Sziasztok!
Vezso: sajnos tanácsot nem tudok adni, mert nekem még nem jött meg szülés óta, de én is azt hallottam, hogy ilyenkor sokaknak nagyon hevesen van vérzése. Azért tényleg mutasd meg magad dokinak, ha nem csillapul ma-holnap sem. Én is utálok orvoshoz menni, főleg ismeretlenhez kórházba, de inkább egy kínos látogatás ("ugyan, anyuka, hiszen ez normális"), mint hogy valami baj legyen. Nagyon, de nagyon szorítok!!!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen kedveseket írtok a képekre! Tök jó érzés. Mondjuk én is mindig örömmel nézegetem a ti képeiteket, olyan klassz nézni, ahogy cseperednek a babáitok, ahogy hétről hétre változnak, szépülnek (ha ez még egyáltalán lehetséges ilyen gyönyörű gyerkőcöknél
Eddig is nagyon hálás voltam annak, aki az internetet kitalálta, de amióta várandós lettem, pláne mióta Flóra megszületett egyenesen áldom a nevét, mert olyan, mintha nap, mint nap egy hatalmas babamama klubba járnék, ahol mindent meg lehet beszélni, bármilyen parám, kérdésem, bánatom van, rögtön találok valakit, aki hasonló cipőben jár... Na, nem akarok nagyon elérzékenyülni, de állati jó érzés ez.
Nos, az itteni főzés. Semminek, de komolyan semminek nincs olyan íze, mint otthon, hiába veszem meg hozzá pontosan azokat a hozzávalókat, magyar fűszereket stb. Ezt el kell fogadni, mert különben folyton csak sopánkodhatnék. Mindenesetre megpróbálom a legjobbat kihozni az itteni alapanyagokból. Ami pedig az ameriakiak főzőtudását illeti: nem sok van nekik. Pontosabban teljesen egyszerű, már-már primitív kajákkal elképesztően boldogok. MIndegy mi az, csak ne vegyen sok időt igénybe. Viszont remek leveseket csinálnak. Itt ugye nincs főzelék, viszont a leveseik olyan sűrűek, hogy szinte elmennek főzeléknek. A főtt kajáik elég egyhangúak (főként sztékek, csirkemell grillezve, olasz tészták).
Amit mi nagyon szeretünk, az a mexikói konyha. Ez alapanyagaiban, ízeiben emlékeztet a magyarra (sok paradicsom, paprika, tejföl), de persze azért sok különleges dolog is van benne (rákok, avokádó). Nekem az a nagy álmom, hogyha egyszer sok pénzem lesz (nem ülök a repülőre
, akkor nyitok pesten egy megfizethető mexikói éttermet. Majd a lottó...
Ja, itt egészen más sorrendben, rendszerben kapják a babák az oltásaikat, és kicsit el is térnek a Mo-n kötelező oltásoktól. Otthon pl. nincs hepatitisz-b, ugye? arra csak minket szűrtek terhesség alatt, nem? Szerencsére elhoztam Flóra kiskönyvét, és én bizony nem fogom hagyni, hogy megkínozzák, beadjanak neki mindenféle extra oltásokat (úgysem megy közösségbe itt, ahol ez érdekes lenne). Ja, és képzeljétek. Kértem időpontot a gyerekorvostól, akit választottunk, hogy a hathónapos kontroll meglegyen. MÉg két hete kértük, mondván, ha nem is azonnal adnak, akkor is csak 1-2 hetet csúszunk. Ehhez képest november közepére adtak időpontot! Hét és fél hónaposan lesz a hathónapos kontroll, de hát ez van. Persze, ha megbetegszik Flóra, akkor azért elvihetjük addig is.
A terhesen szoptatásról: én még nem döntöttem el, hogy hogyan is szeretném, de jó lenne, ha Flóra két éves kora körül megfoganna a kistesó. Addigra már talán nem fog, vagy csak keveset szopizni.
Majdnem elfelejtettem mondani: kibújt a második fogacska!
Kriszta