Új privát üzeneted érkezett!

Andi!
sok gratula Madisonhoz! Nagyon szep lehet, a meretei alapjan.KépKép

Dorka!
Nagyon drukkolok ertetek, hogy minden rendben legyen.

Dojika!
ez szuper, csak igy tovabb. Ilyen hatizsakrol meg nem hallottam, jo tudni, hogy letezik.

Noemi
(9+5)
Noemi

Sziasztok!

Iszonyu fáradt vagyok, de megérte:
Tegnap kifestettük a hálószobánkatKépKép, ahol az elsö hónapokban a babánk is aludni fog (csak utána tesszük a bátyával egy szobába).
Ráadásul olyan festéket sikerült kapnunk (tudtunkon kívül, igaz kicsit drágább volt, mint a diszperzit), aminek egyáltalán nem volt/van festékszaga!

Krisztinka!

Ancsi: nagyon jó hír!KépKép Túl van a kritikus idöszakon? (Hány hetes? Megpróbáltam utánaszámolni és kb. 14 hetes pár napos lehet!KépKépKép)
Otthon van?

Andi és Madison!

Gratulálok!Kép
Anyunak sok pihenést, Madisonnak sok finom tejcsit!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Andysj!
De jó! Sok boldogságot nektek! Várjuk a beszámolót ha majd tudsz írni...
Beszti
Látom a profilodban a választott fiúnév Nátán! Örülök, hogy ennyire bejött. Emlékszel?
Nekünk sajnos fiú nevet még mindig nem sikerült választanunk. Legújabb lehetöség az Örs.
Megírod a nevét a festéknek? Lehet belöle erösebb tónusú színt is keverni? Pl. narancssárágát? Mert a sima diszperzitnek van egy határa... Kép
Mindenki!
Láttam pénteken Csiga Luca babáját! Tényleg nagyon szép! Szerintem apukája inkább! Mindketten jól vannak és lehet, hogy ma már haza is mennek!
Kata007
A következö táblázatban majd gördíts egyet légy olyan kedves a koromon is Kép köszi szépen. Bár még csak 25 nek érzem magam!
Puszi,
Halacska 23+5
Halacska

Halacska!

Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Nagyon édes vagy! Holnap leszek csak 30 de nem jövök dolgozni, kiadtam magamnak 1nap szabit, így közétek sem tudok jönni, ezért is írtam elöre!
Köszi,még1X.
Halacska
Halacska

Sziasztok Pocakosok!
Reszkessetek, mert egy csomó hozzászólnivalóm van Kép, de akit valami nem érdekel az legyenszíves ugorja át! Csütörtök óta nem találkoztam megfelelõ beszélgetõpartnerrel.

Csipkebogyó!
Rosszul lehet lenni reggeltõl estig és sok kismama van aki kifejezetten este van igen-igen rosszul. Igyál amit kívánsz, én csak a kamilla teát bírtam. Arra vágytam, hogy ihassak végre valamibõl egy jóízût. Itt a 30. héten ez már nem gond.

Kata, Sheila!
Bevallom én nem félek a szüléstõl (még Kép). Igaz én még ezután se szeretném lezártnak tekinteni a témát, bár a párom még nem repes épp a folytatásért. Az elõzõ két szülésem egészen különbözõ volt, így inkább a tudatlanok kíváncsiságával várom: ez a baba mit tud variálni az elõzõekhez képest? Kép(Azért a császárt valahogy én sem szeretném kipróbálni Kép). Látod Sheila most már legalább tudni fogod miért utálod majd a gyõri szülészetet Kép. De csak pozitívan, ahogy írtad! A Te tapasztalatoddal majd jól elküldheted a kedvesnõvéreket a ... a nõvérszobába Kép. Újat úgyse tudnak mondani. És csak 3 nap.

Ilke!
Nem baj ha sokáig csuklik a manó. Mikor megszületik legalább ilyen sokáig fog Kép és alig van rá praktika, hogy elállítsad. Õk rém türelmesen viselik Kép, csak az anyuka szívét facsarja.

Noemi!
Ha nincs konkrét problémád, akkor semmi okod feltételezni, hogy gond lenne a méhlepénnyel. Elõl tapadó méhlepény is lehet teljesen normális. A háziállatnál nekem a hízósertés és az 50 kg-os táposzsák jelent meg a szemeim elõtt Kép. A 4kg súlyú kutyusod aligha okozhat gondot Kép. Én a 16 kg-os fiamat emelgetem, szintén kádba Kép. Ha nincs semmi riasztó tüneted, akkor nyugodtan folytassad a megszokott életviteledet Kép.

Forgi, Andi!
Gratulálok a babákhoz!

Ancsa!
A gyomorégésre a patikus is tud ajánlani kifejezetten kismamának valót, de többen esküsznek a Rennie Digestive-re. Sajnos a gyomorégés nem szokott javulni Kép. De figyeld meg hátha valamitõl rosszabb kávé, csoki stb.) és azt hagyd ki. Nekem szokott segíteni egy csésze langyos tej és pár szem keksz.

Gitta!
Én is feküdtem kórházban fenyegetõ vetélés miatt a 9.-12. heteken. Nekem a méhlepény volt rossz helyen, részben takarta a méhszájat és ezért egy darabon felvált. Élénkpiros vérzés volt, a doki nem igen bíztatott. 4 hétig feküdtem, enni, meg WC-re mehettem és csak egy Pipolphen nevû nyugtatót szedegettem, amitõl jobban tûrtem a kórházi bezártságot. És elmúlt és utána már semmi gondom se volt. Sokaknak a szokott menses idejében jelentkezik vérzés. A dokid nem tudta megmondani az okot? Sok kezdetben vérezgetõ kismama mondhat aztán magáénak probléma-mentes terhességet Kép.

Dorka!
Nemrég írtam, hogy sok rossz AFP eredménnyel rendelkezõ kismamánál aztán nem találnak semmit. A módszer elég megbízhatatlan, fõleg ha a terhesség kora sem teljesen biztos. A rossz AFP után legalább a kismamák 95%-ánál nincs semmi rendellenesség. Szóval fel a fejjel és ne aggódj Kép! Rendben lesz minden Kép.

Zkati!
Ha még egyben vagy... A kispapás szülésindításban nem csak a fizikai jelenlét számít, hanem a spermában van egy hormon (ha én tudnám, hogy melyik? Kép), ami hatással van. A zselés szülésindításnál ugyanez a hormon van a zselében is. Otthon, kispapával mégiscsak kellemesebb Kép, már ha valakit nem gyötör a félsz, hogy hátha mégis árt.

Krisztinka!
Vannak megrögzött túlhordó kismamák. Nekem is volt ismerõsöm aki a harmadik gyermekét is csak makacsul a 42. héten volt hajlandó megszülni Kép.

Lella!
A hétvégén rám is rámjött az ehetnék. Csak én sajnos almás rizsfelfújtban éltem ki magam. Még szerencse, hogy a fiaim a java részét felfalták elõlem Kép.

Na itt a vége, fussatok el véle. Kösz a türelmet.
Bori (30+4) Kata szerint. Akkor most mikor is szülünk Kép?
Bori

Halacska!

A festék neve Dyrup. 5 l (2 doboz * 2,25 l) volt 7000 forint (keveréssel együtt): drágább a diszperizitnél, viszont sokkal kiadósabb is volt. Kb. 35 nm-nyi falfelületet festettünk ki 1,5 dobozzal. Azt nem tudom, hogy lehet-e erösebb tónus is keverni belöle, egy szinskála alapján választhattuk ki a szint, és tökéletesen sikerült kikeverni (persze számitógéppel...). De mi egy elég enyhe sárgás-tojáshéjszint választottunk (az ablakkeretünk pácolása mahagóni-teak keverék, ami nem enged meg túl sok fajta és föleg erös szint).

A Nátán tényleg bejöttKép: mindenképpen bibliai nevet szerettünk volna, de olyat ami nem túl gyakori, nem is túl kirívó és a jelentése is jó (Dávid, Dániel, Márk, Máté nagyon sok van...)
Dániellel egy darabig próbálkoztam, de nem éreztem, hogy annyira nagyon örülnék, ha a leendö fiamat (ha az lesz) igy hivnák. Ráadásul csak egy nevet adhatunk, mert kettös vezetékneve lesz. És mindenképpen kell fiúnév, mert mi (ritka kivételként) nem szeretnénk megtudni a nemét a születéséig...
De most már nagyon tetszik a Nátán (a páromnak is), és tudom, hogy akkor is tetszeni fog, ha a fiamat kell majd igy szólítani.KépKépKép
(Fura módon a kislánynevekkel az elejétöl kezdve nem volt gondunk!Kép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok! Örömmel látom, milyen sok új kismama csatlakozott!

Ahogy Ágci értesitett benneteket, február 25-én, 7.03 órakor megszületett kislányunk, Laura 3500 grammal és 58 centivel. Bár tündéri jó kislány, nem nagyon volt még alkalmam internetezni - most azonban megirtam a "szülésstoryt", akit érdekel, megtalálja a szüléstörténet topicban.
A nevemre kattintva a profilban láthatjátok az 1 napos Laura fényképét.

Minden jót, egészséget és gyönyörü kisbabát kivánok mindenkinek! (Én most átpártolok az "elsö napok-hetek" topicba!)

Móni
sjmoni

Bszilvi!

Most jutott eszembe, hogy a Te Viki barátnõddel kapcsolatban, mintha nem láttam volna választ. A fundus jelöléseket sajnos nem ismerem, ezekkel azt szokták jelezni, hogy éppen hol van a méh felsõ része. Nekem K/2-t a 25. héten írtak. A Cx 2000 pedig a méhszáj lelet. Az elsõ szám a méhnyak hoszát írja le, ami normál esetben 3 cm. Vikinél ez most 2 cm, vagyis megrövidült. Ez esetleg elõjele a méhszáj elégtelenségnek, vagyis, hogy nem bírja a súlyt és kinyílik. Sajnos ennyi. Remélem hamarosan jó híreket hozol Kép.
Bori
Bori

Halacska!

Ja, azért ennek a festéknek is van egy enyhe szaga, de a diszperzit szagától igen távol van. Tegnap elég rossz idö volt (hömérsékletileg), igy csukott ablaknál festettünk (diszperzitnél nemigen tehettük volna meg), de egyikünket se zavart (pedig elhiheted, figyeltem a picim miatt). És nagyon hamar megszáradt (egy rétegben festettünk).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
igen a 14. hetet tapossakKép

Bori
ne ijesztgessKépNekem a kiiras napjan be kell fekudnom a korhazba valoszinulegKép
En is rengeteget eszem mert a zelevitet kezdtem szedni,hat egesz nap falnekKép
Mikor is szulsz?KépKép

AFP:Engem megmondom oszinten nem is erdekel mi lesz az eredmeny mert az sem biztos,hogy jokor veszik le,egyebkent is azt olvastam valahol,hogy lassan be is kellene szuntetni mert tobb stresszt okoz mint amennyire jo.
kriszti

Sziasztok,
Jelentem beléptünk a 24. hétbe ami csodás, egyre feljebb és erõteljesebben érzem a kicsi lánytKép rugdosni. Viszont kezdenek jelentkezni nálam is a sokak álltal említett egyéb tünetek pl. gyakori pisilés ami eléggé lekorlátozza a mozgásteremetKép. Kitapasztaltam, hogy max.2 óráig bírom utánna rohanás vanKép)) Kezdek olyanná válni én is mint egy kisbaba, két óránként pisi, kajcsi, ha nincs büfi akkor rosszullét van, jó mi?Kép Ti szoktatok olyat tapasztalni, hogy váratlanul mozdul egyet a baba és olyan pózt vesz fel, hogy gyakorlatilag mozdulni sem lehet? Teljesen váratlanul néha meg szoktam merevedni és ilyenkor kell 1-2 perc, hogy jobb legyen.
Bori, köszi a megnyugtató szavakat, szerencsére mostanában nem érzem olyan hosszú ideig a csuklást. Viszont a mozgásai hihetetlenül megerõsödtek. Múltkor apuci hátához odabújtam és a picike megkopogtatta õt, annyira édes voltKép

Szeretném megkérdezni, hogy a börzékrõl mi a véleményetek? Melyikre érdemes elmenni, milyen a választék? Köszi.

Pusz,
Ilke (24+1)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,
mi az a kispapás szülésindítás?

Virág
Virág (fiore)

Beszti
OFF
Köszi az infót, megnézem, hogy lehet-e belöle erösebb színt is. A nappalinkat Tikurillával festettük annak idején de ott 2X kellett átmenni, hogy jól fedjen. Piros lett egyébként, nagyon izgi szín Kép
ON
Lánynév ok, fiú nem. Szintén nem túl gyakorit szeretnénk. Még jó, hogy azért van idönk. Kép
Virág
Hát a szerelmeskedés Kép
Halacska
Halacska

Szia Krisztinka!

A zelevit az az elevit Kép? Én is eszegetem, de csak mértékkel (3-4 naponta), mármint a vitamint Kép. Egyebeket úgy óránként. Kiírva május 30-ra vagyok, de ha rá lehet beszélni a babát, akkor szeretnék egy-két héttel korábban.

Kellett nekem büszkélkedni, hogy a manó befordult. Azóta legalább naponta fordul egyet. Hol a köldökömnél csuklik, hol meg a jobb csípõcsontomnál. Remélem, hogy mire eljön az idõ épp fejjel lefelé fog tartózkodni Kép.

Ilke!
Bizony van az úgy, hogy az ember az utca közepén lemerevedik, mert a baba befeszít. De ha szólsz neki, akkor hamarabb abbahagyja.

Bori (30+4)
Bori

Bori
KépKép ZelevitKépKép
En szedem 2 naponta mert szerintem a telen jol lepukkan a szervezet,raadasul mindket terhessegem utan nagyon beteges lettem evekig ugyhogy talan ez bejon.
Biztos vagyok benne,hogy nem fogja elfelejteni hogyan is kell tartozkodni ahhoz,hogy kibujhassonKép
Uuuugy szeretnek mar ott tartani ahol teKép

cupp,Krisztinka es izgo-mozgo
kriszti

Andinak jó pihenést, a babának meg sok tejcsit kerek teli pocakot!

Bori: Hogy kell csinálni azt a felfújtat?
bubu

Móni!

Nagyon szép baba és milyen kisimultak máris a vonásai!

Bubu
bubu

Bubu!

Munkahelyrõl netezek és mindjárt lejár a munkaidõm, legközelebb szerdán jövök Kép, igyekszem nem elfelejteni elhozni a receptet.

Krisztinka!

Észre sem veszed, aztán már Te is csak azt számolod van e nég idõd erre-arra a szülés elõtt.

Bori
Bori

Bori!
Ha "30+4 Kata szerint", akkor máris átírom. Nehogy ezentúl mindig odaírd a neved után. Én csak az utolsó mensid alapján a kalkulátor által kiadottat írtam. És mert feltûnt, hogy a kiírásunk alapján 1 nap van köztünk, a számolás szerint pedig Te mégis két nappal vagy több. Szóval bocs, már vissza is javítottam, 30+5 napos vagy ma.

Ilke!
Azon a környéken ahol most jársz (a 24.hét), nekem is voltak ilyenek. Teljesen váratlanul, sokszor a városban. Ilyenkor mondjuk jó volt a kirakat felé fordulni, de olyan is volt, hogy egy ilyen megállásnál megkérdezték, hogy csak nincs valami baj? Azóta elmúlt. Kép

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Jórég írtam nektek. Sok új név is van azóta.
Mi elfoglaltuk új otthonunk, ami még persze koránt sincs teljesen kész, de igyekszünk Vilike érkezésére teljesen elkészülni. És az internet bekötést is intézi már a férjem, akkor remélhetõleg újra sûrûbben jelentkezem.

Üdv.
Norci (30. hét)
Norci

Szia Norci!

Olyan jó újra látni a neved! Nem tudom honnan írsz most, de csak egy kérdés: jól vagytok? Kép

Kata (és Dóri)

KépKép

KépKép
kata007

Bori!

Az a recept engem is érdekel, ha nem felejted el szerdán. Csak mert tudom, hogy mostanában mindenki hülyül, és felejt itt, velem együtt. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Munkahelyrõl. Köszi jól vagyunk. Vilike pedig már fejjel lefelé van.

Norci
Norci

Sziasztok kedvenc pocakosaim,

Bocs a hallgatásért, de a Matáv megviccelt bennünket és 3 napja nem volt kimenõ vonalunk, csak minket tudtak hívni.

Virág, Forgi, Andysj,
Szívbõl gratulálok, legyetek ugyanolyan boldogak a kisbabáitokkal, mint mi és legyen legalább annyi tejcitek mint nekem. Nem hihetetlen, hogy már mi írjuk a szülés storyt.

Tehát. Szombaton 16;án arra ébredtem, hogy fáj egy picit a derekam. Gondoltam, na itt van a rémálom, ami engem eddig elkerült, a terhesek derékfájása. Majd azt gondoltam, csak fáztam, mert esetleg kitakaróztam az ágyban. Aztán feltûnt, hogy meglehetõsen szabályos periódusonként érzem ezt a fájást. Kispapa elkezte mérni és kb 8 percenként szabályosan ismétõdött. Még viccelõdtem is vele, hogy látod tegnap este megittam életem elsõ málnalevél teáját, s lám lám valami van... Nem vettem komolyan a dolgot, hiszen a fjádalom több mint elviselhetõ volt, meg ugyis volt egy idõpontom délre a dokinál. Aztán felhívtuk a fogadott szülésznõmet, aki ezen a napon egyébként a dokim asszisztense is, mondtuk, mi a helyzet, õ pedig lelkendezni kezdett. 1 órára odaértünk a rendelésre. Csináltak CTGt, néhány fájás viszont kimaradt én pedig hangosan követeltem a fájásaimat.Kép A doki amikor meglátott azt mondta, ahogy elnézem magát (látott egy fájást míg a vizsgálóasztalhoz értem) ebbõl holnapra baba lesz. Én csak nevettem. Megvizsgált, majd azt mondta, bocsánat a kishitûségemért, de ebbõl már ma du vagy este baba lesz. 3 ujjnyira voltam ekkor kitágulva...
zuzu

Halacska!

OFF
Mi korábban (nem ebben a házban, mert itt "amerikai konyhás nappalink" van és elég fura lenne...) a konyhát Kép festettük ki vad (higítatlan) pirosra. Jó volt!KépKép

ON
Persze, idötök még van. Bár én szeretem, ha minden jó korán megvan (nemcsak a név, hanem minden a babaváráshoz). Bár a babust igy sem a nevén emlegetjük, hisz nem tudjuk a nemét.Kép

Krisztinka!

Kép Ha esetleg beszélsz vagy találkozol vele, akkor puszi nekik! Aztán ha esetleg tud, akkor írjon ám!KépKép Mindeki kiváncsi rájuk!KépKép
Neked miért kellene befeküdnöd a kiírás napján, ha addig nem bújik elö?

Norci!

De jó újra olvasni!Kép
Milyen az új lakás?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

zuzu szülés story folyt. bocsi, hogy így részletekbn, de ha megint lemegy a vonalunk, nem akarom, hogy vesszen az egész.

Mondta, hgoy menjünk haza pihenjek le és 4re menjünk vissza a MÁVba szülni. Én még mindig nem hittem el, mert a fájások még nagyon nem voltak erõsek. Kispapát beráncigáltam a Mammutba szoptatós melltartóért, a fájásokat pedig rádõlve pihiztem végig. Mivel az eredménnyel nem voltam elégedett, átvitettem magam az Anitához a Kékgolyóba, de zárva volt. Ezután beleegyeztem, hogy hazamenjünk. Na pihi itt sem volt, leborotváltam magam, szõrtelenítettem a hónom alját, lábam ilyesmi és mondtam a páromnak ne élje bele magát a dologba, mert ez tuti csak fantomfájás. Aztán lehúztam még néhány málnalevélteát, és 4 után amikor az asszisztens már hívott telefonon, hogy mégis hol vagyunk, ki is gurultunk a házból. Így sikerült elkésnem a saját szülésemrõl. Mire beértünk már türelmetlenül vártak. A doki burkot repesztett. Ettõl senki ne féljen, kicsit sem fáj, nem is kellemetlen, csak fura, hgy folyik belõled valami meleg és nem tudod kontrollálni. Aztán persze kértem beöntést, hogy mégse kaxival üdvözöljem a kisbabám ezen a világon. Amíg zzel pepecseltem és rendbe raktam magam elkészítették szülõszobát. A doki még egyszer megkérdezte kérek-e epidurált, én meg mivel a dolog még nem volt vészes, na de ki tudja mi lesz késõbb alapon kértem. Aztán amióta elment a magzatvíz gyakoribbak és erõteljesebbek lettek a fájások, de még ez sem volt vészes. Kb. 6-ra bekötötték az epidurált és tesztelték is. A bekötés kicsit kellemetlen, de ettõl se tartson senki aki ezt tervezi. Aztán jött még kb. 5-6 fájás, amit nem éreztem túl erõsnek és akkor éreztem, hogy nyomni kell... Szóltam a dokinak aki mondta, hogy akkor tegyük azt.

folyt köv.
zuzu
zuzu

Norci!

Az nagyon jó! Dóri is fejjel lefelé van. Kép Fent rugdos, lent kapirgál és csuklik.
Olyan jó, hogy végre az új lakásban vagytok. Írj majd ha lesz internetetek otthon, hogy milyen az új családi fészek. Addig is vigyázz magatokra!

Zuzu!
Szia Drága "szûkszavú" barátném! Kép
Várom a folytatást! Na meg esetleg a képet is ha van már! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Zuzu szülés story part3

Ez kb. fél7-kor volt és a doki azzal bíztatott, hogy fél8-8-ra meglesz a baba. Persze, hogy nyomtam mint az õrült.Kép Aztán nyomkodtam nyomkodtam már nagyon el is fáradtam, és egyre jobban fájt a dolog. Úgy éreztem nem jól csinálom, bár nagyon bíztattak, de 8 elõtt pár perccel még csak a baba hajacskája látszott. Nagyon-nagyon fáradt voltam már ekkor, és nagyon is éreztem mindent (mint másnap kiderült a doki az utolsó háromnegyed órában visszavette az epidurált, hogy érezzem merre nyomok.) Aztán bejött újra a doki nekifeszültünk. Már kezdtem unni ezt az eseménytelenséget. Nyomtan egy óriásit, amire belelkesedtek, mert kijött a baba a kis álláig, aztán még egy fergeteges erõset és az egész baba egyszerre kicsusszant. Lányok ez egy egészen fantasztikus érzés,ahogy érzitek, hogy egy pici test kijön belõletek. Aztán ráfektették a pocakomra KisZuzut és könnybe lábadt szemmel üdvözöltük kispapával az én szerelmemmel itt a külvilágban. Egészen fantasztikus, leírhatatlan érzés volt, ahogy az a pici test, ami 9 hónapig a szívem alatt nevelkedett ott volt kívül a pocakomon. Mindennél boldogab voltam. Aztán Zorka papája elvágta a köldökzsinórt 2o.21-kor és elmentek megmérni és megvizsgálni a babát. Nekem a doki összevarrta a gátsebet, ugyanis sajnos nem úsztam meg a gátmetszést, noha tudjátok mennyire szerettem volna. Ezt is inkább a kellemetlen mintsem a fájdalmas kategóriába tenném, bár ekkor már szerintem a boldogsághormonjaim miatt akármit csináltak volna velem nem éreztem volna. Aztán visszahozták a kisbabám és magunkra hagytak bennünket. Közben KisZuzu-t a papája megmutatta a kint toporzékoló nagyszülõk hadának. A cicmre tettük a pici lányt, aki mohón szopni kezdett.

Lányok, a szülés a legnagyobb csoda ami valaha történt velem. Csak meg kell élni, ne féljetek tõle, készüljetek fel rá lélekben és fejben. Fantasztikus hangulatú volt az egész, én befelé fordulva nem kommunikáltam senkivel, csak csináltam a dolgom. A dokim és a szülésznõm csodálatos volt, és a leggyönyörûbb, hogy életem szerelme végig ott volt velem, fogta a kezem, bíztatott, aggódott értem. Ennél csodálatosabb, intimebb közös élmény nincs is a világon.

Még jövök, de kicsit késõbb. Mindenkinek csak azt kívánom, hogy ilyen csodás élményként élje meg kisbabája érkezését.

Zuzu, Zorka mamája
zuzu

Zuzu!
Ha ez tényleg ennyire szép, mint ahogy leírtad akkor már tényleg nincs is mitöl félni. Sok boldogságot és békés percet a kicsi Zorkával. Kép
Halacska
Halacska

Zuzu, nem ilyen fejet akartam Kép , hanem ilyet. Kép Kép Kép
Ezer bocs!
Halacska
Halacska

Zuzu!
Teljesen könnybelábadt az én szemem is! Bár én nagyon erõs fájdalmas dolognak éltem meg a szülést mégis hiámyzik mert tényleg az élet második legszebb pillanata! Kép (Nekem más volt az elsõKép

Remélem már ki is pihented magad nagyjából és bekukucskálsz az elsõ napok, hetek... topicba! Várunk!
Bár látom, sokan vissza-visszaárunk ide! Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Szívbõl gratulálok a pici jövevényeknek és a mamájuknak!Kép

Nincs fent a WorldKép Jedzettömb-ben tudnám elküldeni az ugy jo?

Már semmin sem elpödöm megKép Nincsenek érzelmi "rohamaim", ez gondolom nem alapfeltétel, de lehet hogy nálam késöbb vagy sehogy nem fog jelentkezni. Annál nyügösebb tudok lenni, de azt bármikorKép Ezt viszont akár tulajdonithatjuk ennek is de szerintem a tulalvástol van, mert azt még nem "nöttem" kiKép
Nem jelentkezem mostanában sürün, nincs is mit "jelenteni", de a gépet is kerülöm mostanság mert nincs kedvem itt üldögélni, sokszor be sem kapcsolomKépKép
Na jó ahhoz képest hogy nem történt semmi azért elég hosszura sikeredettKép

sasha
13
sasha

Sziasztok,

szeretnék kérdezni valamit. Nem tudjátok véletlenül, hogy pocakosan meddig dolgozhatok éjszakás mûszakban? Én a 12. hetet hallottam, a fõnököm szerint pedig 16.

Köszi, Lora
Lora

Sziasztok!

Kata – a hátizsák DM-es és Babylove termékeket tartalmaz, nagyon praktikus kis jószág Kép

Virág J Ha papás burokrepesztést emlegetnek akkor is „arról” van szó ám Kép

Lora – szerintem nem is dolgozhatnál már éjszaka… de nézd meg a Munka Törvénykönyvében ill. kérdezd meg az orvosod…

Zuzu Kép köszönjük a storyt, olyan jó ilyen szép szüléstörténetet olvasni.

Hát lányok, kicsit el vagyok keseredve…
A szombati kellemetlenségek és a CTG után ma voltam orvosnál és hát kinyílt a méhszáj… újbegynyire csak, a doki szerint ez még nem vészes, de mégis csak a 3000 eredmény helyett 3110 van beírva… pihennem kell, és a doki azt mondta, egy hónapot még egyben kéne maradnunk azért…

Üdv. Dojika 31+4

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Andi!
Gratulálok! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Dojika!
Ne keseredj el! Mikorra rendelt vissza a doki?

Zuzu!
Nagyon jó volt olvasni a történetedet! Köszi!

Conti (24+3)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Dojika!

Tényleg ne keseredj el, hisz tudod, nekem a 25. héttõl nyitva van. Kép Mégis itt van Dóri még bent. Igaz is: kaptál rá valami antibiotikumot? Csak mert nekem a doki azonnal írt fel, és emellett szednem kell még a Magne B6-ot, hogy ne legyenek keményedések, ami még nagyobb kárt csinálna a kinyílt méhszájjal.
Tudom nem vígasz, de én most 2110-nél tartok. Vagyis egy kicsit rosszabb a helyzet mint nálad, hiszen nekem a méhnyak is megrövidült. A lényeg, hogy mint nálam, Nálad is még zárva van a belsõ méhszáj, hiszen az utolsó szám Nálad is 0.
Feküdj amennyit csak lehet, lehetõleg oldalt, hogy ne nyomja a picúr a méhszájat. Nálam bejött, hiszen 3 hete semmi nem változott, és szedd a Magne B6-ot, hogy ne legyenek keményedések!

Bocsi, de melyik betû csinálja Nálad azokat a kriksz-krakszokat? Kép

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Ezt a hozzászólást offline írtam, ennek köszönhetöen regény is lett belöle. Bocsi, de szerintem ezáltal is kicsit kiélhetem a magyar szó utáni vágyamatKép, ugyanis rajtatok kívül senkivel sem "beszélgetek" naponta magyarul. Kép Ezt pedig a babanet fantasztikus mellékhatásának tudom be. Szóval csak az olvassa, akinek ideje is, kedve is! Kép

Kata, Dió, lányok,

megvolt az elsö "igazi" vizsgálat (vérvétel meg minden) és ahogy a dokinéni ígerte, már láthattam a kicsi szívverését! Hát, ez egy fantasztikus érzés! Azt hiszem most kezdem el regisztrálni, hogy igazi baba van a hasamban! KépKépKép El is kezdtem vigyorogni amikor felém fordította a monitort (de ö ezt már biztosan megszokta így megértöen mosolygott). Nem tudom, otthon is szokás-e, én nagyon meglepödtem, mert kaptam egy A4-es formátumú 100 oldlalas keménykötésü könyvet, ami a 9 hónapról és a szülésröl szól. Nagyon örülük neki, mert eddig csak újságokat vettem, ahol azért inkább csak különbözö témákat emelnek ki és helyeznek elötérbe, de nem részleteznek minden hónapot külön-külön.

Azért lenne egy kérdésem!

Pontosan utánaszámoltam az utolsó ciklusom kezdetének, 1000%-ra biztos vagyok benne: január 24, a baba pedig febr. 10-én "készült". Namost ö azt mondja, hogy az UH szerint pedig egy héttel fiatalabb és azzal tuti biztosan meg lehet állapítani. (Azért az általam megadott adatokkal számolt.) Ez a hetes "eltérés" a dátum és a méret között jelentheti azt, hogy túl kicsi és egy héttel le van maradva? Én azért bízom benne, hogy nem is olyan pontos a dolog, meg ugye azért minden baba csak nem fejlödhet napra egyforma gyorsan! Volt valakinél hasonló helyzet? Ha igen, kíváncsi lennék, hogy hogy alakultak utána a dolgok. Köszi Kép

Sasha,
talán Te biztattál legutóbb hányingerrel kapcsolatban! Képzeld, úgy tünik, hogy egy hét alatt elmúlt az az émelygéses fázis. Remélem nem is akar már visszatérni. Ha kellemetlen szagokat érzek, akkor minden átmenet nélkül öklendezem, de ez 1-2 naponta egyszer fordul csak elö. Ki lehet bírni, nem? KépKépKép

Zuzu!
Akkora eröt adnak a szavaid, én is pont így szeretnék sugározni a szülés után!

ZKati!
Az már nem is kifejezés, hogy szorítok, olyan hihetetlen, hogy már 12 napot ráhúztál! Jelöltek már ki utolsó idöpontot? Milyen gyakran kell ellenörzésre járnotok?

Djeszter, Gitta,
hogy vagytok? Remélem minden rendben a házatok táján és vidáman babusgatjátok, kényeztetitek a pocilakókat!

Csipkebogyó
8+4
Csipkebogyó

Sziasztok!

Andi! Gratulálok a babucihoz!!! Kép

Dojika! Kitartás, biztosan nem lesz probléma. Pihenj sokat!

Köszönöm mindenki jókívánságait. Örömmel jelentem, úgy néz ki, megszûnt a vérezgetés. Nem vagyok babonás, de lekopogom. Kép Eddig azt hittem, milyen jó lehet ilyen sokáig pihizni (6 nap), de most már másképp gondolom. Tudom, ez nem valami nagy idõ, de már nagyon várom, hogy felkelhessek, és egy hosszút sétálhassak. Unalmamban nekiálltam horgolni. Hát, ha elkészül a kiskabát, már most látom, hogy a picurkámnak legalább fél évet várnia kell, mire felveheti, olyan nagy lett, de már csak azért sem bontom le. Majd csak belenõ! Kép

Sheila!
Köszönöm az árakat, de azt hiszem nem nekünk találták ki. Sajnos.

Csipkebogyó!
Már azt hittem én vagyok az egyetlen, akinek még nincs könyve! De ha minden rendben van, nekem is megírja végre a papírt hozzá a dokim pénteken. Eddig nem akarta... Kép

Igérem, sûrûbben fogok jelentkezni, de nem akarok még sokat ülni!

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Csipkebogyó!
Gratulálok az örömhírhez! Nem tudom, álltalános-e, de 2 héttel ezelött nekem is azt mondták a kórházban, hogy 5 hetes, miközben már jóval több mint 6 hetes volt. Csütörtökön pedig már a valós idõt mondták a babára. Úgyhogy szerintem ez nem jelent semmit az elején.

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok!

Koszi mindenkinek a gratulaciot. ES hogy szoritottatok.

Eddig sajna nem igazan tudtam jelentkezni, Madison baba elegge lefoglalt.Kép
Nos akkor a mi tortenetunk:
Mint mindenki tudja, penteken reggel hatra mentunk a korhazba. Elozo este a lanyomat elvitte a baratnom, igy ezzel is konnyebb volt, nem kellett izgulni, hogy mi lesz ha hirtelen megindul a szules. Mondanom sem kell, az izgalomtol, idegessegtol nem igazan tudtam aludni. Majd hajnalban letusoltam es indultunk a korhazba. Pont hatra ertunk be, ahol mar vartak. Elokeszitettek a szuloszobat. Mondanom sem kell, inkabb szallodai szobara emlekeztetett. Alairattak egy csomo papirt, majd fel 7-kor bekotottek az infuziot. Egeszen nyolcig nem ereztem semmit, jol elbeszelgettunk a ferjemmel. Majd 8-kor burkot repesztett a doki, innentol eleg erosen megindultak a fajasok. Ajanlottak az epiduralt, de feltem tole, hisz anno a baratnomnek gondjai voltak utana. Nalam a fajasok sokkal erosebbek es fajdalmasabbak voltak mint az elozo szulesemnel, majd 13 orakor kozoltem, hogy meg is jobb lenne. Azonnal jott az anesztes doki es bekototte. Igaz kicsit faj a bekotese, de megerte, hisz mar ket oraja perces fajasaim voltak. Utana a ferjem mondta, hogy mikor jelez a gep, mikor is vannak fajasaim, igaz ereztem oket, de nagyon gyengen. Majd kozolte a doki, hogy szoljak, ha erzem, hogy nyomnom kellene. Delutan kettokor szoltam a szulesznonek, hogy szerintem itt az ido, a doki 14:05-re ert oda, a harmadik nyomasra megszuletett Madison, itteni ido szerint 14:24-kor pontosan. Persze mondanom sem kell, elsirtuk magunkat. Nagyon boldogok voltunk, ot azonnal a hasamra tettek, majd elmentek a szoba masik reszebe az apucival, mereteket venni, szivhang stb. Ez ido alatt lefolyt a szules mar nem olyan szep resze, mehlepeny, varras. El akartuk kerulni a gatmetszest, de Madison nagyon gyorsan akart jonni. De beontest, borotvalast nem csinalnak. Majd visszakaptuk a babat, es egyutt voltunk meg egy orat, kozben kiszedtek az epiduralt. Ezek utan elvittek a babat egy tuzetesebb kivizsgalasra, vervetelre.... A ferjem meg elment az ujdonsult nagytesoert. En addig szobara kerultem. Majd a szules utan harom oraval mar talpra is alltam. A korhazrol es a kiszolgalasrol egy egesz litaniat lehetne irni, mindenki nagyon kedves volt, egy agyas szobak vannak, tv(bar szerintem nincs ra szukseg) telefon ingyenes varosi hivassal,.... A babaval nem csinalnak semmit az engedelyed nelkul, te vagy a fonok. Mivel ez ugye amerika, es nagyon figyelnek mindenre, a babara felraktak egy karszalagot, amiben volt egy jelzo, ha valaki a folyosorol megprobalja ezzel kivinni, a riaszto rendszer azonnal eletbelep, lezarul az osszes ajto, se ki se be. Liftek megallnak... Ja, es amig te furdesz vagy pihenni szeretnel elviszik a babadat a csecsemosok, minden napra van egy jelszo, es amikor jon a csecsemos, meg kell mondania a jelszot, ha nem tudja, nem adod oda a picurt. A ferjed, gyereked, barataid az egesz napot bent tolthetik nalad. Azaz reggel 8-tol este kilencig. Hu ha kezd hosszura sikeredni, tehat mi vasarnap deltol otthon vagyunk. Napkozben Madison nagyon jo baba, de ejszaka szeret fent lenni. Meg keveri a nappalt es az ejszakat. Ja es vegre fekhetek hason is, igaz miutan kifejtem az el nem fogyasztott tejet. A korhazba egy kisebb boronddel mentunk es harommal jottunk. Itt a korhazbol egy csomo ajandekkal es plussz dologgal jossz haza. Kaptunk ket kulonbozo pelenkas taskat, csomag Pampers-et, cumit, es mindent amit a babakorul hasznaltunk az a mient, pelenka,furdeto,.... En nagyon jo tapasztalatokkal tavoztam a korhazbol, es az epiduralt ajanlani tudom mindenkinek. Holnap vagy holnaputan rakok fel kepeket. A buszke apa allandoan fotozza, a nagyteso allandoan kenyezteti, mindenki nagyon orul neki. Ja es megegy, a szep babaszobat egyenlore nem hasznaljuk, vasarnap vettunk egy kisebb agyat a mienk melle, mivel meg keveri az ejt a nappallal. Na most mennem kell, kezd ebredezni, es ugye most o a fonok.

Mindenkinek jo babavarast.
Zkati!
szoritok.

Andi, Madison, aki ma 4 napos.
Andysj

Kata, persze hogy neked szolt a "Kati"-val kezdodo nehany sor KépKép bocsika! Daniela milyen szep kis/no-no, bizony, nagylany! Szupi segitseged lesz majd a baba gondozasaban..KépKép

Moni, gratulalok, Laura gyonyoru baboca!Kép

Zuzu - fantasztikus a szulesed! Nagyon elerzekenyultem, olvasva a tortenetet. Koszi, hogy megosztottad velunk! Kép

Sasha, legyszi kuldd el, aztan remelem, sikerul kinyitnom. Koszonom. Tudod, a kedvetlenseg meg egyaltalan a furi hangulatvaltozasok eleg gyakori kiseroi a terhessegnek, az elso harmad nalam is "kemeny" volt, most mar sokkal jobban erzem magam, nem jol mondtam, most erzem jol magam!

Csipkebogyo, ne aggodj, az UH oriasi eltereseket is mutathat, tudod, miert, hogy a mami-jeloltek mar most edzodjenek a szules utani "megprobaltatasokhoz". Viccet felreteve, a lenyeg az, hogy a sorozatos vizsgalatok folyaman ne essen vissza a sulya, tehat folyamatos legyen a fejlodese.... Nincs ott semmi gond sem, ez tuti! Kép

Szilvi, Vikivel mi van, remelem, jobban van mar?Kép Azota nem jart erre, hogy te leirtad a vizsgalatanak az eredmenyeit. Gondolom, szigoruan pihiznie kell. Kerlek, irj, mizujs nala!

Gitta, csak pihenj, orulok, hogy jol vagy/TOK!Kép

Bori, elkezdtem csokit nassolni mar egy hete, s most vettem eszre, hogy hiztam fel kilot alig egy het alatt...KépKép Rad gondoltam egybol KépKép, tudod, a hizassal kapcsolatos "gondjainkra", s elhataroztam, nem eszek tobb csokit, erre a parom egy oriasi nutellat hozott tegnap este... ott van a hutoben, s en orankent szemezek vele... ugy erzem, nem birom tovabb.... ha ma hazaerek......KépKépKép

Lella /14+2/
Lella

Sziasztok

Lella ment a mail!Kép

sasha
sasha

Sziasztok!

Andi!

Gratula Madisonhoz, szorítottunk ám Éretetek!!!
és várjuk a képeket...
hát...IGEN: a körülmények amikrõl írtál...
Nem tudom, hány fényévnek kell eltelnie mire itt Mo-n
akár megközelítõleg ilyen lesz.
Igaz van itt is: a Telki Magánkórház nagyon hasonló, leszámítva az ajándékokat, de többségünk számára elérhetetlen, SAJNOS.
Azért örülök, hogy minden jól sikerült Nálad.

Bori!

Köszönöm a kedves biztatást, nagyon jól esett!!!
Igazad van, bennünket "régi motorosokat" túl sok meglepi
nem érhet, és meg tudjuk védeni magunkat, ha kell...
végülis az orvosom jól bevált, bízom benne és Kispapa is ott lesz...
Nagyon bátor vagy: NEM FÉLSZ és kacérkodsz MÉGEGY babával!
Bevallom eleinte én is így voltam,de aztán ez az áldott állapot már kezd ÖRÖKKÉVALÓSÁGNAK tûnni, így meginogtam...
A szüléssel kapcsolatban nem félelmet érzek, mert félni nem szabad, bénítólag hat/na/ és mégjobban fájna...szerintem.
Inkább egyfajta drukk van bennem és az, hogy a babával minden rendben legyen...
egyébként már egyre inkább készülõdöm, mosom a kisruhákat és
készítem a kórházi cuccost.
...fura, de ez belülrõl ösztönösen jön, talán azt jelenti:
közel az idõ??
de még 3hetet szeretnék kibírni...

Móni!

Gyönyörû a Babád, gratulálok!!!Én is ilyen szép kislányról álmodozom...

ZUZU!!

Köszi a szülésstoryt, el sem hiszed mekkora lelkierõt adott!!! Legyetek Mindig ilyen boldogok!!

Kata!
A kislányod igazi NÕ, bizony komoly segítséáget fog majd nyújtani Neked!!
Én is köszönöm a táblázatot, jó látni, ahogy araszolunk felfelé "szépen,ahogy a csillag megy az égen..."

Csipkebogyó!
Gratula Neked, örülök , hogy már kiskönyved is van!

Gitta!

Neked miért nem adtak eddig??
Nekem furcsa, hogy miért kell még x hetet várni, én a pozitív teszt után / 5.hét / már kaptam...
de most már Neked is lesz, ez a lényeg!!!
Örülök, hogy jobban vagy!!!

Jó gömbölyödést Mindenkinek!

Sheila
34+1

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Conti, Gitta, Kata - köszönöm a bíztatást a megnyugtató szavakat.

Kata neked külön is, elvégre Te tényleg régebb óta közdesz evvel a jelenséggel. MagneB6-ot szedem és megyek a jövö héten dokihoz. addig itthon és pihi.
Csak a fekvés esik már nagyon nehzemre. Sehogy se jó.

Ja, a krisksz-kraksz. tegnap lefagyott a gép amikor írtam Nektek és awordbe írtam újra és bemásoltam ide, attól lett.

Andi - gratulálok és köszönjük a storyt is... irigykedünk az ellátásért...

Sziasztok
Dojika 31+5.
(a doki szerint ma már a 32.)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

KépZuzuKép
Gratulalaok csoppseghezKépSok tejciket nektekKépKoszi a tortenetet

Lora
Szerintem nemsokaig szabad igy dolgozni,talan menj inkabb betegacsiba eyg kicsit

Dojika
Ne ijedj meg ez meg tenyleg nem veszes,pihengess sokat

Csipkebogyo
Ne filozgass azon az egy heten nincs ertelme nekem is folyamatosan par nap ,neha 10 elteres is van,a vegen nagyon fognak figyelni nehogy tulhordd

Beszti
Probalom ma is hivni atadom az uzitKép
Befekudnom azert kell mert 45 km-re lakom a korhaztol namarmost atlag 10-14 nappal hordtam eddig tul a gyerekeimet ennyit nem tud velem otthon maradni a ferjem,hogy tudjunk szaladni.Volanbusszal pedig eleg erdekes lenne felrnem BudaraKép
En gondolom,hogy egyszerubb lesz igy mert naponta feljonni CTG-re az is eleg faraszto.

Gitta
nagyon orulok,hogy javult a helyzet,csak batran,nem feladni!Kép

Zkati
HAJRA!Mostmar itt az ido huzzatok beleKépKépKép

Andi
Elmeny volt olvasni a beszamolot,kosziKép

nalam semmi ujdonsag hacsak az nem ,hogy mar egesz nap erzem a picurit nem csak akkor ha fexem nyugodtanKép
Annyira jo rezesKépKépKép

Mindenkinek sze napotKépKép

cupp,Krisztinka/15+2/
kriszti

Sziasztok!

Jelentem éjjel 2 óta görcsölök, még szabájtalan idõközönként, de elég erõsen (még kibírható).
11-áre kell mennem a kórházba ctg-re, meg flow-metria vizsgálatra (köldökzsinór áramlását nézik. Addig még kihúzom itthon. Tegnap a doki nem talált semmit, szerinte még magasan van a baba. Nem tudom mit fognak mondani, lehet hogy még haza is jöhetünk. A mai vizsgálatok alapján ha nem lesz semmi ami indokolná a szülést, akkor várunk még, nincs kitûzött határnap, ha bármi indokolná a szülést akkor szülünk. Szóval teljes bizonytalanságba, csomagokkal bevonulok a kórházba.

Sziasztok
Zkati
41+6

Ha hazaengednek jelentkezem, ha nem akkor valaki más remélem a jó hírekkel.
zkati

Sziasztok!

Zuzu!

Köszi a beszámolót! Kép Vigyázz magatokra, sok boldogságot a picúrral, sok tejcsit neki, és persze várjuk a képeket! Kép

Csipkebogyó!

Gratulálok! Kép Ugye milyen fantasztikus érzés!
Szerintem 8 hét 5 naposan, még ne foglalkozz vele, hogy kisebbnek látszik. A megszült mamák tudnának mesélni róla, hogy néha milyen óriási eltérés van a saccolt UH-os súly és a megszületett baba súlya között. Az index-en nemrég leírták egy páran, hogy az utolsó UH-on milyen súlyt saccoltak nekik, aztán, hogy 1-2 hét múlva mennyire más súllyas születtek meg a babák. Na jó, volt akinél bejött, de a babucid még olyan pici, hogy én nem izgulnék a helyedben emiatt. Kép

Andi!

Köszi a beszámolót! Kép
Mégegyszer sok boldogságot az egész családnak a kis jövevénnyel, neki pedig jó sok tejcsit! Kép
Várjuk a képeket! Kép

Lella és Sheila!

Köszi, tényleg nagy segítség lesz a lányom. Már alig várja a kistesót! Kép Tegnap azt kérdezte, hogy a legelsõ nap ha lemegyünk majd sétálni a picivel, akkor tolhatja-e õ a babakocsit! Kép Szerintem jobban várja mint mi! Kép
Dórinak én varrtam a kiságyba való dolgokat (baldachint, fejvédõt, takarót, stb.), de a lányom állandóan ott motoszkált mellettem, hogy segítsen. Amikor készen lettem vele, mindet be kellett rakni a kiságyba, hogy õ megnézze, hogy is néz majd ki. Az nem érdekelte, hogy még át kell mosni, õ akkor is látni akarta! Kép

Dojika!

Ismerõs a dolog! Kép Mármint a fekvés. Nekem is minden bajom volt tõle. Aztán megoldottam másképpen. Szigorúan betartva feküdtem egy fél órát, majd csináltam valamit szintén fél óráig. Nem volt olyan egyhangú a nap.

Zkati!

Szorítunk neked, hogy már inkább ne gyere haza, csak majd a karodon a picúrkával! Kép

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok,
Egy het szabi utan ujra itt a munkahelyen vegre kipihenten!! Alig birtam elolvasni a lemaradasokat!! Sajna otthon nincs internet meg gep sem, de mivel mar lassan 10 eve a szamitogep elott toltom a napom jo reszet kibirom azt a kis szunetet nelkule. (Persze lehet hogy 1-2 honap megvonas utan meggondolom magam ..., majd meglatjuk)

ZKati,
Kitartas! Szerintem pozitivum, hogy a doki nem inditja be a szulest, hanem inkabb kivarja, hogy a baba dontson. Persze, nekem ez az elso babam, nincs meg ilyen iranyu tapasztalatom, az is lehet, hogy a Te helyedben meg turelmetlenebb lennek... Annak idejen en 1 honapot huztam ra a Mamam pocakjaban, persze 73-ban meg mas volt a tehnika, siman elszamoltak.

Margareta,
Valamikor egy hete kerdezted ki a dokim: Dr. Jozsa (mint ZKatinak)

Gratulalok minden uj babanak es mamanak!
Mano (31+2)
Mano

Kedves Virág-Fiore!

Köszönöm a segítségedet,már ami a vizesedést illeti. A vérnyomásomat tudom otthon is mérni, de a fehérjemennyiséget a vizeletemben, hát azt hiszem azt nem. De a só és fûszermentes étkezést nagyjából meg tudom oldani. Erazmusz szerint is elavult a folyadékdiéta. Szóval választom az arany középutat és annyit iszom, amennyi jól esik. Köszi mégegyszer és minden jót kívánok.
Kinga
kingaszabo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?