Új privát üzeneted érkezett!

MAgdi

JAjj, dehogy bantottal meg, csak leirtam, hogy mi volt van a helyzet erre minalunk. Ha lenne egy olyan szupi jatszo,mint amilyen volt Zugloban, akkor mi is jarnank naponta jatszozni. De sajna a hintat meg a libikokat 2 perc alatt megunja.

Kataa

Persze en is egyetertek Magdival, hogy fontos hogy tarsasagba jarjon a gyerek, epp azt mondom, hogy jartunk is. Nem minden nap jatszora, hanem jatszohazba, vendegsegbe, stb. Meg neha jatszoterre is persze, csak a mienk eleg gaz. Van egy jobb messzebb, csak oda autoval kell menni. AMugy ezt kerdeztek az ovinenik is, hogy jarunk el itthonrol, meg hogy volt massal is mar a gyerek? Persze hogy volt, imad anyunal lenni, volt hogy egesz hetvegen ott volt es haza se akart jonni.Kép Meg imadja a baratnoimet is.Meg a tesomek 3 gyereket, de pl a batyamtol meg a mai napig fel eleinte. Ki tudja miert.Kép

A mai nap ugy erzem megint jobb volt, meg az ovineni is azt mondta. Volt reggel egy kis pityerges, de mondta, hogy menjek.Kép Vittunk ropit, azt ragcsaltak a gyerekek, nem nyafizott ma annyit , ugyhogy szerintem alakul.Kép Olyan edesek a kis csoporttarsai, van 3-4 gyerek aki mindig odajon, ha megjelenek. Mint valami regi ismeroshoz. Majd megprobalok egy-ketto anyukajaval osszebratyizni es meghivni oket baratkozas vegett.KépCsak az elso szuloin pont egy kisfiu anyukajaval baratkoztam ossze.Kép
Talan kezd mar kicsit lenyugodni, ma is, meg tegnap is aludt ebed utan, tehat elfaradt, meg nem olyan feszult,ideges. Bar tegnap este votl egy kis hiszti es kenytelen voltam magam melle engedni, pedig ezt csak akkor szoktam, ha beteg. De egyre tobbet beszel az ovirol, anyunak is, meg a paromnak is.
Meg volt egy dolog ami nem tetszett, hogy az ovonenik azzal etetik, hogy azert kell ott lennie, mert anyuka megy vasarolni. Asszem szolni fogok hogy nem hulye az en gyerekem es nagyon jol tudja, hogy nem megyek minden nap vasarolni.Kép Kicsit ciki volt, mikor ott az ovoneni elott megkerdezi a gyerek, hogy vasarolni voltal? Hazudni meg nem akarok neki.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Azt hittem a talajvíz csak itt akkora probléma (na jó, Göd is a Duna mellett vanKép).
Mi tudtuk, hogy lesz, a terv is úgy készült, hogy van, csak azt nem hitte a tervező sem, hogy 1,9 m-nél olyan talajvíz van, hogy amikor a markolós kiemelte a kanalát a földdel, akkor mint a forrás tört fel.
A tervben úgy oldotta meg a tervező, hogy csináltak egy medencét, amit belülről alaposan leszigetelték és ebbe építették a házat.
Így a talajvíz nem tudja a szigetelést "lemosni" a házfalról, hanem a víznyomás hozzápréseli a falhoz. Meg a szigetelés sem akármi, egyébként normál esetben vékony szigetelést alkalmaznak, nálunk 3-4 mm vastag szigetelést két rétegben és még a hajlatoknál egy harmadik rétegben is.
És azt hiszem, jól is jártunk, mert az utcasarkon van egy ház, ahol amikor csinálták nem volt ilyen magas a víz, és most többször is fel kellett körben ásni, mert a talajvíz még a csempét is lelökte a falról. És ugye utólag szigetelni... Állítólag több milliója elment rá, és nem is tudom, hogy mennyire sikerült végül (egy ház alá utólag szigetelni ugye nem triviális).
És nagyon hamar felgyűlik ám, kedden nézük, akkor teljesen kiszivattyúzták, erre mára megint bőven a csövek fölé ért 10-15 cm-rel.
Ha valakit érdekel, akkor erre a webhelyre folyamatsan (1-2 naponta) felrakjuk az aktuális állást, 1-2 mondattal, hogy éppen mi történik. meg mellé azt is, hogy az egyéb dolgok (belsőépítészet, színek, stb.) hogyan alakulnak, vagy fognak alakulni:
Besztiék háza

Judy!

Ja, én sem ismertem ilyen fogalmakat, mint "szuterén"Kép. A szuterén az, amikor a pince nincs teljesen a talajba süllyesztve, azaz van föld feletti része és így ablakai is. A fenti képen a fekete részig lesz a talaj feltöltve, és felette lesznek az ablakok. Eredetileg a teljes rész föld alatt lett volna.
Csatorna van, de még az utcán nincs vízelvezetés, és még betonozva sincs.
De most már nem lesz gond a víz (a műszaki vezető szerint a mostanihoz még 0,5 m-t is emelkedhet, akkor sem okoz gondot, ill. körbecsövezték a házat, úgyhogy ha mégis kell, mert annál is magasabb lenne, akkor lehet szivattyúzni, hogy ne okozzon gondot a magas szint sem).

Ovi: Nátán teljesen beszokott. Ma jót mosolyogtam, mert amikor befutott a óvónénihez, akkor két barátja (egy kislány (Kata) és egy kisfiú (Flórián)) rögtön szabályszerűen ráugrottKépKép és ölelgették. Ma kivételesen ott is aludt, de tudta reggel, hogy ott fog és nem tiltakozott.
Jót is tett neki az ovi, mert végre sikerült napirendet csinálni, este 8-kor már mindkét fiú alszik, és Nátán sem tiltakozik, sőt ő kéri, hogy kísérjük föl.

Nyuszi!

Mond meg neki, hogy mész haza és csinálod a dolgodat, házimunkát, takarítasz stb. Szerintem ne hazudj neki, a gyerek tudja, hogy nem vásárolsz. Persze azt mondhatod neki, hogy ott az oviban jót játszhat a gyerekekkel. Nátán is tudja, hogy én hazajövök és Hanna is. De azt is tudja (hisz nem hülyeKépKép), hogy tényleg a házimunkával próbálok birkozni, hisz máskor is volt már velem itthon.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Mi pont ezt az utolag alaszigetelest probaltuk megkiserelni,mikor felujitottuk.Mikor megvettuk a hazat, az utca feloli fele romokban allt, de szo szerint, nem volt padlo, csak a csupasz fold, vakolat sem a falakon. Ugy szigeteltek ala a falakat, hogy az aljzatbetonnal egy szinten a falba bevertek egy szigetelo vaslemezt. Csak ez ugye a sarkokon nem igazan megy.Na ott probal feljonni a viz.Kép
Tok jo, hogy Natannak ilyen jol megy az ovi.Kép Eminek mindig az igazt mondom, megyek epitesz bacsival beszelni, megyek keritest festeni (3 napja csinalom)stb.Takaritast nem mondom, mert az penteken van es jonnek takaritani.Tehat mindig olyat mondok ami igaz, kicsit feltupirozva, hogy gyorsan megcsinalom amig o oviban van hogy delutan tudjak jatszani vele. Ma reggel ot is korbe vettek a gyerekek, szegeny ovoneni mondta nekik, hogy Emi lassa hogy orulnek neki, na erre az en kislanyom megijedt es sirva fakadt. Komolyan mondom, ketsegbe vagyok esve, hogy mitol lehet nala ez a retteges a gyerekektol.Mar pedig lukat beszeltem a hasaba, hogy nincs ott mitol felni, senki nem bantja, az ovonenik vigyaznak ra, jatszhat a gyerekekkel stb. stb. stb. De meg mindig nem kattant a kis fejeben az a valami. Es felek egyre kevesbe valoszinu hogy fog.Ma este megint beprobalkozott, hogy velem akar aludni. Mar fogmosasnal kezdte, hogy fel az ovitol de ha kerdezem hogy mitol, nem tudja megmondani.Kerek egy orat beszeltunk az apjaval a lelkere.Most talan megis elaludt az agyaban.

Meg a jovo hetet megprobalom aztan kesz, feladom, mert az en turelmem is veges es ot sem akarom kinozni. Talan egyszer csak eljut odaig, hogy vonzobb lesz neki az ovi, mint az itthon jatszas. Addig is kiadatom eszmefuttatasaimat konyvalakban, kilora biztos sok penzt fizetnek majd erte....Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Beszti
olaszos család Képeltudom képzelni akor mi lehet nálatok hangzavar Kép.

Rit
fel a fejel bizti hogy a másikat is nagyon fogod szeretni Kép

Nyuszi,ilke
nálunk meg apázás megy ovibol kijövet már kérdezi is hogy hol van apa apa fürdese,apa öltöztese stb de olvasni és rajzolás szorakoztatás az én feladatom Kép de apa nélkül nem alszunk el és a hétvégi vonatozás is apával jo Kép .

Magdi
köszi jol van egyelöre petike de a mütét csak 17 lesz remélem nem lesz beteg adig .Amugy nálunk is sok ovonéni ismeri ugylátom petikét valoszinü hogy ö is néha átjár kint a nagyok udvarrészére amit nem szabad söt már 2 kislánynak is megtetszet petike és puszit is kapot volna ha nem ilyed meg a kislányoktol Kép ezért inkább csak simogatást kapott amit meglepett arcal komentált Kép .

pusz csics
csics

Csics
En mindig annyit viszek be hogy eleg legyen mindenkinek.Heti 2* szokta,egyszer gyumit egyszer meg valami ragcsalnivalot.
Petikenek drukk a mutethez,meg hogy addig n elgyen beteg,mert akkor gondolom halasztanonotk kene.

Nyuszi
Hat mi sem minden nap jatszora jartunk,mert azt mar en untam volnaKépHanem valtakozva:jatszohaz,babaklub,jatszoter,vendegseg vagy valaki mindig jott hozzank.A het 5 napjabol nem volt olyan delelott hogy egyedul legyunk.A delutanok mar csendesebbek voltak,de igy megszokta azt is hogy mas is jatszhat a jatekaivalKépBar Emi is nagyon keszseges volt eterenKép
Erdekes mert nekem meg eleteben csak 3*volt anyunal nelkulem,tehat nincs is szokva ahhoz hogy nelkulunk tolt par napot.Ugyhogy ez sem torvanyszeru,mert Zalan nagyon sokat van anyueknal+masik mamajanal hetvegeket,aztan megis nagyon nehezen szokott be a bolcsibe.Ugyhogy ovoneni kerdese kicsit furaKép

Rit
Tudom hogy meg korai de megint valami bejegyzendo nevet valasztotok a tesonak??Kép
Hanyingerrel hogy allsz???

Gumicukor
Koltoztok mar a hetvegen??

Ma rovid napos vagyok ugyhogy meg a napos delutant kihasznaljuk a baratnomek kertjebenKép
Mar izgalomba van mindeki a szulinap miatt a csaladban.Rendeltem 2 tortat,egy egyszerubbet a bolcsibe es egy meglepit otthonraKép
Holnap itthon unnepelunk vasarnap meg anyueknal a kibovitett csaladdal.Mar mondogatja hogy :Honlap lesz a szulinapom es 3 eves nagyfiu leszek !!!KépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Haho

Ma megint jobb napunk volt, bar volt egy kis nyafi reggel. Fel 7 kor felebredt, de aztan siman mentunk oviba, igaz, beigertem egy kis meglepit, mert most tenyleg vasarolni voltam delelott.KépKicsit pityergett a bucsuzasnal, de siman ment az ovonenihez. Mikor ertementem egy kisfiu mar szaladt hozza, hogy"itt van az anyukad!"Kép epp csuszdaztak,illetve o allt es nezte a tobbieket. De legalabb nem az ovonon logott. A kis baratnoje a Csenge meg odajott, hogy elujsagolja, hogy Emike csuszott is a gyerekekkel.Kép Es meg ketszer odaszaladt puszit nyomott a lanyom arcara.Kép Olyan edesek, ugy tudjak patyolgatni egymast. Jokedvuen jott el, puszit kapott minden ovono es a dadus is. Remelem nem csak a kis apro jatek hatasa volt, de bizakodo vagyok megint. Azert meg ragaszkodas van, mert elindultak anyuval, hogy ma ott alszik, aztan 5 perc mulva jottek vissza, hogy az utca vegen meggondolta magat.Kép

Kataa

Nagyon sok boldog szulinapot Alexnak!!!
Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT ALEXNEK!!!!! Tényleg jó lenne talizni valamikor. Gondolj ki valamit, hiszen te vagy most az "elfoglaltabb" Kép

Nálunk is volt nyafogás reggel, ráadásul elaludtunk, és 9 körül értünk be, de már az utcán lehiggadt Solymi.

Zita
parazita

Kataa! Alexnek nagyon boldog születésnapot kívánunk mi is!!

Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Kép
csics

Kép
csics

Sziasztok
igy néznek most ki a fiuk Kép

Csics
csics

Sziasztok

A kis szülinaposoknak:
Emma, Alex, Gábor
Nagyon boldog 3. születésnapot kívánok!!!!

Ilke
Köszi az érdeklődést, a párom már jobban van. Most mi dőltünk ki a Levivel. Én Õ általa taknyos vagyok, köhögök, Levinek viszont hörgőhurutja van, a komolyabbik fajta. Kép
A doki felírt hörgőtágítót, ab-t, és végre BronhoWaxomot. Ja és a köptetőt is szednie kell, így a napunk be van táblázva, szinte egész nap gyógyszereket szed. Kép Már szerda óta itthon vagyunk és még a jövő héten is végig ez lesz.

Nyuszi, Ilke
Örülök hogy alakul az ovi.

Csics
Tök egyformák a fiaid. Kép

Cupp mindenkinek: Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Forti
Jobbulást Kép
Tudom nem egyszer mondták ,kérdezték hogy nem ikrek véletlenül mondom nem csak nagyon hasonlitanak egymásra Kép

csics
csics

Mano,
Emmanak nagyon boldog szuletesnapot es minden jot kivanunkKép

Sasha
Legnagyobb fiadnak hasonlo szepeketKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Képfiuk a várban
csics

Csics! Nagyon aranyosak a törpikéidKép!!

Manó! Emmának sok boldogságot kívánok születésnapja alkalmából!

Sasha! Gábornak is nagyon boldog 3. születésnapot kívánok!

Fotókat rakjatok fel a kis 3 évesekről!!!!!
Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Boldog szülinapot minden 3 éves csemetének!KépKép

Zsuzsa!

Már tele van a pincénk tervekkel!KépKép
Azért is csináltunk végül, mert egy csomó olyan funkciót találtunk, amit fönt nem akartunk megvalósítani (a beépíthetőség miatt behatárolt a négyzetméter). Így lekerül a háztartási helyiség, a kamra, szauna, kreatív szoba (ahol a gyerekekkel kreatívoskodni, otthagyhatóan Legozni lehet). Szóval nagyon ciki lett volna, ha mindez "víz alá kerül".

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Koszonjuk szepen a koszonteseket,mind atadtamKépKép

Parazita
Akkor a heten talalkozhatnank valami jatszohazban vag ahol neked joKépHivlak majdKép

Csics
A fiuk tenyleg nagyon egyformak,lehet meg Imike behozza novesben PetiketKépImike jo kis huncutnak nez kiKép

Forti
Szegeny Ti ,marm egint betegseg.Remelem az uj immunerosito gyogyszer csak segit valamit.

Tul vagyunk a szulinapi hetvegenKép
Szombat reggeltol mar ment az unneples.Megkapta az ajandekokat olunk,nagyon orult,folega vonat tartozekoknak meg a kis Machboxoknak.
Foztem fini ebedet de elotte volt meg jatszoter a Dunaparton.Aztan delutan palacsintazni mentunk.
Ma anyueknal volt az unnepi ebed,de O mar a levesnel a tortat vartaKépKép
Az ajandek eso itt sem maradt el,de legjobban boltos szett+traktor+repulo+hajo tetszett.
Mi altalaban jatekokat kerunk,veszunk,mert ruhat stb amugyis kap.Jatekot meg csak alkalmakra,ezert ilyenkor a sok minden.
Holnap a bolcsiben folytatodik a dolog,mert vettunk torta oda is+viszunk be kis dobozos gyumi leveket.
Irto buszke am magarat,ost voltaz elso szulinap hogy mar erzi O a kozeppontKépKép
Es par kep:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
kataa

Csics,
Nagyon hasonlítanak egymásra a srácok! Kép

Kataa,
Szépek vagytok! És a torta is király! Hívj majd!

Zita
parazita

Kataa
Nagyon boldog szülinapot Alex-nak, szuperek a képek KépKép

Manó
Emmának sok boldog születésnapot!! Kép

Sasha!
Gábornak is nagyon boldog 3. születésnapot kívánok!

Kérünk ám fényképeket Kép

Szilcsike
szilcsike

Mi is boldog szülinapot kívánunk Alexnek, Gábornak és EmmánakKép

Csics
Mint két tojás a manóidKép

Kataa
Nagyon jók a képekKép TortaKép Nagyon csini vagy a nagy napon isKép

Mi is előszülinapoztunk anyósék már megköszöntötték Gellikét, ő is játékokat kapott meg tüzijátékos tortát. mi csak a héten tartjuk, mert szedán lesz. aznap lesz apa diplomaosztója isKép
A hétvége jó volt, szüreteltünk Kisgé figyelte a babakocsiból, Nagygé már nyomta gumicsizmában kisvödörrel. de leginkább a trakeszon üldögéltKépmeg voltam 15 éves áltsulis talin, nagyon jó volt, már majdnem mindenki 1-2 gyerekesKép csak éjjel fél egykor hazarendelt Kisgé, sirdogált és anyu meg a férjem kevés volt nekiKép
A férjem tök sz@rul van péntek óta fáj a feje, aggódomKép holnap elküldöm dokihoz.

na pá
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
Kataa
Jok a képek aranyos kisfiu alex Kép .

Lányok
köszönjük a dicséretet imike nem csak huncunak néz ki de az is Kép imád kopéskodni Kép mi hétvégén a várba sétáltunk fiukal jokat szaladgáltak ott és imike ott is bezsebelt néhány dicséretet turistáktol Kép .

Juti
jobbulást férjecskének Kép

pusz csics
csics

Sziasztok!

Köszönjüka szülinapi köszöntést, mi a boldog szülinapot kívánunka többi ünnepeltenkKép

Fénykép nem tudom mikor lesz, m ert fényképeztünk, de a a számítógépünk még otthon nincs összarkva, így nem töltöttem még le a gépről.

Nálunk szombaton volt az ünneplés délelőtt, jöttek anyósomék meg mi voltunk ott, volt szép nagy torta, 3 gyertyával és egy marcipán kuytával meg sünivel, nagyon örült emma, tapsolt örömében, aztán szépen elfújta a gyertyákat, majd megkapta az ajándékokat, legjobban egy disney póninak örült, csipkerózsika lova vagy valami ilyennéven fut, nyerií, hajlik a feje és mágneses ételeket tud a szájához venni és olyan haja meg farka van mint a barbie babáknak. kapott még anyukámtól is pónit meg pónihoz felszerelést, tőlünk egy kis csúszdát, meg gyöngyfűzőt (nagy fa gyümiket kell fűzni benne) meg egy micimacis boxzsákot. Főztünk bográcsban halászlét meg csirkepörköltet, nagyon ízlett tetszett nekia "tüzeskedés". Utána átváltottunk munkára, ami nem ettszett neki annyira, de hát muszáj haladni hétvégenként a házzal meg a telekkel, szombaton a ház mögötti elhanyagolt részt gazoltuk ki apósom vezetésével, aztán vasárnap a csatornázást kezdtük el, megerestük a csonkot, 260 cm-mélyen volt, gondolhatjátok, már azt hittük sose lesz meg. Így Emmánaklett jó nagy homokbuckája, homokozott is. Mondjuk sírás is volt, mert nem értette hogy miért nem segíthet ebből a nagy gödörből húzni kifelé a földet és megsértődött, meg egyszer képzeljétek bele is esett, nem is tudom hogy volt, anyukám állt mellette, és egy pillanat alatt megbotlott és már a gödörben is volt, csak szerencsére megatrtotta magát a karjával, de úgy remegett utána. Veszélyes üzem ezKép Egyébként még mindíg nem tökéletes az állapota, köhög, de remélem már szerdán megy bölcsibe, ilyen sokat még sose hiányzott. Anyukám meg még betegebb mint ő, hörgőfalgyulladás lett. Így a 3 éves oltás halsztódik nálunk.
Azt írtam már hogy felvették ovodába? Novembertől mini csoportos Keresztúron, így nem kell majd annyit utazni vele délutánonként. Hát nem mondanám hogy nagyon lelkes volt mikor benmt voltunka z oviba, nem volt hajlandó se jelet választani, se a nevét megmondani, így szőlő lesz, cska a szőlő meg a hold volt szabad. Õ szeretett volna kocka maradni, de itt olyan jel nincs. Az egész csoport évvesztes, így együtt maradhatnak 4 évig. Biztos rossz lesz a váltás, de végül így döntöttünk mert a napi 1,5-2 óra utazás nem lenne jó neki főleg télen.
De alig találtunk helyet, minden oviban teltház van.

Kataa!

Nagyon nagy fiú már Alex, hihetetlen. Én Emmát még olyan kicsinek látom, felvettük a hangját is, az is olyna babaás ahogy beszél.

Csics!

Ti is nagyon szépek vagytok, két ilyen nnagy fiú, ilyenkor bánom hogy nem jött gyorsan a kistesó.

Rit!

Gratulálok a babához, szép várandósságot kívánok!

Zsuzsa!

Ma viszem az ügyvédhez amit be kell vinnia földhivatalba, 2 hetünk van hogy bejegyezzék, remélem menni fog.

Sasha!

Neked is gartulálok a 3. babához.

Sajnos nálunk legelőbb jövőre lehet babaprojectbe fogniKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sasháéknál van 3. baba? Vagy csak lesz? Mindenesetre gratulálok!!!!

Zita
parazita

Haliho

Jo hireim vannak, remelem nem kiabalom el, de ugy tunik talan megtort a jeg.Kép Reggel megint magatol ebredt fel7kor, es kozolte, hogy o fel az ovitol, majd az atadasnal is volt egy kis bombi. De aztan mikor erte mentem nagyban csuszdazott a gyerekekkel es az ovono orommel meselte, hogy alig volt nyafi, jatszott az eloszedett jatekokkal es beult a gyerekek koze, mikor csoportjatekot jatszottak.Ugy orulok, mondtam is a Marika neninek, hogy talan most kattant a kis fejeben az a valami es rajott, hogy nem is rossz dolog az ovi. Tok jo kedve volt, nem pityeredett el, mikor meglatott, nem akart azonnal eljonni, meg elmeselte, hogy "magamtol hagytam abba a sirast"Kép Szoval bizakodo vagyok, pedig kicsit aggodtam a hetvege miatt, meg megint megjelent 4 uj gyerek. Ket fiu-lany ikerpar.Kép

Kataa

Nagyon szuper volt a torta es vagany Alex ahogy feszit a kepeken!Kép

Mano

Utolag is sok boldog szulinapot Emmanak!Kép
Biztos jo lesz neki az uj oviban.
Hol vettetek a fafuzogetos jatekot? En is szeretnek valami gyongyoset, vagy ilyesmit, csak amiket kapni lehet irto apro es felek Danny megkostolna. Egyik jatszohazban voltak nagymeretu szines fagyongyok, de olyat meg sehol nem lattam boltban.

Sasha

Boldog szulinapot Gabcsinak!!!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ovi: múlthéten volt nálunk szüreti napok és a szülők is mehettek. Volt must készítés, lovas kocsikázás és zenekar meg tánc. Az Olivérnek nagyon tetszett a paci és megengedték, hogy felüljön rá, nagyon élvezte. A Petra meg olyan aranyosan táncolt, utánozta az óvónénit. Az Olivér is annyira akart menni, mondta hogy ugri, meg tánci. Végül be is állt és a dadus néni fogta a kezét. Jó volt ez a két nap csak az első nap a Petra pityergett mert ott voltam és nem akart a többi gyerek közé beállni a sorba. Mondtam neki, hogyha nem csinálja akkor hazamegyek erre rögtön szót fogadott. Azért a szemével egyfolytában követett, hogy meg vagyok e még.

Az Olivérnek a legkedvesebb játéka mostanában a kirakózás. 3db-os és háziállatok vannak rajta. (nagy, kicsi és ahol lakik) Tudja már az összes állat nevét és ha nem sikerül neki összeilleszteni akkor mindig mondja hogy „nem tudom kapcsolni”.

Nyuszi
De, nagyon szívesen. Megbeszélhetünk valami találkát, végül is közel vagytok. Nektek mikor jó?
Én is az Olivérrel viszem a Petrát reggel mert nekem nem tud senki rá vigyázni. 8-kor keltem őket és 9-kor indulunk el. Az ovi az utca végén van és kb 5 perc, igaz elvileg ½ 9ig kellene beérni de én is azért nem keltem fel az Olivért előbb mert ő is csak egyet alszik és csak így bírja ki. Én délbe adok neki kaját és ½ 13 re megyünk a Petráért. Ilyenkor már annyira nyügi, hogy ahogy hazaérünk szinte még ki sem jövök a szobából és már alszik is.

ParaZita
Tényleg van sérved? Sajnos nekem is. Én akkor voltam orvosnál mikor az Olivér megszületett és akkor mondták, hogy meg kellene műteni. De ezt, hogy oldjam meg mikor utána 6 hétig nem lehet egyáltalán emelni?

Kataa
Ha tudsz valami könyvelést és szívesen elvállalom mert itthon könyvelek. Szeretnék még pár céget mert akkor nem mennék még vissza dolgozni mert ugye az Olivér már 2 éves lesz márciusba. Ha valakinek van cége amit könyvelni kell akkor szóljon nyugodtan!

Sasha
Nagyon-nagyon gratulálok! Különben akartatok harmadikat? Én még mindig nem tudom eldönteni.

Conti
Nagyon gyönyörű kislányod van és milyen hosszú a haja. De jó, hogy így megtudatok egyezni a férjeddel.

Csics
Mit csinálsz, hogy együtt dolgozol a férjeddel?

Judy
A Petra általában tréningbe volt itthon de amióta ovis mindig szoknyába akar menni. Mindennap megmondja melyik ruhát akarja és, hogy egy vagy kettő gumit tegyek a hajába. Szóval mi rendes ruhába megyünk nem játszósba. Este 9-kor fekszik le és 8-kor kel.

Manó
Hát én nem veszem észre, hogy könnyebb lenne mert nekem azért itt van az Olivér és mindennap ugyanúgy megyek vele délelőtt sétálni. Neked azért más volt az Emmánál mert te 3 hétig míg nem mentél dolgozni akkor tényleg „szabad” voltál.

Veszekedés: szerencsére csak nagyon ritkán van. Õk nagyon jól eljátszanak egymással, ezért is hiányzik az Olivérnek a Petra annyira.

Ági
petra2

ági,
köldöksérvem biztosan van, azt már a Csongi előtt mondta a dokinő, de lehet, hogy egyéb is. most egy jó pár évig én se gondolhatok műtétre, hasonló okokból, mint te.

nyuszi,
remélem, hogy most már tényleg megbarátkozik az ovival Emi!

zita
parazita

Szasztok!

Minden szülinapos gyerkcőnek és a családnak is gratulálunk!

Kataa
A képek szupik, de már írtam.Kép Tényleg jól nézel ki, előben isKép

Manó
Postázhatok már? Megkapjátok az új címen? Vagy mi is van most? Ja, át kell jentkezni, igaz? Hol és mennyiért vettél gyümis fagyöngyöt? Hány db-osat? Kíváncsi vagyok, mert a babaszobán én is vettem. Nagyon jól néznek ki. Anna már az apró gyöngyöket is simán fűzi de azért ezek mások. Nyakláncnak is jól mutatnak csak kicsit nehéz felfűzve a sok golyóbis.

Gumicukor
mesélj!

Sasha
Gratula hármaskához! Nagyon lemaradtam a gyerekszámok tekintetében.

Judy
Férjednek jobbulás! Echinacin a varázsszó! Kép Nekem segített 2 nap alatt, pedig az immunrendszerem elég vacak.

Annáról:
Vasárnap voltunk a XVI.kerületben (Karol) a Kolompos táncházban. Anna, lovaglás ide vagy oda, nagyon megszeppenten viselkedett pedig senki rá se nézett. Nem is nagyon akart táncolni pedig nekem nagyon benne volt a bugi a lábamban.
Hazafelé szedtünk sok gesztenyét és makkot. Azok jobban érdekelték, bár itthon már mondta, hogy legközelebb is menjünk csörögni.

Más: kicsit zavar, hogy rossz szokásokat vesz fel az oviban. Ilyen pl. hogy két ujját is a szájába teszi és ott is tartja. A másik pedig, hogy sokszor úgy beszél mint egy baba. Lehet, hogy babásat játszanak az oviban és akkor ő a csecsmő de én szeretném, hogy visszafejlődjön még ha a pszichológus szerint ez okés is, akkor sem. Bár ő meg azt nem nézi, hogy én mit szeretnékKép Ahol a nagyobbis testvér visszament babába a kicsi születésekor ez a viselkedés meddig tartott? És hogy reagáltátok le? ignoráltátok vagy magyaráztatok?
Egyébként ovibajárás szokásos, gördülékeny. Reggeli kelés is okés már, sőt még reggelzizni is van időnk.

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

A gyömölcsös gyönygfűzőt a gulliver nagykerben vettem, nem tudom hány darabos pontosan, egy olyan közepes befőttes üveg félében voltak. Két fonál van hozzá a végén fa pálcikával, így elég könnyű fűzni, de tetszik Emmának. Az ára 588 Ft volt. Ez elég nagy átmérőjű 3 cm körüli talán.

Bea!

Egyedül postaláda kulcsunk nincs mégKép Sajnos. Még kb 2 hét mire fizet a bank, csak mivel már tuti a hitel megengedte hogy elkezdjük az alkításokat, na meg suttyonban ott is lakunkKép Szóval nem kérdeztünk rá, hogy lehet e, de látta és nem szólt érte.

Manó

KépKép
manó

Halacska

Hol talaltad a fagyongyot a babaszoban?Az aprohirdetesek kozt?
Nalunk nem nagyon volt visszababasodas az ocsi miatt. Szerintem nem csoda ha az oviban mindenfele dolgot osszeszednek. Es miota tart ez Pancsinal? Biztos hamar kinovi, vagy lat valami mas erdekeset, ne aggodj.

Agi

Ha megvan meg a multkori talis emilem, abban benne van a mobilszamom. Hivj fel es megdumaljuk.

Nyuszi

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ágota!

Nagy babaszobázó vagyok.Kép Vagy inkább Kép A gyöngyöket egy lány topikjában találtam, játékokat pakolt fel és köztük.

Bizti kinövi Anna csak engem nagyon zavar. Ráadásul furcsállom is mert vegyes csoport lévén ő a legfiatalabb a csoportban és nem tudom az igazi okát. Csak holmi babás játékra tudok gondolni. Volt egy osztálytársam, aki még 8. osztályban is szopta az hüvelykujját. Remélem nálunk ez nem tart eddig.Kép de bizti, hogy jön helyette más.
Most jut eszembe, hogy a táncházban meg a felsőjének a kötőjét szopogatta. Esetleg tudja vki fejből, hogy mit mond erre a pszichológia? Biztos van rá magyarázat, hogy miért vesz dolgokat most a szájába? Pótcselekvés vagy inkább a zavarát akarja feloldani? Beszti?Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Manó

Na akkor most tökön bököm magamat. Bocsi. Ennyit a babaszobáról. Én valószínű uezt a fűzőt vettem 990ért. Mondjuk a Gulliverbe be sem jutnékKép
Akkor madj november elején postázom. Majd írjál címet!
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Parazita
OKKép Holnap hivlakKép

Szilcsike
Koszi,miert nem jossz gyakrabban?Gondolom idod nem sok.

Judy
Gellertke mar 1 eves lesz?Hihetlen,de komolyan csak most szuletett,meg emlekszem amikor az elso furdetos kepet kuldtedKép
Jo lehetett Gergoa gumicsizmabanKép
Ferjednek jobbulast,pont egy kolleganom is ma erre panaszkodott hogy 4 napja faj a feje.

Mano
Ne mond mar,Emma meg nagyon nagylanyos a balkonos kepetekenKép
Poni kiraly lehetKépHiaba csajnak lehet venni ezer fele variaciot bababol es a hozzatartozo szettekbolKép
Na jo hogy talaltatok vegulis ovit.Varom a beszamolot hogy mit szol a valtashoz.
Jobbulast Emmanak,es most anyukad van vele?

Nyuszi
Ezek jo hirek,na latodKépKépLenyeg ohgy jatszon mar es akkor areggeli hisztik is elmaradnak idovelKép
Mi is szulinapra vettunk Alexnak fagyongyos fuzot.Szines nagy gyongyoket kell fuzni borre.Nem gyumi alaku,hanem sima,de sok szinu.Nagyon teccik neki,800 FT a Jatekszigetben lehet kapni,barmelyikben.

Agi
Ez a munka amirol irtam olyan hogy fizikailag is ott kene lenni az irodaban oraban.Igy gondolom mar nem erdekel.

Halacska
Hat aranyos vagy a dicserettel,de ma megkaptam.A liftben jott fel velunk a felttunk lako csaj es megkerdi:Csaknem jon a teso????........Na szoval ennyit az en nem latszo hasamrol,amirol mindenki ugy veli ez csak teso lehetKépKép
Hat babasods erdekes Annanal mert ugye ez nem bolcsi.Alex is neha lemegy bababa,pedig most mar csak nagyok vannak a csoportban ,mint O.De tudatosan ,mert mondja utana hogy nem beszelek babasan es abbahagyja.Tehat en raszoltam,persze csak kedvesen elmaagyarazva hogy ez nem tul szimpiKépSzerintem majd abbahagyja Anna is,most sok minden ujdonsag eri,talan ugy jon ki.

Lanyok
Akik mar tulvagytok az oltason.Ha beadatom neki a jovo heten akkor utana itthon kell lennie par napot?/Tutitra belazasodik???Csak szerdan lehet a dokinohoz menni oltasra,es akkor mar ne vigyem azon a heten???

Ma este apukam itt alszik ugyhogy moziba megyunkKépKép

Pusza
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Emikenek volt kicsi laza es fajt a karja 1 napig, aztan mintha elfujtak volna...Kép Ha szerda reggel oltjak, lehet pentekre mar kutya baja sem lesz. Vagy akkor meg mar nem akarod vinni?

Halacska

Szerintem feleslegesen parazol Pancsi miatt. Potcselekves, de nem hiszem hogy komoly pszichologiai oka lenne, hacsak nem csinalja egesz nap, meg egyebkent szokatlanul viselkedik. Nincs olyan gyerek aki ne csinalna olyat, ami a szulot zavarja...KépEmike pl folyton nyalogatja a szajat, meg kidugja a nyelvet, ha nagyon koncentral.Kép De megfigyeltem, hogy apja is neha.Kép Vagy egy idoben ragta a kormet, pedig semmi trauma nem erte. Szepen kinotte regen. Amugy ezt a zsinor ragcsalast is csinalja neha. Meg nem nyafogosan, de nagyon furi hangsullyal beszel neha. Mondjuk emiatt szolok neki, hogy most bohockodsz?Kép
Kepzeld delutan elmentem a kedvenc fonalboltomba, ami bazar is egyben tehat mindenfelet arul, jatekokat is, es mit talaltam? Szines fagyongyoket. Mondjuk akkor en viszem a palmat, mert 1100 penz volt, de ugy megorultem neki, hogy rogton megvettem es ra is vetettek magukat a kolykok itthon. Emi kepes lett volna egy marek gyonggyel aludni, ha hagyom.Kép

Gumicukor

Mi van mar az uj keroval???Kép

Lanyok

Nincs valakinek valami szep leszamolhato viragkep mintaja lehet keresztszemes vagy gobelin is, mindegy. ANyosom megkert, hogy varrjak mar a baratnojenek valamit karira, annyira tetszett neki a rozsacsokor, amit a multkor vittem neki es kirakott a nappalijuk falara.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!
Végre van egy kis idöm (az alvásból csippentem le...), és jövök. Picit vissza is olvastam. NAHÁT!!!

Rit, Sasha!
Gratulálok a babákhoz KépKépKép!

Beszti!
Nagyon jól haladtok a házzal. A mienk is készül, de csak lassacskán.

Kataa!
Nálunk nem volt gond az oltásnál, Ádám nem lázasodott be. Max. 1 napot hagyd otthon, de megbeszélheted a dokitokkal, hogy adja be pénteken az oltást, és akkor hétvégén kiheveri.

Nyuszi!
Nekem vannak mintáim. Sajna, nem tudom beszkennelni, hogy megnézd, mert bekrepált a szerkentyünk, de elküldöm postán, aztán válogatsz belöle, jó? Most úgysincs még levegöt venni sem idöm, nemhogy keresztszemezni... Pedig ott van 2 elkezdett képem is, meg rendeltem egy szuper Oldtimer-eset is, de nem tudom, mikor lesz idöm megcsinálni. Ha kell, légysz, írj e-mailt, mert azokat azért naponza megnézem, ide meg mostanában elég ritkán jutok fel Kép.

Szülinaposok!
Utólag is mindenkinek boldog szülinapot!

Velünk nincs semmi különös. Járunk oviba, minden betegség nélkül (ezt szinte ki sem merem mondani a tavalyi év után...). Csak Noémivel járok hetente fogorvoshoz, tömögetik a fogait Kép. Még 1,5 évesen kapott valami bakteriális ferözést, ami miatt nagyon romlnak a fogai, és egy év alatt annyira kilyukadtak, hogy hihetetlen Kép. De nagyon jó dokink van, meg sem érzi a tömést, ma is kettöt tömött neki mindenféle érzéstelenítés nélkül, és még csak meg sem érezte Noémi.
A házunk is halad, alul már alig kell valamit csinálni (festét és padlóburkolás), fent azért még jócskán van meló. Úgy néz ki, hogy egyelöre csak lentre tudunk beköltözni, mert felülre már nem lesz pénz, hogy fullra megcsináljuk. Ez annyira nem is baj, mert végülis ki tudtuk volna gazdálkodni, hogy mindenhol meglegyen minden, de csak olyan áron, hogy kevésbé jó minöségü anyagokkal, kellékekkel (pl. cirkó, csaptelepek) dolgoztunk volna. De úgy gondoltuk, inkább tartson egy kicsit tovább, de ha már csináljuk, akkor legyen normális. Persze, így is lehetett volna még ennél is sokkal jobb...

Remélem, hamarosan tudok majd jönni újra, addig is minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Kataa!
Újra néztem, és látom, hogy csak szerdán tudtok dokihoz menni...

panda
Halásztelek

Sziasztok
Mano
Utolag is boldog szülinapot emmának Kép és jó ovikezdés. petike se maradhatót fagyi mert az oviba nincs fagyi igy most falevél a jele Kép .
Ne bánkodj azért nem volt az eleje fenékig tejfel mikor imike születet csak mostanra összenötek és szeretik egymást az elején petike féltékeny volt imikére .és most is este már fárasztoak néha Kép keten nyüzsiznek és keten nem akarnak lefeküdni és keten nem hagynak sehol nyugton Kép .

ági
ujságot hordunk ki ezért nem baj ha én kiesek a munkábol imike miatt .csak fáraszto egyedül csinálnia a páromnak Kép .

Kataa
petike az oltás után olyan nyügös és lázas lett hogy kapott panadolt én az egéséges rendelésen adatam be .

Lányok
imike ujra arcüreg gyuladása van Kép ugyhogy most pár hétre valo elfoglaltságot szereztem magamnak Kép torokgyuszija is van

pusz csics
csics

Bea!

Lehet hogynagyobbat vettél. Ez (tegnap megszámoltam) 20 db-os. Igaz már csak 19-et találtam m egKép És a Gulliverbe a barátnőm szokott nagyon kedvezménye skártyát szerezni, amivel még az ottani áarkaból is a legolcsóbban lehet vásárolni. Egyébként szerintem még így sem olyan olcsó hoyg nagyon megérje, csak iszonyú nagy választék van. De így hogy mi nettó áron vsáárolunk ezzel a kártyával így max egy ezressel olcsóbb egy 5-6-ezer Ft-os játék a játékbolthoz képest, szóval ha valakinek cska asima kártyája van akkor szerintem nem nagy durranás ez a nagyker.

Kataa!

Na jó, a képen tényleg angylány, de amúgy meg annyira nem nagylányos. Igen, most anyukám vigyáz rá, bár ő betegebb jelenleg mint emma, holnap már megy bölcsibe, bár nem akar. De nem tesz jót neki hogy ennyi ideje itthon van, teljesen meg van kergülve, nem alszik délutánonkénmt így estére nyűgös, nyafog, csapkod minket, durva. Csdak olyan játékok érdeklik amikben veszekdeni, bírkózni stb kell. Nem is értem mi van vele, de lehet hogy most jön ki rajat ez a költözés. Néha paanszkodik hogy jobb volt a másik lakás mert ott volt "minden", nem érti hogy itt is csak még nem mindnet pakoltunk ki, meg ugye még most alakítjuka házat. Hát nem könnyű így hogy már ott lakunk. Tegnap még azt is mondta hogy azért volt jobb a régi mert ott még tengeri malac is volt...Pedig már nem is volt. Közben a kertet meg iszonyúan élvezi, alig lehet behozni, csak hát ezt a zűrzavart viseli nehezen.

Oviról majd beszámolok, én is örültem hogy sikerült helyet találni, bár azért vannak bajaim ezzel az ovival így elsőre, de nem válogathatok. Pl tavaszig nem fognak udvarramenni mert most füvesítették be az egész udvart és nem lehet rálépni. na most értem én hogy ez az ő érdekük és tavasztól szép udvaruk lesz, meg hogy télen amúgy se lennének kint sokat, csak azért ez nem tetszik. Na meg az ágy, amin alszanak, olyan kőkorszaki amilyenen még én is laudtam, az az összecsukható csővázas, a bölcsiben jó ksi gerinckímélő ágyaik voltak. Amúgy viszont jó játékok vannak az udvaron, a csoportszoba is szép, van angol, német, foci, balett és úszás, és elég jó hírű ovi, szóval azért igyekszem bizakodni.

Csics!

Jobbulást nektek!

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Csak gyorsra van időm, mert ezerrel szedik szét a konyhát a gyerekek Kép

Kataa
Van egy fizetős oltás, 4300 Ft. Mi azt adatjuk be a Szilcsinek (mert ő minden oltás után napokig lázas volt), ennek meg állítólag semmiféle mellékhatása nincs. Külföldről hozzák, tb nem támogatja. Kérdezz rá szerintem.
Méghogy nagy a hasad Kép, persze Kép Láttam a képen Kép Nagyon csini vagy, és hidd is el, írtuk itt elegen szerintem.
Köszi a hiányolást, de semmi időm nincs, próbálok tanulgatni a minimális szabadidőmben, valamit kezdeni kell magammal, mert tuti nem vesznek vissza. És most is hallom, hogy a konyhaszekrény tartalma borult ki KépKépKép

Csics
Nagyon szépek a fiaid Kép JObbulást Nektek!

Manó
Gratula az ovihoz, nem lehetett könnyű találni helyet

Gumicukor
Milyen az új kecó??????

Halacska
Majd abbahagyja idővel, ne parázz. Nálatok még istenes, mert "csak" a szájába teszi az ujját, nekem lányom egész nap az orrát túrja. És fogalmam sincs, hogy miért. KépKép Én rászólók, tudja hogy ez nem jó, de egyenlőre türelmes vagyok

A mai napom elég gázul indult: Tomi reggel 5-kor úgy döntött, hogy elég volt az alvás, ráadásnak felébresztette a Szilcsit, aki megijedt, úgyhogy zokogva jött át hozzánk. Ennek Tomi hihetetlen módon megörült, elkezdte piszkálni. 4-en aludtunk (volna) a franciaágyon Kép Aztán reggel 8-kor elkezdtem hivogatni a védőnőt, hogy mehetünk-e intézni az ovodai törzslapot, 9-kor fel is vették (8-10-ig vannak), és közölték, hogy nincs védőnő, beteg. (ez volt a múlt héten is) Aztán felhívtam (volna) a dokinéninket az oltások miatt, erre ő is beteg.
Közben megnéztem a zaj okát, hát azt hiszem a konyhába bombát dobtak KépKép Megyek is eltakarítani.
Még annyit, hogy Tomi tegnap óta egyedül áll fel, nem kell kapaszkodnia semmiben, és símán végigsétálja a lakást elesés nélkül. KépKép Az én szorgalmas fiam Kép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok,

Nyuszika
Az a baj hogy a dokino csak tanacsadason olt,betegrendelesen nem.Az meg szerdan van 12-14 kozott,szoval nagyon munkaido barat....Kép
Ugyhogy akkor mar a het hatralevo reszeben maradnia kene otthon.Megprobalom felhivni es radumalni hogy adja be penteken,hogy ne hianyozzak a munkabol annyit egy oltas miatt.Nem gaz itt ha nem vagyok meg szabim is van csak ilyenre elpazarolniKép
Na akkor nalatok is siker a fagyongyKép

Panda
Koszi,ha dokino ragaszkodi ka szerdahoz akkor meglatom hogy lazas lesz-e,ha nem akkor megy penteken.
Szegeny Noemi,meg nem is hallottam ilyet hogy afoagara mehet a betegsegKép
Igazatok van a minosegi dolgok hosszu tavon terulnek meg,es kiderul mindig az olcsolesz a draga,plane hogy csapot nem cserelsz eventeKépMi is inakbb vettunk mert amit ajanlottak nem tetszett.

Csics
Szegeny Imike,meg szegeny te nem lehet egyszeru ha mindig beteg valamelyik.

mano
Egyetertek Guliver ugyben,a valasztek nagy,de nem olcsobb nagysagrendileg.A kulonbseget meg elkoltod benzire mire oda kimeszKép
LEhet benne valami hogy az ideiglenes allapot teszi nyugosse.Gondolom nehez vele turelmesnek lenni.
Hat ez azert durva a fuvesites.Ne is mond,nalunk is most csinaltak az elso udvart,nem a bolcsi szunetben,mert akkoregyszerubb lett volnaKépSzerencsere van hatso udvar es kimennek mindigKép
Jok amit irsz az ovirol,es hanyan lesznek a csoportban?

Szilcsike
Aranyos vagyKépKépPersze egy vekonyabb emberen jobban meglatszik ha eszik,legalabbis en ilyen vagyok minden eves utan kepes vagyok 5 hs terhesnek latszani...PErsze csak Alex otaKépKépItt az irodaban csak rohognek mar a kollegak ebed utanKépKép
Es mit tanulsz?Mar fel is mondtak,azert tudod hogy nem mesz vissza regi helyedre?
Nagyon ugyes Tomijo,nem semmi ebben a korban a teljesitmenyeKépKép

A tegnapi mozi csucs voltKépKépReg nem nevettem ennyit,de tenyleg.Ajanlom mindenkinek:Unneprontok unnepe.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike
Ez lemaradt:
Gondolkoztam a fizetos oltason,de a dokino azt mondta nem mindenkinel eri el a kivant hatast,ezert mondtam le rola.

Kép
Kép
kataa

Kataa
Amit látod, egál – én is sajnos csak megkésve tudok nagyon boldog szülinapot kívánni Alexnak, mert betegek voltunk. Szerdán jött a telcsi, hogy irány a gyerekért, mert lázas – vírusos gyomor és bélfertőzés. Nos amúgy igazán jól jártunk, pénteken már egészségesnek is nyílvánították. Doki bácsi extrán megdícsért, mert mindenki 7-10 napig küzd ezzel, ő meg ilyen hamar lenyomta, de hát sosem beteg és szerencsére tök jó erős a szervezete. Pénteken már meg is kapta a 3 éves oltást. Reggel. Délig semmi gond, de ahogy leült és a lába megpihent, onann kész . Aznap nem is tudott egyeltalán lábra állni, cipelni kellett mindenhová, de még ahhoz is krokodilkönnyeket hullatott. Szombatra bice-bóca lett, de szombet délutánra megjavult J

Manó
Emmának is megkésve ugyan, de nagyon boldog szülinapot!!!

Sasha
Gabcsinak is boldog szülinapot!!!!!

Nyusz
Hajrá ovi siker!! Látod Emi sem kivétel, jó hely az az óvoda, csak idö kellet, hogy rájöjjön J

Kataa
Megérkezett a könyv, átugrassz érte???
Oltás – Dodi nem lázasodott be, de a többit lásd feljebb L

Pusz mindenkinek
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hali

Panda

Uzenet ment.Kép

Rit

Igen, ugy tunik kezdi felfedezni az ovi szepsegeit, csak sokkal lassabban az atlagnal. Sebaj, csak szeresse meg.Kép
A multkor eszembe jutottal,mert Anemone(Szellorozsa) nevu viraghagymat vettem a kertbe.Kép

Ma reggel volt egy kis hiszti, mert anyu megint korabban jott, mert apanak korabban el kellett mennie. De ezentul inkabb felebresztem az ocsit, ugyis az esetek 80%ban ebred mielott megyunk az oviba, legfeljebb kesobb megyunk be. Apa megint utazik, holnap pentekig, aztan hetvegen visszajon es utana egesz jovo hetre el.Kép Akkor lehet megis itt lesz anyu, eleg gaz lenne egy egesz het teljesen egyedul. Vagy csak nappalra kerem meg anyut jojjon at segiteni. Szoval ma mar mikor erte mentem nagyban homokozott es meg kevesebb nyafi volt ma, meg nem eszik a gyerekekkel, de legalabb az innivalot megkostolta.Kép Nem is akart egybol jonni, meg homokozott volna.

Megjottek a vallalkozos konyveim, mar csak ido kene elolvasni oket. Az arajanlat a tetoter beepitesre kicsit huzos, nem tudom belevagunk-e most, meglatjuk.Lehet csak reszben csinaltatjuk meg.

Danny egyre tobbet beszel, de valami halali kitekert modon.Nehany pelda:

Nyuszi=nyunyisz
tetszik=tettisz
tigris=gigis

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!
Kutatom a mintákat, és szerintem csütörtökön fel tudom adni öket. De ha ma éjjel összeguberálom mind, akkor még holnap Kép.
Danny tök jókat mond. Ádámnak is vannak még ilyen szavai
homszéd=szomszéd
jajgub=Wartburg
híjja/híjva=szilva
Meg még jó néhány, pl. az ovistársai Ojijéj=Olivér, Jombi=Zsombi stb.

Tanulás
Ne is mondjátok Kép. Végülis nem sikerült az a tanfolyam, de februártól újra indul, arra megyek. De egyelöre el sem tudom képzelni, hogy fogok tanulni. Katasztrófa így is, hogy semmire nem jut idöm, akkor meg heti 1 délután ki fog esni a suli miatt, amit valahogy be kell hoznom házimunkailag, ráadásul tanulnom is kell. Rémálom...

Csics!
Betegség Kép. Nem gondolkodtál még valamilyen immunerösítön? Én most adom Ádámnak, és nem is beteg. Bár nem hinném, hogy attól, mert állítólag csak 5 hónap után van hatása, és ö még csak most kezdte a 2. hónapot, de remélem, segít.

Megyek, jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Panda

Nagyon koszi a mintakat elore is.
Eminek volt egy szava amit sokaig tekervenyesen mondott, meg most is eszembe jut neha:
tejgebiz (tejbegriz)Kép
Meg akartam kerdezni, hogy hogyan derult ki hogy szegeny Noeminek a fertozes miatt romlanak a fogai?

Kepzeljetek mar megint van ekcemas folt rajta.Kép Most mindket terde alatt. Nehany honapja oblitozom is a ruhaikat, es mivel imad terden csuszkalni, gondolom ott erintkezik intenziven az oblito a borevel.Holnap reggel ovi elott megmutatjuk a dokibacsinak.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Halacska
petike minden este azal boszant engem és apját hogy felrakja a lábát az asztalra pedig mindig szolunk neki nem illik ,nem szabad ,nem helyes,még apja is rá dörentet de csak 5 percig volt hatásos Kép .

Kataa
hát fökép ez a hónapom eben a hónapban már nem is dolgozok mert jövöhét korház aztán itthon kell lenni bizti petikének 1--2 hetet lábadozni igy valoszinü hogy csak nov.elején megyek visza dolgozni Kép .
én is ilyen vagyok anyu a hétvégén azt kérdezte a nagy hasam látán hogy nem ujabb baba mire montam neki hogy ép most etem meg 2 szelet sütit azt látja rajtam Kép minden a hasamra megy sajna Kép .

Panda
egyszer már elkeztük de kiütöte az imunerösitö beteglett töle ujra Kép egylöre lábajon ki belöle aztán meglátjuk .

Nyusz
petikének is vanak piros foltjai a combján de neugranolmonos kenegetésre szépen helyre jönek Kép

Lányok
tegnap megdicsérték petikét azt mondják hogy amilyen kis termetö a töbihez képest anyira jol eszik és mindent megeszik nem válogat ö a legjobb evö a csportba Kép és este is szépen vacsizik Kép .

Ti már tudjátok hogy mit vesztek karira a gyerekeknek én tegnap már megtaláltam a kari ajándékokat a játékszigetben fa épitökockát szinesek és sokféle forma van benük mert nálunk csak az épitökockákal vanak el huzamosabb ideig meg a könyvekel a vonatos játék nem jött be igy idén a vonatok kizárva .+ majd zsirkrétát kapnak meg még egyebeket.

Pusz csics
csics

Hali

Zsuzsa, Ilke
Boldog 1. szülinapot kívánunk Lucának és BálintnakKép

Halacska
Gergő rémesen vissza tud menni babába, pedig még nem is ovis. képes együtt 4kézlábazni Kisgével, sokáig akart volna ő is szopizni, ha a kicsi visít, akkor ő is rázendít. a pelusát is mindig figyeli, hogy mit termelt bele és akkor ő is pelust akarna. és ez a kézszájba vevés is van nálunk is, de az nem a kistesó miatt, hanem zavarában, ha felnőttekkel találkozik.

Tanulás: én viszont élvezem, hogy van most más is a gyerekezés mellett, ami már 3 éve tart intenzívenKép persze ez még csak a szorgalmi időszakKépKépmeg csak kéthetente egy nap.

na puszi, megyünk apa diplomaosztójára meg szülinapozni, Kisgé megérezte hogy ma lesz a nagy nap, egész éjjel randalírozott.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Judy! BOldog születésnapot KisGnek, apának meg gratula a diplomához!

Zsuzsa, Ilke! Lucának és Bálintnak is minden szépet, jót születésnapjuk alkalmából!Kép

Nahát!! Észrevettétek, hogy a "kistesók" is milyen gyorsan öregednek???Kép Kép

Csics! Jobbulást Imikének! Szegény, tényleg nagyon sokat betegeskedik.Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Halacska, Juti,
Solymi is szeret átmenni kisbabába: elmarta Csongi nem használt cumiját, és időnként elkezd rikácsolni, hogy "Kisbaba vagyok!", és föl kell venni, meg ilyesmi. A múltkor megszoptatta a játékkutyáját Kép. Õ is szopja az ujját, ha álmos vagy ideges, de ez nálunk is független a kistesótól.

Rit,
Dodi a lábába kapta az oltást? Az klassz lehetett Kép.Solymi a karjába, és ő is egész éjszaka vinnyogott, hogy fáj, de beborogatni nem engedte.

Zita
parazita

Sziasztok

Rit
Koszi megegyszer hogy elhozod a konyvetKépDokinot most puhitom hogy ne szerdan adja az oltastKép

Nyuszi
Milyen konyvetket vettel?meg szabad kerdezni?
Hat gondolom 2 gyerekkel mas de en hany hetet csinaltam vegig egyedul amig apa sokat elvolt...Erdekes mindenki csodalkozott hogy birom,de birtamKépKépSzerintem ha feladta van akkor megerosodik az ember lanyaKép
Danny nagyon ugyi fiu letere a beszeddelKép
Alex fura vicces szavai voltak:fekete-feteke ,krumpli-kumpki.Kép

PAnda
Azert az mar sok munka mellett a gyerekek es tanulas.De ugyi vagy teKép
En inakbb amuknat vallaltam be,a taunlashoz nem fulik a fogam...

Judy
Kisgenek hatalmas gratula az elso szulinaphoz.Kép es apajanak meg a diplomaosztohoz,nem semmiKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?