Sziasztok Pocakosok!
Reszkessetek, mert egy csomó hozzászólnivalóm van
, de akit valami nem érdekel az legyenszíves ugorja át! Csütörtök óta nem találkoztam megfelelõ beszélgetõpartnerrel.
Csipkebogyó!
Rosszul lehet lenni reggeltõl estig és sok kismama van aki kifejezetten este van igen-igen rosszul. Igyál amit kívánsz, én csak a kamilla teát bírtam. Arra vágytam, hogy ihassak végre valamibõl egy jóízût. Itt a 30. héten ez már nem gond.
Kata, Sheila!
Bevallom én nem félek a szüléstõl (még
). Igaz én még ezután se szeretném lezártnak tekinteni a témát, bár a párom még nem repes épp a folytatásért. Az elõzõ két szülésem egészen különbözõ volt, így inkább a tudatlanok kíváncsiságával várom: ez a baba mit tud variálni az elõzõekhez képest?
(Azért a császárt valahogy én sem szeretném kipróbálni
). Látod Sheila most már legalább tudni fogod miért utálod majd a gyõri szülészetet
. De csak pozitívan, ahogy írtad! A Te tapasztalatoddal majd jól elküldheted a kedvesnõvéreket a ... a nõvérszobába
. Újat úgyse tudnak mondani. És csak 3 nap.
Ilke!
Nem baj ha sokáig csuklik a manó. Mikor megszületik legalább ilyen sokáig fog
és alig van rá praktika, hogy elállítsad. Õk rém türelmesen viselik
, csak az anyuka szívét facsarja.
Noemi!
Ha nincs konkrét problémád, akkor semmi okod feltételezni, hogy gond lenne a méhlepénnyel. Elõl tapadó méhlepény is lehet teljesen normális. A háziállatnál nekem a hízósertés és az 50 kg-os táposzsák jelent meg a szemeim elõtt
. A 4kg súlyú kutyusod aligha okozhat gondot
. Én a 16 kg-os fiamat emelgetem, szintén kádba
. Ha nincs semmi riasztó tüneted, akkor nyugodtan folytassad a megszokott életviteledet
.
Forgi, Andi!
Gratulálok a babákhoz!
Ancsa!
A gyomorégésre a patikus is tud ajánlani kifejezetten kismamának valót, de többen esküsznek a Rennie Digestive-re. Sajnos a gyomorégés nem szokott javulni
. De figyeld meg hátha valamitõl rosszabb kávé, csoki stb.) és azt hagyd ki. Nekem szokott segíteni egy csésze langyos tej és pár szem keksz.
Gitta!
Én is feküdtem kórházban fenyegetõ vetélés miatt a 9.-12. heteken. Nekem a méhlepény volt rossz helyen, részben takarta a méhszájat és ezért egy darabon felvált. Élénkpiros vérzés volt, a doki nem igen bíztatott. 4 hétig feküdtem, enni, meg WC-re mehettem és csak egy Pipolphen nevû nyugtatót szedegettem, amitõl jobban tûrtem a kórházi bezártságot. És elmúlt és utána már semmi gondom se volt. Sokaknak a szokott menses idejében jelentkezik vérzés. A dokid nem tudta megmondani az okot? Sok kezdetben vérezgetõ kismama mondhat aztán magáénak probléma-mentes terhességet
.
Dorka!
Nemrég írtam, hogy sok rossz AFP eredménnyel rendelkezõ kismamánál aztán nem találnak semmit. A módszer elég megbízhatatlan, fõleg ha a terhesség kora sem teljesen biztos. A rossz AFP után legalább a kismamák 95%-ánál nincs semmi rendellenesség. Szóval fel a fejjel és ne aggódj
! Rendben lesz minden
.
Zkati!
Ha még egyben vagy... A kispapás szülésindításban nem csak a fizikai jelenlét számít, hanem a spermában van egy hormon (ha én tudnám, hogy melyik?
), ami hatással van. A zselés szülésindításnál ugyanez a hormon van a zselében is. Otthon, kispapával mégiscsak kellemesebb
, már ha valakit nem gyötör a félsz, hogy hátha mégis árt.
Krisztinka!
Vannak megrögzött túlhordó kismamák. Nekem is volt ismerõsöm aki a harmadik gyermekét is csak makacsul a 42. héten volt hajlandó megszülni
.
Lella!
A hétvégén rám is rámjött az ehetnék. Csak én sajnos almás rizsfelfújtban éltem ki magam. Még szerencse, hogy a fiaim a java részét felfalták elõlem
.
Na itt a vége, fussatok el véle. Kösz a türelmet.
Bori (30+4) Kata szerint. Akkor most mikor is szülünk
?