Új privát üzeneted érkezett!

Csipkebogyó,
mind a négy gyerekemet 2 héttel kisebbnek mutatta az UH, ami pedig "tutibiztos"... Mind a négy éretten született, volt amelyik a gyerekorvos szeint rendes túlhordással.(Tudod, a körmök hosszából és a bõr állapotából ez látszik.) Ennyit az ultrahangról, nyugi.

Zkati,
várunk odaát az Elsõ napok...-ban! Mostmár biztos szülni fogsz, drukkolok!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Csak most találtam meg a babanatet, de nagyon tetszik.
Szeretnék én is csatlakozni a pocakosok táborához, most vagyok a 28. hétben. Nekem van már egy lurkom és azt szeretném tudni a több gyerekesektõl hogy a második terhesség illetve szülés tényleg teljesen más! Az eddigi tapasztalataim ezt igazolják.
Szeretnék sok boldogságot kivánni az új babákhoz, és sok kitartást mindekinek.

Kato
katalinka

Sziasztok!

Hazajöttem.
A görcsök pillanatnyilag elmultak, vagy legalább is elég renezetlenné váltak.A doki vizsgálata alapját 1 újnyira vagyok kinyílva, de még mindig magasan van a baba, hát nagyon megkínoztak.
A köldökzsinór áramlása és a magzati vérkeringés jó, a ctg. szintén, így nincs ok a szülés mesterséges beindítására.

Abban maradtunk, hogy ha péntekig semmi magától akkor besegítünk neki egy kicsit.

Nagyon kipurcantam ezektõl a vizsgálatoktól ma. Fõleg a kézzel végzettõl.
Remélem, hogy a görcsök visszajönnek aztán éjszaka hajrá.
És a vizsgálat óta véres valami jövöget ki belõlem.
Talán a nyákdugó.

Ha ma semmi holnap este ctg.
Látjátok lehet ilyen bonyolult is egy komplikáció mentes terhesség után
Sziasztok

Zkati
41+6
zkati

Szia Zkati!

Szerintem már mindeki itt drukkolt neked a könnyü szülésért, köztük én is és lám-lám, nem jól csináltukKépKép
(Remélem nem baj a többesszám, de ugy vettem észre mindenki szoritottKép, szerintem azok is akik ma nem voltak jelenKép)
Azért örülök hogy a baba jol van és hogy minden rendben. Azt nem tudom hogy a vérzés a nyákdugo-e, de drukkolok hogy az legyen. Ha más nem akkor a doki un. "kinzása" hozzásegit a születés beindulásához. Szoritok nagyon.
Az is lehet hogy este már... Kép Ha meg nem akkor vigasztaljon a tudat hogy a babádnak nincs semmi baja, jo a keringés.

Drukkolo SashaKép
sasha

Sziasztok ,

ma mi is megijedtunk, d.e. egy kis piros Kép verzesem volt es utana egy pici barnas, aztan azonnal el is mult. Kép A vedonot felhivtam, meg nem kuldott dokihoz, hanem, hogy figyeljem, ha erosebb lesz, korhaz. Gondolatban beszeltem a babahoz, mennyire szeretnenk Ot, stb. Pihentem par orat, lattam, elmult, aztan nem is birtam tovabb, elmentem itthonrol. Nem volt azota semmi baj. Nagyon remelem, nem fog megismetlodni.

Mindenkinek problemamentes babavarast es ZKatinak ugyanolyan szulest kivanok! Kép Kato, udv a topicban!Kép

Noemi
9+6
Noemi

ZKati,

most latom az uzenetedet. Tenyleg itt drukkolunk mindnyajan. Kép Nem lehet, hogy elszamoltak az idopontot? Fo, hogy jol van a baba. Minden jot, konnyu szulest, gyonyoru babat!! KépKép

Noemi
Noemi

Hello Pocakosok,

Én még mindig itt, benneteket olvasgatlak. Úgy a szívemhez nõttetek, hogy nehéz távozni, még ha tudom is, hogy elõbb-utóbb mindannyian követni fogtok az Elsõ napok, hetekbe. Furcsa, hogy már nem látom magam Kata szuper táblájában, ahol olyan fantasztikus volt megélni a sorszámok bevezetése után ahogy egyre feljebb jutok. Nem néztem meg, de azt hiszem úgy beelõztem, hogy nem is voltam soha dobogós helyen. Na ezt azért nem bánom. Kép

Zorka-baba fantasztikus kislány gyönyörû és nagyon jó. Sokat szopizik, szépen alszik, imád fürcsizni. Már kezd fókuszálni, néha mintha kimondottan rám nézne. Szuper dolog babázni. Higgyétek el, minden kellemetlenséget megér, ami a terhesség és a szülés alatt felmerülhet.

A pici lány ráadásul nagyon okosan számolta ki, mikor szülessen meg. Pont hazajött a doktor bácsija, nem volt iskolában a szülésznõje, illetve noha azon a napon született, amikor a szülésznõm 3-ig nem tudott volna bejönni, õ várt 4-ig. Plussz a papa is elnökölt egy konferencián következõ héten, arról nem beszélve, hogy csütörtök éjjel aludtunk elõször az új lakásban, hagyott nekünk két szokónapot. (Azért lehet, hogy ez a költözködés egy kicsit rásegített a dologra, bár én nem kimondottan cipekedtem.) Azt meg nem is mondom, hogy kiszámolta, hogy a maminak ne kelljen táppénzre vagy szabira mennie egyetlen napra sem. Tehát osztott-szorzott a drága és ez jött ki. Hát nem okos kislány.

Ha nem bánjátok még ide is írogatok, vissza-visszanézek, de legalábbis visszaolvaslak benneteket.

Zkati,
Kimondhatatlanul drukkolok neked, már nagyon visszaszámlálás van.Kép Tarts ki még egy picit. Remélem ma éjszaka kibújik a picibabád.

Kele, Kristi,
Már nektek is nagyon közeledik.

Mindenki másnak nagyon boldog, problémamentes pocakosodást és gyönyörû rakéta-babyket kívánok.

Zuzu és a ma 1O napos Zorka
Zuzu

Sziasztok,

Zkati, sokat gondolok rátok. Ha a baba jól van, akkor nincs ok az aggodalomra. Pihenj, mert pár nap múlva lehet hogy nem lesz idõd rá :-)

Kriszti, Dojika igazatok van. A védõnõ azt mondta, hogy vagy a 12. héttõl, vagy a terhesség kiderülésének idejétõl nem lehet éjszakázni. Nem emlékezett rá pontosan. A cégemnél is megnézték, és a második az igaz. Ha megmondom hogy babás vagyok, nem kell éjjel mennem. Ez jó hír.

Vigyázzatok magatokra, és legyetek vidámak

Lora (9+5)
Lora

Sziasztok!

ZKati!

Te szegényke, már nagyon megérdemelnéd, hogy kibújjon a Babóca...SZORÍTOK EZERREL!!!!
Lehet, hogy a dokibácsi kellemetlen vizsgálata segít, a véres nyálkás váladék nyákdugó lehet, a második szülés elõtt én sem tudtam beazonosítani, de most figyelni fogom,
ha eljön az ideje...nekem a nyákdugó után kb. 10órával kezdõdtek a rendszeres 5 perces fájások.
Remélem, még MA túlleszel rajta!!!
A babád jól van ez a legfontosabb! Ha már a karodban tartod
úgyis mindent elfelejtesz...
mármint a fájdalmas dolgokat. Fel a fejjel!

Dojika!

Megértem, hogy nehéz Neked, de tedd azt amit Kata javasolt,
és gondolj arra, hogy néhány hét múlva már nem is kell olyan " kõkeményen" feküdni, nehogy úgy járj mint ZKati!
és a hetek gyorsan telnek...remélem Nektek is!

Noémi!

A pozitív hozzáállásod rengeteget segít, vigyázz Magatokra,
és gondolj arra, hogy nem lesz semmi baj!!

Kato!
Üdv köztünk, boldog babavárást!!

Puszi Mindenkinek!
Sheila
34+1,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kato,

üdvözlet köztünk, boldog gömbölyödést! Ugye milyen jó kis társaság? Én még csak pár hete "járok" ide, de alig tudok elszakadni 1-2 napra. Hiába, mindig szurkolni kell valakinek, a babaesöt pedig izgalommal követem nyomon. A lányok pillanatok alatt lelket öntenek belém, megnyugtatnak és tanácsokat adnak, ha valami nem tiszta. KépKépKép

Lella, Kriszti, Kata, Virág
és akit most kifelejtettem

Ismét nagyon gyorsak voltatok. Köszönöm a nyugtató szavakat, most már aggodalmaskodom, amióta írtatok a sok UH-s eltérésröl.

Gitta, Sheila,

a könyvemet ugyan kiállították már, de nem hoztam el, mert még be kell írniuk a vérvizsgálat eredményeit. A következö vizsgálat 4 hét múlva, majd akkor megkapom. Remélem, addig semmi sem fogja indokolni az orvost. Addig is: óriási örömmel nézegetem az UH-felvételröl kinyomtatott képet. Ja, a páromat igazi férfiböl gyúrták: a képet meglátva azonnal azt kérdezte, hogy fiú lesz-e vagy lány... Ezt már két hete is megkérdezte. Hát nem édes? Szerintem ezt hagyománynak tervezi. Kép

Noémi,
Nagyon vigyázz magatokra!!!

Újabb kérdés!

A dokitól eddig csak magnéziumot és folsavat kaptam, a vitaminokról az a véleménye, hogy ha tökéletesen táplálkozom, akkor csak a patikát boldogítanám... Ott mutattak is nekem 1 féle (!!!) terhes-vitamint. 20 db pezsgötabletta formájában (napi 1), ami elég sokba (8,80 euróba) kerül. Emlékszem, hogy a barátnöm otthon kapszulában szedett ilyet. Volt vagy 80 egy üvegben. Tudtok valami hasonló készítményt ajánlani, valami nemzetközinek tünö névvel, hogy direkt arra kérdezhessek rá, amit venni akarok?
Szóval én mindenképpen szeretnék szedni valamit, mert nem vagyok olyan biztos benne, hogy mindenböl eleget eszem. Segítsetek, hátha együtt okosabbak vagyunk!
Köszi,

Csipkebogyó
8+5
csipkebogyó

Szia Kato!

Üdv köztünk! KépKépKép

Zkati!

Én már azt hittem, hogy nem látom a neved egy pár napig. Kép Szerintem azért kínoztak meg ennyire, mert nem akarják megindítani, de úgy voltak vele, hogy talán egy ilyen kínzástól majd magától beindul. Kép Szurkol Neked itt mindenki, ugye látod!!!! Talán majd ma éjszaka... Kép

Zuzu!

Ne is szakadj el tõlünk! Senki nem fogja azt mondani, hogy ne gyere ide! Másabb ez mint amikor pl. a megint megjöttbõl átjövünk ide. Oda akkor már nem szívesen írunk. Nem akarjuk fájdítani az ott maradottak szívét. Én ott kezdtem a babanetet, de a mai napig nem bírok elszakadni tõlük. Rendszeresen olvasom õket, mert olyan jól esett amikor lelket öntöttek belém, és nekem is jól esett mást bátorítani, bár írni már csak nagyon ritkán szoktam oda. Szóval én azt hiszem mindenki nevében mondhatom: gyere úgy mint régen! Kép

Csipkebogyó!

Én spec. semmilyen vitamint nem szedek. A 12. hétig szedtem a folsavat és addig Te is szedd feltétlenül. Aztán utána az elevitet kezdtem el, de azt nem sokáig. Olyankor kapok be egy szemet, amikor úgy érzem, hogy nem volt az aznapi kajcsim elég vitamindús. A vitamin amire gondolsz nem a Pree-Natal volt? Tuti nem így kell leírni, de az van üvegben, kb. 80 szem kapszula.

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok lányok!

eloszor is koszonom a jokivansagokat, tegnap (hetfo) delutan jottunk haza a korhazbol.

Zkati! Ez szinte hihetetlen. sokat gondoltam rad, Halacska is beszamolt nekem meg mult heten, hogy meg mindig egyben vagy, de nem gondoltam volna, hogy ennyire kihuzod. Nagyon eleged lehet. Az egesz babanettel egyutt en is drukkolok neked.

Szulesbeszamolot megprobalom rovidre fogni, es nem reszletezni. A lenyeg hogy 20-án este fel 7.00-re ertunk be a korhazba, addigra mar eleg eros fajasaim voltak. Jol es gyorsan tagultam, es mar 9.00 ora korul azzal biztattak, hogy meg ejfel elott meglesz a baba. Nem nagyon mertem elhinni. De vegul is 0.44-kor bukkant elo. A vajudasok kozben tobbszor eszembe jutott, hogy nem szulok tobb gyereket, de ma mar konnyes szemmel gondolok vissza az egesz szulesre. FAntasztikus erzes. Szerencsere az ember hamar elfeleljti, hogy mi es hol fajt. A korhazban eltoltott 4 nap is jo volt. Kellett is nekem, ugyanis nagyon mely a sebem, 3 napig nem tudtam menni es ulni. Szoval nagyon jo erzessel gondolok vissza az elmult napokra. Mikor megszuletett Luca kb. 10 percig csak sirtam oromomben - Lucaval a hasamon (o nem sirt). Hetfon jottunk haza, a ferjem feher ingben jelent meg ertunk. Amikor felfogtam, hogy o a baba miatt vette fel (mert hogy unnep, hogy hazamegyunk), megint majd elsirtam magam. (itthon vegulis elsirtam magam oromomben es meghatodasomban). Nagyon jo erzes az egesz.
Sajnos mennem kell, mert Luca ebredezik es furdetni kell.
Az uj babasoknak gratulalok! Sok boldogsagot, egeszseget es turelemet!

CSiga
Névtelen

Zkati!
Én teljesen elkönyveltem hogy téged már nem is engednek haza. Lehet hogy érdekes éjszakád lesz, de szerintem mi a többiek szintén másként fogunk aludni és eszünkbe jut hogy valyon történt-e valami.
Köszi a többieknek a sok sziát.
Kato
katalinka

Kedves Csiga!

Sok szeretettel gratulálok Neked, képzeld az én szemem is könnyes lett, mert nagyon beleéltem magam a csodálatos pillanatokba, amit írtál.
Én 9 éve nem éltem át ilyet, de már elõre örülök, hogy pár hét múlva újra...
ezért érdemes élnünk, ugye?
légy nagyon büszke Magadra, én is úgy éreztem mind a kétszer,hogy az életben ennél jelentõsebb dolgot nem élhetünk át!

Sok Boldogságot, Lucának sok tejcsit!

Sheila
34+1,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Hahó!

Csipkebogyó!
Az Elevit, amirõl már Kata is írt, Roche termék, így ha esetleg Nálatok más neve is lenne, a gyár alapján biztos tudni fogják a patikában... Egyébként az én dokim is azt mondta, nem muszáj naponta vitaminbombát enni, mert csak meghízok. Inkább táplálkozz változatosan, vitamindúsan! A földimogyoróban rengeteg folsav van Kép (persze ne sózott-pirítottat, hanem olyat vegyél amit magad bontogatsz, azt olyan jó majszolgatni...)

Bubu, Bori!
Köszönöm a gyomorégéssel kapcsolatos válaszaitokat!

ZKati!
Nagyon szurkolok! Képzeld, egy barátnõm az ikreit hordta túl, közel két héttel! De egy biztos, ha elõbújik, akkor minden nehézséget elfelejtesz, és jöhetnek az újabbak Kép
Kitartás!

ancsa
11+2
i_ancsa

Kata,
Nekem sem kell kétszer mondani, hát maradok. Köszönöm a kedves szavakat.

ZKati,
Nem tudom nálad hogy lesz, de ahogy nálam elment a nyákdugó, 1o órán belül megvolt a kisbaba. Remélem, már te is itt tartasz valahol. Az nem lehet, hogy ennyi szurkolás ellenére még mindig ne bújjon elõ a kisbabád. HAJRÁ ezerrel.

Csipkebogyó,
Szerintem a vitamin nem szedés miatt ne parázz, én nem szedtem semmit, vagyis csak hello jelleggel egy amerikai bigyót, de kimondottan csak akkor, amikor éreztem, hogy nagyon bénán ettem, azaz kevés vitamint. Ezt is csak kb. a 12. hétig szedtem, mert az én dokim is azt mondta, hogy utána már csak engem hízlal. Nos ezek után egy 36oo gr-os, 61 cm-es kisbabám lett. Képzeld mi lett volna, ha felfújom vitaminokkal. Nem lebeszélni akarlak, csak megnyugtatni, hogy ha nem szedsz semmit, de egészségesen táplálkozol, jön a tavasz, minden friss lesz, akkor nem okozol semmi bajt a kisbabádnak.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Noémi!
Ne mászkálj, jobb a pihenés, feküdj sokat! Sajnos saját tapasztalatból tudom. Ne izgulj, minden rendbe fog jönni!

ZKati!
Remélem ma éjszaka meglessz már a picurka! Sok örömet hozzá!

Kriszti!
Köszi a bíztatást, már teljesen jól vagyok.

Sheila!
Azt mondta a dokim, hogy õ csak a szívhang után szokott papírt írni a védõnõhöz. Már én is megkaptam volna a múlthéten, ha nem jön közbe a görcs és a vérzés. Pénteken kell visszamennem, remélem akkor már örömmel jövök el tõle a papír birtokában! Már csütörtökön hallottam az én picikém szívének a dobogását!

Csipkebogyó!
Érdekes, az én párom is azt kérdezte rögtön, hogy fiú vagy lány lesz-e. Már a neveken is gondolkodtunk utána, de érdekes módon csak fiúneveken. Nem jut az eszünkbe egy lány név sem. Én is állandóan úgy gondolok rá, mint kisfiúra, pedig lánynak is nagyon örülnék.

Szerintetek hogy lehet a Szebasztián nevet becézni? Szebi?

Nem tudom ki hogy áll a vásárlásokkal, de ha a budaörsi Cora környékén jártok, akkor érdemes benézni. Mi ma voltunk arra (végre felkelhettem), és nagyon aranyos kis bodykat vettünk. Pontosabban kaptam az anyukámtól. Elképesztõen alacsony árak vannak body témában. 399 Ft/db. Nézegettem a többi picuri kis ruhácskát is, azok között is vannak jó áron, de sok a drága is. Ha arra jártok, érdemes venni, de csak azért nem éri meg elmenni oda!

Na, ez már megint kilóméteresre sikeredett.

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Sziasztok,
elolvastam a vitaminos tanácsokat, azt hogy késöbb hízlal, azt most hallottam persze elöször. Még van majd' egy hónapom a 12. hétig, lehet, hogy addig bevetem azt a méregdrága pezsgötablettát, aztán pedig tényleg itt lesz a frissáru. De örülök a tavasznak!!! KépKépKép

Jó, hogy még 48 órája sincs, hogy dicsekedtem és máris visszajött az émelygés. Kép Na, ma reggel elég kellemetlen volt az órás utat végigvezetni... Nekem ilyen még nem volt, hogy reggel kavarogjon a gyomrom! Lényeg a lényeg, a melóhelyemen az volt az elsö, hogy szereztem egy üres zsömlét a biztonság kedvéért (ami megnyugtatóan mosolyog rám az asztalomon).

Csipkebogyó
8+6
csipkebogyó

Sziasztok,
újra itt, és remélem mostantól állandó látogató leszek, rendezõdtek az internetes hozzáféréssel kapcsolatos "gondjaim".
A most szült anyukáknak gratulálok és sok boldogságot a babához. Azt hiszem nálam most van a lelki változás idõszaka, így végigsírtam mindegyik történetet :-).
Én két hét múlva megyek AFP-re, izgulok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. A baba méretével, korával kapcsolatban annyit, hogy nálam is - a rendszeres menstruáció ellenére- 6 napos eltérést állapítottak meg a baba korára vonatkozólag. Ami érdekes a dologban, hogy a barátnõm majd 1 centivel kisebb babájára azt mondták, hogy 1 hónappal idõsebb. Így már én sem tudom, hogy mi a döntõ ezeknél a vizsgálatoknál, de nem aggódom miatta.
Lányok, tudtok valami helyet, ahol viszonylag olcsók a kismama fehérnemûk. Nagyon drágák a kismama harisnyák és azért abból egy jó párat be kellene szereznem.
Nem akarok hosszú lenni, így abbahagyom. Puszi mindenkinek

Viki 14+3 nap
Nyusza

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kedves nyugtató szavakat.

Kata - azthiszem én is ezt fogom csinálni, ez a félórás turnus még elviselhetö Kép

ZKati - szorítok Neked nagyon, remélem holnap vagy ma már a remek híreket halljuk rólatok Kép

Csipkebogyó - nekem is azt mondta anno a dokim, hogy vas és folsav, a vitamintl csak nagyobb lesz az étvágyam... én csak akkor ettem vitamint, amikor kicsit náthás voltam.

Tegnap este a párom fejjel odabújt a pocakomhoz és beszélgetett a fiával Kép Manóka meg annyira préselte magát arra az oldalra ahol a papája hangját hallotta, hogy azt hittem szétrepedek Kép Mondanom se kell potyogtak a könnyeim Kép
Mostanság feltünt az is, hogy délután-kora este (16 óra után) Manóka sziesztázik, nyugalom ana pociban... de ha az apukája megérkezik a munkából és meghallja a hangját rögtön jelentkezik, hogy ö is itt van ám Kép

Üdv. Dojika 31+6

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok Pocakos Társaim!

Türelmeteket kérem, mert rengeteg elmaradásom volt és annyi mindenhez szeretnék én is hozzászólni.

Kata!
Nehogy bántásnak vedd a "Kata szerinti" napok számolását Kép. Nem akartam mindíg odaírni Kép. Én viccnek szántam, csak a smiley lemaradt. Csak már megszoktam, hogy kedd a váltónap, így aztán kiírtam magamnak, hogy most itt a neten más (feledékenység Kép). De azt hiszem átveszem a jó szokásodat és csak az éppen "folyamatban" levõ hetet írom oda.
Bubu, Kata!
A felfújt receptet a Mit fõzzek? topicba fogom beírni, mert itt nagyon Off volna, ott meg van helye Kép.
Zkati!
Kitartás! Már nem tarthat soká. Aztán majd rakétasebességgel fog megszületni a manócska Kép.
Krisztinka, Beszti!
Nálunk is be kell feküdni a kiírás napján és sajnos meg is indítják a szülést Kép. Ez új mánia (új fõorvos, új szokások).
Norci, Kata!
Jó Nektek. Az én Babám is befordult és hetekig jó is volt neki úgy. Most meg vagy egy hete forgolódik. Egyszer fent, egyszer lent. Akármit írnak is a könyvek a manók még az utolsó pillanatban is találnak elég helyet arra, hogy célegyenesbe forduljanak Kép. De hol van az még?
Dojika!
Csak kitartás! Feküdj sokat, olvass, kézimunkázz, élvezzed, hogy még annyit pihenhetsz amennyit csak akarsz Kép. És persze beszélj sokat a babával. Tudom nem könnyû feküdni (én is feküdtem egy hónapot és kórházban), de az a négy hét hamar elszáll és lehet, hogy nem is kell majd olyan szigorúan betartanod.
Gitta!
Bár írtad, hogy vigyázol magadra, de azért a sétával is csak óvatosan! Inkább üldögéljél valami szép helyen a napsütésben (nálunk most éppen süt). Aztán pár hét múlva már bátrabb lehetsz.
Csipkebogyó!
Az UH nem pontos, de nem ám. Egy barátnõm logikusan elmagyarázta, hogy egészen pontosan csak akkor tudna mérni, ha pont oldalról mérné a babát. De ugye õkelme térben van, s elég egy kicsit nem oldalról mérni és máris kisebb, mint a valóságban. Egy-két hét +- mindíg elõfordul késõbb is. Az Elevitet meg szerintem nálatok is be lehet szerezni. Hízlal-e Téged-babát vagy sem, errõl megoszlanak a vélemények. Ezzel részletesen foglalkozik az Elevit címû topic.
Sheila!
Jó Neked, hogy már készülõdsz. A mi babaruháink még a nõvéremnél vannak vagy 180 km-re. Majd jön postán. Én a 36. héten szeretném összerakni a cuccaimat. Az esetleges következõ baba gondolata csak akkor merült fel bennem, mikor a "kezdeti" nagyon-rosszulléteken túl voltam. Addíg azt mondogattam, hogy ez lesz az utolsó (szerencsére az ember lánya gyorsan felejt Kép).
Lella!
Csoki, édesség-nyamm. Napok óta rajtam van az édesség ehetnék. Szörnyû Kép. Én mézes kenyeret ettem tegnap este Kép.
Most meg csokit rágcsálok míg írok Nektek Kép.
Noemi!
Azért légy óvatos a kis vérzéssel is! Bár lehet, hogy csak egy kis hormonszint ingadozás az oka. (Nem most lenne a menzesed alap-esetben?)
Kato!
Valóban minden terhesség és szülés más. Nekem ez már a harmadik, s vagyunk itt többen ilyenek Kép. Ahogy mi sem vagyunk egyformák, úgy a manók is különböznek már a pocakban is.
Kinga!
A vizelet fehérjetartalmát minden doki, védõnõ meg tudja nézni, mert van rá tesztcsík. Esetleg kérhetnél-beszerezhtnél is párat, hogy gyanús esetben meg tudd nyugtatni magadat.
Na, végére értem, bocs a litániáért!
Bori (31. hét)
Bori

Gitta, Sheila, Csipkebogyo,
Koszi mindenkinek a biztatast. KépKép

Bori,
a hetfoi uzidet akartam megkoszonni, erre kozbejott a tegnapi verzes. Kép Azert koszi. Persze most fokozottabban vigyazunk a Babara, ma csak pihenek. Igaz, vendegek jonnek es vacsit csinalok, de legfeljebb segit a ferjem fozni.Kép Olyankor viszem le a kutyust is, amikor O itthon van, es segit megmosni a kis rosszcsontot. Kép (az elobb megevett 2 tulipant)

Csipkebogyo,
semmi pezsgoset nem ajanlanek! A segedanyagok nem valami egeszsegesek. Inkabb kapszulaban szedj valamit, ha akarsz. A Pregnavit vagy a Materna kaphato nalatok? Persze csak terheseknek valo multivitamint szedj, mert az A-vitamint nem szabad tuladagolni, es epp ezert semmi majbol keszult ennivalot nem szabad enni.

Mindenkinek szep tavaszt es minden jot,
Noemi
Noemi

SzijasztokKép

Meg mindig meret:Most voltam 3d-s UH-n,ott szinten mas adatot mertek de azonnal mondta a doki,hogy kicsit gorben ul baba ezert nem pontos a meres.

Bori
Aznap meginditjak??!!A fiammal nekem is be kellett aznap fekudnom es 11 nap utan inditottak akkor is sajt keresemre meg hagytak volna de jott a karacsony es en mar annyira vagytam raKép
Most onszantambol is bemegyek a tavolsag miatt,ott megiscsak biztosabb.

Vitamin:En szedem 2naponta mert annyira leepult az immunrendszerem mindket szules utan,hogy most talan ez bejon,veluk semmit sem szedtem.

Pucur
Talatal valami jot a szabasmintak kozt??

Csipkebogyo
Szerintem sem jo most a pezsgotabletta,az amugyis erzekeny gyomrodat jol megpiszkalja.

Noemi
Igen,inkabb uldogelj a friss levegon,az nem olyan megerolteto.

Kepzeljetek tegnap eloszor volt olyan elmenyem ami hasonlit a haskemenyedeshez,nem volt olyan eros de sokaig tartott.A 3.-on lakunk mire felertem 2 kisebb szatyorral megfajdult nagyon a derekam es a hasam alja.Azert is felek mert az elsovel is voltak gondjaim meg mehszajzaro mutet is kellett.Szoval most meg visszabb veszek a tempobol.

Gitta
Te aztan nem fecserled az idot maris vasarolgatszKépKép

Viki
kimondott kismama fehernemut csak az ANITA-t ismerem de nem neveznem olcsonak

cuppantas Krisztinka/kb.15-16/
kriszti

Krisztinka!

Ha voltak már "nyílós" elõzményeid, akkor nagyon vigyázz magadra! Magnéziumot szedsz? Az jó a keményedés ellen. És ne cipekedj. Azért tartjuk az apukákat Kép. Többek között Kép. Épp elég arra a sok emeletre a manót felcipelni.

Kismama fehérnemûbõl az Anita talán az egyik legdrágább. Igaz a Triump se olcsó, de én már 3 éve állandóan hordom a 4db Triump szoptatós melltartómat (2 évig szoptattam, s mire másikat vettem volna újra kismama lettem Kép). Viszont most vettem egy barátságosabb árú szoptatós melltartót ennek Jolydon a márkája.
Bori
Bori

Sziasztok!

Bori!

Hidd el nem vettem sértésnek, csak azt hittem, hogy zavar az az egy nap. Mindegy visszaírtam a régit. Kép A receptet megyek és nézem! Kép
A befordulással ne foglalkozz, mert ha nem elsõ baba, akkor van olyan, hogy az utolsó pillanatban fordul be. Bár nekem tényleg nem fordult el azóta. Remélem így is marad! Kép

Csipkebogyó!

Szerintem tök fölösleges az a pezsgõtabletta! Fõleg mert pezsgõ! Ha a folsavat szeded, akkor semmi szükség most másra. S mint ahogy mások is azon a véleményen vannak mint én, utána sem észbontó a sok vitaminnal tömni magad. Te olyan terhességi korban vagy, hogy lassan jönnek a friss zöldségek, gyümölcsök. Inkább ezek, mint a bogyók! Kép

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Bori

A Magne B-t szedtem egy ideig de mostanaban nem,lehet,hogy inkabb lecserelem a viamint erreKép
A befordulasrol annyit,hogy ugye 11 nappal hordtam tul a fiamat es a tulhordas 10 napjan fordult be ugyhogy tudjak ok,hogy mi a dolguk ne izguljKép
Ezt a fehernemut nem ismerem Aranypok-ban lehet kapni?

Krisztinka/15-16/
kriszti

Pocakosok!

Mindenki, akit érint:
a tavaszi zöldséggel tessék vigyázni. Tudom mindannyian ki vagyunk rá éhezve, de sajnos a magyar viszonyok között nagyon megbízhatatlan az, hogy mit is veszünk. A retek, friss sárgarépa remek nitrát felhalmozó (a fejes saláta és a spenót is, csak annyi bennük a víz, hogy képtelenség túl sok káros anyagot megenni belõlük.) A hazai primõr paprika, paradicsom, kígyuborka pedig rendszerint agyonpermetezett. Egyrészt agráros vagyok, másrészt dolgoztam üvegházban, láttam, hogy mit csinálnak a haszon reményében a lelkiismeretlenebb termelõk.
Megoldás, ha piacon kiskert tulajdonostól szereztek be, tõlük érdeklõdni is lehet, meg nincs annyi pénzük, hogy megérné nekik a sok permetezés.
Szóval amíg nem kezdenek lemenni az árak, a babák érdekében csak mértékletesen a friss zöldséggel.
Bori 31. hét
Bori

Sziasztok,

El sem hiszem, hogy már a 23. hetet tapossuk Kisnyuszival...KépKépKép

Csipkebogyó,

Én is az Elevitet szedõk táborába tartozom, de erõsen gondolkodom azon, hogy leállok, mert tényleg jön a sok finom zöldség-gyümölcs..KépHabár vettem egy 100db-osat és van még vagy 30-40. Lehet, hogy ezeket még lenyelem, aztán vége. Fõleg, hogy mostanában végre el is kezdtem hizni.

Csiga,

Majdnem én is elsirtam magam a történeteden...KépKépKép Persze szerintem mi is együtt fogunk sirni Kispapával, ha itt az ideje. Gratulálok Luca babához!!!

Kérdés,

Mostanában reggelre fájdogál a pocim. Nem görcsöl, csak mintha hasizomlázam lenne...Lehet hogy a hizástól beindultak a méhtartó szalagok is, csak nem birják az iramot? Kép És mostanában sokat mocorog a Picur is....KépMár alig várom a jövõ heti UH-t!

Képzeljétek, hétfõtõl elkezdem betanitani az utódomat.Kép Egy egész álló hónapig! Aztán usgyi haza!!! Egyre jobban örülök annak, hogy úgy döntöttem az utolsó 3 hónapban otthon maradok, fõleg , hogy viccesen megjegyezte egyik kétgyerekes kolléganõm, hogy ez lesz az utolsó 3 hónapom csak saját magamra! Nem baj, majd jól kihasználom, aztán meg már úgyis annyira szeretnék KépmásokkalKép foglalkozni végre!!!

Mégegy kérdés-
Repült valaki mostanában pocakosan? Holnap megyünk Kispapával Angliába meglátogatni az Õseit, lehet utoljára baba nélkül KépKépKép és bevallom kicsit aggódom.

na ez most jó hosszú lettKép

Nyuszi
22+2
Nyuszi

Krisztinka!

Én egy kismama boltban vettem Szombathelyen. Szerintem keresni kell, hátha hallottak róla máshol is, mert én azelõtt nem találkoztam vele.
Bori
Bori

Bori
teljesen igazad van zoldseg ugyben a ferjemnek evekig volt uzlete o sem erolteti nekem az ujdonsagokat csak kicsit kesobb.

Krisztinka/15-16/
kriszti

Sziasztok,

Vegre idejutottam. Ha kihagyok egy ket napot mar szinte kovethetetlen vegigragni magam kivel mi is tortent. Igy elnezest azoktol akiknek ma nem irok. Majd holnap bepotolom Kép

Koszonom szepen Kata, hogy felvettel a tablazatba, azt persze elfelejtettem irni, hogy 24 eves vagyok. Igaz meg nem teljesen jovo heten lesz a szulinapom de mar olyan mintha.

Csipkebogyo
Nekem egyaltalan nem adtak vitaminokat azt mondta az orvos nincs ra szukseg nem jo az se nekem se a babanak ha oriasbebi lesz. Az elso 12 hetben csak folsavat kaptam es most kezdtem el a vasat meg vmi magneziumos mixet. A PreNatal-t nalunk is lehet kapni igy biztos nalatok is.

Andinak es Zuzunak nagyon gratulalok a babahoz! Olyan jo volt olvasni a torteneteteket, ilyenkor mindig konnybelabad a szemem. Annyira varom mar, hogy en is a karomban tarthassam de hat meg odebb van.

Lella
az a kis csokika nem art ;)

Bori es Kriszti es persze Mindenki!
Van ertelme kismama fehernemut venni? Nekem annyira kenyelmetlennek tunnek.

Koran vasarolgatok, mi is mar annyira turelmetlenek vagyunk a parommal mindig be benezunk egy ket bababoltba de eddig meg nem talaltunk semmit mivel a baba szeptember vegen szuletik ami neki mar tel vagyis vastag ruhacskat fog hordani most meg mar csak a nyari kollekciot lehet kapni. Ugyhogy ezzel augusztusig varnunk kell.
A nagydolgokat kisagy, babakocsi ilyesmi meg azert nem veszunk mert hatha kolcsonkapunk valakitol addig.

Zkati!
Veled drukkolok! Ne izgulj jon mar az a babo, de hat milyen jo is ott neki anyuci meleg hasijaban. Biztos a husveti nyuszira var az meg mar ugyis itt van lassan.

Hizas
Mivel nem dolgozom es szinte egesz nap itthon vagyok mar eleve az eredetimhez kepest tulsullyal inditottam a 9.hetben mertek eloszor akkor 64 voltam a 12.heten pedig 64.5. Mikor kezdek majd el hizni? Na nem mintha olyan nagyon akarnek de a sajat ruhaimba mar most sem ferek bele, ami kezd aggasztani. Igaz eddig 36-38-asat hordtam most meg az anyosom 40eset hasznalom.
Tegnap lekovereztek, szerintem egyaltalan nem nagy a pocakom igaz latszik mar, de nem nagy. Ket oregneni megallapitotta hogy ahhoz kepest mennyi idos tul nagy. Szerintetek is nagy ha most 80 centi a derekam es alapallapotban 65 volt?

Van koztetek valaki aki nem iszik tejet? En meg a szagatol is undorodom es soha eletemben nem ittam meg pici babakent is ugy kellett leeroltetnie az anyukamnak. Most sajtokat eszegetek, meg joghurtot. De mekkora mennyisegre van szuksegem szerintetek? 1 pohar joghurt meg 5-10dgk sajt eleg naponta?

Furcsallom ugyan, de nekem nem csinalnak majd AFP vizsgalatot azt mondta a dokineni, hogy nincs ra szukseg egyebkent is elavult. Nem tudom, hogy most megnyugodjak vagy idegeskedjek.

A kajahoz visszaterve itt nagyon ajanlgatjak a zoldszinu zoldsegeket pl brokkoli, borso, zoldbab, kelkaposzta ilyesmi. Szerencsere ezeket nagyon szeretem, ugyhogy ebben nincs hianyom.

Ugy latom jo hosszura sikeredtem igy is, inkabb megyek is de meg visszajovok Kép

Edina (13+3)
edina

Sziasztok!

Edina,
ém sem fogyasztok tejet, sôt én a tejtermékeket sem szeretem túlzottan. Kalciumos Hohes C-t iszom sokat, a Túró Rudi megy, meg a csokipuding, dehát azt nem ehetek mindig, és hízlal (én az idáig is sokat felszedôk kicsiny táborába tartozom). Miután a körmeim papírvékonyak lettek, elkezdtem szedni a Béres kalcium tablettáját, javult a helyzetem. És sok banánt is eszem. Ha jól tudom ilyenkor 1200 g kalcium bevitelnek kell meglennie.

Gratulálok az új anyukáknak, és az új kismamáknak!!
A nem "újaknak" is minden szépet és jót! Kép

Margaréta 31+4
margaréta (margar&

Sziasztok!
Végre sikerült elolvasnom az eddig írtakat.

Csipkebogó
Én is elevitet szedtem úgy kb. két naponta állítolag a reggeli roszulléteken is segít.(nálam kicsit tompította de már az is megváltás volt, de lehet hogy csak bebeszéltem magamnak)
Talán ami még használhat az a kiwi a védõnõ azt mondta hogy segíti a vérképzést.
Más,
Nekem se voltak kényelmesek a szoptatós melltartók,de kipróbáltam a triumf sport melltartóját elöl kapcsocs és kényelmes.
Edina
Szerintem kérdez rá újra az AFP-re nem olyan elavult dolog az.

Kato
katalinka

Edina

nekem is 80 centi eppen a derekam de en 74-rol indultam es hat idosebb terhes is vagyok,szerintem tenyleg jo nagyot nott a pocid de nem mindegy!?ugyis ugy no ahogy o akar es nem tudod befolyasolni,ne izgulj felesleges dolgokon.A nyanyak amugyis csak rosszindulatuskodnak.
Tejtermekekte imadtam de mar nem ittam 3 honapja tejet,tegnap eloszor de nem esett igazan jol,na ezert is szedem en rendesen a vitamint mert semmi tejtermeket nem tudok megenni.A banan az jo en is mindennap eszem egyet legalabb.
Ne szamits ra,hogy augusztusban meleg ruhakat fogsz kapni inkabb most probald beszerezni,jo ha szept kozepen elkezdik hozni az oszi arut,en is emiatt fogok aprilisban vasarolni.mar majdnem vettunk babakocsit de az lesz nyar vegen isKép
Itthon magyarorszagon nem csinalnak AFP-T?ugy tudtam kotelezo!
A kismama melltartot mar akkor hordtam amikor meg nem is voltam varandos annyira kenyelmes,haskotot szeretnek meg venni azt hiszem a nagypocakosoknak nem art.No meg furdoruhat lesz muszaj venniKép

eldugulok

cup,Krisztinka/15-16/
kriszti

Kriszti

En nem Magyarorszagon lakom, barcsak otthon lennek.
Augusztusban tuti lesz teli kollekcio akkor arazzak le a nyarit es jon az uj. A nyarit itt februartol lehet kapni.

edina
edina

Kriszti

Azt elfelejtettem de mar olyan reg megakartam kerdezni, hogy mikor erezted meg az elso babad? Olyan jo nektek Lellaval, hogy ilyen hamar ereztetek. Ugy varom mar. Szerinted nalam mikor jelentkezik eloszor a baboci?

Edina
edina

Sziasztok Lányok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.18 hetes kismama vagyok és eddig összesen egyszer láttam a védõnõmet. 3 héttel ezelõtt kellett volna jelentkeznie,de nem tette,én pedig nem fogom üldözni,hogy ugyan fáradjon már el hozzám.
Ugye van lehetõségem arra,hogy másik védõnõt kérjek?
Sokszor lenne egy csomó kérdésem,amit terhesgondozáson nem tudok megbeszélni a dokimmal,mert futószalag szerûen megy az egész.Na meg persze a védõnõ ezért van...
Szóval,mit kell tennem,ha másikat szeretnék?
Elõre is köszi a segítséget!
Üdv mindenkinek:Nóra (Miskolc)
noramaca

Csipkeboyó!
Ha ilyen hosszú az utad tarts a kocsiban valami semlegesebb kekszet /pl. korpovit, vagy Alébert/, meg nekem a kistartós tejcsi is bejött hozzá. De rég is volt márKép.

Nyusza!

A gyógyászati felszereléses boltokban általában olcsóbb, a MÁV-kórház aulájában ami van kifejezetten jutányos áron volt. Egyébként egy barátnõmnek az jött be, hogy molettharisnyát vett viszérmegelõzõset és fordítva vette fel.

Nagypocakosok!
Mostanában nem a pocakom egy részén menstruáció szerû görcsöket érzek - akár éjszaka is. Különben jól megvagyok, meg vigyázok is magamra. Olvastam valahol, hogy ilyenkor már vannak ilyenek, ugye ez normális? Holnap megyek a dokihoz, de jó lenne ha akinek már van korrábbi tapasztalata írna valami megnyugtatót, vagy informatívat.

Végre visszatért a jó idõ!

Ilke! Tegnapelõtt én se bírtam ám ki és sokat tettem vettem a kiskertemben. Kép

Mindenkinek minden jót, kismamáknak Piros mogyoróst!

Bubu
bubu

Sziasztok,

Ma voltunk 3D-s ultrahangon a Mammutban, tényleg szuper! A kispapa egész extázisba jött, mikor meglátta a gyerekét, bár szerinte egy kicsit soványka, de mondtam neki, hogy azok a babák, amiket a brosúrában mutogatnak, már huszon-harmincon hetesek, és csak akkor kezdik magukra szedni a zsírt...

Edina,
Ne forszírozd a tejet, ha nem esik jól, a sajt és joghurt böven elég. Az AFP sokszor tényleg megtévesztö eredményt ad, és úgyis UH-val ellenörzik, de azért nem árt...

Csipkebogyó,
Az UH tényleg nem pontos, föleg az elején, úgyhogy egy pillanatig se aggódj!

Sheila,
Az én orvosom is a szívhang (életjel) után mondta, hogy na most akkor innentöl lehet azt mondani, hogy van valami (t.i. terhesség)...

Gratuláció az új kisbabáknak és mamáiknak!

ZKati, mindent bele! (Hajrá, ahogy a párom szokta mondani, amikor öklendezek... Kép )

Üdv mindenkinek:
Zita
ParaZita

Edina!
Kifejezetten kismama fehérnemût én se vettem, egyszerûen túl drágának tûnik arra a pár hónapra. Igaz a Triumph kismama melltartót igen ajánlották, állítólag nagyon kényelmes, egy darabig tud "nõni", mert rugalmas. Nagyon hízni ráérsz a második félidõben is. (Ezt pont én mondom a +10kg-mal), szóval nem baj, ha addíg nem. De az se ha mégis Kép. Errõl sokat beszélgetünk, mert kinek a túl sok, kinek a túl kevés hízás a gondja. Ugyanez áll a pocakméretre. Nekem hatalmas. Valahol 105 cm körül. (Elõtte nem tudom, hogy mennyi volt.) Ez is ahányan vagyunk annyi féle. Az idõsebb hölgyek (nyanyák Kép) meg akkor boldogok, ha találnak valami kivetnivalót. Ne is törõdj velük!
Az, hogy tejet nem iszol magában még nem baj. Egyél csak joghurtot, sajtot, kefírt, túrót. Szerintem azért inkább 10-15dkg legyen az a sajt (reszelve sokminden kajába jó).
Én személy szerint nem bántam volna, hogy ha elmarad az AFP. Valóban eléggé megbízhatatlan és pontatlan. A 18.héten végzett genetikai UH legalább olyan jó. (A rossz AFP lelettel úgyis oda küldenének.)
Az elsõ babát bizony jóval késõbb érzi meg az ember általában csak a 18.-20. héten. Többedik terhesek elõbb. Néha jóval. Volt már itt 12.-14. héten megmozdult baba, nem is egy.

Krisztinka!
Csak ha nagyon fáj a derekad, akkor vegyél haskötõt. Olyan az, mint a szemüveg. Ha nem kell dolgoznia az izmoknak, akkor nem is fognak, ellustulnak. Több nagypocakos vidáman megvolt, megvan nélküle. Pl. én is, pedig a párom már vezér pingvinnek nevez, olyan szépen evickélek a nagy pocakommal.
Üdv:Bori (31. hét)
Bori

Edina
Jol emlexem,hogy Portugaliabol irsz ha nem akkor bocsi valahogy ez nekem sosem volt tul fontos ki honnan csak az,hogy itt vagytokKépKép
Itthon eleg keson jon be mindig az uj evszak kollkcioja en mindenesetre nem kockaztatom meg,meg aztan nehez lesz vele szaladgalni eleinte.
Az elso babat en is csak a 20.heten ereztem meg ez igy normalis ,turelem majd abba sem fogja hagyni meg ejjel is felebreszt majd a mocorgassalKépKép

Noramaca

SzijaKépszerintem a tanacsadoban kell erdeklodni de lehetseges,hogy a korzetedben csak o van,arra vigyazz,hogy a 4 pecseted meg legyen.Latogasd surun a babnetet es itt mindenki szivesen segit barmiben meg doktornenink is vanKép

Parazita

uyge milyen edes!!Sokat mozgolodott??En is voltam nemreg eletreszolo elmeny marad,majd mindennap megnezzuk a felveteltKépKép

pusssz Krisztinka/15-16/
kriszti

Edina
Jol emlexem,hogy Portugaliabol irsz ha nem akkor bocsi valahogy ez nekem sosem volt tul fontos ki honnan csak az,hogy itt vagytokKépKép
Itthon eleg keson jon be mindig az uj evszak kollkcioja en mindenesetre nem kockaztatom meg,meg aztan nehez lesz vele szaladgalni eleinte.
Az elso babat en is csak a 20.heten ereztem meg ez igy normalis ,turelem majd abba sem fogja hagyni meg ejjel is felebreszt majd a mocorgassalKépKép

Noramaca

SzijaKépszerintem a tanacsadoban kell erdeklodni de lehetseges,hogy a korzetedben csak o van,arra vigyazz,hogy a 4 pecseted meg legyen.Latogasd surun a babnetet es itt mindenki szivesen segit barmiben meg doktornenink is vanKép

Parazita

ugye milyen edes!!Sokat mozgolodott??En is voltam nemreg eletreszolo elmeny marad,majd mindennap megnezzuk a felveteltKépKép

Bori

Igazibol csak a vegen gondoltam,hogy veszek es akkor is csak idoszakosan fogom hordani,kosoznom a figyelmessegedKép

pusssz Krisztinka/15-16/
kriszti

Nora!

A védönök elvileg területi ellátásúak, tehát mindenkinek megvan a maga körzete. Lehet védönöt cserélni, de ahhoz az kell, hogy az uj védönö belemenjen, hogy innentöl ö lát el. Ez akkor lehet nekik gond, ha te az ö körzetétöl messzebb laksz. (Az én védönömnek van autója, ugyhogy nála ez nem lenne akkora gond.)
Ne haragudj, hogy megkérdezem:
Miért öneki kellene hozzád mennie most a terhesség alatt? Mert nálunk (és 3 éve a fiammal is, pedig akkor máshol laktunk) a várandós mamának kell elmennie a védönöhöz a terhesrendelésre, kb. 4 hetente.
Igaz, hogy én pl. most 7 hete nem jártam nála (nem volt érdemi eredményem, csak egyszer vizsgált meg közben manuálisan az orvosom), és felhivott, hogy minden rendben van-e. De akkor sem lennék elégedetlen vele (ilyen szempontból), ha nem tette volna.
Majd ha megszületik a baba, akkor fog ö látogatni minket mindaddig, amig olyan kicsi a baba, hogy nem tudom bevinni rendelésre.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Krisztinka és mindenki!

A négy pecsét nem a védönötöl kell, hanem a terhesgondozást végzö orvostól!
Tudom, pl. Kata irta, hogy a védönönél ilyen doki is van + a saját dokija, de pl. és csak magán-nögyógyászhoz és védönöhöz járok.
Tehát az elvileg elég lenne, ha az ember csak orvoshoz járna (és megszerezné azt a bizonyos négy orvosi pecsétet), és védönöhöz nem (azért persze én is elmegyek), de az nem, ha csak védönöhöz járna és orvoshoz nem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Védõnõ ügyben: nálunk is mi járunk a körzeti védõnõhöz. Vidékiek vagyunk, így õ végzi az un. elõkészítést (súly- és vérnyomás mérés stb.). Mivel helyettesít és csak hetente van tanácsadása -az is a szomszéd faluban- bizony nemritkán nekünk is üldözni kell Kép. De megéri. Rengeteg információval tud szolgálni (néha kicsit túl sokkal is Kép). Próbáld meg Noramaca, hátha a Tiétek is megér egy kis utánjárást!
Bori
Bori

Beszti!
Tudom,hogy máshol az a szokás,hogy a mama megy a védõnõhöz,de nálunk,mivel a védõnõnek csak egyszer van egy héten fogadóórája(és persze akkor én iskolában vagyok)ezért az a szokás,hogy õ jár ki,de én úgy tudom,hogy nálunk az egész városban így mûködik.
noramaca

Sziasztok!

Azokhoz lenne kérdésem, akik a 30 hét után vannak: Pár napja olyan furcsa érzésem, van, mintha a babám belülrôl nyomná a méhszájamat. Nem fáj, csak kellemetlen, ha ülök, fekszem nem érzem, csak ha állok vagy megyek. Nem keményedik a hasam, sôt a kínzó derékfájásom is alábbhagyott. Ez természetes? Egy hét múlva vagyok elôjegyezve az orvosomhoz, de addig is akinek volt/van ilyen, az nyugtasson meg!

Bubu,
amirôl te írtál, olyan érzésem nekem (még) nincs.

Krisztinka,
nekem van haskötôm, mert szörnyen fájt a derekam. Nem tudom, milyen lett volna nélküle, de hiába hordtam, nagyon fájt. Volt hogy lépni is alig bírtam, vagy a wc elôtt percekig álltam, mire letudtam ülni. Most lett jobb pár napja, de most a fent leírt panaszom lett.

Edina,
szerintem a pocakméret is viszonylagos. Aki nem ismert, az azt mondja nem nagy, meg hogy nem is híztam, csak hasra. De aki ismer, az tudja, hogy az eredeti paramétereim igencsak megváltoztak: a hasam 96 cm, de 60-ról indult, a kilóim pedig +15. Nem kell foglalkozni mindenki véleményével.

Margaréta 31
margaréta (margar&

Ugy latszik itt teljesen mas a kismama gondozas. Itt nincs vedono, bocs a hulye kerdesert de minek kene, hogy legyen? Inkabb leirom itt hogy mukodik egy vizsgalat. Bemesz a szulootthonba leadod a kartyad a recepcion akik viszik a papirkaid, leleteid a noverszobaba kis a genetikai uh-t?varakozas utan noverszoba, meregetes( suly, vernyomas, haskerulet) vizeletvizsgalat, beszelgetes. Meg egy pici varakozas ultrahang. A dokihoz ezek utan mesz be es ennyi.
4 hetente van ellenorzes ebbol minden masodikon ultrahang. Legkozelebb a 16.heten megyunk rutinra majd a 20.heten ultrahangosra.
Szoval egyaltalan nem ertem miert ennyire mas a rendszer otthon, miert nem csinalnak akkor nekem a 18. heten ezt

Amit Andi irt a korhazrol az majdnem itt is igaz, amennyit ebbol tapasztaltam legalabbis kivulallokent. A legelso vizsgalatkor kaptam egy "jovendo anyukanak" cimzett ajandek zacsit mindenfele mintatermekekkel meg egy babaapolasi es egy terhesseges konyvvel. A baba megszuleteskor is adnak egyet meg amikor betolti a 4 honapot.

A 3D-s uh-t illetoen mikor erdemes eloszor menni? A nagyszulok olyan izgatottak mar hogy lathassak es szeretnenk hazakuldeni nekik a kazettat.

edina
edina

Krisztinka,

Tényleg nagyon aranyos volt az ürhajós. Kapirgált a kezével meg nyújtogatta a lábát. Sajnos a neme nem derült még ki, mert nem úgy fekszik... Mi is felvetettük videóra, de még estig várni kell, amíg meg tudjuk nézni.
Képet most nem kaptunk, mert ki volt fogyva a nyomtatópapír, de holnapra meglesz, csak vissza kell menni érte. Nagyon megnyugtató volt, hogy a doki végignézte mindenét: a szívét, a gyomrát, a hólyagját, a koponyáját...

Üdv:
Zita
ParaZita

Margaréta!

Katának voltak hasonló tünetei, bizonnyal majd hozzá is fog szólni. Nem akarlak ijesztegetni, de nála ez a méhszáj nyílásának jele volt. Egy idõben én is éreztem, fõleg WC-n. Olyan érzés volt, mintha mindjárt ki akarna pottyanni és nehéz volt a záróizmokat összehúzni. Ez mostanra elmúlt. Remélem Neked is csak múló kellemetlenség lesz Kép. Pihenj amennyit tudsz amíg a dokid nem lát, és ne emelgess.
Bori (31.hét)
Bori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?