Új privát üzeneted érkezett!

Heszter!

Köszi a báránykás sztorit. Igazából nem akarok én mindenképpen nekik valamit, csak arra gondoltam, akkor nem sírnának rögtön ahogy kilépek a szobából, vagy könnyebben alaludnának. De azt hiszem nekik kell ilyet választani, nem hiszem hogy én tudnám rávenni őket.
A dokid lehet hogy nem mond számokat, de a kiskönyvedbe elvileg be kell írnia, szerintem nézd meg. (Bár lehet hogy elég rondán ír, nekem egy hétbe tellett míg kiskubiztam, hogy mi lehet az az irkafirka...) De ha meg van elégedve akkor semmi gond nem lehet! Jó nagyok a babák, bár tényleg tévedhet az UH, nekem az egyiket grammra pontosan belőtték, a másikkal meg tévedtek fél kilót Kép , bár igaz, hogy annyira lent volt a feje, hogy csak a fülét mutogatták mindig Kép, mert többet nem láttak belőle, így a BPD-t sem tudták pontosan mérni.
Jó neked, hogy így 32 hetesen még szabadlábon! Én már ilyenkor sajna be voltam zárva Kép
Jó pihenést!

Ditke
ditke62

Sziasztok Lányok!

Én még nem írtam nektek, de régóta lelkesen olvaslak Benneteket!
D vitamin ügyben eléggé megoszlanak a vélemények, én is hallottam már a 2 éves korról is, de nekünk speciel azt javasolta a doktor nénink, hogy 3 éves korukig kapják. Így aztán én adom a fiúknak szorgalmasan, ötször 1 cseppet egy héten /nyáron csak hármat/. Õk már 3 évesek lesznek decemberben, Peti és Andris címmel vannak képeink a fotóalbumban.
Gyönyörűek a babáitok, nagyon ügyesen csináltok mindent és olyan jó tanácsokat adtok egymásnak, hogy eddig még bármi tapasztalatomat meg akartam volna osztani veletek, mindig megelőzött valaki. Azért majd ha valamit végképp nem bírok magamban tartani, jövök még, jó?

Sziasztok!
Éva
Éva70

Sziasztok!
Elkényeztetés ügyben Nettkével is, de Edittel és Clairevel is egyetértek. Természetesen mi is babusgatjuk a fiúkat, főleg ha ébren vannak, sokat vannak kézben. Nem is arra gondoltam, hanem, hogy pl evés után, egy-két büfi és én leteszem őket, ha látom, hogy aludni fognak. Aztán ha mégsem felveszem. De anyu addig tartja a karjában, amíg jó mélyen el nem alszik, csak akkor teszi le. Na így szerintem hozzá lehet szoktatni a kézben alváshoz.
Zsófival is ezt tettük, emlékszem tök sokat járkáltunk vele mire elaludt. A mai napig nem tud egyedül elaludni. De nem bánom, lehet, hogy ő egyszerűen ilyen típus.

Judyt! Nagyon aranyosak az alvós képek!

Tunka!
Nálunk is külön ágy van, csak egymás mellé tolva. Először nem tettünk rácsvédőt, de már feltornásszák magukat, így fel kellett rakni.
Bár még nem reagálnak egymásra, csak ha valamelyik sír fülel a másik.

Mikor veszik már észre egymást?

Vancsa!
Helyesek a fiúk! Nekünk is a DM pelus jött be annak idején.

Pocakosok!
Ügyesek vagytok, kitartás! Ha jó a dokitok nem kell félni a sima szüléstől (én féltem, mint barom, aztán tök "jó" volt).

Vikta!
Köszi, jól vagyunk. 7x esznek, 80-100 ml között.
Súlyuk:3200 g körül.
Érdekes a napi program rendszereződni látszik.
Reggel vannak ébren 7-10 között, és este 5-8 óra között. Este nyűgösebben. Éjjel alszanak a zabán kívül.
Gond a kakilás. Neked hogy megy (bocs a babáknak)?
Nálunk 2-3 naponta, akkor is segítek, hogy masszírozom a pocit, meg nyomom a lábukat a hasukhoz. De a 2. és 3. napon már látszik, hogy kínlódnak, mégse megy nekik.
Közbe kapnak egy kis kamilla- meg édeskömény teát.
Ez segít? Vagy van jobb?

Üdv!
Enikő
olajfácska

Nagyon köszönöm a válaszokat és én is külön ágyat fogok venni nekik!!!!!!!!!!!
Puszi mindenkinek!

Judyt!nagyon édesek a kis krapekok4
tunka

Szia Éva!
Üdv a topicban! Egyben szeretettel hívlak a másik, "nagyikres" topicba, ez alatt találod. Oda kétévesnél idősebb ikrek tartoznak, mások a témák is. Az én fiaim nov. 29-én lesznek háromévesek, úgyhogy kb. egyidősek Petivel és Andrissal. Õk hanyadikán születtek, hanyadik hétre és milyen súllyal? Csabi és Marci a 30. héten 1380 grammal születtek, a II. Női Klinikán. Te melyik kórházban szültél? Mennek oviba januártól? Az enyémek mennek, ha sikerül addig elérnünk a szobatisztaságot. Ti hogy álltok ezügyben?
Nagyon helyesek a fiaid és kivülálló szemével nézve nagyon hasonlítanak! Szuper vidám gyerekek lehetnek, mindegyik képen nevetnek! KépAz enyémek is ilyenek, hála Istennek!
Nincs rólatok friss fotó?

Amúgy nekünk azt mondta az orvos, hogy elég a D vitamint 2 éves korig adni, úgyhogy én már nem bajlódok vele.

Cat!
Bár még van egy hét hátra, de így legalább én lehetek az első, aki gratulál neked és a nagyfiúknak!!! Kép Isten éltessen titeket! Hogy fogtok ünnepelni? Egy torta, két torta, gyertya, tűzijáték stb? Mit kapnak majd ajándékba?

Sziasztok!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!!

Még csak 13-ig olvastam vissza...lassan kelnek a gyerekek...

Ildi!!!Igen a büfipadon fekszik Laura...sokat használjuk forditva is ...nagyon szeretem ...kár hogy már lelóg a lábuk és lassan már kicsi lesz!!!

Mensi:nekem most másodszor "volt -van" meg,a babák 4,5 hósak.csak 2-szer van szopi reggel és este kb 3 hete.Most arra leszek kiváncsi hogy időre jön -e meg vagy ez most még rendszertelen...

Rólunk!:Laura kigyógyult a náthából,Norbika megúszta.Már épp élveztük hogy egészséges mindenki amikor én elkaptam a hasmenéses virust...tőlem pedig Laura .Norbi ezt is megúszta.Úgy néz ki neki nagyon erős a szervezete...
Talán ma van az első nap hogy csak 3 kaki van....

Most nincs hozzátápi,de mikor nem volt virus akkor ettek barackot,körtét és répát...kicsit átforralva pépesitve botmixerrel.
Nyersen még nem merek adni nekik...LÁNYOK Ti mikor adtatok nyersen?
Mennem kell...éhesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kristin
kristin75

Szia Mimóza!

Köszönöm a kedves fogadtatást! Kérdéseidre válaszolva: 2002. december 22-én születtek a fiúk 2300 és 2360 grammal, a betöltött 38. héten, a Bajcsy Kórházban. Aztán másfél nap múlva már mi is a II. Női Klinikán voltunk /engem a férjem vitt át autóval, kész élmény volt friss császárral/, mert Andrisnak vért kellett kapnia. Úgy mondták nekünk, hogy a méhlepényen keresztül "átvéreztek egymásba", így született egy vérszegény és egy sűrű vérű gyermekünk. Petinek infúziót kötöttek be, azzal higították a vérét. /Mivel dec. 24. volt éppen, a vért is a férjem szerezte be, és szállította a kórházba... Jó kis viszonyok, mi?/ Persze nagyon meg voltunk ijedve, sosem hallottunk még ilyenről, de szerencsére semmi komoly gondot nem jelentett, mindegyikük hamar rendeződött. Egy hetet töltöttünk a kórházban, szerintem azt is csak azért, mert a hétvége és úgy egyáltalán az ünnepek miatt nagyjából nem volt, aki haza engedjen bennünket.
Én is januártól szerettem volna őket oviba adni, de bárhova mentünk, mindenhol csak azt hallottuk, hogy na az nem fog menni, mert szeptemberben feltöltik a csoportokat, így nem sok az esélyünk az év közbeni csatlakozásra /Zuglóban lakunk/. Gőzerővel javasolták viszont a bölcsit, úgyhogy abba belevágtunk. Mivel a szobatisztaság terén még mi sem értünk el töretlen sikereket, ez egyelőre tényleg jó megoldásnak tűnik. Na de erről itt többet nem is regélnék, majd megyek a "nagyokhoz", és ott folyt. köv., Ok?
Egyébként tényleg nagyon vidám kis fickók /bár nálunk van árnyoldal is bőven, csak akkor kevesebb kép készül róluk.../, és nagyon hasonlítanak egymásra, bár kétpetéjűek. Majd rakok fel róluk friss képeket is.

Kristin!

Én a gyümölcsöket mindig nyersen adtam nekik! Almával kezdtünk 5 hónapos korukban.

Sziasztok!
Éva
Éva70

MimózaKép
Köszönjük szépen. Pont ma rendeltük mega tortákat a Szamosban. 2 torácska lesz nekik, és egy a vendégeknek. Tüzijátékot még nem vettem, de jó, hogy mondod, egyet azért beszerzek. Nekik gyertyácskák lesznek a tortán, és két marcipánfigura. Szülinapra tőlünk FP cirkuszvonatot kapnak, a nagyszülőktől további játékokat. A vendégek ajándékairól nem tudok, de gyanítom, hogy karácsonyig minden nap más játékkal játszhatnak majd a fiúk.KépKép Iszonyú hamar elment ez az egy év, el sem hiszem, hogy pont egy éve már
éppenhogy csak döcögtem a kórház folyosóján, hasamban a két pörccel. Ma meg két hatalmas rosszcsont fiam van. Mennyit változott az életünk azóta!!!KépKép

ÉvaKép
Én is zuglói vagyok, és szeretnénk 1,5 évesen (jövő áprilistól) bölcsibe adni a fiúkat. Ti hová jártok ? Nagy a sorbanállás ? Mesélnél kicsit nekem a bölcsiről, akár magánban is?

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Cat!

Gratulálok a gyönyörű kis 1 éveseidhez! A Szamos torta tökéletes választás volt, biztos szép is lesz, meg nagyon finom és kiválóan kenhető... Maszatosan még édesebbek lesznek, okvetlenül tegyél majd fel képet! /és minél fehérebb ruhát adsz rájuk, annál jobban fog látszani a végeredmény.../
Mi a Tihany térre járunk bölcsibe, majd írok neked emilkét!

Éva
Éva70

Enikő!

Nekem Csengével nem volt gond, ő kakailt ezerrel, Petra viszont nehezen. Ha a 3. napra sem volt kaki minden próbálkozás (hasmasszázs, torna, stb) ellenére, akkor én Glicerines kúpot adtam neki, attól tudott kakilni, sokkal jobban volt utána. Ne félj, nekem egyáltalán nem szokott hozzá, mióta hozzátápit is kap minden rendben. (Csak a banán fogja meg nagyon, azzal csínján bánok.) Ja, és ne egy egész kúpot adjál, az elég nagy, én mindig lefaragtam belőle!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Éva!
Üdv itt. Kép Fiaim picit idősebbek, pont 2 hónappal.
Mi Caték közelében lakunk. Mivel már januárban közölték velem, hogy ne számítsak ovihelyre Zuglóban, ezért bölcsibe küldtek. De nem bántuk meg. Kevesebben vannak, családiasabb, mint egy ovi, ahova több gyereket is felvesznek, mint ahány hely van. Mi a Bácskai bölcsibe járunk aug. 29-től. Kép

Cat!
Boldog szülinapot a 2 kis gézengúznak! KépKépKépKép

Eri
simones

Cat!

Gratula így előre is a szülinaphoz! Kép Kép
Milyen ez a FP vonat? Már mi is gondolkodtunk, hogy mi legyen a szülinapi ajándék (bár nekünk még több mint egy hónap van addig), de nem tudom mi lenne az, amit nem unnak meg pár nap alatt, sokáig lehetne használni. Ráadásul már van egy csomó játékunk (még olyat is kaptunk, ami majd 18 hónapos kortól javasolt, legalábbis a dobozán ez van), szóval ha valakinek van valami szupi ötlete, írjátok már meg! Köszi!

Krisztin!

Én 6 hónaposan kezdtem el a hozzátápit, de a gyümölcsöket mindig nyersen adtam nekik, főzni csak a züldséget főzöm.

Ditke
ditke62

írtam egy csomót de eltűnt most meg időm sem erőm újra írni. a fenébe....

Vikta
vikta

DitkeKép,EriKép
Köszi a köszöntést, de csak 6-án születtünk, addig még van 4 napom nélkülük.KépKép

DitkeKép
Az FP vonat olyan zenélő vonat, amibe a tipikus FP kockákat kell beletenni. Nem tudom ismered-e az FP peek a blockos sorozatát? Nekünk az nagy kedvencünk.A vonat zenél, világít, és megy magától, ha a mozdony kéményt megnyomjuk. A nagyszülőktől is játékokat kapnak. Már pár embert megkértünk, hogy ne vegyen már játékot, mert úgy sem köti le őket huzamosabb ideig, és nem is akarom elkapatni őket, hogy mindent megkapjanak.
Ami jó dolog, az a bébitaxi, azt nem bántam meg. Minden nap játszanak vele, Samu járássegítőnek is azt használja, Oli állandóan szereli, és már önállóan ráülnek és lábbal hajtják.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Csatlakozok az ünneplő tömegekhez!
Éljenek sokáig a kis Törpök!
Én is a lábbal hajtós motort akartam ajánlani,de ugy látom már túl vagytok rajta.
Nálunk az a nagy hir,hogy Dorcsi elindult,és Lillácska is nagyon gyanusan próbálkozik!Kép
Asszem vége a csuszo-mászo korszaknak,most nekünk következik a"derékszögben a család figura"
Holnap szét bulizzuk az agyunkat!Délelött kezdünk egy 3 éves zsurján az állatkerti játszoban,aztán du.belerősitünk a barátnőm 2 évesének a házibuliján,csak birjuk szusszal!

Tunka!
A Hartant ujonan vettük itthon a Matti áruházban 2004 ápr.-ban,nem tudom garanciális-e még.
Neked mikorra "aktuális"?
Rita/fenyő
törpefenyö

RitaKép
Köszi a köszöntést, de még van 3 napunk a születésükig.KépKép
Gratulálok Dorcsinak! Nagyon ügyes kiscsaj.KépKép Szerintem Lilla is hamarosan követi, aztán jajj neked.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat,boldog szülinapot a kis manóknak Kép!

Olvastam az ágy kérdést és mi is a külön ágynál maradtunk, sőt még a külön szobánák is. Úgy alszom mint a nyúl, minden neszüket hallom és hallottam, de bevallom nem rohangáltam minden neszükre.

Lányok segítsetek! Áprilisiak a fiúk, tavasziak. Imádnak kint lenni és kint aludni. Sajnos lassan jönnek a rossz idők és a korai sötétedés. Nem fogom tudni kint altatni őket, amit nehezen fognak elviselni. Hozzászoktattam a ringatáshoz. Fogalmam sincs hogy szoktassam rá a benti alváshoz az ágyukban legkevesebb sírással.
Valószínű én rontottam el, mert néha lehett volna bent altatni őket, de én akkor is levittem, ha épp esett az eső. Van egy fedett teraszunk.
Kinek mi a tippje?

Nektek is hullik a hajatok? Nekem nagyon! Nőgyógyász szerint a szoptatás miatt, de vettek vért is a biztonság kedvéért. A TSHm kicsit kissebb a kelleténél, de nem vészes. Mondjuk nem is vagyok tisztában mi is ez valójában. Ti mit csináltok a hullás ellen? Szedem még az Elevitet is. Vérszegény nem vagyok.

Van még egy kérdésem: Milán már a 3. éjszak hogy felébred. Vagyis nem is ébred fel csak nyekereg és nyög álmában. Ilyenkor még ki sem veszem, csak simogatom a hátát és abbahagyja. Szerintetek miért csinálhatja? A foga szerintem még nem, mert nappal nem sír.

Előre is köszi mindent!!

További jó babázást

Vancsa

Kép
vancsa

Cat!

Köszi a bébitaxi ötleltet, épp ma kaptak egyet Petra névnapjára a nagyszülőktől. Igazából még nem tudják használni, ha tolják maguk előtt, túl gyorsan megy, orraesnek vele. De gondolom idő kérdése a dolog.
Az FP vonatot majd megnézem, biztos lehet valamelyik bababoltban kapni.

Ditke
ditke62

Vancsa Kép
altasd kinn őket. Semmi bajuk nem lesz. Adj rájuk meleg ruhát meg takarót. Télen is aludhatnak kint.
(de ettől függetlenül a probléma létezik. Én a pár nap alatti, sírásos beszoktatást javasolnám, ha meg tudod tenni, hogy hagyod őket üvölteni - ez a leggyorsabb. Nincs ringatás, ágyba be és 5-10 percentként menj be, ne vedd ki őket, csak simizd meg... első nap kemény lesz, de utána jobb!)
Éjjeli kelés: nálunk is volt. Én fel sem keltem ilyenkor, csak, ha elkezdett sírni, de ált. odáig nem jutott el.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vancsa!

Mi is kint alszunk.Igaz már csak délelőtt.Délután az ágyban,de ott csak fél órát hajlandók aludni és még mindig megy a nyüszizés.Nem üvöltenek,de nyüszögnek,míg az álom el nem éri őket.Nálunk ágybatételkor van egy kis tea,utána már csak cumi és simi.
Egyébként ha van fedett terasz (nekünk ez van),akkor úgy minusz 10fokig kint aludhatnak.Persze ha nem fúj be rá a szél.Én is így tervezem!
Az ágyba szoktatás kérdésében Orsival értek egyett.Én a gyorsabb módszert választottam.Így első nap jó fél órát bőgtek,aztán egyre kevesebbet.A titka,hogy először tök fáradtan tedd be őket.Persze vigyázz,hogy ne essenek át a holtponton,mert akkor az ellenkező hatást éred el.Aztán ha megszokták,akkor mindig ugyanabban az időpontban.
Éjszakai ébredés:nálunk 3. hete megy.Természetesen felváltva,mintha összebeszéltek volna.Ma például Benike volt ébren 2-kor.Dumált egy darabig,aztán egyszercsak elaludt.De van amikor kell a cumi a visszaalváshoz.És volt már olyan is,hogy 2órán keresztül felváltva dugdoztam a cumit a fiúk szájába,mire mindhárom visszaaludt.
Mi egy szobában alszunk és kezd nagyon fárasztani ez a dolog,mert teljesen felébredek a fülelésben.De nem tudok,mit tenni ellene!

Milyen játékot lehet venni féléves kisfiúnak nem túl nagy összegből?Csörgő,bébitornáztató kilőve.

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Boldog szülinapot a lurkóknak!Napján köszöntitek őket?Lesz gyerekzsúr vagy csak a család?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok lányok!

Már elég régen jelentkeztem, így most jó sok időbe tellt visszaolvasni.

Eramaci
Köszi az infot a gyesről, jó tudni a dupla pénzről. de akkor nem dupla ideig jár?
Nagyon szép a 4D-s kép, aranyos a pici. Én ugyan 4D-sen nem voltam, a sima uh alaján a doki 99%-ra fiú-lány párost lát. Én is nagyon örülök neki, gondolom ezzel te is hasonlóan vagy.

Lányok!
Sajnos Kmoncsitól most nem tudom megkérdezni (ezúton is kitartást neki!), de örülnék ha segítenétek. Honnan tudhatom meg a babák súlyát? Nekem a doki csak fej-, haskörfogatot, stb. szokott mérni, de a súlyról soha nem nyilatkozik. Azt uh alapján egyáltalán meg lehet állapítani? Ha nem, akkor hogyan?

Kismamák
A kismamák (Borkadorka, Szilvinak, és a többiek) nagyon keveset írnak. Mindenki dolgozik még? Én járok szülésfelkészítőre a II. női-be. Nagyon jó, és többek között egyszer közvéleményktatás volt, hogy ki dolgozik még. Képzeljétek rajtam kívül csak 3 kismama jelentkezett. Pedig voltak egészen friss terhesek, és hát rajtam kívül csak egy lány vár ikreket. Itt most én tartanék mini-közvélemyén-kutatást: IKREKKEL KI HANYADIK HÉTIG DOLGOZOTT?
A válaszokat előre is köszi!

Ikresmama (B. S. Eszter)
ikresmama

Szia Eszter!

Én a 21. hétig dolgoztam. Az első dokim az első naptól táppénzre akart venni. Egyszer füllentettem is neki, hogy azon vagyok.
Az újhoz a 16. hét táján mentem át, kérdeztem meddig dolgozhatok, erre meglepődve kérdezett viszza, hogy méééég dolgozom? Na , mondja max. a 20. hétig, így lett betöltött 21. Nem volt strapás munkám, és szeretek emberek között lenni.
De a babák érdeke az első, nyíló méhszáj, stb. komolyan kell venni.
Te hol jársz?

A babák súlyához van egy közelítő táblázat, ahol a fejkörfogat mellett ott a súly. Nézd meg, csatolom.
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Én is úgy tudom, hogy 6 évig jár az ikergyes.

Vikta! :-)
Láttam írtál, de eltűnt. Lécci-lécci írj újra, olyan kíváncsi vagyok mi van veletek!!!

Nálunk most nyugi van, anyu áttolta őket magukhoz (falu végén laknak)
Poénból mondtam neki, hogy csomagoltam az éjszakára tápszert is, hát elkerekedett a szeme!
Tudnék aludni az biztos!

Cat!
1 év! Tök jó! Most már könnyebb lesz, ugye? Állítólag csak az első év a nehéz :-)))

Bár, ha csak olyan nehéz, mint nekünk az első hónap, azzal kiegyezek. Mi meg holnap töltjük be az 1. hónapot. Eddig ok...

Puszi!
Enikő
olajfácska

Sziasztok!

Nagyon örülök ennek a topiknak, bár időm még nem volt visszaolvasgatni.Nagyon örülnék, ha néha fordulhatnék hozzátok némi "lelki-beöntésért"Kép, és esetleg én is segíthetnék 5 hónapos tapasztalatommal.
Vegyespárosom van.A hónapok alatt belerázódtunk a dolgokba, ami a gyakorlati részét jelenti.
Viszont amivel problémám van, az én magam vagyok.
A mai napig nem tudom megszokni, ha az egyik gyerkőcömmel foglalkozom, a másik pedig sír.Összeszorul a gyomrom, a szívem és nem tudok arra koncentrálni, amelyiket éppen ellátom.Persze igyekszem mosolyogni arra, amelyik éppen a pelenkázón van, van fürdetem, de a másik sírása nagyon zavar.Tudom, hogy erre nincsen megoldás, majd egyre jobb lesz a helyzet.Az is a baj, hogy nem vagyok elég spontán.Félek minden változtatástól, hogy ha valami másképp lesz nyűgösebbek lesznek, az éjszakai alvásuk felborul stb.

Talán az is benne van a dologban, hogy párommal mi egy gyermekre "rendezkedtünk" be.A tehességet sem úgy éltem meg sajnos, ahogyan az igazán jó lett volna.Féltem a rám váró dupla felelősségtől (mivel tudtam, hogy a férjemen kívül semmilyen segítségem nem lesz) A kórházban töltött hetek is rányomták a bélyegét a babavárásra...

Természetesen imádom Õket, hiszen fantasztikus dolog az anyaság, sok örömöm van bennük.Jó babák,éjjel sincs az alvással komoly gond.
Én mégis alig alszom, túl görcsös vagyok.

Meg lehet szokni ezt a dupla felelősséget?
Van arra valami megoldás, hogy kicsit lazább legyek, és jobban élvezhessem a babáim közelségét?

Köszönöm, ha válaszoltok, de már az is jólesik, ha megoszthatom Veletek /hasonszőrüekkel Kép/ a gondolataimat.
tücök

sziASZTok!

félkézzel irok a másikban Laura lóg.
alighogy kikecmergett a takonykórból elkapta tőlem a hasmenéses virust.ma csak 2-szer kakilt...úgy nézett ki ennek is vége ...erre ma megcsipte a szemöldökét egy darázs...
Szegénykém...rájár a rúd!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viszont ahhoz képest elég jól viseli!!!

Én a 22.-ik hétig dolfgoztam.Addig mig jólesett!!!Már kezdett nehéz lenni a hasam.

Judit!!!
Nagyon édesek a fiúk,bár még nem olvastam vissza,csak láttam mikor bejelentkeztem.Ti már esztek gyümit,zöldséget?mit szólnak a fiúk?Izlik nekik?Mi a favorit?

Cat!!!
Hogy telik az idő.Mikor jöttem közétek neked voltak 4-5 hósak.Erre most meg már az 1 szülinapjuk lesz!!!!
mikor irták a Mamik milyen gyorsan megy az első év...nem gondoltam volna ,de tényleg gyors.Most szültem és már lassan 5 hósak....BORZASZTÓ!!!
mikor kiakadok mindig gyorsan eszembe jut hogy ne idegeskedjek mert nem sokáig élvezhetem azt hogy ilyen pincurkák!!!

Tücök!

Mi is csak 1 babát vártunk ,ki is akadtunk.
A terhességem eleje nem is volt igazán öröm...ha most lennék terhes egészen másként élném meg....szóval azt hiszem értem mit érzel...bár azt tudom mondani élvezd ki minden percét mert rövid ez az idő....
Nekem is elég nagy nehézséget jelent ,ha sir a másik.Én sem igazán tudok 100%-osan koncentrálni rájuk külön-külön.
A dupla felelősség terhét viszont én nem érzem tehernek...
Ami nekem nagy előny...Anyukám mindig ott van segitségnek amikor csak igénylem.!

Edit!!
Kérdés hozzád!!Remélem nem téped a hajad tőlem...szoc.pol.Kép
Szóval úgy néz ki meg lesz.
A költségvetés 70%-ról kell szla.A 2,4Mft-ról is kell.
A 2,4Mft-ról a szla. , szerződés utáni dátum legyen ,a többi szla. pedig szerződés előtti?
Kicsit zagyván irtam ,de érted mit akarok kérdezni?
Mi az amiről elfogadják a számlát?Nyilván épitőanyagról.Van nekünk kilincs,lámpatestek,szanitar ,csaptelep...ezek is jók?
Bocsánat hogy megint zaklatlak ezzel!!!!

kristin
kristin75

Ikresmama - Eszter Kép
a babák súlyát csak megsaccolni lehet, de ezzel óriásit lehet tévedni... akár fél kg is lehete +/-. Az én dokim sem mondott sosem súlyt, mert azt mondta, hogy az UH pontatlan. Nagyon függ a látószögtől, amit mér. No, meg ha logikusan végiggondolod, sok egyforma fejű és magas, de súlyban nagyon eltérő felnőtt is van... a babákkal ugyanez a helyzet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

IkresmamaKép
A duplagyes 6 évig jár, tehát dupla ideig is.KépKép

Én a 14. hétig dolgoztam az ikrekkel. Nem rajtam múlott, mert ekkor kinyílott ujjbegynyire a külső méhszáj, és a dokim nem engedett tovább dolgozni.

EnikőKép
Nekem az első 6 hónap volt rémálom a kölkökkel, de szó szerint. Két hasfájós fiú, aki mindig sírt. Azóta szerencsére jobb lett, és egyre könnyeb, ahogy egyre okosabbak, ügyesebbek. Persze nehogy azt hidd, hogy gyaloggalopp, de tényleg jobb. Ma meg tündérkéim voltak, mert nagyon jól viselkedtek. Lehet, hogy ez már tényleg az 1 éves változás?Kép

TücökKép
Engem is az viselt meg a legjobban, hogy az egyik sír, amíg a másikat ellátom. Sajnos semmit nem tudsz ellene tenni.Kép Én a másikat a hordozóban lábbal ringattam közben. A dupla felelősség érzése nekem nem volt meg, szerintem egy gyerekkel is ennyit paráztam volna. Az a legfontosabb, hogy egészségesek a picik, más már nem számít.

KristinKép
Nagyon hamar elment ez az 1 év, pedig sokat küzdöttem velük. Emlékszem az első éjszaka után már jöttem panaszkodni, hogy hogy lehet ezt túlélni, hogy non-stop szopnak és üvöltenek a kölkök. Hát jelentem túl lehet élni, és utólag megszépülnek a dolgok.KépKép Tényleg nem szabad siettetni az időt, mert olyan hamar elmegy, és vissza nem térő pillanatok azok, még ha sírnak is.
Ja és nagyon büszke vagyok rá, hogy egyedül csináltam végig az egészet, segítség nélkül. Pedig sokszor sírtam segítségért, hogy de jó lenne.KépKép

Sziszusékkal mi van ? Olyan régen jelentkezett! Csak nem a tesókérdésen dolgoznak ?KépKép

Edit73Kép
A Kenguru Goldban és a Mini Manóban is lehet kapni a GALT játékokat, ami nagyon szuperek egy 6 hónapos babának. Például a GALT könyvecske 1500 Ft, de nekünk a leghasznosabb játékunk a mai napig. De ha drágábbra gondoltál vannak a gALT állatkák, ami 4.000 Ft 4 db.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok LányokKép
A hosszú hallagatás után végre visszatérhetek ide is mert van már netemKép Remélem minden kis manócska jól van a szüleikkel együtt és jól viselitek az őszi időjárástKép
Mi egy hét múlva ünnepeljük Lilcsike és Geri második szülinapját és minden nap rácsodálkozom, hogy milyen fantasztikus kis emberkékKép

Visszaolvasni sajna nem tudok de ha nem bájátok újra csatlakoznék HozzátokKép Az e-mail cimem megváltozott: dorisz1973@fibermail.hu de csak kb egy hét múlva aktiválódik igy akkortól tudunk levelezni isKép

Nagyon Boldog szülinapot kivánok a kis ünnepelteknek és jó egészséget mindannyiotoknakKép

Puszi:Doris
doris

Ikresmama!

A Gyes dupla ideig is jár, egészen pontosan a gyermek iskolakötelezetté válás évének végéig, tehát amelyik évebn betölti a 6. évét, az év dec. 31-ig. Legalábbis én így tudom.

Tücök!

Sajna nincs időm sokat írni, de ha majd kicsit ráérek, bepótolom. Nálunk a férjem egy babát akart, én kettőt, így legalább eldőlt a vita Kép , persze azóta én szeretnék egy harmadikat (legyen már egy kisfiú is alapon), úgyhoyg azért a vita újraéledt... Szóval:A dupla felelősség nem nyomasztott, a kettős sírás annál inkább. Ráadásul én gyakran éjjel is egyedül vagyok, a férjem úgy 12-13 éjszakát ügyel (+minden nappal dolgozik), szabadságolások idején a helyzet csak rosszabb, ráadásul segítségem sincs, úgyhogy értem mit érzel. Csak annyit tanácsolhatok, hoyg próbáld meg kiismerni a természetüket (bár 5 hónap alatt gondolom ez már megy) és úgy próbáld meg kialakítani a sorrendjét a dolgoknak. Pl. Nálunk Csenge a hisztisebb, de ő aludt el könnyebben, úgyhogy mindig ő fürdött előbb, Petrának jobban volt türelme várni. Szopi után viszont hamarabb elaludt és akkor addig foglalkozhattam Petrával amíg igényelte. Ugyanezért nem szoptattam időre egyszerre őket, hogy tudjak mindeggyikkel foglalkozni, megkapják azt mintha egy babám volna, az igény szerinti szoptatást. Kicsit macerásabb, de megérte. Ha egyszerre kellett, egyszerre etettem, egyébként sokszor volt olyan, hogy az egyik az ölemben, a másikat a lábammal ringattam a hordozóban. De az is bevált, hogy mindkettő ül a hordozóban előttem, berakok valami pörgős zenét és ugrálok előttük, kb. mintha aerobikoznék, a lényeg a jó nagy mozdulatok. Elég jól elszórakoztak rajta (és fogyókúrának sem utolsó).
Na, most ennyire futotta, de majd még úgyis írunk.

Enikő!

Nálunk az első fél év volt leányálom (legalábbis akövetkező 3-4 hónaphoz képest), most mintha megint kezdene rendeződni a dolog, de nem akarom elkiabálni.

Sziasztok!

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Én a 27.hétig dolgoztam kozmetikusként,és 1 orát autoztam reggel a dugoba és egyet haza.Tiszta hülye voltam,nem tudtam leállni a pörgös életmodról,teljesen máshogy csinálnám ma már,pedig kutya bajom se lett.(szerencsére!)
Jellemző,hogy a 35.héten betuszkolt az orvosom akorházba de péntek déltől hétfő reggelig haza mehettem.(hogy ebben mi a logika)??Persze nekem nem otthon indult el a szülés,hanem egy szerda délután(legalább nem mondhatta a doki,hogy neki lett igaza!)Az hozzá tartozik az igazsághoz,hogy a barátnőm egy órával elötte bejött hozzám legyantázni.
Nekem a külön szoptatás adta meg a meg a megnyugvás,hogy mindkettejükkel tudok külön foglalkozni.Nem hiszem hogy hiányt szenvednének az ikrek az egykékkel szemben,egyre jobban látom mennyi pluszt ad az ikerség.Nekik is de nekünk is.
Van némi zavar gyes ügyben!
Ha v.ki "x"összeget keres ebböl kiszámolnak neki "y" összeget, akkor ha az illető ikreket szül Szer 2?
ugyanúgy ahogy a családi támogatást duplára veszik?
Létzik hogy bár két szül.anyakönyvi kiv.-ttal mentem nekem szimplán számoltak?
Most maximálták 83 000 körül és ha ikrek akkor ennek a duplája is lehet?ha v.ki olyan nagy összeggel volt bejelentve?
Kösz a felvilágositást előre is!
Van mire költeni!
Fenyő
törpefenyö

Sziasztok!
Ide is beköszönök néha - bár mostanában inkább csak olvastam...

Ikresmama
Aranyos vagy, hogy hiányolsz! Most töltjük a 25. hetet, egyelőre semmi hátrányát nem érzem annak, hogy ketten laknak odabent. Dokibácsihoz 13-án megyek (Hogy repül az idő! Még csak most volt a szeptemberi időpont!). Aug. 19-én dolgoztam utoljára, előtte nap voltam orvosnál. Akkor megbeszéltük, hogy kiveszem az összes maradék szabimat, utána már betegállomány. Ez van szeptember 8. óta. Meg is látszik a zsebünkön, de most nem ez a fontos. Itthon azért nem üdülök, amíg tudom, hozom-viszem a lányokat -reggel kocsival, délután, ha nincs fix vagy sürgős program, akkor gyalog. Az orvosom is tudja, hogy segítségünk nem nagyon van (anyu meghalt, apu egészségileg nem 100 % - ha írtam volna, akkor bocsánatot kérek), de szólt, hogy osszuk meg a melót, mert mostantól már nehezebb lesz...hát én még szerencsére nem érzem! A fizikai megterhelésem minimális, mert a férjem vállalja, amit lehet. (Most csak du.-tól estig dolgozik, de. nem.) A legutóbbi vizsgálat alkalmával doki meg volt velem elégedve, külön mondta is. Megegyeztünk, hogy csak akkor utal kórházba, ha nagyon muszáj. Külső segítség igénybevételével -munkáért munkát alapon, nem pénzt!- a délutáni elhozások is megoldhatók, mert itthon mindig lesz, aki fogadja a csajokat. Messzi nagyi tartalékban, vész esetére. Teljes nyugalomról szó sincs, mert a fürdőt szét fogják verni -már alig várom, olyan sz.ar. A szaniter meg a burkolóanyag már a garázsban van, "csak" a mestereket, meg az általuk hozott dolgokat várjuk még. A konyhát is meg akartam csináltatni, de az már valószínűleg nem fér bele időben. Nem akarom a családot megborított, félkész konyhával itthagyni. A kicsikkel együtt biztos nehezebb lesz majd, de nem lehet mindent egyszerre.

Tücök
Ne csodálkozz magadon! Ikrekre szerintem amúgy sem lehet készülni, max. azok számítanak rá, akik családjában volt már ikerszülés, vagy akik lombikot voltak kénytelenek igénybe venni. Sokszor még a különböző korú testvérek igényeit sem lehet egyszerre, maradéktalanul kielégíteni, ezen ne emészd magad!
Ha már idetaláltál, az fél siker, mert az itteni tapasztalt ikres szülők rengeteget tudnak segíteni! Tartok tőle, hogy fogok még én is "sírva" jönni tanácsért, a meglévő két gyerekem ellenére.....

Bocs a hosszért, jó éjszakát!

Szilvi
szilvibank

Szia Doris!!! Hurra, hurra, hurra, hogy itt vagy!!!! mar nagyon hianyoztal!!
Minden rendben... mar amennyire?
Isten eltesse a 2eveseidet!Kép

Cat,
en nem biztos hogy tudok forumozni 6-an, szoval elore is gratulalok a Samu es Oli 1 eves szulinapjahoz! Fuluk erjen bokaigKép

Tucok,
a siras-dolog szerintem (remelem) javulni fog lassacskan!! Az ikreknel elvileg ok is megerzik/megertik, hogy nem tudsz folyton mellettuk lenni, mert van masik is. Ha nem szeret egyedul lenni, probald a kozeledbe helyezni. Elmondom nalunk hogy van. A 3 bababol a Beni fiu az, aki nem bir egyedul lenni. Azonnal nyafogni kezd, kell neki egy teso. Szoval ha etetek egyet kiskanallal pihenoszekben, es a masik a bufipadon van, akkor pl Benit is odaveszem a hordozoba magam melle, igy mindharman latjak egymast, es Beninek is fulig er a szaja. Bamul engem, es boldog. Ha egyedul hagynam tolem kb masfel meterre a jatszoszonyegen, akkor bombolne vegig. Nalunk ez a megoldas. Ha teheted, probald ki.
A felelosseg nagy, de hidd el, az egy gyereknel is nagy!!! mar maga a gyerekvallalas egy hatalmas lepes az ember lanyanak!Kép Probalj lazitani!!! Jo dolog ikresnek lenni!Kép Ezt en mondom, a 3asikresKép Szoval ne panikolj, csak elj naprol napra, szepen. Orulj, hogy vannak, es egeszsegesek, es ilyen szerencses vagy. Nem erzed ezt is? csak a negativ dolgok jonnek elo? vagy csak rossz passzban irtal. Nem akarok kozhelyeket irni neked, az nem segit. sokat voltal korhazban veluk, mar ugy ertem, terhesen? Nagyon nehez volt? hany hetre szulettek? Irj meg magadrol!!

Kép
nettke

K Moncsi tesoja,
ha erre jarsz, mondd meg neki, hogy tartson meg ki jo sokaig!! Fekudjon, es pihenjen csak!!! Gondolok ra sokat! Es nehogy keseregjen, sokan huztak igy kinyilva is meg hetekig. Jo hogy korhazban van mar!

Kép
nettke

Törpefenyő!
Azt hiszem, kicsi zavar van nálad a GYED és a GYES körül. A GYED annak jár, aki legalább 180 nap biztosítási idővel rendelkezik, azaz legalább ennyit dolgozott. A bejelentett, vagy bevallott jövedelméből számolnak neki 70 %-ot, de ha a 70% "túl magasra" jönne ki, akkor max. 83.000,- ft-ot kaphat.A GYES alanyi jogon jár, összege a mindenkori nyugdíjminimum összege, azaz kb. 23.100 ft. Ikrek esetén ennek duplája, azaz 46.200 a jelenleg érvényes szabályok szerint, sajnos akkor is, ha kettőnél több baba születik egyszerre. Időtartama is dupla, az év dec. 31-ig jár, amikor a törpék betöltik az iskolaköteles kort, ill. amikor ténylegesen iskolába mennek. A szülési szabadság ideje alatt jár a TGYÁS. Az öszege kb. hasonló a GYED összegéhez, de erről pontosabbat nem tudok. Nekünk, akik most várunk babá(ka)t, érdemes a szülésig betegállományban lenni, csak utána igényelmi az egyéb ellátásokat (szülési szabira a kiírt időpont előtt 1 hónappal lehetne menni), mert így addig is a magasabb összeg pereg. Ha valakinek kicsi a bejelentett/bevallott jövedelme, az sakkozhat másképp, kérdezd meg a könyvelődet is, hogyan jársz jobban.
szilvibank

Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat, nagyon jó, hogy megértetek!Néha legszívesebben én is fejbekólintanám magam, hogy miért kell ennyire görcsölnöm a dolgokon, miért nem tudok egyszerűen felfogni mindent...Valószínű ennek sok-sok oka van, amik régről erednek.

Cateye! Nagyon tündériek abban a kis kantárosban (meg amúgy is Kép ) Most mennyi idősek, mi a nevük?
Ditke62!Az ember valóban milyen találékony tud lenni, ha egyszerre 2 babája van Kép
Szoktam úgy házimunkát végezni, hogy az egyik kenguruban rajtam, a másik meg hordozóban mellettem, hát nem egyszerű...KépTiteket hol lehet az albumban megnézni?

Kristin75, Szilvibank Nektek is köszi!
tücök

VancsaKép
szoptatás alatt nekem is nagyon hullott a hajam, de pár hónapig tartott csak.

szia EnikőKép
nálunk még mindig megy a 7x kelés. tök fáradt vagyok már de nem fog ez örökké tartani. addig meg kibírjuk.

Natika elkezdett üvölteni
megyek.....
vikta

Gyesről jut eszembe: a jövőre tervezett változások szerint a gyes mellett 8 órában lehet majd visszamenni dolgozni, vagyis nem kell lemondani a gyest a gyerekek 6 éves koráig (vagyis iskolaköt.ig).
Tehát ez állandó plusz juttatás... kb. 44-45e Ft.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Tücök, üdv nálunk!

Épp ma reggel mondtam a férjemnek, hogy rájöttem miért jobb most babázni, mint 5 éve volt. (valamelyik nap megjegyezte, hogy mindenki ámul milyen hihetetlen jól bírom a kettővel...ja csak egy hónap ment el :-) )

Szóval rájöttem, hogy végre nem az elvárásoknak akarok megfelelni. Amit írnak a könyvek, szaklapok, mondanak az ismerősök, rokonok, nagyrészt butaság. Ne hordozd, ne altasd, ne tologasd, ne etesd üvegből, ne sírjon, játszon egyedül, aludjon el egyedül, egyen rendesen, legyen kövér, stb, stb.
Öt éve mindenen görcsöltem, hogy ezeket teljesítsem. Sokat nem sikerült, ezért aggódtam, de hordoztam, altattam (még autóztunk is csak aludjon), erőltettem az evést, sírtam vele, ha sírt. S lám, bár így "elrontottuk" lett egy okos, aranyos, szófogadó 5 éves lányunk.

Hát most nem lesz, ezt ne, azt ne. Nettke írta: elj túl minden napot, ahogy a babáknak a legjobb.

Éjszakák előtt eleinte most is volt egy kis gyomorszorítás érzésem, hogy mi lesz, ha nem alszanak. Hát mi, reggel lesz akkor is, legfeljebb kicsit járkálunk velük, vagy ringatjuk őket. (eddig ritkán kellett)

Lehet, hogy így sarkos leírva, lehet, hogy még jönnek nehezebb idők, de egyenlőre szilárd az elhatározásom, hogy most nem aggódom túl a dolgokat.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Üdv!
Enikő
1 hós fiúk és 5 éves lányka
olajfácska

TücökKép
Olivér és Sámuel névre hallgat a két kis pörc, de a profilomban lévő kép már elég régi.KépKép Most 6-án lesznek 1 évesek! Sok széppel és küzdéssel volt tele ez az év, de nagyon hamar elment.KépKép Szerintem csodálato dolog ikrek szüleinek lenni. Én mindig is ikreket akartam, bár akkor még idealizált kép volt bennem erről, de nagyon örülök, hogy siekrült is. A sok nehézség ellenére szuper dolog.Kép

Mesélj Te is a picikről! Képeitek vannak ?

DorisKép
Nagyon hiányoztál! Te voltál itt a fórum egyik mozgató rugója, így remélem hamarosan megint rendszeres látogató leszel. Tudom, hogy már 2 évesek lesztek, de remélem nem költözöl át teljesen az alattunk lévő fórumba. Sok hasznos tanácsot kaphatunk Tőled.

Mesélj picit Geriről és Lilcsikéről!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Nettke!
Minden elismerésem a Tiéd, hogy ennyi plussz van benned, a 3 baba mellett.Nagyon-nagyon édesek Vagytok! Köszönöm érdeklődésedt, nagyon jól esik...
Hát akkor egy "kicsi" magunkról...
Férjemmel mi nagyon egymásra találtunk,talán kicsit be is gubóztunk, nem volt szükségünk más társaságára.Õ nagyon félt a gyerekvállalástól, eleinte hallani sem akart róla.Nehezen, de én is kezdtem berendezkedni egy gyerekmentes életre.Aztán lassan előtörtek bennem a vágyak egy bébi után.Ezt férjem is érezte, tudta és évek alatt eljutottunk oda, hogy mégis lesz.Sajnos bennem nyomot hagytak a kétségek, hogy biztos jó lesz-e így stb.Szóval nekünk nem volt magától érthető, hogy lesz gyerekünk, mint általában.Egyet terveztünk.Én kifejezetten NEM akartam ikreket.Láttam a szomszédban,hogy megviselte fizikailag, aztán meg lelkileg a dolog, rettenetesen depressziós lett.(pedig neki sokáig volt segítsége)Nagyon örültünk, mikor terhes lettem, de az első ulrahangról sírva jöttem ki.NEM AKARTAM KÉT BABÁT!
Aztán persze a férjem lelket öntött belém, és a családja is támogatást ígért, de sokáig elkísért a gondolat, hogy dönthettem volna másként is...
A terhesség félidejétől keményedett a pocakom, sokat kellett pihennem, nem tornázhattam(én, aki 20 éve sportoltam).Ezt is nehezen viseltem.Sajnos megszoktam , hogy az életemet én irányítom, és úgy éreztem, kivették a gyeplőt a kezemből...
A 33.héten 3 perces fájásokkal bekerültem, de szerencsére sikerült megállítani, kihúztuk a 38.-ig.Kórházban 7 hetet voltam, amibe több hét influenza miatti lezárás is volt, így látogatók nem jöhettek.Az állandó fekvés, a félelem a koraszüléstől, a magányosság érzése...
Az utolsó napokban toxémiás lettem, de el is ment a nyákdugó, tehát beindult spontán.Fejvégűek voltak, hüvelyi szülésre készültünk.Aztán 6 óra vajúdás után vittek a műtöbe.Szóval ez sem sikerült... Rolcsikám 2850g-mal, Zsanikám 2350-nel született.
Sajnos a csecsemősnővérek csak mégjobban összezavartak, mindegyik mást mondott, mintha én szültem volna a világon először ikreket!A tejem nem indult be, negyed óránként hozták Õket, Õk nem szoptak, csak ordítottak, egyszerűen nem tudtam velük mit kezdeni.Hirtelen rám ömlött minden...Az egy gyerekes anyukák szépen pihengettek meghitten a babájukkal, időnként szopiztatták...tiszta idill volt.Én meg kínlódtam a szopival, sehogy sem ment.
Adtak pótlást a babáimnak, ami nem is csoda, hiszen általában mérhetetlen volt amit 50perc után szoptak.A kisfiam olyan aluszékony volt, hogy még a kórházi cumival (amiből ömlik a tej)azzal sem evett.Mielőtt hazajöttünk, egy nővér megsúgta, hogy a fiam nem gyarapszik, napok óta stagnál.Persze a zárójelentésen nem ez volt...
Itthon sem lett jobb a helyzet.A családi segítség nem jött, a férjemmel próbáltunk úrra lenni a káoszon.Az első 2 hét nagyon nehéz volt, semmit nem aludtunk, kikészültünk az állandó üvöltéstől.A tejem továbbra sem indult be,(pihenni nem tudtam, tiszta sressz voltam)hiába ittam, ettem, szedtem mindent amit lehet.Aztán lassan persze minden egyre jobb lett, és már nem a túlélésért küzdünk Kép
Szóval nem tudom ezeken gyorsan túltenni magam, tudom sokmindent másképp kellett volna...
Õk nagyon igyekszenek, a bájukkal levesznek a lábunkról, tündériek, már nem bánom hogy így alakult, de továbbra is tartok attól, hogy fogjuk egy 40m2-es lakásban (1,5 szoba) megadni nekik mindent amire a fejlődésüknek, kis lelküknek szüksége van.
A férjem csodálatos,mindenben számíthatok rá, imádja a picurkákat!
csak túl komolyak vagyunk, hiányzik belőlünk a rugalmasság...

Köszönöm, hogy végigolvastad(és másoknak is)!
tücök

Sziasztok!

Doris!
Hurráááááááááááá!
Nagyon örülök Neked, nagyon hiányoztál innen is.
Majd írok mélt is, ha működik a címed. Nagyon kíváncsi vagyok Rátok. Remélem jól vagytok.
A kétéveseknek BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk.

Magunkról már nem is tudom, mit írjak, nagyon magam alatt vagyok, és persze a férjem is. Állandóan csak esszük egymás idegeit, tönkretesz minket ez az anyagi bizonytalanság. (az ő nyugdíjából és az én gyesemből élünk). Na, de nem panaszkodni jöttem.

Köszönöm mindenkinek, aki segíteni tudott, nagyon jól jött.

A gyerekekkel amúgy minden rendben, már 6 hónaposak lettek a héten. Kb. 6100 és 6600 grammosak, szépen lassan növögetnek.
Mostanában sehogy sem akarnak elleni magukban, állandóan ölben akarnak lenni, de sokszor ölben sem jó, úgyhogy most már nagyon leamortizált a család.
Most úgy döntöttünk, elutazunk egy bő hétre az anyukámhoz, mert vissza kell jönni a suli miatt.
A suli miatt is félek. Állítólag az irodalomtanárom első körben a nép 3/4-ét uv-ra küldi, aztán harmadik körben átmagy akit ő át akar engedni.
Olvasni még nem volt időm, pedig rengeteget kellene.

Szóval nem tudom, hogy mi lesz. Remélem, most kicsit ki tudom pihenni magam anyukámnál.

Köszönöm annak aki hiányolt, rendesek vagytok.

Most megyek csomagolni. Este indulunk az utcsó szopi után, hogy aludjanak útközben (bár hozzáteszem, mindjárt két hete állandóan kel Gergő éjszaka, mire visszaaludnék, kel a másik, aztán azt sem tudom, h ki mikor evett)

Mindenkinek minden jót kívánok, pocakosoknak kitartást.

Cat!
Az egyéveseknek is boldog szülinapot kívánok. Majd várjuk a tortadobálós képeket.

Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok !ismét bekukucskáltam.
most 18+6 naposak vagyunk 2 hete érzem a piciket .már apa is érzi a mocorgást. tegnap azon gondolkodtam hogy eddig szinte mindíg a bal oldalon és köldök környékén éreztem.1 hete az uh szerint egymás mellett vannak a babák.miért nem érzem a másik oldalon is olyan intenzíven.pénteken megyek dokihoz megkérem kukucskálja meg mi a helyzet.

puszi mindenkinek!
tunka

Köszönöm lányok kedvességeteket!

Képeket rólunk tücök-ikrek név alatt láthattok.

Olajfácska!
Bár csak én lettem volna ilyen okos, és tapasztalt az elején Kép
Teljesen igazad van! Sajnos én azt gondoltam, mindenki jobban ért a gyerekeimhez, mint én magam Kép
Igyekeztem megfogadni mindenféle tanácsot, de csak nagy ide-oda kapkodás, és káosz lett belőle.Nálunk is akkor kezdett rendeződni a helyzet, amikor már besokaltam mások tanácsaitól, és eldöntöttem, hogy a saját fejem után megyek.Rájöttem, hogy igazából nincs tanács, mindenkinek végig kell járnia az utat...
Szerintem nagyon jól gondolkodsz, csak így tovább!

Cateye!
Gondolom lesz egy kis szülinapi party?!
Mit terveztek? Jó testvérkék a babáid? Mennek már?

Rolcsikám kb. 70 cm és 8 kg.Zsanikám 66 cm, 7kg .(már elég rég voltunk méretni, ezért csak nagyjából)
Nagyon eleven lurkók, már alig tudom öltözetni Õket.Kislányom már ülni akar, húzza fel magát, és egész nep "rugólábserifet" akar játszani.Rolcsim kicsit lustább, az Õ kedvenc elfoglaltsága hogy begurulgat a kiságy alá, és onnan bámulatos madárcsiripelést utánoz, ami időnként őrült sivalkodásba csap át Kép
Nagyon szeretik egymást, jól elvannak együtt, bár meg kell szoknom, hogy néha püfölik egymást a nagy hadonászásba...
Fogacskájuk még nincsen.
Nagyon édesek, ahogy egyre jobban kommunikálnak velünk is és egymással is.Azok a mosolyok...meg ahogy ölelnek a kis karjukkal...

Na, most már megyek, elég volt belőlem Kép
Szép délutánt!
tücök

AnnamariKép
Sajnálom a nehéz anyagi körülményeiteket.KépKép Remélem hamarosan jobb lesz.Kép Nagyon merész vagy, hogy még egy sulit is bevállaltál a picik mellé. Igazán jó férjed van, hogy olyankor helytáll, és vigyáz a picikre.Kép Nem tudna valamelyikőtök valami munkát vállalni, hogy könnyebb legyen ? Sajnos később még többe fognak a picik kerülni, ezt már most látom, mert a ruha kiadás az csak egy dolog, de a tápszer, a bébiételek, a nagyobb pelenka kiadás az megint többletkiadást eredményez, és akkor még nem beszéltem a játékokról, és ne adj isten, hogy betegek legyenek, de a gyógyszerköltségekről.KépKép Nincs valami Alapítvány aki tud segíteni ? Sajnos a zuglói önkormányzatot ismerem, szociálisan nem túl érzékenyek, sokra tőlük nem lehet számítani.Kép

TücökKép
Családi buli lesz szombaton, belemászós tortával, és ajándékokkal.KépKép Majd dobok fel utánna képet.
Még nem járnak a gyerkőceim, de barátkoznak már a gondolatával.Kép Samu már megy pár lépést magától, de eléggé fél, így csak ha nagyon biztonságban érzi magát. Oli meg nem fél, de neki összeakadnak a lábai, és sokat lábujjhegyezik még, így nem jut el messzire.KépKép Egyébként nagy kópék, mindketten vonulnak a lakásban egymás után, és érdekesebbnél érdekesebb játékokat találnak pl. számítógép zsinór, telefonok, cipők stb. Néha nagy röhögéseket hallok, ilyenkor egymást is dögönyözik.Kép Tündéri édesek már, és nagyon bújósak. Igazi kisfiúk, akik szerelmesek az Anyukájukba, na és én is beléjük.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tücök!
"Görcsölésben" rokonlelkek vagyunk, ha ez egy kicsit is vigasztal... A többiek nagyon jó tanácsokat adtak neked, úgyhogy én ezt nem is ragozom tovább. Hidd el, jól csinálsz mindent, csak a sok sírástól és teendőtől az ember ezt nem mindig gondolja így magáról.

Vancsa
Jól tetted, hogy főleg kint altattad a fiúkat, ez talán maradhat még egy darabig. A bölcsis házirendben azt olvastam, hogy 5 fokig kint alszanak a gyerekeket. Ez mondjuk, ahogy elnéztem, nincs így, de jól felöltözve, betakarva biztos nem lenne bajuk.

Nekem is sokat hullott a hajam, de egyszer csak abbahagyta szerencsére, bár nem szedtem ellene semmit. Remélem, neked is hamarosan vége lesz.

Milán éjszakai felébredései szerintem simán lehetnek a fogától. Az én manóim is sokat szenvedtek a fogzástól és főleg éjszaka. Persze voltak napközbeni kínlódások is, de a mai napig a fájdalom éjszaka "támad". /Decemberben lesznek 3 évesek és most jönnek a hátsó rágófokak./ Õk két hónaposan kezdték el ömleszteni a nyálukat és 5 hónaposan jött az első fog.

Edit
Fél éves kisfiúnak kértél ajándék ötletet. Nekem is először valami pihe-puha típusú könyv jutott eszembe, de ezt Cat már írta. Jó lehet még valami kicsiknek való járgány, már olyan tologatós fajta. Az enyémek nagyon szerettek egy színes kisrepülőt, ami mozgatta a szárnyait, miközben haladt a földön. Nagy kedvenc volt még a karikás torony, vagy hogy hívják, tudod, amire különböző méretű karikákat lehet felpakolgatni. Nem mintha 6 hónaposan ezt már rendeltetés szerűen használni tudná, de a fiúk imádták ezeket a karikákat.

Eszter!
Adat a közvélemény kutatásodhoz: én a 28. hétig dolgoztam. /Azt hittem, nélkülem összedől a világ, de már tudom, hogy ez csak egy nevetséges téveszme volt./

Doris!
Én is nagyon örülök neked! Sokat voltam itt régebben olvasó üzemmódban, vártalak már vissza! /Én csak most szept. 30-án írtam ide először./ Fura volt olvasni, hogy már a te picikéid is két évesek lesznek. Tényleg rohan az idő! Előre is, és így - egyelőre - ismeretlenül boldog születésnapot kívánok!

Sziasztok! Éva
Éva70

Sziasztok!

Szép kis termés volt itt egy nap alatt, alig győzöm olvasni!

Eszter! Kép

A 20. hétig dolgoztam, aztán már csak szabi és utána táppénz.

Vancsa! Kép

Nekem még most is hullik kicsit a hajam, de már sokkal jobb!

Szilvi! Kép

A GyES az iskolaKEZDÉS évének végéig jár? Úgy értem, ha 7 évesen mennek suliba, mert novemberiek, akkor nem csak a 6. év végéig lehetek GYES-en?

TFenyő! Kép

A GYED 83 ezer, és még abból is levonnak valamit, úgyhogy 60-at kapsz meg. (Legalábbis nekem ennyit utalnak, nagy csalódás volt. A GYES viszont dupla, kb. 45 ezer, Szilvi írta pontosan is, azt hiszem.

Tücök! Kép

Én szintén abba a hibába estem, hogy nagyon "bevettem" a Kismama és egyéb magazinok írásait, hogy hogy KELL zajlania a terhességnek, szülésnek , szoptatásnak, etetésnek, altatásnak, stb. , nagyon "meg akartam felelni" úgyhogy eléggé kiakadtam, amikor nem úgy ment minden mint ahogy elképzeltem. Igazából én spontán szülésre készültem, szülés után mellre tett babával, rooming-in-nel, tökéletesen szopó csecsemővel. Helyette a 35. héten elment a magzatvíz, az orvosom külföldön volt, úgyhogy másnál szültem, ráadásul császároztak, a babákat úgy átvitték a kórházból a Klinikára, hogy nem is láttam őket (semmi bajuk nem volt, nem kellett lélegeztetni, csak hízniuk kellett), aztán betettek egy olyan szobába, ahol 3 óránként hozták a babákat szopni, én meg végigbömböltem az első napot és éjszakát, mert én nem láthatom a gyerekeimetKép , aztán a szoptatás sem ment simán, Petra lányom 3 hónapig minden szopi helyett tekergett és ordított a karomban. Az egyetlen vigaszom az volt, hogy volt rengeteg tejem, legalább ez "sikerült", így ha üvegből is, de Petra is anyatejet kapott. Nagyon nehéz volt megbékélni a gondolattal, hogy itt nem én irányítottam és nem olyan ideális és rózsaszín minden mint terveztem. Igazság szerint még ma is siratom az "ideális szülést", de azt hiszem az idő mindent megold. Imádom a két csajszit, szerencsére az ő mosolyuk mindig leveszi az embert a lábáról.
Bocs a hosszú litániáért, kitartást, egyre jobb lesz! És ne akarj megfeleni, csak azt tedd , ami neked és a babáidnak jó. Én sajnálom, hogy nem volt netünk korábban és nem csatlakozhattam már terhesen a többiekhez, szerintem akkor másképp fogtam volna fel a dolgokat.

Edit! Kép

A rúdtra húzható karikákat az én lányaim is nagyon szeretik (kb. 800 Ft. volt), bár még nem rendeltetésszerűen használják, de biztos eljön annak is az ideje.
Jók a sípolós könyvek, vagy az olyan textilkönyvek, amik zörögnek, színesek, tépőzárasak. Nekünk a Libero-tól van ilyen és naygyon sokat játszanak vele. Vagy a labda, ami nagyon olcsó de nagyon szeretik nézni, ahogy gurul. A felfújható strandlabda a kedvencük. Azt nem fújjuk teljesen keményre, így meg tudják fogni, fel tudják emelni, nagyon élvezik. Petra most kapott a névnapjára búgócsigát, oltári nagy siker. Azt szeretik a legjobban, hogy én felhúzom, ők meg elborítják Kép A felhúzhatós fürdőjáték is jó, a nagykádban fürdenek, szeretik nézni ahogy úszik a vízen.

Sziasztok! Megyek fürdetni.Már megint egyedülKép
Remélem hamar elalszanak.
Tényleg, van köztetek valaki, aki még szoptatott 11 hós babákat egyszerre? A hagyományos hónaljtartás már rég a múlté, nem hajlandók lefeküdni, tekeregnek, elmásznak. A karomban fekve csak akkor szopnak, ha egyedül szopnak. Próbálkoztam úgy, hogy ülnek az ölemben, de úgy kimered a nyakuk, csak egy rövid ideig szopnak, aztán már nincs töürelmük, ráadásul összekarmolásszák egymást, megtépik egymás haját, stb. Már azt is próbáltam, hogy fekszik mindkettő a földön, én feléjük térdepelek, és úgy szopnak, de az eredmény ugyanaz. A külön szopi azért nem megy, mert az egyik, ha látja hogy tesót szoptatom, azonnal jön, és ha ő nem kap, akkor ordítás van, így az sem szopik, aki tehetné. Sajna ha egyedül vagyok este nincs aki lefoglalja a nem-szopó babát, nem tudok mit kitalálni, ilyenkor a játék sem köti le őket. aztán persze ilyen szopi után baromi nehéz az elalvás. Ennyit a Kismama megazinok által javasolt nyugodt esti szertartásról... Persze ha apa itthon van egész más, akkor míg én szoptatom az egyiket, ő fürdeti a másikat, mire végeznek, az első már alszik.

Na, tényleg rohanok, szerintem svájci óraművel mennek, 2 percet késik a fürdés és máris követelőznek...

Ditke
ditke62

SziasztokKép
Köszönöm szépen a kedves fogadtatást, nagon jól esettKépKép
NettkeKép
Nagyon köszi, aranyos vagy és fantasztikus az energiádKépKép
Drága TücökKép
Igaz, még nem "ismerjük" egymást de azért remélem nem bánod, hogy irokKép Nem csoda, hogy kikészültetek, iszonyatos nehéz döntések sorozata után végül sok-sok korhási stressz és lelki nehézség árán jutottál el a császárig és segitség nélkül bizony iszonyatosan nehéz az első néhány hónapKép Ügyesek vagytok, hogy sikerült "magatokra" találnotok és erre igazán légy büszkeKép Amire pedig a babáitoknak igazán szüksége van azt 40m2-en is bőven meg tudjátok adni, emiatt sem kell idegeskednedKép Legfontosabb az érzelmi háttér, a szeretet, biztonság a többi szükséges, de nem nélkülözhetetlenKépKép További kitartást NektekKép
SzilvibankKép
Nagyon stramm vagy, hogy igy győzöd a gyerkőcöket de tényleg próbálj picit lassitani a tempódon ha érzed, hogy nehezednek a dolgokKép Boldog, problémamentes pocakosodást kivánokKép
ViktaKép
Kitartás az éjszakák is egyre jobbak lesznek majd. Az enyémek most két évesek és Geri gyakran ébred. Ez van, elfogadtam, vizet iszik, cumit kap és alszik tovább. Többnyire 4-szer ébred és 1-2 alkalommal felriad rá Lilluska is de már messze nem olyan kimeritő mint korábban voltKép KitartásKép
EnikőKép
Nagyon bölcs vagy, hogy elhatárolod magad az elvárásoktólKép Elég ha önmagának megfelel az ember és szerintem a legjobb módszert választottátokKép Én is rájöttem teljesen mit mondanak a koraszülött kontrolokon, én látom miként fejlődnek, milyen óriási lépéseket tesznek meg a fejlődési létrájukon igy egyáltalán nem érdekel mit "kéne" vagy mit nem "kéne" csinálniuk és azóta élvezhetőbb az egészKép
CatKép
Köszi Neked is a kedves fogadtatástKép Lilcsike és Geri is hihetetlenül sokat fejlődtekKép Szépen ejtik a szavakat - Lilcsike picit érthetőbben - hihetetlenül fogékonyak mindenreKép Két nap alatt elsajátitották a csúszdázás apró kis trükkjeit nem kevés aggodalmat ébresztve bennemKépKép Lilcsike különösen merész és vakmerő Geri picit bátortalanabb és hát kevésbé "ügyes" a tornászmutatványok tekintetében viszont azonnal utánozza Lilit amit meglát valami érdekes mozdulatotKép Geri viszont ügyesebb a labdajátékok terén és nagyon leköti a homokozás isKépKép Az önálló kanalazgatással még hadilábon állunk bár ez szerintem a saját "lustaságomnak" köszönhető, mert egyszerűbb, gyorsabb, tisztább volt mig én etettem Õket. Bilink nincs egyenlőre csak WC szűkitőt használunk ill.Lilcsike rácsücsül néha de ennyi. Nem aggódom, ezt is meg fogják tanulniKép Nagyon érzékenyek, érzelmileg hihetetlenül "gazdagok" fantasztikusan ki tudják fejezni az érzelmeiket minden iránybanKép Egymás nélkül nem tudnak létezni de sokat marakodnak a játékokonKép Lilcsike túlságosan toleráns, ha Geri pl. behúz neki egyet, akkor Lillus odamegy és megsimitja Gergőt szóval picit lehet edzenem kell a mai "Világ" elvárásaira...KépRengeteg szeretetet adnak, igazi társak a nehézségeimben, nagyon büszke vagyok RájukKépKépKép
AnnamariKép
Nem tudom olvasod-e még, nagyon jó pihenést kivánok Nektek Anyukádnál, remélem picit fel tudtok töltődniKép Aranyos vagy, hogy igy örülsz a visszatérésemnek. Kitartást kivánok a nehézségeitekhez, csak szeressétek egymást továbbra is bár tudom ez néha nehéz ha az ember elött óriási problémák tornyosulnak... Fel a fejjelKép
Éva70Kép
Én is gratulálok a Te gyerkőceidhez és nagyon köszönöm "ismeretlenül" is a kedves fogadtatástKépKép Nagyon jól esikKép
DitkeKép
Gratula a szopiztatáshozKép Sajnos nem tudok ötlettel vagy tanácssal szlgálni mert én nem tudtam szopiztatni, remélem a többiek majd segitenekKép

Ajándék ötlet: Nekünk volt egy csiga-biga alakzatú tükrünk amit kiságyra is fel lehetett tépőzárral akasztani de önmagában is megállta a lábán és a játszószönyegen is remek mulatság voltKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok! Kép

Itt egy újabb elveszett Kép vagyis nem vesztünk el csak olvasni van időm, mikor elkezdenék írni mindig történik valami Kép gondolom ez sokaknak ismerős ...

DORIS!!! NAGYON HIÁNYOZTÁL!!! Reméljük mostmár gyakran jössz! Ez a hozzászólás is újra a régi Doris Kép

Cat Kép mi még gyakorolni is csak ritkán gyakorlunk tesóügyben Kép élesbe még nem próbálkozunk, Petike a tökéletes fogamzásgátló Kép Ja, és azt álmodtam, hogy mondja a dokim: Szilvi ikrek ... azt hiszem itt elájultam Kép Kép

Tücök Kép üdv. közöttünk én is kinlódok, vívom a szélmalomharcot a magam és mások elvárásaival szemben ... De itt nagyon sokat segítenek a csajok, nekem főleg lelkileg, pl. jópár hete nem írtam, de mindig olvastam és így kicsit könnyebb volt.

Bocs, nem tudom ki kérdezte a munkát, én a 33 hét végéig bejártam, 34. héten mentem kórházba, a munkahely meglett volna nélkülem, de így nem voltam egyedül a hülye gondolataimmal, a doki meg hetente látott és tudott a róla.

Képzeljétek szabadok vagyunk, mert ezt kaptuk ajándékba:
Kép

Úgyhogy bárhová tudok menni a srácokkal.

Különben napról napra csibészebbek Kép megtanultak hasrafordul, viszont vissza nem így ordítanak ha megunták, mostmár bárhová közlekednek (bár ez Petikének háton is ment), de nem vészes. Gergő iszonyatosan anyás, Petyus pedig mindenkivel barátkozik. Úgy érzem sokkal könnyebb mint az elején, nagyon élvezem mostmár őket Kép Persze azért tudnék aludni sokat, nagyon sokat Kép

Sajna nem tudom követni ki hol tart pocakosodásban és a régi ráblázatban nincs bent az összes baba sem, Orsi ha nagyon nincs időd én szívesen csinálok egy frisset, bár lehet ez könnyelmű ígéret Kép Kép Kép

Cat, nem találom azt kajás oldalt, meg tudnád írni hol van?

Itt egy kép a srácokról:
Kép

És amit nem lehetet kihagyni, Petyus megeszi a rénszarvas patáját:
Kép

Na eldugultamKép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Ditke
A GYES-ről én úgy tudom, hogy tényleg így jár, de lehet, hogy az "időn túli" részét külön kell kérni...Ha valaki tudja, írja meg, légyszi!
A GYED pedig azért kevesebb ennyivel, mert az nem segély típusú jövedelem és nem adómentes, vagyis nem kizárólag nyugdíjjárulékot vonnak belőle, mint a GYES-ből, hanem adót is. Így számít szolgálati időnek, ami akkor lesz érdekes, ha valaki több gyerekkel otthon van hosszabb ideig és az az idő is munkaviszonynak számít a nyugdíjba menés előtti végelszámolásnál. Persze ez nem vigasztal most senkit, mikor minden fillér számít...

Doris
Aranyos vagy, hogy aggódsz miattam/miattunk, de valóban csak annyit csinálok, amennyit bírok. Több környékbeli ismerős ajánlott fel segítséget, pl. akik korábban eljártak a gyerekekért (és most is el fognak), mondták, hogy azonnal szóljak, ha már nem vezethetek és orvoshoz kell mennem, vagy intézni kell valamit és a férjem nem ér rá, visznek, mert ötükből hamarosan négynek lesz jogosítványa, valaki mindig rá fog érni. Ha az itthonlétemnek az lesz az ára, hogy nyugton legyek, akkor nyugton leszek, nem mászkálok sehová, kaját tudunk hozatni is -errefelé sokan teszik, az árak kibírhatók. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindig ilyen optimistán látom a jövőt, mert igenis tudok aggódni rendesen, de ha rossz passzban vagyok emiatt, az meglátszik itthon és senkinek nem jó. Meg aztán kinek panaszkodnék, hiszen körülöttem mindenki teszi a dolgát, anyósomék még aktívan dolgoznak, messze is vannak, viszont imádják a lányokat ruházni (néha szinte semmit nem kell vennem nekik zoknin, trikón, harisnyán kívül, annyira), ők így segítenek. Amikor panaszkodni támad kedvem, ez jut eszembe, meg az, hogy rengetegen élnek nálunk nehezebben és mégis megoldják.

Jaj, már megint szómenésem volt...
szilvibank

Sziasztok!

Úr Isten,mennyi levél!? Kép)Alig győzöm elolvasni. Olyan jó, hogy ennyi hasonszőrű ember van Kép. Nem is tudom kik írtak nekem, de nagyon köszönöm nekik.
Tücök!
Én is csak azt tudom írni, hogy nyugodjál meg és próbáld mindenben a jót látni. Próbálj meg a gyerekeken nevetni, mert hidd el lehet rajtuk. Ha van vagy lesz bajuk azt te, az anyja fogod leghamarabb észrevenni, hisz te vagy velük a legtöbbet. De nem lesz baj és kész!!! Mi is egy 50 négyzetméteres házban élünk és nagyon jól érezzük magunkat. Igaz van kertünk, aminek nagyon örülök. A fiúk még nem értékelik, hisz még csak 6 hósak, no de majd ha nagyobbacskák lesznek...Kép

Képzeljétek! Jövő májusban össze fogunk házasodni a párommal!!! Nagyon boldogok vagyunk, csak a rengeteg szervezés kicsit nehézkes. A párom dolgozik, én telefonálgatok mindenhová, mert elmenni nem egyszerű az ikrekkel.Már a hely kiválasztásánál járok, de nehéz ügy olyan nagyot találni, ahhol 250 ember elfér!!!Igen, jól látjátok ennyien leszünk. Ebből az én rokonságom 50fő. Még jó, hogy a többit nem én fizetem, mert bele sem gondolok mennyibe fog ez kerülni. Valaki tud jó helyet? A XVII kerben lakom, és nem szeretnék nagyon távolra menni bulizni, tehát a környéken keresgélek.
No ez még távoli, de olyan jó nektek is elmomndani a nagy hírt!!Kép Kép Kép Kép Kép

Pusszantás mindeenkinek, én megyek aludni, mert a mai napon teljesen lefárasztottak a fiúk.

Vancsa

Kép
vancsa

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?