Új privát üzeneted érkezett!

Éva!
Ne haragudj, most jutott csak eszembe, hogy elfelejtettem válaszolni!
Ezek szerint volt egy hét amikor együtt voltunk a Klinikán! Még az is lehet, hogy láttuk egymást! KépMi is kb. újév környékén mentünk el onnan, sajnos nem haza, csak egy másik kórházba.
A bölcsit könnyen megszokták a fiúk? Nem betegedtek meg? Azért adtad be őket, mert már visszamész dolgozni?
Amúgy honnan tudod, hogy kétpetéjűek, annyira egyformák!!! Kép

Sziszus!
Írtó helyesek a kis dundijaid!

Vancsa!
Gratulálok, lesz majd két kis koszorúsfiatok!Kép

Tücök!
Itt egy szintén sorstárs...Én is teljesen pánikban voltam, amikor kiderült az UH-n, hogy "nagyon is terhes vagyok". Én sem akartam soha sem ikreket és ráadásul nekem előtte volt két szomorúan végződő terhességem, úgyhogy meg voltam győződve, hogy most sem lesz jó vége. Úgy éreztem, csapdába estem. Nehéz is volt a terhességem, talán egy hónap kivételével egész végig feküdnöm kellett, kinyilt a méhszájam a felénél, majd a 29. hét+3.napon levált a méhlepényem és megcsászároztak. A fiúk ici-picik voltak, sok gond is adódott az intenzíven és 11 hetet! voltunk kórházban. (Én többet is, miközben a három éves kislányomat alig láthattam.) Mikor hazamentünk kitört rajtam a depresszió, nekem is majd a szívem szakadt meg, hogy egyik gyerekemmel sem tudok eleget foglalkozni, pont azt éreztem,mint te, iszonyúan fájt, nagyon sajnáltam őket. Ráadásul ez időnkénti pánikrohamokkal, döntésképtelenséggel, ingerültséggel stb-vel járt.Szerintem az alváshiány is megtette a magáét, volt, amikor már beszélni sem voltam képes a fáradtságtól. Végül eljutottam egy pszichológushoz, aki terhesség illetve szülés körüli lelki traumák feldolgozására specializálódott és nagyon hamar kikászálódtam abból a szörnyű lelkiállapotból. (Kb. 2-3 hónap alatt) Kb. akkorra esett, hogy a fiúk elkezdték átaludni az éjszakát, az is csodákat művelt. Amúgy nemsokára 3 évesek lesznek, teljesen egészségesek, oda vagyok értük, és hatalmas kiváltságnak tartom, hogy ikreim lehetnek, sőt ha még egyszer ikerterhes lennék, azt hiszem még örülni is tudnék neki, minden velünk megtörtént nehézség ellenére! Kép
Szerintem ne keseredj el, biztos javulni fog nálad is a helyzet! Jó, hogy idetaláltál, itt klassz társaság van és láthatod, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal. Ha esetleg mégsem tudnánk segíteni, akkor szerintem ne szégyellj felkeresni egy szakembert!

Szeretettel:
Mimóza
mimóza

Kedves Lányok!

Nem akarok neveket sorolni, nehogy valakit kihagyjak!Tulajdonképpen a net-et a páromtól kaptam ajándékba, éppen ezért, hogy tudjak kapcsolatokat teremteni.Ugyanis a "kálváriámhoz" hozzá tartozik, hogy szülővárosomhoz 250 km-re mentem férjhez.Így a régi barátságok is lassan ellaposodtak, én meg barátok, barátnők nélkül maradtam.Hiába csodálatos a férjem a várandós, babázós barátnők társaságát nem tudja pótolni Kép
Nagyon-nagyon örülök, hogy Rátok találtam, és azt hiszem máris(!) elindult valami változás!

Doris!
Nem csoda, hogy ennyire hiányoltak a lányok! Én is remélem, hogy már többet "találkozhatunk"!

Mimóza!
Soraidat olvasva elszégyelem magam, hogy én minek is panaszkodom!Talán nekem ez kell, hogy időnként észheztérítsenek, és élvezzem a valóságot az helyett, hogy azon aggódom ami még meg sem történt, és valószínű nem is fog.

Cat!
Nehogy holnap elfelejtsem:BOLDOG SZÜLINAPOT A SRÁCOKNAK!!!

Lenne egy kérdésem, kérlek segítsetek!
Kislányom sokat bukik, de az orvos nem foglalkozik vele, mert szépen hízik.Mindössze annyi, hogy ültetni kell kaja után.Nagyon eleven, rengeteget ficánkol, és az utóbbi 2 napban ami kijön belőle (akár 3 órával az előző kaja után is)savas, tehát hányás. Eddig nem ilyen volt. A mennyisége nem sok, de többször is 2 evés közt.Normális ez?? Mondjuk, ha én ficánkolnék ennyit a hasamon, biztos bennem sem maradna kaja...

Szép napot mindannyiotoknak!
tücök

SziszusKép
Tündériek a babák! Petyus meg a szarvas lábával csúcs.KépKép Nagyon szép kis ajándékot kaptatok. Ki volt ez a bőkezű adakozó ?

TücökKép
Köszönjük előre a köszöntést.Kép Én már bediliztem volna az internet nélkül, nekem nagyon sokat segítettek itt a lányok. Azt hiszem már sokszor képzettebb vagyok mint egy nőgyógyász,gyerekorvos vagy védőnő.KépKép Na az utóbbinál nem lehet nehéz képzettebbnek lenni. Engem csak a szoptatásban zavart meg az az erőszakos kampány, egyébként mentem a magam feje után a gyerekekkel kapcsolatban és szabályszerűen TÚLÉLTEM a napokat. Ma már sokkal könnyebb, és lazán veszem az egészet. Most nem is inkább a gyerekek készítenek ki, hanem ez a monotónia, amivel az itthonlét jár. Kép Most kezdem megérteni, hogy mi az a GYES betegség. Főleg azoknak nehéz, akik egyedül vannak a picikkel, a férjük sokat dolgozik. Ráadásul jön a tél....

DitkeKép
Nagyon büszke lehetsz magadra, mert szerintem nagyon ritka, hogy valaki eddig szoptat ikreket. Sajnos nem tudok segíteni ebben neked.KépKép

DorisKép
Igazán édesek lehetnek a srácok. Remélem Ediéknél találkozunk.Kép Lilcsike akkor ugyanolyan engedékeny maradt mint volt, szegény megadóan tűri Geri játékait.KépKép Természetben rád hasonlít, nem ?

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok nem zavarom többet köreiteket bocsi hogy benéztem!
Vancsa azért remélem olvastad a mit írtam segítségnek szántam és szívesen.
bim_bam

Sziasztok!!!!

Végre leülhetek egy kicsit a gép elé...
Napsugár elkezdte az ovit, persze egy hét után megbetegedett, amit szerncsésen elkaptak a fiúk is. Orrmandula gyulladásuk van, három napja minden éjjel lázasak, tegnap óta antibiotikumot kapnak, remélem ez már használni fog. Orrukat porszívozóm ezerrel, szegények nagyon utálják...
Holnap már könnyebb lesz, Sugi megy vissza az oviba, már ő is várja nagyon.

Olyan sokat írtatok, hogy nem győzök visszaolvasni!
Üdvözlöm az újakat!

Doris!Kép
Végre hogy itt vagy, nagyon sokat gondoltam rád (pont a napokban is) örülök, hogy visszatértél!
Gerinek és Lilcsikének nagyon boldog második szülinapot kívánok!Kép Kép

Cat!
Olinak és Samunak is nagyon boldog ELSÕ SZÜLINAPOT kívánok!!!!Kép Kép Várom a bulis képeketKép

Tényleg olyan gyorsan telik az idő... Ügyesek már a fiaid, ha próbálkoznak a járással! Az enyémek még nem mennek, néha aggódok is a Szabi miatt, mert állandóan lábújjhegyezik...
Ti miket esztek mostanában?
Nálunk most evés terén is rossz a helyzet, a betegségük miatt nincs étvágyuk, ráadásul most szoknak le a pépes kajáról. Kanállal egyáltalán nem tudom etetni őket. A tálcájukra pakolok kis falatkákat, húsit, répát, tésztát,sonkás kenyeret. Így viszont nagyon sokáig tart egy etetés, és nem is laknak jól... Most hogy betegek, megint kapnak tápszert is szinte minden evés után, pedig már úgy örültem, hogy csak reggel és este itták...

Vancsa!
Azt hiszem te kérdeztél a kinti altalásról. Az én fiaim nagyon szerettek kint aludni. Augusztus végén születtek, és egészen tavaszig minden délelőtt az udvaron vagy a teraszon aludtak. Két-három órát is!! Ha nagyon hideg volt, jó alaposan beöltöztettem őket,eddig szinte nem is voltak betegek.

Ide is leírom, hátha érdekel valakit:
Eladnám a két CAM hordozónkat 0-13 kg-ig használható. Emailem a profilomban!

Próbálok feltenni egy képet a fiúkrólKép Végre itthon van Apa is és a fényképező is!Kép

Kép

Bal oldalon Szabi, jobbon LeventeKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Már jó rég nem volt időm írni, de olvasni olvastam. Jellemző, hogy tegnap nem tudtam olvasni se és akkor írtatok a legtöbbet! De most már a végére értem!Kép

először is: Doris, üdv úja itt!!! Iszonyúan hiányoztál. Már akartalak hívni is, csak nem mertem zavarni. Ha tudsz, rakj fel új képeket magatokról, már rég láttunk titeket! És előre is gratula a 2, szülinaphoz!

Cat!

Nektek is nagy gratula a holnapi szülinaphoz! Ha Te mondod, hogy túl lehet élni az első pár hónapot, neked elhiszem! Bár, egyelőre nem úgy tűnik.Kép
A barátnőd nyitva tart esetleg szombaton is? Kéne egy két dolog még és a könyvet is vinném. Egyedül nem nagyon merek útnak indulni, mert az én kocsimba nem férnek bele a hordozók (túl rövid az öv), a másikat pedig eddig nem nagyon vezettem, még szokni kell.
De írtad, hogy unatkozol otthon. Ha van kedved, átjöhetnétek a srácokkal, van kert is, sétálni is elmehetünk.

Kristin, Sziszus, Annamari

Jó, hogy írtatok! Gyertek gyakrabban!Kép

Annamari

Sajnálom, hogy gondjaitok vannak. Még szerencse, hogy a pasik jól vannak. Remélem, hamar megoldódik a többi is.

Sziszus

Mi is uilyen babakocsit vettünk, még színre is! Azóta szinte minden nap használjuk, még terepen (földutakon) is simán elmegy. Majd rakok fel én is képet róla.Kép

Nálunk sem idilli a helyzet. Niki hasfájása ugyan már a múlté, de az éjszakai üvöltés sajnos megmaradt.Kép Egyszerűen nem értem! Már próbáltunk mindent, de sehogy se jó neki. Odáig jutottunk, hogy kézben sem alszik el, hurcolhatjuk 10től 3ig. Teljesen kikészültünk. A sírni hagyós módszer sem hozott maradéktalan sikereket- már 2-3 hete minden este ezzel próbálkozunk- és még mindig nem lehet lerakni. Napközben simán. Hiába megyen be hozzá, simogathatom, beszélhetek hozzá, csak üvölt. Néha több mint 1 órát is. Egyedül a cumira hallgat el, de el nem alszik, így mikor fordul és kiejti, kezdi elölről. Mi viszont nem bírjuk már tovább a nemalvást. A férjem 3 órákkal jár dolgozni, én meg néha ennyit is csak megszakításokkal tudok aludni. Ettől persze mindenki állandóan ideges. Néha simán elalszom úgy, hogy üvölt és nincs erőm felkelni hozzá egy idő után. Mostanában fél óra után azért abbahagyja ha visszadugjuk a cumiját. Nekem viszont bűntudatom van, hogy hagyom sírni, mikor ki kellene tudnom találni, hogy mi baja. De hiába találgattam, semmi értelmes okát nem látom az esti műsornak. Totál csődnek érzem magamat tőle. Meg szegény Nikire se tudok úgy nézni, mint Dávidra, aki ált szépen elalszik és nincs vele gond. Attól félek, hogy ha ez így megy, megutáljuk egymást.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Szombaton sajnos nincs nyitva a boltKépKép
Köszönöm a meghívást, de nekem sajnos pont az a bajom, hogy nem vagyok túl mobil a 2 gyerekkel, mert nincs autóm.Kép Taxival is mennék én, de nem tudom a biztonsági autósülést megoldani.Kép Ellenben Titeket bármikor szívesen látlak, ha meg tudod oldani.Kép

Sajnálom, hogy ilyen gondok vannak Nikivel. Nálunk is volt sírás-rívás éjjel az elején, ezért 3 hónapos korukig velünk aludtak. Én is volt, hogy úgy aludtam el mellettük a fáradtságtól, hogy még sírtak, aztán egyszer csak csönd lett. Sajnos ha fáradt az ember, akkor sokkal idegesebb is, ezért a tolerancia küszöbe zéró. Ismerős ez, ebbe mi is beleestünk.Kép Nincs egy kis segítséged, hogy addig kialudhatnád magad ? Csodákat tenne egy kis alvás.
Segíteni sajnos nem tudok, csak a túlélésre tudtok játszani, mi is ezt tettük. Aztán 3 hónap után egyre jobb lett, bár a cumitúra sokáig folytatódott.

IldikóKép
Sajnálom a betegséget.Kép Nálunk is betegek, illetve náthásak a pasik, így orrszívózom ezerrel.Kép A járással nem állunk mi sem fényesen, így ezen ne izgulj. A Millenáris parkban találkoztunk egy kisfiúval, aki 18 hónaposan kezdett el járni, tehát van még időtök. A mi családunkban 15 hónapnál korábban senki nem járt. Nekem is sokat lábujjhegyezik Olivérem, bár egyre többet teli talppal áll. Én ezen nem izgatom magam. Mi mutattuk ortopédorvosnak és teljesen normálisnak találta. Én is ezt csináltam Anyukám szerint kis koromban, és 15 hósan elindultam.

Az evéssel nálunk nincs gond. Reggelire és vacsira tápot esznek. Tízóraira 1-1 üveg gyümölcsöt, ebédre 1-1 üveg húsos főzit, és délután tejpépet vagy Sinlacot. Ha betegek, akkor elég csak ha tápot esznek, nem is kell, hogy jobban leterheljék a gyomrukat.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi a gyors választ!Kép
Evés terén délután sikerrel jártam, ettek egy kis joghurtotKép
ildikó

SziasztokKép

Csak gyors bekukk, mert itthon zajlik az élet, de nem álltam meg szó, oké írás nélkül...

DorisKép De jó hogy újra itt vagy!!!!

Gyöngyi

bgy

Szülinaposoknak utólag és előre is sok boldogságot!!!Kép Kép Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!!!

Ilyen meglepit!!!!!
DORIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon jó újra olvasni Téged!!!
HOgy vagytok?Gyerekek?Sokat nőttek biztosan!Rakj képet róluk!Boldog szülinapot nekik!Várták már a szülinapot,tortát?gondolom vigyorogtak nagyonKép

Cat!!!
BOLDOG SZÜLINAPOT a fiúknak!!!
rakj fel képet Te is,biztos lesz sok jó bőven.

Lilla!!
Ne stresszelj,én is voltam olyan passzban mikor azt éreztem ,kevésbé "szeretem" Laurát.Õ is egy időben nagyon hisztis volt!!!De ez az érzés nem valós csak a fáradtság,bizonytalanság miatt van.
Mi akkor kaptunk hasfájós kanalast...és egyre kevesebb lett a sirás.
Ki a dokid?Kati néni?Milyen?
Mikor én kicsi voltam nekem ő volt..akkor állitólag jó volt.

Szilvi!
Állati édesek és nagyok a gyerekek!
Nemrég még azon "leveleztünk" hogy jó lenne minél tovább húzni!

Judit,Vikta és a többiek!!!!!
Irjatok pár sort!!!!!!!!!!!!!!

Orsi!!
A Balcsin szoktatok vitorlázni?

Mindenkinek!!
Tényleg nagyon jó kis csapat van itt!!!Igaz mostanában tényleg nem vagyok napi szinten itt,de mikor visszaolvasok mindig azt mondom jó hogy megismertelek benneteket!!!
A sok lelki támasz,praktika...semmilyen okoskodás a közelébe sem jöhet!!!!!!!!!

Annamari,Nettke,Edit!............

kristin
kristin75

SziasztokKép
SziszusKép
Gyönyörűek a fotók, hihetetlenül sokat nőttek a gyerkőcök gratulálok és a szarvas-talpszopogatás külön tüneményKépKép
SzilviKép
Nagyon irigylésre méltó az optimizmusodKép Biztos minden rendben lesz és egyet értek VeledKép
VancsaKép
Gratulálok a közelgő esküvőtökhöz és kellemes, izgalmas készülődést kivánok a lagziraKép
MimózaKép
Meghatódtam újra a történetetektől...Kép Nagyon szép és már 3 évesek lesztek????KépHúúú de rohan az idő!
TücökKép
Sajna bukás-hányás ügyben nem tudok segiteni...talán a többiekKép
CatKép
Lehet Lilcsike tényleg rám hasonlit...szegény, ez sem szerencsés állapot minden élethelyzetben de majd alakul a kis DrágaKép Geri is csupa szeretet csak hát kihasználja az erőfölényétKép A GYES betegség rám is később tört rám de valószinüleg ezt nálam a külföldi magány okozta. A tél tényleg kicsit bezárkózottabbá teszi az embert...
Bim-Bam CsillaKép
Jaj de sajnálom ha megbántódtál...Kép Nagy itt a pörgés, időnként át-átsiklunk egy egy hozzászólás fölött. Kérlek ne haragudj senkireKép
IldiKép
Gyönyörűek a fiúk de én Napsugárkát is szivesen látnámKép A szemük sem áll jól...Kép Lábújjhegyezés miatt esetleg megmutathatnád szakembernek mert kezelhető a dologKép Mi még most is járunk néha Dévényezni. A lábújjazás elmúlt csak Lilcsike lába döl befelé még de már nem vészes az semKép Sajnálom a betegeskedést, gyógyuljatok meg hamarKép
Cicamica LillaKép
Köszi a kedves fogadtatást, nem zavarsz a telefonnal, jól esett, hogy hivtálKép Sajnálom a sirdogálást... Csak félve kérdezem, nem lehet, hogy fogzási problémátok van? Nálunk Lilcsikének nagyon hamar kibújt az első fogacskája. Születésekkor egy nagy ciszta volt alul középen a szájában, mondták hogy néhány hónaposan meg kell operálni. Szerencsére mielött elérte volna a 3 kg-ot a ciszta felszivódott és kezdett előbújni alóla az első fogacskája. Lehet nálatok is ilyen fájdalom okozza a sirdogálást... Remélem megoldódik hamarosanKép
CatKép
Akkor Nektek is jobbulástKép
GyönygyiKép
Remélem azért hamarosan jut majd időd irni is magatokról néhány sortKép Köszi a kedves fogadtatástKép

Puszi:Doris
doris

Cat Kép, boldog szülinapot a fiúknak!

Kép

Kép
liv

LivKép
Köszönjük szépen a köszöntést!KépKép

IldikóKép
Nagyon helyesek a pasik, egyre macsósabbak. Én azért Sugit is megnézném.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

SAMU & OLI!!! Isten éltessen benneteket!!
Cat és Catpapa (ha jól emléxem ZoliKép legyetek nagyon boldogok az 1 Képazaz egyKép éves fiaitokkal!!!

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

CatKép
Sok Boldogságot NektekKép

doris

DorisKép,SzilviKép
Köszönjük szépen az 1 évesek nevében.KépKép

Cat
Kép
cateye

Cat!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok nektek!!!
Várjuk majd a maszatolós képeket.Kép

Doris!
Nagyon örülök, hogy újra itt vagy.Kép
Hiányoztál.KépTényleg légyszi ha majd tudsz tenyél már fel képeket magatokról.Kép

Kristin!
Örülök, hogy jelentkeztél.Kép
Sajnálom, hogy Laura ennyi mindenen esett át.Kép
De gondolom, hogy most már minden rendben van .Kép
Mi még nem kezdtük meg a hozzátápit.Talán majd most ha betöltik a 4 hót, de éehet, hogy csak egy hónap múlva.
Majd képeket teszel fel?

Sziszus!
Húú, de nagyok már a fiúk.Kép
Örülök, hogy már mobilis lettél és csavaroghatsz a fiúkkal.Kép

Gyöngyi!
Tényleg írjál már magatokról.Kép

Lilla!
Biztos, hogy nem fogjátok egymást megutálni.Ha csak éjszaka sír, akkor nem a sötétben fél?Vagy van valamilyen világítás nekik éjszaka?

Ildikó!
Már kész pasik a fiaid.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Ikresmama!
Tényleg rég írtam már, rátapintottál, még dolgozom. Jobbanmondva ismét dolgozom. Szerencsére a munkám nagy részét itthonról is tudom végezni, ezért amíg nem kényszerülök fekvésre, addig húzni fogom. Szerencsére, a terhességem ezidáig (az augusztusi méhszáj-feszülést kivéve) panaszmentes, teljesen zárt a méhszájam, a méhfalam is puha, egyelőre keményedéseim sincsenek (23. hét) Kép Pedig elég sok a feszültség idehaza. A lányaim engedetlenségükkel kikészítenek, lakásproblémánk nem megoldott: költözés előtt állunk, mert a két picivel már nem férünk el, de egyelőre nics fedezet egy nagyobb házra/lakásra. Ezt tetézendő, viselnünk kell nagybátyám (vele élünk, az ő házában) paranoiáját Kép
Azért köszi, hogy hiányoltál párunkat.

Cat!
Itt is örömteli születésnapot kívánok Olinak és Samunak Kép

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!

Na, túl vagyok egy jó kis takarításon...mindíg megfogadom, hogy akkor most jó ideig éppen csak amennyit muszály, de aztán azon veszem észre magam, hogy már megint ablakot pucolok...
Szerencsére picurkáim nagyon jól lefoglalták magukat...
Had osszam meg veletek tapasztalatomat:nekem egyszerű MDF konyhabútorom van.Egyszer vettem a bátorságot, és a tetéjén, ahol nem látszik ráfújtam egy kis Mister Muscle tűzhelytisztítót.Szerencsére nem marta fel, viszont feloldotta rajta az évek óta rászálló zsíros gőzt. Előtte hiába mostam hetente, nekem úgy tűnt, hogy tiszta.De ezek szerint nem volt az...aztán a munka pultot is letisztítottam vele.Kb. évente megcsinálom, nekem működik. Persze lehet, hogy igazi fa bútoron kárt tesz!!!
Ha kipróbáljátok, mindenképp csak kis helyen, és ott ahol nincs szem előtt!!!Hiszen nagyon erős vegyszer!!!

Babáim most alszanak az ebéd után, ami répafőzi volt sajttal.
Tudnátok valami jó kis babakonyhás oldalt ajánlani, ahonnét tudnám bővíteni a menüjüket?
Nagyon szeretik a kész bébiételt, de hát ha főzök, az kiadósabb...

Na, lassan lépek, jön haza Apa, aztán irány vásárolni.Hogy én mennyire utálok cipekedni...az a sok gyerek, meg az a sok szatyor...Kép
Előző életemben málhás szamár lehettem :D

Használjátok ki ezt a szép időt!
Szép napot mindenkinek!
tücök

TücökKép
http://freeportal.hu/babakonyha/
http://www.babaszoba.hu/services/recipe/list?age=2

JudytKép,BoriKép
Köszönjük itt is a köszöntést.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Boldog szülinapot az 1 éveseknek!!! Kép

Vancsa!

Gratulálok!!! Kép

Lilla!

Biztos hogy imádni fogjátok egymást. Ahogy ez az időszak elmúlik, el is felejted. De tényleg.

Tücök!

Bukás ügyben sajna nem tudok segíteni, nekem ilyen csak mutatóban volt, mindig csak levegőt büfiztek. Meg is lepődtem, mikor egy barátnőm babája telibekapta a ruhámat, mikor felvettem...

Ditke
ditke62

sziasztok!

SAMU és OLI!!!!!!!!!!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNUNK NEKTEK
LAURA,NORBI ÉS KRISTIN

Tücök!
én is ismerem a bukás okozta mérget...amikor olyan óvatos vagy hogy tölcsért csinálsz a pelusból és szaggatva adod a tápot(50és büfi megin 50és b...) de a ruha mindig olyan lesz....
mi most a 4 hós oltás alkalmával kaptunk új tápszert ami HUMANAbaby fit kimondottan bukós babáknak.
meg nem szűnt teljesen de negyedére csökkent!
kaja után 1-2 órával pedig szinte már nincs is semmi!

JUdit!
majd ha cat-nél lezajlott a szülinapozásKépküldök neki képet hogy rakja fel.még nem tanultam megf kicsinyiteni,de ez a köv.lecke lesz.
digitről már fel tudom vinni számitógépre..ezt már kitanultamKépKép

kristin
kristin75

Sziasztok!

Cat: Még 1* BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!

Köszi a meghívást, majd gyűjtöm a bátorságot és egyszercsak nekiindulok velük hozzátok. Egyelőre még sok a gond is velük, nappal még 3 óránként esznek (de éjjel már ált egyáltalán nem Kép), mire összepakolom őket és elindulunk valahová, már éhesek is megint. Az meg alap, hogy ha valahova idegen helyre kerülne, azonnal enni akarnak, soron kívül is. De gondolom nálatok is hasonlóképp volt. Aúmgy én már most kezdem érezni, hogy mehetnékem van, soha nem voltam nagyon otthon ülős típus.

Doris

A foga lenne? Hát, nyálzani nyálzik kicsit, néha hanyatt köhög is tőle, de nem folyik úgy belőle, mint az uncsitesóból, pedig még annak sincs egy se. A fogzás csak este fájna? Nappal tök könnyen lerakom aludni, este is, ha felvesszük, nézelődik, nincs semmi baja. Jövő héten jön a dokinéni oltani, majd megnézetem a száját.
Olyan jó, hogy itt vagy, írj sokat!

Vancsa

Hol laksz a 17. ker-en belül? Mi Rákoskerten. Itt már összefutottam egy ikres anyukával, de gondolom nem Te voltál, mert ők még csak 4 hósak, nem 5.

Kristin

A dokinénink az Újlak utcából való, őt ajánlotta egy orvos ismerősünk és eddig nagyon szimpi. Házhoz jön, hétvégén is hívhatom. Sokat foglalkozott velünk, mikor Nikinek fájt a hasa, nagyon sok tippet adott rá. Nektek itteni van már vagy Maglódi? Költözés hogy áll? Már nagyon várom, hogy legyen sétapartnerem!

Judyt

Ég náluk éjjelilámpa.

Nem akarom elkiabálni, mert már máskor is volt ilyen, de tegnap éjjel elég hamar elaludtak. Először a szokásos nyafi, de lerakás után csak pár perc sírás volt, cumi a szájba és elaludt! 11-től 8-ig bírták! Éjjel nem is kellett kelni, csak 1* fejni. El bírnám viselni, ha minden nap így lenne...
És Niki ma olyan édesen mosolygott rám reggel, hogy majd elolvadtam!

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke

Neked is köszi a bíztatást!

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat!
Ismét Boldog szülinapot a fiúknak! KépKépKépKép
Ma du. 5 körül sétáltatok az utcánkban? Mert ha igen, anyukám titeket látott Kép

Eri
simones

KRISTIN!
Nekem is elküldheted a képeket, szívesen felteszem, ha gondolod.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Lilla Kép
dobnál nekem egy mailt?

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bim-Bam!

Ne haragudj, hogy csak most írok, de olvasni is alig van időm nem hogy írjak. Nagyon-nagyon köszönöm a leveledet, és már utána is kezdtem nézni a dolognak.

Cicamica!

Tényleg Rákoskerten laksz?!Kép Kép KépÉn a Mátka utcában lakom, a Cinkotai úthoz közelebbi részén.Ti mennyi idősek vagytok? Mi már inkább a 6 hónaphoz vagyunk közelebb! Esetleg találkozhatnánk is valamikor, mit szólsz hozzá?

Cat!

Én is Boldog szülinapot kívánok a gyerkőcöknek!!!Kép Kép

Kérdésem lenne: a védőnőm szerint még mindig ne igyak sok tejet, nehogy tejérzékenyek legyenek a fiúk. Még szoptatok. Én nem tudom mit tegyek, mert imádom a tejet. Ki mit szól hozzá?

legyetek jók

Vancsa

Kép
vancsa

SziasztokKép
JudytKép
KösziKép Mesélj kicsit magatokról isKép
BoriKép
Sajnálom...nem lehet könnyű. Nagyon vigyázz Magatokra és kivánom, hogy megoldódjanak a problémáitokKép
TücökKép
Köszi a tippet, talán kipróbálom valamikorKépNagyon szorgos voltálKép
KristinKép
Én is várom a fotóitokatKép
LillaKép
Ez igen, micsoda éjszakaKépKép

doris

Vancsa!
Lehet vmi a tejérzékenység kialakulásában,
legalábbis engem is figyelmeztettek amikor a fiúk három hónaposak voltak. Igaz addig viszont volt, hogy két liter (!) tejet is megittam egy nap és úgy szoptattam őket. HÁla Istennek náluk nem alakult ki allergia, de tényleg van egy ilyen vélemény, hogy nem árt vigyázni. Utána már csak napi fél liter tejet ittam.
M.
mimóza

Sziasztok Lanyok!

Ujra szabadlabon vagyok!!! A hetvegen joslo fajasaim voltak es berongyoltunk a korhazba. Bar hal Istennek nem volt tul komoly a dolog, azert megijedtunk. Csak egy par napot voltam bent a korhazban es azt is csak azert mert hetvegen a fu se no. A dokival megbeszeltuk, hogy mostantol szigoruan agyban fekves es stresszmentes elet. A ferjem, mint egy biztonsagi or ugyel ra, hogy tenyleg semmit ne csinaljak. Mosogatas, teregetes... egyaltalan hazimunka, torolve. Olyan edes, bar azt azert jobban szeretnem, ha kevesbbe emelt hangon figyelmeztetne az agynyugalom fontossagara. Kép Kép Ezennel a vezetesrol is le kellett mondanom, ami szamomra nagy csapas. Ugy erzem, mintha mostantol kizarolag masok joindulatatol fuggnek. Bar lehet, hogy csak nem szoktam meg, hogy a maszatok iranyitanak MINDENT es en csak asszisztalok. Kép

Trixivel talalkoztam a korhazban. Jol van, csak nagyon unja a banant. O az ultra puha agyat valasztotta, en kertem (protekciosan) deszkat a matrac ala. Haaat, lehet hogy Trixinek volt igaza, mert az elso nap utan nekem mar minden porcikamat torte az a nyavajas agy.

A dokival ugy egyeztunk meg, hogy kb. 3-4 naponta latjuk egymast es en meg jo kislany leszek. (Egyebkent be is tartom.) Allitolag varakozason felulien nagyon jok a leleteim es igy jobban jarok, ha otthon pihenek, mintha a korhazban lennek. (6 agyas szobaban voltam, es rajtam kivul mindenki beteg volt, kohogott, folyt az orra...stb.)

Viszont, ami most jon, azt nem fogjatok elhinni! A korhazi szobamba 2 kismama is dohanyzott! Az egyik mindenoras, a masik "csak" 8 hetes terhes, de otthon van mar ket kislanya.
Egyszeruen nem hiszem el, hogy valaki ilyen merenyletet kovessen el a kisbabaja ellen! Szerintem nem lehet mostmar nem tudni a dohanyzas karos kovetkezmenyeirol. Lehet, hogy 30 eve meg nem tudtak az anyukak, de azota sokminden megvaltozott. Amerikaban fizikailag megakadalyozhatjak, sot birosag ele is vihetik az olyan kismamat, aki dohanyzik. (Azt hiszem gondatlan veszelyeztetes cimen, de ez nem biztos.) Ja, es a legjobb az volt, hogy a noverek egy-ket enye-enye beszolasan kivul semmi nem tortent az ugyben. Az orvosok, meg szolni se szoltak.
Csak en vagyok ilyen tulerzekeny vagy itt valami tenyleg nincs rendben? Persze az is lehet, hogy en is valami nagyon sulyos dolgot kovetek el a picurkaim ellen, csak nem tudok rola. Pl. ragot eszem, amirol majd 20 ev mulva kideritik, hogy micsoda remiszto dolgokat okozhat... Nem tudom, ti mit gondoltok?

Na megyek is lefekudni, eleg volt mara belolem.
Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Vancsa!
A tejről elég szélsőséges véleményeket bírnak alkotni orvosi és természetgyógyászi körökben. Én nem tudom, melyik tábornak lehet igaza, annak, aki szerint nagyon kell és fontos, vagy annak, aki szerint felesleges és ártalmas. Engem még 9 évvel ezelőtt egy gerincprobléma kapcsán az Ormos Intézetben lebeszéltek a tej fogyasztásáról. Akkor annyira kínlódtam, hogy tényleg felhagytam vele és már nem hiányzik. /Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szoktam bűnözni egy kis tejeskávé vagy kakaó formájában./ Állítólag egyébként a felnőtteknek nincs rá szükségük, nem is tudjuk emészteni szerintük, meg még biztos van rá ezer okuk, miért nem javasolják.
A döbbenet akkor ért, amikor a szoptatás vége felé /14 ill. 17 hó/ megkérdeztem a gyerekorvosunkat, hogy most mi legyen, tápszer vagy tej, és azt mondta, egyik sem. Tápszer minek, mikor már esznek rendesen, a tej meg csak galibát okoz. Felső légúti betegségeknél kifejezetten rossz hatású. Ha egy betegének ilyenje van, először is megkéri a szülőket, hogy ne adjanak neki tejet /legalább amíg beteg/, és azt mondja, van, aki pusztán ettől képes meggyógyulni, ill. a gyógyszerek hamarabb segítenek.
A tejérzékenység kialakulásáról fogalmam sincs. Én nem ittam tejet, amikor szoptattam, pár hónaposan a babáim mégis ekcémásak lettek, aminek az oka sokak szerint: allergia az állati fehérjére. Mondjuk innentől kezdve nemcsak tejet nem ihatnának, de húst sem ehetnének, de azért ilyet nem csinálunk. Szeretik is a húst, meg mindent azért nem vonhatok meg tőlük, abban is van egy csomó minden, ami kell a szervezetnek. Tejtermékek közül a natúr joghurt ajánlatos, azt szerencsére imádják, meg a kálcium pótlására jó ha sok szezámmagot, szezámpelyhet kapnak.
Na, nem igazán a kérdésedre válaszoltam, sőt arra nem is tudtam, de mindegy, most már elküldöm. Remélem, nem bolygatok vele kedélyeket.

Mimóza!
A bölcsis kérdéseidre majd a "nagyoknál" válaszolok, a jövő héten valamikor, jó?

Éva
Éva70

Cat! Kép
Köszi a babakonyhás oldalakat, már meg is csináltam egy brokkolis főzit. Nagyon ízlett nekik!
Milyen érzés, hogy már nem babáid vannak, hanem "kisdedek"?

Heszter!
Tényleg pihenj, és örülj neki, hogy a férjed eréjes, mert másként nem lehet velünk bírni.Kép
Sajnos itthon én sem tudtam pihenni, mindíg csak egy "kicsit" akartam még megcsinálni, és hát kórházi benntfekvés lett a vége Kép
A cigarettázók ezek szerint mindenhol megtalálhatók Kép
Én alapból rettenetesen ellene vagyok, de hogy várandósan...
Meg persze mi is szívhattuk a bűzét, mérgezhettük magunkat, meg a babáinkat.Hiszen a wc-ben szívták!
Ráadásul amikor én voltam bent, felujjítottak, ami rengeteg porral, festékszaggal járt Kép

Hát, gondolom ilyen dolgok miatt egyre több a léguti, és másfajta allergiák.

Ma volt az első éjszaka, hogy mindkét lurkóm átaludta!!! Egyik sem dumált hajnalban!
Remélem hétvégén is így lesz, legalább Apa is aludhatna tovább, ha már dolgoznia nem kell.

Sziasztok!
Tücök
tücök

ÉvaKép
A tejről én is egyre inkább rosszakat hallok. Főleg a kereskedelemben kapható tejekről, ami bocit nem nagyon látott. Az biztos, hogy gyulladásoknál, felsőlégúti betegségeknél tilos tejet és tejterméket fogyasztani. A tejtermékek közül a savanyított tejtermékek fogyasztása ajánlott (joghurt,túró, kefír)
Tejet direktben nem iszunk mi sem, csak a kávét szelidítjük vele. A gyerekeknek sem akarok azt adni 2-3 éves kor előtt. Viszont van olyan orvos aki meg azt mondja, hogy ne a mű tápszereket itassuk a gyerekekkel, hanem inkább tejet. Szóval ez is egy fajta nézet. Még az a szerencse, hogy lehet már kapni rizstejet,zabtejet és egyébb bio cuccot, amivel helyettesíthető a tej. Bár az áruk horror.

HeszterKép
A mi kórházunkban is pöfékeltek a kismamák, de az udvarra jártak le szívni. Én is mélyen elítélem ezt, de sajnos tenni nem tudunk ellene.
Örülök, hogy az ijedtségen kívül nem volt nagyobb bajod! Tényleg mostmár pihenés piano-ban, és hagyd magad kényeztetni!Kép

TücökKép
Olyan nagyfiaim vannak már!KépKép Már sosem lesznek olyan picuri csecsemők. Szerencsére jó anyásak, és bújósak, így mindig agyondédelgetem őket.KépKép
Az 1 éves szülinapjuk örömére Samu ma elindult. Jár mint a részeg tengerész a Popey-ben.Kép Nagyon büszke magára, és hangosan kacag a sikerein.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Tényleg! A rizstej és társai eszembe se jutottak most, pedig ezek a mi gyerekorvosunk szerint is a fogyasztható kategóriába tartoznak. Azt hiszem, annak idején meg is néztük, mennyibe kerülnek, aztán úgy döntöttünk, nem szokunk rá...
Éva
Éva70

Cat!
Ja, és gratulálok a kis menő manódhoz!
Éva
Éva70

Sziasztok!

Cat! Gratulálok az első lépésekhez!

Érdekes dolgokat írtok a tejről.

Cigi. Tényleg gáz. Nálunk csak anyós-após nagy bagós, szerencsére senki más.
Eszembe jutott, hogy volt a patológián egy kissebségi lány. A szülészetről hozták le, mert bejött szülni, de mégse az lett, meg nem tudta, hogy 34 vagy 37 hetes (papírjai se voltak rendben). Na utána még egy párszor kitalálta, hogy szül, de mindig visszaküldték. Amikor én szültem ismét próbálkozott a szomszéd szülőágyon. Valakivel vidáman nevetgélve telefonálgatott, mondta, hogy két perces fájásai vannak. Én két nyögés között mondtam a férjemnek, hogy kétlem. Aztán mikor mi már hazamentünk a kórházból végre megszült. Vissza kellett járnunk antibiotikumra a fiúkkal, mert valami bacit kaptak. (Mondjuk ilyenek között voltam két hétig nyitva a patológián, nem csoda, hogy baci ment fel a fiúkhoz, de ez más történet). Na ő is cigizett, erről jutott eszembe. Lett vagy 2 kilós a babája.

Megyek etetni!
Puszi!
Enikő
olajfácska

Sziasztok!

Vancsa

A Mátka u hol van? Ligeten? Persze, talizhatunk valamikor! Tegnap voltunk 4 hósak!

KÉpzeljétek, Dávid eddig is dumált már egy ideje, meg mosolygott, de tegnaptól hangosan nevet és fülig ér a szája. Annyira édes, meg kell zabálni!

cigi: Nálunk a szülőszobán is volt olyan, hogy már majdnem megszült és még bement a WC-be dohányozni. Lett is botrány belőle, áthallatszott amikor a doki és a szülésznők veszekedtek vele. Azt mondták neki, hogy ha még egyszer rá mer gyújtani, mehet haza szülni, mert innen kiteszik a szűrét. Kép Olyan csajjal is találkoztam ott, mint Enikő: ő se tudta hány hetes, két kislányt szült, elvileg 34. hétre. Szegények, nem elég, hogy koraszülöttek, még cigit is szívtak. Meg aztán a csaszi után is volt 2 szobatársam is, akiket az motivált a gyors kelésre, hogy menjenek az udvarra cigizni. Én még alig bírtam magamat vonszolni. Az egyik 25 éves volt, neki is koraszülött volt a babája, sokkal nagyobb, mint az enyémek, de vagy 2 hétig lélegeztetni kellett. De ő csak napi 4 szálat szívott és nem tüdőzte le- úgyhogy tutira nem amiatt?!!

na, mennem kell, ezt is 3 órája írom

pusz, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Nálunk is megy a totyogás,Dorcsi már inkább szalad,Lillácska megfontoltan totyog mint egy pingvin.

A korházi higéniárol tudnék én is mesélni,a vége felé már rutinossan,mikor hallottam hogy jön a kocsi le vánszorogtam az udvarra és bezártam a szobámat és inkább Anyukámra biztam a takaritást.
Volt hogy az a rongy amivel végignyalta a szobát,beleértve kilincs,ablakpárkány,szekrény láb,nos ez a rongy a tányéromban landolt!
Majdnem kidobtam a taccsot.
Ja ágyat is én húztam,igaz akkor amikor csak akartam mert a szekrény tárva-nyitva volt,bár nem is akarta senki megtenni helyettem.Ennyit a fizetős egy ágyas szobárol,és a vele járó előnyökröl,mondjuk legalább nem kellett végig aszisztálnom több bébi születését és hazamenését,ami biztos nem esett volna jól.

Dohányzás:Átjött két állapotos barátnöm vendégségbe hozzánk,én kis buta vettem epret(tavasz,aranyár)megmostam majd az ebéd után az asztalra tettem,erre vad indián visitás közepette felkapta az eggyik és rohant újra megmosni.A nem jól!! megmosott eper árt a babának!!!Majd kiülteka kertbe cigizni.No comment!
Jo éjt! Fenyő
törpefenyö

Cat!

Gratulálok ez egy éves nagyfiúkhoz!

Csatolok egy augusztusi képet a lányaimról.
Kép

Sziasztok
ikeranya

IkeranyaKép
Tündériek ezek a kiscsajok! Az albumodban lévő néhány képen kifeküdtem, mert olyan szépek a lányok. Főleg a rövid szőke hajjal tetszenek nekem, amikor világítanak azok a hatalmas kék szemek a pofijukból.KépKép

ÉvaKép,IkeranyaKép
Köszi a gratulákat!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lanyok!

Eloszor is gratula a babocakhoz! Egyik helyesebb, mint a masik!! Most egy kicsit meg irigykedem Ratok, de nemsokara nekem is lesz ket sajat szuper babam!!! (Mar alig varom, hogy megismerhessem Oket!!)

Azt hittem, hogy elszigetelt esetrol volt szo a 2 cigizos lanynal. Ezek szerint en duplan naiv voltam. Ugy okoskodtam, hogy a Rokus megyei korhaz, raadasul a VIII. kerulet kozepen, tehat ok kapjak a "problemas" eseteket. Hmmm. Ez nagyon szomoru.
Be kell vallanom, hogy en 10 evig bagoztam. Amikor a parommal ugy dontottunk, hogy nekivagunk a baba projektnek, megegyeztunk: min. 6 honappal a fogantatas elott le kell szoknom. (A ferjem nem dohanyzik.) Az elet ugy hozta, hogy a leszokasom utan egy evre lettem terhes es meg orultem is a plusz tisztulasi idonek. Most mondjatok meg, nem erdemli meg minden kisbaba, hogy a szulei altal teremtheto leheto legjobb feltetelek koze szulessen?

Mas. A koldokom eddig irto picire zsugorodott, viszont az utobbi 1 hetben kezd latvanyosan kituremkedni. Lehet ez a koldokserv jele? Ha igen, mit lehet/kell vele csinalni?

Sziasztok es jo babazast,
Heszter
33+2

KépKép
heszter

SZiasztok Mamik,

gyors bejelentkezés, mert a dokibácsi a hétvégére szabadlábra engedett!
velünk minden ok. A babák 1200-1300 g körüliek a 29. héten. Teljesen ki lettem vizsgálva a mellett, hogy kaptam 3 napig Magnesium infúziót, tüdőérlelőt és antibiotikumot is. Volt Ekg, Szív Uh, láb Uh, nincsennek e benne vérrögök, stb. Minden rendben kivéve, hogy egy kicsit megemelkedett a cukim. Most diétázom, de az a legjobb menü a kórházban, úgyhogy a jó oldalát nézem.
Kötögetek, olvasgatok és már tudom a nővérkék összes magánéleti gondját! :-)
Itthon nagyon jó, apa kényeztet én meg pumpálom magamba a sok boldogság hormont!

Millió puszi nektek!
M.
kmoncsi

Szia Moncsi!

Csak így tovább!

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziszus

elsősorban Neked ígértem babakocsis képet. Íme...Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Fius anyukák figyelem!
Új kép a lányaimról a profilomban!

T.fenyő
törpefenyö

Moncsi,

Annyira orulok, hogy jol vagytok!! A Szuper Anyu cimet nalam mar kierdemelted. Kép
Ha veletlenul elkenodnek, majd Ratok gondolok es erot meritek a jo peldadbol.
A legjobbakat,

Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok,
jaj, de ritkan tudok jonni... napkozben mar szinte soha... most alvas helyett vagyok veletekKép
nem tudom mar ki irta ezeket, csak valaszolok ill reagalok ami eszembe jut.
- En a 16.hetig dolgoztam, ez eleg is volt, utana ugy feszult a pocakom...
- Eleinte nalunk is volt ejjeli orditozas, a Nati gyerek nem tudott aludni, en is gondoltam cifrakat, de aztan elmult egyszer csak, es nem utaltuk meg egymast!!!! Szoval kitartas!

Tucok,
koszi a beszamolot! ez tenyleg eleg rosszul hangzik!!!
Mikor megszulettek a babak (en a terhesseg alatt nem aggodtam a 3 miatt, orultem kezdettol fogva, hogy egyaltalan lesznek), hirtelen ram is ramszakadt az egesz, mondtam is Tominak: "olyan jol megvoltunk mi kettecsken, biztos akartuk mi ezt?? Mar sose lesz semmi a regi, nyugodt..". De en nem akartam megfeleleni egy percig sem. (Kivaltsagos helyzetem van, nincs "egy es igaz" modszere senkinek 3asikrekreKép)Mindent a sajat fejem utan csinalok, illetve figyelembe veszem amit itt a lanyok irnak, es leszurom, hogy mit hogyan hasznalok fel belole. Nincs tokeletes modszer! De jo hogy itt vagy, es jo hogy ezt mar Te is erzed!!Kép

Annamari,
remelem most jol pihensz!!! Az irodalomtortenet miatt ne izgulj elore. Majd atevickelsz valahogy!! Azert van a vizsgaidoszak, hogy akkor olvassKép akkor mar talan nem csak szoptatsz majd, es Peter etet amig Te tanulsz. Es most kihivhatnatok majd az otthon-segitunk -alapitvanyt!!!
Az anyagiak ugye eleg gaz, tudom hogy nehez, de nem kene szocialis alapon segelyt kerni..?

Edit,
jol vagytok? reg nem irtal!!!

Kép
nettke

Sziasztok lányok!

Törpefenyő
Pontos infot a járandóságokról az alábbi helyen találsz:
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=4

Sziszus
Milyen táblázatról beszélsz?

Ditke, Cateye, Icsilya
Köszi az info-kat duplagyes és magzatsúly ügyben! J

Szilvibank és Borkadorka
Kb. egyidősek vagyunk, ma megyek dokihoz. Én 3 hetente járok, nagyon aggódós a dokim. Ezt egy cseppet sem bánom, és mindig megnyugszom, ha azt mondja, minden rendben. Ez eddig mindig így volt, az egyetlen, ami miatt folyamatosan aggódom, a picik fejében látható plexus ciszták. Ettől eleinte nagyon megijedtünk, de sokat olvastunk-kérdezősködtünk, és mindenütt nyugtattak, hogy ez magától el fog tűnni, és nem okoz gondot. Ezért is jó, hogy sűrűbben megyek dokihoz, mert már nagyon kíváncsi vagyok a ciszták méretére – hogy tényleg csökken-e.
Egyébként az utóbbi 1 hétben egyre jobban kezd dagadni a kezem, és a lábam nagyon húzza a görcs, zsibbad, és nem tudom hova tenni éjjel. Se felpóckolva nem jó, se lógatva, se vízszintesen. A szülésfelkészítőn azt mondta egy doki, hogy Venoruton-nal kenhetem, nem árt. Ha ma este a dokim is javasolja, holnaptól biztosan elkezdem.
A doki különben mindig megdicsér, most +11kg-nál járok, és az mind a babákra megy. Éppen jó a méretük, látszik rajtuk, hogy az étkezésre különösen nagy gondot fordítok! J Már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rájuk… Sokat mozognak is, és most már elég erősen – nemcsak érezni, de rendesen látni is, ha rákezdik…J A méhszáj zárt, és puha a hasam, szerencsére én sem keményedek még.
Segítség nekünk sem lesz, mivel mind a négy nagyszülő dolgozik innen 200km-re, így erre nem is számítok. A picikkel mi sem fogunk férni már, így éppen tagnap végre meghoztuk a döntést, és kész ház helyett építkezünk. Van kiszemelt telek, és egy év albérlettel is jobban fogunk járni, mint a használt vétele esetén. Ha szerencsénk van, a mostani lakásunkat addig vissza tudjuk bérelni, és így kb. egy évig össze kell majd magunkat húzni. A sok feladattól félek, mert januárban jönnek a picik, még 1,5 évig suliba járok (mérlegképes tanfolyam) és emellett lesznek még a házzal kapcsolatos feladatok. Szóval nem fogunk unatkozni…
Fel a fejjel neked is Borkadorka, előbb-utóbb ti is megtaláljátok a megoldást. Mi is hitelt veszünk fel, és új házra a szocpol sem jön rosszul.

Kmoncsi
Nagyon örülök, hogy minden rendben veled!

Lányok
Az hallottam, létezik vmilyen kismamáknak készített szorítóharisnya (a pocakot üresen hagyja, és felette állíthatósan kapcsolódik), ami megelőzi a visszerek kialakulását, és a lábfájást. Van valakinek tapasztalata erről? Tényleg jó? Ha igen, hol lehet hozzájutni, és mennyi az ára?
A válaszokat a munkába-járáshoz köszönöm. Egy héttel ezelőtt még inkább csak a lelkiismeretem miatt gondolkodtam, hogy abba kellene hagyni, de azóta rohamosan érzékelni is kezdem, hogy már tényleg nem bírom soká. Köszi mindenkinek!

Sziasztok
Eszter (Ikresmama 24+6)
ikresmama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?