Sziasztok!
Ezer köszi minden kedves szóért, kezd oldódni a lelkemben a marcang, hogy milyen rémes egy szófosó is vagyok én...
Miele! Elsõ babával készülsz a "kalandtúrára"?
Breki! Köszi a biztatást, de nem hiszem, hogy széles körben érdekes lenne a történet. Én se olvasom el a Kismamában idegenek távoli kórházakról szóló beszámolóit...
Moxika! Én a terhességem elõtt Gulyás doktornál voltam elõzetes vizsgálaton, és a terhességet is õ állapította meg. Nekem nagyon mások róla a tapasztalataim, mint Vikinek.
Kedves, türelmes "Öregúr", a szó pozitív értelmében. A magánrendelõjében voltam, nagyon klasz hely, pl. egy nagyon szép szélcsengõ lóg a plafonról ott, ahová az ember kínosan feszengve bámul, miközben vizsgálják. õ 20 percet szán(t akkoriban) egy páciensre (dr. Mousa csak 15-öt), és igazán ráérõsen elmagyarázott mindent. Számítógépes nyilvántartást vezet a pácienseirõl, én az esküvõnk elõtt voltam nála, elmondtam, hogy 3 hónap múlva férjhez megyek, abbahagytam a gyógyszerszedést, mert azonnal gyereket szeretnénk majd az esküvõ után. Õ persze figyelmeztetett, hogy azért az nem úgy megy, hogy az ember lánya tutira azonnal terhes is lesz, ha már nem védekezik. Megvizsgált, felírta a folsavat, és azt mondta, hogy amikor a második menzeszem kimarad, akkor menjek vissza hozzá, de egy éven belül nem akar panaszt hallani, hogy még nem vagyok terhes. Ezek után én lazán terhes lettem a nászúton, és amikor visszamentem hozzá, azzal fogadott, hogy nini, ez a baba tényleg azonnal összejött az esküvõ után! Sejtem, hogy nem a saját fejébõl emlékezett rám ennyire, de akkor is olyan jól esett...
Végül azért nem nála szültem, mert a védõnõm hümmögött rá, és furcsa nyomatékkal inkább dr. Mousa-t, vagy dr. Sóvágót ajánlotta.
Doris! A szoptatási segítséget Bóbitától magánlevélben kaptam, akivel korábban itt, a Margit kórházas topikban "ismerkedtünk meg".
Bogyeszka! Félreértettél, én egy szóval se mondtam, hogy Musztafa doktor kedves ember!
A terhességem elején én is volt, hogy sírva jöttem ki tõle a terhesgondozóban lévõ rendelésérõl...
Érdekes, a magánrendelõjében soha nem volt olyan goromba pokróc, mint a terhesgondozóban... Dr. Szép tényleg részletesen beszélt az érzéstelenítésrõl, de én elítélõnek éreztem, ahogyan fogalmazott. Persze lehet, hogy nem így van, csak én értelmeztem rosszul.
Egyébként sajnos eléggé az a tapasztalatom, hogy mindenki csak a saját "betegével" kedves. Nekem pl. Dr. Mousa elõre ideadott egy könyvet a választható érzéstelenítésekrõl (igaz, eléggé kínaiul volt), megbeszéltük, hogy EDA lesz, és amikor ott tartottunk, hogy már lehetett, akkor automatikusan intézkedett, hogy meg is kapjam. Fel se merült, hogy minek az nekem...
BMárti