Új privát üzeneted érkezett!

Cas
Szopi kicsit rendeződött a hétfői mélypont óta, már a mennyiségek is nőttek 20, 30-ról 50, 80-ra, de azért napi 6-ról 8 alkalomra álltunk vissza, de legalább nem kell tápi. Az az érzésem, hogy az alkalmanként 100, 120-at egy ciciből már nem fogjuk elérni,(kivéve reggel), de csak ez maradjon. És iszom teát is.
Én sem GYES-en vagyok, csak nálam ez az összefoglaló neve.

Hűha
engem is érdekelnek a dalok, mesék és egyéb vígasságok minden mennyiségben, majd viszek listát én is, nekünk mi van, már ha eljutunk a talira.
Én az Egy kis malac röf-röf-röf-öt dúdolom megállás nélkül az legalább 3 versszakos. És közben a röf-öf-röf-re rugózunk, így könnyen álomba ringatódik Fanni. Ja és nemrég óta a kedvenc az a filmnóta, amikor a Paul Newman biciklin visz egy csajt, fogalmam sincs mi a címe, egyszer hallottam valahol, elkezdtem dúdolni ("tam-tam-taram-taram") és közben táncolni,(ez egy kicsit nagyképű megjegyzés), imádja Fanni.
boglarka

Sziasztok!

Akkor most nem nézek szét a házban és puceválás helyett inkább jól kiírom magamat:-) Na jó, ezzel nem viccelek, nem akarok senkit ilyen virtuális terrorfenyegetésnek kitenni:-)) De mivel nem bírtam feldolgozni és agyban nagyban raktározni a hsz-okat,az biztos, hogy totál káosz lesz mindenre a válaszom, előre is bocs:-)

Myra,
Én is elég vizuális típus vagyok és nagyon jól elképzeltem, hogy Lilla kergeti a nagy fehér "Zoknis-fülüt":-))

Cas,
Sebi és a hasonló sorsú babák tényleg kis hősök, mennyi kellemetlenséget kell elviselniük és ki tudja meddig :-( Remélem, a tudomány ezen a téren is sokat fejlődik és hamarosan komolyabb vizsgálatokhoz sem kell böködni a kicsiket, elég lesz pl. a nyál vagy apró hámdarab, szval fájdalommentesen kereshetik a szakik a bajok okát.

Boglárka,
Hamarosan Fanni is stranddá változtatja majd a fürdőtöket, ha minden dimenzóban ki tudja majd magát élni a kádban is. Szerintem minden gyereknek az est fénypontja az esti pancsolás, amit a szülők viszont a gyermek 1 éves kora után már kevésbé élveznek. A kisebb cunami következményei miatt.-))

Időnként feldobja valaki a topikban (asszem most Boglárka?), hogy megjött a menses. Mivel eléggé leépült szellem jár belém hálni, már nem tisztán emlékszem, mi is az? Talán az a kék lötty, amit a reklámokban szoktak valami rövidlejáratú betétre csöpögtetni...? :-))) )Komolyan, nekem lassan 2 éve semmi hír e téren. Lehet, hogy már ennyire lejárt a biológiai órám? Már ha akarnék, sem eshetnék teherbe :-)))

Játékok: a gyerekek mindig azzal foglalják el magukat a legjobban egy idő után, amivel nem játékszer. Enyémek a fűszálakon, apró botokon szoktak összeveszni, játékszereken nem jellemző:-) Viszont azt is észrevettem, hogy a fiúk jobban feltalálják magukat, érdeklődőbbek, mindenféle szerelésban nagyszerűen ki tudják magukat élni, a lányoknak ilyen korban kevesebb "munka" jut a házban. Olivér kedvence (és Marcinak is kedvece volt) a különböző zsinórok huzogatása, minden lehetséges dolog bedugdosása a legképtelenebb helyekre, szétszedés-összerakás a végtelenségig.
Úgy gondolom, ilyen kicsi korban a gyerekek nem tudnak még unatkozni, csak elunnak 1-1 játékot. Nem mindegyik baba kreatív még annyira, hogy felfedezze az új dolgokat, ezért is fontos szerintem, hogy vele legyünk ezekben az első években és MEGTANÍTSUK JÁTSZANI. Ebben az egyben merem állítani, hogy kicsit tapasztalt vagyok, mert mindhárom gyerekem érdeklődése, képessége más és más, de játszani nagyon tudnak. Soha nincs nyafi a nagyobbaktól, hogy anya játsz velem. Hihetetlen iramban és megállás nélkül játszák végig a napot. Olivér is kezd kibontakozni az önálló játékban. Sokat ellesett a nagyobbaktól, hihetetlen, hogyan tud már apró szerepjátékokat is játszani a gumiállatokkal. Nekem ez nagyon jól jön, mivel ő már nem sajátíthat ki magának, sokkal kevesebb időm jut rá, sajnos.

A dal, zenehallgatás, mondókázás nálunk mindig nagyon tetszett és 3 gyerekkel már komoly koncerteket adunk magunknak. Mindenhez dobolunk, csörgünk, mozgunk, mint a Tücsökzenén (Marcival jártam, egymás után 2-szer fél órát!Õ nagyon fogékony a zenére, Adrienn néni nagyon szerette:- ) Nagyon élvezik a gyerekek, tényleg nem érdekes, mennyire botfülű ilyenkor még az előadó:-)
Amúgy meg szellemi és társadalmi elmaradásban szerintem én vezetek itt a topikban:-) De nekem ez azért nem okoz akkora gondot, mint a hsz-ból látszólag nektek, mert valahogy másként látom, fogom fel és élem meg az anyaságot, mint Ti. Nehéz ezt pár mondatban megfogalmazni, talán az a lényeg, hogy hiába is hiányzik a felnőtt emberek társasága, a "szabadság", nekem egyik sem akkora jelentőségű, mint amit a gyerekeim hiánya okozna. Már kipróbáltam:-)) A férjem szerint túl gyerekfüggő vagyok:-) Biztos átlagon felül zanzásodtam agyilag, lélekben meg még régről nagyon gyerek maradtam és lehetőségem sincs a "felnövésre". Nem is vagyok már benne biztos, hogy fel akarok nőni:-)) Ebből is származhat, hogy bizonyos megnyívánulásaimon, véleményeimen néhány nagyon felnőtt anyuka nagggyon meg szokott sértődni és egyszerűen legyalult más topikban:-)
Amúgy nekem is időnként átszánt az agyamon, mit fogok csinálni, ha Olivér is ovis lesz. Mert a régi munkahelyemre hiába is várnak vissza, reggel 7-től este 6-ig távol itthonról NEM megoldható a gyereknevelés meg az egyéb családi élet. Eszembe jutott, hogy kéne egy frankó kis játszóházat kialakítani itt Kalászon a családom közelében (mert igény meg gyerek az bőven lenne rá) és abban olyan szivesen "dolgoznék" egész nap:-) Látjátok, egyelőre csak ilyen "gyerekes" dolgokban tudok gondolkozni:-))

Aranyhold,
Ki tartja most a Tücsökzenét B.kalászon?

Nikcsi,
Tényleg rá lehet ezt fogni már a fogzásra, ha Kori hirtelen más kísérő tünet nélkül ennyire sírós, érzékeny. De persze zavarhatja egyyéb is, sajnos ezekre a dolgokra elég nehéz rájönni és mielőbb orvosolni.

Ezer bocsánat, de ma megszaladt a kezem a billentyűzeten, a kicsiknek megy az alvás:-)

Viki
ccviki

Myra
Kvantum Fantum csodái - nekem úgy rémlik... Micsoda mese volt! Nagyon szerettem, fizikuspalántáknak való, apám tán reménykedett, hogy a nyomdokaiba lépve én is villamosmérnök leszek egyszer... KépKépKép
Ja, és a Regélő lehet, hogy meglesz CD-n!

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus
Nem szabad így hozzáállni?! Akkor Te is tudod, mint pl.: szülés adott állapot, érzés, ami talán elmúlik. Szerintem a szülés és a szoptatás két összehasonlíthatatlan dolog, főleg az én helyzetembe. Nekem a szülés sem volt egyszerű, de az CSAK 11 óráig tartott, a szoptatás viszont szinte 7 hónapja. Nem kezdek matematika számolgatásba, hogy az pontosan hány óra, de 11-nél jóval több. Azt hiszem nekem a szoptatás nem élményként marad meg, de nem érzem magam egy gyenge embernek, mert (szerencsére többen is) mondták (jól is esett), hogy ennek a töredékét sem bírták volna (amikor véresre szívott), sőt már tápszeres lenne a gyereke, ha az én helyzetembe lett volna. És van olyan, aki ezt mondta, aki egy fikarcnyit sem érezte ezt meg/át. Én is könnyen beszéltem egy szülésről, amíg nem szültem. Következő babánál természetesen nem az lesz az első, hogy a gyerekorvoshoz megyek, írjon már fel tápszert. Most lehet, hogy kicsit a lelkedbe másztam, de ez a véleményem. Csak remélni tudom, hogy a következő gyereknél élmény lesz a szoptatás, nem pedig kín/keserv.
Joghurt: na azt hiszem, akkor nem is adok többet Korinak pedig a gyerekdoki javasolta. Rá is kérdeztem és akkor mondta, hogy teljesen natúr joghurt, de abba én tehetek gyümölcsöt, így is csináltam. De akkor majd később visszatérünk rá!

Szilvamag
Én Hmmc helyett is irigykedek az éjszaka miatt!
Ugye, én is tettem már olyan kijelentést, lehet, hogy egy börtön is jobb. Ott is lehet az ember Internet függő?!
Hát azt nem mondhatnám, hogy nálunk sík a terep, de minden egyéb okés. Én is Ginával és Korival megyek sétálni itt a hegyen. Egy próbát megér a dolog! Ja és persze Ginát nem viszem, mert ő nem egy kutyabarát, inkább fospisztolynak nevezném!
A mottó tetszik, csak ne lenne igaz! Bár múltkor babakocsival futottam a busz után csak egy felszálló volt és megvárt.

Boglárka
Köszi a tippet, ha korábban írod, akkor lehet, hogy még be is fektetnék ilyenbe most már nem.
Mióta és mennyit lehet gyes mellett dolgozni????

Myra
Lilla is így csüng? Akkor a babatalik nagyon jó hatással van rá! Tegnap Hmmc-jéknél voltunk (nem írhatnám, hogy M-nál?) és ott is szinte le sem tudtam vakarni magamról, pedig nem is kiabált sokat Sára.

Cas
Akkor próbálkozhattok majd újra a szervizzel, de talán a sport babakocsi miatt nem olyan sürgős.
Szombaton nem vagyok Lacihoz kötve, már mit a piac miatt. Na ez egy hónapban egyszer van max., hogy nem kell menni dolgoznia. Szóval szívesen mennénk Veled, bár Te hajnalba szoktál menni? Na jó mi az a hajnal?
Szoptatás: olyan sokáig nem volt baj, na ez így nem igaz, csak nem írtam, mert nem volt ennyire durva!
Én is értelmes felnőtt emberekre vágyom! Ki az az értelmes? Tegnap ahogy mentem Mhoz Hmmc, volt olyan pofátlan férfi, hogy szinte meglökve gyorsan előttem kellett felszállnia a buszra. Az hogy nem segítenek megszoktam, de hogy még bunkók is legyenek. Na az ilyenek társaságára nem vágyom, főleg nem kezdek szóba elegyeledni.

Én is beszéltem Coryval! Tiszta hihetetlen, hogy a 17. héten is hány.

Aranyhold
Sajtot már adtam, reszelve kajába. De nem olvadt meg teljesen és a daraboktól öklendezett. Tegnap Hmmc megdumált próbáljam ki Korinak is a túró rudit (Sára oda van érte). Na az első falatnál még fintorgott, de aztán jött a turó rudi irányában és nem volt baj a darabosság!

Kriszti
Köszi a kedves szavakat! Igen különleges névre volt szükségünk a vezetékneve miatt!

Na indulok Hmmc-hez, remélem tetszeni fog neki is a sport babakocsi! Élőben is szeretné látni, micsoda vevő?! Ennyit a bizalomról! Kép
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi!
én is nagyon becsüllek, hogy a fájdalmak ellenére még mindig szoptatsz, csak vígasztalni próbálunk. Lehet hogy nem túl ügyesen. Kép

ma olvastuk viszza a füzetet, amit Kingáról írtam, és le vagyok törve Kép Kinga ilyenkor már 6 órákat aludt éjszaka. Enikővel ez csak álom marad egyelőre. Lehet, hog nekem nem is lehet a kedvemre tenni? Kép

Viki!
sose szégyeld! ha nem lennének ilyen emberek, ki vigyázna a bölcsiben, oviban a porontyainkra? Kép

Enikő már most kinézi a kaját a számból Kép Tanult pocin keresztül Lillától? Meglátta, ahogy eszem az almát és cuppogott, meg dugdosta a nyelvét. Kicsit megnyalattam vele, utána még nagyobb hévvel folytatta Kép
szilvamag

Laga
Tényleg lehet ebben az oltásban egy kis vigyorex!!! Sebinél egyelőre semmi láz, semmi nyűgi, semmi duzzanat a combján - csak el ne kiabáljam! (A legnagyobb baja az volt, hogy már álmos volt 10órai közben, és nem raktam elég gyorsan a kaját a szájába. Kép)
Mondjuk azért ma egy alvóbajnok, délelőtt is nagyot szunyált és most is rekordot dönt...

Boglárka
A szopihoz kitartást, néhány nap alatt rendeződni fog remélhetőleg! Kép
Az egykismalacot pedig megtaníthatnád nekem is, elfelejtettem a versszakokat, pedig kiskoromban az egyik kedvenc dalom volt a családi fáma szerint.

Viki
Mesélj!!! Hogyan tanítottad meg a gyerekeidet játszani? Milyen koruktól miket csináltatok?
Na azért nem vagyunk ám olyan nyafogósak, egyikőnk sem esett depresszióba, amiért ott kellett hagynia az állását/suliját/hétköznapjait. Kép
Igazából irigylem a hozzáállásodat, én sajnos vhogy mindig a jövőben élek, nehezen tudok örülni a mának... szerencsétlen dolog. Kép

Nikcsi
Nem hajnalban, olyan 1/2 10 körül. Akkor majd csörgök, legfeljebb ha még alszol, akkor nem jössz. Kép
Ja, és nem bizalom kérdése, kép alaján azért nehéz dönteni, meg kell tapogatni, kipróbálni. Látod nálunk is megérte, hogy elhoztad - mindkettőnknek! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
XP-nk van.

Nikcsi
nem, egyáltalán nem másztál a lelkembe az őszinteségeddelKép Ahogy Szilvi is írta csak segíteni ill. vígasztalni próbálunk még ha esetleg nem is úgy jön le. És nagyon is becsüllek azért hogy ezt még így bírod csinálni! Csupán arra a mondatodra reagálva írtam amit írtam, hogy a köv. babánál nem szenvedsz, adod inkább a tápit.... Na mindegy! ne haragudj.

Viki
nekem is borzasztóan hiányzik a fiam ha csak egy fél napra is megvállok tőle. Olyan meg még nem is volt hogy pl. Õ a nagyszülőknél aludt volna. Még nem is akarom. Azért van felnőtt társaságom minden nap, nem is ez hiányzik annyira, hanem az hogy az agyamat egy kicsit megdolgoztassamKép Használjam! És ne csak arra, hogy kigondoljam vele az aznapi ebédetKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas
Mondeo kombit vett az ember, mert abban talán már el fogunk férni, ha megyünk horgászni, nyaralni, stb.
Még nem tudom, hogy hogyan fogom megoldani a szerdát. Mivel déltől vagy fogadóképes. Nekem Dorina a suliból kb. 1 óra körül jön haza, utána tanulás, 4-től pedig RSG. Lehet, hogy villámlátogatást tudunk csak tenni.

Szilvi
Sára úgy csinálta, hogy 3 hónapos koráig éjszaka is 3-4 óránként evett, nappal 2-3 óránként. Utána mostanáig este fél 8-tól aludt reggel 7-ig. Az előző 2 hétről nem mesélek, mert az kész rémálom. Olyan vagyok, mint egy zombi. Csak szédelgek nappal, mint a piaci légy. Már behunyt szemmel tudom, hogy mi hol van a lakásban. Kép

Viki
Te olyan vagy, mint az anyukám. Mi is hárman vagyunk testvérek, és a mai napig van türelme hozzánk, pedig mi nem voltunk egyszerű esetek. Többször kellett ajtót üvegezni, stb. Nagyon irigylem az ilyen embereket, mint te is vagy.

Myra
Én is jelentkezhetek 1-2 cd-ért? Sajna nekünk nincs, csak a Judit és a zenemanók I-II. Az nem jön be Sárának.
Mi kareokizni (ha jól írom le) szoktunk. Mivel Peti zenél vannak ilyen zenék a számítógépen. Együtt szoktunk énekelni, amikor Peti nincs otthon, mert nem találja élvezhetőnek a hangom (mondjuk van is benne valami), ilyenkor ő szokott énekelni. De titokban a lányának dudolgat, én már nagyon régen voltam utoljára fellépésén, ahol hallanám Kép
hmmc

Mucus
Akkor ráuszítom az embört, mert nekünk idehaza csak 2000. Amint megvan a megoldás, jelentkezem!

Hmmc
És mi lenne, ha Dorina hozná a tanulnivalót, és itt tanulna? 1-től 4-ig van idő... Ha nyugi kell akár a dolgozóba is félrevonulhat. Korrepetítorban meg nem lenne hiány. Kép
Hát igen, mi is kombit fogunk venni következőnek. Amúgy a nagy kocsit gyorsan meg lehet szokni, a Passatunk egy batár volt, nekünk most még az okoz néha problémát parkoláskor, hogy az Astra túl kicsi... Kép

Sebi megint kidőlt, viszont lassan kúszik fel a láza. Remélem nem megy fel túl magasra...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

na végre bekukk!

Nikcsi,
nagyon rendes vagy, hogy a fájdalmaid ellenére még mindig szoptatsz.

Cas,
csak sokáig hasson a vigyorex.

Viki,
áruld el a titkod: hogyan kell úgy gyereket nevelni, hogy gond nélkül eljátszon egyedül? Sajna ez még Vilmosnak sem megy tökéletesen, pedig már elmúlt 4 éves.
Teus is olyan nyügi volt ma. Persze minden gondja elmúlik, ha kézben van. Félek, hogy el fogjuk kapatni...

Nincs már itthon mérlegünk, de alig bírom tartani a kis mu˝vésznôt. Majd 6 hónaposan (novemberben) leviszem az egészséges rendelésre hogy megmérjük.

Tali délután? Hááát, 1 óra körül Tea megy aludni és azt szeretem, ha délután az ágyában alszik, mert különben csak lebeg alvás helyett.

Evés ügyében még ott tartunk, hogy szopi, szopi, szopi. Minimális gyümi és tejpép. Éjjel 2x eszik már csak (kopp-kopp-kopp).
Mozgás: hever mint egy anyacsászárnô és úgy irányítja a családot. Nincs forgás, sôt még próbálkozás sem! Fogak sehol, haj szösszenet.

Laga
laga

Nikcsi
A kórházban lenyúlták az egyik bimbóvédőmet a sterilizálóból, ezért vettem egy új párat magamnak. Ha gondolod odaadom a maradék fél párat, hátha segít, egy próbát szerintem mindenképpen megér, mert tényleg felesleges pénzkidobás lenne, ha netán mégse jönne be, de én nagyon bízom benne, hogy rajtad is segít.
Mint kiderült a baba 1 éves koráig nem lehet dolgozni.
boglarka

Sziaszzok lányok!

Megint itt vagyok. Hát megint ennyi fejlemény egy nap alatt. Még mindig összevagyok veletek teljesen kavarodva, ha esetleg valakinek lesz egy kis szabadideje, csinál nekem egy kis összefoglaló táblázatot, anyukák-babák, gyerköcök felsorolással? Azért nem vagyok ám teljesen sötét ez ügyben, de amikor átolvasom a napot, teljes káosz a fejembe. Előre is köszi!
Viki,
Te tényleg nagyon jó anyuka vagy, és nagyon tisztellek ezért, meg a végtelen türelmedért, és őszinteségedért. Az biztos, hogy az anyaságnál csodálatosabb dolog nincs, mindig is erre vágytam. Csak én is előtte rohangáltam állandóan: munkahely, fősuli, építkezés, majd költözés. Szeptember 4-én költöztünk be az új házunkba, a Gergő 21.-én született. Néha visszagondolok kb. 1,5 évvel ezelőttre, és nem cserélnék az akkori életvitelemmel, még ha szabadabb is voltam. Amikor apa elviszi sétálni, gyorsan nekiesem a dolgoknak, és azon vettem már többször észre magam , hogy leselkedem az ablakon, mikor jönnek már. Szóval, nagyon hiányzik, ha nincs velem. A Gergő amúgy pillanatok alatt leszokott a szopizásról, amin nagyon meglepődtem. Megjött aznap a mensesem, és már este nem akart szopizni. Utána még nagyon sokszor próbáltam, de mindig elfordította a fejét. Én azt hittem, hogy ez nagyon nehéz lesz. De szerintem, és úgy látom többek szerint is a fogzás kapcsolatban áll a szopizással. Amióta nem szopizik, már öt foga kijött. Előtte, egész 10 hónapos koráig egy darab sem volt. Így most van neki hét. Én is várom a tapasztalataidat a játszás terén.
Mucus, a Sztanyik dr. már a szülés várható napja előtt két nappal befektetett, (szerdára voltam kiírva, hétfőn reggel feküdtem be.) Nagyon dagadtak voltak a lábaim, magas volt a vérnyomásom. Főleg a kórházban mért vérnyomás volt nagyon magas, miután bementem a szülészetre..... Kedden a flowmetriás vizsgálat után a főorvos úgy döntött a dr. Úrral konzultálva, hogy megrepesztik a burkot, mivel már nem táplálodott a Gergő eléggé. Ez volt délben, a Gergő este 8-kor született meg. De sajnos bevérzett a gátam, ugyhogy varrás után éjfélkor visszahívták otthonról a Dr. Úrat ( nagyon rendes volt, azonnal jött) és egy kisebb beavatkozás után éjjel egykor újra összevarrtak. Reggel mehettem vissza a szobába, és egy kis cső társaságában a gátamnál, és egy katéterrel. Na most leírtam a szülésem egész történetét, de még így is nagyon jó érzéssel gondolok vissza rá.
Cas, köszi a Gergő már jobban van, és ma már rendesen aludt napközben is. Még egy kicsit tortyog, de remélhetően jobban lesz.
Apát én is letámadom, amint hazaér. Pedig ő is sokat dolgozik, de nagyon rendes velem, és nagyon sokat segít még így is.
Cas, Sebi remélem nem lett lázas. Már megint jön ez a megbetegedős időszak sajnos.
Lányok, komolyan mondom nagyon élvezem a társaságotokat, és jó valakiknek így elmondani a gondolataimat. Remélem egyszer majd személyesen is találkozhatunk veletek. Valamelyikőtöknek nincs nyaralója itt a Velecei-tó környékén?
Mindenkinek jó, és alvással teli, nyugodt éjszakát kívánik!
Sziasztok! Kriszti
kriszti1

Lehet, mára maximálisan lefáradtam (mint ilyenkorra mindig), de valamit "félrehallottatok" a regémből:-)))

Nem tartom magam türelmesebb és meg kompetensebb anyának másoknál, egyszerűen csak jobban feltöltenek, energizálnak a gyerekeim mindennapi tettei, szösszenetei, mint a munkahelyi tettek. És szerencsére anyagi gondok nem zavarnak be az itthoni idilli dilimbe, kopp-kopp-kopp:-)

Cas,
Igazából csak a felnőtteknek tűnik tanításnak, a gyerekek ezt közös játékként élik meg. Hát csak megmutatod neki, melyik játék mire való, de olyan beleélősen, nem pedig odadobva neki, hogy utána pórbálja szépen egyedül utánad csinálni. Hanem meghozod hozzá a játékoddal a kedvét, bevonod a játékba, aztán majd ő maga veszi át a kezdeményezést és fantáziál tovább legközelebb.
Ezt leírni nem igazán lehet szerintem, minden gyereket más érdekel, ösztönöz a játékban is.

Hmmc,
Mint írtam, türelmem átlagos. Délelőtt 10-ig, délután 5-ig számolok és csak aztán váltok olaszosabb stílusra, ami esténként nem ritka, pedig nem is sokszor pizzázunk :-))

Szilvi,
Hát nemtom, ovónéni meg ilyesmi nem igazán lennék. Azért kötél idegek is kellenek az ilyen szakmához a gyermeki lelken és empátián kívül:-) Inkább olyan határozatlan, komolytalan voltam egész eddigi életemben. Gyerekkoromban védőnéninek készültem (a la anyu:-), de jobban érdekelt a gyógyítás, így érettségi előttig orvosnak készültem. Aztán az utsó pillanatban kiderült, hogy nem bírom a fájdalmakat se nézni, se okozni, se véres dolgokkal foglalkozni:-) Sosem annak készültem, ami a végén akartam lenni igazán. Sok helyen dolgoztam pár éve alatt.
Már terhes voltam Marcival, mikor rájöttem, hogy nagyon vonz a repülés és pilóta lennék a legszivesebben:-)) De ez abszolute ne anyának való:-) Hát ennyire vagyok csak gyerekes:-))

Mucus,
Én sosem agyalok, mi legyen az ebéd. Mikor van egy szabad és tiszta pillanatom, kiötlöm, másik szabad 5 percben felrakom a gázra:-))

Nikcsi,
Asszem sosem bíztattalak különösebben szoptatásilag, megtették a többiek helyettem. TE TÉNYLEG A SZOPTATÓS ANYÁK HÕSE VAGy:-9
Nekem Marci születése óta csak az számít, hogy mi a legjobb neki és nekem, meg a család boldogsága szempontjából. Marci nem akart szopizni,lehet, hogy sokak szemében szörnyű, de nem erőltettem. Tápizott 3-4 hónapos korától, mert nem akart megszenvedni a falatokért( bár azt se szerette:-) Neki így volt jó és kész, úgy láttam.

Hmmc,
Nahát, és van bandája Petidnek?

Szerintem elég 1-2 éves korban az alap mondókákat, dalokat "nyomni", nem kell külösnöebben görcsölni, mi a legjobb rapp-szöveg a gyereknek:-) Ezeket a mondókés könyveket valszeg bármelyik könyvesboltban meg lehet kapni. Azok a legritmusosabbak és a gyerekek imádják a legbugyutábbakat is.
Én még fuurulyázni is szoktam nekik, olyankor én vagyok a szemükben a zenemanók Istene :-)))

Viki
ccviki

Viki! Bár bemutatkozott a csaj, aki a tücsökzenét tartja, de nagyon rossz a névmemóriám. Szőke, hosszú haja van, és egy tündéri Maja nevű lánya. De úgyis megyünk még párszor, hátha megjegyzem a nevét is! Kép
aranyhold

Nikcsi! A sajtot a forró főzelékbe reszeltem, amit én főztem abba, és mivel én sokáig turmixoltam (van amit még ma is), ezért az még apróbbra szétszedte, nem volt gond az evésével. Matyi viszont még a turmixolt túróban is fuldoklott, amit gyümölcsbe tettem, pedig alig volt benne. Mai napig nem nagyon szereti. Amúgy ha mersze neki túrórudi-túróját adni, akkor miért nem adod a joghurtot is neki?
aranyhold

Sziasztok!!

Huhh. Mese, zene. Nekem bakelit lemezen!!!!!! van vagy 40 mese, meg dalok, meg ilyenek. Azt se tudom, hol fogom lejátszani majd babónak. Pedig sok van. És én imádtam őket.
De van egy oldal is, aho lvannak ilyenek:
http://egyszervolt.hu/ret/index.html

A másik:
http://kincsestar.radio.hu/mese99/
Itt még nem néztem igazán körbe, h hogy is szólalnak meg ezek hangosan. De olasni lehet.

Szilpa
24

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Nahát mennyit termeltetek este?! Én mindig fáziskésébe vagyok, ilyenkor letöltöm, aztán írok a mostaniakra. Szóval a korábbi dolgokhoz:

Szilvi
Ne buzdisd annyira Hmmc-t az éneklésre.
Szilvi és Myra
Csak itt magyaráz, hogy nem akarja tönkretenni Sára hallását. Itt görbüljek meg, ha nem igaz, hogy otthon énekel neki. Külön karaoki progik vannak erre letöltve!

Myra, Kriszti
Mivel a csuda jó modemes dolgot használom, erre Kori füle ki van hegyezve és felébred.

Hmmc
A parkolást inkább nem tenném itt közhírré!

Myra
Ezeket a meséket valahogy CD-re nem lehet megírni?

Nagyjából átfutottam, szóval köszönöm a bíztatást és jó szavakat, de persze személy szerint ki fogok erre térni! Kép
nikcsi

Viki
Peti esküvőkön, bálokon, stb. szokott zenélni egy barátjával. Szóval, ha kell valakinek zenekar csak szóljon. Sőt az egyik "lakodalmas-fenegyerekkel" is jár haknizni. Általában hétfőtől péntekig dolgozik, hétvégén pedidg megy zenélni, tehát esélyünk sincs összeveszni.

Kriszti
Cas és mi járunk Agárdra Kép

Nikcsi
Többet nem parkolok veled!!!!!

Aranyhold
A túró rudi az én ötletem volt Korinak, mert Sára ahogy meglátja a papírját valóságos extázisba esik. Üvöltött érte - mivel az anyja folyamatosan ezt eszi - és muszáj voltam adni neki. Ez nem baj, ha darabos Kép Max. 1 cm-t eszik meg belőle, mert többet nem kap és csak abból is a túrós részt, mert a csokit leeszem róla.
hmmc

Hmmc! Én is így gondoltam, hogy a túrórudiból csak a túrót kapja. Kép

Én amúgy a kismama újság táblázatát használtam arra, hogy ha nem tudtam eldönteni mit mikortól lehet adni. Megmutattam a védőnőnek, a gluténes dolgokat kijavította (kitolta 8-10 hósra 6 helyett), de egyébként rábólintott.
aranyhold

Sziasztok!
lassan kereskedelmi mennyiségben fogunk másolgatni?, valahogy össze kéne szervezni ezeket, hogy mindenkinek minden meglegyen, amit szeretne.

Niki!
párom teljesen beindult a karaoki programokért, egyszer össze kéne ereszteni a fiúkat

Hmmc!
te is "hámozva" eszed a rudit?
végre mégy egy ember, engem mindig megszól a párom

Szilvi
szilvamag

Nekem van egy dvd-m tele mindenféle babás zenékkel-mondókákkal, mesékkel! Na ezt bedobom a közösbe, aki kéri, és amit, lemásolhatja róla. A következő talira elviszem!
aranyhold

Laga
Hát még kitart, bár az éjjel a láza is felszökött rendesen. Kép Úgyhogy veszünk is egy digis lázmérőt mi is, mert egész éjjel a frász kerülgetett, hogy vajon feljebb ment-e vagy hatott a kúp, de kibontani, percekig nyaggatni a hagyományossal nem volt szívem, amúgy is olyan bágyadtka volt.
De reggel láztalanul, jókedvűen ébredt, remélem túl van rajta.

Laga
És ha Teus felébredt? Meddig szokott aludni?

Kriszti
Mi is örülünk Neked! Kép

Viki
Na kipróbáltuk délelőtt Sebivel a "Anyával-játszunk" projektet, de egyelőre nem túl sok sikerrel. Kép Az egy dolog, hogy jól kiröhögött, mikor teljes átéléssel elkezdtem brummogni autót tologatva, vagy a mú-zós bocijával fel-alá vágtázni a "réten". Az eredmény annyi volt, hogy lenyúlta mindkettőt, és elégedett képpel betolta a szájába. Kép (Tudom-tudom, kicsi még...)
Amikor a habtapi-kockákból építettem tornyot, na az már jobban tetszett, főleg hogy a legalsót mindig ki lehett rántani. Kép Vagy ha eldugtam a bocit a vödör alá, onnan múzott, és a vödröt leborítani, a fülét megrácsálni (a bociét vagy a vödörét, mikor melyiket).
Ti milyen játékokat adtok a kölköknek? Sebi kapott egy rettentő elemes vonatot, ami gombokat nyomkodva rettentő hangokat ad, ki is szedtem belőle az elemet, mert fél tőle. De a kerekeit tekergetni nagyon szereti!
Mondókás könyvek: hát azért vannak kritikán aluliak sajna manapság a boltokban, erre akkor döbbentem rá, mikor a Floridában élő unokatesó-félém kérte tavalyelőtt, hogy küldjünk neki magyar dalos-énekes könyveket. Hát volt 1-2, amin felment bennem a pumpa, hogy aki írta, de főleg aki ki is adta, az egy barom volt...

Nikcsi
Ha már szopi: tegnap a dokinéninél voltunk, a védőnéni adott egy meghívót vmi rendezvényre, amit (asszem) a 3. kerületi védőnők szerveztek. A fő téma a szoptatás lesz - mondta, aztán elmosolyodott egy kicsit, talán bocsánatkérőleg, hogy hát ezt pont nekem nem túl szerencsés mondani. Szerencsére már tartok ott lelkileg, hogy ettől egyáltalán nem borultam ki, hanem teljes szívből azt tudtam válaszolni: - Az jó, úgyis lesz még kistesó! Kép

TúróRudi
Igazából nemtom, minek rá egyáltalán a csoki?! Kép (Mondjuk én a Magnumot is meghámozom, és a csokiját az embörnek adom... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi, Cas
A túró rudi evésben az a legélvezetesebb, hogy először lerágom róla a csokit körbe és utána jön a túró. Peti le is szokott disznózni, hogy hogyan lehet így enni.

Ma voltunk próbaszopáson, hogy nem alszik Sára éjszakánként. Kaptunk pótlásnak tápszert, mert ez a mennyiség már kevésnek néz ki neki éjszakára. Meg szerintem már nem is élvezi annyira a szoptatást, mert minden eltereli a figyelmét az evésről. Most kipróbáljuk a tápit, csak ezzel az lesz a gond, hogy Sára nem tud cumisüvegből inni. Ha éhes lesz remélem rájön, hogy hogyan kell használni.
hmmc

Cas, az a szopis nap nem 21-én lesz itt békáson a csobánka téri műv házban? Itt a rendelőben valami ilyesmi volt kitéve, én arra el akarok menni, bár ahogy a témákat néztem kezdő vagy leendő anyukáknak több hasznos dolog van, dehát mindig lehet új dolgokat tanulni, és ugye nálunk is lesz majd kistesó! Kép
aranyhold

Hmmc
Tápit? Sára is sokfélét eszik már, hogyhogy nem a szilárd kaja mennyiségét kell növelnetek?
(Nekünk a dokinéni még a beazonosíthatatlan kiütések miatt is inkább azt mondta, hogy a tápit csökkentsem, és emeljem a szilárd kaják számát. Ja, és akkor a cumisüveggel sem kéne vacakolnotok...)
Egyébként mennyit szopizott egy szuszra?
És mennyi szilárdat szokott megenni egyszerre?
(Sebi, aki 9 kg elmúlt, ebédre 250-300 g főzeléket eszik, mondjuk ez tisztán zöldség, semmi "tartalom", így bírja ki éhenhalás nélkül uzsiig. De tízóraira is benyom 200 g-ot őszi-kölespehely keverékből...)

Aranyhold
De! Ha jó idő lesz, kihévezünk, randizhatnánk! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Fúú mennyit írtatok. Most először ki is kell nyomtatnom, mert ennyi ideig nem enged a lányom itt ülni. Kép
Na majd még jövök, ha túlélem ezt a napot, mert nálunk ma van nem alvás és totális nyűgi. Kép
Most Szilviéket várjuk, mert megyünk sétálni. És láthatom majd Enit, bi-bi-biiiii. KépKép
myra

Cas! Persze randizhatunk! Kép Meg hívhatunk másokat is.

Szóval akinek van kedve jöjjön 21-én pénteken ide békásra a hegy felöli oldalra a csobánka térre. 10-14-ig lesznek előadások, meg programok a szoptatással kapcsolatban! Jól tudom ugye, Cas? Kép

Megírhatnánk a pocakosoknak is odaát!
aranyhold

Hmmc! Rögtön tápi? Nem vagyok ellene, de aki így hízik és ilyen súlya van, mint Sárának biztos ez a megoldás? Én akkor sem gondoltam, hogy Matyinak tápit kellene adni, amikor óránként kelt éjszaka (a dokinéni sem gondolta)! Olyan időszaka volt, túléltük!
aranyhold

Cas
Sára ebédre, uzsira és vacsira kap szilárdat. Az esti szopás után próbáljuk meg a tápit. Lehet, hogy azért nem alszik éjszaka, mert kevés neki az esti szopi. Majd meglátjuk.
Ebédre kb. 200 gr főzi eszik meg. Gyümölcsök után pedig 1-2 órával szopizik (ez az uzsi), vacsira megint főzit eszik, és fürdés után szopizik. A szopizval az a baj,hogy minden eltereli a figyelmét. Még az is, hogy ránézek. Néha már idegbaj nekem a szoptatás. Lehet, hogy már nem ízlik neki, vagy fogalmam sincs miért csinálja ezt velem. Majd kiderül. A reggeli és az esti szopit azért nem szeretném elhagyni, ahhoz még kicsi Sára.
hmmc

Hmmc! Tejpép vacsira? Főleg ha a cumisüveg nem tetszik neki.
aranyhold

Cas
Egy kis malac röf-röf-röf
Trombitálja töf-töf-töf
Trombitálja víg ormánya
Földet túrja döf-döf-döf.

Jön az öreg meglátja
Örvendezve kiáltja
Rajta fiam töf-töf-röf-röf
Apád is így csinálja.

Most már együtt zenélnek
Kukoricán megélnek.
Töf-töf-töf-töf Röf-röf-röf-röf
Ezek ám a legények.

Na, előjönnek a tudatalattiból az ismerős hangok? Kottázást most mellőzöm. Kép

Én még bírok repülőset is játszani Fannival, (6,19 kg) nagyon élvezi a körbe repülést, csak az a baj, hogy nem tudok folyamatosan há-brűűűzni a számmal, úgyhogy gyakran kell a repülő motorját újraindítani. Bezzeg az apja. Kép

Aranyhold, Cas
Mi is kaptunk a védőnőtől meghívót, lehet hogy mi is megyünk. Nekem is épp akkor adta oda, amikor panaszoltam, hogy alig van tejem és írjanak fel tápszert. Kép

Hmmc
Dorina is ilyen jó evő volt babakorában?

Szilpa
jók ezek az oldalak, még meghallgatni nem tudtam, de jól kijátszottam magam.
Nekünk van lemezjátszónk, ha gondolod átvehetjük CD-re. (Persze akkor magunknak isKép). Igaz előbb a férjemmel konzultálok, működőképes-e még.
boglarka

Hmmc
Nem vagy egyedül. Fanninál is kezd ez a jó szokás kialakulni, hogy síri csend kell, apa nem lehet látótávolságon belül. Tudom, milyen nehéz dolgod van.
boglarka

Boglárka
Dorina semmit sem evett meg az üveges bébiételen kívül. 2 hétig őszibarackos kekszen élt miután elfogyott az anyatej, mert egyik tápszert sem itta meg. Õ legalább cumisüvegből profi volt.

Aranyhold
Már adtam neki tejpépet is vacsira. Majd kialakul, hogy hogy lesz jó mindenkinek.

Az nem jó, ha éjszaka üvölt, mert Dorinának másnap suliba kell menni és Sára nem tud halkan sírni. Itt voltak Nikcsiék és Kori suttogva sír Sárához képest. Én gyereket még így üvölteni nem hallottam Kép
hmmc

Hmmc! Szorítok nektek, hogy hamar kialakuljon a tuti megoldás! Majd számolj be mindig hogy alakulnak a dolgok!

Nálunk az lett a megoldás, hogy szétszedtük a kiságyat, Matyi megkapta a franciaágy szuper matracát, abba vettünk egy gagyi szivacsot, és ha éjszaka ébredés van, akkor lekóválygok Matyi mellé a matracra és alszunk reggelig.
aranyhold

Koyben rajottem, hogy az pentek, es akkor itt vagzok tanitani.

Hulze angol billentzuyet...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas,
Az már igenis siker, ha jót röhög rajtad Sebi:-) Azt jelenti, lehetsz a barátja:-)) Szerintem jól csináltál mindent!
Én nagyon be tudtam/tudok melegedni ilyen játékokba, jobb, ha senki sem látja:-) Bár az is csak eleinte volt gáz nekem, hogy ott túrok a homokozóban a gyerekkel, fejem lógatom a lapát után a mély gödörbe:-))
A mondókák közt tényleg elszaporodtak a gagyik, utánzatok, de azért csak felismered még a Boci, bocit vagy az Ekete-peketés kiadványt, nem? Hát ezekbe sem kell belegondolni, semmi értelmük, de legalább rímelnek, könnyen megjegyezhetők és 1000 éve szeretik a gyerekek, mi is ezeken nőttünk be az ovis korba:-)
Még azt szoktam csinálni, ha én nagyon unom sokadszorra elszajkózni egymás után őket, kicsit beleköltök a szövegbe, hadd röhögjenek nagyobbat a kölkök:-)
Azok a könyvek tetszettek legjobban az enyémeknek, amikben szép nagy illusztráció is volt a mondókák mellé. Így hamar társították a képeket a hallottakkal és később már ők választották ki a könyvből, hgy melyiket akarják hallani, mondani velem.
Olivér zenét is, mondókákat is nagyon szereti, mostanában fél délelőtt szerény előadásaimat élvezi és megtapsol mindig:-))

Az igazán gagyik a mostani mesefilmek között vannak. Mi már profin csak olyat veszünk meg, amit ismerünk (Pl. Süsü, Kockásfülü nyúl, Kisvakond, Vizipók, ilyen "klasszikusok"). De amiket pl. anyuéktól kaptak a nagyok Piroska..., meg Hófehérke, hát az valami iszonyat! Amerikai feldolgozás laza szöveggel nálam is leépültebb és szőkébb a Hófehérke, aki összetéveszti a Kukát a Tudorral meg ilyenek :-))

Az egyszervolt.hu-t enyémek is nézegetik időnként, igen aranyosak a beválogatott dalok meg animációk is általában.

Én is szeretném majd Olivért az éjszakai szopiról leszoktatni, csak mindig van rá kifogásom, miért nem éppen ma. Egyszer fogzik, máskor meg náthás, stb. és nem akarom ilynekor a vigaszcicizéstől megvonni. De hát meddig akarok én várni????

Ha Békásra többen is elmentek a műv.házba, majd beugrok én is megnézni Benneteket gyorsan, ha...!

Viki
ccviki

Megint lemaradásban

Szilvi
Igazad lehet, valószínű én vagyok túl érzékeny e témában. Kép
Alvás: Kori is kisebb korában aludt egy huzamba 6 órát, amióta 4 óránkét eszik onnantól eszik éjjel-nappal 4hként. Szegény Enikő jól elhúztad a mézes madzagot előtte.

Cas
Micsoda? Hogy én ha alszom???? Nem rólam, hanem Koriról volt szó! Kép
Ja mindent a kéznek, Hmmc is ezt alkalmazta, na kíváncsi vagyok mikor mondja, hogy na akkor jó?!
Mikor lesz az a szopis előadás?

Mucus
Te se haragudj, hogy így haraptam! Nem vagyok haragtartó! Köszi! Kép

Laga
KÖSZI! Kép
Megmondom őszintén, hogy ezek a kedves szavak nagyon jól esnek, és persze több energiát, kitartást ad! Kép
Szerintem nem lesz ilyen császárnő világ életében Teus, anno én is vártam ezt-azt. Ma már Kori, mint egy kis pulikutya (árnyékomba van) vagy majom (rajtam csüng).

Boglárka
Köszönöm, de talán kicsit jobb a helyzet. Kép De amit gáz van megint jelentkezem, úgyse lakunk messze egymástól.
Szóval 1 éves koráig nyugiban kell lenni, utána jöhet a meló?!

Kriszti és lányok
Én szívesen vállalom a táblázatot, sőt nem is lesz nehéz, mert megvan a régi, tudjátok, amit mondtatok, hogy ne rakjam fel azt kicsit átfabrikálom. Persze előtte megkérdezem mi lehet publikus, dokik nem szükségesek, azt gondolom. Az elképzelésem anyanicknév, gyereknév és szül. idő. Ez okés? VÁROM A VÁLASZOKAT!!!!
A szülésed nem hangzik túl jól, bár a 8 óra nem rossz, elsőre! De ez a gátas dolog, jaj elég vizuális típus vagyok, és már nekem is fáj. Kép

Viki
Szerintem is teljesen más a hozzáállásod a gyerekek neveléséhez, ami nekem is tetszik.
Az csak jó, ha az anyagiak nem kavarnak be. Komolyan mondom nekünk úgy megkeseríti az életünket. Még hogy a pénz nem boldogít?
Micsoda címeket osztogathatnánk egymásnak? Köszi!

Aranyhold
Nem adok Korinak túró rudit, csak Hmmc-nél voltam és beszélt rá. Na mondom, akkor legalább látni fogja milyen az a fuldoklás, de a túró rudi nem hozta ezt ki belőle.
Azt a táblázatot megkaphatnám én is valahogy?

Hmmc
Jó akkor korábban kiszállok, forduljak el vagy inkább mondjam előre-hátra jobbra-balra? :o:o:o
nikcsi

Myra
Na milyen volt Eni?
Sebit én is úgy szoktam leszerelni, hogy megkapja az egeret rágcsálni (addig kihúzom), ül az ölemben, így én tudok picit netezni a tapipaddal. Kép

Aranyhold
A pocakosok biztosan örülnének! Kép
Sajna én aznap ráadásul ZH-t is íratok... Kép
Program:
10-10.30 Megnyitó
10-től
Nyitott tanácsadó:
Koleszterin szűrés
BMI számítás (az vajon mi?)
Testmagasság, testsúly mérés
Vércukor mérés
Vérnyomás mérés
Mell önvizsgálata - tanácsadás
Tanácsadás és bemutatók: (ezeken kívül van még egy csomó minden, nem írok le mindent)
Anyatejes táplálás, Baba-Mama klub, Babakonyha, Babahordozókendő-tanácsadás, Babamasszázs, Babaúszásról, csípőtorna, elsősegélynyújtás csecsemőknek-kisgyerekeknek, kismama-torna, intim-torna, játszóház, lázcsillapítás stb.

Boglárka
Köszi!!!! Kép Jót nevettem, mikor megláttam a dalocskát!
Mostmár ti is tápiztok?

Hmmc
Hát sok sikert! Remélem sikerül jó megoldást találnotok!!!
Engem most a kiütések kergetnek az őrületbe, az a gyanúm, hogy mostmár a kölespép is kicsapja... Kép Csak azt nemtom, hogyha tápszert minél kevesebbet adjak, gabonát nincs mit, akkor hogyan fogom jóllakatni?! Kép Zöldséggel-gyümölccsel magában hogyan fog fejlődni?
Túrórudi?! Vajon mikor ehet Sebi majd olyat?! Kép

Viki
Én felismerném, ha lenne! AKkor nagyon ki voltam bukva, mert csak bóvlit találtunk, igaz, gyorsan kellett, így nem túl sok boltban jártunk. Azóta nem jártam könyvesboltban.
Az előbb viszont tök jót kergetőztünk négykézláb! Annyira aranyos volt!!! Kép

Nikcsi
Esetleg a nagyobb tesók is szerepeljenek születési dátummal... Holnap hívlak! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi! Táblázat felőlem ok, de mi lenne, ha nem ide publikusan raknád, hanem mailben, akkor lehetne benne emilcím és telefonszám is, esetleg lakcím is, és akkor nem kellene állandóan belinkelni, vagy visszakeresni, meglenne mindenkinek otthon a gépén!
Esetleg fotóalbumcím is lehet benne, már akinek van!
Itt megtalálod a kismamás táblázatot a "Táblázat - mikor melyik ételt adhatjuk?" címszó alatt http://freeportal.hu/babakonyha/
aranyhold

Aranyhold,
Elfelejtettem megkérdezni, hogy a "tücsökzenés" csajt nem Adriennek hívják? Neki lehet is éppen egy másfél év körüli kislánya és biztos aranyos:-) Ha ő lenne, akkor egyik foglalkozásra benéznénk, mert Marcival 3 éve hozzá jártunk és viszont megkedvelték egymást. Olivér meg oda-vissza van a mondókázásért, neki is tuti tetszene az ilyen kiruccanás itthonról.
Szóval mikor is vannak foglalkozások? Meg tudod írni ide vagy mailbe?

Nikcsi,
Teljesen egyet értek, a pénz igenis hozzásegít a boldogsághoz. Szabadabb életet, több lehetőséget ad a családoknak. Aki ezt nem látja, az meg már a gazdagságtól megvakult :-))))
Sajnos a legtöbb családban a csúnya anyagiak miatt kerülnek háttérben a gyerekek és nem tudnak az anyák igazán boldogan otthon maradni a kicsikkel, szerintem... Meg kár, hogy az otthonról és netről végezhető "komolyabb" munkavégzésre alkalmankénti munkahely látogatással nincs lehetőség.
Nekem valszeg valamivel szerencsésebb a helyzetem az átlagnál, de azért nem dobálózunk a zsetonokkal mi sem. Csak könnyeb nekem, mert nem jutnánk akkor sem előbbre, ha én dolgoznék, mert a gyakorlatban abból ennyien csóróznánk:-)

Cas,
Az Aranyhal Kiadónak (asszem, most nem tudom megnézni, mert a gyerekszoba mára bezárt:-)van egy 2 részes mondókás kötete, az egyikben gyerekekről szóló mondókák vannak, a másik állatos.
De az is elég lenne még Sebinek, ha gyűjtesz újságokból állatos képeket, beragasztgatod egy nagyobb füzetbe és azt lapozod neki mondókázás közben. És akkor csak a Neked szimpi mondókákat sorolod a hozzáillő képhez. Nem igaz má', hogy legalább 10 mondóka nincs meg a szürkédben:-))))))

Viki
ccviki

Viki! Mi szerdánként járunk reggel 9-re. Ez a napi első foglalkozás, utána még van pár, kettő biztosan.
aranyhold

Sziasztok!

Hát a táblázatnak nagyon örülnék én is.

Nikcsi, remélem már csillapodott a szoptatás miatti fájdalmad. Te tényleg egy hős vagy.

Cas, én is ma próbáltam "játszani" a Gergővel, ahogy leírtad a ti projekteteket, mintha csak magamat látnám. A Gergőnek van egy színes játékállványa, mindenféle színes figurákal rajta. Nagyon élvezi, ma pl. kb. egy órát játszott vele persze az én társaságomban.Most már át akar rajta mászni, és állandóan körbejárja, közben iszonyatos erővel csörgeti rajta a kis játékokat. Anyuéktól kapott nem rég egy könyvet, Első képeskönyvem az állatokról címmel. Ma a kezébe adtam és azzal is vagy fél órig játszott. Mutogattam neki az állatokat, főleg a cica szeme tetszett nagyon neki. A kis ujjamival mindig rámutatott, amikor megkérdeztem , hol a cica szeme. De majd én is beszerzek egy jó kis mondókás könyvet, tele képekkel.
Boglárka, de jó , hogy leírtad az egy kis malac töf-töf--öt. Legalább most már nem kell átköltenem, mehet eredeti előadásban.

Lányok, nálatok az elaltatás hogy történik? Maguktól alszanak el a babák, vagy ott kell velük lennetek?
Nem tudom , de a héten valami front lehet, ma is Gergő ebéd után nagyon álmos volt, már de még fél kettőkor sem aludt. Nagy nehezen elaludt, de kb. 10 percenként felsírt, de csak halkan. Lehet, hogy mindig a fogai? Amúgy is nagyon aggódom, mert még mindig köhög. A doktornő írt neki antibiotikumot, de nem nagyon használt. Most köptetőt és calciumot javasolt. Hát nem tudom. De mondta több ismerősöm, hogy a fogzásos időszakot állandó megfázásos tünetek kísérik.
Na sziasztok, jó éjszakát!
Kriszti
kriszti1

Cas!
krumpli? az jóllakat (bár nekem nem a kedvencem)

Myra!
elaludt végül Lilla? Enikő még szunyált egy kört, de 4 óta szinte végig ébren volt, be is ájult fürdés után.
olyan jó cipőt vettünk Kingának. Miért nem gyártanak ilyet felnőttben is Kép

Nikcsi!
támogatom Aranyhold ötletét a privát táblával

Kinga ilyen erős lesz a tejtől:
Kép

és ilyen jó nővérke:
KépKép

SZilvi
szilvamag

és még egy,
Nagyi kimosta az állatállományt az ágyból:
Kép
szilvamag

A CD-ket DVD-ket majd talin egyeztetjük. Nekem is van egypár klasszikus mesém (Mazsola és Tádé, A Futrinka utca lakói stb.).

Úgy irigykedem, hogy ennyi mindent adhattok a gyereknek. Én annyira el vagyok keseredve, hogy nálunk csak a gyümi-zöldség mehet. Semmi más. KépKép Mi van ha ezt nem lehet kinőni, és egész életében ezeken kell élnie? Kép

Cas,
Nálunk a nyomkodásra zenélő kütyü a sláger. Csak Anya nem bírja órákon át elviselni. Kép
Eni egy kis tündérlány. És olyan piciiiiii. KépKép Miért kell ilyen gyorsan nőni a gyerekeknek?

Szilvi,
Még 1x fél órát aludt szegénykém, de megvan a "bűnös", a napok óta tartó fél hasmenése átcsapott erős hasmenésbe. Nem tudom, hogy baci vagy fogzás vagy étel intolerancia, de bizos nagyon görcsölt neki mert még karban is órákat üvöltött. Gergő estére meghozta amit a doki néni javasolt, és úgy tűnik végre nyugodtan alszik. Kép
Voltak cipők 18-as méretben is? Nem tudom Lilla milyen hamar növi ki a jelenlegi 17-est, de jó előre felkészülni.

Kriszti,
Nálunk alvás terén Lilla "ridegtartáshoz" lett szoktatva, és működik is. Csak be az ágyba, szundikendő a kézbe, és ennyi. Tudja, hogy alvás van.
Gergőnél a rosszabbul alvás lehet a fogzás és a nátha miatt is. Nálunk is ez megy egy hete. Lilla zaklatottabban alszik éjszaka. Nátha is volt, iszonyú nyálcsorgás van, és most még hasmenés is. Nem is tudom eldönteni mi a pontos kiváltó ok, mert lehetett baci is, de a foga is.

Ritka pillanat, alvás a babkocsiban:
Kép

Így járok ha a leépült agyammal elfelejtem visszatenni a gyerekzárat:
Kép
myra

Cas
Remélem olvasol! Apa itthon maradt, szóval elvileg megyünk vele. Kicsit bonyolult, mert még jön egy barátnőm is, ezért nem Veled megyek. Amúgy jó lett volna kicsit a "majmom" nélkül. Kép
Ma szuper program elé nézünk, ablak pucolás lesz, függőny mosás, egy drapéria varrással tarkítva. KépKépKép
nikcsi

Viki
Jut eszembe, öcsikémnek tök jó mondókás könyvei voltak! Na holnap megyünk úgyis szülinapozni, majd megkeressük őket!
Azért majd utánanézek, amit írtál, úgyis megyek ma könyvesboltba.

Kriszti
Azt a "játékállványt" hol vettétek? Esetleg tudnál róla képet feltenni?
Nálunk elalvás ölben vagy babakocsiban. Nagy néha letúrja magát, és akkor magától alszik el a kiságyban, de ez nagyon ritka.

Szilvi
Hát igen, marad a krumpli meg a rizs. Kép
Persze erre mondta az allergológus, hogy ezek a gyerekek nem gourmand-ok, nem az étel ízéért szeretnek enni, hanem csak táplálékforrás és kész. Azért én igyekszem minél változatosabban főzni neki...
Nagyon aranyosak a lányok! Kép

Myra
Honnan tudod, hogy csak gyümi-zöldség? Megjött a vérvétel eredménye?
Semmi gabonaféle? Tényleg, ti tej alapú tápit kaptok?
Fel a fejjel, bízzunk benne, hogy ki lehet nőni (talán nem teljes mértékben, de ennél azért többmindent meg fognak tudni enni szerintem).
Enikőt pedig szerdán majd én is jól megdajkálom (ha hagyja)! Kép
Tényleg, sikerült az új szundikendőt megszerettetni Lillával?
Sebi kezd rájönni, hogyan kell kinyitni egy fiókot, és előszeretettel pakol kifelé ő is! Kép

Nikcsi
Oké, akkor nem zargatlak! Kép Ma úgyis hosszú köröm lesz, ezer felé kell mennem a piacon kívül is.

Kép
Kép
Kép
cas

Myra!
a DM okt. 13-15 között 20%

Dajkát szívesen fogadok Enikő mellé, ma még le sem tudtam tenni 1/2 7 óta, csak ölben nem sír, ha sétálunk, meg cicin (most épp hagyom sírni)
szilvamag

Szilvi
Hú, akkor jó napotok van, kitartás! Apa-segítség nincs? Vagy nála is üvöltés van?
Mi az a kedvezmény a DM-ben?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Apa majd csak este jön haza Kép
a Sübában újra nyit a DM, ezért -20% elvileg mindenre
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X