Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
A hozzátápláláshoz én sajna annyit tudok mondani, hogy Blanka épphogy elmúlt 3 hónapos, amikor adtam neki először mást is. Úgy gondoltam ,hogy a nyári firss gyümik bizots jók lesznek napi egyszeri kajához, jobb, mint a tápszer. Barackkal kezdtem és nagyon ízlett neki. Aztán szép sorban 2-3 napont adtam újat, almát, banánt, szilvát, stb, kész italokat. Mindegyiket szereti. Aztán a 3. féle gyümi mellé elkezdtem a zöldséget is. Sütőtök volt az első, amiből mindjár 80-at bevágott. Néztem is furcsán, de annyira jó ízűen ette, hogy adtam még neki. Ma már husikat is adok neki a főzibe. A sóskán kívül mindent eszik.
Ha savanyú az alma, próbáljatok pl. egy kiskanál babánt belekeverni, szerintem úgy tuti megeszi. Na persze aztán ki tudja. Lehet, hogy csak Blanka ilyen kis éhenkórász :-))

Connie!
Megtaláltad a babakocsi diszkontot?

Itt olyan szép menyasszonyok voltak, hogy én fel sem merem rakni a mienket :-)
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

KépKép

Mai Blanka fotók. Engem nem ér nézni. Még kora reggel volt. :-) Nem mintha nem lenne mindegy.

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

sziasztok!

Látom hétvégi műszak van!
Vezso: nagyon-nagyon rendik vagytok, Te is és a párod is, megkpatam az emilt, egyeztetünk és válaszolok! Köszönjük szépen a lehetőséget! (Csak hogy mindenki értse: szállodás tali, ottalvásKép ) Használjátok ki ezt a szép időt, s legyetek együtt, igazán rendes a párodtól, hogy ilyen kellemes meglepetést okozott Neked!!!
Más is menjen a szabadba, most nálunk nagyon szépen süt a nap!!!
Connie, Zsuba: én is azt olvastam, hogy nagy babáknál különösen előfordulhat, hogy hamarabb kell elkezdeni a hozzátápit, szerintem ezt úgyis mindenki maga érzi. Én sokat filóztam, végül mi 5 hónaposan elkezdtük kóstolgatni a gyümölcsöket (én nagyon féltem, hogy majd kiköpködi a kaját, s nem fog hízni) hat hónaposan a főzelékeket.
PViki: Örülök, hogy szépen eszeget Dóri, ez a sütés dolog jó ötlet, én eddig csak a sütőtököt sütöttem, de kipróbálom a krumplit és a répát, céklát is. Köszönöm kérdésed, LucaZsófi szépen eszik, kis zabagép lett, hízik is mintha vágásra hízlalnám, legutóbb 830 grammot. Ki érti ezt??? Én nem. (Kft Kép Kép Kép ) Tejem mindig is volt, már fél literket fejtem, eztán mégsem hízott, most a főzelékektől igen... Persze, örülök, de egy kicsit fáj és zavar, hogy az én tejem nem volt elég jó neki, akkor nem hízott rendesen... Kép
Blanka nagyon szép, nekünk is kb ennyi hajunk vanKép
Kingu, Hüpi, nagyon szép menyasszonyok voltatok! És Timurr is (ezt tán már írtam) és Connie is, téged még a honlapodon néztelek meg.
Kingu, ez a 3200 gramm, maradhat: nagyon tetszett!!! Szerintem is jó, hogy megtartottátok KépKép Kép!!!
Én nem kaptam üvegrszelőt, csak műanyagot, de az is megteszi...
Én elkezdtem igazán parázni a madárinfluenzától. Bocs, ha rossz a témafelvetés... Úgy féltem ezeket a pici babákat...
Nebula: nagyon szépek vagytok mind a ketten, már korábban is akartam írni, csak elfelejtettem, sorry.
Ilyen volt-ilyen lett képeket majd később teszek fel,párom gépén vannak a fotók, eskövőset viszont pakolok fel. Nekünk nagyon jó volt az esküvőnk (naná, én szerveztemKép ), pedig 1 hónapunk volt rá Kép. Egyetlen dolog zavart, hogy nem készültek igazán jó képek. Az az igazság, hogy első eskövőmön (mert ugye nekem mostani a 2. és egyben utolsó volt Kép ) nívódíjas fotóriporter kollégám fotózott,(akkor még újságot írtam) és különlegesen jó képeket csinált, nem azt a hagyományos, esküvői beállítós képeket. Na mindegy, ez van.
Kép
wester2004

Mindenkinek nagyon szép napot.Kép Használjuk ki ezt a jó időt, ki tudja meddig lehet.Kép
Nagyon jók a képek, nagyon szép menyasszonyok voltatok ti is Hüpi és Wester.Kép
Lépek a szabadba.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok, kedves Anyukák!

Innen a Mammut Librijéből gondolok rátok, és üzenem, hogy nagyon hiányoztok, de sajnos valami nagy baj van az otthoni szgéppel, mert reménytelenül bedöglött, annak ellenére, hogy még csak másfél évesKép.
A férjem már mindent kitalálat, hogy újra működjön,de mindhiábaKépKépKép. Még a hálózati kártyát vagy mi a csudát is újratelepítette, de az sem segített. Egyszerűen nincs Internetes kapcsolat, minden más OK rajta.
Kedden nézi meg a gépet a férjemék informatikusa, aki látatlanban azzal biztatott minket, hogy alaplapot kell majd cserélni...
Amint tudok, mindenképpen jelentkezem újra, addig pedig minden jót nektek és az apróságoknak!
Igyekszem visszaolvasni is, és hétfőn még bekukkantok a Szabó Ervin Könyvtárból is, ott is van net.

Szurkoljatok, hogy mielőbb jó legyen az a vacak gép!

Sziasztok: Z i t m i
zitmi

Sziasztok!

Dóri,
Megtaláltuk a babakocsidiszkontot, közben Vezso is felhívott a címmel. Vettünk olyan sportkocsit, amilyen Rozinak is van (csak más színben), a Tescoban már azzal voltunk, és IMÁDOM!Olyan kis könnyű, fordulékony - nehezen álltam meg, hogy ne kezdjek vele rallyzni a polcok között.Kép

Wester,
Sztem 6 nap már nem igazán számít, úgyhogy én nem is tekintem úgy, hogy korábban kezdjük a hozzátápit.KépÜvegreszelő hiánycikk, majd elhozzuk anyuéktól az enyémet, addig turmixolunk.

Páromnak is vettünk télikabátot végre, már tavaly is kellett volna, de valahogy elmaradt a lakás berendezése közben. Most alszik egy kicsit, utána meg mennie kell szgépet szerelni. Tavaly megkért az asztrológus barátnőm, hogy segítsünk neki gépet venni, és azóta mindig Gabit hívja, ha valami nem műkszik.KépKép

KépKép
connie

Sziasztok,

Meg sem próbálom, hogy az elmúlt hét írásait elolvassam.

Vezso,
úgy tűnik a 29-e nálunk még áll. Megadnád a telefonszámodat, hogy ha vm van esetleg felhívhassalak. Előre is köszönöm.

Képzeljétek kibújt egyszerre a két alsó fogunk. szerencsére nem nagyon viselte meg Barnit. Úgy látom lassan ülni is megtanulunk. Tegnap úgy raktam le és úgy maradt Kép. Sajnos a vizeletben még mindig van Coli baktériumunk, de a vérkép alapján a doktornő szerint nem indokolt az antibiotikumos kezelés, így megpróbáljuk a vörösáfonya teát.

A babák nagyon aranyosak és az eküvős képek nagyon jók.

Én is megpróbálok egy eküvőset feltenni:
Kép

Meg 1-2 Manósat:
Kép

Adri
hadri

Connie
Én a Kaisersben vettem "üvegreszelőt",ami műanyagból van-de legalább nem fémKép Tök úgy néz ki,mint a régi üvegreszelők.
Irigyellek a babakocsiért,én is nagyon szeretném már megvenni,de a férjem még nem állt kötélnek!Kép

Ildi
Hogy van Marcipán?Láttuk a zokniját,sok gyógypuszit küldünk neki,reméljük ettől a zoknitól meggyógyul!!Kép

Vizimanó
Ákosnak utólag is boldog hathós szülinapot kívánunkKép

Nagyon jók a képek,végre felrakta a férjem a mieinket is,megpróbálok én is miniVincéset felrakni.Esküvőst inkább nem teszek fel,mert én kék kosztümben voltam a férjem meg kék farmerban:ilyen komoly esküvőnk volt két tanúval..néha azért bánom,de csak egy kicsit.
Na lépek képet kicsinyíteni
további jó hétvégét
Virág
villes

A kis egynapos Zoknikezű Edward(alias VinceKép
Kép

és a kis felfedező ma készült képeKép
Kép

Virág
villes

Virág,
Hűha, micsoda sérója volt Vincének.Kép

Elfeljtettem tegnap írni: harapáshoz azt mondta a szopis tanácsadó, hogy ha a fogfájás miatt harap, szopi előtt meg kell masszírozni az ínyét, aztán figyelni kell megint fokozottan a helyes mellretételre, és hogy amikor már a komfortszopi következne, gyorsan le kell venni mellről, mert olyankor harapnak, mikor már nem esznek rendesen. És hogy ez csak átmeneti, majd abbahagyja.

Babakocsi vásárlását jelentősen előmozdította, hogy a negyedikről kell lecipelni Ákost a parkolóba, és néha elég messze tudunk megállni. Apája is bevallotta ma, hogy már ő is alig bírja cipelni.

Hah, tényleg itt vannak a legszebb anyukák is, Wester, Hadri nagyon szép mennyasszonyok voltatok.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Bekukkantottam kicsit,ide a klubba Hozzátok Kép

Wester, ok, várjuk az emilt Kép

Jégvirág, ha szeretnétek ott lakni a szállodában a tali idején, akkor melyik éjszakára gondoltatok? 28-29 vagy 29-30?

Connie
Babakocsi Kép Én még a lakásban is használom, és én is imádom. Kép Könnyű és főleg, befér a kocsimba, keresztbe is!! Kép Alapkellék lett.

Épp azon gondolkodtam, hogy mennyi kütyüt használ az ember viszonylag rövid ideig a babának. Mi pl kaptunk kölcsön: mózeskosarat, babakádat, óriásbabakocsit (amit utáltam) , pihiszéket, csak hogy a nagybb méretű dolgokat említsem. És tök jó, hogy nem kellett megvenni. Most ez a sportbabakocsi és a közeljövőben megvásárolandó fa etető (a kétrészes) lesznek a fő alapkellékek, de ezeket sokkal hosszabb ideig kell használni, ezért ezek saját dolgok. A pelenkázónk se igazi, mert egy komódot neveztünk ki annak. Ti mit csináltok a már nem használt nagyméretű babadolgokkal? Mi régen mindent anyuék padlásán tároltunk.

Lányok, én nem használtam / használok üvegreszelőt az almához, hanem a szimpla kis moulinex pépesítőt üzemelem erre a célra (is). gyakorlatilag mindenre. Üvegből van a tégely része, és minden pépesítenivalót ebbe dobálgatok bele, aztán zitty-zutty és kész is a bébikaja.
Naponta 2-3x is használom Rozikajára, de persze másra is. És sokszor fertőtlenítem.
Ma evett Rozi először céklát, a krumplifőzelékbe kevertem bele, és kapott bele egy kis pipimellet is. Nagyon ízlett neki, egyáltalán nem fintorgott tőle. Észrevette, hogy új íz, de aztán ette szépen. A pipihusit enyhén ízesítettem és pár csöppnyi olívaolajon megpároltam. A védőnő mondta a múltkor, hogy használhatok olívaolajat, amikor a husit bevezetem.
A céklás püré láttán megboztánkoztak lettek a lányaim, szép bíborszínű lett . Zsófinak mondtam, hogy ő is evett ilyet pici korában, erre ő "Még jó, hogy túléltem" Kép

Menyasszonyos képek: nekem nincs digitális, mert még a kőkorszakban esküdtünk Kép Viszont: itt Mindenki gyönyörű volt, de Kingu lett a szépségkirálynő nálunk, a család szerint KépKép

Vezso
vezso

Vezso,
Mi kölcsön fogjuk adni ezeket a nagyobb cuccokat, és mire jön a tesó, pont visszakapjuk.KépAmit meg nem adunk kölcsön, ideiglenesen anyuéknál helyezzük el, csak nem a padláson.Kép Pelenkázónak mi is egy komódot neveztünk ki, abban vannak a manó ruhái, és csak egy pelenkázófeltétet kellett venni rá, de tökéletesen meg agyunk vele elégedve.

Holnap mi is turmixolni fogjuk az almát.

KépKép
connie

Pviki
Nagyon jó a sütős tipp(krumpli,cékla stb),ki fogjuk próbálni!
Vince másfél hónapja külön szobában alszik és mivel annyira felületesen alszik,h a legkisebb zajra felriad,ha mellettünk lenne az ágya,még ennyit se aludna szerintemKép

Vezso
Milyen krumplifőzeléket csináltál Rozinak?Pépesített krumplira gondoltál?És abba került a cékla?Tényleg a krumplihoz lehet egy kis olivaolajat tenni?Margarint v vajat gondolom nem lehet...

Connie
Köszi a választKépAzt én is észrevettem,h csak akkor harap,ha már nem éhes,csak játszadozik.Amikor éhes,ott van a nyelve a foga felett..csak azt nem tudom,mi lesz ha a felső fogai is kibújnak?
Kíváncsi vagyok Ákos mit fog szólni az almáhozKép
Szerintem néhány remek darabbal fog bővülni a honlapodon a fotóalbumKépMegnéztem az új képeket,Ákos nyügizni is tud?Még sose láttam ezt az arcát-jól titkoljaKép

Ildi
Remélem minden rendben veletek?!?
Jó éjt mindenkinek
Virág
villes

Sziasztok!
Nagyon rossz, hogy így alig-alig tudok jönni! Tegnap megpróbálta egy barátom megjavítani a gépek közül legalább az egyiket, de valami mindig hiányzott Kép
A gyerekvállalós kérdéshez elküldöm a második gyerek születése után kezdett babanetes naplóm első oldalát (véletlenül botlottam a neten bele):

"A nagy nap előtt

Régóta gondolkozom azon, miféle tréfát űz velünk a természet. Mi indít minket, embereket arra, hogy gyerekeket szüljünk? Mert jó, szülünk egy gyereket... még nem tudjuk, mivel jár, hány álmatlan éjszakánk, félbehagyott híradónk, állva bekapkodott ebédünk fog rámenni arra a büdös kölyökre. De jó, túl vagyunk a nehezén - gondolom én naivan -, végre néhány percre már lerogyhatok, legfeljebb a fülemet kell turbó fokozatra állítanom, hogy meghalljam, ez a puffanás, ami a gyerekszobából kiszűrődött, vajon milyen eredetű volt. A mentőket hívjam vagy elég, ha az apját riasztom a dolgozószobájából, ugyan nézne már rá a porontyára.

Szóval végre kedélyesen telnek az esték, én, mint a családi tűzhely őrzője (de szép... csak az a baj, hogy a szó szoros értelmében is igaz, egész nap őrzöm azt a nyüves konyhagépet), a konyhából koordinálom a család életét. Közben kínosan próbálom kicentizni, kinek hol van a tűréshatára, kitől mennyi segítséget lehet elvárni. Minden esetre már ülve eszem a vacsorát, néhanapján hajat is tudok mosni, lassan a tusolás helyett ünnepnapokon egy fürdőt is megengedhetek magamnak, sőt, volt már könyv is a kezemben... szép, piros borítója volt... egészen megkívántam... majd, egyszer... nemsokára...

És akkor valamitől meghülyülünk... ránk tör az "egy gyerek nem gyerek", "sok kerék, sok szoba, sok gyerek" érzés, újra szükségét érezzük a büdös pelenkáknak, az álmatlan éjszakáknak.

Így történt ez a mi családunkban is. Nagyfiúnk (Kristóf), már 19 hónapos volt, mikor úgy éreztük, jöhet a kistestvér. Kitartó próbálkozásunkat két hónap múlva siker koronázta. Arcunkon üdvözítő vigyorral bámultuk a két pici csíkocskát a terhességi teszten.

Elsőszülöttünk előtt persze eleinte titkolni próbáltuk, hogy merénylet készül ellene. Õ mit sem sejtett mindebből, boldogan élte a másfélévesek gondtalan életét. Dupla bikaként (az aszcendense is bika a szentemnek) a játszótéren uralkodói posztot vívott ki, melynek következtében érkezésünk után öt perccel minden mászóka és hinta kiürült, valamint mindenfelé zokogó gyerekeket és őket vigasztaló szülőket lehetett látni. Én dorgáltam (jó hangosan, hogy minden szülő hallja, én aztán nem hagyom annyiban) és reménykedtem, talán használ. Kis naiv! A megoldást az jelentette, hogy sűrűn váltogattuk a játszótereket, néhány nap pihenőt hagyva a bántalmazott gyerekek és szüleik lelkének regenerálódására.

Mindezt csak azért bocsátottam előre, hogy látható legyen, nem a testvérféltékenységből indult nálunk a dominanciaharc. Hevesen fohászkodtunk is, hogy második gyermekünk ne szülessen előbb, az oroszlán jegyében, inkább legyen szűz.

Második terhességem, hasonlóan az előzőhöz, szinte észrevétlenül telt. Az elején kicsi hányinger, farkasétvágy és a derekamra, combomra felugráló kilók jelezték csak, hogy ismét babát várunk. Egészen az AFP-vizsgálatig eseménytelennek is mondható várandósság volt. Ekkor viszont derült égből villámcsapásként ért a hír, jobb lenne, ha megcsináltatnánk egy - az orvosok szerint nem is olyan kellemetlen - ellenőrzővizsgálatot. Nagy tanakodás, sírva átvirrasztott éjszakák után végül úgy döntöttünk, nem tehetjük meg magunkkal, sem a babával, hogy idegességben teljenek a hátralévő hónapok. Interneten minden lehetséges szövődménynek utána néztünk, nyaggattuk a nőgyógyászokat, majd végül elvégeztettük a magzatvízvizsgálatot (egy hosszú tűvel a hasfalon keresztül magzatvizet szívnak le, melyből a baba kromoszómáiról lehet némi képet nyerni). Három hét aggódás és kímélő életmód után postán jött a jó hír, a babánk egészséges... és fiú!

Ezek után már repült az idő... legfeljebb csak az repülhetett, mert időközben hatalmasra kerekedett pocakomtól én csak bálna módjára mászni tudtam. Mindezt persze a tőlem telhető fürgeséggel kellett véghez vinnem, ha utol akartam érni Kristófom a játszótéren. Mindvégig büszkén vonszoltam édes terhemet, ezzel nem kis meghökkenést okozva a tömegközlekedési eszközökön. Néha azért nem adták át a helyet az utasok, mert az állukat keresgélték a padlón. Ekkora hasat ritkán lát az ember. Kissé terhes is lett számomra, hogy minden szembejövő és a pocakom láttán kedvesen elmosolyodó arcra az anyaság érzésétől átszellemült mosollyal kellett felelnem. Ezt akkor is elvárták tőlem, ha marha nagy pakkokkal, pelenkacsomagokkal és mellesleg nyakamban csüngő elsőszülöttemmel próbáltam hazaküzdeni magam a közértből.

Félreértés ne essék, imádtam terhes lenni, úgy a kiírt terminus előtti két hétig. A hátralévő három hét - merthogy hat nappal túlhordtam a babát - nagy türelmetlenséggel telt. Már mindent kétszer kivasaltam, összehajtogattam, a férjemmel háromszor átkeféltettem a nappali szőnyegét, némi erőszakos ráhatásra még a függöny is hófehéren lengedezett a karnison, de a mi porontyunk csak nem akaródzott megszületni. Esténként az interneten vigasztalódtam és vigasztaltattam magam a chatelős kismamákkal, orvosokkal. Majd egyszercsak mégis eljött a nagy nap:" - innét a születéstörténet következik már.

Sokat gondolkodtam, hogy esküvős fotót ízléses dolog lenne-e feltennem, de végül abban maradtam magammol, hogy úgyis szkennelni kéne (Vezsohoz csatlakozom, én is az informatikai szuperrobbanás előtt házasodtam még), tehát nem teszek fel.

Babaképet szívesen! Kép

Kristóf
születéskor:

Kép

Hét hónaposan
Kép

Most, 5 évesen

Bálint fél órásan
Kép

Bálint 11 hónaposan (nincs kisebb kori kép)
Kép

Bálint most, 3 évesen:
Kép

Bernát születik
Kép

Bernát 3 hetesen
Kép

Bernát majdnem 6 hónaposan (friss nincs ezen a gépen)
Kép

Sziasztok!
DorkaKép
dorka

Bocsánat, persze az utolsó kép Kristóf most, 5 évesen
Kép
Dorka
dorka

Sziasztok!

Vettünk új szgépet, úgyhogy még a rendrakásnál tartok. Mármint a számítógép rendrakásánál.
Meg tanulok, meg mindig jön valaki babalátogatni, szóval el vagyunk foglalva.

Vezso: 29-30-as éjszakára gondoltunk.

Üvegreszelő: ezt én is tudom, hogy olyanon kell majd reszelgetni a cuccokat, de hogy néz ki?!?!?!? Még életemben nem láttam olyant szerintem.

Babacuccok: Nekünk nem nagyon vannak nagyobb cuccok. Van egy kiságy, az még kell, hordozó még kell. Babakocsi még kell. Járókánk, pihenőszékünk, kompunk, stb. nem volt és nem is lesz. Pelenkázóasztal. Mi csináltattuk. És ez is egy komód, abban vannak Gréti ruhái. A tetejére rá illetve le lehet szerelni a pelenkázólapot, ami fából van és meghosszabbítja hátrafelé a komódot. Szóval ha már nem azon pelenkázom a Grétit, akkor levesszük azt a lapot, és majd a tesónál megint rátesszük.
Babakocsi, kiságy, hordozó meg elfér majd a garázsban a második gyerekig. Már ha lesz. Nálunk az a helyzet, hogy én vagyok az aki nem akar több gyereket, férjem nagyon szeretne még. Vagyis én is szeretnék, csak félek. Megint császár, el se tudom képzelni hogy fogok tudni annyira szeretni 2 gyereket ahogy a Grétit szeretem. Én nem akarok különbséget tenni a gyerekek közt és félek, hogy ezt nem lehet megoldani. Ahol több gyerek van, annyira látni hogy melyik gyerek melyik szülő kedvence, stb. No meg mi nagyon el vagyunk kényeztetve most a Gréti által. És nem tudom hogy viselnénk, ha a második sírós, nemalvós, stb. lenne.
Szal nemtom.
Problémás vagyok, tudom.
Meg nekem sincs tesóm, és el se tudom képzelni, lelkileg hogy tudom feldolgozni, hogy 2-t kell szeretni. Egyformán.
Nem tudom értitek e dilemmámat, mondjuk akinek van tesója, szerintem nem érti.
Nehéz ez.

Ja, és majd' hanyatt estem amikor olvastam, hogy egyesek 200ezres tgyást kaptak....huhhh, mi 2-en keresünk annyit havonta a férjemmel.
Ennyit a diplomáról.

Képek nagyon jók, és tényleg gyönyörű menyasszony volt mindenki. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dorka: Ezt nagyon jó volt elolvasni. Kép Köszi. Kép
Szóval akkor majd lesz olyan amikor ellenállhatatlan vágyat fogok érezni még egy gyerek után Kép Reménykeltő.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Bea,
Hát attól én is félek, hogy mi lesz, ha a második egy sírós, nemalvós baba lesz. Attól viszont nem, hogy nem tudom majd egyformán szeretni őket - vagyis egyforma mértékben - el sem tudm képzelni, hogy ne így legyen, pedig egyke vagyok.

Hát igen, egyesek jól kerestek, amíg még dolgoztak, a terhességük előtt.Kép Ráadásul az egyeseknek volt olyan mázlijuk, hogy a főnökük gyanútlanul fizut emelt tavaly tavasszal.KépMeg minden második hétvégén külföldre rángatott, és a napidíjak is jól megdobták a tgyás alapot. Nem akartam borzolni a kedélyeket, bocsi, csak kiszaladt.

Az első alma nagy sikert aratott, kb. két-három kiskanálynit evett meg Ákos, és azért nem többet, mert nem adtam neki.Kép És egy folt sem lett az előkéjén, olyan szépen evett kanállal, mintha gyakorolta volna előzetesen. Meg is voltunk lepődve. Képriport majd később lesz a honlapon, most főzünk valamit magunknak is.Kép

KépKép
connie

Connie: Jóvanna, tudom, hogy sokan sokat keresnek, stb. Volt osztálytársnőm is Pestre került gyógyszerészként végzett, és most kezdett dolgozni, 240ezret keres. Nettó. És ő is utazgat mindenfelé. Mázlista. Kép És szőke Kép
Én nem csinálnám azt amit ő. Nem vagyok olyan típusú ember, és szeretek itthon ülni a seggemen. Kép
És megőrülnék pl Vezso helyben is, ha nekem nem jönne haza a férjem minden nap legkésőbb este 8-ra.
Mindennek van jó és rossz oldala.
Jah, amúgy számítógépszerelés ismerős. Enyém is ezt csinálja munka után a kedves ismerősöknek (pl a könyvelőjének). Mondjuk a többségnek pénzért, barátokat, családot telefonon irányítunk Kép

Örülök, hogy jól sikerült az almakóstolás. Csak simán lereszelted?
Gyűjtöm az infókat, nálunk 1 hónap múlva lesz aktuális a dolog. Addig képzem magam Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Tavaly már engem is borzasztóan idegesített az a sok utazás, rendszeresen tönkretette a hétvégéimet, amit inkább Gabival töltöttem volna, meg az esküvőt is szervezni kellett. Ráadásul kb. 5% volt, ahol jól éreztem magam, mert én utálom ezeket a hülye repivacsikat, ebédeket stb., és néhány partner nagyon rongyrázós volt. Bár volt olyan is, ahol egész nap tárgyalás volt meg üzemlátogatás, és a csóró német partnernek meg nem telt arra se, hogy legalább 1-1 szendvicset rendeljen nekünk, Cerbona szeleteket ettem dugiban a wc-ben, hogy ne forduljak fel. Ráadásul akkor már terhes voltam, csak még nem tudtam.

Az almát meghámoztam és felvágtam pici darabokra, és összeturmixoltam. Nem kapunk már egy hete almareszelőt, még műanyagot se.

Férjem meg beígérte, hogy ma ő főzi az ebédet, még sehol semmi persze, mert a nyilait javította.

KépKép
connie

Halihó!

Mit szóltok, milyne szép őszi időnk van? Örülök neki nagyon, mert Blanka már 1,5 órája kint alszik a kertben, a friss levegőn.
Akkor engem is utáltok? Nekem a tgyásom 144000 Ft, de sajna már csak ebben a hónapban kaptam, a plafon gyed, meg ha jól tudm 71000. Egyébként meg még 9,5 évig havi 88.000 Ft a törlesztőnk :-( Szóval nem sokat tudok élvezni belőle, elhihetitek. Az én főnököm egy görény volt, így sikerült egy kicsit kihasználnom, mert előtte megbízási szerződéssel dolgoztam, és válaszhattam, hogy megemeli-e a díjamat, vagy bejelent egy viszonylag jó fizuval. Én 2 éve ezt választottam, persze beleírtam az inflációkövető fizuemelést. Most meg mázlim van, mert a táppénzem is jó volt, ez meg még jobb. Kár, hogy csak eddig jár. Most majd gondban is leszünk, mert a párom pénzéből éltünk eddig és az enyém meg mehetett a részletfizetésbe, meg kifizettem belőle a csekkeket, rezsit, stb. Most meg a törlesztőt sem teszi ki a gyed...-( Mindegy, valahogy majd csak megleszünk.

Connie! Örülök, hogy sikerült klassz bébikocsit venni. Mi is nagy hasznát vesszük a mienknek, lakáson belül is. Mi is kölcsön kaptuk, de nagyon jó, igaz, hogy rohadt nehéz, de kell ide a faluba az erősített rugózás. Katasztrófális a helyzet nálunk. Szerintem már a legutolsó román faluban is jobb utak vannak, mint a mi falunkban.

Dorka, Villes! Nagyon szépek a gyerekek, gratulálok. Dorka: milyen az élet 3 fiúval? Pár év múlva ennyi pasi között élni nem lesz könnyű...A szomszédunkban 4 fiú van, szegény anyuka eléggé ki van akadva. 15-22 év közöttiek. Gondolhatod...Minden tiszteletem a tiéd.
Hadri, Wester! Nagyon szépek vagytok!

Egyébként a kajcsik pépesítéséhez én is kézimxert használok, szerintem jó. Nekem jobban bevált, mint a reszelő. Pláne, amikor 3-4 féle gyümit keverek neki össze.
Töltsétek jó a maradék hétvégét, megyek ki én is a kertbe!

Pusz mindenkinek
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Dóri,
Hát azért remélem Bea nem úgy gondolta, hogy utál engem a tgyás miatt.
Kép
Kép

Sajnos mi sem tudtuk élvezni, mert volt egy csomó adósságunk az esküvő meg a lakás miatt (törlesztőrészletek, illeték, folyószámlahitel, egyéb hitel...brrrrr), mostanra sikerült emberi mértékre ledolgozni. Mondta a párom, hogy kicsit gyors lesz ez, egy év alatt lakás, esküvő, gyerek, csak én ilyen türelmetlen vagyok. Pedig neki volt igaza.Kép

Ó, manó felébredt, megyünk sétálni.

KépKép
connie

Zsisske!
Nem voltatok ma a Megatoysban? Mert mi igen.Kép

Kép

Kép
vizimano

Azon még nem gondolkodtam, hogyan lehet 2 gyereket egyformán szeretni. De sztem természetesen.Kép Én azt is megkockáztatom, hogy 3 gyereket szeretnék.Kép Bár a párom szerint 2 is elég lesz. Majd meglátjuk. Nekem öcsém van, és nagyon szerettem. Az első emlékem, hogy anya pociját simogatom.Kép Akkor még csak 2,5 éves voltam. Ezután sokáig nincs emlékem. Leírtam anyunka a ruháját is, a helyszínt is, és igazat adott nekem. Volt olyan kismama rucija kölcsönben.Kép

Engem is lehet "utálni" a tgyás összege miatt, mert az kb 170 volt. Ebből csak 85.000,-Ft ment el minden hónapban hitelre.Kép Az efölötti összegből hatalmas dorbézolásként kifizettem a rezsit.KépKépKép A férjem változóan keres, ebből fizet evát, titkárnőt irodát stb.Kép Ja és az én fizumat is jogszabály határozza meg, ráadásul közérdekű adat, így nincs miért titkolni. Csak nem szeretek a pénzről beszélni. (Ehhez képest jó sokat sikerült)

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Képriportunkat az első alma elfogyasztásáról megtekinthetitek a honlapomon, Ákos képeinél, külön képtárban.Kép

KépKép
connie

Connie,
nagyon aranyosKép Hasnonló, mint nálunk, azzal, hogy nálunk egy evés 3 kanállal történik, mert Dednek 2 keze vanKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Van még három másik kanalunk, szükség esetére.Kép

Hm, ma este elszomorodtam, kezd nagy fiú lenni a picibabám.Kép Reszelt alma, sportkocsi, autósülés, meg minden.Kép

KépKép
connie

Connie
Jók a képek az almaevésról. Már régen láttam Ákosról képet, hogy megváltozott az arca!

Virág
A zöldségek megsütését az egyik Kismamában olvastam. Szerintem sokkal finomabb így a zöldségek íze. Talán egy kicsit hosszabb idő megsütni, mint megfőzni, de kevesebb macera. Ma mi is kipróbáltuk a sütőtököt, az is sikert aratott. Egyre többet eszik a leányzó és mindig olyan aranyosan nyammog hozzá. Azt mondja: hammmnyammm. Én még csak naponta egyszer adok neki szilárdat, a többi szopi. Akkor sem eszik valami sokat.

Harapás: Nálunk nem a ciciharapás a problémás, arról már nagyjából leszokott. Dóra minden más kiálló testrészemet szeretné harabdálni. Leginkább az orromat. Ha meglátja, már nyitja a száját és közelíti a fejét. Múltkor úgy beleharapott a karomba, hogy van egy hatalmas lila folt. Ja, és az ujjamat is szeretni megkaparintani magának.

KÉpzeljétek el, Dóra már fel tud állni a kiságyában. Először múlt héten állt fel úgy, hogy belénk kapaszkodott. Most már megy a kiságyban is, és este a fotelba kapaszkodva is sikerült neki.

Dorka
Jó volt olvasni, amit írtál a gyerekeidről.

Én még soha nem gondolkodtam azon, vajon tudom-e eléggé szeretni a msáodik gyerekemet. Olyan természetesen jött az elsőnek a szeretete is, azt gondolom, így lesz a másodikkal (harmadikkal) is. Bár tudom, hogy vannak olyan szülők, akik nem szeretik mind a két gyereküket egyformán.
pviki

Sziasztok!

Akkor most engem sajnáltok??? Én az alap tgyást kapom. 36000 ft-ot. Ebböl még a rezsi sem jön kiKép

Jégvirág
Látom neked senki sem válaszolt. Az üveg almaraszelő úgy néz ki:Egy hosszúkás tányér, /kb.20*10cm/ aminek a széle öblös, hogy oda follyon le az alma, a közepe pedig a reszelő. Úgy látszik hiánycikk, mert mi sem látunk sehol mostanában.

Megvolt a keresztelő!
Bővebben majd holnap.
Fáradt vagyok, és megyek aludni, cssak nem bírtam ki, hogy ne olvassam el a mai termést!Kép
Jó éjt!
hüpi

Dóri két órásan

Kép
pviki

És így próbáltam ma megszerezni Nóra babát.

KépKép
pviki

SziasztokKép
Dorka
Én is nagyon élveztem,amit írtál!Ha könyvben kiadnád én megvennémKépNagyon szépek a fiúk!

Dóri
Vince köszöni a dícséretetKép

Connie
Ákos nem is fintorgott vagy csak nem sikerült elkapni a pillanatot?Nagy kajás lesz ő isKépVince tegnap beturbított egyszerre fél üveg bébipapit(persze,mert volt benne banán,ami igazi slágerKépés utána még szopizott is..Holnap brokkolit kap,van egy húszasom,h annak nem lesz ekkora sikereKép
Fintorgásról jut eszembe,megpróbálok felrakni egy képet arról,mit szólt Vince az első talákozáshoz a sütőtökkelKép

Hüpi
Na végre,azt hittem már h csak én vagyok ilyen sanyarú sorsú a minimál tgyással,illetve énmár gyeden vagyok,az még kevesebb,mert abból vonnak valamit.Sajna kényszervállalkozóként nem sok ügyeskedésre volt esélyem,ha megemeltem volna a fizumat,belerokkantam volna a járulékokba,ez van,de én nem utálok senkit akinek több van!!Kép

Pviki
Dóri nem semmi milyen ügyes!!Gratulálunk neki!Mondjuk már Connieknál is láttam,h extra aktív manó,Valér női hasonmása,már ami a mozgást és ügyességet illetiKépJa és Vince is nyammog evés közbenKép

Angéla
Néha jársz még erre?Mi van veletek?
Virág
villes

Sziasztok
Egyszeruen nem tudom magam utolerni, hofy valami ertelmes suljon ki abbol amit irok.
Holnap megyunk kardiologiara plusz a 4hosKép csiposzuresre, a keddi talira mennenk ha valaki elkuldene nekem a cimet?Kép
Reka

Kép
vaktyuk

Nem ezt a képet akartam,de csak ez van a gépen,a többit már átmásolta a férjem lemezre,azzal most nem akarok veszkődni.Azért ezen a képen is látszik,h nem vlt vmi lelkes a gyermek elsőre-na de aztán!Kép
Kép
Virág
villes

Réka
Connie honlapján megtalálod,még a térképet is feltette.
Örülök h jöttök,jól elhúzódott ez a netelvonóKép
V.
villes

Réka,
Küldtem.

Virág,
Az első két falatnál elég furán nézett Ákos, de nem fintorgott. Sőt, meglepetésemre, mikor először közelítettem a szája felé a kanállal, már nyitotta a száját és nyúlt a falat után.

Ó, nem akar aludni, este hétkor bealudt kilencig.Kép

KépKép
connie

Édesanyám....szerintem senki se utál senkit....csak megjegyeztem, hogy "majd' hanyatt estem"...ez nálam nem ekvivalens azzal, hogy utálok valakit.

Jajjistenem, nem kiforgatni a szavaim!!!!

Csak csendben megjegyeztem amit megjegyeztem.

De azért sem állok le sajnálni senkit mert 88ezer Ft havi törlesztőrészlete van. Nekünk nincs, mert nem tudnánk fizetni Kép Akinek van, nyilván ki tudja fizetni. Mert azért át kell gondolni sok dolgot mielőtt az ember ilyesmibe belevág. De lehet, hogy ez csak az én hülye racionális felfogásom.

Meg azért reménykedek, hogy egyszer bekattan a parlamentben ücsörgőknek valami, és egyszer becsületesen megfizetik pl. a tanárokat IS (csak azért ezt említem mert engem ez érint), és nem kell mondjuk azért szégyenkezni mert a 80 ezer forintos fizetésünkből nem futja minden nap másik ruhára. Pl. Míg nagyon sok tanítványunknak meg igen.
Na jó, nem tartozik a fórumhoz....csak csendben megjegyeztem.

És nem utálok senkit, de szerintem ezt mindenki tudja.

Hüpi: Köszi!

Jó éjt!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

megvan,megtaláltam!
Íme a grimasz,amit Vince vágott amikor először kóstolt bele a sütőtökbe:

Kép
V.
villes

Sziasztok!

Kábé képben vagyok, de nem jegyzeteltem, így persze a felét elfelejtettem Kép

Connie: nem semmi, hogy Ákos hogy ráérzett az evés ízére Kép Nálunk azért még mindig nagyon sok megy mellé, mert Flóra imád a kanállal játszani. De azért bele is megy már 1-2 kanálnyi. Én a sütőtököt holnap fogom kipróbálni. Meglássuk.

Nekem már lejárt a tgyás-om szeptember közepén, addig 120ezer volt. A gyed az majd elmegy a lakástörlesztésre és egyéb nyalánkságokra, de szerencsére most a férjem elég jól keres (otthon közalkalmazottként ez azért nem volt teljesen így, csak plusz két állással), és én is folyamatosan dolgozom itthonról számlára (már csak 60 oldal kábé a fordításból hátra, de már elvállaltam utána egy kontrollszerkesztést, tördelésre előkészítést egy folyóiratnak -- szerencsére jó laza határidővel). Azért ha nem jött volna ez a kinti meló, akkor elég nagy sz..-ban lettünk volna, mert még adósságaink vannak a kivitelezőnk felé (most épült fel a házunk).

Pviki: Dóri nagyon ügyes!

Dorka: tündériek a gyerekek, és a naplórészletet is nagyon jó volt olvasni!

Üvegreszelőt mi sem találtunk, de szerencsére anyósnak még megvolt az, amit Flóra unokatesójánál használt, és azt odaadta.

Megvolt a testvérvárosi vacsi a Hyatt-ben, Flóra remekül viselte magát, pedig a szokásos fél 8 helyett fél 9-kor került ágyba (ez korábban mindig nagyon megviselte). Hazafele persze már nyügizett kicsit, de nem volt vészes.

Ilyen jól érezte magát:
Kép

Itt még indulás előtt voltunk:
Kép

Na, és még egy az új ponchóban:
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Vagyok ám én is, nem szabadultatok meg tőlem! Kép
Szombaton kihasználva a jóidőt, kirándultunk egy nagyot!Manónak annyira tetszett, hogy egész Nagymaros az ő síkításaitól zengett! Kép Annyira édes volt!
Ma megyünk vissza a sebészetre, kíváncsi vagyok mi lesz; sok változást nem látunk a lábán!
Kép
Holnap akkor lesz tali ugye?
Virág!
Jöttök ti is?Találkozunk megint a Kökin?

Ildi

Na végre megszeretztem ezt a fránya távirányítót; csak azt nem tudom hogyan működik!?
Kép

delfinke

Annyira szépek a gyermekek. még fotókat. Még.Kép

Vaktyuk,
szorítok, hogy minden rendben legyen.Kép Aztán jelentkezzél ha tudsz.

Nebula,
nagyon szépek vagytok Flórával.Kép

Delfinke,
nagy mega-giga drukk megy, hogy ne kelljen vágni.Kép

Jégvirág,
nehogy sajnálj, nem is azért írtam le, hanem csak, hogy árnyaljam a képet.Kép Én nem találtam semmi olyat szavaidban ami félreérthető lett volna, ezért is tettem idézőjelbe az utálat szót.Kép Én dolgoztam havi 20.000,-Ft-ért is, amit úgy kellett elkuncsorognom a főnöktől, mert mindig "elfelejtette" a fizut kiadni. Akkor Szekszárd-Fehérvár vonalom egy irányba a buszjegy 1.000,-Ft volt.KépKépKép
Egyetértek azzal, hogy igenis tessék megfizetni a pedagógusokat, mert rajtuk is nagy mértékben múlik milyen lesz a jövő generáció, meg az orvosokat, meg egyébként mindenkit, mert sokkal jobb a világ, ha nem filléres gondokon őrlődnek az emberek. De tartok tőle, hogy aki ezen kérdésekben dönt, nem aktív olvasója eme topicnak.KépKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!
Ugye nem haragszotok rám? Nemigen írogattam mostanában. De van ám alibim Kép

Próbálok lépést tartani Veletek és Mindenkinek válaszolok, aki megszólított.

Vezso
vezso

Sziasztok!

Már megint nem tudtam napokig jelentkezni, remélem azért hiányoztam egy kicsit! Olvasni sem volt időm, úgyhogy nem tudom mi van veletek, de remélem mindenkivel minden rendben van! Most hétvégén költözünk és azt sem tudom mihez nyúljak! Holnap azért elmegyünk a találkozóra! Mit szoktatok vinni magatokkal?

És még egy kis segítséget szeretnék kérni! Martin múlt hét hétfőn kakilt utoljára! Mit csináljak vele? Álmában felsír, erőlködik, de semmi!Kép
berkiadri

Sziasztok lányok Kép

Vagyok én is, olvasó üzemmódban, mert délután lesz egy rém gusztustalan vizsgám... és ugye, ha nem lenne utolsó pillanat.... Kép
Úgyhogy tanulok vadul, távol a gépemtől, még jó, hogy elméleti vizsga Kép
Irogassatok, majd igyekszem visszaolvasni.

Ildi, nektek egy kalappal, hogy ne legyen vágás!

Vezso, jó, hogy bejelentkeztél.. mi is az alibi? Kép

Jaj, volt már baba, akinek fájt a torka? Liló evésnél időnként olyan furákat csinál...

Mindenkinek szép napot Kép
Lir
lirian

Adri!

Tejcsis babákhoz nem értek, de mintha azt olvastam volna, hogy ez még akár bele is férhet a normálisba... Connie szakértő asszony biztos tudja a tutit Kép
Mi annó, mikor Lulinak hasonló gondjai voltak, masszíroztuk a pociját kézzel is, meg úgy is, hogy a lábát tornáztattuk...
lirian

Szia Lir Kép
Milyen gusztustalan vizsga? Tanulj csak, majd drukkolok, hogy le tudj jól vizsgázni Kép

Alibim az, hogy a férjem szabadnapot vett ki pénteken, egész nap csavarogtunk vele és a babával. Kép Aztán péntek-szombat éjjel aludtam végre egy jót, emmiatt egész szombaton energiabomba voltam Kép Tettünk-vettünk a ház körül, meg főztem egyszerre több ételt a köv napokra. Vasárnap első alkalommal részt vettem az esküvőszervezős tanfolyamon, reggel 7-kor indultam itthonról és du fél háromra értem vissza. Aztán tegnap du meg hipp-hopp elrepült, le sem tudtam ülni a gép elé, főleg, mert tudtam aludni du másfél órát. Hát, ennyi volna az alibim. Ma reggel meg én vittem a gyerkőcöket a suliba, a férjemet dolgozni, meg vásárolni is voltam.

A holnapi talira ki jön? Vettem olyan matricákat, amire fel lehet írni a nevünket, és akkor, aki még nem volt talin, nem lesz elveszve, hogy ki-kicsoda.

Adri
Nem tudom miért nem kakil, nálunk még nem volt ilyen, csak nagyobb korban (2 éves). Sztem azért kellene már kakilnia, ennyi nap után. Sajnos, nem tudom, hogyan lehetne előidézni, talán, ha Te eszel vmi hajtós dolgot, nem tudom.
A talira szoktunk vinni üdítőt, meg vmi kis ennivalót, de ha nem hozol semmit, az sem baj. Nagyon gyorsan elrepül az a 3 óra és nem nagyon eszünk közben. A múltkor mindenkinek a kedvence a Kingu-féle kókuszgolyó volt. Én nem vittem semmit, vhogy nem lett időm semmire, mégis beengedtek a lányok Kép
Holnapra azt hiszem sütök vmit, majd meglátom. El kell indulnom hamar, mert elég messze van nekem a hely, de nem baj. Szóval reggel csak akkor tudok sütni, ha korán felkele. De ma is felkeltem már fél ötkor.
Mivel költözni fogtok, sztem nem kell most avval foglalkoznod, hogy mit hozz, viszont szuper, hogy jöttök Kép Örülök, ha megismerhetlek élőben is.
Vezso
vezso

sziasztok !
Bocsi , hogy belkotyogok Kép
Berkiadri ! Nálunk 9 nap volt a "rekord " , tiszta anyatejes babáknál nem lehet gond , szóval nyugi ! Nálunk 9 nap után is könnyen jött .

Kép
Kép
greenolive

Connie! Ákos édes, ahogy eszi az almát. Most néztem csak végig a honlapodat. Tök jó, tetszik.Nekünk is gyorsan zajlott az életünk. Jövő hónapban l esz 2 éve, hogy ismerjük egymást. Gyors esküvő, gyerek, hitel...De nem bántam meg.
A tali holnap: emelet, ajtó? Mi van kiíva? Ebben az utcában lakik a barátnőm is...:-) Tényleg, mit vigyek?

Nebula! Nagyon helyesek vagytok! Jó a poncho :-)
Már akartam kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy hol vagytok? Lehetm hogy már írtad párszor, csak nem mindent olvastam el. És milyen az élet a lehetőségek országában?

Vezso! Lehet, hogy megbocsájtok, alibi-függő! :-)

Delfinke! Szorítok, remélem,hogy megússzátok vágás nélkül!

Villes! Jó a kép, Blanka is kb. ilyen arcot vágott az első falatnál. Aztán majd megszokja, most már ezerrel nyúl a kanál felé.

Bea! Nem forgattam ki a szavaidat, csak vicceltem. Bocsi, ha félreérhető voltam. Egyébként igazad van, jól meg kell gondolni, hogy mit vállalunk. Rohadt sok ez a törlesztés. Csak, amikor elidítottuk jan.-ban, nem így képzeltük az életünket. Aláírtuk a szerződést, minden szép és jó volt, amikor másnap meghalt apukám. Én 5 hónapos terhes voltam, sejtheted. Úgyhogy most itt vagyunk Anyummal a nagy házban, hogy mindenkinek jobb legyen egy kicsit. Az építkezésünk meg félbe maradt néhány-ezzel kapcsolatos dolog miatt.
Remélem, találkozunk holnap.
Üdv mindenkinek
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem voltam, de bekaptam vmi vírusos hasmenést, magas láz az első napokban és két hétig fájt a gyomrom, meg sűrűn járkáltam a wc-re (bocs a naturalizmusért Kép), de már meggyógyultam Kép

Vizimanó!
De voltunk a megatoys-ba vasarnap dél és egy között. Kép
gyerekülést akartunk venni a kocsiba, de mivel még nem ül egyedül, marad a szűk kis hordozója Kép pedig a 9 kg-t már egy ideje meghaladta.

Voltunk Rolival a Heim Pálban, és nov.10. műtik a fütyiét Kép túl szoros neki az eleje. Úgyhogy kicsit aggódom, mert ugye altatják. Azt mondták, nem egy nagy műtét,mert reggel megyünk és ha minden rendben este jöhetünk haza, de akkor is.

A tali holnap mikor lesz? ha tudunk megyünk mi is? Már persze, ha van még hely...

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

Ismét megúsztuk a vágást, csak kenegetni kell neki! Kép
Nem is kell visszamenni, csak ha nem gyóyul neki két héten belül!

Lenne egy kérdésem!Ti mit adtok a csemeték lábára ilyen hidegben?Marcipánnak egyszerűen nem tudok cipőt tuszkolni a lábára; mert tökre befeszíti! Kép Nagyon félek hogy felfázik, de az öt zoknis megoldás sem túl jó szerintem!

Két friss kép:

Itt a jégkorszak?
Kép

juhejj, de jól szórakozunk anyával!
Kép

Tényleg ki jön még holnapi talira?

Ildi

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?