Nóra!
Hivatalosan 4 hetente köteles meglátogatni a védõnõ itt Miskolcon. Csak onnan tudom, hogy én egyszer mondtam a védõnõmnek (aki nagyon aranyos, semmi panaszom rá), szóval, egyik nap amikor itt volt mondtam neki, hogy fölösleges volt jönnie, mert holnap úgyis mentem volna tanácsadásra. Ekkor mondta õ, hogy neki 4 hetente kötelessége meglátogatni a kismamákat. Tanácsadásra viszont a tanácsadást végzõ doki rendel vissza mindig. Eddig 5 hetente jártam, de legutóbb már csak 4 hetet kaptam, mert keveset híztam.
Beszti!
Mint feljebb írtam, mindkettõ. Jönnie kötelezõ, mennem viszont ajánlatos.
Margaréta!
Igen, sajnos tényleg hozzá tudok szólni, mint ahogy Bori már írta.
Látod ezért jó ez a topic, mert sok minden megragad az emberben, mint ahogy most Bori is emlékezett az én bajomra.
Köszi Bori, ez jól esett!
Szóval a tüneteidet akár én is írhattam volna 6 hete. Akkor 25 hetes voltam. A lényeg, hogy én azonnal elmentem a dokimhoz, aki sajnos azt a rossz hírt közölte, hogy kinyílt a külsõ méhszáj, és lerövidült a nyakcsatorna. Én sem keményedtem, és nem fájt a derekam. Nevetni fogsz, de akkor volt jó amikor a fenekem, és a vállam alá egy párnát raktam. Szinte egy C betût írt le a gerincem, és úgy feküdtem nagyon sokat. Na meg oldalt. Nem jó ha ülsz, és ha simán a hátadon fekszel.
Engem megnéztek UH-al is, de egyeltalán nem volt Dóri olyan lent, mint ahogy én éreztem. Szerintem ne várj egy hetet a dokival, mert a nyitott méhszájon keresztül nagyon sokféle baci feljuthat a babához. Jó, hogyha minél hamarabb tisztában vagy vele, hogy mire vigyázz.
Bocs, hogy kicsit hosszúra nyúlt, de mindenképpen meg akartalak nyugtatni és rábeszélni, hogy menj a dokihoz mihamarabb, mert a tünetid tök egyformák az enyémmel.
Kata (31.hét)