Új privát üzeneted érkezett!

Szia Akiren! Kép
Nagyon szépen ül a lányod!! Emlékszem az előző ülős képekre is, hihetetlen!! Kép Örülök, hogy meggyógyult, esetleg a köv talira jöttök?
Hát, az építkezés miatt nem annyira irigyelek Benneteket, de ha elkészül a "mű", akkor szép lesz és élvezni fogjátok! Kép
Akkor olvasgass, és várunk vissza. Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Wester,
Láttad Jimbone beírását neked a szopis topikban?

Én is úgy tudom, hogy csak bizonyos esetekben ellenjavallt várandósan szoptatni, egyébként normális terhességnél nem okoz vetélést. De majd megnézem a jó vastag könyvemben, amit kaptam tegnap. Ettől függetlenül van akinek kellemetlen, mert akkor sokkal érzékenyebb a mell, főleg az elején. Meg van akinek össze sem jön a másik baba, amíg szoptat.

Babjag,
Én még nem adok Ákosnak tejcsin kívül mást, csak 22.-én tölti a hat hónapot. Almát már úgy "kóstolt", hogy én ettem, és ő megnyalta. Na, másnap meg jó nagy cirkusz volt belőle, hogy ő is kér, mikor meglátta nálam, és alog akarta abbahagyni az almaszopit, úgyhogy sztem nálunk nem lesz gond a kajcsival.

Ma már nem jövök, az estékre netelvonót vezetek be.Kép Holnap meg íjászverseny lesz, de reggel megpróbálok benézni még.

KépKép
connie

Dorkától ezt a kaptam:

"Sajnos most visszatértem a betárcsázóshoz, mert a másik gépem elromlott. A bátyám, aki meg tudná javítani, kórházban van. Talán mondtam, szívműtéte volt hétfőn. Szerencsére jól sikerült, de még vagy 15 nap kórház vár rá. Próbálok más ismerősöktől segítséget kérni gépügyben, de még nem sikerült. Addig hanyagollak csak titeket, és nagyon hiányoztok! A következő találkozóra azért megyek. Remélem! Kép

Jó éjt!
Dorka

Ui.: Bernátnak két foga bújik egyszerre, de már két napja érzem és látom, de nem tört még át."

KépKép
connie

Nebula
Jó lehet ilyen helyen lakni, ennyiféle vadállatot látni egy séta alatt! Itt is vannak "vadállatok", csak emberi formájúak és autót vezetnek Kép
És nagyon csinik vagytok együtt a kendős képen!
Egyébként szoktál főzni ott? Vannak olyan alapanyagok, amiket szeretnél? Gondolom nagy a választék a boltokban, de pl amikor Angliában éltem, akkor jöttem rá, hogy még egy paprikáskrumplit sem lehet főzni, mert a krumpli teljesen más ízű. Hiába vittem magyar paprikát. Azért is kérdezem, mert az amerikaiak híresen nem tudnak főzni, legalábbis nem törik magukat. Sokszor rácsodálkoznak olyan egyszerű ételekre Mo-n, mint pl a gulyásleves is, vagy akár a tarhonya...De ezt most nem bántásból mondom Kép
A hozzátáplálás végül is annyira nem különbözik. Rozika evett banánt már pár hete is és szereti.
Meg, tudod mi az, ami még meglepett az amerikaiaknál? Van egy barátnőm, aki félig magyar ugyan, de teljesen amerikai módon él itt, és nem mosdatta meg az újszülött babát hetekig! Olyan furcsa volt ez nekem. Mert a babák fel is frissülnek ettől, tehát nem azért fürdetünk az elején elsősorban, mert a babák olyan koszosak (persze van amikor igen, extra kaki stb). Ja, és ez a lány mindig fahéjas-cukros-vajas pirítóskenyeret eszik reggelire!! Brr, megkóstoltam, de lehet, hogy csak meg kellene szokni...

Lir
Örülök neked!! Visszajöttetek Kép És persze, hogy gyertek a szállodás talira féjestül Kép

Vezso = aki hót egyedül van, mert férj épp Málta szigetén melózik, gyerkőcök alszanak. csak én vagyok meg a számítógép, meg a depressziós gondolataim
vezso

Lányok Kép

Körkérdés: tudja vki, hogyan kell elkészíteni a sütőtököt a babáknak?
Vettem egyet nagy lelkesen, majd rájöttem, hogy azt se tudom sütni kell-e vagy főzni Kép

Annyit beszéltetek az elmúlt időkben a pályamódosításról, hogy nekem is eszembe jutott egy régi álmom: átnyergelek lakberendezőnek Kép Lehet, hogy keresek vmi tanfolyamot, bár nem tudom a főiskola mellett mennyire lesz esélyem Kép
lirian

Vezso,
ne viccelj, miért vagy depressziós?
Mindig olyan vidám szoktál lenni, szép családod van, 3 gyönyörű gyereked, és egy szép cicád! Erre gondolj!
A férjed majd hazajön, és egy jót beszélgettek! Biztos neki is rossz nélkületek, de hát muszáj dolgoznia, igaz?
Addig meg itt vagyunk mi, és jókedvet küldünkKépKépKép!

Zitmi
zitmi

Vezso,
és ezt is küldöm, "jókedvcsináló" gyanántKép

Kép

Zitmi
zitmi

Á, csak visszaevett ide a kíváncsiság.

Lir,
Én épp járok lakberendező tanfolyamra, ill. Ákossal járunk.Kép
A Vezso féle sütőtököt feltettem a receptes fórumra (ugye nem baj, Vezso?). Vaktyúk meg úgy készíti, hogy olívaolajjal vékonyan bekeni, és megsüti.

Vezso,
Én is küldök egy kis vidámítót:

Kép

Kép

Ezt pedig Ákosom küldi Rozinak:

Kép

És küldünk a szülinaposoknak is egy kis ajándékot, egyúttal boldog hónapfordulót kívánunk nekik:

Kép

KépKép
connie

Eszter,
Némi info a szopiról várandósság alatt:
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=12447
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_hathonaputan3
http://www.iboly.hu/article_2.htm
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=5071
http://www.lll.hu/node/207
http://www.lll.hu/node/140
http://www.lll.hu/node/136
http://www.babanet.hu/faq/szoptat03.php

Mi Ákos 2. szülinapja előtt szeretnénk a tesót a gyed miatt. Aztán majd látjuk, hogy alakul, mert kicsit félek a terhességtől, az elején nagyon rosszul voltam, a végén meg nagyon vizesedtem, nem tudom, hogy bírnék mellette egy totyimanóval is. Meg a szopit se tudom még hogy alakul Ákos egy éves kora után.

Megyek, elteszem magam holnapra. Jó éjt!

Kép

KépKép
connie

Vezso
Én is itt vagyok ám!
Hessegesd el azokat a depis gondolatokat! Segítek!

Kép
Na?
Kép
Nos?
Kép
Tessék nekünk, így csinálni!
Kép

Connie
Esti netelvono mi?

Kép

Jó éjt!
Gyönyörűek a gyerköcök!
hüpi

SZiasztok!

Esélytelen vagyok veletek tartani a lépést, már felét se ismerem a topiknak, most is csak beleolvastam az utolsó oldalba. AZ én Grétim is elmúlt 7 hónapos, 69 cm éa 9900Kg, kis tömör gyönyör. Imád enni, engem is meg a kajcsikat is, de ez a csaj a víztől is hízik. Egész életében fogyózhat ha így halad.

Eszter
Nem akarok beleszólni, de nálunk a két csajszi között 21 hónap van, és Zsani 17 hós koráig szopott. Az én orvosom azt mondta, hog amelyik terhesség szoptatás alatt lérejön, az a szopi miatt nem fog elmenni. Ha görcsöllnék azonnal menjek kórházba és akkor le kell állni a szopival. De semmi ilyen nem volt. HA az első terhességprobléma mentes volt, akkor emiatt nem lehet gond. Nekem többet nézték a vérképemet, de végig jó volt, sőt a méhszájam a 41. hétig teljesen zárt!!!!! Amnioszkópiát se tudták megcsinálni. Nálunk ha minden jól megy lesz majd harmadik baba mikor Gréti 2 éves lesz, de mindenképp 2007- első felében szeretném (na jó lenne egy fiú, de egy műhelyben, egy szerszámmal csak egyfélét lehet Kép) És én ezért nem tervezem elválasztani Grétit, Zsani is elválasztotta magát amint előtej lett a tejcsike.
Még egyszer bocs hogy belekotyogtam, ez az én tapasztalatom...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Connie, Virág, Ditke, Juszti, Nebula,
nagyon szépek a gyerekek!

Ákos
komoly úriember,

Vince
gyönyörűen ül,

Adél
kis huncut a lavórban,

Boldi és Juszti
csodaszépek együtt (Juszti, ha nem írod a pattanásokat, simán anyajegynek néztem volna őket, tehát "nincsenekisottpattanások"Kép )

Nebula,
csinos kismama vagy, jó volt látni a fotót, és szuper, hogy ilyen állatokat látsz!

Connie,
milyen kedves tőled, hogy így utánanéztél Eszternek a szopi+pocaklakó témábanKép! Szerintem ne félj a köv. baba kihordásától, nincs 2 tökegyforma terhesség, minden rendben lesz másodjáraKép!

Nadine,
látom, nálatok is renben működött a szopi várandósság idején, ezt olyan jó hallani!

Virág 3-kor fölébredt szopizni, én meg nem tudtam visszaaludni, hát átjöttem ideKép. De most már visszafekszem...
zitmi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk...férj 38,5 fokos lázzal, torok- és fejfájással küzd...gyerek tegnap nyűgös volt délután és este, mert nem apázhatott.
Nekem minden kiesett a kezemből, 2x kellett üvegteleníteni a konyhát. Egyszer a borsos üveg esett ki a kezemből és jól szétszóródott a bors is meg az üvegszilánkok is, másodjára meg levertem egy mézes-mustáros mártással teli üveget (ráadásul sosem ettünk még ilyent), az is elborította a konyhát. Szóval úgy rendesen állt a bál.

Babócák és anyukák mind nagyon szépek!
És a mókus is nagyon édes Nebula képén. Kép

Virág: Köszi a fölülést! Kép

Ditke: Mi az a zöld amit Adél eszik?

Nekem van egy ismerősöm aki szoptatás alatt esett teherbe, és a tizenvalahanyadik héten elvetélt. Kép Egyértelműen a szoptatásra fogták, nagyon megviselte. A kissrác akit szoptatott másfél év körüli.
Amikor közölte velem a rossz híreket, azzal kezdte, hogy mindenképp akkor próbálkozzunk a kistesóval, ha Gréti már nem szopizik.
Ettől függetlenül hallottam pár sikeres tandemszoptatós nőről. Szegedi topikból is van.
Szerintem itt nem lehet elég okos az ember, mert ha baj van, akkor saját magát hibáztatja.
Ilyenkor kicsit felháborodok az elvakult lll-en és tárain. Mert persze, van akinek sikerült (szerencsére elég sok nőnek), de nem beszélnek arról, akinek nem.
Én nem terveznék babát amíg Gréti szopizik. Mondom ezt úgy, hogy Grétit se terveztük, csak "becsusszant". Kép És nem fogom elválasztani se azért mert tesót szeretnénk. Majd ha ő úgy gondolja már nem igényli a cicit, jöhet a köv. baba. Ezt most így gondolom, de lehet fél év múlva már nem így fogom. Kép Ezért bocsánat. Kép
Ezek csak az én gondolataim.

Zitmi: Remélem fél 5 után még aludtál. Kép

Szép hétvégét mindenkinek!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy vkinek itt közületek lett sokkal erősebb a menstruációja a szülés után? nekem most jött meg 3x-ra a szülés óta és nagyon erős a vérzés, és fáj is (fájni mindig is szokott mondjuk). Az egész család azzal nyüstöl, hogy menjek be kórházba, vagy hívjam fel az orvost, de egyiket sem szeretném. Még sosem hívtam az orvosomat hétvégén, a kórházba meg nem akaok evvel bemenni, talán komolyan sem vennék. Utánaolvastam a neten, és van ilyen, szabályos ciklusnál is. Egy kicsit meg vagyok rémülve. És nem vetélés, az biztos. De olyan.
A férjem nincs is az országban és szülinapozik a család, holnap idejön hozzánk vagy 20 ember. Ma az Anyuéknál van bográcsozás, a nagylányaim már át is mentek. Én meg teljesen gögrováson vagyok. Most fogom a "vérfürdő"-t kimosni mindenből. A depi csak hab a tortán, de azért köszi a vidámító gondolatokat. Ti mit tennétek? A neten lévő cikkek szerint ha 6-7napig is eltart, akkor vérszegénység alakukhat ki. Nekem tegnap késő este kezdett bedurvulni, de csüt éjjel jött meg. Bocsánat, hogy ilyesmiről beszélek itt, ne haragudjatok. Nincs vkinek hasonló tapasztalata?
V. Kép
vezso

Vezso!

Nekem ugyanez van, valami hihetetlen erővel jön meg szülés óta. Vhol azt olvastam, hogy ez vissza fog állni vmi normálisabb szintre majd...
Nekem azt csinálja, hogy második naptól hihetetlen erővel van meg, ez eltart kb. még két napig, aztán ötödik napon szépen elmúlik.
Eddig eszembe se jutott, hogy ez kóros lehet, remélem tényleg nem az.

Lir
lirian

Lir
Köszönöm, hogy szakítasz rám időt így szombat délelőtt. Nekem is most ez a második nap, de sosem tapasztaltam még ilyet és be vagyok sz...va. Szóval Neked is. Kép Akkor nem megyek orvoshoz. Hát, remélem, hogy visszaáll, mert két lépést sem tudnék tenni most nyilvános helyen. És kifejezetten betegnek érzem magam. Kép Olyan rossz. Köszi, hogy írtál Kép
Nem vagyok feldobva, hogy 5 napig is tarthat, már kezdek kifogyni a betétekből, meg egyáltalán...Kép Megpróbálok ma pihenni, amennyit tudok.
V.
vezso

Most látom, hogy az 5-ik napon elmúlik az egész. nem olvastam el rendesen. Kicsit ideges vagyok.
vezso
vezso

Vezso!
Ne haragudj,hogy így ismeretlenül bepofátlankodok ide,csak kérdezted,ha van valakinek hasonló tapasztalata.Nekem igen,viszont tanácsot sajna nem adhatok,én sem voltam orvosnál,ráadásul nekem hatalmas mennyiségű vérrögök is távoztak.Viszont nálam ez csak 1 napig tartott.Nagyon ijesztő volt az biztos és bárkivel beszéltem azt mondta,ez vetélés.Szerintem nem volt az,azért nem mentem orvoshoz.Pár hónap múlva megismétlődött,csak nem ennyire durva formában.Én már jópár éve szültem,de az tény,hogy azóta sokkal erősebb a menstruációm.
Szerintem,ha ez estére sem szűnik,hívj orvost(mondom én,aki nem tettemKép)
Szia
Vendég

Szia Anamaria! Dehogy haragszom, sőt.
Itt ülök és várom, ki ír, kapaszkodom a netbe két kézzel. Köszi, hogy írtál. Vérrög van nekem is főleg éjjel volt, most már nem annyira. És valóban nagyon ijesztő, szó szerint félek, nehogy vmi nagy baj jele legyen. De látom, hogy előfordul ilyen. Próbálok erős lenni, pihenni, és ha nem múlik, akkor orvoshoz fordulok. De nem annyira akaródzik Kép Nem hiányzik semmilyen szempontból, hogy orvoshoz menjek.
Annyira aranyos vagy, köszönöm, hogy segíteni szeretnél. Ilyenkor olyan sokat számít, ha sorstársa akad az ember.
Vezso
vezso

Vezso
na gyorsan amíg a leány engedi.Én úgy tudom még ilyeb "rövid" idő után (szülés után),lehet erősebb,nekem azóta egyszer jött meg és sokkal erősebb volt és tovább tartott jóval,mint szokott.De szerintem ha fáj is nagyon és nagyon vérzel változatlanul menj el a kórházba,legalább megnyugszol,ha "csak" sima mensi.
Kép ezt meg jókedv csinálónak
Timurr
Vendég

Jégvirág!
Az a zöld amit Adél eszik (több kevesebb sikerrel) spenót. Nagyon szereti. Spenót megfőzve, krumpli megfőzve, pici pipimáj megfőzve, picit ízesítve és összeturmixolva.

Valaki kérdezte a sütőtököt.
Én feldarabolom a magokat kiszedem és a mikróba tányérra rakva max.-on 10 percig "sütöm". Nagyon krémes állaga lesz.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Timurr
Köszi. Kép
Ezt a kórházas látogatást meg fogom tenni, ha ma nem csitul a dolog. Amúgy meg nem szeretnék beesni a kórházba egy erősebb menzesszel, sztem nem is figyelnének rám. Úgy tartok az egésztől, érthetően. A mai napot arra áldozom, hogy figyelgetem, mi van.
Olyan rossz, hogy mindig egyedül vagyok, amikor vmi baj van. Vagy a baj jön mindig ilyenkor? Mintha direkt lenne: férj elutazik és vmi máris elromlik Kép
Azért köszi az ugráló piros emberkét. Pirosnak én is piros vagyok Kép
És Timurr, elolvastam a Stahl cikket, valóban gyönyörű. Ki is téptem a lapokat, írhatna könyvet az anyaságról, úgy fogalmaz benne, hogy fantasztikus.
Vezso
vezso

Sziasztok!!!!

Vezso!!
Nekem a hurok vált ki ilyen problémát, ezért nem akartam, hogy felrakja megint a doki, most meg még nem jött meg, tartok tőle, hogy megint ez lesz. Tampon+ éjszakai betét. reméljük nem, lesz semmi baj sem!! Pihenj amennyire lehet!!

Bazsi nagyon nem jó mostanában, még mindig nem tud visszafordulni, állandóan forgatom. Lehet hogy hagynom kellene, hogy egy kicsit szenvedjen és rájöjjön a fordulásra??? Fogunk még nincs, lehet ilyen bajunk is van??

Timurr!!
Bazsi 9 kg és 4 kg-an született a havi 1 kilós hízást megejette még most is. Nem tudom mikor akar aludni engedni, mert egyhuzamba 5 óránál többet nem igen aludt még!!Kép
zsuba31

Vezso!
szerintem, ha ennyire zavar a dolog (meg ha a két nagylányod után semmi ilyesmi nem volt), talán tényleg jobb, ha elmész a kórházba. Már ha nem csillapodik.
Itt ülök én is (gyermek, apa alszik úszás után), és lesem, hogy jobban vagy-e már.

Lir
lirian

Vezso
Nem azért raktam ám pirosat.Képmegértelek,hogy nem akarsz bemenni,de ha nem múlik tedd meg mindenképp,aza a dolguk,hogy foglalkozzanak veled slusz-pasz.

Ditke
Édes a csaj,hogy tiszta maszat,és hát spenót meg eynni minden hát én meg nem ennémKép,de a babáknak muszályKép

Nebula
ti is nagyon jól néztek ki és szuper hogy világot láttokKép

TZimurr
Vendég

Sziasztok! Kép

Csak bejelentkezem! Köszönöm, Hajni, hogy bemásoltad az üzenetemet. Sajnos még mindig betárcsázóson vagyok, meg sok a teendőm, de tényleg nagyon hiányoztok. Remélem, hétfőn vagy kedden megoldódik a számítógépem.
Mikor lesz a következő találkozó? Jövő kedden? Mármint nem most, hanem az azutánin?
Meg beszélgettek itt valami családosról is (persze ha ilyen csonkát is elfogadtok, mint a miénk). Az hogyan lesz?
Puszi mindenkinek!
Dorka

Itt egy anyarágós kép Kép Szerencsére Bernát még nem harapott meg a kibújó két fogacskájával, de karmolni cefetül tud.

Kép
dorka

Vezso, most olvasom, mit írtál. Nekem most másodszor jött meg a szülés óta, de most olyan erős volt, mint még soha. Fájni nem fáj az első szülésem óta, de elötte ájulósan nagyon fájt.
Szóval most olyan erős volt másfél-két napig, hogy én is mostam még a bútort is Kép
Ne izgulj, ha holnapig nem csillapodik, azért hívd fel az orvosod!
Puszi, gondolok rád!
Dorka
dorka

Sziasztok!

Vezso, szerintem ha nem akarod hétvégén zavarni az orvosodat, hívd fel a kórházad szülészetét, s kérdezd meg az ügyeletes orvost. Nekem az a tapasztalatom, hogy készségesek a dokik ilyen helyzetben. Nekem lassan 16 hónapja nem volt menzeszem, de nem is hiányzik!
Köszönöm szépem a szoptatás-babavárás témában érkezett hozzászólásokat, Connie, köszi a kigyűjtött oldalakat! Én úgy gondolom, hogy ebben a témában (is), az igazság ha nem is odaát, de vhol félúton van. A nőgyógyik többsége képviseli az egyik szélsőséges végletet, a Liga (egy része) a másikat. Vmi olyasmi lehet inkább, amit Nadine írt (köszi, hogy beleszóltál, ízitmi, íte is) hogy lehet, de fontos az elővigyázatosság, ha vki érzi a méhösszehúzódásokat akkor inkább függessze fel... Nem tudom, nehéz ügy. Sajnos az én ismerettségi körömben is volt olyan kismama, aki szoptatás alatt vesztette el a babáját (persze nem biztos, hogy a szoptatás miatt). Szerintem a dokik ilyenkor magukat is védik: "én mondtam, hogy nem javasolt.."
Többgyerekes mamik: a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok, kinek mi a tapasztalata a korkülönbséggel?
Zitmi: lehet főzni is és sütni is a tököt, én utóbbit szoktam (s egy szeletet mindig lenyúlok magamnak Kép
Connie: köszi, már emileztünk is Jimbonéval, lesz minitalink bebebeKép Kép Kép De már nagyon várjuk a pesti szállodás talit!
Én most a magányos kismamák klubját erősítem, depis is vagyok eléggé. Szerttem volna Pestre menni, volt egy érdekes program, úgy volt, hogy a férjem kislányát felhozza az édesanyja Pestre, s akkor ott együtt leszünk. De ez nem jött össze, s azért az egész országon mégsem akartam áthurcolni Lucaízsófit Kép- Most átmegyünk anyukámékhoz, ott sajna nincs net Kép.
Mindenkinek szép hétvégét!
Eszter
wester2004

Sziasztok!

Gyors bejelnentkezés.
Martin, Vince, Gréti! Boldog hónapfurdulót nektek!
Juszit, Ditke, Connie! Nagyon szépek a gyerkőcök.

Mestuáció: nekem szülés után a 10. héten megjött, azóta sajna minden hónapban boldogít. :-( Marhára nem hiányzott, mit ne mondjak. Nekem is változott, 3 napig tart csak (előtte 5 volt) és abból az eslő 2 nap ömlik szó szerint. Borzalmas. Normál tampi+betét = 1,5 óra max. Kivagyok teljesen. Viszont nem fáj a hasam (előtte sem fájat).
Tegnap csatangoltunk a városban, Blanka annyira kimerült, hogy 12 órát aludt az éjjel. Most is szundikál egy ebéd utánit. Zimtinek köszönhetően sikerül feltennem a képeket. Köszke még egyszer. Holnap írok, kellemes hétvégét mindenkinek.
DóriKép

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Még csiszolok a technikán:-))
a köv. jobb lesz, ígérem.
Pusz

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Veszo: Ha ennyire rossz érzésed van, szerintem mutatsd meg magad dokinak! De ahogy látom, a többiek azt mondják, ez normális. Amitől nem vagyok túl boldog.
Én szülés után 6 hétig véreztem, aztán 2 hétig nem, és utána meg megjött...na, azóta sem.
Csak akkor egyszer, és akkor teljesen normális volt, sőt talán kicsit kevesebb a megszokottnál. Lehet hogy az is még a gyermekágyi folyás volt...
Úgyhogy érdemben nem tudok hozzászólni.
De tényleg, ha ennyire félsz, lásson orvos!
És mindenképp írd meg mi újság!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ó, bocsánat, Vezso-t akartam írni!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Vezso: sajnos tanácsot nem tudok adni, mert nekem még nem jött meg szülés óta, de én is azt hallottam, hogy ilyenkor sokaknak nagyon hevesen van vérzése. Azért tényleg mutasd meg magad dokinak, ha nem csillapul ma-holnap sem. Én is utálok orvoshoz menni, főleg ismeretlenhez kórházba, de inkább egy kínos látogatás ("ugyan, anyuka, hiszen ez normális"), mint hogy valami baj legyen. Nagyon, de nagyon szorítok!!!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen kedveseket írtok a képekre! Tök jó érzés. Mondjuk én is mindig örömmel nézegetem a ti képeiteket, olyan klassz nézni, ahogy cseperednek a babáitok, ahogy hétről hétre változnak, szépülnek (ha ez még egyáltalán lehetséges ilyen gyönyörű gyerkőcöknél Kép Eddig is nagyon hálás voltam annak, aki az internetet kitalálta, de amióta várandós lettem, pláne mióta Flóra megszületett egyenesen áldom a nevét, mert olyan, mintha nap, mint nap egy hatalmas babamama klubba járnék, ahol mindent meg lehet beszélni, bármilyen parám, kérdésem, bánatom van, rögtön találok valakit, aki hasonló cipőben jár... Na, nem akarok nagyon elérzékenyülni, de állati jó érzés ez.

Nos, az itteni főzés. Semminek, de komolyan semminek nincs olyan íze, mint otthon, hiába veszem meg hozzá pontosan azokat a hozzávalókat, magyar fűszereket stb. Ezt el kell fogadni, mert különben folyton csak sopánkodhatnék. Mindenesetre megpróbálom a legjobbat kihozni az itteni alapanyagokból. Ami pedig az ameriakiak főzőtudását illeti: nem sok van nekik. Pontosabban teljesen egyszerű, már-már primitív kajákkal elképesztően boldogok. MIndegy mi az, csak ne vegyen sok időt igénybe. Viszont remek leveseket csinálnak. Itt ugye nincs főzelék, viszont a leveseik olyan sűrűek, hogy szinte elmennek főzeléknek. A főtt kajáik elég egyhangúak (főként sztékek, csirkemell grillezve, olasz tészták).
Amit mi nagyon szeretünk, az a mexikói konyha. Ez alapanyagaiban, ízeiben emlékeztet a magyarra (sok paradicsom, paprika, tejföl), de persze azért sok különleges dolog is van benne (rákok, avokádó). Nekem az a nagy álmom, hogyha egyszer sok pénzem lesz (nem ülök a repülőre Kép, akkor nyitok pesten egy megfizethető mexikói éttermet. Majd a lottó...

Ja, itt egészen más sorrendben, rendszerben kapják a babák az oltásaikat, és kicsit el is térnek a Mo-n kötelező oltásoktól. Otthon pl. nincs hepatitisz-b, ugye? arra csak minket szűrtek terhesség alatt, nem? Szerencsére elhoztam Flóra kiskönyvét, és én bizony nem fogom hagyni, hogy megkínozzák, beadjanak neki mindenféle extra oltásokat (úgysem megy közösségbe itt, ahol ez érdekes lenne). Ja, és képzeljétek. Kértem időpontot a gyerekorvostól, akit választottunk, hogy a hathónapos kontroll meglegyen. MÉg két hete kértük, mondván, ha nem is azonnal adnak, akkor is csak 1-2 hetet csúszunk. Ehhez képest november közepére adtak időpontot! Hét és fél hónaposan lesz a hathónapos kontroll, de hát ez van. Persze, ha megbetegszik Flóra, akkor azért elvihetjük addig is.

A terhesen szoptatásról: én még nem döntöttem el, hogy hogyan is szeretném, de jó lenne, ha Flóra két éves kora körül megfoganna a kistesó. Addigra már talán nem fog, vagy csak keveset szopizni.

Majdnem elfelejtettem mondani: kibújt a második fogacska!

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok Kép

képzeljétek: ma Lili megette a főztömet Kép
Főztem neki sütőtököt krumplival meg csirkemellel... igaz, hogy kb. fele-fele arányban összekevertem ezt rendes bébiétellel, de egy egész adagot megevett belőle Kép
Kb ez a második alkalom, hogy simán vita nélkül megette amit főzök neki Kép

Most megyünk sétálni, mindenkinek további szép napot!

Vezso, remélem minden rendben!!!!

Lir
lirian

Lir: de jó! Egészségére váljék Lilinek!!!

Kép
KépKép
nebula

Vezso,
mi van veled? Van valami változás? Voltál dokinál? Egyetértek a lányokkal, akik előttem már mindent megírtak, azaz normális is lehet, ami veled történik, de jobb, ha lát egy doki, ha nem leszel jobban. Nekem most Virág születése óta 1x jött meg augusztus végén, de akkor nekem is rettentő erős volt a vérzés, és 8KépKépKép napig tartott. Azóta semmi.
Mindenképpen írd meg, mi lett, egy emberként szurkolunk neked!

Dóri,
örülök, hogy sikerült a képkicsinyítés, és már tettél is fel Blankáról fotókatKép!

Nebula,
egyetértek veled abban, amit az Internetről írtál.Én is baba-mama klubnak tekintem a Babanetet, és örülök, hogy rátok találtamKép! aMERIKAI ÍZEKRÕL JUT ESZEMBE EGY NIGELLA-adás (bocs, véletlenül benyomtam a Caps Lock-ot), amelyben úgy emlékszem, angolszász kajákat sütött-főzött, talán giccses ételek volt a címe. A legfurcsább, amire emlékszem, a palacsintatésztában megforgatott, majd olajban kisütött Bounty csoki volt, meg a Pepsi Colában megfőzött sertéscomb. Egy kedves barátom élt az USÁ-ban jó ideig, egy népszerű reggeli onnan: édes, kalácsszerű kenyér megpirítva, mogyoróvajjal megkenve, megszórva cukros-kakaós corn flakes-szel, és ezen még egy kis porcukor, ha esetleg nem lenne eddig elég édesKép...Jó étvágyatKép! Hát csoda, hogy olyan kövér sok amerikai?

Wester,
szerintem Lirian kérdezte a sütőtököt, nem énKép...

Jégvirág,
igen, aztán még fél 9-ig aludt az egész család ma reggel, hagyták a lányokKépKép!

Dorka,
Bernát milyen aranyosan szopizik, közben huncutul néz a gépbeKép...

Sziasztok: Zitmi
zitmi

Sziasztok!

Megint csak benéztem, fél ötig elhúzódott a verseny, közben én meg vagyok fázva, úgy voltunk kint Ákossal egész nap, ki vagyok nyúlva.

Eszter,
Engem is érdekelt a téma, azért néztem utána, az lll-es könyvben nem volt semmi kézzelfogható. Csak ezeket a cikkeket találtam, az ellenoldal érvei nem voltak fent a neten.Kép Nem tudom, hogy lesz nálunk, mert ha Ákos 2 éves kora előtt akarjuk a tesót, akkor egy éves kora körül el kellene kezdeni próbálkozni, de akkor még nem akarom elválasztani. Meg sztem felesleges is, ki tudja mennyit kell várni következő babóra.Meg ki tudja, egyáltalán összejön-e a szopi mellett.

Vezso,
Hát nekem majdnem minden menzeszemnél volt vérrög éjjel (akkor a gravitáció nem segíti az ürülését, és könnyebben bent marad az alvadt vér), és az első két nap ilyen mindentkimosós volt. Tampon+betét jött be nekem is ilyenkor. De írj már, hogy hogy vagy!
Lehet a depis hangulatod is a menzesz miatt van.

Na megyek, mert mindjárt felfordulok.

További szép estét.

KépKép
connie

Sziasztok!

Vezso!
Nálam ugyanez a helyzet.Nekem szülés előtt általában 3 napig volt meg, és meg sem éreztem. Most pedig 6-7 napig ömlik belőlem(bocs); és tök rendszertelen.Múltkor két hét szünet után jött meg.
Bár én is el akarok menni majd dokihoz; csak előbb szeretnék egy másikat szerezni.Akinél szültem ahoz nem akarok visszamenni!
Tehát fel a fejjel! Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Én a menszeszes témában nem tudok hozzászólni, bár mennyire is szertnék segíteni! Nekem szülés után 4 hétig volt meg, és azóta semmi jele, már több mint 4 hónapja. Igaz néha úgy érzem, a hasamban és a derekamban, mintha már mag szeretne jönni. De nem. De ti most egy kicsit felkészítettetek a rosszra. Biztos, hogy cudarul fog nekem is fájni, mert minden ilyet nagyon nagy fájdalommal élek meg. Már előre félek!

Vezso
Nagyon sajnállak, de nem tudok mit neked mondani.Kép

Második gyerek: Mi is úgy tervezzük, hogy 2 éves kor körül kellene nyélbeütni a következő utódot. Hogy még véletlenül se kelljen visszamenni dolgozni. Habár nem tudom, hogy milyen hamar fog ez sikerülni, mert Ádám 3 év próbálkozás után fogant meg, a tavalyi Horváthországban töltött nyaralásunk alatt. Úgyhogy ő is becsempészett termék!Kép

Lirian
Gratulálok, hogy megette a főztődet a pici. Nálunk most az a helyzet, hogy a kanalas kajákat nagyon szépen befalja, sőt még kérne még, pedig kb. 3 nagy evőkanálnyi az étel, és az anyatejcsit 3-4 percig szívja ki a ciciből. De ha lefejem, akkor még enne. Most én mit csináljak? Fejjem le, és akkor utána már nem eszik a ciciből, vagy adjak neki többször egy nap fözit, ill. gyümit? Ádi most múlt 5 hónapos. Éjjel viszont képes 20 perceket is szopizni félálomban.

Üdv Szilvi
hüpi

Sziasztok!
Szeretném megköszönni, hogy szorítotok nekem, nagyon aranyosak vagytok, és én pedig hálás a figyelemért és törődésért. Köszönöm mégegyszer.
Azért nem írtam, mert átmentem Anyuékhoz, nem akartam egyedül maradni. Jobb volt így azért. Kerítettem telefonon egy nőgyógyászt és kissé megnyugodtam. Ha a vérzés több napig tart és erőssége ugyanolyan heves marad, esetleg görcsök is kísérik, akkor mindenképp személyes orvosi vizsgálat szükséges. mert lehet pl cisztától is. Egyébként pedig az a helyzet, amit írtatok. A szülés után lehet ilyen erős vérzés. Visszagondolva, az előzőek nagyon rövidek voltak, lehet, hogy ez az első "igazi" menzesz szülés után nekem. Pocsék egy dolog, elhihetitek, ha tapasztaltátok, akkor tudjátok. lehet, hogy a depi is emmiatt van, tényleg elképzelhető. Mindenesetre rég volt ilyen vacak napom. Anyuéknál egyedül ugyan nem voltam, viszont fáztam, és viselkedni is kellett, mert ott volt az egész tágabb családunk. Õk jönnek holnap ide. Valahogy csak lesz. Közben szegény férjem is halálra aggódta magát külföldön miattam. Meg Ti is. Kép Most estére talán hajszálnyit javult a helyzet, talán. Reménykedem, hogy most éjjel jobb lesz majd.
Vezso
vezso

Drága Vezso!
Annyira örülök,h jobban vagy,remélem hogy egyre jobb lesz a helyzet és semmi baj nem lesz,csak tényleg ez az első igazi mensid szülés után!Nagyon megijesztettélKép Tudom h vendégek lesznek holnap,de adj majd életjelet magadról,jóKép

Mindenkinek köszönjük a dícséreteket és a hónapfordulói jókívánságokatKép

Connie
Jobbulást Neked!

Ildi
Lassan kiköltözöm a parkotokbaKépMa itt volt a családom(anyu,húgom és a két gyerkőce) és rávettem őket,h menjünk el a parkba,mert gondoltam h sikere lesz a játszótérnekKépBejött,én is kipróbáltam majdnem mindentKépKülönös figyelemmel lestem a padot,ahol ülni szoktál de nem voltatok ottKép Marcipán jól van?Nem viselte meg az oltás? Voltatok rucit venni Marcipánnak azon a helyen amit Tibi ajánlott?

Hüpi
Tényleg gyanus már h kinek az életét élemKépVince is csempészáru,csak kicsit délebbről,Montenegróból "hoztuk"Kép
Férjem most suhant el mellettem és a következő kérdés szökkent ki foga kerítésén:"Megint nem alszunk éjszaka?"--féltem a gépet,volt valami a hangjábanKép Kép Kép

Lir
Tök jó,h Liló már a te főztödet is jóízűen fogyasztjaKépMegyek hozzád továbbképzésre!
Most megyek,mert Vince továbbra is 2 óránként kelős üzemmódban van..erről jut eszembe,Juszti,Timurr,azt hiszem jól kifogtuk,a bnőm azt mondta,neki mindkét gyereke ilyen sűrűnkelős volt,az egyiknek 1 éves korában jött az első foga,de 8 hónapis korától másfél óránként kelt éjszaka(tehát nem a fogzástól van),a másiknál meg azt hitte,h éhes és azért kel,estére tápszert kezdett neki adni,nem is keveset,de ennek ellenére is kelt a gyerek óránként,aztán vissza is állt a szoptatásra(tehát nem az éhség)-és ez így ment amíg a gyerekek 1 évesek nem lettek,akkor megcsinálta velük az aludj jól gyermekem módszert,mert nem bírta tovább fizikailag.Szép kilátások,azt hiszem Timurr nem kérsz többet,h meséljek,ha csak ilyen "remek" történeteim vannakKépDe hátha velünk nem így lesz és egyszercsak rájönnek a gyerekeink,h milyen jó is aludniKép

Volna egy kérdésem,kicsit offos:ismeri ill. használta e vki közületek a noni juice nevű italt?(immunerősítő)

Most megyek,mert kinyúlok,mindenkitől bocs,akinek nem tudtam reagálni,ígérem,pótolom.
Sziasztok
Virág
villes

Vezso,
de jó, hogy jelentkeztél, nagyon örülök én is, hogy egy picit már jobban vagy! Ha este + éjjel kipihened magad, hátha holnapra még jobb lesz! Nagyon szorítok, és azért írj pár sort holnap, ha időd engedi!

Hüpi,Virág,
az én nagyobbik lányom is "csempészgyerek", és ő is Horvátországban jött össze végre 10 hónap próbálkozás utánKép. Addig nem sikerült, bármennyire "dolgoztunk az ügyön". Aztán lazítás, szabadság, tengerpart, napfényKépKép...és tényleg már 3-an jöttünk haza! Aztán a 2. gyermekünk már az 1. próbálkozásra rögtön megfogant, el sem hittük, olyan boldogok voltunkKép!

Képzeljétek, az egyik barátnőmnek toxémiája lett, 36 hetes terhesen. Olyan gyorsan kellett operálni őt tegnap, hogy az orvosoknak bemosakodni sem volt idejük, csak felkaptak egy gumikesztyűt, köpenyt, és máris irány a műtő, az anyukát is elaltatták. Az volt a baj állítólag, hogy már elkezdett leválni a méhlepény is, és a dokik szerint az Égiek nagyon vigyáztak mindkettejükre, hogy nem lett egyiküknek sem komolyabb baja. Most már jól vannak mindketten, hála Istennek. Olyan rossz volt mégis hallani, mi történt. Akiknek volt szintén toxémiájuk, azoktól kérdezném, hogy mire kell figyelni most a toxémia miatti császár után, illetve a lábdagadás kb. mikor múlik el ilyen esetben. Tőlem kérdezte ezt az anyuka férje, de én erre nem tudtam mit mondani, csak tippem volt, hogy pár nap. Persze nem tudom, mi az igazság. Bocs, hogy offoltam ezzel a témával, de hátha ti tudjátok a választ.

Virág,
noni juice nevű italt mi még nem ittunk, nem tudok segíteni sajnos.

Jó éjt mindenkinek: Z i t m i
zitmi

Jó reggelt!

Hú, de hosszú volt ez az éjszaka, az én jól alvó gyermekem na melyik éjjelt választott a kétszeri kelésre? Hát nyilván azt, amelyiken anyája beteg.Kép De előtte még vagy kétszer majdnem felébredt, fel is keltem a nyüszögésre, de mire visszaértem a wc-ről, már visszaaludt. Úgyhogy összesen vagy 5x keltem.Kép Ákoson egyelőre nem látszik, hogy elkapta volna tőlem a nyavalyát, de azért a holnapi agyhártyás oltást elhalasztjuk, mert nincs kapacitásom 3 órát sétálni vele a lakásban, ha megint olyan lesz, mint múltkor.

Vezso,
Örülök, hogy jobban voltál este, reméljük, mostanra még jobban vagy. Még az jutott eszembe, hogy felfázás is súlyosbíthatja a menzeszt.

Zitmi,
Nekem nem volt toxémiám, ellenben volt elefánt méretűre dagadt bokám. Kb. egy hét alatt ment le teljesen a víz rólam, vagy 4-5 kg.

Á, megjött a párom az ellátmánnyal, megyek reggelizni. Hozott nekem olyan tuti gyógyterméket is, mint Pick szalámi.Kép

KépKép
connie

Connie!

Nem lehet, hogy azért kel fel éjszakánként mert jön a foga? Andor nálunk is akkor kezdett felkelni éjjel amikor én beteg voltam, igy azt hittem benne is bújkál valami. Két napra rá előbújt két fogacska.
két héten belül meg most már négy van. Mindeféle előrejelzés nélkül. (Nem volt extra nyál, fehér íny, stb...)

Lelkiismeretfurdalásom is van, mert nem adtam neki semmi fájdalomcsökkentőt, mert nem hittem,hogy már kibújnak a fogak.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

BJ
babjag

Hüpi,
Neked akartam még írni, hogy a 3-4 perces szopi korosztályos jelenség. Ákos is ennyi idő alatt elintézi, mégse úgy néz ki, mint aki menten éhenhal.Kép Igaz, ő szopival alszik el, ez napi 3-4x több szopi, mintha másképp altatnám. Ha nagyon gyorsan növeled a kaja mennyiségét, akkor hamar el fog választódni Ádám, ahhoz meg azért még kicsi, ill. a tejet elapasztani is elég nyűgös dolog, azt mondják. Lehet, hogy azért is enne több szilárdat, mert ízlik neki, nem feltétlenül, mert éhes.

KépKép
connie

Babjag,
Nem tudom, mert nálunk sincs semmi előjel, ill. az egyik leendő foga helye kicsit duzzadt, de nem veszem észre, hogy fájna neki. Lehet, hogy azért is kelt most, mert este minimálisat szopizott elalvás előtt, olyan fáradt volt, és napközben sem tudott rendesen enni, mivel nem voltunk itthon. Meg ilyentájt van egy növekedési ugrás is. Szóval passz. Mindenesetre kinyúlt a keléstől, lassan két órája alszik.Kép Pár nap alatt úgyis kiderül, mi van. Szerencsére én nagyon gyorsan alszom vissza, miután Ákos befejezte a szopit, kb. 2 mp alatt.

KépKép
connie

Én is toxaemia-s voltam. A lábdagadás kb a szülés után 2. héten rendeződött, 6. hétre a vérnyomásom is lement. (185/125-el szültem) Egyszóval kitartást neki. Ha tud, sokat pihenjen felpolcolt lábakkal, kevés sóbevitel, és ásványvíz (bubimentes)

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Vezso, remélem már jobban vagy!!

Lili tegnap (már másodszor) áthágta a történelmi jelentőségű napi 1000 gr. kajabevitelt Kép
Úgy határoztam, hogy reggel-este kap tápszert, egyszer tejpépet, a többi innentől megpróbál 'rendes' ennivaló lenni Kép
Reggelire csináltam neki két reszelt alma + egy kis krumpliból pépet, remélem megeszi...

Én is toxémiás voltam, de a vérnyomásom (ami különböző - külső - okok miatt 160/95 volt, fél órával a császár után beállt 120/80-ra, és onnan nem is mozdult azóta sem... a vizesedésre nem is emlékszem jól, de kb egy hét múlva már nyoma sem volt.

Nekünk továbbra sincs semmi fogszerű képződményünk, kicsit időnként aggódom, hogy mi lesz a gyerekemmel, talán protkót kell majd csináltatni neki? Kép
lirian

Ildi,
Nem is mondtam még: Marcipán nagy hatással volt Ákosra szerdán, ugyanis csütörtök reggel óta be nem áll a szája, egyfolytában szövegel.Kép

KépKép
connie

Vezso
Mizu??????

Lirien
Tök jó,hogy így fal liloKép

Zitmi
És mekkora lett a lurkó?Barátnődéknél?Én sem tudok mást mondani mint a többiek,de a dokik biztos megmondják mit kell tenni ilyenkor.Szegény hogy meglehetett ijedve.A vérnyomásom nekem mindig határérték volt.

Virág
Én kiébkülök azzal,ha 2-3 szor kel is csak alukáljon vissza egyből.Nálunk alszik két nagyobbat 2-3 óra és aztán jön az óránkénti kelés.Ez van,a védőnéni is azt mondta a kajáját tudom szabályozni az alvását nem.nekünk ezt dobta ki a gépKép
Én sem ittam nonit.

Mi is úgy szeretnénk ,hogy kb. Maja két éves korában foganjon meg a tesó,a munka miatt amúgy én későbbre tenném a dolgot,addigra valszeg nem lesz szopi én nem tudom elképzelni,hogy egy teljes fogsoros ördögfiókát szoptassak,akkor kéne a páncélbimbóvédő.Apropó már szinte nem is használunk védőt,nem semmi.

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?