Sziasztok!
Nekem két kisfiam született a Kútvölgyiben, a kicsi 11 hónapja, a nagy 2 és fél éve. Ezért még szoktam itt kiváncsiskodni, és be kell vallanom, a szépséges pici babáitok láttára, na meg persze a kórházi élményeket olvasva mindig elfog a "jaj-de-szeretnék-még-egy-babát" érzés!
Na majd egyszer, talán...
Viszont, ami miatt olvasó üzemmódról íróra váltottam:
Kuha! Ne aggódj a kaki miatt! Hátha a mi példánk megvigasztal kicsit... A pici fiam két-három hetes korában kezdett el nem kakilni. Akkor még kizárólag anyatejet kapott, senki nem értette. Eleinte 2-3-4 naponta volt termés, aztán még ritkábbak lettek az alkalmak, végül 11 napnál tartottunk. Az egész gyerekrendelő a "csodájára" járt, mert kb. 7-8 napig semmi panasza sem volt, a pocija betapintható, puha, és amikor már nyügizett, akkor sem látszott szenvedőnek. Mi is teljesen kétségbe estünk (hálát adok az égnek, hogy nem az elsővel történt, Dunának mentem volna, amilyen stresszes voltam akkoriban), a nagyszülők meg naponta kétszer telefonáltak, hogy volt-e valami eredmény.
Adtuk a dupla cukros kamillateát, semmi. Kapott Laevolac szirupot, nulla eredmény. A hőmérő sem használt. Fél glicerines kúp végül kihozta, de nem ám valami "áradatot", hanem egy adag szép anyatejes, krémszerű kakát. Aztán egy hétig megint semmi. Kb. 2 hónapon keresztül csináltuk így, aztán elkezdte kapni a tápszert pótlásként, és a gyümölcsöket. Nem tudom, melyiktől, de két nap alatt rendeződött minden gond, azóta is naponta kakál. Mi okozhatta a "nemkakilást"? (Szándékosan nem székrekedést írok, hiszen nem volt kemény, nem erőlködött vele, nem volt kemény a pocak...) Az orvos szerint esetleg egy kis béltágulat, úgy magyarázta, hogy ott megáll a cucc pihenni, nem tud könnyen továbbjutni. Soha nem derül már ki.
És még annyit, hogy egy másik fórumról ismerek egy anyukát, aki hónapokon keresztül hőmérőzte a kislányát, amikor pedig megszólták, csak annyit mondott, hogy mire érettségizni fog, valószínűleg már maga fogja megoldani a dolgot, most viszont még kell a segítség.
A kislány azóta már 2 éves elmúlt, a kezdeti nehézségek után semmi gondja nem volt, ma már szobatiszta.
Kitartás, szerintem hamarosan rendeződni fog a dolog!
A Bethesdával nekünk is nagyon jó tapasztalataink voltak! Nagyon tetszett, amit a doktornő a papírra írt!
Amúgy meg minden baba gyönyörű, szerintem a Kútvölgyiben csak ilyenek születnek! ;)
A legjobbakat Nektek!
Réka2