Sziasztok!
Gréti köszöni a dicséreteket, meg én is, híztam vagy 10 kilót.
Ildi: Gratula a 2. foghoz is!
Vezso: Rozinak is gratula a forgáshoz!
Hadri: Elszomorodtam amikor írtad, hogy 6 hónap után "megváltozott" Barni. Aki mellesleg nagyon helyes! Anyuék is azt mondták, hogy én is 6 hónapos koromban "romlottam", addig olyan voltam mint Gréti most, és utána meg nappal aludtam csak, éjszaka dorbézoltam.
Úgyhogy elkezdtem félni mi lesz nálunk 2 hónap múlva
Hüpi: Ahogy elmélkedtél, eszembe jutott múlt héten mint mondott az egyik tanárom akinél vizsgáztam. Tudta ugye, hogy babám lett, azért vizsgázok most, és a következő párbeszéd zajlott le köztünk:
-Gratulálok a babához, és kisfiú vagy kislány?
-Kislány.
-Az nagyon jó, a kislányok olyan aranyosak....a kisfiúk is aranyosak persze, de a kislányok sokkal aranyosabbak. (és itt még 5 percig magyarázta, hogy ezt ő hogy is gondolta)
Teszem hozzá 5 gyereke van a tanárnak (1 nőtől mind-ezt ő tette hozzá
...ugye a mai világban....), és a legkisebb unokája (kislány) a hétvégén volt 1 éves.
Egyébként ez a kislány/kisfiú kérdés érdekes. Nekünk teljesen mindegy volt milyen nemű gyerekünk lesz. De most el se tudom képzelni milyen lenne ha fiam lenne....
Babjag: Gratula a fogacskához! Te fiad is nagy kópé lehet
Connie, Patri: Nekem is van ilyen hálóingem.
Direkt a kórházi időkre vettem.
Nebula: Édesek
Kingu, Zitmi: Horog
Brrrr.
Zitmi: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és minden rendben volt.
Virág nagyon aranyos! Szépek vagytok!
Mi is túl vagyunk ezen a hétvégén.
Sík idegek voltunk a férjemmel egész vasárnap, föl voltunk készülve a legrosszabbra, annyira féltünk, hogy ne legyen olyan nagy botrány mint az esküvőnk után, hogy ez teljesen rányomta a bélyegét az egész napra!
(Esküvőnk után hatalmas veszekedések, hisztik, sírások voltak, anyós miatt. Szerencsére nem a férjem meg én veszekedtünk, hanem anyuék meg mi. Ugyanis mi voltunk a hibásak anyósom hülyesége miatt.
Na mindegy, szóval lényeg a lényeg, abból mindig botrány van ha a 2 család össze van eresztve. Nincsenek egy hullámhosszon, más értékrend, stb. És anyu nem tudja ezt megemészteni.)
Szóval idegesek voltunk. A misén Gréti nézelődött meg a hordozóban aludt is egy kicsit.
Aztán a keresztelőn ébren volt. Vidáman szemlélődött. Mindent tűrt. Néha beleszólt amikor a plébános úr beszélt, hogy: habröööööööööööööööö meg ilyeneket. Semmi sírás nem volt, akkor se amikor keresztelte. Szóval minden a legnagyobb rendben volt. Volt egy rész amikor fel kellett állni és nekem kellett fognom a Grétit, már a keresztelés után, és akkor mondott pár szót az anyaságról az atya...hát én hüppögve bőgtem. Tiszta ciki volt.
Keresztelő után elmentünk az étterembe, nem egy puccos hely, teljesen egyszerű, inkább nagyobb rendezvényekre szokták kiadni. Itt volt az esküvőnk is. Mielőtt kihozták volna a kaját, Gréti a kocsiban szopizott. Egyszercsak kicsörtetett anyu, hogy kihozták a levest, és mindenki elkezdett enni, és milyen pofátlanok, hogy nem várnak meg minket. Nálunk az a szokás, hogy ha ebédelünk, akkor ha mindenki otthon van akkor egyszerre eszünk, a férjeméknél meg mindenki akkor ezsik amikor megéhezik, de nem szokás az egyszerre evés még családi összejöveteleken sem. Kezdődött a balhé.
Gergő bement, megnézni mi zajlik...hát anyuék meg a nagyszüleim nem ettek, a többiek ettek, és noszogatták anyuékat is hogy egyenek ők is, ők meg mondták, hogy majd ha mi is bementünk. Borzasztó....
aztán Gréti jól lakott, bementünk, erre apósom meg a tesója (akik meghívás nélkül jöttek...mármint a tesójáék) meg anyósom kimentek az étterem elé beszélgetni....meg anyósom cigizni...mindezt ebéd közben...
na mindegy, ők külön elvoltak....apósom nője meg a 2 éves gyerekük is folyton lelépett, mert a gyerek képtelen egy helyben ülni evés közben, csöndben. Szóval elég vacak volt a hangulat. Gergő meg én nem is tudtunk enni, csak csipegettünk, és alig vártuk, hogy vége legyen az egésznek. Apósom nője produkáltatta a fiukat, hogy milyen okos, ügyes. Közben végig hisztizett a gyerek. Persze mindenkinek őt kellett csodálni. Gréti mondhatni le se volt sz...va. még a keresztanyja (aki a Gergő tesója) is többet foglalkozott emezzel.
(a családi viszonyok: Van egy apósom meg anyósom, a férjem szülei, akik ugyen nem váltak el, de nem élnek együtt már vagy 20 éve, és pár éve apósom összejött egy nála 20 évvel fiatalabb nővel, és lett egy gyerekük, és apósom vett új lakást, csak az előszobabútoruk benne 300ezer Ft, szóval van pénze, és szépen berendezték, felújították, stb....ezzel csak az a baj, hogy a férjemnek meg a sógornőmnek (ők ketten édestesvérek)) nem ad soha semmit, emezeknek meg kacsalábon forgó palotát tolt a seggük alá.)
Szóval vártuk a végét. Megettük a tortát is.
Aztán volt egy fél órás vitám a pincér csajjal....a végén már a főnökét is oda hívtuk. Persze nekem lett igazam.
Aztán haza jöttünk. Anyuk is haza mentek utána, és örültünk, hogy egész jól megúsztuk a napot. Rosszabbra számítottunk. Még ennél is rosszabbra.
A legjobb, hogy vége lett.
Szivem szerint ha még egy gyerekünk lenne, a keresztelőjén rajtunk meg a keresztszülőkön kívül senki se lenne. Csak akkor meg abból lenne a balhé...szóval sehogy se jó.
De Gréti aranyos volt, hozta a formáját, imádom.
És kapott szép ajándékokat!
Pár kép (magáról a keresztelésről, a szentelt vízzel való fejenöntésről nincs kép, mert videóra vette föl a sógornőm barátja, a fényképezővel, és elég rossz lett a minősége, mert nem olyanok voltak a beállítások a fényképezőben, azt mondtuk, csak fényképezzen):
Bocsi a hosszúért!
Bea