Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Lyly
Hú, jó hosszú lábú pocaklakód van Kép Vannak magasak a családban?

Akkor táppénz ügybne reménykedek még Kép

Mostnaában egyre többet fezsül a pocakom, és nem puha. De nem nevezném keményedésnek. Ugye ez nem gond?

Titati 24+4
titati

Sziasztok Lányok!

Ildi!
Horror az a korházas történet.Kép

Pancsizás: Én zuhany párti vagyok, de természetesen nem zárkózok el egy jó forró fürdőtől. Most ugye nem lehet forró fürdő, max. zuhany. De télen, szánkózás után nagyon jól tudott esni egy 1-2 órás ázás a meleg vízben.Kép De ez most kimarad, mert nem megyek idén szánkózni! :D

Olgo!
Üdv köztünk, és érezd jól magad!!! Kép

Cory!
Lassan már csak elmúlnak az ingereid, és a róka komák is elköltöznek tőletek!

Örülök, h Csema jobban van! Meg még neki soksok drukk!

AFP eredményem én is várom, vagyis nem várom Kép. Engem annyira megnyugtatott a 4d, h egyszerűen nem tudok párázni miatta. Bár az utána lévő macerát tuti kihagynám, de mint örök optimista tuti nem lesz semmi gond az AFP-vel. Hétvége felé meg majd telefonálok a korházba az AFP miatt.Kép
Jah, és megint megyek 4D-re. Apa kihisztizte tegnap, h látni akarja a kisfiát megint.Kép Nem tudom, még mikor megyünk, de majd tudatom úgyis.Kép

Ágiboszi!
Nekem is szokott ilyen gyomorégés, vagyis nyelőcsőégésem lenni. Iszonyat milyen trágya érzés.Kép Gyümölcslétől, főleg a körtétől.Kép Pedig azt nagyon imádom. Én simán öblögetek egy kis tejjel, jó lassan megiszom, és akkor lenyugszik az égés. Valamelyik este majdnem egy lityi tejet benyomtam, mert megittam vagy 2 liter körtelöttyöt. Próbáld ki a tejet, hátha segít.

Zsuzsófi!
Mi lelte azt a fránya gépet? Kalapáccsal próbáltad már? Vagy csak kimondottan a Microsoftot utálod? Kép

Titati!
Sajna nekem kínai ez a TB-s cucc. Nekem van jó céges TB-s csajom, aki mindent mond, h mikor mit kell tegyek. Mától táppénzen vagyok, de nem mondta, h baj lenne később. Meg Dimenzó Önsegélyezőnek hála a 16 naptól, vagy mikortól többet kapok. Kicsit kiegészítik a táppénzemet 100%-ra, vagy max. napi 1500 forintra.
Azt írta nekem a TB-s csajom:

Szia Anikó!
Kiszámoltam a napi táppénz alapodat, ami a következő:
2004. évi jövedelem alapján a 100%- os táppénz x.- Ft.
Ennek a 70%-a vagyis x.- Ft jár abban az esetben ha otthon vagy táppénzen.
Kórházi ápolás esetén 60% a táppénz mértéke, ami a te esetedben x.- Ft.
Általában az orvosok 28 napra szoktak beteglapot kiadni, így neked a táppénz összege: Bruttó x.- Ft / hó körüli összeg.
A nettó összeg megállapításába nem szeretnék az adó miatt belefolyni, de ha a bérszámfejtőt felhívod Õ tud ebben segíteni.
Üdvözlettel:
Szabóné Melinda

De ettől függetlenül kínai továbbra is.Kép

Csirippiri!
Pihikézz sokat, és vigyázzatok magatokra.
Néha azért nézz be hozzánk, ahogy lehetőségeid engedik!
Nőjetek nagyra! Kép

Lyly!
Garula az eredményekhez! Örülök, h jól vagy!
Varrás? Hogy állsz vele?

Nah, befogtam a beszélőkém! Kép

Pusza,
Nancsi

Kép

Kép
nancsika

Megszületett sógornőmék 3. kisbabája, egy újabb kislány. Szimonetta lett a neve és 51 centis, 3200 gramm. Nagyon gyorsan meglett. Most tök happy vagyok!!! (Van már nekik egy 2,5 éves fiú, 1 éves lány és most ő.)
Titati,
nekem is sokat keméynedik, feszül a pocim. Nem tudom, hogy jól van e ez így. Te szedsz magnéziumot?
Lyly,
jó lehetett látni a kis örökmozgót. Kép
Nancsika,
Ti hogy vagytok? Erről nem írtál!
Pussz.
Angi
angi79

Angi
Hú, tényleg gyorsan meglett Kép Gratulálok Kép És olyan kis formás, pont ideális méret, én is ilyet szeretnék Kép
Jó sűrűn jöttek a gyerkőcök...

Nem szedek, csak elevitet, napi 1-et. Szerdán megyek a dokimhoz, majd rékérdezek, hogy mi a helyzet.

titati 24+4
titati

Angi, Grat a sógornődnek! Kép Ilyen voltam én is, csak 52 centis.Kép Meg Anikó.Kép

Köszönöm, mi jól vagyunk.Kép Csak most az a parám, h nem érzem a Manót. Reggel kicsit fájdogált a pocim, de most semmi, és már egy pár napja semmi jele, h ott lenne. De biztos jól van, mert mi baja lenne? Kép Pedig beszélek hozzá, mondom neki, h Kisszerelmem! Rúgd le anya máját, de semmi.Kép Vagy állandóan alszik, vagy nem rugdos, csak simogat, mert szereti anyát.Kép Még a sztetoszkópon keresztül sem hallok semmit.Kép Pedig olyan jó lenne valamit hallani.Kép

Pussz!
Ancsi

Kép

Kép
nancsika

Felhívtam a Schöpfit. Kész vagyok. Beszéltem a dokimmal is. AFP-m nagyon gáz. Holnap megyek a Szabolcsba uh-ra.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Sajnos az utóbbi munkanapokon nem nagyon volt időm se olvasni, se írni. A nem munkanapokon pedig a világvége szindróma, net nélkülKép

Anita,
Gratulálok az összes bátorságodhoz, amit a fogorvoshoz gyűjtögettél. Látom ragadt Annácskára és a többiekree is belőleKép Ügyesek vagytok!

Titati, a pocak nálam is egyre többet keményKép

De szerintem nem az a klasszikus értelemben vett keményedés, mert nem másodpercekig tart meg ilyesmi. Most már dél óta azzal küzdök, hogy tudjak normálisan ülni a széken, mert tegnap óta annyira befeszült,hogy az íróasztalnál ülni is kényelmetlen. És hol van még a munkaidő végeKép
A párom szerint hatalmasat nőtt a hasikám, de én sajnos azt érzem, hogy ez csak a folyamatos feszüléstől van.

Gondoljátok, hogy ez gond lehet?

Cory,
Már nem is tudok mit mondani a rókakomákraKép

Ági, jó hogy jöttél! Csemának add át ccsókjainkat.
Gyomorégés.............hát, a jó öreg háztartási keksz csodákra képes. Bár az ülve alvás nálam is gyakori, mert felkucorodni az ágy sarkába még mindig egyszerűbb, mint kimenni a konyhábaKép
Ez nálam egyébként is évtizedes történet, családi örökség az apukámtólKép

A tb-s és táppénzes dolgokba én még nem mertem beleásni magam. Nálam úgy néz ki, hogy marad a január végéig dolgozás és csak utána szabi meg a maradékot táppénzen.
Mivel ajnuárban még dolgoznom kell, nekem a 2005 fog számítani,azt meg nem kellene csökkenteni a táppénzzel:8
Pedig néha már úgy abbahagynám és pihennék otthon.
Legalább pár napot, de a szabimat halasztanom kell a vizsgálatokraKép

Lyly,
Gratula a babókádhoz! Igazán férfias méretei vannak!

Mindenkinek puszika és további szép napot!
Olvasgatok kicsitKép

Ja, még egy kérdés! Szerintetek nem baj az, hogy a Kismajom még a 15.héten sem okoz semmi változást az életemben? (hányinger, rosszullétek, gyomorégés meg mindenféle olyan, ami titeket macerálKép) Én mindig úgy gondoltam, hogy majd egy csomó minden féle jele lesz, de semmiKép vagy Kép

Medike

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Gratula Angi a sógórnődéknek! Tényleg nagyon kis formás lehet!Kép Én már úgy várom, hogy kapjuk egymásról a híreket, meg természetesen Botondkánkat!Kép

Nekem is feszül, keményedik sokat a pocim! Lehet többet kellene feküdni, de én nem bírok! ÉN szedek magne B6-t, 3*2-t elvileg, de csak ritkán veszek be tényleg ennyit!

Tényleg Nancs, jól vagytok?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Medike, Nancsika,

nyugi, biztos jól vannak a Babáitok!
Nancsika,
nekem is eleninte csak finom mozgások voltak, de ez majd erősödik. És eleinte nem is éreztem minden nap. Én is paráztam...
Medike,
pihenned kellene. Ezek a jelek!
Titati,
köszi a gratulát. Ezt a kiscsajt nem tervezték, de így alakult... Nem lesz egyszerű neki, viszont van egy csomó segítsége. A hétvégén megyünk pont le, ők Orosháza mellett laknak. És akkor majd jól megnézem magam Szimonettát. Jó lenne nekem is egy ilyen méretű babuci. Kép
Akkor majd dokid szépen megmondja, hogy mit szedj!
Cory,
megy a drukk az uh-hoz! Nyugi, biztos nincs baj!
angi79

Angi,
Ez gyors volt! Gratulálunk nekik!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Cory Kép
mennyire gáz? Mit mondott a doki?
Biztosan megint a súlyod miatt lett MÁS az érték....
Nagy DRUKK!!!!!!
Hányra mész UH-ra????

titati
titati

Titati: afp mom: 0,3
bhcg mom: 3,4
Időpont nincs, majd várok Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
Ne izgasd fel nagyon magad! Csak ártassz magatoknak!
Tudom, hogy könnyen beszélek, de holnap többet tudsz majd!
A doki mondott vmit?

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

CoryKép Nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Cory, ha egy picit is vígasztal, nekem Bencével 0,4 vol az Afp-m. bhcg-t nálunk nem mérnek. Ma könnyen beszélek, lehet holnap engem is úgy kell felmosni ha megtudom az eredménytKépKép

De tudd Cory, hogy innen ezerrel mennek a drukkok!!!!!!!!!!!! Igaz csak egy világvégi falucska, de azért talán jelent neked valamitKép

Én is keményedem sokat, olykor fel se veszem, olykor meg fájKép Na ha fáj, akkor spuri az ágyikóKép

nancsika, nekem is olykor napokig ne mmozog semmit, olyankor aggódok én is rendesen. De van amikor mozog csak nem figyelek oda, és nem is fogom fel. És persze olyan is van amikor a bélmozgással keverem összeKép

Kalapácsért apjuk megölne, szívszerelme a gép....annyira hogy néha meg szoktam kérdezni mért nem a gépet vette el feleségül???
KépKépKépKép
De olyanokat csinál hogy röhej. Egyszercsak elszáll a helyi hálózat, a család többi tagja hoppon marad-nincs net. Ilyenkor újra kell indítani, tűzfal kikapcs, aztán vissza, és két perc múlva magától helyre áll....kész röhejKép
Ez felvet pár kérdést bennem:
-Miért száll el a hálózat? Mert csak úgy működés közben, tehát nincs áramszünet, lefagyás semmi...
-Mi köze a tűzfalhoz? Az jól van beállítva
-Mitől jön vissza, és ha visszajön miért nem azonnal?
Meg ilyenek. És tudjátok hullára nem ezzel kéne foglalkoznom mikor 10 nap múlva érettségi....és fel tudok robbanniKép
Na mind1. Persze a kölök se alszik, nem tudok mellette csinálni semmi érdemlegeset. Mondjuk nincs egy szavam se mert ma 12-ig aludt addig tanulhattamKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cory, én is drukkolok, és annyira gáz, hogy megint szívat az AFP. Azért remélem, hogy igazán semmi gond nem lesz. UH remélem meg fog nyugtatni, és küldök neked sok-sok pozitív energiát!!! Kép

Nancs, bár mióta nincs tábla fogalmam sincs, ki mennyi idős, de én pl. a 20. hétig 2-3 naponta éreztem csak a piciminit, akkor is csak bugyborékolást. Na volt para nálam is rendesen...Kép Aztán a 20. héttől beindult, azóta pedig naponta rúgdos, kalimpál, és egyre nagyobb területet "tapogat" be. Olyan kis édes. Ma már a köldököm felett is éreztem, hogy ott motoszkál. De még mindig vannak nyugisabb napok, amikor ritkábban nyomul a kismanó. Kép
Anita, gratula a fogdokihoz....nekem csak egy parám van, hogy van egy bölcsifogam, amit lehet, hogy ki kell szedni, namost ez úgy nőtt, hogy csak operálni lehet....brrrrr Kép Kép
Én nagyon rendesen tartom, hogy csak lájtos kajákat eszem (ma eddig: tej+kukoricapehely, két alma, víz, és két tányér zöldségleves), ha így is hízni fogok, már nem érdekel. Kép
Nekem egyelőre még nem keményedett a pocim, bár van néha, hogy érzem, hogy megfeszül a méh, de egyáltalán nem vészes, nem fáj, meg semmi. Csak picit feszesebb.
A torna nagyon jót tesz, annyira kilazít, és olyan klasszul megmozgatja az izmokat, hogy utána egyáltalán nem érzem magam nehéznek és nagynak, és tohonyának. Sőt, majd kicsattanok és olyan fittnek érzem magam. Kép

Na jó, most már eldugulok, ma is tornáztam, és tele vagyok energiával, ez látszik a szófos@somon is. Kép Bocsi.

Ja, mi egy hét múlva megyünk UH-ra, úúúúúúúúúúúúúgy várom!!! És ha megint azt mondják fiú, most már lehet, hogy elhiszem. Kép

Puszi

Eszti
21+5
Vendég

SziasztokKép

Köszi a gyomorégéses dolgokat, sajna a kekszes és sok plusz tejes nem nagyon jöhet számitásba mert nem fér bele a 160 grammaos CH diétámba, megprobálom majd a Renniet, hátha segit.

Titati Kép és mindenki aki para a táppénz miatt

Mivel jövőre fogunk szülni (reméljük senki babója nem akar expreszvonat lenni és előbb jönni) ezért a 2004-es év jövedelme lesz mérvadó az ellátások kiszámításánál. Az átlagkeresett számításnál a táppénzen töltött napok nem számitanak bele, se összegszerűen se napszámszerűen.
A számításnál naptári napokat vesznek figyelembe és nem munkanapokat. Egy teljes bérezett hónap esetén példaként lenne 22 nap munkanap, de nem azzal osztják a havibért, hanem a hónap napszámával, pl 31 nap.
A 15 nap betegszabit a munkáltató fizeti nekünk, és minden féle járulékot vonnak belőle és fizetnek utána ezért számit bele, onnantól kezdve hogy TB ellátást kapsz az már nem számit bele.
Vagyis ha valaki most elmegy szülésig táppénzre az ugy számolja ki hogy mennyi lesz a TGYÁS alapja, hogy nézze meg mennyi manit kapott havonta (egyszerű esetben ha nem volt táppénzen még ebben az évben) és azt ossza el a hónapok összeadott napszámával.
Példa:
Kapsz havi 70 ezer Ftot, elmész táppénzre október 1től. Átlagszámitás alapja: 9*70 e Ft = 630 ezer Ft, plusz 15 nap betegszabi 35 e*0,8 = 28 ezer Tehát összesen 658 ezer Ft. Napok száma : 31+28+31+30+31+30+31+31+30+15 = 288 nap VAgyis az átlagkereseted: 658 ezer Ft / 288 nappal =2284,7 Ft/nap lesz
Remélem érthető volt igy, ha voltál közben táppénzen akkor azokat a manikat nem kell hozzáadni a pénzhez, és a napokat meg le kell vonni belőle.

A táppénz alapból csak azért nem nyerő, mert ugye a tavalyi béred 70 %át kapod ha otthon vagy, esetleges korházi ellátásnál meg a 60%át. Vagyis most kevesebb pénzt tudsz hazavinni, mint a fizud, de jövőre a gyeded és a Tgyásod összege nem sérül...

Cory Kép
Mennek a drukkok holnapra, bizunk benne hogy semmi baj, és tuti hogy megint nem vették figyelembe a súlyt és az is lehet hogy előbb vették le a mintát.

Annácska Kép
Köszi szépen a biztatást. Holnap megyek 4Dre és utána másnap meg a dokimhoz, remélem megérti az érzéseimet és nem fog kiakadni a döntésemen, bár bevallom nem igazán hiszem hogy haragudna érte.

ÁGi
19+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Cory
Sajnálom hogy harmadszorra is át kell élned ezt a rossz Afp-s dolgot, de fel a fejjel, biztos hogy megint minden rendben lesz.!!!!!Mint a fiúknál!
Vendég

Lányok,
olyan aranoysak vagytok, köszönöm/köszönjük a gratulákat!Kép

Titati,
mindenki "nagyméretű" a családban, az átlag 170-180 cm között van, és szinte mindenki 4 kg felett született. A természet anyukámat és engem is széles medencemérettel ajándékozott meg, tehát ilyenek a kilátások...Kép

Cory, drága,
ne aggódj!!! Tudod, hogy ez az afp olyan gyakran csak ijesztgetés, semmi több, és Titatinak és Áginak igaza lehet, hogy a kilók nagyon bejátszhatnak. nagyon szorítok neked!!!
Annácska,
van már valami híred? Neked is megy a drukk!!!

Ági,
jó mozizást holnap, várjuk a beszámolót!Kép Csemának sok puszi, add át, lécci! És jöjjön haza, mert itt várnak rá a szebbnél-szebb hímzőmintáim!Kép

Nancsika,
varrógép még nincs, egyelőre tanulmányozom a könyvet, nagyon jó!Kép
Egyébként (Medike, ez neked is szól), én sem érzem mindig a picit. Ma uh-on össze-vissza pörgött-mocorgott, és semmit nem éreztem, pedig a saját szemünkkel láttuk a mocorgást. Csak éppen hátul volt, és ilyenkor nem érzem. Délután viszont belekezdett a rugiba rendesen néhány percre...Kép, Szóval nem kell aggódni, a napi min. 10 magzatmozgásnak a dokik szerint 30-34. héttől kell meglennie.

Titati,
azt olvastam, éppen ma, hogy a keményedés nem is baj, mert a méh készíti fel magát a szülésre, és tornáztatja a babát. Ilyenkor javul a méh(lepény) vérkeringése. Ha az óránkénti 5-6 keményedést nem lépi túl, akkor a szakik szerint semmi gáz.

Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!

Lyly
19+6

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Ági: férjemnek is átlagon felüli a gyomorsava, ő főtt krumpli levét szokta inni és neki beválik. Mondjuk az ize, hát.....

Annácska: Köszi az infót a kórházról, nem nyugodtam megKép

Cory: Megy ezer drukk, hogy minden OK legyen!!!!!!

Mariannka: Örülök, hogy jó volt a kirándulás, mikor kirándultok felénk?

Anita: Nekem is mennem kéne a fogorvoshoz, de nincs rá most időm (persze ezt mondogatom?Kép

Csirippiri: Minden jót Nektek! Azért ha tudsz, akkor jelentkezz!!!

Lyly: Gratula a jó UH eredményhez!!

Előtej: Tök jó, akinek van, de senki ne ijedjen meg, ha nincs, mert attól még lehet később tejcsárda!!!

Tünde 23+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Mária babanagyker honlapja:

www.pekido.hu

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Majd olvasok vissza...

Lyly! Ha gondolod, akkor varrhatunk együtt...
Nekem van varrógép is, engliző is, meg minden kutyafüle ami kell!
Úgyis "unom" magam egész nap itthon... Nah? Ingyé' varrótanfolyam?Kép

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Huhhh, de sokat írtatok délután óta!

Cory: nyugodj meg, mert a lelki békét érzi a baba, és ő is nyugodt lesz tőle. Mint tudjuk, az EU-ban nem is nézik az AFP-t, mert annyira megbízhatatlan.

Lenne egy kérdésem: hogy álltok a kilókkal? A 20. hétig összesen 1 kg-ot sem híztam, most viszont eléggé megindult, két hét alatt kettőt szedtem fel. Nem sok ez egy kicsit? (Mármint a heti 1 kg.)

A tapasztaltabbakhoz lenne egy kérdésem: mit tudtok toxémia ügyben? A tesóm toxémiás volt, és félek attól, hogy nekem is ilyen gondjaim lesznek. (Az ugráló vérnyomás nem tűnik jó előjelnek.)

Kellemes estét,

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Toxémia: itt egy elég érdekes cikk róla:
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/Toxemia.htm

Borcsa
(21+6)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory
A többiek után én is csatlakozom a holnapi drukkhoz ,remélem minden rendben lesz!!
De ahogy olvastam a másik két lurkónál is rossz volt? Mert akkor biztos csak megszokásból hozod a tervet , nehogy ő is lemaradjon a sorból. Ezt poénból írtam hátha kicsit segít ,remélem nem az ellenkezőjét értem el, akkor küldj nyugodtan a melegebb éghajlatra.

Mariannka
Ha vigasztal én 5kg-t, híztam bár azt folyamatosan, de kíváncsi leszek mi lesz a vége.

Nekem éppen valami folyásom van, mert levágtam a szőrcsit. Azt hiszem, megkellet volna hagynom a dzsungelt. Szerintetek kamillás ülőfürdő jót tesz neki, vagy canesten?

Babetta 20+2

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy megvagytok

Cory!
Drukkolok! Nagyon vigyázz magadra és ne aggódj. Lehet, hogy csak te így vagy "bekalibrálva".

Mi jól vagyunk! A babóca rendben van. A férjem kevésbé, tegnap este 39,5 C láza volt. Kiderült, hogy vaalmi vírust vagy bacit szedett össze, hörgőgyulladása meg hasmenése van. Én meg maszkot hordok, hogy el ne kapjam. Tök jól nézek ki!
Én idáig fogytam, már -5 is voltam, de ma már csak -4. Azt hiszem csak azért van ez, mert nem bírom az édességet.

Babetta!
Canestenről: Terhesség, szoptatás: Terhesség alatti bõrgyógyászati alkalmazással kapcsolatos célzott, kontrollált vizsgálati adatok nincsenek, a klinikai adatok tükrében azonban káros hatásra nem kell számítani. (Az intravaginalis clotrimazol humán adatok alapján biztonságosnak bizonyult a terhesség II. és III. trimesterében. Az I.trimestert illetõen kontrollált vizsgálati adatok nincsenek. Retrospektív elemzés alapján az I. trimesterben sem növelte a magzati károsodás veszélyét. Állatkísérletek nem utalnak teratogén hatásra, patkányokon és egereken a lokális humán dózist sokszorosan meghaladó (50-120 mg/kg) szisztémás dózis esetén embriotoxikus (lehetséges, hogy az anyai toxicitáshoz társuló, másodlagos) hatást észleltek. Tekintettel a sokkal kisebb hatóanyag- mennyiségre és a bõrrõl történõ elhanyagolható, felszívódásra lokális bõrgyógyászati alkalmazás esetén magzati károsodásra nem kell számítani. Szoptatás mellett adható, a szisztémás keringésbe elhanyagolható mennyiség szívódik fel, anyatejbe történõ kiválasztódással nem kell számolni.

Pussz mindenkinek!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Mariannka!
Azt elfelejtettem írni, hogy én 77-ről indultam és 165 cm magas vagyok. Tehát van miből fogynom bőven. (A BMI táblázat szerint 15 kg plusz van rajtam.)

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Babetta,
nem biztos, hogy be kellene kenned canestennel. Esetleg a kamilla jó lehet.
Mariannka,
nekem a 20. hét után heti 0,5+ jött fel. De a heti 1 teljesen oké, hidd el, főleg, mert előtte semmit nem híztál.

Voltam a kórházban egy előadáson a szülésznőkről. Nagyon jó volt és a szülésznő, aki tartotta nagyon szimpi. Csomó hasznos infót hallottam. Kép
angi79

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a kedves fogadtatást! Aranyosak vagytok.

Babetta,
Nekem is használnom kellett a Canestent a 15. héten. A tájékoztatóra ugyan rá van írva,hogy terhességben nem ajánlott, a dokim azt mondta ez a legenyhébb készítmény amit használhatok probléma nélkül.

Tünde,
Babavárás elött felkerestem egy fogdokit, azt mondta minden rendben. Persze azóta jönnek a fogfájások.. Ma reggel voltam a bp-i Szabolcs u-i kórház fogászatán, vadi új épület, szuper kedves a dokinő (Dr.Lelkes Zsuzsanna). Délután csak magánrendelések vannak ,délelött pedig előjegyzéssel fogadnak. Izgultam a kezelés elött, de nagyon jó érzés, hogy túl vagyunk rajta. :-)

Olgo,17+3

Kép
olgo

Sziasztok!

Cory DRUKK!!!

Olgo üdv itt!

Én is használtam canestent , ráadásul az első 3 hónapban, a doki javaslatára.....

Én is fogdokihoz járok, éppen korona cserében vagyunk,mondjuk ez most nem jár fájdalommal, de egyébként sem parázok a fogorvostól.

Fogalmam sincs hogy állok a kg-val, rá se nézek a mérlegre, de tegnap mikor megláttam magam a tükörben elszörnyedtem, mert első szülésem előtt voltam ekkora darabKépszerintem 5kg-ot biztos elkönyvelhetek........és akkor még jó voltam.

Nicikát jól látom, hogy nem látom??Nagyon aktívan pihen ügyi....én is próbálok.

Szép napot!

Becsi 20+4
becsi
Iklad

Jó reggelt!!!

Olgo, üdv.ittKép
Cory, hatalmas drukk a mai naphozKép
Nem lesz semmi gond, biztosKép

Nekem is csüt. vették le, jövő héten én is izgulhatok az erdményért.

Nancsika,én is varrtam gatyót magamnak.Igaz, nem vagyok varrónő, de egy kicsit tudok varrni.Egy régi gatyának levettem a derekát, és ugyanúgy bevarrtam egy betétet, mint ahogy a gyáriban vanKép
Egész jó lettKép

Csirippi, jó pihenéstKép

Angi, nekünk perego hordozónk van, de én annyira nem szerettem, szerintem nagyon mély egy kisbabának.Ahogy nől a bébi, úgy oké.
Viszont nagyon jól belehet kötni,van neki külön talpa is, amivel rögzíteni lehet, szóval nem olyan vészes.
raktam bele kis plédet, és máris nem veszett el benne a gyerekKép

Fogorvos téma nálam hála isten vége.Csütörtökön kiszedték a gyökérkezelt fogból próbatömést, és kaptam szép új fehéret.Szurit se kaptam most, és nem is fájt.Kép

Kocsi-kapu- bejártai ajtó is folyamatban, igaz, kicsit másképp, mint az első verzió volt, de meglesz mindenKép

Pusz
Ildikó16+4
Kép
vas

Jó reggelt!

Ildi,
de jó, hogy most egy darabig letudtad a fogdokit. Kép
Köszi az infót az ülésről, szerintem maradunk a Concord-nál. De még van idő dönteni. Jövő héten jön anyu és akkor elviszem bababoltokba nézelődni.
Klassz, hogy sikerül elintézni a kocsi-kapu ügyet!
Cory,
megy a drukk mára! Majd gyere és mesélj!

Angi 23+4
angi79

Hihi én vagyok a nyerő ülésben úgyisKép

Van egy régebbi Römer, egy Cam, és most pályázok egy Plikora, hordozóval, mózesselKép Szóval lesz egy PP is ha minden jól megyKép

Lányok kérek drukkokat, valószínű hogy mára lesz eredménye az afp-nek, de ha annak nem is, a rákszűrésnek és a kenetvételnek biztosan. Szóval lécci drukkoljatok hogy minden ok legyen és ne kelljen gyógyszert szednem megint!

Puszi belétek, kora du. itthon vagyokKép

Zsu
19+1

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Angi,mi azért maradtunk mégis a peregónál, met az a babakocsink is, és ezt csak bele lehet kattintani tök stabilanKép

Azért az autó nem olyan egyszerű, mert ugye azt casco nélkül mi fizetjük, csekély 300 e.-ért.
Nagggyon hiányzott ez mostKép
Kapu emellett csekély összeg, viszont az ajtajukat tényleg fizetikKép
(valami jó hír is)

Hízás ügyben,nem tudom most mi van velem, talán odafigyelek?
Még mindig csak másfél kilónál tartok(+).
Viszont a fiúcskáknál ilyenkor már 5-6 kiló simán rajtam volt.Most meg nem bírom a 62-őt elhagyni(nem mintha nagyon szeretném )Kép
Velük ilyenkor már nagyon közel voltam a 70-hez.
Itt egy szombati kép.
Ezen vagyok 16+1
Kép

Szerintetek ez normáis 16 hetes pocinak?
Ha ülök, még mindig olyan, mintha csak a hájam lógnaKép
(most aggódok a harmadik terhességnél)
tök hülye vagyok

Ildikó16+4
vas

Ildi,

nagyon csini vagy!!! És szerintem teljesen jó a pocakod! Nekem se volt nagyobb 16 hetesen. A 20.-21. héten nőtt nagyott. Hány centi magas vagy?
Ja és lehet, hogy most kisasszony van a pocakodban! Kép Jövő szombaton kiderül. Kép

Angi 23+4
angi79

Ágiboszi
Köszi a GYED felvilágosítást Kép

Lyly
Jó hír a keményedésre, köszi Kép
Akor neked simán lehet nagy babád, és könnyű szülésed Kép

Babetta
Pont ma este akartam szőrözni, de akkor inkább hagyom, és a dokit küldöm a dzsungelbe Kép

Mariannka
Én 165/55-ről indultam, fogytam 5-öt és most 56 vagyok, Szóval az alaphoz 1 kiló, de a fogyásom is viszahíztam, azzal együtt 6. Honnan számoljuk? Most 2 hét alatt alig fél kiló. Viszont pocakban 3 centi! Most 90-nél járok.

Szelivi
Férjednek jobbulást!!!

Ildi (Vas)
Én is most aggódok, az első terhességemet teléejsen lazán vettem. Most meg... éjjeli pisilés után is az volt bennem, te jó ég nehezen hajlik az ujjam, biztos vizesedek, jaj mi lesz velem.. stb... kész para Kép Kép

Ja, tegnap voltam mindkét ármánia üzletben, és a másodikban találtam vélgre 2 kismamanacit maganak, ami végre nem lóg rajtam, hanem szépen feszül Kép Úgy örülök Kép
Ha menne valaki, én a Rákóci téri (új) üzletüket jobbnak találom. Mintha oda vinnék a jobb cuccokat.

Cory: további DRUKK!!! Ha megtudsz valamit, légyszi írd meg nekünk!

Titati 24+5
titati

Titati,

hú szép vékony kismami vagy Te is! De a pocakod szépen nő, ha már 90 centis. Én is voltam már az Ármániában, de még nem találtam semmi jót eddig.
Csajok,
Ti hogy álltok a melltartókkal? Én már egyszer vettem egy kosárral nagyobbat+ van egy kismmama-melltartóm. Most kellene megint egy nagyobb. Arra gondoltam, hogy már veszek szoptatóst, de lebeszélt az eladó, hogy azt csak a legvégén vegyem.
Kilók: 48-ról indultam, most 54 vagyok. Kép

Angi 23+4
angi79

Ildi, nekem is 16. hét után indult csak be...
titati

Angi
szerintem nyugodtan megveheted már most a szoptatóst. Bár az is igaz, nem tudhatod, hogy még mennyit fog nőni a cicid, és lehet, nem férnél bele a végén, mikor valóban használni tudnád. Na nekem nincs ilyen gondom. A régi alap melltartóimat hordom, csak már kivettem belőle a 3 szivacs betétet Kép Bárcsak nekem is kellene nagyobbat vennem!!!! Kép Kép
Ármánia: én már vagy 10x telefonáltam oda, hogy érdeklődjek méret felől, mert kisméret alig van nekik, és ami van, azonnal el is kapkodják. Most viszont sikerrel jártam végre. Úgy voltam vele, ha most se sikerül, akkor többet nem szórakozok velük... és lám Kép 2 baromi jó nacit vettem darabja 2700-ért Kép Mindkettő fekete, az egyik vékony anyaga, teljesen testhezsimuló, elasztikus, és anyagából van a hasrésze, gombbal állítható gumival. A másik meg vastagabb szövet szerő, vagy minek nevezik, és van oldalzsebe a combján. Ja, és mindkettő C@A-s Kép
Nagyon rendes volt a főnök, mert végignézte nekem, hogy van-e kicsi, és félre is rajta őket. Mondtam, megyek át a másik boltjukba, erre mire odaértem, már ott is ki voltak válogatva nekem a kis méretek Kép Nagyon segítőkészek Kép

Titati 24+5
titati

Halihow Kiscsajok! Kép

Corynak megy sok drukk. Még nem hiszem, h otthon van, mert MSN-en *Nincs a gépnél*

Tegnap este voltam a körzeti dokimnál, mert tegnaptól betegácsiba vagyok, csak éppen a Dokibá nem tudott róla. Aki táppénzen van, ez , h működik? Hetente kell menni hozzá? Oda adtam neki a papírkát, amit a nőgyogyim adott, h vegyen fel táppénzre. Erre felvett. Kérdezem tőle, h hogyan működik ez, mikor kell megint jönnöm. Erre aszondja’: Ha jobban érzi magát, akkor mehet vissza dolgozni. Ez bojond? Kép Mondom neki, h nem áll szándékomban dolgozni menni. Erre: Mér? Hát csak 18 hetes. Na majdnem mondtam neki, h : đĐäđĐ@$ßłttfztiauz!!!! Mehetek vissza jövő héten hozzá. Lefosom a bokám komolyan ettől a Dokitól. Nagyon felhúzott. Múltkor (pár hónapja), elég beteg voltam, taknyom-nyálam egybe, láz, miazmás. Azt mondja: Igyon sokat! Majd végignézett rajtam: Nem baj, ha nem eszik. (plusz kilók). Nem toom mér vagyok még ott, lehet dokit kellene váltanom? Mellesleg, félúton a 70 és a halál között valahol. Nah, most jól kidühöngtem magam. Bocsika.Kép

Zsuzsófi! Esztipeszti!Babaéletjel terén megnyugodtam, mert tegnap este eléggé éreztem, meg apa is.Kép Mondjuk már estére fájtam is, de nem csoda mert este fél 11-kor még a tecsóba kerestünk kék színű helyzetjelzőt a kocsiba. Nem csodálom, h hisztizett a kis Drágám.Kép
Zsuzsófi! Lehet, h csak a hálókari, vagy a hálókábel sz@rakodik. Azt próbáltátok már csereberélni?

Fogorvosokhoz sok sikert mindenkinek. Nekem is el kellene már mennem a dokinénimhez. Mikor voltam, akkor annyit mondott, h van ott egy felül, amin valami van, lehet, meg kellene majd nézni, de most hagyjuk. Viszont a kő is lepottyant a fogamról valamelyik nap.Kép Azt is vissza kellene rakatnom. Nah, majd erőt veszek magamon, és elmegyek hozzá.Kép

Ildikó! Ügyi vagy a gatyóval! Meg a kapukkal is.Kép Drukk, h jól gyertek ki belőle! A pocikép szerintem teljesen gyári! Semmi baj nincs vele.

Pusza!
Nancsika 18+1

Kép

Kép
nancsika

Jah, az AFP miatt telefonáltam, de sehíre... Kép Majd csütörtökön próbálkozzak.

Kép

Kép
nancsika

Nancsi
A táppénzen elvileg hetente vissza kell menni a dokihoz... macerás sajna Kép
titati

Nancsi,
nekem 2 hetente ad táppénzes papírt. És tőlem állandóan részletes státuszt kér, amit dokim ír. De ő se érti, hogy minek... Házidoki azt mondta, hogy őket is ellenőrzik. De az első hónapban nincs probléma, csak utána. Kép
A férjemet szoktam küldeni, akinek elvileg odaadják, ha bekopog. Csak a nyanyák ezerrel nyavajognak mindig, hogy várjon. Kép
Angi 23+4
angi79

Sziasztok!

Corynak megy a nagyon nagy drukk.

Tavaly amikor Kristóffal táppénzen voltam, csak havonta egyszer mentem háziorvoshoz a táppénzespapírért, úgy hogy mindig vittem a nőgyógyásztól a papírt, hogy tartsanak betegácsiban. Nekem nagyon rendes házidokinénim van. Egy időben már csak beadtam neki a papíromat és küldte is ki a táppénzest a nővérkével, hogy ne kelljen végigvárni a soromat. Szóval tényleg nagyon rendi.

Szilvi
22+1

Szilvi és Katababa
szisz2

Jó reggelt Lányok!

Most jöttem a védőnőtől. Na, mondott érdekeseketKép
Ott ültem nála 1,5 órát (mondtaam neeki, hogy megyek dolgozni, siessünk - na, ez volt a rövid menetKép). És képzeljétek, jövő hétre bejelentkezett, hogy meséljen a 16 hetes vizsgálatokról, mert erre tanácsadáson nincs idő.
Na, lehet, hogy már megint én képzelek valamit rosszul, de akkor a tanácsadás mire való is???

Megkapta az egy hónappal ezelőtti rákszűrés és kenet-eredményeket is, amit a dokimnak elmondott. Nekem meg nem. Mert ez annyira nem fontos, hogy felhívjonKép A dokim meg biztos emlékszik, hogy melyik védőnője melyik kismamájáról hetekkel ezelőtt mit mondottKép
Ezért most tök feleslegesen mennem kell jövő héten (mert két hét múlva már késő, amikor alapból is mennem kell)is a dokihoz,hogy felírjon valamit, mert "candida fertőzés gyanúja" van ráírva.

Meg jól rámpirított, mert másfél kg-t összeszedtem. Ez igaz is, de nem értem mit vár, amikor egyik napról a másikra letettem a cigimet és a napi 6 kávématKépKépKép

Szóval nem csinált nekem felhőtlen jókedvetKép

Most kipanaszkodtam magam, el is tűnök, mert csak fárasztalak titeket korán reggel.
Elolvasom, hogy mi történt veletek tegnap délután.

Medike 14+3

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Ohhh., az gáz. Mér nem lehet ennél is 2 hetente, vagy havonta? Jah, és akkor időpontot sem adott.Kép Biztos lesznek vagy 15-en előttem, jó, ha nem szedek össze valami nyavalyát.Kép

Többiek egyébként merre vannak?
Nicit, tudjuk, h pihikézik (remélem), Czuli, havazik a melójában, és nincs ideje erre nézegetni, de ott van még a Mamacka, és a többiek! Mi van veletek csajok?

Nancsi

Kép

Kép
nancsika

Medike,

nyugi, ami nem fontos azt ereszd el a füled mellett.
A Candidara hüvelytablettát adnak, nem túl kellemes. Kép
angi79

Angi, biztos hogy nem várhatok vele nov.1-ig?
Akkor megyek legközelebb dokihoz.

A dokim azt mondta a védőnőnek, hogy semmi gáz, majd ha megyek, viszem a leletet, és megbeszéljük.
Na de pont előző este voltam nála, tehát szerintem tudta, hogy mit beszéltünk meg.
Csak a védőnő úgy gondolta, hogy menjek hamarabb.

Most kinek "fogadjak szót"? A doki hülyének fog nézni, ha folyton ugrálok. Főleg "gyanúval".

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Medike, ne foglaklkozz a védőnőkkelKép
Én személy szerint soha nem tartottam az enyém munkáját fontosank.Totál olyanokat mondott, amiket én is tudtam(egészségügyiben érettségiztem), bezzeg, amikor a szoptatásnál segíteni kellett volna, akkor azt mondták a gyerekorvossal együtt, ha a Télapó nem hozza meg a tejcsit(nov.25-én született Levente), akkor ne is várjak , kínlódjak tovább.Kép
Jó páros volt.
Most már egyikhez sincs közünk.Kép

Angi, 171 cm. vagyok,kb.60.5-el kezdtem , aztán hol voltam már 60kiló is, de már 62 fölött is, most meg megint 61.7-en totyorgok.ezért kb. másfél kilót jegyzek eddig.
A fiúkkal 63-65 kiló körül kezdtem ,semmibe sem fogtam vissza magam, zabáltam ,mint állatKép, és a húsz kiló hízást elhagytamKép
Viszont Oli után lefogytam 25-öt, ezért indultam most jóval kevesebbrőlKép
És most tök vigyázok, nem akarok elszállni.
Bár ma már bennem van egy jó nagy fokhagymás bagettKép

Nekem is 2 hetente adtak új táppénzespapírt, és a mi orvosunk is tök normális.
A vérkép erdeményem tök jó lett, minden a normál tartományban van.KépMár nekem is csak az afp van hátraKép

Vizesedésről gyorsan:nekem Olivérrel olyan vizesek voltak a lábaim, hogy cipőt húzni alig bírtam az utólsó két hónapban(pedig tél volt).Valószínű a nagy súly miatt, nem?
Pedig szedtem rá mindenféle homeós bogyót, eleinte segített, de aztán újból bedagadtKép
Tök rossz voltKép

Ildikó16+4
(kösz, hogy jónak tartjátok a pocak méretét)Kép
vas

Azt hittem, megőrülök, megírtam ezt a hsz.-t erre lelépett az internet kapcsolatról a gép, 10percig tartott, mire sikerült vissazlépnie.Még szerencse, hohy nem szállt el, amit írtamKép
Én is lehet szétverem kalapácsalKép, a mi gépünk is meghülyült, most ezt csinálta, de napok óta meg alig tudom kikapcsolni.
Ma pl. még egyszer sem sikerültKép
Megyek ebéd ellenőrzésre a konyhábaKép

ildikó
vas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?