Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Szia Csema!

De jó hogy itt vagy sokat gondolunk rád, de az a lényeg hogy jól vagytok.!
Nagyon rosszul hangzik, hogy lehet végig bent kell lenned. Hogy bírja a család?
Csema megmondanád, mióta vagytok együtt a pároddal ,mert én rád tippeltem hogy ti nyeritek meg. Mert írtuk ki hol ismerkedet, meg és mióta vannak együtt. Remélem, még elcsíptelek és vigyázz magatokra. Puszi

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csináltam egy fotót az én nagy pocimról! Kép
Kép

Nicika 22+4

KépKép
nicika

Babetta! Tőlem még nem kérdeztétek, de elárulom hogy most 10-én volt találkozásunk 7. évfordulója! Kép

KépKép
nicika

Szép a pocid!

KépKép
csema

Csema! A te tiszteletedre készítettem a fotót! Kép Neked nincs pocifotód?

KépKép
nicika

Búcsúzom 23 éves házasok vagyunk! ha igaz 1 hét múlva ha megint behozza a gépet a sógorom, s akkor majd jelentkezem!Addig millió puszi mindenkinek, köszönöm a sok biztatást puszi!

KépKép
csema

Csema! Sok puszi! Vigyázz magatokra!

KépKép
nicika

Ha a sógóróm elküldi msn-n akkor Anett felteszi majd! Pussszancs!!!!!

KépKép
csema

Nicika!

Gratulálok a 7.évfordulotokhoz!!!
Csak akkor nem voltál itt utána meg nem beszéltünk róla.
Ja és szép nagy a pocid.Még mindig nem tudni hogy fiú vagy lány??

A táblázatban az utolsó képem miért nem látszik az a 20 hetes pocim, lenne?!

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csema ti nyertetek!!!!!!!!!!!

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csema,
megy a drukk! Jó kezekben vagy! Kitartás!

Nici,
ugye mondtam, hogy a 20. hét környékén indul be a pocak. Nagyon jó a kép, csinike vagy! Kép
Holnap én is csinálok pocakfotót! Az enyém most felfele jön.

Cory és a Többiek,
találka engem is érdekel. Meséltem már, hogy a Vörösoroszlán teázó a Jókai utcában nem dohányzó! Jó kis koffeinmentes teák vannak ott. De szerintem asztalt kell foglalni, ha sokan megyünk. Kép

Jól haladok a barkácsolással. A névtábla az ajtóra már kész, két csiga tartja a nevet, ez moosgumiból van. A katicás kép szárad, majd lefényképezem. Tök jól pihentet ez a kreatív munka engem. Kép

Angi és Lídia 24+0
angi79

A Vörösoroszlán is jól hangzik Kép Ismerem is a helyet, nem tudom, miért nem ugrott be Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Csema!!!! Kép Kép Jó, hogy újra itt! Izgultunk ám érted! És továbbra is megy a drukk!

Nicika, nektek gratula a 7 évhez és csini a pocid! Neked is nagyot nőtt, most kb. az enyém is hasonló.

Angi, vigyázok ám magamra, azért nem izgultam, mert ugyanúgy fájt a pocim, mint amikor nagyot nőtt a 18. héten. Azért köszi, és természetesen pihizem, és figyelek. Kép

Annácska!!!! Úgy örülök a jó eredménynek! Kép És annak is, hogy hétfőn már jössz tornázni. A Visegrádi u. 47-ben van, a szakrendelőben, 9-től 10-ig. Ha jó úgy neked, találkozzunk az információnál 8:50-kor, akkor majd be kell regisztrálni. Ehhez csak tajkártya kell. Kiskönyvet azért hozz, mert a tornatanárnéni Kép felveszi az adataidat. Sok-sok nagypocis van, és még egy 22 hetes kismama, és most majd még te.
Nemsokára úgyis teszek fel pocifotót, így ha látod, akkor megismersz majd engem az információnál, de majd én is nézem az új pocakost! Kép Tök jó! Kép
Ja, én tornázós pólóban megyek, és csak a melegítőt, illetve a tornazoknit veszem ott át. Cipő nem kell, meg semmi más.

Angi, a párommal az első randink a Vörös oroszlánban volt, szóval mehetünk oda! Kép Jó hely!
Bár mi a Ráday u.-ban voltunk.

Puszi

Eszti
22+2
Vendég

Szia fitti Eszti,

a Ráday utcai is jó, sőt nekem közelebb is van, mint a másik. Kép
Tegyél fel képet! Olyan kiváncsi vagyok, hogy nektek milyen nagy már a pocótok.

Kész vannak a remekművek! Felteszem az albumomba.
Puszi
angi79

Na, végre kész a 23. heti pocifotó.
Hát így festünk ma este mi, Eszti és a minipici babácska. Kép

Kép

Kép

Puszi

Eszti
Vendég

Szeva CSajok!

Végre itthon! Jól elfáradtam ma!

Először is tökre sajnálom Csema, hogy pont nem voltam itthon! De baromira örülök, hogy tudtál jelentkezni! Csodálom a kitartásod, minden tiszteletem a tiéd! Én akárhogy imádom a kismanót, mát tutire túlpörögtem volna odabent! Továbbra is sokat gondolunk rátok, és megy a sok-sok ++++++++++++++++++++++ energia!Kép

Annácska! Nagyon örülök az eredménynek!Kép És nagyon szupi, hogy már Te is érzed a Picurit!Kép Hamarosan már mindenki fogja, nyugi Medike!

Babetta! Gratulálok a barátnődnek a kisfiúhoz! Nem kell minden babának óriásnak lenni, biztos nagyon szép baba! Jó egészséget nekik! Nálunk meg szinte mindenkinek kislánya van, de akivel egyszerre várom a babát, nekik is kisfiúk lesz!Kép

Olgo! Nem semmi csaj vagy, injekció nélkül fogat tömetni!Kép Minden elismerésem a tiéd, én nem voltam ilyen bátor! De a lényeg: TÚL VAGYOK, KÉSZ VAGYOK A FOGÁSZATTAL!Kép

Livi! Akkor tessék szedni a vastablettát, meg egyél sok sóskát, spenótot...stb.!Kép
Nicika! Nagyon kis szép már a pocid!Kép Neked is jól beindultKép Gratula az évfordulóhoz!

Angi! Nagyon kis ügyi vagy, mindjárt meg is nézem az alkotásod! Lidikének csináltál névtáblát?

"(Fitti)Eszti" - ez jóKép! Már én is nagyon kíváncsi vagyok a pocikádra, várjuk a képet! ÉN is lefotóztatom magam, ha papa hazajön! Még dolgozikKép, lehet már csak holnap lesz belőle vmi!

Csajok, a tali nekem is oka! Hétköznap v hétvégére tervezitek? Csak mert nekem papát is be kell vonni, ugyanis ő fuvarozna fel engem, de azt mondta simán megoldjukKép (Olyan édes, tudja, mennyire szeretnék Veletek találkozniKép)

Puszi!

Anita és Botond 22+0

Anita
Kép
Kép
_anita_

Már megint addig írtam, hogy lekéstem a képetKép Azta, mennyit nőtt a pocidKép Nagyon szuper! Nagyon édes kismami vagy!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Eszti!

Hatalmas nagy pocid van,olyan a pocid mintha kislány lapulna benne,pedig Bence lapul ott.

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszti,
nagyon jó a pocakod! Tényleg nagyott nőtt!!! Nagyon happy kismamának látszol, nagyon helyes! Kép

Anita,
milyen édes a párod, hogy felhoz Téged! Kép Szerintem legyen a találka egy pénteki napon valamikor novemberben.
Na? Írjon mindenki, aki tud jönni! Én jövő héten megyek a Rádayba és megkérdezem, hogy lehet e asztalt foglalni.

Babetta,
én 48 centivel születtem. Nem is nőttem nagyra. Kép

Ja, és Lidikének gyártottam a dolgokat.
Képzeljétek, sógornőmék otthon vannak a picivel és a 2,5 éves tesó (Milán) fel akarta venni + az 1 éves simogatta a buksiját. Milán azt mondja nekem a telefonban: "hozol ajándékot?"
Szóval reggel indulunk!
Mindenkinek kellemes 7végét!
Vigyázzatok a Manókra és Magatokra!

Angi és Lídia 24+0
angi79

Angi! Meglestem a műveidet! Nagyon-nagyon szépek lettek, baromira tetszenek! Jó, hogy Lidikének ilyen kis ügyes anyucija lesz, irigykedemKép

Szép hétvégét nektek is, vigyázz magatokra, gyakorolgass!Kép

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Köszi csajok! Kép
Jó hétvégét nektek is!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csema!
Végre itt vagy! Vigyázz magadra és aludj sokat! Remélem nem tartanak bennt végig! Azért az sok! De ha muszáj, akkor ki kell bírni.

Medike!
Én már kötök! A páromnak kb 3 éve egy sálat, már harmadszorra kötöm át. Most már lassan a végére érek. Meg a babának egy halványsárga pulóvert, már kész a háta és a fél eleje. Nem tökéletes, de azért tuti! Az elejére majd hímzek bocit!

Angi
Nekem jó a vörös oroszlán, csak még ki kell találnom, merre van és apát meggyőzni, hogy elvigyen és visszahozzon!

Egyébként már jól vagyok, csak a pocim rendetlenkedett, de kialudtam!
Megyek aludni. Hétvégére megyünk vidékre.

Pussz mindenkinek: Lívia

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!
Már biztos csak én vagyon fennt!

Scullyx: Üdv. a kislányt várók körében! A 0,9 MOM nem alacsony, nekünk is 0,89 volt.

Anita: Tök jó, hogy minden jól alakult a dokidnál!!Kép

Vpetra: Jobbulást! Az AFP-d jó!!

Femőke: Én sem szeretem a pelust szagolni, de erőltetni nem is szabad a bilit. A nagyobbik lányom is 2,5 évesen lett bilis.

Eszti: A nyillalás a hasadban biztos a szalagok voltak, nyúlnak és az nekem is szokott fájni.
Drukk a keddi UH-hoz!

Annácska: Szuper, hogy minden OK!!!!

Szelivi: Néha nem elég vasat szedni! A felszivódást is segiteni kell: Ferrum Metallicum homeopátiás bogyót lehet szedni rá.

Ildi: Jobbulást Levinek!! Remélem Ti nem kapjátok el!

Olgo: Köszi a fogdokinő számát!

Nicika: Hát, most már nagyon szép "kis" pocakod van, igy tovább!!KépKép

Angi: Ügyi vagy, hogy ilyeneket csinálsz. Hol tudom megnézni? A nevedre kattintva a honlapodon az album üresKép

Eszti: Jók a pocis képeid!

Medike:
Gyümileves - főzés nélkül:
0,3 deci tejszinbe lassan belecsurgatni 1,5l narancslevet (nem 100%-ost), beletenni gyümölcsöket (lehet konzerv is lével együtt), 0,2dl tejjel felverni fél zacsi főzés nélküli vaniliás pudingport, ezt belekeverni, izlés szerint cukrozni, tejszinhabbal tálalni.
Tiszta fogyókúrás Kép

Én is akarok talizni Veletek, nekem mindegy mikor, csak jóelőre tudjam, hogy a gyerekekre tudjon vigyázni a férjem.

Tünde 24+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Csema: Jó, hogy jelentkeztél, álmodj szépeket és remélem hamar eltelik az idő és édes babótok lesz!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jó reggelt,

hogy aludtatok? Remélem Ti jól, mert nekem pocsék éjszakám volt, alig tudtam aludni...

Anita,
köszike a bókot! Még szeretnék 2 képet csinálni és egy forgót a pelenkázó fölé.
Tünde,
sajnos a babanet néha azt írja, hogy üres az album, de nem az!

Megyek lányok, hamarosan indulunk.
Puszi Nektek!
Angi és Lidi
24+1
angi79

angi79

Sziasztok!

Angi
Milyen pici vagy? A barátnőm 180 cm és a férje is ,de gondolom ha ilyen magasak, csak megnő a törpe is.
Ma megyek látogatóba a babához.

Ma volt az első rossz álmom mióta terhes vagyok. Azt álmodtam, hogy Levi megszületett csak éppen a mellkasomon jött ki. A nővérem pont ott volt velem és kérdeztem tőle, hogy ez normális ,mert szerintem nem. Mondom a 21.héten még nem kéne megszületnie. Nagyon pici volt ,és nem vett levegőt meghalt. Teljesen kibuktam. Aztán temetőbe voltam és minden sír éget meg a házak is. Ennyi röviden .JÓ mi???? Miután felriadtam egész végig a hasamon volt a kezem és Levente jelezte, hogy megvan. Jó volt felébredni!!!!
Ja és a védőnő is volt itt, mindent végig turkált és a végén lefeküdt az ágyamba piheni, ez hogy került az álmomba azt nem tudom.

Megyek reggelit csinálni jó étvágyat mindenkinek szép hétvégét. Bár az idő undorító.

Babetta és levi 21 +0

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Lányok! Nem tudom, hogy észrevettétek e, de a táblázat jobb szélső sötét szürke részeibe belinkeltem néhányatok honlapjának elérhetőségét! Szóval bármikor lehet kukkolni! Kép

http://web.t-online.hu/nicika/Tabla.htm

KépKép
nicika

Esztipeszti! Tényleg nagyon szépen növöget a pocid és tényleg hasonló a mérete mint az enyémnek! Gratula!

Angi! Megkukkantottam a katicás képet és a névtáblát és láttam az új babaruháidat is! Nagyon tetszenek a képek, csuda ügyes vagy és a rucik is nagyon jók! Nekem főleg az a barna rugi tetszik nagyon! Kép

KépKép
nicika

Nálunk is piszok rossz idő van! Még köd is van, pedig már lassan 10 óra! Ja és persze hideg van!

KépKép
nicika

Na egy kicsit dolgoztam a táblán és beraktam pár hivatkozást. Ha a piros alapú képekre rákkattintotok akkor bejön a nagy kép. A fehéreknél ez még nem működik, a sárgák pedig a ti oldalaitok! Pusza!

Nicika 22+5

KépKép
nicika

Sziasztok!

Hát ez nem semmi, hogy két napig nem vagyok, és utána már képtelenség mindenkinek reagálni Kép Kép (Tudom, hogy piszokság, de azért szeretem a hétvégéket, mert akkor mindenkinek tudok válaszolni, mert kevesebben írnak...)

Tünde, köszi az AFP-s megnyugtatást! Nagy kő esett le a szívemről! Nem azért aggódtam, hogy ha rossz az eredmény, biztos baj van, hanem mert ha rossz az eredmény, tudom, mennyi +vizsgálatot kell megcsunálni (Katával végigcsináltam), és ezekhez most nem nagyon lenne türelmem, főleg hogy akkor nagymamám + Kata felügyeletét is meg kell szerveznem.

Hú, lányok, tegnap estére olyan migrénem lett, hogy vagy 14 órát aludtam, és még mindig érzem a nyakam. Úszni akarok!!!

Köszönöm mindenkinek a Katadícséreteket Kép. Mindig hozzáteszem, hogy mi textilpelusozunk, és a textilpelusos gyerekek állítólag hamarabb lesznek szobatiszták. Egyébként én sem gondoltam volna, hogy Kata ilyen hamar szobatiszta lesz, csak byáron meleg volt, gondoltam, mért ne rohangáljon pucér fenékkel. Aztán ez lett belőle Kép A szűkítőt egyébként a Corában vettük, először a kisebbet vettük, de az nekem se tűnt túl biztosnak. Egyébként pár száz forint, nem egy nagy beruházás. A bilitől Kata is félt az elején, aztán a babáját ültetgettük rá, és végül ő is ráült, aztán amikor belepisilt, hatalmas dícséreteket-puszikat-tapsot kapott Kép (Azóta is meg szokta tapsolni magát minden akció után Kép) A WC-re ülésnél a babadolog nem jött be, még a babáját sem engedte ráültetni, aztán gondolom meg is érett rá, meg aztán ez a fényképezés végleg hatott Kép Egyébként egy bentlakásos konferencián voltunk most két napig, és Kata szűkítő nélkül is pisilt a WC-be úgy, hogy fogtam a kezét. (Csak pisi után mindig játszani akart, ha már a megfelelő helyzetben voltunk, mindig elkezdte, hogy "Húzz, eme", vagyis, húzz, húzz engemet...).

A beteg babáknak jobbulást!!!

Ja, a találkában is benne vagyok (meg a varrásban is), csak elég röghöz kötött vagyok a nagymamám miatt, de majd megnézem a naptáromat, mi lenne a jó nekem.

GyeZsu
gyezsu

Annyit beszéltek már a taliról hogy kezdek elszomorodni, mert ugye én nem tudok ott lenni! Kép Pedig olyan jó lenne!

KépKép
nicika

Szia Nicika!

Én Sopronba is szívesen ellátogatok! Kép (Ugye jól emlékszem, hogy ott laksz?)

Lányok, nem tudtok egy jó internetes német szótárat? (Lehet, hogy ezt már kérdeztem...) A SZTAKI-nak az angolja jó, de a német az elég sz.r. És olyat lehet csinálni, hogy a képernyőn megosztva legyen az internet meg a word? (Úgy, mint amikor mozaikszerű elrendezést kérsz a Wordben.)

GyeZsu
gyezsu

Nicika,Eszti,
milyen nagy a pocitok!! Milyen sokat számít 4 hét!
Én egyenlőre csak úgy nézek ki mintha épp alaposan bakajoltam volna.

Anita,
nem önkínzás volt,tényleg nem éreztem fájdalmat. :-))

Tünde,
szívesen. Bátran ajánlom Õt.

Elakartam menni ma délután dolgozni (kötetlen munkaidőm van),de visszafordultam a sarokról annyira fáradtnak és nyűginek éreztem magam. Biztos a morcos idő miatt is...Még jó,hogy félórát készülödtem! :-)
Azt hiszem inkább befekszem az ágyikóba és tanulok. És persze közben figyelek,hogy érzem-e a babót. Azt hiszem néha mocorog, de még semmi rugdosás csak nagyon finom rezgés.

Pussz, Olgo,18+1

Kép
olgo

Sziasztok!

Varrósok: mennyi az anyagok mélysége? Mármint amikor boltban veszek méterre anyagot. Köszi Kép

cory 19+2

cory
Budapest

Gyezsu! De hát te pesti vagy! Hogyhogy mégis lejönnél hozzám? Vagy csak vicceltél? (Tök jó lenne amúgy...)Kép

KépKép
nicika

Nicika, nem vicceltem, imádom Sopront Kép De azért inkább nem ígérem meg, mert így sem jutok el sehova Kép Na, azért majd meglátjuk Kép

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu! Értem! Semmi problema! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok lányok!

Nicika
Nagyon szuper a tábla, és jó hogy meglehet nézni nagyba is a képeket.

Tegnap megnéztem a barátnőm babáját nagyon pici, de tündéri szép kisfiú. Van képem, felrakom az albumomba, ha valakit érdekel. 2600g és 49 cm
Az egyik szobatársa 4600g szült egy kislányt 2kg volt a különbség köztük. Hát szép nagy kislány volt.

Babetta és Levi 21+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csak egy képet sikerült felrakni a 17. kép az!
Szerintem édi!

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Babetta: a nagyon picin mosolyogtam Kép Zsoma 2280g-mal született és 48cm-vel. De láttam még kisebb babókat is. Nekem a 4kg körüli babák a furcsák Kép Az enyémek akkorák 2-3 hónaposan voltak Kép

cory 19+3

cory
Budapest

Megnéztem, nagyon édes Kép

cory
Budapest

Hát igen, Kata is 2600 grammal és 50 centivel született. 56-os méretűek voltak a legkisebb ruhák, amiket kaptunk, mindegyiknek vissza kellett hajtani az ujját. Aztán kaptunk ajándékba két 50-es méretű rugit, olyan jó érzés volt Kép Csak hát nem nagyon tudjuk kinek továbbadni Kép Barátnőm kisfia (aki Katával egyidős) 4,5 kilóval, 60 centivel született - jól néztek ki egymás mellett Kép Én ezúttal is kiegyezek egy pici babával Kép Most se jön rosszul, hogy csak 9 kilót kell emelgetnem Kép

GyeZsu
gyezsu

Cory
Akkor Zsoma is nagyon édi lehetet. Hát előbb szeretnék én is picit szülni, mint 4,5 kilóst. De annyira félek tőle, hogy nagy lesz. Én is 4kg-val születtem azt írják, számít hogy a szülők mekkorák voltak. A 4 D alapján is 2 héttel nagyobb és az adatok alapján, amit a többiek eddig írtak a szerint is . Mondjuk szerintem 1 héttel nagyobb 1 hét meg,hogy jól van tartva,. így jobban hangzik. A párom nem győz vigasztalni, hogy attól még nem biztos hogy nagy lesz. Nov.2-án megyünk dokihoz, majd meglátjuk hogy állunk.

Gyezsu
Én is azt írom, hogy jól mutatott a két gyerkőc egymás mellett.Nekem is jobban tetszik a kicsi.
Majd megnő kint

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Én is megnéztem a pici babát és tényleg nagyon tündéri!
Én 2400 grammal és 48cm-rel születtem! Nagyon picike voltam! Mindjárt beszkennelem és megmutatom!
Az én babám pedig a méretei alapján a 12. héten egy héttel el volt maradva, a 19. hétre viszont behozta. Szóval nekem tökéletes lenne egy 3 kg-os baba!

KépKép
nicika

Nicika baba 1 hetesen!

Kép

KépKép
nicika

Húha, Nicika, mennyi hajad volt és micsoda fazon Kép Tényleg picike voltál, a csuklóid is milyen vékonyak, de nagyon nyugisan és értelmesen nézel a nagyvilágba Kép

Babetta, igen a barátnőd esetében viccesebb lehetett, mert a mi esetünkben mégiscsak a fiú volt a nagyobb, de náluk meg egy órásibébi kislány meg egy picike fiú Kép Jól hangzik, hogy egy hét a jóltartás Kép Azért azt se irigyeld, hogy nálunk állandóan azon problémázott az orvos, hogy túl pici ez a baba, és csak alég a végére nyugodott meg, hogy párom és én is alacsonyak vagyunk (a családtagjaink is), és picinek is születtünk.

Itt van egy kedvenc képem, amin Kata még nincs egy hetes.
Kép

Itt meg a szopis sorozat 8ugyanabból az időből): szopi előtt, közben, után. (Meg lehet nézni, meddig ért neki a legkisebb méretű pelenka Kép)
Kép
Kép
Kép

GyeZsu
gyezsu

Nicika
Nem semmi mennyi hajad van!! A végén kiderül hogy mindenki milyen pici volt csak én voltam ilyen nagy ló. Ha- ha . Majd én is keresek kiskori képet.

Gyezsu
Tényleg olyan pinduri, mint a barátnőmé nagyon édi.

Most megyek, mert odaég a túrós táskám ebéd után, jövök.

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok lányok.Kép

Édesek a képek.Kép)) nagyon kis tündérmackók.Kép
Én meg itt, gőzöm sincs mekkora voltam, de biztos bazi öreg, ha 2800 grammal születtem, és 52 cm-esen.Kép

Kép

Kép

Kép

Pusza, majd jövök, csak lelépünk ebédelni egyet.Kép

Nancsi

Kép

Kép
nancsika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?