Új privát üzeneted érkezett!

Delfinke
Nem is tudtam, hogy fog a répa. Kép Bocsi. Kép

Lányok! Még annyit szerettem volna írni, hogy nem tudom meddig fogok tudni szoptatni, mert a héten mindennap előfordult, hogy úgy ráharapott Rozi a cicimre (két kibújt foga van), hogy majdnem felordítottam. és ma reggel is, az előbb, ez most valódi sebesülés, annyira fáj Kép Csak akkor nem harap rá, ha félálomban van, meg éjjel. De ha éjjel nem ébred fel majd, akkor mikor szoptassam?! Nappal nagyon nehéz elkapni a félálmos pillanatot. Ha meg nem szív, akkor nem lesz tejem. Kép Fejni meg sosem tudtam. Kinek van vmi tanácsa? Rozi most lesz 7 hónapos, 16-án, vagyis most 11 nap múlva.

Köszi, ha tudtok válaszolni. Kép
Vezso
vezso

Vezso!

A sárgarépa nem fog?Akkor én rosszul tudtam; bocs Kingu!
Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Vezso,
milyen ügyes vagy, hogy ilyen finom sütőtököt csinálsz Rozinak! És ez a kép, amit feltetél róla, egyszerűen elbűvölő! Violának is van ugyanilyen rózaszín babája, Karácsonyra kapta az öcsémtőlKép.

Ildi,
Marcipán tényleg nagyon jó pasi ezen a fotónKép! Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik!

Kingu,
örülök, hogy tetszik a csacsis fotó, de a baba rajta nem az én VirágomKép! Ezt a képet innen mentettem el az Internetről.
Ja, és a krumpli székletfogó hatású.

Szép napot nektek: Z i t m i
zitmi

Kingu,
Eszerint a táblázat szerint: http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm a répa volt a bűnös.

KépKép
connie

Vezso,
azt mondják, ha rászólsz a babára harapás közben, hogy ezt nem szabad, előbb-utóbb megtanulja, hogy ne harapjon. Persze nem tudom, működik-e ez egy 7 hónaposnál. Viola nálam másfél évesen, majd 20 hónaposan harapott, akkor már persze megértette: azért szólok, hogy ezt ne csinálja. Szóval a "rászólásnál" nekem nincs jobb ötletem, de hozzáteszem, nem vagyok biztos benne, beválik-e ilyen pici korban. De ha Virág harapna, most is csak ezt tenném, mert nemigen tudnék mást.
zitmi

Ma reggel voltunk benn a munkahelyemen, és szétcincálták a gyerekemet.Kép Õ meg csak vigyorgott.Kép Most fájnak rendesen a karjaim a tartogatástól.Kép Kérdezték, hogy nem jönnék-e vissza kicsit dolgozgatni, de mondtam, hogy még kicsi a gyerek. Azt nem mondtam, hogy meg a halálKép Majd megyek dolgozni, de nem hozzájuk, hanem kitalálom még hová.Kép

Vezso,
Rozi tündéri.Kép Sajnos nincs tippem mit lehetne csinálni. Ákos a kezemet szokta harapni, akkor szólok, hogy ne, mert fáj, és úgy látom, hogy kezdi fogni az adást, és nem harap. De a ti helyzetetek más.Kép

Connie,
tök jó, hogy tanácsadó leszel. Emlékszem, hogy milyen nehézségeid voltak az elején, nem is mertem rákérdezni, hogy milyen zaklatás miatt.Kép Remélem sok kismamán tudsz majd segíteni.Kép

Kingu,
sárgarépa nekünk nem fog.Legalábbis Ákosnak nem volt gondja veleKép

Patri,
persze, hogy érdekel minden. Nagyon sok pozitív energiát küldök már most.KépKépKép Nagyon szirítok.Kép

Berkiadri,
nem tudom én sem, hogyan lehet megnézni ezt, talán tapasztaltabbak vagy szoptatási tanácsadó tudna valamit mondani.Kép
Martinnak csodálatos anyukája van. Tudom, hogy elszontyolodsz néha amiért nem tudsz segítség nélkül megcsinálni dolgokat, de már az is emberfeletti teljesítmény amit eddig elértél. Hidd el kisfiadnak te vagy a legtökéletesebb, és legcsodálatosabb anyuka.Kép Apukámnak béna a bal keze, én ezzel nőttem fel, ez volt a természetes, és most is az. Nem érzem magam hátrányos helyzetűnek amiért nem tudott két kézzel a levegőbe hintázni stb. Így nőttem fel, és ez volt a természetes. Hidd el Martin sem fogja azt gondolni, hogy jaj de jó lenne ha nem ilyen lenne anya.Kép Szereted, és mindent megadtok neki, és ez a legfontosabb dolog a világon.Kép

Kép

Kép
vizimano

Reggel 9 óra óta altatok. Pontosabban azóta szinte folyamatosan sír az Ákos, hogy álmos. Egyszer majdnem elringattam, de enm bírtam a hátam miatt addig ringatni, amíg le tudtam volna tenni úgy, hogy ne ébredjen fel. Már jobb ötletem nem volt, melléfeküdtem a nagyágyra egy szál melltartóban, így eszébe jutott, hogy mégiscsak szopizna, aztán belealudt. Most ott alszik az ágy közepén keresztbe.Kép Nem is értem, hogy bírjátok, akiknél mindennap ez van.

Vezso,
Ez a rászólás nálunk 4 hetesen is működött, én úgy szoktattam le Ákost arról, hogy cibálja a cicimet, hogy szóltam neki, hogy nem szabad, kivettem a szájából, és újból be. És ugyanez ment akkor is, amikor csípkedte, mondtam, hogy enm szabad, és megfogtam a kezét. Egy szopinál ezt 20 percig csináltam, és azóta nem csípked.

Nnna, most meg álmában sír, tegnap is ezt csinálta, lehet ez már tényleg a foga?Kép

KépKép
connie

Vizimanó,
Hát a nagymamám szomszédja, egy olyan 60 körüli pasi, mindenáron meg akarta mutatni a fészerben az új biciklijét.Kép Egy udvarban laktak nagyival, és már elég régóta ismertem, így nem gyanakodtam rá. Meg aztán eleve nem úgy járkál az ember gyereke a világban, hogy azt lesi, ki akarja megerőszakolni.Kép Aztán meg nagymamám rábeszélt, hogy ne mondjam el otthon, mert csak szomorúak lennének az anyuék (ti. félt, hogy nem engednek többet hozzá nyaralni). Elég szomorú, hogy egy általános iskolai tanítónéni így viselkedjen, ma már csak sajnálni tudom ezért. Úgyhogy anyuék csak három évvel később tudták meg, akkor meg már nem foglalkoztak vele. Aztán már az egyetemen kezdtem pszichológushoz járni emiatt - igazából az volt a baj, hogy gyerekkoromban senki nem foglalkozott velem, akkor voltam 9 éves, mikor történt. 3 évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy valaha is képes leszek kapcsolatra, nemhogy férjhez megyek, és gyereket szülök.KépHogy aztán legyen aki kinyomja a szemem, kitépje a fülbevalómat, összekarmoljon, és leordítsa a fejem.Kép

Kingu,
Sztem próbáld meg eg ypár napig külön a répát és külön a krumplit, úgy látom döntetlen lett az eredmény, hogy melyik fog.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Ma volt nálunk először egy gyógytornász aki ezután hetente fog jönni, tornázik Martinnal, babamasszázst csinál és a nagy kádat tele kellett töltenem vízzel, abban úsztatta Martint. Úgy élvezte!!! Nem is sírt!!!Kép

Connie,
altatásKép Ma Martin nem csinálta eddig hogy felsír! Most alszik, mert kifárasztotta az úszás! Letettem az ágyába és elaludt! Ilyet nem szokott csinálni!Kép

Delfinke,
sajnállak a torna miatt. Én is tudom milyen rossz érzés amikor sírnak a torna alatt. Martin még mindig végigsírja amikor mi tornáztatjuk. Kép
Ma viszont nem sírt! Kép

Nebula, Vezso, Delfinke,
egyre szebbek a gyerekek!!! Kép

Kingu, Vizimano,
mégegyszer köszönöm a bíztatást, nagyon aranyosak vagytok! Kép

Zitmi,
köszi neked is! Van ám nekem most is egy vigyorgó kisfiam! Íme a bizonyíték:
Kép

Patri,
neked is köszi! Kíváncsi lennék rá! Az e-mail címem a profilomban megtalálod! Kép
berkiadri

Berkiadri!

Édes lehet Martin, ahogy úszkál a kádban! Kép
Gyönyörű kis kópé; édesen mosolyog! Kép Kép

Ildi

delfinke

Vezso
Maja is szamár a shrekből,újjaban pont úgy cuppog,csak úgyKép.
Ha van még aranygaluska légyszi küldjél,kinyitom az ablakot.Kép
Rozi hercegnő tündéri aranyos.A szőnyegről rakj ám fel képet!
Dögös mamik klubja?Kép
Maj van hogy csak úgy hajlandó aludni hogy átölel,az olyan jóóóó.

Berkiadri
Nagyon szomorú az apósod hozzá állása a dolgokhoz,nem tudom hogy érezne a helyedben.Gondolom a szklerozis multiplexet vizsgálták hátha az okozta a bénulást,sajnos apukámnak ez a betegsége és van hogy jobban van van hogy rosszabbul.
Olyan nagyfiú már Martin is,csuda aranyos
Nem lehet,hogy a vitamin és ásványi anyag szükségleted kimerült+ fáradtság miatt szédülsz.Szedsz valamit?én amíg szedtem az elevitet nem volt semmi bajom,amióta spórolok (nem szedem) vérzik az orrom,hullik a hajam,szédülök stb.

Bea
Örülj neki,hogy gréti csak kiabál Maja visít,sikít,kiabál.KépMint egy vércse.De viszont nem harap,ill. csak cicire nem másra mindenreKép

Virág
Vince még mindig tartja z éjjeli menetrendet?Hogy én hogy bírom?nehezen néha pár nap után kell,hogy aludjak vele délután kicsit,csak így meg ügye nem készül semmi.Képés ilyenkor megiszom egy kis kólát,az az igazság nem hiszem,hogy a koffein tartalma miatt iszom,hanem mert szeretem,természetesen lightot.Én is elgondolkodtam azon,hogy mit kezdek magammal majd,a legjobb lenne egy saját vállalkozás,amihez hát pénz kéne.Ami van pénzünk azon a férjem akar venni egy autót a cégünk beszerzési áron adná,hát ha összejön lesz egy gyönyörű autónk,de vállalkozásunk nem.Igaz én úgy tervezem,hogy a második gyerkőccel kitolom a 3 évet és majd utána.
Könyvtár

Dóri
Köszi
Dóri és hoho feleségek
Itt Toponáron van egy tó fürcsizni és horgászni is lehet a Deseda.Jajj olyan jó lenne veletek talizni.Mondanom sem kell irigy vagyok a szállodás talira is.Ne tessék röhögni,de én itthoni szállodába még nem is voltam,csak Tunéziába,de hát ott meg ami 5 csillagos az itt talán 2.

Hüpi
Szerintem Ádám súlyát kicsit túlihegi a dokitok,más doki meg lenne vele elégedve.Nem értem miért adnál neki tápit,ha ott a tej és ha nem kell neki több tömd meg vagy mi?Nálunk egyébként van,hogy lusta Maja szopni ez tény és így nem is lesz több tejci,de remélem a fagyasztott tejcikből kihúzzuk és nem kell tápi.
Csizmáskandúrt imádom,van pár képem rólaKépMeg a szamarat is imádomKép
Ja én is duzzadt vagyok,kiskoromba meg úgy néztem ki mint egy botsáska

Vaktyúk
Jó nagy fiúcska Csipet.Puszi a lábikóira,remélem már nem fáj neki.A kúpot nálunk is kikakilta Maja oltás után,hiába mondta a védőnő,hogy annyi idő alatt felkellett szívódni volt több int negyed óra mégis megtaláltam szinte az egész kúpot.azóta én panadolozom és nem is volt hiszti,mert nem birizgáltam a fenekét.

Pfranciska
Csuda szép Benike.Figyi nem tudod pontosan mikor van nyitva a kenguru goldos üzlet?
Maja sem alszik el magától vagy álomba ringatom akkor dünnyögve megadja magát vagy szopival nálunk is.Cumit adtok neki?ne haragudj lehet írtad valamikor,de nem emlékszem,vagy tea?Én a babkocsiba ha dünnyögés van megitatom teával cumi be és akkor elalszik jó esetben.Nálunk is fél 11 fele alszik el a ded addigra hulla vagyok,főleg,ha éjszakai műszak volt elötte.Vegyetek neki valami szórakoztató játékot,múltkor maja sem akart elaludni,kézbe sem akart lenni,beraktuk a kiságyba és bekapcsoltam neki az akváriumot,zenél,bugyborékol,halak úszkálnak,világít lekapcsoltuk a villanyt és egy órán keresztül valami hihetetlen energiával játszot..
Szóval enyém gyerek is duracell nyuszi.Mi szerintem nem rontunk el semmit csak kielégítjük az igényeiket.

Zsuba
Nem semmi még mindig ennyit hízik Bazsi,most hány kiló?

Nebula
Hastánc tök jó lehet,én itthon magam szórakoztatására csinálom,Tunéziából hoztunk egy cd-ét azon nagyon tuti zenék vannak,imádom.a néptánc nekem nem jön be.feka barátnagyon édesek mind ketten

Vizimanó
Gyere többször,tudod hiányzol te is nekünk

Connie
Kubai srác?hmmmLatin zene?hmmm
Ákos szegényke mire lehet allergiás?

Kingu
Maja már vagy egy hónapja nem maradt el a hordozóba csak sírt,azóta ülésbe van és nagyon élvezi,hogy kilát és tök jól elvan.

Ildi
Marcikának viditíó puszik a tornákhoz.Olyan aranyos minden képen,meg kell zabálni

No szék:békéltetők nem értik mit akarnak a kermivel,mivel ha ők azt mondják rossz akkor sem kötelesek kicserélni.Majd beszélek a főmuksóval náluk,hogy akkor mit tegyünk.Utálom ezt a sz@arrágó hülye bandát.Tudjátok mi az idegesítő.Hogy tele van vele a babamagazin az anyáklapja és a kismama újságba fizetett hírdetése van ennek a gyönyörűségnek,.Blááá hányinger.Ja és telefonban azt mondták anno hogy nekeik teljesen mindegy hogy kicserélik-e,mert van egy csomóü erre most meg azzal jönnek,hogy aránytalan többletköltséget jelent nekik kicserélni,inkább kifizetnek a kerminek egy valag pénzt.Nem értem hol itt a logika.

Na ennyit még talán sosem írtam

Timurr
Vendég

Hupi
Nincs kedved jonni baba-mama talira a muvhazba?
Az egyik vedono szervezi 3 kor kezdodik.

Kép
vaktyuk

Sziasztok, le vagyok maradva, csak azt szeretném mondani, hogy én úgy tudom, ill. szüléselőkészítőn a védőnő a következőket mondta (felírtam onnan puskázok):
répa+alma -> fogós
krumpli+alma -> fogós
krumpli+répa -> fogós
viszont
az almalé és a répalé hajtós!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Connie,
nagyon rossz ami veled történt.Kép Nagyon utálom az ilyen vén hímivarszerveket. Ennek az egésznek tényleg az lenne a méltó befejezése, hogy sikerüljön tanácsadónak lenned.Kép Csodálom, hogy szüleid nem foglalkoztak a dologgal, de hát erről inkább nem írok semmit.Kép

Timurr,
annyira szemét banda. Kutya kötelességük lenne vagy cserélni, vagy visszaadni az árát.Kép

Berkiadri,
Martin nagyon nagyon aranyos, hatalmas szemű mazsolaKép

Megyek, mert felébredt VisongárKép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok,

Köszönjük a dícséreteket és a válaszokat.

Vezso,
a férjemet megkérdeztem és ha nem jön közbe semmi mi is mennénk 29-én a találkozóra. Leírnád nekem még egyszer amit tudnom kell. Köszi

Adri
hadri

Sziasztok!

Nagyon, nagyon köszönöm az ötleteket, olyan aranyosak vagytok, hogy azonnal reagáltok!!!!!!Kép
Connie! Nagyon jó a táblázat, köszi szépen!!!!!

Még nem tudtam a mai napit rendesen végigolvasni, de este pótolom..Kép

Lányok!
Mintha olvastam volna, hogy valamelyikötök fordít, én most kaptam egy szöveget kb. 6 oldal és le kellene fordítanom angolra és nem tudom mennyit lehet érte kérni..?...ha valakinek van tapasztalata légyszi írjátok meg....előre is köszi

üdv.

kingu

rohanok mert Boti nyügizik....
cica29

Sziasztok
NEm tudom ki kerdezte a sutotokot?? En ugy csinaltam hogy jol megmostam kimagoztam nagyon nagyon vekonyan kicsit bekentem olivaolajjal es megsutottem, utana amikor kihult hamoztam meg, konnyen lejon a heja es allitolag igy nagyon finom Csipetnek is izlett.

Kép
vaktyuk

Vaktyuk,
én is úgy tudom, hogy sütés után kell hámozni a sütőtököt. Én is így csináltam, nagymamám után szabadon. Egy időben a kedvencem a tökös rétes volt.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Virág, Connie!

Köszi a mai sétát; remélem ti is jól éreztétek magatokat!
Virág!
Remélem odataláltaál a parkolóba ; és nem bolyongsz itt a lakótelepen! Kép Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Ildi
igen,sikerültKépPersze a férjem nem hozott autósülést,így hazáig reszkettem,nehogy rendőr jöjjön,a kisteherautóban még jobban látszik egy ölben kuksoló gyermekKép Persze Vincének nagyon tetszett így,mert végre mindent látottKép
Én is nagyon jól éreztem magam,remélem megyünk máskor isKép

Timurr
a tegnapi éjszaka már jobb volt,még mindig nem tökéletes:éjfélig kelt óránként,aztán csak a szokásos szopis kelések2x,de ez már leányálom volt a tegnapelőttihez képest.Én (nes)kávézom ,de halottnak a csók,én is inkább az íze miatt iszom.Remélem nem lesz rendszer ebből az óránként felsírós estébőlKép én nem nagyon tudok délután aludni,sőt most is,ahelyett h kihasználnám,h a fiam 4 napja fél kilenc körül elalszik,itt ülök és lesem h írtok e valamitKép

Virág
villes

Vaktyuk
Ajaj az üzenetedet nemrég olvastam el, és már rég elmúlt 3 óra. Pedig, ha elöbb szólsz, akkor mentünk volna. Szoktatok járni? Mikor mentek legközelebb?

Én a sütőtököt úgy csináltam meg, ahogy Vezso írta. Megfőztem, leszürtem, villával összetörtem, és egy kis anyatejjel higítottam. Elég sokat begyürt belőle az emberem. Utólag is köszi Vezso az elkészítési módot.

Connie
Sajnállak, ami veled történt a múltban. Kívánom, hogy sikerüljön ez a szoptatási tanácsadás. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, engem nyugodtan zargathatsz, hogy meglegyen az órák száma!

Timurr
BotsáskaKép
Mit nekünk tápszer! Nesze neked sütőtök. Le van sajnálva a dokibácsi! Eszünk mindent össze vissza, csak tápszert nem. Amúgy nekem is tele van a mélyhűtő tejcsikel/tejjel/.Végszükség esetére.
Ja amúgy Vaktyuk neked írom, hogy a Kissné Dömötör Ildikó mondd nekem ilyen okosságokat, az orvos szinte csak rábólint. Tudom ő szervezi ezt a klubbot. Mi is tegnap kaptuk meg az 5 hós oltást. Meg is zavarta megint a kicsimet. Bágyadt, hőemelkedése van, és feltünően hosszúkat alszik. Nálatok is ez a helyzet? Sokszor akartam már kérdezni, hogy miért hívod Csipetnek a fiadat? Nem ez az igazi neve.Vagy igen? És te miért választottad a Vaktyuk nevet?

Vizimano
Te mit dolgoztál a pici születése előtt?
Hasonlóan vagyok vele én is a munkahellyel. Minap épp felhívtak, hogy kitöltötték a gyed-es papírokat, és hogy mehetek érte, mindezt 14 percen keresztül. Ezt amolyan pofavizitnek nevezném, ha személyesen találkoztunk volna. Ment a bla-bla-bla.
hüpi

Virág
én íram jó hosszút,lehet elriasztottam a többieketKép
Maja meg bealudt fürcsi elödt,felkel eljátszik éjfélig aztán talán majd elalszik,tök jóó leszKép
én is csak akkor tudok délután aludni ha nagyon fáradt vagyok
Vendég

Zitmi
Mi Kispesten lakunk 2000 óta,de Kőbánya határában.
Az Elidelről itt találsz leírást,ha tényleg ekcémás a kislányod,legközelebb kérdezd meg a bőrgyógyászotokat ismeri és ajánlja e a krémet-bár az ára tényleg húzósKép-de nem hormonkenőcs.
http://www.webpatikus.hu/index.php?s=item&s2=info&t=210166397

Vezso
Rozika napról napra szebb leszKép
Hogy haladsz a szőnyeggel?Tettél fel végül képet róla csak én nem láttam?

Jimbone
Áron micsoda nagyfiús a képen!Tényleg ennyire gáz ez a szeparációs szorongás?A barátnőm mesélte h ilyen,de vhogy nem tudom elképzelni,h ezen Vince is át fog esni.Amikor kérdeztem a barátnőm,h ez meddig tart,1 hónapig?-kacajra fakadt és közölte,h az ő lányánál másfél éves koráig tartott,---gondolom most kardodba dőltélKép,bocs--de lehet h nem mindenkinél tart ilyen sokáig.KépTöbbgyerekesek?Nálatok hogy volt?---állandóan ő (mármint a barátnőm lánya)is a bnőm ruháján csüngött és a barátnőm wcre se tudott menni mert a gyerek üvöltve verte az ajtót.Ezek szerint az idegenektől való félelem is eljő idővel?Ez is olyan elképzelhetetlen most ,h Vince még fű-fa -bokorra mosolyog.

Kingu
Nekem is ez az egyik gondom,h nem érzem elég talpraesettnek magam az idegenvezetéshez,meg most h Vezso írta,h készülni kell--többek között ezért is akarom abbahagyni a tanítást,mert hiába csináltam évekig,nekem nagyon sokat kellett készülnöm az óráimra-így jár aki maximalistaKép és ezt gyerek mellett nem tudom elképzelni--azt hiszem már le is tettem róla.Meg stresszes is volt,mindenféle kihelyezett tanfolyamom volt,egyszer összeszámoltam,volt olyan nap,hogy 4(!!) órát töltöttem a bkv-n,mert a város legkülönbözőbb pontjain voltak a csoportjaim,és mindezt szélben,esőben,hóban fagyban.
Na dugulok,megtöltöm itt az egész oldalt a hülyeségeimmel.

Timurr
Írjál csak ilyen hosszúkat,én nagyon szeretek olvasniKép

Virág
villes

Villes

Ezt hívják függőségnek! Még mindig jobb itt lógni, mintha mástól függenék. Igaz Timurr? /NUTELLA/Kép
Jaj, bocsi, ha már lemondtál róla!Kép
hüpi

Hupi
En fenntartassal kezelem altalaban a vedono orvos velemenyet amiben nem ertek vele teljesen egyet es inkabb igyexem utana olvasni stb, minket sohasem piszkalt a hizas miatt bar a fiam produkalt is most pl ket honap alatt csak 1kg hizott de senki sem szolt erte.
Jovo heten lesz megint szerdan valami zenepedagogussal mondokazas stb 400ft sztem annyit megerKép utana este 7 kor Ranschburg?? Jeno eloadas a gyermeklelektanrol mi oda is megyunk most szervezem hogy anyu kijjojon vigyazni a gyerekre.
Mi is tegnap kaptuk az oltast igen ma volt is egy combos hiszti.
A Vaktyuk csak ugy jott nem tom honnan most pl ha ircelek pestis a nikkemKép
A Csipet pedig a kiscsire csipisz kevereke a becsuletes neve Tamas BendeguzKép

Kép
vaktyuk

Hüpi
Tudom én tudom,sőt a férjem is tudjaKépMondta is a múltkor,mikor már percek óta szólongatott,de a fülem botját se mozdítottam,--nem tudom hogy,de tényleg nem hallottamKép --h most már követhetném Zsana példáját amúgy netelvonásilagKép
Virág
villes

Vaktyuk
Lehet, hogy én is gyp-s vagyok, de ez mit jelent?
pl ha ircelek pestis a nikkem
Jól van akkor lehet, hogy szerdán mi is elnézünk oda, de addig én úgyis járok arra, és megnézem, hogy mi lesz.
hüpi

Villes
Ha mindenki netelvonót tartana, akkor ki tartaná fennt a topikot? Hmmm?
hüpi

Hüpi
Ezt tolmácsolom a férjemnekKép-gondolom könnyekig meg lesz hatódvaKép
Timurr
Ne aggódj,most már tuti h miattam halt ki a topik,ennyit még az életben nem írtamKépMost már megyek zuhanyozni és visszafelé jövet megpróbálok nem a gép felé nézniKép
sziasztok
Virág
villes

irc -> chateles nikk=nick-> pedig a becenev pl neked a hupi

Kép
vaktyuk

Hüpi
Úgy van ahogy mondtam:zokog a férjem a zsepijébe,siratja a topikunkatKép és most már összevont szemöldökkel néz,h miért nem megyek már aludni,neki meg panaszkodom minden nap,h alig vonszolom magam a fáradtságtólKépÍgy megy ezKép
V.
villes

Villes
Még egy pár szó!
Te az én életemet éled, vagy súgják neked, hogy mi hogy élünk?Kép
Dettó ugyan ez megy nálunk is!!!!!!!!!!

Vaktyuk
Igyekszem megérteni!!!!
De azt hiszem ,hogy rám is rám fér egy kis pihenés!

Jó éjt mindenkinek!
Szilvi
hüpi

Vaktyuk, vaktyuk rájöttem!
Ha csetelsz, akkor pestis az azonosítód! Ugye?
Vaktyuk, pestis, -honnan szeded ezeket a neveket?

Jó éjt!
hüpi

Sziasztok!

Ha a munkahelyem nem intézi, akkor a GYED-et kitől kell igényelni? és Hogyan? Remélem nem Lőportár utca.

előre is köszi a segítséget.

BJ
babjag

Most írtam egyet, de elszálltKépKépKép.

Összefogalom röviden még egyszer.

Villes,
köszi az infót ekcéma-ügyben, most nincs Violának, de ha megint fölbukkan, mondom a dokinak az Elidelt.
Szeparációs szorongása volt Violának is, igazi cirkusz csak 2-szer, 27 hónapos korában, amikor a férjemmel hagytam volna itthon őt 20 percre. Nem engedett ki a lakásból, ordított, sikított szegény. Először inkább itthon maradtam, másodjára meg szerencsére jött a kukás, és azzal el lehetett terelni a figyelmét,nézték a Papával, és meg siettem vissza. Az, hogy a WC-e is jön velem, mindennapos most is, engem már nem zavarKép.

Berkiadri,
Martin micsoda nevetős kisfiú, nagyon aranyos! Barna a szeme?

Jimbone,
normális a hézag a fogak közt, ha lesz neki több, akkor csökken a "szünet" méreteKép.

Vezso példáját követve spártai napot tartottam én is, amelynek keretében portalanítottam a képkereteket és a könyvespolcokat, megtisztítottam a tűzhelyet, bekészítettem a gépbe a holnapi mosást, megöntözem az összes növényt (a szobaiak zuhanyoztak is), kívül-belül fertőtlenítettem a konyhaszekrényeket, másfél órás vasalást tartottam, ja, és mosogattam isKép. Jól elfáradam estére, pedig még holnap is lenne mit csinálniKép...

Zitmi
zitmi

Sziasztok!!

Írtam egy csomót és elszállt...Kép Kép Kép
Most már nem kezdem újból mert hulla vagyok, majd holnap reggel összefoglalom...

jó éjszakát

kingu
cica29

Szia Rozi, nekem is van rózsaszín babám! Csak a nővérem meg ne tudja, hogy kölcsönvettem tőle...
Kép
zitmi

Amíg Viola nem látja, jól meg is tépem a babája haját
Kép

Aztán a nyakát is megszorongatom
Kép

Persze csak vicc volt az egész, és ez az anakonda sem igazi
Kép
zitmi

Jó reggelt! Kép

A Baba-Mama konferencia (Connie-féle elnevezés Kép) résztvevőinek listája (eddig)

Wester: Luca Zsófi
Delfinke Marcipán
Dóri: Blanka
Connie: Ákos ? benéznek, mert elutaznak
Jégvirág: Gréti, 3 fő
Pviki: Dóri
Virág: Vince
Vaktyúk: Csipet
Hüpi: Ádám
Zitmi: Virág
Patri: Benedek
Berkiadri: Martin , 3 fő
Hadri: Barni, 3 fő
Vezso: Rozi, 5 fő

Hadri Kép
Gyere, szívesen látunk a talin 29-én! Helyszín: Corinthia Aquincum Hotel (www.corinthia.hu) , az Árpád-híd budai hídfőjénél van. Galenus terem a fsz-en, ki lesz írva. Okt 29, 10-től 6-ig miénk a terem, de gondolom inkább 10-re gyertek, a babák kb 3-4 órát bírnak így "bulizni".A parkolóba ne álljatok be, mert fizetős és nagyon drága, viszont a szálloda környékén lehet parkolni, pl az épület bal oldalán. A sorompón belüli rész a fizetős.

Timurr
Nem tudtok eljönni a talira akkor? Reménykedtem. A férjem szívesen tart szállodanézést is, ha szeretnétek.
Vezso
vezso

Jó reggelt! Már akinek jó...Kép Elromlott a fiamban valami.Kép Tegnap fürdetés után elaludt, és negyed-fél kilenctől ordított egészen 10 óráig.Kép Nem tudom mi lehetett. Nem volt rendesen ébren, többször is felébresztettük, hátha rémálma van, vagy ilyesmi, bekentük ínyét dentinoxszal... Ma reggel már fél hétkor mondta a magáét. Nem akart enni, csak visítani, és végül úgy kellett elringatni, és közben hüppögött.Kép Na nem panaszkodom.

Zitmi,
nagyon aranyos Virág a babával, és a kígyóvalKép

Jimbone,
én is úgy tudom, hogy normális, ha így állnak a fogacskák, majd ha nő a többi, akkor már nem lesz annyi helyük, hogy helytelenkedjenek.Kép Nagyon szép ÁronKép

Én bíróságon dolgoztam a Gyed előtt.Kép Legelőször ügyvédjelölt voltam, és elég hülye főnököm volt - nő - elvált, és folyton pasizott, nem érdekelte, hogy családokat dúl fel. Tök büszke volt magára, hogy ő már a kórházban is dolgozott, és a kisebbik fiával nem is maradt otthon. Fizetésként nem adta ide a minimálbért, és volt, hogy egy hétig csak telefonon utasítgatott, mit hogyan tegyek.Kép Amikor aztán eljöttem, még ő volt megsértődve. Akkor egy kicsit undorom lett, de a bíróságon jó volt a légkör, és a munka is.Kép Csak aztán értek csalódások, és most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy ügyvédként kellene dolgoznom. A férjem ügyvéd, nem olyan mint a volt főnököm, hanem az a becsületes sokat dolgozós, az ügyfél érdekeit képviselős fajta. Volt főnöknél már néha égett a képem attól, hogyan hazudozott az ügyfeleknek miért nincs kész a munka. Férjem meg inkább dolgozik éjfélig, de amit megígér azt teljesíti. Mondjuk nem szeretnék vele együtt dolgozni, mert a munka az munka, a házasság meg házasság.Kép

Na megyek, mert akad restanciám a lakásban, gyermekem időrabló üzemmódja miatt.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Áááá...képtelen vagyok mindenkinek reagálni.

Zitmi: Nagyon aranyos a lányod, csinos pofija van Kép Hány hónap van a 2 lányod közt?

Berkiadri: Nekünk is olyan tornázónk van mint nektek, egyik képen kiszúrtam Kép Martin baba is aranyos! Kép

Hüpi: Én a piszkosrózsaszín kosztümben lapultam.

Jimbone: Édesek a fogaitok! Kép

Connie: Ez tök jó, én is gondoltam már erre, hogy el kéne mennem szoptatási tanácsadónak Kép
Valahol olvastam is róla, hogy mi kell hozzá, és azt hiszem kell valami végzettség egészségügyis suliban, na nekem ilyen nincs, meg egyébként is...tanfolyam csak Pesten van, de nagyon elkelne egy szopis tanácsadó itt Szegeden is, amikor nekem gondom volt, kellett volna, mint egy falat kenyér. Elméletben persze marhára tudtam mindent, de gyakorlatban meg marhára fájt. Most így utólag visszagondolva sincs még csak fogalmam se, hogy mitől lehetett valójában. Kép
Most is ugyanúgy szoptatok, és nem fáj, akkor meg fájt.
Na mindegy, szal ez jó ötlet, csak ezt akartam mondani. Kép
Ja, meg ti nemsokára kezditek a hozzátáplálást, ugye? Majd érdekelne, hogy fogadja az ízeket Ákos, meg ilyenek.

Közvéleménykutatás:
1. Kinek milyen idős korában fordult hátról hasra a gyereke?
2. Hasról hátra?
3. Mióta grillcsirkézik? (Ildi után szabadon.)

(a fordulást nem úgy értem, hogy véletlenül, hanem rendszeresen, naponta többször és azóta minden nap többször is...)

Köszi!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vezso: Mi nem hiszem, hogy oda tudunk érni 10-re, mert akkor 6-kor kéne indulni kb. Mi meg lusták vagyunk. Kép
Gréti 7-kor kel kb. (de aznap tuti aludna majd 9-ig is akár), szopi, stb. Ha előző nap összekészítünk mindent, akkor legjobb esetben 8-kor tudunk indulni. Pesten ha dugó lesz, meg mire odatekergőzünk, szerintem dél körül érkezünk. De akkor meg már megy haza a többség lassan? Hát nem is tudom...Kép
Na mindegy, legfeljebb jól kifárasztjuk magunkat a Kikában meg az Ikeában.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kingu
Aktuális fordítás tarifát sajnos nem tudok.Ezer éve fordítottam pénzért.
Bocs, hogy répaügyben nem voltam jó tanácsadó. Ezek szerint nem értek a répákhoz (Kép).

TimurrKép
Milyen vállalkozásba kezdenétek egyébként szívetek szerint?

Virág Kép
A szőnyeg szépen halad, ma folytatom, már megcsináltam a házimunka nagy részét, mert korán felkeltem. addig nem szívesen ülök le varrni, ha halomban áll más munka itthon.
A szőnyeg szép színes lesz, mindenképp lefényképezem, már tegnap akartam félkész állapotban, de inkább, ha már kész lesz.
A wc-n dörömbölő és síró gyerekről írtál, az öcsémék kisfia, ő ilyen. Nem fogad el senkit 3-4 emberen kívűl, most 2 és fél éves. Elkezdték járatni bölcsibe, hogy lásson másokat is. Pedig nagyon kommunikatív, szépen beszélő, okos kisfiú, de nagyon-nagyon fél még más gyerekektől is. És nem eszik rendesen, olyan vékony, nem is láttam ilyen vékony kisfiút még. Lehet, hogy azért van, mert nem főz az anyukája, vagyis a sógornőm. Már pár kaját megtanult főzni, de mind a mai napig az anyukája főz nekik és ők értemennek rendszeresen.
A mi gyerekeinknél nem volt ilyen félelem az idegenktől, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Pl amikor oviba kezdtek járni , akkor egyszer sem fordult elő, hogy sírtak volna, amikor reggel elmentem. Sőt, azért sírtak, ha pl szombaton reggel készülődni kedztek és mondtam, hogy nincs is ovi a hétvégén. Nem tudom miért van így, mindenhova vittük őket magunkkal, meg a nagyim sokat vigyázott rájuk kicsi korban. De, gondolom, minden baba más és más, és felnőttek között is vannak visszahúzódóbb, introvert típusok és annak ellenkezője is.

Berkiadri
Lesz még tánciskolád!!! KépKépKépHihetetlen aranyos férjed van, olvastam, amit írtál az autóról, hogy még át is alakíttatná esetleg. Nagyon szeret Téged és ez mindennél többet ér. Martin baba akkorát nőtt, szép barna szemű kisfiú!
Szuper, hogy jönnek Hozzátok úsztatni Martint, meg tornáztatni! Kép Rozit is elpilleszti a nagy víz, és minden este úgy imádja, meg a sok játékot is. Csináltam neki babahabfürdővel habot a vízbe és tegnap meg akarta enni! Pakolta a kezével a szájába a habot! Kép

Connie
Sütőtök téren is több szokás van ezek szerint, de épp azon gondolkodtam, hogy sütni kell, hisz azért sütőtök. De amikor a lányaim kicsik voltak, akkor főztem és most is így csináltam automatikusan. Sütni is fogom akkor, megnézzük, melyiket szereti jobban. De előbb elhasználom a fagyasztottakat.

Lányo! Köszönöm Mindenkinek, aki próbált segíteni ciciharapás ügyben. Az a helyzet, hogy én már próbáltam rászólni, megtettem mindannyiszor és jókat nevetett rajtam Rozi. Pedig igazán szomorú arcot is vágtam hozzá, hiszen fájdalmam volt. Nappal mindenképpen küzdelmes a szoptatás, éjjel meg már nem ébredt fel se most éjjel, se az előzőn. Ha meg nem szopik eleget nappal, akkor szomjas lesz, így aztán pohárból itatom forralt vízzel (lehűtött), meg almakompótlével (almát héj nélkül megfőzök, és kész, és annak a levét adom).
Vezso
vezso

Jó reggelt!

Most csak benéztem, amíg manó alszik, aztán megyünk 10-re LLL csoportba. Szakmai szempontból.Kép

Bea,
Ákosnál mind a 3-ra a válasz, hogy még nem. Ellenben remekül tud vetődni ülésből hasra.Kép
Amit írtál, az a szaktanácsadói vizsga, vagy mi a szösz, az elég kemény, ahhoz kell a 2500 óra gyakorlat, eü. végzettség meg angolul van a vizsga. De tanácsadást ugye előtte már el kell kezdeni, különben honnan lenne meg a 2500 óra. Tegnap másfél órát bújtam a netet, hogy kiderítsem, hogy van ez pontosan, de tiszta homály még mindig. Majd megkérdezem ma a csoport vezetőjét. Csak elég fura, hogy ennyire nem lehet infohoz jutni.Kép

Zitmi,
Virág aranyos a képeken nagyon.Kép

Babjag,
OEPnél kell intézni, nem a Lőportár u.-ban. Korábban én valakit félretájékoztattam ezügyben, utólag is bocsánat. Még jó, hogy Zsana írta az OEP-et, és tényleg, azóta már én is beadtam az igénylést. Ill. mhelyre beküldtem, semmi visszajelzés azóta se, remélem továbbították. Végül is alig bunkók, hogy mikor segítség kell, megkeresnek, de amúgy mintha a világon se lennék.

KépKép
connie

Bea,

Ákos 3 hónapos korában kezdte a forgást. Tudatos volt, mert akkor csinálta, ha valami izgi tárggyal izgattam.Kép Aztán "elfelejtette" kb. 2 hétre a tudományát, de 4 hónapos korától tudatosan és szándékosan csinálja. Grillcsirkézni nem nagyon szokott, inkább valamiféle kúszás-forgás féle mozgással halad.Kép Feltolja magát négykézlábra, ingadozik és vagy vetődéssel halad előre, vagy kéztolással hátra. Emellett amikor jónak látja, hogy korrigálja az irányt, akkor fordul is egyet egyet. Szal. nem tudom milyen mozgás ez. Halad, de azért még nem indítanám versenyenKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Vezso,
Ciciharapáshoz: sztem valahogy meg kell próbálni tudtára adni, hogy a harapás az, ami fáj,különben honann tudná, mitől vágsz szomorú arcot. Ezt még én sem tudom, hogy fogom csinálni Ákosnál, néha ő is ráharap, de látszik, hogy enm mindig érti, mi bajom. Hátha meg tudom ma kérdezni.

Na most már tényleg megyek.

KépKép
connie

Jégvirág
Nem kell 10-re jönni!!!!!
Úgy értettem , hogy 6-ig valszeg nem leszünk ott mert a gyerkőcök nem bírnák. Nehogy már 6-kor felkeljetek!! Jöttök, amikor ideértek, jó? Látni szeretnénk mi is Grétit, nemcsak Marcipánék!! Kép
Vezso
vezso

Jégvirág
Rozi csak most 6 és fél hónaposan kezdett forogni, de főleg hasról hátra. Viszont tegnap leesett az ágyról Kép, ezt csak akkor tudta megtenni, ha többször fordult egymás-után.
Hihetetlen gyorsan történt, kb egy perc alatt, mert előtte ott hevertem vele az ágyon. És épp felálltam, hogy kikapcsoljam a tv-t, erre hallom, hogy huppanás, és sírás. El sem hittem, mert teljesen a nagyágy közepén volt. Nem lett semmi baj, puhára esett, és csak meg volt ijedve. Azóta nem hagyom másodpercekre sem az ágyon egyedül. Inkább a szőnyegre teszem, a földre.

Vizimanó Kép
Gondoltam is Rád tegnap, amikor leesett Rozi Kép
Sajnálom, hogy ilyen üzemmódban van most a fiad . Szépen halad viszont a maga módján előre. Aranyosak, amikor próbálkoznak, aztán hipp-hopp olyan gyorsan másznak, csak győzze az ember őket követni, meg utolérni.
Vezso
vezso

Vezso: Tudom, hogy nem kell 10-re menni, csak gondoltam mégis mindenki 10-re fog, hogy egyszerre legyetek. Mi meg mire befutunk, már készültök haza. Kép
Leesés: Jajjjj. Kép Örülök, hogy csak megijedt és nem lett baj.
Ciciharapás: passz..Gréti is csinálja és nem tudok ellene tenni. Ha kiveszem, és rászólok komolyan, a pofámba röhög.

bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

A vejed 5 hónaposan és 12 naposan fordult a hátáról a hasára; vissza pedig kb 1 hónapja!Azóta grillcsirke üzemmódban van! Kép
Amúgy pedig mi sem megyünk 10-re; ugyanis uramnak hóvégi értekezlete van kb 11-ig.Valószinűleg úgy lesz, hogy mi megyünk előbb oszt ő utánunk jön!De ez még nem eldöntött kérdés! Kép
Na ti meg nehogymá ne gyertek, irgumm-burgumm!
Kép

Ildi

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?