Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Testvérféltékenység lehet, de még azelött kezdte, hogy Mira megszületett volna. De ki tudja mit éreznek ezek a kis törpök. A vicc az, hogy a bölcsiben nincs vele gond és anyósomra meg hallgat, szóval mindenkivel szófogadó kivéve velem, apjával és az én anyámmal. vagyis azokkal akik a legtöbbet vannak vele. Egész nap jön-megy, kint van a kertben és mégis szétpattanak az idegeim tőle.

nem párásító, hanem légtisztító. Én nem nagyon hiszek semmiben, főleg ami drága, nekem már gyanus, de ez tényleg működik. Idén nem jött ki az allergiám, pedig évről-évre egyre erősebb volt. És Mircsi nem volt beteg mióta használjuk és ez a legfontosabb. Egyébként erre az egy dologra mondta az immunológus doktorbácsink, hogy ezt tényleg jó és használjuk nyugodtan. Minden más hiperszuper készítményre (sunrider, forever living) azt mondta eszünkbe ne jusson.
Nem olcsó, mert kb. 130 ezer, de visszahozza az árát, mert mi nagyon sokat költöttünk gyógyszerekre.
Kriszta, ha kell telefonszám a zepteres pasinkhoz akkor szólj!!
Zsuszi, mi ez a fűszfatenyésztés akció? lemaradtam valamiről.

Jó éjt!
Réka
Vendég

Szia Réka!

A fűzfa téma akkor merült fel, amikor Chrissyéknél jártunk Mírával. A mi fűzfánkat 3 éve ültettük, amikor ide költöztünk, és már most nagyon kellemes félárnyékot ad, és szemmel láthatólag jól érzi magát a tárnoki talajban. Ezért javasoltam Chrissyéknek, mint árnyékolót a kertjükbe. Lehet, hogy az én csemetéimből most nem lesz semmi, de biztos lehet kapni 1-2 éves csemetéket, amik elég hamar, szépen belombosodnak.

Örömmel hallom, hogy a légtisztító ilyen jól bejött. Felvetem Ágostonnak, mert ő is egyre erősebben allergiás. Mi ugyan gyógyszerekre eddig semmit nem áldoztunk, de bőven megéri, ha nem kell nyaranta 1-2 hónapot kínlódnia a tüsszögéssel meg a szemviszketéssel. Nekem szerencsére soha nem volt ilyan bajom, és nagyon bízom benne, hogy Mircsinek sem lesz.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó

Hellóka mindenkinek!

Délelőtt 17 fok volt kint! Tiszta cidri. De sebaj, én már vhol beletörődtem, hogy ilyen idő van, tul.képpen egyáltalán nem zavar. Friss falusi levegő Kép

Réka, van vmi leírása ennek a készüléknek? Emlékszem, mi tavaly a Bonair egyik termékét néztük (már van tőlük egy párásítónk a Bonair), a légtisztítójuk is egész jónak tűnt, nem volt 100e. De azért szívesen összehasonlítanám, hogy melyik mit tud.

Fűzfa: sajna a karifa teljsen megadta magát a kertben, nagyon odavagyok miatta, pedig úgy szerettem volna, ha sikerül az átültetés! Kép Úgyhogy marad a fűzfa. Majd körbenézek, hogy hol lehet itt a közelben venni facsemetéket. Mintha a DI-FER-nél láttam volna a 6-os mellett...

Zsuzsi, hol volt a keresztelő? Már illene Noncsinak is megtartani a keresztelőjét, de én gondban vagyok a keresztapa választással. Az mindenképpen kell??? Mi római katolikusok vagyunk, az a legszigorúbb ugye, sajna nem vagyok viszont tisztában ezzel a kérdéssel. Kép

Párásító: te jó ég! Az azért elég durva lehetett! Melyik párásítótok volt? Tényleg ezzel van összefüggésben? Mert mi télen használunk Noncsinál ilyet, de most beijedtem rendesen. Kép

Könyv: köszi szépen, hogy megírtad pontosan, hétvégén szeretnék eljutni a Camponába a Libribe egyébként is (diafilmet vennék), megnézem majd. Kíváncsi vagyok, mit ír a hiszti-dackorszak kezeléséről!
Úszás hogy megy?

Réka, mi a helyzet Mátéval? Hogy bírod? De mostmár nemsokára kezdődik a bölcsi, úgy azért könnyebb lesz most neked! Hánytól hányig lesz bent? B. viszi minden nap?
(Ma átvettük az ajánlott levelet, nem az volt, amire számítottunk... még mindig nincsen lezárva a szomszéd telek ügye. Kép Viszont az Önkormányzat is mehet a sunyiba, mert a velünk szemben levő telek tiszta parlagfű...)

Lassan Andiék is jönnek haza a Balcsiról. Kíváncsi vagyok, mi minden történt velük, remélem, jelentkezni fog majd!

No pusza mindenkinek!
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Azt hiszem, Bionaire (vagy Bonair???) volt a hidegpárásítónk, már rég a szemétdombon csücsül, a nevére sem emlékszem. DE alighanem nem lett volna vele semmi baj, ha nem hagyunk benne vizet hónapokig... Amikor a bajunkkal orvoshoz mentünk, mindenki hülyének nézett minket, sőt az egyik helyen nyugtatót kaptunk, hogy csak valami pszichés dolog lehet, ami ilyen rövid időre mindkettőnket leteper. Érdekes, mióta nincs párásító, nem volt ilyen lázrohamunk sem.

A könyvet a camponai Libriben éppen nem kapni, ott azt mondják, hogy a kiadóban sincs, viszont én Veszprémben kaptam pár hete... Persze előbb-utóbb biztos lesz a Librikben is, mert elég nagy iránta a kereslet.

Úszás szept. 2-án lesz legközelebb, majd beszámolok a haladásról.

Én is várom mint mesél majd Andi a Balatonról, tudtommal ott sem volt nyár...

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Jó hírem van, a fűzfa csemeték élnek és virulnak, az átültetés hatására kis oldalágakat hajtanak ott, ahol eddig csak leveleik voltak. Ha ezek közül a friss palánták kér valamelyikőtök, akkor forduljon hozzám bizalommal.

Fentebb kimaradt a keresztelő téma. Sátoraljaújhelyen volt, anyósoméknál, mert ők a nagyon vallásosak. Görög katolikus keresztelő volt, mert a férjem az (én római), és ilyenkor a születendő gyerek a kisebb felekezethez kell tartozzon, hogy azokat gyarapítsa. Amúgy nem tudom, megkereszteltük volna-e, ha Ágoston szülei nem lennének ilyen templomjárók, engem pl. nem kereszteltek meg, mégis normális embernek nevelkedtem (többé-kevésbé). Felnőttként döntöttem úgy, hogy megkeresztelkedem, és lőn, de a magam módján gyakorlom a vallást (elég lazán). Amikor házasság előtt felkészítő "tanfolyamra" jártunk, akkor sok érdekesség hangzott el, és ebből úgy tűnik, hogy a katolikus vallás sokkal emberközelibb, mint korábban. Nyilván fejlődnie kellett a korral. Szóval, Chrissy, ha úgy érzitek, be kell pótolnotok valamit, jelentkezzetek be valamelyik plébánián, és felvilágosítanak, hogy mi a teendő. Amúgy egy kisgyerek esetén a keresztelő formalitás, mert az esküt a keresztszülők teszik a gyerek helyett. Nálunk is ez történt, és hogy Mircsi majd mennyire és hogyan gyakorolja a vallását, az én rá fogom bízni. Régen azért kereszteltek meg minden gyereket szinte azonnal a születés után, mert magas volt a halálozási arány, és nem akarták, hogy pogányként haljanak meg. Ma már fejlettebb a környezet és az orvostudomány. Ja, és keresztszülő lehet bárki, aki meg van keresztelve, rajtatok múlik, hogy kit választatok, meg az illetőn, hogy vállalja-e. A keresztszülőnek elvileg a gyerek lelki gyarapodását kell egyengetnie, de ma már ez is elég lazán történik jobbára, pl. sógoromék családjában tavaly a keresztmama (kb. 30 éves) kísérte ki a 15 éves fiút a Szigetre Kép
Hú, de sokat írtam erről...

Most olvasgatok, aztán alszom, amint sikerül, újabban elég sűrűn ébredezik Mircsi éjszakánként. Nem tudom, mi baja lehet, a fogínye picit be van duzzadva de még nem fehéredik...

Jók legyetek, írjatok, hogy mi a helyzet.

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Nahát, én nem tudom, mit néztem, de énhozzám vhogy "nem jutott el" az utolsó hozzászólásod Zsuzsi. Hm... de fura...

Szóval: teljesen megrémítettél ezzel a hidegpárásítóval kapcsolatban. Nekünk az egyik a Boneco, a másik egy pingvines. És sztem mi is voltunk olyan lusták, hogy benne hagytuk a vizet... Ha kimossuk, akkor az nem is elég??? Ez a lázroham mit jelent? Miért hozhatta elő a hidegpárásító?

Fűzfa-csemeték: én igényt tartanék rá! Kép Hétvégén is akartunk venni, de ahol voltunk, ott nem láttam. Még jó, hogy nem is volt! Tényleg nem tudom,miért nem vettem észre, hogy írtál... Kép Vmikor akkor átugornánk érte. Mekkora a mérete egyébként?

Úszás milyen volt?

Keresztelő-infó, köszike szépen. Kép Most éppen a templom kiválasztásával vagyunk bajban. Milyen az itteni új lelkész, esetleg tudja vki?
Egyébként mi sem járunk hetente templomba, sztem nem ettől függ, hogy vki mennyire hívő. A belső dolgok számítanak, azt meg úgysem lehet eltitkolni.Kép Szóval én hívőnek tartom magam, de persze a saját kis elképzeléseim szerint. Noncsit pedig nem is azért szeretném megkeresztelni, mert innentől kezdve hittanra fog járni (ami egyébként sztem nagyon érdekes, jártam egy évet a Pázmány jogi karára és én nagyon élveztem a hittan órákat, sztem a műveltségnek nem árt). Hm... én hiszek a természetfeletti dolgokban, mintegy védelemnek is tartom. Kép

Hogy álltok az éjszakai alvásokkal?

Réka, merre vagy? Máté elkezdte a bölcsit? Hogy viseli?

Andi, mostmár biztos itthon vagytok, írj te is, ha lesz egy kis időd. Kép

Szamóca, jó lenne, ha te is jelentkeznél, hogy áll a szomszédotokkal az ügy?

Na mentem, most szólt Balázs, hogy menjünk már aludni.

sziasztok:Ch. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Chrissy, már kezdtem aggódni Érted Kép A hidegpárásító, ha eddig nem okozott gondot, talán ezután se fog, csak ne hagyjátok benne a vizet. Én a mienket ecettel próbáltam fertőtleníteni, az nem segített, talán Domestossal kellett volna, de azt mégsem akartam egy olyan készülékbe, aminek a párlatát később belélegezzük. Mondjuk akkor már mindegy volt... Szóval a lázroham mélyről jövő köhécseléssel és enyhe légszomjjal kezdődött, utána általános rossz közérzet és fáradtság, levertség, aztán hidegrázás, ami kb. fél óra alatt elmúlt. Másnap még enyhe fáradtság maradt utána, aztán ennyi. Egy orvos sem ismerte ezt a tünetcsoportot, úgyhogy valószínű csak nekünk volt hozzá szerencsénk Kép A hidegpárásítóval több roham után sikerült összekapcsolni, az orvosok erre sem tudtak tippelni, úgyhogy nem ismerem a magyarázatot, csak gyanítom, hogy valami tanyát vert a készülékben és a párával együtt belélegeztük, és a szervezetünk csak így tudta magából kiadni.

Az úszás sajnos tartogatott egy kellemetlen meglepetést, mert épületen belül áthelyezték a foglalkozást egy sokkal gyengébb helyre: sötét csempe, kevés természetes fény, kis tér, kis medence, úgyhogy ha hosszabb ideig ott marad a téma, akkor valószínű inkább átszokunk a Camponahoz. Valamelyik hétvégén megkukkantjuk, hogy ott milyen a hangulat, hogy néz ki egy foglalkozás, és ha ok, akkor jövő hónapban már inkább oda fogunk járni, végül is közelebb is van, olcsóbb is.

Nagyon jó hír: Mircsi kb. 2 hete konzekvensen átalussza az éjszakákat. Szerintem ezt az esti főzelékezéseknek köszönhetjük, meg hogy megcsináltunk két olyan éjszakát, amikor bevállaltuk a sírást, de nem volt éjjeli etetés. Az elsőnél 20 + 10 percet sírt, a 2.-nál már csak 10-et, azóta legfeljebb egyszer-egyszer vissza kell rakni a cumit, és alszik este 8-tól reggel 6-ig vagy néha még tovább. Amúgy már sokféle zöldséget és gyümölcsöt megevett Mircsi, nemsokára fél éves lesz, akkor elkezdünk az állati fehérjékkel is ismerkedni. És az a legjobb, hogy nem nekem kell tukmálni az újfajta ételt, hanem mindent meg akar kóstolni, és egyenlőre minden izlik neki.

Fűzfáért jöhettek bármikor reggel 6-tól este 10-ig, legfeljebb előtte csörögj rám, hogy biztos itt legyek.

Nahát, tanultál jogot? Miért csak 1 évig?

Mi van Veletek, kedves Többiek?

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Megvagyunk :-) még, nem költöztünk el és kitartóan próbálkozom időt szakítani arra , hogy bekkukantsak ide :-)

Chrissy
Röviden ide csak annyit írnék, hogy mi feladtuk a harcot a szomszéddal. Gyakran mondogattam a páromnak, hogy ez mégsem egy panzió lesz mint nálatok :-((
Ha érdekelnek a részletek, írj egy e-mail címet és szívesen leírom...

Zsuzsi
Gratulálok az éjszakák átalvásához. Bevallom mi feladtuk annó a sírni hagyós módszert,azt nem az ilyen vajszívűeknek találták ki mint a párom és én.Bogi a tavaszi nagy influenza óta a mi ágyunkban alszik ismételten és bevallom az egész napi távollét után tök jól esik hozzábújni. :-). És azóta nem kelt fel éjszaka, tehát csak bő 2 évet kellett túlélni :-)

Cinicini
A Bogi tavaly ilyenkor még szintén sokkal kezelhetetlenebb volt (ugye 1 év van közte és a Máté között). A tavalyi nyár volt nála a nagy hisztizések, az elindulok és hátra se nézek a tömegben, a nincs kedvem a kertben lenni, a nem vagyok hajlandó napközben aludni stb. korszaka. És emellett látni lehetett rajta, hogy gyakorlatilag már unatkozik itthon. Talán a Máté is csak egy ilyen nehéz időszakban van és még ehhez jön hozzá a testvérféltékenység. Biztos nagyon nehéz lehet ezt tolerálni, kívánom hogy legyen hozzá elég türelmed. Néha gondolj arra, hogy milyen jó, hogy egy örökmozgó, egészséges gyerkőcöd van :-), hátha ez segít.

Rólunk: maradtunk bölcsisek, nem mentünk oviba. A Bogi még mindig pelusozik. Tényleg nálatok mi újság ezen a fronton?
Egyébként meg megint betegek vagyunk. A szokásos , de már rohadtul unom ( köhög ,aztán öklendezik, folyik az orra) és persze rám ragsztotta. Hihetetlen az egész mert én soha nem voltam egy beteges típus és ő sem volt beteg 2 év alatt csak 2x. Amióta bölcsis azóta meg folyamatosan. Én azt hittem hogy tök jó az immunrendszerem és az ővé is, erre tessék. Már azt sem tudom mit csináljak. Tavaly kapott immunerősítőt, de sz*rt se használt. Most 1 hete szed antibiotikumot,köhögéscsillapítót, hörgőtágítót és még mindig köhög. :-(

Ezt csak félve merem leírni: van egy kiskutyánk :-) Lilo-nak hívják és most 3 hónapos. Õ egy fekete tacskólány, akire annyira vigyázunk, hogy most is itt alszik a házban mellettem. :-)
Képzeljétek a görög teknősünket, tőlünk a második szomszéd adta vissza valamelyik nap. Hihetetlen, az ember azt hinné alig cammognak erre 1 nap alatt elkavar.

Most "csak" ennyi, majd igyekszem benézni!
puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Hellóka!

Ne tudtjátok meg, milyen dilis napok vannak a hátunk mögött!
Kezdődött az egész azzal, hogy Balázs szerda este kivonult öcsémmel a Mo.-Svéd meccsre, vmikor éjfél előtt nem sokkal kolbászolt haza. (De legalább Noncsa jó fej csajszi volt, mert nem hisztizte át az estét.)
Csütörtök este ugyancsak édes kettesben voltunk itthon Noémivel, mert Apjuknak ismét programja volt, a mhelyén volt vmi VIP party, vörös szőnyeggel, limuzinokkal, Ferrarikkal, meg egy rakás kikent-kifent cicababával. Kép Aznap este már Noncsi hozta a formáját, hiszti hegyek voltak, kezdtem kissé befáradni.
Pénteken reggel 8-tól suliban voltam, délután 5-re jöttem haza, de ismét kettecskén töltöttük az esténket, mert ISMÉT céges rendezvény volt, de most csak az ott dolgozóknak. Eredmény, vmikor éjfél előtt hazavánszorgó férj. Aztán mindez csak tetőződött azzal, hogy Noncsa persze megint tök fáradt volt (pénteken apuékkal Velencén volt), úgyhogy kellőképpen felhúzta az idegeimet és ma is egész nap egyedül voltunk, mert ma meg megint céges rendezvény volt Balázséknál este 6-ig. De ma jó kislány volt Noncsa. Kép Én meg még próbálok magamhoztérni az elmúlt napok végtelensége után... Arról meg nem is szóltam még, hogy a csütörtöki napom kapásból úgy indult, hogy csomót véltem felfedezni az egyik mellemben, úgyhogy hatalmas mázlim volt, hogy sikerült időpontot kapnom még aznap a dokimhoz (aki éppen új, mert ugye kórházat és orvost is váltottam). Szóval végigparáztam az egész napot, de legalább negatív lett az eredmény, csak kényszerképzeteim vannak. A doki viszont tök aranyos, jófej, szimpi stb., meg nagyon jól néz ki, úgyhogy iszonyat zavarban voltam egész végig, dehát ez van, a lényeg a diagnózis, hogy minden okés. Kép
Úgyhogy pihenni akarok!!! Kép
Ja, és pénteken mehettem volna megnézni Rómeó és Júliát, felszabadult egy ismerősnél pár jegy, akár az első sorból is végigizgulhattam volna a veronai hősszerelmesek két óráját, de persze nem jött össze, mert Balázs dolgozott én meg a suliban aszalódtam mindezt azzal a tudattal, hogy Paris szerepére pont a Homonnay Zsolt volt beosztva. ÁÁÁÁÁ..... Kép

Na, ennyit rólunk.

Szamóca, örülök, hogy jelentkeztél, jó volt végre olvasni rólatok! Kép Lilo-ra vigyázzatok! Bogi mit szól hozzá? A teknőcöt hol tartjátok, hogy vándorútra kélt? Kép
Gyógyulást nektek! Egyébként én is azt hallottam, hogy a gyerekek ált. a böcsit, ovit végigbetegeskedik, de a sulit már könnyen veszik, addigra megedződik az immunrendszerük. Úgy legyen! Kép Csak addig az a sok betegség... Kép

Pelus: nálunk még van, sőt,a szobatisztaság nem is igazán van napirenden. Sztem dec.-jan. környékén fog majd aktuálisság válni, illetve sztem akkor már őt is zavarni fogja a pelus tartalma. Néha mondjuk már most is mondogatja, meg mutatja, hogy vmi nem jó, de nem igazán foglalkozik a bilivel ill. a WC-szűkítővel.

Szomszéd-telek: még nem írok róla semmit, de reménykedünk... Kép

Zsuzsi! Köszi szépen a palántát, igényt tartanánk rá, ápolgassad még egy picit légyszi, még nem tudom, hogy mikor tudunk eljutni érte. Mekkora egyébként?

Campona uszi: nővérem oda viszi a két kislányát, nekik bejött. Kép

Ez a lázsroham elég durván hangzik! Kép
Mircsi: továbbra is átaludja az éjszakákat? Kép Ügyik vagytok! Gondolom, azért ez nektek is sokat jelent.

Jog: azért csak egy évig jártam, mert egyszerűen nem tudtam a munka mellett tovább csinálni. Teljesen kikészültem idegileg, nem lehetett hozzámszólni, tiszta stressz voltam, semmire sem volt időm, úgyhogy mérlegelni kellett, hogy mi fontosabb. Hiába tetszett a suli, a tananyag, egyszerűen "nem érte meg" feláldozni érte magamat és az emberi kapcsolataimat. Ha nem dolgoztam volna, könnyebb lett volna, de így nem működött. Kép

Réka, veletek mi a szitu? Nagyon eltűntél. Kép

pusza:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Igen, változatlanul átalusszuk az éjszakákat, este 8-tól reggel 6-ig +/- 5 perc. Jó az időérzéke. Persze előfordul, hogy időnként felsír és akkor odaszökellek és visszarakom a cumiját, de ilyenkor simán alszik tovább. Amúgy bármilyen alvás-gond van (álmos de nem tud elaludni), akkor sűrűn mászkálok be hozzá megnyugtatni, nem csak úgy simán hallgatom a sírását... Nem tudom, mi lesz, ha egyszer nagyon beteg lesz, de egyenlőre a saját ágyában alszik, vagy a kenguruban.

Holnapután lesz 6 hónapos, akkor kaphat állati fehérjét is, ami tovább változatosítja az étrendet, mostanában ezt élvezem legjobban, hogy mindent olyan nagy élvezettel fogyaszt. Már vettem is neki etetőszéket, mert úgy tűnt, hogy szívesen kísérletezget banán darabkákkal. A székben, a konyhában akkorát maszatolhat, amekkorát csak akar.

Férj-helyzet: az én uram is gyakorlatilag aludni jár haza, Mircsit legfeljebb reggelente látja (ha nem kerülik el egymást) és hétvégente...

A legnagyobb fűzfacsemete kb. fél méter, a másik 2 kisebb. De elég gyorsan nőnek. És szívesen gondjukat viselem, amíg átveszed.

A Camponát nemsokára megkukkantjuk, abban már biztos vagyok hogy a Rubintba nem akarok járni a jövő hónaptól. De ha az se lesz kóser valamilyen szempontból, akkor nem forszírozom tovább a babaúszást, végül is így is elég kiegyensúlyozott a kiscsaj.

Andrea még mindig a Balatonon van?

Sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Ma tök korán tettük le Noncsit aludni, mert egész nap csak kb. 20 percet aludt és már nagyon nyűgös volt. Remélem, azért így is szépet fog aludni és nem fog nekem már hajnalban kukorékolni. Kép

Zsuzsi, tök jó, hogy továbbra is szépen átaludja Mira az éjszakákat, gondolom, ti is pihentebbek vagytok így! Kép
A banánt Noncsi is szerette, mostanában meg elég rapszódikus a gyümölcsökkel kapcsolatban. Hol megeszi, hol nem... Ma csináltam tök finom zöldborsólevest, teletettem répával, kapjon már egy kis vitamint, persze a répát pont nem volt hajlandó megenni belőle, bezzeg a múltkor kétpofára ette. Hát, nem tudom, miért finnyáskodott most ennyire. Kép
Jó ötlet, hogy kap etetőszéket, a maszatolást imádják a gyerekek. Milyet vettetek?

A fűzfáért sztem a héten átugrok, jó? Megírnád, hogy pontosan hol laktok? Persze priviben. Kép

Andiéknak sztem már itthon kell lenniük, azt írta, hogy szeptemberben már itthon leszenk. Remélem, azért be fog még kukkantani ide! Kép

A mai napunk viszonylag nyugis volt, már kellett egy kis pihi, Balázs szinte átaludta az egész délutánt, de nem is csodálom, szegény tényleg fáradt volt, durva hét van mögöttünk.

Tessék jelentkezni kedves Többiek! Kép

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Képzeljétek reggel mentünk be a bölcsibe, erre tök csend fogadott minket. Gyerekek sehol, jön ki az egyik gondozócsaj és meséli, hogy múlt héten szalmonella járvány volt, az összes gyerkőc a László korházban kötött ki aki evett az ebédből. Tegnap oldották fel a zárlatot. Ma csak a Bogi meg még egy kislány volt bent, ő szintén hiányzott a múlt héten. Teljesen kibuktam még a gondolatra is, hogy épphogy csak megúsztunk egy ilyet, szörnyű hogy ez megtörténhet. Kép

A Bogi a mai napig válogatós, de a bölcsiben sokkal több mindent megeszik. Ma pld-ul megette a paradicsomos káposztát is. Na persze ott ha éhes kénytelen, nem kap mást mint itthon. Tavaly azt imádtam, amikor megfőztem a "kedvencét", hogy tutira egyen , erre őfelsége ránézett és közölte, hogy nem.

Nekünk Peg Perrego Prima Pappa székünk volt, de megmondom őszintén én nagyon megutáltam. A tálcája magasan volt neki, a lábtartó túl alacsonyan és már van ahol elszakadt a huzat, pedig nem használta sokat. Bírom , hogy reklámozzák, hogy ebben aludhat meg játszhat a gyerek , na a Bogi egyikre sem volt hajlandó.

Lassan készülődünk a 3 éves szülinapjára. Az már biztos, hogy kap egy új bringát, mert a régi gagyi volt és eltörött. Tudtok esetleg a környéken vmi jó cukrászdát, ahol lehet tortát rendelni (esetleg katalógusból)?

puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Na tessék, mi is Peg Perego Prima Pappa széket vettünk (illetve én...). Mondjuk amikor az ember az első gyerekének veszi a holmikat, akkor annyira nem lehet tudni, hogy milyen szempontokra kell odafigyelni Kép Én csak azt néztem, hogy legyen stabil, lehessen dönteni az ülést, közelíteni a tálcát, állítani a magasságot. Beleültettem Mircsit, jól elvolt benne, ígyhát megvettük. Egyenlőre csak úgy használjuk, hogy én etetem, miközben a székben ül, ezzel nem volt probléma. Most majd izgulok a huzat miatt meg hogy milyen magas lesz neki a tálca és milyen alacsony a lábtartó... mondjuk Mircsi elég hosszú gyerek, lehet, hogy a végén ezekkel nem lesz gond.

Cukrászdának ajánlom a Huszár cukrászdát az egészségházzal szemben. Mi mindenféle sütit tőlük veszünk, és már csináltattam velük joghurt tortát, ami nagyon finom volt. Katalógusuk nincs, de ha van valami ötleted, akkor meg tudják valósítani, pl. egy barátnőm már csináltatott a pasijának bicikli alakú tortát. Ha elegánsabb helyen akarsz vásárolni, akkor ajánlom az érdi Pataki cukrászdát (7-es út mellett van), ők viszont jelentősen drágábbak, és nem vagyok róla meggyőződve, hogy jobbak is.

A bölcsödés sztori elég durva. A nagyon durva tényleg az, hogy a hírekből kiderül, hogy ez szinte bármikor bárhol előfordulhat, csak egész más, ha idegen helyen történik, vagy ott, ahol a saját gyerekünk van.

Szóval akkor ne gondoljam, hogy ha Mircsi most mindent megeszik, akkor később sem lesz válogatós? Vagy egyszerűen nem szabad mást ajánlani neki, ha elkezd próbálkozni a variálással? Most pont 6 hónapos, és nem tudom miért, de eléggé kizökkentünk az etetési ritmusból - megint tisztára bélpoklos, állandóan enni akar. (Illetve tegnap pl. ez volt délelőtt, délután meg akkorát aludt, hogy már kezdtem aggódni...) Vagy ez az egész csak azért van, mert lassan tényleg ki fog bújni az 1. foga? Az ínyén semmi furcsát nem tapasztalok.

Sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Sziasztok tárnoki anyukák és babócák!

Újra itthon vagyunk és most már a gépünk is üzemképes (festés, lakásátalakítás miatt darabokban hevert az egyik sarokban).

Sok még itthon a tennivaló, de azért beqqcskálok! Ha lesz egy kis időm, akkor majd visszaolvasom, hogy mi történt errefelé a nyáron!

Sziasztok:

Andrea
andrea_m

Sziasztok!

Zsuzsi
Bocsi a szék infókért Kép
Ettől függetlenül sokaknál bevált a Perego, reméljük nálatok is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Bogi most 3 évesen 12kg és állítólag 2cm-el alacsonyabb az átlagnál. Cipőből is csak 22-est hord. Lehet hogy nálunk ezért nem volt jó a szék.
Köszi a cuki infókat Kép
Az első fog várása Kép , a Boginak 1 évesen bújt ki, jól megváratott. Most sincs még meg a 20 tejfoga, még 2 hiányzik.

Sziasztok:
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Bocsi, már megint tök lusta vagyok mindehez, inkább csak olvasgatnék, mint írnék... de fogjuk az egészet az időre, eléggé ramaty. Én meg mindjárt bealszom... bezzeg Noncsi még az előbb vígan énekelt az ágyban, ő vhogy nem álmos. Hjaj, de cserélnék vele! Kép

Andi, szíjja!!! Kép Na, már azt hittem, nem találtok haza Tárnokra, hogy nem jelentkezel. Hogyhogy lakásfelújítotok? Majd tessék jelentkezni ám, jó? Kép

Szamóca, nekünk bevált a PegPerego, nagyon szerettük. Bár tény, hogy Noncsi egyszer sem aludt el benne. Úgyhogy annyira mi sem döntögettük a széket... Noncsi 15 kg. Kép És 23-24-es a lába. Sztem az apja családjára ütött, elég magas ott mindenki. Noncsi is 94 cm már.
A bölcsi sztori nagyon durva!!!! Még "jó", hogy le voltatok betegedve, azért a szalmonella durvább lett volna. Kép
Mikor lesz 3 éves? Sikerült már tortát választani neki? Milyen lesz?

Zsuzsi, azért remélem, még ebben az évben eljutunk hozzátok! De komolyan, már ég a fejem, hogy itt lakunk egymástól 500 méterre és nem bírjuk összehozni a talit. Bocsi, hogy most sem mentem, de ugye elkerülték a mailek egymást, telefonon meg hétvégén nem akartalak zargatni benneteket. A héten hogy jó akkor nektek? Mostmár MINDENKÉPPEN átmegyünk, jó? Kép

Velünk szerencsére minden okés. Kép Talán Noncsi is bealudt, elég csönd honol a ház hátsó részében. Kép Ja, ma lemostam a hálók ablakait, függönyök is száradnak már. Erre ahogy végeztem az ablakpucolással, elkezdett szakadni az eső. Annyira MURPHY!!! Kép De legalább tiszták a függönyök. Kép

Na mentem, teregetek.

Réka!!!

Chrissy

Kép
chrissy

Vagy én, de dög fáradtan. máté itthon betegen,bár nem vészes, így holnap megy is bölcsibe, mert nem bírok vele. Olyan egyszerű utasításra nem reagál, hogy - gyere ide!!!!
Én még mindig gondolkodom a nevelési tanácsadón, bár a bölcsiben meg nagyon jó kisfiú, valszeg csak engem kipécézett magának és csakazértse csinálja amit kérek.
Mira is beteg, de ő sem vészes, én szintén, de csak túléljük.
Tegnap befütöttünk, mert nagyon lehült az idő. nem tudom itt mellettünk mikor fejezik be az építkezéseket, mert minden házat vakolmi kéne, de azt ilyen időben nem lehet.
Én is álmos vagyok, gyerekeimmel ellentétben én bármior, bárhol tudnék aludni.

Sziasztok!!!
Vendég

Sziasztok!

Hogy vagytok? Nálunk kitört a káosz Kép
Tavaly megvettük a festéket a hálószobánkhoz, de aztán a festés elmaradt. Na a héten kidobta az agyam, hogy fessük ki, úgyis még jó időt mondanak. Tegnap kicuccoltunk a nappaliba és mindhárman egy matracon aludtunk ( Bogi persze irtóra élvezi) .Ma nekiállt a párom festeni, nyitja ki a festéket, erre totál beszáradva az egész. Gondolt egyet felhigitja, majd nekiáll festeni, egyszer csak "anyázást" hallok a szobából, berohanok, a szobafalon ott a jó kis "ragyás" csomós festék. Azóta a következők történtek: festék levakarása, festőeszközök újratisztítása,új festék vásárlása . Most kezdett el megint festeni. Kiváncsian várakozom, hogy mi lesz belőle Kép

puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Szamóca, és most hol tartotok festésügyileg? Kép Milyen színű lesz a háló?
Én is szeretnék festeni, de nem tudom, hogy mennyire van meg a tehetségem hozzá... szeretném a hálót vmi meleg színnel kipingálni, meg a nappalival kapcsolatban is vannak "vad" terveim, szóval ötletek vannak, már csak egy kis pénz kéne hozzá no meg affinitás. Majd meglátjuk... Kép
Ovival mi a helyzet? Ide fogtok járni jövőre?

Réka, és ti? Nem tudjátok, vannak itt nyílt napok Tárnokon? Mármint az ovikkal kapcsolatban.
Mirával mi a helyzet? Kiderült már végre, hogy mi a helyzet az immunrendszerével? És Máté? B.-val csinálja ugyanazokat a dolgokat? Mert amikre én visszaemlékszem, hát veled tényleg nagyon szófogadatlan. Nem tudom, mi lehet, mitől lehet ez...
Láttam, nagyon gyorsan tető alá hozták a mellettetek levő házat. Szomszédok aranyosak?

Mi velünk nincs semmi extra, jól vagyunk szerencsére. Kép Ma csináltam só-liszt gyurmát, Noncsi nagyon élvezte. Kép Kitaláltam, hogy a mostani karácsonyfánk csak sk. díszekkel lesz feldíszítve, úgyhogy nemsokára neki is állunk só-liszt gyurmázni nagyüzemben. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Nagy örömmel látom, hogy előkerültetek és felélénkült a topic - persze jó volt Chrissyvel csetelni is nyáron Kép

Mi szusszantunk egy kicsit Várgesztesen, nagyon klassz volt, pedig nem kicsit tartottam tőle. Nagyon kulturált környezet, rengeteg lehetőség mozgásra, kikapcsolódásra, gyönyörű kirándulóhelyek. 3,5 napot töltöttünk ott, és biztos vissza fogunk még menni ha Mircsi nagyobb lesz, illetve lesz tesója (akár több is). Találkoztam olyan társasággal, akik Pécsről érkeztek hosszúhétvégézni (kb 3 család kb 8 gyerekkel), ott látszott, hogy a gyerekeknek hihetetlenül tetszik a terep, szóval tudom ajánlani óvodásforma gyerkőcök szüleinek.

Nálunk amúgy minden rendben, ettől a kis kiruccanástól fel is töltődtünk. A babaúszást valószínű abbahagyjuk, mert az utóbbi 3 foglalkozás alkalmával nem láttam Mircsi arcán az örömöt. Sokkal jobban élvezi, ha itthon hancúrozunk, dögönyözöm, meg a nyakam köré csavarom és úgy hajladozom vele. Ilyenkor hatalmasakat kacag, amitől az ember teljesen elérzékenyül.

Chrissy, gyere a csemetékért amikor csak tudsz, mostanában nem megyünk sehová, legfeljebb sétálni.

Illetve szerda délelőtt meg kell jelennem a budaörsi bíróságon mint tanú, egy 2 évvel ezelőtt a kertünkből kilopott bicikli - illetve a bemászós banda büntetőpere ügyében. Nem voltam túl lelkes ezért a programért, de nem tudok mit csinálni, muszáj elmenni. Annak viszont örülök, ha méltóképp megbűntetik ezt a bandát, akik elég sok mindent lopkodtak el éjjelente tárnoki kertekből.

Nagyjából ennyi jutott most eszembe, de mostmár nem fogok sokáig elmaradozni. Mindenesetre Ch., ha jönni akarsz, inkább telefonálj, mert az a biztos.

Sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Sziasztok!
Máté a bölcsiben is kezd kinyiladozni. Várható volt, de azért még nem panaszkodtak rá.
Mira eredményeit még mindig várjuk, talán holnap okosabbak leszünk. Viszont az ortopéd kiscipőt levehetjük végre, max. éjszakára teszsük fel neki. Úgyhogy mostmár akár fel is állhatna a kisasszony.
Festés, nekünk sem ártana, de még megvárjuk míg Mira is kipingálja magát a falakon és utána.
Nyílt nap, valamikor tuti van, de utána kéne nézni, bár én a tavaszra emlékszem.
összehozhatnánk egy talit, alig pár száz méterre lakunk egymástól és még sem tudjuk összehozni.
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsi, akkor fogom tudni elhozni a fát, ha autóval vagyok - vszínű pénteken, mert suliban leszek napközben. Még nem tudom, hány óráig, de vmikor délután... Jó? De előtte felhívlak majd, amint elindultam a suliból.

Egyébként meg semmi hangulatom mostanság suliban lenni, legszívesebben csak sétálgatnék a környéken, vagy max. kint lennék a kertben Noncsival. Nem tudom,mi lehet velem. Õszi depi? Talán... Kép

Sztem jól tettétek, hogy abbahagytátok az úszást. Ha nem élvezte Mira, akkor felesleges erőltetni. Pancsolhat még ezerszer a vízben. Kép
Milyen volt a meghallgatás a bíróságon? Ilyenkor ott vannak a vádlottak is?
A Várgesztesi Villaparkról már én is hallottam jókat, meg nem jókat is, de örülök, hogy nektek bejött. Kirándultatok sokat? Milyen gyerkőcös "szórakozási" lehetőség van ott? Én tudjátok, hova szeretnék elmenni? Ide: www.sonnentherme.at - itt van a határhoz közel. Nem sok napra, csak mondjuk két éjszakára, annyi sztem pont elég lenne. Hát, majd meglátjuk...

Réka, mi jót csinál Máté az oviban?
Mira eredményeit megkaptátok?
Önkormányzatban voltál? Kíváncsi lennék friss pletyikre... Kép
Tali nem ártana. Kép Máté minden nap bölcsiben van?

Nincs vkinek friss EU-s könyve? Bármi, ami az EU-val kapcsolatos érdekel.

sziasztok: Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Chrissy, gyere bátran, várunk.

Na most aztán tényleg jöhet az őszi depi, jól megérkezett a randa idő. Szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni a séták helyett (ha nem akarunk a 4 fal között punnyadni)?

Ez az osztrák hely tényleg jónak tűnik. Várgesztesi szórakozás gyerkőcöknek: az élményfürdő mindenféle masszírozó buborékokkal (amit Bali miatt nem tudtunk kipróbálni), nagyon klassz játszótér és vizicsúszda - ezek főleg nyáron használhatók ki. Amúgy kedden elmentünk a pákozdi arborétumban, ott is van egy nagyon klassz játszótér.

Most mennem kell, sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Zsuzsi, csak pár sor erejéig, mert készülődnöm kell. Kép
Az eredmény negatív, de nem is baj, mert tudod, mondtam tegnap, hogy júniusban államvizsgám van, úgyhogy az egy kicsit akkor sűrű lett volna.
A fát köszike szépen, nagyon-nagyon tetszik, jó, hogy ilyen picurka még csak, legalább végigkövethetem a növekedését. Kép
Szted mikor lehet kiültetni? Van már rendes gyökere?
Csináltatok fotókat Várgesztesen? Küldhetnél párat. Kép Tényleg jól hangzik. Kép
Mi ma megyünk gyermekvasutazni. Kép Kép Kíváncsi vagyok, hogy fog Noncsinak tetszeni. Kép
Hogy napközben mit lehet csinálni ilyenkor? Hát, tényleg nem sokat... legalábbis amig kicsi Mira. De gondolkodom, hogy mi miket csináltunk anno, amikor még pici volt Noncsa.

Szép hétvégét mindenkinek!

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Chrissy, bátran ültesd el a fát, akár mind3-at ahogy van, csak az lehet gond, ha már lefagy a föld és túl kemény az ásáshoz.

Várgesztesen szégyen szemre egy fotót sem csináltam, pedig nálunk volt a gép. Egyszerűen nem volt kedvem csattogtatni. De a honlapjukon vannak jó kis képek: www.villapark.hu

Mircsi mostanában elég horror programokat csinál nekünk hajnalonta. 4 és 5 között felébred, és utána már csak imádkozni tudok, hogy visszaaludjon úgy igazán, és ne csak negyed-fél órákra. Ma hajnalban gyakorlatilag fél 5-től 8-ig kisebb megszakításokkal sírt. Ezt már tényleg csak a fogakra tudom fogni. Semmit nem látok vagy tapintok az ínyén, de nem tudok más okot találni. Vagy valakinek van ötlete?

Sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Ez elég érdekes... ezt a hozzászólást vagy háromnegyed órája írtam, de a Babanetnek vmi miatt derogált feltennie. Még jó, hogy ki volt másolva... Remélem, most megjelenik:

Szia Zsuzsi!

Jelentem, a hétvégén elültettük a csemetéket. Kép
Remélem, megamaradnak. Kép
Három volt???? Ajaj, akkor lehet, hogy én a legkisebbet kidobtam? De nekem az vhogy olyan kis betegnek tűnt, meg nem is hasonlított a másik kettőre, azt hittem, hogy az nem az. De hülye vagyok!!!! Kép

Mira mikor fekszik le esténként? Eszik még olyankor?

Várgesztes: ejnye-ejnye. Kép Kár, hogy nem csináltál képeket! Kép

Lányok, megy vki tüdőszűrésre jövő héten? Mi csütörtökre kaptunk behívót, én biztos megyek, Balázs most volt pár hónapja, ő azt mondta, most nem tud menni, mert nem akar szabit kivenni rá, de én mindenképp megyek, mert már sztem 10 éve voltam. Kép

Holnap suli. Semmi hangulatom hozzá. A korai keléshez meg aztán pláne semmi. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Nahát, sehol senki??? Kép

Zsuzsi, megnéztem, 3 csemete lett elültetve, tényleg egy gazt dobtam ki. Kép Megnyugodtam. Kép

Jövő héten pénteken vizsgám van, kérem a drukkokat már előre is, rám fér... most fogok csak kezdeni nekiállni tanulni.

Ma kaptam egy új vasalót, mert tegnap Balázs nekiállít megjavítani a régit, aztán frankón gallyravágta az egészet, holott csak az volt a baja, hogy a spriccelője nem működött. Vezeték nélküli volt, imádtam, de sajna jelenleg használhatatlan. Kellett venni vmilyet, igaz, ez is tök jó, de nem vezetéknélküli. Kép
És ma megjött a mosó-szárítógépünk is, imádom, csak sztünk elég fura hangot ad ki, úgyhogy holnap hívja Balázs a márkaszervízt. Tipikus... ugyanezt eljátszottuk anno a mikróval is (azt vissza is vittük, kicseréltük), meg a mosogatógéppel is, ott viszont kijött a szerelő, és akkor meg pont nem csinálta azt a zajt a mosogatógép. Aztán hagytuk a fenébe az egészet, azóta megjavult magától. De ez az új csodamasina azért bosszant rendesen. Kép

Megyek tanulni...
Ja, voltatok kint a búcsúban?

Sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Lassan kezd itthon alakulni a kép, persze van még munka bőven!Kép

Amikor a nyár elején elmentünk Lellére azt kértem a páromtól, hogy az alsó szinten, az 5 ablakra belülre csináljon 5 db párkányt, illetve fent az emeleten a korlátot fesse be.
Erre ezekből nem lett semmi sem, hanem a pincét (az egész ház alatt van, 3 helyiség) leburkoltatta, a falat bevakoltatta, festettette, a pince plafonját hungarocellel szigeteltette. Ez persze nem rossz dolog, hiszen szép lett, meg jó is így, csak az addig a pincében megtalálható összes lomot, majd jó lesz még valamire cuccokat felhordta a házba. Elképesztő kupleráj keletkezett. S mivel ez még így nem volt elég, amikor megérkezett az új ülőgarnitúra, akkor kitalálta az én drága jó párom (akkor nem ezt gondoltamKép ) hogy az ülőgarnitúra nem mutat jól a meglévő falszín előtt, így át kellene festeni. Augusztusban temetésen voltunk, utána hazajöttünk, s amikor beléptem a házba sírva fakadtam a káosz láttán Kép
Aztán mondtam a páromnak, hogy nem kell átfesteni a falat, mert ha sötét, erős színű szőnyeget, illetve dekorfüggönyt veszünk, akkor majd jól lesz az ülőgarnitúra színe is. Visszamentünk Lellére, majd hétfőn délután jött a telefon, hogy mégis átfestik a falat, zöldre. Kb. 2 hét múlva mondta a párom, hogy most már befejezték a munkákat, s elég rossz a helyzet otthon, megbeszéli Anyósomékkal, hogy egy hétre elvisszük a fiúkat hozzájuk és ezidő alatt megpróbáljuk helyrepofozni a házat. A fiúkat lepasszolva újból Tárnokra keveredtem, de csak többnapos sírás lett belőle, mert valami elképesztően rossz színre sikerült kifesteni a nappalit. Nagyon erős zöld volt és amikor beléptem szinte visszatántorodtam a szobából, annyira döbbenetes volt. Egy olyan kétségbeesés fogott el, amit el sem tudok mondani. Sokkolt a fal színe, az összes cuccunk dobozokban és hegyén-hátán, a ruhák a szekrényekből az ágyakra halmozva, szóval az egész lakás úgy nézett ki, mintha akkor költöztünk volna be, s mindezt normális állapotban hagytam itt júniusban.
Persze visszahívtuk a festőket, akik két nap alatt átfestették a szobát, aztán pedig elkezdődött a cuccok helyrerakása. Van még mit pakolni, a hétvégén talán el tudjuk hozni az asztalostól megrendelt szekrényt és akkor jövök fel az emeletre és itt is elkezdem a cuccainkat helyrerakni.

Bocsánat, hogy hosszú lettem!

Andrea
andrea_m

Sziasztok!

A múltkori bejelentkezésem óta túl vagyunk egy újabb betegségen. Szegény Bogikám csak köhögött, de azt éjjel nappal. Kaptunk is beutalót Svábhegyre a pulmonológiára. 27-én visszük. Nem tudjátok véletlenül, hogy zajlik egy ilyen vizsgálat?

Egyébként túlvagyunk a szülinapozáson. Volt nagy öröm, malackás torta (elfújta a gyertyákat) illetve megkapta a várva várt biciklit is. Kép

Voltunk itt a búcsúban is, vasárnap és hétfőn is kiszaladtunk munka után egy kis körhintázásra. Bár egyedül még nem mer felülni rá, csak velem együtt, de így nagyon élvezte, integetett ezerrel az apjának. Ti voltatok?

Festés: a hálószobánkat Duluxal festettük ( ez már bevált a Bogi szobájánál is). Az ő szobája halvány citromsárga, a mi hálónk meg halvány baracksárga. Mind a kettőnél meleg színt kellett választani, mert északi fekvésű a két szoba. Most a fűrdőszoba festését találtam ki, az kék lesz és szeretném még kifestetni vele idén az előszobát is. Így jővőre maradna a nappali az étkező és a konyha. A párom már kezd belejönni, a hálót 3 óra alatt kifestette hengerrel és tényleg szép is lett. Azóta már lefestettem vele a külső kerítést is mert rozsdásodot. Szóval nem hagyom unatkozni az emberemet Kép Tényleg nálatok ki szokott a kezdeményező fél lenni a nagy változtatásoknál, beruházásoknál? És hogy viselitek (eltekintve Anditól, aki már úgy látom kezd beleőrülni Kép )?

Chrissy
Bogi marad még egy évig a Bölcsiben.Ennek több oka is van pld évvesztes, pelenkás, szeret oda járni és így is ő volt idáig a legkisebb. Ez azért számít, mert a gyerkőcök szokták egymást bántani és az ő 12 kilójával így is nehezen védi meg magát a 19 kilós gyerkőcökkel szemben. Nem tudom mi lenne egy oviban.

Tanulás: fogad együttérzésemet, rám is várnak az éjszakai tanulások és már a gondolatától is rosszul vagyok.Kép Inkább bele sem gondolk Kép

puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Bocsi, hogy sokáig nem jelentkeztem, mostanában sok az éjjeli riasztás, és nappal minden percet ki kell használnom pihenésre, ha épp nem főzök vagy próbálom utolérni magam a kertben vagy a háztartásban. Persze azért igyekeztem minél sűrűbben olvasni, hogy mi van Veletek.

Chrissy, örülök, hogy a fácskák rendben vannak, nem kényesek, szóval minden remény megvan rá, hogy egészséges fák lesznek. Pont jókor ültetted el őket, most hogy jönnek az első fagyok már talán hozzászoktak az új helyükhöz és át tudják vészelni a telet.

Nálunk is aktuális lesz egy festés nemsokára, bár lehet, hogy előtte érdemes megvárni, míg Mircsi járás-gyakorls közben végigtapizza az alját... egyenlőre örülnék, ha sikerülne beiktatni egy tél előtti nagytakarítást. Meg persze bababiztossá kell tenni a nappalit, mert a kisasszony már elég könnyen el tud jutni a szoba bármely pontjára a földön, hamarosan pedig magasabbra is.

Nálunk az a legfrissebb fejlemény, hogy elkezdtünk egészségesen táplálkozni - Norbi módszerrel. A férjemnek fogynia kell, és én is szívesen megszabadulok attól a 10 kiló fölöslegtől, amit az utóbbi pár hónapban magamra gyűjtöttem. Én okt. elején kezdtem bele a módszerbe, és nem tudom, hogy fogytam-e már, de a közérzetem javult attól, hogy esténként nem nassolgatok.

Sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Bocsika, hogy ilyen sokáig nem írtam. Kép Tegnap is vizsgáztam, szerencsére sikerült! Kép Örülök neki, mert már két vizsgán túl vagyok, bár igaz, hogy az igazi hajtás csak egy hónap múlva lesz...

Zsuzsi, hogy álltok az éjszakákkal? Hogyhogy mostanában olyan sokszor kel Mira?
A fáink szerencsére jól vannak, nagyon bízom benne, hogy túlélik a telet, mert ha igen, akkor bizti megmaradnak. Legalábbis akkor már nagyobb rá az esély! Kép Szeretném, ha növekedni kezdenének, olyan jó kis helyet találtunk nekik. Kép
Norbi-update: bírod még? Kép Én szeptember utolsó hetében kezdtem el. Majd hónap végén megírom, mennyit fogytam vele. Kép Egyébként az én közérzetem is jobb, az tuti, hogy fogytam már, de most nem akarok ráállni a mérlegre, majd jövő hét végén megteszem. Kép

Szamóca, Rékáék voltam asszem ezen a pulmonológiai vizsgálaton, biztos meg tudja írni, hogy mit csinálnak ott. Egyébként jövő héten szerdán én is megyek a Svábhegyre kivizsgálásra, igaz, én az ekcémám miatt.
A bucsúban mi is voltunk és Noncsi is csak egy dologra mert felülni, egy vonatra, ami körbe-körbe ment, persze az is úgy volt, hogy Balázs mögötte ült. Kép De azért élvezte, sztem egész jó volt. Még az idő is kedvezett nekik! Kép
Bogi-bölcsi: persze, így érthető. Oviba hová szeretnéd járatni? Most így hirtelen nem emlékszem, hogy beszéltünk-e már róla... én már komolyan mondom, hogy előre parázok ettől a kínlódástól, ami majd április-májusban lesz, hogy felveszik-e Noncsi ide a tárnoki oviba, vagy sem. Úgy szeretném, ha sikerülne!
Festéssel hogy álltok?

Andi, hűha, ti aztán jól elvoltatok itt az elmúlt hetekben! Most végülis milyen színű a nappali? Az ülőgarnitúra világos színű?
Tényleg, a te gyerkőcöd hova jár oviba? Ide Tárnokra? Kíváncsi lennék a te véleményedre is oviügyben... én nagyon vacilálok még a Templom utcai ovival kapcsolatban, nekem az nagyon szimpi. Bár a Dózsa György úti ovi is jó lenne, de kész röhej, mert körzetileg a falu ovijához tartozunk, tisztára illogikátlan, mert sokkal messzebb van, mint a Dózsa Györgyi ovi. Kép

Na jól van, szép kisregényt írtam. Kép
Netezek még egy kicsit, aztán korán lefekszem. Ma egész nap tök álmos voltam...

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!
Cinicini
Ha tudsz írj légyszi a pullmonológiai vizsgálatról, hogy milyen. Csütörtökön kell vinnem a Bogit, de hülye fejjel nem kérdeztem meg a gyerekorvost, hogy pontosan mit is csinálnak?
Nektek meddig tartott, mert a telcsiben azt mondták vigyek magammal ételt-italt ( ez meg nem valami biztató Kép )

Chrissy
Lehet, hogy beszéltünk már az oviról, de azóta változtak a dolgok, mert a munkahelyem kicsit érdekesen áll újabban a dolgokhoz. A 2002-es béremért dolgozom most is és úgy tűnik ezen nem is nagyon akar a vezetőség változtatni. Ergo most le akarok diplomázni, aztán sűrgősen akarok vmi új munkahelyet nézni ott Tárnok környékén. Már biztos írtam, hogy jelenleg Kispesten dolgozom és ez kissé messze van, ez mind időben ill. benzinpénzben rossz. De van egy másik variációnk a jővő évre , ez esetben babát várnék Kép és otthon lennék. Szóval a Bogit mindenképpen oda a környékre szeretném járatni, de azért jó oviba.

Nem tudtok esetleg valahol olyan tánctanítást vagy hasonló foglalkozást , ahova 3 éves kortól lehet vinni?

Most csak ennyi, dolgoznom kell...
puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Szamóca, mit tudsz a Kossuth utcai oviról? Mert ma pl. beszélgettem a közértben egy nővel (ott dolgozik, mindig megdícséri Noncsit, hogy milyen szép Kép ), aki pl. nagyon sok jót mondott a Kossuth utcai oviról, hogy ott pl. sokat foglalkoznak a gyerekekkel, van kézműves foglalkozás, viszik őket kirándulni, szépek a játékok a kertben, míg a Dózsa György úti ovi olyan semmilyen, nem nagyon vannak foglalkozások, a Temető utcai ovi sem egy nagy szám, meg ott pluszban alig van kert. Ma hazafelé megálltam a Kossuth utcai ovinál és benéztem a kertbe, tényleg sok szép játék van. Az, hogy az épület kívülről nem a legszuperebb, az egy dolog, belülről mondjuk még nem láttam, de most teljesen elbizonytalanodtam, nem tudom, mi legyen... Te mit hallottál róla? Végülis közel laktok hozzá, ti is oda tartoztok, ugye?

A mhelyeddel kapcsolatban: hát, elég durva, hogy fittyet hánynak a tv.-i előírásokra, annyira undorító dolgok ezek!!! Te is most fogsz diplomázni? Tényleg jó lenne itt a közelben munkát találni, de gondolom, nem dúskál a környék a betöltetlen pozíciókban. Kép
Szóval tervben van a második baba? Kép Az jó! Kép

Érden van a Kéknarancs klub, ahol 3 éves kortól van zenés "mese-aerobic" gyerekeknek, nagyon jó! Én is vinném oda Noncsi, de ő még csak 2,5 lesz. Sok táncos lépés van benne, jómúltkorában az óraadó csajjal beszélgettem, bemutatott pár lépést, nagyon jópofa! Kép

Réka, írjál te is, nagyon rég jelentkeztél már!
És persze a Többiek is, írjatok!

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Tök jó, hogy mire Míra 3 éves lesz, mindent felderítetek a környéken, ahová járatni lehet. Ez a Kossuth utcai ovi Tárnokon értendő? Nagyon biztatónak tűnik. Csakhát nem tudom, mennyiben múlik a szülőkön, hogy melyik oviba jár a gyerkőc. Vagy ha korán jelzik az igényt, akkor lehet, hogy bejutnak oda is ahová nem tartoznak körzetileg?

Nálunk továbbra is tartanak az éjszakai ébredések, már hetek óta, lassan csak egy kósza álomnak tűnik, hogy egy időben Mircsi átaludta az éjszakákat. Pedig a kiságyával nincs baja, mert napközben gyönyörűen, önállóan elalszik benne (persze nem mindig, de ma eddig kétszer produkálta ezt), éjjel viszont 1,5-2 óránként felsír és meg kell nyugtatni, aminek az a módja, hogy hozzám bújhat. Hosszabb ideig (3-4h) pedig akkor alszik, ha magam mellé fektetem. Erre viszont nem szeretném teljesen rászoktatni. Nem látom semmi jelét, de csak a fogzásra tudom mindezt fogni. Dehát mennyi ideig tart, míg végre kibújnak azok a genyó kis fogacskák? Kép

Hétvégén megyünk szüretelni anyósékhoz Sátoraljaújhelyre, remélem, szép idő lesz. Most nagyon klassz, ki is használunk minden napot kiadós sétákra. Ma a martonvásári parkban voltunk, gyönyörű!

Chrissy / Update: jövő héten (1-én) mázsálok, megírom az eredményt. Nem titok, 80 kilóról indulok, és kb. 15-öt szeretnék fogyni. Nem sanyargatom magam, tehát még kisebb kicsapongásokat is megengedek magamnak (hetente egyszer-kétszer), viszont elég sokat mozgok: a séták Mircsivel, ami naponta legalább 1h, de van hogy 2 (és Mircsi majdnem 8 kiló), meg időnként tornázom is. Megvettük a duci tréning I-IV-t, az elég kellemes torna. Még csak egyszer csináltam, de nagyon jól esett. Szóval kiváncsian várom az eredményt 1-én, és persze azt is, hogy Nálad van-e változás, hiszen régebb óta csinálod, mint mi.

A fűzfák miatt ne izgulj, ha eddig nem száradtak ki, akkor mostmár tutira megmaradnak. Az viszont lényeges, hogy amíg meg nem nőnek 2m magasra, addig vagdosd le az oldalsó hajtásokat, mert ha elhúzzák a fát, akkor ferdére fog nőni, és féloldalas lehet a lombja, illetve kidőlhet vagy nagyon csálé lesz. Ne aggódj a levágott ágak miatt, mert mindegyik helyett nő pár új.

Sziasztok:

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Zsuzsi, most rövid leszek, de Míra alvásával kapcsolatban meg akarom kérdezni, hogy van vmi kis fény a szobájában? Mert nálunk is anno volt probléma, hogy tök sötét volt a szobájában és éjjel, amikor felébredt (mert azért fel szoktak ébredni még párszor), sírt, mert semmit sem látott. Egy kis fény megnyugtathatná... (márha eddig nem volt). Mi azokat a kis lámpákat használjuk, amik fényérzékelősek és csak simán a konnektorba kell dugni. Noncsinak nagyon fontos. Jómúltkorában volt éjjel áramszünet és persze, hogy felébredt és elkezdett síni, mert tök sötét volt bent nála.
Meg még ami lehet, hogy mennyire van meleg/hűvös nálatok.
Bevallom, mi este nem fűtünk. Noncsi rendesen fel van öltözve, van egy vastag takarója, kellemesen hűvös van és mindenki jókat alszik. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Szia Chrissy!

Köszi a tippeket, ki fogjuk próbálni!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Szia Zsuzsi!

Én nem tudok tipekket adni, csak együttérzést. Bogi 3 és 6 hónapos kora között minden egyes éjjel óránként ébredt. Ez az időszak a mai napig emlékezetes számomra, annyira durva volt. Ekkor próbálkoztunk a sírni hagyással, de aztán mi azt nem bírtuk. Aztán egyszer csak elmúlt ez az egész. Kitartás!! Kép

szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok tárnoki anyukák!

Szeretnék csatlakozni hozzátok.
Magamról röviden: 4 éve élünk Tárnokon, van egy 4 éves fiam, és most ikreket várunk.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Szia Eri!

Csatlakozz, szívesen látunk! Kép
Kisfiadat hogy hívják? Akkor ő már ovis, ugye? Idejár Tárnokra oviba? Legalább tudsz nekünk mesélni infókat, hogy a három ovi közül melyik milyen. Kép
Az ikrek mikor várhatóak? Kép Tudod már, hogy kislányok vagy kisfiúk lesznek?
Írjál bővebben magatokról. Kép

Zsuzsi, alvással hogy álltok?
Annyir szép idő van mostanában, mi is egész délelőtt kint voltunk a kertben (játszótér híjján ugyebár Kép ).

Nekem holnap sulim lesz, bár egyszerűen nulla hangulatom van hozzá. Végigkérdeztem az ismerős évfolyamtársaimat, hogy mennek-e holnap, de egyikük sem, úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy be kell mennem, pedig most vhogy kihagytam volna. Nem tudom, mi van velem. Kép

Eri, Tárnok melyik részén laktok?

Szép napot mindenkinek!
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Szia Chrissy!

A Zrínyi utcában lakunk, a Bentához közel. Bence a nagyfiam, a Dózsába jár, de tavaly az egyik Templom utcaiba járt (a Mesevárba). Most is kiscsoportos, mert évvesztes. Ha kérdésetek van ovival kapcsolatban, szívesen segítek, ha tudok. Választani egyébként elvileg nem lehet, de a szabály alól mindig vannak kivételek... Mi úgy kerültünk át a Hétszínvirágba, hogy helyet cseréltünk egy másik anyukával.
Az ikrek januárra várhatóak, addig szigórú fekvésre vagyok ítélve, mert 3 hete méhszáj-elégtelenség miatt össze kellett varrni. De szerencsére nem fogtak bent. Eddig fiú-lány a felállás, nem bánnám, ha így maradna.

Chrissy: milyen suliba jársz, és hányad éves vagy?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Sziasztok!

Nahát, már vasárnap van és teljesen kihalt a topic! Kép Bár eléggé rapszódikusan szokott mindenki írni, úgyhogy nem lepődök meg. Kép

Eri, Budapestről költöztetek anno ki? Mesélj légyszíves az ovikról, ami infód van, mindnek örülünk. Nálunk most április-május környékén lesz az óvodába a beiratkozás, nagyon szeretném, ha felvennék Noncsit. Mi körzetileg a Kossuth utcai oviba tartozunk, bár sztem közelebb vagyunk a Dózsa György úti ovihoz. Milyen benyomásod van erről a három óvodáról?

Szegénykém, hát nem vagy könnyű helyzetben! Bence hogy viseli, hogy nem tudsz vele nagyokat játszani? Egész nap bent van az oviban, vagy ebéd után haza kell hoznod? Nem sínylette meg a közösségváltást?
Melyik kórházban fogsz szülni? Ikreket hogy fogják hívni? (Van egy ismerősöm, aki ugyancsak ikreket vár januárra. Kép )

Suli: a Móricz Zsigmon körtérhez közel van, az Általános Vállalkozási Főiskola. Mostmár végzős vagyok, lassan neki is kéne állnom a diplomamunkának is. De egyelőre semmi kedvem sincs hozzá. Kép

Lányok, esetleg tudtok ajánlani egy megbízható takarítőnőt? Az az igazság, hogy hála a vegyszerallergiámnak, egyszerűen képtelen vagyok megcsinálni bizonyos dolgokat és ez így nem állapot. Kép

Lassan megyek aludni. Engem teljesen megviselt ez az óraátállítás. Nagyon nem bírom, hogy már délután 4-kor sötét van. Kép

Jó éjt!

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Hello Eri, üdvözlet a topicban! Kicsit irigyellek, hogy ikreid lesznek, régen én is mindig ikrekről álmodoztam, de most hogy egy babám van, el tudom képzelni, hogy ikrekkel még kevésbé egyszerű az élet. De biztos megvan a maga szépsége is.

Mircsi egyre rosszabbul alszik éjszaka, pl. múlt éjjel óránként keltem hozzá. Már látszik az 1. foga, koccan az üvegpoháron, ennek köszönhetően csütörtöktől szombat reggelig folyamatos hőemelkedése volt, ami néha lázba ment át, és jópárszor átázott kakiilag. Szóval rendesen megszenvedünk az 1. fogacskával, és csak bízni tudok benne, hogy a többivel nem kell ugyanezt eljátszani. Ja, és közben megjelent a szájpenész is, amit nagyon hamar észrevettem, és el is kezdtem kezelni, de még mielőtt elkezdett volna visszahúzódni, szép nagy foltokat alkotott a pici lány ajkain.

Hogy még kevésbé legyen unalmas az életünk, pénteken útnak indultunk Sátoraljaújhelyre a nagyszülőkhöz, hogy segédkezzünk a szüretnél. A forgalom nagyon durva volt, és amin még jobban meglepődtünk, vissza úton, tegnap délután is rengetegen utaztak Bp felé. Mircsi pedig csak 1h-t aludt a hordozóban, egyébként szórakoztatni kellett, ami sötétedés után nem is volt annyira egyszerű. Énekelgettem meg meséltem neki, de láttam rajta, hogy nagyon kínlódik a kocsikázástól. Ahogy magam is... a hátsó ülés közepén szusszantam én is egy órácskát, amíg Mircsi aludt (az éjszakázások miatt ki kell használnom a nappali lehetőségeket), és mire fölébredtem, úgy elzsibbadt a nyakam hátulja, hogy alig bírtam fordítani a fejem, és ennek köszönhetően elég rosszul aludtam ma éjjel is. De nem akarok tovább panaszkodni, most már lement a hőhullám, hazajöttünk (és itthon a legjobb), a szájpenész is húzódik vissza, szóval felszálló ágban vagyunk.

Takarítónő ügyben próbálok Neked érdeklődni, Chrissy, jelzem, ha jutottam valamire.

Sziasztok!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Sziasztok!
Már egy ideje nem voltam, egyszerűen nem volt időm.
Most sincs, kedves férjem nincs otthon, mert dolga van, így egyedül vagyok a 2 gyerekkel.
Hozzánk jár egy lány Érdről, ha érdekel valakit szívesen megadom a számát.
Eri, gratula az ikrekhez én is gondolkottam rajta Kép))
Már én is morfondírozok a harmadikon, úgyhoyg a tetőtér beépítést is hamarosan elkezdjük, sosem lehet tudni.
Én is update-olok, de csak ligth-osan. Azt mondják az okosok, hogy ezzel lassan, de tartósan lehet fogyni én kb. havi 3 kg fogyásra jövök ki.
Megyek etetni. Sziasztok!
Réka
Vendég

Sziasztok!

Ahogy irigykedtek, én dagadok a büszkeségtől...Kép Pedig valóban nem lesz egyszerű, már a terhesség sem az egy ideje, akkora a hasam már most, mint a Bencével 9 hónaposan. A többi kellemetlenségről nem is beszélve. Aztán jön majd az éjszakázás, a karikás, kialvatlan szemek, a 'semmire-nincs időm' szindróma, meg még ki tudja mi minden. Korábban én is próbálkoztam takarítónővel, amikor szakdolit írtam meg vizsgákra készültem, és Bence még itthon volt, de kín szenvedés volt. Szép tiszta volt minden, csak nekem nehéz volt elviselni, hogy idegen matat a holmijaink között. Most szegény páromra szakadt a házimunka, mert non-stop feküdnöm kéne, amit mindketten rosszul viselünk, de szerencsére ez nem tart örökké.

Ovi: tulajdonképpen 4 van. 2 a Templom utcában, a Dózsa és a Kossuth. Úgy tudom, hogy elég nagy a széthúzás az ovik között, folynak a belharcok, de ezzel nem kell foglalkozni.
Személyes tapasztalat: tavaly a Templom utcai Mesevárba jártunk, és sajnos a gyerek igencsak megsínylette. Előttem az óvonéni emberileg igencsak leszerepelt, néhányszor a képembe hazudott, és valahogy nem bírom elviselni a gerinctelen alakokat. Ráadásul nem hagyhattam ott délutánra a gyereket, mondván, hogy nincs délutános óvonéni, így aztán ugrott a diplomám is. A mostani nagycsoportos páros az jó. A kiscsoportos párosról meg azt hallottam, kiabálnak a gyerekekkel.
Szerencsés voltam, hogy találkoztam egy anyukával, aki meg pont oda akarta iratni a kislányát, akit a Dózsába vettek fel, bár az messzebb van, egy gyors csere révén átkerültünk a Dózsába. Hát, össze sem lehet hasonlítani a kettőt. A gyerek felszabadult, boldogan jár oviba, meséli, mi mindent csináltak, egy csomó barátja van, és szereti a pedagógusokat. Rengeteg foglalkozás van, közös kirándulások, volt szüreti délelőtt, amin anyukák is ott lehettek, és még sorolhatnám. Ja, és nem számít, ha van otthon kisebb gyerek, akkor is ott maradhat egész napra (a másik oviból azt a gyerkőcöt is kidobták délben, akinek anyukája dolgozik, és a nagyit kellett kiköltöztetni Csepelről, hogy legyen, ki délben átjár a gyerekért - nagyi meg szegény olyan idős, alig tud menni is...)(ja, és volt olyan is, aki az állását vesztette el, mert nem tudta megoldani). Mindenkivel beetetik, hogy ha anyuka gyesen van, akkor csak 4 órát lehet a gyereke oviban, különben nem jár gyes. Ez baromság! Akkor igaz, ha pl hosszított gyesen van, és azt a gyereket akarja otthagyni, akivel gyesen van. Arról nem is beszélve, hogy sok gyereket fel sem vesznek helyhiány miatt, mondván úgyis otthon van anyuka a kicsivel. Ilyenkor arra hivatkoznak, hogy az ovi 5 éves kor alatt nem kötelező. Ezt is félremagyarázzák. Nem nekik nem kötelező felvenni, anyuka dönti el, mikor iratja be, de a helyhiánnyal tényleg nem lehet mit kezdeni. Valakinek tényleg otthon kell maradnia. Leleményesebbek letagadják a nagyobb gyereket, sőt!!! Olyan is van, aki nem is tárnokon lakik, csak azért van bejelentve ide, mert Érdre épp a helyhiány és a hosszított gyese miatt nem vették fel a gyerekét. (Vajon aki miatta szorult ki, az most hogy érzi magát?) Az önkormányzat feladata lenne, hogy annyi helyet biztosítson, ahányra szükség van, de ennek nincs meg az anyagi háttere. Ez különben nem csak helyi probléma, egész Pest megyében emiatt szívnak, miközben Budapesten meg sorra vonják ösze az ovikat. Ugye a sok kiköltözés... Ja, igen. Mi is Pestről költöztünk ki, de eredetileg nem pestiek vagyunk.
Huhh, lakatot teszek a számra. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
Sziasztok!
Eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Most látom, hogy elírtam: nem a nagyobb, hanem a kisebb gyereket... Ezzel szerintem nem érdemes próbálkozni, inkább azt kell mondani, hogy a kicsi bölcsis, anyuka meg dolgozik. Igazolás nem kell sehonnan.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Sziasztok!

Eri, az ember boldogan olvas hosszú szövegeket, ha ennyi hasznos info van benne.

Valamelyikőtök tudja, hogy a 4 ovinak kb hogy alakulnak a vonzáskörzetei? Vagy hogy erről hol lehet érdeklődni?

Velünk nincs semmi különös tegnap óta, illetve annyi, hogy ráálltam a mérlegre, és kiderült, hogy gyakorlatilag semmit nem fogytam 1 hónap alatt. Mondjuk csak kb. 2 hétig vettem nagyon komolyan az update-t, utána volt pár lazaság, a szüreti hétvégéről nem is beszélve. Anyóséknál mindig volt elöl valami kaja, jellemzően diós/mákos bejgli (az egyik gyengém a sok közül). Mondjuk lehet, hogy a helyzet mégis javult kicsit, mert ma majdnem sikerült belepréselnem magam a terhesség előtti nadrágomba. Csak a sliccet nem sikerült felhúzni. Szóval ez lesz a másik etalonom a mérleg mellett.

Ja, az ovikról csak annyit, hogy szemlátomást a Dózsa úti jóval kulturáltabb, mint a 2 Templom utcai (EU konform játszótér, igényes kert, szép épület). Számomra ezek az apró jelek is sokat mondanak.

Most búcsúzom, jó éjszakát!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

A Mesevár (Templom u.)udvarát nyáron felújították, vettek egy csomó új játékot, a régieket meg kiszórták. Abszolút rá is fért, 3 csoportra jutott 3 db hinta, a kicsik csak a legalacsonyabbra tudtak felülni, mert direkt úgy volt beállítva, hogy kicsi - középsős - nagy. De a nagyok bármelyikbe be tudtak ülni. A hintáért folyton ölre mentek. Ja, és van gyerekmedence, amit nyáron fel szoktak tölteni, szerintem ez tök jó.

Hogy melyik utca melyik ovihoz tartozik, szerintem bármelyik oviban megmondják, de vannak olyan utcák, amiket hol ide, hol oda sorolnak. Ilyen pl a Zrínyi is. Ez attól függ, hogy jön ki a létszám.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Sziasztok!

Chrissy felvilágosított, hogy a 'Tárnokiak ide' topik helyett ezt használjam. Kicsit furcsa volt, hogy azon nincsen kommunikáció, de amiért feljelentkeztem (angol tanárt kerestem), már megoldódott. Sikerült itt helyben találnom nyelvtanárt, úgyhogy nagyon boldog vagyok.

Magamról néhány mondatot: Suplicz Ildikónak hívnak, 3 éve élek Tárnokon, a Petőfi utcában. Most 7 hónapos Anna lányom gondoskodik arról, hogy ne unatkozzam.

Üdvözlettel, Ildi
spongyabob

Szia Ildi!

Gyere gyakran dumcsizni! Én naponta többször is idenézek, de sehol senki. Én meg ugye most nagyon ráérek, mert fekszem egész nap. Kép

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Lányok, jövök majd én is, de most jelenleg feje tetején áll az egész világ körülöttem, nagyon nem vagyok a toppon. Kép
Majd mesélek.
sziasztok:CH.

Chrissy

Kép
chrissy

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?