Sziasztok!
Szép kis termés volt itt egy nap alatt, alig győzöm olvasni!
Eszter!
A 20. hétig dolgoztam, aztán már csak szabi és utána táppénz.
Vancsa!
Nekem még most is hullik kicsit a hajam, de már sokkal jobb!
Szilvi!
A GyES az iskolaKEZDÉS évének végéig jár? Úgy értem, ha 7 évesen mennek suliba, mert novemberiek, akkor nem csak a 6. év végéig lehetek GYES-en?
TFenyő!
A GYED 83 ezer, és még abból is levonnak valamit, úgyhogy 60-at kapsz meg. (Legalábbis nekem ennyit utalnak, nagy csalódás volt. A GYES viszont dupla, kb. 45 ezer, Szilvi írta pontosan is, azt hiszem.
Tücök!
Én szintén abba a hibába estem, hogy nagyon "bevettem" a Kismama és egyéb magazinok írásait, hogy hogy KELL zajlania a terhességnek, szülésnek , szoptatásnak, etetésnek, altatásnak, stb. , nagyon "meg akartam felelni" úgyhogy eléggé kiakadtam, amikor nem úgy ment minden mint ahogy elképzeltem. Igazából én spontán szülésre készültem, szülés után mellre tett babával, rooming-in-nel, tökéletesen szopó csecsemővel. Helyette a 35. héten elment a magzatvíz, az orvosom külföldön volt, úgyhogy másnál szültem, ráadásul császároztak, a babákat úgy átvitték a kórházból a Klinikára, hogy nem is láttam őket (semmi bajuk nem volt, nem kellett lélegeztetni, csak hízniuk kellett), aztán betettek egy olyan szobába, ahol 3 óránként hozták a babákat szopni, én meg végigbömböltem az első napot és éjszakát, mert én nem láthatom a gyerekeimet
, aztán a szoptatás sem ment simán, Petra lányom 3 hónapig minden szopi helyett tekergett és ordított a karomban. Az egyetlen vigaszom az volt, hogy volt rengeteg tejem, legalább ez "sikerült", így ha üvegből is, de Petra is anyatejet kapott. Nagyon nehéz volt megbékélni a gondolattal, hogy itt nem én irányítottam és nem olyan ideális és rózsaszín minden mint terveztem. Igazság szerint még ma is siratom az "ideális szülést", de azt hiszem az idő mindent megold. Imádom a két csajszit, szerencsére az ő mosolyuk mindig leveszi az embert a lábáról.
Bocs a hosszú litániáért, kitartást, egyre jobb lesz! És ne akarj megfeleni, csak azt tedd , ami neked és a babáidnak jó. Én sajnálom, hogy nem volt netünk korábban és nem csatlakozhattam már terhesen a többiekhez, szerintem akkor másképp fogtam volna fel a dolgokat.
Edit!
A rúdtra húzható karikákat az én lányaim is nagyon szeretik (kb. 800 Ft. volt), bár még nem rendeltetésszerűen használják, de biztos eljön annak is az ideje.
Jók a sípolós könyvek, vagy az olyan textilkönyvek, amik zörögnek, színesek, tépőzárasak. Nekünk a Libero-tól van ilyen és naygyon sokat játszanak vele. Vagy a labda, ami nagyon olcsó de nagyon szeretik nézni, ahogy gurul. A felfújható strandlabda a kedvencük. Azt nem fújjuk teljesen keményre, így meg tudják fogni, fel tudják emelni, nagyon élvezik. Petra most kapott a névnapjára búgócsigát, oltári nagy siker. Azt szeretik a legjobban, hogy én felhúzom, ők meg elborítják
A felhúzhatós fürdőjáték is jó, a nagykádban fürdenek, szeretik nézni ahogy úszik a vízen.
Sziasztok! Megyek fürdetni.Már megint egyedül
Remélem hamar elalszanak.
Tényleg, van köztetek valaki, aki még szoptatott 11 hós babákat egyszerre? A hagyományos hónaljtartás már rég a múlté, nem hajlandók lefeküdni, tekeregnek, elmásznak. A karomban fekve csak akkor szopnak, ha egyedül szopnak. Próbálkoztam úgy, hogy ülnek az ölemben, de úgy kimered a nyakuk, csak egy rövid ideig szopnak, aztán már nincs töürelmük, ráadásul összekarmolásszák egymást, megtépik egymás haját, stb. Már azt is próbáltam, hogy fekszik mindkettő a földön, én feléjük térdepelek, és úgy szopnak, de az eredmény ugyanaz. A külön szopi azért nem megy, mert az egyik, ha látja hogy tesót szoptatom, azonnal jön, és ha ő nem kap, akkor ordítás van, így az sem szopik, aki tehetné. Sajna ha egyedül vagyok este nincs aki lefoglalja a nem-szopó babát, nem tudok mit kitalálni, ilyenkor a játék sem köti le őket. aztán persze ilyen szopi után baromi nehéz az elalvás. Ennyit a Kismama megazinok által javasolt nyugodt esti szertartásról... Persze ha apa itthon van egész más, akkor míg én szoptatom az egyiket, ő fürdeti a másikat, mire végeznek, az első már alszik.
Na, tényleg rohanok, szerintem svájci óraművel mennek, 2 percet késik a fürdés és máris követelőznek...
Ditke