Új privát üzeneted érkezett!

Vaktyuk!
Akkor nem is kell Amerikáig menni egy olcso babakocsiért ezek szerint. Különben ugy férünk be, hogy nagy az autónk :o) Szóval a negyedik gyereknél beruháztunk egy toyota hiace-ba, ez olyan regi tipusu mentőkocsinak néz ki. 9 személyes, jól elférünk, még nagyszülőknek is marad hely.

Andi! Hát a testvérkocsit nehezebb tolni, az tény, mert a nagyobb gyereknek kell elöl ülni, és ez fellépésnél, kanyaroknál nehezíti a dolgot. Mármint nehezebb, mint egy gyerekkel, de ha már kettővel kell közlekedni, még mindig kényelmesebb, könnyebb, biztonságosabb, mint az egy babakocsi + motor/póráz/kenguru/stb. (Hátránya persze, hogy a nagyobb gyerek ellustul.) De én csak a sétáról beszélek, mert nem szoktunk tömegközlekedni. Szerintem testvérkocsival gyakorlatilag nem is lehet. Hacsak nem vagy súlyemelő. Mi autózunk, abban tartjuk a kocsit, annyit meg ki lehet bírni, hogy onnét az ember ki-bepakolja.
Én nem tudok babakocsikölcsönzőről, pedig jó ötlet volna. De esetleg a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél lehetne érdeklődni, talán hirdetést föladni. Néha olyan hirdetés is van, hogy valaki ingyen kérne vagy adna valamit. (Szerintem nyugodtan keresd meg őket, nem csak 3 gyerektől állnak szóba az emberrel, azt vallják, hogy a nagycsalád is egy gyerekkel kezdődik.)
Kata! Én is remélem, hogy minden rendben lesz!
Üdv,
Orsi
torsi

Pumpi en eloszor odatelefonaltam, kertem a dokimtol beutalot ott elmndtam mi a problema es siman fogadtak.

Kép
vaktyuk

Tünde, köszi a megnyugtatást.Nekem hála az égnek nem fedi a méhszájat, "csak" pont eléri, de ezt 3 hete mondták, azóta remélem még jobb a helyzet.
Orsi, köszi az infókat. Majd valamit kitalálok, bár még mindíg nem döntöttem biztosan a tesókocsi mellett.
Sziasztok!
Andi
andry

Sampa!

Én Szathmáry doktornál szültem, és csak ajánlani tudom. Bár nem nagyon ismerem, mert nem ő volt a dokim, szülés előtt is csak 1x találkoztam vele. Illetve a terhességem alatt 2x voltam nála ultrahangon, de akkor ugye nem nagyon figyeltem meg, mert elképzelni sem tudtam, hogy egyszer nála fogok szülni.
Viszont szülés előtt nyilván már "olyan" szemmel néztem. Nagyon szimpatikusnak találtam, és nagyon megnyugtató volt, ahogy beszélt, ahogy elmondta, hogy mit miért csinál stb.
Ugyanezt mondhatom el a szülésről is. Nagyon hamar beért a szülőszobára, és végig nagyon rendes volt, és szintén azt mondhatom, hogy megnyugtató volt a viselkedése. Nem volt időm jobban kiismerni őt, de ezek alapján csak ajánlani tudom, és talán még jobban meggyőz ha azt mondom, hogy ezek után maradok nála, ő lesz az orvosom.
Te találkoztál már vele? Vagy csak ajánlották őt neked?

Remélem, tudtam segíteni.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Szia Kuha!
Mi van veletek?

Tünde

mtunde

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a nyugtató szavaitokatKép

Szóval a Kútvölgyi 3D ultrahangja után egy felüdülés volt a mai vizsgálat. Meséltem nektek, hogy a Kútvölgyiben voltam, és majd beájultam a vizsgálóasztalon, mikor közölték (miután egy gyakorló orvos volt Szathmáry doktor mellett)hogy csak 2 eret látnak, persze ezt is csak egymással beszélték meg, + a nővérrel, aki a leletet csinálta. Aztán mindenféle latin neveket emlegettek, amikor meg rákérdeztem, hogy milyen problémákat okozhat ez a helyzet, csak annyit mondtak, hogy majd az orvosom tájékoztat... durva. Komolyan fizikai rosszullét fogott el a közel 20 perces vizsgálat során, fel kellett ülnöm a vizsgálóasztalon, mert már szürkült előttem minden, és tudtam, hogy el fogok ájulni. Aztán nem is segítettek leszállni az asztalról, ami rossz volt, mert egyrészt nehéz fájó derékkal, nagy hassal ugrálni, másrészt Sípostól ehhez már hozzászoktam - ő mindig úriemberként viselkedik.

Na, ezek után mentünk a Szabolcs utcába, szerencsére ahhoz a doktornőhöz (Dr. Hajdú Krisztina), aki az amniocentézisemet is csinálta.
Össze nem lehet hasonlítani a tegnapi helyzettel: normálisan beszélt velem (és nem az aszisztensnőjével!) és elmondta, hogy a 2 ér kromoszóma problémát, esetleg vesegondokat jelezhet.

Na, de a jó hír: az amniocentézis miatt nem lehet kromoszóma gondunk, ezt kiszűrték a magzatvízvizsgálatnál. A doktornő jól megvizsgálta Bóbika keringését, külön a 2 vesét is, és ott is mindent rendben talált. Ráadásul azt mondta, hogy ha gond lenne, el kellene maradnia a fejlődésében, Bóbi pedig nagyon szépen fejlődik, ügyes-okos 32 hetes magzatKép És még azt is mondta, hogy nagyon szép a szája, látszik az ultrahangonKépKép Olyan boldogok voltunk a férjemmel, hogy azt el sem tudom mondani!
Mindjárt másként látom a világot is!
A lényeg, hogy semmit nem kell csinálni Bóbikával, max. nem 4 hét múlva találkozom Sípos dokival, hanem már 3 hét múlva megnézi Bóbit.
Szóval egészségesek vagyunk!

Nektek is ilyen sugárzóan szép napokat kívánok, mint amilyen ma volt nekünkKép

sziasztok,
Kata
bóbi

Szia Kata!

Nagyon örülök a jó hírnek! Vigyázzatok magatokra!

Üdv.:
Böbe
böbike

Kata
Orulok neki hogy minden ok, latom hasonlo orvoskat ismerunkKép
Miert csinaltak neked magzatviz vizsgalatot?
Reka

Kép
vaktyuk

Szia Kuha+Ildisz1!
Köszi a beszámolót. Én a Szathmáryhoz járok/jártam, most már a babóval is Kép Szerintem is szimpatikus, csak tudni szerettem volna, hogy vki szült e már nála, mivel ilyen téren még nem voltak infoim róla. Még1X köszi a válaszokat
Sampa
sampa

Kata!

De jó, hogy rendben van a baba! További boldog várakozást :-)
Orsi
torsi

Jó reggelt!
Kata, ugye megmondtam? Örülök én is .
Andi
andry

Szia Tünde!

Nálunk nagyjából minden okés, azt a kis "apróságot" eltekintve, hogy Gergő még mindig elég hasfájós. Mondjuk a szelek tökéletesen működnek, egész nap rotyog a kis gatyája, viszont a kakilás még mindig probléma. Úgy kell belőle kivarázsolni, azt is csak hőmérővel sikerül. Még van egy HUMANA tápszerünk, azt elfogyasztjuk, aztán kipróbáljuk a MILUPA Aptamil-t, amit itt is ajánlottak a lányok. Csak valamiért úgy emlékszem, mintha a védőnő azt mondta volna, hogy csak akkor térjek át másik tápszerre, ha ezt a HUMANA-t nagyon nem akarja elfogadni. Ezzel mondjuk az elejétől nem volt baj, kaki viszont nincs tőle.
Nektek nem mondta a védőnő vagy a doki, hogy csak óvatosan térjetek át másik tápszerre? És mennyire székrekedéses még a babó? Vagy már megoldódott a probléma?
Egyébként Te hogy rázódtál bele a dolgokba? Megy már a babázás?

Kép
kuha

Szia Kuha!
Én már 1x írtam, hogy a lányom MILUMIL HA-t evett az elején, de az nem nagyon vált be, aztán áttértünk a BEBA HA START-ra és az jó lett. Nálunk a gyerekorvos megjelent egy rakás táprszer ismertetővel, és azt mondta, ha ez sem jó, akkor "van másik", nem volt ilyen, hogy óvatosan térjünk át. MOndjuk a kakálás nem ment valami könnyen ezután sem (de könnyebb volt, mint a MILUMIL-la), a gyerek tiszta olyan volt, mint aki torokból nyomja és vörös volt az egész feje. De aztán eljött a bűvös 3. hónap és minden megjavult.

Bóbi!
Az jóóó, amikor nem mondják meg azokat a dolgokat, amik leginkább rád tartoznának... Pláne, ha akkor nem mondják meg, amikor még kérdezed is. Mert én így jártam. A Szathmáry doktorral.

Kriszta
kriszta35

Kuha!
szerintem ne foglalkozz a védőnővel,már az is elég,ha nincs kaki,nem csak az elfogadás itt a kérdés.Mindenképpen próbáljatok meg áttérni az Aptamil HA prev.-re,hidd el,ez egy nagyon profi tápszer,írtam már hogy a kórházakban is ezt adják.Az én kisfiamnak soha nem voltak ilyen kaki problémái, pedig elég pici volt.Mondjuk nálunk a doktornő nem is hallott róla,úgy kellett utánanéznie,mikor írta a receptet..
Nem csodálnám,hogyha a védőnőd sem ismerné.
A.
almavirág

Szia Kuha!

Nálunk sem kellett óvatoskodni az átállással, és mi is a Nestlét kaptuk, azóta napi 2-3 kaki van, kicsit erőlködik, de nem kemény a kaki. Ebben valami Bifidus is van, amitől állítólag könnyebben megy. De azért néha nyűgös a hasa miatt, arra meg kap Infacolt. Egyébként nehéz volt az átállás az anyaságra, de lassan kezdek belejönni. Persze most még sokat alszik Bendeke, így könnyű Kép De azért lassan el tudom képzelni, hogy más lesz az életünk ezentúl. És te? Hogy viseled?

Írhatsz privátban is: mike.tundekukacgmail.com

Tünde

mtunde

Almavirág, Kriszta!

Holnap jön a védőnő, és mindenképpen rákérdezek a dologra. Már csak azért is, mert egyáltalán nem szeretném ezt a hőmérős dolgot erőltetni, nem lenne túl jó, ha hozzászokna, és csak ezzel kakilna. A szenvedéséről meg ne is beszéljünk.

Lányok, hadd kérdezzek valamit: lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem a bal mellem szoptatás után nagyon fáj. Vagyis igaziból nem is fájdalmat érzek, hanem azt (kb. fél órával szopi után), hogy ezer felől nyilal, de iszonyúan, néha már úgy érzem, hogy leszakad a mellem. Egészen fentről (vagy kintről) érzem a nyilalást, befelé a bimbóm felé. És érdekes, mindig csak a bal mellem. Már egészen meg vagyok ijedve, hogy mitől lehet. Tapasztaltatok Ti is hasonlót?

Tünde!
Örülök, hogy legalább Nektek megoldódott a kakis problémátok, mondom, mi akkor kezdtük, amikor még dícsértem Neked a HUMANA-s tápszert. Remélem, hamarosan mi is büszkélkedhetünk napi 2-3 kakis pelussal. Bár én már 1 önálló kakilásnak is örülnék!
Hogy őszinte legyek, én most kezdek kicsit berezelni, mert ugye amikor hazajöttünk a kórházból, anyu jött egy hétre segíteni, + a férjem is itthon volt még három hétig. Aztán ezen a héten kezdett dolgozni, de ekkor meg újra jött anyu. Úgyhogy ebből a szempontból könnyebb dolgom volt, max. 2-3 olyan nap volt, amikor teljesen magamra voltam utalva. Gondolhatod, semmire sem volt időm. És hétfőtől beindul élesben. Igaziból nekem azzal van a legfőbb problémám, hogy ugye Gergő napközben sokat nyűglődik a pocija miatt, és én elég nehezen tudom elaltatni. Épp panaszkodtam anyunak múlt héten, hogy nem alszik egész nap. Erre ő idejön pár napra, és simán elaltatja, egy hangja nincs a gyereknek egész nap. Hát jó, nem???

kuha

Kép
kuha

Kuha
A homero nem annyira jo dolog akkor vegyel inkabb szelcsovet 1000ft koruli osszeg a gyogyszertarban lehet kapni, a homero esetleg felsertheti a popsijat
belul, itatni szoktad?
Nem lehet hogy esetleg valami gombas fertozesed van???Marmint a melledben? Manonak nincs szajpenesze?
Reka

Kép
vaktyuk

Szia
Kuha!
Ha begyűlt a tejed,akkor nem feltétlenül fog mindkét cicid fájni. Nekem általában a jobb nyilalgatott.Nem piros kívül? Ha épphogy megérinted a bőrt, fáj már az is? Csomók? Algopyrin+Garmastan kenőcs és fejés vagy szoptatás közben masszírozgasd fentről lefelé a bimbó irányában, csak úgy óvatosan. Főleg ott, ahol a legjobban fáj. Hamarosan jobb lesz.Persze ez saját tapasztalat. Lázad nincs, ugye? Ja, az nem lehet, hogy bent maradt egy kis tejci, ami pang és attól fáj, amikor az újabb adag belövell? Remélem nem voltam nagyon okostojás.

Andi
andry

Réka, Andi!

Valszeg az lehet a probléma, amit ti is írtok, hogy bent marad egy kis tejcsi. Csak az a baj, hogy nem mindig tudom kifejni, mert ha megnyomom, akkor csak a bimbómra gyűlik össze a tej, nem pedig spriccel. Általában tényleg akkor nem szokott fájni, amikor ki is tudok fejni még belőle. Egyébként se nem piros, se semmilyen, egyáltalán nem látszik rajta semmi. Mondjuk hozzá tartozik, hogy Gergő ennél a cicimnél olyan kis "béndzsó", nem tudja rendesen elsőre bekapni, mint a másikat. Míg a másikra elsőre rácuppan, és tökéletesen ki is szívja, addig ezt legalább 3-4-szer kiköpi, mire rendesen be tudja kapni, és elkezdni szívni. És általában ezt a mellemet kell szívni (már amikor tudom).

A hőmérőzésre visszatérve, nekem is ajánlották a szélcsövet, de elképzelésem sincs, hogy tulajdonképpen hogyan is működik? Egyébként itatom én rendesen, már csak azért is, mert szerintem a tápszertől egy kicsit olyan érzésem van, mintha kiszáradna a szája. Vettem édesköményt, és abból csinálok teát, azzal itatom. Eddig a Mecsek teát adtam neki, de max. a szomjoltásra volt jó.

kuha

Kép
kuha

Kuha!
A szélcső még arra is jó, ha csak egy kis szél akarna kimenni, mert vannak rajta lyukak, és kicsit lecsapolja a pocakot. Be kell olajozni, vagy popsikrémezni, és mint a hőmérőt. Nálunk csak napi egy kaki volt, amikor már beindult, szerintem nem kell megijedni akkor sem, ha nincs napi 2-3.
A masszírozás az jó, nekem néha spriccelt is, ha úgy találtam el, ami becsomósodott. Egész a tövétől próbáld, óvatosan, vagy még az is jó, ha zuhanyozás közben a meleg víz alatt.

Kriszta
kriszta35

Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Kata még mindig pocaklakó, úgy tűnik elég jól érzi magát ott bent a kölök. De most már egy kicsit aggódom, nem amiatt, hogy túl sokáig van bent, hanem azért mert a Vida hétvégén elutazik és akkor valaki másnál kell szülnünk.
Már régebben is írtam, hogy Õ nagyon szépen varr gátsebet, és aggódom, hogy olyan dokihoz kerülök, aki nem annyira alapos.

Javasoljatok kérlek olyan dokit, akinél a varrás után nem fájt a gátseb, illetve nincs varratszedés.
Holnap megyek CTG-re és akkor meg is tudnék ismerkedni a megfelelő emberrel.

Köszi a segítséget, előre is.

Üdv.:
Böbe
böbike

Szia Böbike!

Tudom, hogy én csak egy vagyok a sok közül, de én Szathmáry dokinál szültem (én is utolsó pillanatban kerültem hozzá, nem ő volt az orvosom). Nincs összehasonlítási alapom, mert nekem első babám született, de hidd el, egy szavam nem lehet a gátsebet illetően. Azon a napon, amikor szültem, azért éreztem egy kissé a sebet, bár volt bennem fájdalomcsillapító. Plusz ugye egész nap látogatók voltak, estére el is fáradtam. Biztos voltam benne, hogy másnap fel sem bírok majd kelni. És nem! Másnap már sokkal könnyebben ment minden, harmadnapra meg pláne! Mire kedden hazajöttünk a kórházból (szombaton szültem), már semmit nem éreztem. Varratszedés pedig nem volt, mert tőlem menet közben megkérdezte, hogy milyen varratot szeretnék, felszívódót, vagy sem? Mondtam, hogy mivel nincs e téren tapasztalatom, döntse el ő. Õ pedig úgy döntött, hogy felszívódó varratot ad. Azóta sincs semmi panaszom, pont ma 1 hónapja szültem.

Ami azt illeti, azért az is biztos segített, hogy én mondjuk szinte óránként jártam zuhanyozni, ha mást nem is, de a gátsebet mániákusan zuhanyoztam, tisztán tartottam. Igaz jól is esett, főleg, hogy inkább egy kicsit hűvösebb vízzel mostam.
Talán MTünde emlékszik is rá, mennyit jártam, vele ugyanis egy szobában feküdtünk. Igaz, Tünde?

Kép
kuha

szia Böbike!
elszomrit a hir hogya Vida elutazik.. akkor jól járok én is...
ezen a hétvégén fog elutazni , tehát a 8-9ein?
meddig marad távol?? félek hogy másnál kell szülnöm.. holnap megyek a Vidához kiváncsi vagyok mondd e vmit hogy elutazik ...
nem szeretnék úgy járni hogy közben vmi ügyeletben lévőhöz kerüljek.. ki tudja milyen lesz..
szóval tudod hogy mennyi időre utazik el?
(nekem ez a 38.hét.. ki tudja nem-e éppen a jövöhéten , a 39-en szülök..)
ildisz1

szia Böbike!
elszomrit a hir hogya Vida elutazik.. akkor jól járok én is...
ezen a hétvégén fog elutazni , tehát a 8-9ein?
meddig marad távol?? félek hogy másnál kell szülnöm.. holnap megyek a Vidához kiváncsi vagyok mondd e vmit hogy elutazik ...
nem szeretnék úgy járni hogy közben vmi ügyeletben lévőhöz kerüljek.. ki tudja milyen lesz..
szóval tudod hogy mennyi időre utazik el?
(nekem ez a 38.hét.. ki tudja nem-e éppen a jövöhéten , a 39-en szülök..)
ildisz1

2szer jelent meg az üzenetem vmiért.. bocs

még annyit hogy voltál CTG-n és akkor a Vida mondta hogy elutazik??
mondta hogy "bár én vagyok a dokija, de elutazom és szüljön kedves hölgyem akinél akar" ??

vagy csak hallottad vkitől hogy elutazik?
nem is tanácsolt senkit hogy ki helyettesiti őt vagy vmi? (akivel lepasszolják ilyen esetekben egymásnak az anyukákat?)
ildisz1

Szia Böbe!

A barátnőm is Dr. Vida Gáborhoz járt mind a három terhessége alatt. Sajnos a második gyermekének a világrajövetelénél a doktor úr nem tudott jelen lenni, mivel szabadságon volt. Így a barátnőm az ügyeletes orvosnál Dr. Tóth Ferencnél (azt hiszem így hívják) szült. Maximálisan meg volt vele elégedve. Azt mondta, hogy emberileg és szakmailag is nagyon hasonló Dr. Vida Gáborhoz. Esetleg kérdezz rá az orvosodra, kit tudna maga helyett ajánlani. Ha rád bízza a döntést, akkor még mindig beszélhetsz Tóth doktorral.
Könnyű és gyors szülést kívánok.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

ez számomra olyan meglepő hogy elmennek akkor szabira amikorra szülésük van "betervezve"!!!
azt gondoltam hogy azért fogad az ember dokithogy biztonságban érezze magát vkinél.. aztán igy gondolja 9 hónapig és avégén meg kiderül hogy nincs is orvosa...

és az nem hülyén jön ki hogy azt mondja az ember a másik dokinak hogy "hát akinél szültem volna elutazik, vállalná a szülésemet?" (nincs ló jó a szamár is..)
Kuha!
Szathmáry mondott összeget hogy mennyit kér a szülésért? vagy csak úgy saccra adtatok neki?
ildisz1

Kuha!

Drukkolok, hogy nálatok is jól menjenek a dolgok. Én is most vagyok első héten egyedül, illetve még annyi van, hoyg nekem itt van a nagymamám, de inkább nekem kéne neki segíteni,nem fordítva, de nem bírok. Ha reggel Benedek visszaalszik, gyorsan még én is alszom... Mire felkelünk, és elindul a nap, mama már főz, stb. Szóval megértem, mit érzel..

Mostanában Bendek is nyűgös napközben, kevesebbet alszik, és igényli a társaságot, a kiságyában nincs el... Így 10-20 perceim vannak egyhuzamban.

Most is megyek etetni...

Tünde

mtunde

Sziasztok,
nagyon kezdő vagyok még, bocs... Kérdés: az AFP a 16. héten van és utána egy UH 18-20. héten. De közte máshova "hivatalosan" nem kell menni ugye?
Sampa
sampa

szia

nekem nem kellett menni, de szerintem elég figyelmesek a dokik é smondják úgyis ha kell!!

sőt nekem nagyon jó volt a védőnőm és mindig figyelt hogy megvan -e minden, kérdzte hogy nahogy is állunk, hány vérvétel volt eddig stb..
szóval ha jó kezekben vagy (márpedig miért ne lennél) akkor a dokid (+védőnőd) odafigyelnek mindenre.. nyugi :-))
ildisz1

Köszi a válaszokat,
Tóth dokiról már én is hallottam, hogy emberileg nagyon jó. Szatmáry doktort nem ismerem. Szokott Õ Uh.ozni? Csak azért kérdem, mert holnap megyek be a kórházba és akkor megnézem magamnak.
És Tóth doki hogy néz ki? Mert vele sem találkoztam még.
A dokikon általában nincs semmiféle névkártya.

Ildisz,
szerintem az teljesen természetes, hogy elmennek szabira, mindig lesz olyan kismama, aki éppen abban az időpontban szülhet. Sajna ez nem túl szerencsés. Ugye a kiírt időpont +-2 hét az teljesen természetes szülés szempontjából. Egy dokinak elég sok betege van, tehát, ha így vesszük soha nem mehetnének szabira. (beleszámítva, hogy minden hétvégén bevetésre készen kell állni, nem túl írígylésre méltó dolog)

Vida egyébként csak hétvégén nem lesz, jövő héten már teljes gőzzel dolgozik. Szerintem ezért is nem szólt Neked.
Múlt héten szombaton sajna nem volt elérhető és mivel az ügyeletes Sipos volt (akinél én ne szeretnék szülni, már egy párszor leírtam miért), felhívott egy másik orvost, hogy tud-e vállalni, ha ne talán tán akkor szülnék.
Lehet, hogy holnap ha találkozunk, akkor is fel fog ajánlani valakit, csak ha mégsem, akkor szeretnék már felkészülve menni.

Sampa,
szerinten nem, legalább is nekem nem kellett sehova mennem.

Kuha, MTünde
pihizzetek, amikor csak tudtok. Nálunk a kajára sosem volt gond, azt mindig hozták. Ez jó megoldásnak bizonyult, a gyereket el tudtam látni, de amikor aludt, akkor én is lefeküdtem pihenni.

Üdv.:
Böbe
böbike

szia Böbe!

húú megnyugtattál kicsit hogy csak hétvégén nem lesz... tiszta stressz voltam azóta, komolyan.. én nagyon bizom abban akit választok (az élet minden területén..) igy rossz lett volna ha pont nem ő van.. (remélem nem indul meg a szülés most hétvégén :-)

holnap gondolom te megin tkésöbb mész mint én..én kb 8kor ott leszek, főleg azután hogy múltkormásfél óra latt értem be olyan forgalom volt Budakeszinél.. holnap korábban idulok és inkább legyek bent 3/4 8-ra..
te egyedül mész még most is be? vagy kisér/visz ki..?
velem sajnos nem tud jönni senki.. holnaptól még nem annyira félek, de a 39.héten már nagyon nem szivesen mászkálok egyedül majd..(sőt akkor már lehethogy akárhogy is állitom a kocsiülést, nem fog elférni a hasam a kormánynál.. Érdről meg bemenni tömegközlekedéssel..brrr)
nem tudommilesz.. majd alakul, ez még messze van :-))
kitartást neked!! nem lehet túl jó igy túlhordani a babaát..
ildisz1

Hali Ildisz!

A túlhordás csak a hétvége miatt aggaszt, de egyébként jól vagyok.
Hát mi olyan korán biztos nem érünk be, ma 9 kor kellett kelteni a gyereket úgy bealudt. Holnap remélem kicsit fittebb lesz és 9 re már be tudom vinni bölcsibe. Az azt jelenti, hogy 10-1/2 11 körül bent vagyok a Kórházban. Egyedül megyek még mindenhova, a férjem dolgozik, én meg vezetek. Nekem így kényelmesebb, mint tömegközlekedni, amit utálok. (Zuglóból busszal se lenne gyorsabb)
A kormánynál még szerencsére elférek, ezzel nincs probláma, igaz már nem vagyok az a fürge gazella, aki ki-be ugrál a kocsiba. Inkább egy oroszlánfókára hasonlítok, és a mozgásom sem különb, amikor megpróbálok kiszálni az autóból. Nagyon vicces lehet kívülről, úgy érzem magam, mint egy lassított felvételen.

(Ha mégis dugóba kerülnél, akkor lehet, hogy találkozunk. Még mindig a barna boríték az ismertetőjeled?)

Üdv.:
Böbe
böbike

igen az az ismertetőm! és mivel nem jön rám már más, megint kék szabidő gatya fehér csik az oldalán.. (na jó ebből vettem többet is, nem egy rohad le rólam :-))

úgylátszik neked hosszabb lábad van mint nekem :-)
a vectrát már szinte tényleg nem birom vezetni, 1 cm van küztünk, a suzukit még hagyján.. :-)
ildisz1

Ildisz,
én is Opellel nyomom (caravan), épp most hazafele néztem meg, nekem még van 10 cm a kormány és a hasam között, de nem szeretném kivárni, amíg összeérünk. Kép
Én barna, fekete gatyóban leszek és fekete felsőben, valamint bőrkabát. Nekem meg ez a legkényelmesebb.

Üdv.:
Böbe
böbike

Böbike!

A Szathmáry szokott ultrahangozni is. Csütörtökönként a Rendelőben, az biztos, de hogy az osztályon mikor, azt sajna nem tudom.

Ildisz1!
Én másfél héttel a kiírt időpont előtt tudtam meg, hogy nem a dokimnál fogok szülni, mert nagyon megbetegedett, de ő még elirányított a Szathmáryhoz, tulajdonképpen a szülésnél találkoztam vele először. Úgyhogy én úgy voltam vele, hogy nem kérdeztem meg, hogy mennyit fog kérni, csak adtam neki valamennyit.

Kép
kuha

Böbe, Ildisz!
Drukkolunk nektek, hoyg mindegyikőtök a jó orvosnál szüljön Kép Na meg kitartást az utolsó hetekre.

Böbe, köszi a tippet, legalább nincs lelkiismeretfurdalásom, hoyg még délelőtt visszadőlök Kép Egyébként nagymamám nekünk is főz, így a kajára nincs gondom, csak mivel ő pörög egész nap 80 évesen, olyan kényelmetlenül érzem magam, hogy én meg nem... Azért majd csak belejövünk.

Tünde

mtunde

Böbe, Ildisz!
Drukkolunk nektek, hoyg mindegyikőtök a jó orvosnál szüljön Kép Na meg kitartást az utolsó hetekre.

Böbe, köszi a tippet, legalább nincs lelkiismeretfurdalásom, hoyg még délelőtt visszadőlök Kép Egyébként nagymamám nekünk is főz, így a kajára nincs gondom, csak mivel ő pörög egész nap 80 évesen, olyan kényelmetlenül érzem magam, hogy én meg nem... Azért majd csak belejövünk.

Tünde

mtunde

helló Böbe!

minden okés volt ma? vagy már bent is tartottak ? :-))
Vida azzal kedzte hogy elutazik hétvégén és hogy ha bármi van Szathmáry helyettesiti őt ezeken a napokon!
én jövöhét hétfőn itt Érden megyek CTG-re, és utána 16-n vasárnap megyek be a Vidához, akkor lesz ügyeletes.
amúgy 3,3 kg a babám :-)) nem semmi lesz megszülni ha mmég 2 hetet vár (az kb +60 dkg.. az eddigi fejlődést nézve)
combcsont alapján az eredeti okt. 19et mutatta a gépezet...
ildisz1

Hali Ildisz,

nem tartottak bent, sőt a CTG-m sem mutatott semmit. Csütörtök reggel megyek még Vidához, aki azt mondta, szerinte megvárom, míg hazaér jövő héten.
Engem is a Szatmáry dokira bízott, csütörtökön találkozom is vele. Leinformáltam Õ is szépen varr. De azt mondta a szülésznő, hogy gátvédelemmel nem valószínű, hogy 2. gyereknél varrni kell, de biztos, ami biztos.

Ma egyébként mire beértem (10 körül) nagyon sokan vártak CTG-re, úgy hogy még egy gépet beállítottak, hogy hamarabb lemenjen a sor.

Ha így folytatom a végén még a szülőszobán futunk össze. Kép

Üdv.:
Böbe
böbike

VALAKI múltkor kérdezte hogy kell -e külön kérni az EDÁ-t és fizetni kell-e érte..
én kérem, mert sajnos de be vagyok rezelve a fájdalomtól..
tehát:

az epidurális érzéstelenitésért szólni kell előre...és fizetni is kell érte!! nem is keveset!!

én ledöbbentem az összeg hallatán! (2,5-ször annyi, mint amit eddig mástól, más kótházban hallottam..)
na de ha egyszer szeretném.. igy jártam :-))

Böbe... lehethogy tényleg egyszerre szülünk majd.. :-))
ildisz1

Sziasztok Lányok!Kép
Olyan jó olvasni BenneteketKép
Izgis lehet,h. már csak pár nap van hátra,Nekem még 8 hétKép
Böbike!
Én is túlhordtam az első Manócskát,ne aggódj,minden rendben lesz,tudják ők,h. mikor kell kibujni!
Valaki kérdezte,h. hogy lehet,h. Lilla 2 éves és bölcsibe jár én meg ismét kisbabát várok...nálunk itt 2 bölcsi van,egyikben kapásból elutasítottak,h. ha egy gyerekkel otthon tudok maradni akkor nem fog gondot okozni a 2 gyerek semKép a másikban már sokkal megértőbbek voltak és azonnal beírathattam a gyereket,holott a második a jobb színvonalú bölcsi,az első csak a közelség miatt volt kedvezőbb!Kép
Érdekes,mert Nekem Mészáros a dokim,ha ő szabin van Vidának ad,ha Vida szabin van akkor ő Szathmárynak...mitől függhet ez?!?Kép
Erről jut eszembe,h. amikor Lillát vártuk akkor ugye annyira túlhordtam,h. nekünk is belecsúszott a dokink elutazásába...valami konferenciára ment a Szépasszonyvölgybe és szombaton éjjel ért haza, Lilla meg ügyesen kivárta,mert vasárnap délelőtt született meg!...immár az volt a 13. túlhordott napKép
Kitartást MindenkinekKép
adri
lillaadri

Sziasztok,

remélem, hogy ez volt az utolsó nagyobb ijedelmünk. Én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekünk szinte minden hónapra van valami izgulni, idegeskedni való Bóbika miatt. Õrület... persze lehet hogy mi vagyunk a férjemmel túl parásak, csak hát olyan nagyon itt van már velünk ez a prücsökKép Alig várjuk a november végét, amikor találkozhatunk vele...

Kriszta, neked is ilyen "príma" kis tapasztalatod volt Szathmáry dokival? Nem tudom én miért fogtam ki, hogy ilyen volt, mikor itt sokan jókat mondanak rólaKép

Vaktyúk, azért kellett amniocentézis, mert botrányosan rossz lett az AFP-m. Egész pontosan 0,44-et produkáltunk a 0,7 feletti helyett. Emiatt mindenképpen kellett a genetikai vizsgálat - illetve dönthettünk volna úgy, hogy mindegy, hogy beteg e Bóbi, vagy nem, akkor is megtartjuk, de ezt nem tudta egyikőnk sem felvállalni. Emiatt inkább a magzatvízvizsgálat mellett döntöttünk. Most már azt mondhatom, hál' istennek, hogy megcsinálták, mert sokkal durvább lett volna a 32. hétben megtudni, hogy Bóbinak kromoszóma problémái vannak...

sziasztok,
Kata

ui: Ma megyünk a férjemmel a szülőszoba látogatásra. Lesz ott valaki közületek?
bóbi

Sziasztok! Most vagyok itt először, mert még "csak" a nagyon konkrét elhatározásnál tartunk baba ügyben. Azt sikerült már eldönteni, hogy a Kútvölgyiben szeretnék szülni, de senkit nem ismerek ott. Olvasgattalak Titeket, de kicsit bizonytalan vagyok. Nem vagyok már tini, de az első terhességemre készülök és konkrétan a Kútvölgyis terhesgondozás menetét szeretném tőletek megtudni. Gondolom az első lépés az orvos kiválasztása volna. Köszi minden segítséget!
nyugat

ma egy kicsit szétszórt vagyok és apránkén tjut eszembe hogy miket is akartam irni.. szóval múltkor irtam rettegett Arankás esetemet (amikor visszaköszönni sem volt hajlandó)
ma ő csinálta a CTG-t..teljesen ki volt cserélve!! ha múltkor nincs vele ez az incidensem, és csak ma találkozok vele először, akkor el sem hiszem hogy olyan "gonosz" is tud lenni!!
teljesen kedves volt, beszélgetett, segitett..100%-oan pozitiv véleményt tudok csak mondani róla a mai nap után..:-)
úgy látszik vannak bal-lábas napjai.. (mindekivel előfordul csak ha vkinek túl sok van, arról keringenek ezek a rémhirek :-)) )
ildisz1

Sziasztok!
Ildisz1, én voltam az, aki az EDÁ-ról érdeklődtem. Tudnál konkrét összeget írni, hogy mennyibe is kerül?
saskaandi@freemail.hu
Köszönöm
Andi
andry

Tünde, Almavirág!

Még mindig tápszer ügyben: megkérdezhetem, hogy miután tápszert váltottatok, mennyi idő után tudtatok kakit produkálni? Tegnap este adtam először Gergőnek a Milupa Aptamil HA Prev.-et, amit itt ajánlottatok. Nem akarok elégedetlenkedni, csak kíváncsi vagyok, hogy elvileg rögtön kellett volna kakit produkálni, vagy teljesen normális, hogy még nem volt? Jó, mondjuk az éjjel volt, de csak hőmérőzéssel. Az első adag szintén egy kicsit keményebb, a többi viszont olyan állagú volt, amilyennek lennie kell.

Köszi a választ előre is!

Kép
kuha

Bóbi!
Szathmáry doki biztos tök jó, lehet hogy én voltam érzékenyebb az átlagosnál. Vida szabin volt, és Szathmáry csinálta az UH-t a CTG után a 36. héten. Én nem vagyok egy díjbírkózó, ennek megfelelően a lányom sem nőtt valami nagyra a pocakomban. MIndenesetre Vida végig meg volt vele elégedve. Szathmárynak meg az első kérdése az volt, hogy dohányzom-e. Hát persze. Aztán meg azt mondta a CTG-re, hogy van benne egy jóslófájás, de azt nem volt hajlandó elmagyarázni, hogy ez mit jelent, csak állandóan a koraszülést emlegette. Képzelheted, ott zokogtam a férjem vállán. Aztán négy hét múlva született meg a lányom.
Kriszta
kriszta35

Kuha!

Nekünk azt hiszem, 2-3 nap volt, mire rendbe jöttek a dolgok, bár nagyon hamar váltottunk, ez biztos segített. De szerintem normális, hoyg még nem produkál, a tápszert elég lassan emésztik meg, és biztos nem ürült ki még az előző, meg ami még belefagyott...
Remélem, ezzel rendben lesztek.

Képzeljétek, Benedeknek van tejtestvére, eg yismerősömnek dől a teje, és hasonló korú a babája, így mi is kapunk napi 2 étkezésre valót, + még az enyém is! Így a tejhelyzetünk javult Kép

Én sem akarok türelmetlen lenni, de az éjszakai hosszabb alvásokra mikortól lehet számítani? Kicsit már ki vagyok... Azért igyekszem napközben is pihenni, csak nagyi nem mindig hagy... Kép Ma pl. lecsóbefőzés volt. Persze nem kérte, hogy segítsek, de azért nem volt pofám végig durmolni.

Tünde

mtunde

Nyugat!

Bocsi, neked elfelejtettem válaszolni. Szóval választasz orvost, megkeresed, és utána ő mindent mondani fog, mikor kell vizsgálatokra menni, hova (magánrendelő, vagy kórház)Általában havonta van valami, a végén hetente. Ja és persze védőnőhöz kell menni a lakóhely szerint, de majd csak a 9-10. héten ráérsz.

Tünde

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?