Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Pocakosok!

Nem nagyon érek rá mostanában írni, mert utolsó napjaimat töltöm a munkahelyemen, s picit sok a munka. De elolvaslak minden nap titeket.

Gyorsan csak két témához szeretnék hozzászólni:

Szoptatós melltartó ügyében borihoz hasonlóan én is a Jolydon-t tudom ajánlani. Ez egy francia fehérnemû márka. A nagykeres üzletük a Damjanich utcában van a VII. kerületben a Kaisers mellett. Azt hiszem, hogy 10-18-ig vannak nyitva hétközben és szombaton kettõig. A szoptatós melltartó 2000 Ft volt, mikor én néztem (kb. két hónapja). Egyébként a többi fehérnemû is nagyon szép szerintem és sokkal olcsóbb, mint máshol.

Bori!
Csodálkozom, hogy megfordult a picid. Ez biztos? Én jövõ héten megyek uh-ra, még a multkori kórházasdi miatt. Akkor biztosat tudok majd mondani.

Kinga!
Sikerült a kórházban utánaérdeklõdnöd a dolgoknak?

Nyuszi!
Én a 23-24. héten repültem. Nem éreztem, hogy baj lett volna. A törpe teljes nyugalommal viselte.
Szeintem nem kell aggódnod. A szabály egyébként az, hogy a 28. hét után a légitársaság megtagadhatja az utazást.

Dojika!
Türelmes pihenést. Én megértelek, hogy nem könnyû. Kitartás!!! Kép

Mindenkinek jó pocakosodást!

Törpi(30+3)
Törpi

Szia Törpi!

Jó olvasni, hogy jól vagytok. Otthonról is fogsz tudni netezni?
A baba tutira forog. Nagy rugdalózások után hol fent, hol lent csuklik. Múltkor úgy csuklott szegény, hogy az már kívülrõl is látszott (a köldököm táján.) Akkor éppen fejjel fölfelé volt. De azért vissza is szokott fordulni Kép.
A jövõ kedden megyünk mi is UH-ra.
Bori
Bori

Szia Bori!

Még folyamatban van az otthoni internet intézése, de igyekszem. Nem szeretnék pont a végén lemaradni az itteni eseményekrõl.

Törpi
(30+3)
Törpi

Nóra!

Nálunk is csak egyszer van a héten fogadóórája a védönönek (2 óra hosszú), és az elözö lakhelyemen is igy volt. Ennek ellenére nekünk kell járni.
Biztos, hogy neki kéne jönnie?
Mint irtam, a babákhoz (és anyukáikhoz) tényleg kijárnak.
Nem kötekedni akarok!Kép
Szerintem hivd fel (a kiskönyvedbe elvileg beirta a számát), és kérdezz rá!

Kata!

Te miskolci vagy, ugye? Tényleg hozzátok járnak a védönök? Mintha azt irtad volna, hogy te mész valahova...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Margaréta!

Akárcsak Bori én se akarlak megijeszteni, de velem is így kezdödött. Az elmúlt hetekben néha érztem hogy nagyon nyom, szombaton voltak ezek a keményedések és hétfön már egy ujjbegynyire nyitva volt a külsö méhszáj - azóta fekszem (egyre nehezebben bírom és egyre türelmetlenebb vagyok)... szóval pihengess és MagneB6!
És ne nagyon ülj, nem csak hogy nem kéyelmes (nekem) de olyankor nyomja is a baba a méhszájat...

Dojika 31+6.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok,
Margareta,
Kb. egy-ket hettel ezelott nekem is olyan erzesem volt, hogy mintha kinyilt volna a mehszaj, igen faradt voltam akkoriban, meg akkor huzott bele a pocakom (1 het alatt 6 cm-t nott), aztan az egy het szabimon kipihentem magam, elmentem a dokihoz es azt mondta teljesen OK minden. Az embernek neha furcsa erzesei tamadnak ha faradt. Azt ajanlom, hogy pihenj sokat, hidd el megterul. Nem tudom emlekeztek-e, hogy irtam nagyon alacsony a vernyomasom es neha szedules, sot az ajulas kerulget. Furcsa modon ez akkor tunik fel ha faradt vagyok. Pl. szabi alatt nem fordult elo, elotte meg minden reggel mikor jottem a munkahelyre.
(Egyebkent a pocakmeretem 106 es elso baba, hat, lehet ilyen fajta vagyok)

Valaki par hettel ezelott irt arrol, hogy 28 nappal a szules elott mar nem lehet tappenzre menni, de pl. 30 nappal elotte igen. Ti is igy tudjatok? U.i. idokozben kiderult, hogy a cegem megis kiadja az egesz evi szabimat (merthogy eddig azt mondta, hogy csak az idoaranyosat), igy most nem tudom mit tegyek: huzzak ki meg egy honapot non-stop meloval (nem tudom, hogy fogom birni), aztan szabi remelhetoleg a szulesig, vagy szabi aztan tappenz... (igy mar hetfotol bucsu a melotol). Nagyobb pocakosok ti meddig meloztatok?
Mano (31+3)
Mano

Sziasztok!

Gratulalok az Uj Kismamaknak! Es sok boldogsagot kivanok az uj elethez....
Lehet hogy ZKati lesz a kovetkezo? Meg nem irt ezidaig ugyhogy valoszinu bentartottak. Kép

Idokozben hala nektek is, rendbe jottem....(megegyszer koszonom a recepteket a gyogyulashoz) Kép....viszont elkezdtem emelyegni....Brrr...brrr...nem tetszik semmi kaja holott ehes vagyok? Mar ott tartok hogy utalok kimenni a konyhaba, de ha elottem az etel keves etvaggyal de megemeszem.
Jovo heten Kedden megyek az elso komolyabb vizsgalatra, remelem minden rendbe lesz.
Mit latnak egy 8-hetes kismamanal? Kb...hany cm-er ekkor?
A terhessegi heteket az utolso menzi idopontjatol szamoljak?
Mert ha igy van akkor a babak tobbsege altalaban 14-16 nappal fiatalabbak a hivatalos koruknal, es ha azt irjak hogy a babanak 8-hetesen 2,5 cm-nek kell lenni akkor valojaban meg nincs is annyi mivel a menzes utani masodik het tajan fogant....Vagy ez hogy van? Nem ertem Kép...Segitsetek...

Udv Mindenkinek
Melinda
Melinda

Melinda,
A terhesseged 8 hetes, de a baba csak 6 hetes. Egyebkent egy nagyon jo leiras kepekkel illusztralva van a [url=http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html" TARGET="_top]http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html[/url] cimen. En nagyon szivesen nezegettem ezt a lapot hetrol hetre (foleg az elejen).
Mano (31+3)
Mano

Manó!

Én a hetedik hó elején hagytam abba a munkát, de elég is volt belõle. Maradt egy néhány órás heti elfoglaltság + tanfolyam. De azóta rengeteg intéznivalóm akad itthon is. Az a jó, hogy így legalább tudok napközben pihizni és nem kell napi 2-3 órát vezetnem. Szóval nagyon jó itthon, de van aki az utolsó hónapban is bejár. Ez is nagyon egyéni. És a párom is itthon volt két hétig, nekem sokat jelentett hogy a szülés elõtt még egy kicsit kettesben ügyködtünk itthon és hogy több ideje volt velünk foglalkozni. Te hogy érzed - szabadulnál már? És írta valaki hogy ez az idõ az amikor egy kicsit tudsz magaddal is foglalkozni - szerintem megéri, még akkor is ha anyagilag esetleg kicsit rosszabbul jösz is ki. Na most törheted a fejed! Kép

Bubu
bubu

Sziasztok!

Margaréta: a méhszájfeszülést én is érzem idõnként, kb.
a huszon-hetek közepe óta. Olyankor ott "ügyködik" a baba,
de nekem nem okozott problémát, igaz a méhszáj /külsõ /
kicsit nyitva a 23.hét óta / 3100 /, de azóta nem változott
semmit, pedig eltelt 12 hét.
Remélem a dokid Téged is megnyugtat majd, de addig is fogadd meg az elõttem szóló Lányok tanácsát, légy óvatos.

Edina!

A sajttal azért óvatosan, elég jelentõs a rejtett kalóriatartalma, válassz inkább zsírszegényet ( pl: Tolnai soványsajt )

Mindenkinek!

2 napja én is abbahagytam az Elevitet, mert már aggasztott, hogy szinte "zabálhatnékom" volt, és hát már én is túlléptem
kicsit a 12kg-os limitet.
Úgyhogy ezentúl csak hébe-hóba.
Nem emlékszem pontosan, ki kérdezte a kismama harisnyanadrágot: én a gyõri Brendonban vettem kb. 350 ft-ért, elég jók.
Melltartót is vettem Mamabel Soft / Triumph / az elõzõ terhességnél-szoptatásnál is nagyon bejött.

Bubu!

Menstruációszerû görcseim nekem is vannak idõnként pl. tegnap este is volt, kissé be is paráztam, mert még jó lenne
min. 2 hetet kihúzni...
de mivel iszonyú fáradt voltam, elaludtam, és mire ébredtem az elsõ " menetrendszerû" pisiléshez, már nem fájt...
szerencsére

ZKati!
Te már túlvagy a megpróbáltatásokon, nagyon remélem!!!

Mindenki!
Nem tudjátok hova tûnk Heni és Mummy??
már elég régóta nem jelentkeztek...

Üdv,

Sheila
34+2,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Koszonom Mano
Akkor most nekem azon a Weblapon amit kuldtel a 8.-hethez tartozo leiras kell neznem annak ellenere hogy a fogantatastol szamitva meg csak a hatodik heten vagyok Kép?

Udv Melinda
Melinda

Szép jó estét!

Melinda, nekem a pirítós jött be, amikor éhes voltam, de nem kellett semmi. Nagyon kevés vajat tettem rá, meg teát iszogattam.

Edina az a lényeg, hogy elég Ca legyen a szervezetedben. Hogy honnan van, az mindegy. Van egy könyvem, szerinte a napi kalcium bevitelt ezek fedezik: (vagy/vagy)
2,5 dl tej
8,5 dkg kemény sajt
1 pohár tejföl/joghurt/kefír
12-15 dkg túró

Normális dolog, hogy állandóan úgy érzem, mintha lázas lennék? Vagy inkább amikor az ember kezd beteg lenni, és hõemelkedése van? Ugye ez az elején még nem gond?

Nyugodalmas éjszakát, Lora (9+6)
Lora

Nóra!

Hivatalosan 4 hetente köteles meglátogatni a védõnõ itt Miskolcon. Csak onnan tudom, hogy én egyszer mondtam a védõnõmnek (aki nagyon aranyos, semmi panaszom rá), szóval, egyik nap amikor itt volt mondtam neki, hogy fölösleges volt jönnie, mert holnap úgyis mentem volna tanácsadásra. Ekkor mondta õ, hogy neki 4 hetente kötelessége meglátogatni a kismamákat. Tanácsadásra viszont a tanácsadást végzõ doki rendel vissza mindig. Eddig 5 hetente jártam, de legutóbb már csak 4 hetet kaptam, mert keveset híztam.

Beszti!

Mint feljebb írtam, mindkettõ. Jönnie kötelezõ, mennem viszont ajánlatos. Kép

Margaréta!

Igen, sajnos tényleg hozzá tudok szólni, mint ahogy Bori már írta. Kép Látod ezért jó ez a topic, mert sok minden megragad az emberben, mint ahogy most Bori is emlékezett az én bajomra.
Köszi Bori, ez jól esett! Kép
Szóval a tüneteidet akár én is írhattam volna 6 hete. Akkor 25 hetes voltam. A lényeg, hogy én azonnal elmentem a dokimhoz, aki sajnos azt a rossz hírt közölte, hogy kinyílt a külsõ méhszáj, és lerövidült a nyakcsatorna. Én sem keményedtem, és nem fájt a derekam. Nevetni fogsz, de akkor volt jó amikor a fenekem, és a vállam alá egy párnát raktam. Szinte egy C betût írt le a gerincem, és úgy feküdtem nagyon sokat. Na meg oldalt. Nem jó ha ülsz, és ha simán a hátadon fekszel.
Engem megnéztek UH-al is, de egyeltalán nem volt Dóri olyan lent, mint ahogy én éreztem. Szerintem ne várj egy hetet a dokival, mert a nyitott méhszájon keresztül nagyon sokféle baci feljuthat a babához. Jó, hogyha minél hamarabb tisztában vagy vele, hogy mire vigyázz.
Bocs, hogy kicsit hosszúra nyúlt, de mindenképpen meg akartalak nyugtatni és rábeszélni, hogy menj a dokihoz mihamarabb, mert a tünetid tök egyformák az enyémmel.

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Üzenem a "régi motorosoknak":
(Ha már benéztem, nem bírom ki, hogy ne híreljem el, remélem Heni nem haragszik meg érte, de én is úgy örültem, hogyKép

Kép

Hétfõn 25-én délelõtt 11 után megszületett HENI csodálatos kislánya: SZANDI!! 3300gr és 53cm!!!!!
Amennyit tudok minden rendben ment - nagyon boldogok! A többit majd Heni elmeséli Nektek. Kép

...mi még mindig egyben. A doki szerint a héten vagy max. húsvétra kibújik a kisfiam, de én már nem merek jósolgatni és beleélni magam egy konkrét idõpontba, mert így is nehéz a várakozás. Vannak már jósló fájások és a tágulás is majd 2ujjnyi, a Babuci viszont úgy tûnik jól érzi magát a Pocakomban.

Mindenkinek további boldog terhességet -hiszen ennek is élvezni kell minden pillanatát!! Az a Babának is jó!! Kép

Drukkoljatok, hogy gyorsan menjen a szülés! Pussz,

Mummy

Kata!! Látom, hogy vezetitek a dokikat - nekem Dr.Kaszás Tibor.
mummy

Lányok!

Ma éjszaka megint vannak ezeek a kis görcseim, olyan, mint egy enyhébb menstruációs fájdalom. Ugye ezek nem jóslófájások? Egy kicsit nyugtalan vagyok, mert babának, még min 2 hetet ott bent kellene maradnia. Hányingerem is van, remélem csak a fáradtságtól. Kezdek nagyon nyûgös lenni és már semmi se jó nekem.
Remélem ti jobban alszotok és más nem kuruttyol fent éjszaka! Már nagyon jó lenne túl lenni a vizsgálaton, még 11 óra.
bubu

Heni!
Csak most olvastam a nagy hírt, gratulálok a babucihoz! Örülök, hogy jól vettétek ezt az akadályt is, szép elsõ heteket az egész családnak! És persze sok finom mamatejet!

Még valami az utolsó idõsökhöz:
A ti párotok nem kezdett el kicsit félni? Olyan aranyos a férjem, nagyon félt engem, de legszívesebben meglépne ha tudná melyik nap születik majd a babuci. Lehet hogy ez a múltkori szüléselõkészítõ utózöngéje, pedig nem is volt vérmes dolgokról szó.

Bubu
bubu

Jó reggelt !

Heni gartula a kislányotokhoz Kép

Bubu remélem elmúltak azóta görcseid.

Kata - némi melót adnék Neked Kép A mai nappal a 32. héttel együtt betöltöttem a 28. évet is Kép Korrigáld a táblában Kép Köszike!

Dojika 32. hét

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok lányok!

Elõször is szeretném megköszönni a Vikivel kapcsolatos kérdésemre érkezett válaszokat!
Szerencsére jó hírekkel szolgálhatok, egy hullámvölgy után most már jobban van Viki és Picurkája is, mint kiderült valószínûleg a kapott gyógyszerekkel volt a bibi, mert már hányt is és légszomja volt. Egyszóval beszüntette a gyógyszereket, sokat pihen, szedi a MagneB6-ot és köszöni szépen, jól vannak!!!

Velünk is minden rendben, kedden megnéztük a szülõszobát, hát… Nem Amerika az biztos, de mivel az orvosom és a szülésznõm 100 %-os, emberileg és szakmailag, ezért még ez sem tört le.
Ti is érzitek, hogy erõteljesen jön a meleg, nekem rendesen szurkált éjjel a pocim?
Na mindegy, ennyit még kibírok, lényeg, hogy húsvétra szép idõ lesz és, hogy már alig 5 hét választ el a kicsi fiamtól.
Én is végigkönnyeztem a szüléstörténeteket, tényleg leírhatatlan és elképzelhetetlen az a boldogság, amikor megérkezik egy csöppség, és olyan boldog vagyok, hogy ezt én is hamarosan megtapasztalom.

Senki nem tud semmit szegény Zkatiról, lehet, hogy már babázik?

Sziasztok, vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra és persze mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

Szilvi és Petike
34+5
bszilvi

Sziasztok!

Mummy!

Köszi az infót Henirõl! Mennyire biztosak az adatok? Csak mert akkor áttenném õket a babás táblázatba.
A dokidat beírtam. Szurkolunk Neked, hogy minden gyorsan és könnyen menjen! Kép

Dojika!

Ok, átírtam!

Szerintem Zkati már babázik! Kép Tegnap egész nap nem írt, és ilyen még nem volt! KépKépKépKépKép

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Dójika!

Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Heninek gratulálok a pici babájáhozKép

Dójika Boldog szülinapotKép

Hát nem tudom mi volt az éjjel, ill. este. Szerintem semmi komoly, de azért leiromKép Fájdogált a pocim, de hogy hol azt behatárolni nem tudtam, mert olyan érzés volt mintha tök nagy lenne már és le akarna esni.Kép Eléggé fura volt de lehet hogy csak azok a méhtartó szalagok voltak, (lehet hogy nem igyhivják) Késztetést is éreztem hogy alulról támasszam, de hát mivel még nincs mit... szerintetek? (más extra nem volt, se vérzés, se más, reggelre elmult)

sasha
13+
sasha

Melinda!
Bizony a babád számított kora 8 hét, annak ellenére, hogy valószínûleg csak 6 hete fogant. Ez a magyar számítás. Vannak országok, ahol a tényleges korát veszik figyelembe, az innen származó könyvek adatai szokták aztán teljesen megkavarni az ember lányát.

Manó!
Én a viszonylag sokáig dolgozók táborába tartozom. Ha nem jön közbe semmi Kép. És nem is egészen önszántamból. De az õsszel a kollégáim kisegítettek, s most valahol erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy ezt visszaadjam. Így a kiírás elõtt kb. egy hónappal hagyom abba a munkát. (Szerencsés vagyok, mert a sok felhalmozódott szabi miatt csak három napot dolgozom.) Egyébként szívem szerint már most otthon maradnék.

Lányok, olyan rosszul indult ez a mai reggel. Kicsit megkéstünk a készülõdéssel, rohanni kellett a buszra, a nagyfiam nem azt a cipõt húzgálta fel, amit kellett volna, a párom meg csak nézte és korholta (szóban),amíg oda nem értem. Én persze szegény fiamat szidtam, a páromra rámorogtam, szóval sikerült mindenki hangulatát elrontanom. És most lelkifurdalásom van. Mondjatok valami vígasztalót!
Bori (31. hét)
Bori

Kata, Bubu!

Megtaláltátok a felfújt receptet? Most kimegyek a városba kicsit nyuszit játszani, hátha attól jobb kedvem lesz.

Bori
Bori

Sziasztok, most csak röviden!

Nekem is nagyon úgy tünik hogy Zkati eleget hallgat ahhoz, hogy túl lehessen már a nehezén... Kép

Melinda,
Te a "ma megintböl" jössz? Ha igen, akkor a táblázat alapján arra tippelek, hogy Te is Németországban laksz, hogy egyidösek vagyunk és, hogy Te is annyira az elején vagy, mint én. Biztos sok tanáccsal szolgálhatunk majd egymásnak, mármint, ha nem keverlek senkivel... KépKépKép

Lányok, köszi a sok "vitaminos" hozzászólást, most vettem valamit amit nem fogok túlzásba vinni, és sok zöldet eszem.

Minden jót:
Csipkebogyó
csipkebogyó

Boldog szülinapot Dójika!

Mano
A munkával kapcsolatban én ugy a hetedik hónap elejéig dolgoztam és aztán elmentem szülési szabadságra ami jár 168 nap és valamelyi részét már ki lehet venni a szülés elõtt is.
Tehát nyugottan menj szabira megéri!
Kérdés
Kinek volt olyan érzése kb. a 16-18 héttõl kezdõdõen hogy ha reggel felkel, vagy ülés után ha feláll, ugy az egesz alsó részére rányomodik a pocak súlya. Ha már elindultam akkor egy idõ után minden rendben lesz. A dokim azt mondja hogy ez elõszokott fordulni a második vagy többedik terhességnél de hát ez nem megnyugtató ráadásul a hátam is fáj.
Kato
28
katalinka

Edina, tejci-potlasakent egyel naponta szaritott fuget, tutira kaphato nalatok is…. kalciumban magneziumban gazdag, s ezek aranya elosegiti a jo felszivodast is! En is azt eszek, eleg napi 7-8 db, s az meg nem is hizlal…azert kilokat ne egyel belole, eleg magas a cukortartalma… vagy ehetsz szaritott sargabarackot is ha mar fuge-undorod lett…
AFP – nalunk sem csinalnak….nem tudom, oruljek-e vagy sem…. irorszagban sem csinalnak…. lehet, hogy jobb is.

Lella/14+4/
Lella

Rajottem, ha sok kicsi pontot irok egymasutan, akkor lesz belole kriksz-kraksz /bocsi/
Lella

Szep Jo reggeltKép

Gitta
Emil ment,orulok,hogy irtalKépKép

Margareta
Ne halogasd az orvost szerintem menj el sosronkivul.Talan nincs baj de azert megis jobb ha mesz.

Edina
En voltam a 14-15. heten hat nem bantam meg,mar most is erdemes menni mert annyira jo latni ahogy ficankol es mocorog meg aztan nagyon alposan megnezegetik oketKép

Lora
Normalis mivel az alaphomersekleted joval magasabb mint altalaban.ne aggodj.

Szija LellaKépKép

cupppantas Kriszitnka/15-16/
krisztinka

Szasztok Lányok!

Hát már egy hete nem írtam, csak olvastalak benneteket. De azért létezem. Most bepótolom, mert éppen lelépett a fõnököm!KépKép

Elõször is: Sok-sok boldogságot Zuzunak és Csigának a babákhoz!KépKépKép A születéstörténeteket mindíg megkönnyezem, tehát csatlakozom az "érzékenyek társaságához" ja és nálam is elõjött, hogy mostanában sokmindent kiejtek a kezembõl ill. feldöntök dolgokat.

Edina!

Én például gyerekkorom óta utálom a tejet. A védõnõ fel is írta, hogy nem iszik tejet. Egyenlõre elég a sajt + joghurt stb. Nekem a drnõ ajánlotta, hogy a 24 hét után vegyek béres kalciumot (tabletta, amit el lehet felezni) és abból minden nap egy felet, a többit pedig úgyis hozzáeszed.

Nyuszi!

Ha repülsz, a biztonság kedvéért kössél utazási biztosítást arra a pár napra. Én is már pocakosan voltam az Olaszoknál, igaz nem repcsivel, hanem autóval. Az Alianznak van olyan biztosítása, amelyiket kismamákra is megkötnek. A férjem kb 10 félét nézett utazás elõtt, de az mind kizárta a kismamát a biztosítottak körébõl. Kivéve ez az egy. Mi az autóklubnál kötöttük a Visegrádi utcában. 3-4 e Ft között
volt az ára. Szerintem megéri!

Dojika!

Ne aggódj és pihenj sokat! Nem lesz semmi gond!KépKépKépKép

És: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!KépKépKépKépKépKépKép

Lányok, akik a SOTE II-re járnak! KÉSZEN VANNAK AZ ÚJ SZÜLÕSZOBÁK! Számszerint 5 db egyszemélyes szoba.

Heni!

Sok-sok boldogságot a gyerkõchöz!

És még egy hozzászólás azoknak akik vizesednek mint én is: csalántea! vízhajtó hatása és méregtelenítõ hatása van. Viszont azt is megtudtam, hogy a vízhajtó teakeveréket nem szabad inni, mert esetleg beindíthatja a szülést!

Pucúr 28 hét
Pucúr

Sziasztok!

Dojika: Boldog Szülinapot!!!

Heni: Óriási gratula a kis Szandihoz és várjuk a " beszámolót!"

Bubu!

Az én férjemet is aggasztja az idõ közelsége, a múltkor azt mondta viccesen, jó lenne ha még legalább 5 hónapig egyben lennék! / Na köszönöm szépen /
Remélem a görcseid elmúltak???
egyébként ne aggódj, pihizz és csak lazán...
Don't worry be HAPPY!

Bori!

Vigasztalásul csak azt tudom mondani, hogy ha hazamész, mond el a kisfiadnak, hogy csak azért voltatok feszültek,
mert a felnõtteket nagyon ki tudja borítani a reggeli kapkodás...és mond meg Neki, hogy nincs harag, simizd meg a buksiját, puszild meg a pofiját és esetleg vigyél Neki egy
apró kis meglepit...
Tudom, milyen vacak érzés ez most Neked, én is átéltem párszor mikor dolgoztam, és persze ezerszer megfogadtam, hogy inkább elkések, de nem leszek türelmetlen a szeretteimmel...

Szép napot Mindenkinek!

Sheila
34+3

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok LányokKépKépKépKép
Még szeretnék várni az állandó topik látogatással, de lenne egy kérdésem: Hányadik héttõl (átlagban) látható a baba a pociban? Szóval amikor még egyátalán nem feltünö, de azért már látszik ha felhúzod a blúzod vagy, ha bugyiban vagy.KépKépKép

Köszi,
Moni
mj

Sasha,

Én a 15.-ben vagyok, de már jó pár hete érzem néha azt, amit te - bár én akkor, ha (sokat) állok, és ülve vagy fekve elmúlik. Azt hiszem, ez teljesen normális, ahogy nő a méhed meg húzódnak azok a szalagok...

Zita
ParaZita

Sheila!
Köszi a vígasztalást, és én is ilyesmiket szoktam gondolni, de ha egyszer tényleg jön az a dög busz és a következõ csak 2,5 óra múlva... Most már vidámabb vagyok, mert a fõnök korábban elenged és én még tudok egyet pihizni otthon, mielõtt a lurkók hazaérnek.

Móni!
Hát ez bizony nagyon egyéni. Volt barátnõm akin a 12 hetes terhességét úgy lehetett észrevenni, hohy már nem befelé horpadt a hasa, hanem egyenes lettKép. Én a 12. héten már javában kismama nadrágot hordtam, bár nagy pulóverben még nem látszott a pocakom. Szóval csak figyelgessed mikor kezd el nõni Kép. Az olyan jó mikor már szemmel is látható Kép.
Bori (31.hét)
Bori

Lora,

Az elején én is sokszor úgy éreztem, mintha sütne a böröm és höemelkedésem lenne... Nem gond, elmúlik.

Zita
ParaZita

Bubu, csak óvatosan a kertészkedéssel, habár én nem szólhatnék egy szót se, mert múlt hétvégén teljesen elõkészítettem a kis erkélyünket a szokásos tavaszi virágáradat fogadásáraKép.

Bori, ne haragudj magadra és a szeretteidre sem. Egyiket sem tesz jót, sajnos én is néha meglepõ jeleneteket produkálok. Ilyenkor gyorsan békülni kell, hajrá...Kép

Gratulálok a babákhoz!Kép
Én is szeretném megköszönni a szüléstörténeteket, nagyon jó volt olvasni.

Szeretném elújságolni, hogy tegnap elmentünk mi is a Mammutba arra a sokat emlegetett UH-ra, és nem bántuk meg. Fantasztikus felvételeink vannak a babáról, sikerült látni ahogy megfogja az orrát, a fülét, a szájába kapta a kezét...szóval csodás volt! Õszintén megmondom, hogy arra számítottam, hogy a 24. héten még elég soványka lesz, de nem így van, persze sokat kell még nõnie, de nagyon kis formás kislány. Azt hiszem húsvétkor a család is nagyon fog örülni ennek a meglepinekKép

Kellemes napot mindenkinek!

Pusz,
Ilke 24+4

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!
ILke
Hányra mentetek? Én is voltam tegnap csak azért nem írok róla mert nekem nem jött be és itt csak jókat olvasok a Mammutról, egyébként ezért is mentem ide.
Amikor én menetem jött utánam egy kismama és a férje. Lhete, hogy te voltál?
Heni
Sok boldogságot és egészséget a bébikédhez!
Halacska 24+1
Halacska

Lányok!

Én most eltûnök egy idõre. A jövõ héten szabadságon leszek és otthon nem csak internetünk, de még számítógépünk sincs
Kép. Ami kész szerencse, mert a gatyánk is rámenne Kép. Ha tudok azért kedden benézek ide is, mert UH-ra megyünk. Talán végre ki tudom elégíteni a párom kíváncsiságát, mert folyton a fülemet rágja: Ugye kisfiú lesz? Pedig van már két szép fia. Csak nem focicsapatot szeretne kiállítani Kép?
Bori (31. hét)
Bori

Sziasztok!

Szeretném elújságolni Nektek: most kaptam meg a Telki kórházból a baktériumtenyésztéseim ( hüvelyváladékból és
vizeletbõl) és mindkettõ teljesen negatív lett!!!!

Mégegyszer is hálásan köszönöm Zsu-nak, hogy felhívta a figyelmünket erre a veszélyre!

Most mázsás kõ esett le a szívemrõl, hogy legalább ezügyben nyugodt lehetek, ha esetleg kicsit elõbb érkezne a kisbabám...

Ilke!

Örülök, hogy Te is láttad a kislányodat a Mammut Uh-n, én is
voltam múlt pénteken, a mi kislányunk is éppen " akciózott",
a vizsgálatot végzõ Dr. Csókási nagyon jó fej volt, mindent rendben talált, alaposan megnézte a kisasszonyt...

Halacska!

Megkérdezhetem , hogy Neked miért nem jött be?

Sheila
34+3,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Heni gratulalok es sok boldogsagot kivanok az aprosaghoz Kép

Lora
A piritos jol hangzik Kép de a vaj?.....altalaban imadom a zsirt, azok koze tartozok akik meg a csirke boret labat is kepesek megenni....de most meg a latvanyat sem birom. Kép
Akartam kekszet venni azonban hiaba kerestem az iztelen szagtalan haztartasit csak vajas verziot talaltam. Kinomba megvettem de nem birom megenni. Ugyhogy marad az ures piritos teaval az is valami Kép

Csipkebogyo
Nem kavarsz. Kép Honnan irsz? Az en parametereim Stuttgart kozeli falu Wolfschlugen.

Bori
Ezek szerint mar 6mm es 1cm kozott van. Jaj de jo Kép Most vilagos lett minden. Koszi az infot meg Manokanak is.

Udv Mindenkinek
Melinda
Melinda

Sziasztok!

Hol is van pontosan ez a Mammut?
Még nem voltam arra és kiváncsi lennék hogy jóra gondolok-e. Úgy emlékszem, hogy valaki már leirta hogy mennyibe kerül ez az UH. de hiában néztem az Archivokba már jojozott a szemem de akkor sem találtam meg, szal, mennyibe is kerül?

Zita!
Köszi szépenKép Tudod, hiába vagok "tisztában" azzal hogy ilyen is lehet, de olyan bizonytalan vagyok.

Jelentem, ahogy olvastam az egyik születéstörténetet, majdnem kibuggyant egy könnycsepp a szemembõl.Kép Úgylátszik utolért az érzékenységKép Tegnap a konyhában én is alakitottam, kb. minden második dolog amit megfogtam, azt rögtön el is dobtamKép De azért szerencsére a vacsi megusztaKépKép
sasha
13+ (ehe elfelejtettem hány naposKép)
sasha

Halacska, mi elvileg 18:30-ra mentünk, de valami probléma volt és fél óra múlva tudtak csak fogadni minket. Ez nem volt túl pozitív, de egy elõnye volt: elmentünk addig körülnézni és ezalatt tökéletesen felélénkült a picikénk. Ennek köszönhetõen alig bírta követni a mozgását a doki. Mi is Dr.Csókásinál voltunk, szimpi volt, közel fél órás felvételt készített és tényleg olyan felvételeket amik ki vannak téve a szórólapokra. Neked miért nem tetszett ez a hely?
Móni, nekünk is jó alaposna megnézett mindent, csontokat lemérte...Örülök, hogy negatív lett az eredményed, legközelebb én is tervezem, hogy rákérdezek a dokimnál erre a vizsgálatra.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Halacska!

Szerintem oszd meg velünk a negatív tapasztalataidat is légyszi! Én még nem voltam, hajlok arra, hogy elmenjek, de lehet, hogy nem tudnának igazán jó felvételt csinálni a babáról a fekvése miatt (ugyan fejfekvésü, de az arcocskája az utolsó UH-nál a hátam felé volt, és ahogyan mozog, az alapján azt gondolom, hogy nem forgott el).
Mi volt a baj?

Moni!

Erre megint csak azt lehetne mondani: változó. Pl. a fiamnál ugyanilyen idösen még simán el tudtam volna titkolni a babásságot, persze azért már látszott poló nélkül (csak egy bövebb pulcsi kellett), most viszon akkora a pocim!
Pedig mikor a talin voltunk, akkor még Pucur a +2 hetével nagyon megelözött méretileg.
ELvileg (könyv szerint) a 12. hétre nö meg akkorára a méh, hogy telt hólyag mellett már kiemelkedik az alhasból, tehát látható.

Beszti
25+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha, 10.000.- a Mammutban az UH. Videokazit vinni kell, de ha kéred felveszik CD-re is azt hiszem az +2000.-. A 10.000-ben benne van az is, hogy adnak néhány papír képet is.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Törpi,

Neked voltak gondjaid az utazási biztosítással? (mint Pucúrnak?). Én direkt rákérdeztem az utazási irodánál, és azt mondták, a terhesség nem akadály... (Legfeljebb a kései szakaszban). Remélem, tudják, mit beszélnek...
Mi a tapasztalatod? Jövö héten indulok Amerikába, repülövel...

Köszi, üdv:
Zita

PS: Kissé szétszórt vagyok mostanában, képtelen vagyok egy üzenetben leírni mindent, amit kell. Minden utólag jut csak eszembe....
ParaZita

Szija Bori jo pihizestKép

Halacska
A topicjaban nem akarod megirni mi volt a gondod az UH-val!?

MJMoniKépKépOrulok,hogy beneztelKép

cupp,Krisztinka
Krisztinka

Sziasztok!
Koszi szepen a tanacsaitokat! Azt hiszem apr. 1-tol szabira megyek, aztan meg tappenzre, ez lesz a legjobb, bar, meg holnapig gondolkodom rajta. Igazabol ugy terveztem, hogy csak az utolso honapot fogom otthon tolteni, de mivel itt az egesz evi szabim (es nem szeretnem veszni hagyni), hat, igy ket honap lesz.

Margareta: remelem nem lesz semmi kulonosebb baj. Remelem, hogy Te is hasonlo jo hireket hallassz majd az orvosodtol mint en.
Mano (31)
Mano

Krisztinka, Ilke, Beszti és akit érdekel...
Bevallom, hogy más topikot nem szívesen látogatok, ill. írok mert többnyire csúnya hangvételû irományokba torkollanak, tisztelet a kivételnek.
Próbálom érthetöen megfogalmazni és objektiven leírni, hogy nekem miért nem jött be ez az UH. Viszont a többi hozzászólásból az következik, hogy eddig tényleg csak pozitiv tapasztalatok voltak ezzel a hellyel és inkább csak nekem jött össze. Én ennek ellenére biztatnék mindenkit ha megengedheti, gondolja át mégegyszer és csináltassa meg. Tehát, azt tudnotok kell, hogy eddig engem egy orvos UHzott, nem volt futószalagszerü soha a vizsgálat és mindent elmagyarázott a nögyógyászom, azaz eleve néhéz öt ûberelni, mért, magyarul beszélt. Azért mentem el mégis 3-4D-re, hogy más is megerösítse az egészséges állapotot ill. a mozizás kedvéért. Ami történt: 12-re voltam elöjegyezve, indulás elött (20 percre dolgozom) felhívtam öket, hogy mehetek-e mivel több mint egy hete jelentkeztem be és az ördög nem alszik. Persze mehetek, volt a válasz. 11:58-ra oda is értem. Kicsit kell várni azt mondta az egyik kisérgetö hölgy. Kb.15 percet mondott, de azt nem hogy ez hányszor 15 perc lesz. Én tudom, hogy ahol emberekkel foglalkoznak bármi törétnhet de nem 10.000 forintért és ebédidöben amikor úgy lógok el. Nem is kétszer 15 perc telt el hanem óra 40-kor mentem be. Tehát esélyem se volt a fél órás vizsgálatra mivel már ott toporgott a következö pár. Vizsgálat nálam abból állt, hogy csak a koponyát mérte meg más csontokat nem is és folyamatosan latinul diktált az asszisztensének, ezt persze a végén megkaptam számomra is emészthetö nyelvezetben.Kérdezni azért nem igazán volt esélyem mert a vizsgálat alatt az orvost felhívta egy ismeröse és vele beszélt legalább 5 percig, közben matatott a pocimon de értékelhetetlen maszatot lehetett látni mivel nem figyelt kellöképen. Este ismét megnézve a felvételt egy hasznost képet lehetett értelmezni a végén amiröl kértem képet is de elfogyott a papír ezért csak akkor kapom meg ha vissza megyek érte vmikor mert a gépbe elmentették. Szóval én az odafigyelek a betegre c. vizsgálatott nem igazán kaptam meg, szó se volt a prosin látható fotókról.Egy dolog vigasztal, hogy a végeredmény pozitiv és Halacska jól fejlödik. 10.000 ft-ért ha minden igaz lesz egy színes képem és van egy "telefonálós" UH felvételem. Egyébként uaz az orvos vizsgált mint a többieket. Leszámítva a kismama szentimentalizmust, én ennyi pénzért tényleg másra számítottam, pl. arra mint amiket itt írtak mások. De túl lépek rajta. Leírtam és pont.
Halacska
Halacska

Heni,
gratula a babahoz, Kép

Veletek orultem minden jo hirnek, nekem most sajnos topicot kell valtanom Kép Kép Kép, de valoszinu, hogy nem lesz kedvem a ...megint-hez csatlakozni.

Egeszseges babakat es konnyu terhessegeket, ill. szuleseket kivan,

ja es KELLEMES HUSVETOT
Noemi
Noemi

Sziasztok

Veletlenul 2db elevitet vettem be Kép Egyiket reggel masikat most haromkor. Annyi gyogyszerem van Duphaston, Folsav, E-vitamin hogy hirtelen megkavarodtam es tevesztettem. Tuleljuk? Kép...most fordult elo eloszor.. Mit tegyek forduljak orvoshoz? Vagy annyira azert nem komoly? Elvegre csak egy vitamin.....
Ijedtembe probaltam kihanyni de nem ment es a vegen a fejem is jol megfajdult...Kép Mindenesetre a holnapi adagot kihagyom....

Kosz elore is
Melinda
Melinda

Noemi, nagyon sajnálom Kép
Halacska
Halacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?