Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mamacka: én magánba járok, havi 5000-ért (akkor is csak egyszer fizetek, ha az adott hónapban 5-ször jelenek meg probléma miatt).
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Angi!

Igen, császár lesz, mert az első kettő is az volt, így a 3. már 100 % az lesz.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Mamacka!
Kihez mész szerdán az Istvánba? Ha hadititok, akkor csak annyit kérdezek, hogy Uh lesz-e? Én már ennyiből kitalálom.

Egyébként én is 4-5000-et fizetek egy vizsgálatért, ha rákszűrés van, akkor 7000-et. A kórházban egyszer fizettem. Most, hogy bent voltam, nem volt alkalmam senkinek adni. A saját dokimnak se. Igaz, a hétvégém miatt úgy gondolom lehet, hogy orvost kéne váltanom. Lehet, hogy túl sokat várok el, de szerintem el kellett volna érnem már pénteken telefonon, nem csak szombaton. És ha szülök? Két napig nem fogom elérni? Egyébént állítólag a szülésért nem kér pénzt.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Nagyon nehéz ez a pénztéma. Én olyanokat hallottam, hogy a szülés a magánrendelés 10-szerese. Elképesztőnek tartom főleg mondjuk abban az esetben, ha minden simán megy és a doki csak azért van ott a szülésnél, hogy a biztonságot nyújtsa.

A másik: ez a rengeteg vizsgálat is idegölő tud lenni. Nem érzem magam felelőtlennek, de néha nagyon elegem van abból, hogy főállásban dokihoz, védőnőhöz, laborba, stb. kell menni. Mindig nagymamám jut eszembe, aki otthon szülte anyát, és a bábaasszony kivételével senki nem látta a 9 hónap alatt és a szülésnél sem. És mégis megszülettek a gyerekek, nem voltak fogyatékosak sem. Persze nem azt mondom, hogy vissza kell menni az időben 60 évet, de amit most csinálnak azt is kicsit túlzásnak tartom. Angliában pl. alig kell terhesgondozásra menni főleg akkor, ha jól van a kismama.

Mit gondoltok erről? Csak én vagyok hisztis, vagy tényleg sok vizsgálatra kell menni?

És hát nem is beszélve az egyszerű összefüggésről: minél többet mész dokihoz, annál többször kell perkálni a lóvét.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Borsts
Olvasom én is ezeket az oldalakat és én is úgy gondolom, hogy egy nő ösztönösen tud szülni és ezt engedni kell, hogy kihasználja... (ezért is választottam az Istvánt). ...de mégis más így elötte állni. Az ismeretlen ismeretlen marad. Én nagyon sokat jártam utánna, olvasgattam visszamenőleg néhány szimpatikus kórház szülésélményeit...stb

Szelivi
Nem titok, az Ujvárihoz! Amúgy nagyon kedves volt... nem is miatta akadtam ki, hanem az egész rendszer miatt. Fizetem a TB-t és még ennyit legombolnak az emberről. A kórházban én végképp felháborítónak tartom, hogy elvárják a pénzt, hiszen nem az ő rendelője, nem az ő műszerei és fizetést is kap.

Egyik barátnőm összesen valami 180-200ezer körül fizetett. 9ezret vizsgálatonként és tízszeresét a szülésre. Jó ők megtehetik, de az a baj, hogy az orvosok meg hozzászoknak az ilyenhez, elöbb-utóbb azt hiszik, hogy ez a természetes.

Mariannka
Ez főként szerintem a műhibaperek kivédése miatt van, hogy a dokik fedhetetlenek legyenek. Amerikába már a kórházkapuban ügyvédek várják a betegeket, hogy nem kell -e éppen valakit beperelni, az orvosok meg már nem mernek elvállalni egy komplikáltabb esetet.

Kép
Kép
Kép
mamacka

A szülésre mi olyan 40000-et gondoltunk. De ezt nem tudom mégegyszer kifizetni a vizsgálatokra... persze megtehetnénk azt is, hogy a szülésre nem fizetünk, de akkor úgy érezném nem hálálom meg a segítségét...ezt semmiképpen nem akarom.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem a vizsgálatok fele hülyeség, de az én esetemben lehetne mondjuk UH kéthetente. Talán még fizetnék is érte. Én a sok vérvizsgálatot tartom feleslegesnek, meg azt, hogy minden vizsgálat után be kell metróznom a munkahelyi orvosomhoz, mert ő dönti el, hogy betegállományban maradhatok-e vagy sem. A legjobb a múlt hét volt, fél kilencre értem be hozzá, negyed egyig ott voltam, de mégis rossz volt a vérnyomásmérő és holnap mehetek újra. Azt hittem eldobom az agyam. Ja és ott ülök a csomó göthös vagy éppen szimuláló kolléga között, akik még véletlenül se engednek előre, mert én úgyis ráérek.

A műhibaperekről: Érdekes, hogy nekem csak arról adtak felvételt, amikor minden rendben volt. Most a lepényleválásról kértem képet, de azt mondták, hogy erről nem jár. A zárójelentésben sincs erről egy szó sem, csak annyi, hogy az UH-n láttak olyat, ami miatt az osztályos felvétel javasolt.
Ja és egyik kollégám neje: Megállapította neki a doki, hogy terhes, 9 hetes, de képet nem kapott az UH-ról, mert az műhibapernek lehet alapja. Nevetséges.

Kép
szelivi

Én idáig 17.000 ft-ot fizettem. És még csak a 14. hétben vagyok!

Ja, és megjött a rákszűrésem: P1 lett!

Kép
szelivi

ÉN is a magánrendelés 10-szeresét tudom. Nekem a dokim nem mondott összeget, de én 50-re gondoltam. Egy időben az is kimondatlan összeg volt, hogy az egyszeri anyasági összege, ami most 50 körül van.
Nekem megér ennyit, hogy tutira bejön a szülésemre stb.
cory

cory
Budapest

Én eddig 10-et fizettem, és most vagyok 17+4-nél. Engem az nyugtat meg leginkább,h ogyha pl összeszedek valami gombát, akkor nem azon múlik, hogy elmenjek a dokimhoz, hogy van-e pénzem, mert csak havi egyszer fizetek, mert a terhesgondozás átalányban megy. Balunál voltam is ilyen helyzetben. Mondjuk akkor még csak 2000-t fizettem, mert a nappali tagozatosoknak adtak 50% kedvezményt.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Én eddig semmit nem fizettem az orvosomnak, igaz betapintásos vizsgálat se volt eddig (így hívják???) Viszont négyszer csinált UH-t, soron kívül, nem volt jellemző hogy várnom kellene, írt fel gyógyszert, meg egy párszor zargattam telón is márKép Én holnap fizetem ki az első 5e-et.
Jah és teszem hozzá hogy egy éve jártam hozzá a klinikára, merthogy nem volt rendben a mensim, és soe adtam egy fillért se. Az előző szülésemnél 20. héten mentem először magánba, majd havonta, tehát max 5* (már amikor vizsgált is) amikor nem volt vizsgálat, csak pár kérdésem, meg receptet irattam, akkor sose kellett fizetnem. Akkor volt 3e a rendelés, az 15e, és 15e-et adtam neki a szülésért (adtam volna többet is, na de mibőlKép) Most kb 5* fogok menni, az ugye 25e, és ugyanennyit szeretnék adni neki. Mondjuk ő olyan orvos, hogy nem szól ha nem fizetsz neki, és még köszön is legközelebbKép És szerintem ez a normális felfogás. Ha kap elfogadja, megköszöni, de nem várja el. Megmondom őszintén én sose fogadnék olyan orvost, aki megmondja mennyit kér.

Volt egy jópofa történet a Szegedi klinikán, ez amolyan legenda nálunk:

Szült egy anyuka az egyik dokinál (fiatal fejes doki volt) és mikor mentek haza, apuci behozott egy óriási ajándékcsomagot, ami tele volt itallal, kávéval, édességgel...és mellesleg volt benne egy boríték 50e ft-al (kb 5 éve volt ez az eset) mikor odaadták a dokinak, az fensőbbséges mosollyal közölte velük hogy ő fogyókúrázik, és nem iszik kávét. és ezzel a lendülettel ott az orruk előtt kidobta a csomagot a szemétbe. Erre apuci lehajolt, kivette a csomagból a borítékot, eltette, és még egyszer megköszönte a segítséget, és otthagyták az elhűlt orvostKépSzal az ilyen az undorító szvsz.

Nekem volt olyan esetem is, mikor magánrendelésen mondtam az orvosnak, hogy ne írjon fel gyógyszert mert nincs pénzem kiváltani, akkor közölte velem, hgoy a rendelésért ne adjak semmit, váltsam ki a gyógyszertKép Iszonyatosan jólesettKép

Én egyébként szülésznőt nem fogadok, mert az ittenieket ismerem, nem lenne velük nagy gond, ha meg Pesten szülök, akkor meg úgy se ismerek senkit. Akkor csak beesek szülni vmelyik kórházbaKép

Zsu
18+0

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Megint egyedül vagyok itthon... apát elhívták... olvasgattam egy kicsit...

Terhesgondozás
Én csak egy doktorhoz járok, a klinikán szoktam megkeresni. Vele rendezek el mindent. A terhesgondozóba csak pár percet töltök minden alkalommal, a védőnőnek megmutatom, hogy mindenem megvan és kész...

Hálapénz
Magyarországon én azt mondom, hogy előre soha semmit... Majd akkor, ha lezajlott szülés, műtét és annak függvényében, mennyire vagyok elégedett a doktor, szülésznő, ápolónő munkájával...
Akkor tartom jogosnak, ha én elvárom, hogy munkaidőn túl, akár éjjel is bejöjjön hozzán, mert én szülök... Bár sokszor, ha azt vesszük, az az orvos, aki nem szülőszobára van beosztva, más feladatai helyett jön be hozzám...

Kicsit nyugatabbra nem ismerik a hálapénzt... igaz, ott az orvosi fizetések egészen más dimenzióban járnak, mint itt. (Jelenleg nettó 100000 körül keres egy szakvizsgázott, 10-15 éve dolgozó orvos.)

Mamacka
Ha a doktor ragaszkodik ahhoz, hogy a magánrendelőjében keresd fel, akkor inkább váltsál...
Lettymama2

Lettymama: de kicsit nyugatabbra a fogadott orvos dolgot sem ismerik.
Szerintem annak ára van, hogy akármikor bejön hozzám, ha szülök. Az, hogy ezek az összegek elszálltak, az tény Kép
cory 17+5

cory
Budapest

Én csak annyit szólnék a témához, hogy amíg az orvosok rendes fizetését nem rendezik, addig működni fog a hálapénz rendszer.....Kép
Letty nagyjábóli orvosi fizetése stimmel, sokszor 30-40 év után is ennyit kapnak az orvosok (a slendriánok és a jók egyaránt!!!!), ez pedig felháborító. A nővérekről nem beszélek, mert az övéké pedig megalázóan alacsony, a minimálbért súrolják. Orvosokból, nővérekből is van jó és nem jó egyaránt, horror történeteket mindenki ismer, de azért én hiszem, hogy nagyobb részük becsületes, és odaadó. Természetes, hogy nem nekünk kéne az orvosok fizetését kipótolni, dehát egyelőre nincs más. Erről nem mi és nem az orvosok tehetnek. Azok, akik fent csücsülnek (mindig épp az, aki ott van)!!!!
Ettől még nem jó a hálapénz rendszer, én sem értek vele egyet, de egyelőre ez van, és a nyugati mintától még fényévekre vagyunk.
Én azon vagyok, hogy megmaradjak az arany középúton. Szerencsére megengedhetjük a magánt (eddig háromszor voltunk), és nekem ennyit megért, hogy nem kórházi körülmények között kell ülnöm, van idő rám, stb.

Egyébként én még eddig nem sokszor voltam a terhességem alatt dokinál. Háromszor UH-on, és egyszer a nagy laboron és AFP-n. Slussz. Jó, nem is volt gondom még, de szerintem ez a mai világban nem sok, hanem pont elég. Ja, és egyszer védőnőnél.
Mondjuk ez doki és védőnő kérdése is.

Na jó, eldugulok!

Eszti
20+6
Vendég

Jó reggelt!!!

Látom, jó témánál vagyunk.
Én is magánrendelésre járok, kb.5000 egy vizsgálat, bár még csak egyszer voltam ,és akkor ugye rákszűréses volt, ami drágább.De két éve Olivérrel 4-5 ezret szoktam fizetni.
Én akkor 50-et adtam szülésnél neki.Nekem volt fogadott szülésznőm is, ő egy 20-ast kapott.Szívem szerint fordítva adtam volna.
Jó, az orvos is mindent megtett, de tényleg a szülésznő volt az, aki az első pillanattól ott volt a végéig.Õt hívtam hajnali fél háromkor telefonon, hogy megindult a szülés, ott várt a folyosón, és egy percre nem hagyott magamra.
A kitolásnál maszírozgatott mindenféle olajokkal, hogy jobban táguljak, neki köszönhetem, hogy csak egy fél centiset vágtak.
Ha Oli nem lett volna ilyen nagy (4,27)akkor simán megúszom gátvédelemmel.
De így is este már vígan ültem a seggemenKép
Szóval én most is felkérem őt.
Egyébként az októberi kismama megazinban van róla egy kis kép, az alternatív szülőszobát bemutató cikk alatt.Szt.Imrés.
Lóvét ugyanynnyit szánok, mint akkor, nem hiszem, hogy két év elteltével többet kell, hogy adjak.

Ildikó15+4
vas

Én csütörtökön megyek az első vérvételemre afp-vel együtt!!!!!
Úgy f*sok!!!!O
Védőnőnél is csak egyszer voltam, meg orvosnál is.Uh-n kétszer.
Na, meg ekg, fogorvos, háziorvosKép
vas

Nekem a szülész kicsit más, mint a "sima" hálapénz. A hálapénz az én szememben olyan, amit azért adok, mert munkaidőben elvégzi a normál dolgát, de kvázi kiegészítem a fizetését.
A szülésnél meg messze nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy munkaidőn kivül akármikor bejön, ha én szülök. Szerintem ezutóbbi esetben az ideális valami olyasmi lenne, ha erről írásos szerződés jönne létre, amiben a doki vállalja következményekkel együtt, hogy bejön. Ha nem, akkor meg kártérítési kötelezettsége lenne vagy akármi. Szóval, ha ez oda-vissza szerződés lenne. Illetve az lenne még jó, ha az ember gond nélkül merne szülni az ügyeletesnél akármelyik kórházban.

cory
Budapest

Sziasztok!

Én, eddig mindkét gyermekemet császárral szültem, pedig mindkettő sima szülésnek készült.
Mi lett volna, ha nem csak dokit, hanem szülésznőt is fogadok, behívatják este, éjszaka, és rövid idő múlva tolnak a műtőbe?
Ilyen estben is fizettek az előre fogadott szülésznőnek?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Ja, és tényleg, mondjuk Angliában nincs is fogadott orvos, hanem az ügyeletesnél szülnek. De mondjuk egy-két nap után kipaterolják az anyát. A nagy vízen túl is hasonló, pl. Kanadában egy nap után kidobják a mamát-babát. Azért ez sem jó.....Kép
Igen, Cory.....sokminden jó lenne, ha úgy lenne....Kép Sajnos ma orvosa válogatja, valaki pénz nélkül is bejön bármikor, valaki azzal sem. Kép Kép

De azért ne hagyjuk, hogy ezen rágódjunk, hiszen sok mindent nem tudunk változtatni, inkább a babákról beszélgessünk, azt sokkal jobban szeretem!!! Kép
Vendég

Eszti: szerintem király lenne itthon is, ha kiraknának 1-2 nap után Kép
cory 17+5

cory
Budapest

Cory, tök igazad vanKép

Eszti, akkor beszélessünk a babákrólKép
Ez tetszik???Kép

Ari,nem???
KépKép

Ildikó
vas

Cory, engem 3 nap múlva kiraktak .Kedden szültem, aztán pénteken már mehettem is hazaKép
Remélem ,most se lesz másképp.Kép
vas

Ildikó: hát én az elsővel 4 napot, a másodikkal 12-t voltam bent. Remélem, msot valami kisebb szám lesz.
cory

cory
Budapest

Megvannak már a nevek?

Nálunk valószínű 2 keresztneve lesz a Picinek, mert nehéz a megegyezés. (Mást akarnak a nagyobb gyerekek, mást a párom és én)
Eddig: Fruzsina Luca
vagy Soma Boldizsár, de ha Apa ragaszkodik a saját nevéhez, akkor Soma István esetleg Soma Botond.
De még nem ezek a nevek változhatnak.

Ildi!
Ne parázz az afpvérvétel nem olyan vészes, ne ilyedj meg a sok kémcső láttán, és ne nézz oda, akkor nem lesz semmi gáz.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Cory, 12 nap????
Úristen, elhiszem ,hogy szeretnél ezek után 1-2 nap után hazajönniKép

Rita, de kicsit azért félek a vérvételtől, elég satnya vénáim vannak, és nemcsak afp-t vesz, hanem teljes vérképet, lesz nekem is vagy 6 kémcsőKép
Meg inkább a tömegtől félek, és a várakozástól.Meg a kora reggeli 90-es vérnyomásomtól, pláne éhgyomorra .Tuti elájulok megint.Szóval inkább ettől parázok jobban.Kép

Nekem még nme nagyon vannak neveink.Majd 3 hét múlva, talán már tudjuk, hogy fiú, vagy lánynéven gondolkodjunk.
Leventének is két neve van:Levente Máté.
Viszont Olivérnek nem találtam semmi jót mellé, így őneki csak egy maradtKép
Szerintem a picinek is csak egyet adok ezek után, szegény Oli ne érezze, hogy miért csak ő kapott egyetKép

Ildikó
vas

Ildikó: ha úgy nézzük, hogy Zsoma koraszülött volt, és Koraszülött intenzívet (PIC) meg koraszülött osztályt járt meg, akkor egyáltalán nem sok a 12 nap. Én meg 4 nap után éjszakára hazajártam, mert akkor úgysem lehettem vele Kép Nappal is csak 3 óránként fél órára max 4-szer egy nap.
cory

cory
Budapest

Ritaa: az én pasim még nem hajlandó gondolkozni neveken Kép Úgyhogy sehol semmi. Talán jövő héten megtudjuk, ki lakik a pocakomban, és akkor van esélyem rávenni.
cory

cory
Budapest

Igen, én a 3-4 napot azért ideálisnak tartom, de az egyet nagyon kevésnek. Nem tudom, én még nem szültem, de elsőre nekem azért még megnyugtató, hogy egy pár napig elérhető közelségben vannak a dokik és a nővérek.....aztán lehet, hogy egy nap után már én is nagyon haza fogok vágyni....Kép
Bár mi reményeink szerint egyágyasban leszünk, és olyanban, ahol az apuka is bent alhat....szóval azért talán nem lesz így olyan rémes, mintha a babát is elvinnék, és apa sem lenne ott. Kép

Vas, ez már sokkkkkkkal jobbbbban tetszik!! Kép
Nyugi a vérvétellel, nekem 4 kémcsövet szedtek le ugyanerre. Pikk-pakk megvolt. Nem lesz gond! Kép

Nálunk a nevek azóta vannak meg, amióta megtudtuk, hogy lesz baba, és kinéztük. Azóta nem változtattunk, szerintem már nem is fogunk.
Bence és Petra. (Eddig az UH szerint Bence) Kép
Vendég

Eszti: engem az viselt meg,hogy ott voltam, úgy éreztem, nincs semmi bajunk, akkor meg minek zárnak be oda. De én extrán utálom a kórházakat Kép

cory
Budapest

Csajok, nekem most már a t@k@m kivan, minden reggel vérzik az orrom.....kb. két hete minden reggel. Olvastam, hogy ez szokott lenni, de azért ugye el fog múlni????
Vendég

Sziasztok Mamócák!

Hát, én nem tudom, hogy ti hogyan csináljátok, de én tegnap egész nap nem tudtam ide bejutni. Illetve 4 előtt 5 perccel igen, írtam nektek kisregényt, elszállt és marha pipa lettem.........aztán feladtamKépKép

Először is köszi az aggódóknak, jelentem, túléltük a csütörtöki balesetet, szerencsére nincs komoly bajunk az ijedtségen kívűl. Szerintem Manó kapaszkodik még most is ezerrel, mert a hasam nagyon kemény, de ma este megyek a 12 hetes UH-ra (13+3!!!nincs ez későn?), és remélem ott azt mondja majd a doki, hogy tényleg minden oké.

Másodszor, gratulálok az eredményekhez!

Nem sikerrült még csak futtában beleolvasgatni az eszmecserétekbe.

Hát, nehéz téma ez a kórház/magán.....
Nekem mindenképpen a magánrendelés jött csak szóba, mert annyira nem ismerem itt (illetve itt sem) a kórházakat, hogy fontos volt, tudjak bízni a dokiban.
Hát, eddig úgy néz ki, hogy összejött. A magánrendelésén sem mondja meg, hogy mennyit kér, csak azt, hogy „amennyit a kismama rászán”. Csak hallomásból tudom, hogy ez 3000 szokott lenni.
A szülésért meg megint „nem kér semmit”, a barátnőm (aki ajánlotta és először elvitt hozzá) szülésenként csak 15000-et adott és az utolsót visszaadta, hogy költse a babára!

Mamacka, remélem, hogy nem lesz semmi gond a személyes találkozás után, de ha mégis, akkor válts! Vannak még emberek is az orvosok között!!!

Mariannka, Én is hülyét a kapok a sok vizsgálat miatt, főleg, hogy a nagyanyáim, nagyapáim is megszülettek valahogy.
De a legjobban azz idegesít, hogy azt hiszi mindenki, a kismamának nincs más dolga.
A védőnőhoz ma kellett volna mennem, de tegnap este közölte, hogy reggel dolga van, 11-re menjek. Ha-ha. Én meg közöltem, hogy majd megyek a jövő héten, meert én munkaidőben szoktam dolgozni, nem akkor, amikor ráérek.
Kicsit felhúzott.

Na, most írtam nektek sokat, olvasgassatok, addig én is azt teszemKép

Medike
13+3

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Ja, nevek!

Nálunk ez már akkor eldőlt, amikor "még tartottunk attól, hogy összejön a baba"KépKép Tehát kb. 9-10 éve nem kell gondolkodnunk, már csak annyi pontosításra volt szükség, hogy milyen sorrendben.
Tehát ha kisfiú Manónk van, akkor: Bálint Koppány, ha kislány Manónk van, akkor Eszter Viktória.
Az már csak a véletlen műve, hogy mindkét nagypapa BálintKép
De ők legalább azt hiszik,hogy miattuk és sokkal boldogabbak!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok!

Már mi is tudjuk!!!Kép
Kislányunk lesz!!Kép
Tegnap a 4D-n állítólag nagyon jól látta a doki, mi kevésbé, de hiszünk neki.Kép
Jól bevackolta magát a méhlepény mögé a kisasszony így nem sokat mutatott a pofiból, ráadásul aludt is, de nagyon édes volt.Igazi nő, járt a szájaKép
Egészséges és mindene meg van.
Itthon nagy volt az öröm, a gyerekek kislányt vártak.
Pénteken doki, remélem a méhszáj környékén sincs nagy probléma.

Doki téma:
Első gyerkőc 8 éve még 27 ezerből jött ki, nem volt még magánrendelés........
Másodikat már nem számoltuk, de úgy 100 körül.
Most már nem is számolom, eleve egy évet előtte jártunk minden hónapban, hogy összejöjjön.....
Remélem megint villámszülésem lesz és nem okozok sok gondot neki, de ha el is húzódik nem áll szándékomba a magán 10-szeresét fizetni.
Szülésznőt még nem tudom,4-éve 10-et kapott.

Szép napot!

Becsi 19+4
Talán sikerül képet is rakni

Kép
Kép
becsi
Iklad

Medike. örülök, hogy minden ok veletek Kép Nyakiredőről úgy tudom, a 14. hétig kell megnézni, szóval akkor okék vagytok.
Tényleg rengeteg vizsgálat van nálunk. Finnországban pl töredéke. Nem tudom, mi a jobb.
cory

cory
Budapest

Cory, ebben igazad van. Kép
Én azért örülök, hogy ma már vannak olyan vizsgálatok, amik fontosak, és régen nem voltak. Engem ez azért megnyugtat. De mondom, én még összvissz 4x voltam az 5 hónap alatt. Ez szerintem nem sok.
Vendég

Becsi: gratulálok Kép

cory
Budapest

Eszti: én voltam 2-szer dokinál, 2-szer uh-on, 2 vérvételen, egyszer védőnőnél és egyszer házidokinál. És még csak 17 hetes vagyok.
cory 17+4

cory
Budapest

Jó reggelt Kismamik,
Becsi,
gratula a kiscsajhoz! Édes kis arca van! Kép
Eszti,
orrvérzése a barátnőmnek is volt, sajnos egészen a terhesség végéig. Dokihoz is kellett mennie.
Medi,
örülök, hogy megusztad a balesetet! Vigyázz nagyon Magatokra!
Ildi,
ne parázz a vérvételtől, én is kibírtam. Még mindig lila a helye. Azért remélem TE egy ügyibb embert fogsz ki, aki leveszi. Jó a kép!

A nevek nagyon szépek, amiket választottatok lányok.

Pussz.
Angi 22+4
angi79

Sziasztok!

Hát én is elég sokat voltam különféle vizsgálatokon. 4-szer dokinál, 4-szer UH-n, egyszer háziorvosnál, kétszer védőnőnél, egyszer EKG-n. Ezek voltak a kötelezők.

Emellett volt rajtam vérnyomásmérő egy napig, ami miatt holnap be kell mennem a kórházba. Kép Remélem, hogy megúszom valahogy.

Mariann
20+2

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Becsi, gratulálok a kiscsajhozKép

ildikó15+4
vas

Vizsgálatok eddig a 22. hétig:
2 UH a kórházban, 3 vizsgálat a dokimnál, 3 vérvétel, 3-4 védőnő, 2 EKG, 1 kardiologia, 1 fogorvos, 3 házidoki (aki 2 hetente ad táppénzes papírt)
Na, nem unatkozom. Pedig egyébként nincs is semmi probléma a terhességemmel.
angi79

Uramisten, csajok, ti tényleg marha sokszor jártatok dokinál! Mondjuk az én dokim szerencsére nem pártolja a sok felesleges vizsgálatot, szóval én még megúsztam. Ja, és elszámoltam, háromszor voltunk dokinál UH + vizsgálaton eddig (ezek egybe vannak, nem külön) (21. hét), + én még a babaproject előtt egy általános vizsgálaton + rákszűrés, hogy a babára minden ok legyen. + vérvétel + egy védőnő. Holnap lesz a második védőnő.
Szerintem problémamentes terhességnél ez doszt elég. Én még a múltkor kérdeztem (genetikai UH-on), hogy akkor most mi lesz a következő vizsgálat. Azt mondta, hogy 4 hét múlva találkozunk, addig élvezzem az életet. Kép Hát jó!!!! Kép Kép

Képzeljétek, nekem minden hajnalban 2 körül nekikezd a bokszolásnak a picim, olyan aranyos. Kép Szerintetek van összefüggés a bent lévő fentlétei és a majdani kintlévők között???? Azt olvastam valahol, hogy igen.....
???
Vendég

Eszti: én sem voltam többön, csak nekem külön-külön vannak a vizsgálatok.

cory
Budapest

Becsi, nagy gratula a pici lányhoz!!! Kép
Angi, köszi.
Vendég

Hú, még az a szerencse, hogy táppénzespapírért nem kell járnom a háziorvoshozKép
Mivel végig gyeden leszek, amíg megszületik a pici.
Bár Olivérrel se volt macerás, mert felhívtam mindig telefonon, és lerakta a portánKép
De hát ugye a céghez is be kellett juttatni a papírt.Az nagyobb tortúra volt.
Tényleg még meg se mondtam a főnökömnek, hogy még pár évig ne is számítsomn rám, mert lesz még egy bébi.Biztos nagyon örülni fog, mivel most is úgy jöttem el, hogy faképnél hagytam a céget.Kicsit nem értettünk egyet valamiben, aztán másnap kiirattam magam.Pedig már csak egy hetet kellett volna kihúznomKép

Úgyhogy csak akkor megyek be bejelenteni, ha már látványos nagy pocim lesz, hadd essen le az álla mindenkinekKép

Ildikó
vas

Sziasztok!

Becsi!
Gratulálok a pici lányotokhoz!!!
Mi lesz a neve?

Végre sikerült megnéznem az albumaidat, fú a házatok valami gyönyörű helyen van, a gyerkőcök pedig nagyon cukik!

Üdv: Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Hosszú hallgatás után újra itt vagyok, remélem nem bánjátok!
Eszti, köszönöm, hogy már kerestél, érdeklődsz felőlünk! Nagyon jól esikKép

Egy kicsit sok volt a múlt hét: tanultam, vizsgáztam, elkezdtem a fogorvosi kezeléseket (4 fog+fogkőKépKépKép), genetikai UH, tegnap Cardyológia (nem tom, jól írtam-e le)... Ennyit az éppen elegendő vizsgálatokról! Sokszor már azt sem tudom naptár nélkül, hogy hol tartokKép Mi lenne, ha még dolgoznék is...

Én magánrendelőbe járok 6000 Ft/alkalom, rákszűréssel 7000 Ft volt! Bármikor felhívhatom a dokit, ha problémám van, remélem a szülésnél is így lesz... Mi úgy 50-60000Ft-ra gondoltunk a szülésre, de majd függ attól is, hogy fog lezajlani! Szülésznőt is szeretnék fogadni, és alapítványi szobában szeretnénk lenni... Hát, tényleg nem kevés... (És még hol vannak a bútorok, ruhácskák...stb)

Anita és Botond baba (a genetikai UH is megerősítette)

20+3

Anita
Kép
Kép
_anita_

Amit elfelejtettem, üdv az újaknak!Kép

Becsi, nagy gratula a kislányhoz!Kép
És mindenkinek, aki időközben megtudta a pocakmanó nemét, csak annyira összefolyik az egy hét termése...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok kismamik!

Lettymama
Teljesen egyetértek veled! Én is úgy gondolom, hogy csak utánna fizessen az ember amikor látja, hogy megérdemli! De ugye így elég nehéz ha nem lehet a kórházba járni. Én inkább kivárom a sorom, mert rendben van, hogy "ennyit megér"...
De én úgy gondolom, hogy egy 58ezer Ft-os fizetés mellett a szülésért adott 40000 sem kevés!

Eszti
Persze szép elképzelés, hogy rendezni kell az orvosok fizetését(anyum is egészségügyis), én is így gondolom, de csak gondolj bele milyen magas fizetésüknek kellene lenni ahhoz, hogy megérje feladni a hálapénz rendszert! Hetente mennyi szülést vezethet le egy orvos!... és még azon kívül mennyi pénzt kap!! És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne érdemelnék meg a tisztességesen elvégzett munkájukért, de sajnos a dolog rendezését nem látom reálisnak.

Cory
Én meg pont úgy gondolkodom, hogy ha a munkaidejében elvégzi a dolgát azért miért hálálkodjak külön, de ha bejön a szülésemhez éjjszaka, odafigyel rám, biztonságban érezhetem magam a kezeiben, világra segíti a gyermekem stb. azért igenis ki szeretném fejezni a hálámat!

Becsi
Gratula a kislányhoz!

Vas
A dokid ki volt az Imrében? ...és a szülésznő? Milyen élményeid voltak a kórházzal kapcsolatban?

Medike
Ez a csodadoki melyik kórházban van?

Nevek nálunk
Áron, Ábel
Rebeka, Sára, Hanna
...már csak ki kell választani egyet!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Eszti
Ez azért megnyugtató: "az én dokim szerencsére nem pártolja a sok felesleges vizsgálatot"
Mennyi a magánrendelése? Már lehet írtad csak elfelejtettem!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?