Sziasztok lányok!
Törpefenyő
Pontos infot a járandóságokról az alábbi helyen találsz:
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=4 Sziszus
Milyen táblázatról beszélsz?
Ditke, Cateye, Icsilya
Köszi az info-kat duplagyes és magzatsúly ügyben! J
Szilvibank és Borkadorka
Kb. egyidősek vagyunk, ma megyek dokihoz. Én 3 hetente járok, nagyon aggódós a dokim. Ezt egy cseppet sem bánom, és mindig megnyugszom, ha azt mondja, minden rendben. Ez eddig mindig így volt, az egyetlen, ami miatt folyamatosan aggódom, a picik fejében látható plexus ciszták. Ettől eleinte nagyon megijedtünk, de sokat olvastunk-kérdezősködtünk, és mindenütt nyugtattak, hogy ez magától el fog tűnni, és nem okoz gondot. Ezért is jó, hogy sűrűbben megyek dokihoz, mert már nagyon kíváncsi vagyok a ciszták méretére – hogy tényleg csökken-e.
Egyébként az utóbbi 1 hétben egyre jobban kezd dagadni a kezem, és a lábam nagyon húzza a görcs, zsibbad, és nem tudom hova tenni éjjel. Se felpóckolva nem jó, se lógatva, se vízszintesen. A szülésfelkészítőn azt mondta egy doki, hogy Venoruton-nal kenhetem, nem árt. Ha ma este a dokim is javasolja, holnaptól biztosan elkezdem.
A doki különben mindig megdicsér, most +11kg-nál járok, és az mind a babákra megy. Éppen jó a méretük, látszik rajtuk, hogy az étkezésre különösen nagy gondot fordítok! J Már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rájuk… Sokat mozognak is, és most már elég erősen – nemcsak érezni, de rendesen látni is, ha rákezdik…J A méhszáj zárt, és puha a hasam, szerencsére én sem keményedek még.
Segítség nekünk sem lesz, mivel mind a négy nagyszülő dolgozik innen 200km-re, így erre nem is számítok. A picikkel mi sem fogunk férni már, így éppen tagnap végre meghoztuk a döntést, és kész ház helyett építkezünk. Van kiszemelt telek, és egy év albérlettel is jobban fogunk járni, mint a használt vétele esetén. Ha szerencsénk van, a mostani lakásunkat addig vissza tudjuk bérelni, és így kb. egy évig össze kell majd magunkat húzni. A sok feladattól félek, mert januárban jönnek a picik, még 1,5 évig suliba járok (mérlegképes tanfolyam) és emellett lesznek még a házzal kapcsolatos feladatok. Szóval nem fogunk unatkozni…
Fel a fejjel neked is Borkadorka, előbb-utóbb ti is megtaláljátok a megoldást. Mi is hitelt veszünk fel, és új házra a szocpol sem jön rosszul.
Kmoncsi
Nagyon örülök, hogy minden rendben veled!
Lányok
Az hallottam, létezik vmilyen kismamáknak készített szorítóharisnya (a pocakot üresen hagyja, és felette állíthatósan kapcsolódik), ami megelőzi a visszerek kialakulását, és a lábfájást. Van valakinek tapasztalata erről? Tényleg jó? Ha igen, hol lehet hozzájutni, és mennyi az ára?
A válaszokat a munkába-járáshoz köszönöm. Egy héttel ezelőtt még inkább csak a lelkiismeretem miatt gondolkodtam, hogy abba kellene hagyni, de azóta rohamosan érzékelni is kezdem, hogy már tényleg nem bírom soká. Köszi mindenkinek!
Sziasztok
Eszter (Ikresmama 24+6)