Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Sajna nagyon nem érek rá jönni, de azért olvaslak benneteket. Valaki írta a télen is kint altatást. Miben altatjátok a babákat? Babakocsi? Utazóágy? Hány fokig meritek kint hagyni őket? Nekem is jobban alzsanak a kinti levegőn, bár én eddig nem csináltam rendszert belőle, de azért néha kitettem őket.

Eszter!

Mi is épp akkor kezdtünk építkezésbe, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. A kórházban fekve végig azon izgultam, hogy legalább a gáz legyen bekötve, mert megfagyunk decemberben a csöppekkel. De szerencsére minden rendben lett, igaz, az első heteket végig takarítottam-pakoltam az ikrek mellett, de jó babák voltak, csak ettek meg aludtak, úgyhogy még erre is volt időm.Mi is hitelt vettünk fel, meg szocpol, meg minden, de megérte. (Igaz, jó nagy a ház, ami kényelmes, de van mit takarítani. Kép )űA harisnyát sajna nem ismerem, de biztos tud valaki valami infót.

Kmoncsi!

Csak így tovább!

Annamari!

Kitartást! A hugom is magyar szakra jár, úgyhogy tudom mennyi olvasnivaló van, de szerintem ráérsz még kicsit később elkezdeni, hátha ha nőnek a fiúk, több időd lesz. Nekem jól eljátszanak a szőnyegen a játékaikkal, én is szoktam olvasni, a lényeg, hogy nem mehetek ki a szobából, mert akkor sírás van. De ha ott vagyok, nem kell folyton foglalkoznom velük. A lényeg hogy látnak. Nemsokára ti is ekkorák lesztek, remélem nálatok is így alakul és akkor lophatsz magadnak egy kis időt olvasni Kép
Az anyagiak miatt tényleg nehéz, de ne rágódjatok mindig ezen, az nem oldja meg a gondot csak köztetek nő a feszültség és a babák is megérzik. Remélemmost kipihened magad! Egyébként a suli figyelemelterelőnek is jó, én is kezdek kicsit begubózni, ráadásul jön a tél, nehéz lesz kimozdulniKép úgyhogy én is gondolkozom rajta, hogy belekezdek valamibe. Nálunk itt februárban indul egy keresztféléves másoddiplomás képzés, arra akarok jelentkezni. Azt mondták, ha lesz elég ember beindítják. Hát remélem leszünk elegen.

Sziasztok!

Ditke
ditke62

DORIS!! Kép Kép

Nagyon boldog 2. szülinapot Lilikének & Gergőnek!!!

Puszi:
Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Kép

Isten éltesse Lilcsit és Gerit 2. szülinapja alkalmából!

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Ditke!

Köszönöm a biztatást, én is azzal biztatom magam, hogy ha egyszer a végére érünk majd, biztosan szuper lesz! :-)

A kint altatásról annyit, hogy van egy ismerősünk, akiknek most kétévesek az ikreik. Novemberi születésűek, és az első télen is szinte minden du. kint aludtak télen is, kivétel ha erős szél, vagy tényleg nagyon csípős hideg volt. Jól fel voltak öltöztetve, és babakocsiba lábzsákkal-mindennel. Õ szerintük nagyon jó, és azért nem voltak szinte soha sem betegek. Véleményem szerint annál biztosan jobb, mint ha állandóan a 26 fokos lakásban vannak, és elkényelmesedik a szervezetük. (A tesómék pl. így csinálták, és semmi ellenállóképessége a kislányuknak.) Szerintem bízz magadban, és tedd, ahogy te legjobbnak ítéled.

Eszter
ikresmama

Doris! Kép

Jó egészséget, és nagyon sok boldogságot kívánok Lilinek és Gergőnek!!!

Tücök
tücök

Doris!

Happy Bday Lillusnak és Gerinek!!!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Néhány kép rólunk- Cat, a Te kedvedért!

Kép
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

DorisKép
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok Gerinek és Lillusnak!!!Kép Kép Kép
Majd kérünk képeket a nagy eseményről!Kép

Gyöngyi

bgy

Lilla!
Gyönyörű dundik lettek, nagyon ügyes vagy! Kép
Mimóza

Ha jól emlékszem, nehezek az éjszakáitok...Kitartás, nekem 5 hónapos koruktól átaludták az éjszakát (kb. 5 kg-tól) Hátha nálatok is így lesz!
mimóza

Mimóza

köszi a dicsit! Nem akarom elkiabálni, de asszem az anyai szigor hatni kezd. Múlt héten minden nap átaludták az éjszakát. Amúgy nekem eddig se ezzel volt a bajom, hanem az esti elalvás körüli cirkusszal. Nem tudom, miért volt nekik ez más addig is, amíg éjjel is keltek enni?! Most is úgy alszik el Niki, hogy hagyjuk sírni a helyén. Majd megszakad a szívem, meg bűntudatom is volt, hogy hátha mégis valami baja van, azért sír, de most már jobb a helyzet. Egyre kevesebb idő alatt alszik el és ált nem is üvölt annyira, mint sz elején. Kb 4 hete kezdtük el ezt a módszert, akkor volt, hogy a fél éjszakát átordította, akár odamentem hozzá, akár nem. Múlthétre jutottunk el odáig, hogy fél óra- óra alatt elalszik, csak párszor vissza kell dugni a cumit a szájába. Most már nem érzem annyira kínzásnak a dolgot, hiszen ha baja lenne, nem tudna elaludni és nem ébredne mosolyogva, nem? Szóval a módszer működik, csak elég fáradtnak kell hozzá lennie a szülőnek, hogy ne könyörüljön meg rajtuk mikor üvöltenek. Mi 2 hónap alatt jutottunk el idáig.Kép

puszi, jó éjt!

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

SziasztokKép
Bocsánat, hogy néhány napig nem jelentkeztem de a szülinapozás miatt nagyon sűrű volt a programKép Három napig állt a bálKépKépKép
SziszusKépCatKépTücökKépLillaKépGyöngyiKép
Nagyon szépen köszönjük Mindannyiotok jókivánságaitKép Hihetetlen, hogy már 2 évesek a gyerekekKépKép Készültek fényképek de az az igazság, hogy nem tudtam még lekicsinyiteni őket, igy egyenlőre várat magára a felrakásuk. Orsinak már irtam, talán Õ tud segiteni miként kicsinyithetem őketKép

HeszterKép
Örülök, hogy jól vagytok, tessék nagyon vigyázni MagatokraKépKép Dohányzás elszomoritó...
TücökKép
Gratula az éjszaka átalvásáhozKép Remélem igy maradtak a babókKép
CatKép
Nagyon gratulálok Samunak a lépegetéshezKép Oli is biztosan hamar követi majdKépKép
LillaKép
Micsoda öröm a hangos kacagásKépKépGratulálok a nagylegénynekKépTündériek a képekKép
FenyőKép
Nektek is gratulálok a lépegetéshez meg a totyorgáshozKép Olyan élvezetes ezt látni meg az örömöt az arcukonKép
Húúú IkeranyaKép Milyen csodaszépek a LányaidKépKép Hamarosan kergethetitek a fiúkat a háztólKép
KmoncsiKép
Gratulálok a jó leleteidhez meg a babácskák szép súlyáhozKép Kitartás és vigyázz Magatokra még minimum 5 hétig maradjatok egyben de ha lehet tovább isKép
Ikresmama(Eszter)Kép
Jó kis kihivások elött álltok de csak bátranKép Az épitkezés biztos nem lesz könnyű de hosszútávon megériKépKép Minden jót és kitartást kivánokKép

Puszi:Doris
doris

Doris!

Utólag is boldog szülinapot, gratulálok a kétéveseknek! Kép

Ditke
ditke62

LillaKép
Nagyon édesek a gyerkőcök! Bár a párodat nem ismerem, de nagyon hasonlítanak Rád a picik.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép

Azért mondod ezt, mert tényleg nem láttad még Robit. Dávid a kiköpött mása születésétől fogva. Nikire mondják, hogy hasonlít rám, de én nem látom annyira ezt. A szeme biztos nem hasonlít egyikünkére sem.

Voltam a barátnődnél, kifosztottam a turit. Találtam Nikinek kiskabátot, ezért mentem, de persze még vettem egy csomó mást is. Úgyhogy a pénzt a könyvért vissza is forgattam rögtönKép Viszont itthon nagyon meglepődtem, mert egy-két cucc, amit Dávcinak vettem, már most kicsi, úgyhogy majd vissza kell vinnem. Nehéz lesz megszokni, hogy nem mindenből a legkisebbet kell vennemKép Majd szólj, ha kilábaltok a takonykórból, meglátogatunk és a rucikat is kicserélem

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Elhoztam a könyvet, köszönöm, így a vásárlásaidról is tudok.KépKép Kémeim mindig jelentik ám, hogy ki a nagy pénzköltő.KépKép Csak a párod meg ne tudja.Kép

Szólok ha kilábaltunk ebből a kórból. Szerintem jövőhétre már ok-sak leszünk.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ezek szerint biztos tudod,hogy én is jártam párszor a turiban.Kép
Nagyon jo fej mindkét lány,vittem kinőtt cuccokat és korektül bevették,persze az árát azonnal el is költöttem,sajnos reménytelen eset vagyok!A pillangos fürdőbugyi otthagyhatatlan volt!
Vettem egy hosszú ujjú gap bodyt(vitorlások vannak rajta)nem voltam biztos benne,hogy jo lesz még,és a csajok aludtak a kocsiba úgyhogy a Kati azt mondta vigyem csak el nyugodtan,maj vissza viszem v. kifizetem.Megkérhetnélek arra,hogy megmond jo lett és nem felejtettem el,megyek fizetni!
Köszönöm!
Jobbulást nektek!
Fenyő/Rita

Köszönöm a járandosságokkal kapcsolatos infokat,most már képben vagyok!
törpefenyö

TfenyőKép
Azt a GAP bodyt én is néztem a pasiknak, de már kicsi lett volna rájuk. Nagyon szép darab! Megmondom a Katinak, hogy jó lett, ma Õ van.
Két hét múlva kapnak overállokat, most arra gyúrok.Kép

Nagyon édesek a csajok a profilodban. Kicsit mi most visszafele fejlődünk, mert nagyon hisztisek a palik. Pedig már azt hittem, hogy 1 éves koruk után megszűnik a hiszti.KépKép Kis naiv vagyok.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat,

Sokat hallok arrol a bizonyos turirol itt a forumon. Hol van es mitol olyan kulonleges?

Mas. Tegnap voltam dokinal es minden a legtokeletesebb rendben van! Itthon 100%-osan fekszem - csak pisilni, furdeni es kajalni kelek fel. Ugy tunik meg van az eredmenye, mert a "most pottyantom el a babaimat" erzes teljesen elmult es az a tenyleg minimalis vizesedes a labujjaimban is teljesen megszunt. A mehszajam teljesen zart es amig ez igy is marad, addig nem kell befekudnom. Persze az is hozzatartozik a dologhoz, hogy kb. 15 percnyire lakunk a korhaztol.

A gyerkocok is jol vannak. CTG, UH mindig csodaszep eredmenyeket mutat. Az UH szerint most Mark 2600g es Anna 2350g. Tudom, hogy az UH tevedhet, de azert ez nagyon megnyugtato.
Anna marhara utalja a CTG vizsgalatot. Sportot uz abbol, hogy ne lehessen meghallgatni a szivhangjat. Vagy ugy izeg-mozog, mint egy kis vidra, vagy rugdossa a mikrofont. Egyetlen dolog hasznal, ha a papa szol hozza. A parom tegnap vagy 10 percen keresztul enekelt/verset mondott neki, mire a kisasszony hajlando volt egyuttmukodni. Kép Kép Olyan buszke vagyok rajuk!!

Na mostmar fexem vissza,
Heszter
33+6

KépKép
heszter

Doris, Cat!

Így utólag is Isten éltesse a kicsinyeiteket!

Lilla

Tündériek a babáid!
Más. Látom, hogy PP Aria Twin kocsitok van. Továbbra is nagy kérdés számunkra a kocsi kiválasztása, mert téliek lesznek a babák, még ha ugye nem is megy ki velük rögtön az enber. Ez, és hogy nálunk a keskeny járdákon is elfér, a Duette mellett szól, az viszont jó nehéz. Az Aria azért tetszik, mert könnyű, jól összecsukható, de mennyire lehet téliesíteni? Lehet-e bele hordozót cstolni? (Sajos a Bébé Confort-ról lemondtunk az ára miatt, hiszen mindent külön kell venni hozzá.)

Heszter, Te egy hős vagy, a többiekkel egyetemben, akik ennyi időt kénytelenek és tudnak is feküdni.

Holnap megyek a dokihoz (ez már a betöltött 26. hét), megkérem, hogy nézzük meg a törpéket, mert úgy érzem, mintha kicsit átrendezték volna a viszonyokat odabent... A harántos babát ugyanott szoktam érezni, de a fejvégű mintha átköltözött volna a másik oldalamra. Az már csak mellékes, hogy akivel csak találkozom, mindenki arra kíváncsi, hogy fiúk-e vagy lányok. Igaz, nálunk bármilyen lehetőség előfordulhat.

Tényleg! Nálatok mennyire biztosan volt képes megállapítani az orvos, hogy egy- vagy kétpetéjűek-e a babák? Nekem mutatta, mikor rákérdeztem, hogy két burkot lát két lepénnyel. Aztán utánanéztem-olvastam és sehol sem tartják egyértelműnek, hogy a külön burok és lepény miatt kétpetéjűek lennének. Van köztetek olyan, akinek esetleg ez máig sem derült ki?

Szilvi
szilvibank

Édesek a babák!!!

CatKép
boldog szülinapot a fiúknak!!!

DorisKép
Én is nagyon örülök h újra itt vagy
És Isten éltesse a gyerekeket!!

OrsiKép
be szeretnénk mi is kerülni a táblázatba. lehet??

Kismamáknak meg kitartás!!!!Kép
nagyon hamar eljön a születésük... nem kell sietetni semmit sem. és 1 hónap műlva nem is emlékszel rá mennyit szenvedtél a terhesség v a szülés alatt. mindent szépnek látsz.

A picik elmúltak 1 hónaposak és 4kilósak!! Kép
próbálom összefoglalni ezt az 1 hónapot.
a gyerekek szépen gyarapodnak. 7x esznek és ma éjjel csak 1xKép maradjon így.
Bendegúz kicsit hasfájós. Natáliával semmi baj nincs.
az a rossz ha fenn vannak sokat sírnak. nincs mivel lefoglalni őket. és csak kézben vannak el v úgy sem.
Dalma nagyon szereti őket, de amióta ,megvannak éjjel többször felkel (külön szobában alszanak) és délután is felkel, sír, üvölt.... eddig nem csinált ilyet.
elég jól bírom (van segítségem.) ha egyedül vagyok a 3-mal akkor azért nehéz. etetem a kicsiket és Dalma is azt akarja h foglalkozzak vele. ekkor olvasok neki v nézzük a mesekönyvet.

Dalma mászik a székre, asztalra. mi lehet csinálni??? elmagyaráztam neki, h nem szabad, mert leesik. bólogat, h o.k. de pár perc műlva újból az asztal tetején vanKép

Puszi: Vikta
1hó+ és 16hó
vikta

sajnálom, h keveste tudok jönni.
nagyon jó veletek és mégegyszer köszönöm mindenkinek a bíztatást a "kismamaság" alatt és a gratulációkat.

Vikta
vikta

SzilviKép
A PP Aria Twin sajnos nem jó újszülött babáknak. Nem teljesen merev a háta, nem dönthető vízszintesre, és nem téliesíthető rendesen, így nagyon hideg. Téli babáknak nem is ajánlanám.Kép Én most adtam el a Duette-ünket, az nagyon jó babakocsi újszülötteknek.
Sajnos ez sem olcsó.KépKép

ViktaKép
Képek nincsenek a manókról ? Felnézek rád, hogy így bírod 3 gyerkőccel. Én a kettővel most akarok megkettyenni, mert a héten nagyon keményen nyomják.Kép Nálunk Samu mászik mindenre, de neki meg hiába beszélek, meg sem érti. Odatolja az ikeás sámlit mindenhová, és arról felmászik mindenre.KépKép Ráadásul nekünk kő van lerakva a nappaliban, és nagyon összetöri magát ha leesik.

HeszterKép
Csinibaba a ruhabolt neve, és Zuglóban a Telepes és Huszt utca sarkán van. Nem különleges szerintem, csak a barátnőim (volt osztálytársam) csinálják, és szerintem nagyon lelkiismeretesen.
Angol, amerikai használt gyerekruhákat árulnak, és
nagyon szépek, és jó minőségűek.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat, T.fenyő

Hogy van ez a turival? Beveszik a már kinőtt cuccokat? Csak amit ott vettem vagy mást is? Na, nem a Tescos-ra gondolok. Van már egy pár kinőtt plüss rugink, hiába hordtál, úgy néz ki mint új korában. Na, ezekért szívesen vennék nagyobbakat.

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

DorisKép
Képzeld a hétvégén bababörzén voltunk, és kiderült hogy itthon is lehet kapni a Jané Powertwint és Supertwint is. A Powertwin 97900 Ft(esővédővel), nekem a kinti árhoz képest jó, nem tudom te mennyiért láttad - meg hogy érdekel-e még.

Pocakosoknak esetleg érdekes lehet a Supertwin, az árát annak sajna nem tudom.

Rólunk: Jól vagyunk, a csajok jól bírják a gyűrődést, kicsit nyügik néha, de mindenki el van ájulva hogy milyen jó babák...Kép Én állítólag nem is ismerem milyen is az igazi sírás... hát nem tudom, nekem az is elég, amit néha előadnak... Holnap még teszünk egy rövid kiruccanást Pestre, aztán maradunk a fenekünkön amíg vissza nem megyünk.
Volt a dévényes is nálunk, Emese feszes, amíg itthon vagyunk tortnáztatják. Réka rendben van, neki nem is kell kezelés. Lányok, ti mennyit fizettek 1 óráért (ha nem titkos)?
Sajna nem nagyon tudok jönni, de majd ha visszamentünk mindent bepótolok és képbe kerülök megint.

Gyöngyi

bgy

Szia Doris!
Köszi a biztatást!

Lányok!
Senki nem tud segíteni, mit kezdjek a pangó-görcsölő lábaimmal???

Jó hír! Úgy tűnik igaza van a szakirodalmaknak, a piciknél "felszívódtak-eltűntek" a plexus cystak. Bárki ilyennel találkozik, tényleg nem kell aggódni! :-)))))))))))

Ikresmama (Eszter)
ikresmama

Ikresmama,
Gratula a "felszivodashoz." Kiszeretgetted a csunyat vagy a gyogypuszi volt ilyen hatasos? Kép Azt hiszem mindegy is, az a lenyeg, hogy mar nincs ott.

Cat,
Koszi az infot. Nekunk Zuglo egy kicsit kiesik, de azert szerintem majd meglatogatjuk a turit, ha mar megszulettek a picik.

Szilvi,
Koszi az elismerest. 26 hetesen en is rohangaltam, de majd Nalad is eljon az a pont, amikor le akarsz fekudni. Nekem szerencsem volt, mert egy figyelmeztetessel megusztam, aminek nem volt folytatasa. En csak igy ertettem meg , hogy TENYLEG fekudni kell. Remelem Te okosabb leszel nalam. Arrol nem is beszelve, hogy a fekves miatt sokkal jobban fejlodnek a picik - grammokban es centimeterekben merheto modon! Tok jo, nem?

Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

LillaKép
Hivatalosan nem vesznek be ruhákat a boltba, de kérdezd meg tőlük nyugodtan. Gondolom, ha márkás, jó állapotú ruháid vannak, akkor lehet, hogy beveszik baráti alapon, de nem akarnak ebből rendszert csinálni.

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok!

pénteken voltam dokinál és mondta hogy megrövidült a méhnyak.2000-lett.valakinek van tapasztalata?szívesen venném ha írnátok róla mert én megijedtem egy picit!

Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tunka
20+1
tunka

Ikresmama!
Örülök, hogy felszívódtak a cysták Kép
Nálunk pedig mindkét babánál hyperechogén szívizmot találtak, de az ismételt szívultrahangon már az egyik baba kinőtte, és valószínű, hogy a másiknál is így történik. Ha pedig megmaradna, akkor sincs ok aggodalomra, mert a szakember szerint ez nem betegség, csupán "alkati kérdés". Nemsokára megyünk 4D UH-ra a Praxisba, remélem kiderül!

Bori 23+4

Bori

Kép
borkadorka

mamikKép
a cipővásáron nagy engedménnyel Siesta cipők. vasárnap estig tart. Syma csarnok.
vettünk egy vízálló téli bakancsot 7.500-ért 12.500 helyett. érdemes kimenni, de sorba kell állni, így nyitás előtt menjetek.

CatKép
mi már ott tartunk, h ha fürdök v pisilek velem van a gyerek. ennyi idő alatt simán az azstal tetején terem. nem tudom mi lesz 1 év múlva amikor a másik kettő is ezt csinálja. 4-en nem férünk el a WC-ben. Kép

EszterKép
ha görcsöl a lábad akkor több magnéziumot vegyél be.

pusz: Vikta
5hetesekKépKép és 16hónaposKép
vikta

Sziasztok!

Doris!

Igaz, kicsit elkésve, de: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK LILCSIKÉNEKKép ÉS GERIKÉNEKKép!!!!
Majd remélem sikerül feltenni képeket is!

Cat!
Tőled is várom ám a szülinapos képeket! ( vagy már tettél fel, csak lemaradtam róla?)
Samu úgy látom ötletgazdag pasiKép! Nálam sem hallgatnak rám a fiúk, ha pedig a kezükre ütök, mondják hogy dádá, és kinevetnek....Kép

Adós vagyok még a nagylányom képével is:
( Napsugár oviba indulás előttKép )

Kép

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Sugi gyönyörű kislány! Csak ámuldozom milyen szép és bájos!

Most csinálom az új albumunkat, mert a babanetessel besokaltam. Ha meglesz dobom a linket.

IkresanyaKép
Örülök, hogy minden rendben a picikkel!Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!

Szomorú vagyok, mert nem a legjobb hírekkel hagyhattuk el az UH-ot. Sajnos mindkét placentában a korai meszesedés előjelei láthatók. A doki szerint korábban jönnek majd a babák és gyógyszeres kezelésre is szükségem lesz. Persze mindezek hallatán a hasam is keményedni kezdett - remélem a méhszájam nem nyílt meg Kép Csak jövő kedden megyek a nőgyógyászomhoz, de ha pocsék lesz az éjszakám, holnap meglátogatom.
Volt valaki hasonló helyzetben? Megállítható a meszesedés? Meddig lehet így kihúzni? Tudom sok mindentől függ az állapotromlás...
Egyébként a babák nagyon szépen fejlődnek, mindent rendben találtak náluk, egyelőre semmi jele, hogy ne kapnának elegendő tápanyagot. Ez azért megnyugtat Kép

Bori 23+3

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!

Kicsit eltüntem!És azt hiszem,lemaradtam a történésekről.Elég sokat irtatok,míg nem jártam erre.

Doris!
De jó,hogy itt vagy!Nagyon boldog szülinapot a "kincseidnek"!

Cat!
Boldog szülinapot utólag is a fiúknak!

Ildikó!
Nagyon illik ez a név erre a gyönyörű kislányra!

Kismamák!
Kitartás! Az összes gondjával,nyűgjével az életem legszebb időszakának a kezdete volt a terhesség!

Rólunk:
A fiúk nagyon szépen fejlődnek,mindenki nagyon elégedett velük.Forognak eszeveszettül,már sehol nincsenek biztonságban csak a földön meg az ágyukban.Bár már ott is elképesztő mutatványokra képesek,ha valamit akarnak.
Marci elkezdte az ég felé tologatni a popeszát ( ez a mászás-tanulás első fázisa,ugye?).Benike rátalált a lábára,ez rengeteg mutatványra készteti,evés és pelenkázás közben is erőteljesen gyakorolja.Oli meg újabban hangot ad nemtetszésének.Ilyenkor rendesen remeg a dobhártyám,mert iszonyú férfias hangja van.ÁÁÁÁ,csak Oli maradjon csöndben!
Ezzel együtt viszont az alvásuk egy tragédia!Minél többet mozognak,annál kevesebbet alszanak!Mi lesz velünk,ha megtanulnak mászni,ülni ...?
Egy éjszaka százszor kelek,dugdozom a cumit,takargatom be őket.De van úgy,hogy csak beszélgethetnékjük van.Ilyenkor dumálnak egy ideig,aztán csend lesz.A délutáni alvás is egy hisztire emlékesztett!Mire elalszanak,olyan az ágyuk,mint a csatatér.Minden "mutatványukat" bemutatják.A kezdet kezdetén nem voltam ilyen fáradt.Ugyanis éjszaka nem fogadják el az apjuktól a cumit,csak tőlem.Mert addig nem nyugszanak meg,míg nem hallják a hangom.Nem tudom,mikor aludtam egyfolytában 1órát!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!
Köszi a bókot Napsugár nevében is, majd átadom neki!!Kép A linket meg várom!

Tunka!
Nekem kezdettől 2000-es volt a méhszájam ( második terhességnél sokkal gyakoribb), ez még nem gond szerintem.

Bori!
Sajnos nem tudok neked segíteni, nem voltam hasonló helyzetben. Tudom, könnyű mondani, de ne idegeskedj nagyon, az a babáknak sem jó! Esetleg ha nagyon aggódsz, hívd fel az orvosodat.

Ildikó
ildikó

Edit!
Köszi!Kép
A fiúknak gratula a sok mozgáshoz!Kép

Nagyon együtt érzek veled nem alvás terénKép Az én fiaim már elmúltak egy évesek, de még mindig frissen élnek az emlékezetemben az első pár hónap éjszakái...
Hátha valami csoda történik, és kicsit nyugisabb éjszakáitok lesznekKép

Ildikó
ildikó

BoriKép
Szerintem menjetek el egy 4d-s UH-ra is, ott is nézesd meg, hogy tényleg meszesedik-e a placenta. Fehér foltok vannak benne ? Nekem csak a 35. héten kezdett el meszesedni II-III-as állapotú volt, de 3 hét alatt például alig romlott valamicskét, akkor lett III-as. Tehát nem olyan gyors folyamat ez, de azért folyamatosan kell flowt nézni, hogy elég-e a babáknak a táplálék. Mikor kell megint menned ?

TunkaKép
Szerintem sem kell aggódnod a 2000-es cervixel. Nekem már a 14. héten 2100 volt. Ezzel még hordhatod őket a 40. hétig is.

EditKép
Nálunk szerencsére az alvás dolog egyre jobb lett a mozgással, de kétségtelen, hogy azt írják a szakkönyvek, hogy a sok mozgás megbolydíthatja az alvásukat. Részvétem a cumitúrához. Vigasztaljon, hogy kb 7-8 hónapos korukra ez nagyjából rendeződik, bár vannak így is rosszabb éjszakák.

Cat

Cat
Kép
cateye

Bori,
En nem varnam meg a hivatalos idopontot a dokival. Az elore megbeszelt idopont csak akkor "behajthato", ha egyebkent semmi problemad. Nem eri meg egesz hetvegen ezen parazni.

Szerintem inkabb beszelj az orvosoddal (akar telefonon is) es dontse el O mi a kovetkezo lepes. Lehet, hogy csak el kell vegezni meg egy par vizsgalatot, hogy megbizonyosodjon a dolgokrol. Persze az is lehet, hogy kidolgoztok egy tervet, amivel kovetni tudjatok ezt a meszesedeses dolgot es ezek utan pl tobbszor kell majd UH-ra menned. Fontos, hogy tudjon a problemadrol, mert csak igy tud segiteni.

Fel a fejjel,
Heszter

KépKép
heszter

Cat!
4D UH-on voltunk a Praxisban Győrfi Mátyásnál, épp az orvosom tanácsára. Megmutatott minden egyes lencse nagyságú fehér foltot, és volt pár belőle - tehát tényleg meszesedés. Az orvosommal csak jövő kedden találkozom, de amilyen elővigyázatos, biztos egy-két napon belül elküld flowmetriára. Azért ma beszélek vele telefonon.

Bori 23+4

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!

Vikta!
Hogy lett éjjeli egy alvás? Akkor nappal van hat? Leírod mikor esznek?
Nekünk is napi hét, éjjel 9, 1, 4 órakor.
A dokinénink szerint az 1 órásit már kihagyhatnák. De hogyan vegyem rá őket? Egyenlőre tök éhesen ébrednek.
Nappal is 4, illetve 3 óránként. Lassan ők is elérik a 4 kilót.

Edit!
Hát nem semmi. Hozzád képest mi kevésszer kelünk. Bár etetni és fejni hosszú idő. Neked akkor már nem is esznek éjjel?

Ismerek egy tápszeres 7 hónapos babát, aki még mindíg 3-szor eszik éjjel. Anyuka már persze kivan. Én nem akarok így járni!
Ugye nem fogunk?

Üdv!
Enikő
és a 6 hetes fiúk
meg Zsófi az 5 éves
olajfácska

SziasztokKép
DitkeKépViktaKépSzilvibankKép
Köszönjük a jókivánságokatKép
CatKép
Álmodozni mindig jó...már ami a hisztit illetiKép Nálunk még nem múlt el de remélem Nálatok megszünik hamarosanKép
HeszterKép
Örülök, hogy ennyire jól vagytok és ilyen szép nagyok a babácskákKépKépCsak igy tovább!!!
SzilviKép
Remélem minden rendben volt az orvosi vizsgálatonKép
Húúú ViktaKép
Nagy gratula Nektek és büszke lehetsz Magadra, hogy ilyen ügyesen helyt tudsz állni 3 gyerkőc mellettKép Azért a 16 hónapos "nagyocska" is igényt tart rád egész nap!!! Csak igy továbbKép
GyöngyiKép
Köszi a babakocsi tippetKép Kint Svájcban átszámitva 120.000,-Ft lett volna. Most már nem veszek, kihúzzuk a CAM testvérkocsival amig még kell. Örülök, hogy nincs túl nagy gond a LányokkalKép Én 3000,-FT-ot fizettem a két gyerkőc kezelésére 2x45 perc volt nagyjából de oda én vittem Õket. Nem tudom mennyi lett volna ha házhoz jön a gyógytornász. Mikor mentek vissza?
TunkaKép
Azért a megrövidült méhnyakkal érdemes ám pihenni amennyit tudszKép
IkresmamaKép
Tényleg megkönnyebbülhettek a cysták miattKép
BorkadorkaKép
Drukkolok, hogy a másik babónál is elmúljon a szivproblémaKépFigyu, a meszesedés sajna tényleg komoly gond. Én azt javaslom feküdj amennyit csak tudsz mert ezzel rengeteget segithetsz a babóknak a hizogatásbanKép Nálam a 27. héten derült ki, hogy Lilcsike (B magzat) keringése blokkolódott és haldokló állapotot mutatott. Szerencsére rengeteg infúzióval, folyamatos fekvéssel még majd 4 hétig kihúztuk egyben a
31. hétigKép Neked is kivánom, hogy legalább eddig húzd de ha lehet akkor a 34. hétig maradjatok együttKép Beszéltél az orvosoddal? Izgulok értetek!
IldikóKép
Neked is köszönöm a jókivánságokatKép Nagyon szép a Leányzód, gratulálok és illik hozzá a neveKép
EditKép
Neked is köszönjük a jókivánságokatKép Az éjszakáitok miatt teljesen együtt tudok érezni, ugyanis nálunk is volt ennyire kritikus meg kicsit jobb időszak is de igazán jó még sosem volt. Én elfogadtam, hogy Geri rosszalvó és időnként Lilcsit is felveri. Most pl.8-szor keltem hozzájuk. Takargatni nem takarom az enyémeket mert vagy meleg zsákban altatom Õket (fűtés függő) vagy elég meleg pizsiben igy azzal nincs gond viszont nálunk Geri iszik éjjel vizet és a cumit kell visszaadni Neki. Remélem nálatok hamarosan rendeződik ez a gondKép
EnikőKép
Én 17 hónapos korukig etettem Õket éjszaka is mert igényelték aztán egyszercsak leszoktak rólaKép KitartásKép

doris

Doris!
Aranyos tőled, hogy izgulsz értünk!
Szerencsére a szívprobléma a másik babánál is elmúlt. És azt hiszem, hogy a meszesedéssel kapcsolatban is szerencsés vagyok (már amennyire lehetek), mert csupán az orvosom lelkiismeretességének és elővigyázatosságának köszönhető, hogy a meszesedés most feltárt kezdetleges stádiumát ilyen korán észrevették. Elmondása szerint ilyenkor még könnyen kezelhető, persze állandó pihenés mellett. Hiszem, hogy ez nem egy vészes állapot, és hogy a csajok legalább a 34-36. hétig kibírják odabent. Hizlalom és növesztem is őket szépen: korukhoz képest nagyobbnak is mutatkoztak. A nagylányaimnál és a babáknál is a fej körfogatuk mérete mindig 2 héttel leredukálta/ja a terhességi kort, tehát elképzelhető, hogy mégis 25+4 hetesek, mint a menstruációm szerint lennének. Így már nem is kell olyan sokat kibírnunk!!!

Bori 23+4

Bori

Kép
borkadorka

ViktaKép
Szerintem 6 hetesen picik még hozzá, hogy elhagyják az 1 órás evést. Nálunk Samu magától elhagyta, de este Õ láncevő volt, tehát este 7-től félóránként evett 10-ig, majd átaludta az éjszakát reggel 7-ig. Oli viszont még 3 hónaposan is kelt 10-kor 1-kor és 4-kor enni, és evett is mennyiségeket. Amikor már éreztem, hogy nem eszik mennyiségeket, akkor jött a cumitúra, és leszoktattam a kelésről. De még 7 hónaposan is mi félálomban 10-kor megetettük őket, és így hajnal 4-kor keltek csak enni. Ez később kitolódott 5-re, majd 6-ra. Tehát szerintem még várhatsz vele, hogy kihagyják az evést.

DorisKép
Nálunk Samu hisztis sajnos, és ez csak később még fokozódni fog.Kép Nincsenek illúzióim. Hihetetlen akarata van már most is.
Jártok még dévényezni ? Kell még menni így is, hogy járnak ?

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Lilcsikének kell még heti egy Dévény, mert "kapar" (berántja) a jobb lábfején a lábujjacskáit de ez már semmiségKép Hisztihez kitartás, magamnak sem tudok semmi mást mondani. Nálunk Geri iszonyat hisztis, ez van...Kép
BoriKép
Nagyon örülök a hireknek és kivánom, hogy még 10 hetet kibirjatokKép

doris

Doris!
Tényleg nem véletlenül vártak vissza a csajok!
Te mindenkire tudsz figyelni!

Cat!
Én várnám az éjjeli evés ritkulását, de akkor még türelemmel leszek... :-)
Ti mind olyan ügyesek vagytok.
Velem a férjem is kel éjjel, az egyiket mindig ő eteti, (egyetlen előnye, hogy üvegből kapják a tejcsit), de ő nehezebben bírja, hisz nappal dolgozik, de nem hagy magamra. Annyira rendes!

Puszi!
Enikő
olajfácska

EnikőKép
Én nem mondanám magunkat ügyesnek, mert szinte semmi sem volt tudatos amit tettünk, a gyerekek irányítanak, és csak ahhoz igazodunk. Az ügyes Te vagy, aki 3 gyerkőccel is simán elbánik.Kép Mi már a nehezén túl vagyunk, Te meg Vikta pont benne. Kívülről már könnyebb róla beszélni, de hidd el élénken itt él még bennem az a küzdés amit véghezvittünk. Nekem is a párom volt a legnagyobb segítségem, még amikor szoptattam is felkelt, és tette cicire a fiúkat, és rohangált a mérleg és közöttem velük. Amikor meg már nagyon fáradt voltam, akkor üvegből Olit megetette mindig, hogy tudjak aludni.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Akkor a Te párod is Főnyeremény!

Zsófinál azért nem "terheltem" így le apát, igaz ő nem sokáig szopizott éjjel és egyedül is boldogultam vele.
Most valahogy benne is duplázódott a felelősségérzet, és a buzgalom is!
(Bár szerintem már várja, hogy felálljon a családi focicsapat... az Ágostonnak pont olyan görbe focistalábai vannak, mint az apjának!)

Zsófi jópofa, segít sokat, de néha besokall. Hisz mégiscsak kicsi, öt évesen is. Pl, egyiket etettem a másik sírdogált. Zsófi dugdosta a cumit a szájába, mert mindig kiköpte (nincsenek nagyon oda érte), a negyedik kiköpés után kijelentette, hogy ő bizony többet nem teszi be, nem cumidugdosónak lett felvéve. De kitalálta a notlösungot és kitámasztotta a cumit az Ábel szájában egy játékkal. Na így már nem esett ki... szóval, jó hogy Zsófink is van!

Hali!
Enikő
olajfácska

EnikőKép
Én sem mondanám, hogy ügyes vagyok, voltam csak próbáltam kitartani. Az első hónapokban azon izgultam, hogy ne ébredjenek éjjel egyszerre mert az fárasztó volt - mármint az együtt etetés aztán ha mégis együtt riadtak akkor egyiküket az ölemben félkézzel etettem másikukat a szopis párnára fektettem a pelenkázóra és igy tudtunk enni. Később a földön ülve csináltam ugyanezt mikor már izgő-mozgó babák voltak aztán már nem tudtam egyszerre etetni mert túl nagyocskák lettek.Kép17 hónap elég hosszúnak tűnhet de erre volt igényük, mit tehettem volnaKép Zsófi nagyon tüneményes lehet ahogy segit és kis leleményes isKép Gratula Hozzá isKép

doris

Sziasztok csajok!!!

Ismét hétvége és én ismét szabad lábon, vagy inkább szabad ágyon, itthon! ismét eltelt egy hét a kórházban, szerencsére gyorsan telik. Már teljesen összeszoktunk a semélyzettel. Hála Istennek nagyon aranyosak mind!
Tegnap előtt azaz 29+3-mon voltam uhun. Zolika 1377g, míg Lili 1337!!! minden rendben velük. Összedugták a buksijukat és együtt mozdultak el harántból medence végübe! Lili mintha tegnap betette volna a fenekét a méhszájamba elfoglalván a szülési pozícióját, mert hihetetlen csapásokat mér a húgyhólyagomra a szeméremdombomra és nem utolsó sorban a méhszájamra is!!! Így bizony tegnap voltak keményedéseim rendesen, de éjszakára szépen elmúltak és ma is minden rendben. Annyit beszéltem Lilinek, hogy ne csinálja ezt, remélem hatott!!! temészetesen itthon is csak fekszem felpárnázott fenékkel. A doki nem vizsgál, nehogy pont azzal ártson. Megemelték a Mg adagomat és tegnap kaptam egy frissírő tüdőérlelőt is! Ja és nem szabad simogatnom őket! (Ezt olyan nehéz megállni!) A mostani célom továbbra is a szülinapom azaz nov.26. de minimum a 32-34. hét!!!!

Lilla, gyönyörűek és óriásiak a gyerkócök!
Hétfőn betöltjük a 30. hetet!!! Hip-hip hurrá!

Puszi mindenkinek!
M.
kmoncsi

Kmoncsi!
Nagyon ügyes vagy!Igazán büszke lehetsz magadra!Ezzel a hozzáállással sikerülni is fog,amit kitűztél célul!Most már minden nap ajándék a babáidnak!

Doris!
Kösz az együttérzést!Néha rámfér!Főképp egy zűrösebb éjszaka után.Én már ezt egyszer végigcsináltam a Dáviddal.Csak nála 2évig tartott.Nem tudom,hogy mégegyszer képes leszek-e rá.Ráaádsul most a Dáviddal is gondok vannak.Előjött a féltékenysége iskolai rosszalkodás formájában.Elég zűrös a helyzet.Így most őt is keményebben kell fogni,ami az én lelkemet is megviseli.És sokkal több időt veletölteni,ami meg az utolsó tartalékaimat emészti fel.

Enikő!
Mi 3hónapos koruk óta nem eszünk éjszaka.De azt gondolom,ezzel nekünk szerencsénk volt.A cumitúra a 4hós oltás után kezdődött.Hogy véletlen egybeesés vagy az oltás hatása-e,azt nem tudom.De már 1hónapja tart.Az éjszakai etetés könnyebb volt,mert tudtam,hogy mire számítsak és apa is tudott benne segíteni.A mostani éjszakáink viszont nagyon kiszámíthatatlanok.

Cat!
Úgy legyen!Ha 8hónapos korukig elhagynák,azzal én beérném.Csak tudnám,hogy mire számítsak!

Volt valakinek olyan tapasztalata,hogy nem akart a tápszeren/anyatejen kívül semmit enni a gyerkőce?A Marcika eleinte olyan szépen evett.2hete elkezdte köpködni az ételt.Most meg már semmilyen más ízt nem fogad el a tápszeren kívül.Azt gondoltam a kanál miatt,ezért beleraktam a gyümit cumisüvegbe.De úgy se ette meg!Mit csináljak vele???

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?