Új privát üzeneted érkezett!

Kuha
Ha hasfajos a torpicsek azert a homerozessel ovatosan, mert hozza lehet szokni, a szelcsovet en is csak akkor hasznaltam amikor mar nagyon szenvedett, viszont a babamasszazs csodakra kepes kb a 3-4 nap utan eszreveheto a dolog, amit kaptal korhazi csomit benne van asszem a johnosnos fuziben a hasi reszet naponta 3x kell csinalni.
ill en amikor harom honapos volt elkezdtem neki adni sutotokit higitva tapszerrel es az is segitett,de ezt persze csak en csinaltam nem kovetendo tanacsKép

Kép
vaktyuk

Köszi Tünde! Valami ilyesmire gondoltam én is Kép)
nyugat

Hali lányok,
köszi a bíztató szavakat.
Még mingig itthon vagyok, pedig tegnap este már voltak fájásaim, de végül csak jóslónak bizonyultak. Annyira reménykedtem, hogy még a Vidánál megszülöm Katát (de már nem izgulok, annyira sokat számít, hogy a választott szülésznőm, akiben maximálisan megbízom ott lesz biztosan).

Andi,
és 25 e Ft-ot hallottam az EDÁra, és előre el kell dönteni, mert nem az osztályon dolgozók adják be, hanem a sebészetről hívnak valakit (persze akit előtte bemutatnak neked). Én nem is hallottam még ilyet egyébként más kórházaknál, hogy fizetni kell külön érte, és az is furcsa, hogy itt előre el kell dönteni.

Kriszta,
sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt a dokival kapcsolatban. Remélem (persze ha egyáltalán hozzá kerülök), nálam jobb formában lesz.

MTünde,
nálunk Sára 3 óránként kelt, és evett. Kb másfél hónap volt mire az egyik éjszakai alvása kicsit hosszabb lett 4-4 1/2 óra. Amikor elérte a 6 kilót, akkor én kihagytam egy éjszakai szoptatást. Ez nem volt túl könnyű, de azt mondták, hogy ilyenkor már csak megszokásból kel a gyerek és nem azért, mert éhes. Szegényke felkelt a szokott időpontban és nem kapott enni, kb 3/4 órát sírt, másnap más "csak" felet, harmadnap negyedet, de a negyedik naptól nem kelt fel. Ugyanúgy gyarapodott, mint előtte. Ezeket a perceket, persze nem lehet könnyen bírni, de nem akartam feladni, első nap pl. 30 perc sírás után eléggé elbizonytalanodam, de végül is örülök, hogy sikerült végigcsinálni. Sára azóta is jó alvó este fél kilenckor fekszik és reggel fél nyolc és kilenc között kel.

Nyugat,
drukkolok Nektek. Szerintem, míg nem vagy terhes könnyebb körbenézni. Olvasgasd vissza a topikot egy csomó dokiról kaphatsz infót. Mindenkinek más a fontos. Valaki szeretné a főorvos kezeiben tudni magát, valaki a tárgyilagos orvosokat szereti, vlaki az emberközelibbet. Ezt neked kell eldöntened. Ha választasz itt biztos meg tudja valaki adni a doki elérhetőségét, de a személyes találkozás lesz úgyis döntő. Ha mégsem jön be, még mindig tovább keresgélhetsz.

Üdv.:
Böbe
böbike

Kuha!
nálunk soha nem volt kaki probléma,már az elejétől ezt ettük.Váltásra emiatt nem volt szükség,ilyesmiben nincs tapasztalatom.Amit a többiek írtak,az lehet,hogy még benne van az előző tápszer.Meg gondolom a bélrendszernek is kell egy két nap az átállásra.A hőmérőzésről én is azt hallottam,hogy ha hozzászokik a végbél a külső ingerhez,akkor nem tud majd önállóan dolgozni.Reméljük nem szokott még hozzá a babád,de szerintem sürgősen hanyagold.
szia A.
almavirág

Almavirág!

Én is hallottam, hogy a hőmérőhöz bizony hozzá lehet szokni, sőt, a szélcsőhöz is! Nem vagyok lelkes a dologtól, úgyhogy általában 2-3 naponta szoktam megpróbálni 1x, amikor már nagyon szenved. Ez a székrekedés kb. 2 hete tart.
Kb. összesen ha 5x nyúltam a hőmérőhöz... Remélem, azért még nem szokott hozzá.
De még jobban reménykedem abban, hogy beindul végre a kaki.

Szia!
kuha

Kép
kuha

Sziasztok! Olyan jó olvasni a hozzászólásokat, ahogy gyarapodnak és megszületnek a babák... Még nem nagyon írtam, mert eddig sikertelenül 'akcióztunk', de a háttérből mindenkinek nagyon drukkolok. Én is mindenképp a Kútvölgyiben szeretnék orvost választani, ezért is olvasgatom ezt a fórumot. Kérlek, nyugtassatok meg, hogy másnak sem jött össze 1-2 hónap alatt a baba. Nektek meddig tartott? Kezdek aggódni...
Alíz
alíz

szia Aliz!
ne aggódj ha nem jön össze pikk-pakk! annál inkább nem fog menni, és csak tele leszel szorongással.. nekünk szerencsénk volt mert a 2. hónapban összejött! első hónapban még azt hittem hogy a 14. napon lehet peteérésem, de észrevettem hogy a 18. napon volt! igy a köv. hónapban tovább akcióztunk..sikerrel!! (1. teszt pozitiv lett.. 2.teszt negativ.. ezután nyilván vettem mégegyet az megintcsak poztiv lett)
ildisz1

Szia Ildi,
az EDA-val kapcsolatban:

én is hasonlóan be voltam ijedve, ezért kértem, mindent pontosan megbeszéltem a dokimmal és az aneszteziológussal. Ez sok erőt adott amikor jöttek a fájások és egyre erősebbé váltak, hiszen tudtam, hogy mindjárt enyhítenek a szenvedésemen. A dokim azonban ekkor nem volt sehol (amikor már időszerű lett volna beadni, a szülésznő előkészített mindent,a harmadik üveg infúzió csöpögött belém), a telefonját sem vette fel és csak akkor jelent meg, amikor már a kitolási szakasznál tartottam-persze az aneszteziológus nélkül!!!! Így hát EDA nélkül szültem, nem szabad akaratomból.....Ez rémísztőnek tűnhet számodra, de hozzá kell tennem, hogy kibírható a fájdalom. Azért mondtam el, hogy tudatosítsd a dokidban, hogy ez neked mennyire fontos- lehet, hogy én itt követtem el a hibát, bár azt hiszem, csak jobb programja akadt aznap este:-(

Erka
erkaberka

Sziasztok!
Böbike köszi a válaszod.És ha menetközben mégsem akarok EDÁ-t és ott az aneszt.akkor is fizetnem kell? Ezt az ember honnan tudná előre, hogy mennyire fogja bírni? Az elsőnél majd belehaltam, de mi van, ha a második sokkal könnyebb?

Alíz, nekem az első baba 2 évbe tellett, a második 2 hónapba.Az első a 16. napon fogant, a második a 21.napon. Szerintem felesleges peteérést figyelni, mert én konkrétan éreztem, amikor a másodikkal lettem terhes, hogy a 14.napon volt peteérésem, aztán a 21.napon hirtelen lett mégegy.Onnan tudom, hogy akkor fogant, mert az uh kimutatja ezt az egy hét mínusz lemaradást. Kitartás!Azt mondják 1 évig nem kell izgulni.Minnél jobban akarod, annál nehezebb.
Nekem volt olyan, hogy a doki megmondta az uh után, hogy pont ma van peteérés, ugorjunk egymásnak, ha hazamegyek, mert ez tuti. Aztán semmi nem lett belőle.
Sziasztok
Andi
andry

Szia Erkaberka!

ez valamilyen szinten a dokimtól függetelenül működik.. találkoztunk az altatóorvossal és ő megadta a számát! amikor indukok be a kórházba akkor fel kell őt hivnom és jön be! ha netán mégsem tud jönni akkor van egy váltótársa az az fog indulni a kórházba!
Vidát azt nem is kell felhivni hanem a kórház értesiti ki amikor bemegyek.. ő viszont kértehogy neki szóljak időben....
remélem akkor tényleg be i sjön időben.. ennyi pénzért..
ildisz1

Sziasztok lányok!
EDA ügyben annyit tudok, hoyg azért kell fizetni, mert a kórház anesztezesei alapból csak a műtétek miatt vannak ott. Ez "plusz" szolgáltatás, és asszem mindenképpen fizetni kell a készenlét miatt. (nekem nem kellett, mert császár volt Kép)

Más: Nektek mikor ment le a hasatok? 4 héttel a szülés után mégmindig terhesnek néznek, semmi nem jön rám. Pedig puha, össze tudom nyomni, de nem megy jobban vissza már egy hete. Tudom, a kevés szoptatás nem túl jó ez ügyben, de nincs valami más összehúz tipp? Vagy érdemes beszerezni valami átmeneti ruhatárat? Még a mellkasom is 10 centivel nagyobb, a bordák is szétmennek???

Tünde

mtunde

Szia Tünde!

van állandóan a Kútvölgyiben ügyeletes altatóorvos...!! csak állitólag annyi munkája van folyamatosan hogy nem fér az idejükbe hogy egy egy szülő nőt érzéstelenitsenek, ezért aki éppen nem dolgozik az jön be amikor mi bekerülünk szülni..
(maga az altatóorvos mondta ezt)
ildisz1

Sziasztok!
Tünde,nekem mire hazaértem már lement a hasam, pedig nem vagyok vékony. Majd hirtelen egyszer csak nem lesz hasad, biztos nehezebben húzódik össze a méhed. Gondolj bele, a baba a belső szerveket is felnyomta kellett neki a hely, nem csoda, ha még a mellkasod is szélesebb lett. Nekem tök jó derekam lett szülés után, viszont jó széles csípőm.Most pedig olyan lennék, mint voltam, ha nem lennék megint terhes.Azért szerintem kell egy pár hónap, amíg visszaáll minden a régi formájába.
andry

Andry, köszi a bíztatást, addig is muszáj lesz vennem egy új nadrágot, és néhány felsőt.... Azért melegítőben mégsem mehetek mindenhova.

Tünde

mtunde

Sziasztok, köszönöm a biztatást! Azt már én is tapasztaltam, hogy nem jó a pé-t számolgatni, sőt nekem a PG53 állandóan páfrányos, ami azt jelenti, hogy állandóan peteérésem van...ami lehetetlen. Valószínű, hogy akkor fog összejönni, amikor a legkevésbé számítunk rá... Alíz
alíz

Szia Alíz!
A PG53 szerintem is hülyeség. Egy évig használtam, nekem is állandóan páfrányos volt, mégsem lettem terhes.Dobd el!Komolyan.Ne számold ki előre, hogy mikor van félidő, nekem volt egy terhességem ,ami sajna nem maradt meg, az a 8.napon fogant. Teljesen mindegy mikor van félidő. Annyi minden befolyásolja a peteérést. Még gyógyszerekkel sem volt ugyanabban az időben.Ne gondolj közben arra, hogy terhes akarsz lenni! Hamarosan te is mehetsz a Kútvölgyibe!
andry

Szia Andry, köszönöm a választ! Remélem, igazad lesz!
alíz

Alíz,
mi az első babánál elég "sokat" próbálkoztunk, 7-8 hónap körül, mire összejött e terhesség. Sajnos az egy sikertelen terhességgel végződőtt műtéttel a végén.
Kötelező 3 hónapos pihi után viszont szinte azonnal sikerült. Most a két gyerek között nem is menstruáltam.

Az a lényeg, hogy ne stresszelj, én persze marhára paráztam az első terhesség előtt, mert volt egy olyan félelmem, hogy nekem soha nem lehet gyerekem. És minden egyes terhesség nélküli hónappal ez erősödött bennem. De persze jó nagy hülye voltam, csak a magam dolgát nehezítettem ezzel. És persze orvossal ezt meg sem cáfoltattam, csak örlődtem magamban. Kép

1 év próbálkozás előtt nem is állnak szóba az orvosok az emberrel. (persze mindig lehet azt mondani, hoyg már 1 éve próbálkozik az ember, de és speciel utálok feleslegesen orvoshoz járni) Olvastam valahol, hogy 7-8 hónap átlagosan amíg várnak a párok a pozitív tesztre.
A két hónap az "nem sok".
Arra is vigyázni kell, szerintem, hogy nem kényszerből menjen a szex (bocs, hogy ilyet írok). De az egyik ismerősöm még egy vidéki buliról is hazarendelte a férjét, amikor megtudta, hogy akkor van peteérése. Romantikus egy este lehetett. Kép

Sok sikert,
Böbe
böbike

MTünde,
én egy hasszorító bugyit használtam (a nővéremtől kaptam, majd megkérdezem hol szerezte). Állítható volt a szélessége, és összetartotta a hasam és nem éreztem úgy, hogy ide-oda kifolyok a ruhámból. Ezen kívül én egyébként is szeretem a zsákszerű egybe ruhákat, aminek nincs dereka, így egy kicsit könnyebb dolgom volt, csak elő kellett venni e szekrényből, nem kellett újat venni.

(én is azon gondolkodtam, hogy mit fogok csinálni ezzel a rengeteg bőrrel itt a hasamon. olyan leszek mint az a helyes kis kutyus, akinek a bőre sokkal nagyobb, mint ő maga)

Üdv.:
Böbe

üdv.:
Böbe
böbike

Egyetértünk Böbike!
A szex terén is. Szerintem is így van.
Nekem órára megmondta a doki,hogy mikor KELL együtt lenni. Hazajöttünk, megfürödtünk, .....aztán utána fejenálltam fél órát.Semmi.Így utólag vicces, akkor nagyon rossz volt és értelmetlen. Lényeg hogy spontán legyen a dolog.
andry

Sziasztok! Egy nagyon gyakorlatias kérdés: általában meddig dolgozik az ember lánya várandósan?(Gondolom, hivatalosan 8. hónap) De mondjuk ha vki szeretne előbb "szabira" menni (mondjuk 7 hónaposan) az hogyan működik?
sampa

Szia Sampa!

Bármikor mehetsz betegállományba! Nálunk a háziorvos azonnal kiír, ha pl.hányingered van, vagy görcsölgetsz, vagy akármilyen panaszod van.
Sőt nálunk úgy működik, hogy részletekben is lehetz otthon, mondjuk az első 3 hónapban, aztán az utolsóban, vagy közben pár napot, ahogy jól esik. Minden a baba érdeke.Vagy a nőgyógyász is kiírhat, ha jól tudom, de ez nem biztos.
andry

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:31-kor.
Vendég

Szia Samba!

Megerősíteni tudom Lilluskát, tényleg a nőgyógyász javaslatára ír ki a háziorvos. Nálam is így volt, kivettem az összes szabimat, majda nőgyógyászom írt egy papírt a háziorvosnak, valamli mondvacsinált indokkal, hogy azért kell otthon maradnom. Én például a 6. hónap végéig dolgoztam, utána otthon voltam. Először szabin, majd a táppénzen. De jól gondold meg, mielőtt döntesz! Én azt gondoltam, hogy majd jól kipihenem magam a három hónap alatt, és hogy milyen jó lesz nekem otthon! Hát, ez az első hónapban valóban így volt, utána meg halálra unatkoztam magam. Nagyon rossz volt, pláne a végén, amikor már alig várod, hogy babázhass, egyfolytában csak azon jár az agyad. Ilyenkor még lassabban telik az idő.
Bár a pihenést az mindenképpen a szülés előttre időzísd, mert utána nem lesz rá időd, az biztos. Nekem 5 hetes a kisfiam, de már most rámférne egy kis pihi.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sampa,
ez munka és kismama függő, valaki már a terhesség elején kiíratja magát, de van olyan kismama, aki a munkahelyéről megy szülni.
A betegállomány attól is függ, hogy kinek mennyi szabija marad a szülésig, mert a táppénz az természetesen kevesebb, mint a fizetésed 100%-a. Én a szabimmal kihúztam a szülésig. Utána vettem csak igénybe a GYÁS-t, amit már a szülés előtti 30. naptól lehet igényelni és 168 napig jár. Ennek nincs maximuma a fizetésed 70%-a.

Én úgy tudom a védőnő ajánlására is kiírhat a háziorvos.

Üdv.:
Böbe
böbike

Ja igaz, tényleg a nőgyógyász ajánlásával ír ki a háziorvos.
andry

szia Böbike!
még egyben vagy ezek szerint..

kis kiegészités a hozzászólásodhoz. pl közalkalmaozzak meg köztisztviselők 100%os táppénzt kapnak..

és a GYÁS: a szülés várható időpontját megelőzően 28 nappal igényelhető legkorábban, legkésőbb a szülés napjától jár 168 napig. A bruttó (naptári napi!) átlagkereset 70%-a. Csak szja-t vonnak belőle!

amúgy ma egy csomó méhösszehúzódásom volt.. néha jött egy egy 15 percenként, aztán összevissza... ha lefekszem szinte egyáltalán nincsen, de ha felkelek és teszek veszek vmit akkor jönnek, bár szabálytalanul... kezdek izgulni :-))
ildisz1

Táppénz ügyben: ugyan a fizu 70%-a, de mivel csak SZJA-t vonnak, emiatt nekem pl több lett a nettóm, mint a nettó fizetésem Kép Fura, de így van. Egyébként a nőgyógyász nem tud kiírni, azzal a háziorvoshoz kell nyargalni mindig, és havonta vinni kell a friss nőgyógyászi javaslatot.
Egyébként én fordítva jártam, mint Kuha, én az első hónapban akartam bedilizni otthon ( 5. hónaptól kiírt a dokim az első szóra, aztán kiderült, vissza már nem mehetek, mert veszélyeztetett vagyok, pedig csak pihizni akartam) szóval aztán belejöttem az otthonlétbe, és már nagyon élveztem a végén.

Böbike, holnap megpróbálok beszerezni valami jó kis bugyit, bár haskötőt kaptam, de az ruha alatt látszik. Amúgy átnéztem a ruháimat, és egy számmal nagyobb kell mindenből... Ez van...

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Nagyon régen jelentkeztem, utoljára június közepe tájékán, akkor nagy segítségemre voltak az érintett hozzászólások. Épp második babánkat terveztük, érdeklődtem kútvölgyis orvosokról, akikkel jó tapasztalataitok voltak alternatív szülési megoldások tekintetében. Kétéves kisfiamat is itt szültem Teleki doktornál, aki több, mint tíz éve az orvosom, és bár maximálisan elégedett voltam vele, egy beszélgetésünk alkalmával közösen beláttuk, hogy én most kicsit "másképp" szeretném, mint, amiben ő hisz. Lényeg, hogy a saját kis nyomozgatásaim, fantasztikus szülésznőm és nem utolsósorban az itt olvasottak miatt Tóth doktor mellett döntöttem. Bocsánat, hogy hosszúra eresztettem, de fontosak az előzmények is, ugyanis akkor még nem is sejtettem, hogy már akkor terhes voltam, és immár a 18! hétnél járok, és Tóth dokival maximálisan elégedett vagyok, mégha nehéz is egy ilyen váltás.

Most elsősorban én szeretnék támogatást nyújtani, Alízhoz szeretnék szólni, ha még nem túl késő:

Teljesen egyetértek a többiekkel; erőlködni nem szabad, és stresszeli sem, a környezetemben én is azt tapasztaltam, hogy ez az egyik legnagyobb akadálya a biztos fogantatásnak. Viszont a peteérésed megismerése kapcsán mondottakkal feltétlenül vitatkoznék, mármint, hogy nem érdemes figyelni, és ezügyben szeretnék a segítségedre lenni és talán másnak is, ha ez nem hangzik túl nagyképűen.

Nekem a kisfiam és a Pici a pocakomban is első próbálkozásra megfogant! Mondhatnánk, hogy szerencse, egészséges sejtek találkozása, a Hold állása, na meg a többi, és biztos ebből is igaz vmi. Én mégis biztos vagyok benne, hogy rengeteget számított, hogy megismertem a testem működését jó időben.
Bennem fel sem merült egyik alkalommal se, hogy elsőre összejöhet, (sőt, mindig azt gondoltam, hogy ez min. 6 hónap lesz, ahogy az lenni szokás)egyszerűen megbeszéltük, hogy nem védekezünk tovább,, ugysem sikerül egyhamar, addig meg jól érezzük magunkat. Azért kétségtelenül igyekeztem összeegyeztetni a vágyainkat a szerintem megfelelő időponttal is.

Szóval, amire ki akarok lyukadni, kvázi tudományosan: én hőmérőzéssel figyeltem a peteérésem még jóval a gyerekválallás előtt, mert más hormonális próblémák miatt erre szükség volt. Majdnem egy éves kis dokumentációm lett, amiből tisztán kiderült, hogy az esetek 99%-ban nálam a 9-11 nap közé esik a pé. Más módszert nem alkalmaztam, szerintem az ember lánya, akkor is páfrányt lát, ha nincs, hüvely váladékot vizsgálgatni meg nem éreztem hivatottnak magam.
Hőmérőzni sosem késő, érdemes a menses első napján kezdeni, minden reggel, ugyanabban az időpontban, még az ágyban (azelőtt, hogy akár pisilni szaladnál) és mindig azonos módon kell mérni, táblázatban vezetni a hőfokokat, ciklusok szerint. A baba úgyis eldönti, mikor fogan, addig pedig nem ártasz senkinek, ha ezt a kis figyelmességet megteszed magadért/egy lehetséges esélyért; lehet, hogy már az első hónapban teherbeesel amúgy is, ha meg nem, már három hónap is mutat használható görbét, hacsak, nem volt közben komolyabb, lázzal járó betegséged, vagy más fizikai, lelki gondod.

Végülis ennyi a lényeg, persze a többi is fontos: lehetőleg nyugodt körülmények, (ez a leendő papa lelkiállapotára is vonatkozik), ha megoldható, akkor nem a megszokott környezet (elutazni, vagy bárhol máshol lenni, vagy, egy különlegesen kellemesen, közösen eltöltött teljes nap), csak arra gondolni, hogy milyen klassz lesz együtt a pároddal, és persze néhány tudományosan megalapozott tény: a termékeny időszakban másnaponta lehetőleg ágybabújni (gyakrabban semmiképp!, és mondjuk az első nap legyen két nappal a várható peteérés előtt), hasznos, ha a nőnek is van orgazmusa a közösülés során, az ugyanis a megfelelő kémhatás és a hüvely izmainak mozgásával is segíti a spermiumok a helyes irányba terelését. Ebben a télire forduló időszakban érdemes terhességi vitamint is elkezdeni szedni (ha eddig még nem tetted, pl. Elevit, én mindkét esetben egy hónapja szedtem évszaktól függetlenül, de most egy db. ilyenkor még akkor sem árt, ha még hónapok vannak hátra a "gyönyörű" pozitív jelig.

Remélem, nem voltam túl hosszú, netán okoskodó, egyszerűen úgy gondolom, az nem lehet, hogy csak nekem legyen szerencsém, az mindenkinek jár!Kép)

Remélem, segítettem! Hajrá!
suti

Hali,
még itthonról. A Vida elutazott, a fájások hajnalban is jöttek. És most is, de nem rendszeresek. Próbálok pihenni, állítólag az egy kicsit tolja az időpontot.

Ám, amennyiben mégsem tudnám megvárni a dokit: Mennyit szokás adni a "beugró" orvosnak?
(ebben nincs sok tapasztalatom Kép)

Ildisz,
egyre jobban úgy tűnik, hogy találkozunk a kórházban. CTG-re mikor kell menjél? Választottál szülésznőt?

MTünde,
ha cask egy szám az tök jó! Még csak 3-4 hetes a kicsi, nem?

Üdv.:
Böbe
böbike

Ildi, mi van veled?
Andi
andry

helló Böbi!

megbeszéltük a Vidával hogy hétfőn itt Érden megyek ctg-re mert mostmár tényleg elég zavaró számomra a kormány a kocsiban.. de anélkül meg mit kezdjek.. :-) bevinni pont nem tud senki.
szóval érden hétfőn, utána hivnom kell a Vidát hogy mit mutat a CTG.
Ezután ha minden simán megy addig akkor 16án vasárnap ügyeletes A vIDA, akkor kell mennem hozzá..

figyu, téged minden alkalommal "végigvizsgál"? értem azalatt hogy ctg +ultrahang + hüvelyi vizsgálat???

nekem fura hogy egyik héten nem csinált ultrhangot, ezen a héten sem akart (csak mivel emlitettem mondta hogy végülis ránézhetünk...) és ezen a héten kedden még csak méhen belüli -tapintásos vizsgálatoto sem csinált..
nekem ez vhogy fura.. lehethogy csak én aggódok túlzottan, de eddig úgy tudtam hogy mindig megnézik hogy a méhszáj zárva van-e még stb..

nekem 1-2 nem Kútvölgyis infóm van arról hogy mennyit adtak beugró orvosnak.. neki adták a javát, elvégre ő vitte véghez a nagy pillanatot..
(25öt kapott a szülést vezető doki és 15öt a saját de ott nem lévő orvos..)
de majdcsak megirják mások is hogyhogy van ez..

hát kitartás nekünk.. pihengetek én is, hogy legalább ne most hétvégén szüljek amikor nincs Vida.. bár férjem szerint "kijöhetne mááááár" :-))
ildisz1

Szia Andi!
közben irtam pont.. jól vagyok köszi.. tegnap miután irtad levélben a 15 perces fájásokat (előző szülésed), utána jött 2 pontosan 15 percre.. kicsit megijedtem :-))
aztán is jöttek de összevissza... ma még nem indultak be, de próbálok is pihenni mert egyértelműen kevesebb van méhösszehúzódásokból h a pihenek...
ildisz1

amúg yépp most megy a national geo.-on az élet az anyaméhben.. most jutnak a végére..már a szüléstmutatják éppen (2 órás műsor volt)
ildisz1

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a biztatást, javaslatokat! Nekem az a fura, hogy nem tudok nem arra gondolni, hogy most milyen célból is zajlik az akció... Nem tudom, ezt mások hogyan élik át, de én nem nagyon tudok kikapcsolni. Vagy ha arra koncentrálok, hogy kellemes legyen az együttlét, akkor arra is koncentrálok, tehát megint nem engedtem el magam... Ez olyan, mint amikor valaki nem tud elaludni, és arra koncentrál, hogy aludjon el, ettől persze még kevésbé sikerül...
A hőmérőzés sajnos nem vált be, mert össze-vissza változik a hőm egy hónapban. Nincs benne rendszer. Általában érzem, hogy mikor van pé-m, nagyobb a tüsző, jobban feszül - és a hv állaga is alá szokta ezt támasztani. Épp most olvastam egy könyvben, hogy még akkor is, ha minden klappol, van pé, jó időben, jó minőségű és mennyiségű spermiumok jutnak be, akkor is csak 25% a sikeres megtermékenyítés. Érdekes, nem? Hát próbálkozni kell kitartóan. Azért remélem, hamarosan jó hírekkel is szolgálhatok...
Alíz
alíz

Ildisz,
engem sem UH-ozott és vizsgált meg minden alkalommal. (Az utóbbinak bevallom örültem is nem szeretek kiterülni, mint egy béka).
Most csütörtökön persze igen, mert már túl vagyunk a kiírt időponton és folyamatosan kell a méhlepényt és köldökzsinórt nézni, hogy a kis klambó elegendő táplálékot kap-e. Valamint ha ne 1, hanem több újjnyira lettem volna kitágulva, akkor felvett volna az osztályra (és lehet, hogy már babáznánk).

Holnap megyek CTGre, majd meglátjuk mit mutat.

Kitartás, remélem én 16-án már itthon babázom. (Te nem 12-re vagy kiírva?)

Alíz,
az első babánál (mármint a próbálkozási szakaszban) nálam is ez volt pár hónapig, nem tudtam közben kikapcsolni. Tényleg marha zavaró, ráadásul olyan görcsös is lettem attól, hogy annyira ki szeretnék kapcsolni. Nem tudom mitól változott ez meg, de szerencsére időközben elmúlt (lehet, hogy egy pohár bor is segít Kép)

Böbe

Böbe
böbike

Alíz,

Sajnálom, hogy a hőmérőzés ennyire kudarcot vallott, nem gondoltam volna, hogy ilyen is van, de valószinűleg ez az én naív elképzelésem volt, mert nálam tényleg szépen kimutatható görbe alakult (igaz, hogy nagyon hosszú időből lehetett mintát alkotni).

Tudom, hogy könnyebb mondani, mint csinálni ezt az "engedd el magad" dolgot, és tényleg segíthet egy kis pohárka lazító alkohol, ahogy Böbike is írta és a szerelem is csodákra képes.

Írtad, hogy szoktad érezni, mikor van a tüszőérésed. Ezt nem tudod egy többnyire megadott időponthoz kötni a ciklusodon belül? Ez is összevissza van? Ha csak halvány sejtésed lenne, már érdemes volna, esetleg a feltételezett időpont előtt egy-két nappal "akcióba lendülni".

Amúgy a 25% sokkoló információ volt számomra, valóban kezdem különösen szerencsésnek érezni magam.

Suti
suti

Sziasztok,
A bort kipróbálom.
Suti, a hőmérőzés a legtöbb nőnél beválik, ez nem 'naív elképzelés', sőt, nagyon is alátámasztott.
A pé-m általában valahol a 8. és 15. napok között van, tehát legalább a kb. időszak kiszámítható, akkor szoktam bevetni magam...
Böbe, neked egyre izgalmasabb lehet!
Alíz
alíz

Sziasztok! Köszi a válaszokat, most már tök jól tudom ezeket a furfangos dolgokat Kép Még 1 kérdés: suliban tanítok, és nem tudom, hogy előre szóljak-e az ignőnek, hogy én a hetedik hónapig lennék vagy majd "spontán" szóljak, amit nem szeretnék, mert a többieknek lesz pluszmunka, ha helyettesíteni kell, amíg nem találnak vkit a helyemre, az előbbi megoldás pedig tisztességesebb, de nemtom, hogy így lehet-e vagy sem. Köszi Sampa
sampa

Szia Sampa,

én is tanítottam, ráadásul nyelvet:-) Én a 4. hónap elején jelentettem be az igazgatónak, hogy terhes vagyok (ekkor már kezdett látszani, de egyébként is jó kapcsolatban vagyok a főnökömmel). Akkor még úgy terveztem, hogy a tavaszi szünetig kihúzom (június 23-ra voltam kiírva), de februárban megbetegedtem (csúnya influenza és kötőhártya gyulladás), és az orvosom már nem engedett vissza a suliba, mondván, az a további fertőzési lehetőségek melegágya.Néhány hétig megszakadtak a kollégák, , mert az utódom csak a tavaszi szünettől tudott jönni:-(
Egy szó mint száz, feltétlenül előre jelentsd be, hogy meddig szándékozol dolgozni, szerintem így tisztességes, nem könnyű év közben új embert találni a helyedre.
Hol tanítasz és mit?
Én már a három és fél hónapos Zsófikámat nevelgetem:-)

Erka
erkaberka

Szia Sampa!
Szerintem szólj előre, hogy tudják mire számítsanak. Lehet, hogy nem is akarsz majd olyan sokáig dolgozni,nem? Én is akartam az első babával a nyolcadik hónapig menni, de sajnos az első perctől az utolsó percig, vagyis végig a 40 héten keresztül hánytam, így alig éltem, nem hogy dolgoztam.

Jaj, írhatok egy pár szót a hőmérőről? Én is csináltam hónapokon át és fel sem tűnt, hogy csak mértem, mértem és még a 37 fokot sem érte el soha a testhőm, aztán 35 foknál kezdett gyanús lenni a dolog, míg végül kiderült, hogy lemerült az elem a lázmérőben és azért mért rosszul.
Na ezt csak úgy leírtam.

Sziasztok
Andi
andry

helló Böbe!

nekem most 7-8 esetleg 10 percenként jönnek a fájások pár órája..
nem tudom hogy most mi van.. merjek nyugodtan itthon várni amig a nyákdugó el nem megy, vagy a magzatviz el nem kezd folyni??..

lehethogy akár 1-2 napig jönnek igy az összehúzódások, de nem lesz szülés még? feleslegesen nem akarok kórházban feküdni..

ki tudja mit hoz még az éjjel?
ildisz1

Hajrá Ildi!
Ne várj sem a dugóra, sem a vízre. Ha úgy érzed indulj.Lehet, hogy a burok csak közben reped meg, a nyákdugó meg csak a szüléskor távozik,amikor nyílik a méhszáj.Úgy is érzed,ha indulni kell.
Szorítok.
Andi
andry

Kedves Erka, egy cipőben járunk, szintén "nyelves" vagyok, a fő a német+ mellette angol. Van párom is a suliban csoportbontásban, szóval pont neki lenne gáz az összevonásokkal, ha én egyik napról a másikra elpárolognék, ezért is gondoltam, hogy még időben (az mikor is van?) szólok, hogy meddig lennék valójában, hogy meglegyen az utánpótlás és mindenki jól járjon. Csak nem tudom, hogy ez szokás-e, de gondolom az. Egyébként már bejelentettem a dolgot, csak azt nem, hogy meddig lennék. Ezért aggódom itt túl a dógokat...Kép
sampa

Bocsánat, lemaradt: Gratula a babádhoz ;)
sampa

Sziasztok!
Sampa! Én is tanár vagyok, és én végig akartam maardni a 7. hónapig, de nem jött össze, úgyhoyg előre nem sok mindent tudsz mondani szerintem. Azt, hogy mik a terveid, de aztán a terhesség majd eldönti.

Alíz! Én is görcsöltem rajta, a férjem ki is volt akadva, hogy ő már csak egy tenyészcsődör Kép Aztán mégis összejött. Drukkolok!

Lányok, köszi a bíztatást has ügyben, még eg ykérdés: az is természetes, hogy be tudok nyúlni a hasizmaim közé? Összeforrnak még? Egyébként beszereztem néhány új nacit... Most már jobb a lelkivilágom, csak azok a nagy tükrök ne lennének a boltokban a tökéletes világítással, mely minden egyes zsírcsomót megmutat Kép

Böbike, Ildisz! Hajrá!
Tünde

mtunde

Szia Sampa,

én is németet tanítottam és idegenvezetést, mert ez egy idegenforgalmi és vendéglátó középiskola.
Köszi a gratulációt, ha érdekel a babaszobán Egyed Zsófi néven láthatsz róla fotókat-persze ezt mindenkinek írom:-)
Egyetértek Tündével, hogy mondj nekik egy időpontot (7.hónap körül) (nem tudom, mikorra vagy kiírva???), hogy eddig szándokozol dolgozni, azután, ha mégsem bírod, mindenki meg fogja érteni.
Szép estét!

Erka
erkaberka

jó reggelt! én még egyben, jól vagyok:-)

este lefekvéstől nem nagyon volt összehúzódás, most meg talán most jött az első éppen, de nagyon pici volt vagy csak a babahelyezkedett talán..

próbálok ma is pihenni majd..
hellóó
ildisz1

Ildisz! Drukkolok, hoyg még egybe maradj egy rövid ideig Kép Böbike neked is drukk, vagy???

Tünde

mtunde

Sziasztok!
Erka: még az elején vagyok, 14+5, elvileg április 3. az időpont. Tök jó, én középsuliban németes ifos voltam, id.vezetés meg minden finomság...
No, szólok terveimről és meglátjuk, mit hoz a sors...
Szép szombatot!
Sampa
sampa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?