Új privát üzeneted érkezett!

Erka: a babaszoba hol van?
sampa

nagyon úgy tűnik hogy Böbe már nincsen... csak csak jelentkezett volna.. :-)) lesem mindig az oldalt hogy mi van vele... :-) nekem ma eddig jóval kevesebb volt az összehúzódás (sokkkal kevesebbet teszek-veszek.. itthon van a férjem, igy nem kell mindenért lehajolnom ami leesik stb..:-))
ildisz1

Kuha!
Mi van veletek?Változott a helyzet valamelyest?
Remélem már van "termés"
A.
almavirág

Ildisz! Már nincs sok hátra Kép Legalábbis a vasárnapból Kép Böbe elég valószínű, hogy már bent van Kép
Tünde

mtunde

helló!

hát igen, Böbe tutira jelentkezett volna a hétvégén ha otthon van..lehethogy holnap amikor hivom a Vidát 4 felé akkor megkérdzem tőle hogy nem szült -e véletlenül a hétvégén az egyik páciense... Nem tudja vki a teljes nevét Böbének?
én ha pihisen vagyok akkor nincsenek méhösszehúzódások. tegnap összesen volt talán 10 max, ma meg szerintem még annyi sem..
ildisz1

akkor pihenj továbbra is.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Először járok itt, mert a héten derült ki, hogy valószínüleg nekünk is összejött. Holnap megyek orvoshoz először, többek között az itt olvasottak miatt Tóth doktorhoz. Mivel még sosem jártam a Kútvölgyiben ( a nőgyógyászati vizsgálatot minden évben a munkahelyi éves ellenőrzésen "tudtam le"), segítenétek, hogy mit is kell ott csinálni? Van-e valamiféle regisztráció, vagy karton-felvétel vagy csak oda kell ülni az ajtó elé?
zsozsóka

szia

hát nem tudom ki hogy csinálja.. én tudtam hogy Vida csütörtökön rendel járóbeteg ellátóban x számú szobában és odamentem hozzá, és mondtam neki hogy ez és ez vagyok és azt hiszem terhes vagyok.. előtte a kartonozóban lent bejelentkeztem hozzá!
de el tudom képzelni hogy mások pl nem a járóbeteg kezelésre mennek el, hanem a kórház részlegbe (ahova csak besétálsz) az 5. emeletre. Ott van a szülészet nőgyógyászat. Ott szólsz a pultnál vkinek hogy Tóth dokival beszélnél, hol találod.. neki meg megmondod hogy többek ajánlására hozzá fordulnál azzal a dologgal hogy valószinűleg terhes vagy stb..
de ez már a te dolgod hogy mit mondasz :-)
lényeg hogy ha nem tudod mikor hol rendel akkor a kórház részleg 5. emelet a cél! (itt lesz a továbbiakban az ultrahang, ctg meg minden :-))

sok sikert
ildi
ildisz1

Köszi!

Azt már kiderítettem, hogy holnap du. rendel, úgyhogy én is inkább az ambulancián kezdem...
zsozsóka

Almavirág!

Köszönöm az érdeklődést, de sajnos továbbra sincs semmi, legalábbis magától még mindig nem kakil Gergő. És szerdán már három hete lesz, hogy magától nem kakilt! Csak a hőmérő hatására, de azt meg nem merem mindennap bevetni.
És szegény olyan nyűgös egész nap! Tegnap kimentünk anyuékhoz, ott is aludtunk nálunk, de ma hazafelé úgy döntöttünk a férjemmel - na meg persze anyuék is nagyon szorgalmazták - hogy hazafelé betérünk a Bethesda kórházba, az esik nekünk útba hazafelé. Féltem ugyanis , nehogy valami bélgörcs,vagy ilyesmi alakuljon ki nálat. Be is mentünk, meg is vizsgálták Gergőt, de szerencsére semmi "kórosat" nem találtak nála. Csak amit eddig is tudtunk. Kapott kétféle cseppet, amit szednie kell, plusz javasolta a doktornő, hogy hőmérő helyett inkább a szélcsövet használjuk, az nem annyira "balesetveszélyes". Nagyon tündéri volt a doktornő egyébként, tényleg nagyon átérezte, hogy mennyire aggódom. És nagyon tetszett neki Gergő, bele is írta a papírba, amit kaptunk, hogy "igen édes kiscsecsemő".
Szóval ennyi, remélem, egy kicsit javul a helyzet.

Üdv: kuha
Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Én már nagyon régen nem jártam itt, mert kisfiam, Balázs már 16 hónapos, és talán Böbike az egyetlen, akivel anno szót váltottam.

Mi most várjuk 2. babánkat, kedden megyünk a 18. heti UH-ra. Hegedűs doktor egyébként az orvosom.

Nagyon drukkolok a most szülőknek!!!

Kuha, gyönyörű a babád! Balázsnál csak néha volt székrekedés, mikor kezdtük a hozzátáplálást. Akkor megpróbáltam nem izgulni, és 3. kakimentes napon kapott gyerek glicerines kúpot. Mivel rendszeresen nem volt gond, így ez jó megoldás volt. Egyébként tök hektikus volt, ételtől függetlenül hol napi több kaki volt, hol meg semmi napokig. Ki érti ezt???

Van valaki a topikban, aki szintén március közepére várja a babáját?

Üdv

Jucus
ljucus

Sziasztok!
Kuha, gyönyörű baba, nem is látszik rajta a kakigond Kép Továbbra is drukkolok nektek, és remélem, hamara rendbejön.

Én is felbátorodom, és küldök egy képet Benedekről. (aki lánynak indult Kép)

mtunde

nem ment át, amjd legközelebb...

mtunde

Sziasztok!
Mtunde, most olvastam egy másik topicot, ahol te is írtál az elöl fekvő méhlepényedről.Végül is nálad hogy alakultak annak idején a dolgok? Simán szültél?
andry

Sziasztok! Kép

Nekem két kisfiam született a Kútvölgyiben, a kicsi 11 hónapja, a nagy 2 és fél éve. Ezért még szoktam itt kiváncsiskodni, és be kell vallanom, a szépséges pici babáitok láttára, na meg persze a kórházi élményeket olvasva mindig elfog a "jaj-de-szeretnék-még-egy-babát" érzés! Kép Na majd egyszer, talán...

Viszont, ami miatt olvasó üzemmódról íróra váltottam:
Kuha! Ne aggódj a kaki miatt! Hátha a mi példánk megvigasztal kicsit... A pici fiam két-három hetes korában kezdett el nem kakilni. Akkor még kizárólag anyatejet kapott, senki nem értette. Eleinte 2-3-4 naponta volt termés, aztán még ritkábbak lettek az alkalmak, végül 11 napnál tartottunk. Az egész gyerekrendelő a "csodájára" járt, mert kb. 7-8 napig semmi panasza sem volt, a pocija betapintható, puha, és amikor már nyügizett, akkor sem látszott szenvedőnek. Mi is teljesen kétségbe estünk (hálát adok az égnek, hogy nem az elsővel történt, Dunának mentem volna, amilyen stresszes voltam akkoriban), a nagyszülők meg naponta kétszer telefonáltak, hogy volt-e valami eredmény. Kép Adtuk a dupla cukros kamillateát, semmi. Kapott Laevolac szirupot, nulla eredmény. A hőmérő sem használt. Fél glicerines kúp végül kihozta, de nem ám valami "áradatot", hanem egy adag szép anyatejes, krémszerű kakát. Aztán egy hétig megint semmi. Kb. 2 hónapon keresztül csináltuk így, aztán elkezdte kapni a tápszert pótlásként, és a gyümölcsöket. Nem tudom, melyiktől, de két nap alatt rendeződött minden gond, azóta is naponta kakál. Mi okozhatta a "nemkakilást"? (Szándékosan nem székrekedést írok, hiszen nem volt kemény, nem erőlködött vele, nem volt kemény a pocak...) Az orvos szerint esetleg egy kis béltágulat, úgy magyarázta, hogy ott megáll a cucc pihenni, nem tud könnyen továbbjutni. Soha nem derül már ki. Kép
És még annyit, hogy egy másik fórumról ismerek egy anyukát, aki hónapokon keresztül hőmérőzte a kislányát, amikor pedig megszólták, csak annyit mondott, hogy mire érettségizni fog, valószínűleg már maga fogja megoldani a dolgot, most viszont még kell a segítség. Kép A kislány azóta már 2 éves elmúlt, a kezdeti nehézségek után semmi gondja nem volt, ma már szobatiszta.
Kitartás, szerintem hamarosan rendeződni fog a dolog!

A Bethesdával nekünk is nagyon jó tapasztalataink voltak! Nagyon tetszett, amit a doktornő a papírra írt! Kép

Amúgy meg minden baba gyönyörű, szerintem a Kútvölgyiben csak ilyenek születnek! ;)

A legjobbakat Nektek! Kép
Réka2
réka2

helló

most hivtam a Vidát (ctg-mm miatt ahol minden oké volt) és rákérdztem Böbére!!
amint elutazott a doki, péntek este megszült Böbe!! jól vannak ás HOLNAP MENNEK HAZA!!!
várjuk a jelentkezését!
(nem akartam a dokit "zaklatni" igy nem tettem fel egyéb "mekkora baba lett" stb kérdéseket)
ildisz1

Ildisz, köszi az infót! Böbének meg már most gratulálunk.
Kuha! Nekem is most mesélte nagymamám, hogy az egyik fia, 3-4 naponta, alig kakilt. (igaz, magától, bár néah hőmérőzte). Neki azt mondta akkor a doki, hogy ne aggódjon, egyszerűen a gyerek anyagcseréje olyan, hogy szinte mindent hasznosít.
Persze a helyedben én totál ideg lennék Kép
Nem tudok képet küldeni, mert túl nagy, előbb a férjemmel kicsinyíteni kell Kép
Bár lehet, hogy a profilomba megpróbálhatnám feltenni.

Andry: Nekem sajna maradt a helyén a lepény, teljesen fedte a méhszájat, a doki azt mondta, ilyen 1 van egy évben. (Vagy te vagy a 2.) 3 héttel hamarabb be kellett feküdnöm, és a 38. hét elején megcsászároztak, mert én és a baba is rámentünk volna a szülésre: vérzés, a baba meg nem kap levegőt. Szóval ez lett a vége. De az a jó, hoyg végig jól voltam, semmi görcs vagy vérzés, és nem is kellett sokáig bent lennem, sem otthon feküdnöm. Szerencsére nem is aggódtam a terhesség alatt, de azért a ne erőltessem magam felszólítást betartottam!

Veled mi a helyzet? Hányadi héten vagy? Mit mondott a dokid?

Tünde

mtunde

Szia
Tünde!
Szerencsére nem én vagyok a második,nekem "csak" a méhszáj szélét éri el a lepény,28 hetes vagyok. Ma voltam uh-on és sajnos semmit nem ment feljebb.Nem tudom, hogy izguljak-e vagy sem, a dokim nem pánikol.Neked azért szerencséd volt, hogy csak 3 héttel hamarabb fektettek be és hogy végül jól végződött a dolog.Én is próbálom betartani a "ne erőltessem magam!" felszólítást, de az én örökmozgó gyerekem mellett szinte lehetetlen a pihenés.Te szedtél valamit a terhesség alatt?Ja és még hab a tortán, hogy a gyerek haránt fekszik, bár azért még bízom benne, hogy befordul.
Tiszta izgalom ez a terhesség. Köszi a válaszod.

Innen is üdvözlöm Ferenci Erzsikét!
Sziasztok!
Andi
andry

Szia Andi!

Benedek is végig haránt feküdt, de álíytólag ő a lepény miatt nem tudott megfordulni. Ha szélét éri, akkor még bíztatni szokták az embert. Ha elmegy onnan egy picit is, már szülhetsz rendesen. És ha nem aggódik a doki, akkor te se aggódj. Kinél is vagy?
Egyébként egy költözés nálunk is becsúszott. Szóval nem volt tiszta kímélet az életem, és mégsem lett baj. Persze senkit nem bíztatnék ilyenre, tuodm, hoyg mázlim volt. Igaz, mindezt csak a szülés után fogtam fel, mikor összeállt a kép, és a doki is bevallotta, mennyire aggódott...

Befordulni meg van ideje a babának, nem? Pláne ha nem első baba.

Tünde

mtunde

Szia Tünde!

Nekem azt mondta a dokim ( Sipos) most az utolsó uh-on, hogy nem nagyon fog a lepény már elmozdulni.Sajnos az előző uh-hoz képest picivel sem ment feljebb. Nem is a szülés miatt aggódok igazán, hanem hogy odáig legyen minden rendben. Mindjuk annak különösen örülnék, ha minden rendben lenne( nem kellene hetekre kórházba mennem, ne vérezzek...stb.)és még a császárt is megúsznám. Legjobban a baba egészsége izgat, de talán tényleg nem olyan vészes a helyzet.
Szerintem is van még ideje befordulni, főleg, hogy folyamatosan forog, lehet, hogy azóta már jó irányban van, bár kétlem, mert amikor haránt fordult és utána rossz irányba, azt nagyon éreztem, még mondtam is a férjemnek, hogy nézze meg mit csinál a gyerek, mert látszott, hogy haránt feküdt, teljesen eltűnt a hasam, majd utána ismét hosszában volt, de ezek szerint a másik irányban forgott tovább.Miért van több ideje befordulni a második babának?
Azért megkönnyebbültél te is mikor megszületett a kisfiad, igaz?
andry

Ildi, veled mi van? Nem szültél még?
andry

Sziasztok,

újra kellett regisztráltatnom magam, mert a profilomban akartam változatásokat végrehajtani és valamit elrontottam, de nagyon, ezért felfüggesztették a hozzáférésemet. A lényeg, hogy Erkaberka= Mankababa:-)

Sampa, a képeket a www.babaszoba.hu oldalon találod, az Albumtárban, Egyed Zsófi és Egyed Zsófia Flóra név alatt.
Szóltál már az igazgatónak, hogy meddig szándékozol dolgozni? Hogy fogadta?

Nagyon drukkolok Ildinek!!!!

Böbikének pedig sok szeretettel gratulálok!

Kuha, nagyon cuki Gergő baba!

Kaki téma:
az én kislányom 3,5 hónapos és bizony elég ritkán kakil, 9 nap a rekordja!!!:-) Egyébként láthatólag nem okoz nála problémát, csak a "kaki napján" nyűgösködik egy kicsit.

Szép napot mindenkinek!

Mankababa ( ez egyébként a kislányom beceneve:-)

Kép

Kép
mankababa

helló!

nem, még nem szültem. Vasárnap megyek be Vidához ha előbb nem "kell " mennem..
ma megint többet tettem vettem (főzés-sütés-mosás)és jöttek a keményedések.. azóta pihizek mostmár.. igy elmúltak
ildisz1

sziasztok!

Andi! biztos nem lesz baj, és ha engem nem fektettek be, téged sem fognak... csak akkor, ha bevérzel, de ha nem építkezl, rakodómunkást sem játszol Kép akkor csak nem...
a császárra azért érdemes lelkileg felkészülni, de nem gáz... és ez egy nagy ajándék, hogy mi is egészséges babát szülhetünk, ha segítséggel is...
a babának tuti nem lesz baja!

Tünde

mtunde

Sziasztok!
Tünde! Köszi a vígasztalást! Nem bánom a császárt, csak tényleg legyen minden rendben.
Te mit tudsz róla, ha bevérzik az ember, akkor nem feltétlenül császározzák meg,feltéve ha nem túl erős a vérzés? Vagy esetleg visszagyógyulhat?
Különben tényleg nem gondolok erre, mert nekem kell Csabika és épen, egészségesen, időre születetten.
andry

na, vegre felszenvedtem egy kepet!
a kedves szulesznok kedveert, meg akik meg ismernek...
jo reg jartam erre, bezzeg elotte tenger idom volt, most meg semmiKép
E. jol van, mar maszik, ul, all, pakol stb.
meg egyszer sem volt beteg nagy szerencsemre
Udv Isztambulbol mindenkinekKép
E+E

aaa lehet mellekletet is , akkor ide is egy kepKép
nem a legfrissebb, meg lengen vagyunk oltozve

Kép
babarozsa

Hali!

Köszönjük a gratulációkat, kedvesek vagytok.
Már itthonról! Kép
Megszületett Kata szombat hajnalban 0 óra 52 perckor. 3550g, 57 cm, mindenki magyon jól van.

Az élménybeszámolóhoz még egy kis erőt kell gyűjtsek.

Üdv.:
Böbe

Ildisz,
Vida átadta az üdvözleted, nagyon jól esett.
böbike

Szia Böbike,

sok szeretettel gratulálok a kislányodhoz! Képzeld az én Zsófi lányom is 3550 grammal és 57 cm-rel született!!!:-) (június 22-én)
Sok boldogságot, tejcsit, örömöt Nektek!

m

Kép

Kép
mankababa

Sziasztok Lányok,

Először is Böbének óriási gratula a babáhozKép
Ildi, neked is szorítok!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy nektek nem szokott "fájni", mikor a kis prüntyő mozog? Nekem sokszor szabályosan majd kiszakad a hasfalam, annyira nyomja. Ez normális dolog? Vagy nagy lesz a babus? Mondjuk a hasam elég szép méretes - most vagyunk 33 hét 2 napnál - és a legutóbbi uhnál a genetikus nő azt mondta, hogy elmaradva aztán nincs Lilla a normál méretétől... most kezdtem gondolkozni csak rajta, hogy esetleg nagyobb lenne, mint az átlag?
Tudna valaki abban segíteni,hogy melyik hétnél "mérik" már hogy kb. mekkora lesz a baba?

sziasztok,

Kata
bóbi

Sziasztok!

Egy jó darabig nem volt netem, talán van aki még emlékszik rám..

Kuha!
Csak mega akarlak nyugatani, hogy ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a problémával.
Az én kislányom 14 hónapos most. Az első 4 hónapban állandó probléma volt a kakilás. Nem elég, hogy nem kakilt, de még fájt is a hasa, görcsölt, addig nem tudott rendesen szopizni, amíg nem jött ki alul a felesleg. Próbáltunk mindent, édesskömény és cukros kamilla teát, Leavolacot, glicerines kúpot, szélcsövet, de sajna csak a lázmérő segített. Tiszta stresszben voltam, mert mindenki riogatott, hogy majd hozzá fog szokni a kicsi a lázmérőzéshez, hogy nincs-e valami szervi baja amit nem vettek észre, de 4 hónaposan aztán egyik napról a másikra rendbejött, és azóta sincs vele semmi gond. Azt hiszem a homeós bogyók segítettek, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kinőtte.
Egy pár hónapja "Santha" is írogatott ilyen gondokról, és még sokakat tudok. Ne aggódj, ha az orvosok nem találtak problémát, akkor-előbb utóbb megoldodik a dolog!

Mi már ekkorák vagyunk:

Kép

Macs
maccs

szia Bóbi!

nekem is nagyokat rúgott a baba, sokszor éjjel nem tudtam aludni miatta.. (persz emost is rúg, de már kicsi neki a hely igy a 39. héten és nem fér el olyan jónagy, lendületes rugásokhoz.. :-))

hogy mekkora a baba azt szerintem már nem fogják mondani, csak a súlyát.
amkkor még nincs összegömbölyödve, akkor meg tudják mérni a hosszát pikk-pakk, de ig ymár csak akkor menne ha márnék külön a fejtetőtől popsiig, onnan a combcsont+ lábszár..
én legalábbis egyszer kérdztem régebben a Vidától hogy mekkora és azt mondta hogy azt már igy nem tudja megmondani.

rúgdosásról még annyit hogy volt egy ismerősöm aki néh asirt már annyira fájt neki és mégis egészséges babát szült! szóval ne következtess a rúgásokból.. (én csak sziszegtem nagyokat, meg odakaptam a hasamhoz :-))
ildisz1

Böbe!

Böbi! pihizzél picit, aztán gyűjtsél erőt a beszámolóhoz! :-)
mikor mentél be a kórházba? (hánykor) tehát hogy milyen hosszú volt a vajúdás..
Szathmáry dokival minden rendben volt?
Van tejed? (iszol laktoherb vagy vmi teát, eszel homeo bogyót?)
ildisz1

Böbe!

Nagy-nagy gratula a babához, szép nagy kislány! Várom én is a beszámolót, mert én is a Szathmárynál szültem, úgyhogy kíváncsi vagyok!

Sok tejcsit és jó egészséget mindkettőtöknek,
Dóri

Ildibaba,
nagyon eltűntél, remélem azért minden rendben!?
kiskacsa

Andi!
Nem tudom, hoyg van ez a vérzés-császár összefüggés, nekem egyértelműen csak a császár volt, hiszen totál elállta az útját a méhlepény. Ha ott marad a szélén, neked is az lesz szerintem, hiszen bevérzik szülés közben, de lehet, hogy hülyeséget írok. Ha csak egy kicsit is arrébb megy, már szülhetsz rendesen...
de azt tudom, ha vérzel eg ykicsit, elállítják, aztán fekvés, akár még otthon is lehetsz...

Tünde

mtunde

Szia Tünde!
Az utolsó mondatod egy kicsit megnyugtatott.
De gondoljunk a legjobbakra, hiszen nálatok sem lett baj.
Köszi.Andi
andry

Szia Andi!
Bizony, pedig elvileg veszélyesebb volt a helyzetem, és tényleg semmi baj nem történt. Ne aggódj, ráadásul attól még nem lesz jobb, de azért vigyázz magadra Kép

Tünde

mtunde

Szia Tünde!
Köszi.
andry

sehol senki? nagyon elcsendesedett a topik.. :-((
ildisz1

Akkor csak mi vagyunk itt Ildi? Nálad mi újság? Semmi gyanús jel?
andry

Sziasztok, Én is itt vagyok! Mi van veled, Ildisz?
Kuha?

Tünde

mtunde

Szia Tünde!
andry

Kép

mtunde

Sziasztok!

Most várom a 2. babámat, az első is a Kútvölgyiben született normál úton.
Most vagyok a 37. héten, és a kis drága nem hajlandó megfordulni... úgyhogy lebeg előttem a császármetszés lehetősége.
Nagyon szomorú vagyok emiatt, még farosan is jobb lenne szülni, minthogy csak úgy kiszedjék belőlem... milyen hülye a nő... az előző szülésem sem volt könnyű, mégis szülni akarok....
Van valaki, akinek van tapasztalata, hogy zajlik egy császár itt? (Menete, meddig kell feküdni, szoptatni odaadják??? stb)
Vígasztaljatok meg légyszi:-))))

Ha viszont tudok segíteni bármi kérdésben, szívesen teszem.

Mindenkinek kellemes pocakosodást!

Üdv.:

Fruzsi
cinderella

sziasztok!

hát még egyben vagyok.. de ma reggel óta 6-8 percenként vannak méhöösszehúzódások, pedig reggel még nem szokott lenni, csak miután teszek veszek (fáradok).. elég gyanús.. de ezenkivül nem fáj semmi, nem görcsöl stb..
majdcsak tudom vhonnan hogy na mostmár be kell menni.. :-))

Cinderella!
egyik barátnőm szült császárral (vmiért a szemem miatt nem szülhetett simán..)
megkapta az epidurált, megkezdődött a műtét.. 5 perc alatt kint volt a baba, 20 percig varrogatták... feküdnie kellett, 6 órán át nem szabadott a fejét felemelni, csak oldalra fordithatta (az az EPIPUDÁL miatt volt). este viszont már tolószékben kitolhatta a férje és a babát is megkapta. (reggel 9kor műtötték) A varratokat 6. napon szedték ki. Ennyi amit én tudok a császárról..
biztos lesz még aki hozzászól!
ildisz1

Szia Fruzsi!
Én most szültem császárral, spinális érzéstelenítést adnak a Kútvölgyiben ezzel is feküdni kell, de a fejedet mozgathatod már a műtét után, és elég gyorsan mozog a lábad is. 6 óra után keltenek fel, vagyis általában este, akkor egy kis séta, zuhanyzás, pár keksz, (inni végig lehet, sőt kell is), és reggel megint kelés (segítenek, és nagyon készségesek!). Utána már azt ajánlják, hogy mozogj sokat, ami nagyon fárasztó, de megéri, legalábbis nekem az első nap így nehéz volt, de utána márföldkövekkel jobb!
Maga a menet: reggel beöntés, aztán később a szülőszobán infúzió, katéter. A férjed ott lehet veled, sőt általában 1-2 órát ott is vagytok, nagyjából nyugiban. Aztána műtét. A szúrást nem érzed, csak előtte az érzéstelenítőt, de az sem vészes. Aztán rögtön fekvés, és már alig érzel valamit a hasadon, aztán semmit, és kezdődik a műtét. Az aneszteziológusok állati aranyosak, mindent mondanak, végig beszélnek hozzád, ha lemegy a vérnyomásod, rosszul érzed magad, azonnal adnak valamit. A baba nálam 7 perc alatt kint volt, felsírt, elvitték, és tisztán visszahozták, az arcomhoz tették egy kicsit, odafordulhattam hozzá. Utána még majdnem egy óra, amíg összevarrnak, nem ijedj meg Kép
(a műtősfiú általában "otthagy" egy kicsit a folyosón, hogy beszélj a férjeddel, aki egyébként a babával lehet addig. Aztán be az ágyba, fekvés, de gyakran rádnéznek, infúziócsre, kérsz-e valamit, fáj-e valami, stb.
Nekem nem volt olyan borzalams élmény, és azt mondom, én utána vajúdtam egy kicsit a sebbel Kép
Ja, a babát aztán 2 óra múlva behozzák, mellre teheted, és később is hozzák, reggeltől meg már veled lehet. (éjjel csak azért nem, mert még nem nagyon tudsz egyedül felkelni hozzá, katéter még benned van, de azt nem érzed!)

Ha van még kérdésed, nyugodtan írj! Még frissek az élmények Kép
Tünde

mtunde

Kedves Tünde!

Nahát, ez igazán kedvcsináló, ahogy leírtad! Köszönöm! :-)

Biztosan értehető az aggódásom, pedig a kisfiam nagyon nehezen született meg, mégis...

Leírnék 1-2 dolgot, amire kérem, hogy válaszolj.

1. A bekötött infúzió az mit jelent? Indítanak fájásokat? Meddig, mennyit?
2. Nálad hogy volt: egyszerűen bevonultál egy megadott napon, vagy beindultak a dolgok, és mentél szülni (ami aztán a cs. lett)? Ez rémít igazán, ez a reggel 10-re megyek szülni... :-(
3. Homokzsákot gondolom így nem tudnak a hasadra rakni, pedig az a visszahúzódásnál sokat segít.
4. Ugyanúgy véreztél (magyarul tisztultál) utána?
5. A szoptatás rendben megy? Ez jó, hogy ugyanúgy hozzák, az első nap döntő fontosságú. Én meg el sem tudnám képzeni, hogy ne rágogassa a mellemet még egy kissrác..:-) A legeslegcsodálatosabb dolog a világon a szoptatás, ez már biztos. :-)
6. Mégis te hogy élted meg, hogy ÉBREN felvágják a hasadat? Sajnos az embert tudattal verte meg a sors... :-(
7. Fejfájásod volt?

Csak ennyi :-)
Tiszta hülyének érzem magam, hogy így pontokba szedtem... de komolyan ezek jutottak eszembe.

A műtét utáni fájdalomtól nem félek, mert én normál szülés után is kúsztam vagy két hétig, mint egy kezdő baka.

Ja, még 1: hányadik napon mehettél haza?

Köszönöm szépen előre is.

Mikor és kinél szültél?

Fruzsi
cinderella

itt a Kútvölgyiben hogy van a látogatás? nem is az "idegenek" érdekelnek, hanem hogy a férjem hogy min tjöhet.. tudom időben szinte bármikor de bejöhet hozzám a szobába, ott lehet velem (meg gondoloma babával hamár babás szobák vannak)?? vagy csak vhol kint tartózkodhat és én mehetek ki hozzá?
ildisz1

Szia Ildi!

Én azon a folyosón voltam, ami a szülőszobával szemben van, oda bármikor bárki bármeddig bejöhetett (én alapítványi szobában voltam). (Sajnos, mert még egy újságárust is beengedtek, és rámnyitott). Úgy tudom, u.e. vonatkozik arra a folyosóra is, ami a lifttel szemben van.
Ha azon a folyosón, ahol a babaszoba van, oda pedig senki nem mehetett be.
Amikor bemész szülni, kérdezd meg hol van hely, mit szeretnél, stb.
Nem tudom másnak mi a tapasztalata, de velem MINDENKI olyan rendes volt, tényleg mindenben annyira segítenek, a babát úgy hozták-vitték, ahogy én kértem, azt csinálták, amit kértem. A kórházban töltött napok csodálatosak voltak.

Szerintem a férjedet mindenhová be fogják veled engedni, olyan jogosultságai lesznek, mint neked Kép

Üdv:
F.

Mi van veled egyébként? Olvastam, hogy görcsölgetsz.
Első baba?
Mikorra vagy kiírva?
cinderella

okt 19re vagyok kiirva. most egész délután 5 percenként (nag yritkán másképp) jönnek az összehúzódások, de semmi fájdalom az ég adta világon. nem tudom mi van. h akibirom holnapig akkor ok mert amúgy is mennem kell a Vidához..

le vagyok tompulva totál, mintha egy influenza előtt lennék! fekszem egész délután és szó szerint csak úgy vagyok. alduni nem tudok, de fáradt vagyok...
ildisz1

Sziasztok!

Fruzsi! Mi/én is a 37. héten vagyunk. Kép Úgy tudom hogy már nem lehet alapítványi szobát lefoglalni, hanem szerencse kérdése a dolog. Ha van akkor mehetsz, de ha nem akarsz és csak ott van hely... Kép

Látogatás: Infóm szerint, csak az alapítványi szobába mehet be korlátlanul bárki. Persze apuka kivétel Kép

Ildisz kitartás! Szorítok! Kép

Szép estét mindekinek!

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?