Új privát üzeneted érkezett!

Aranyhold
Gondolom a PIC-re speckóbb szaktudás is kell, így jobban megválogatják őket... Meg talán arra is jobban fel vannak készítve, hogy a PIC-es babák anyukái ált. jobban ki vannak borulva, így nem túl szerencsés még rúgni is beléjük mégegyet.

Viki
Sebinek én is egyfolytában dumálok, igazából fel se tűnik, csak most gondoltam bele jobban, hogy leírtad. Kép
A nevére pl. már tök jól hallgat (ha akar...), és napról napra könnyebb kitalálni, hogy mikor mit szeretne.
Azért negatív meglepetések mindig vannak: hiába magyarázta ma nekem, hogy ő álmos, én nem értettem, és elmentünk sétálni, aminek jó nagy óbégatás lett a vége. (Ma álomkóros napja van, alig bír ébren maradni.)
Most kiütve szunyál. Kép
Ja, és nagyon rákapott a kergetőzésre, anya vágtázik elől négykézláb, ő meg utánam, és ha hirtelen megfordulok, akkor nagyokat nevet, és teper utánam. Iszonyú aranyos! Kép
De legjobb fej mikor kicaplat utánam a konyhába, és ahogy "anyázik" a küszöbön átkeltében (az az egyetlen küszöb, amin átjár). KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
Marcinak akkor boldog szülinapot! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Cas, nem tudom hogy olvastad-e amit a másik topicban válaszoltam Neked, de ide is leírom:
tavasszal / addigra talán befejezzük a felújítást / Mindenkit nagyon szívesen látnánk egy talira / vagy akár többre /!!

Nikcsi, tudom nem írok sokszor, de Minket is kifelejtettél a táblázatból...Kép

Kérdeznék is rögtön 2 dolgot:
1. Találtam Annának a jobb füle felett egy bőr alatti elég piros kicsi foltot, olyan mintha valami bőrvérzés lenne.Mi lehet ez?Kell vele komolyabban foglalkozni?

2. Anna ugye szombaton lesz 2 hónapos, viszont 1 hete az esti kb 10:30-as etetés után elalszik, és reggel 7-ig durmol.Nem korai ez még?Mármint nem kéne még éjszaka is ennie? Fejlődik egyébként szépen, 5220 grammot nyom a drágám.

A válaszokat előre is köszi!

Eszti
eszti2

Eszti
Ha hízik rendesen (100-200 g-ot hetente, úgy tudom ez az ideális még ebben a korban), akkor valszeg nem hiányzik neki az éjszakai evés. Örülj neki, hogy alhattok! (Sebi 5 hónapos koráig ébresztett 1-2 körül, aztán 5-6 körül is, mert éhen akart halni... Kép)
A pöttyöt mutasd meg a gyerekorvosotoknak, nehéz így látatlanban bármit tanácsolni.
Mindjárt ránézek a másik topicra is...

Kép
Kép
Kép
cas

Eszti!
egyet értek Cassal, örülj, hogy alszik, ha egyébként hízik.
én már alig várom, hogy Enikő is elérjen ide Kép
Szilvi
szilvamag

Szilvi
Mindig elfelejtem megköszönni a rengeteg almát, amit hoztál! Sebi tízóraira 2-3-t simán benyom belőle... Szegénykém remélem nem unja még, mert ezen kívül alig adok neki mást. De legalább javulnak a kiütései végre (kopp-kopp, csak el ne kiabáljam).
Szóval mégegyszer köszi! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Eszti
Most utánagondoltam kicsit Anna foltjának... Olyasmi mint egy anyajegy, csak mintha pigment helyett vérrel lenne teli? Mikor vetted észre? Növekszik? Most kb. mekkora?
Nekem voltak ilyen foltjaim, amit leírtam, hemangiómának, vagy érdaganatnak hívják. 5 volt belőlük, és az akkori protokoll szerint 1/2 éves koromban leoperálták őket - ma sajnos elég nagy és csúnyácska hegek vannak a helyükön (az akkor 1-2 centis varrások sajnos velem nőttek).
Úgy tudom, hogy manapság alapesetben nem bántják úgy ovis korig, mert addigra sokszor maguktól visszahúzódnak. De bizonyos esetekben szükség van a műtétre.
Lányoknál állítólag gyakoribb, mint fiúknál.
Most nehogy megijedj, ez nem veszélyes amennyire én tudom, de tényleg mindeképp látnia kell gyerekorvosnak (esetleg szakorvosnak is, ha ő azt javasolja).

Kép
Kép
Kép
cas

Na mi lesz a gyerekből?
Porszívószerelő! Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Kép
ilyet a fiam is csinált, csak éppen be volt dugva a konektorba. Véletlenül rá tenyerelt a bekapcsolóra, abban a pillanatban és olyan iramban akkorát ugrott mint akit kilőttekKép
Azután félt egy darabig...Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Viki,

Boldog születésnapot kívánunk Marcinak, apukámmal egy napon születtek.

Kriszti
kriszti1

Cas, igen olyasmi mint amiről beszélsz, múlt héten vettem észre, mert olyan nagy haja van, hogy teljesen elbújt alatta. Azóta figyelem rendszeresen, nem látok változást.Holnap jön a védőnő, neki is megmutatom, aztán beszélek a dokival, és meglátjuk.

Viki, szintén minden jót kívánunk!!

Eszti
eszti2

Viki! Marcinak boldog szülinapot!
aranyhold

Cas!
jó étvágyat Sebinek és pöttymentességet
szilvamag

Viki
Boldog szülinapot Marcinak.

Nikcsi
Bementünk mi is a kórházba.

Cas
Lakásba becsöngettek.
Nekem nincs időm mélyebben átolvasni-átírni, de egyébként én teljesen meg voltam elégedve, egyedül leszámítva, hogy császár után reggel egy kis "segítség" elkelt volna, de hiába vártam, katona rend lett volna. Viszont szerencsém volt, mert egy másik kórházból a gyakorlati idejét töltötte ott egy fiatal lány, ő nagyon rendes volt, kikisért zuhanyozni, segített felöltözni, ha csengettünk jött...
boglarka

Huú micsoda napunk volt tegnap?! Istenem minden nap ilyen lenne, akkor töltődnék rendesen! De. jött Eni, Szilvamag és Luca. Ginát nem vittük, szóval tök jó helyeken voltunk, du. Timi hívott és velük is mentünk! Az egész hegyet bejártuk! Kíváncsi is lennék hány km-t tettünk meg?

Cas
Mi a helyzet avval a lánnyal, aki ugyanúgy vergődik, mint Te?
Karácsony? Hipp-hopp itt lesz, aztán öregebb leszek egy évvel. Kép
A fűrészházakba van a biobolt én is voltam már, a flórihoz közel.
Hmmc-vel tegnap beszéltem a bioboltba pénteken érkezik áru megint. Az ovis ötlet nagyon jó lenne, kíváncsi is lennék. Egyszerre egy valakinek annyi gyerekre figyelni? Nem lennék az elsők között. Kép

Mucus
Amúgy azért nem tudtál a dologról, mert előtte ide nem írtam semmit, csak a babatalin mondtam el a lányoknak. Amit most sem bánok, mert iszonyatosan jól esett minden! Kép
Ha fürdetéskor kijövök Kori nem nyöszörni, hanem sírni szokott. És annyira bele tudja lovalni magát?! Kép

Szilvamag
Nagyon szépen köszönöm a tejci felajánlást, meg azt a nyákot is. Kép
Húgom: ritkán jön, múlt héten szerintem meg sem ismerte, szóval nem tudom.

Boglárka
Akkor végülis mikor mész? Nem sikerült elérned őket, számomra tiszta meglepő, mert én már nem egyszer-kétszer telefonáltam be.

Házasság: biztos alapokon, mindenki. Köszönöm, hogy a közvélemény kutatásomra sokan válaszoltatok.

Cory
Kori pénteken és szombaton rókázott. Szombaton már nem adtam tejpépet és nehéz kaját sem (főzit). Szóval utána nem is volt hányás!

Anyás: Na a cipelésről ne is álmodjon Kori. Ha mosogatok magam mellé akasztom az etetőszékével, ha csak a kajáját melegítem, akkor magyarázok, ő pedig cibálja a gatyám. Játszani is szoktam, de akkor is jön, hogy fogjam a kezét, mert állni akar. Ettől az anyán csüngök dologtól tartottam. Uncsitesóm fia is ilyen volt, a keresztelőn egy percre se volt a kezembe. Eddig erre azt gondoltam, hogy az anya kapatja el a gyereket, de már látom, hogy itt a kis csimpánz főnök diktál. Aranyhold nálunk még az apjával sincs el, nélkülem. Tudod nálunk amerikai konyha van, szóval seperc alatt ott van velem. Leülök a földre, fogom a kezét és játszunk, ülni az istenért sem akar.

Myra
Kérded, hogy van a lelkem, jobban. Vannak még tüskék, de erről csak is az anyám tehet, akitől igazán segítséget vártam, de most sem hazuttolta meg magát. KépKépKépKép

Aranyhold
Jobbulást! Kép
nikcsi

Nikcsi!
köszi a sétát, legközelebb kanyarodhatunk hosszabbat is, esetleg Ginával is.

Myra!
tegnap bedühöttem, mert 4hetesen már megy a hiszti nálunk, ezért a módszereddel tettem le aludni. negyed óra múlva csendben aludt, igaz addig a szívem szakadt meg, de a tegnapi 3 órás fektetést nem volt kedvem megismételni. szerencsére apa tartotta bennem a leleket, meg engem, nehogy felmenjek Kép
szilvamag

Szilvi
ezek szerint Enikő nehezebb eset mint Kinga volt?
Ez a rosszabbik, nem? ...amikor az ember hozzá szokik ahhoz ha jó és nyugis a gyerkőce, utánna nehéz a váltás.
Egyébként nekem is azt mondták anno, hogy 3 hetesen már kezdik a "rosszalkodást".

mucus
Tm

Mucus!
igen, könnyű a jót megszokni, de szerintem azért az idő is szépít valamit, meg remélem, hogy Enikő is javul majd. Nem lehet könnyű második gyereknek lenni Kép
Szilvi
szilvamag

Viki,
Marcinak BOLDOG SZÜLINAPOT!

Cory,
Örülök, hogy végül minden rendben van. KépKép Ezzel az AFP-vel halálra tudják idegesíteni a kismamákat. Annyi mindentől függ (súlyod, mikor veszik le a vért stb.) az érték, hogy sokszor inkább rossz eredmény születik, pedig semmi baj nincs. Kép

Eszti,
Szerintem is addig örülj míg alszik. Ha egy fejlődési ugráshoz ér, lehet, hogy újra fog kelni enni.

Szilvi,
Nekem egy védőnő mondta annak idején, hogy amíg nem vagy elég fáradt és elkeseredett addig nem fogod tudni sírni hagyni a gyerekedet. Nálunk a pocakgondok miatt eléggé fáradt-elkeseredett voltam ahhoz, hogy az alvás miatti hiszti már "ne hasson" annyira rám. De nálunk fordítva volt, Gergő rágta közben a fülemet, hogy nem kéne mégis inkább bemenni? KépKép
myra

Mucus
Sebi is rátenyerelt bedugva, szerencsére kis erővel mert amint megszólalt, lekapta a kezét, és így vissza elhallgatott. De volt nagy elképedés... Kép

Eszti
Most mekkora? Mennyi ideje figyeled? A dokitok biztosan fog tudni mondani vmit, hogy mi a teendő (lehet, hogy semmi még egy jó darabig).

Szilvi
Köszi!
Az a baj, hogy a nyakánál nemtom, hogy újak vannak, vagy csak kivakarja a meglévőket?! (Ahol nem éri el, ott nagyon szépen javul.) Nem akarok megint visszatérni az alma-rizs diétára, de lehet, hogy nem lesz más választásunk... Kép

Nikcsi
Írok neki rendszeresen, de először mindig a plafonig ugrok mérgemben. Úgyhogy meg kell várnom, amíg lehiggadok, csak aztán válaszolok. Sajnos Szentírásnak vesz minden tanácsot, amit a kórházban adtak neki (3 óránként etessen, max. 20 percig, ha még üvölt a gyerek adjon neki vizet kanállal stb. - persze a gyerek kezdetben nem gyarapodott semmit, mostmár talán picit). Ha kikeveredünk végre a náthából Sebivel átmegyünk hozzájuk, mert itt laknak 1 sarokra.
A kommunánkban nem 1 valaki figyelne a kölkökre! Azt senki nem vállalná! Kép Hanem páran babázunk, páran főzőcskéznek, páran csavarognak, aztán cserélünk. Így mindennap jutna mindenkinek 1-2 nyugis óra. Kép
Kis "csimpánzok": Sebi iszonyú türelmetlen, ha kajáról van szó. Eddig a gatyámat cibálta, tánolt és üvöltött, amíg lereszeltem a tízórai-almáját, kikevertem a rizspépjét hozzá. (Ezek nem mennek 1 kézzel.) Csakhogy néha képes volt annyira behergelni magát ezidő alatt, hogy utána alig tudtam megetetni. Úgyhogy ma felültettem a pultra, kezébe nyomtam az egyik meghámozott almát (nagyon aranyosan tudja már enni), addig megcsináltam a kajáját, aztán a végén elkoboztam a rágcsált almát is, és gyorsan lereszeltem. (Szóval kajával le lehet kötni őkelmét. Kép
Ja, és figyeld meg, Kori is seperc alatt megtanul majd ülni! Kénytelen lesz, ha már kifárad az állásban! (Én nem rohantam mindig Sebihez ha üvöltött, hogy elfáradt, kicsit mindig vártam, hogy rogyadozzon, és akkor megmutattam neki, hogyan kell letottyanni. Kép)
Fel a fejjel, az anyák már csak ilyenek. Én is tegnap felidegesítettem magamat az enyémmel, a hajam égnek áll a piszkálódó stílusától. Kép Egyik füleden be, a másikon ki. Nem túl szerencsés, de ez van. Kép

Rosszalkodás
Nem hiszem, hogy egy 3 vagy 4 hetes csecsemő tudatosan hisztizne... Szerintem az ilyen picúrok még kizárólag okkal sírnak.
(Lehet, hogy szerencsénk volt Sebivel, de amikor számunkra érthetetlen okból "hisztizett", akkor is kiderült előbb-utóbb, hogy miért volt az üvöltés... és akkor nagyon elszégyelltem magam, hogy nem vettem észre, mi baja.)
Lehet, hogy én vagyok túl lelkiismeretes... Kép
Mindenkinek az altatással van gondja?! Kép Ezzel visszaértünk a topicindító kérdéshez (immáron sokadszor), de ezek szerint még mindig nem vagyunk előrébb... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Már akartam kérdezni, hogy tud-e valaki allergiás babának való torta vagy tortaszerűség receptet. Már most azon töröm a fejem mit is csinálhatnék majd Lilla szülinapjára. Egy csomag sárgarépára mégse rakhatom a gyertyát... Kép
myra

Myra: miket ehet Lilla? Csak hogy jobban át tudjam gondolni (Cas: ne röhögj :D).
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Álldogálás: amit Nikcsi ír, hogy nem tud ülni de már állna tipikus eset a babáknálKép Én ezt úgy előztem meg, hogy soha nem állítottam a lábára akkor amikor még nem tudott csak négykézlábbra állni. Onnan következett, hogy leült az egyik oldalára és támaszkodott majd pár nap múlva elengedte és egyenesen ült. Innen meg már minden ment magától. Amikor rájött hogy hogy tud fellálni akkor sem volt gond, mert ha elfáradt lehuppant a fenekére.
Viszont a vele egyidős unokatesójánál pont az a probléma állt fent, hogy a szülők-nagyszülők mindíg kézenfogva sétáltatták, ami persze marhára tetszik a gyerkőknek, csak éppen nem lesznek önállóak és mindíg segítséget követelnek. Na én ezt csírájában elfojtottam és tudatosítottam anyósban is hogy ez nem az a gyerek!

persze ezzel nem azt akartam írni, hogy Nikcsi lehet, hogy nálatok is Ti rontottátok el, csak leírtam az én meglátásomat és tapasztalatomat. És lehet, hogy majd egy második gyereknél hiába karanám így csinálni, majd jó nagyot koppanokKép

Myra
tényleg írd le nagyjából mit nem lehet vagy mit lehet, úgy könyebben ki találunk valamit.
Nyuszikának való sárgarépa torta???Kép

mucus
Tm

Azt az erőszakos szipirtyóját! Már megint jön nagyanyós! Mondtam neki, jöjjön hétfőn, mert addig nem érünk rá, de nem lehetett lerázni. Úgyhogy jön ma du. Ráadásul ha megsértődik, akkor felhívja anyósomat (miért nem a kicsi fiát, az apósomat?!), és jól leszúrja, hogy hogy nevelte a fiát (Zsombort), milyen bunkók vagyunk vele! Kép

Mucus
Sebit felállt magától pár nap alatt, sosem segítettünk neki. Leülni (egyáltalán ülni) meg nem tudott. Úgyhogy nálunk letottyanni és egyből oldalra dőlnie kellett, hogy megint hason/négykézláb legyen. Felülni máig úgy tud, ha van körülötte vmi emelvény (elég akár egy párna), amire fel tud támaszkodni. Csak úgy simán minden segítség nélkül még nem ül fel.

Cory
De! KépKépKépKépKépKépKépKép
Azért a recept engem is érdekelne, Zs. pont tegnap kérdezte, hogy így milyen tortája lesz Sebinek?!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: a kérdés hozzád is szól: miket ehet Sebi. Bár nálatok addig még sok idő van, ki tudja, mi lesz Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas!
nem is tudatos hiszti, de azzal már tisztában lehet, hogy ölben ringatva kellemesebb a pihizés és ezt "szóvá" is teszi. Egyébként tud úgy sírni, mint ha azt mondaná: anya!!

Myra!
reszelt alma+répa+fűszer+valamilyen kötőanyag, lisztféle (amit ehet) és be a sütőbe ?????
szilvamag

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntést mindenkinek! Marcinál döbbenek mindig rá, hogy az idő tényleg szalad... Nekem Marcival maradt meg legjobban midenféle babás és 1-2 éves kori emlék. Hát persze, mert első baba volt, tesók nélkül és mondhatta könnyen, hogy enyém az anyám:-) Persze, én meg mondhatom, hogy mindenki élvezkedjen a babájával, amíg ilyen kicsi, mert visszasírja az ember ezeket az éveket, majd úgyis rájöttök:-)

Myra,
Nem Te említetted, hogy Lilla ehet olyan Biscottit? Akkor lehetne abból édes almás péppel piskótatortaszerűt összerakni. Mehet bele répa is:-)

Mucus,
Hát igen, a többedik gyerek mozgásfejlődésére már nagy hatással van a család többi tagjának napirendje. Nem mindig akkor mászhat, állhat és járkálhat, mikor éppen kedve lenne hozzá. Szerintem Olivér különös mozgáskultúrája is annak köszönhető, hogy eleinte jól lekötötte a tesók játéka, meg nem kellett messze nyúlkálni játékokért, mindig dobáltak "koncot" elé:-) Aztán sokat cipeltem a többiek után és hamar rájött, hogy minek erőlködjön vízszintbe, ha elég nyomni az anyán egy gombot és máris ülhet/állhat:-)
De ez szerintem tökre érdektelenné válik számára pár hónap múlva, ha egyedül is rászánja magát a járásra. Feltéve, ha megjön a bátorsága hozzá. Addig meg támaszkodhat anyja segítségére:-)

Viki
ccviki

Na itt vagyok. Hát pont egy órája beszéltem a gasztro dokibácsival, és abból amit néztek 4-5 félének van eddig eredménye és mind negatív!!! Valószínűleg a maradék is az lesz. Most azt javasolta üljünk össze hárman egy allergológus dokinénivel és beszéljük át ilyen pici gyereknél hogyan lehetne tovább kutatni (adalékanyagok stb.).
Eddig a gyümik-zöldségek-rizs az ami biztosan mehet neki. A teszt eredménye alapján viszont adhatnám a gabonákat, husit, tejterméket is. De akkor mi a fenétől vannak kiütései??? Ráadásul mint a talin mutattam elsősorban a végtermék környékén csapja ki szegénykémet. Most is extrán ronda neki. Egybefüggő-pörkös. KépKép Egyébként nekem már a banán is gyanús. Az a legrosszabb, hogy nem tudom egyértelműen kiszűrni, és Lilla mintha fáziskéséssel reagálna a kajákra. 1-2-3 nap kell neki mire jönnek a pöttyök.

Mucus,
Szerintem az ülés-állás sorrend gyerek függő. A barátnőm lánya már stabilan ült amikor még négykézlábra se tudott állni.
Lillát se segítettük soha, és ő is nagykönyv szerinti sorrendben csinált mindent. Forgás-négykézláb állás-kúszás-féltámaszos ülés-ülés-állás. Állásból is magától tanult meg leülni. Először huppant, aztán megtanulta visszaengedni magát. Kép A járásban se segítjük úgy, hogy a feje fölé tartva fogjuk a kezét. Ha maga elött van mibe kapaszkodnia szépen lépeget. Most a kisautó nagy sláger, mert azt tologatja, és úgy végigtotyogja a szobát. Kép
myra

Myra
igen az autó jó ötlet, az sokaknak beválltKépnekünk nem volt, de így sem volt probléma, mert ahogy Lilla is, Õ is a falba, bútorokba kapaszkodva ment. Ha épp nem volt ilyen előtte akkor leült oda mászott és ott folytattaKép Aztán egyszer csak elég bátorságot érzett ahhoz, hogy elengedje a falat és tett pár lépést, aztán még többet és 3-4 nap alatt nagyon sokat fejlődött.
És igazad van, gyerek függő! Azért is írtam, hogy lehet hogy a másodiknál másképp lesz...

Valami ilyesmire gondoltam én is amit Szilvi írt a "rosszalkodással" kapcsolatban.

Cas
Kép a nagyanyós miatt!

mucus
Tm

Cory
Zöldség-gyümi, rizs tuti. A többi addig még elválik.

Myra
Szerintem is gyümölcspépekből, sinlacból-rizspehelyből (ez lenne a kötőanyag) lehetne vmi tortaformát alkotni nekik! Kép

Szilvi
Naná, hogy ölben szeretne lenni! Nyilván ott a legkellemesebb! Kép
(Én máig csak úgy szeretek elaludni, ha odabújhatok a férjemhez - aztán letúrom az ágyról. Kép)

Na amjd folytatom, de Sebi lökdösi a ketzem, így neház gépelni...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
nem az a gond, hogy ölben legyen, hanem, hogy visít ha nincs ott. Tudom lesz ez jobb is Kép
Én is összebújva szeretek elaludni, de nem sírok, ha mégsem úgy alakul. Ja, hogy ez 30 év ???

Myra!
Kép
akkor most egy hétig csak egyfélét esztek?
szilvamag

most vettem ki a könyvtárból a Gyermekek gyógyítása homeopátiával, útmutató szülőknek és szakembereknek c. könyvet.
átolvasom, aztán lehet kérdezni Kép
szilvamag

Az autó úgy tűnik nagyon jó hatással van Lillára. Eddig csak 1-2 lépést tett szabadon amíg a következő kapaszkodót el nem érte, de az elöbb tett 4 lépést a nagy semmi felé. KépKépKép
myra

hajrá Lilla !!!
szilvamag

Sziasztok,

hogy ti mennyit írtatok!!!

Cas,
Sebi jó baba, nem? Csak mert meglepôdtem, hogy megvárjátok amíg ovis lesz tesóügyileg.

Myra,
nálatok meg azt hittem, hogy Lilla temperamentuma elveszi a kedveteket a kistesótól. (Nálunk majdnem ez volt a helyzet Vilmos után.)

Házasság: 15,5 éve vagyunk együtt (vagyis mi vagyunk a gyôztesek!). 10 éve élünk együtt, 5 éve vagyunk házasok.
Diákszerelem? Hááát, én még diák voltam amikor megismerkedtünk, pont érettségi elôtt. (Anyám meg is volt gyôzôdve arról, hogy nem fogok leérettségizni.) Misi akkor már 24 volt és dolgozott. Fúúú de rég is volt...

Teus továbbra is lusti. Nem forog és nem is próbálkozik. Éjjel még kétszer eszik. Ma hajnalban 4 és 6 között énekelt. Mu˝vésznô a drága!

Laga
laga

Sziasztok!
Sajnos most egy darabig nincs korlátlan neten, csak ilyen modemes, de azért igyekszem jönni.

Tortának a biscotti jó ötlet. Mi a helyzet a növényi tejszínekkel? Mert ha ez is ok, akkor alul biscotti, rá gyümi, és erre tejszínm és kész is a torta!
aranyhold

Laga!
akkor hajrá Teusnak is Kép

ma este ismét sírás volt lefekvésnél
anyósom pont akkor jött át, és sajnálta szegényt, ezért mondtam, menjen fel nyugodtan, lássa, hogy nem lehet másként elaltatni. Kb egy óra múlva ő is feladta Kép Kép
így szegény csak fél 11-kor aludt el, de legalább negyed 5-ig szunya volt. Nekem is Kép

Nikcsi!
így a torna nekünk nem fog sikerülni, mert 8-kor kéne indulnom, hogy odaérjek, de akkor Enikő még vagy szunyál, vagy kajál és Kingát is még bölcsibe kell vinni Kép

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Jajjj... tényleg, az elején Sebit se lehetett letenni egy percre se, egyből üvöltött, ha nem voltam vele. Aztán szerencsére néhány hét múlva már tök jól elnézegetett a kiságyban, teli pocakkal, vagy 1/4 óráig is! Kép
Hogy állsz a homeós könyvvel?

Myra
Pár nap, és szaladhatsz Lilla után! Kép
Na majd jól kitárgyalhatjuk ma az allergiát! Sebi tegnap estére megint úgy nézett ki... Kép Ma csak tápit és vizet kap szegény gyerek. Csak derüljön ki végre, hogy mitől lesz teli estére pöttyökkel. Ráadásul véresre marja magát. Kép (Azért csak tápit, mert napok óta csak reggel és elalváskor kapta, de mindig du-estére lett csupa piros, szóval gyanítom, nem a tápi a ludas, hanem vmelyik szilárd kaja.)
Tényleg, nálatok a popsiján a kiütések nem lehetnek a tápitól?

Mozgásfejlődés
Sebi fittyet hányt a szokásokra, ő először kúszott. Aztán fordult, majd felállt, leült, és kapaszkodva lépegetett. Utána kezdett csak igazán profin négykézlábazni, felülni (ez még mindig nem tökéletes), és mostanában az elengedettel menni is próbálkozna, de csak a lendülete van meg hozzá, így mindig helyből elvágódik. Kép

Mucus
Túléltük. Egyébként megérezhette, hogy csak akkor fogadom, ha jól viseli magát, úgyhogy nagyon aranyosan játszott Sebivel, hozott neki almát-körtét Agárdról a kertből (remélem a kitudjahonnanvaló lejárt szavatosságú, félig elhasznált gyerekcuccokról leszokik végre). És az a nagy szerencse, hogy a kölköt tényleg nagyon szereti, és ezt Sebi is érzi, úgyhogy jól elvannak. Meg nagyon lelkesen tud játszani is, tegnap is már teljesen lefáradt (csak 8x éves), de Sebi még nyújtotta a kezét, hogy menjenek még. És mentek. Kép

Laga
Sebi ezt a kaja-mizériát leszámítva tényleg nem egy különösebben problémás gyerek (egészen addig, amíg minden úgy megy, ahogy ő akarja Kép). Reméljük ez így is marad.
De a szülés, az első 3 hónap érzemi viharai, a szoptatás-kudarcélményem miatt még gyűjtögetnem kell a bátorságot. Illetve félek, hogy Sebi mellett még jobban megviselne ez az egész.
Mostmár bevallom, hogy voltak olyan napok, amikor komolyan gondolkodtam rajta, hogy összepakolom a gyereket, és átfurikázom anyuhoz/anyóshoz, hogy akkor ennyi volt, én erre alkalmatlan vagyok, szegény gyereknek sokkal jobb dolga lesz náluk. Kép
Persze mondhatjuk, hogy lehet, hogy sokkal könnyebb szülés lesz a következő, rutinos anyukaként nem fog annyira megviselni az első 3 hónap, a szopi pedig másodszorra sokkal jobban fog sikerülni, mert tanulhattam a hibáimból.
De mi van, ha nem?!
Úgyhogy pihentetjük a témát még egy ideig... Kép
Ja, és Sebi lesz a kíséret Teushoz: ma 4-től 1/2 7-ig zümmögött... Kép

Szilvi
Szegény Eni! Kép És szegény Ti! Kép
Tényleg, kaptatok derékaljat? Vagy nem fázik már?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
már nem fázik, úgy tűnik az a +2 fok hiányzott. bár anyutól mindig hallgathatom, hogy "meg ne fázasd azt a gyereket!", de ezt Kingával is hallgattam/hallagatom és még nem lett jégtömb belőlük Kép
De sapkát akkor sem vagyok hajlandó a szobában ráhúzni
A kamillateát elhagytátok már? nem lehe esetleg az a hibás? és estére halmozódik fel benne?
szilvamag

Cas,
Meg vagyunk mi áldva. Kép Lillának mára meg az arca lett tiszta pötty. Majd megnézheted délután, olyan mintha kamaszodna. KépKép Hogy mitől azt nem tudom, mert semmi újat nem kap. Nem hiszem, hogy a tápi lenne a bűnös, mert akkor kezdődött amikor elkezdtem bevezetni a husit meg a gabonát, és rá egy hónapra új tápit (2-es bifiduszost) kapott.
Az alfele soha nem volt ilyen csúnya mint most. KépKép
myra

Szilvi
Teát már jó ideje (vagy 10 napja) nem kap (gyógynövénytea volt, amiben volt kamilla is), eddig pár szem édesköményt forráztam le neki, de tegnap már azt se.
Mintha csak az én anyámat hallanám! "Meg ne fázítsd!" - nálunk így hangzik, de gondolom a hangsúly ua. A falnak tudok menni tőle... Kép
Különben Sebi is olyan lett, mint a többi baba: jól felöltöztetve-betakarva, de 19-20 fokban alszik a legnagyobbakat. Én meg vacogok helyette is! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Szegény Lilla! Vakarja is az arcát?
A tápival az a baj, hogy akkor is elkezdheti egyszercsak kicsapni, ha előtte hónapokig kutya baja se volt tőle...

Kép
Kép
Kép
cas

Nem vettem észre, hogy vakarná, de szegénynek amikor ébredés után beindul a keringése, nagyon lángolnak.
Szerintem Ti is jobban járnátok ha Sebitől is vennének vért, és megnéznék mire is allergiás. Õrület ez az állandó kísérletezgetés. Lilla se arra allergiás amire hittem, hiszen azok az eredmények negatívak. Szóval feleslegesen vonom meg tőle.
myra

Myra!
kiderült mi a különbség a liszt és a búza között?
szilvamag

Cas!
ismered a pulcsi definícióját, nem?
a pulcsi az a ruhadarab, amit fel kell a gyereknek venni, ha fázik a nagyi
szilvamag

Myra, Cas!
lehet, hogy nagy hülyeség, de miben főztök nekik?
van aki nem bírja a teflont.
vagy az nem okozhat ilyen tüneteket?
szilvamag

Szilvi
Kori 5-6 között ébred, aminek apa iszonyatosan örül, mert akkor még reggel is látják egymást. KépCas közel áll az igazsághoz. Minden reggel feljövök a babanetre, legalább letölteni, egyszer elolvasom, aztán válaszolok. A letöltés mindig ilyen korán történik.
Na tessék, a jó levegő leszívta a kiscsajt, Kori már hozzászokott. Kép
Én is köszönöm a tegnapi pár almát, iszonyat finom! És a sétáért mit köszönsz,hogy megmutattam a "piros nyillal" jelölt útvonalat?

Kriszti
De irigyellek, apu nem élhette meg az 50-et, pedig neki is idén lett volna, de Kori születése előtt 4 nappal távozott közölünk. Kép

Eszti2
Bocsi, csak tényleg olyan ritkán vagytok itt. Jaj ne sajnáld, hogy éjjel nem kel fel, az én ma 8 hónapos lelkem, ma azaz éjfél után 6.30-kor már harmadszor evett!!!! Én is szeretnék annyit aludni! Kép

Aláírás: hozzánk az újságokat is alig hozzák fel (főleg a zsákutcánkba), aláírásért biztos nem jönnek idáig.

Cas
Kommuna: ja így már okés. Szerintem ez a gyerekeknek és a szülőknek is nagyon jó lenne! Ülés megy, csak idő után eldől, mint a zsák. Most már párszor négykézláb dőlöngélt előre-hátra. Annyira édes!
3-4 hetesen szerintem se hisztis még a baba. Többször azt hittem, aztán mindig rájöttem mi volt az oka.

Mucus
Nem segítettél lábra állni, amíg nem tud ülni. Korinak már segíteni sem kell, a gatyámba markol és feltolja magát. Ha a földön vagyok vele, akkor is fel tud állni. Ja és még rendesen négykézláb se megy, szóval a könyökével húzza magát, nincsenek a karjai kinyújtva, lábán sem térden megy. Mindenre mászik fel, na keresek képeket. Persze elfelejtettem, de pótolni fogom!

Laga
Csak azért lehettetek ti a pároddal a győztesek, mert annyival idősebbek is vagytok! Kép Ha én is annyi leszek, mint te, mi is 15,5 leszünk. Én is érettségi előtt álltam, mi még matekoztunk is tényleg.

Aranyhold
Részvétem a modem miatt! Kép Ha olyan van, amivel utána tudsz is újra kapcsolódni az jó! Nekünk olyan volt, míg a villám tönkre nem tette. Mostanában mindig újra kell indítani a gépet, hogy újra tudjak kapcsolódni. De ilyenkor már majdnem el is megy a kedvem.
nikcsi

Teflonról jut eszembe, igaz, hogy az almát üvegreszelőn kell reszelni, mert fém? De mi van akkor a turmixszal, késsel, stb?

Nikcsi
Köszi a torna tel.számot, majd érdeklődöm.
Már egyébként van DVD-m. Szilvi(?), ha nem érsz rá?

Laga
Teus 5.hós oltásán már túl van? Hogy viselte?

Szegény allergiások.Kép. Remélem minket el fog kerülni nagy ívben, mert amit nektek, ill. a gyerkőcöknek kell elviselni, az nem semmi.

Cas
Nagyanyós azért nagyon rendes, hogy ilyen lelkesen jár Sebihez, csak az Anyukáját ne fárasztaná le, ismerem ezt a kettős érzést.
Nekem mostanában van olyan érzésem, hogy nem vagyok jó anya, mert egész nap unatkozik velem, mert már nem hordozgatom egész álló nap körbe a szobában. De azért összeszedem minden erőmet és azt mondom, hogy "Ez van, ezt kell szeretni". Neki én úgyis fontosabb vagyok, mint bármi.

Szilvi
Nálunk pont fordítva volt. Mondták, hogy tegyük le, de hiába mondtunk, hogy már próbáltuk, de akkor fuldokló síró roham jön rá akár 3 órán keresztül, nem hitték el. De mikor ők akarták altatni, rájöttek, hogy nekünk van igazunk. Na de ez a hadiállapot csak kezdetben volt, mára javult a helyzet, nem fuldokolva sír, hanem ájájáj-ozik. Kép
boglarka

Boglárka!
köszi, esetleg el tudnád hozni holnap ha jössz a Csobánka térre?
Szegény, és akkor még én sajnálom magam mert sír a gyerek? Huhh, de jó dolgom van, ilyenkor derül ki.
szilvamag

Szilvi,
Egyenlőre saját lábaskái vannak, és egyik se teflon. Kép
Ma doki néni is járt nálunk így megszakértette az arcán a pöttyöket. Hát allergiás a drágám némely szúnyog nyálára. Kép A tegnapi két csípés eredménye a mai pöttyhalmaz.
A negatív tesztek eredményeként viszont elkezdhetjük bevezetni a tejtermékeket, és a tojássárgáját is. A HA-s tápszer helyett is simát kell vennem. Kíváncsi leszek...
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?