Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sasha!
Ne aggódj, nem csak te ijedezel. Bennem is ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg, mikor olvastam Noémi esetét.
Kép

Képzeljétek, ma voltam UH-n, és alaposan megizzasztott a dokim. 10 percig kereste a szívdobogását az én picikémnek, mire egy villanásnyira meglátta. Kiderült, hogy úgy fekszik a baba, hogy a méhlepény pont takarja teljesen. Csak a fejének a körvonalait lehetett látni. A kis édes. Remélem, ha majd arra leszek kíváncsi, hogy fiú vagy leány, akkor majd nem lesz ilyen rejtõzködõ! Kép De azt már tudom, hogy a fejátmérõje az normális nagyságú 13 mm. Nem baj, kedden megyek még egyszer (most a kórházira), azt mondta, hüvelyi UH-n biztosan lehet majd látni. Pedig én erre a napra vártam egész héten! Keddig majd csak kibírom valahogy! Kép

Bár elég korán van még, de mi is jártunk a MegaToysban (szigorúan csak nézelõdni Kép ), és én is csak azt mondhatom, hogy udvarias eladót nem találtunk egyet sem!!! Több mint 5 percig álltunk pl. a légzésfigyelõk elött eladóra várva, de azok még csak arra sem vették a fáradságot, hogy megkérdezzék mit akarunk, pedig ott álltak tõlünk 2 m-re, intenzíven beszélgettek egymással!
Milyen üzlet a Brendon? Hol van? Érdekelne, szívesen nézelõdök, bár a párom kitartóan csak a babuci születése után akar vásároni! Kép Vagyis inkább csak szeretne Kép

Na, ez már megint hosszú lett.

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Bubu!OFF:
Remélhetek segítséget? Már egy ideje hiába keresem a papíromat a hölgy nevével (még a Roham utcában írtam fel), aki a Martos Julit várja a XII.ker-i NT-ban.
Elõre is köszönöm: Csilla
(emil: csillatamas@freemail.hu)
Csilla

Zkati,
ugye, kijött? Hihetetlen ennyi várakozás után, ugye? Nagyon gratulálok nektek. Írjál, ha tudsz!

Sheila,
a torna ötlet nagyon jó, mindemellett egy dologgal vigyázni kell: úgy tudom, hogy erõteljesebb testmozgás hatására (ez lehet csak 10-15 perc is) a tejsavtermelõdés miatt egy kicsit megsavanyodhat az anyatej, és emiatt nem kell esetleg a babucinak. Úgyhogy a tornára ráérünk pár hónap múlva is szerintem. Kép

Virág
Virág (fiore)

Gitta!

A Brendon egy nagy bababolt Budapesten a XIII. ker. Váci út. 168-ban a Reno udvarban.
Nagyon sok mindent lehet kapni, és azért érdemes oda is elnézni, mert bizonyos dolgaik ugyan drágábbak, mint máshol, de azért szerintem találni olyan dolgot is, ami a pénztárcánknak is megfelelö. Pl. a múltkor kiváncsiságból (direkt csak az árak miatt, hogy ök drágábbak-e) megnéztük a legkisebbeknek való babaüléseket, és 8-55 ezer forintig láttunk. Ami ugye elég nagy szórás... Az eladók meg nagyon segítökészek, és értenek is hozzá.
Ráadásul vanank olyan babaholmik, aminek ök a forgalmazói, náluk van a legnagyobb választék és nem is nagyon lehet máshol megkapni olcsóbban: pl. Peg-Perego babakocsik és babaülések.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Dr. Csakany M. Gyorgy,
koszonom, tenyleg nem lehet alterhesseg.

Gitta, Sasha,
nem is kellett volna megirnom. Titeket kivizsgaltak rendesen, minden rendben van.Kép Eszetekbe ne jusson aggodni!!! A hanyinger elmulasa normalis, nehogy visszasird. Nalam mindjart az elejen, fogantatas utan felszivodott a petesejt. A csutortoki uh utan mondta a doki, hogy a mehem nincs megnagyobbodva es szerintem nyilvan ki is derult volna hetekkel elobb, ha egyaltalan kivizsgaltak volna akkor + uh-oznak. Tema lezarva. Nektek aggodalomra nincs okotok. Kép

Noemi
Noemi

Sziasztok,

Krisztinka, Zita köszi, most már megnyugodtam.

Melinda, örülök hogy neked is bejött a pirítós :-)

Zkati, nagyo gratula, és várjuk a beszámolót!

Noémi, fel a fejjel! Ketten együtt nagyon erõsek vagytok, meglátod, hamarosan megint babás leszel!

Kata, kijavítanád a dokim nevét? Biztosan elírtam: Dr Bikkes.

Képzeljétek, csütörtökön voltam urológián. Megint van vesekövem, a jobb oldalon. Már elég nagy, 3,9 mm-es. Kicsit megilyedtem, nem szeretném, ha bajt okozna.

Legyetek jók, és jó húsvétolást!
Lora

Noémi,
nagyon sajnálom, hogy most csalódnotok kellett, de ahogy írtad: most legalább biztosak lehettek benne, hogy nincs akadálya a fogantatásnak. Sok sikert és minél elöbb visszavárunk! Kép

Legyetek büszkék mindannyian a megszületett kisbabáitokra, olyan örömöt és boldogságot kívánok nektek, amit csak el tudtok képzelni! KépKépKép
Zkati! Neked pedig külön gratulálok, ugye milyen gyönyörüre sikeredett az idei húsvét? KépKépKép

Lányok,
ezt el kell mesélnem! A kedves párom torkaszakadtából nevetett ma rajtam! Kép Olyan jóízüen eszem a tejfölös párolt karfiolt (amit ö nem szeret), tegnap nagyon áradoztam is róla. Elfelejtettem letakarni amikor beraktam a hütöbe, így az teljesen átvette a szagát. Ma reggel kinyitom az ajtaját, megcsap a szag, én pedig futólépésben a fürdöszobábaKép... Attól függetlenül tudom, hogy ma is jól fog esni, de talán ruhacsipeszt kell raknom az orromra? Veletek is fordult már elö ilyesmi, hogy egyazon étel íze és szaga ellentétes reakciókat váltott ki?

Tegnap este kicsit görcsölgetett a hasam. Kép Nem tudtam megkülönböztetni, hogy a szokásos hasfájás-e ami nálam gyakrabban elöfordult már, vagy valami komolyabb. Szóval megfogadtam az összes eddig itt olvasott tanácsot: kispárnát raktam a fenekem alá és hanyatt feküdtem. Kicsit masszíroztam a hasamat aztán 2-3 óra múlva nem éreztem fájdalmat. Szóval köszönök minden tanácsot, talán ez is igazolja, hogy érdemes látogatni a topicot!Kép

Mindenkinek kellemes és nyugis húsvétot!
Csipkebogyó 9+2
csipkebogyó

Zkati gratulalok! Ugye, hogy kijott vegre!!!! KépKép

Noemi, tenyleg jobb lett volna, ha rogton az elejen megneznek UH-al.... sajnalom, de annak orulok, hogy ilyen jol allsz hozza, nagyon eros lany vagy, biztosan sikerul babasnak lenned a kovetkezo honapokban!!!!!! A telen szuleto babak nagyon strammak, no meg a tavasziak is...KépKép

Lora, remelem, nem okoz gondot, nem ez szokott begorcsolni...? Ugye nem... Mit lehet azzal csinalni most, a kismamasag alatt, van ra kezeles, ami nem art a babocadnak? Apropo, megkaptad a levelkemet, a csutortokit?

Csipkebogyo, ha en egyszer "futottam" a szagatol, tutira nem eszem meg az elkovetkezo honapokban ugyanazt a kajat... furi egy dolog lehetett! Kép

Lella /14+6/
Lella

Sziasztok Lányok!
Már nagyon régen voltam itt köztetek és meglepetésemre már a 12.vagyok a táblázatban.Ez nagyon jó.
Viszont történt velem pár dolog, ami miatt most feküdnöm kell.
Egy két hete - ha nem megyek el CTG-re és a dokihoz - majdnem elkezdõdött a szülésem. Olyan sûrû méhösszehúzódásaim voltak és görcsöltek is, hogy nem tudtam aludni.A Doki adott rá valami lazító gyógyszert, ami teljesen jót tett neki.Így most elõre láthatóan szerdáig fekszek, ekkor megvizsgál.
Van még egy dolog, azt mondta a Doki,hogy elõrébb vagyok egy héttel, tehát most vagyok 34+1 napos.

Szia Kata007!
Az elõzõekben leírtak miatt átírnál engem. Én a HIETE-s Szilvi vagyok. Tehát 34+1-re. Nagyon köszönöm.

Lenne egy kérdésem. Gondba vagyok, hogy mennyi hálapénzt szokás adni a szülésznõnek ill. a védõnõnek. Tudtok nekem segíteni? Elõre is köszönöm : Szilvi
Szilvi

Még valamit elfelejtettem!
Nagyon sok boldogságon az újdonsült Anyukáknak és sok erõt amég Pocakosoknak!
Sziasztok: Szilvi
Szilvi

Csipkebogyo
En hasonlokeppen vagyok vele Kép Azzal a kulombseggel hogy minden kajatol megundorodok amit masnap ettem. Mara mar kifogytam az otletekbol ugyhogy csak ures piritoson elek. Kép
Sebaj lesz ez meg cifrabb is Kép....remelem nem...
Merre-fele laktok?
Melinda

Akartam meg irni de a ferjem zsarol hogyha nem megyek el a Computer mellol azonnal, akkor idehozza az orom ala a Lasagnet...Kép Brrr....a gondolatra oklendezo szeru erzes fogott el ugyhogy tavozom.

Pusz Melinda
Melinda

Sziasztok Lyányok! Kép

Nos, akkor az igért történet:
Elõzmények: a 34. hét közepén 1 ujjnyira nyitva volt már a méhszájam, így onnantól igen sokat feküdtem. Rá egy hétre tovább nyílt , azaz már 2 újjnyi volt. Az orvosom be akart fektetni, de én mindig hazajöttem. A 37. hét közepén már bõ két újjnyi volt, a ctg vizsgálatok mindent rendben mutattak, persze ekkor is mondta, hogy maradjak bent, de mivel szombat volt ( múlt hét ) , úgy voltunk vele, ha kell 15-20 perc alatt bent vagyunk a kórházban, annyira gyorsan azért nem megy a szülés. Csak ezért nem akartam felesleges napokat bent tölteni. ( jól tettem: 4 napot megspóroltam magamnak, Szandi hallgatott ránk, a hétvégét még otthon töltöttük.)

Múlt hét szombaton nem nagyon volt étvágyam, s ez vasárnapra csak fokozódott. Nem találtam a helyemet és olyan furcsa érzés kerített hatalmába. Igencsak nyilallgatott a derekam, s délutánra ez már olyan volt, hogy a derekamból indult egy fájás le a hasamba - mint amikor megvan - de aztán elmúlt. Egész vasárnap feküdtem. Még mondtam is a férjemnek, szerintem itt a héten baba lesz, holnap ( hétfõn) nem menjen túl messzire , mert valamit érzek. ( Azt hiszem ez az a csalhatatlan jel, amit emlegetnek ) Mondanom sem kell, hogy egész éjjel nem aludtam - maximum 10 perceket - olyan éjféltõl elkezdtek rendszeresen jönni a fájások. Abszolút kibírhatóak voltak, tehát nem kapartam a tapétát, csak egy kicsit izgis lett a dolog, mert hát ez mégis jelent valamit. Hajnali 2 után már fogtam egy papírt meg egy tollat és elkezdtem irogatni a rendszerességét, mert ugyan próbáltam megjegyezni, de mindig elbóbiskoltam. Elõször 15-20 percenkét, majd 8-10 percenként végül 5 percenként jöttek. Néztem az órát, ekkor már 4 körül lehetett - hogy most akkor mi van, menjünk, hívjam a szülésznõt, vagy mit csináljak. ( Balázs még aludt, bár õ is elég ébren volt , de talán ekkor még nem tudta, hogy aznap apa lesz ) Ugyan meg volt beszélve a szülésznõvel, hogy ha éjszaka indul be, akkor is bejön, de valahogy olyan cikinek éreztem odatelefonálni éjjel, így csak fél 5 után hívtam föl, hogy úton vagyunk a kórház felé.

Mikor beértünk, az ügyeletes doki megvizsgált, - bõ két újjnyi volt elsimuló méhnyakkal - s mire mentem az elõkészítõbe , már ott is volt a szülésznõm. ( Végülis 1 órával korábban jött be miattam, mert 7-tõl amúgy is dolgozott ) A szokásos nyalánkságok után - borotválás, beöntés ( annyira nem volt borzalmas ) - bekötötték az infúziót, majd az Edát. Én csak ajánlani tudom, mert a folyamatos fájásokból - amiket igen keménynek mutatott a ctg - SEMMIT nem éreztem. Kaptam oxytocint és olyan fél 7-tõl kb. fél 11-ig elvoltunk a szülõszobán a Balázzsal, be -benéztek ránk, hogy hogy halad a dolog, de minden nyugis volt. Senki más nem szült , így szép nyugodtan vártunk. Azaz én nyugodt voltam, a Balázs kevésbé látszott annak, de ügyesen próbálta leplezni. Amikor megérkezett az orvosom, burkot repesztett, ez talán olyan 9 után lehetett, de már nem emlékszem. A lényeg a lényeg : fél 11-tõl keményedett be a dolog, mert jöttek a tolófájások. Addig semmi bajom nem volt, semmim nem fájt - köszönhetõ ez az Edának. A dokim pont valami kis mûtéten volt, a szülésznõ figyelt rám, de õ sem volt bent végig , csak a Balázs volt mellettem. Elég kellemetlen, mondhatni tehetetlen érzés ez a tolófájás, mert azt érzed, hogy muszáj nyomnod , teljesen megfeszül az egész tested és alig kapsz levegõt és majd szétreped a medencéd és fáj a farcsontod . Én hálát adtam magamnak, hogy nem ettem, nem ittam semmit, mert biztos kijött volna belõlem minden. Mikor már 5 perc alatt 3 ilyen fájás volt, mondtam a Balázsnak hozzon ide valakit, mert nem bírom tovább. Szegény nagyon ideges volt, hogy nem tudott rajtam segíteni, még a szeme is könnyes volt, annyira izgult.
Ekkor már a szülésznõ kétszer megnézett és mondta, hogy nem megy lejjebb a baba feje, látta , hogy nagyon szenvedek és mondta, hogyha nem fog haladni elképzelhetõ a császár..... De ezt a dokim és a fõorvos dönti el. Ekkor engem már ez sem érdekelt volna, csak segítsen valaki, mert állandóan nyomnom kellett és majd szétrepedtem. Pár perc és megérkezett a dokim, aki azt mondta: kérem szépen nincs itt semmi gond, megszüljük a babát. Gátmetszés ( amit azért nem mondok, hogy nem éreztem, de "csak" 3 "au" jött ki a számon )és Kb. 6 tolófájás után - amit megszorzok 3 levegõvétellel , azaz kb.18 nyomás után megszületett SZANDI!!!!!!!!! Kép Ekkor jött a fõorvos, hogy: Kit kell császározni?
Balázs elvágta a köldökzsinórt, ezt már mosolyogva s talán könnyes szemmel, persze az enyémek is azok voltak, fõleg amikor ezt a kis csöppséget a pocimra tették, rögtön megnyugodott és valami fantasztikus érzés volt, ahogy ott pihegett rajtam. Szandi apucival elment fürdeni, alattam szétkapták az ágyat és jött a" takarítás".

A varrás igen kellemetlen volt, mivel azt hitték, hat még az érzéstelenítõ, így az elsõ két öltést telibe éreztem. Aztán kaptam valami érzéstelenítõt és onnantól jó volt. Kitakarítottak, és még másfél órát bent kellett feküdnöm megfigyelésen, majd levittek a szobámba.

Szandit már az elsõ nap próbáltam cicire tenni, napról-napra ügyesebbek lettünk. Sõt annyira, hogy csütörtök délutánra begyulladtak a cicijeim is - gondolom belövellt a tejci. Estére be is lázasodtam, a fejõgép ami a kórházban volt sz...rt sem ért, így este hajszárítóval melegítettem és próbáltam kimasszírozni a csomókat belõle a könnyeimmel küszködve.

Elméletileg ugye még majdnem 3 hetem lett volna hátra, de többen mondták, hogy biztos el van számolva az idõpont, mert kizárt dolog, hogy ez a kislány csak 37 hetes legyen.
3300 grammal és 53 cm-rel született, csak picit volt magzatmázas, gyönyörû kis dundi pofija van és szép sima volt már akkor a bõre. Az apgarja: 9/10 lett.

A csecsemõs nõvérek, és végülis mindenki nagyon kedves és segítõkész volt, egy szavam se lehet. Nagyon jó véleményem van róluk. A szülõszobán is volt még bent vagy 2-3 ember a dokimon és a szülésznõmön kívül, akik mind segítettek. És utána aki arra járt, mindenki gratulált.
Szandi szinte egész nap velem volt, csak éjszakára vitték el, s napközben 1-1 órára.
Picit besárgult, de azt mondták ez nem vészes, így hál'Isten tegnap hazajöhettünk.

Annyira édes, órákat el tudom nézni ahogy alszik, grimaszol, mosolyog és mindig elérzékenyülök. Még mindig nem hiszem el,hogy itt van velünk, itt szuszog a kiságyban, beteljesült az álom, amit oly régóta vártunk.

Minden finishben lévõ kismamának nagyon drukkolok, én MINDENKINEK AJÁNLOM, KÉRJEN EDÁT, mert nagyon sokat segített.

Bennem gyönyörû emlékként maradt meg a szülés, köszönhetõ ez a orvosomnak és a szülésznõmnek, és nem utolsósorban a férjemnek, aki végig velem volt,és együtt váltunk anyává és apává.

Mindenkinek további jó pocakosodást kívánok, be-be nézek még biztosan!

Heni
heni

Sziasztok! Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!!!

Gratulálok még egyszer kedves Heni és külön azért mert ilyen (viszonylag) könnyen mentKép Örülök hogy a korházbol jó tapasztalatokkal jöttél haza, mert ahogy hallom nem mindenki ilyen szerencsésKép Nagyon meghato a történetKépKépKép
Ja és gratula a babának isKép Sok örömet hozzá (de ahogy olvasom abban nem lesz hiányKép)

sasha
13+5
sasha

Bubu! Nekem is beugrik így már a név, köszönöm szépen!
Csilla
Csilla

Heni, nagyon jo erzes volt elolvasni a szulesed tortenetet, megegyszer nagyon gratulalok, legyen sok orometek a kis Szandiban! KépKép
Lella /15/
Lella

Zkati! Hurra, hurra, hurra! Vegul csak elobujt a babaja minden marcius 13-ra kiirt kismamanak. Nagyon gratulalok es sok boldogsagot kivanok a babahoz.

CSiga
Névtelen

Sziasztok!

Noémi!
Ne izgulj, nem a te történeted miatt rémüldözünk! Sajnos az jön magától is! Kép

Heni!
Gratulálok! Egészen megríkatott a történeted! Nagyon szép volt!

Beszti!
Köszönöm a címet, majd megnézem. Nagyon szeretek nézelõdni!

Álldott húsvéti ünnepektet és sok locsólót kívánok! (Büdös kölni nélkül Kép )

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!

Most jöttünk haza, mindenkit üdvözlök és köszönöm a gratulációkat, holnap részletesen beszámolok mindenrõl, de most sajna mennem kell

Puszi mindenkinek

Zkati
zkati

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!

Kép

KépKép

KépKép
kata007

Ó Noémi ne haragudj nem a te véletlen eseted, miatt gondoltam ilyen butaságokat, amugy is itt bujkál a kisördög a fülemben és suttog bele mindenféle mrhaságotKépKép
Tudod a 8. hét óta nem voltam UH-n és már igencsak a 14. hetet fogom taposni és (bocsánat hogy önmagam ismétlem) már nem vagyok rosszul de még nem mozog és naponta többször is hessegetem, a rosszabbnál rosszabb gondolatokat, mivel egyedül vagyok napközben, és máson sem jár az eszem mit hogy akkor most nött a hasam vagy nem, vagy most miért huzdik már megint, vagy miért nem. Szóval e-miatt ne aggodj mert ez is eszembe jutott már csak, errõl irni azt jelentette hogy gondolni is kell közben rá, nem lehet csak ugy elüzni. És tényleg ne aggodj mert ahogy Csákány Doktor Úr is mondta hogy a megtermékenyülés siekrült, úgyhogy várunk visszaKépKépKép

Zkati!
Örülök hogy otthon tölthetetd az ünnepeketKép Már nagyon várom hogy a "részletekrõl" is halljak valamit, olyan izgiKép

Eddig szuper a húsvét ma voltunk vendégségben és senki nem locsolt megKép Mondtam is a srácoknak hogy azért kapják a tojást mert nem locsoltakKép Remélem a hétfõt is meguszom ennyivelKép

További kellemse hétvégétKép

sasha
13+5
sasha

Sziasztok!

Az utobbi idoben nem igazan jutok net kozelbe Kép elegge lefoglal a ket kisasszony. Mar jelentkeztek az elvonasi tunetek is. Kép
Na de komolyra forditva a szot, jottem kicsit korulnezni. Es lam...

Heni!
Gratulacio Szandihoz! Jo egeszseget! Jo volt olvasni a szulesbeszamolot is!

Zkati!
Latod, Mate meg is csak kikivankozott korulnezni. Neked is gratulacio.

Udv. minden uj kismamanak.

Velunk semmi kulonos, azaz mostanaban teljesen elfoglaltak vagyunk. Madison nagyon jo baba, alig hallani a hangjat. Szepen eszik es mar hizott is, latszik a pofija. Amig o alszik, addig a nagy tesoval szoktam jatszani, beszelgetni. Egyenlore nagyon jol veszi az akadalyokat, igaz neha kicsit feltekeny.
Az igazat megvallva meg nem raktam fel kepeket, de most mar tenyleg itt az ideje. Remelem hamarosan erre is lesz idom.
Jo volt nezni a tablazatot, mindenki szepen halad felfele, de egyben furcsa erzes is, hogy mar en nem vagyok benne. De akkor ranezek a mi kis tunderkenkre es mindent elfelejtek. Ez a legnagyobb boldogsag. Kivanom ti is mihamarabb megerezzetek. Azt hittem mas lesz, hiszen o mar a masodik babank, de igy is elbogtuk magunkat es olyan mintha o is elso lenne, es akkor odajon a teso es meg nagyobb az orom. A ferjem nagyon buszke a ket lanyara. Mar egy csomo kepet csinalt roluk.

Neha en is furcsan erzem magam a nagy has nelkul. De van elonye is, vegre hason is tudok aludni.

Legyetek jok,
Kellemes Husveti Unnepeket mindenkinek,

Andi es Madison, aki ma pont 10 napos.
Andysj

Heni!

Jó volt olvasni a történeted. Szinte éreztem a szülõszoba feszültségét... és örömét is.

Andi!

Akartam írni van aki nálam is korábban kel, de rájöttem hogy nálatok nem is tudom mennyi az idõ.
Kétszép lány! - olyan jól hangzik.
Á és akkor remélhetek? Lehet hogy én is fogok egy-két hét múlva hason aludni?

Most hogy törtetek felfelé a táblázatban Kép, egyre jobban beleélem magam minden szüléstörténetbe. Kicsit izgulok is, hogy még nincs kész a csomagom és mindjárt itt 37. hét és csomag még sehol.

Lányok ti hogy álltok a bepakolással? Láttam valahol egy karikatúrát a kismama elõkészített méretes csomagjáról. Azt hiszem én mindjárt kétfelé pakolok, 1. ami kell a szüléshez, 2. ami utána.

Akartam venni csecsemõápolási könyvet, de még nem találtam igazán jót. Tudtok valamit ajánlani?

És milyen cumit, cumisüveget szereztetek be? A tapasztaltabbakat kérdezném, hogy üveg vagy mûanyag cumisüveg vált be? Szerintetek elég, az a 2, amit az Avent mellszívóhoz adnak, vagy inkább azt hagyjam meg tartaléknak és vegyek másikat?

Egyre inkább közeleg az idõpont, már csak hetekben, lassan napokban számolunk... Kép Kép Kép

Remélem elég lesz az idõ mindenre, jó lenne még egy kicsit pihenni is még a finis elõtt!

Bubu
bubu

Szia Bubu!

Már én is készülõdöm...
Tudod, ma beléptem a 36. hétbe és az elõzõ babával épphogy betöltöttem a 36-ot, már el is érkezett az idõ...
és a táskám még nem volt bepakolva...
most már szinte minden bennevan, de elég méretesre sikeredett a csomag, pedig a kórházban a szülésfelkészítõn mondták, hogy a nagy cuccost alig tudják elhelyezni, míg a szülõszobán van a kismama.
Háát...remélem most /sem / leszek bent 3-4 óránál többet.
Egyébként semmi feleslegeset nem raktam bele: 3-4 törölközö,
2db hálóing, köntös, 2db papucs, 4-5db bugyi és zokni,2cs betét / Always éjszakai /,néhány Libero newborn pelenka, tisztálkodószerek, Wc papír.
Még az Avent mellszívót kell elcsomagolnom, és vennem kell még Wc-re papírülõkét és Garmastan krémet.
Szerintem elég lesz egyelõre Neked is az a két cumisüveg amit a mellszívóhoz adtak, viszont ha elfogadsz egy jó tanácsot: vegyél olyan steril zacskókat / Avent / amiben lefagyaszthatod a kifejt tejet.
Az Avent mellszívó egyébként csúcsszuper, hatékonyan és kíméletesen üríti a cicit, nekem nagyon bejött!!!
( Alig várom, hoghy újra használhassam )

Bocsi a kisregényért, de tényleg úgy érzem, hogy a napjaim meg vannak számlálva...

azért Téged, Bubu nem akarlak megelõzni...

Andi!

Örülök, hogy minden ilyen szépre sikerült, fogadok , hogy pár hete Te is úgy érezted, hogy az áldott állapotnak soha nem lesz vége!
Ugye , hogy a második baba is ugyanolyan szenzáció??

További jó húsvétot sok-kevés locsolót / ki mit szeretne /
és persze további gömbölyödést!
Azért sétáltassátok meg a "pocis" babákat is ebben a gyönyörû idõben!!!

Puszi Mindenkinek!

Sheila
35+0 / hûha!!!/

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Bubu!

cumisüveg: én a mûanyagot javaslom, mert törhetetlen, tehát praktikusabb...és könnyebb...

Andi!

A hasonalvásért /is/ irigyellek!!!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok lányok!!!

Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat,olyan jó volt olvasni õket.
Hihetetlen hogy már tíz napja megszületett a fiam ,még mindig csak nézem és nem tudom felfogni hogy velem is megtörtént a csoda!
Elõször szeretnék gratulálni Heninek és ZKatinak a babákhoz
Remélem nagyon jól érzik magukat és van tejcijük is.
A szülés nálam hajnali fél kettõkor kezdõdött egy éles fájdalommal a pocakom alján.Gyorsan megpróbáltam elaludni de a természetet nem sikerült átvágni:valami szivárgást éreztem.Végül fél négykor elindultunk körülbelül öt perces fájásokkal a kórházba.Ott nem volt beöntés de leborotváltak egy kicsit aztán kezdõdött a vajúdás komolyabb része ami majdnem császárhoz vezetett.Én kijelentettem hogy inkább végigjárkálom az egész vajúdást de nem akarom hogy mûtsenek.
A gond ugyanis az volt hogy teljesen kitágultam de a méhszáj pereme nem akart felszedõdni és a baba feje nem tudott teljesen lecsúszni a szülõcsatornába.
Ekkor jött a szülésznõm zseniális ötlete:öt fájás az egyik oldalon fekve öt fájás a másik oldalon.Így végül is a baba és az én forgolódásom eltüntette az akadályokat.
Még ez elõtt a forró zuhanytól a hosszú folyósói sétán át mindent kipróbáltam és már nagyon fáradt voltam amit még az is nehezebbé tett hogy iszonyú álmosság jött rám minden fájás között.
De a természet megint segített,amikor tolni kellett olyan erõsnek éreztem magam mint még soha és ha jól emlékszem az ötödik nyomásra megszületett Gergõ.
Utána felültem és megnéztem a fiamat sõt miután a kezemben lüktetett a köldökzsinór én vágtam el, majd a szülésznõ a klinika ajándékaként lefényképezett minket.
Egyébként amikor már úgy éreztem hogy nem megy tovább arra tudtam csak gondolni hogy úgysem tart örökké,egyszer vége lesz.
Az apás szüléshez pedig annyit hogy ha nincs velem a párom nem tudom hogy csinálom végig
.Annak ellenére hogy nem jártunk semmilyen felkészítõ tanfolyamra végig masszírozott,velem lélegzett,törölgette a szám és a homlokom.Egyszóval ha lehet még jobban szerelmes vagyok mint elõtte!
A gátmetszés ugyan kellemetlen utána de ott semmit nem éreztem most pedig már észre sem veszem.

Remélem nem baj hogy hosszú lettem,szeretném hogy azok akik ezek után szülnek nem félnének:ahogy kicsusszan a baba minden fájdalom elmúlik és csak a végtelen boldogságot érzi az ember lánya.

Mindenkinek sok puszi,kellemes babavárást:

Forgi & Gergõ(10 napos)
Forgi

Kedves Forgi!

Nagyon meghatott a történeted, és az, ahogy lelket próbálsz önteni belénk finises kismamákba. /úgy érzem, már magamat is ide sorolhatom/.
Hihetetlen erõt adott a történeted, KÖSZÖNÖM!!!
Neked pedig mégegyszer szívbõl gratulálok, mert NAGYON BÁTOR és ÜGYES voltál!!!

Gergõnek sok tejcsit!

Puszi: Sheila
35+0,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket,hogy a Megatoysban,illetve a Praxis rendelõben hány perces a 3-4D felvétel?Illetve melyikben készítenek fotókat,és mennyit?
Azért fontos,mert nemsokára altuálissá válik a felvétel,és tudni szeretném ,hogy mire lehet számítani,mikor kell reklamálnom.
Köszönöm
Anda
Névtelen

Sziasztok!

Heni és Forgi!

Jó volt olvasni a történeteteket, valahogy erõt ad az embernek. Még annak is, aki már tudja, hogy milyen is a gyerekszülés. Én legalábbis eléggé be vagyok tojva, de az ilyen történetek mindig feldobnak és kis idõre elszáll a félelmem.

Andi!

Nagyon irigykedik a lányom a nagyobbik lányodra! Én meg a hason alvásodra! Kép Tényleg jó volt olvasni, hogy jól vagytok. Fõleg, hogy a férjed is milyen büszke. A képeket már nagyon várom!!!!

Képzeljétek:
Ma rokonok voltak nálunk egy 6 hetes babával. Hát kissé mosolyogtam a férjemen, mert alig merte megfogni a babát. Pedig ez a csöppség már elég jól fogható volt, hiszen 4 kg-on felül született és most már majdnem 6 kg volt. Hát pont ettõl fél a férjem, hogy ezt a babát is alig merte kézbe venni, mi lesz majd ha az ö újszülött lányát nyomják a kezébe. Kép

És akkor, bár nagy ma itt a csend, azért én dobom a szokásos mai pocakos táblázatot:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Kele 40 / 3 28 év/1.b. Budapest 03.31 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Kristi 40 / 1 29 év/1.b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]3.[/size] Helena 39 / 0 27 év/1.b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
[size=-2]4.[/size] Krita 38 / 4 27 év/1.b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Vuckó 38 / 4 27 év/1.b. Nagykovácsi 04.11 [size=-2]Péterffy Sándor K. / Dr. Rácz[/size]
[size=-2]6.[/size] Mummy 38 / 2 26 év/1.b. Budapest 04.13 [size=-2]János Kórház / Dr. Kaszás[/size]
[size=-2]7.[/size] szanti 38 / 0 24 év/1.b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]8.[/size] Száva 37 / 5 29 év/2.b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]9.[/size] Katka2 37 / 5 27 év/1.b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]10.[/size] bubu 36 / 6 29 év/1.b. Bp.környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Robi 35 / 1 27 év/1.b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Szilvi 34 / 3 28 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]13.[/size] BSzilvi 35 / 3 26 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]14.[/size] Sheila 35 / 0 35 év/3.b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
[size=-2]15.[/size] Mia 34 / 6 27 év/2.b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]16.[/size] Zsunya 33 / 5 25 év/1.b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]17.[/size] Csilla1 33 / 4 31 év/2.b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]18.[/size] Dojika 32 / 4 28 év/1.b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]19.[/size] margaréta 32 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]20.[/size] Mano 32 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]21.[/size] Vicamama 32 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Bori 31 / 5 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]23.[/size] Kata007 31 / 3 35 év/3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]24.[/size] Norci 31 / 1 27 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]25.[/size] Törpi 31 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Marcsi 30 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]27.[/size] blano 29 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]28.[/size] Any 29 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Pucúr 28 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]30.[/size] Katesz 27 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]31.[/size] gumicukor 26 / 0 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]32.[/size] Beszti 26 / 2 26 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]33.[/size] Dió 25 / 4 27 év/1.b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]34.[/size] Conti 25 / 3 34 év/2.b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]35.[/size] Ilke 25 / 1 25 év/1.b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]36.[/size] Halacska 24 / 5 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]37.[/size] Nyuszi 23 / 0 32 év/1.b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]38.[/size] Malacka 21 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]39.[/size] Forti 21 / 4 30 év/1.b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]40.[/size] Djeszter 21 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]41.[/size] zsani 20 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Petra 20 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]43.[/size] Viktória 19 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]44.[/size] iddi 18 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]45.[/size] Nóra 18 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]46.[/size] lomis 17 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]47.[/size] Zsóka 15 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]48.[/size] Kriszti 16 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]49.[/size] Nyusza 15 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]50.[/size] Gyöngyöske 15 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] ParaZita 15 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]52.[/size] Lella 15 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]53.[/size] Edina 14 / 1 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]54.[/size] Sasha 14 / 0 23 év/1.b. Budapest 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]55.[/size] bolegajudit 12 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]56.[/size] i_ancsa 12 / 1 30 év/1.b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]57.[/size] sch_moncsi 10 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]58.[/size] Lora 10 / 4 25 év /1.b. Várpalota 10.2? [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]59.[/size] Csipkebogyó 9 / 4 26 év/1. b. Németország 10.31 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]60.[/size] Gitta 9 / 1 29 év/1.b. Tatabánya 11.05 [size=-2]Dr. Benya László[/size]
</pre>

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Hát akkor ami történt:

Szerdán hajnalban 4-kor ismét ismétlõdõ görcsökre ébredtem, ez 8-kor már inkább 5 mint 10 percenként jött. Ekkor felhívtam a szülésznõmet aki azt mondta, hogy ha még bírom akkor 10-kor találékozunk a kórházba. Ettõl kezdve ritkulni kezdtek a görcsök, 9-kor már átváltott félórásra. Gondoltam most már mindegy indulunk. Beértünk, megvizsgált az ügyeletes doki aki szerint bõ egy újnyi a méhszáj, lejebb is jött a baba, de nyugodtan el lehet menni pihenni lassan, majd beindul a dolog. Csináltak egy ctg., minden rendben volt, de én mondtam a szülésznõnek, hogy már nem akarok hazamenni, csináljunk inkább fájásokat és legyünk ma túl az egészen. Kb 11-kor megjött adokim aki szintén megvizsgált és beleegyezett a döntésembe. Azt mondta alakul a dolog, aztán majd meglátjuk. Miután eldöntöttem, hogy epidurált is kérek azt mondta, hogy átöltözés, elõkészületek, infúzió,oxitocin, EDA, aztán majd meglátjuk. Közben elment egy császárra. A szülésznõm elõkészített. A beöntés elviselhetõ és nem szerettem volna a babámat e nélkül szülni, a borotválás meg pláne nem fáj. Én nem tiltakozta, úgy hogy mindkettõt megkaptam, nem volt gond. Fél 1 - 1 körül bementem a szülõágyamra azzal atudattal, hogy innen már csak babával kelek fel. Fájás szinte 0 Kb fél óránként jött egy. Bekötötték az innfúziót ettõl nem történik semmi csak folyadékutánpótlás. Megvártuk a dokit, hogy befejezze a császárt és jött az oxitocin, ekkor fél 2 volt. Igazábólekkor kezdõdött minden. 2-re már kezdett elviselhetetlen lenni a fájdalom és kb fél 3-kor megvizsgáltak. Már bõ két újjnyi volt, ami nekem soknak tûnt, de igazából még semmi, a fájások pedi folyamatosak voltak. Azt mondták várjunk még az EDA-val, de kb 10 perc múlva mondtam hogy nem bírom tovább jöjjön az aneszeziológus és adja be. Megtörtént a beleegyezés. Ez sem volt próblémamentes. A fájások szinte folyamatosan jöttek, a hátamon alig találták meg a két csigolyám közét, kb 5-6 szúrás kaptam és ismét eltelt fél óra mire sikerült. Kb 10 perc múlva eltûnt agyötrelem. Igazából csak feszített néha a pocakom alja ahogy a baba egyre jobban jött lefelé. A szívverése viszont minden méhösszehúzódás hatására 60 körül mozgott ami már nem jó. A szülésznõ ettõl kezdve el sem mozdult a gépet figyelte, érezetm, hogy valami nem stimmel, de igazából nem mondták, csak azt, hogy amíg visszaáll nincs baj, de valószínûleg rajta van a köldökzsinór. Ha bármi történne kiveszik azonnal. Fél 5 tájban megvizsgáltak.- Elétünt a méhszáj és azt mo9ndták, hogy majd szólnak, hogy mikor nyomjak, hátha ezzel segítünk a babának. Kb 10 fájás és ehhez kapcsolódó nyomás után kezdtem érezni, hogy jönnek a tolófájások. Nem fájt, de feszültem széjjel. Ebbõl ois kb 10 volt amikor már fogyott az erõm. Ekkor bejött a párom (aki a tolófájások, a nyomás ideje óta kintrõl leskelõdtött be mert nem akarta látni premier plánba a fia megszületésének körülményeit)megtartotta a fejem és két nyomás után már együtt örülhettünk a babának. Nagyon klassz volt. Szegény Máté tiszta lila volt a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve és totál el volt ázva a túlhordás miatt. De nekünk is akkor is gyönyörû volt, olyan hihetetlennek tûnt, hogy ott van. Elvágták a köldökzsinór, elvitték a babát, aztán visszahozták apájának. Addig megnézték, hogy belül nálam minden oké-e. Nem volt velem dolog. Gátvarrás nem volt, mert gátvédelemmel szültem, sikerült. A szülésznõ egyfolytában dolgozott rajta és a szobatársaimat látva, hogy mit szenvednek a sebükkelé áldom érte. Aztán két óra pihi. Apa , a gyerek és én. Hamar eltelt az idõ. Átvittek a szobámba ahol szinte "leugrottam" a tolikocsiról, lezuhanyooztam és nem is éreztem, hogy 3 órája még szültem. mPersze ez harmadik gyereknél már megszokottabb, elsõnél ezt ne várjátok. A gátseb nagyon tud fájni szülés után is sajnos. Aztán nem sokkal ,késõbb megkaptam a babát, és onnan szinte mindig majdnem együtt voltunk. Hát azér ez nem könnyû. A csecsemõsök meg nem igazán örülnek ha rájuk marad a gyerek Az elsõ nap után azt hizttem kikészülök, este már sírta a fáradtságtl. Sírt, nyûgös volt, így utólag már tudom hogy valószínüleg éhes, mert miután lett neki mit enni megjavult minde. Azóta eszik, alszik, néha nézeget. És egy kis hangot is lehet hallani, de hát igazán nem sokat. Elsõ éjszakánkon itthon 10-kor lefeküdtünk. 4-kor ébresztett, kaja, aztán reggel 8-kor gondoltam már ennie kéne és felébresztettem. Remélem nem kiabálom el és ez ma is és ez után is így lesz.
Ja egy kicsit besárgultunki 1 éjsztakát az intenzíven tölrtött, na azt szörnyû volt látni, bár tudta, hogy ez igazából nem betegség, de nagyon rossz volt mikor elvitték.

Nagyon sokat segített a párom, hogy velem volt, és a szülészn aki bíztatott végi. A doki meg kell. Bár szavam semm lehet rá de itt a szülésznõ a fontos.

Remélem nem untattalak benneteket. Én nagyon örülök hogy kértem EDA-t, nélküle azt hiszem ugyanjúgy mint az elsõ kettõnél szörnyû élmény lett volna ( én sajnos így éltem meg elõzõ szüléseimet, nem bírom a fájdalmat), így tényleg csoda és gyönyörû élmény egy baba világrajötte.

Örülök, hogy köztetek lehettem, néha majd még visszanézek és várok mindenkit az elsõ napok hetekben.

Vigyázzatok magatokra és a babákra.

Látjátok minden baba kijön egyszer és aztán egy csoda az egész

Sziasztok

Zkati és Máté 5 naposan
zkati

Forgi!
Gratulálok a picihez! Igazán csodállak amiért nem hagytad magad és kitartottál! Persze ez a jó szülésznõtõl is függ tudomKép Nagyszerü lehetettKép

Zkati!
Gratulálok a kis MátéhozKép Reménykedtem hogy ezért tüntél elKép Örülök hogy egy újjab anyuka elte meg gyönyörü élményként a szülést, és remélem minden ugy sikerült ahogy elterveztedKép

Lányok sok örömet a picikhez és jó sok finom tejet nekik!
Remélem azért néha be-benéztek ide, mert a tanácsok és vélemények felbecsülhetetlen értéküek tudnak lenniKép

Rólam nincs mit mondani a baba gondolom jól van, a pocim is csak akkor fáj amikor az éjszaka közepén felébredek, de kiderül hogy csak WC-re kell mennem és az feszitKép Ma ráadásul nem is tudok aludni, pedig a szemem majd' leragad már 21-ótaKép Kép A husvéti locsolást nem usztam meg, a párom meglepett egy ujjnyi langyos vizzelKépKépKép

Sziasztok
sasha
14
sasha

Sziasztok!

Vegre sikerult kepet feltennem. Ha kivancsiak vagytok Madison-ra, kattincsatok az azonositomra.
Most mennem kell, kesobb meg jelentkezem.

Mindenkinek jo babavarast!

Andi + Madison
andysj

Andrea!

Az elsõ dolog ami eszembe jutott Madison-babáról az az hogy : JAJJJJ DE SZÉÉÉÉÉP! Gyönyörü kisbaba, szívböl gratulálok hozzá mégegyszer:9

sasha
14+1
sasha

Sziasztok!

Zkati!

Köszi a beszámolót! Jó újra egy kis bátorítás! Kép
Kicsit irigyellek a gátvédelem miatt. Én is nagyon szeretném a két lány után, de itt nálunk nincs ilyen állítólag. Mindegy, valahogy csak kibírjuk! Kép

Andi!

Köszi! Kép
Tündéri a kislányod! Nem csodálom, hogy a papája büszke rá! Kép Sok boldogságot nektek!

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Heninek és Zkatinak nagy gratula, sok boldogságot kívánok a babákhoz! Kép

Remélem mindenki sokat sétált és napozott a hétvégi gyönyörû idõben! Most megint jönnek a dolgos hétköznapok... Kép

Dió (és Almamag 25+5)
Dió

Jo ReggeltKép

Andii
Ez a baba gyonyoruuKépKépKépKép

Szep napot mindenkinek

Krisztinka/16-17/
krisztinka

Sziasztok!
Rég olvastam titeket de most végignéztem.

Andi
Gyönyörû babád van.

Zkati
Minden elismerésem a tied, hogy csinálták azt a gátvédelmet?

Üdv mindenkinek Kato
katalinka

Szép jó reggelt!

Andy, nagyon édes a babócátok!

Ha még emlékeztek rá, leírnátok, hogy a 12. hét körül volt-e valamilyen vizsgálat nálatok? Erõs fejfájásra mit szabad bevenni ilyenkor?

Kellemes napot, Lora
Lora

Kedves Lora,
12. héten UH volt, nézték a tarkóred&#337;t.

Sasha,
Egy darabig még ne számíts arra, hogy érzed a mozgást: én a 16. héten még nem érzek semmit (pontosabban lehet, hogy érzem, csak nem tudom, hogy az, mivel els&#337; baba), pedig az UH-n jól látszott, hogy rúgkapál. A 18-20. hét el&#337;tt nem is nagyon számítok rá, pedig már nagyon várom - nekem is elmúltak a kellemetlen tünteim, és most nincs mibe kapaszkodnom...

Üdv:
Zita
ParaZita

Lora még egyszer,

Algopyrint állítólag szabad bevenni, ha nagyon kell...

Zita

15+4
ParaZita

Sziasztok!

Kata007!

Már olyan régen jártam erre, hogy a 40. helyrõl egybõl a 26-on találtam magam! Nagyon jó ezt látni. Láttam sok kis kérdõjelecskét is a táblázatban, nos az Istvánban fogok majd szülni.

Mindenkinek további kellemes babavárást és persze babázást kívánok.

Puszi
Marcsi1 (30+2)
marcsi1

Marcsi!

Ugye, ugye? Egy kicsit hûtlen vagy hozzánk, és micsoda meglepetések várnak! Kép
A kórházat beírtam.

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Zita!
Nem számitok igazán arra hogy megmozdul mert tényleg korai lenne, pláne hogy az okos könyvek szerint a többletsúllyal induló kismamák sokkal késöbb érzik meg a mozgást mint akin alig van... szóval csak pörög az agyam és más körül nem nagyon mint hogy mi lehet a babával meg ilyenek.

Ó gyönyörü hétvége volt, mi is kiránrultunk, ill horgászni voltunk, igaz fogni hináron kivül semmit sem sikerült de nem is ez volt a lényegKép Ráadásul rákvörös pofival jöttem hazaKép Rájöttem arra hogy a legszebb dolog a természet "csendje", azt is lehet hallani, ha megáll a szélKép

cuppp
sasha
sasha

Sziasztok,

köszi a válaszokat.

Most kicsit megrettentem. Két napja fáj a fejem, reggel óta a pocakom, és most elkezdett csipkedni a vesém is. Lehet, hogy én dramatizálom túl a helyzetet, de most tele a gatyám. Déluán megyek a dokihoz, már alig várom!

Lora
Lora

Sziasztok Lanyok!

Andi! Gyonyoro szepseges Madison!

Lora! Nekem is eros fejfajasaim voltak, nem tudom pontosan milyen gyogyszert vehetnel be, de nekem azt javasolta a doki ha lehet inkabb aludjak.
Tudod nekem valszeg azert fajt a fejem mert eddig nem ittam elegendo folyadekot, azota hogy megvan a napi 2 liter mar sokkal ritkabban jelentkezik.
Nekem is egy uh-t csinaltak amirol mindenfele mereteket olvasgattak le, jo sokaig tartott a baboca mindig elfordult a dokibacsi elol, a kis szegyellos Kép

Szerintetek az normalis, hogy az emelygos hanyingeres idoszak nalam most indult be igazan a 12.het utan ? elotte is volt minimalis de most mindennap.

Raadasul kedves parom megfazott, tiszta natha en meg ugy felek, hogy elkapom.

Tudom, hogy nekem maniam a hizas kerdes, de ugy szeretnem tudni, hogy nem vagyok egyedul. A nagykonyvben irtak szerint mostantol nem tudom hordani a sajat ruhaim nahat nalam ez mar a 10. hettol nem igaz. Most meg vagy gumisdereku szoknyaban vagy ruhacskakban erzem jol magam. A terhesnacikhoz meg nincs pocakom a sajatom mar reg nem de meg az anyosome is szorit derekban. Mivel nincs ruham amiben joleeznem magam es inkabb kovernek nezek ki mint terhesnek utalok kijarni az utcara.

Koszi Lanyok mindenkinek a valaszokat a tejtermekes kerdesemre ! Kép

Kepzeljetek ma almodtam eloszor a babammal es lattam az arcat, olyan edi volt Kép azt nem sikerult meglatnom, hogy fiucska vagy kislany de mar nagyon izgatott vagyok. Ha lany lenne egyszerubb a dolgunk a lanynevet mar megtalaltuk, de a fiunev utan meg kutatunk.

Mindenkinek boldog babavarast!

Edina (14+2)
edina

Edina,

Én is tiszta nátha voltam, és sikerült ráragasztani a páromra Kép Ilyesmitõl már nem esek pánikba: sok hársfatea, C-vitamin és gõzölés...
Én már kb. egy hónapja nem férek bele derékban a nadrágjaimba, az utazáshoz is az anyukám rövidnadrágjaiból kértem kölcsön, de azokból is csak kevés jön rám...
A súlyom szerencsére most megállt, hogy nem kell folyton ennem az émelygés miatt, a hasam viszont határozottan megnõtt...

Zita
ParaZita

Zita!

Tudom onzo vagyok de nemcsak a baboca miatt felek a megfazastol. A 6. vagy 7. heten en is nathas voltam de akkor szerencsere a parom szabadsagon volt es patyolgatott. Ismerem magam es tudom mennyire le tudok ereszteni mikor beteg vagyok, most meg total egyedul vagyok 8kor elmegy itthonrol este 8kor jon haza. Nincsenek barataim, az szuleim Mo-on laknak, szoval senkit nem erdekel igazan itt, hogy mi van velem. Mar igy is nehezemre esik az egyedullet, az hogy max a macskamhoz beszelek egesz nap. Az meg vegkepp nem hianyzik most hogy leeresszek meg magamat apolgassam, epp eleg volt az anyosom a mult heten.
Bocs lanyok, hogy Off voltam de tenyleg elegge egyedul erzem magam.

edina
edina

Sziasztok, hogy beindultatokKép

Lora!

Nekem nagyon sokáig migrénszerü fejgörcsiem voltak kb 9. hét körül. Én semmit nem vettem be, bár sokszor ott tartottam. Fejfájással keltem és aludtam el. Aztán egyszercsak elmult.

Edina!

Sokat olvastam ez ügyben, hogy kinek mikor van hányingere, és a legtöbb helyen az áll, hogy minden ember más, tehát nem törvényszerü hogy mikor jön a hányinger és egyebek, és nem is mindig reggel. A nátháról sajnos csak annyit tudok, hogy engem már másfél hónapja üldöz, és most kezd mulni hogy itt a jóidõKép Ezzel sem csináltam különösen semmit csak ittam a teát meg ettem vitamint és aludtamKép Elég rossz lehet egyedül, de ne aggodj mert nemsoká napközben sem lesz idõd, ha megjön a babaKép jó, tudom még odébb van és addig sokminden történik.

üdv
sasha
14+1
sasha

Edina, ne érezd magad egyedül, aki látogatja ezt a topicot, az ilyet nem érezhetKépKépKépSzóval ha trécselhetnéked van mi itt várunkKép!

Lányok, szerintetek a 25. héten milyen súlyúnak kell lennie a babának? A Babanetes hírlevél azt írta, hogy 1 kg. Nekem múlt héten 650gr-ot mértek az UH-on. Ott azt mondta a doki, hogy minden rendben van. Kicsit féltem a picikét, vajon jól fejlõdik?

Gratulálok a babákhoz és köszike a történeteket, olyan jól lehet ezekbõl lekileg készülni.Kép
Andy-Madison gyönyörû, igazán büszkék lehettek ráKép.

Ilke
25+2

KépKép
KépKép
ilke

Koszi Ilke es Sasha! Kép

edina
edina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?