Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Kép
Connie csak kicsit meg sok dolgom volt nagyon nagyjabol most tudtam le, ill meg nemi takaritas hatra van... de az megvar.
Ma kaptuk az ot-hos oltast Csipet 70cm es 8141gKép
Elvileg nekunk mindket tali jo a muvhazas is elotte levo napon megyunk a kardiologiara de sztem semmi sem lesz.

Kép
vaktyuk

Mert amikor megkaphatta volna akkor beteg volt, utana nem tudtunk menni stb stb, de lehet hogy kicsit oregebb jobban viseliKép
2x ment az elozo bocseszKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Tudom, hogy ez így nem az igazi, hogy havonta egyszer lejelentkezem itt, de sajna többre nem futja tőlem mostanában…
Viszont igyekszem nyomon követni az eseményeket és a manók fejlődését és jó látni, hogy ilyen pörgős és összetartó ez a topic. (Most éppen csak egy héttel vagyok lemaradva...)
A gyerekek mindannyian nagyon helyesek: Timurr Majája egyre szebb, lehet majd félteni a pasiktól, Vezso Rozija irtóra kiegyensúlyozott, nyugis babának tűnik és irigylem is az anyukáját, hogy ilyen tevékeny tud lenni mellette, Connie Ákosa minden képen roppant érdeklődően tud nézni és ügyesen üldögél, Vizimanó Ákosa eszméletlen szemekkel tud nézni, biztosan olvadozik is tőle az anyukája gyakran, ugye? Wester Luca Zsófija nagyon helyes kislány, már a figyelmébe ajánlottam a kisfiamnakKép A két Marci(pán) is irtó helyes kiskrapek és a most nem nevesített többi babóca is aranyos!
Szóval irigyellek egy kicsit benneteket, egyrészt mert gyakran tudtok jönni (írni), másrészt a talik miatt, de legfőképp amiatt, hogy úgy látom csaknem minden baba elalszik este 8-10 körül. Beni már legalább két hónapja nem hajlandó éjfél előtt elaludni és ez így hosszú távon már kicsit fárasztó. Néha 10 körül már úgy aludnék… Ráadásul csak szopizás közben alszik el, magától soha. Nem tudom, mit csináltam (csinálok)rosszul, és azt sem, hogy min kéne változtatnom. Hiába fürdetjük előbb vagy később, hiába sötétítünk be.
Tegnap (azaz ma) 1 körül aludt csak el, hatkor felkelt kajálni, hétig eldumált, héttől 10-ig aludt, 11-kor majdnem sikerült visszaaludnia, de a szomszéd gyerek pont akkor kezdett el ordítani az ajtónk előtt, így nem jött össze a dolog. Úgyhogy elmentünk ügyintézni (gyógyszertár, bolt..), persze üvöltött a kocsiban, mint a sakál, hogy ő aludni akar, ahelyett, hogy aludt volnaKép, ezért cipelhettem a seggét hazáig. Most elaludt, de hogy meddig?
Napközben max. 2-3 órát szokott összesen aludni (félórákban), a babakocsiban nagy nehezen cumival alszik el.
Úgyhogy a program: próbálok aludni minél tovább, utána főzni valamit (egy hétig hozattunk kaját, de szar volt és drága) délelőtt, azután megpróbálunk délután kétszer másfél-két órát sétálni (ami ált. üvöltözésbe vagy alvásba torkollik) és mivel nem játszik el egyedül a fiatalember, folyamatosan igényli a társaságomat, úgyhogy a lakás fut, a vasalnivaló és a mosogatnivaló meg marad ahol van. Este aztán turbó fokozatba kapcsolunk, éneklés, játék, ölbebebázás éjfélig.
Szerintetek valamit elrontottam? Magamnak köszönhetem, hogy nincs időm semmire, vagy Beni egy ilyen gyerek?
Bocs, hogy ilyen hosszan csak panaszkodok, de tegnap már komolyan kiakadtam.
Szóval ezért irigykedem…
Persze a férjem igyekszik segíteni, de elég hamar eljut odáig, hogy hagyjuk bőgni…viszont az meg nekem nem megy.
Egyébként Beni, aki holnap lesz 5 hónapos, elég szépen forog már (főleg hasra), kezd kúszni is (hátrafelé), 8,5 kg körül van. A fejlődési üteme eléggé lelassult (legutóbb csak 30 dekát hízott 4 hét alatt!), úgyhogy elvileg elkezdtük a hozzátáplálást. Gyakorlatilag almát és őszibarackot kap, lassan teszek bele egy kis krumplit, csak ettől meg azért tartok, nehogy szorulása legyen, mert így is van, hogy 3 napig nem kakil. Pedig úgy tűnik, hogy van elég tejci a számára. Amikor vasat kapott 6 napig nem volt széklete, azóta nem is adom neki.
Szombaton fogunk először menni babaúszásra, járunk baba-mama tornára és talán babazenére is fogunk járni. Lakik a környékünkön néhány aranyos kismami, velük együtt sétálunk időnként. Hát mára ennyit. Ez is épp eléggé kimerítő volt. Meg aztán itt üti Beni is már a billentyűzetet., úgy meg nehéz azt írni, amit én szeretnékKép
Még egyszer bocs a hosszúságért, de 1 hónapra ennyi járKép
Meg 1-2 kép:

KépKép
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Babjag, Connie, Jégvirág, Villes, Dóri,
köszönöm a bíztatást és a jókívánságokat! Biztos vagyok benne, hogy Martin elégedett velem, mindent elkövetek, hogy neki a legjobb legyen, néha az erőmön felül is, ezért sokszor kapni szoktam a férjemtől. A férjem egyébként tényleg mindenben segít és tudom, hogy kevés olyan férfi van aki végigcsinálta volna velem az elmúlt két évet!

Dóri,
Martinnak nem hiszem, hogy a hasa fáj, mert amikor a hasa fájt, akkor nem így csinált. Csak az ölelés és a puszi segít! Hason nem szabad fektetnem, mert nem veszi rendesen a levegőt, és utálja is.

Patri,
én is szorítok nektek a műtét miatt, bár nem tudom, hogy mi a baja Beninek, miért kellett a gipsz meg a műtét. Biztosan akkor írtál róla amikor még nem olvastam a topikot. Igaz mi csak egy napot voltunk kórházba, de az is szőrnyű volt!Kép

Vezso,
mi biztosan megyünk hárman a hoteles talira. A férjemnek is tetszett amikor mondtam neki.Kép

Már régen tettem fel Martinról képet, most pótolom.

Kép
berkiadri

Ildi
nem tudom,hol van de csak megtalálom.Ha megyek tovább az Újhegyi sétány megállótól(köszi,Cavintont kéne szednem lassanKép,akkor egyenesen oda jutok?így kb 20-25perc a Sibriktől gyalog?Lehet h jobban járok a busszal mégisKépMire odaérek hozzátok,már földig fog lógni a nyelvemKépazt majd vihettek a hátatokonKép
Ha ma már nem jelentkeznék itt a babaneten,akkor bekrepált a gépünk,nem nagyon akaródzik neki működni,akkor holnap felhívlak,jó?
Jó volt a gyúrás?Marcipán ma is mosolyogva viselte?

Connie
Ez tök jó!!És ha elvégzed ezt a tanfolyamot,te is hivatalos szoptatási tanácsadó leszel?

Franciska
Nem hiszem h bármit is elrontottál,Vince hasonló kaliberű gyerek,pár hónapja nekünk is fent volt éjfélig,de mostanában-most lesz 7 hónapos-9 körül elslszik-igaz,h többször kel szopizni éjszaka,de legalább már estéink vannak.Õ is olyan típus,akit szórakoztatni kell,de azért vmennyi ideig el szokott lenni magában is.Én mai napig úgy zuhanyzok,h beteszem a pihenőszékbe és viszem magammal a fürdőbe,ha meg főznöm kell egyebek,van h szintén a székből néz,v felállítom a járókát a konyhában és abban elvan egy darabig,közben énekelek,bohóckodok neki.Ezt próbáltad már?Mi is variáltunk a fürdés ide-oda tologatásával,de hiába hoztuk előrébb,Vince csak most kezdett el el is aludni utána,az elmúlt hónapok még úgy teltek,h lefürdettük,szopizott és nem aludt el,játszott még a nappaliban,majd megint szopi és akkor már elaludt,de akkor már 11 óra volt.Most viszont lekopogom:fürdés,szopi és alvás(leszámítva az elmúlt éjszakánkat)Szerintem nálatok is alakulni fog még a menetrend,csak győzzétek erővelKépÉn drukkolok.JA és sírni mi sem hagyjuk,felváltva tutujgatjuk.
Na megyek,mert rontópálkodik megint a grillcsirke üzemmódos gyerekemKép
Virág
villes

Timurr,
köszönjük a bókot a lányok nevében! Maja csodaszép kislány a hatalmas kék szemeivelKép! Nekem az a kép tetszett legjobban, ahol rózsaszín sapkában van. Ez nagyon jó, hogy el tudsz menni anyukádhoz pár napra, te is pihensz, feltöltődsz.

Berkiadri,
köszönöm, hogy te is üdvözölsz ittKép! Sajnos én sem tudom, mi történt a lábaddal, mert még új vagyok, próbáltam visszaolvasni, de nem találtam. Ennek ellenére én is azt tudom mondani, hogy nagyon bízom benne, hogy mielőbb rendbejön minden, és soha ne add fel!!!Fantasztikus férjed van, csodás kisfiad, és ez biztos rengeteg erőt ad majd neked!

Villes,
örülök, hogy neked is tetszettek a lányok a képekenKép. Violának - a nagyobbik lányomnak - 7 hónapos kora óta van ekcémája, már akkor felírta a doki az Elocomot, de nem kentem föl, ki se váltottam, csak 2 éves korában, amikor eszméletlenül elhatalmasodott szegénynek a fenekén az ekcéma. Talán összesen 6-7-szer használtuk azóta, mert nem akarok hormonkrémet használni. Ha lesz még infód az Elidel-ről, megosztanád velem is? Köszönöm!

Connie,Dóri,
köszöni Virág a bókot, bizony ő komolyan vette a keresztelőtKép.

Babjag,
szuper a szőnyegetek!

Vezso,
szerintem nagyszerű lehet idegenvezetőként dolgozni! Ezek szerint kb. 1 év múlva vezetnél újból csoportokat? Elhiszem, hogy hiányzik a szellemi leterhelés, ezzel én is így vagyok. Attól tartok, mire visszamegyek tanítani, már azt sem fogom tudni, ki volt az a Berzsenyi DánielKép.
Akkor titeket is "biztatnak", hiogy a 4. fiú lesz. Vajon a 3 fiús szülőket meg azzal vígasztalják, hogy majd a 4. lány lesz? Miért feltételeznek vajon elégedetlenséget az azonos nemű gyerekek miatt a szülőknél? Én ezt nem fogom soha megérteni.
Nagyon köszönjük neked és a férjednek a lehetőséget, mi nagyon szeretnénk menni Virággal, aki még soha nem látott ennyi babát egyszerreKép.

Hüpi,
igen, Virág katolikus lett a férjem után, én is református vagyok, de mindig katolikus misére jártam, nem érzem magam reformátusnak. Szeretnék majd idővel katolizálni, de most a gyerekek miatt nincs időm hittanra + első áldozó előkészítésére járni. A boltíves fotók már a plébánia alagsorában készültek a cserkészotthonban - ott volt az ünnepség a rokonokkal - , azért látod a boltíveket.
Teljesen kiakasztott (bocs, de nem találok rá jobb szót), milyen hülye dokitok v. védőnőtök van, nem tudom, melyik adta neked ezeket az ostoba tanácsokat, hogy adj tápszert egy teljesen jól szopó babának. Ez egyenes út lenne a szopi teljes abbahagyásához. Ha jól számolom, 27-én lesz 6 hónapos. Az ő korában a 210 gr hízás 3 hét alatt teljesen normális, ezért szerintem nyugodtan várd meg a kóstolgatás elkezdésével a féléves kort, addig tökéletes lesz a szopi. Természetesen ciciből, nem is értem, miért kellene fejned + cumisüvegezned, amelleid úgyis annyit termelnek, amennyi Ádinak kell. Sajnos a dokinak úgy látom, egyszerűbb téged rémisztgetni, meg elbizonytalanítani,tápszeres ötleteket adni, mint esetleg kicsit beszélgetni, biztatni. Az, hogy a fiad mekkora, nagyrészt genetikai tényezőktől függ, írod, hogy ti is vékonyak vagytok a férjeddel. A lustaságról pedig csak annyit, hogy ez hülyeség, egy ekkora gyerek nem lehet lusta, az a 15 éves fiú lusta például, aki nem akarja megírni a leckéjét, mert inkább tévézne. Szerintem ne írogass semmit, egyszerűen csak szoptass ugyanúgy, mint eddig, és ne hagyd magad rémisztgetni! Bocs, hogy ennnyit írtam erről, remélem, nem bántottalak meg, nem az volt a célKép...

Zitmi
zitmi

Virág,
Azt hiszem igen, csinálhatom, ezt még ki akarom deríteni pontosan. De elvileg a Ligában is akik tanácsokat adnak, "csak" anyukák, akiknek van tapasztalatuk meg végeztek tanfolyamot. Az IBCLC-hez vizsgázni kell, de gyakorlatot is kell hozzá igazolni, 2500 órát, úgyhogy az még odébb van. Lehet mindenkit üldözni fogok majd, hogy hadd adjak tanácsot, hogy meglegyen az óraszám.Kép
Szeretnék majd ezzel komolyan foglalkozni, ha egyszer végére érek a terhességekből és szopikból álló éveknek.Kép Csak majd szóljatok rám, ha hirtelen fafejű leszek.Kép

Franciska,
sztem se rontottál el semmit, Ákosunk is akkor alszik el, amikor ő akar. Beállt még újszülött korában erre a fél10-10-re, és azóta ezt tartja. Ill. mi azt szoktuk, hogy este lehetőleg már nem turbózzuk fel, fürcsi után szopizik, és ha akkor nem alszik el, már csak csendes foglalkozás van, igyekszünk, hogy ne szórakozzon túl jól.Kép De mióta a nagykádban fürdetjük, sokkal ritkább, hogy nem alszik el, mert az jól kifárasztja. És ha szeretnék 10.kor már lefeküdni, tutira 11-ig randalírozik.

KépKép
connie

Van egy ismerősöm, akinek most született meg a negyedik lánya, ő már a terhesség alatt tudta, hgy lánya lesz, és mondta, hogy mindig olyan sajnálkozva fogadták, hogy a 4. is lány. azt hiték azért próblkoztak ennyit, hogy hátha lesz közte egy fiú is. Pedig a 4. baba csak becsúszott:,) és ők egyáltalán nem bánják, hogy lány.

KépKép
connie

Sziasztok!!!!

Jó lemaradtam én is tőletek!!!
Mi is megkaptuk tegnap az öthós oltást, elég jól átvészeltük remélem most már nem lesz baj!! Bazsi most is meghízta az 1 kg-ot 4 hét alatt!!nagyon nehéz a feneke, és egyre gyakrabban kívánkozik kézbe, pedig kisebbnek kimondottan nem szeretett kézben lenni!!

Patri!
Nagyon sajnálom amit manócskádnak át kell élni és persze neked is, de reméljük hogy minden rendben lesz!!!!
Adri!!
Kívánom neked id, hogy minél előbb megtalálják a bajt és álmaid valóra váljanak!!!
Jégvirág!!!
Keresztelő, legalább túl vagy rajta, én még előtte állok. Vasárnap elfelejtettünk elmenni az oktatásra, így nekünk holnap este külön tart a pap!! Nagyon szép kislány Gréti!!!Kép
Timurr!!
sajnálom a hercehurcát azzal a székkel, Maja már veletek fog ülni az asztalnál mire elintéződik a dolog!!KépNekem nagyobb szerencsém volt az AVENT-tel, küldtek póstafordúltával 3 db kütyüt ingyen!KépKép
Maja nagyon huncut, párod kergetheti a fiúkat idővel!Kép
Connie!
Jól értelmeztem szopis tanácsadó lesz belőled???

Zsuzsa
zsuba31

Connie,
de jó, nekem is megfordult a fejemben, hogy milyen szívesen lennék szoptatási tanácsadó, ha már óvodások - vagy csak nagyobbak - lesznek a lányok. Írnál nekem erről a tanfolyamról kicsit bővebben, ha nem gond? Persze én még nem tudnék tanfolyamra járni, csak 1 év múlva, mert Virágot és Violát nem tudom kire bízni 8 órára.
Irigyellek, hogy te tudsz menniKép!

Franciska,
szerintem is kizárt, hogy bármit elrontottatok volna.
zitmi

Connie

Ádám 27-én volt 5 hónapos.

Zitmi

Köszi a hozzászólást, és én is hasonló véleményen vagyok veled. Bár első gyermekes anyuka vagyok, így nem igazán tudom, hogy mikor cselekszem helyesen. Egyben azért kijavítalak! Pici korunkban voltunk soványak, azóta már ez nagyon sokat változott. Most a divatosan duzzadt kategóriába tartozunk.Kép
Mielőtt még valaki azt hinné, hogy oly de vékony vagyok!Kép
hüpi

Babjag
Neked írnám, hogy egész nap dolgoztam a szőnyegen és már látszik milyen lesz. Annyira köszönöm a reggeli fényképet Kép
Lefényképezem holnap amit alkottam, jó?

Most sütöttem egy szupi nagy adag aranygaluskát borsodóval Kép Ki kér? Kép

V.
vezso

Sziasztok!

Huhh. Most értem a jegyzeteléssel egybekötött olvasás végére. Jelentem éppen egy órát vett igénybe. A férjemnek inkább meg sem mondom, mert megesz (mondjuk Flóra alszik, a kaja kész, már fordítottam is három oldalt, akkor lehet babanetezni, nem :o)

Connie: a hastáncban nekem éppen az tetszett meg az elején, hogy végre egy mozgásforma, ahol direkt jó, ha van az emberen plusz (nekem pl. hasban, csípőn). Úgyhogy a "túlsúly" ne tartson vissza! Annyira jól el lehet lazulni közben, nagyon felszabadító. És könnyű csinálni. Jó, biztos bizonyos szint fölött már nem az, de a mi amatör szintünkön igen. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hogy viseli Ákos a hason fekvést? Flóra is folyton ülni akar, harcolunk is rendesen. Viszont egyre többet van négykézláb, és rugózik veszettül.
Az orrdugulással mi a helyzet? Nekem ez most nagy parám, mert az otthonról hozott porszívós orrszívót itt nem lehet csatlakoztatni a porszívóhoz (nincs gégecsöve), és amit vettem (labdás, kézzel pumpálós), nem tűnik nagyon hatékonynak. Úgyhogy hamarosan felfedező útra megyek, keresek egy jobbat. Csak addig ne legyen dugulás!
Én is gondoltam rá, hogy elvégzek szoptatási tanácsadós tanfolyamot, de majd inkább otthon. MAjd mesélj, milyen!

Jégvirág: a keresztelő miatt, pontosabban az utána következő vacsi miatt őszintén sajnállak. Viszont Gréti annyira édes baba!

Vezso: Gratula Rozinak a hátraforduláshoz. Nagyon ügyes kislány.
Persze, mindenképpen dedikálom majd Kép
A néptáncot, népzenét illetően teljesen egyetértek veled. Én is néptáncoltam régebben, meg sokat jártam egy időben táncházba is. Nagyon szeretem a népzenét a mai napig, Flóra altatósegyvelege például kizárólag népdalokból ál (mindig ugyanazt énekelem neki, ugyanabban a sorrendben, és egyre hamarabb megnyugszik rá).

HAdri és mindenki más, aki az ébredések miatt írt: szerintem korosztályi sajátosság, és túl leszünk rajta! Nekem muszáj hinnem ebben, mert különben sikítófrászt kapnék (tegnap előtt hétszer kelt a kisasszony, de tegnap és ma csak kétszer).

Barni és Ádám nagyon csinos fiatalemberek, és tényleg nagyon hasonlítanak egymásra.

Patri: mi sem adunk már K vitamint, viszont minden nap kap valamilyen gyümölcsöt.
Nagyon szorítunk Beni műtétjéhez!!!

ZTimi: nagyon szépek a keresztelői képeid.

Timurr: örülök, hogy újra itt vagy. Maja tüneményes a képeken!

Berkiadri: nagyon sajnállak a lábad miatt, és mielőbbi jobbulást kívánok.

Szuper volt a hétvégénk, és a tegnapi nap is nagyon jól sikerült. A kép, amit Flóráról és a feka barátjáról feltettem vasárnap készült. A chilei szomszédaink javaslatára összejöttünk sütögetni a ház mögött. Gyönyörű napsütéses idő volt, 27-28 fok. A gyerekek is nagyon élvezték, de mi is! Aztán tegnap elmentem a LLL helyi csoportjába. Jó volt, bár kevesen voltunk, baba pedig csak egy volt Flórán kívül (egy nyolchetes kislány). Azért az otthoni csoportnak valahogy jobb volt a hangulata, de azért el fogok járni. Most éppen a hozzátáplálás volt a téma, mintha direkt nekünk találták volna ki. Itt amúgy kicsit más kajával kezdenek: almaszósz, banán és gabonapelyhek mennek elsőre. A barack, répa stb. csak 7-8 hónaposan. Mindegy, én úgy csinálom, ahogy a védőnővel megbeszéltük.

Ezt most megeszem:
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Vezso: ÉN!!!! Imádom az aranygaluskát.
De csinálok is hamarosan asszem (arra az esetre mondom, ha nem jönne át interneten keresztül).

Kép
KépKép
nebula

Vezso,
Éééééén kérek aranygaluskát, de vaníliasodóvalKépKépKép!
Küldheted márisKép! Nálam most készült el a tökfőzelék szójafasírttal, az aranygaluska szuper lenne utána desszertnekKép.

Hüpi,
klassz, hogy te is úgy gondolod, mint én. Mindent jól csinálsz szopi-ügyben! Divatosan duzzadtKép... ez tetszett, én is ilyen vagyok, ez jobban hangzik mint a duciKép.

Z i t m i
zitmi

Zitmi: én eddig végig ztimi-nek olvastam a neved, a fejemben ez rögzült. Bocsi, ezentúl helyesen írom Kép

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok regebben irogattam ide aztan olvastam csak mostanaban meg annyim inden volt nem is jutott idom ide ulni.

Patri!
En igazan most veled szeretnek beszelni akartam irni privit de nincs a profilodba mail cim. Beni betegsege miatt erdeklodnek, de hogy ne tunjek tolakodonak, mi is a klinikara jarunk a kislanyommal Patriciaval 2003-ban szuletet dongalabbal es decemberbe mutottek meg mi sajna keson kerultunk fehervarrol oda.
Olvastam a tornat a gipszet ebbol gondolom ilyesmi lehet nalatok is a problema. Ha gondolod dobj nekem egy mailt talan sok hasznos infot tudok neked elmondani. Nekem is anno innen a netrol akadt szuper segitsegem rola is tudok meselni es azota sok mas betegsegbol is probaltam okosodni. A mutettol en is feltem es utolag lattam be tulsagosan nagy volt az izgalom ahhoz kepest hogy milyen jol viselte Patti az utohatast.
Na most ennyi bocsi mindenkitol.
mailem: neszike@citromail.hu
neszi

Lányok, én megcsapom a fölöttünk lakó orosz kislányt! Ugyanis kizárólag futva tud a lakásban közlekedni. És általában este nyolckor szokta elkezdeni, mert addig kint biciklizik, játszik. Tudom, hogy nagyon fontos a mozgás, de tudják jól, hogy nálunk pici baba van, a falak meg papírból. Megjegyzem, náluk meg négyhónapos a kicsi, de hát nem az ő feje fölött rohangálnak. Azért jutott most eszembe, mert Flóra éppen alszik, a kiscsaj meg itthon van ma suliból, és a rövidtávfutás világcsúcsát készül megdönteni...
Azért lehet, hogy előbb-utóbb szóvá teszem udvariasan.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nebula,

semmi gondKép, a Zitmi a Zita becézéseKép! Köszi a dícséretet a leánykák nevébenKép!

Hüpi,
ja, és az nem számít, hogy 1. gyerekes mama vagy, az anyai megérzéseid akkor sem hagynak cserbenKép.
zitmi

Sziasztok regebben irogattam ide aztan olvastam csak mostanaban meg annyim inden volt nem is jutott idom ide ulni.

Patri!
En igazan most veled szeretnek beszelni akartam irni privit de nincs a profilodba mail cim. Beni betegsege miatt erdeklodnek, de hogy ne tunjek tolakodonak, mi is a klinikara jarunk a kislanyommal Patriciaval 2003-ban szuletet dongalabbal es decemberbe mutottek meg mi sajna keson kerultunk fehervarrol oda.
Olvastam a tornat a gipszet ebbol gondolom ilyesmi lehet nalatok is a problema. Ha gondolod dobj nekem egy mailt talan sok hasznos infot tudok neked elmondani. Nekem is anno innen a netrol akadt szuper segitsegem rola is tudok meselni es azota sok mas betegsegbol is probaltam okosodni. A mutettol en is feltem es utolag lattam be tulsagosan nagy volt az izgalom ahhoz kepest hogy milyen jol viselte Patti az utohatast.
Na most ennyi bocsi mindenkitol.
mailem: neszike@citromail.hu
neszi

Bocsi!
nem akartam ketszer de igy jott osszeKép)
neszi

Hüpi, Zitmi,
két éve egyik napról a másikra lebénult a lábam és hiába a 9 hónap kórház egyértelműen nem derült ki, hogy mitől. Azóta sokat javult, felkeltem a tolókocsiból és már nem kell két mankó csak egy. Térdtől lefelé nem tudom mozgatni és nem érzem még a lábam, a felső része rendbe jött.

Nebula, Zsuba,
köszi a bíztatást! Kép

Azt nem tudja valaki, hogy mitől szédülhetek? Főleg szopinál és amikor fejek.Kép
berkiadri

Ildi
Működik a gépünk,nem tudom délután mi baja volt,ha jössz,írhatsz ide,de lehet h csak holnap reggel olvasom el,mert csoda történt,Vince bealudt én is megpróbálok aludni vmicskét.
Jó éjt mindenkinek
Virág
villes

Sziasztok!

Virág!
Szerintem is jobban jársz ha busszal jössz;ha magas a busz a Kökin megkérsz valakit ,hogy segítsen; itt meg mi lekapunk a buszról! Na?

Franciska!
Szerintem miden gyerek más, semmit nem rontottál el!Bár én sokmindent kipróbáltam amit mondtak írtak az okosok, nekem sokminden bejött.
Pl.:Marcipán azóta alussza át az éjszakát amióta csak éjszaka alszik a kiságyában, nappal nem rakom be! Kép
Bár én nem panaszkodom, mert Törpe nagyon nyugodt babóca! :9

Vaktyúk!
Már én is hiányoltalak! Kép

Na pusz mindenkinek
Ildi

delfinke

Mégsem tudom magam elvonni. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor mindig olvasok is valamennyit. Ha nem kapcsolom be a gépet, akkor megy a dolog.Kép

Lényeg, hiányoztatok nagyon.Kép

Nem tudok mindenkinek írni, majd innen csatlakozom.Kép

Minden gyermek csodaszép.Kép

Timurr,
a jogszabályok azok normál esetre vannak kitalálva, ha a hibás fél azt mondja OK hibáztam. De ez a szemét cég azt mondja, hogy nem és az időt húzza. Tudod, a pénzed náluk van, kifárasztásra játszanak. De ha kermi is azt mondja, hogy rossz a szék, akkor nem tudnak mit tenni.

Berkiadri,
nem lehet, hogy sok oxitocin termelődik és attól?

Nebula,
nálunk is futva közlekedik a kb 10-12 éves hülye kismajom gyerek.Kép

Connie,
hastánc nagyon jó. Én egy évig jártam rá, és tényleg nagyon jól megerősödött a medencetájék összes izma. Nagyon nőies és a pasiknak is bejön.KépKépKép

Vezso,
ÉÉÉÉÉnnn!

Kép

Kép
vizimano

Ildi
Egyszerre írtunk:-)
Akkor most melyik megálló?Az újhegyi utáni?
Tiszta gyépésnek érzem magam,bocsKép
V.
villes

Virág!

Az Újhegyi sétánynál szállj le, oda kimegyünk eléd!
Ne érezd már gyépésnek magad! Kép
Akkor busszal jössz?

Connie!
Te is jössz ugye?Akkor ahogy a múltkor, kicsit előbb gyere,és csörögj ha a ház előtt vagy!
Oké?

Én holnap nem hiszem hogy jövök netezni, délelőtt csavargás van! Kép

Marcika ma megint végigbőgte a tornát; ma új gyakorlatok voltak és ez nagyon nem tetszett neki! Kép
Annyira rossz hallgatni ahogy sír; remélem minnél előbb meggyógyul!Sőt tudom, hogy hamar meggyógyul!Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Ildi,
Marcika biztos meg fog gyógyulni. Tegnap amikor oltáson voltunk, akkor vették észre az előttünk levő kisfiún is, hogy neki is kell tornáznia. 6 hónapos és nem forgott.KépKép
Ákos virtuláis söröket küld Marcinak.Kép

Kép

Kép
vizimano

Connie sos segitseg kene nekem, 10perce adtuk be a kupot es utana kakkantas, szted mennyit nyomott ki magabol? kakiban feher nagyon kicsi darabkak.Adjak neki egy felet?

Kép
vaktyuk

Ildi,
Megyek, persze, majd csörgök, mikor odaérek. Másfél csomag pelust vihetek? Annyi maradt meg.

Mi az a gyépé?

Vizimanó, Kriszta,
Hastánc tényleg jó, és én is szerettem benne, hogy előnyös hozzá egy kis plusz itt-ott. De ami most rajtam van, az nem "egy kis", és nem igazán vágyom rá, hogy lötyögtessem.Kép De időm se lenne rá, úgyhogy egyelőre tárgytalan. Most azt jobban sajánlom, hogy a tánctanár, aki eskire tanította be a nyitótáncunkat, indít latin-amerikai tánctanfolyamot csak lányoknak, és nem tudok menni.KépKép Salsáztam vagy másfél évig és imádtam.

Berkiadri,
erről a szédülésről olvastam valahol valamit, negpróbálom megkeresni.

Kriszta, Zitmi,
tanfolyamról majd mesélek.

Ákos nem viseli igazán jól a hasonfekvést, hamar felhúzza magát azon, hogy nem tud sehova se haladni. Meg nem teszi le a fejét, ha elfárad, csak sír. Orrdugulás változatlan, ma is kétszer kellett orrot szívni.Kép

Azt akartam még mesélni, hogy a tegnap beszélgetésen az Aranytízben volt egy pszichológusnő, aki a születés körüli pszichológiával foglalkozik. Õ mondta, hogy nem teljesen igaz, ami elterjedt, hogy a császáros babák kerülik a problémákat, mert arra várnak hogy megoldják helyettük. Mert a születésnek önmagában nincs ilyen hosszú távú hatása, és csak akkor lesz ilyen egy baba, ha sorozatosan anyuci-apuci megoldja helyette az életét. Meg beszélgetünk a fájdalomcsillapításról is, és azt mondta, hogy a babának lényegében mindegy, hogy én kívül szenvedek-e vagy se, semmivel sem jobb neki, ha az anyuka kínlódik. Ugyanis azt a segítséget, ami kell a babának a születéshez (méhösszehúzódás, kitolás stb.), azt akkor is megadja a mama, ha fájdalomcsillapítót kapott.

KépKép
connie

Vaktyúk,
Eddig bogarásztam a könyveimet. Az a baj, hogy a 10 perc határeset, ennyi idő alatt már szét kellett esnie a kúpnak, és el kellett, hogy kezdődjön a felszívódás, nem tudom megmondani, mennyi jöhetett ki. Egy egészet adtatok be? Lázas?

KépKép
connie

Nem csak az oltasos elalvasos kup
Akkor sokaig fentmaradok Kép

Kép
vaktyuk

Akkor sztem ne adjál be neki még egy felet, mert valamennyi szívódott fel belőle, és ha nem lázas, lehet, hogy nem is kell.

KépKép
connie

Berkiadri!
Szörnyű amit történt veled, csak most áll össze a kép, egyszer lefeküdtél és másnap nem tudtad mozgatni a lábadat? Valami lelki probléma nem ért előtte, mert olvastam, hogy a lelki dolog borzasztó dolgokat tud művelni, én állítom, hogy a férjemnek is lelkidologra vezethető vissza a daganata. Az orvosok, meg csak tárják szét a kezüket mi? Szerintem az, hogy van a Manód nagyon sok erőt ad, és lehet, hogy egyszer lefekszel, hogy nem tudsz lábra állni és másnap felkelsz, hogy elfújta a szél az egészet. Ha gondolod a férjemnek is sokat segített a keresztanyám, ha érdekel megirom akár magánba is. Mi már mindenben hiszünk, akár a keresztanyámban is és lassan glória lesz feje felett.

Ildi!
Én is küldök sok erőt Marcipánnak, meg Beni is és ha már mind a ketten maguk mögött tudják az egész nyúzó tornát akkor elküldjük őket sörözni, hogy majd tudjuk őket támogatni hazafele amikor jól belesznek csípve.

Kép

Ezt meg Neked küldöm, tudom mit érzel amikor tornáztatják őket, de biztos vagyok benne, hogy jót csinálnak vele. Marcipánon annyira nem is látszott semmi.

Köszönöm lányok a biztatást, Neszikével felvettem a kapcsolatot. (NESZIKE MAIL MENT MAGÁNBA!!!!)
Majd megfogom irni, hogy mikor műtik pontosan és aki gondolja küldjön sok erőt. A férjem meg majd ir, hogy mi a helyzet,persze ha érdekel benneteket. Előtte még a Heim Pálba vérvétel, EKG, röntgen, meg mindenféle nyalánkság.

A babákat végignéztem szépséges mindegyik és nem tudok senkit kiemelni, mert mindegyik önmagáért gyönyörűűűűűűűűűűűűűűű!! Szóval olyan jó,hogy ennyi cuki kis bébink van.

Vezso!
Akkor a K-vitamint még végigesszük, aztán slussz. Ma már le is nyelte az almalevet, ez már félsiker, még a héten kap, hogy szokja aztán a többivel folytatjuk.
Ja népitáncra én is jártam elég komoly szinten több évig, vezető táncos meg énekes voltam, de már egy lépést sem tudnék, na egy csárdást még eljárnék. Nagyon szerettem, de abba kellett hagynom.
NEM JÖTT ÁT AZ ARANYGALUSKA, VALAMI GOND LEHET AZ E-MALEMMEL NEM ÉRZEM A GYOMROMBAN. Vezso én imádom az aranygaluskát!!

Connie!
Ez tök jó, hogy szoptatási tanácsadó leszel, nem Téged izélgetett valaki, hogy rossz tanácsokat adsz, na erre varrjon gombot. Nagyon jókat tanultok ott az Aranytízben, szerintem ezt sok orvosnak is kellene tudnia.
Connie, hol salsáztál, csak ilyen öröm szinten, vagy versenyeztél is. A lányomat szeretném valami jó kis, popórázó táncra küldeni.

Patri
patri

Az lesz
Koszi a segitseget.

Kép
vaktyuk

Vizimano,
nem tudom, nem értek hozzá! Hogy lehet kideríteni? És mit lehet vajon tenni ellene?
berkiadri

Patri,
Azért izélgetett, hogy egy laikus ne adjon tanácsokat.Kép
Egy kubai tanár tartotta a salsát, először az Aranytízben, még a felújítás előtt, utána meg a Molnár u.-ban. Azért hagytam aztán abba, mert a tanár nem volt annyira szimpi, elég rongyrázó társaság is jött össze, de amúgy a zene, a tánc nagyon jó volt, és nagyon jókat buliztunk a barátaimmal, akikkel jártunk oda. Csak hobbi szinten tanultam, de az nekem elég volt. Az előző munkahelyemen 4 évig egy kubai sráccal dolgoztam egy irodában, tőle szedtem fel a latin mániát.Kép

Ezek a hétfői beszélgetések tök jók, sok érdekességet lehet hallani. Múlt héten volt egy lány, aki otthon szült, mert tartott tőle, hogy kórházi körülmények között nem tudja elengedni magát, otthon meghittebb stb., stb. De a párja nem támogatta ebben, és tök kellemetlen volt a végén, mert mindenért noszogatni kellett a férjét, aki külföldi, így a csajnak szülés közben még fordítania is kellett a bába meg a férje között, ráadásul a férje rá is szólt, hogy ne kiabáljon, mert meghallják a szomszédok. Szóval ehhez képest meg nekem a kórház tök jó volt, kitolásnál nyögtem akkorákat, mint Szeles Mónika.Kép
Jövő héttől már izgibb lesz, mert a csecsemő fejlődéséről, meg a vele való kapcsolatról van a többi téma, ezek most már aktuálisabbak.

De hogy én miért nem alszom inkább ilyenkor???

Vaktyúk,
Nincs mit. Ha vagy msn-en, akkor legközelebb ott is el tudsz érni, az gyorsabb. hpeterfy kukac freestart pont hu címmel vagyok fent.

KépKép
connie

Sziasztok!!

Kicsit lemaradtam, de pár napja nem jutottam géphez..Kép Minden összejött...ráadásul Manócskám mostanában minden éjszaka felébred párszor és a fél 3-as ébredésénél hatalmas szemekkel nézelődik, beszél és igazából esze ágában sincs visszaaludni...de látom az éjszakai ébredések nemcsak nálunk jöttek divatba..Kép
Fiam sajnos egyre rosszabbul tűri az autózást..Kép előtte és utána semmi baja, ahogy beletesszük a hordozóba és elindul az autó, addig ordít amíg meg nem érkezünk....ma is ez volt és a visszaúton a párom már ki kellett vegye, mert egyszerűen nem bírtam tovább hallgatni, ugyanis nálunk én vagyok a sofőr és a "20 perces nonstop gyereksírás + koncentrálj a vezetésre nehogy valami barom nekedjöjjön" együtt, hosszú távon nem működött....na persze ez egyáltalán nem jó megoldás, mert balesetveszélyes+ ha a rendőr megállít (.....) de szerencsére már az út vége felé voltunk, így meg mertük tenni...

Patri!
Nagyon drukkolunk , hogy ha már műtét lesz, hamar túl legyetek rajta és utána hamar rendbejöjjön a kis lábacskája!!!!Ne félj, meg fog gyógyulni!!!!! Hinned kell benne!!!!

Berkiadri!!
Neked is jobbulást kívánok, én is csak most tudtam meg konkrétan, hogy mi a baj a lábaddal...azt írtad egyik napról a másikra történt ez a sajnálatos dolog...Kép Bíznod kell benne, hogy ugyanígy, egyik napról a másikra meg is fog gyógyulni!!!!! Én már hallottam ilyen ről!!!!!!!Mindenképpen szorítok neked!!!!! És ahogy a lányok írták : adjon erőt a kis Martin baba és a férjed, aki ilyen sokat segít!!!!!

Gratulálok a keresztelőkhöz!!!!!! Gyönyörűek a babák a képeken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Horgászat: párom általában a soroksári dunára szokott lejárni pecázni, de mennek Tasra, Balcsira, Tiszához, Dunavarsányba is...majd megkérdezem, hogy melyik a legjobb hely aztán nyilatkozom..Kép
Csonti: erről én is tudnék nyilatkozni.....Kép a múltkor is a drágám szó nélkül berakta a gusztustalan kukacokat a hűtő alsó részébe, persze dobozba és külön zacsiba téve, na de akkor is.....pfúúúúj, remélem télen az erkély is megteszi ......

Vezso!
Képzeld már másodszor csináltam meg a fehércsokis krémetKép na persze még mindig nem tökéletes....mert rájöttem, hogy kevesebb tejszínt fogok beletenni, mert én alapjáraton nem szeretem a tejszínhabot, de no problem...férjem szerint isteni volt...!!!!Kép

A vizsgámat nem Nutellával ünnepeltem..Kép sajnos végleg elhatároztam, hogy holnaptól tornázni fogok, mert ez így nem mehet tovább....milyen az amikor a férjem bársonynadrágja éppenhogy beéri a derekamat..:..?.Kép és az a naci 2 éve még páromra is jó volt, sőt nagy volt neki...hát ez volt az utolsó csepp a pohárban...

Connie!
Nagyon jól hangzik az a tanfolyam, majd írj róla, engem is érdekel...persze csak a suli befejezése után...Kép

Vezso!
Még annyit, hogy én is elvégeztem az idvez tanfolyamot pár éve, mert akkor nagyon érdekelt, de mire letettem a záróvizsgát, rájöttem, hogy én ezt nem akarom csinálni....sajna nem vagyok elég rátermett, talpraesett és ehhez bizony az kell!!! Ma is jól össszevesztünk párommal, mert felhívott egy csajszi, hogy mikor akarok visszamenni dolgozni, ugyanis kéne nekik idvez...azt tudni kell, hogy én a tanfolyam után nem is váltottam ki az idegenvezetői jogsimat és úgy tudom ez 2 éven belül elévül (?), szóval újból kellene csinálnom, ha kedvet kapnék idegent vezetni?? Na 1 szó mint 100 párom nekemesett, hogy miért nem váltottam ki és hogy ennyi pénzt beleöltem és bla és bla...persze én is sajnálom az anyagi részét, de könyörgöm, ha nem akarom csinálni akkor minek váltsam ki?

Bocsi, kicsit hosszúra sikerültem, de majd igyekszem gyakrabban jönni ...Kép

Ui.: a babucik a képeken még mindig gyönyörűek..Kép

jó éjt

üdv.

kingu
cica29

Nebula,
mit eszik Flóra, csak nem egy lézerkardotKép? De a rendőr gumibotjára is hasonlítKép...

Connie,
köszi, majd mesélj a tanfolyamról! Jó ez a hasonlat, Szeles Mónika tényleg hihetetlenül nagyokat nyögött minden ütésnélKép!
Én is imádom a latin zenét, gimiben spanyol szakos voltam, én ott szedtem fel.
Gyépé=gyógypedagógia (szellemileg visszamaradottakra szokták mondani, félig-meddig viccesen: bocs, hogy belekotyogok, és Ildi helyett válaszolok).

Berkiadri,
az lehet a legborzalmasabb, hogy nem is tudod, mitől bénult le a lábad. Az orvosok csak találgatnak, igaz? Szívből kívánom, hogy mihamarabb elmúljon nálad minden panasz, és minden olyan legyen, mint régen! Nagyon szorítok én is!

Ildi,Villes, Connie,
18 évig én is a X. kerületben laktam, a Harmat utca óhegyi részénKép. Ti mióta laktok ott?

Vezso,
régen kaptunk Rozi minihercegőről fotótKép!

Ildi,
a tornán helyre fog jönni Marci, és minden rendben lesz, ne idegeskedj!

Sziasztok, jó éjt mindenkinek: Z i t m i
zitmi

Ildi, Patri, Berkiadri,

a fotót az előbb nem engedte csatolni, mert nagy volt. Én ezt a képet küldöm nektek, hogy jó kedvetek legyen, higgyetek a gyógyulásban, és minél hamarabb ilyen vigyorgó kisfiatok legyen.
Kép

Z i t m i
zitmi

Kép
Rozi minihercegnő és a rózsaszín Rozibaba, amit Anyukámtól kapott születésekor.
vezso

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bíztatást, aranyosak vagytok! Ennyire nem szokott megviselni a torna; de most kb úgy sírt Manó mint az elején!

Vizimanó!
Marci köszöni a sört; jól esett neki! Kép Kép Kép

Patri!
Akkor beszéljük meg, hogy a két lurkó tök hamar meggyógyul; és együtt randalíroznak majd! Kép

Connie!
Jöhet az összes pelus, átveszem őket!

Zitmi!
Ez nagyon édes kép; tök jópofa! Kép

A bizonyíték, hogy estére kutya baja sem volt:
Kép

delfinke

Jó reggelt!

Lányok! KépJól rácuppantatok az aranygaluskára, mi? KépKépKép
Hát, még van egy rengeteg, pedig ma reggelire is ezt ette itthon a nép.Eddig most sikerült a legjobban, laza, illatos tészta lett.
Mostanában rászoktam a reggeli babanetezésre, nekem később nehezen működik ez a weboldal. Este meg kidőlök, és komolyan, én alszom el leghamarabb a családban. Kép A férjem lefekteti Rozit, vagy pl a Zsófi lányom, és tegnap is kb 8 után kicsivel már aludtam.
Aztán még az az újdonság, hogy megeszi a sütőtököt, eddig nem szerette. Akkor boltit próbáltam, most meg a hétvégén vettem egy két kilós sütőtököt. Jó sok adag bébiétel kijön belőle, főtt krumpival adom pürésítve. Cuppogva eszi!
Észrevettem azt is, hogy Rozi nyúl felém, húz magához, birizgálja a hajamat, szinte szeretget. Olyan jó érzés!! KépKépKép

Bocsi a monológért, ugye nem baj?

Vizimanó
Ne vond el magad a nettől. Lehet ezt okosan csinálni. Ez sztem olyan, mint az alkohol, ha esténként egy finom vacsorához néha megiszol egy pohár bort, attól még nem leszel alkoholista. Kép Itt van a Dögös Mamik Klubja, aminek Te is tagja vagy, ne tessék visszaadni a tagságit! Kép

V.
vezso

Delfinke
Jaj, de szép a fiad!!!KépKép:
Nagyon helyes pasi lesz, csak győzzed majd a jövendőben a lányokat távoltartani. Kép Eddig is tetszett, de ez a kép, annyira boldognak látszik!!
Vezso
vezso

Jó reggelt!

Rozinak meg Marcinak mennyi haja lett! Ákos puszilja Rozit, nagyon csinos ezen a képen.KépValamint örül, hogy Marci haverját nem viselte meg nagyon a torna.

Hah, gyerekem ma önként hasrafordult. Pontosabban ülésből hasravetette magát. A pihiszék pántja volt ennyire vonzó.

Izgulok ám azért én is a tanfolyam miatt, hogy bírja majd nélkülem Ákos. Bár eléggé mázlim van a helyszínnel, mert a párom irodája az utca elején van, és két emelettel feljebb van egy lakás, amit az uncsitesója majd ki akar adni, de még üres. Így anyuék ott lehetnek napközben, párom is rájuk tud nézni, és ha nagyon nyügi Ákos, akkor öt perc alatt át tudja anyu hozni. És valószínűleg délutánra be is viszem majd magammal pár órára. Ja, és úgy öt nap, hogy közte van egy hétvége is. Bocsi, hogy ennyit taglalom, de nagyon gondolkodom most, hogy lesz a legjobb, hogy ne viselje meg nagyon a manót.Meg engem se.Kép

Hú, nálunk elindították tegnap a fűtést, persze mikor máskor, mikor kint is meleg van. Csak mi a nemzetvédelmiről kapjuk a meleget, ott hamarabb kezdik mindig.

KépKép
connie

Jó reggelt!!!

Csak bekukkantottam és mit látok..: nagyon édesek ezek a képek!!!!!!!!!!!!
Zitmi! bizony jól sikerült ez a fénykép!!!!!!!!Nagyon cuki rajta a babócád!!!!!

Vezso!
Rozi baba gyönyörű na és az a baba mellette....édes....Kép

Delfinke!
Igen jóképű lesz ez a kispasi....már most a lányok kedvence...Kép) azok a szemek.....Kép

Lányok lenne egy kérdésem: elképzelhető, hogy a burgonya megfogja a picik hasát? Már 2 napja adtam neki burgonya+sárgarépát és nem volt kaki..?...vagy a répa.???....volt hasonló nálatok..?...

előre is köszi

szép, napos időt mára!!!!!!

üdv.

kingu
cica29

Vezso,
Ez már szadizás, ennyit emlegetni azt az aranygaluskát. Én meg még nem is reggeliztem ma, most jutott eszembe, hogy kellene.Kép

Sütőtököt hogy készíted el Rozinak?

Valamelyik reggel én is arra ébredtem, hogy Ákos simogatja a karom (hajnali szopi után ott aludt már velem), annyira jó volt. Meg néha úgy alszik, hogy egészen odabújik hozzám, befészkeli magát az oldalamhoz, persze cicimagasságban.Kép Annyira jó.Kép

KépKép
connie

A spártai hét elnevezés nem az enyém. egyszer kiskoromban kaptam a nagymamámtól egy lánykönyvet, ami tanácsokat ad tiniknek, egy levelekől álló könyv. Régen íródott, de rengeteg hasznos dolog van benne. Ez a spártai hét is onnan van: mindent, amit nem szeretünk elintézünk a héten, pl felhívjuk a nemszeretem nagynénit, feladjuk az elfeledett csekket, megjavíttatjuk az akármit, amit nap mint nap nézünk és bosszant, hogy nem működik, takarítást végzünk a lelkünkben is. Az a jó benne, hogy csak egy hét, és tudja az ember, hogy hamar vége. Viszont számtalan bosszantó dologtól megszabadulsz. Érdemes csinálni néha.

Kingu
Borzasztó lehet úgy vezetni autót, hogy sír a baba közben, engem biztos kiakasztana. KépLegtöbbször elalszanak az autóban a kicsik, legalábbis nálunk így volt. Néha már akkor elalszik Rozi, amikor kiállok a kertből. Nem lehet, hogy Botinak a széke vhogy nem kényelmes? Csak próbálok gondolkodni, mi lehet a sírás oka.

Azt nem tudom, hogy ha rögtön nem váltottad ki az igazolványt, akkor mennyi idő múlva évül el. Ha vmi kis halvány remény van, hogy használnád, akkor érdemes sztem kiváltani. De ha biztos nem szeretnél ilyesmivel foglalkozni, az más. Ne kenődj el emmiatt, nem lehet sokszor tudni előre, mit akar az ember, vagy, megismerve vmit tud dönteni, hogy tetszik-e vagy sem. És az is lehetett volna, hogy mégis tetszik, nem? Van ismerősöm, aki már vagy féltucatnyi dolgot kitanult és most mégis teljesen másból él meg. Nem is egy ilyen ismerősöm van. Pl az egyik úszóedzőnek tanult eredetileg, de aztán volt kozmetikus, szalont is nyitott, meg feng-shuit is kitanulta, plusz a lakberendést és most ólomüveglámpákat csinál, ez utóbbiból él meg. Szép cége van. Szóval, sosem lehet tudni.

Hajrá, torna!! de akkor ne egyél fehércsokis krémet sem! Kép Ne tessék elcsábulni!! Kép

Pusszancs: Vezso
vezso

Kingu!
A sárgarépa az biztos hogy megfogja a pocit! Kép

Köszönöm a bókókat(illetve Marcika köszöni)! Kép

Ma mégsincs csavargás; úgyhogy ablakot pucoltam a naygszobában! Kép

Ildi

delfinke

Connie
Sütőtök: meghámozom, ami marha nehéz, ffinak való munka. Ha nehéz egybe megpucolni, akkor felvágom kisebb darabokra és azt hámozom meg. Kiszedem a magját, meg azt a puha részt, ami körülötte van. A sütőtök húsát kb 2x2 cm-es kockákra vágom és kevés vízben megfőzöm. hamar kész. A levét felhasználom a püré készítésekor. A gépbe beleöntök egy adagnyi főtt sütőtököt és egy főtt krumplit, és pépesítem.
A gyári sütőtökpürét nem kérte Rozi, többször is próbáltam. És rengeteg nyers sütőtök-kockát lefagyasztottam most. A sütőtök kilója kb 80 ft volt az auchanban, szóval kb400 ft-ból (beleszámolva a krumplit és a kekszet) csinálok kb 20 adagnyi kaját legalább.

Kingu
Sztem a krumpli foghat, de a répa meg nem, mert az rostos. Rozi egy nap felváltva eszik gyümölcsöt és főzeléket. Pl a sütőtök lazítja a székletet, meg a barack is.

Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?