Sziasztok!
Tudom, hogy ez így nem az igazi, hogy havonta egyszer lejelentkezem itt, de sajna többre nem futja tőlem mostanában…
Viszont igyekszem nyomon követni az eseményeket és a manók fejlődését és jó látni, hogy ilyen pörgős és összetartó ez a topic. (Most éppen csak egy héttel vagyok lemaradva...)
A gyerekek mindannyian nagyon helyesek: Timurr Majája egyre szebb, lehet majd félteni a pasiktól, Vezso Rozija irtóra kiegyensúlyozott, nyugis babának tűnik és irigylem is az anyukáját, hogy ilyen tevékeny tud lenni mellette, Connie Ákosa minden képen roppant érdeklődően tud nézni és ügyesen üldögél, Vizimanó Ákosa eszméletlen szemekkel tud nézni, biztosan olvadozik is tőle az anyukája gyakran, ugye? Wester Luca Zsófija nagyon helyes kislány, már a figyelmébe ajánlottam a kisfiamnak
A két Marci(pán) is irtó helyes kiskrapek és a most nem nevesített többi babóca is aranyos!
Szóval irigyellek egy kicsit benneteket, egyrészt mert gyakran tudtok jönni (írni), másrészt a talik miatt, de legfőképp amiatt, hogy úgy látom csaknem minden baba elalszik este 8-10 körül. Beni már legalább két hónapja nem hajlandó éjfél előtt elaludni és ez így hosszú távon már kicsit fárasztó. Néha 10 körül már úgy aludnék… Ráadásul csak szopizás közben alszik el, magától soha. Nem tudom, mit csináltam (csinálok)rosszul, és azt sem, hogy min kéne változtatnom. Hiába fürdetjük előbb vagy később, hiába sötétítünk be.
Tegnap (azaz ma) 1 körül aludt csak el, hatkor felkelt kajálni, hétig eldumált, héttől 10-ig aludt, 11-kor majdnem sikerült visszaaludnia, de a szomszéd gyerek pont akkor kezdett el ordítani az ajtónk előtt, így nem jött össze a dolog. Úgyhogy elmentünk ügyintézni (gyógyszertár, bolt..), persze üvöltött a kocsiban, mint a sakál, hogy ő aludni akar, ahelyett, hogy aludt volna
, ezért cipelhettem a seggét hazáig. Most elaludt, de hogy meddig?
Napközben max. 2-3 órát szokott összesen aludni (félórákban), a babakocsiban nagy nehezen cumival alszik el.
Úgyhogy a program: próbálok aludni minél tovább, utána főzni valamit (egy hétig hozattunk kaját, de szar volt és drága) délelőtt, azután megpróbálunk délután kétszer másfél-két órát sétálni (ami ált. üvöltözésbe vagy alvásba torkollik) és mivel nem játszik el egyedül a fiatalember, folyamatosan igényli a társaságomat, úgyhogy a lakás fut, a vasalnivaló és a mosogatnivaló meg marad ahol van. Este aztán turbó fokozatba kapcsolunk, éneklés, játék, ölbebebázás éjfélig.
Szerintetek valamit elrontottam? Magamnak köszönhetem, hogy nincs időm semmire, vagy Beni egy ilyen gyerek?
Bocs, hogy ilyen hosszan csak panaszkodok, de tegnap már komolyan kiakadtam.
Szóval ezért irigykedem…
Persze a férjem igyekszik segíteni, de elég hamar eljut odáig, hogy hagyjuk bőgni…viszont az meg nekem nem megy.
Egyébként Beni, aki holnap lesz 5 hónapos, elég szépen forog már (főleg hasra), kezd kúszni is (hátrafelé), 8,5 kg körül van. A fejlődési üteme eléggé lelassult (legutóbb csak 30 dekát hízott 4 hét alatt!), úgyhogy elvileg elkezdtük a hozzátáplálást. Gyakorlatilag almát és őszibarackot kap, lassan teszek bele egy kis krumplit, csak ettől meg azért tartok, nehogy szorulása legyen, mert így is van, hogy 3 napig nem kakil. Pedig úgy tűnik, hogy van elég tejci a számára. Amikor vasat kapott 6 napig nem volt széklete, azóta nem is adom neki.
Szombaton fogunk először menni babaúszásra, járunk baba-mama tornára és talán babazenére is fogunk járni. Lakik a környékünkön néhány aranyos kismami, velük együtt sétálunk időnként. Hát mára ennyit. Ez is épp eléggé kimerítő volt. Meg aztán itt üti Beni is már a billentyűzetet., úgy meg nehéz azt írni, amit én szeretnék
Még egyszer bocs a hosszúságért, de 1 hónapra ennyi jár
Meg 1-2 kép:
Franciska