Sziasztok Pocakos Társaim!
Türelmeteket kérem, mert rengeteg elmaradásom volt és annyi mindenhez szeretnék én is hozzászólni.
Kata!
Nehogy bántásnak vedd a "Kata szerinti" napok számolását
. Nem akartam mindíg odaírni
. Én viccnek szántam, csak a smiley lemaradt. Csak már megszoktam, hogy kedd a váltónap, így aztán kiírtam magamnak, hogy most itt a neten más (feledékenység
). De azt hiszem átveszem a jó szokásodat és csak az éppen "folyamatban" levõ hetet írom oda.
Bubu, Kata!
A felfújt receptet a Mit fõzzek? topicba fogom beírni, mert itt nagyon Off volna, ott meg van helye
.
Zkati!
Kitartás! Már nem tarthat soká. Aztán majd rakétasebességgel fog megszületni a manócska
.
Krisztinka, Beszti!
Nálunk is be kell feküdni a kiírás napján és sajnos meg is indítják a szülést
. Ez új mánia (új fõorvos, új szokások).
Norci, Kata!
Jó Nektek. Az én Babám is befordult és hetekig jó is volt neki úgy. Most meg vagy egy hete forgolódik. Egyszer fent, egyszer lent. Akármit írnak is a könyvek a manók még az utolsó pillanatban is találnak elég helyet arra, hogy célegyenesbe forduljanak
. De hol van az még?
Dojika!
Csak kitartás! Feküdj sokat, olvass, kézimunkázz, élvezzed, hogy még annyit pihenhetsz amennyit csak akarsz
. És persze beszélj sokat a babával. Tudom nem könnyû feküdni (én is feküdtem egy hónapot és kórházban), de az a négy hét hamar elszáll és lehet, hogy nem is kell majd olyan szigorúan betartanod.
Gitta!
Bár írtad, hogy vigyázol magadra, de azért a sétával is csak óvatosan! Inkább üldögéljél valami szép helyen a napsütésben (nálunk most éppen süt). Aztán pár hét múlva már bátrabb lehetsz.
Csipkebogyó!
Az UH nem pontos, de nem ám. Egy barátnõm logikusan elmagyarázta, hogy egészen pontosan csak akkor tudna mérni, ha pont oldalról mérné a babát. De ugye õkelme térben van, s elég egy kicsit nem oldalról mérni és máris kisebb, mint a valóságban. Egy-két hét +- mindíg elõfordul késõbb is. Az Elevitet meg szerintem nálatok is be lehet szerezni. Hízlal-e Téged-babát vagy sem, errõl megoszlanak a vélemények. Ezzel részletesen foglalkozik az Elevit címû topic.
Sheila!
Jó Neked, hogy már készülõdsz. A mi babaruháink még a nõvéremnél vannak vagy 180 km-re. Majd jön postán. Én a 36. héten szeretném összerakni a cuccaimat. Az esetleges következõ baba gondolata csak akkor merült fel bennem, mikor a "kezdeti" nagyon-rosszulléteken túl voltam. Addíg azt mondogattam, hogy ez lesz az utolsó (szerencsére az ember lánya gyorsan felejt
).
Lella!
Csoki, édesség-nyamm. Napok óta rajtam van az édesség ehetnék. Szörnyû
. Én mézes kenyeret ettem tegnap este
.
Most meg csokit rágcsálok míg írok Nektek
.
Noemi!
Azért légy óvatos a kis vérzéssel is! Bár lehet, hogy csak egy kis hormonszint ingadozás az oka. (Nem most lenne a menzesed alap-esetben?)
Kato!
Valóban minden terhesség és szülés más. Nekem ez már a harmadik, s vagyunk itt többen ilyenek
. Ahogy mi sem vagyunk egyformák, úgy a manók is különböznek már a pocakban is.
Kinga!
A vizelet fehérjetartalmát minden doki, védõnõ meg tudja nézni, mert van rá tesztcsík. Esetleg kérhetnél-beszerezhtnél is párat, hogy gyanús esetben meg tudd nyugtatni magadat.
Na, végére értem, bocs a litániáért!
Bori (31. hét)