Új privát üzeneted érkezett!

Lányok
Vigyázzatok a bébiőrrel, mi tegnap kivételesen bekapcsoltuk a miénket, és a konyhában remekül befogta a kettővel alattunk lakók bébiőrének adását! Kép (Náluk az a gyerekszoba, ami nálunk a dolgozó.) Nagyon vicces volt, ahogy az első 3 sirdogálásra rohantam a nappaliba, hogy jaj sír Sebi, aztán vmi idegen hang elkezdte vigasztalni az én gyerekemet... Kép

Myra
Tényleg, tücsökzenére jártok?
Annyira láttam, ahogy Gergő vágtázik fel-alá! Nagyon kellett röhögnöm! Kép
Nálunk dettó. Úgy látszik, az anyukákból kivész a fantázia, nálunk is Zsombor tudja kitalálni a legeszementebb (és ezért legjobb) játékokat Sebinek! Kép
Ja, és Anya az mindig Anya marad, bármilyen "gazságot" követhetsz el Lilla ellen, akkor is nagyon fog szeretni! Kép

Boglárka
Sebi is nagyon szereti nézegetni a gyerekeket, mi a Máltai játszótéren szoktuk őket megszemlélni. Kép
A szopihoz kitartást!!! Szerintem most ne számold, hányszor eszik, próbáld minél többször etetni, hogy minél inkább stimulálva legyen a melled a tejtermelésre. Hátha pár nap alatt rendeződik! (A fejéssel hogy állsz? Arra is van vmi tejszaporító technika, remélem Cory jár erre, és leírja, vagy vki más, aki ismeri. Esetleg homeós bogyók? Tea?)
Ne ess kétségbe, még rengeteg lehetőségetek van! Szerintem nézz be a szopis topikba is!
Tali: amúgy is csak 12-től várnám a társaságot, szóval szerintem a kontroll után ráértek jönni.

Na mi meg tegnap voltunk megint allergológusnál. Sebi ugye elmúlt 6 hónapos, amúgy is mentünk volna, hogy maradjon-e ez a tápi, meg vannak vmi kiütéses foltok Sebi hátán vagy 2-3 hete, amik egyszerűen nem akarnak elmúlni, pedig már mindenre diétáztattam. Szóval lehet, hogy mostmár erre a tápszerre is allergiás. Kép Most felírt a dokibácsink két másikat, még 2 hét diéta, és ha nem javul, akkor váltanunk kell...

Kép
Kép
Kép
cas

A felét mindig elfelejtem...
Hmmc írt sms-t, hogy esetleg jöhetnének a pocakosok is a talira. Nekem 8, egyedül az jutott eszembe, hogy lehet, hogy Szilviéknek a 3 hetes Enivel nem túl szerencsés a túl sok ember, főleg most, hogy mindenkit ledönt vmi taknyos nyavalya...
Szóval Szilvi, tiéd az utsó szó, ha legyen inkább ez most egy kisebb létszámú tali, akkor majd meghívjuk őket a következőre.
Ha jöjjenek, akkor a "hivatalos" meghívót megírom majd a szülészetes topicba is.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

Muszaka nagyon jóóóó lett megcsináltam azóta is azt emlegetik.
Bébiőr: a miénken egyszer valakinek a pizza rendelését sikerült befogni, másik alkalommal pedig egy taxi rendelést. Ezek után hanyagoltuk a használatát.Kép
Kika
kika

Cas!
köszi, hogy gondoltál ránk!
én nem szeretnék senkit távoltartani, úgy gondolom, hogy akinek van/lesz csöppsége, van olyan felelős, hogy nem osztja meg senkivel a bacijait

Boglarka!
a kézifék nem elég!!!!!
mi már megjártuk Kép

Szilvi
szilvamag

Kika
Örülök, hogy ízlett a muszaka!
Pizzarendelés?! Lehet eljön majd az idő, amikor Sebi így akarja közölni a vacsoraóhaját?! Kép

Szilvi
Oké, akkor mindkét topicban meghirdetem a dolgot.

Ti hogyan csináltok sóskát? A múltkor ízlett neki, most nem. Még öklendezett is tőle, pedig ilyet még sosem csinált semmilyen kajától... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Újra itt! Megvolt a szülinap anyuéknál is vidéken! Ott Matyi egy oroszkrémtorta szeletet kent szét! Tök jól érezte magát! Mi meg jókat nevettünk!

Visszaolvastam, és jól mulattam azon, amiket írtatok. :-D

Dejó! Lesz pali tali! Mi is megyünk! :-) Mit vigyünk? Töltelék? Üdítő? Padlizsánkrémet nem vállalok! Azóta sem mertem nekifogni! :-S
aranyhold

Boglárka,
Kitartás, mensi után visszaáll a termelés.
Nálunk is az orrhoz nyúlással van a baj, a porszívó hangját pedig már az orrhoz nyúlással köti össze. Sajnos. Kép

Cory,
Tényleg, hogy vagy? Rég jártál erre.
Remélem az extrém fogyókúrádnak már vége!!

Mi gyógyulunk. Végre!!!! KépKép
myra

Cas!
teljesen megértem. Én sem szeretem a sóskát Kép
szilvamag

Cas,
A héten megyek az itteni bioboltba. Ha esetleg kell valami (rizs-, kölespép, köles puffancs, Sunval kaja stb.), amit a jövő héten el tudok vinni neked, szóljál.
Én is csak 2 főzeléket nem szeretek. A sóskát és a sárgaborsót. Kép
myra

Myra!
ha jársz anyagos felé, nézz Lillának az ágyba, aztán megbeszéljük, mennyi kell, és mikor varrjuk meg Kép
Szilvi
szilvamag

Sziasztok.

Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy mikor kell már kevesebbszer enni adni a picinek?

Nálunk Anna 7-szer eszik egy nap, 100 - 110 -eket.
Hétfőn volt 6 hetes, és 4690 gramm.

Előre is köszönjük.

Eszti
eszti2

Eszti,
Ha éhes, és kér enni ne csökkentsd az evés számot. Általában a babák maguk hagynak ki idővel egy-egy evést, vagy növelik a két evés közötti időtartamot. Bár vannak olyan gyerekek akik igénylik az állandó evést. Itt a topikon is vannak hivatásos éhenhaló művészek. KépKépKép
Ha a testsúlyát nézzük, pont az "előírt" mennyiséget eszi jelenleg.

Szilvi,
Rendben. Kép
myra

A GUTA ÜTÖGET!!!!!!!!!!!
Egész délután vártam azt a rohadt gázszerelőt, áthülyítettem anyámat, hogy vigye el Sebit sétálni, 12-2 között ígérték, hogy jön szerelni, 1/2 7-kor már elhajtottuk a francba, hogy mostmár ne is jöjjön... Kép
Az agyam elpattan!
Anyám meg nyűgösködik, hogy ő már dolgozna, mert tegnap is elvitte a kölköt játszani délután, meg pénteken is ő fog rá vigyázni, amíg tanítok, szóval vmikor hagyhatnám egy kicsit békén.
Szerencsére sikerült megkérni Sebi egyik kedvenc nőjét (Kép az egyik barátnőmet), majd játszanak lent addig az udvaron.
De ha holnap se jön senki, akkor a keresztvizet is leszedem róluk... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Na most kidühöngtem magam picit, bocsi.

Szilvi
Én se szeretem se a sóskát, se a spenótot, de elsőre mindkettő ízlett neki. Asszem kicsit kevés lett bele a krumpli, az lehetett a baj. Na majd holnap finom sütőtök, abból hatalmas mennyiséget képes elpusztítani. Kép

Aranyhold
Szerintem maradhatunk a töltelékes megoldásnál, innivalót ne cipeljetek, majd veszek nagyobb tételben addigra.

Myra
Köszi, de most éppen komoly diétán vagyunk, szóval nem merek semmi újat próbálni. Később viszont lehet, hogy visszaélek majd ezzel a "felelőtlen" ígéreteddel! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Úristen, milyen sok új név a topikban, legalábbis számomra. Pedig már örültem, hogy tudlak bennetek hova tenni nagyjából.
Cas, köszi a meghívást. Az a helyzet, hogy mi nem Budapesten lakunk, hanem a Velencei - tótól 10 km-re. Végül is nincs messze a főváros, de apa minden nap Pestre jár dolgozni kocsival. Majd talán tavasszal tudunk találkozni, amikor már esetleg el merek indulni a Gergővel vonattal, és apa hazafelé felvesz bennünket.
Boglárka, köszönöm az üdvözlést.
Viki, Olivér mennyit iszik naponta? Teát vagy anyatejet úgy összesen?
Cas, átérzem az idegességedet, én is most ezután még dolgozni fogok, még egy gyerkőccel sem egyszerű, de mit csináljuk muszáj. A Gergő ma apukájával aludt el, totál lelkismeret furdalásom van, hogy nem volt ott amikor elaludt.

Na sziasztok, holnap majd jelentkezem.
Kriszti
kriszti1

Én a sóskát is és a spenótot is imádom! Matyi is! :-)
Eleinte én úgy csináltam a sóskát, hogy fele mennyiségű krumplit főztem, mint amennyi a sóska volt, és külön megfőztem, de a sóska főzőlevét nem használtam fel, csak a krumpliét, ha kellett, majd összeturmixoltam. Később tettem vele kis tejpépet is.

A spenótot is külön főztem, a spenóthoz tettem egy kevés szódabikarbónát, akkor szép zöld marad. Szintén fele krumpli külön főzve. Tettem bele pár karika banánt is, mert különben semmi íze nincs, vagy helyette lehet még almát is beleturmixolni.
aranyhold

Eszti
Ne aggódj Anna súlya miatt. Nálunk Sára is egy "éhenhalóművész". Már elmúlt 6 hónapos, de még mindig 3 óránként eszik. Esélyem sincs, hogy áttérjünk a 4 órára. A védőnő szerint nem baj, mert akkor sokkal többet enne egyszerre és fájna a pocakja. Így is iszonyatos mennyiségeket tud legurítani a torkán.
Amikor csak szopizott volt olyan 200-220 gr anyatejet evett és utána 3 órával már megint éhen akart halni.
Két hete volt 7980 gr Kép

Nálunk Peti szereti a spenótot, én a sóskát, Dorina egyiket sem, Sára pedig mindkettőt megeszi Kép
Nem vagyunk egy egyszerű család Kép
hmmc

Eszti
Nálunk így néz ki a súlyelosztás
Dagika (Sára) : 8 kg (6 és fél hónaposan)
Gizdácska (Dorina) : 27 kg (10 évesen)

Kép

Sárának annyira folyik a nyála, hogy nem tudok vele mint csinálni. Naponta százszor öltözködünk, az előkét ráncigálja magán. Van valami használható ötletetek? Gondoltam már, hogy egy vödröt akasztok a nyakába Kép
hmmc

Huú nem jelentkezek néhány napja és már archívba kell visszaolvasni. Kép

Myra
De a főnök felel a dolgokért, nem értem, hogy egy vállvonással miért rendezheti le? Kép
Úr Isten! Micsoda történet? Ilyenkor látszik, hogy azért mi is gyerekek vagyunk valahol, legalábbis én biztos. Na majd Laci is biztos mesél ilyen történeteket a munkahelyén "kedves feleségéről".

Viki
Abba a kis kádba elfér a 3 gyerek? Nem semmi! Nagyon aranyosak. KépKép

Laga, Hmmc, Szilvamag
Akkor nálunk is ezt kellene? Kori eszik 9-kor, 1-kor és 5-kor. Szóval nálunk is van éjjeli evés még 7 hónaposan is.

Szilvi
A pénzes sztori tetszett, de azt hiszem én is tiszta vörös lettem volna. Kép És elmesélted mi is az? A többit meg se merem kérdezni.

Cas
Kori nagyon bealudt akkor apával az autóban, szóval jó, hogy egyedül mentem fel. Rácsszerelő bácsi csinált valamit a babakocsival (PC)? Örülök, hogy jó lett a kocsi! KépKépKép
Korinak már semmi gondja a kakival, mindig adok gyümölcsöt. De édes szájú, mint az anyja, szóval gyümiből jöhet sok.
Piacot 5 perc alatt bejártam (Korival maradt apa az autóba), mert már mindenki pakolt, de kukoricát vettem. Korinak még nem adtam, este kapott natúr joghurtot, szóval most nem kukoricázunk.

Aranyhold
Te mennyi idősen adtál először natúr joghurtot Matyinak?

Laga
Én azt magyarázom be magamnak, hogy a fogak összhangba vannak a szopással. Vagyis szopi miatt nincs foga 7 hónaposan egy se Korinak. Na nem is hiányolom, fogak nélkül is hetek óta megint szétszedi a cicimet (a jobbat, vagyis a rosszabbik jobbat). Szóval a garmastan ismét használatban van. Kép Tegnap megpróbáltam bimbóvédővel szoptatni, úgy kiköpte, utána pedig tolt el és nézte a bimbómat. Utána pedig inkább nem szopizott, nagy nehezen rávettem, aztán 2-3 alkalommal előtte megnézte, hogy az a bigyó nincs-e ott. Ez tiszta hihetetlen, hogy ennyi esze van?!Kép Szóval engem már megint gyötör ez a szoptatásosdi. Mondtam is a férjemnek, hogy a kövi babánál nem fogok ennyit szenvedni, inkább kapja a tápit. Kívülről lehet, hogy többen elképedtek, de én a kínok-kínját élem meg.Kép Megint iszonyatos fájt a szoptatás, meg is néztem mit művelt a kiscsaj, hát szörnyű, majdnem elbőgtem magam. Jobb lett volna, mert e helyett a férjemmel balhéztam, hogy nem hangosította fel a tévét. Szóval a bimbóm 85-90%-ban egy nagy kráter, ahol csak rózsaszín nagyon érzékeny bőr fedi. UTÁLOK SZOPTATNI, de összeszorított fogakkal csinálom, DE MEDDIG?

Porszívó: néha bírja a hangját néha nem, és nem távolság függő! Apa tegnap felszerelte az általa elkészített rácsos kisajtót, tudjátok a lépcső tetejére. Volt fúrás, Kori pedig annyira aranyosan tépi a gatyámat és mászna fel. Felveszem az ölembe és úgy szorít magához, annyira jó érzés, hogy ilyen kis csüngő kismajmom van. IMÁDOM! Kép

Kriszti
Üdv a csapatban! Nagyon édik a képek, és persze Gergő is! Kép Ti is jöhetnétek a partyra, bár inkább Cas mondja ezt, mert ő lesz a vendégváró.
Mi használtuk többször is a pórszívós orrporszívót, gyors és nagyon hatékony! Bár kicsit agyleszívós hatásnak tűnik. Szilvi mondta és mi is kipróbáltuk gép nélkül szájjal és így is tökéletes és halkan működik!
Első babanetes Margitos tali nálunk volt, mert akkor szinte 90%-ban 2in1-be voltunk, így elfértünk nálunk. Aztán azóta már nem is tudom hányszor találkoztunk, de régebben Kori születése idejében kereken 3 hetente volt tali! Sok-sok pali tali = palacsinta evéssel egybe kötött tali. Csak azt sajnálom ilyenkor, hogy a szemem sokkal nagyobb, mint a bendőm és max 3 pali csúszik le. De most jut eszembe, hogy viszek egy táskát és abba is csúszatok majd! Kép Amúgy Cas receptje nagyon jó. Kép A napokban kipróbáltam, mert tudni kell, hogy én évek óta nem sütök, mert idegbajt kapok, hogy letapad. Na szóval tartottam Cas receptjét és sikerült, de férjem rakott palacsintát szeretett volna, de milyet? Csak kakaó van benne. Kép Szóval nem ettem degeszre magam, de az ilyen talik nagyon jók, mert eszünk finomabbnál finomabb lekvárokat és nem is sorolom, mert már csurog a nyálam.
Ja és talik helyeit álmunkban is tudjuk Szilvamag és Cas viszi a pálmát. De voltunk már Vikiéknél és Hmmc-jéknél is.

Mucus
Na valahogy én is így vagyok. Biztos nem véletlenül kel fel. Du. 7-körül kap szilárdat, szóval nem csodálom, ha éhes. Viszont nagyon korán kelős, ma is 5.15-től kukorékol.
Babakocsi: publikus, sőt nektek fel is tettem, archívba van már. De mindjárt felteszek egy képet, Korival együtt. Kép
Kép

Szilpa
Ne sietesd az időt, fogod még irigyelni a pocakosokat. Kép

Boglárka
Mindent jól csináltál a fagyasztott tej, büdös!
nikcsi

Még néhány kép:
09.24-én Képaztán 29-én
Kép
KépKép
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi
köszi a képet a járgányrólKép
Olvasom ezt a szopi témát, hogy megint ennyire megvisel. Ez tényleg borzasztó lehet, én ennek a töredékét sem éltem át. Szerencsére.
Viszont nem szabad úgy hozzá állni már most, hogy a következőnél nem csinálod, mert egyrészt addigra úgy is el felejti az ember mint a szülést is másrészt pedig valószínű, hogy csak Kori ilyen kis "ragadozó". Közel nem biztos, hogy a következő babád is így enne, mert a gyerekek evési szokásaik tök mások. Annál lehet, hogy egyenesen élvezni fogod a szoptatástKép

Cas
Explorer bömgészőm van. Ez a kép feltöltés régebben működött, csak egy olyan hiba állt fent a gépnél aminél jobbnak látta a szakember ha formatálja gépet és újra telepít mindent. Na! azóta nem tudok feltölteni...:-(( Ez mitől lehet??!!

joghurt:
mi asszem olyan 10 hónapos kora után adtunk először. Nem sokat, mert tejpép és az addig tejes dolgok is mentek, úgy hogy csak néha kapott uzsira. Akkor is sokszora a nestlé gyerek joghurtját adtam, vagy a pudingját. Kefírt is lehet, sőt az jobb is, könnyebben emésztik!

Hmmc
passz! ha az előke nem okés! vagy lehet kapni olyan előkét aminek van kar része is, hoszabb mint a hagyományos, és a derkánál egy kötővel lehet rögzíteni, hogy ne lobogjon rajta.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!
Hmmc, irígykedj, ma áloméjszakánk volt. 8-kor evett Enikő, aztán csak fél 3-kor "hívott", majd fél 7-kor, azóta is alszik Kép
ha nem jön be a plusz ruha, vedd le róla a bodyt és akkor csak törölgetni kell Kép
(ez csak vicc volt, bár nyáron megoldható lett volna)

Nikcsi!
teljesen megértelek. Bár nekem mindketten megkímélték a ciciket (eddig) valamelyik nap én is közöltem párommal, hogy a következővel ő marad itthon, és én megyek dolgozni, kirándulni, sportolni. Ma két hete született Eni, de már nem bírok itthon ülni. Úgy várom, hogy mehessünk megint világgá.
Tegnap le is mentünk megint a gátra, olyan jó volt újra találkozni a régi ismerősökkel és főleg, hogy majd egy év után is emlékeztek és úgy tűnt, tényleg örülnek, hogy újra látnak. Kép

Tényleg, ki tud valami jó helyet, ahol el lehet engedni a kutyát és viszonylag sík, hogy a babakocsit is lehessen tolni? Nem szeretnék minden nap ugyanott fel-le sétálni, meg elég sok az építkezés most a gátnál.

Szilvi
szilvamag

egy kis szösszenet a mai napra:

Buszsofőr mottó:

"Aki integet, az búcsúzkodik, aki fut, az sportol.
Az utas az, aki vár a megállóban."
szilvamag

Nikcsi
bimbóvédők is különbözőek. A kórházban az egyik lány vett Avent-est, de az kemény, azzal az ő babája sem akart szopizni. Ott mondta az a nagyon szimpi fiatal védőnő (aki csütörtökönként tart tanácsadást), hogy van a gyógyszertárban vékony, puha fajta,(R-med) azt szeretik a babák. Azzal már a babája rendesen tudott enni. Én is kipróbáltam, mert aztán nekem is besebesedett a cicim és nálunk is nagyon bejött.
boglarka

Saci,
Szóljál csak bármikor. Kép

Szilvi,
Ha jól emlékszem a Hajógyárin is láttam póráz nélkül közlekedő kutyákat. Amikor már untam a környéket mi mindig oda mentünk.

Kriszti,
Ne félj azért nem vagyunk olyan sokan. Hamar "megtanulsz" minket. Kép

Nikcsi,
A szopit sajnálom. Kép
És egyre több esze lesz!! Én nagyon bírom, ahogy Lillusnak már meg lehet mutatni dolgokat, és meg is tanulja. Kép
Lilla is egy kis csüngőbéka. Szerintem ha tehetné hozzámnőne. KépKép

Mucus,
Hányas Explorer? Súgó/Névjegynél meg tudod nézni.
myra

Kriszti
Hát sajnálom, de akkor tavasszal várunk ám! Kép
Mit dolgozol? (Jól értettem, hogy este? Csak az elalvásból gondoltam...)
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, inkább gondolj arra, hogy ez az apa-fia kapcsolatot építi... Kép

Aranyhold
Fele sóska?! Kb. a harmada se volt a sóska, tettem bele cukrot is, hogy ne legyen savanyú, de nem tetszett neki. Kép
Na sebaj, a spenót ízlik neki szerencsére (én csak krumplit teszek bele), úgyhogy maradunk annál. Kép
Szerinted a bolti mirelit parajpürét lehet majd adni neki télen?

Hmmc
A vödör jó ötlet, asszem alkalmazom én is... Kép Partedlit Sebi is levenné. Szerencsére javarészt négykézláb vágtázik a lakásban, így nem a ruhájára csöpög... hanem mindenhová! Kötök rongyokat a kezére-lábára, és akkor a felmosás is megvan! KépKépKép

Nikcsi
Semmit, ő is megállapította, hogy menthetetlen, megroppan a fém, szóval cserélni kell. El is mentünk volna már a szervízbe, de egyszerűen nem találtuk meg! Kép Aztán rohannunk kellett az allergológushoz, szóval nemtom mikor sikerül megcsináltatni. Kép
Szombaton ha megyek reggel a piacra (olyan 1/2 10 körül szoktam) elugorjak érted? Akkor nem vagy Lacihoz kötve, ők addig elmolyolhatnak Korival kettesben otthon. Mi meg shoppingolhatunk! Kép
A szopizáshoz részvétem! Tudom mit élsz át. Kép Mi történhetett? Olyan sokáig nem volt semmi baj...
Hű, már Kori is nagyon profin üldögél-álldogál! Kép

Mucus
Vmi beállítás szerintem, amit telepítéskor máshogy állított be, mint korábban.
Hányas Explorer? Megpróbálom megkeresni, hol lehet ezt az előugró ablakos dolgot állítani.
(Az a baj, hogy én Operát meg Mozilla Firefoxot használok, assetudom milyen Explorer van itthon, de, megnéztem, 6-os, szóval hátha... Esetleg ráállítom az embört, derítse ki. Kép)

Szilvi
Nekem a napok egyformasága kezd kicsit az agyamra menni. Kezdek teljesen beszűkülni szellemileg (épp a legjobbkor jött ez a tanítás)! Úgyhogy asszem egyre sűrűbben fogunk talizni - közös csavargásokat rendezni. Kép Nagyon szeretem Sebit, iszonyú jól elvagyunk, jó vele itthon, csak hiányzik értelmes felnőtt emberek társasága napközben (anyámat nem lehet ide számítani,... hát ide most nemtom, hogy Kép vagy Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Nektek nem nézik meg vérvétellel Sebi allergiáit?
Coryról tudsz valamit?
myra

Myra
Egyelőre nem, de lehet, hogy szükség lesz rá, ha nem boldogulunk ezekkel a kiütésekkel a hátán. Akkor keresnünk kell egy gasztro-dokit nekünk is. Lehet, hogy elkérem majd a tiétek elérhetőségét!
Cory jól van, bár még mindig nem múlik a hányás. Kép Végre kikeveredtek abból a nyavalyából is, amit Balu az első héten benyalt az oviban, mostmár újra jár.
Azért ha beszélek vele, szólok, hogy nézzen be ide... (a köv. talira is hívtam, nemtom jönnek-e).

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Egyelőre nem, de lehet, hogy szükség lesz rá, ha nem boldogulunk ezekkel a kiütésekkel a hátán. Akkor keresnünk kell egy gasztro-dokit nekünk is. Lehet, hogy elkérem majd a tiétek elérhetőségét!
Cory jól van, bár még mindig nem múlik a hányás. Kép Végre kikeveredtek abból a nyavalyából is, amit Balu az első héten benyalt az oviban, mostmár újra jár.
Azért ha beszélek vele, szólok, hogy nézzen be ide... (a köv. talira is hívtam, nemtom jönnek-e).

Kép
Kép
Kép
cas

Myra, Cas
6.0-as az Explorer. Biztos valami a helyreállításkor történhetett mert mondom, előtte működött a feltöltés.

Cas
egyetértek Veled! januárban lesz 3 éve hogy itthon vagyok....az elején még dolgoztam itthonról is, de szülés óta nem. A beszűkülést már régóta érzem, pedig nem mondhatni hogy itthon ülök, mert állandóan megyünk valahová. A szellemi részéről meg ne is beszéljünk...ráadásul mindent elfelejtek.Kép és majd még egy gyerek....! Szóval nem tudom mi lesz, de én is nagyon szeretnék valami értelmeset csinálni (dolgozni), legalább 1-2 alkalommal. De sajnos az én mh-en ez nem megoldható. Ha semmi nem lesz akkor valami tanulni való után nézek, mert így teljesen leépülök agyilag.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas,Mucus!
dehogynem, jól leírtátok, hogy is vagyunk szellemileg kielégítetlenül, mi anyukák Kép
Kingával akkor kezdett javulni a "világom", amikortól elkezdtünk Tücsökzenére járni, meg kiállításokra. Kinga főként a fotókiállításokat szerette, ott is az arcokat figyelte sokáig. Amint Enikő is városképes korban lesz, nekiindulunk a kultúrának! Van valaki aki kb januártól elkísérne?

Szilvi
szilvamag

Nikcsi! 8,5 hósan adtam először joghurtot Matyinak! Nálunk ekőször sajt volt, majd túró (ezt nem nagyon szerette), aztán kefír és joghurt.

Cas! Nem a sóska a fele, hanem a krumpli fele mennyiségű, mint a sóska. És én is tettem bele pici cukrot! Én fogom neki adni a mirelit sóskát és spenótot is, de most igyekszem pár adagra valót fagyasztani úgy párolva.

Ja, és a Tücsökzenéről jut eszembe! Voltunk ma mi is Matyival. Budakalászon a Faluházban is tartanak! Tényleg jó kis foglalkozás. :-)
aranyhold

Szilvi
Mi is minden kultúrális dologra vevők vagyunk. Dorina a festményeket imádja. A múzeumban a 10 alkalom után már nem kértek tőlünk belépőt, amikor mentünk megnézni a mamutagyart. Tavalyig jó volt, mert az ország összes múzeumába volt ingyenes belépőm, de már sajna lejárt Kép

Mi is mennénk tücsökzenére, csak nem tudom mennyire foglalná le Sárát. Egy helyen érdeklődtünk, ott az anyukáknak is kellett énekelni. Én nem akarom a gyerek hallását tönkre tenni, ezért oda nem mentünk. Eddig még benne van az apja zenész vére, mert amit hall a rádióban azt néha vissza"dúdolja". Nagyon aranyos, mikor énekel: eeeeeöööööööeee stb. Kép

4 napja nagy dolog történt nálunk, azt mondja az apukájának, hogy: pa. Az apja meg természetesen el van ájulva tőle. Meglátja, és mondja, hogy "pa". Nem tudom, hogy tudatosan-e, de nagyon aranyos, ahogy elkezni formálni a száját hozzá. A "bababa" már több mint egy hete zeng itthon, illetve az ajajaj Kép

Kiszedte Sára a laptob-ból a space billentyűt Kép Visszatettem, de nem mindig működik úgy ahogy kellene Kép Kép
hmmc

A baj mindig csőstül jön!!! Kép
Nem elég, hogy a kocsit megvettük, összetörtük, megjavíttattuk, most kiderült, hogy a nappaliban lévő konvektor megadta magát, ki kell cserélni, ami megint nem két forint lesz... Kép
Most nincs is kedvem másról írni, annyira ki vagyok bukva.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Az mondtad, hogy bérlitek a lakást. A főbérlő nem állja a költségeket?
hmmc

Hmmc
Hát ez a "baj", ha az ember baráttól bérli a lakást a piaci ár kb. harmadáért, nincs pofám rinyálni, hogy de jó lenne, ha nem nekünk kéne fizetni...
A tavaszi turnusban már szerintem elég nagyok lesznek ahhoz a kölkök, hogy élvezzék a tücsökzenét, meg talán Sebi is máshogy alszik majd, mert így egyik időpont se jó nekünk (legalábbis ami itt a San Marcóban van...).
Vállalom, hogy mivel úgyis mindannyian itt leszünk egy köpésre, utána egyúttal talit is csaphatunk itt nálunk (azt nem ígérem, hogy mindig lesz palacsinta... Kép).

Mucus
Utánanézek. Windowsotok milyen?
Én is mindent elfelejtek, bezzeg hogy pontosan mikor és hányszor kelt fel Sebi éjjel, vagy mikor és milyet kakált, azt pontosan tudom... KépKépKép
Hiába, most alapvetően ez tölti ki az életemet, és nem is bánom. Csak jó lenne néha kikapcsolódni... vagy szellemileg inkább BEkapcsolódni. Kép

Szilvi
Csatlakozunk szívesen!!! Ezer éve nem jártam múzeumban, az utóbbi években sose volt rá időnk...

Kép
Kép
Kép
cas

Kép
A 2006. tavaszi babás topicban láttam, hogy lehet csinálni ilyeneket. Hát én is csináltam Sebinek, a honlapjára belinkeltem, így ott mindig az aktuális értékeket lehet majd látni. Szerintem tök aranyos! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok lányok!

Egy nap alatt ennyi fejlemény.
Nikcsi, köszi az üdvözletet. Nagyon sajnálak a szoptatás miatt. Én a Gergőt 11 hónapig szoptattam, és ő is nagyon mohó volt mindig is. Nekem is párszor begyulladt, berepedezett a mellem, néha ordítani tudtam volna a fájdalomtól. De a védőnő azt mondta, így is szoptassam. Úgyhogy csak kitartás, bennem is az tartotta a lelket, hogy a kis Manókának az anyatej a legjobb kaja. Egész 8 hónapos koráig 3 óránként evett, éjszaka csak néha kelt fel. Nagyon édesek a képek, és szép neve van a lányodnak.
Cas,
Megtudlak érteni szellemi tekintetben. Én is néha úgy érzem, hogy bekattanok. Imádom a kisfiamat, imádok vele lenni, de főleg napközben én is nagyon egyedül vagyok. Apa ma is reggel 5-kor indult, és nem rég ért haza. Nekem is főleg anyu segít, de néha idegesít a túlzott aggódásával. (elesik, beveri a fejét, ne egyen annyit, stb,... - gondolom nem kell részleteznem.) Egy két céget könyvelek, néha esténként, mert a Manókámnak számítógép allergiája van. Ha meglátja, hogy bekapcsolom, már üvölt. Úgyis volt ma 3 orrszívás, még mindig köhög szegény. Ma kb. 40 percet aludt, de most már mélyen alszik.
Myra, köszi a biztatást. De most úgy érzem magam, mint vizsga előtt, hogy most már teljesen bekeveredtem.
Viki, Olivérnek adtál már tejet, vagy kakaót? Én próbáltam neki egy kis kakaót adni, de teljesen elzárkózott a fiam az ötlettől.
Mindenkinek jó éjszakát, sziasztok!
kriszti1

Sziasztok!

Hétfő óta megint négyesben vagyok a gyerekekkel, hónapokra ismét nagyszülői és mindenféle segítség nélkül. Hát ilyenkor érzem, mennyit is jelent, ha közelben vannak rokonok, akikre lehet számítani bármikor. De nem panaszkodok ám, talán ha mindegyikre ujjamra jutna gyerek, akkor esetleg kibuknék:-)))

Most nincs sok időm írni(telik a drága éjszaka:-), majd holnap beadok a közösbe én is pár gondolatot az elmúlt napok hsz-ihoz.

Cas,
Sajnálom, hogy ennyire megkeserítik az életeteket a "szakemberek" (vagy esetenként inkább a pénzleső szakbarbárok)meg a berendezések is:-(

Kriszti,
Olivér még csak hígabb tejet kapott levesek, főzik formájában. Mivel ő még szopik (a másik kettőt nem tudtam ilyen sokáig szoptatni), eszembe se jutott bevezetni a tejet. A nagyobbaknál anno 11 hónapos koruk után fokozatosan lett bevezetve a tej. Eleinte tápis tejet meg vizezett tejet kaptak, kb. másfél hónap alatt tértek át a csak tejre.
Szóval ha lenne rá indok, már kapna valami híg tejet Olivér is. Kakaót sem kapott még(nehéz lenne ciciben kikeverni:-)), csak csokis babapudingot pár hónapja. De nem nagyon ugrott rá, szerintem a kakaót sem inná nagy elánnal. De ezt csak gondolom, mivel a tesói sem szerették érdekes módon 1 éves koruk körül, úgy másfél éves korukban kaptak rá az ízére. Ha Gergő sem szimpizik vele, akkor ezek szerint nem egyedi jelenség ilyen korban a kakaóundor:-)
Engem az kezdett el foglalkoztatni, hogy meddig igényli még Olivér a szopizást és hogyan fogja elhagyni... na, majd holnap ebéd utáni alvás időben jövök irogatni.

Csaó,
Viki
ccviki

Nekem is nagyon hiányzik napközben az emberi szó. Reggel elindulok nagy hévvel a szövegelésben, de délre lemerülök, hogy nincs válasz. Aztán délután a sétától erőt kapok kicsit és azzal kihúzzuk valahogy apa hazajöveteléig.

Múzeumi séta klassz lenne, fotókért meg pláne oda vagyok.

Cas
Hol van pontosan a máltai játszótér, mert soktól hallotam már, hogy közel van hozzánk, de hogy hol azt nem tudom.
Dolgozni lehet hivatalosan GYES mellett, mert nekem is felajánlották, hogy heti 2 órát tanítsak, de nem tudom lehet-e.

Szerintetek lehet valahol Baba-mama torna videót v. DVD-t venni?
boglarka

Sziasztok!

Szörnyű volt a tegnapi napunk, Kori csak 2,5 órát aludt nappal (de.). Tudom sokan elképedtek, de összesen még a dupláját is szokta aludni. Nem elég, hogy nem aludt egész nap bömbölt, ilyen még soha nem volt, tudjátok elég csöndes a kis drágám. Délután lementünk Hmmc-hez, ott nem aludt egy fikarcnyit sem, már alig látott ki a szemén. Kocsiba hazafelé ülve elaludt és annyira, hogy semmire nem ébredt fel. 10-kor amikor feküdtünk le, jutott eszembe, hogy mióta nincs tisztába téve, és lesz ami lesz. Korom sötétbe raktam tisztába (rutinból), de felébredt, kajázott aztán nagy nehezen visszaaludt. Éjjel min. 5-ször felébredt és egyből sírt, már tegnap is zombi voltam, mi lesz velem ma? Kori 5-től fent van, én meg még 6 órát sem tudtam aludni. Csak az a legrosszabb, hogy fogalmam sincs mi baja lehet? Az ínyét nem látom beduzzadva, láza nincs.

Hmmc
Na nem szabadultunk tőletek gyorsan. Lementem Korival, mert már Laci itt volt értem, de Peti éppen akkor érkezett haza. Hát Laci elalélt az új autótoktól. Annyira belejöttek a dumába (mi kocsink mellett), hogy én inkább Korival bementem a gyógyszertárba. Visszajövünk fiúk sehol, a ti kocsitokba ülnek, Laci volt a söfőr. Már azt hittem próba útra is mennek.
nikcsi

Sziasztok!
de jó, akkor jövőre indul a kismama-baba-múzeum-kiállítás körút, tavasztól pedig már mi is csatlakozunk a Tücsökzenéhez.
Hmmc!
igenis énekelj vele!!!!!
nem fog megszólni, ha nem tökéletes, de kell a hangod neki. Te sosem énekeltél otthon sem neki?
Egyébként sok mondóka is van, annak azért mennie kell Kép
Lassan annyian leszünk, hogy külön csoportot indíthatnak majd nekünk Kép

Nikcsi!
lehet, hogy csak felborult a menetrendje Korinak, és ő sem érti miért, ezért sír. Remélem a mai éjszakátok jobb lesz.

Boglárka!
lehet GYES mellett dolgozni fél munkaidőben, vagy kevesebben, otthon végezhető munkát pedig több időben is. Én is így dolgoztam Kinga mellett.
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=584
itt lehet videót venni, az a hölgy tartja, akihez terhestornára jártam, és maximálisan!!!! meg voltam elégedve vele.

Szilvi
szilvamag

Mi is csatlakoznánk a Kultúrális Egyesülethez! Kép

Hmmc,
Szerintem is megpróbálhatsz énekelni Sárának. Számomra érthetetlen módon Lilla is imádja a pocsék, hamis hangomat. Kép Voltak hónapok amikor csak a Cifra Palota énekelése nyugtatta meg. Persze fél óra folyamatos ismétlés után már iszonyúan utáltam ezt a dalt. Kép

Boglárka,
Ahogy Szilvi mondta jelenleg GYES mellett hivatalosan 4 órában lehet dolgozni, de a kormány jövő évi tervezete szerint ezt teljes munkaidőre akarják kibővíteni.

Nikcsi,
Kitartás!! Vannak ilyen napok minden gyereknél. Azért mert Te nem látod, attól még lehet, hogy a foga jön. Érdekes módon Lillának is csak akkor látszott, amikor már biztos volt, hogy 24 órán belül átüti az ínyét. Addig nyoma sem volt.

Kriszti,
Ez érdekes, egy ideje nálunk is számítógép allergia van. KépKép Ha leülök mellé üvöltés, de amint 1 méterrel arrébb megyek minden rendben van.
Lehet, hogy egy nagyobb monitort kéne beszereznem, mert a billentyűzet és az egér vezeték nélküli, így távolról is tudnék netezni néha. KépKép
Már akartam kérdezni, szüléskor Bp-en voltatok, vagy otthonról kellett ideérnetek?

Cas,
Szóljál ha kell a dokibácsink elérhetősége!
Nagyon szimpatikus ember.
Szegény Cory. Nem semmi mennyi ideig kitart nála a hányás. Kép
myra

Nikcsi
Peti is mesélte, hogy Lacinak nagyon tetszett az új autó. Én a "régit" (2 éves volt szegénykém) is nagyon szerettem, ezzel még barátkozom, mert olyan nagy, hogy én nem tudok vele parkolni. Mondjuk az én autómmal sem nagyon Kép

Valami front lehet ezekkel a gyerekekkel. Sára sem alszik, sem éjszaka, sem nappal. Én egy nappali 2,5 órával már teljesen ki lennék békülve. Sára nappal összesen kb. 1-1,5 órát alszik, éjszaka ma 2-3 óránként kelt, hogy ő éhen akar halni.
Beszéltem a védőnőnkkel és holnap reggel megyünk egy próbaszopásra, mivel itthon már nincs mérlegünk. Lehet, hogy dagikának már nem elég a tejcsi, vagy nem elégíti az igényeit. Az is baj lehet vele, hogy minden eltereli a figyelmét a szopásról.
Majd holnap okosabb leszek.

Szilvi
Én is keresek valami itthon végezhető munkát, de nem nagyon találok. Néha én is a beszűkülés határán vagyok. Szegény Peti még be sem lép az ajtón este munka után és én máris elkezdek beszélni hozzá és elalvásig be sem áll a szám. Szegényt azért sajnálom, hogy elég sokat dolgozik, hazajön és itthon pedig én várom a szerintem fontos hülyeségeimmel.
Az agyamnak Dorina házija jót szokott tenni, főleg a matek Kép
hmmc

Nem tudom mi van mostanában megint a babanettel. Valamikor negyed óra míg betöltődik, az üzenet szerkesztésre meg mindig hibaüzenetet kapok. Na mindegy.
Akkor külön ami kimaradt.

Cas,
Ezt a mérőszalagot én ismerem, Kép egyszer már elkezdtem csinálni ilyet, csak valahogy nem linkeltem be ide.
myra

Megjöttünk a dokinénitől. Sebi megint egy hős volt, csak addig bömbölt, amíg lefogták-szúrták, aztán egy kicsit még megsértődött, hogy utána miért az apja öltözteti, de azóta minden rendben. Na jó, azon még kicsit kiakadt, hogy miért késik a tízóraija! KépKépKép
Remélem megússzuk nagyobb fájdalom és sírás-rívás nélkül a mai napot...

Kriszti
Anyáink nagyon hasonlóak lehetnek, csak az enyém még rettentő erőszakos is. Kép Tegnap is jól megsértődött, mert nem értettem egyet vele, sőt egészen más véleményem volt, le is tette a telefont. Aztán 2-3 óra múlva hívott (engesztelőleg), ami nála annyit tesz, hogy mintha mi sem történt volna, beszélgetünk vmi egészen másról. Kép
Remélem Gergő már jobban van!

Apák
Látom ti is úgy várjátok őket haza mindennap, mint a Messiást. Kép Nekem is szómenésem van, amint hazajön, de ennek köze sincs a kismamasághoz. Kép Szóval Zsombor edzésben van...

Viki
Hát igen, ez a baj a régi házakkal-lakásokkal, hogy vmit mindig kell fusizni rajta, hogy lakható legyen. Kép
Végül elég normális gázszerelő jött szerencsére...

Boglárka
Mizújs nálatok? Hogy van Fanni?
A Máltai játszótér az Árpád híd budai hídfőjénél van, a déli oldalon, az Árpádfejedelm útja mellett.
Te hogyhogy GYES-t kapsz?
(Én GYED-et kapok, amellett nem lehet, szóval én ingyér tanítok, szerelemből... Kép)

Nikcsi
Szegény Kori! Szerintem is simán lehet a foga! Kitartás, jó eséllyel pár nap alatt elrendeződik (vagy kibújik vagy elnyugszik), és akkor megint nyugi lesz.

Myra
A Cifra Palota nagy kedvenc nálunk is! Nekem gyerekkoromban volt egy dalos-kazettám (Regélő, hátha ismeri vki), oda-vissza fújom kívülről, milliószor hallgattam kicsiként.
Múltkor már azon röhögtem, hogy oda se figyelek, úgy éneklem Sebinek (ezredszer énekelni különben tényleg az agyamra menne, de közben egészen máson gondolkodom...)
Na mostmár átmásoltam Sebinek, sokszor hallgattuk pici korában is, most is, de azért anya előadásában az igazi... Kép
Ha vki elfelejtette már az ovis gyerekdalokat, szívesen átmásolom (nem egy nagy minőség, 25 éves kazetta).
Tényleg, vajon ma jelennek meg / kaphatóak még ilyenek?

Hmmc
Milyen az új autótok? És igenis énekelj Sárának, anyósnak is botfüle és rettentő hangja van, a gyerekei mindig cikizik is ha Sebinek énekel, de a kölök imádja! Kép
Én is noszogatom néha az öcsémet, hogy jöjjön, ha kell korrepetálni vmiből, de nem nagyon töri magát... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: jelenleg gyes mellett is csak a gyerkőc 1-1,5 éves korától lehet dolgozni, szóval mindegy, mit kapsz Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas!
én kérném a dalokat
szerdára viszek kazettát
(remélem van még itthon, ezer éve nem használtunk)

Szilvi
szilvamag

Cas,
Nekem van 2 gyerekdalos, 2 babazenés, 2 gyerekmesés CD-m, és kazettán a Süsü összes része, a Kis Mukk, a Vuk, a Bambi, és a Kvantum Fantum csapdája. A Regélő szerintem még a tiédnél is rosszabb minőségben van/volt? (valahol szüleimnél keresendő) meg. Egyébként kb. 10 éve egyik rokonunknak megvettem CD-n. Nem tudom azóta lehet-e még kapni.
myra

Az elöbbi felsorolásból kifelejtettem egyet: kazettán még a Bambi gyermekei is megvan. Különben az összes eredeti kazi, a minősége nem tudom milyen lett az évtizedek folyamán (állásában). Rég voltam gyerek. Kép
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?