Új privát üzeneted érkezett!

Bea,
megagigadrukkok! Aztán híreket várunk a vizsgáról.

Virág, Vaktyuk, Vezso, Kingu, Hüpi, Angéla, Zsuzsa, és MINDENKI! Néhány mondatot várunk tőletek is.Kép

Timurr,
na nem baj, ennyi beleférKép Vigyázz a kúppal, én egyszer adtam Ákosnak 3/4-ed órát üvöltöttKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Kicsit le vagyok maradva Kép

Ildi : Mit mondott a doki? remélem nincs nagy baj és Marcipán hamar meggyógyul. Boldi küldi :Kép

Timurr te is olyan jó hogy ilyen lökött vagyKép bonbont nyomott ezen lehasaltam a röhögéstőlKép jó voltKép egyem a szivét. Azért remélem hamar kakil egy rendeset nehogy fájjon a pocikája.

Kép
juszti75

Egy újszülött vallomása

Amíg benned éltem,
Bölcsőm volt a tested,
Befelé figyelve
Kívánságom lested.
Hívogató élmény
Érzem, hogy közeleg,
Segítsetek, kérlek,
Hadd menjek közelebb.

Mikor megszülettem,
Bár szemedet láttam,
Bevallom most már,
Kicsit visszavágytam.
S egy halk szavú asszony
Meghallván a vágyam,
Apa mellkasára
Odafektet lágyan.

Ám te megnyugtatón
Karjaidba vettél,
Felkínálva emlőd,
Csendben megetettél.
Hogy míg átöleli
Kicsiny hasonmását,
Boldogan hallgassam
Szíve dalolását.

Lassan tisztult a kép,
Erősítve bennem
Keserédes érzést:
Íme, megszülettem.
Meleg tenyerével
Simogatja bőröm,
Ha elszenderednék,
Most ő lenne őröm.

Születtem embernek,
Eredendőn jónak,
Erre a világra
Földi halandónak.
Megpihen a test, és
Ünnepel a lélek,
Gondolatban anya
Festett ilyen képet.

Megjöttem, itt vagyok,
Éppen körülnézek.
S egy ismerős szempárt
Felismerni vélek.
Olyan jó így együtt
Feküdni az ágyban,
Mama pocakjában
Ilyen álmot láttam.

Békés biztonságban
Indul földi létem,
Hálásan köszönöm
Csendes születésem.

ez egy számomra nagyon kedves vers. Sokat olvastam mielőtt szültem. olyan sokat álmodoztam a szülésről.. és annyira nem olyan lett. persze itt van nekem a gyönyörű Boldim de azóta is nyomaszt a teher... a császár miatt. Bocsi de muszáj volt leírnom. Még mindig nem dolgoztam fel, és sokszor kesergek emiatt. .. ez van.
köszönöm hogy elolvastaok, nekem már ez is sokat számít.

Kép
juszti75

Juszti
hihi,hát igen hülyeségért nem kell mennem a szomszédba,tényleg úgy nézett kiKép
jajj de drága miost néztem,gyönyörű BoldiKépKépKépszívdöglesztő

De jelentem egyharmad kúpot kapott a kisasszony és kakált,nem részletezem,legalább ez megoldódott amíg jöttek a kakik nyekergett,de jobb így,mert az eleje keménykés volt,na jó tényleg eldugulok
Vendég

Juszti,
ismerem a verset, és - bár nem látod - de most is sírok.Kép Egy másik topicban idézte egy lány, nála is császár lett a vége, azzal, hogy amikor felébredt, akkor közölték, hogy kivették a méhét.Kép
Nem tudok tanácsot adni, hogyan dolgozd fel a történteket. Én sokat beszélgettem férjemmel, és sokat írtam erről - nekem segít ha kiírom magamból a problémámat.
Nálad miért lett császár? Szégyellem de már nem emlékszem.Kép

Kép

Kép
vizimano

Na halihó!

Itt vagyok. Túl vagyunk a hőemelkedésen, ma már evett is rendesen. Szerencsére megúsztuk ennyivel és a köv. 10 hónap nyugisan fog telni. Mármint szuri nélkül. Adataink: 5 hónap, 65 cm és 7500 g. Utolját a mai napot, nem lehet kimenni sétálni. Hátha még lesz később egy kcisit jobb idő. Már most halálra unja magát idebennt.
Férj: nekem se jobb, ráadásul most annyi munkája van, hogy 3 hete nem látom hétvégén se. És tegnap benyögte, hogy most is melózni fog. Reggel 6-kor megy, este 7-8 kor jön. 3 építkezést csinál egyszerre. Balnkát szinte csak álmában látja a kiságyában. ÚGyhogy szinte semmibe nem szól bele. Tegnap előtt pedig levert a víz: Blanka felébredt 7 körül, meglátta az apját és ordított. Kicsit le voltam törve. Betudtam a szurinak. Remélem. De ezért megjegyeztem apukának, hogy kicsit ritkán látja a gyereket, nem??? Persze rögön felháborodott, hogy vagy melózik, vagy nincs pénz. Persze én is tudom, de most olyan sokat dogozik, és pont a legjobb dolgokról marad le ...-((

Delfinke! Marcipánnak meilőbbi gyógyulást, remélem, nem komoly. Kedden még semmi baja nem volt.

Zitmi! Te is szép menyasszony voltál ám! Nekünk még csak a polgári volt tavaly, gondoltuk, hogy majd májusban megtartjuk. Helyette Blanka lett. :-)

Vizimano! Gartulálok Ákosnak! Nagyon ügyi:-)

Lir! Nektek is gratula! Lassan szaladni fog Liló!

Connie! Fel a fejjel! Ne legyél így kiborulva! Az én férjem is megédemelné, hogy vele legyen a gyerke 1-2 napig. Este hazajön, és közli, hogy én mindig itthon vagyok, és miért nem jut időm erre vagy arra?? Kiborító. Pedig én nem is szoptatok. Amikor szoptattam még ennyi időm se volt, mert vagy mindig szoptattam, vagy fejtem. De most is éppenhogy befejezem a napi teendőeimet.

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Juszti
gyönyörű vers.biztos nehéz feldolgozni,de én csak annyit mondok,hogy a ti kettőtök élete,egészsége a lényeg,annál semmi sem fontosabb
Maja küldi nektekKép
Vendég

Ja még valami!

Tisztára ki vagyok, mert 45 napja nem jött meg és a múltok is 46 napra sikerült. Szóval kész vagyok. Felhívtam a dokinőmet, de azt mondta, hogy ne izguljak, mert sz első menzitől számított 1/2 év, mire beáll. Nem vagyok túl nyugodt, mert aktív fogyókúráim ellenére híztam. Attól félek, hogy megint valami frankó hormonproblémám van. Nekem mindig minden bajom van. Utálom magam :-( Ráadásul Balnak születésekor kijött valami ekcéma a kezemre, és semmitől nem múlik el. Nincs valami öteltetek? Mondjuk gyógynövényes vagy homeopátiás kencefice? Már hormontartalmú készítményt is kaptam, semmit nem használt.
Köszi
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Juszti!

Milyen szép a vers! Én még nem ismertem!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Vizimanó
Boldi nagy babó volt,talán azért mindjjárt Juszti elmondjaKéphogy kivették a csaj méhét az nagyon durva,kirázott a hidegKép

Dóri
a lényeg túl vagytok a szurin,most tényleg nyugi lesz egy darabigKép

Tudjátok mit a pasiknak oda kéne adni a kölköket egy hétvégéreKéplenne ám nyavajgás.csak vicceltem ám úgysem bírnám ki,de olyan szépen hangzikKép
Vendég

Sziasztok!

Nos esemény: mire kiért dokinéni, lement a láz.Semmit nem látott; de azt mondta, hogy a biztonság kedvéért ha megint felszökne a láza vigyünk be a Heimbe vizeletmintát.
Szerinte valami vírus lehet, de még nagyon az elején van, és ezért nem lát semmi rendelleneset, semmi piros torok, vagy egyéb jel.
Kicsit megynyugodtam, Manó evett immel-ámmal.
Az előbb megint megfogtam a fejét, tök meleg volt; ismét 38 fokos láz.
Most várom apát, hogy hozzon vizeletgyüjtő tasakot, de csak 5fele ér haza.Kép Kép Kép
Azt még nem tudom hogyan fogom feltenni a pici nudlira a tasakot; már előre röhögök!
Kép
Na, röviden ennyi.Ha du is lázas lesz, bemegyünk a Heimbe, hogy megnézzék nincs-e virus a vizeletében!
Kép Kép Kép Kép Kép

Szorítsatok!

Ildi

delfinke

Majának Küldi Boldizsár :
méghogy flörtöl idősbb pasikkal Kép
Kép

Kép
juszti75

Dóri,
az én kiskönyvem ezt írja
Ekcéma:
a, a bőr száraz, ég, és hideg borogatástól rosszabbodik, álmatlanság, szorongás, a tünetek javulnak melegtől és meleg borogatástól: Arsenicum Alba ch 9 4X naponta, max7 napig.
b, száraz ekcéma, a bőr durva, vörös és viszket, hasmenés is előfordulhat, a beteg sós, zsíros fűszeres ételeket kíván, szorongás és szellemi energia hiánya, a tünetek javulnak friss levegőn, hidegtől: Sulphur ch 9 4X naponta, max. 7 napig.
Gumikesztyű.Kép
CiklusKép Nekem mééé állt helyre szülés után 6 héttel?????????

Kép

Kép
vizimano

Ildi,
szorítok, hogy minden rendben legyen veletek.Kép Én már úgy utálom magam, hogy folyton a gyerek hőjét mérem! Õ meg minden alkalommal termelKépKép

Timurr,
nagyon sírtam én is amikor írta. Olyan szörnyű!KépKép

Kép

Kép
vizimano

Ildi ! Nudli Kép hát imádlak titeket mindig megrötyögtettek!

Hát az én császárom törénete: Kedden este elfolyt a magzatvíz ( tele magzatmázdarabkákkal ) spuri a kórházba , kisebb görcsökkel. Borotva, beöntés. Szülőszoba. Felvekvés a szülőágyra kb így :

http://kep.tar.hu/julovas/50107053/14419784#2

aztán várakozás. semmi. várakozás . semmi. oxitocyn. semmi . másnap fél 1-kor nem várnak tovább. vágnak. Már ott sírtam hogy én bizpny megszülöm a gyerekemet , de már a doki nem engedett tovább... Nagyon nehezen éltem meg. Valszeg az volt a baj hogy annyira imádtam őt magamban hogy enm akartam elengedni. A súlya miatt megszülhettem volna 4 kiló húsz deka volt , a doki szerint. De ez szerintem pszichésen jött ki így. Aztán fene tudja. a sors akarta így. Azért remélem megtapasztalom még én is a szülés gyönyörűségét. ( és kínjait )

Köszönöm a hozzászólásokat. Sokat jelent nekem ha megbeszélhetem veletek. Másnak nem hozakodok elő vele hisz "magánügy". De ti a barátnőim vagytokKép

Kép
juszti75

Juszti,
létezik ez a "nem engedem el" dolog. Anyukám május 4-én kezdett el vajúdni velem, a születésnapi vacsoráján. Mondta, hogy érezte, még nem kész arra, hogy elengedjen. Több mint 24 órát vajúdott, és apu, meg anya testvére könyörögtek neki, hogy engedjen már el végre. Csak azért nem császározták meg, mert egy évfolyamtársa volt a szülész akkor.Kép Én már annyira kívántam fogni, látni érezni Ákost - és kövezzenek meg, de én nem élveztem a terhesség végét - hogy szerintem azért jött korábban a kiírásnál.Kép Oxitocint, tágítást ismerem...Kép

Kép

Kép
vizimano

Juszti!

A császárt hasonlóan éltem meg, nagyon rossz volt hogy nem szülhettem ˝természetes˝úton!
Én végig azon izgultam, hogy beforduljon a gyerek; de ő nem akarta!

Kis lusta volt már akkor is! Kép
Az is nagyon megviselt, hogy nem tudtam szoptatni; így nem élhettem át azt a fantasztikus érzést amire mindig vártam.Amikor pedig 2hónap múlva elapadt a tejem, totál kivoltam.

néha még kesergek ezeken; de ha látom hogy milyen kiegyensúlyozott, boldog Marcipán egyből megnyugszom.

tehát én teljesen megértem amit érzel!

Ildi

delfinke

Juszti!

A császárt hasonlóan éltem meg, nagyon rossz volt hogy nem szülhettem ˝természetes˝úton!
Én végig azon izgultam, hogy beforduljon a gyerek; de ő nem akarta!
Kis lusta volt már akkor is! Kép
Az is nagyon megviselt, hogy nem tudtam szoptatni; így nem élhettem át azt a fantasztikus érzést amire mindig vártam.Amikor pedig 2hónap múlva elapadt a tejem, totál kivoltam.

néha még kesergek ezeken; de ha látom hogy milyen kiegyensúlyozott, boldog Marcipán egyből megnyugszom.

tehát én teljesen megértem amit érzel!

Ildi

delfinke

Sziasztok kedves Mindenki!

Muszáj a fordítás végére érnem a hónap végéig, így minden üres percemet azzal töltöm. Arra van csak nagy ritkán időm, hogy bekukkantsak, visszaolvasni nem nagyon tudok.
Az összes betegeskedő babának és mamának jobbulást! A férjek szedjék össze magukat, ha már ilyen tuti kis feleségeik vannak, mint ti! Az enyémnek kizárólag a rendetlenséget tudom felróni, Flórával kapcsolatban az első pillanat óta rengeteget segít, átveszi, ha nyűgös és nem bírom stb. Na jó, a pelenkázás nálunk sem mindig sikerül, viszont a felsőt ő tudja jól ráadni (nálam mindig üvöltés lesz belőle, mert elbénázom, főleg, amióta hosszúujjút kell adni).
Itt is megint esős idő lett, de szerencsére jön át ma délután a két chilei havernője Flórának.
A verset én is ismertem, de mindig elbőgöm magam, amikor olvasom. Én is császárral szültem, de megbékéltem ezzel. Lehet, hogy azért is, mert előre tudtam, hogy így lesz, és felkészültem rá, hogy Flórával nem adatik meg a természetes út. Majd a következő babucival! Az is nagyon szuper volt, hogy a műtét után azonnal behozták egy szál pelusban, és rám tették. Nem is tudom, meddig voltunk akkor úgy együtt hármasban apjával, de a mai napig nagyon összeszorul a torkom, ha rágondolok. Hihetetlen volt.
Jaj, jaj, dolgozz Krisztina, dolgozz!
Az egyik új sapink (elvileg 2 éveseknek van...)
Kép

Kép
KépKép
nebula

Lányok!!!
Kirááyság!!!Vissza adják a pénzt!!!!!
Olyan boldog vagyok!Végre valami jó hír!

KépKépKépKép
Vendég

Timurr!

Ez tényleg nagyon jó hír! Ezek szerint tényleg sz@r volt a szék; nem csak a hülye vevő képzelődött!?
KépKép

delfinke

Per pillanat így alszik a kis éjjeli bagolyKép

Nebula
édi Flóra nagyon

császár:az a kis pihegő-lihegő gyönyörűség a lényeg,úgy jött világra mindegyik,ahogy a sors hozta
Vendég

Ildi
na azt nem ám,csak annyit mondott a csaj,hogy nincs semmi baja a széknek,csak elfelejtették leírni hogy 10 perc hinta aztán megáll,engem nem érdekel ,használják,majom banda
Vendég

Timurr Boldi is pont igy ejti ki a cumóját Kép amit valamelyik nap felraktam azon a képen Kép egymáshoz illenek. Boldikám 2 óta nyomja a durmolást.

örülök hogy visszaadják a pénzt!!!

Ildi : sajnálom a császárt Kép és a tejcsit. és köszi az együttérzést. és minden biztatást. Vizimanó neked is!!

Kép
most találtam rá erre a képre. ez volt az esküvői meghívónkon. na megyek vasalni.

Kép
juszti75

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam.

Vezso,
gyorsan gyógyulj meg!

A beteg babáknak is jobbulást kívánunk!

Vizimanó,
olyan jól esik, hogyí Neked mindig hiányzom! Kép Képek majd lesznek, ha apuci úgy érzi, képfelrakós hangulata van és épp nem szenved időhiányban. Sajnos abban szenved. Kép

Császár: azt hittem, túlvagyok rajta, de Juszti verse és a reagálások ráébresztettek, hogy elfojtani el tudom, de igazából még eléggé kikészít. Igen, tény, hogy van egy aranyos, kiegyensúlyozott, okos és szép (kicsit sem vagyok elfogult! Kép ) babám, de akkor is! Azért csak jobb lett volna természetesen, amikor ő is akarja és saját anyatejjel, amíg csak ő szeretné/szerette volna... Kép
Császárnál lefóliázták a hasam, hogy ne spricceljen a vér mindenfelé. Panni retteg a nejlon hangjától - ez az egyetlen dolog, amit nem tud megszokni. Nem tudom, van-e összefüggés, vagy csak én fogom rá. Nálatok nincs ilyen?

Úúúúúúúútálom az esőt!!!

Kata
panni2005

Timurr,
de jó, pénz! Kép
panni2005

SziasztokKép
CSak gyorsan életjelt adok,dögrováson vagyok,torokfájás+nátha ezerrel,remélem Vince nem kapja el.Férjuras panaszokat teljesen átérzem,2 napja tök egyedül állom a sarat betegen is,tegnap össze is vesztem vele,utána segített,de még ő van megsértődve.Hócipőm tele van ,szültem magamnak egy gyereket,remek.A hétvégéink nálunk is olyanok mint Conniéknál,vagy dolgozik,vagy alszik én meg egyedül sétálok a gyerekkel.Nem tudom a ti párotok mennyire aktív,de az enyém 7 hónap alatt 2x vitte el a gyereket sétálni,na ennyit lehettem én egyedül.Totál kivagyok és még ez a retek nátha is.
Dóri
De jó h írtál a mensi gondokról.Én még nem hívtanm a dokit,de én is ki vagyok akadva,szülés előtt tök rendszeres volt a mensim,múlt hónapban 42 napra jött meg,most meg már 43 napnál tartok és semmi.Csináltam 2 tesztet is negatív.Én is félek,h hormonzavar,nekem is volt márKép De kicsit megnyugtatott amit a te dokid mondott.

Ildi
MArcipánnak remélem nem lesz semmi baja!!!

Timurr
Nagyon dögös képeket tettél fel,de szerintem most is nagyon szép vagy,méghogy nem hasonlítasz magadra!!Kép
Ja és GYÕZELEM!!!Tök jó h visszaadják a pénzt!!

Juszti,Zitmi
a ti képeitek is nagyon szuperek!Itt mindenki olyan nőies én inkább nem is teszek fel régi képet-az újak is elég sokkolóakKépnekem legalábbisKép

Nem is írtam,h voltunk mérésen a tali után,Vince 9600g majdnem dobtam egy hátast,több mint flé kiló egy hónap alattKépIgaz már megeszik egy fél banánt egyszerreKép Ja és újraoltották a bcg-t,szerintetek normális h piros?A dokinő azt mondta 5 hét múlva fog kifakadni,gennyesedni,de azt nem tudom,h pirosnak kell e lennie pár nappal oltás után??

Vezso
Jobban vagy?

Virág
villes

Sziasztok Kép

Gyógyuljon meg mindenki, sok-sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++energiát küldök Kép

Jó látni, hogy mennyire szépen fejlődnek, gyarapodnak a babák, itt irigykedek rátok Kép

Ma egyébként panaszra nincs okom, mert Liló - egy hete először - evett 'szilárdat', és rögtön bezúzott egy egész üveg bébikaját, természetesen sütőtököt krumplival Kép

Timurr, grat, hogy visszaadják a pénzt, tojni rá, mit mondanak mellé.. a lényeg, hogy megérte a fáradozás Kép
lirian

Sziasztok!!
Elnézést, hogy betolakodom ide!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Kislányom 7 hónapos, és sajnos én is ő is náthásak vagyunk. A doktornőnk C vitamin ampullát írt fel, de nem tudom, hogy az íze miatt hogy a legcélszerűbb, illetve az ő számára legkíméletesebb mód, ahogyan be tudnám neki adni.

Még szopizik, de az anyatejet állítólag kicsapja a C vitamin. Van valami tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?

Kérdésem még az, ha előfordult már ilyen orrfolyásos dolog valakinél, hogy a tengeri sós oldaton kívül mást nem lehet az orrába cseppenteni ami enyhíti az orrfolyást? A doktornő szerint más nem létezik, de mivel már tegnap este óta nem tud rendesen aludni a lányom és szopizni sem igazán az eldugult orrocska miatt, várom az ötleteket, hogy mit tehetnénk. A porszívózás csak néhány perces enyhülést hoz.

Ne haragudjatok a kérdések miatt, csak már nagyon sajnálom őt. Néhány hete találtam rá a Babanetre egy más dolog kapcsán, bár követni nem tudlak Benneteket, de sok hasznos ötletet merítettem már innen.

Előre is köszönöm!

Mindenkinek szép estét!

Nonka
nonka

Nonka
C vitaminnal kapcsolatban nem tudok segíteni,de mi orrfolyásra Nasivin orrcseppet használtunk(csecsemőknek valót),de hallottam már,h az orrba cseppentett anyatej is segít,ezt nem próbáltam.
Javulást nektek
Virág
villes

Hali!

Vezso! Én is hiányollak, remélem, már jobban vagy.

Timurr! Gratula, lesz pénzed!!! Végre valakinek sikerült valami pozitív dolgot elérni egy termék visszavitelével. Én sosem járok szerencsével. Ja és igazán jól néztél ki és most is szép vagy!

Nebula! Milyen kis husi Flóra! Jó a sapija! Jó fordítást!

Vizimano!
Nekem a b verziós ekcémám van, köszi az infót, ezt még nem próbáltam, de holnap felkeresen a gyógyszertárat. Hálám üldözni fog, ha javít a helyzeten.

Delfinke! Remélem, hogy nem lesz komolyabban beteg a fiad. Nálunk is az egész család beteg, szerencsére mi eddig megúsztuk. Jobbulást!

Kata! Hát ez érdekes, már amit a csáa fóliáról írtál, de biztos van benne valami. Elég brutálisnak hangzik, amit írtál. Brrrrr kirázott a hideg.

Villes! Jobbulást neked is! Akkor nem csak é nszevedek a mensi problémával? Mondjuk nekem 17 éves korom óta nőgyógyászati bajaim vannak ,azt hittem ,hogy a szülés után helyre áll minden. Tévedtem. Remélem, hogy nem egy újabb probléma van nálam is. neked milyen hormonzavarjaid voltak? Vince szép nagy! Már majdnem 10 kg!:-) Nem tuzdom, hogy a jó-e ha piros, nekün kaz első sem fakadt ki, csak egy kis csomó van. Dez elfogadták, és nem kellett ismétlő.

Császár: nekem sem volt egy király élmény a toxémia miatt. Én viszont nem szenvedtem egy percet sem. Se fájások, se tágulás se semmi. Mondjuk a természetesenk én is jobban örültem volna. Mindegy, így sikerült, és mindeketten jól vagyunk, ez a lényeg. Gondolom, ti is így vagytok ezzel.

Jó hétvégét mindekinek
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Megint kihalt tőlem a topikKépEnnyire negatív madár voltamKép
bocsi,igyekszem rekreálódniKép
villes

Dóri
Nekem 2x volt komolyabb gondom:amikor abbahagytam a fogamzásgátlót,felborult a hormonháztartásom és annyi prolaktin termelődött,h az endokrinológus még anyatejet is ki tudott nyomni a mellemből-rémísztő volt,gondolhatod.ja és nem menstruáltam fél évig és híztam 10 kilót kb 2 hónap alatt,de aztán ez fogyókúra nélkül le is ment hál Istennek.A másik a vetélésem után volt,akkor se menstruáltam fél évig,addig tartott míg hormonokkal rendbehoztak.
Neked mik voltak?
drukkolok,h most semmi baj ne legyen és igaza legyen a dokinődnek!!
Virág
villes

Nonka!

Mi is éppen c vitaminozunk, én ásványvízbe teszem Lucinak, 20 cseppet kb 80-100 gr vízbe, és azt issza napközben.

Próbáltam kanállal beadni neki, attól majd' megfulladt.
lirian

Virág!
ha itt vagy még.... nem tőled hal ki a topic Kép én kifejezetten szeretem, ha írsz Kép
Tessék befogadni a + energiát, és villámgyorsan meggyógyulni Kép

Természetesen ez mindenkire vonatkozik Kép

Úgy látszik, ma jó napunk van: Luci kinézte a számból a sült krumplit Kép Ilyet még sose csinált, nem érdekelte egyáltalán, ha mi ettünk.. Kép
Lehet, hogy a végén rendesen fog enni?? Kép
lirian

Sziasztok!

Timurr, Vizimano!
Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, jól esett..Kép

Sajnos kicsit le vagyok maradva az olvasással, de este be fogom pótolni!!

Dorka!
Én is azt tudom mondani amit a lányok, szerencsére időben kiderült,hogy a kis Bernátnál is ez a gond, így meg tudjátok előzni a bajt!! Tényleg bíztató, hogy ugyanúgy teljes életet élhet!!! Ne félj, minden rendben lesz!!!!!

Delfinke!
Én is azt tudom mondani, hogy a gyerkőcök fejlődése nagyon eltérő....pl. párom másfél évesen kezdett el járni...én pedig már 8 hónaposan mentem....egyik barátnőm kisfia sem ülni, sem állni nem tudott, aztán fogta magát és egyik napról a másikra elkezdett totyogni..Kép
Szóval nyugi, Marcipán haverom teljesen OK, jókedvű, édes kiskrapek!!!!! Hamarosan úgy fog ülni, mászni, szaladni, hogy csak nézel nagyot!!!Kép
Amúgy doki szerint mi is lassabban fejlődünk, ugyanis Fürtös a súlya miatt egyenlőre csak forog és forog és nuku ülés, mászás és társai..Kép de hát ezt tudomásul kell vennem, ő ilyen kis lusta..(apjára ütött....)

Connie!
Látom nem csak nálunk van ez így...kicsit megnyugodtam....hidd el én sem tudok egyszerre befejezni nemcsak egy mosogatást, de semmi mást..Kép én választás elé szoktam Apáját állítani: gyerek vagy mosogatás? Erre ő: gyerek . Na akkor én tudom, hogy ez abból fog állni, hogy ő leül a számgép elé és játszik, a gyerek vagy az ölében nyüszög vagy a játszószőnyegén nyekereg amitől én teljesen kiborulok, félbehagyom a mosogatást és felveszem a gyereket, szóval nálunk sem rózsássabb a helyzet..Kép
A hátam nekem is nagyon kivan, nem beszélve a csuklómról ami kb. 5 hónapja folyamatosan fáj.....na nem panaszkodom tovább...Kép
Én úgy este 6 körül szoktam neki tejpépet adni, de fürdés előtt is szokott még szopizni pár kortyocskát, hogy erőt gyűjtsön a fürdésre..Kép
Na és elalvás előtt jön az álomszopizás, ettől aztán pár óráig kivan a fiatalember...Kép
Doki szerint már adhatok neki húst és sajtot is..?..a sajtot kicsit erősnek érzem, de tényleg mikortól lehetne adni??és milyent??

Lir!
Gratula Lilócának, nagyon ügyi a kis menyasszony..Kép

Timurr!
De jóóóó, pénz állt a házhoz!!!! Megérdemeltétek!!!!!!

Pár napja az új kádban fürdünk és tiszta menyország!!!Kép Nem kell tartanom Fürti nehézsúlyát!!!!! És szemmel láthatóan ő is jobban élvezi a fürdést!!!

Folytatom a visszaolvasást.....

Íme egy kép róla...

Döbrögi így pöffeszkedik az új kádban..Kép Márcsak egy üveg sör hiányzik a kezéből..Kép
Kép
cica29

Ja azt hadd mondjam el, hogy tegnap a közértben egy pasi lekislányozta a fiam, aki talpig kékben volt és sztem igen fiúsan nézett ki...ilyenkor Vezso jut eszembe...Kép (Rozi baba talpig rózsaszínű habos babos ruhában...a liftben...Kép

Akkor már meg sem merném mutatni annak az ürgének az alábbi fényképet...Kép
Ezen garantáltan lánynak nézné...Képvagy lehet éppen ezen nézné fiúnak..?...Kép

Kép
cica29

Hű Kingu Kép

Kicsi vőlegény egyszerűen baromi helyes Kép

Milyen új kád, honnan, mekkora és mennyiért? Kép
lirian

Üdv néktek!

Vezso,Connie,Vaktyúk és mindenki!
HOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL VVVVAAAAAAAAAAAGGGGGGGYYYYYYTTTTTOOOOOKKKKKK?
Bocs a kiabálásért!
Kép

Villes!
Neked jobbulást!
Aztán vigyázz Vince barátunkra! Kép

Sajnos Marcipánnak még mindig felszökik a láza; úgyhogy reggel Heim Pál szerintem! Kép

Kingu!
Fürtös nagyon édes a képeken, gyönyörű kiskrapek!

Na pusz mindenkinek, jó éjszakát!

Ildi

delfinke

Nem vesztem el, csak belázasodtam, és nagyon rosszul voltam, de láz lement, még jó, mert csillapítottam, +++ energiák elővéve a szekrénybőlKépKép

Viszont Ákos ma délután többször felült. Ez nem véletlen volt, és teljesen más technikával csinálta mint délelőtt. Ez a szabályos fekvésből féloldalasan felküzdjük magunkat módszerrel sikerült, cél a papucsomKépKépKép Úgy bőgtem hogy milyen kis ügyes, pedig most született.Kép

Kata,
ez durva! nálunk csak lepedőket terítettek rám, és Ákos imádja a zacskócsörgést. Az lenne a kedvenc játék ha hagynám.Kép Persze, hogy hiányzol, hisz közénk tartoztok ti is.Kép

Jimbone,
jobbulást Áronnak.Kép

Timurr,
ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!!!!!!!!!!Kép

Ildi,
remélem eseménytelen éjszakátok lesz, és Marcipán láza nem ugrál sehová sem.Kép

Virág,
jobbulást.Kép Az erő legyen veledKépKépKép

Kingu,
csuklóra próbáld ki a drogériában kapható Salonpas, vagy Mottó tapaszok egyikét. Izom, ínhüvely fájdalom, rándulás esetére jók. Salonpas-t szoptatás alatt nem javallják. De Mottót azt lehet, mert helyi szinten fejt ki mini áramot.Kép Semmi nem szívódik fel belőle.Kép
Azért vagyok jártas ezekben, mert anyum érzékeny minden fájdalom és lázcsillapítóra.KépKép Nekem szoktak segíteni ezek a tapaszok.Kép
Fürtös pedig igazi PASI.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok,

A zöld kakit csak nem bírtam tovább, így a doki adott egy tégelyt, és kedden bevittük a kakit az ÁNTSZ-hez. Erre Gréti szerda óta nem kakil zöldet Kép Azért kíváncsi leszek az eredményre. A keddi talit sajnos elfelejtettem Kép Kép annyira csak a kakira koncentréltam, ráadásul kedd délelőtt apával együtt Grétit füleltük, néztük, hogy mikor jön a kaki Kép

Timurr,
Gratula, hogy megoldódott a szék kérdés Kép
Képzeld, Gréti most a héten teljesen jól alszik. Így a 6 hóhoz közeledve ő nem hogy többször ébred, hanem kevesebbszer. Eddig 2 óránként, volt hogy 1 óránként kelt hónapokon kersztül, most meg este 10-kor eszik, 11-kor alszik el és 3 körül kel fel szopizni, aztán 7-8 között Kép Szóval nem értem, ő nem akar hozzátápit??? Kép Kép fognak sehíre se hamva...

Connie,
Néhány napja írtad, hogy jópofa body-kat akarsz venni Ákosnak a kisnadrágjaihoz. Ezt úgy gondolod, hogy hosszúújjú body és kisnadrág szerkóba öltözteted? Nem félsz, hogy felül egy rétegben megfázik?
Én azt találtam ki, hogy hosszúújjú body-hoz rugit adok Grétire, és ha kisnadrágot adok rá, akkor rövidújjú body és hosszúújjú póló (ugyanaz az anyaga mint a body-nak, tehát nem pulcsi). Ugyanis kaptunk néhány ilyen pólót, és nem tudtam hogy használjam el, mert a derekát nem akartam hogy kilegyen, aztán így jó lesz, és hasán-hátán így két réteg ruha van.

Akiren
akiren

Akiren,
én is így öltöztetem Ákost, hogy body+naci és ahhoz még egy póló, ami hosszúujjú. Nem izzad sosem, ha nem adok rá pólót, akkor hideg. De ez tök egyedi, gyerek + lakás hőfok függő.Kép Tudom, nem hozzám intézted a hsz-t, de csak nem gond, hogy közbekotty.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Délután voltunk babás jógán, aztán kiderült, hogy egy órával utána kezdődött a testtartás óra, úgyhogy manót lepasszoltam apájának, én meg beálltam tornázni, és a hátamnak nagyon jót tett. Hétfőn kezdem a masszázst is ugyanott, pár hét alatt rendberakják a hátam, és már most se fáj folyamatosan. Azt mondta a gyógytornász, hogy nagyon kötöttek lettek az izmaim a sok emekgetéstől, de ne izguljak, mert szinte minden kismama kipurcan egyszer az első év folyamán.Kép

Akiren,
Én általában rétegesen öltöztetem Ákost, itthon elvan naci+hosszuújjú bodyban, ha hidegebb van, adok rá még egy felsőt. Ha megyünk valahova, akkor szoktam rá kertésznacit adni bodyval, persze plusz harisnya, pulcsi stb., több réteget, és a célállomás hőmérsékletétől függően vetkőzünk.Kép

Betegeknek jobbulást kívánok, remélem Marcika hőmérséklete sem fog ugrálni éjszaka, Áron is most már hamar rendbejön.

Kata,
Ákos is fél a nejlontól.Kép

Nonka,
A C-vitamin ampullát mi fecskendőbe szívtuk fel, és úgy adtuk be, mikor Ákos náthás volt. Nem gáz az íze. Orrába nasivint és/vagy anyatejet csepegtettünk. És kb. 45 fokba feltámasztva tudott a legjobban szopizni.

KépKép
connie

Lir!

A kádat a Megatoysban vettük, mert az van hozzánk a legközelebb, kemény 4990 Ft, de úgy voltam vele, hogy nekem ennyit megér, mert a hátam 6 hónap alatt nagyon kipurcant és már a karommal sem bírtam tartani Fürtöst fürdés közben, ő pedig csúszkált össze vissza a kádban, tökre élvezte én nem annyira...ezért igaz kicsit későn, de kénytelen voltam beruházni egy ilyen kádat, így nem kell fognom csak beleteszem és úgy van kialakítva, hogy nem süllyed el mint a Titanic, hanem jobbról balról, alulról támasztva van Kép Haragszom magamra, hogy miért csak most vettem meg, de fene gondolta, hogy egyszer megnő és ilyen súlyos lesz ez a gyerek..Kép
Amúgy ez szélesebb is mint a normál kiskád...

Virág!
Múltkor voltam Ártörőben, még mindig vannak lábzsákok, ha érdekel....
Vettem magamnak farmer nacit kemény 990Ft-ért...nem is rossz.....ennyit még a hülyének is megér....(ezért vettem...Kép..)

Vizimano!
Köszi a tippet, sztem ki fogom próbálni , remélem helyrejön, mert nagyon kellemetlen tud lenni, félek nehogy egy rossz mozdulatnál kiakadjon és elejtsem Fürtöst...Kép

Timurr!
Nagyon cuki Maja bébi ahogy így ellazult..Kép vajon miről álmodik..?..Kép

Nebula!
Cuki Flóra ebben a sapiban..Kép hát igen, néha a méretek kicsit eltérnek a normálistól...az én fiam is 1 éveseknek való overállt hord...
Jó munkát a fordításhoz!!

Minden kis és felnőtt betegnek jobbulást kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én is utálom az esőt, de ez nálunk nem akadály egy kis sétára, mert bennt a lakásban egyszerűen nem lehet bírni a fiatalemberrel, így irány a sétálóutca....séta az esőben...Kép Amúgy szerencsére van egy jó kis fedett rész ahol körbe körbe lehet tologatni a babakocsit, ezért nincs lehetetlen ősszel és télen...

Kata!
Amúgy én is gondolok ám rátok és Angéláékra is és mindenkire aki ritkábban ír....!!!!!

na megyek , kéne tanulnom, hamarosan vizsga...Kép

mindenkinek jó éjszakát...

üdv.

kingu
cica29

Juszti,
nagyon szép a vers, még sírtam is...

Kingu,
szuper ez a kádKép! A Lola békás képeskönyv nekünk is megvan! Fürtös gyönyörű kisfiú. Szerintem a hajkoronája miatt nézhette a pacák kislánynakKép.

Virág,
szerintem nagyon csinos voltál a találkozón készült fotón, dehogy sokkoló a képed!

Connie,
a hátamon nekem is a masszőr segített, itt rendel a hárunkban, még messzire sem kell mennemKép. Remélem, a te hátad is helyrejön minél előbb!

Bea,
mi volt a vizsgán??????????

Timurr,
SZUPER!!! Gratulálok, látod, érdemes volt végigcsinálniKép!

Minden beteg mamának és babának mielőbbi gyógyulást kívánok, hiszen már csak 1 hét, és itt a szállodás találkozó! Addigra meg kell gyógyulniKép!

Császárral kapcsolatban: tudom, milyen nehéz feldolgozni az elmaradt szülésélményt, pláne annak, akinek nem programozott volt (nekem az volt mindkét császárom, de bennem is van hiányérzet). De gondoljatok arra, hogy rendben fölépültünk a műtét után, a gyerekek is egészségesek. Aztán másodjára még simán összejöhet a természetes szülés sokaknak, és a szoptatás is azoknak, akiknek elsőre nem sikerült, csak megfelelő kórházat és dokit kell hozzá találni. Tény, hogy sajnos egyre több orvos dönt a császár mellett, ennek sok oka van, és mi nem is mindig lehetünk biztosak benne, hogy tényleg indokolt volt-e a műtét. De el kell fogadnunk így utólag. Hallottátok, hogy Brazíliában a babák 48 %-a császárral születik? Én nem is gondoltam volna, pláne nem Brazíliáról...Fóliát a védőnőm szerint minden császárosnak ragasztanak a hasára, ez segíti az orvost abban is, hogy minél egyenesebben vágjon. Szerintem a legtöbb baba ettől függetlenül fél a zacskó hangjától, hiszen nagyon kellemetlen. Emlészem én még arra, amikor megjelentek Magyarországon is a zörgő zacskók, pokoli fülsértő volt a hangjuk a jó kis narancssárga Centrumos és Skála Kópés + Skála Bombanős "hangtalan" szatyrokéhoz képestKép...Aztán valahogy megszoktuk, de a babáknak még rossz lehet.

Képzeljétek, ma délután elmentem turkálni, és 2 télikabátot zsákmányoltam. Az egyik hosszú, klasszikus vonalvezetésű, német gyapjúszövetkabát, majdnem bokáig ér, egészen különleges, mélylila színe van. Végre nem sötétszürke vagy fekete télikabátom vanKép. A másik pedig egy fekete műszőrme bunda, 3/4-es. Nem szeretem az igazi bundát, mert állatoknak kell meghalniuk érteKép. A kettőért összesen fizettem 8000 forintot, szerintem ez egész elfogadható ár értük. Virág is kapott egy pár kiszoknit 30 forintértKép, kisebb gyerekruhák most nem voltak, csak 10-12 évesekre valók.

Holnap megyünk az Ikeába, vennünk kell néhány apróságot. Pl. csúszásgátlót a gyerekeknek a nagykádba, ágytakarót, képkereteket.

Mindenkinek szép hétvégét: Zitmi
zitmi

Jó regelt!
Leányom szerencsére egész jól aludt 3-4szerkeltünk röpke szopira,viszont 6kor úgy döntött elég volt,most fárasztja magát a kiságybaKép
Olyan jó,hogvy velem együtt örültök,az az igazság,hogy a pénz soha jobbkor nem jön,mivel most lesz az átállás a gyedre kitudja mennyit kapok és mikor.Szóval már gondolatban elköltöttemKépHihetetlen hogy még mindig állítják,hogy jó a szék,de én nem vitáztam belém fáradtak én meg beléjük,kit érdekel.De szerintem nem is volt a kerminél,na de tényleg tojom le,ide a pénzt aztán csá.

Kingu
Ez jó ellazultKépAmit írtál dettó nűálunk is ez van,hogy persze add csak ide a babát,erre gép elé leül és nyüsszögteti,ha szólok akkor azt mondja,mert én is úgy szoktam,oké,de ameddig nem nyüsszög.Tegnap csöng a telefonja Maja az ölében,nyüsszög,mondom neki kellj már fel ember,de nem mert már megmondta ne akarja elejteni,hihetetlen.
Szóval Villes,Kingu,Connie,mindenki akit érint apabetegség ez.

Jó nagy a kis fürtös babánk,nagyon helyíes pasika gyönyörűséges a kék szemeivel és a hajkoronával.Kép

Zitmi
Én is turiztam egy nagyon király DonnaKaren sütőtökszínű kabátot,csak nem jön rám,de annyira megtetszett,remélem tavasszal feltudom húzni,500 pénzt megért.Nekem egy hosszú szövetkabátom van ami beér,hát majd abba megyek mindenhova,mert nem szándékozom venni.

Enyém lány nem fél a szatyroktól,sőt szereti őket.

Vezsokám
hova lettél?életjelet adj agadról.

Juszti
képzeld nem köpte a cumit hanem így aludt,röhejKéphétfőn feladom a figurákat

Dóri
kösziKép kedves vagy.Hát szerecse az nem az én barátom,az a helyzet,hogy már két helyről megbüntették őket és még megí a 3. eljárás,így jobbnak látták,ha megszabadulnak tőlem.hehe

Virág
jobbulást neked isKépVince sem gyenge súlyügyilegKép

Ildi
Marcika????jobban van ügye?

Akiren örülök hogy írtál
gratla az éjszakákhoz,kaki remélem okés lesz.mekkora Gréti?

Bea
vizsga?

gyermekem nem bír magával,lépek

Kata
nekem is hiányzol,mindig bírtam az írásaidKép

Vizimanó
győzött a kisebbikKép

Lirien
táblicskuba cuccos?haha most majd minden ki fog nézni a szátokból Liló,nálunk is ez megy,volt már a szájánál pizza,sültszalonna,lekvár nyalintásra,meg tud veszni értük.Kép

Jimbone
szegény Áron,remélem elkerül benneteket mindenféle betegség (meg mindenkit)

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Hát sajna Marcipán nem lett jobban; reggelre 39 fokos láza lett és mindent kihányt.Most várjuk az ügyeletet; reggel kihívtuk őket.
Gondolom ő is elkapta ezt a fránya vírust!
Kép

Ildi

delfinke

Ildi,
szorítok nektek, hogy minden rendben legyen!!!!
Ha tudtok már vmit, jelentkezz, jó?

Lir
lirian

Ildi,
Sajnálom, küldünk egy haveri ölelést Marcikának, gyógyuljon meg hamar.

Te kérdezted a biztonsági övet? 1900 pénzért vettük a Lehel úti babakocsidiszkontban, lehet vele sétáltatni is a gyereket majd.Kép Van abban a boltban minden, ruhák is, egész jó áron, és vettem rendes zoknikat 300 pénzért, meg harisnyát.

Timurr,
Tegnap nem is írtam, de tök jó, hogy visszaadják a pénzt!
Kép

Kingu,
Képzeld, nekem meg a kezem szokott már remegni a sok patenttól meg biztonsági csattól.

Tegnap beszélgettem a férjemmel, és a következő konklúziókra jutottunk: ha szeretném, hogy beleszóljon a gyereknevelésbe, akkor konkrétan kérjem a véleményét, mert amúgy ő nem akar beleszólni, mert nem ért hozzá.Kép Mondtam neki, hogy ne izguljon, mert én sem.Kép A háztartásra meg azt mondta,hogy dehát én vagyok a nő, nekem kell azon gondolkodni, hogy mit kell csinálni, neki csak osszam ki a feladatot.Kép Férfiak.Kép Amúgy tényleg segít mindenben, amire megkérem, pláne ha elég sokszor elmondom.Kép Ákossal meg sokat foglalkozik, pelenkázás, öltöztetés is, csak rossz, hogy nincs kivel megbeszélnem az olyan fontos dolgokat, hogy mikor adjak neki enni.Kép

Na megyek, megyünk a Vásárcsarnokba heti bevásárlásra.

KépKép
connie

Ildi,
nagyon-nagyon-nagyon szorítunk Marcipánnak, remélem, nincs nagy baj, szegény gyógyuljon meg mielőbb!

Timurr,
akkor nálatok olcsóbb lehet a turi, úgy látom, abban a 2 üzletben, ahová én járok, 3000 Ft/ kg, ha akció van, 1800. Szép lehet a te kabátod is! 500 Ft nagyon jó ár! Nekem már muszáj volt kabátot venni, épp itt volt az ideje. Az a kabátom, amelyet pocakosan hordtam a lányokkal, már megérett a cserére.

Kingu,
én így tudom: husit 7-8 hónapos kor között ajánlott bevezetni, legjobb a borjú, mert annak hasznosul leginkább a vastartalma. Persze a pulyka, marha, csirke is mehet. Sajt: ha nincs a családban allergiás, megpróbálhatod 10 hónapos kor után. Ha van, várj vele, és csak 1 éves kor után add. Vannak, akik allergiás családtag esetén csak 1,5 éves kor után javasolják. Az a lényeg, hogy ha Boti szopizik, akkor éppen elég fehérjéhez jut, ráadásul a legtökéletesebb formában, így akár tovább is mellőzheted a sajtot, husit.

Hamarosan indulunk az IKEÁ-ba, mennem kell.
Sziasztok:Zitmi
zitmi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?