

Sziasztok, Rita
ritasol

Rita: a táblázattal igazad van, de én sem tudok csinálni :I
Én most a 23. hétben járok, és nagyon jól érzem magam. A Babuci teljes erövel bökdös és rugdos, nem tudom, mi lesz késöbb, néha már eléggé fáj az oldalam... Persze a nagyokosok mondják, hogy bezzeg, ha majd kétkilós lesz meg ilyenek. Fura, hogy vannak, akik nem értik, hogy én most élvezem ezt ki, és nekem ez jó érzés... Úgysem tudják elvenni a kedvem.
Az orvosom egyébként Lévárdi doktor, a választott szülésznöm Tóth Márti.

Viki: a Friss kismamák topic tényleg pörgös, és ha néha feljövök, nincs idöm, meg kedvem sem annyi mindent visszaolvasni. És túl sok ott az ember is, én jobban szeretek kisebb csoportokban beszélgetni...
Mikor vannak a szülés felkészitök? Tudom, hogy én is kaptam róla nyomtatványt, de valahol itt van a papirhalom alatt az iróasztalon...

Egyébként pénteken voltam homeopatánál, és kaptam mindenféle gyógybogyót a szüléshez (méhfelkészitöt, tágulássegitöt, félelemcsökkentöt, stb.). Remélem tényleg segit, sok jót olvastam már róla, söt az egyik ismerösünk is igy szülte mindkét gyerekét. Mindegy, ártani nem árt, legfeljebb nem használ.

Ja, meg fent irtam, hogy terhestornán is voltam, hát az tényleg szuper volt. Ti jártok valahová mozogni?

zsani
zsani

Sziasztok Lányok!
Mi a 26. héten járunk, tehát még nem vagyok túl idõs kismama, viszont ikreket várok, így addig szerettem volna végighallgatni a tanfolyamot, amíg viszonylag könnyen mozgok. Minden hónap 1., 2., 3., 4. hétfõjén 16-tól van (elméletileg 18-ig, de ez változó, van, amelyik hamarabb véget ér). Szerintem az elsõ babá(ka)t váró kismamáknak mindenképpen érdemes meghallgatni, nagyon sok hasznos információt lehet kapni, és így a szülõszoba sem tûnik olyan rémisztõnek...:-) Ráadásul jöhetnek a jövendõbeli apukák is, talán Nekik sem árt megnézni a szülõszobát.
Zsani, szerintem nem biztos, hogy késõbb még jobban érzed a rudgosást. Szerintem az én babáimnak most már kevesebb a hely, és a régebben érzett rugdosást most már felváltotta a
"mocorgás". Nagyon jó érzés, ha a pocakomra teszem a kezem, szinte azt lehet érezni, hogy az egyik baba kidugja valamilyét, és húzza végig a pocakom belsõ részén.
Egyébként ezen a tanfolyamon engem az lepett meg a legjobban, hogy a szülésznõ mennyire ajánlotta az epidurális érzéstelenítést.
Viki

Hát, Viki, nem irigyellek... Egyszerre két gyerköc Kép) Persze ez csak vicc, de azért belegondolni, hogy kettöt nevelni pont kétszer olyan nehéz, mint egyet, és kétfelé szaladnak Kép))
A rugdosással kapcsolatban igazad lehet. Az én babucim most majd kirúgja az oldalamat. Nem tudom, hogy örömködik-e, hogy végre nethez jutunk v. éppen tiltakozik ;)
zsani

Szia Zsani!
Elõször én is megijedtem, hogy ketten vannak, de most már nem cserélnék senkivel sem. Persze az elsõ idõszak biztosan nagyon nehéz lesz, de idõvel talán több elõnye lesz annak, hogy egyidõsek és egynemûek a gyerekek.
Várom már a következõ UH-t, nagyon kíváncsi vagyok, hogy most hogyan fekszenek (eddig mindig fejjel lefelé voltak), mert néha elég fura helyeken érzem a mocorgást... Ti tudjátok már, hogy milyen nemû a Baba?
Viki

Bogyeszka!
A 12. hétben toporgok.Orvosom még nincs, mert még nem tudtam választani. A babavárás tényét dr.Gulyás állapította meg a hivatalos rendelésen. Elmondott egy pár dolgot az életmóddal kapcsolatosan, majd közölte ha nála szeretnék szülni akkor õ milyen idõpontban van a terhesgondozáson. Ezek után a sajtpapírral,amit adott átküldött a terhesgondozásra, hogy majd ott felveszik az adataimat és megmondják, hogy mikor kell menni vérvételre. Mondanom sem kell a terhesgondozóban úgy néztek rám, mint aki a marsról jött, mondván mit akarok itt 5 hetesen egy sajtpapírral a kezemben, és közölték hogy a 12. hétig nem is akarnak látni.
Én teljes nyugalomban voltam, elmentem a védõnõhöz, kaptam kiskönyvet, súlymérés, vérnyomás, étrend megbeszélés, valamint azt is megtárgyaltuk, hogy ráérek még orvost választani. A tény az, hogy nem olyan régen lakom itt, a korábbi orvosom 160 km-re van innen. Viszont azt senki nem közölte velem, hogyha bármi problémám van,akkor nem a nõgyógyászatra kell menni, hanem a terhestanácsadásra.Minderre múlt héten jöttem rá, amikor is dr.Sóvágó vigyorogva, jópofizva mélyen a földig alázott. Ott tartott a végén, hogy azért is én vagyok a hibás mert a védõnõ nem töltötte ki tisztességesen a kiskönyvet. Lehet, hogy szõke vagyok, lehet hogy nõ, de teljesen hülye az nem vagyok. Aztán tájékoztatott arról, hogy õ nem vállal el engem, mert túl sok betege van, és különben sem ismerem. Ilyen alapon egy doki se vállalna el, és akár mehetnék 160 km-rel délebbre, mert ott ismernek. Mondanom sem kell, nem sok hiányzott ahhoz, hogy végig sírjam a Bécsi utat. A nõvérem és a szomszéd csajszi kicsit megvigasztalt, õk is átestek már hasonló földbe döngölésen.
Mindent leszámítva kutya bajom, barátkozom a babavárás gondolatával, se hányinger, se rosszullét, csak némi ingerültség, de hát az anélkül is van.
moxi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?