Én is válaszolok, nem olyan egzaktul, mint Rita, inkább élményszerűen
Csak hoyg eloszoljon a maradék félelem is
1. A bekötött infúzió az mit jelent? Indítanak fájásokat? Meddig, mennyit?
Nekem nem indítottak, mivel eleve császár volt. azt hiszem 2 folyt le a műtétig, és aműtét alatt és után is még 3. Nem érzel semmit, nem kellemetlen, és aműtét utáni oxitocint is azon kapod, nem szuriban. (aki nem szül rendesen, annak adni kell, hogy összehúzodjon a méh)
2. Nálad hogy volt: egyszerűen bevonultál egy megadott napon, vagy beindultak a dolgok, és mentél szülni (ami aztán a cs. lett)? Ez rémít igazán, ez a reggel 10-re megyek szülni... :-(
Engem kicsit hamarabb befektettek, mert veszélyeztetett terhes voltam, de mások adott nap előtti délután bevonultak (megbezsélték, meddig várnak, mi a legvégső határidő, amiíg beindulhat), mások meg jöttek szülni, és közben dőlt el a csázsár.
3. Homokzsákot gondolom így nem tudnak a hasadra rakni, pedig az a visszahúzódásnál sokat segít.
de azonnal, még a műtőben rámkötötték a homokzsákot.
4. Ugyanúgy véreztél (magyarul tisztultál) utána?
Igen.
5. A szoptatás rendben megy? Ez jó, hogy ugyanúgy hozzák, az első nap döntő fontosságú. Én meg el sem tudnám képzeni, hogy ne rágogassa a mellemet még egy kissrác..:-) A legeslegcsodálatosabb dolog a világon a szoptatás, ez már biztos. :-)
Nekem nem a császár miett, de nemment a szoptatás, viszont más császásrosok ömlő tejjel mentek haza
6. Mégis te hogy élted meg, hogy ÉBREN felvágják a hasadat? Sajnos az embert tudattal verte meg a sors... :-(
Természetesen az orvosok okosan nem mondják, hogy most vágnak
Előtte hidegvizes sprével nézik, érzel-e még valamit. Látni semmit nem látsz. Az anesztezesektől kérdeztem, mi van, azt, hoyg jön a baba, előre mondták, valaki jól ráfeküdt a mellkasomra, lenyomta a babát, aztánmár hallottam is a sírást. Ez nagyon jó élmény volt, tényleg. Örültem, hoyg nem alszom. Aztán beszélgetés, az anesztezesekkel, míg engem kitisztítottak, bevarrtak az orvosok. Nem éreztem 1 órának, és 10 perccel a szülés után hozták vissza a babát egy puszira, megnézhettem az arcát is!
7. Fejfájásod volt?
Nem, egyáltalán semmi.
És én is a 6. nap után hazamehettem, a varratokat is kiszedték. Fontos volt a műtét után mozogni, amint lehetett. Ja és általában nem egyedül vagy a császáros szobában (ott kényelemebb ágyak vannak az első napra), és így a közös élmények segítenek, amíg nem kelhetsz fel.
Tünde