Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Pocakosok!
Én is pontokba szedem az infokat:
1.Az infúzió általában 2x500 ml sima infúzió. Általában, mert vannak esetek, amikor oxitocinossal keltünk fájásokat, ezt minden esetben a szülészorvos dönti el. Előzetes császármetszés miatti második császárnál nem szokták.
2. A terminustól, a császármetszés indikációjától függ, hogy eleve műtét lesz-e vagy a szülés közben derül valami ki és fordul a dolog műtétre a sor.
3. Homokzsák a műtét után 6 óráig van a kismamák pocakján a császár után.
4. A műtét alatti éberség lelkileg jót tesz a mamáknak, mert a kiemelésig nincsenek az orvosok időhatárhoz kötve és ez jó érzés, mert az altatásnál bizonyos időn túl a baba is bealszik, mert a gyógyszer átjut a placentán.Bár ez sem okoz az orvosoknak gondot. Lelkileg azért is jó, mert az ébren lévő mamához a szülésznő vissza tudja vinni a babát egy puszira-ölelésre. Alvó mamánál azt nem tesszük.
5. A fejfájás ritka, de néha van. Gyakoribb azoknál, akik nem fogadják meg az altatós orvos tanácsát, hogy ne emelje a fejét, de olyan is van, hogy nagyon fegyelmezett a kismama és mégis van fejfájása. Ez nem gyakori, de a spinál szövődménye lehet. Erről az aneszteziológus orvos a műtét előtt részletes felvilágosítást tart és kérdezni is lehet tőle.
6. A hazamenetel általában a babától függ, de a mamát már 5-6 napon haza tudják engedni.
7. A tisztulás, szakmai nyelven lochia ugyanúgy jelentkezik, mint a gyermekágy sima szüléses módjánál, hiszen a lepény és a burkok leválásával egy menstruációhoz hasonló vérzés keletkezik, de amíg a normál menstruációnál a méh vbelső felszíne nagyon kics, képzelheted, hogy mekkora a szülés után! :-)
Remélem, nem lettem túl hosszú. Mindenkinek jó egészséget kívánok! Rita
nováky_rita

Szia Ildisz!
Nem tudom, aktuális-e még (Kép), de a nem alapítványi szobáknál csak az apukák mehetnek be a folyosóra, a szobákba nem, és azt is csak beöltözve és délután háromtól (ha jól emlékszem).
Drukkolok neked.
Kriszta
kriszta35

Sziasztok Lányok!

Nem tűntem el, olvaslak Titeket rendszeresen, csak írni nincs lelkierőm.

Tünde!
Hogy vagytok? Mikor láthatunk képet a nagyfiúról??? Kép Nem furcsa, hogy szinte most szültünk, és már Ti is 5, mi pedig 6 hetesek voltunk tegnap? Nekem annyira furi, mintha tegnap lett volna. Nemsokára megyek a Szathmáry-hoz kontrollra. Te mikor mész?
Tejcsi ügyben sok változás nincs, max. annyi, hogy időnként érezhetően több termelődik (bár főleg éjszakára), és akkor nem kell Gergőnek tápszert adnom. A mai is egy ilyen éjszaka volt, cicből tudott enni 100 ml-t , úgyhogy nem adtam neki pótlást, ez elég volt. Bár nappal biztos, hogy kiabált volna még egy kis kajcsiért.

Nálunk valamicskét javult a helyzet, bár ez annak köszönhető, hogy múlt vasárnap már nem bírtam tovább, és bevittem Gergőt a Bethesdába. Az volt már a harmadik hete, hogy magától nem kakilt, csak akkor, hogy ha 3-4 naponta meghőmérőztem.
És vasárnap volt a csúcspont, egész nap sírt szegényke, egyfolytában erőlködött, de nem jött semmi. Ha meg nem erőlködött éppen, akkor a hasa fájhatott, mert összehúzta magát, és olyan keservesen sírt, hogy már nem bírtam hallgatni.
A kórházban nagyon rendesek voltak, bár ott is azt mondták, amit eddig is tudtam: a hasfájást remélhetőleg ki fogja nőni, a székrekedés pedig a tápszertől van, és amint elkezd gyümölcsöt és zöldséget enni, javulni fog a helyzet.
Na de könyörgöm, ki tudja azt kivárni??? Mindenesetre a doktor néni adott kétféle szirupot, azt kell szedni, az egyiket 1x naponta, a másikat 4x.
Nem akarom elkiabálni, de láthatóan javult a helyzet, Gergő egy hete sokkal nyugodtam, már csak akkor sír, ha éhes. És egy hete nem volt hőmérő a kezemben!!! Kép Na jó, nem azt mondom, hogy mindennap volt kaki, de kétnaponta van. És ez a lényeg!

Kriszta35!
Igen, jól emlékszel, azoknál a szobáknál, amik nem alapítványi szobák, a szobába SENKI nem mehet be, még az apuka sem! A folyosóra Apuka bemehet, de oda is csak beöltözve, minden nap 3-6-ig. Egyébként fogadhatsz bármikor látogatót, de neked kell kimenni hozzájuk, és a babát is csak az üvegajtóig (persze belülről) tolhatod ki.

Kuha

Kép
kuha

sziasztok!

most jöttem haza, nem kellett bent maradnom.. pedi gegész éjjel is 5 percenként jöttek az összehúzódások..
egy ujjnyira ki vagyok tágulva, maj dkedden kell megint menmem ha addig nem kell..
ildisz1

Sziasztok Kismamik!Kép

Mindig olvaslak ám Titeket, bár írni nem nagyon szoktam,hiszen egész nap nagyon lefoglal Lillababa!

Cinderella,azt akarom Töled kérdezni,h. Neked nem javasoltak valami praktikát,h. hogy lehetne ösztönözni a Pocaklakót,h. megforduljon?
Mi most töltöttük tegnap a 32. hetet és szintén faros a Babánk,holott 2 éve Lilla ilyenkor már régen befordult!
Mosolyogtam mikor olvastam leveled,mert anno Nekem sem volt könnyű szülésem,esküdöztem,h. a következő babót császárral szülöm és most mégis azt szeretném,ha természetes úton születne meg az apróság!...dehát erre igaz az,h. minden szülés élménye hamar megszépül!!!Kép

Nováki Rita,Önnek is köszönöm, h. írt a császármetszés közben és utána várható dolgokról,mert már ott tartottam,h. jobban féltem az esetleges császármetszéstől,mint a normál szüléstől!Egy szintén kútvölgyis Anyukától hallottam,h. 1 napig nem is viszik be a Babát és fel sem lehet kellni az ágyból,látogató sem jöhet be...hát ez nagyon megrémített és nagy örömmel hallottam,h.már szülés után láthatjuk a babát és utána is megkapjuk szopizásra!
De azért reménykedek benne,h. mihamarabb befordul a Manócska, bár az is megnyugtató,h. az orvosom se császárról beszél,hanem mindenképpen amellett van,h. megszüljük a Babát és én megbízom benne 1000%-osan!

Ezt most elküldöm,nehogy elvesszen...
mindjárt folytatom,mert lenne még egy kérdésem...
lillaadri

Folytatnám...

Még azt akarom kérdezni,h. amikor keményedik a pocink akkor az minek a következménye?...ugyanis amikor az első babámat vártam,akkor szinte soha nem is éreztem ilyet,mostmeg van olyan nap,h. szinte kissebb megszakításokkal,de 10-15percenként bekeményedek és valamikor még kiegyenesedni is nehéz!Néha kezdek félni,nehogy nagyon megerőltessem magam,dehát egy 2 éves kislány mellett nehéz pihenni és lazítani...bár próbálom megtalálni a közös megoldást,de ez a pocikeményedés aggaszt egy kicsit,mert nagyon sürűn érzem és a napi 2db Magne B6se vettem észre,h. sokat segítene!...

Böbikénak nagy gratuláció,Ildinek meg millió drukkkkkkkkkkkkk!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

sziasztok,köszönöm mégegyszer a tanácsokatés a segítséget!

üdvözlettel:
AdriKép
lillaadri

Sziasztok!
Ildi szorítok neked. Már nem "húzod" sokáig. Ma megint jó kis front van, lehet,hogy elég is lesz neked.

Adri, én most a 29.hétben járok, szintén rengeteget keményedek, de az a napi 2 db. MAGNE B6 az semmi.Állítólag abból lehet 3*2-t is szedni. Nekem most napi 3*1 Magnézium cirticum sem mindíg elég, ami azt hiszem 1500mg magnéziumot jelent, a Magne B6 3*2db-ja is jóval kevesebb. A napi kettő kevés. Pihenni kellene többet, de nekem is 19 hónapos a kisfiam és szinte semmit nem tudok tőle pihenni. Nekem a negyedik hónaptól rendszeres keményedéseim vannak, amik kellemetlenek is, de addig nem baj, míg a méhszáj nem változik, én úgy tudom.
andry

Köszi,Andry!KépKépKép
Sikerült egy kicsit megnyugtatnod,h. nem csak én vagyok így ezzel a pocikeményedéssel!
25.én megyek Mészároshoz,majd megkérdezem ő mit ajánl még a MagneB6.on kívül...

Próbáljunk meg egy kicsit pihenni!!!
adri
lillaadri

Szia Adri!
Kíváncsi vagyok, mit mond a dokid erre a keményedés dologra.Majd megírod?
Ja, nekem tudod mit ajánlott a védőnő? Lefekvés előtt egy pár korty finom vörösbor. Nem minden nap iszom, de azokon a napokon igen, amikor többet keményedek. Próbáld ki, fél deci nem árthat, sőt még vérképző is. Ahogy ellazítja az izmaidat, úgy lazítja el a méh izomzatát.Nekem frankón bevált és jól is esik, pedig egyáltalán nem szeretek semmiféle alkoholtartalmú italt.
Jó pihenést és kortyolgass borocskát alvás előtt.
Szia. Andi
andry

Sziasztok Lányok,

Ildi, én úgy hallottam, az "egy ujjnyi állapot" egy ideig eltarthat, de ne idegeskedj miatta - egy barátunk felesége több mint egy hétig volt egy ujjnyira nyitva, és közben voltak fájásai, 9 nap után pedig szült egy egészséges kislányt.Kép

Különben köszönöm az infókat, kicsit idegesített, hogy nem azért rugdos e ennyire Lili, mert valami baja van....

Lányok, különben ha nektek sincs infótok a babus hosszára, ti hogyan vásárol(ta)tok ruhákat a kicsinek? Persze kaptam én is ruhákat - szerencsére - de azért beszereznék egy-két szép darabot is a csajszikának, és nem akarnám az apukáját terhelni e feladattalKép

sziasztok,
Kata
bóbi

Szia Kata!
Habár pontosan nem lehet már meghatározni a Babuci súllyát,de azért megközelítőleg lehet tudni milyen méretű ruhára lesz majd szükségünk!
A kiírt időre érkező babáknak általában 56.-os a méretűk,mivel olyan 50 és 58cm közötti a születésükkor a hosszúk.
Ha kicsit korábban érkezik,akkor lehet,h. az 50.-es ruha lesz rá jó,ha pedig egy kicsit nagyobbat szeretnél venni,akkor 62.-et vegyél,bár az még lehet egy kicsit nagy lesz rá,mikor viszitek haza a kórházból!
Mi is ugy jártunk,h. 62.es ruhába vittük haza Lillát,aztán alig találtuk meg benne a Picurt mikor levetköztettük,pedig 3500g-mal és 54cm-rel születettKépKépKépKép!!!
Jó vásárlást,remélem tudtam segíteni!!!
adri
lillaadri

sziasztok!

nálam semmi változás.. hol sűrűbben hol ritkábban görcsölgetek, totál fájdalom mentesen. Annyi van plusszban hogy a derekam (vesém inkább..vagy olyasmi) néh afáj, de abszolút nem visszatérő időpontokban és h aelkezdi fáj vagy 10-20 percig. (fájt hajnal fél 3kor, aztánm 4 kor meg 7kor)

szeretném megkérdezni hogy az előkészitést (borotválás, benöntés) ki csinálja? gondolom nem a szülésznők.. van vmi műtősfiú vagy ilyesmi? szeretném tudni mire számitsak..
Attól a helytől ahol megkapjuk a beöntést , mennyire van a wc? (van egy barátnőm aki a wc-ig sem birt aki.. és egy aki éppenhogy elért odáig közvetlenül a beöntés után)

Cinderella! (vagy bárki akinek van erről infója)

megirnás hogy mennyibe kerül az alapitványi szoba? egyszeri, napi ára van, vagy van egyéb dijak is?
ildisz1

Sziasztok!
Kicsit mosolygok az 56, 62 cm-en, el sem tudom képzelni, hogy akkora lesz amjd a bébi, aki (jobb esetben) kiugrik belőlem. Nem is érzem magam nagyon kismamának, pőedig most kezdem a 10. hetet, és tegnap a Vidával megnéztük a bébit, van is vagy 22,8 mm magas.. Kép
Hihetetlen nem?
Még nem csináltunk terhességi kiskönyvet, és konkrétan azt sem tudom, hogy kell keresni a védőnőt, meg ilyesmit... vagy erről majd kapok tájékoztatást? Van valaki az I. ker.ből? Milyen tapasztalataitok vannak?
Ha tudtok segíteni, köszi.
Satuk

satuk

szia Satuk!

én Érden lakom, nem az első ker-ben, de gondolom a menete ugyanaz.. először is telefonáltam a védőnőkhöz, hogy kihez tartozom (érden szint eutcánként változik hogy ki kiheztartozik) és ő mikor rendel. Nálunk heti egy napot, 2 órát rendel egy egy védőnő.
Abban az adott időben odamentem az addigi papriokkal, leletekkel és mondtam hogy most vagyok itt lőeszőr, hoztam a paprijaimat.
Elkükdtek pisilni egyet (pohárba) mert nézik a fehérje szintet, aztán kitöltötte a kiskönyvet.. és mondta hogy nagyjából mikor menjek újra..

amúgy tegnap mikor voltál Vidánál?
én 3/4 10 kor értem oda és kb 11kor jöttem el.. lehethogy láttuk egymást? :-)
ildisz1

Szia Ildisz1!

Nem kell megijedned, a beöntést és borotválást nem műtősfiúk csinálják, hanem bizony a szülésznők. Úgyhogy emiatt ne izgulj. És a WC kb. 1 lépésnyire van attól az ágytól, ahol ezt csinálják, úgyhogy amiatt sem kell aggódnod, hogy nem érsz oda időben. Sőt, zuhanyzó is van mellette, ahol lezuhanyozhatsz. Nagyon tiszta, nagyon kultúrált, úgyhogy nem lesz gond.

Kitartás, szorítunk!

Üdv: kuha

Kép
kuha

húúú ez tényleg megnyugtatott! köszi :-))
ildisz1

Én is válaszolok, nem olyan egzaktul, mint Rita, inkább élményszerűen Kép Csak hoyg eloszoljon a maradék félelem is Kép

1. A bekötött infúzió az mit jelent? Indítanak fájásokat? Meddig, mennyit?
Nekem nem indítottak, mivel eleve császár volt. azt hiszem 2 folyt le a műtétig, és aműtét alatt és után is még 3. Nem érzel semmit, nem kellemetlen, és aműtét utáni oxitocint is azon kapod, nem szuriban. (aki nem szül rendesen, annak adni kell, hogy összehúzodjon a méh)
2. Nálad hogy volt: egyszerűen bevonultál egy megadott napon, vagy beindultak a dolgok, és mentél szülni (ami aztán a cs. lett)? Ez rémít igazán, ez a reggel 10-re megyek szülni... :-(
Engem kicsit hamarabb befektettek, mert veszélyeztetett terhes voltam, de mások adott nap előtti délután bevonultak (megbezsélték, meddig várnak, mi a legvégső határidő, amiíg beindulhat), mások meg jöttek szülni, és közben dőlt el a csázsár.
3. Homokzsákot gondolom így nem tudnak a hasadra rakni, pedig az a visszahúzódásnál sokat segít.
de azonnal, még a műtőben rámkötötték a homokzsákot.
4. Ugyanúgy véreztél (magyarul tisztultál) utána?
Igen.
5. A szoptatás rendben megy? Ez jó, hogy ugyanúgy hozzák, az első nap döntő fontosságú. Én meg el sem tudnám képzeni, hogy ne rágogassa a mellemet még egy kissrác..:-) A legeslegcsodálatosabb dolog a világon a szoptatás, ez már biztos. :-)
Nekem nem a császár miett, de nemment a szoptatás, viszont más császásrosok ömlő tejjel mentek haza Kép
6. Mégis te hogy élted meg, hogy ÉBREN felvágják a hasadat? Sajnos az embert tudattal verte meg a sors... :-(
Természetesen az orvosok okosan nem mondják, hogy most vágnak Kép Előtte hidegvizes sprével nézik, érzel-e még valamit. Látni semmit nem látsz. Az anesztezesektől kérdeztem, mi van, azt, hoyg jön a baba, előre mondták, valaki jól ráfeküdt a mellkasomra, lenyomta a babát, aztánmár hallottam is a sírást. Ez nagyon jó élmény volt, tényleg. Örültem, hoyg nem alszom. Aztán beszélgetés, az anesztezesekkel, míg engem kitisztítottak, bevarrtak az orvosok. Nem éreztem 1 órának, és 10 perccel a szülés után hozták vissza a babát egy puszira, megnézhettem az arcát is!
7. Fejfájásod volt?
Nem, egyáltalán semmi.
És én is a 6. nap után hazamehettem, a varratokat is kiszedték. Fontos volt a műtét után mozogni, amint lehetett. Ja és általában nem egyedül vagy a császáros szobában (ott kényelemebb ágyak vannak az első napra), és így a közös élmények segítenek, amíg nem kelhetsz fel.

Tünde

mtunde

Kuha!
Mi is jól vagyunk a tejem annyit gyarapodott, hoyg most is egy kajálásra elég, de most már Bendek 2x annyit eszik Kép
Egyébként holnap megyünk kontrollra. Mostanában sokat sírt Bendek, de rájöttünk, napközben nem pihen eleget. Csak hason alszik már jól és mélyen, napközben mega babakocsiban sétálás közben meg az ágyában szundít, de az nem vol tneki elég. Tegnap végre délután jól aludt, még egy kajálást is kihagyott Kép
Furi nekem is, hogy ilyen sok idő eltelt, mintha tegnap lett volna Kép De most már jönnek az anyai érzések Kép Már alig vártam!
Tünde

mtunde

Köszi Adri, én is erre gondoltam, de hát nem akarom, hogy olyan 56-os rucijai legyenek, amit aztán a végén fel sem vesz, mert előbb kinövi Kép

Szia Ildi, a szülőszoba mellett van ez a helyiség, ahol az ágyon "előkészítenek", és tényleg egy lépésre van tőle a wc.
Nem voltál szülőszoba látogatáson? Mi elmentünk a férjemmel, és annyi megnyugtató dolgot láttunk, hallottunk (még ha közben pontosan vajúdott is egy kismama, ami a jelenlévő apukáknak elég sokkos volt): szépek a szülőszobák, lehet zenét hallgatni bent, állíthatóak az ágyak, úgyhogy nem kell fekve szülni, ha nem akarsz (sőt, még szülőszék is van), lehet labdán is vajúdni (a szülésznő, aki a tájékoztatást tartotta, nagyon javasolta, mert véleménye szerint pontosan azt a területet lazítja el, amit befeszítünk), és nincs messze a "babaelőkészítő" sem, úgyhogy nem hurcolásszák a csöpségeket sokat. Ráadásul minden rendezett, szép.

A szülés, együttszülésen (tényleg, nem tudja valaki, hogy hogyan hívják azt a fiatal szülésznőt, aki az okt. 6-ait tartotta?) különben elmondták azt is, hogy a babusokat (ha nem császárral szülsz persze) oda teszik a hasadra, és ott lehet az apuka is az első 2 órában( persze miután téged is megtisztogattak, meg a babát is - akinek szerencsére már nem mossák le a magzatmázat, az beszívódhat, és növeli a baktériumokkal szembeni ellenállóképességét).

Szóval, szerintem jó kezekben vagyunk, leszünk Kép

sziasztok
Kata
bóbi

szia Kata!

köszi a részletes infókat!

nem, nem voltam megézni a szülőszobát, mert féltem hogy még jobban stresszelnék majd...
mint olvashattátok én epidurált is kértem inkább, mert félek az egésztől (de várom persze.. hogy túl legyek rajta).. túl sok rosszat hallottam, illetve volt a környezetemben.. na de most ezekkel nem foglalkozom, nemszabad..
ildisz1

Ne is gondolj ilyenekre Ildi, lényeg most, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a babustKép Ja, és azt még el is felejtettem írni, hogy a dokik szerint hidegfrontnál csak úgy potyognak a babák... már pedig most az van/az jön... szóval csodálnám, ha sokáig még egyben lennétek Kép

Különben az epidurált mikor kérted? A dokidtól? Én is "gondolkoztam" már rajta, igazából szeretnék simán szülni, de ott van a kisördög a fejemben, hogy hátha kellene majd...

Szerintem most pihizzél, és várjátok egymást Kép

szia
Kata
bóbi

Szia Ildisz1!
Valószínű, hogy találkozhattunk volna vasárnap, mert mi fél 11re mentünk, csak a párommal elbújtunk eleinte a pult mögé.. Nem azért, mert olyan csúnyák lennénk, csak még kicsit álomszerű a helyzet, meg az egyik ápolónő a kezelő ajtaját mutatt, mint célpont.
Tehát nem nagyon figyeltünk másokra, bocsi... Majd szerintem nem leszünk ennyire bunkók.. most feldolgozunk, bár nagyon készültünk erre..
Kép

satuk

Ildisz!

Ne félj, minden rendben lesz! Viszont természets érzés a félelmed!!! Ennek ellenére próbálj meg még egy kicsit pihenni, ellazulni, amennyire lehet. Nemsokára te is arról adsz hírt, milyen csodás babád lett!

Tünde

Ui. Kuha! Túl nagyok a képek a gépen, ezért nem tudtam még átküldeni, de ha a férjem ráér, kicsinyíti őket, és küldök. Vagy megpróbálom a profilomra feltölteni...

mtunde

Szisztok!
a profilomba sikerült egy képet feltennem. Bocsi, hoyg nem ide sikerült, de kit érdekel, még egy kattintást talán kibírtok Kép

Tünde

mtunde

megnézted a babádat, látom kórházi kép, mert a karkötö még rajta van Kép
nagyon édes.. ilyenkor irigykedek.. :-)
ildisz1

Hi!

Bár már sok idő eltelt, de most van egy kis időm írogatni a szülésről.

Először is szuperul vagyunk, Sára nagyon édes "nagy" tesó. Küldök róluk egy képet.
Szóval pénteken kezdődött, Sárával még elmentünk játszótérre, majd jöttek a férjen szülei és a testvéréék látogatóba. Elkezdtünk vacsizni, amikor éreztem, hogy jönnek a fájások, kicsit gyakrabban, mint előtte, de étvágyam viszont volt, ebből arra következtettem, hogy nem fogok szülni (mert azt mondják a szülés körül elmegy az étvágy). Hát ez nálam annyira nem jött be. Kicsit lepihentem, hátha megszűnik a görcsölgetés, de nem szűnt meg. Sárát letettük aludni. Én hívtam a szülésznőt, hogy most mit is tegyünk. Kicsit féltem, hogy Õ ugye vidéki és talán nem fog beérni, ha későn szólok. Illetve abban sem voltam biztos, hogy szülök és feleslegesen nem akartam vidékről felrángatni. Orvosom tudtam, hogy nincs a hétvégén, csak egy helyettes, akinek bemutatott a dokim, amikor csütörtökön utoljára találkoztunk. A szülésznő azt mondta telefonáljak fél-háromnegyed óra múlva, hogy erősödik vagy sűrűsödik-e a dolog. Akkor már eldöntöttem, hogy bemegyünk, hívtuk a szülésznőt és szerencsére kiderült, hogy Pesten van, mert reggel egy szülésre hívták, úgyhogy a kórházba menet beugrottunk érte és így nem kellett a kórházban várni egy ismerős arcra.
Az ügyeletes orvos megvizsgált és azt mondta, hogy ma szülünk mert bő két ujjnyi a méhszáj. Utána következett a papírmunka, majd bementünk a szülőszobába (a férjem még kint várt), mielőtt a szülésznő elkezdett volna az előkészítést még megvizsgált, akkor már bő 3 ujjnyi volt. Ezért inkább nem adott beöntést, mert azt mondta, hogy akkor a mosdóban fogok megszülni. Annyira gyorsan ment az egész. Hívta az orvost, de csak az üzenetrögzítőre tudott rábeszélni. Közben a férjem is bejött ez kb. 3/4 12 körül volt. A fájások közben folyamatosan jöttek, és az orvos is elindult már. A méhszáj bő 4 és fél ujjnyi volt, a magzatburok még állt, de az orvosra vártunk, hogy megrepessze. De az orvos még nem ért be, és jöttek a tolófájások. Mondták ugyan, hogy nem nyomjak, de ezt nem tudtam megtenni. Az első nyomásra szét is ment a burok, és elfolyt a magzatvíz, majd a 2. fájásra beért a doki is, de utána 2-3 nyomás után kint is volt Kata. Annyira hihetetlenül gyors volt, igazán fel sem tudtam fogni. De mégis ott volt a kis hajas baba. Kép Ez éjfél után 52 perccel történt.
Utána varrogatott a doki egy jó 3/4 órát, mert sajna még a méhszáj is megrepedt (nem volt ideje teljesen felszívódni), valamint a hüvelyfalat is varrni kellett. Kép((
Ez nem volt túl kellemes, sőt még harmadnap is éreztem egy kicsit, de már egyáltalán nem érzékeny.

Hát röviden ennyi.

Üdv.:
Böbe

Ildisz!
Sok sikert, drukkolok.

A többieknek kellemes pocakosodást!
böbike

Hi!

A kép lemaradt, de most bepótolom.
Üdv.:
Böbe

Kép
böbike

Hi!

És egy másik, amin csak Kata és én vagyunk.

Üdv.:
Böbe

Kép
böbike

Szia Böbike!Kép
Annyira jó volt olvasni amiket írtál!Nagyon gratulálok Nektek,tündériek vagytok!
Reménykedéssel fogott el,h. írtad gyors szülésed volt és hogy a tesó is megértéssel van a Picur iránt!
Én is hasonló jókban bízom!
Egy kérdésem lenne,ha egy picit ráérsz...:Kire bíztátok Sárát amíg Te kórházban voltál?Nálunk Apa erősködik,h. majd ellátja,de nem tudom hogy fogja tudni összeegyeztetni a munkájával.Minden nap bevitték hozzád a nagylányt?...én ugy érzem minden nap muszáj lenne látnom,de lehet ez nem lenne annyira ésszerű hiszen látná rögtön,h. egy "másik" baba miatt ment el Anya otthonról...
Tanácstalan vagyok...
Köszi a segítséget!!!És jó egészséget Nektek,vigyázzatok magatokra!!!
adri
lillaadri

sziasztok!

ismét, még itthon vagyok :-)

nem vizsgált most a Vid ahogy mennyire vagyok tágulva, de agörcsök ritkábbak most.. méhlepény tökéletesen működik még egy hétig biztos, azt mondta. Vérellátás jó.. igy csüt reggel megyek be ismét..

Böbe!
olyan jó látni ezt az idilli képet.. tök jó hogy te már túl vagy rajta!!

sok boldogságot nektek!
ildisz1

Húú,Ildi!
Te is nagyon jól bírod!!!KépKépKép
Éppen figyeltelek reggel,már azt hittem bent vagy a kórházban!
Az első babát én is túlhordtam,13 nappal,nagyon rossz volt az örökös várakozás...
Nagyon drukkolunk Neked,ha esetleg történne valami, értesíts majd minket!
sok puszi
adri
lillaadri

Sziasztok!

Adri,
Nálatok mennyi idő lesz a két kicsi között? És mikorra vagy kiírva?
Azt mondják a 2. szülés általában gyorsabb az elsőnél, ezt én is csak megerősíteni tudom a környezetemben lévő kismamák és a saját tapasztalatom után. Úgyhogy hajrá.

Amikor mi bementünk a kórházba este a párom szülei épp nálunk voltak vendégségben és ott is aludtak rögtön. Ez elég nagy mázli volt. Reggelre már hazaért a férjem, tehát Sáránál semmiféle törés nem volt. Este még együtt fektettük le, reggel az apja keltette.
Én sem bírtam volna ki, hogy nem lássam minden nap a kiscsajt, ezért szombaton és vasárnap is behozták, de azt találtuk ki, hogy Katát csak a hazamenetel napján mutatjuk meg neki, hogy ne kösse össze az élményt, hogy anya ott marad egy idegen kis klambóval. Ezt elég könnyen meg tudtuk tenni, mivel én nem alapítványi szobában voltam csak az apa jöhetett be a folyosóra. Õ beöltözött és mutogatta Katát a nagyszülőknek, addig én kint voltam Sárával az előtérben.
Nekünk ez a taktika nagyon bejött (bár persz nem tudom mi lett volna, ha már rögtön az elején megmutatjuk Sárának Katát).
Hétfőn ugyan nem találkoztam a nagyobbik lányommal, de kedden már jöttünk is haza és azóta együtt a család. Kép

Remélem valamicskét segítettem.

Ildisz,
én nagyon élveztem az első gyereknél azt a +2 hetet, amit még ráhúzott a pocaklakó. Próbáltam nagyon aktívan eltölteni. A végén már olyan sok idő eltelt, hogy izgulni is elfelejtettem a szülés miatt.
Sok sikert, a Vida nagyon türelmes, addig vár, amig a baba úgy gondolja (és persze a vizsgálati eredmények indokolják).

Üdv.:
Böbe
böbike

Hali!

Adri,
elfelejtettem leírni, hogy ki vigyázott Sárára azokon a napokon, amikor a kórházban voltam.
Szombaton a férjem és a szülei, vasárnap a szüleim segítettek a páromnak. Hétfőn de. bölcsiben volt a gyerek, és mivel a férjem vasárnap belázasodott ezért anyukám átjött segíteni du. és nálunk is aludt. Kedden meg már jöttünk is haza.
Sajna héfőn a közbejött betegség miatt senki sem jött látogatni, de legalább pihentem kicsit.

Tehát nálunk nem volt gond, nem kellett a munkával összeegyeztetni a dolgot. És ha apuka erősködik, akkor biztos meg is tudja csinálni, bízz benne. Ha valami nem úgy működik, ahogy kell, majd kér Õ segítséget, ne félj. Ez ne legyen a Te gondod.

Üdv.:
Böbe
böbike

Kedves Tünde (+Rita szülésznő)!

Köszönöm, hogy válaszoltatok, azért jobb így tisztán látni a helyi sajátosságokat (olyan furcs, mintha nem is u.a. lenne a műtét, minden kórház más és más). Azért még reménykedem valamiben, tényleg nagyon jó lenne szülni. Éppen , mint Böbe, én is bíztím, hogy a járt út már simább lesz. De ez van, sajnos nem kívánságműsor.

+1 kérdés: a katéter neked mennyire volt kellemetlen?

Ildi, az alapítványi szoba 3000/nap volt, szüléskor kértem, ketten voltunk egy szobában, ami nagyon jó volt, mert sokat tudtam pihenni. Egyébként utána kaptam igazolást róla, idén pedig szépen levonattam az adóalapbólKép

Sok sikert, és ne aggódj, olyan csodálatos lesz minden! Ezért is szeretnék szülniKép

Lillaadri, itt a Babaneten (farfekvéses babák) is sokat olvastam a megfordításról (homeobogyó, elemlámpa, sőt legnagyobb megdöbbenésemre szakember!, aki ezzel foglalkozik), hát nem tudom, dokit kérdeztem, ő csak mosolygott... én meg sajnos túl realista vagyok, és sajnos a szabályt sem erősítettem még, mint kivétel...Kép

Ruhaméret: a kisfiam 57 cm-rel született, és még az 56-osak is nagyok voltak.

Egyébként amiatt én is aggódom, hogy mi lesz a babámmal (még csak 20 hónapos), mert ugye ezzel a +pár nappal nem számoltam... meg gondolom otthon is több segítség kell császár után Kép

Üdv:

Fruzsi
cinderella

Szia Fruzsi!

A katéter betétele nem volt kellemetlen nagyon, nem fájt. De utána idegesített, állandó pisilhetnékem volt, miközben folyt az rendesen. Viszont az érzéstelenítő elkezd hatni, elmúlik, utána meg megszokja a szervezet, és mire elmegy azt érzéstelenítő, nem érzed. Tényleg!
Ja a császárral csak + egy napot kell általában bent tölteni, és otthon meg nem hiszen, hogy több segítség kellene. Fáradtság ugyanúgy van, fájdalom meg már nincs.
Böbe, gratulálok, gyönyörű gyerekek.
Ildi! drukkolok!

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Böbike!
Nagyon szépek a lányaid! Fura, mert alig 2 hete még "egyben" láttalak titeket! Kép

Ha valakinek van egy kis ideje, leírnátok hogy mit tegyek a szülőszobás csomagban? Már összeraktam, de azért...

Szép estét mindenkinek Kép

Anide
37+5

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Hali!

Anide,
kár, hogy nem ismertük egymást előtte még képről sem. Olyan jó lett volna egy babanetessel találkozni a kórházban. Majd legközelebb.Kép

Szóval a szülőszobás csomag nálunk így nézett ki:
homeós bogyók (szülésznő felírta mi kell)
olaj a gátvédelemhez (szintén szülésznői javaslatra)
szőlőcukor
szánsavmentes ásványvíz (az első szülésnél alig fogyott belőle, de a másodiknál az 1.5 liter kicsit kevésnek bizonyult)
tenna bugyi
papucs
csatt
fényképező
telefon (esetleg telefontöltő)

a párodnak, amennyiben azt terveziket, hogy együtt szültök
kényelmes ruha (melegítő)
papucs
kaja (szendvics, csoki)
Ha még valami eszembe jut megírom.

Mi az első szülésre vittünk CD-ket is, de nekem nem nagyon jött be a zenehallgatás, ám lehet, hogy neked segít. Mindenesetre lehetőség van rá.

Üdv.:
Böbe

A számokból úgy tűnik, hogy már bármikor szülhetsz, drukkolok nektek!

Ildisz,
Mi van veled? Kedd/tegnap de. óta semmi hír rólad? Kép Csak nem?
böbike

helló!

de még itt vagyok! :-)

jól vagyok. most ment el a férjem dolgozni, remélem estig nem indul meg.. jobb lenne ha itthon lenne és együtt mehetnénk be! :-))
kiváncsi leszek alex meddig húzza még..
azt hiszem tegnap a nyákdugó távozott, legalábbis azt hiszem az volt :-) ha nem törvényszerű hogy kis vérrel távozzon (vérzéssel) akkor valósinűleg az volt.. (megnéztem gyorsan könyvekben hogy mit is irnak róla..)
de azt irják hogy ettől még akár pár nap is eltelhet a szülésig.. de a tágulás folyamatát mutatja..

Böbe!
van elég tejed? iszol vmi teát, meg szeded a homeo bogyókat? egyből a szülés napján szedted/ittad már?
ildisz1

Sziasztok,

Tünde, Böbe, ezek a bébik gyönyörűek! Kép Irígykednem kell Kép Annyira édesek... bár csak már ott tartanék, h a kezemben van az én Drágaságom is!

Lányok! Én még mindig bajban vagyok a szülésznő témában. Kérdeztem a dokimat (Sipos), hogy kit javasol, de ő csak ingatta a fejét, hogy mindenki nagyon jó. Igazából én olyan szülésznőt szeretnék, aki támogat, kicsit irányít is, ha nem tudom, h mi legyen, és bevet minden ötletet, módszert, hogy könnyebb legyen a szülés és a gyermekágy (szeretném, ha a szülés után sem szakadna meg a kapcsolatom a szülésznővel... az anyukám utána is tartotta a szülésznőjével a kapcsolatot, miután megszülettem, és ez nagyon pozitív élmény volt neki). Ja, és persze legyen nagyon türelmes, nem csupán velem, hanem a férjemmel is, aki már most teljesen ki van, pedig még ideális esetben van 6 hét. És persze mindezen túl tudjon a dokimmal is együttdolgozni.

Tudnátok ajánlani valakit?

Ildi, mi van veled? Aggódunk, hogy semmi hír rólad!

sziasztok,
Kata
bóbi

Hali!

Ildisz,
amennyiben a nyákdugó volt, akkor 1-5 napon belül szülni fogsz (azt mondják). Hajrá!
A homeós bogyókat szülés után szedtem vérzés csillapításra és méhösszehúzódás elősegítésére.
Tejcire nem szedek semmit. Szerencsére, ahogy hazaértünk a kótházból be is indult a tejbelövelés. Mára már egy-egy alkalommal 80-120 g-ot szopizik a kiscsaj.
Szoptatós teát nem iszom, csak figyelek rá, hogy rendszeresen egyek és megfelelő mennyiséget igyak.
Vettem persze teát (milupa granulátum - tavaly is ezt ittam és nem is rossz az íze), de amíg van elég tejci, addig nem akarom felborítani ezt a természetes kereslet-kínálat egyensúlyt.

Üdv.:
Böbe
böbike

Szia Ildi,

most olvaslak, hogy még egyben vagy, pontosan írtam, mikor te is...

szia
Kata
bóbi

Bóbi!

Én szeptember elején szültem Krohné Klárinál, csak ajánlani tudom!!! Maximálisan meg voltam vele elégedve, és nagyon örülök,hogy anno neki mutatott be az orvosom.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szerintem a többi szülésznő is nagyon aranyos, segítőkész mindenki. Igaz, hogy csak egy-egy ctg-n találkoztam velük, de mindig nagyon kedvesek voltak. Soha senkiről nem gondoltam azt, hogy vele nem szívesen szülnék. Viszont szülés-tapasztalatom csak a Klárival van, én tényleg csak ajánlani tudom. Képzeld, már rég hazajöttünk a kórházból, amikor egyszercsak felhívott, hogy megkérdezze, hogy vagyunk. Nagyon jól esett... Kép
Ha egyszer arra kerül a sor, a második babát is az ő segítségével szeretném megszülni.

Üdv: kuha
Kép

Kép
kuha

Még egy kép Gergőről:
Kép

Kép
kuha

Szia Bóbi !(a tesóm barátnője így becézi őt:-)

Nem akarom megnehezíteni a választást számodra, de az én szülésznőm is fantasztikus segítséget, támogatást nyújtott már a vajúdás során is számomra, soha nem fogom elfelejteni a szakértelmét, emberségét, kedvességét és persze a nevét sem: Keszegh Évinek hívják. A szülés után is segítségemre volt, úgy éreztem egy jó barátnőre, gondoskodó anyukára találtam személyében. Könnyes szemmel búcsúzkodtuk az 5 nap eltelte után.
Szerintem jobb, ha több ajánlott szülésznő neve van a tarsolyodban,ha esetleg az egyik nem tudna elvállalni valamiért, akkor sem kell kétségbeesned:-)

Mikorra vagy kiírva? Tudjátok már a baba nemét?

Jó pocakosodást Neked!

Erka

Kép

Kép
mankababa

Sziasztok!
Én császárral szültem, de közben figyeltem a szülésnőket. Nekem is Klári volt szimpi, meg Keszegh Évi, és Ferenczi Erzsi. Mindegyik odafigyelt ránk, nem természetes úton szülőkre... Szóval mindegyiket ajánlani tudom. Én most Ferenczi Erzsit választanám, vagy Keszegh Évit. Talán mégis Erzsit... fiatalabb, olyan megnyugtató volt...

Na de Kuhának igaza van abban, bárkire rá merném bízni magam egyből... Nem okozna gondot...

Kuha, gergő nagyon aranyos, látom, már mosolyog! Mi is azt várjuk Kép

Tünde

Ui, Kuhával nekünk sikerült a babanetes találkozó személyesen Kép napokig együtt feküdtünk Kép

mtunde

Cinderella! (vagy aki tudja a választ)

mivel különb végülis az alapitványi szoba a simától?
azt tudom hogy a "sima" szobában 3an vannak, itt pedig 2-en.
ezenkivül mit tud, mit ad a 3000 Ftért?
az már egy pozitiv hogy akármikor jöhet a férjem látogatni..
wc, zuhanyzó szobán belül van?
tv van?
stb.. nincs ötletem mit kérdezzek.. inkább ird megmilyen! :-)
köszi
ildisz1

Kuha!

a képeket inkább meg sem mutatom a férjemnek, mert megenné az irigység hogy a férjed milyen édesen tartja a kezében a szememfényét! Majd' megörül már a drágám hogy foghassa a kezében:-)
ildisz1

Ildisz1!

Meg tudom érteni a férjedet, az enyém is már alig várta, hogy megszülessen. Azóta sem tud betelni vele, majd meglátod, a tied sem fog. És olyan jó ám nézni, hogy milyen büszkék az apukák a bébire. Kép

Kép
kuha

Böbe!

milyen bogyókat szedtél vérzés csökkentésre? mi a neve?

és hatásos volt szerinted?
milyen árban mennek ezek a bgyók?
(én vmi tejtermelőt kaptam, de azt meg egy csaj adta akinek nem volt teje.. igy nem tudommennyibe iskerülhet)
ildisz1

ldisz,

Arnyca c30, a vérzésre.
Hypericum c30 a méhösszehúzódásra.

Lehet, hogy nem így írják helyesen ezeknek a homeos bogyóknak a nevét, de most ezt nem tudom leellenőrizni, mert bent van a papír a gyerekeknél.

Azt sem tudom pontosan mennyibe kerül, de kb 4-500 ft körül van egy doboz.

Üdv.:
Böbe
böbike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?