Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi
Kutya közönséges rozsdamentes acél lábosban, ami csak az övé. Szóval nem hiszem, hogy ez lenne a ludas.
Pulcsi... Kép

Nikcsi, Laga
Ha így számoljuk, akkor mi nyertünk. Mi mindketten 16 voltunk, amikor egymásba szerettünk. Kép

Boglárka
Sajnos már bízni sem tudok benne, mert a nyáron kifejezett kérésünk ellenére is meg akarta etetni Sebit stikában diós-kürtőskaláccsal! Kép
Ma kezdett dolgozni az agyam, hogy tegnap lehet, hogy megetette titokban keksszel, mert rá is kérdezett, hogy "Még mindig nem ehet?". Hátha azért nézett ki úgy tegnap estére...
Az unatkozás miatt ne érezd magad rosszul, Sebi is un engem - de ez nem is csoda, hiszen nem lehetek olyan jó játszótárs, mint egy korabeli baba.
Ma is nagyon jót játszottak Lillával, hangjukat nem lehetett hallani, bezzeg külön-külön meg lehet tőlük süketülni! Persze egymás játékai is nagyon érdekesek. Kép
Lassan beszorulunk a lakásba, mert jön a vacak idő, rendezhetünk játszóházat, minden du. másnál. Kép

Myra
Nagyon jó volt a mai délután, köszönjük a vendéglátást! A képeket majd tedd fel, meg akarom Zsombornak mutatni mielőbb, nagyon sajnálja, hogy nem látta a kölköket együtt! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Saci,
Mi is nagyon jól éreztük magunkat! Kép Gyertek legközelebb is!! Mire felértem Lilla már aludt, és szunyált 1 órát, azóta megint garázdálkodik. KépKép
Képeket lekicsinyítve átküldtem mail-en. Így volt a leggyorsabb. Most megyek mert fürcsi van.
myra

Myra
Nagyon jók a képek, köszi! Kis ikertesók! KépKépKép
Sebi pont addigra aludt volna el, mire hazaértünk, de amint megállt az autó, kipattantak a szemei. Aztán nagyon játszottak még a fiúk, de Sebit se kellett altatni. Kép
Viszont a pöttyei (kopp-kopp) javulnak, úgyhogy úgy tűnik okés ez a tápi.

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, a körözős e-mailhez jutott eszembe: ti mit néztek meg egy ismerős lakásában először?
Én a könyvespolcot meg a konyhát. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra!
nagy mázli lenne, ha tényleg csak egy sunyi-szunyi lenne az oka. Az legalább télen nincs.

Cas!
mail: én mindent, bejárási sorrendben, bár azt hiszem a fürdőszobát preferálom Kép
lábas: több eszement ötletem sajna nincs Kép

ki mikorra megy holnap? én 11-12 között vmikor
szilvamag

Ki megy ma a csobánka térre?
Szilvi ha jól láttam a Békás busz menetrendjét nem változtatták mégsem.
nikcsi

Ha tudnám mi mikor van pontosan az jó lenne. Nem akarok néhány dologról lemaradni, ezért 10-re megpróbálok elmenni.
nikcsi

Szilvi
Mi 10-11 között leszünk csak. Épp hogy találkozunk. Viszem.

Nikcsi
Akkor keressük egymást.
boglarka

Cas
ezt olyan sunyi dolognak tartom ha egy nagyszülő, vagy bárki úgy akar bevágódni hogy suttyomba tömi a kölköt olyannal amit még egyébként Te nem is adnál. Meg ugye Õk eleve nem értik meg hogy miért nem ehet az a gyerek már 3-4 hónaposan kekszet reszelt almával...

Én kimaradtam ebből a köremailból..vagy ez egy privát dolog volt?
Azért én is leírom, hogy egy lakásban először azt a helységet nézem meg ahová beérek vagy bevezetnek. Így sokszor kimarad az olyan mint a fürdő vagy konyha, mert lehet hogy oda nincs alkalmam kimenni...Kép

Nikcsi
teljesen elhiszem Neked (képek nélkül is) amiket írtál Kori mozgás fejlődésérőlKép Azért a képek jöhetnek!!Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus
Pláne, hogy Sebinél nemcsak a "bevágódás" múlik rajta, hanem komoly gondot okozhat pl. a diós kürtőskalács (dió,tojás,tej). Főleg az háborít fel, hogy mire fel bírálja felül az én döntésemet a saját gyerekemmel kapcsolatban?! Kép
A sunyiság sajna benne van, pl. após nem engedi, hogyha kint ülünk az asztalnál a kertben, akkor a kutyának falatokat adjunk (ne járjon oda kunyerálni, sőt egyáltalán nem jöhet oda, amíg eszünk). Persze, hogy nagyanyós odahívja a kutyát, és maradékokat ad neki a tányérjáról. (Jól össze is vesznek mindig rajta...)
Mail: csak egy aranyos kérdéssor, amire válaszolva-körbeküldve többet tudhatunk meg egymásról. Add meg az e-mail címed, és akkor elküldöm neked is (meg a listát is, a többiek címeivel).

Kép
Kép
Kép
cas

Engem az ilyen etetésekben (és úgy általában a beleszólásokban) az zavar, hogy nekik is volt lehetőségük felnevelni x gyereket. Csinálták ezt jól vagy rosszul. Ez meg most a mi lehetőségünk. Az, hogy jól vagy rosszul csináljuk-e a dolgokat, úgyis csak évek múltán derül ki. Nevelés ügyben kb 20 év múlva talán.
Fú, megkaptam én is a mail-t, igyekszem válaszolni Kép
cory 19+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szilvi, Nikcsi
Sajnos nem jutunk ki, mert Fanni még mindig alszik. (Sajnos???) Pedig direkt elringattam már jó korán, hogy hamarabb ébredjen, de ilyenkor juszt se.

Azt bírom Anyukámban, és általában a szülőkben (de lehet hogy már írtam. -Olyan leszek, mint anyám, mindent többször mondok el), szóval azt, ahogy mondják ne úgy tartsam, ringassam, stb. Aztán amikor a nagymamaám itt volt és Anyukám fogta Fannit, akkor ő pedig Anyukámat oktatta ki, hogy hogyan tartsa. Én meg csak nevettem Anyukámon, hogy ő is megkapta XX éves fejjel. Kép
boglarka

nagymama kontra anyuka
kíváncsi vagyok mi milyen nagyik leszünk.
rólunk is így írnak majd a lányaink, menyeink? Kép
szilvamag

Cory
Gratula. Kép
boglarka

Szilvi
Főleg a menyeink! Mi sem leszünk jobb anyósok... Kép
Jelszavam: Élni, és ÉLNI HAGYNI!

Kép
Kép
Kép
cas

Én azért bízom abban, hogy nem leszek rossz anyós Kép Legalábbis nekem egy tündér jutott Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok

Nikcsi, Kori még éjszaka ennyiszer fent van? Akkor én meg vagyok áldva Ancsival!!
Holnap lesz 2 hónapos.

Cas, lassan 2 hete figyelem, szerencsére nem nőtt tovább, bár a védőnő azt mondta majd még nőhet.Megyünk nemsoká az első oltásra, majd meglátjuk mit mond a doki.Most kb 1 cm kör alakú folt. Azért egy kicsit meg vagyok ijedve.

Van babazene cd-nk / nem tudom volt-e már téma /, de ha valakinek kell, szívesen megírom neki.

Nekünk bevállt, bár én hamarabb elalszom rá mint Anna..Kép

Eszti
eszti2

Olyan rég tettem fel képeket

Kép

Kép

Kép

Szerintem jó húsban van..Kép
eszti2

Eszti!
hogy növeszthetett már ekkora hajat??? Kép

nagyon jó volt a mai okítás. Megtanultam a hordozókendőt Enikőnek is megkötni, megnézték a csípőjét is, megmutatták hogyan tornáztassam, meg pocakmasszázst is tanultam. Most már nagyon okos anyuka lettem ! Kép
ja, és tele volt kedvesebbnél kedvesebb védőnőkkel
szilvamag

Eszti
Egyedul tobb haja van, mint a tobbieknek osszesen... Kép
A hemangiomatol meg ne felj, minden oke lesz. Remelhetoleg nem kell hozzanyulni, es magatol visszahuzodik.

Syilvi
Jo lett volna menni... Ehelyett itt ulok, es ZH/t iratok... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
A tornát sajnálom! Szerintem is elég rossz időben van, ezért nem járok én sem.

Cas
Kudarcod: tényleg magadban kell feldolgozni és nem annak megélni. Minek visszafelé nézel, ha megbántad mit csináltál sem tudsz változtatni, ezen kár rágódni! Nekem is mindenki azt mondja, hogy a következő gyerekem lehet, hogy nem született pióca lesz. És én még reménykedem, ha minden igaz nálunk 2007-től lesz kistesó projekt. (Addigra lesz olyan törlesztésünk, ami lejár, szóval anyagilag is kicsit jobb lesz! De ezt nem lehet így kijelenteni, mert tudjátok.)
Oké nyertetek, mi 1,5-t ráhúztunk.
Játszóház: ISZONYATOSAN JÓ ÖTLET! Kép A lényeg, hogy a másik játéka sokkal érdekesebb. Viszont a babapartyk hatására Kori elég irigy lett, de szerintem úgyis csak egy gyerekre tudna koncentrálni. Timi néha feljön Kingával, akinek nagyon érdekesek az ismeretlen játékok és akkor jön az én gyerekem és mindent kiszed a kezéből. Nem is nézném ki belőle!
És emlékszel még a mi konyhánkra, könyvespolcra? Ha nem akkor ide is jöhetnétek!

Lakásunk: elég hiányos még, de a konyhánk és fürdőnk szép. Kép Legalábbis szerintem, főleg a fürdő, mert ott mindent az én kedves férjem csinált, hozzáértés nélkül! Kép

Csobánka téri előadás: Az idő miatt majdnem nem mentünk. Kép Amit nagyon sajnáltam, hogy az én védőnőm még erre sem képes (értesíteni), és persze ott volt, de nem ismert meg. KépKép Viszont ott volt Hmmc védőnője, és aki még a doki mellett szokott lenni. Beszélgettem is vele, azt mondta Kori kicsit le van maradva mindenbe a korabelijeihez képest. Elkeseredtem. KépKépKép 8 hónaposan még egy foga sincs, nem négykézláb megy, hanem csak a könyökén, nem ül, stb. A súlya se túl sok, de szerintem teljesen arányos baba, az a baj, hogy nem egy pufok???? Mitől lenne nagyobb, én is és az apja ia mélynövésű, nem? Viszont a szoptatással kapcsolatban olyan jó volt ott a nénivel beszélgetni! Kori nem akart szopizni, az idegen zajos hely miatt, szóval nyügi volt nagyon. Sajnáltam, hogy több dolog is kimaradt, viszont nagyon jó lenne, ha sűrűbben lenne ilyen. Iszonyú finom pogit adtak, meg babavízet is.
nikcsi

Szerintetek rosszat tennék, ha Korinak valami állatos mamusz vennék? A lába mindig, mint a jégcsap.
nikcsi

Nikcsi,
Hülyeség, hogy le van maradva. MINDEN BABA MÁS!!!
Fog: Lillának is 8 hós kora után jött ki az első, és most 10 hósan még csak a harmadik kezd neki előbújni.
Súly: Lilla 10 hósan 8 kg. Valószínűleg nem háromszorozza meg a születési súlyát 1 éves korára, ahogy az "elő van írva". És??? A doki néni mindig azt mondja nagyon jól néz ki, és szerintünk sincs vele semmi baj.
Mozgás: Kori nyugodt típus, miért akarna mozogni?? Az egyik rokonunk kislánya több mint 1 éves volt amikor felállt. A gyerek azóta 10 éves, nincs semmi baja és éltanuló!!
myra

Nikcsi: az átlag baba egy vicc. Nincs olyan! Vagy ha van, akkor én meg definiálom az átlag védőnőt meg gyerekorvost, és idomuljanak! A védőnő mondjuk legyen 173cm magas és 56kg. A doki meg 183cm és 74kg. Aki nem ilyen, az szégyelje magát! Brrrr!
cory

cory
Budapest

Cas,
Itt maradt a narancssárga kisautótok. Ne keresd! Kép
myra

Sziasztok,

Boglárka,
Teusnak meg sem kottyant az 5 hós oltás. Abban volt a Vigyorex: hetekig vigyorgott utána.

Myra,
ugye te tudod az email címemet? Légyszi küldd át nekem is a köremailt. Köszi.

Szúnyogcsípés allergiára van jó homeós bogyó: Ledum Palustra.

Ki jár úszni közületek? (mármint babástól)

Laga
laga

Cas
szívesen válaszolok a kérdőívre, meg én is elolvasnám a tiéteket. Mi úgy is kimaradunk a talikból legalább így jobban meg ismernék mindenkit.
bebi5@freemail.hu ide jöhet.

mucus
Tm

Most csak gyorsan...

Myra
Holnap mégis kocsival megyek, mert rájöttem, hogy utána mennem kell piacozni-bevásárolni, úgyhogy 8 körül érted megyek, az jó? Majd reggel még hívlak!

Nikcsi
Ez ilyenkor még nem irigység. Tegnap Lilla is, Sebi is szedte ki a másik kezéből a játékot, és tömte a saját arcába, mindegy, hogy melyikük játéka volt. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga, Mucus
Mindkettőtöknek továbbküldtem a köremaileket.

Laga,
Milyen potenciálban?
Náthára mi a legjobb? A gyógyszertárban a kezünkbe nyomták a könyvet, hogy válasszunk, de igazán egyik se illet rá.
myra

Ja, és lemaradás-sietés: minket meg azért izélgetnek, hogy Sebi miért csinál mindent ilyen hamar. Mégis mit csináljak vele? Kötözzem le?!
Szóval felejtsd el a hülyeségeket, Kori szépen fejlődik, egészséges, ez a lényeg.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Egyszerre írtunk. KépKép
Rendben várlak!!
myra

2x is. KépKépKép
myra

Nikcsi,
A gyerkőcöknek általában a lába mindig hideg, úgyhogy ha emiatt vennéd, felesleges. Ez szigorúan az én különvéleményem, de ne mamusszal kezd ha még nem megy Kori.
Amúgy amit mondtak azon a börzén elég nagy empatia hiányra vall szerintem, hogy lehet ismeretlenül egy anyukának ilyeneket mondani anélkül, hogy ismerné a gyereket és valamennyi körülményt, csak mert szerinte az átlag mást mond?? Nevetséges. Szerintem ne foglalkozz vele.
Kika
kika

Nikcsi!
szerintem sem átlag Kori, mert olyan nincs is. Mi sem a nagy könyv szerint működünk, vagy Te igen? MAjd elindul, nem győzöd majd kergetni.
A fogak miatt ne izgulj, nem hiányzik még neki. a cicidnek sem. Kép
A lába meg természetesen hideg (nekem még most is gyakran jégcsap). Ha mindenképpen úgy érzed plussz kell rá, inkább tapadós talpú zokni húzz rá, abban teperni is könnyebb.

Myra!
átdobom holnap reggel neked a homeós könyvet. Jó?
becsöngessek, vagy csak dobjam a postaládába?
szilvamag

Az újraélesztéses előadást nem hallgattátok meg? Arra is kiváncsi lettem volna.
boglarka

Nikcsi
Ne foglalkozz mások véleményével. Ha Sára mellé rakod Korit akkor súlyban "le van maradva", ha Dani mellé akkor pedig egy akrobata. Szerintem gyerek válogatja. Nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt a védőnőnkkel, ezért én nem tudok rossz véleményt mondani róla.
Szerdán felhívtam, hogy Sárán megjelentek kiütések, azonnal mondta, hogy menjek be a tanácsadásra, ne a beteg gyerek közé vigyem. Meg is vizsgálta a doki és kapott testápolót. Az Ildikóval azon viccelődtek, hogy ritka "depressziós" gyerek Sára, mert mosolygott, mint a vadalma és gügyögött még a dokira Kép is. Csak azt utálja, amikor megnézi a torkát.

Sajnálom, hogy mi nem mentünk erre a mai akármire, de azt hittem, hogy nem jön senki más. Mostmár mindegy ez az ígyjárástipikusesete.
hmmc

Szilvi,
Postaláda, mert reggel megyünk Sacival shoppingolni. Kép
myra

Laga
Mi már lassan 3. hónapja járunk úszni Korival a szérűskerti tanuszodába.

Kika
Az a védőnő mondta, aki a dokink mellett van, szóval nem vagyunk ismeretlenek számára, de akkor is! Kép

Hmmc
Ma jöttök úszni? Ma de. megint kettesben vagyunk, apa dolgozik, aztán jön a du. amit nagyon várok!

Ma van Korinak az első névnapja! Kép KépKépKépKép

többieknek is írok majd a hszhoz, köszi!
nikcsi

Kedves Kori!
boldog névnapot kívánunk!
Szilvi, Kinga Enikő
szilvamag

Nikcsi!
majd szeretnék kérdezni az úszásról, mert úgy tűnik Kingával ellentétben Enikő nagyon szereti a vizet. Mikortól is lehet kezdeni? az első oltás után?
szilvamag

Valahogy kimaradt az olvasásból Nikcsi beszámolójaKép ezért most néztem vissza, hogy miért is vígasztaljátok Nikit ennyire....

Szóval Nikcsi, igazuk van a lányoknak az átlagos babával kapcsolatban..
Nehogy elkeseredj már amiatt amit az a védőnő mondott. Én nem tudom milyen Kori életben, de a képeitek alapján nagyon kis formásKép Tesómat is agyon szekírozta ezzel a dokinőjük (még gasztro.dokihoz is kellett menniük aki ránézett a gyerekre és azt kérdezte tesómat hogy miért hozta el???? ez a gyerek nagyon szép formás csak kicsi). Nem tudom, hogy miért kell ezzel stresszelni az anyukákat (Õ is otthon sírt még a gasztro. előtt, hogy most mi lesz).
Pont a doki és a védőnő az aki tudhatná, hogy ahány gyerek annyi féle. Mi alapján általánosítanak?
A foga szintén 1 éves koárban jött ki, és ez is nagyon sok gyereknél így van. Akkor miért baj ez is???Kép
És azt is nagyon jól tudhatnák, hogy a legtöbb gyereknek felcserélődik a mozgásfejlődésük...

Nem értem, miért van az, hogy a szakember ahelyett, hogy segítene inkább a frászt hozza az anyukákra.

mucus
Tm

az lemaradt, hogy
Korinak Nagyon boldog névnapot kívánokKép

mucus
Tm

Korinak boldog névnapot!

cory
Budapest

Boldog névnapot Korinak. Kép
boglarka

Niki
Boldog névnapot a leányzónak!

Ez lőttem de. Sebinek:
Kép
Kicsit nagy még rá, de beleszerettem! Kép
Viszont következőnek lányunk lesz! Ahogy Myra nézegette Lillának az édesebbnél édesebb rucikat, teljesen belelkesedtem én is! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Korinak nagyon sok boldogságot kívánunk első névnapja alkalmából! Matyi egy virtuális puszit is küld a kishölgynek: cupp! Kép

Úúúgy sajnálom, hogy nem tudtunk menni pénteken a szopis napra! Kép
A babaruhabörzén volt végül valaki? Voltak jó cuccok? Itt anyuéknál (mert most itt vagyunk) sikerült a helyi kínaisnál venni egy 2 részes overált télre Matyinak. 1900 volt, szuperolcsó - szerintem. Kép

Nikcsi, nekem elég normális modemem van, nem beépített, hanem külső, így ha valami gond van, nem kell az egész gépet újraindítanom, elég kikapcsolnom a modemet, meg vissza és kész. Most már ketten leszünk fáziskésésben ezentúl, bár remélem én nem sokáig. Hamarosan lesz megint szélessávú.
És ne izgulj Kori miatt. NAgyon szemét dolog ilyenekkel lelkiismeretfurdalást kelteni az anyukákba, az meg agyonidegeskedi magát, hogy mit csináljon.

Myra, Cas, kitartás az algériásoknak, és várjuk a fejleményeket! Olyan jó lenne, ha legalább már az kiderülni mire érzékenyek. Huhh, nehéz ügy ez.

Laga! Mi is járunk úszni, már fél éve a Gézengúz alapítványhoz Budakalászra. Nagyon szuper hely, és szerintem a környéken a legolcsóbb.
aranyhold

Aranyhold
A fenti sapit a börzén vettem Sebinek. Egyébként meleg pulcsikban, bélelt és játszónadrágokban utaztam, vettem is egy csomót 600-1000 ft körüli árakon.
Ja, és benéztünk a Szilvi által emlegetett Csobánka téri kínaiba is, ott is vettem 1500-ért egy naci, pulcsi, ujjatlan kapucnis-kardigán együttest.

Myra
Képzeld jöttek vendégek, és nagyon aranyos együttest hoztak, pont amilyet kerestem: bélelt nadrág, meleg kabát, de még nem a téli anorák. Kép Nagyon jópofa, kifordítom-befordítom, kívül kék plüss, belül bolyhos krémszín. Nagyon aranyos benne a kölök! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra!
megvan a könyv? kérek visszajelzést!
szilvamag

Szilvi,
Igen köszönöm megkaptam. Kép Bocsi, hogy eddig nem jeleztem, csak egy kissé kaotikus napunk van.
myra

Sziasztok,

Myra,
Ledum Palustre 9 Ch. Ja és köszi az emilt. A csoportos listában láttam, hogy a régi céges emilcímemre is kapok levelet (ka@hansa3.hu). De én má' nem vagyok ott!

Egyébként állati rossz vagyok az ilyen emilek válaszolásában...

Aranyhold,
a Gézengúzosok nem csak sérült gyerekekkel foglalkoznak?! Aszittem. És mennyi az annyi?

Nikcsi,
boldog névnapot Korinak!
Ha tényleg az számítana, hogy az átlag gyerek mit tud és mekkora, akkor én is parázhatnék. Teus mozgásfejlôdése hogy úgy mondjam elég lassú és még túlméretes is a kishölgy. Lehet hogy a kettô összefügg? Ezt a súlyt megmozgatni nem lehet semmi...

Ti kaptok Auchan katalógust? A mostani hátoldalán a libero megapack 1799,-Ft!!!!!!! (A Corában 3.200,- a DM-ben 3.050,-) Na mondom erre befizetek!
Elmentem délután Vilmossal, de csak a lefosztott polcokat találtuk. Na mondom, errôl lekéstünk. Akkor látom, hogy ki van ragasztva egy cetli: Tisztelt Vásárlók! A katalógusban tévesen jelent meg a Libero ára. Nem 1799,-, hanem 3.799,-Ft.
Erre eldurrant az agyam. Na ja, véletlenül tévesen! A 3.800,-Ft-os ár mitôl akciós eleve???!!! Teljesen hülyének nézik az embert. Persze egy csomó ember észre sem vette a kiírást csak levette a polcról, hogy jaj de jó, milyen olcsó. Talán sose jönnek rá, hogy a környéken a legmagasabb áron vették a pelust. Jó üzlet az Auchannak az tuti!

Laga
laga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?