Szilvi
Jajjj... tényleg, az elején Sebit se lehetett letenni egy percre se, egyből üvöltött, ha nem voltam vele. Aztán szerencsére néhány hét múlva már tök jól elnézegetett a kiságyban, teli pocakkal, vagy 1/4 óráig is!
Hogy állsz a homeós könyvvel?
Myra
Pár nap, és szaladhatsz Lilla után!
Na majd jól kitárgyalhatjuk ma az allergiát! Sebi tegnap estére megint úgy nézett ki...
Ma csak tápit és vizet kap szegény gyerek. Csak derüljön ki végre, hogy mitől lesz teli estére pöttyökkel. Ráadásul véresre marja magát.
(Azért csak tápit, mert napok óta csak reggel és elalváskor kapta, de mindig du-estére lett csupa piros, szóval gyanítom, nem a tápi a ludas, hanem vmelyik szilárd kaja.)
Tényleg, nálatok a popsiján a kiütések nem lehetnek a tápitól?
Mozgásfejlődés
Sebi fittyet hányt a szokásokra, ő először kúszott. Aztán fordult, majd felállt, leült, és kapaszkodva lépegetett. Utána kezdett csak igazán profin négykézlábazni, felülni (ez még mindig nem tökéletes), és mostanában az elengedettel menni is próbálkozna, de csak a lendülete van meg hozzá, így mindig helyből elvágódik.
Mucus
Túléltük. Egyébként megérezhette, hogy csak akkor fogadom, ha jól viseli magát, úgyhogy nagyon aranyosan játszott Sebivel, hozott neki almát-körtét Agárdról a kertből (remélem a kitudjahonnanvaló lejárt szavatosságú, félig elhasznált gyerekcuccokról leszokik végre). És az a nagy szerencse, hogy a kölköt tényleg nagyon szereti, és ezt Sebi is érzi, úgyhogy jól elvannak. Meg nagyon lelkesen tud játszani is, tegnap is már teljesen lefáradt (csak 8x éves), de Sebi még nyújtotta a kezét, hogy menjenek még. És mentek.
Laga
Sebi ezt a kaja-mizériát leszámítva tényleg nem egy különösebben problémás gyerek (egészen addig, amíg minden úgy megy, ahogy ő akarja
). Reméljük ez így is marad.
De a szülés, az első 3 hónap érzemi viharai, a szoptatás-kudarcélményem miatt még gyűjtögetnem kell a bátorságot. Illetve félek, hogy Sebi mellett még jobban megviselne ez az egész.
Mostmár bevallom, hogy voltak olyan napok, amikor komolyan gondolkodtam rajta, hogy összepakolom a gyereket, és átfurikázom anyuhoz/anyóshoz, hogy akkor ennyi volt, én erre alkalmatlan vagyok, szegény gyereknek sokkal jobb dolga lesz náluk.
Persze mondhatjuk, hogy lehet, hogy sokkal könnyebb szülés lesz a következő, rutinos anyukaként nem fog annyira megviselni az első 3 hónap, a szopi pedig másodszorra sokkal jobban fog sikerülni, mert tanulhattam a hibáimból.
De mi van, ha nem?!
Úgyhogy pihentetjük a témát még egy ideig...
Ja, és Sebi lesz a kíséret Teushoz: ma 4-től 1/2 7-ig zümmögött...
Szilvi
Szegény Eni!
És szegény Ti!
Tényleg, kaptatok derékaljat? Vagy nem fázik már?