Új privát üzeneted érkezett!

Szia Detti,

Üdv a topicban! Én az Ádám dokinál "szültem" mindkét gyermekemet. Az idézőjel a császárnak szól. Azzal kapcsolatban tehát nem tudok infóval szolgálni, hogy milyen nála egy normál szülés, de mint sebész profi. Mindkétszer szépen és gyorsan gyógyult a seb, semmi panasz utólag. Na de reméljük nem kerül sor császárra!

Egyébként megoszlanak róla a vélemények, lásd feljebb. Én meg voltam elégedve vele, de ő nem az a lelkizős típus. Ha konkrét kérdésed van, arra korrekten válaszol, de nem egy lélekápolgatós doki. Ami nem tetszik benne: folyton rohan (ezzel nincs egyedül a klinikán) és néha az az érzésem, hogy túlvállalja magát. Nehéz utólérni, és telefonon ne sokat remélj tőle. Ha panaszmentes a terhesség, akkor ez nem gond, de ha bármi gond van, akkor elég bosszantó, hogy lehet, h napokat kell rá várni. Túl sokszor nincs benn (konferencia, külföldi út stb.) Ez nálam legutóbb nem okozott gondot, mert programozott császár volt, de ha normál szülés lett volna, akkor nehéz lett volna, olyan időpontban szülnöm, amikor tuti benn van. Én egyébként bírom Kép

Gratula a másodikhoz, azt hiszem Kzsuzsa is hasonló "korú".

Kópé
Vendég

Úgy látom vannak köztetek olyanok is akiknek már idősebb, iskolás korú gyerekei is vannak. Mennyire kell szerintetek félni az iskolától? Bár nekünk még messze van, de úgy érzem nagyon megváltoztak a gyerekek az utóbbi időben. Gonoszabbaknak tűnnek, mint amikor én jártam. Mennyire reális veszélyt jelent a kábítószer? Úgy hallottam min. 600 000 embert érint már az országban. Félek, hogyan fogom a saját gyerekeimet megóvni tőle.
nyfdetti

Ti mivel foglalkoztok? Otthon vagytok, vagy dolgoztok valahol? Én dolgozom, mert úgy éreztem kell egy kis feltöltődés a második előtt. Már elég nehezen viseltem az utolsó hónapokat otthon,mert elég hisztis lett a lányom. Neki is hiányzott már, hogy tanuljon.

Kópé

Kösz az infót, arra már én is rájöttem, hogy nehéz elérni, de az első gyermekemnél nem emiatt csúszott le a szülésről, hanem, mert Adél volt túl gyors. Reggel 7.45-kor elfolyt a magzatvíz, 8.00 után elindultunk Gyöngyösről, mivel apa azt kérdezte most sietünk, mire én: "Fogalmam sincs most szülök először!" Így siettünk. Mire felértünk 9.00-re már 3 ujjnyira voltam nyitva és Ádám Zsolt csak 11.00-re tudott volna beérni, a baba meg úgy döntött 10.15-kor kibújik. Ettől függetlenül maradtam Zsoltnál, mert nekem a t.gondozás alatt nem volt vele problémám, ráadásul már 10éve hozzá járok. Adélt is neki köszönhetem, mert 2 évig próbálkoztunk, mire gyógyszeres kezelés hatására összejött.
Így van ez: A második baba meg nem volt tervezve, sőt már bejelentkeztem dolgozni, amikor egyszercsak jött. Ezért is lett Adél ovis, mert már be volt íratva. Szerintem amúgy az én lányomnak ez csak jót tesz, mert félek, hogyha nem adtam volna be féltékeny lett volna a kicsire.
Erről van tapasztalatotok? A sok odafigyelésen kívül, hogy lehet a nagyobb gyereknek könnyebbé tenni a kistesó érkezését, elfogadását. Elvégre csak szoptatnom kell és jobban vigyázni rá, mint a nagyra.

Esetleg nem jön valaki okt. 26-án a klinikára? Én akkor megyek második uh-ra.

Holnap jelentkezem, most jön értem apa megyünk az oviba, otthon pedig sajna nincs net.

Detti
nyfdetti

Detti!
Üdv a fedélzeten. Én a Klinikán dolgozom és azok közé tartozom, akiknek nincs túl jó véleménye Ádám dokiról. Minden 4. nő nála szül, hihetetlen módon manageri magát. Lehet, hogy jó sebész, de akad bőven szakmai hiányossága. Ha 1 picit komplikáltabb a szülése, pánikba esik. Túl populáris, sok hiresség szül nála. Ja, és sztem anyagias. Több nővér kolléga is szült nála és volt olyan akihez csak 10 percre szaladt be. A szülést gyakorlatiag a szülésznő végzi, ő csak max. a gátmetszést csinálja. Sokszor nem a munka miatt nem elérhető.
Az én lánykám iskolás és tapasztalatból ki merem jelenteni, hogy nem kell parázni a sulitól. Nem szabad olyan iskolát választani, ahol "nagy a szabadság". A gyerekeknek szükségük van szabályokra, nem hasznos a nagy szabadság. De ez szülő függő dolog.
A lányom 1 sima ált. iskolába jár, de itt nagy szabadságot adnak a gyereknek. Nincs soha lecke -tilos még hétvégére is - ennek az lett a következménye, hogy már a 7.oszt.-ok cigiznek a suli előtt. Tanévnyitóra bakancsba jöttek. Ha nem akarom, hogy a gyerekem suli után itthon tv-en, vagy csavarogjon magam kell hogy kitaláljam a programot. Sportra gondolok. Nem vagyok hive a sok leckének, de abba még nem halt bele senki, ha osztást gyakorol a hétvégén, mondjuk 1 órát. Ja, és fogalmazást sem irhatnak a hétvégén!! Rendelet. Ez nevetséges.
73oktober

Vannak gyerekek akik jól terhelhetők, nekik kellene/hiányzik a feladat. Ezt nehéz kormányrendelet alapján eldönteni. Fontos a fokozatosság, de azt gondolom szoktatni kellene a gyerekeket a feladatokhoz/leckéhez, mert gimiben cudar világ jön. Ne mondja azt nekem senki, hogy ha valakinek nem megy a helyesirás, annak nem érdemes gyakorolni?! Mert a suli azt állitja, hogy nem kell. Hát én bizony gyakoroltattam. Ezzel szemben van a másik véglet, ahol annyi leckét adnak, hogy csuda. De zet ne kérdezd, hogy miért van igy! Azt jó lenne tudni, hogy melyik álláspont a célravezetőbb.
73oktober

Na és még 1 pici a suliról...
Minden tiszteletem a pedagógusoké, de unom az állandó cirkuszt a fizetés körül. Én a negyedét sem keresem és itt nincs nyári/őszi/téli szünet. Oldjam meg a gyerek elhelyezést, mert 26 nap szabim van 1 évre.
73oktober

Nekem még sem bölcsibe,sem oviba nem járnak a fiúk,de max.egyetértek Októbernek az iskoláról alkotott véleményével.Sírnak -rínak,aztán ott az egész nyaruk,meg a többi szünet.Nem mondom,hogy hálás dolog otthon esténként dogákat javítgatni,de egy ügyelet a műtőben (is),azért fárasztóbb,ebben biztos vagyok...A fizetésről meg nem is beszélve.Egy aneszteziológus asszisztenst a kutya nem keresi meg műtét után,sokan azt sem tudják ,hogy ilyen is van...

Boti egész jól van,"csak" nyafog.De szerencsére nem lázas.Viszont Marci ma már 3x fosott...

Deti,

szia ,gyere sürűn!Asszem Katicuska,és Scullyx is Márc.-ra vannak kiírva.

Lányok!

Sms Katustól:ma voltak dokinál,tágul a méhszája,puhul a méhnyaka,bármikor lehet bármi.
Már nagyon türelmetlen szegény.

Nagy hasúak,

produkáljon már valaki valamit!!!!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Ma voltam genetikán.. Holnap 11-re kéne mennem magzatvíz-mintavételre, ha jól értettem, csupán azért, mert 31 éves vagyok és nem 25.
A doki azt mondta, hogy ha 25 lennék, akkor nem foglalkoznának a 0,8-as AFP-mmel (0,9-től számít normálisnak).
Ehhez képest minden 1000. terhességnél elkezd folyni a magzatvíz a beavatkozás után, ez meglehetősen nagy kockázat - arról nem is beszélve, hogy ha esetleg ne adja az ég kiderül, hogy vmi betegsége van, ettől a betegség még nem válik nem létezővé. És ha beteg, mit csináljak, vetessem el a 20. héten?!
Amúgy ha down-kór probléma lenne, akkor azt már kimutatták volna a nyaki redő szűrésnél, gondolom.

Nem tudom, mit csináljak... Az agyam egy csücske azt mondja, hogy el kéne menni, de az összes többi része meg tiltakozik ellene..

Üdv:
Zsuzsa 18+5

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Nyfdetti:
Én Március 09! Kép

Gyűlünk szépen, márciusiak, lányok, akkor is lesz kinek nyomni a drukkot Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsu,

tudom,hogy nem veszélytelen beavatkozás,de én inkább megcsináltatnám.Egyébként Katusnak volt már Down-kóros babája,akit a 17. hét körül,vagy hogy meg kellett szülnie.Csak most nincs net közelben,nem tud erről mesélni Neked.De szerintem ő is azt javasolná,hogy ezt most csináltasd meg.Nyaki redő sem tuti,magzatvíz igen.

Dóri
angelheart

Dóri:
A bajt megelőzni nem lehet ezzel, csak kimutatni..
Ha olyan marha nagy eltérés lenne, nyitot gerinc vagy ilyesmi, akkor látszott volna múlt héten az UH-n, Fekete doki tényleg centiről centire nézte végig a babát..
Ha pedig kiderülne, hogy valami más baj van, akkor mit csináljak? Félidősen nem fogom elvetetni, az tuti, pláne úgy, hogy egyáltalán nem biztos, hogy még valaha ki tudok hordani egy gyereket.

A másik dolog, ami végképp kiborított, hogy ambulánsan csinálják a veavatkozást.
min. 1 nap ágynyugalmat írnak elő, de be nem fektetnek. Ha addig nem folyt a magzatvíz, hazafele a buszon tuti elfolyik, amilyen közismerten jók az utak itt Pesten ugye..
Nem látom értelmét...

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok! Kép

Üdv köztünk Nyfdetti! Kép
Hát megnéztem a szuloszoba.hu-ról pár videót...
Hümmmmmm
Kíváncsian várom az eredményét! Kép

39+3
papucikam

Sziasztok

Eppen varjuk a furdetesi idot,Alex nagyon elemeben van.Ma olyan nagyosan segitett nekem vacsit fozni,mindent kihoz a speizbol amit kerek es keverget lelkesenKépKép

Kope
Ha ugyanabban a rendeloben van homeos akkor jo dontes lenne valtani.Tudom ciki a reginel,de ne torodj vele,lenyeg hogy jo legyen neked es a gyerekeknek.

Egyetertek en is ,ha beteg volt valaki baratno gyereke sosem jottek,elozetes lemondas utan.En sem vittem meg jatszohazba sem,megovva az idegen gyerekeket is.Sajnos sogornom detto mint Dorie...Ot szamtalanszor leadta hoemlkedsessel a kisfiut,pedig tudta hogy ott vagyunkKépNagy szerencsem van Alexxal mert ritak jo az immunrendszere (eddig: ) sosem kapta el tole.Aztan amikor mar bolcsis volt,mindegy volt,mert ott elkaphat barmit.

Oktober
nagylanyos gondokKépKépNekem serintem kesobb jott meg eloszor,de maig emlekszem a napra.
Egyetertek pedagogus ugyben,nincs meg mas szakma ahol ennyi szabi lenne,ja es a munkaidejuk is 8 es max 2 kozott van.

Detti
Udv ittKépMilyen oviba jar ahova felveszik elobb mint 3 ev?
A homeos bogyot gyerekkenek sak feloldva ajanljak mert igy hatasos ha osszeragjak az nem jo.Bar nekem a 3 eves fiam mar szopogatja rendesen,de csak 1 honapja,addig feloldottam neki.
Gratulalok a babahozKép
En is dolgozom majus ota,Alex bolcsis mar 2 eves koratol,bar a munkaig csak fel napos volt.Nagyon szeretiKépEn is varok (bar nem sokat mar)a tesoval,kell hogy ujra nyugisan uljek otthonKép
A sulitol en is tartok,fontos hogy jo kornyezetbe keruljon es normalis ertekek erdekeljek.

Kzsuzsa
Nehez dolog ez,de azt hiszem ha beteg en sem tartanam meg.A magam onzosege az egy dolog,de az O elete sem lenne neki joKép
En legjobb baratnomnek Down-t nem mutatott ki az AFP,de az UH-n eszrevettek,es neki s meg kellet szulnie,nagyon ki volt szegenyKép
Magzatviz vizsgalatot 35 felett javasolnak.Van egy Qartett teszt nevu eljaras a,mi helyettesiti ezt ha jol tudom.Az Istenhegyi Klinikan csinaljak maganban,ismerostol tudom en is.
A vizsgalat utan otthon kell fekudni,kocsival menj inkabb szerintem.

Katus,Papuci,Macsakasi:Hajra azokkal a babakkalKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsuzsa,

hát Te tudod,de azért van abban valami,amit Kataa ír...
Gondolhatod hányat csinálnak a klinikán nap,mint nap,nem tudják befektetni a kismamikat,ez megoldhatatlan.Ha nincs kocsi akkor inkább taxi,mint tömegközlekedés.És Fekete doki is ajánlja az amniót???

Kataa,

vannak ovik,ahova 2.5 évtől felveszik a lurkókat,ha már szobatiszták.
Ezek a sógórnők már csak ilyenek...

Papucikám,

Te még egyben????!!!!!!!

Dóri
angelheart

Zsuzsa,

Megértem az aggodalmaidat. Ha egyszer vállalkozom 3. gyerekre nem tudom megtenném-e, pedig már valószínűleg túl leszek azon a koron, amikor már mindenképpen javasolják (34 felett?).
Amit tanácsolni tudok: van egy vérvételes módszer, állítólag egy sima vérvétel, és abból szűrik a Down kórt. Persze ez nem 100%, szemben a magzatvíz vétellel, de ez is úgy tudom 90% körüli. Azt hiszem a Czeizel féle központban csinálják, hogy ennek mennyi az átfutása nem tudom, de esetleg kérdezz rá holnap a dokidnál, annak semmi kockázata nincs, bár elég komoly pénzbe kerül.

Először azt kellene eldöntened, hogy megtartanád-e ha beteg (természetesen nem az élettel összeegyeztethetetlen dolgokra gondolok, de arról szó nincs, az már kiderült volna az UH-n). Ha igen, akkor nem éri meg a kockázatot a vizsgálat. Én is azt hiszem azért félnék tőle, mert azt viszont nem tudnám megbocsátani sem magamnak, sem másnak, ha mégis én lennék az az 1 ezrelék, és utólag kiderülne, hogy a gyerek egészséges volt... Egyébként meg aggódhatod végig az egész terhességet. Aggódnivaló mindig akad úgyis Kép.

Rohadt nehéz döntés. A másik fele: A klinikán naponta sok ilyet végeznek, abszolút profik, tehát valószínűleg a legjobb helyen vagy, ha már mindenképpen el kell végezni. Az ágynyugalomra, buszozásra mit mondtak?

A nyitott gerinc stb. a magas AFP-nél merülhet fel, úgyhogy ezen ne aggódj. Egyébként még itt a Babanetes rendelőben is 0,7-2,5 között írják normálisnak. Na itt igazodjunk ki!

Hát nem sokat segítettem, de én is filóztam ezen korábban is, meg ha még később vállalnék egyet. Ja és nekem 32 évesen 0,9 volt, és nem is merült fel a magzatvízvétel. Szerintem orvosa is válogatja, sőt, annyi volt a megjegyzés, hogy ez teljesen rendben van. A gyerek nem lett Down kóros.

Kópé
Vendég

Angelheart

Kép Igen.
papucikam

Na mindenki megelőzött Zsuzsa ügyben, de sebaj! Hát épp ez az amit a Kataa is ír, a barátnőnél az AFP nem mutaott ki semmit, de az UH igen. Nálad meg az UH teljesen rendben van! Máshol, ny-eu-ban nem is végeznek AFP-t, mert az sem jelenti hogy minden ok, ha jó az AFP, de az sem jelent feltétlenül rosszat, ha nem jó.

Akkor meg minek csinálják? Csak paráztatják a kismamákat! Kép És a te kezedbe adják a döntést, hárítva a felelősséget.

Kópé
Vendég

Kópé,

de drága vagy! A kérésemre visszatetted a csini képet a profilodba???!!Kép

Dóri
angelheart

Dóri,

Azóta sem nagyon készültek képek, úgyhogy ez maradt. Lusták vagyunk, pedig ebben a korban olyan aranyosak. Kép
Na most még egy adalék, hogy imádj Kép: ÉN megkerestem az aneszteziológus asszisztenst a műtét után, pont azért mert éreztem, hogy ő van ott végig, és nagyon sok múlik rajta. Kicsit meg is lepődött Kép

Október,

Hát igen, már én is előre félek ezektől a kamaszkori problémáktól. Mert most még meg tudjuk védeni őket, innen a "szoknyánk mellől", de később?

Írtam privát emailt, válaszolj lécci!

Papucikám,

Már megint kezdtem reménykedni, hogy egész nap nem jelentkeztél, erre tessék! Kép

Kópé
Vendég

Hát csajok! Mostmár kezdem úgy érezni, hogy én már örökké így maradok. Hiába minden... Kép Kép Kép
papucikam

Nem tudom hogy fogom bírni a mindennapos bejárást. Mert szombattól mennem kell majd minden nap CTG-re. Még vasárnap is. Meg most csütörtökön is... Kép Szóval már majdnem biztos, hogy hulla fáradtan fogok szülni. Kép
Ha Danika kegyes hozzám, vagy ma, vagy holnap, vagy pénteken jön. Ha nem, akkor már mire felérek Pestre elfáradok. És így nem lesz túl jó szülni, az tuti!
papucikam

Asszem most keseredtem el, de nagyon. Kép
papucikam

Sziasztok Lányok!

Nem tudom, van-e még, aki emlékszik rám, anno Bán doki kapcsán írtam 1x-2x (aki most sajna nincs).

Nem igazán akarok semmibe beleszólni, hisz még csak szeretnénk nagyon kisbabát, de csak nem jön még... Rendszeresen olvaslak titeket (az utóbbi héten férjuram újratelepített, így nem volt netünk, ezért reagálok csak most)

Most csak azért szólok bele, mert pedagógus ügyben mindig fáj a szívem, mikor hasonlókat olvasok - lévén végzettségem magyar-könyvtár szakos tanár. Elismerem, rengeteg nem hozzáértő pedagógus van. De vannak igen elhivatottak is. És lehet, hogy az egészségügyben és még sok más helyen kevesebbet keresnek az emberek, de azért ne mondja senki, hogy egy 30 éves embernek sok a bruttó 130.000 Ft. Az óraszám pedig a letanított tényleg "csak" heti 22, plusz szakkörök, plusz helyettesítések, ami mindig van, de (sajnos a magyartanárnak halmozottan) azért sok idő a dolgozatjavítás - egy dolgozat lelkiismeretes javítása középiskolában átlag fél óra (szorozzátok be átlag 25-tel), napi 4-5 órára illik felkészülni délutánonként; én mindig minden memoritert megtanultam, amit feladtam, mert hogy néz az ki, hogy a gyerektől elvárom, hgy tudja kívülről, én meg könyvből ellenőrzöm...

A szünetek tényleg jók, elismerem. Ezt két év óta tapasztalom, amióta nem tanítással keresem kenyerem (sokkal jobban keresek, pedig "csak" köztisztviselő lettem). De jobban kipihent vagyok annak ellenére, hogy csak 30 nap szabim van (és az idei még mind megvan)(pedig most is emberekkel foglalkozom ügyfélszolgálaton), mert hihetetlenl idegörlő munka a tanítás. Néha a nyári szünetet tényleg visszasírom, mert itt nem mehetek el nyáron - a kisgyerekesek mehetnek érthető okokból, de higgyétek el, a tanárnak is kell ám ennyi szabi (de sokan táboroztatnak, amire nincs plusz pénz - legalábbis nálunk nem volt, és az nem ám nyaralás!!!), nagy a felelősség, nagy a feszültség, és sokan így is belefásulnak az évtizedek alatt. Mert sajnos nemcsak a gyerekek egyre szabadosabbak, hanem a szülők is egyre kevésbé partnerek, és egyre kevésbé ellenőrzik a gyerekeiket. Hja, sajnos szülő nem vagyok, így nincs erről az oldalról tapasztalatom.

Bocsika mindenkitől, hogy belekotyogtam. Mindenkinek jó babázást, aki előtte van, szurkolok!

Szilvi
kolszilvi

Persze,hogy emlékszem Rád, Szilvi!

Tudnék ellenérveket felhozni,pl. lassan 31 leszek,és az én fizum ügyelettel sem lenne 130 e. Ft.De!Ez a topik nem erről szól,szóval részemről a pedagógus téma lezárva.
Azért örülök,hogy vannak még pedagógusok,akik szívükből csinálják a munkályukat,bár szerintem elég szűk ez a réteg.
Ami gyerekek,és a szülők változását illeti,azért uez vonatkozik a tanárokra/tanítokra.Nagyot fordult a világ...

Dóri
angelheart

A szülőkkel valóban sokkal nehezebb mint gyerekekkel....

A magzatvíz témához csak annyit szólnék, hogy Down ügyben sem 100%. Itt nálunk volt már rá példa, hogy norm. AFP érték, norm. amniocentaesis eredmény után bizony beteg baba született.Ugyanis az Ú.n. mozaik Downt nem lehet így kimutatni. Õk azok a gyerekek akik nagyon-nagyon jól fejleszthetők, talán minimális a fejlődési rendellenesség társulás.
De..

Ennek ellenére azt javaslom, hogy mindenképp csináltasd meg Zsuzsa!!!
Semmiképp ne tömegközlekedéssel gyere!Mindennek kockázata van, még a sima szülésnek is. Mérlegre kell tenni és megnézni merre dől a mérleg nyelve. Sztem sokkal kevesebb a kockázata mintsem, hogy tudd rendben van a babával minden. A koraszülés veszély megnőhet mert fertősés alakulhat ki, de ez valóban nyagyon ritkán fordul elő. És a mozaik Down is nagyon ritka. A vizsgálatok többségében sikeresek és nagyon sok betegség kiszürhető. Hiszen sok nő van, akik magukban hordoznak bizonyos nemhez kötött genetikai betegséget(vagy nem nemhez kötöttet) és így derül, ki, hogy egészséges-e a baba!!

Majd szorítunk!
Nem tudod, hogy ki csinálná? A saját dokid vagy más? Ha más, akkor én Papp Csaba docenst javasolnám, ő humángenetikus is.
73oktober

Lányok,

Bár ez a topic tényleg nem erről szól, de még egy-két szó a pedagógus, egészségügyi témához:

Sajna nagyon úgy tűnik, hogy mindkét terület tudatos lezüllesztése folyik, aminek hátterében áll nyilván az egyrészt egészségügy privatizációja, nem véletlen, hogy amikor az orvoskamara bármilyen kérdésben szót emel (pl. privatizáció ellen, új betegellátási rendszer ellen) abban a pillanatban útjára indul a suttogó propaganda, hogy mit is akarnak ezek, ott a sok hálapénz stb. Ugyanez a helyzet az oktatásüggyel, a bármire vevő, fogyasztói idióták kinevelésére nem kellenek szinvonalas iskolák, tanárok (az elit meg úgyis megfizeti a magániskolát), aki megtehette, már el is hagyta a tanári pályát (ld. Szilvi) és még örülnünk kell, hogy vannak ennek ellenére elhivatottak. Ilyenkor meg "bedobják a köztudatba" az ilyesmit, hogy mennyi szünete van stb. (de ugyanez volt a helyzet amikor a gazdák feljöttek a traktorokkal, hogy mit akarnak ezek, akinek ilyen drága traktorra van pénze...)

Holott mindegyik a bőrünkre megy: betegek mindannyian leszünk, nem mindegy az sem, hogy milyenek lesznek a következő generációk, (Õk fognak ugyanis minket eltartani), vagy hogy megmarad-e a magyar mezőgazdaság, vagy azt a szart kell ennünk, amit itt is el lehet adni, ha már nem lesz konkurencia.

Méltatlan 100-150 eFt-on vitatkozni, szégyenletesen kevés akármelyik ágazatban is kapják. Ne dőljünk be ennek, az egymásnak ugrasztós taktikáknak!

Na most kimoralizáltam/politizáltam magam! Kép

Kópé
Vendég

Igen egytértek Kópéval!

Kópé,

igazán rendes Tőled,hogy megkerested az aneszt.asszisztenst.Te a valóban a kevesebbike közé tartozol.

Dóri
angelheart

Kópé
Egyetértek mint a moralizálásoddal mint a politikával!

Képzeljétek nézelődtem, hogy jövőre mennénk 6 oszt. gimibe és hogy mégis hol/melyiket válasszuk, meg egyáltalán helyileg hol van az iskola. Nem vagyok Bp-i és nem szeretném, ha gyerekem sokat utazna. Jól tanul, okos és az már biztos, hogy humán iskolát keresek. Erre mit hallok....Hogy ne válasszak "túl jó" iskolát mert ott megy a drog 1000el... Nagyon félek, hogy hogyan tudon megóvni a lányomat ezektől a dolgoktól....Hát így el vagyunk züllve, vagy mi?

Kópé, amit emilben írtam, ahozz még csak annyit tennék hozzá, hogy 10.-én 3 óra leforgása alatt 5 szülése volt az említett dokinak(Ádám). Napi mennyiséget már nem is számolok. Szóval itt már sokkal inkább a mennyiség a mérvadó, nem a minőség.

Lányok, mit tudtok az ELTE Trefort gimijéröl? Járt oda valamelyikőtök?
73oktober

Október,

ez valóban így van.Nekem egy volt ált.iskolai társam a Fasori gimibe ment,már ott kezdett zülleni.Pedig az még egyházi isi is!Aztán ,amikor a Közgázra járt ,teljesen kifordult magából!Fogorvos szülők kisfia,általánosban még egy angyal volt.
Az egyik doktornőnek a mh.-emről szintén problémái kezdenek lenni.Gyerekei már általánosban egyházi suliba jártak.Fia már 3. éve jár a piaristákhoz,és egyre rosszabb...
Szóval ilyen kilátások elé kell néznünk.
Trefortról semmit nem tudok,én mellé jártam a Balassába.
ja,és a nővérem gyerekei a Dohány u.-i gyakorló suliba járnak,hááát...Van véleményem a suliról.
Nehéz manapság kiigazodni-mindenben.

Dóri
angelheart

Én se nem pedagógus, se nem egészségügyis vagyok, amint ez a profilomból is kitűnik. De én csak nézek ezeken a 100-150e Ft-os fizetéseken. Kezdem azt hinni tényleg nem ezen a földön élek, mert én építészmérnökként br. 75e Ft-ot keresek. A párom min. bér bejelentés mellett hazahoz 110-120e Ft-ot, ha jól vagyok otthon munkával ellátva még jön hozzá havonta 20-30e Ft. Ebből élünk hárman márc-tól négyen. De ez azzal jár, ha otthon dolgozom alig tudok a lányommal foglalkozni, főzni, örülök ha hétvégén kitakarítok, kimosok. Ráadásul sokszor éjszakába nyúlóan ülök a gép előtt, a munkatársaim pedig a munkahelymen sokszor egész éjszaka bent vannak egy-egy nagy munka leadása előtt.
Szerintem senkinek sincs a mai világban könnyű dolga. Sokan örülnek, ha dolgozhat nak bármennyi pénzért is. Én is azért jöttem vissza, mert így több lesz a GYED-em 5eFt-al.
Egyébként mind az egészségügyiseket, mind a pedagógusokat becsülöm, mert mindkét szakma nagyon nehéz, és az emberekkel való foglalkozás az egyik legnehezebb feladat.
Én nem tudnék egyszerre annyi gyrekre vigyázni és odafigyelni az biztos. Néha az én egy szem lányom is sok. Amiben biztos vagyok nem szabadna ennyire megvonni a pedagógusoktól a fegyelmezési jogokat. Ha rajtam múlna én felhatalmaznám a gyerekemmel foglalkozókat, hogy igenis fenyítsék meg, ha megérdemli. Ez nem jelenti azt, hogy agyonverik őket, de az sem megoldá, hogy ált. isk.-ban a kicsiket nem lehet megbuktatni. Én elég lusta gyerek voltam, biztos most is vannak olyan gyerekek, akik azok, és nem az értelmi színvonaluk miatt nem tudnak teljesíteni. Egyébként talán elsőben nem kéne okt-nov-re megtanulni olvasni, írni, hanem mint az én időmben legalább a félévig kihúzni, és a gyerekeknek is több sikerélményük lenne, nagyobb kedvvel is tanulnának.
Az már az én kis 2,5 éves lányomon is látszik, sőt mióta megvan látszott rajta, ha van sikerélménye sokkal inkább csinálja a dolgokat. Ha dicsérem bármi apróságért is biztos könnyebben rátudom arra is venni, ami nekem segítség (terítés vacsorához, együttműködés, hogy ne kelljen nagyon emelnem stb.)

Kataa

Adél két éves és 1 hónapos korában szobatiszta volt, másfél évesen folyékonyan beszélt, egy hét múlva mondókázott. Ebből kiindulva a védőnőnk tanácsára is nem akartam bölcsibe adni, és mivel a vezetőovónővel beszéltem ő is egyet értett abban, hogy ismerve a lányomat, jobb neki, ha egyszer törik, és ebben az oviban mindig van egy évvesztes csoport, akik együtt járnak négy évig. És bár Adél nem évvesztes, hanem egy évvel korábban kezdte az ovit ő is négy évig fog velük járni. Egyébként nagyon szereti, és hiába az a pár hónap korkülönbség (van akivel fél év) nem kimondottan látszik rajta, teljesen ovodaérett, mert így lett nevelve. Egyébként mivel a második nem tervezett baba volt, mindenképpen vissza akartam jönni dolgozni az ősz elején, és mikor kiderült a jóhír, úgí döntöttünk jobb lesz neki, ha megy oviba: jobb csoport, megszokja, hogy nincs egyedül, talán kevésbé lesz féltékeny a kistesóra, és több türelem is van talán hozzá. Nekem pedig könnyebb lesz a másodikkal, könnyebben tudom már most is megoldani a terhességgel járó dolgaimat.

Detti
nyfdetti

NA,KI AKAR MA SZÜLNI?????

Jön a hideg,meg az eső,úgyhogy hajrá!!!!Kép
angelheart

Október, köszi a választ, ment még egy kérdés, ha nem haragszol... Köszi! Kép

Kópé
Vendég

Október!

A férjem egyik minkahely egy kávézó, így sok emberrel beszélget . Van egy törzsvendégünk, aki azt mondta, hogy a legtöbb drogos a csonka vagy olyan családokból kerül ki, ahol van pénz. A legbiztosabb, ha megpróbálunk a gyerekre figyelni, nagyon gyorsan megállapítható, ha valaki rászokott akár a cigire is. Ahhoz pénz kell, nagyon sok pénz. A fiúk talán ilyen szempontból szembetűnőbbek, mert a lányoknak is ők szerzik az anyagot. Azt a gyereket könnyebb megóvni, vagy legalább visszafordítani, aki mellett ott állnak a szülei, bármi ellenére kitartanak a gyerek mellett. Persze akkor is keveredhet rossz társaságba, de akkor legalább van kihez fordulnia, ha bajban van. Nekem sajnos nem volt, mert a tipikus ránk nem figyelő családba születtünk a bátyámmal, de szerencsére akkor még a pia volt a legdurvább, amivel találkoztam . Azzal viszont nap mint nap. Elvégre a szüleim Gyöngyösön, én pedig Pesten voltam koliban 14,5 éves koromtól. A szerencsém az volt, hogy 16 évesen találkoztam a mostani férjemmel, és ő nagyon komolyan vett, mindig ott volt, ha szükségem volt rá, bármit meg lehetett és most is meglehet 12 év után vele beszélni.
Szóval azt hiszem elég nehéz évek várnak ránk a kamaszkor alatt, és reménykedni kell benne, hogy jó a nevelésünk. Ha már nagyon lecsúszik: tű és stb. biztosak lehetünk benne, hogy valamit nagyon elrontottunk. Az a baj, hogy manapság kitolódik a kamaszkor, mert még a főiskolákon, egyetemeken is szinte annak érzik magukat az egyébként már felnőtt emberek, elvégre ált. még otthon laknak, és eltartják őket a szülők. Családot pedig aztán végképp nem akarnak alapítani...

Detti
nyfdetti

Oktober

A Trefort gimi nagyon jó, voltam ott néhányszor órát látogatni a gyakorló tanításaim alatt. Egyik legerősebb giminek számít, de szertik is a gyerekek.

Scullyx
19+2

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok,

Pedagogous ugyben nagyon igaza van Kopenak,oszeszedeten megfogalmazta azt ami itt van manapsagKépA kozhangulat keltes....
En is nagyon szeretnem hogy jo pedagogushoz keruljon a gyerek,de azt utalom hogy mindent rafognak afizetesukre.En sem vagyok goromba az ugyfellel csak azert mert esetleg nem jol vagyok megfizetve.(Bar ez szerencsere nem igazKép )Miert erzik hogy Ok ezt megtehetik?.

Oktober
Sajnos tenyleg igy van,minel liberalisabb egy iskola annal tobbszor gond a drog.
Nagyon felek en is hogy mil esz,de szerintme elsosorban acsalad az ami hatteret/biztonsagot ad.Anno es amar akkor is volt drog,cigi,ital,sosem jutott eszembe kiprobaljam barmelyiket is.Egyszeruen nem volt ra szukseg,mert nem voltak benne az ertekrendembe.Nem gondoltam hogy ettol jobb lehet nekem.Ezt szeretnem tovabbadni en is hogy meg csak eszeb sem jusson,meg akkor sem ha ciki a tobbiek elott,mert nehogy mar tobben legyenek azok akik drogozni fognak mint akik nem.
Mi tudatosan probalju a "munkara"is szoktatni,hogy nme minden hullik az olebe egy szora.
Hoszasan lehetne errol irni,de a lenyeg hogy igenis foglalkozzunk a gyerekkel,tudjuk a dolgairol hogy ne legyen keso.

Dori
A mi keruleti oviainkaba csak 3 eves kortol veszik be a gyereket,ezert volt nekem fura.
SogornokKépvagy inkabb Kép
Csak hogy engem is imadjKép en is megkerestem az anesztest es adtam valamit a 6 hetes kontrolonKép
Az intenzives noverkek is kaptak jacsi csomagot.

Kzsuzsa
Igaza van Kopenak,en ahelyedben elmennek a Szabolcs utcai korhazban ,ott van egy doktoron aki uh-oz es O talaltam ega baratnomnel is a bajt,a sajat korhazaban nemKépDe hangsulyozom,nem a klinika volt.Azota O is atpartolt ide az en dokimhoz,pont azert mert Genetikus.

Detti
Alex 2 evesen ment bolcsibe,de 3 honap elteltevel mar szobatiszta volt es folyekonyan beszelt.En is gondolkoztam ay ovin iden,de mivel oktober mar nem volt hely oda ahova szerettem volna.Ezert ugy gondoltam jobb ham eg marad 1 evet a bolcsiben,vagyis juniusig,aztan amjd szeptemberben kezdi az ovitde akkor mar csak 3 evet kell jarnia.Nalunk ninbcs mini csoport.Viszont a bolcsiben csak 11-n vannak 2 felottre,mig az oviban 25-n.Es a csoportja tele van vele egy koruakkal,a kicsik kulon vannak,tehat egykoru itt is a korosztaly.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Köszönöm az infókat a gimiröl.
Azt veszem észre, hogy nincs ideje a szülőknek a gyerekekkel foglalkozni. És ez most életkortól független. Nem normális, hogy 1 elsős második vagy mindegy hányadikos gyerek reggel fél 8tól délután 5 is suliban van. Hiszen nekünk is rossz ennyi idő 1 helyben. Este tanulnak kapkodva. Nincs rendes uzsonna, nincs idő meghallgatni a gyereket.
Ha 1 jó tanácsot elfogadtok, szánjatok időt gyerekeitekre.
Nem tudom, hogy rám még mi vár, de ez az első 11 év engem igazolt, nagyon megbízható lánykám van. Önállóan bonyolítja az életét, vannak céljai és ez a legfontosabb. Mindíg kitűz maga elé valamit, kihívásnak tekinti és küzd. Csak sikerüljön.
73oktober

Kataa,

Ha Adélt be kellett volna adnom 2 évesen bölcsibe bármi okból, valószínűleg én is így lettem volna, hogy csak jövőre ment volna oviba 3,5 évesen, de én szerencsésnek gondolom magam, hogy én dönthettem el meddig maradok otthon, és 2,5 éves már elmúlt, amikor kezdte, és az itteni bölcsit ismerve és a lányomat jobb neki oviban. Nálunk abölcsiben nagyon nem akarják a leszoktatást. Ráadásul Adél utálja, ha babusgatják, és itt a bölcsiben még nagyon olyanok a gondozók. Õ mindig csak tanult volna otthon is, és az ovi szerencsére nagyon felszabadította a gátlásait. Pedig nagyon gátlásos volt. Nekünk tehát bejött...
Amúgy a másodikat már most tudom, hogy betölti a 2-t. már most tudom, hogy bölcsibe fogjuk adni, mert kell. Biztos vagyok benne: belőle sem lesz rosszabb ember, mint a lányomból... A lényeg úgyis a családi háttér, ami egy életen át elkíséri.

Detti
nyfdetti

Lányok,

nekem gondjaim voltak Adéllal a szoptatással. Van valami Homeos szer, amit ajánlani tudnátok nekem? Ha sokat iszok már most az segít szerintetek? Sajnos nem vagyok egy sok folyadékot igénylő típus, de a babáért mindent.

Egyetértek Októberrel, a legfontosabb, hogy a gyerekeinkre legyen időnk, a lakás nyugodtan úszhat, a munka megvár, de ha egyszer elveszítjük a gyerekeinket nagyon nehéz őket visszaszerezni. Teljesen nem is fog sikerülni. A törődést viszont meghálálják! Még akkor is, ha gyerekként, kamaszként nem is fogják fel, hogy nem az a fontos milyen drága holmikban járnak, hosszú távon leesik nekik. Az értékrendeket általában a szüleiktől veszik, és a környzetemben legalábbis általában azt is követik az emberek.

Detti
nyfdetti

Detti

Nem hiszem, hogy az segít ha máris sok folyadékot iszol. Ez alkati kérdés is, hogy ki mennyire tud szoptatni. Az biztos, hogy az első pár nap izgalmai befolyásolhatják a tejtermelést. Létezik valami homeos bogyó, amit szednek az anyukák szülés után, de én nem tudom a nevét.
Ha megszületi a bab gyakran kell mellre tenni és fejni, fejni..Még akkor is, ha csak néhány csepp tej jön ki.
73oktober

Detti,

Urtica urens Ch5-ös... de nem mindenkinek segít.

Hanzika

Kép
hanzika

Detti
En sem kenyszerultem beadni bolcsibe,sotKépNekem meg most sem kene dolgoznom.Alex egy nyitott,baratsagos,mindenre erdeklodo gyerek volt mindig is.Sokat jartunk baba klubba,jatszohazba,gyerekek koze,es elvezte a nyuzsit maga korul.Ezert amikor eljott tavaly osz es nem nagyon volthova menni mindennap,mert mi alig voltunk otthon,vagyha igen akkor jottek hozzank.Szoval ekkor ajanlottak a boclsit fel napra,es gondoltam megprobalom,de nagyon nem akarodzott mert feltettem.Na ebbol az lett hogy nem sirt a beszoktatas alatt csak 3*5 percet reggel par het utan.Tehat konnyen beszokott es amikor hoztam haza akkor meg nem akart eljonni,olyan jol erezte magat.Ugyhogy en 10-re vittem es 2-kor mentem erte.Egyszer sem volt beteg a telenKépA mi bolcsink meg nagyon onallosag parti,bar O 2 evesen mar egyedul evett,le-fel vette a cipojet,tehat ezzel nem volt gond,es a szobatisztasagban meg egyertelmuen latta a nagyobbaktol.Szoval fe ev sikeres boclsi utan mar gondoltam hogy uncsi otthon ulni ezert jol jott amikor visszahivtak a cegemtol.A masodiknal meg majd eldol hogy mennyire lesz tarsasagi,lehet hogy nem es akkor addig maradok vele otthon amig kell,nem adom majd bolcsibe csak azert mert nekem dolgoznom kell.Szerencser egeszseges modon ragastkodo maradt Alex is ,ne mvalt verekedosse,durvava amitol tartottam azert.Szoval a kozossegbe kerules is gyerekfuggoKép
A homeos szer neve tejtermelesre: Utrica Urens.

Oktober
Igazad van egy egeszseges kontoll mindig kell majd a gyereknek hogy ne nyugnek hanem tamasznak erezze a szulot.

KATA

Kép
Kép
kataa

Kataa,

Úgy látom nagy szerencséd van Alex-el. Engem mindenki irigyelt a játszótéren, hogy Adél milyen nyugodt, leült egyhelyben a homokozóba és ott maradt végig amíg kinn voltunk. Senkivel nem játszott, ha valaki hozzászólt görbült a szája. De azt senki nem tudta az irigyek közül milyen nehéz is egy ilyen gyerekkel, amikor a nagyszüleivel sem volt hajlandó komunikálni. Anyumtól pedig mindig én kaptam, hogy túl szigorúan van nevelve, milyen sérülékeny gyerek lesz belőle. Pedig nem rajtam múlt, mert otthon családi körben őrült bohókás tudott lenni. Szinte ha azt akartam, hogy komoly legyen és csendes, csak ki kellett lépni az ajtón. Szóval nekem nagy felszabadulás a közösség. Lehet, hogy így lett volna bölcsiben is, de nem így alakult. Persze, én meg mindig az olyan anyukákat irigyeltem, mint Te, hogy ilyen jól tud a gyerekük kapcsolatot teremteni. Bár biztos az is sokat számít, ha tudtok társadalmi életet élni. Nekünk sajnos ez sehogy sem jön össze. Valószínűleg, legalábbis én arra fogom, hogy azért van ez így, mert a férjemmel nagyon fiatalon kerültünk össze, és akkor sem jártunk szinte sehova, főleg nem külön, ráadásul sokat költöztünk abban az időben, amikor a baráti kapcsolatokat szokták mások kialakítani. Most meg már nagyon nehéz olyanokat találni, akikkel jól éreznénk magunkat, pedig így 28-31 évesen igencsak hiányzik. De csak nem szólíthatom le az embereket az utcán...
Valaki adhatna tanácsot, hogy lehet barátokra szert tenni, mert kezdem azt hinni, hogy bennünk van a hiba...

Hogy lehet azokat a mosolygós, szomorú arcocskákat beszúrni? Nagyon béna vagyok? Még soha nem írtam ezelőtt egy fórumba se...

Köszi a homeos tippet!

Detti
nyfdetti

Detti,

nemtom ,nekünk a legtöbb barátunk még gyerekkori,vagy szomszéd gyerekesek,de én mondjuk játszón is hamar összehaverkodok.Marci fiam is.
Mi már itt a topikban is összejöttünk találkozó szinten is hárman.És tervezzük apukákkal is a talit.
Van egy topik,a lakóhelyeknél,ahova egriek,heves megyeiek írogatnak,próbáld meg.
A mi Katusunk,aki most ide ritkábban ír(bármikor szülhet),ő is Egri ,és ő is szokott oda is írni.
Most keressetek barátokat,még nem késő!Nagyon jó,ha vannak,pláne,ha gyerekesek.
Én sok barátommal tartom a kapcsolatot,de érthető módon a gyerekesekkel valahogy jobban.És mivel egy korosztály vagyunk ,mindenhol mostanában jönnek sorban a gyerkőcök.Én indítottam a szülési lavinát,aztán szépen sorban jöttek/jönnek utánam a többiek.
Most vasárnapra is barátokkal tervezünk programot,mackófarmra mennénk,ha minden okés,természetesen gyerekekkel...

Dóri
angelheart

Kataa,

Te is drága vagy!Imádlak mindkettőtöket(Kópé)!!!Kép

Dóri
angelheart

Hanzi,

én már láttalak itt a régiek között,aztán eltüntél,és az Újpestiek közé írogatsz.De miért???!!!
Marcusodról nincs valami friss kép??!!

Dóri
angelheart

Hanzi,

én már láttalak itt a régiek között,aztán eltüntél,és az Újpestiek közé írogatsz.De miért???!!!
Oké,gondolom,mert ott laktok,de akkor is itt szültél.
Marcusodról nincs valami friss kép??!!

Dóri
angelheart

Detti,
Hat a jatszon en is irigyeltem azokat akik nem rohantak a gyerek utan,mint en egesz vegig.Bar oszinten szolva O nagyon kezelheto volt,de mozgasigenye az meg hatartalanKépMost volt az elso nyar hogy le is ult a homokozoban es eljatszott mert eddig csak szaladgalt,hintazott,motorozottKép
Talan orokolte is tolunk,meg latta hogy nagy a tarsasagi mozgas nalunk es megszokta hogy ne feljen idegenektolKép
En ivdeki vagyok es csak 10 eve elek itt,es sok baratom volt,valahogy adodott, amunkahelyen,suliban.Aztan ahogy ferjhez mentem,lekpotta fele, a masik meg akkor amikor megszuletett Alex.Sajnos a singlik azt hiszik innentol mar csak a gyerek nalunk a tema.Pedig nem igy van.A sok barat kozul mara mar csak 2 olyan van akinek nincs gyereke.Azota meg lettek ujak,a baba klubban,jatszohazbol,netrol,jatszoterrol.Mivel nagyszulok videken+kulfoldon kenytelen voltam tarsasagot szerezni hogy ne legyek a lakas fogja.
Csak ezt tudom ajanalni neked,bar ha mar dolgozol nehezebb.

Kata

Kép
Kép
kataa

Október,
a fiam a Trefort gimibe jár és nagyon szereti. A férjem is volt ott próbatanításon és már akkor kiválasztottuk a sulit. Kellemes, szeretetteli a légkör, jó a nyelvoktatás, és ez úgy általában is egy jó gimnázium.
A suli csinál felvételi előkészítőt, érdemes járni.
Üdv,
anilla
anilla

Hanzi
Csatlakozom Dorihoz,gyere gyakraban ide isKép

Dori
TudomKépKépMi ez a nagy szotlanasag reszedrol???

Kép
Kép
kataa

Kataa,

nemtom,tényleg nem jellemző rám ez a szótlanság,de reggel óta fáj a fejem.
Ennek talán az is oka lehet,hogy tudom,mindjárt megjön Apa,és indulunk anyóskartársékhozKép

Dóri
angelheart

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?