Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Timurr

Ügyesek vagytok, hogy már nem kell a bimbóvédő. Kép

Ahogy Vezso írta, hogy harap a Rozi, kezdek parázni, hogy mi lesz, ha Bendi majd harapni fog, mert az az éppen kibújt kis fogacskája iszonyú éles. Kép Lehet, hogy akkor fogok én bimbóvédőt használni. Kép

Vezso

Remélem már jobban vagy. Iszonyú rossz lehet, ha az embert ilyen dolgok érik, ami ijesztő, fájdalmas és nem is tudja, hogy most akkor ez normális-e vagy nem. Tényleg hiába van ez a sok védőnő, meg orvos stb. sokszor találkozik az ember olyan dolgokkal, amire nem készítették fel. Kép

Bendi is felkel éjjelente többször, ez van, ezzel nem lehet mit csinálni, olyankor szopi és visszaalszik. Kép Én pont emiatt kicsit várni akarok a tesóval, aztán még ki tudja mi lesz, de most úgy érzem, hogy jó lenne a kettő között nagyobb korkülönbség, mert én ismerem magam, hogy milyen lusti vagyok és nekem ennyi meló, meg éjszakázás pont elég egyelőre. És én is mindig rosszul voltam a terhesség elején....szóval én most még évekig nem tervezem a másikat, de majd még meglátjuk...Kép

na megyek, mert hív a ded Kép

ruz
ruzicsky

Connie, Ditke, Lirian,
nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat toxémia és lábdagadás ügyében, mindjárt továbbítom is az apukának. Az a baj, hogy le se tojják szegény lányt abban a kórházban, ahol vannak, a magas vérnyomást is el akarták bagatellizálni, amikor éjjel bementek, mert már rosszul volt az anyuka. "Minden terhes nőnek magas"- mondta egy okos nővér a felvételen. A szülésznőnek szóltak, hogy jöjjön gyorsan, mert a barátnőmből folyik a vér, hívják azonnal az orvost, erre a nővér: "mindjárt megyek, még megiszom a kávém". Amikor 10 perc múlva újra szóltak, ez volt a kérdése az előtte görnyedő, vérző, 36 hetes kismamához: "Maga terhes? Na, mondtam az előbb, hogy mindjárt megyek." Szerencsére közben apuka hívta telefonon az orvost, aki jött is, de ez a szülésző iszonyat volt. Magyar egészségügyKépKépKép...

Timurr,
a pici kislány korához képest szerintem szép súllyal, egészségesen megszületett: 2880 gramm, 53 centiKép. Most már remélem, minden rendben lesz velük.

Lirian,
Viola (2,5 éves) első foga 9,5 hónapos korában bújt ki, bár a családi adatokhoz viszonyítva ez még korai isKép. A férjem annak idején mondogatta is, hogy majd gyerekprotézist csináltatunk nekiKép. 14 hónapos volt, mire lett 8 foga, utána majdnem 7 hónapig semmi változás, aztán 2 hónap alatt lett a 8-ból 16 foga, és újabb 2 hét után 20. Addigra már 2 éves lettKép. Azóta is annyi van nekiKép. Persze Virágnak (holnap lesz 7 hónapos) sincs még egy sem, de már nem is csodálkozunk, pláne az előzmények ismeretébenKép.

Vezso,
jobb már? Nagyon remélem!

Zitmi
zitmi

Ruz
KösziKép
Jó hogy itt vagy.

Zitmi
Akkor most hülyeséget mondtam az előbb,ha ilyen bunkók ott abban a kórházba.nálunk ezt nagyon szigorúan vették,engem már a 140/90-es vérnyomással beakartak fektetni,fél terhes phatológia toxémiásokkal volt tele (sajnos)Tőlem is megkérdezte a védőnő,36 hetes terhesen hogy az afp eredményért mentem-e.
Tök jó méretekkel született a pici lány,Maja a 41. hétre lett 2600,49 es mparaméterekkel.

Vezso
Ne ijeszgess már!Tessék jelentkezni,hogy minden oké.

Kép
erős vagyok,mint egy redbullKép
Kép
ezt meg csak úgy,mert jó kedvem van
Kép
anyával
Kép
Maja mint dalmataKép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ruz, én is tartok tőle, mi lesz, ha kijön Ákos foga. Majd felszerelek egy szívószálat neki.Kép

Nálunk még az módosíthatja a köv. tesó érkezését, ha bejön a vállalkozás, amit indítanánk, mert akkor nem kellene visszamennem dolgozni sehova, és akkor kicsit többet várnánk. Mert ugye a gyed miatt Ákos 2. szülinapja előtt már meg kellene születni a kistesónak, és valahogy én sem érzem magam ehhez elég fittnek.KépÉs le is kellene fogynom még a köv. terhesség előtt.

Szopis tanfolyamra úgy tűnik, mégse tudok mot elmenni.Kép Ma két órát volt az apjára bízva Ákos, amíg én az asztrológusnál voltam, szopi után elmentek sétálni. A hóttálmos gyerekem végigüvöltötte a két órát, 10 percet aludt és ahogy előkerültem, rögtön szopiznia kellett, hogy megnyugodjon, megvan minden alkatrészem. Így nem tudom anyura bízni, és napi 8 óra meg sok, hogy bent legyen velem.Kép Na mindegy, majd tavasszal, végülis nem kerget a tatár.

Zitmi,
Ez a kórház elég rémesen hangzik. Hogy lehetnek ennyire bunkók?

KépKép
connie

Zitmi!

Én is toxémiával-császárral szültem, kikapták belőlem a gyerkőcöt. A 35. hét körül 140/90 volt a vérnyomásom, és szednem kellett vérnyomáscsökkentőt is. Amellett állt be ennyire, ami ugye akritikus határ. Aztán elkezdtem vizesedni is, ami már rosszabb lett. De fehérje nem volt a vizeletemben. Aztám 3 nappal a kiírt dátum után mentem szokásos napi ctg-re és volt fehérje a vizeletemben. Aztán óránként nézték a vérnyomásomat és pár óra múlva rosszabb lett a helyzet és inkább az azonnali császár mellett döntöttek. Mág 4-5 napig vizesedtem és magas ovlt a vérnoymásom, de mire hazaengedtek, már minden visszaállt a normális rendszerbe és azóta is minden okés. Már egyéb "extra" nem volt, csak ami egyébként is muszály a császár után.
Egyébként tényleg szép méretű a baba és gratulálok neki. Hol szült?

Úgy látszik, hogy, ha gyerkőcgyártásba szeretnék fogni, akkor a legjobb, ha Horvátországba megyek! Ezek szerint elég nagy az esély a teherbeesésre :-)))

Lirian! Gratula Lilinek a menniységért! Az márá nem semmi! Nagy kajás lesz belőle?!

Nebula! Még ne tudok rólad sokat, mert nemrég óta vagyok itt, te kint élsz Amerikában?

Vezso! Remélem, már jobban vagy, és leszel is, és így nem kell menned a dokihoz.

Üdv mindenkinek Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Egyszrre írtunk!

Timurr, nagyon szép Maja ebben a foltos ruciban!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Hú, Timurr, nagyon elegáns Maja a dalmata szerelésben.Kép

Na, azt el is felejtettem az előbb, hogy ma Ákos átfordult a hasáról a hátára. Ott fekdüt mellettem az ágyon, egszercsak fogta magát és megfordult.

KépKép
connie

Connie!

Bocsi, de nem tudok vissza olvasni. Megírnád mi ez a szopis tanfolyam, hol van stb...?

Köszi Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tücsök, itt találsz infot: http://www.szoptatasportal.hu/node/618

KépKép
connie

Sziasztok!

Connie!
A enyém kölök pedig Ákostól eltanulta a brümmögést! Kép Folyamatosan berreg mint egy repülő, persze kajával a szájában is! Kép

Virág!
Örülök hogy bejött a park; remélem összefutunk majd a megbeszélt sétákon kívül is! Kép
Marcipánnak kutya baja az oltástól, még csak hőemelkedése sem volt.Hát egy hős a törpike az biztos!

Zitmi!
Én is toxémiás császáros voltam.Nekem a vérnyomásom két nap múlva rendbe jött; a vizesedés kb 2hét múlva múlt el.A kórházban még egyszer iszonyúan bevizesedtem, a papucsot sem bírtam felvenni.De itthon minden rendbe jött.
Sok boldogságot a barátnődéknek! Kép

Mtücsök!
Hiányoltalak már, mi van veled?Kép

A becsempészett gyerekekre fizettetek vámot, vagy simán becsempésztétek őket?
Kép

Ildi

delfinke

Bizony Tücsök írhatnál magatokrólKép

Ildi
Jó lehet Marci kaja börrögés,a fal mivel van bevonva?Kép

Connie,Dóri
KösziKép

Connie
Szegény Ákos hiányolta anyáját nagyon.

Most stikába iszom egy kis sört
Kép

Hé anya ez nem publikus!Hova lesz így a hercegnő imigem?
Kép

Timurr
Vendég

Vezso jol vagy?

Jelentkezz, hogy minden rendben.

Kép Kép Kép

BJ
babjag

Vezso: minden rendben? Hogy vagy?

Jégvirág: jobbulást a férjednek, remélem a hétvége már kellemesebben telt.

Dóri: igen, másfél hónapja jöttünk, és két tanévet fogunk itt tölteni (közben nyáron hamamegyünk). A férjem magyart tanít egy itteni egyetemen, és meg babázom és fordítok itthon.

Connie: gratula Ákosnak az átforduláshoz.

Timurr: a dalmataszerkós és a sörös kép is nagyon-nagyon jó.

Flóra alvásai kezdenek átalakulni lassan, ha jól érzékelem. Egyre egyértelműbb, hogy hagyja el a napi harmadik szunyát (délután 5 körül volt), és kezd átállni a napi két alvásra (de. szűk egy óra, du. bő másfél óra). Egyelőre még igen nyűgös emiatt estére, gondolom, kell idő, amíg megszokja.
Mostanában az éjszaka első felében szokott felületesebben aludni (tegnap is fél 8 és fél 10 között kétszer ébredt), és az éjszaka második fele a nyugisabb (utána egész reggelig volt még két ébredés).

Ma volt a majdnemek napja. Először is Flóra majdnem felült. Négykézláb volt, és átfordult a csípője, miközben a karjára támaszkodott. Csak arra még nem jött rá, hogy lépegetni kell néhányat a kezével, hogy feltolja magát ülésbe.
Aztán meg majdnem elindult négykézláb. Előrébb tette a jobb kezét, utána a bal lábát, de itt elakadt. Hát, itt tartunk.

Az idő tegnapra eléggé elromlott, jó sokat esett az eső. Ebben csak az a rossz, hogy a hinták éppen azon a részén vannak a játszótérnek, ami mélyebben fekszik, és rengeteg víz gyűlik benne össze, és így még ma sem lehetett hintázni menni, pedig az eső elállt Kép

Azt hiszem, habfürdőzöm egyet, és olvasom tovább a könyvemet. Olvasta valamelyikőtök az Úr sötét anyagai (asszem ez a magyar címe) című regénytrilógiát? Kiváncsi lennék, másnak hogy tetszett.

Kriszta

Anya, ki ez a buta bácsi?
Kép

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Most önző módon először leírom, mi van velem, aztán reggel, amikor visszajöttem a suliból, írok még ( a lányaimat viszem).
Megvagyok és túléltem a vasárnapot. Látom, mennyire kerestetek, de a gép be sem volt kapcsolva. KépBe voltam havazva nagyon. Viszont, az a jó hírem van, hogy szinte elmúlt minden vérzés. Kép Ki érti ezt?! Az egész család értem izgult, és az a kritikus szombati nap pocsék is volt, főleg, mert féltem, mi lehet ez. És vasárnap délre normalizálódott. A sógornőm szerint elképzelhető, hogy így marad majd minden hónapban, de ezt nem szeretném. Főleg mert semmit nem tudnék aznap csinálni. A lényeg, hogy elmúlt. Kép Teszek mosolygós arcot is, látjátok, hogy megnyugodjatok. De komolyan azt hittem, hogy megyek a kórházba...
Tegnap végül is nem huszan, hanem 14-en voltunk, de az is nagy csapat élelmezési szempontból. Két kacsát sütöttem, többek között. A múltkori kacsarecept azért került fel, mert akkor vettem őket erre a hétvégére, csak aztán lefagyasztottam. Még szombat éjjel félholtan megcsináltam két tortát is, egy almatortát a Nagyinak, meg egy grillázstortát Anyunak. 80 éves a Nagyim, Anyu pedig 60.
Kiderült, hogy a család debreceni része du nem 5-kor, hanem 3-kor megy el, (én azt hittem 5-kor, kiderült, akkor már indul a vonat), és volt kis izgalom, hogy a szárnyas hápik elkészüljenek időben. A Nagyimat annyit ünnepeltük egész hétvégén, hogy tegnap már le se akart jönni hozzánk (minek ez a sok hercehurca, mondta ő), pedig a tegnapi volt a fő ünneplés sok virággal. Olyan megható volt, ahogy egymásután felköszöntöttük őket, sírtam is, meg az egész család. A Nagyim a 4 dédunokája körében irult-pirult a meghatottságtól, Anyu meg úgy sírt, mint egy kisgyerek. Aranyosak voltak. Kép Örültek a családnak, meg annak, hogy így megszeretgettük őket. Meg nem is számítottak ekkora ünneplésre igazából. Jól elfáradtam, de megérte. Mondjuk délelőtt sokszor éreztem, hogy nem bírom, nem fogok elkészülni, a lányaim is összevesztek kétszer is, meg a Rozi úgy ordított egész délelőtt, hogy azt hittem beleőrülök. Enni se akart semmit, aludni se...De délutánra teljesen elmúlt ez a rosszkedv nála és mosolygott, evett, mint egy kisangyal. Teszek is fel róla képet ma reggel. Sztem jön még foga, mert a dentinox-ra nyugodott meg délelőtt is.
Lányok! Köszönöm minden aggódásotokat, most Ti voltatok az én családom (férj híján), ill most is azok vagytok Kép Az én kis fogadott családom. KépKép
Vezso = akinek a párja ma hazajön Málta szigetéről, ujjé!!Kép
vezso

Kép
Na, végre, megkaparintottam a pezsgőt...(Rozi)
vezso

Kép
Nem is engedem el a poharat többé.
vezso

Kép
És ettem tortát, mint a nagyok, csak villát nem adtak hozzá. Kép
vezso

Vezso,
őszintén örülök, hogy nem lett nagyobb baj, nem kellett kórházba menned, és a vérzés is normalizálódottKépKépKépKép! Aggódtunk ám érted nagyon, de fő, hogy most már nem is vérzel annyira, a családi ünnep is jól sikerült, a férjed is itthon lesz ma.
Hát valóban borzalmas lehetett az a feszített tempójú délelőtt, amikor időre kellett az ételeket elkészíteni, a nagylányok vaszekszenek, Rozi sem alszik, te sem vagy jól, egyedül vagy (mármint férj nélkül)...De minden elismerésem, hogy végigcsináltadKép!
Látom, Rozi is akkor nyugodott meg, amikor kapott pár korty pezsgőt, és egy kis tortát, hiába, már nagylány, ezentúl vele is számolni kell, ha alkoholról és édességről van szóKépKépKép. Majd még írj!

Timurr,
hát Majának milyen csinos, fiatal anyukája vanKép! És persze Maja is mennyire boldog, mosolygós, szépséges kislány, látszik rajta, mennyi szeretetet kap! Kérünk még ilyen fotókatKép! Csak a sör meg ne ártson nekiKépKép...Az meg, hogy Maja ekkora volt születésekor, szerintem semmi rosszat nem jelent, az a lényeg, hogy egészségesen született. Téged rémisztgettek a dokik a méretei miatt? Remélem, hogy nem.

Delfinke, Dóri,
nektek is köszi a hozzászólást toxémia-ügyben, látom már, hogy ez sajnos gyakori dolog. Még szerencse, hogy van császármetszés ezekre az esetekre, és a babáknak így semmi bajuk nem lesz. Hát azért ez a kórház borzalmas lehet, de remélem, minél hamarabb hazamehetnek, minden rendben lesz velük, és megnyugszanak.

Kriszta,
nagyon jót nevettem a fotódon, hát szuperül megkomponáltad, ahogy Flóra George "Dábljú" Bush bácsit nézi a tévébenKép! Életem korai szakasza Amerikában-adhatja majd ennek a fotójának a címet Flóra, ha nagylányként rendezgeti az albumát. Az említett trilógiát nem olvastam, ki a szerző? Én mostanában Paulo Coelho-tól olvasok, itthon sorra jelennek meg a kötetei, szívesen olvasom őket. Lehet, hogy talán "divat-írót" csináltak belőle mostanában, nem tudom, mert egyre népszerűbb. Szerintem olyasmi lehet, mint pár éve a Hrabal vagy a Kundera-láz, de ettől függetlenül jó Coelho-t olvasni.

Flórának és Ákosnak gratulálok a mozgásfejlődéshezKép!

Connie,
nem baj, majd akkor kicsit később elvégzed a tanfolyamot, amikor Ákos már nagyobb lesz! Addig meg olvasol egy csomót a témához.

Szép napot mindenkinek: Z i t m i
zitmi

Sziasztok!

Timurr!
A fal már lassan főzelékkel lesz bevonva, ha kis terrorista így folytatja! Kép
Maja nagyon édi a sörrel; úgy látom ő is jár a haverokkal sörözni! Kép

Lányok!
A köv.kérdés azokhoz szól akik túl vannak már a keresztelőn!
A kersztelő költségeit ki állja?Én úgy tudom, hogy a keresztszülők; de ők állítják hogy ők ezt nem hallották!Nálatok hogy volt
Jól indul, mi? Bár nálunk kicsit kacifántos; mert a keresztszülők gyerekek.

Kifáradtam a sok csavargásban, totál kidőltem:
Kép

Ildi&a ma 7 hónapos Marcipán
Kép

delfinke

Nebula
Majdnem nap?Képez jóKép
Kis politikus Flóra,milyn érdeklődve nézi a tv-ét,nálunk a Gomsos Edina a favoritKép

Vezso
Ezek a csajok milyen kis piásokKép
Örülök nagyon hogy így alakult,Rozi kisimult,férjrd hazajön,buli végülis jól sikerült.Tök jóKépKépKép
Halakn megjegyzem most nekem van valami kis barna folyás féle,kíváncsi vagyok megjön-e vagy milesz.

Zitmi
dábljúKép
Köszi,sokan fiatalabbnak néznek a koromnál,bár ez a 24 esztendő valóban nem sok.
Hát az biztos,hogy agyon van szeretgetve,puszilgatva,kényeztetve ez a kis mini cunamiKép.ÉN attól félte órásbébi lesz,mert 30. héten 2800 grammot ondtak erre 41. héten 2600 lett,zerintem már fogyott is bent.kicsit így utólag úgy érzem,nem érzem magam mahjd a következőnél biztonságba,na ezt most jól sikerült megfogalmazni.szóval már a 27. héten 3-as érettségű volt a lepény és a végén rosszak voltak az nst-ék,mégis vártunk,de annyi olyat hall az ember,hogy egyik pillanatba minden ok utána nincs szívhang,szóval szerintem a lepény már nem jól végezte a dolgát.de ide kint,mint a gomba úgy nő,elérte a 6.20 dkg és 65-66 cm.Képkis manökenem

bocs a kuszaságért de gyerek van a kezembe,aki közlekedés irányítósat játszik
Timurr
Vendég

Itt vagyok, ill voltam is, vagy lettem volna, csak a babanet nem működött...

Connie
Remélem jobban vagy. Kép Lázad is volt? Mi a helyzet? A téliszalámis gyógykaja segített? És Ákoska éjszakája milyen volt? Aludt jól?
Írtad hogy szövegel most, Rozi egyik nap sikítozik (szonyú hangos Kép), másik nap berreg, stb Minden nap vmi új hangot csinál, ma is , de nem tudom leírni mi ez a hang. Néha me mintha szótagokat mondana Kép Úgy hangzik mindenesetre.
Sajnálom, hogy a szopis tanfolyamra most nem tudsz menni, tavasszal majd menni fog biztos. A szívószálas szopizást meg megnézném Kép

Delfinke
Gratulálok a 7 hónapi "szülinaphoz" Marcipánnak!!! KépKépKépKép
A keresztelős témához nem tudok szólni, de a többiek biztos segítenek.
Rozi is import bébi (portugál import), de nem fizettünk vámot Kép
folyt köv, ha működik a babanet
V.
vezso

Sziasztok!

Vezso,
Örülök, hogy jól vagy már. Szép kis ünnepséget kerekítettek, csodálom, hogy ennyi mindenre van energiád. Látom Ákos kötheti fel a pelusát, Rozi igazi nagyvilági hölgy, pezsgő, torták...
Küld is gyorsan egy szerelmes dalt neki:
Kép

Zitmi,
Nem vagyok elkeseredve, mert addig is tanulgathatok, csak kisebb lendülettel, dehát az nem baj. Most úgyis Ákos az első.Kép Csak olyan szokatlan, hogy ilyen Legfontosabb Személy vagyok neki.
Kép

Ildi,
Nálunk a keresztelő költségét mi álltuk (szülők+nagyszülők), a templomot fizették a keresztszülők, meg ők viszonylag sok ajándékot vettek Ákosnak, az overallját, és egy kabátot meg egy kiscipőt a keresztelőre. Amúgy a keresztelői ruhát szokták állítólag a keresztszülők venni.
Marcipánnak boldog hónapfordulót kívánunk.
Kép

Kriszta,
Jó ez a kép.Kép

Én mostanában gyereknevelési könyveket olvasgatok, előtte meg a Da Vinci kódot. El kellene már ballagni a könyvtárba is, de még nem tudtam rávenni magam, Ákossal kicsit bonyi.

Ami viszont kétségbeejt, az a nagy halom mosogatnivaló, férjemet is elkapta a nátha tegnapra, és csak gyűlik-gyűlik - de ma megküzdök vele.Kép

KépKép
connie

Timurr
Igen, írni is szerettem volna, hogy itt van az alkoholista babák topikja Kép Maja édes, és Te is szép vagy!! Annyira tetszenek a lányod ruhái, olyan eredetiek, honnan szerzed be őket? Pl mots is ez a dalmata szerkó Kép

Ruz
Szia!!! KépKép
Rég voltál, de emlékszem egy hétig nem voltatok otthon. Jöttök a köv talira?
Nem biztos, hogy harapni fog a fiad szopi közben, nálunk is rendeződött. Illetve, ha úgy érzem harapna, nem is adok neki cicit, csak olyan félálmos helyzetekben. De tényleg olyan kis éles fogacskáik vannak...

Dorka
A köv tali jövő héten kedden lesz a műv házban és a szállodás meg 29-én 10-től. És gyertek, persze. Sőt, mindenképp gyertek, az összes gyerkőccel, jó? Remélem megjavul majd a net helyzeted, mert hiányolunk!!! KépKép

Virág
Olyan vidámakat írsz, látszik, hogy jókedvű vagy és annnyira örülök!!! KépKép Jót tesznek a minitalik is a parkban :Kép, nem? Én sem próbáltam azt a noni juice italt. Egyszer kipróbáltuk az aloa verás dolgokat (ez is az?), de mindegyik rosszul sült el. Az italtól rosszul lettünk, a fogyis készítményektől jól meghíztam stb. Így abbahagytuk, és nem merek semmi ilyen dolgot kipróbálni. De lehet, hogy másnak beválik.
V.
vezso

Vezso,
Lázam nem volt, csak az orromat fújom szüntelen, és egy nagy-nagy búra van a fejemen. Ma már azért jobb. Ákos tegnap fél 10-kor lefeküdt, majd éjfélkor felébredt kajcsizni, aztán még kétszer nyöszörgött, és végül negyed 6-kor kelt. Neki is nagyon be van dugulva az orra, meg köhécsel, sztem azért nem alszik jól.Kép Hajnalban visszaaludt volna simán a szopival, ha nem kell előtte orrot szívni. Nekem meg már mindegy volt, úgyse tudtam rendesen aludni a nátha miatt, egész éjjel a konyha (ivás) meg a wc között ingáztam, mint egy vízmű.

Ez a dizsis nem illik ide, de most találtam, és nagyon tetszik:
Kép

KépKép
connie

Zitmi
Köszi mindent, amit írtál nekem Kép A Nigellás rántott bounty meg colás hús elég érdekes, én is szörnyülködtem ezeken a recepteken. Az amerikai turistáim közül van , aki olyan kövér, hogy 2 széken ül (de light colát iszik). De sztem ez borzasztó, hogy ennyire meghíznak.Sajnálom őket, rossz lehet ilyen életet élni. Nem szeretnek gyalog menni sehova, Szentendrén pl egy 20 perces sétától már sokszor ki vannak akadva, különösen, hogy kockakövön megyünk. Mindennek ellenére szeretek velük dolgozni, aranyosak, kedvesek és nyitottak. Meg pozitív életszemléletből is lehetne tőlük tanulni.
Horváto-ban fogant az egyik barátnőm 3-ik gyermeke is, lehet vmi abban a klímában ott Kép
Sajnálom a barátnőd toxémiáját, de hálistennek jól vannak. A kórházi viszonyok azért elég borzasztóak, ezek a megjegyzések...Kép
Ügyes mami vagy, már akartam írni, két édes kislánnyal, és olyan kedvesek mindig a soraid, jólesnek mindig Kép Kép
Vezso
vezso

Connie
Sajnálom, az orrdugulás akkor a náthától van Ákosnak? Mert szó volt allergiáról is. Nyomi is vagy akkor, az olyan kellemetlen, amikor az ember feje mintha dunsztban lenne a náthától....Azokat a porból készíthető italokat, pl neocitrant lehet inni ilyenkor? Mármint szoptatós mamiknak? Mert az olyan jól tud esni nekem náthakor, hátha jó lenne Neked is.
Az alvási mizériák és felkelések ellenére tudsz éjjel pihenni? Mert ilyenkor én nem, szinte fáradtabb vagyok reggel, mint este.
A dizsis kép jó, ezer éve voltam dizsiben ...már nem is emlékszem. A műszaki egyetem dizsijébe jártam fiúkat csábítgatni anno Kép De jó is volt...csak rég volt.
És: Graulálok Ákos forgásához!! Kép Rozi nemcsak pezsgőt iszik, úgyhogy nem lesz gond majd vele KépKép

Lirian
Olyan jó érzés, hogy megeszi az általad gyártott kaját Liló, nem? Gratulálok!! KépKép És biztos jönnek majd a fogak, nem kell az a gyermekprotkó Kép
Rozi is szépen eszik, szereti a főzelékeket, majd hó végén teszek bele neki husit is egy leheletnyit, csirkét vagy pulykát.
Nem írtad, milyen volt Velencén?

Dóri
Blanka olyan szép a képen!!
KépKép Ti jöttök a köv talira? Kedden?

Zsuba Kép
Sztem ne izgulj, hogy Bazsi nem forog még, Rozi is nagyon későn kezdte. És remélem jobban fog majd aludni, hogy tudj pihenni többet, rádfér, gondolom, sok meló lehet a 4 gyermek, meg az egész háztartás. Jól be tudod osztani az idődet? Mostanában vhogy nehezebben megy nekem.
Vezso
vezso

Connie
Szegény Ákos.Nem fújsz be neki este a sterimart vagy kis ayatejci?Attól nem lenne jobb neki?jók a gifjeidKép

Vezso
haha én meg a szép.azért köszi
Tök jó hogy elmúlott a vérzésed,azt az előbb nem is írtam.A rucikra vadászok,majd mindennap hoz valamit a postás ,biztos utálKépBabaszoba,vatera,teszvesz,helyi turi (1500 ft kilója a gyerekruhának és csupa márkás,jó minőségű és egyedi cucc) és ez a kedvenc lapomhttp://www.gyermekholmi.hu/ ,innen jött a dalmatás cucc is,küldtem a csajnak egy képet Majáról ebbe a szerelésbe és beríkta a vásárlók képeihezKép úgy tetszett neki.Eddig csak egy-két alalommal csalódtam,a többi mind szuper.Persze van aki nem mer így ruhát venni,de ezt a napi 2-3 garnitúrát új ruhából nem bírnám.Ezért gondolkodom majd bababoltba ahol jó minőségű használt és újruhát árulnák majd,mert itt minden baromi drága még a kínaiban is 3000 ft egy valamit érő rugi,de a többség gagyi és ócska anyag.Itt egy szem tesco van ahol néha kilehet fogni jó és olcsó rucit meg a méregdrága bababoltok.Na nem panaszkodom,ez vidék kérem.

Ildi
Imádom ezt a Marci gyereket,olyan helyes kis pofija vanKépMaja sörözik a haverokkal és pezsgőzne RozivalKép
Nálunk az a divi,hogy a szülők állnak mindent,ill nagyszülők beszállhatnak,nálnuk anyuék hozták a zümis tortát,anyósomék meg adtak pénzt.A keresztszülők a papnak szoktak fizetni,meg a rucit szokják venni.Nálunk a papnak fizettek és ajándékot hoztak csúzdát,homokozót,plüss bocitKép

Timurr
Vendég

Érdekes amit a z Amcsikról írtok,hogy ilyeneken élnek,ez olyan furcsa,hogy ők a sexszimbólumok,mármint a zstárok,a többség meg ilyen punnyadt,és ezek szerint buták,mert nem kötelező így étkezni,szerintem.
Nekem egy amcsi csaj ismerősöm volt,ő gyönyörű volt már akkor,de pizzát evett pizzávalKép
Vendég

Sziasztok!

Szokás szerint megin le vagyok maradva, így ami hirtelen eszembe jut:

Vezso: Örülök, hogy minden ok, izgultam érted!
Rozi nagyon édes.

Timurr: Maja KépKép

Connie: Neked és Ákosnak gyors gyógyulást!

Nebula: Jót nevettem a képen. Kép

Ildi: Jó ez a kép. Kép Marcikának boldog hófordulót Kép
Kép

Keresztelő: Nekünk a templomban csak egyházi adót kellett fizetni (6ezer), ezt mi álltuk, meg a keresztanyjának is kellett abban a templomban ahonnan kikérte az igazolást, hogy lehet keresztanya. Azt ő fizette.
Az ebédet mi fizettük.
És kapott Gréti sok szép ajándékot. Meg pénzt.
Egyébként elvileg tényleg a keresztszülőnek kéne kesselni, no de a kedvesem családja meg a hagyomány az olyan messze van egymástól mint Makó Jeruzsálemtől. Örültünk hogy egyáltalán felérték ésszel, hogy ajándékot vegyenek a Grétinek.

Toxémia: Borzasztó. Kép
Nekem szerencsére nincs tapasztalatom, nem voltam toxémiás viszont a lábam nekem is be volt dagadva rendesen, a papucsom nem is jött föl rám, meg a cipőt is néha alig vettem föl, a zokni szorított...de ez semmiség a toxémiához képest. És nekem szülés után rögtön lement a víz.

Tegnap számoltam mennyit alszik a lányom. Egy jól alvós napja volt, így sikerült neki egész nap 12,5 órát aludnia (fölfelé kerekítettem).
Már csak azt nem tudom mennyit alszik akkor amikor azt mondom, hogy alig aludt. Szerencsére a hosszú (8 órás) alvása este van amikor mi is alszunk. Kép
Rengeteget nevet, kacag, röhög, dumál, berreg. Már egy ideje napközben ő is 3 perc alatt végez a szopival. Este lefekvés előtt bepótolja.
Ülne föl mindig, és rettentően boldog amikor belekapaszkodhat az ujjunkba és kis segítséggel fölhúzzuk. Félelmetes hasizma van a doktor nénink és a védőnőnk szerint.

Kép

Ez a kép aug. 22-én készült. Ez előtt pár nappal kezdte ezt művelni, és azóta is....ha háton fekszik és nem lát minket.

Olvasás: Én mostanában vagy babás könyveket olvasok, vagy ezt a fórumot, vagy pl. legutóbb a Számítógép hálózatokat vagy a Formális nyelvek és szintaktikus elemzése című nagysikerű (?!?!) könyvet. Persze ezeket "enyhe" késztetéssel.
Másra sajna nincs időm. Kép Ja, de, most az OpenGL rejtelmeibe ásom bele magam, mert 2 hét múlva zh.

Ja, és még meg se köszöntem a forgós körkérdésemre a válaszokat. Ezúton is: Köszönöm Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

megin = megint

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok, szép napot Mindenkinek!!!KépKép

Vezso!!
Örülök, hogy jobban vagy!!KépBiztos megható volt a családi összejövetel, több generáció együtt!!Nálunk sajnos ilyen már nincs az én nagyiam már nincsenek közöttünk.Van gond néha nálunk, a legidősebb lány kezdi a leválást rólunk és ez nem mentes a problémáktól. Az öltözködés, a tanulás, haverok!!Egyszerűen örületbe kerget a csípőnadrággal, nyáron még elment valahogy, de most, hogy reggelente hideg van, brrrüüüüü!!!Kép
Hiába magyarázom, hogy veséje csak 2 van vigyázzon nagyon, meg hogy NÕ gondoljon a későbbiekre is!!!Orsi 8.-os továbbtanulás gondjaival, mi legyek ha nagy leszek. Írtam a diszlexiájáról, most folyamatban van, hogy felmentést kapjon helyesírásból. A kicsi pedig látom, hogy néha szenved,anyahiányos ugye eddig ő volt a kicsi. A nagyok mellőzik sokszor én pedig Bazsi hisztije miatt kevesebbet tudok vele lenni és én is feszült vagyok sokszor mostanában.
Apumat kiadták múlt héten, mert nem javult az állapota, nem tudnak vele mit kezdeni.Minden nap megyek, elhozom a mosnivalót, főzök is rájuk, mert anyut teljesen leköti apu.
Timurr!!
Maja tündéri a képeken, te pedig csuda kisérőszövegeket tudsz mellé írni!!Kép

Tegnap du. voltunk a temetőben, rendbe raktuk a sírok környékét, olyan szép, békés hangulat volt kint!!!!
Lányok, én most beoltathatom magam influenza ellen?? Nem erre a madárra gondolok, hanem a símára???Annyit gondoltam arra, hogy adok én is Bazsinak valami tartalmasabb kaját estére, hátha aludna???Szerintetek?? Pedig tej van még mindig bőven annyit ehetne, hogy csuda.
A babák továbbra is szépek és ügyesek, a betegeknek jobbulást!!
zsuba31

Vezso,
Hát én most a nátha miatt nem vagyok kipihent, de azért elmegy. Szerencsére jó alvó vagyok, úgyhogy egy 10 perces felkelés, amíg szopizunk, nem szokott megrendíteni. Az inkább, ha 6 előtt kelünk, de az szerencsére ritka.
Ákosnak alapból is be szokott dugulni az orra, ismeretlen okból, napi 2x ki kell szívni. De most hogy náthás is, majdnem olyan takonypóc, mint én.

Zsuba,
Nem akarlak elkeseríteni, de sztem ebben a korban az ember lányát nem nagyon érdekli a veséje. Nem tudom, most mi a divat, de én a csípőnadrágokhoz a következőket vettem fel, deréktakarás céljára még tavaly: derékra kötött kendő, hosszabb, alakot követő szabású csipkepulcsi, alatta toppal, vagy egész hosszú csipkekabát, van olyan, ami egészen a sarkamig ér. Vagy csak egyszerűen a derekamra kötöttem a pulcsimat. De én 28 évesen is őrületbe kergettem az apukámat a miniszoknyámmal, mert ő rámnézett, és csak azt látta, hogy ez kész felfázás és vesebaj.Kép

Gyerekem nagyon gyakorolja, hogy lehet négykézlábra állni, úgyhogy folyamatos az óbégatás, mert nem sikerül. De ha megfordítom, az se jó, mert akkor meg nem tud gyakorolni. Ebben nem lehet okosnak lenni.Kép

Timurr,
Tényleg jópofa gifek, csak le kell mentegetni a gépemre, és képként beszúrogatni, és az enyhén macerás.

KépKép
connie

Na tudtam én, nem kellene megírnom, milyen ruhákat viseltem....

KépKép
connie

hahóóóóóKép
Vendég

Connie: Merész Kép Én nagyon konzervatív vagyok öltözködés terén (no meg sajnálom is a pénz rucikra Kép ) A csípőnadrágtól kiakadok. És időnként dühbe gurulok, hogy nem lehet normális nadrágot kapni. Kép Aminek van dereka. Kép

Valaki aki tud fincsi zellerkrémlevest csinálni....ossza már meg velem léci a receptjét!
Kösziköszi!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép
Hová tűnt mindenki?

KépKép
connie

Bea,
Rajtam nem állnak jól azok a nacik, amiknek van dereka. Bár én se hordtam olyat, amiből teljesen kint van a vesém. Meg ugye én általában inggel, zakóval hordtam, de azt gondoltam mégse lenne annyira jó Zsuba lányának.Kép
Zellerkrémleves ügyben nem tudok segíteni.Kép

KépKép
connie

Neten kb. 66 féle zellerkrémleves receptet találtam....egyet kiszúrtam magamnak, aztán aki ért hozzá írja meg hogy kéne csinálnom. Először a kórházban ettem életemben, és imádtam Kép Most csinálok/nék itthon először.

Amúgy én itt ülök a gép előtt, programozok (OpenGL) közben Grétizek és főzök.
Most mosogattam.
Vasalni is kéne.
Átlagos nap.

Zsuba: Apukádat sajnálom. Kép Azért nem semmi, ahogy helyt állsz!!!
És hidd el, nem fogod tudni meggyőzni a lányodat a csípőnadrág hátrányáról. Kép Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuba
És akkor most mi van apukáddal,úgyértem nem mondanak semmit az orvosok?

Csípőnadrág téma:nekem olyan alaktom van,hogy alul + egy számmal nagyobb vagyok,nem is a seggem hanem a combom miatt,az összes nadrág ami rám jön 20 centivel hosszabb és a derekánál befér két kezem.Ilyen elfuserált vagyok.

Zellerkrémleves no comment nem vagyok jóba a zöldségekkel.
Timurr
Vendég

Sziasztok!
Nem volt net-ünk, meg Ákos is elég kerge. 2 napja az az új szokása, hogy berreg. Ez nem lenne baj, de akkor teszi, amikor valamit a szájába teszek-pl. kaja.Kép Már mindent kapott, olyan ételeket, amiket korábban örömmel evett, és csak a brrrrbrrrbzzrrKépKépKép Nem tudom mit csináljak. Valami tipp?

Olvasok vissza tovább.Kép

Enyém gyerek is made in HorvátországKépKépKép Van ott valami a vízbenKép

Kép

Kép
vizimano

Ildi,
keresztelő ktg-ét anyumék és anyósomék állták, meg mi a pia részét. Egyik keresztszülőtől - aki a férjem öccse - Ákos még nem kapott SEMMIT. De együtt az egész anyósapócsaládtól is mindössze néhány TURKÁLT babaruhát, és léceket (3 db) amiből polc lesz.Kép (Na persze, de nem amíg én élekKépKépKép)

Vezso,
jaj, olyan jó, hogy nincs semmi gond. Nekem is így van a szülés után. Megjön másfél nap alatt irgalmatlanuk vérzek, és utána már szinte semmi.Kép

Connie, sejnálom, hogy nem tudsz most menni a tanfolyamra, de sebaj, majd később, és akkor már több tapasztalatod is lesz.Kép

Timurr,
Maja hercegnő nagyon aranyos.Kép

Kép

Kép
vizimano

Zsuba,
szegény fejed, akkor most jól le lehetsz terhelve. Sok ++++++++++++ energiát küldökKép

Connie,
csípőnaci: én majdnem mindig azt vásárolom, és az kellemesen felér derékig.Kép Jól elfuserált emberke vagyok.Kép

A hónaljamban begyulladt egy zsírmirígy, és már hatalmas. Zinnatra nem javult, most Dalacinra fogtak a dokik. Műtét lesz a vége, ,csak gyulladtan nem lehet műteni.Kép Hogy fogom én így ellátni a gyerekemet? KépKép Nem akartalak terhelni ezzel benneteket, de úgy félek, hogy mi lesz.

Kép

Kép
vizimano

Kihalt tőlem a net.KépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Elaludt mind2 kislány, jövök én is egy kicsit közétekKép.

Képzeljétek, tegnap éjjel megszületett a férjem legjobb barátjának is a 2. kisfia. Küldtek a piciről képeket, én is megnéztem az előbb, és úgy elkezdtem sírni - még most is szipogok - , mint akinek nincs és soha nem is lehet gyereke. Nem tudom, mi történt, de annyira elérzékenyültem, édes volt a pici fiú a kórházi kiskocsijában, a a 3 éves bátyja pedig föléhajolt mosolyogva, kezében az ajándék kisautó, amit a pici "hozott" neki ajándékba...hát, most hogy leírtam, megint ömlik a könnyem...Annyira fantasztikus anyának lenniKép.

Vezso,
nagyon aranyos vagy, jól esett, amit írtál, köszönömKépKép. Én is örömmel olvasok mindig a te lányaidról. Optimizmus, erő, családösszetartás,empátia=Vezso Kép.

Ildi,
nekem az furcsa, amit te írtál, de úgy látszik, ez másoknál is így van, mármint hogy fizetni kell a keresztelőért. Tőlünk egyik kislány megkeresztelésért sem kért az egyház pénzt. A keresztszülők nálunk is fiatalok, a lányaink aranynyakláncot kaptak tőlük kereszttel - összeadták rá a pénzt - , amelyet az atya megszentelt. Más ajándék nem volt, még a nagypapa - apósom, aki fantasztikus ember - adott mindkét gyermekünknek 1-1 Szűz Máriás medált nyaklánccal, ez olyan igazi keresztelői emlék. A ruhával szerencsém volt, még 3 éve turkáltam egy szuper állapotú hófehér rugdalózót (C&A), ez volt Violán és most Virágon is. Az ünnepségre mi vittünk süteményeket, italokat, de ez nem volt jelentős költség. És a cserkészek sem kértek terembérleti díjat. Ezzel nekünk szerencsénk volt. Mikor lesz Marcipán keresztelője?
Tényleg, Isten éltesse a kis 7 hónapostKép, akiről nagyon édes az alvó kép! Virág is ma lett 7 hónapos!

Timurr,
hát én max. 21 évesnek gondoltalak, de remélem, nem haragszol emiattKép! És igenis csinos is vagy, nem csak fiatal! Én is szoktam a Vaterán vásárolni, a legfrissebb beszerzés tegnap 3 kg LEGO volt, ömlesztve. A férjem imádta gyerekként, hát vettünk most, és Violával(2,5 éves) nagyon élvezték. Persze Virágot még távol tartjuk az apró részek miatt. Nekem is öröm volt, mert nekem gyerekkoromban nem volt, pedig mindig szerettem volna.
Ja, és ruhát én is szinte csak használtat veszek a turkálókban. Gyönyörű, márkás, egyedi darabok, alig hordva. Garantáltan nem kínai vacak,hanem szuper minőség, és olcsóbb is. Itthon úgyis kimosom, kivasalom, engem nem zavar, hogy már valaki előttünk néhányszor hordta.

Zsuba,
én is együttérzek veled, sok erőt küldök, és apukádnak jobbulást. Tudom, milyen nehéz ez. Az én apukám 3 évig volt beteg.

mindjárt folytatom...
zitmi

Vízimanó,
amíg írtam, te is bejelentkeztélKép!
Megértelek, amiért félsz a műtéttől, ez természetes! De a kisfiaddal minden rendben lesz addig, mert a férjed biztos vigyáz rá, amíg te távol vagy. Sokáig kell bent lenni emiatt a kórházban? Altatnak is, vagy csak helyi érzéstelenítés lesz?
zitmi

Zitmi,
helyi érzéstelenítéssel kivágják, nem kell bennmaradni, de félek, hogy az emelésnél és tartásnál nagyon fog fájni a karom. Most is fáj, a gyulladás miatt - és Ákos 8800gKépKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
Drukkolok, hogy rendben legyen minden a műtétnél. Gondolom nem is lenne szabadna emelgetned egy darabig utánna.Kép

Timurr, Zitmi,
Ezek szerint gyerekruhákat jobbakat lehet turizni, mint felnőtt ruhákat? Én kicsit tartok tőle, mert magamnak sose tutdam turizni semmi normálisat.Kép De ezeket az árakat nem lehet bírni, pláne ezzel a tempóval, amivel a gyerekem nő.Kép

KépKép
connie

Na végre
Erre felkelt Maja bébi
na gyorsan
Tök jó hogy itt vagy Vizimanó!
Szorítok neked mirigy ügyben.Oksi?
Reméelm Ákos nem gondolja,hogy Maja piás,csak egy picit szereti a sört,meg a pezsgőtKép.

Zitmi
Hát nálatok gondolom vallásosabb a család,az emberek egy része,csak megszokásból tart keresztelőt.Én nagyon nem agyok kibékülve az egyház intézménnyel és papokkal,de ez off úgyhogy ha nem akarjátok nem írok róla,pedig tudnák,mert nagyon felbírom húzni magam rajta.Kép
Szóval nálatok úgy néz ki a pap is normális a legtöbb helyen nem kell nekik rimánkodni,hogy naaa fogadja már el a pénzt.És ez nekem nagyon nyomja a bögyömet.na mindegy.Maja is meg van keresztelve aztán majd eldönti mit akar.
Enikőtől vetted a legót hmm?
Imáddok legózni,meg homokozniKép
Mindenki fiatalabbnak nézKép,ez nem bajKépAnyukám is fiatalabbnak néz ki a koránál.Csinos voltam mielött nem lettem ekkora tehén,na de majd lefogyok.Ohh ha tudnád hányszor hagyta már el a számat ez a mondat.Kép
Ja remélem az egyházról alkotott szólásom miatt nem orrolsz meg.
Timurr
Vendég

Jégvirág,
Gréti fotói nagyon-nagyon édesekKépKép! Olyan szép kislány! Aranyos, ahogy próbálkozik a felüléssel.
Látom, szuper olvasmányaid vannk mostanábanKép...Gondolom, ez az egyetemre kell.

Zellerkrémlevest én így csinálom:

Kb. 70-80 deka zellert veszek, ez mérettől függően olyan 6-8 darab. Megtisztítom, felkarikázom vékonyan. Vajat olvasztok a levesesfazekamban, rádobom a zellerkarikákat, pici víz, bors, őrölt kömény is megy bele,1 csapott teáskanál só, esetleg egy Maggi leveskocka, de ez nem mindig. Jó puhára párolom. Közben zellerlevelet aprítok, a vége felé azt is bedobom a fazékba, picit párolni. Amikor már vajpuhára párolódott a zeller, botmixerrel összepürésítem az egészet. Vízforralóval vizet forralok, felöntöm annyival, amennyitől az állaga erősen krémes lesz, majd beleöntök egy dobozos főzőtejszínt(0,33 litert). Ha nem volt benne leveskocka, akkor kis kurkumával még megsárgítom, de ezt sem mindig, csak ez olyan szép sárga színt ad a krémleveseknek. A tetején pedig ott úszkálnak a zöld zellerlevél-darabkák. Erre még dobok picivel sötétebbre pírított kenyérkockákat, keveset várok, hogy ezek megszívják magukat levessel, aztán már esszük isKép!
zitmi

Vizimanó
apája majd vesz ki pár napot?megoldható?valóban nem lesz egyszerű a kis sózsákkal.

Connie
Itt ami van turesz Majának 3 szatyorni cuccokat szoko elhozni Mexx,Next ilyesmi.magamnak eddig sikerült egy Mexx mellényt,egy Jackpot inget,meg két másik ismretelen márkájú inget szerválnom 300 ft darab áron.Bár ez a turi itt nagyon olcsó szerintem a városba drágább.Ki kell fogniKép
Szerintem nem vesztesz semmi,ha egyszer megnézed egy hozzátok közeli turesz kínálatátKép

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?